A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

csill

akkor tessék sokat pihizni,most más nem számit,és remélem nem lesz további baj.

KépKép
bettike83

ó, csill, ma nekem is ilyen napom volt, bár nem volt ilyen sürün, de sztem az időjárás miatt jobban éreztem én is. megirod priviben hogy ki az orvosod? kiváncsi vagyok, vicces lenne ha ugyanahhoz járnánk :)

Kép
spumilla

csill, jó pihit, nem lesz semmi gond, csak ez a hüle időjárás, meg telihold van!!!
marha jó ez videó, miért nem csodálkozunk a bőrszínén, haláli a ritmusérzékük.

Kép
nlzs

ja igen a kiscsávó brutális! a fejmozgáson behaltam, a többit hagyjuk, durva vér-boogie :)

Kép
spumilla

tényleg tuti az időjárás miatt van,csak azért kicsit aggasztó,de pihenéssel általában elmúllik.

KépKép
bettike83

Jaj Spumi! Ti már hármasban nézitek a Sas kabarét szilveszterkor! :lol:

Jó lesz nekünk az a kis pénz!! :lol:

nlzs ezek szerint programozott császárod lesz?! de jó ez, komolyan, én szeretem a kiszámítható dolgokat, Szűz jegyű vagyok :)

Kép
krisz0923

krisz nincs tévénk :D és sosem nevetek a kabarékon :)
ugyanis nincs humorérzékem :D

de neked bizti van, ugyhogy mehet a verseny 2011 első babájáért :)
meg a miláááééért :)

Kép
spumilla

krisz

én is szűz jegyű vagyok :wink: :) 5.e,és te?

KépKép
bettike83

bettike én szeptember 23-án születtem. amúgy nagyon régen :D idén leszek 32.

Kép
krisz0923

begondolkodtam azon, hogy nlzs-ék már együtt karácsonyoznak... Öcsike lesz a karácsonyi angyal, biztos lesznek örömkönnyek, meg talppuszilgatás. Tök jó.

Mi meg várunk, csak várunk és 31-én este 10-kor elindulunk a klinikára, hogy 1-jén 00.01-kor megszülessen a gyerek :D

Kép
krisz0923

Sziasztok Lányok!

Köszönöm az együttérzéseteket. Aranyosak vagytok. 
Tényleg jó lenne, ha kicsit könnyedebben telne ez a várandósság, igaz, így sem adnám egy percét sem oda!

Spumilla,
amnióval a következő a helyzet. Ugye, az első gyerkőcünk lombikos, ezért nála indokolt volt a magzatvízvétel, bár még csak 31 éves voltam. Iszonyúan féltem tőle, és vonakodva bár, de megcsináltattuk és utólag nem bántuk meg, mert nagyon megnyugtató volt tudni, hogy néhány baj nem leselkedik a kicsikénkre.  Ez a baba most spontán összejött, de időközben (májusban) 35 éves lettem, a dokim ezért szorgalmazta, így tudva az előző vizsgálat tapasztalatait, eddig úgy készültünk, hogy megyünk most is. Az indokok között a koromon túl az szerepel, hogy anno a lombik a férjem nagyon rossz eredményei miatt kellettek (kevés egészséges katona), és jó lenne tudni, hogy a srácok közül egy egészséges ért célba.
Nem tudom, itt ki hogy viszonyul(na) egy beteg babához, de nekem ehhez elég személyes a viszonyom. Sajnos, mindkét szülőmet elvesztettem betegségek következtében, egyiküket sok éves ápolás után, és csúnya ilyet mondani vagy sem, de nem érzek magamban erőt ahhoz, hogy még egy szerettemet betegen lássam/ápoljam. Ezért számomra megnyugtató lett volna kizárni pl. a down-kórt. Tudom persze, hogy ezen kívül még kismillió baja lehet egy babának, sőt a már meglévővel is történhet bármi, de ami elkerülhető, azt elkerülném.
Szóval az okok vhogy így néznek ki. Eddig minden eredményünk, uh rendben van, de ezek „csak” szűrések.
Most egyébként az van, hogy felhívtam a Hajdú doktornőt, akihez a 18. heti uh-ra mentünk volna egy hét múlva, pont amikorra az amnióra is adtak időpontot, és kértem egy korábbi időpontot, hogy még az esetleges vizsgálat előtt meglegyen a genetikai uh. A doktornőről jó a tapasztalatunk, és másoktól is jókat hallottam róla, nagy szaktekintély, bízom a véleményében. Az uh csütörtökön meglesz, ha az eredménye és közben az afp is jó lesz és továbbra is keményedek, nem megyünk amnióra. Ha esetleg rossz, vagy nem keményedek, meglátjuk…
A haskeményedésre persze szedek magneB6-ot, néha pezsgőtablettát is. Ma jobb volt, talán mert az idő sem volt olyan állat, mint tegnap. A fiamnál anno ugyanilyen hatástalannak bizonyult a keményedésekre.

Nlzs,
a borda alatti fájdalom engem is izgat, ma fel is kerestem az üzemorvosunkat, ő legalább nem vett félvállról. Sajnos, megerősítette, hogy val. az epém, vmilyen rossz elhelyezkedés miatt, amit most a baba okoz. Holnap reggel megyek vérvételre, biztos ami biztos, kizárja a gyulladást.
Ne izgulj, az én hasam is elég furcsa helyeken szokott elég furcsán dudorodni, sokszor ott, ahol nem is sejtem, hogy odaérhet a baba...

Szép estét mindenkinek!

