A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ! .*A TOPIC, AHOL BABÁS LESZEL*. !

Hali!

Baba, drukkolok nagyon! Juj de izgis most neked! A kórházi cuccodat nehogy otthon hagyd! Fényképezőgép, stb. Bár valószínűleg még lesz ideje párocskádnak utánadvinni ezeket, de azért jobb, ha már eleve nálad vannak.

Én olyan barom voltam mindkét szülésemnél, az elsőnél nálam volt az akkori ócska fotómasina, de egyszerűen eszembe sem jutott, hogy elővegyem, és nyomassak pár képet. Azóta bánom :roll:
Másodszorra már nem is vittem gépet, de a telefonnal már egész jó fotókat csinált a büszke apuka :)

Egyébként ami átlátszó, nem nagyon lehet nyákdugó, legalábbis szerintem mindenképpen vérszerű dolog kell, hogy kísérje, ezért is tippeltem inkább a magzatvízre. Főleg, mert nekem első terhességnél úgy indult a szülésem, hogy folydogálni kezdett a magzatvíz. De nekem sem voltak fájások, bár a masina azt mutatta. :roll: Pénteken befektettek, és vasárnap reggelig figyelgettek, akkor kaptam egy fél gyógyszert, amitől délután fél 3-kor hirtelen, robbanásszerűen kezdődött el a szülés. Rémes fájdalom volt. Szülés közben még oxitocint is kaptam, azt hittem, berosálok. :P

Kinga, nagyon klassz, hogy ilyen sok mindent vettél, úgy lesz, ahogyan Maccs írta, mindig azokat fogod nézegetni. :lol: Legalábbis én is így csináltam, a kisruhákat meg próbálgattam a hasamhoz :lol:

Leti, remélem, sikerült pihizned, és most már nem vagy annyira fáradt!

Tegnap megnéztem, és elvileg most 8-11 mm-esnek kell lennie a babámnak, ezek szerint tényleg nagy manócska :shock: .
Este párom nagyon el volt keseredve, megkérdeztem mi baja. Akkor elsírta magát, hogy nagyon szeret bennünket, és megsimogatta a pocimat. Eddig azon tipródott, hogy hogy fogunk megélni, hogy nem kéne megtartani ezt a babát. Bevallom, én is álmatlan éjszakákon vagyok túl, annyira kilátástalan minden. És tegnap jutott el odáig, hogy most már elhatározta, hogy a baba marad, bár nem tudja, mi lesz velünk. Nem tudjátok, milyen elkeserítő ez. :cry:
Nem fogunk tudni sehova járni, moziba, színházba, bárhova, mert a belépőket nem tudjuk majd kifizetni ennyiünknek. Tegnap erre akkor jöttem rá, amikor a kecskeméti repülőnap plakátján megláttuk az árakat. Gyötrelem. Én nem akarom megfosztani a családomat semmi jótól, de miből fogjuk ezeket a kis kiruccanásokat finanszírozni? :(

Na jó, nem rinyálok tovább, bocsi a fárasztásért, és ölelés, és drukkhalom!

Kép Kép[url=https://lilypie.com]Kép

"Boldogok az emberek, kiknek szívét öröm hatja át, mert az öröm Istentõl való" - részlet a Sissi c. filmbõl
esthajnalcsillag

Jó reggelkét kívánok a Lánykáknak!

Köszönöm azt aggódást, de 1. csalánba nem üt a ménkű...2. jót pihikéztem, bár egyre nehezebben megy az alvás. Nehéz megtalálni a jó pozíciót. Aztán nem volt levegő sem, mert én szeretem, ha nyitva az erkély a másik szobában, de az én drágámnak parája van és lehúzta a redőnyt 1 óra körül...így levegő sem volt.
Na mindegy, most keltem fel, ha elmegy felhúzom a redőnyt és tegnap óta vissza tudok aludni is - remélem, nem kiabálta el.

Baba, én folyamat izgulok értetek! Remélem, minden rendben lesz a dokinál! Drukk, drukk, drukk...

CSillag: jó nagy a bébi akkor! Nem lehet, hogy idősebb? MIntha azt mondtad volna, hogy előbb volt PÉ.
De legalább minden rendben.

GYerekek, én még nem hallottam az én Drágaságom szívhangját, csak "láttam"! Azt viszont 2x.

Kinga: olyan jó neked, hogy már vásárolsz! Mi akkor fogunk, ha kiderül végre, mi van a lábacskák között. Remélem, a jövő keddi amnio-n meglátják, mert ha nem, akkor várhatunk még 4 hetet, míg megjön az eredménye. A Tesco-ban pedig nyári rucikból akkora leárazás van, hogy megszakad a szívem, hogy nem tudom, milyen ruckókat vegyek. De ha eljön az én időm!

Basszus, pillanatok alatt gondolom összeszedted a 35 000 Ft értékű holmit! Nagyon durva, de egy sima vásárlásnál is összejön egyből a 10 ruppó! Undorító!

