A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Öööö, húúú de lelkes lettem Bulgária-ügyileg :shock:
Megfosatós Tunézia lehet bejövősebb lett volna?? :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

JA, és még Csibének akartam írni, hogy megy a drukk a telekkel kapcsolatban, és nagyon irigykedem! Remélem, mi is hamarosan egy szép kis családi házban fogunk lakni, de a lényeg a kert!!!
Katy, futás??!!! brrrrrrrrr, még a hideg is kiráz. De csodálom is azokat az embereket, akik szeretnek futni és élvezettel tudnak róla beszélni. Én max a gyerek után futok! :D
Baktériumok-fertőtlenítés: húú, látnátok a gyerekeimet.... főleg, mikor a koszos papucsokat olyan jóízűen rágják (vagy cipőket). Mi meg egymásra nézünk a férjemmel és örülünk, hogy végre csönd van! 8) :oops: :lol: :lol:

Kép
pagika

Még egy kérdés: Dodi, mik voltak azok a piócaszerű izék???

Kép
pagika

Dodi!
Én vagyok az első sztorizó :lol:
A soraidat olvasva asszem nem vágyok Bulgáriába :oops:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ez meg, hogy lehet, hogy amikor elkezdtem olvaísni, írni még sehol senki, mire bekerül a hsz, már ezren vannak előttem :?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Pagika!
Végülis 3 egérkétek van, nemde? :lol:
Karkötőt Bodzi sem bír meg a kezén, csak játék szinten.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Hogy kell képet feltölteni???
rámegyek a melléklet feltöltésére, ott a tallózásra, kiválasztom a képet és miért nem jelenik meg itt??? Beírja csak azt, hogy mi a kép neve, pedig le is kicsinyítettem a képeket.

Kép
pagika

Dodi! Hu,de gyors volt ez a nyaralás :lol: A beszámolódat olvasva nem vágyom Bulgáriába ezután sem,de azért örülök,hogy a sok sz@r mellett jól éreztétek magatokat. Jól látom,hogy Botond haja kiszőkült egy kicsit a naptól? Gratulálok a járáshoz/futáshoz!! :D

Pocok! Na esküszöm holnap veszek egy ilyen Milupa-t,hátha ez bejön.Tök mindegy,hogy 11-et vagy 12-t dobok már ki :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Kép áalsddgj [/img]

Kép
pagika

Na, jól van... Az az ablak, ami ilyenkor feljön le volt kicsinyítve, vagy nem tudom, és eltűnt a feltöltés....
Na, akkor most megkapjátok!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
pagika

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
pagika

Kicsit nyomik lettek a képek, kicsinyítve, de most már elegem van a számítógépből, megyek is! Jó éjt, puszi!.
Az meg, hogy melyik melyik csaj... Nati, aki különbözik a másik kettőtől, Nikol meg a szélső... :lol: :lol: :lol: Az utolsó előtti képen: két hármas, két kettes ikrek és két egyke van. EGyütt voltunk a PIC-en, onnan a jó barátság és időnként összejárunk. Épp most ünnepeltük a szülinapunkat (persze a miénket, mint szülők! :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
pagika

Dodi!
Bocsi, de amíg felolvastam apának a sztoritokat, könnyesre röhögtem magam. Másodszorra sokkal viccesebb volt, mert elsőre szegénydodi. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Pagika!
Nagyon éééédesek a csajok.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

hát Dodi elképesztő volt a nyaralásotok,de a lényeg,hogy végül
jól éreztétek magatokat.
képek nagyon szupik!!!

tali:
akkor mivel mindenkinek inkább a délután jó,akkor megpróbálom majd
lánykámat én is úgy alakitani aznap,hogy nekünk is jó legyen...
de a melyik nap az még mindig képlékeny.
amelyik nap mindenkinek jó...

pagika!
nagyon jók a képek!
én tuti nem birnék 3 gyerekkel egyszerre.
már régebben is mondtam a páromnak,hogyha ikreink lettek volna
sztem tuti begolyózok...

katy!
nagyon jól haladsz a bacik terén.

Kép
Kép
csibe83

na ha mindenki alszik,akkor én is elteszem magam holnapra.
jó éjt!

Kép
Kép
csibe83

Alszik, a nagy francokat!
Még ilyen sz@r éjszakát!!! Nem tudom mi volt, de én alig aludtam valamit. Persze 23-ig semmi gond, akkro mentem lefeküdni, onnantól kezdve kezdte Nati, 5 percenként felsírt. 1 óra elteltével sikerült elaltatni, miközben kapott Nurofent, megitattam, megetettem, szóval játszottunk, mi is lenne a jó. (gondolom jön a foga) Na, de hogy a másik kettőnek mi baja? Ez egyik 3 körül a másik 5 körül játszotta el ezt velem, csak akkor már annyira nem voltam képben, hogy folyamatosan csak felkeltem és dugtam be a cumit, etettgettem őket és fogalmam sincs kit mikor hányszor, hogy, mentem mint egy holtkóros. Na, mindegy, csak gondoltam elmesélem. Mos tittam meg a kávémat, várom a hatását.
Szerintetek, ha idehozta az egyik csaj a cipőjét az azt jelenti, hogy mehetnékje van?
Tali: erre a babanet-kölöknet találkozóra nem mentek?