Kép
balimamika

Csill,
kitartás!
Nálam ez a keményedés az első babánál és most is nagyon van! Tudom, hogy rossz és nagyon ijesztő!
Anno a fiamnál én is elrohantam a dokihoz, ue., magnézium, szigorú fekvés. Sűrű kontroll. A méhszájért aggódtunk. Szerencsére, nem lett semmi, pedig volt hogy 20 keményedés után már nem mertem számolni sem... akkor a 24. héten kezdődött, most meg már a 14-en, és eléggé durva, főleg a napokban. Tegnap én is esélyes voltam egy kórházi látogatásra, mert ugyan már kellő "lazasággal" veszem a keményedést, de tegnap szinte egész nap jöttek hullámokban, és fájtak is, ami azért veszélyes.
Nekem a magnézium pezsgőtabletta szokott kicsit hatni, igaz, nem merem túladagolni a magnéziumot, mert azért az veszélyes is lehet.

Kép
balimamika

krisz0923,
mit szóljak én, aki éppen december 31-re van kiírva??? :)

(Nálunk extra fejtörést okoz, hogy ha eljön az idő, a fiunkat ugyan kire bízzuk? Két mobilizálható rokonunk van összesen, az egyik 150, a másik 250 km-re... barátok, ismerősök persze vannak közelebb, de ünnepekkor, szilveszterkor vajon ki lesz elérhető?
Nyilván lesz majd vmi megoldás, de elég nehezen tervezhető....

Kép
balimamika

balimamika ez szép! Szilveszteri baba :) Szerintem biztos lesz olyan, akivel meg tudod beszélni, hogy egyszercsak viszitek a gyerkőcöt. Csak ő legyen el azzal a valakivel. Mennyi idős a nagytesó?

Kép
krisz0923

Krisz, hagyd az 1 millát Spumillának, had vegyenek egy tv-t,hihi :lol: :lol: :lol:
Igen nekem mindenképp császár lesz, sajna, de épp ezért pont csak 27-én mehetek majd haza, no karácsony.

Kép
nlzs

krisz

a 23.-a is jó :)

KépKép
bettike83

Balimamika, és milyen volt az amnió, én még mindig nem vagyok biztos benne jól döntöttünk-e, hogy nem lesz, pedig már 38 múltam, de azt mondják negatív integrált teszttel nem kell. Nekem is csak a magnéziumot mondta a doki a keményedésre, de ma reggel is jó nagy dudorra keltem, már láthatóan nagyobb kemény labda volt. Fogalmam sincs mi lehet ez, de már kezdem megszokni.

Kép
nlzs

egy biztos,az én gyerekem valószinűleg nem lesz szilveszteri bébi,bár azért nem lehet tudni mert lehet korábban jön :)

KépKép
bettike83

Mi remélem kihúzzuk jövőig, mert tavaly nagyon kevés pénzzel voltam bejelentve. Fikusz GYED-et kapnánk...

Kép
krisz0923

Helló lányok
csak egy gyors kérdés és sorry, hogy nem válaszolgattam ..fogok de most nem bírok. Valakinek nem zsibbad valamilye?? Nekem a napokban elkezdett a jobb lapockám alatt egy tenyérnyin zsibbadni a hátam... :roll: Hát fura érzés. Ma voltam afp-n egyedül bpd-t néztek az 40 mm.
jó éjt!!
Egy hét ide vagy oda, de azért egy tv-t felajánlanék!!! :lol:

KépKép
Kép
krisztin76

Helló mindenki :D

Az enyémek sem lesznek szilveszteriek, tuti. Sőt! Azt szeretném, ha novemberig 3 in 1-ben gond és probléma nélkül kibírjuk, akkor a 32. hét után felőlem tervezhetik a császárt. Olykor-olykor még elrettenek attól, mi lesz, ha a hegemmel valami gáz lesz, de ezt jobban legyűröm, mint azt, hogy nehogy a babákkal legyek valami gáz.
Most hogy elhagytam a 16. hetet, kicsit kezdek néha beparázni újra, ezelőtt a 23. héten kezdődött a gond, és most szeretném elkerülni. :oops:

De most akkor kinek is kell drukkolni, hogy szilveszteri babó legyen?? :lol: :lol:

Megvolt tegnap az AFP, azt mondták, ha újra kell csinálni, akkor küldenek levelet jövő hét elején :shock: De ide már úgysem fogok miatta visszajönni. Ma du. megyek az itteni szülészemhez, elköszönök tőle, de remélem búcsúképpen azért csinál egy UH-ot a babákokról :roll: :lol: Az azért jól esne :oops: :lol:

Most viszont megyek, nemsokára jön a barátnőm segít pár dobozt megmozgatni, majd még benézek.

Csill: pihenj sokat, s meglátod lecsillapodnak a keményedések.

Krisztin: nekem zsibbadás nincs, max. ha elfekszem a karom, hanem inkább amikor félig-meddig nyújtózkodni szeretnék akkor a bal lábikrám begörcsöl, nem olyan intenzíven, csak kicsit, de mivel félálomban vagyok, megijedek, ráadásul ez a félnyújtózás a hasamnak sem tetszik. :roll:

Kép
kis-csillag
Tököl

jó reggelt mindenkinek

krisztin: nekem egyenlőre nem zsibbad semmin, pedig amit a szakirodalom felsorol terhességi tünetként na az nálam szinte mind jelentkezett. de ha továbbra is érzed kérdezd meg a dokidat. hallottam már mástól is ezt

balimamaika: nem semmi ez a december 31-ei időpont.
én asszem lemondok a javatokra az év első babája címről. azért nekem január közepe lesz a kiírt dátum. ennyivel előbb talán csak nem jön :D

a haskeményedés nagyon szörnyű. mostanában nekem is mindennapos pedig szedem a magne b6-ot. de este megkérdezem a dokit hogy mit tudok vele kezdeni.