Ana, nagyon jók a képeid! Milyen túlsúly??????? MIlyen háj??????? K. jó csaj vagy! Meg ne halljak még egy "hájasozást"! :lol: :lol: Azt a kutya-meg-a-macska...
Tünet nincs, de holnap tesztelsz?

Maccs, jó, hogy itt vagytok Csillaggal, a dilettáns kezdőknek nagyon jó tanácsokkal szolgáltok! Jó ez így! Nektek mondjuk újat nem nagyon tudunk mi mondani...:)

Mares, Hertelenden egyszer "ütközünk", jó??? Anyukám Rákóczi u. 3.
Ha legközelebb megyek, megkérdezlek és ha időm engedi, megkereslek! CSak egy ismire, mert ilyenkor Anyukám kisajátít magának!

Na, megyek lassan gályázni, most tényleg van meló.

Pusza-hegyek mindenkinek!
Vendég

CSillag! Istenem de átérzem a bánatod. Én is ezen filózok, hogy akarjam-e, vagy így a jó ahogy a sors akarja, mert mi is padlón vagyunk. Bár adósságunk nincs, de nehezen lehet beosztani ezt a kis pénzt. Azt szoktam mondani, hogy ennél rosszabb már úgy sem lesz, a görbénk majd csak elindul vissza felfelé. Azért jó hogy ezt most már eldöntöttétek, tuti ez a gyerek lesz a szivetek mélyén a legkedvesebb, és talán éppen ezek a dolgok miatt olyat fog nyújtani a számotokra, ami miatt hálásak lesztek ezért a döntésért. Tudom a többi is nagyon kedves, de ők könnyedén jöhetek, viszont a mostani piciért szendvedni kellett lelkileg.

Letti! írtam neked pü-t.
anabana

Nem is jött nekem pü, Ana!
Vendég

Bocs akkor elszállt, ha lesz időm megírom.
anabana

Letibaba, mindig van új a nap alatt :) Minden terhesség más, én is csak nézek néha más tapasztalatain, mint a moziban :lol:

Ana, a tünetbe nem tartozik a teszt ugye? Ugyanis terhességi tünetem nekem sem volt, főleg nem úgy, mint a filmekben, hogy a reggel hányással indul. Néha elkapott a hányinger, meg az illatok voltak borzasztóak, de ezek nem a 9. naptól, hanem sokkal későbbtől, tanán az 5-6. héttől.

Csillag, azért a nagycsaládos létben sokmindent meg tudtok spórolni, szerintem nem fog kevesebb maradni a családi kasszában kiruccanásokhoz, de ez sajnos még nem a tapasztalatom.

maccs01

Maccs! Nem tudtál aludni? Tekertél?

A tünet amire gondoltam, cicifájás, de másképp mint ahogy szokott, mert a szokásos megvan. Tesztet még nem csináltam! Majd!

Csillag! igaza van Maccsnak! A tankönyvek ingyenesek. A szomszédaink is 3 gyerekesek Mezőkövesd-Balaton 3000 ft ötüknek vonattal. Nekünk mennyi autóval? Számolja ki valaki, de szerintem 10000-20000 körül van.
anabana

Ana, cicifájás, az a mesi előtt is lehet, arra nem hagyatkoztam soha. Türelem, és majd teszt. Szerintem a 11. napon már világossá lesz teszttel, hogy is állsz. Ha addig nem, akkor érdemes.

Nem tekertem, mert elromlott a lift, én bevásároltam, és négy körre tudtam felcihelni a rengeteg cuccot, bedurrant a vádlim, marhára fája a lábam. Este tekerek.

maccs01

De akkor Maccs nem tudtál aludni, hogy éjszaka írtál?
anabana

baba

lehet nemsokára már meg lesz a pici lány,jaj de jó :) oriási drukk neked :)

csillag

édes a pici manód,hatalmas :)

ana

jeleid lesznek ha babás vagy de még ugye a 9dpo,nekem bő 10.dpo után voltak jeleim.

KépKép
bettike83

Betti! utána olvastam a blogodban. Tényleg és te a 11 nap teszteltél délutáni vizeletből. Tehát akkor a holnap reggeliből ki kell mutatnia. Ha nagyon halványan is, de ki kell.

Ugye?
anabana

Ana

Szerintem ez nem törvényszerű,de előfordulhat! Ha nyugtalan vagy,akkor tesztelj,de ha negatív,akkor sem szabad elkenődni,lehet később ágyazódott be. Nekem kb a 12. nap táján kezdett el fájni a cicim.

Olyan jó kis zehé van,hogy le a kalappal! Már nem ártott,nagyon fülledt idő volt idáig. Mondjuk a kocsival éppen beálltam mielőtt leszakadt az ég, majdnem nekicsapta a szél a garázsajtót, egy lehellet tartotta vissza,olyan vihar kerekedett hirtelen,de csak 5 percig fújt,már csak esik.