Kép
pagika

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:05-kor.

KépKép

KépKép
boo

Megvan az első nagy púpunk :cry: . Botond nekiment a járó hintaágynak, és a csücske telibeverte a homlokát :evil: :cry: :cry: :cry: . Próbáltuk neki lenyomni egyből, de nagyon sírt, így inkább hagytuk. Nemrég történt, de már most iszonyatos puklija van :( . Annyira sajnlálom, és sík ideg vagyok, hogy miért vettük le róla egy pillanatra is a szemünk... :( . Apa szerint szokjak hozzá ezekhez, de még a gondolattól is rosszul vagyok :roll: :( :( ...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Most komolyan - gonosz leszek- de egyre jobban érzem magam a ti hisztizős sztoritoktól. :twisted: :twisted: :twisted:
Boo, sőt! Ahogy elmesélted ezt a rácsuktadazajtós történetet, nem is érzem magam olyan kis terroranyának! Hisz más is ilyen! :lol: :lol: :lol: Tök boldoggá tettél! Sőt még néha túl engedékeny is vagyok, ha belegondolok, oszt akó még ránőnek a fejemre is! na, megyek és be is keményítek!
Dodi, hát igen, első pukli! Lesz az még jó sok! A csajok teli vannak kék-zöld foltokkal. De szerencsére meg se szoktak nyikkani, szóval annyira nem fájhat, csak hát még gondolom vékonyka a bőrük és hamarabb meglátszik. Mondjuk azért én is kiakadnék, ha nem sokon múlna, hogy felreped, vagy fel is reped. De pont valamelyik nap mesélte a nővérem, hogy a szomszédja se volt felkészülve az otthoni balesetekre - ikrei vannak - főleg nem arra, mikor a fia elesett, ráesett a fejére valami éles és állítólag csak úgy spriccelt a gyerek fejéből a vér (na, most nem ijesztgetni akarlak benneteket, mert nekem elég volt elmesélni, már attól majdnem elájultam, csak hogy sajnos bármi megtörténhet, nagyon oda kell figyelni), és ő is azt se tudta, mit csináljon. Hát hívta aférjét és a mentőket.
Na, megyek, mert holnap lánybúcsúba megyek és kicsit készülődöm! :)

Kép
pagika

Sziasztok! :)

Holnap délután megpróbálok :oops: :oops: :oops: :oops: írni. Most csak annyit, hogy örülök neked pagika :D , és kicsidodi:

" Próbáltuk neki lenyomni egyből, de nagyon sírt, így inkább hagytuk"
Nyomni kell akkor is. Üvölt, sír, rúgkapál, ordít, vergődik - nem számít. :roll: Majd utána megvigasztalod, össze-vissza puszilgatod. :wink: :cry: :cry: :cry: :cry:

(Nálunk nincs hiszti. :roll: :) Manó próbálkozik be néha, de akkor általában már fáradt. :roll: :? )

Kép
Kép
200907?

Boo!! Ami készeleten van: Nestle Junior tejital,Milupa Junior gyerekital. Nagyon szivesen átadom,mert Lili nem issza( a Milupát sem) :oops: ,viszont kidobni nem akarom.

Hiszti: nálunk is van,de ennyire azért nem durva- egyelőre :lol: ha elhozom őt valahonnan,ahova nem szabad mennie,akkor toporzékol :shock: Most az az újabb mániája,hogy a szárítóról szedné le a ruhákat,viszont a szárító is jön utána ilyenkor...

KépKép
KépKép
nyuszi81

ma nem leszek túl sokat,mert reggel óta most értem csak gépközelbe...
eléggé hulla vagyok.
takaritottam,aztán egész nap vásároltunk,mert holnap megyünk
rokonokhoz és a gyerekeknek néztem ajándékot.
tök ciki,de az unokatesóm 5 hónapos fiának nem tudtam hirtelen,hogy
milyen játékot kéne venni,pedig az én lányom is nemrég volt 5 hónapos,de
mégis tök messzinek tűnik...
ja kpzeljétek,hogy az 5 hónapos fia most volt 72 centi és 8500gramm,
miközben az én lányom az 1 éves mérésen volt 78 centi és 9400gramm.
ja és szopik a "kis"baba...