akik esetleg ma mennek dokihoz azoknak megy a drukk

KépKép
Kép
rebeka85

balimamika: értem. az előzmények tekintetében már nekem is világossá vált, hogy miért csináltattok amniot. Bocsánat hoyg beleturkáltam a döntésetek mélyebb rétegeibe, de ilyen lelkizős vagyok és szeretem érteni a miértek okát(már amikor lehet). Remélem nem vetted zokon, hogy kérdezősködtem! most már átlátom a dolog ésszerű oldalát és nagyon bátrak vagytok, hogy mindezt végigcsináljátok! Igazad van abban, hogy a betegségektől/végeláthatatlan ápolástól mindenki tart!
nagyon drukkolok nektek és magunknak is a forumon, hogy egészséges babáink szülessenek! közhely ide vagy oda.
Örülök annak is hogy jó orvosotok van, ez egyszerüen elengedhetetlen. Annak idején sokat gondolkoztam, hogy a klinikán, ahol szülni fogok tul nagy a pörgés...stb és esetleg váltok, de az orvosom annyira jó, kedves és baromi tapasztalt, hogy végül nem váltottam és már nem is bánom, mert mindenhol azt olvasom, hogy ott igazán jó szakemberek vannak.
Remélem az epéddel is minden rendben lesz!

krisztin
. valami tartás probléma lehet, olyankor szokott "becsipödni" és lezsibbadni egy-egy terület. karkörzés ilyesmi segithet. alap esetben legalábbis. nekem egyszer a kisujjam zsibbadt le és lilult be (!) fura volt.
volt tévénk amugy, bár akkor sem nagyon néztük :D
aztán egyszer mikor lepihentem és néztem volna felrobbant :) azota is ugy van, majd becseréljük valamire, de nem izgat különösebben, csak maga a tény hogy egy nem müködő tárgy rontja itt a levegőt :) szóval egy sikképernyős jöhet, no meg az egy milla is :D

kiscsillag: mi volt a 23 héten? ugy érzem magam mint aki vmi csipkerozsika álombol ébredt és most minden infó új, bár valoszinüleg már elmondtad egyszer itt. drukkolok a 32 hétig egyben maradjatok!

avrenim:
végre megtaláltam ezt a részt, ahol kérdezed a párom és a gyerekek kapcsolatát. szoval nagyon jol kijön velük, egyszerüen végtelen türelme van és mindig elcsodálkozik rajtuk, hogy milyen zseniálisak! bármilyen koruak is legyenek. szerintem igazi apa tipus, akivel majd lehet együtt szerelni meg odabújni is :) ez nagyon megnyugtató. korábban azt hittem az apáknak főleg akkor kezd kialakulni a kapcsolatuk a babával, mikor azok már megszülettek. Minden este gitározik neki meg beszél hozzá, szoval valami egészen fantasztikus pasit horgásztam ( a neten :) ) és nagyon örülök hogy ilyen!
gratulálok a két bogyodhoz, akármit is jelentsen ez! ha kislány azért, ha esetleg kisfiu akkor meg azért. mikor mész legközelebb pontositani?

rebeka:este mész dokihoz? uh meg minden?? dejonekeeeed!!

Kép
spumilla

spumilla: igen ma megyek dokihoz. hát remélem lesz uh is meg minden. ha kapok képet feltételen megosztom veletek. elvileg nem most mennék csak szabira megy a doki és még előtte meg akarja nézni minden rendben van e. :D
szerencséd van a pároddal. az ilyen pasi egy kincs. nagyon cuki lehet ahogy gitározik a pocidnak :lol: (mellesleg az enyém is ilyen és én is a neten fogtam ki)

KépKép
Kép
rebeka85

Spumilla :D örülök, hogy már nem olyan vészes a kis "aranyos" :D csak vicces volt, ahogy írtad, hogy lehet a picikéd lába :lol: azt jól tudom, hogy szüléskor több nőnek is kijön?
Bettike így van, mindent a piciért :D csak szokatlan érzések ezek és mindig kicsit megijedek, de tudom, hogy ez a növögetéstől van :D hát igen, azért remélem a babócáink akkor jönnek, amikor jönniük kell és egészségesek lesznek :D nagyon izgi lesz a vége :lol:
Nlzs nagyon aranyos a fiad, hogy aggódik a piciért :lol: hát sajna nekem a múlt hét volt ilyen nagyon depressziós idő, de túl vagyok rajta :!: én is nézegettem már ezt a tornát, lehet megrendelem :D
Csill ez nagyon ütős videó volt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jobban érzed már magad???? vigyázz magadra :!: minden rendben lesz :D
Balimamika nagyon sajnálom, hogy ilyenek történnek veled :( rossz dolog lehet ez az epe :( remélem a dokik hamar segítenek :!:
Kis-csillag látom nálad is szépen haladnak a dolgok :D milyen a lakás, amit találtatok????? húú, nemsokára esküvő :D :D de jó :D és persze, hogy minden rendben lesz veletek, ne aggódj :D

És lányok, aki utolsó az mit nyer? :lol: Kicsit felvilágosítanátok engem ezzel a keményedéssel kapcsolatban :?: Nekem például ma reggel olyan kemény volt a hasam alja, mint egy kő, azóta viszont semmi (már máskor is volt ilyen) :( ez gond lehet? és mit kell tenni? mert néha mikor bekeményedik, akkor szokott fájni vagy görcsölgetni, de amúgy ritkán fordul elő :roll:

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1

és megy a drukk a mai UH-ra :D :D :D :D persze képet kérünk :D :D :D

Kép
monka1

Sziasztok!