Kép
Kép
k_inga

itt még nagyon dög meleg van,de fáj a fejem,biztos jön valami..

ana

igen,a 11.napon teszteltem elöször,de nekem akkor nagyon nagyon halvány valami volt,szinte észrevetetlen csak ha ugy forditottam.de bezzeg a 13.napon,már gyönyörűen látszott a második csik.20.napon meg már előbb meg jelent a hcg csik mint a kontroll,és full extrás teszt lett :)
van megérzésed?most esetleg sikerülhetett?nekem a megérzésem volt a legmeggyőzőbb,de persze,ennyi csalodás után nem mertem hinni benne,pedig igaz volt és már itt probál fészkelődni a pocakban és az anyukáját éhezteti,mindenről lemondat szépen :D :D :D pörköltnek csak a szagát kell megéreznem és kész,nem birok belőlle enni.

KépKép
bettike83

Betti! Nincs vagyis volt de elmúlt.

NA csajok ennyit a tünetekről.

Kinga neked volt görbéd? Nem csak úgy jött a bébi?

Baba! Mi zu?
anabana

de azért ne add fel :) ki tudja,már lehet ott lapul a pociban :)

KépKép
bettike83

Sziasztok!
Hát nem úgy néz ki, mint aki ki akarna jönni. Következő időpontom 10-e. Ami már túlhordás. Ma csináltak uh-ot is, de nem a vízem folydogál, ígyhát semmi se történt, csak a szabadságolások miatti várakozás a kórházban :S Dominikával minden rendben, átlagos a magzatvíz, a ctg mutatott ugyan némi fájást, de nem elég sokáig tartott, így várnom kell... vagy megindul, vagy túlhordom...
Ana és mikor szándékozol tesztelni?
Szegény maccs még szerencse, h nem a 4.-en lakunk, tuti lent hagytam volna a cuccokat :P
Csillag hidd el jobb lesz, mivel nagycsaládosok lesztek, így sok kedvezményt fogtok kapni... és ahol egy gyereknek van egy tányér leves, ott van a 2. és 3. nak esetleg a 4.nek is. Hidd el, minden rendben lesz...
Leti kérdd meg legközelebb a dokid, h hagyj hallgasd meg a szívhangot, mert eddig még nem hallottad, csak láttad... egy élmény, hidd el.

Kép
Kép
Kép
baba.goa22

Ana

Nem volt görbém,ennyire nem ástam bele magam,mert mi már októberre babásak szerettünk volna lenni,de közbe jött, hogy apa jogsiját időközben elvették és hála a móri kapitányság időhúzási zsenialitásának nem egyhamar kapta vissza. Így nem mertünk belevágni,bár a munkahelye megmaradt,de nem kapott fizut addig. Aztán megvártuk míg helyreáll a rend. Én nagyon akartam már gyereket de mire belevágtunk volna,valami mindig közbeszólt! Aztán a sarkamra álltam és elmentem dokihoz, abbahagytam a gyógyszert, elkezdtem vitamint meg folsavat szedni. Ez tisztára felvillanyozta apukát is és onnantól már hetente kérdezte,hogy na mi van? Nem leszek még apa? Elsőre nem akartam belebonyolódni, gondoltam mivel a kis és hátrahajló méhem a doki szerint nem biztos, hogy gond lesz,így csak a középidőt figyeltem és reggel-este próbálkoztunk. Aztán eltelt 2 hónap és semmi. Ekkor voltam azon a ponton,hogy szinte mindenki terhes volt vagy lett körülöttem és a sógiéknál is jött a baba, apán is láttam,hogy letört,mikor elmondtam,hogy megint nincs baba. Meg is kérdeztem Csillagot, hogy mi a menete a tesztrendelésnek. Jól kivoltam már a munka miatt is,állandóan túlóráztunk.
Aztán épp rendelni akartam,hogy legalább lássam van e rendesen pé, de valami visszatartott,megijedtem,hogy mit csinálok,ha valami nem jó? Elhatároztam,hogy ha márciusban se jön össze,akkor kérek teljes kivizsgálást!
Aztán nem bírtam magammal és sutyiban teszteltem a 27. nap este és pozitív lett! Mutattam apának,azt se tudta mit nézzen rajta,nem merte elhinni, másnap reggel megint csináltam egyet és az is pozitív lett! Majd felrepültem örömömben!

Felhívtama dokimat,5 hetes voltam mikor mentem és látta petezsákot,de nem bíztatott,mert szerinte nagyon kicsi a méhem, 7 hetesen már vert a szíve... :D

Mondjuk volt igazsága a dokinak,nem véletlen vagyok/voltam veszélyeztetett, sokat fájt a hasam mikor kiemelkedett a méhem,feküdtem,gyógyszert kaptam.