Kép
Kép
csibe83

Boo!
biztos nem fognak a házban apáék silány munkát végezni,mert
ö is és az apja is eléggé maximalista,főleg épitkezés terén...

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Összességében tényleg jó volt ám, mert ezek nekünk csak apró bosszúságokat okoztak, de elsiklottunk felettük 8) :lol: :lol: . Voltunk mi már 5*-os márványfürdős luxusnyaraláson is, és olaszországi 2*-osban is, ahol rázott a zuhanyrózsa, mert nem volt zuhanykabin :? :lol: . Mégis az utóbbit élveztük jobban :wink: . Azért nem is akadtunk ki, mert tök jó áron voltunk, nem vártunk luxust. 3*-ot ígértek, annyit kaptunk :wink: .

Persze a nyaralás mindenkinek mást jelent. Azért én is úgy vagyok vele, hogy az itthoninál roszabb körülmények közé nem túl szívesen megyek :oops: . Ez most nem jött be :? :lol: . Ugyanakkor a "valódi világot" nem egy luxusszállodából láthatjuk, ráadásul egynek az árából másik 3 "fapados" nyaralás valósítható meg :wink: .
Erről asszem Ronmay tudna mesélni :wink: :lol: :lol: .

Pagika!

Máig nem tudom mi a fenék voltak azok :shock: . Kb. 2 cm hosszú lénykék, sok lábbal, amik megcsíptek, és utána némelyik ott is maradt és mintha tovább szívott volna :shock: :evil: . De másnap reggelre eltűntek :D . Talán a vihar hozta elő őket...

Annyira cukik a csajok :D ! Jól látom, hogy a tojcik apára hasonlítanak a te szemeddel, Nati meg inkább te :roll: ?

Szonibaba!

Örülök, hogy jót derültetek :wink: :lol: . Utólag már mi is mókázva meséljük, sőt, ott is inkább röhögtünk kínunkban :lol: .

Óóóó, azt nem is meséltem (asszem), hogy Botondot hagytam kicsit pucérkodni a szobában, ő meg átment a barátainkhoz (egybenyíltak a szobák). Egyszer csak mondja Timi, hogy "hú, jó büdöset hagyott ott maga után Botond, biztos bepukizott". Aztán már gyanus lett neki, és lenézett az ágy mellé: hát, az én gáláns kicsi fiam odapakolt nekik egy bűzös kis szeretetcsomagot, sőt Timi papucsát le is pisilte :shock: :lol: . Na, ezen pl. nyihogva röhögtünk jóóó sokáig :lol: :lol: :lol: .

Nyuszi!

Bizony, Botond egyre szőkül :shock: . Bár én még ennél is szöszibb voltam, szóval lehet ő is "kikaramellizálódik" :lol: . De az tényleg meglepne, ha hosszútávon világos maradna a haja, sztem max. 2-3 éves koráig. De még ez is durva a koromfekete sisakjához képest, amiben született :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csibe!

Barátnőmék Petrája most, 6 hónaposan, 8850g, és 68cm :shock: :? . Ő tápszeres baba, bár nyílván nem csak ettől függ, mert tudom, hogy rajtuk is múlott. Már hónapokot óta látszik, hogy durván hízik a kicsi, de hiába szóltunk nekik eleinte finoman, jött a "jajdehátnemisdundicsakbabás"-válasz :? . Aztán már konkrétan mondtuk, hogy bár nagyon édibédi a kislány, de igenis dagadt, és ez rajtuk is múlik, figyeljenek oda! Erre az jött, hogy deeehogy dagadt, sőt utána már ott tartottunk, hogy Botond a sovány :shock: :? :lol: . Itt jól fel is húztam magam, hogy fog nekik a kistököm bármit is mondani jófejségből, csinálnak amit akarnak! A bántó csak volt, hogy nem én okoskodtam, hanem anyám is megmondta, hogy olyan nincs, hogy egy ennyi idős gyerek ilyen kövér legyen! De ááá, az nem úgy van :evil: .
Aztán ők is rájöttek (gondolom már sokan mondták nekik), hogy ez nem okés, így bevezették a gyümiket, és csökentették a tápit, meg ilyenek.... De azóta se szívesen mondok nekik semmit :? .
Olyan mintha, szemellenzőjük lenne: Petra tökéletes, de más gyere átlagos, és amit csinálnak az is mind átlagos, bezzeg ő :shock: :? . (Ráadsul még csak nem is szép :oops: :roll: ). Persze minden szülőnek a maga gyereke az ász, de ezért ha magamtól nem is veszek rajta észre dolgokat, ha vmit szóvátesztek, azt meghallgatom/tudomásul veszem. Ráadaásul engem komolyan más sikere is felvidít, és juhuuu-juhuuu :lol: .
Viszont én akármit mondok nekik, egyből megvan rá a hárító válasz, és ez nagyon sz@r érzés, konkrétan leugatnak :( . Szóval azóta is barátkozunk, de közel sem annyit mint régen.... :(

