A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Ja, még valami:

Nekem Gergő megissza a fagyasztott tejet. Sőt Bogi is megitta. Még csak nem is fintorogtak tőle. Én úgy szoktam, hogy fagyóból átrakom a normál hűtőbe, és ott kienged. Vagy ha nagyon sürgős, akkor fagyóból egyenesen forró vízbe állítom, és akkor hamarabb fogyasztható.
Vendég

Rozsa, latom kozben DEtti mar reagalt, es tolemis koszonet neki, mert irtam is, hogy nekem az angol nem a legerosebb oldalam, sot. Bar en siman ertem meg elnavigalom magam az ebayen, az irasos kommunikaciot angolul az uramra hagyom, mert hat abban nem vagyok otthon. En nem igazan tanultam angolul, hanem szakmai artalomkent (elso szakma idegenforgalom/vendeglatas/szallodaipar) ragadt ram. De barmikor nagyon szivesen segitek egyeb nyelveken, ugy mint nemet (mert en meg ugye papiron nemettanar is lennek :D), spanyol esetleg portugal nyelveken :) Az angol egyelore a hianyossagaim koze sorolhato szerintem :)

A ded matrica, Reggel ota olemben van... illetve legutobbi bealvasa es letetee soran kemeny 4 percig birta aludva az agyaba majd uvoltott :) remenyem sincs, hogy letehetem hoszabb tavra, illetve de de akkor ordit, azonnal felebred. bar tulkepp mindegy lenne hol ordit, az agyaban vagy a kezemben (mert nalam is felvaltva vagy uvolt vagy ugy tesz mint aki alszik, ami persze atveres) de mar megis milyen az, hogy hagyom magaban vergodni :) igy vergodunk kettecsken.
nagyot kiutaltam potbagyszuloknek a potunokatesokhoz, mert ez itt neki nem tul vidam, bar nem reklamalt de egyreszt ubatkozik, masreszt tok zajosak vagyunk a deddel idonkent :)

luna6

A pihiszékben magaddal viheted a gyerkőcöt a lakás különböző helyiségeibe, ahol éppen dolgod van.
Míg a hinta állványos, így szerintem körülményesebb ide-oda cipákolni.

De ezen kívül még bizti van különbség. Nekem hirtelen ez jutott eszembe. Illetve én ezek miatt döntöttem a pihiszék mellett.
Vendég

Hari, szerinted van eselyem nem birni a mukit? Reggel olyan edin mosolygott... azota persze csak vonyit :D
nehezen birom en is a sirast, na pont ezert vagyok bealdozva az ittules oltaran, inkabb ulok egesz nap olben a gyerekkel csak ne uvoltson :D amugy is parafa nott az agyam helyere mar es zsong is... szivacsos, likacsosm szellos... :D:D

luna6

HENY:Már hiányoztál!!!
Szegény Gergő, nekem is nagyon sírt Balázs, Lilike anno fel se vette.
Tudod, szerintem az Y kromoszóma miatt :lol: :lol: :lol: .
Hiszen az apja is belehalni képes a náthába, hiába, na férfiaakkkk...
Teát sajna nem iszok, nem tudok segíteni.

NYÁLFOLYÁS:Nekünk is van, nem tudom mitől, én sem gondolnám, hogy a foga miatt...

DETTI:Azt hogy kell megkérdezni, mennyibe kerül a termék postaköltsége MO-ra?
KÖSZIKE!!!

Kép
rozsa1979

Luna: köszike
Fejet hajtok előtted, hogy mennyire bírod ezt a strapát. Bár lehet, hogy én is bírnám vhogy, ha nem lenne más választásom.

Rózsa:
ti jobban álltok már alvás terén? Lilinél nem jött elő a féltékenység?
Vendég

ha lenne menekulesi utvonal nem tudom mit tennek :D de nincs... ha lenne segitseg - es pl anyam ebben kivalo lenne, tenne is meg full megbizhato is, vagy fozne is akar meg elvinne setalni pl - az sem lenne utolso, de nincs ilyen, ugyhogy 'magad uram, ha szolgad nincs' alapon ez nekem most full 24 oras szolgalat, egyedul.
jobb ha nem elem bele magam, hogy ez kiborito, mert a vegen kiborulok :D:D ugyhogy majd ha vege azt nagyon fogom tudni ertekelni.... ezt a pechet!!!! :D harmadiknak kikapni egy ilyen kis ordito egeret... aszonta emberem, akkor a kovetkezo hatha nem lesz ilyen :D:D

