Dalmicsek,
nagyon csini vagy!
Remélem és bízom benne, hogy semmi de semmi kórosat nem találnak a babádnál! Szorítok! Minden rendben lesz!
t.timi,
remélem, ma jó híreket hallasz a dokinál!
kis-csillag,
nagyon szívszorító, ami veletek történt.

De hidd el, "kétszer ugyanabba a folyóba nem lépünk". Ezúttal minden rendben lesz!
Msi,
mi két évesen tettük át a fiunkat "normális" ágyba, pont azért, mert már akkoriban terveztük a kistesót. Ő örömmel vette az új ágyat, és érdekes, sosem jött még ki az ágyból. Arra hogy leesett, már volt példa, ezért egy nagy párnával meg szoktam támasztani az ágy szélét.
Monka,
a keményedés alatt a méh fájdalmatlan megkeményedését kell érteni. Ilyenkor érzed, hogy kemény lesz, ha megfogod is érezhető, de a kezed nélkül is érzed, hogy feszes. Általában rövid idő, néhány másodperc, vagy néhány tízmásodperc. Általában 20. hét után jellemző, van hogy még később, de van aki már egész korán érzi. Pl. én ennél a terhességnél. Ilyenkor a méhizomzat dolgozik, vért pumpál, tágul, stb. Nekem azt mondták, amíg nem "sok", napi pár db, nem fáj és nem kíséri vérzés, addig ok. Ha napi tíznél több, vagy óránként több mint négy, az elvileg gáz. Mondom, elvileg. Nekem az első terhességnél 24. héttől brutál sok volt, nem fájt, de szinte folyamatosan keményedett, főleg a 6. hónapban. A dokim fektetett, magnézium, stb, el sem múlt, de nem is nyitotta meg a méhszájat, ami ugyebár az egész veszélye.
Nekem most 14. héttől egyre többször van, de eddig nem is izgatott, most csak azért foglalkoztat, mert vasárnap kifejezetten fájtak a keményedések. Azóta kicsit jobb.
Rebeka,
azért nem bánnám, ha mégsem szilveszterkor szülnék... igaz, inkább, mint karácsonykor. Kisfiammal anno bent karácsonyoztunk, de most hogy ő már itt van (4 éves lesz), nem szívesen maradnék le a közös karácsonyról, amikor "az angyalok hozzák a fát". Barátnőm kisfia édes volt, mikor az anyukája mesélte neki, hogy az én kisfiamnak karácsonyra lesz kistesója, megkérdezte, hogy "de azért ajándékot is kap?".
Spumilla,
dehogy haragszom! Én szívesen mesélek, beszélgetek bármiről, komolyabb dolgokról is. Inkább én szoktam tőle tartani, nehogy vki túl komornak találja a velem történteket.
Hát, könnyebb volt addig, amíg biztosak voltunk benne, hogy elmegyünk a vizsgálatra. Féltem tőle, félnék is, de jelentett egyfajta megnyugvást a továbbiakra.
Ha most nem megyünk el, tuti a terhesség végéig ezen fogok rágódni, hogy mi lesz ha beteg, és nem nézettük meg.
Most picit jobbak a keményedések mint hétvégén, és ettől teljesen el vagyok bizonytalanodva. Hogy most menjünk vagy ne? Áh, nehéz. A legtöbb ismerősöm, barátom egyébként lebeszél, mondván, eddig minden szűrővizsgálat negatív és ha a többi is az lesz, szerintük felesleges a kockázat.
Nemtom.