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
hát ez tök szar lehet.elhiszem,hogy eltávolodtatok egymástól...
én mindig azt mondtam,hogy ha nekem csúnya babám lesz azt is
szeretni fogm természetesen,de ha valaki azt mondja rá,hogy
szép annak igenis megmondom,hogy nem kell kedvesnek lennie,
hisz én is látom,hogy nem egy szépség babám,de szerencsémre
egy cuki és szép babám lett...
na mind1 a lényeg az,hogy nem szabad elfogultnak lenni a
gyerekünkkel sztem...főleg ilyen helyzetben..

a mai körkérdésem meg az lenne,mert már nagyon tanácstalan vagyok,
hogy amióta itthon vagyunk nem hajlandó Kiara napközben az
ágyában aludni.nagynehezen elalszik soks sirás után,de végül
max 20 percet alszik és amikor kihozom és leteszem az ágyunkba
ott azonnal alszik tovább még 1v másfél órát.
az éjszakai alvásával minden rendben van.
szerintetek mi lehet a baj??
vagy mit tegyek??
már totál tanácstalan vagyok.
ráadásul az első 4 napba egyáltalán nem volt hajlandó aludni
napközben.

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Csak beköszönök, talán még néhányan emlékeztek rám. 8)

2 hónapig nem volt sz.gépem, így eltűntem, és most esélyét sem látom, hogy visszaolvassak, tudjam, kivel mi történt.

Remélem, mindenki jól van, nőnek a babákok.

Újbóli pocakosoknak nagy gratuláció, és a kiskrapekoknak, csajoknak is a fogacskákhoz, járáshoz, szavakhoz, önálló evéshez.....

Vicus is nagyot nőtt. keddi mérés szerint 77 cm és 10,12 kg.
Pillanatnyilag tej tekintetében diétáznunk kell, mert valószínűsítették a tejfehérje-allergiát. Nagyon nehéz volt időpontot szerezni vizsgálatra, múlt csütörtökön vettek végre vért. Az általános vérképe tökéletes, de az ételallergia vizsgálat eredménye csak 2 hét múlva várható.

Képeket nézegettem. Nagyon szép minden baba, és eszméletlen, hogy milyen sokat nőttek!
:shock:

Kép
Kép]
hendegabi

szia hendegabi!
persze,hogy emlékszünk és remélem ha már újra jöttél maradsz is,
mert elmentek mrá elég sokan innen...

Kép
Kép
csibe83

hozhatnál te is képeket,hisz a méreteiből itélve Vica is biztos jó sokat nőtt

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:07-kor.

KépKép

KépKép
boo

ennek a tejfehérjeallergiának mik a tünetei??

Kép
Kép
csibe83

ugyanis igaz tejet még nem adtam a kukacnak,de sokféle
tejterméket adtam már neki.
a túrórudiért totál odavan...

Kép
Kép
csibe83

na jó éjt,mert holnap korán keleünk...
majd talán este jövök,ha nem leszek mégjobban hulla...

Kép
Kép
csibe83

Na, most van egy kis isdőm gyorsban. Össze-vissza :oops: :oops: :oops: , néhány ponton reagálva.

Új napi rendünk van: Hugival 9 körül megyek előre fürdeni, utána kapja meg a korábbi 11-es kajáját, és kész. Ennek örömére most (22:35) már le van téve. :) (Most dumál egy kicsit, de az már más kérdés. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: ) Így amikor megfürdik Manó akkor már csak az esti mese van neki, és villany leo. Ez kb. 1-1,5 órával korábbi lefekvést jelent az eddigiekhez képest. 8) Kétségkívűl van még mit dolgozni az ügyön :roll: :roll: :oops: :oops: , de azért már ennek is örülök. :)
Most már kb. 2 hete nem kap éjjeli szopit Hugi, csak ébredés után és ágyba menetel előtt. Teljesen jól átalussza az éjszakát, én pedig jóval kipihentebb vagyok. :)

Borostyán nyakláncot nem nagyon hordja (már 6 foga van), mert nem szokott gondot okozni neki a fogzás. :) Én nem parázok tőle (mondjuk nem olyan hosszú, mint például kispocok13-éknak van), mert:
- szemenként van csomózva
- ha esetleg elszakadna, és lenyelne pár szemet belőle, az sem akadna a torkán, annyira picik a szemek
- a borostyán nem káros a szervezetre, és majd kikakilja.