Bejelentkezem:
Tegnap voltam UH-n és kicsit megijesztett a doki, mert talált egy 5mm-es felrakódást a baba agyában. Azt mondta cysta lehet belőle, de nem biztos és úgyis felszívódik szal no para.
Plusz utána megjegyezte, hogy a belei világosak, de azt már nem mondta el, hogy az mit jelent. Avrenim nem tudnál segíteni ebben?
Amúgy olyan szép a baba és olyan nagy, bár a nagy ijedtségben elfelejtettem megkérdezni a BPD-t. CRL-t nem is mért.
Ma reggel levették az integrált második vért, jövő szerdán lesz eredménye.
Aztán 11-én genetikai UH. A dokim azt mondta, meglátjuk addigra mi lesz a cystával + az integrált eredmény alapján lehet, hogy elküld genetikai tanácsadásra. Ez is olyan ijesztő, még csak 29 vagyok.
Próbálok pozitívan hozzáállni, de olyan nehéz, és éjszaka is arra ébredtem, hogy szorongok. Bárcsak hamar itt lenne a 11-e, hogy megtudjam mi lett ezzel a felrakódással.

Ne hari, ha ritkábban jelentkezem, most én vagyok olyan depis, mint Spumilla volt, de azért olvaslak benneteket és mindenkinek drukkolok, hogy szépek legyenek a babaszobák, meglegyen az 1 milla és a tévé, legyenek kukik és nunik ki milyet szeretne.

Erről jut eszembe, hogy most meg nunit láttunk, pedig a múltkor egész egyértelműen kuki volt, szóval még mindig nem tudjuk a nemét.

Bettike íme a pocakos képem. tegnap készült a főnököm búcsúajándékához fotóztuk le magunkat.

Kép Dalmi + 16 hetes pocak

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

Sziasztok!

Elolvastam mindent amit tegnap azóta írtatok, hogy én nem voltam itt.. hamar eltelt a tegnapi nap, rengetegen voltak a rendelésen,de akkor is gyorsan ment az idő :) szerenécsre! :)

Dalmicsek: nagyon aranyos a képed, helyes vagy rajta nagyon, és a pocakod is szép:) a felrakodást sajnálom, de nagyon nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baj, és felszívodjon, próbálj meg nem idegeskedni, mert az még rosszabb, nem lesz semmi baj, csak erre gondolj!!! Drukkolok!!! :)

rebeka: durkk a mai dokihoz :))

Én is ma megyek az új dokihoz, nagyon kíváncsi vagyok mit mondd a hetekkel kapcsolatban, és arra is mennyit nőtt a baba 1 hét alatt :) :) 15:00-ra megyek, aztán este fele jelentkezem, hogy mik a hírek, remélem csak jót mondok majd :) :)
t.timi

Dalmicsek sajnálom, hogy ilyen eredmények vártak az UH-n, de biztosan minden rendben lesz, drukkolunk érte nagyon :roll: 11-e hamarosan itt lesz és akkor kiderül, hogy minden oké :) Nagyon helyesek vagytok (mármint a poci és az arcod) a képen :D
Timi neked is megy a drukk a mai UH-hoz :D reméljük jó lesz az új doki és megint látod a babócskádat :D már tuti szép nagy :D

Kép
monka1

Nlzs
ez aranyos már most milyen védelmezi a kistesót…hát nem tudom Baló nem igazán fog fel semmit szóval még nem számítok semmi megnyugtatóra…

csill79
sok pihenés akkor!!! Nekem meg ma reggel fájdult meg a hasam de olyan élesen, nem az a hasszurka mikor nyilallanak a tartószalagok((( remélem csak a front….

balimamika
hát mi is ezen gondolkodunk ki vigyázzon Balóra amíg én illetve mi szülünk apával?:S nagyik 200 km, tesók szintén….barátnő meg ugye melózik…de valami megoldás lesz mire megyünk…

krisztin
nekem párszor a kezem de mivel sok magne b6-ot szedek így elmúlt..kár hogy a derék és fordó fájásra nem jó((( ma arra keltem hogy nem bírok csak mászni max

kis-csillag
afp nekünk nem lesz jó… dokim is mondta hogy nem ijedjek meg ha telefonál a védőnő hogy nem jó az eredmény…sajna így azt se lehet belőni hogy akkor igaz-e hogy alacsony aft melett valóban az e a baba neme mint amit állítanak….te alább adtad jócskán én a 37. hétig egybe szeretnék maradni)) neked azt mondta a doki hogy a 32. héttől mehet??

dalmicsek
óóóó hát ezek nem túl jó hírek, de reméljük minden rendben lesz!!! Olvastam már arról hogy a cysta felszívódik a szülésig, de avranim erről többet tud…szorítok nagyon!!!! Neked is szépen gömbölyödik már a pocid))

minden uh-ra menő kismaminak megy a drukk és várjuk az eredményeket meg a képeket

hát tegnap este megkapta a nagy fiam a nagy ágyát…abba aludt el (kopkopkop) azért beszívatott, 8kor leraktuk semmi mocorgás egy hang se, na mondom elaludt meg is lepődtem…erre fél 9 én már félálomban…nyílik az ajtó, nyúl egy kéz…elmondom apával úgy betojtunk)) pedig számíthattunk volna rá…frászt kaptam a kölök meg vigyorog 1000L…na 3szor vissza kísértem aztán csönd lett és tudtommal nem esett le az ágyról sem na gondoltam most megúsztuk de nem ámítottam magam hogy a mai dél körüli alvás is így megy….hát nem is…másfél órája szórakoztunk egymással mire elvileg (de nem akarom elkiabálni) elaludt most, pedig fáradt volt nagyon…. Nekem meg fáj a hasam, emiatt idegbeteg vagyok és még Baló is…nem vagyok türelmes vele(((de kb a 20. visszafektetésnél abbahagytam a számolást is....