Szóval az,hogy nincs tüneted,nem jelent semmit,mert nekem mindig is fájt a cicim mensi előtt,ez sem volt sokkal másabb fájdalom!

Kép
Kép
k_inga

Baba, pedig én már kezdtem örülni, hogy nem jössz, hátha a szülőágyon vagy már! Vidre egyébként ilyenkor ki vigyáz?

Ana, jobb ha vársz még kicsit, pláne ha a hőd is szép! Mondom én,aki a 9. napnál nem bírta tovább.Az hogy nincs tünet az még nem jelent semmit.

Kinga ide is ideért a vihar,ráadásul mikor hazafelé indultunk.
Fehérváron sütött a nap már mikor a buszra szálltam, erre itthon ömlött az eső, így úgy eláztam a biciklin, hogy még a bugyim is vizes volt. És persze, hogy már süt a nap! :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
nanicke
Székesfehérvár

Kinga, akkor nálatok sem úgy indult ahogy terveztétek.
De a lényeg, hogy már ott van a pociban és gondolom a dolgok is kezdenek helyreállni ugye?!

Kép

nanicke
Székesfehérvár

Niki

Klassz lehett bőrig ázni! :evil:
Ami a lényeg,hogy a baba a pocakban van,kezdünk felfelé mászni a hegyen. Persze most is van min idegeskedni,de az mindig lesz,csak mindig máson!
Nem volt egyszerű az a fél év! Főleg apának érzelmileg,akinek a jogsi olyan mint a levegő, meg hogy nem tudtunk csinálni semmit a házon se,meg nagyon egyébként se,mert nem volt rávaló. Én persze kerestem,de a csekkek jöttek sorban,a kocsi is műszakis volt, a büntetést is ki kellett perkálni.
Visszagondolva nem tudom hogy voltam olyan kiegyensúlyozott! Most nem menne,de szerintem a baba miatt nem. Elég optimista voltam,így nem stresszeltem pluszban apukát.

Előbb-utóbb minden a helyére kerül,de sajnos az utóbb a jellemző mostanság!

Holnap hívom újra a szülésznőt és ha nyugi van,akkor délután megyek hozzá az osztályra beszélgetni. Remélem körbe is nézhetek! Kíváncsi vagyok!

Kép
Kép
k_inga

Nagyon élvezetes volt gondolhatod! Az úton olyan szinten hömpölygött a víz, hogy a pedállal beleért a lábam.

És gondolom most is próbálsz higgadt maradni a baba érdekében, bármi is van.

Most még mi is a lejtőn vagyunk, de remélem most már jönni fog a várva várt emelkedő! Nagyon jó lenne már így fél év után.

Fehérvárra mész ugye? Te mikorra vagy pontosan ki írva?

Kép

nanicke
Székesfehérvár

Igen,Fehérvárra,de csak szülésznőm lesz,doki meg,aki épp ügyeletes. December 9 a várható időpont.
Olyan meccset rendez ma a fiam,mint aki a vb-n van! Az előbb olyat rúgott,mint eddig még soha! Tök jó volt! Fel is röhögtem,mire anyuék berohantak,hogy mit röhögök magamban,figyeltek,de ez nem cirkusz kérem,nem kívánságműsor!

Nemsoká te is látod a végét! Csak ki kell várni az idejét!

Ki mit főzött/evett ma? Én 8 szilvásgombócot! Majd szétrobbantam,de nagyon jólesett!

Kép
Kép
k_inga

Niki! a hőm sem a legjobb, de reggel lehet ellövöm.
anabana

Kinga, akkor nagyon szép ajándék lesz a fa alatt! :D :D
Azt megkérdezhetem, hogy mennyiért vállalja a szülésznő?
Mert nem tudom ők milyen tarifával dolgoznak. Ha gondolod írhatod pü-be is.

Az nagyon fini pláne ha házi!Én már nagyon rég ettem gombócot.
Én csak hétvégén főzök,de ma csíkostokány rizzsel volt az ebéd nekünk.

Ana, lehet az akár cikk-cakkosan is babás! Mindenesetre nagyon szorítok!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

nanicke
Székesfehérvár

Niki

Egyelőre nem tudom,de őt barátnőm ajánlotta és tőle annó nem akart semmit elfogadni, így apukája adott bartnőmnek ajándékcsekkt és azt végül nagy unszolásra elfogadta. De szerintem az a természetes,ha van díja,főleg ha nem akkor szülök,amikor egyébként is dolgozna! Én nem is szeretném ingyen,kellemetlenül érezném magam!Nekem az is jó érzés,hogy van nekem,akit bármikor hívhatok,ha gondom van és jó kezekben leszek,ha megindul a szülés és ellátja megfelelően a fiamat! Ja és nem úgy kezel majd mint egy nyűgöt és nem lesz flegma meg bunkó,mert ugye az sem túl ritka!
Vagy ha nem tetszik,hogy anyuka szól valamiért,akkor megy a kiosztás! Na én ezeket a szituációkat igyekszem kivédeni és többek elmondása alpján az orvos akkor megy csak be,ha varrni kell, főleg ha egyszerre többen szülnek! Akkor meg minek fizessek neki sokat,ha nem is ő,hanem a szülésznő végzi a munka nagy részét?