Most kaja után megmértem. 7200-nak és 68 centinek tituláltam. :lol: :lol: :lol:
A paraméterei ellenére tényleg nincs baja az étkezésével. :shock: :shock: :) Délután is egy akkora darab - kicsit csirkezsíros - dumót bevágott, hogy csak néztem. :shock: :shock: :shock: Nem hazudok, ha azt mondom, hogy 2 öklömnyi(!) volt. Utána jött a korpás-babakekszes-kefíres-tejberizses gezemice, mert úgy rá akart cuppani Manóék joghurtjára, hogy amikor Apa még csak a nyitásnál tartott már tépte is lefelé a gatyáját, és közölte, hogy "ááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!", és már bukott is volna a kanálra.
Manó az utóbbi napokban tűrhetően evett, de ma pocsékul. Így megállapítottam, hogy a két gyereket átlagolva rendben van a kajázásuk. :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :? :? :?

Manó szobatisztának mondható. :) Hosszabb útra/időre azért még nem engedem pelus nélkül, de már a délutánt is át tudja aludni anélkül, hogy a bepisilne, vagy kakilna. Utóbbi egyelőre még csak bilibe megy, de nem érdekes. (Inkább bosszantóbb, hogy mindig leveszi az alsónadrágját, és fél órát bohóckodik a felvételével. :roll: :? :lol: :lol: )

csibe83! :)

Én a te helyedben az ágyában hagynám aludni, ha eddig is ott aludt délután. (Feltéve, hogy tényleg igényli, szüksége van rá. :roll: ) Rá fog szokni az ágyatokra, és onnan nehéz lesz megint visszapaterolni a saját ágyába. :roll: :roll: :roll: :roll:

kicsidodi! :)

Nekem is a saját gyerekem az ász. :P Mert:
- nagyon nyugis típus,
- meg ettől is kevesebb probléma van vele

Ugyanakkor:
- aranyos, meg szép, de ha simán nem is, azért adott felszerelésben lehet fiúnak nézni :lol: :lol: :lol:
- denevér fülei vannak
- látom, hogy pici (nem látom aggasztónak :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: )
- dumálás, vau-vau, stb. még nem annyira megy, de a kajánál a "hammmmmmmmmm", és az "áááááááááááááá!!!!!!!!" az nagyon! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ellenben:
- egyre jobban látszik a ritmus érzéke
- imád hintalovazni. Ami azt jelenti, hogy ezerrel hajtja, stabilan ül rajta, meg tudja magát igazítani menet közben, ha kell. Tehát nagyon jó az egyensúlyérzéke. 8) Felszállni még csak azért nem tud magától, mert még pár centi hiányzik. De a leszállás már megy! :wink:
- kézben létet érdekes módon annyira nem komálja, de mindig jön megy, elfoglalja magát valamivel, kíváncsiskodik. Továbbá szeret(ne) felmosni, mosni, porszívozni, és teregetni, érdekli a konyha is. Az Isten is háziasszonynak teremtette! Érdekel valakit? :roll: :wink: :lol: :lol:

Öööööööööö...most ennyi jut eszembe. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Manó is és Hugi is komálja a Hipp 3-as babatejet (folyékony tápszert). (Hugi már kap feles tejet)

Kép
Kép
200907?

Csibe, Bond!

Az teljesen rendjén van, ha az ember elfogult a gyerekével, hiszen ki legyen az, ha nem a szülők? (Anyu szerint én pl. még közvetlen szülés után, full vizesen, lógó hassal is gyönyörű voltam :shock: . Pedig a legnagyobb magabiztosággal állíthatom, hogy nem, nem voltam az!!!! :oops: :lol: :lol: )
Viszont ha olyan tanácsot kap az ember, ami a gyereke érdekeit szolgálja, azt igenis el kell fogadni, és nem szabad belőle hiúsági kérdést csinálni! Ilyenkor nem a szülői rátermettséget firtatja az ember, mert sztem alapvető, hogy minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, de vannak dolgok amikben el kell fogadnunk más véleményét!! Főleg ha szakember véleménye az! Én nem azt mondtam nekik, hogy sztem furassák ki Petra fülét, hogy ne nézzék folyton kisfiúnak, hanem hogy sztem kicsit alakítsák át az étkezéseket, mert ez hosszútávon nem egészséges!

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Tök igazad van.
Csak sajnos sokszor a szülő sem tudja, hogy mi jó a gyereknek. :roll: Vagy azért, mert tényleg nem tudja, vagy pedig túl sok az egymásnak ellentmondó információ. Ami a szomszédok, meg a Juliska néni bezzegamiindőnkben című lamentája szempontjából nem érdekes, de gyakran a szakemberek, orvosok véleménye is megoszlik. :? :? :? :? :?
Gyereke válogatja. Van, akinél a kaja jelent gondot, van akinél meg az alvás, vagy a napirend kialakítása. Mindenki kigondolja, hogy neki szerinte hogy lesz a tuti, és amikor kiderül, hogy na, ez mégsem jött be, akkor nem győz korrigálni. Utólag könnyű okosnak lenni. :roll: :? :lol:

De végül is mitől lett ekkora a baba? Mert a tápi az egy dolog. :roll: :roll: :roll: Zsíroskenyér ment tésztával, és csokitortával? :roll: :lol: :lol: :?:

Csodálatosfullvizeslógóhasúkicsidodi képet azonnal kérünk! :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

Bond!