KépKép

KépKép
msi22

dalmi

csini pocak,szépen kerekedsz te is :) remélem nem lesz semmi gond,de csak pozitivan :)

monka

tényleg fura,és én még talán mai napig nem fogtam fel teljesen h egy kis törpicsek fejlődik bennem :D pedig már lassan rugnia is kell és az már egyértelmű jele lenne a kis létezésének :)

KépKép
bettike83

rebeka: dejóó, rendes a dokid, hogy szabi előtt rádnéz. szeretem az ilyen törődős orvosokat.
éljeen! mégegy netes szerelem! ez olyan jó :)

monka: igen, alaposan utánajártam az aranyos-kérdésnek és a várandósok 80%-át érinti. vagy a terhesség alatt vagy szüléskor. A megnövekedett hasűri nyomás okozhatja, meg ha vkinek székrekedése van és erőlködik. A szüléskor is a nagy erőkifejtés a kiváltó. De az esetek nagy többségében visszahúzódhat. Az intimtornát ajánlották.
A keményedés, görcsölés is tehességi tünet, az szerencsés akinek nincs vagy csak ritkán. Erre a magneB6-ot szedetik, de van akinek nem segit.

dalmicsek: te milyen cuki vagy ezen a képen!!!!!!
ó, a babád agyában a cucc fel fog szivódni, a genetikain már ott sem lesz! tuti, majd meglátod, ebben a forumban mindenkinek minden nyűgje elmúlt, megoldódott. nálad sem lesz másképp. gondold el sokszor a képzeletedben, ahogy ez megtörténik. hogy felszivódik és örülsz hogy egészséges a babád!
depi szar, de pár nap alatt túl leszel rajta! nekem sokat segitett, hogy azt kerestem a világban ami szép és majd meg akarom mutatni a babámnak. például a szelet, ahogy finoman simogat, meg amikor átszalad egy mezőn és leteriti a füveket. tudom ez ilyen szentimentális izé, de még a barack illatát is imádtam és amig nagyokat szagoltam bele, addig jobban éreztem magam. Biztos s zorongás is teszi, de ha tudsz és nem ellenzed, akkor imádkozzál kicsit, a nehéz helyzetekben azért ez is szokott segiteni, bár én inkább mantrázgatok :)

timi: nagyon drukk az uj dokihoz! :)

msi: az ikres afp-ről azt olvastam hogy ott az értéket meg kell felezni és az a mérvadó. és hogy attol magasabb az érték mert ketten szolgáltatják azt az anyagot amit az anyai értékből kimutatnak. mikor elsz meg az eredménye?
fájós pocakra megy a simi!

Kép
spumilla

Msi Nagyon huncut a kis Baló :D Biztos hamar megszokja az új helyét :D csak még próbálkozik kicsit :lol:
Bettike hát tényleg fura dolog ez, mert például én néha úgy érzem magam, mintha nem is várnék babát.... :shock: De lassan bizony már néha belelépnek egy két szervünkbe :lol:
Spumilla ez a 80% nem hangzik jól, de remélem ha lesz is, akkor hamar visszahúzódik :( Intim tornát már én is olvasgattam, hogy jó dolog lehet terhességnél :) Lehet hogy én is beszerzek akkor ilyen B6-ot, hátha még kellhet (bár a gravidámban van) :shock:

Kép
monka1

monka

ez az érzés nálam is megvan :D

KépKép
bettike83

Spumilla: a 23. héten, szilveszter napja előtt egy nappal magzatvízszivárgás jelentkezett aminek 100%-ban az oka sosem derült ki, csak gyanakvás volt arra, hogy a korábbi orvosom a hiszteroszkópián bent hagyott egy másfél centis sövényt a méh fundusánál. Csak azért erre asszociáltunk, mert azt mondták, nagyon magasan repedt meg a burok.. :shock:
Két hét fektetés és semmittevés után eltűnt az összes magzatvíz, pedig mi már személyesen le is rendeztük a pécsi klinikán valakivel, hogy megcsinálja a magzatvízfeltöltést, és akkor még kihúzhattunk volna 1-2 hetet, de a klinika professzora azért nem engedélyezte a szállítást és átvételt mert a véremben a CRP 32-es volt, ami kicsit emelkedettebb és arra gondolt, lehet méhen belüli fertőződés áll a háttérben. Ezt követte a sürgősségi császár nem bikinis metszésben hanem köldökig végig.
Ezért is vagyok abban a hitben, hogyha a 32. hétig sikeresen együtt maradunk, s ha utána kell kivenni a piciket, jobbak a túlélési arányuk, mint 25 hetesen teljesen éretlen tüdővel..
Itt reagálnék Msi kérdésére, mivel a méhen is ugyanilyen hosszanti metszés van, megvan a veszélye a hegszétválásnak - Avrenim már megnyugtatott, hogy ez a többedszeri császárosoknál fordul elő gyakrabban, meg hogy konkrét és erős jelei vannak, de én azért még picit parázok tőle. De attól, hogy megint korábban következik be valami geb@sz attól jobban cidrizek, de optimista vagyok, mert ez a terhességem teljesen más mint az előző! Az előzőnél többször is erősen véreztem, 2x voltam 3 hetet kórházban, az 5-8. héten és a 14-17. hétig, de most csak az az egy kicsi haematoma dolog volt a 7. héten, aminek az okát is pontosan tudom már. Hiába mondták amikor hazajöttem a kórházból, hogy feküdjek, pihenjek, nem tartottam be, s mint láthatjátok, azóta is aktívan teszek-veszek, emelést és hajolgatást lehetőség szerint minimalizálva. És nagyon bízom abban, hogy továbbra is maradok ennyire mozgékonynak, mert nem szeretnék eltunyulni, sem feküdni, csak akkor, ha az feltétlenül muszáj.