Nem is olyan egyszerű ez!

Kép
Kép
k_inga

Sziasztok!

Niki sajna nem történt semmi, amikor ctg-re megyek Vid az apjával van, amikor a vesémmel kerültem kórházba a bnőm jött éjjel át hozzá... hál istennek 5 percre lakik most... amúgy meg anyósom a mellettünk lévő községben lakik, oda is vihetjük...
Kinga a lényeg, h a szülésznő kedves és hozzáértő legyen :) El ne felejts mindent megkérdezni majd ott, mert sok helyen ahol többen vannak egy szobában, oda be látogató nem mehet, és lehet a férjed csak üvegen keresztül nézheti meg a fiatok... ezt tudakolt meg.

Kép
Kép
Kép
baba.goa22

Baba! Hátha csak kibújik már ez a lánygyermek. Nagyon szorítok. Hátha a hidegfront

Csajszik! Csináltam tesztet, totál neg. Nem vagyok elketyenve. Tényleg nem, felkészültem minden rosszra. A hőm reggel szép volt, azért gondoltam hogy ellövök egyet. :lol: Majd még benézek mi zu. Már csak akkor csinálok tesztet, ha 3 nap múlva nem jön meg.

Mekkora vihar volt az éjszaka, mindent felborítgatott.
:cry: A virágaim reggelre szerte szét. Van amelyiket összetörte. :cry: Úgy sajnátam őket. Most babugathatom, hogy helyrejöjjön.

Puszika mindenkinek. :lol:
anabana

Jó reggelt kívánok. Sikerült kinyitnom a csipámat.

Ana, tudod, ték it ízi!

Maccs: a 4x4 emelet feér azért egy tekeréssel - főleg súlyokkal. :lol: :lol:

BAba, Kinga: jó ötletnek tűnik ez a szülésznő-téma... velük kell igazán jóban lenni, ők szerepelnek a legtöbbet, benntlétünk alatt.

Lányok, nem akarom elkiabálni, de szerintem éreztem a babámat! Megmozdult nekem is. Éjjel 2 óta fennt voltam és valamikor 3:50 körül éreztem az alhasamban, ahol kidudorodik a méhem olyan érzést, mint amikor ilyen "izomrángás" van. Biztos szoktatok ilyet érezni: amikor elfárad egy izom, magától rángatózik...na ez pont olyan volt, csak nem látszott. Azóta se éreztem, de figyelni fogok.
Ugye az volt???
Juj, olyan felemelő érzés!
Vendég

LETTI! TUDOM! ok baby!

Lehetett a bébi, simán. Az elsőnél szerintem még mindenki bizonytalan mit érez. Neked érezni kell a különbséget. Grat a bébi mozgáshoz! Innen élvezetes a terhesség, szerintem. Olyan jó amikor már érezni.

Puszi.
anabana

ana

még azért korai tudod a teszt,nekem is csak 11.napon volt valami kis reménysugár,de nagyon halvány.

baba

akkor jól érzi magát bent a baby,na de majd jön ő :)

a tegnapi napunkat jól zártuk,elmondom miért:
nagyon csunya vihar volt este,épp indultam volna kihuzni a tévét,pont közelben voltam,egyszercsak nagy csattanás,tv,videó elment :? :cry: tökre elegem van,de van egy sanszom rá h a kábel tv zsirnorja vonzotta be,kb 2 évvel ezelőtt ugyanigy jártunk,akkor plusszban még a bojler is elment.

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Ahogy olvasom mindenki jól van,és beindultak a babamozgások :D
Nagyon jó képeket tettetek fel.

Ana: Még bármi lehet.Ha nem most,akkor jövő hónapban.A pajzsmirigyed az már tökéletes :D

Baba:Drukk neked!Mindennap gondolok rád!!!Ma van Dominika névnapja :D

Csillag: Fel a fejjel.Van a pocidban egy pici baba.Amúgy jó nagy már :D A többi meg meg fog oldódni,az nem lehet,hogy a jó emberekkel szúrjon ki a sors!Én nagyon szorítok nektek!!