Én eleve azt vallom, hogy önmagában a tápszer nem hízlal (a tejpépek sokkal inkább :? ), azért dundibbak mégis általában a tápis babák, mert a szülők - jót akarva persze - egyre emelik az adagot, illetve követik a dobozon lévő táblázatot. De ez olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy egy 4 hónapos baba 200 mili anyatejet eszik, és punktum. Holott Roló 3-400-akat evett, míg Botond 150-et, mégis utóbbi volt a dagibb! Arra akarok kilyukadni, hogy minden baba más, és azok az értékek maximum arra szolgálnak, hogy a szülő ne csináljon meg féllitert egy étkezésre :lol: . Tudom, nagyon nehéz ezt belőni, hiszen Botond is kapott tápszert, sőt kap is, de azért pár hónap után az ember tisztába kerül a gyereke adottságaival, emésztésével, igényeivel, és ahhoz igazodik, nem pedig ahhoz, hogy jaaajdecukimégapluszhuszatismegette :? .
Tény és való, hogy nem csak ezen múlik! Náluk mindkét szülő dagi, sőt Kriszta már csecsemőkorától mindig kövér kislány volt, és ő maga mondta ezt magáról, pedig Petra már most dagibb, mint ő volt!!! (Érdekes, hogy szerinte meg Petra nem dagadt :roll: :? ).
De ha az ember ezzel a tisztában van, akkor pláne oda kell figyelni, ahogy figyelünk mi is! És ez nem arról szól, hogy jaaaj nehogy csúfolják majd az oviban :? ! De gondolom ezt nem kell magyarázzam :wink: .

Képem talán van, majd keresek, tényleg :wink: . 82 kilóval mentem szülni, és 78-cal jöttem ki. És nem a 4,5 kilós gyerekkel álltam a mérlegre :? :lol: . Még jó, hogy egy ápoló előre mondta a kórházban, hogy a vizesedés szülés után tetőzik, aztán majd napról napra drasztikusan elmúlik. Így is lett :wink: .
A hasam meg olyan volt, mint bármelyik párnapos császárosnak: olyan mint bármelyik 6 hónapos terhesnek, csak lógva :? :lol: :lol: :lol: .

Boo!

Lesz@rnák, ha ezt mondanám, hiszen mindenre legyintenek :evil: ! Hivatkozhatok bármire! De komolyan az a röhej, hogy már dafke ellentmondanak nekem mindenben!!! A múltkor egy párbeszédünk:
Dodi: - Kriszta, fogyózol is, vagy csak a zumbától fogytál?
Kriszta: - Ááá, inkább a kaja számít, a zumba inkább azért fontos, hogy ne legyek plöttyedt. A fogyiguruk szerint is 80% a kaja, 20% a mozgás.
Dodi: Igen, én is így tudom. Ricsi, hallod? Tényleg a kaja a lényeg, nem a mozgás.
Jani: - Dehogyis! Ez hülyeség! Ha nem mozogsz, akkor is le lehet fogyni csak diétával.
Dodi: Igen, én is pont ezt mondtam.
Jani: Hát szerintem nem, de mindegy. Akkor is...
:shock: :shock: :evil: :evil: :evil:

És ezt már röhejes szinten nyomják, főleg a pasi!
Biztos eleinte sokat okoskodtam, bár Ricsi szerint nem, de azért el tudom képzelni magamról :oops: :lol: . Ahogy visszagondolok, csak amiatt szóltunk nekik, hogy ne aludjon mindig kézben a baba, mert ez később visszaüt...
Na mindegy, nem lényeg, meg tényleg nincs köztünk harag, csak inkább nem is mondok nekik semmit. Így viszont folyton azon agyalok, hogy ezt most mondjam-e vagy sem, így meg szórakoztatóak a közös programok :roll: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok, sajna nem nagyon van időm mostanában, nyaralás előtt mindent rendben szeretnék itthagyni ( kivasalva :twisted: :twisted: ) Voltunk ma dévényen, abban bíztunk,hogy ez lesz az utolsó, ehhez képest az eddigi 1 hónap helyett újra mehetünk 3 hét múlva,mert a jobb lábát megint jobban feszíti. ráadásul felhívták a figyelmünket Hédi köldöksérvjére ( már én is nézegettem egy ideje, a védőnő a múlt hónapban azt mondta szerinte nem vészes, de az 1 éves státuszon szóljak a dokinak), szóval elkezdtük újra ragasztani és a héten doki. Erika azt mondta ne engedjem műteni,mert annyira tényleg nem nagy, de persze sikerült jól beparáznom.