Monka: kétszobás, az egyik szoba és a konyha keleti fekvésű, a másik nyugati, volt orosz tiszti lakások, jó állapotban nagyon, hatalmas, 150*150es ablakból van a szobákban 2-2db, a konyhában egy 150*150es és egy feleakkora kb. szóval nagyon világos a lakás. A konyhát és az előszobát múlt héten kifestettük a szobákkal még várok, majd a babák előtt.. :) oda úgysem fehér szint akarok :)

Dalmicsek: én is csatlakozom, nyugodj meg, nem lesz semmi baj :wink: :)

Látom sokatoknak van keményedéses panasza. Az milyen érzés? :shock: :roll: Mert nekem nem rémlik hogy lett volna, de ezelőtt sem volt szerencsére. Néha kicsit megfeszülnek a szalagok, akkor mintha keményebb lenne a poci, de nem gyakran van ilyen, és nem is okoz fájdalmat. Ez a mostani front is épp hogy csak meghatotta, még magne B6 sem kellett rá.

Na most jól kiömlengtem magam :oops: Bocsánat érte.. :oops:
Megyek is, nekiállok ruhát válogatni, stb.
Én is ma 15:00-ra megyek dokihoz :P És már eldöntöttem, mindenképpen csináltatok vele egy uhut és kikönyörgök egy fotót és akkor majd jövök vele!

Vigyázzatok magatokra, pocisimi mindenkinek!

Kép
kis-csillag
Tököl

AFP-hez még annyit, nekem szerintem tuti rossz lesz, ugyanis 3-as ikreknek indult a dolog, és még 100%-ban szerintem nem szívódott fel, vagyis biztosan modifikálni fog a C magzat az eredményen.

Ohh és Dalmi, nagyon csinos vagy és szép a pocakod nagyon! :wink:

Na, eldugultam, sziasztok :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Aranyosak vagytok, köszönöm a drukkot és a dícséretet :)

Spumilla én is mantrázgatok hébe hóba és tegnap már elképzeltem többször is, hogy visszahúzódik.
Nagyon szép, amiket leírtál, én is valahogy így próbálok túlesni rajta, remélem sikerrel.

A mai dokisoknak drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

köszi a drukkokat, aranyosak vagytok :lol: már mindjárt indulok és már csak 1 óra és ott leszek a dokinál :lol:
Mindenképp jövők és írom a fejleményeket :lol:
t.timi

Dalmi! Nagyon csinos és szép kismami vagy! Lehet,hogy az a valami ott sincs, csak nem jó az uh-ja a dokinak. Minden rendben lesz!

Mindenkinek drukkolok, aki megy vizsgálatra, eredményt vár. Tőlem egy hete vették le az afp-t nem tudom mikor lesz eredménye.

Ma elkezdtem hullámzást érezni a köldököm alatt. :) Gyanús, hogy ki lehet az :lol: Ti is éreztek hasonlót?

Kép
krisz0923

krisz

nálam még nincs ilyen érzés,de majd jön tuti :)

más:3 napja állandóan pisilni kell menni,már borzasztó,mintha ingerelné valami a holyagomat,de persze nem kell olyan hű de sokat pipilni de nem hagy nyugton :D eddig nem volt ilyen...

ezt irják:

Ahogy a méh növekszik, nyomást gyakorol a húgyhólyagra, ezért gyakrabban látogatjuk a mellékhelységet. A progeszteron szintjének emelkedése ingerli a húgyhólyag falának izmait, így még akkor is vizelési ingerünk támad, ha a hólyag nem telt meg. Mindez jó eséllyel egészen a terhesség második harmadáig tart, amikor a méh valamelyest felemelkedik, és a hólyagra nehezedő nyomás csökken. A gyakori vizeletürítési inger a terhesség vége felé tér vissza ismét, amikor a baba feje rögzül a medence bemenetbe és a méh ismét nyomja a húgyhólyagot.

KépKép
bettike83

Bettike ez király! Én amióta terhes vagyok,egyetlen éjszakát sem aludtam végig. Reggelig 2 séta garantált minden éjjel...

Kép
krisz0923

Kis-csillag húúúúúú :cry: ez nagyon durva történet, megkönnyeztem :cry: nagyon sajnálom, hogy ilyeneken kellett keresztül menned, DE ez a terhességed más lesz meglátod, minden a legnagyobb rendben lesz veletek :wink: A lakás csúcsszupi lehet, örülök, hogy hamar találtatok ilyen fészket magatoknak :D :D :D dokitól kérj ma képet :D megy a drukk 1000-rel :D
Bettike örülök, hogy más is van így ezzel, legalább nem érzem magam hülyén :wink:
Timi hajrá nektek is :D :wink:
Óh Krisz irigykedem, jó lehet hullámzást érezni már :D :D :wink:

Kép
monka1

Dalmicsek,
nagyon csini vagy! :)
Remélem és bízom benne, hogy semmi de semmi kórosat nem találnak a babádnál! Szorítok! Minden rendben lesz!

t.timi,
remélem, ma jó híreket hallasz a dokinál!

kis-csillag,
nagyon szívszorító, ami veletek történt. :( De hidd el, "kétszer ugyanabba a folyóba nem lépünk". Ezúttal minden rendben lesz! :)

Msi,
mi két évesen tettük át a fiunkat "normális" ágyba, pont azért, mert már akkoriban terveztük a kistesót. Ő örömmel vette az új ágyat, és érdekes, sosem jött még ki az ágyból. Arra hogy leesett, már volt példa, ezért egy nagy párnával meg szoktam támasztani az ágy szélét.

Monka,
a keményedés alatt a méh fájdalmatlan megkeményedését kell érteni. Ilyenkor érzed, hogy kemény lesz, ha megfogod is érezhető, de a kezed nélkül is érzed, hogy feszes. Általában rövid idő, néhány másodperc, vagy néhány tízmásodperc. Általában 20. hét után jellemző, van hogy még később, de van aki már egész korán érzi. Pl. én ennél a terhességnél. Ilyenkor a méhizomzat dolgozik, vért pumpál, tágul, stb. Nekem azt mondták, amíg nem "sok", napi pár db, nem fáj és nem kíséri vérzés, addig ok. Ha napi tíznél több, vagy óránként több mint négy, az elvileg gáz. Mondom, elvileg. Nekem az első terhességnél 24. héttől brutál sok volt, nem fájt, de szinte folyamatosan keményedett, főleg a 6. hónapban. A dokim fektetett, magnézium, stb, el sem múlt, de nem is nyitotta meg a méhszájat, ami ugyebár az egész veszélye.
Nekem most 14. héttől egyre többször van, de eddig nem is izgatott, most csak azért foglalkoztat, mert vasárnap kifejezetten fájtak a keményedések. Azóta kicsit jobb.