Kinga:Csak 35e ft-ot hagytál ott?? :shock: Az nem olyan sok.Én nagyjából összeírtam mindent amit venni kell,3 hét múlva megyünk vásárolni,abba benne vannak persze a különböző orrszívó,mellszívó,hőmérő,fertőtlenítő,mérleg,takarók,stb.stb.és így nekem 350e.jött ki,úgy hogy már a babakocsi megvan.Persze ezeknek 90%a a következő babának is jó lesz.Akkor már csak max.rucikat kell venni.
Megrendeltük a bölcsőt.
Íme
http://www.bolcsobolt.hu/lengo.html

Tegnap voltunk nődokinál.Tök jó,mert párom is bejött velem,mondtam jöjjön,így ő is kérdezhet.Legalább fél órát voltunk bent.Én most fogom majd hívni a szülésznőt.A dokim ajánlotta,ő is nála szült legutóbb.Bár van ára.50e ft,a doki még 100e ft.Nem olcsó,de én nekem is az a legfontosabb,hogy mindenki normális legyen velem.
Élvezzétek a jóóóó időt!!!
Vendég

chiris

mi azért ennyi mindent nem akarunk venni,bár ugye a butor,babakoci megvan,ami 105000volt,meg még aproságok kellenek.pléd,törölköző,ágynemű,mellszivót addig nem veszek mig ne tudom mennyi tejem lesz.ja meg autós hordozó kell,mei tait akarok még beszerezni,meg overált,akkor amiben kihozzuk meleg ruci,..ezek már nem lesznek olyan sok pénzben,ja meg bébiőrt.

KépKép
bettike83

Helló!

Chris, de szépek ezek a bölcsők, én mindig is bölcsőben szerettem volna ringatni a babáimat, de sosem telik ilyenekre. :( Viszont ennek az a hátránya, hogy kb. 6 hónaposan már nem lehet beletenni a babát, mert félő, hogy kiugrik belőle.
Amúgy köszi a szép szavakat :)

Bettike, hát nem jártatok akkor jól ezzel a viharral :?

Leti, bizony, ilyenkor már akár lehet érezni egy kis buborékozást odabentről :lol: , bár első babánál inkább a 18. héten szokták először érezni a mamik, többediknél már jóval korábban is akár :)

Ana, jobbulást a virágaidnak :wink:

Na, most reggel elvitt apuci vérvételre, remélem, minden okés lesz, csak az a baj, hogy kb. 1,5 hét, mire a toxoplazma elkészül. Addig ehetem a kefét, hogy minden okés-e a kis nyuszibogyónkkal vagy sem, mert ugye a macskakakát és -pisit nekem kellett takarítani még nemrég. :roll: Jó, már elég régóta van cica a közelemben, szóval bízom benne, nem pont most kaptam toxoplazmózist. :roll:
Aztán beszaladtam a munkahelyemre is, nem volt benn a főnökasszony, úgyhogy csak úgy otthagytam a terhesigazolásomat, hogy adják majd neki oda. Gondolom néz majd nagyot :lol:

Képzeljétek, hogy 7 órától volt rendelés a laborban, és kint az utcán kellett sorbanállni :shock: . Hát ilyet én még nem láttam, mióta szőr van a muffomon :twisted: . Szóval kissé kiakadtam. Aztán ráadásul sorszámot osztogattak. Mint később kiderült, nekem, hogy várandós vagyok, sürgősségi sorszámot kellett volna kapnom. :roll: , na persze jó lett volna ezt előre tudni, akkor nem kellett volna félórát ott várakozni. De ezt, hogy 7 előtt kint kell sorban állni az utcán, mert nem engednek be, hááááát... :? magyarországi egészségügy, erre mit lehet mondani. :twisted:

Tegnap páromtól kaptam egy szál vörös rózsát :P , ma meg, hogy elvitt ide-oda, annyira jó :P .

Na bocsi, hogy ennyit rizsáztam, ölelés

Kép Kép[url=https://lilypie.com]Kép

"Boldogok az emberek, kiknek szívét öröm hatja át, mert az öröm Istentõl való" - részlet a Sissi c. filmbõl
esthajnalcsillag

Csillag! Köszi gyógyítgatom őket. Ari a féjed, tényleg én már de rég kaptam virágot tőle! Kell ennél több? Ez ugye minden bánatot elmulaszt.
anabana

csillag

ez a beszolást :D :D :D :D :D mindjárt behalok....

KépKép
bettike83

Sziasztok!
Csillag figyelj oda, mert szinte mindenhol előre engedik a kismamikat... a kórházba ahova járok, nem kell sorban állni a bejelentkezéshez, bármelyik ablakhoz mehetünk...
Ana sztem még ne add fel, nekem a 13-14 napon volt halovány csikocskám...
Chris én ezt ajánlanám neked, vagy vmi hasonlót, mert akár 1-2 éves koráig használhatja, bele lehet kötni, sőt még etető széknek is lehet az ilyeneket használni :
http://www.jatsszvelem.hu/termekek/fish ... olcso.html
Van minden féle, és a vaterán talán olcsobban is megtalálod...
Hát elég drágák a babaholmik, de a következő babának már elég sok mindene meglesz :)

Kép
Kép
Kép
baba.goa22

Chris:
http://www.babyaruhaz.hu/Fisher-Price-B ... _4158.html
Vannak ilyenek is... sztem ajánlatos inkább olyan kiságyat venni, ami hasonló mint a hinta, amit kinéztél, és hintának meg ilyet... gondolod át :)

Kép
Kép
Kép
baba.goa22

hahó!