Bementünk a deichmanba cipőt nézni Hédinek,mert ugye most nagy akció van. Ha kettőt veszel az egyik féláron van, ha 3-at akkor az egyik ingyen. Ja és ez csak az akciós termékekre érvényes. Magunknak tudtunk volna venni, de persze a gyerekcipőket nem nagyon akciózták le,így nem vettünk semmit. TAláltunk viszont egy tök jó gyerekcipőszaküzletet, ahol kb 300 pár cipőből válogathattunk, segítőkész volt az eladó, vettünk is Hédinek egy csodaszép,ráadásul supinálós talpú zárt cipőt,meg egy szandit is. :arrow: most meg elteszem magam holnapra,mert hulla vagyok :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 15:55-kor.
Vendég

sziasztok!
gyors helyzetjelentés rólunk.sz"al a helyzet változatlan.jelenleg anyukáméknál lakom.ha minden igaz,egy hónap múlva költözhetek vissza egykori vidéki lakásunkba,ami most ki van adva.mivel a férjemből vasárnapi apuka lett,ezért most lesz időm bőven netezni,és talán visszaolvasni is tudok,és behozom az egy év nem netezést.
oda megszülöm a kicsit,és remélem lesz erőm őket egyedül felnevelni!!!!!

Kép

csajok,nyaralás!vigyázzatok magatokra!nekünk is mi lett belőle!!!!

Kép

na úgy látom mindenki családi életet él,csak én nem.most olvastam amit 2 hete írtatok.köszi az együttérzést.sza'l nekem ez derült égből villámcsapás.életem egyik legjobb nyaralására készültem,az első közös családira,és apa elég furin viselkedett.beszélgettünk,kérdeztem miért hideg velem,hogy ő érzelmi gödörben van,meg ilyenek.most már azt híreszteli nem tud velem együtt élni.
de ő a jó apa,ő mindenben segít,nem zavarja,hogy 80 kmre vagyunk tőle?
a terhességet különben jól viselem.tényleg.nem tudtam nektek képet feltenni.az iwiwre sikerült.tegnap voltunk egy falunapon,és anyukám varratot panninak magyar lány ruhát,nagyon édi volt,mindenki őt csodálta,majd megpróbálok képet feltenni.
az a furi,hogy olyan mintha a férjem meghalt volna,mert elvágták az egészet.gondoskodtam róla,most meg nem beszélünk,tegnap volt a 10 éves házassági évfordulónk!!!

Kép

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:09-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lois,

tudtaménhogyutálszminket :evil: :evil: :evil: :evil:
Hát igen, ezért gáz olyan helyen lakni mint ti, mert sok a sáska :roll: :roll:

Nyuszi,

sajnálom hogy a Milupa sem jött be Lilinek :? :? :? :?

Szonibaba,

ilyenünk van háromszínűben
http://www.minimano.hu/termekeink/egyeb_babatermek/ajandek/borostyanko_baba_karlanc.html
és itt is vettem anno, ennyiért. 1500höz mit szólnál?

Dodi,

a képek nagyon jók :-)
Viszont én tutira megőrültem volna, és síkidegen jöttem volna haza. Én sajnos ol, yan típus vagyok, hogy ha fizetek valamiért, el is várom, hogy az olyan is legyen... :twisted:

Katy,

hurrá futás :!: :!: :!: :!:
Én most kacérkodok egy sporttal... nem ér röhögni... rúdtánc... :oops: :oops: :oops: állítólag baromi nehéz, tök jó erőnlétet igényel, és jól leszálkásít. Nézzétek meg Pirner Almát... na, jelenleg én meg sem tudnám tartani a saját súlyomat, szóval lenne hova izmot fejleszteni.
Apának tetszett az ötlet :lol: :lol: :lol: :lol:

Pagika,

nagyon cukik a csajok :lol: :lol: :lol: :lol:

Boo,

Miron és a hiszti: értem én hogy ki vagy akadva, meg nem is akarok okostojás lenni, meg kéretlen belevau és egyebek, de:
valószínűleg nem véletlen hogy 20 percig hüppögött és nem akart elengedni az otthagyós incidens után... ez nekem kicsit olyan, mintha magára hagynád mikor rád van szüksége. Ezzel azt mutatod neki, hogy nem számíthat Anyára, mikor gáz van, nem?
Értem én a nevelési célzatot, de nem biztos hogy értette, hogy miért hagytad ott, egyszercsak azt látta, hogy Anya sehol, és hiába hívja, nem jön vissza.