Rebeka,
azért nem bánnám, ha mégsem szilveszterkor szülnék... igaz, inkább, mint karácsonykor. Kisfiammal anno bent karácsonyoztunk, de most hogy ő már itt van (4 éves lesz), nem szívesen maradnék le a közös karácsonyról, amikor "az angyalok hozzák a fát". Barátnőm kisfia édes volt, mikor az anyukája mesélte neki, hogy az én kisfiamnak karácsonyra lesz kistesója, megkérdezte, hogy "de azért ajándékot is kap?".

Spumilla,
dehogy haragszom! Én szívesen mesélek, beszélgetek bármiről, komolyabb dolgokról is. Inkább én szoktam tőle tartani, nehogy vki túl komornak találja a velem történteket.
Hát, könnyebb volt addig, amíg biztosak voltunk benne, hogy elmegyünk a vizsgálatra. Féltem tőle, félnék is, de jelentett egyfajta megnyugvást a továbbiakra.
Ha most nem megyünk el, tuti a terhesség végéig ezen fogok rágódni, hogy mi lesz ha beteg, és nem nézettük meg.
Most picit jobbak a keményedések mint hétvégén, és ettől teljesen el vagyok bizonytalanodva. Hogy most menjünk vagy ne? Áh, nehéz. A legtöbb ismerősöm, barátom egyébként lebeszél, mondván, eddig minden szűrővizsgálat negatív és ha a többi is az lesz, szerintük felesleges a kockázat.
Nemtom. :(

Kép
balimamika

Nem tudom, vki kérdezte a zsibbadást. (Bocsánat)
Nekem ilyen nem volt (pontosabban ilyen pont nem volt), de épp a napokban mesélte egy rokonom, hogy ő az utolsó három hónapban éjszakánként sírva mászkált, annyira zsibbadt a két karja.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy másnak is ennyire fog fájni, hanem hogy igen, lehet ilyen "mellékhatása" a terhességnek.

Az epémet többen kérdeztétek, nem tudom, mi lesz vele. Ma vettek vért, gyulladást kizárni, de szerintem semmire nem jutunk. Nem javult semmit, ma éhgyomorra mentem, úgy is fájt, alapvetően nem a kajától függ, ha tényleg megtörés, akkor ez tényleg szerencse kérdése, hogy éppen hogy helyezkedik és mennyire fáj.

Kép
balimamika

de nekem eddig nem volt :shock: :D de most kapok én is a jóbol :D

KépKép
bettike83

Sziasztok Lányok!!

Este leküldtem a bébinek egy kis túrórudit és esküszöm, tuti ő ficánkolt, olyan hálás volt!! :lol: Most elösször éreztem, de nagyon kivehető volt!

Dalmicsek: Szép lett a fotód, gratulálok.Ne aggódj, az egyik ismerősömnek szülés után mondták, hogy a gyereknek cysta van az agyában, fel is szívódott mire mentek kontrollra! És a gyermek teljesen ép szellemileg, testileg is! A beleg fehérességét nem úgy mondta, hogy echodús? nah mind1, szóval a bélbe még ilyenkor nincs sokminden, a magzatvíz nyeléséből kiszűrve gyűlik össze a terhesség végére a belekben a magzatszurok/meconium/ ha fehéres, szerintem akkor kicsit levegős a bél, de ha a hasüregben van, ás zárt a hasfal akkor ne aggódj ezen! Olyan sok hülye doki van, aki csupa fölösleges mondatot elejt, és az ember azon filózik a következő kontrollig, hogy ez most jót vagy rosszat jelentett e?

Nlzs: a legtöbb helyen már a szülés/császár után hazaengedik a mamikat 72óra múlv/3nap/ szóval még lehet, hogy otthon ünnepelheted a karácsonyt is! csak a dokidnak érdemes megírni előre a zárót a géppen, és a baba se sárguljon be. Mi mindenkit hazaengedünk 72óra múlva, aki panaszmentes csak általába a babák miatt húznak rá egy-két napot még.
Jah az uh kolleginára nem haragszom, mikor lementem elösször a mentő bevitt egy nőt aki végig sikította a vizsgálatot, értelmes apuka egy 3éves kislánnyal meg beült az ajtóba végighallgatni a műsort. Szegény kislányt nagyon sajnáltam, a férfinek lehetett volna esze hogy a folyosó végére leüljenek inkább...végig kérdezgette a kislány, apa mit csinálnak anyával?apa megnyugtató válasza:nem tudom... :x kislány tiszta pánikba volt, mondta az apjának hogy menjen be és mentse ki az anyját...nah ilyen férfiakat, nah ez nem egy apa típus, aki ennyire nem tudja megvédeni a gyerekét a traumától. Szóval akolegina tényleg elvolt havazva és egyfoly. csörgött a telefonja is, én megtudom érteni.
Nem úgy a másikat aki a kombináltat vette le...a kombinált mikorra készül el? szerintem a kolleganő direkt nem írta be a telószámomat se az adatlapra, nehogy kapjak értesítést az eredméynről...nagyon genya, már a fejétől is rosszúl vagyok mikor meglátom, doktornak képzeli magát, minden kolega hülye csak ő okos mert fősulira jár...bicskanyitogató stílusa van..emlékszem első találkozásunkkor olyan erősen megszorította a kezemet a bemutatkozásnál, hogy mondtam, ez fenyegetés volt...de igazából nem tudott soha belém kötni, de próbálkozott hátbatámadni ahogy másokat is.