A vihar itt sem volt semmi! Szegény virágok és bokrok!

Chris

Ez az első hórukk volt nekünk is,még van egy hasonló listám!
De azért nem lesz olyan sok,mint nektek,mert a kiságyat, kádat+állványt, légzésfigyelőt, bundazsákot, mellszívót meg sok kisruhát kapunk kölcsön! Az nem semmi összeg lenne még pluszban!
Persze ruhát nekem is kell venni,meg cumisüveget, plédet, meg még szoptatós melltartót,mert csak egy van! Egyelőre nem veszek sokat semmiből,egy cumi,egy cumisüveg,majd eldönti a gyermek elfogadja-e. Később is lehet venni ha kell! A legfontosabbak megvannak már,úgyhogy nyugodt vagyok ha esetleg előbb bújna ki a kisfiam,sosem lehet tudni!

Kép
Kép
k_inga

Letti

Én először kaparást éreztem meg mintha buboékok röpködnének,most meg azt,amit írtál,bár tegnap volt egy határozott rúgás is! :D
Ma reggel én is éreztem,hogy mocorog a drága,eddig reggel nyugis volt!

Kép
Kép
k_inga

Kinga teljes mértékben igazad van :)
Vihar itt sem volt, fújt a szél, meg villámlot, de semmi... pedig jól jött volna, egy kis frontváltozás :P
Amúgy Dominika köszöni a névnapi köszöntést, jobb lett volna amúgy, ha már idekint ünnepelhettük volna :( Nem baj, így api most engem is kényeztet :P
Amúgy mérleget lehet kölcsönözni is, bébiőr sztem csak akkor kell, ha másik szobában alszik a baba, vagy sokat szeretnéd egyedül hagyni, nekünk pont ezért van 2 kiságy, egy a nappaliba, hogy mindig velem legyen, így bébiőr sem kell, mert látom hallom őt (MAJD HA KIJÖN VÉGRE)!!! A légzésfigyelőről meg nem is tudom, mi nem vettünk... bnőmnek van, de folyton riaszt neki, ha elfelejti kikapcsolni mikor kiveszi a kisfiát... sogornőmnek 3 gyereke van, és egyiknél sem volt.. mondjuk Dominikát folyton látni, hallani fogom ahogy szuszog... max az elejére bérlek egyet, asszem 1000-2000 ft egy hétre, mégsem 17000.
Sajnos jót olcsóbban nem nagyon láttam... de még gondolkozunk ezen, lehet veszünk az anyaságiból... Ti hogy látjátok?

Kép
Kép
Kép
baba.goa22

Én parás vagyok,szóval ha nem kapnánk,akkor vennék egyet! Velünk lesz egy szobában,de inkább jelezzen tévesen,minthogy baj legyen! Barátnőmnél akkor riasztiott,mikor a kicsi kimászotta hatótérből,mert egész éjjel forgolódott,kúszott. Nyugtalan volt az alvása nagyon,ezért is volt jó a figyelő! Meg van bébiőr része is,azt meg kiviszem magammal a konyhába, így nyugodtan aludhat,nem zavarom én sem.

Kép
Kép
k_inga

Én is kapok egyet anyutól.inkább riaaszon szászor mint egyszer is baj legyen.de amit kapok az jó fajta,nem riaszt be feleslegesen.

bébiőr:

nekünk azért kell mert van krizanténunk,amivel elég sok meló van,meg ha kint vagyok az udvaron akkor kiviszem és hallom ha a gyerek felébred,vagy ha épp át kell ugrani a szomszédba valamiért,nekem biztonság érzetet ad,de azt is pár ezerért lehet venni.

mérleget nem akarok,ugyis viszem majd tanácsadásra és ott lemérik.csak az ember stresszeli magát,hú már megint nem hizott a gyerek stb,meg sztem létszik a kis combijain ha fogyna vagy bármi.anyu sem vett és ebből soha nem volt gond.

baba de ha belegondolsz az az 1-2000ft is elég sok és náld van mondjuk 1 honapig és el is ugrott egy tizes,új meg a tiéd és nem kerül sokkal többe.persze tudom a pénz nagy úr,mindenki abból gazdálkodik ami van,de ha jut rá akkor inkább érdemes megvenni,főleg ha netán szeretntek majd még egy lurkot a későbbiekben.

elvittük a tévét a szerelőhöz,állitolag nincs akkora baja talán.ami vicces volt h halomban áltak a tévék,elekronikai cikkek,nem csak mi jártunk igy,öröm az ürömben...és a másik vicc hogy mind kábel tévés és aki ne huzta ki a kábelt annak elment a tévéje mert végig ment a vezetéken,durva és már mi is másodjára járunk igy.De tanultam belőlle,ha jön a vihar akkor kihuzom a kábel zsinort is, meg probálok beszerezni olyan hosszabitot ami korlátozza a villámot,vagy mit tudom én..