Bond,

napirend :lol: :lol: :lol:

Tike,

sérvet sajnálom :cry: :cry:

Czigka,

2 év alatt nem kell a manóknak repjegy :wink: :wink: le-, és felszálláskor Anya ölében ülnek, és egy külön kis bizt .övvel vannak Anyához odacsatolva, amúgy meg randalíroznak :lol: :lol: :lol:

hátrahúzás: mi fürdésnél picit mindíg nemegmozgattuk, és most már tök szépen hátra lehet húzni, persze még nem teljesen. Nem erőltettük, csak picit finoman, hogy alatta is meg lehessen szépen mosni, mert oda is bekúszik a popsikrém ám...

Lola,

nem tudom elképzelni mi lehet hirtelen ekkora probléma, hogy egyedül hagyjon a párod két picurral... még jó, hogy a szüleidre tudsz számítani!

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:10-kor.

KépKép

KépKép
boo

Pocok!
ja mi és a sáskák :roll: Az utálat meg :arrow: na igen, lehullt a lepel :D
Most is szállóvendégeink vannak, csak már elszunnyadt mindenki :roll: Sűrű hétvége,nem is értem ide.
Pénteken csajos este, első Zétény óta, rekedtre üvöltöttem magam Neoton koncerten :oops: Tegnap meg esküvőn voltunk, első hogy nem mi fektettük, kábé lesz@rta, hogy nem vagyunk ott :roll:
Pont most olvastam egy rúdtáncos cikket (kábé májusnál tartok a Nők Lapjában :oops:)
ezt láttad már? http://www.youtube.com/watch?v=8_NJiwIVu6k

Boo!
Én is ezt csinálom, na nem azért mert akkora spíler vagyok, vagy olyannyira ösztönlény, de szerintem ez tök logikus így, teljesen adja magát. Más eszköz ennél a pici anyamegvonásnál nem is lehet egy egyévesnél.

Lola!

Nagyon szomorúan olvastam rólatok :cry:

Na még akarok reagálni sok mindenre, de dolgoznom köll :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo, szerintem is jobb, ha leteszed és becsukod az ajtót, mintha ordibálnál, üvöltöznél vele. Én meg fordítva szoktam, de végülis lehet az rossz is. Mert nálunk meg én megyek pl. a fürdőszobába és durrogok ott, de hát ebből ők sokat lehet észre se vesznek, és akkor miből tanulnának? Na, és mit mondott a barátnőd, mikor van hatása is ennek a módszernek?

Tike, nem írtad a medencét. Pedig érdekelne nagyon.

Lois, jó kis hétvégéd volt akkor!!! Hogy bírod?
Én most voltam szombaton lánybúcsún, persze csak 4-től fél 10-ig (szóval egy délután), mivel nem itt volt Kecskeméten és ezért vissza kellett jönni autóval, meg akivel mentem, neki is pici babája van. De elég is volt, mert a végén még túlzásba vittem volna a szórakozást. Nem mondom, hogy így se volt a tegnapi nap másnap... Sőt! Még jó, hogy tegnap rokonok is jöttek, mert én aztán nem bírtam a lányokat emelgetni, meg igazán foglalkozni se velük. Inkább aludtam volna, de ülni és bambulni is jó volt... :D

Lola! Igazából nem nagyon ismerem az előzményeket, mert én is elég ritkán tudok feljönni, de ahogy beleolvastam az előző hozzászólásaidba, úgy tűnik, ez a dolog elég hirtelen történt. Hihetetlen, hogy 10 év házasság után egyszer csak fogja valaki magát és azt mondja, hogy ennyi, köszönöm. Meg se próbál változtatni? Újra helyrehozni a kapcsolatot? Főleg, hogy van két kis picike is, akik az egészről nem is tehetnek. Na, de persze biztosan benned is megvan ezer meg ezer kérdés, nem is akarlak még jobban feldúlni, csak egyszerűen hihetetlen ez az egész. Nem tudom, volt e ennek előzménye? Vagy lenne valaki más?

Hú, basszus kulcs! Nati most hozta rám a szívbajt, a kanapé tetejéről szedtem le az imént! A sarkánál felmászott,mert ott van felül a konyhapult, de a sarokba simán be is eshetett volna! Tegnap is lezúgott Nikol a kanapéról, de úgy, hogy Viktor azt mondta, jobb is, hogy nem láttam! Állítólag végig görgött a gerincén és a nyakán (persze hátrafelé)! Mondjuk egy kis sírás volt, aztán ahogy bedugtam a cumit, mintha semmi nem történt volna. Persze most, hogy az egyik elvette a másiktól a játékot, már megy is ezerrel a sírás. Ilyenkor nem segít még a cumi sem.

Kép
pagika

Pagika nem felejtettem el, csak nyaralnak a keresztszülők és még ném nem tudtam megkérdezni :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?