Timi: milyen az új doki? és mi volt nála?

Kis-csillag:igaz hogy 24.hét elötti szülést vetélésnek hívjuk, de azért a mai tudomány már életben tud tartani egy olyan magzatot is..arról már vitázhatunk hogy ennek mennyi az értelme.. DE ha sok a panaszod és aggódsz a babák sorsa miatt, érdemes kórházba feküdni és ha mbármi koraszülés felé hajlana kapsz szteroidot és a babóknak rendben lesz a tüdeje csak ezt a szurit kéthetente ismételni kell mert kiürül a szervezetből és nincs hatása tovább.

Balimami:okkor volt hasi uh- ahol láttak epekövet? nem semmi hogy ilyen korán már felnyomja megtöri az epehólyagot a baba, mi lesz a 36.héten amikor a lába a tüdönkben lesz? :shock:

Jaj jövőhét hétfőn szabim alatt be kell mennem a főnővérrel beszélni a munkahely-szerződés miatt, éppen betöltöm a 16ot, akkor vetetem le az afp-t remélem nem kell ismételnem, nincs kedvem máskor bemászni a szabim alatt.

Sokszor fáj a hasam az időjárás, telihold miatt szerintem...jaj és este olyan gyomorégésem volt!Volt egy kis melkasi szorító érzésem és a lapockámnál is mintha hátba vágtak volna, nah mondom már a szívem most kikészül pedig seholse vagyunk..de terhelésre is hamar kifulladok, nem bírok már olyan gyorsan menni, apa mindig lehagy vásárlásnál is... meg minden estelegalább 2szer járkálok pisilni...hát nem is igaz hogy a második trimeszter a panaszmentes időszak...

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

Balimamika köszönöm az infót :D aranyos vagy! hát akkor megnyugodtam, semmi vészes. Eddig kb 2 vagy 3 alkalommal éreztem, de ez a mai olyan volt, hogy reggel mikor felkeltem éreztem, hogy húzódik a hasam és amikor hozzáértem nagyon kemény volt :( de akkor most nem kell aggódnom :roll: fura dolog ez az epebaj, de remélem hamarosan túl leszel rajta és már nem fog fájni :!: :!: Hát a vizsgálattal kapcsolatban nem csoda hogy rágódsz :( nehéz kérdés, de biztosan jól döntesz majd :wink:

Kép
monka1

avrenim

olvastam hogy mostmár a baba is érzi annak az izét amit eszünk,szoval ficánkolhatott a turó rudira :)

KépKép
bettike83

Avrenim ez kemény sztori az családról.....hát engem elkapott volna az ideg, ha ilyen a pasim....nem is értem mér nem küldte be a kislányt az anyjához :? A másik kolleginád viszont elég gáz...hogy lehet valaki már akkor b...ó, ha még meg se ismert :shock: mondjuk nálunk is van egy ilyen csaj, de hát aki másnak vermet ás.... :lol: jól bele is bukott :lol: :lol: a kifulladás az nekem is megy már most :lol: én már egy kis emelkedőn is kikészülök :lol:

Kép
monka1

Sziasztok!

Krisz: az éjszakai átalvás nekem sem mükszik kezdetektől fogva :lol: Talán egy éjszaka volt, amikor csak 1x kellett felkelnem kimenni, de volt, hogy 4-6x is :lol:

Monka: így van, én is ugyanezt gondolom, két egyforma terhesség nincs :P

Balimamika: kétszer nem lépünk ugyanabba a patakba..
Annó, amikor sikerült helyrerázódnom lelkileg, azt mondtam, hogy Zsombor megcsinálja a helyet az ikreknek - és így lett :) Ő segít odafentről, és nincs egyedül sem, mert a 3. baba mellette van :)

Avrenim: jelenleg semmi nem indokolja a korai kórházba való befektetést, és úgy érzem nem is lesz semmi. Úgy tudom viszont arról a szteroidról, hogy csak a 30. héttől adható. Ez igaz? Vagy korábban is lehet? Mert én akkor a 23. hét és a 25. heti császár között egy cseppet sem kaptam :shock:

Megvolt a mai vizsgálat.. CG3000, minden úgy van anyailag ahogy a nagykönyvben meg van írva, ahogy szálltam le a vizsgálóasztalról majdnem az orvos karjaiba zuhantam, hirtelen nagy volt a lendületem meg mostanság napi 2-3x jól meg is tudok szédülni.. :lol: Volt is hirtelen nagy kacagás :lol:
Az UH-n mindent rendben talált, méretük megegyezik, mindkettő babának 3,43-as a BPD-je a hosszát nem kérdeztem a nagy örömködésben - ugyanis a jelenlegi felállás szerint, illetve a látottak alapján Csenge és Botond lakik bennem :lol:
Mondtam neki, hogy hétvégén elköltözünk, sajnáltam a dolgot nagyon, de annyit mondott, én döntöm el mit szeretnék, mire én: "Magánál szülni :D". Sem hivatalosan, sem jogilag ennek semmi akadálya nincsen, úgyhogy ha sürgősség nem kell, akkor Zalaegerszegen fognak világra jönni programozott császárral a babákok. Korábban befektetni nem akar, feltéve ha végig ugyanolyan jól viselem a terhességet, mint most.
Augusztus 12-én utazok majd le Zalaegerszegre az esküvő miatt, és aznap délután, este megcsinálja a genetikai UH-ot :D
Boldog vagyok, s szinte madarat lehetne fogatni velem :lol:
Mint aki 2 méterrel a föld felett repked :) :shock:

Kép
kis-csillag
Tököl

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?