KépKép
bettike83

Csillag: Bizti átestél már a toxoplazmán.Én is megcsináltattam,sosem volt macskánk,de kiskoromban rengeteget csúsztam másztam,meg játszottam más cicájával.Szerintem te hogy együttélsz vele,bizti volt.

A bölcső tudom,hogy 6 hónapos koráig jó,de utána páromék csinálnak kiságyat.Úgyvolt,hogy ezt is ők csinálják,de ez bonyolult,mert pontosan kivan mérve minden.A pelenkázót én terveztem,azt ők csinálják.
Mi nem kapunk semmit,így mindent meg kell venni.És semmi extrát nem írtam össze és nem mindenből a legjobbat és márkásat írtam,így a sok kis 5e,meg 3e,meg hát a gépek többe kerülnek,ennyi jött ki.
Egy pléd is kb.3-4-5 e.ft körül van,abból kell legalább 3db.Törölköző szintén 2-3e ft,abból is kell vagy 3.
De ezek jók lesznek tesónak is:-)
Vendég

Hát igen Chris! Ez így van,a sok kis párezer hipp-hopp sok 10 ezer lesz! Én is ténylega legolcsóbb boltba mentem,de azért azt vettem,amit ajánlottak ott vagy gyakorló anyukák! Még vennem kell pár fürdőlepedőt nekem is, én textilt vette,azt mondják az jobban szívja a vizet meg kapunk frottírt,így azt nem veszek! Ez nagyon édes,kisdumbó van rajta, 1790 ft volt!
Vastag pléd van 3 db,az elég lesz,de vékonyat vennem kell,ha csaka hátára terítem,míg fogom,vagy belerakom a járókába a konyhában.

Kép
Kép
k_inga

Csak egy röppke üzi a BOLDOGSÁGOMRÓL!!!!!!!!

A párom kapott munkát nálunk a Cerbonába. Végre dolgozni fog megint jővő héttől! Annyira örülök félig! : D :D :D

Most csak ennyire futotta neharagudjatok! Dolgoznom kell. Majd otthonról beszámolok és visszaolvasok!

Puszi nektek!!

Kép

nanicke
Székesfehérvár

Niki! :lol: Örülök. Elindult valami felfelé. Hurá!
anabana

Niki

Épp tegnap emlegettük a hegyremászást,és tessék! Ti is indultok felfelé! Ez jó jel! :wink:

Kép
Kép
k_inga

niki

akkor szuper :wink: :)

anyu azt mondja h van neki 3 törölköző is,azt ne vegyek,hát nem tudom,még meggondolom.de semmi bajuk végülis,szépen átlesznek mosva,ha ujat veszek az is az első használat után már nem új.
meg most mondta anyu h hozott a párja,mostoha apánk vagy minek is nevezzem :D a rokonságból kis cipőket egy jó nagy szatyorral,meg ruhák is lesznek még,csak össze kell pakolni őket és elmenni értük.azt mondja cipőt se nagyon vegyek,összegyüjti a rokoság cuccot :D :D de én is szeretném kiélni a baba születése előtti pici ruha nézegetést,vásárolgatást :) persze azért venni fogok néhányat,főleg amiben majd kihozom az új lesz,bár arra meg azt mondta anyu h decemberben megveszi neki és abban hozzam ki :) nem baj az,hagy készülődjenek ők is,első unoka a családban :)

KépKép
bettike83

CSajok! Hol jártok már ti? MInket nőket mindig csak a vásárlás meg a pénz izgat. :lol: Szerintem nagyon jó a bébiőr, van egy ismerősöm, 8 éves a lányuk, de még mindig használják. DE szerintem inkább egy kertesházban van nagyobb értelme, ahogy azt Betti megindokolta. Mi régen emeletesben laktunk, de minden zajt meghallottam, azt is ha forgolódott az ágyban.
Mióta én szültem 100-at fordult a világ. CSak kapkodni szoktam a fejem, hogy milyen dolgokat találtak ki. Na bezzeg nagyanyáink idején, mégis felnőtt egy családban 5-7 gyerek. :lol:

Chris! Azóta csökkentettem 50mg-ra az adagot, féltem hogy nagyon lemegy. Olyan mintha remegtem volna, mintha túlműk tüneteim lettek volna. REmélem nem ment fel. Szerinted? Azért sok volt 4,46-1,1-re 4 hét alatt. Nagyott esett. Puszi
anabana

na igen ana

tényleg és akkor nem kellett bébiőr,persze akkor is volt bölcső,de magukra kötötték a gyereket és mentek kapálni,vagy kint hagyták a föld végén és eljétszott :)

most meg már mindenféle elektromos hinta jó pnzért,mondjuk n sajnálom rá a közel 40ezret,meg olyan hamar kinővi.

KépKép
bettike83

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?