luna6

6-ra megyünk be a kórházba. :( Nagyon nyugtalan vagyok és nagyon aggódom, nagyon-nagyon. Léna pocija beesve, alszik, enni nem akar, most is álmában tuszkolja bele Apa a kaját. Ellenne ez a gyermek tápszer nélkül is, ha lehetne...
Felhívtam a főorvost, hogy jól tudom, van-e magánrendelése (ez ugye hatásos szokott lenni, viszont nem és nem és nem akartam pénzezni), mert Lénával valami nagyon nem oké. Ügyeletes gondolom, ezért behívott 6-ra, mondta, hogy sürgősen menjünk a sugárhányás nem játék. Hát ja, mintha nem mondtam volna akkor is, mikor bent voltunk, hogy az ég áldja már meg az egészet. Teljesen kivagyok borulva, nem is tudom leírni az érzéseimet.
Én NEM AKAROK bent maradni, megőrülök, ha megint ott kell lenni, pedig biztos vagyok benne, hogy fogyott Léna, hiszen tegnap sem evett semmit és az is kijött belőle.
És nem is mertem Nektek elmondani, de este 8 és reggel 8 között SEMMI nem volt a pelusban...
Azóta persze volt már pisi, de ez nem nyugtat meg egyáltalán.
Majd Voknak jelzek, de remélem, hogy én fogok írni itthonról.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla!
Bátor vagy.. én tuti, hogy reggel 8kor indultam volna a gyerekkel a kórházba infúzióért!
És a dokit küld e a náthás francba!!!!
Sajnos olyan világ van,h ogy NEKED kell tudnod, hogy mi a baja a gyerekednek, mert lazán félre kezelik, főorvos ide vagy oda!!!!!
És inkább legyél vele a kórházban, de végre derítsék már ki, hogy miért nem eszik, hogy tényleg reflux-e és ha igen, akkor adjanak rá valamit, mert ez nem állapot, hogy a gyereked éhezik és kiszárad, azért mert lusták értelmesen megfigyelni és megvizsgálni.
Komolyan mondom, tök mérges vagyok, hogy ezt csinálják veletek. Nem lett volna szabad hazaengedni a 7végére... és 7főn sem elengedni, mert hízott 20gr-ot... mi a fene az a 20 gr, amikor fogyott előtte??? semmi...

Tatim!
Sajnálom a párodat... az kuvvára tud fájni. :? akkor most 2 gyereked van :D:D
Dorka hogy van? Séta javulgat már? Használjátok a kendőt?

Rózsa!
Hajrá táska! :D

Heni!
Azta!!! :D Gergő is jól nyomja :D Bár lehet, hogy egy súlyban van Alexal.. Igaz, ő "csak" 6130 múlt csütörtökön, de azóta hízhatott még 1 kört :D:D
Szerintem titokban te is nyújtod a gyereked és csülkös bablevessel eteted, hogy ilyen nagy legyen :D:D:D:D

Hari!
Ne vegyél gripe watert!van 1 üveggel, amiből 1x kapott Alex!odaadom!!!!
:D Küldtem gyorsan egy sms-t is :D:D

Csak hogy én is panaszkodjak: Szegény Alex tegnap nem igen tudott aludni és tök nyűgike volt... de ez mondjuk Aronhoz képest még mindig nulla ám :D csak nekem volt fura :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Rózsa:
How much is the postage to Hungary?
bhdetti

Csilla,
Jaj, ez egyszerűen hihetetlen. Szegény Léni! Remélem végre kiderítik hogy mi baja van! A fene egye meg az orvosokat! Igazán lehetnének egy kicsit jobban körültekintőbbek. Ez nem olyan szakma, mint egy könyvelő, hogy csinál egy önellenőrzést aztán kész! Hanem emberekről, sőt kisbabákról van szó! Felháborító!
cicmarek_

Hoztam én is képeket:

Kép Tud sírni :D

Kép de tényleg :D

Kép új sérókkal :D 1

Kép új sérókkal :D 2

Eszter
Kép
Kép
vok

Kép 1 hónaposan

Kép 2 hónaposan

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok,

Csilla, felháborító amit veletek művelnek :twisted: :twisted: .
És nagyon-nagyon egyet értek azzal amit Vok írt most utoljára!!
Inkább maradjatok bent, és tudjátok meg mi a baja Léninek, minthogy felelőtlenül a semmivel hazaküldjenek titeket. És ha még mindig nem derül ki semmi tuti másik orvost keresnék!
KITARTÁS ÉS NAGYON VÁROM A JÓ HÍREKET!

Rózsa, remélem meglesz a tatyó!

Sokszor egyébként tök megbízhatatlanok az e-bayen. Én nemrég rendeltem a telefonjaink hátoldalára védőtokot egy TOP!! eladótól, ennek már lassan 10 napja.... és még mindig semmi, de még üzenet sem, hogy csomagolták és küldés alatt van.
A két nappal késöbb rendelt cumitartószalag-csipesz vagy hogy hívják az meg már múlt hét pénteken itt volt!!

Vok,
Nagyon-nagyon sokat nőtt Alex :lol: (tudom még lógok a fürdős képekkel :oops: ). És jó lett a hajatok. Nem is tudtam, hogy Hanna szemüveges :roll: .

Luna,
mély-mély tisztelet a részemről neked, hogy így birod. Én lehet, hogy már összecsomagoltam volna és elmentem volna egy wellnesshétvégére és a dedet meg apára hagytam volna.
A kép miatt meg nyugi! Először is belőled alig látszik valami. Másodszor nekem sincs értekezésem hajat mosni. Három emiatt a kellemes első menszi miatt, ami még mindig olyan mint egy folyam a arcom színe egy hulláéra hajaz, hiába a vastabletta.

Egyébként csatlakoznék a depisek klubjába. És nekem is sikerült belevágni a lány ujjába körömvágáskor :cry: , még vérzett is egy kicsit neki :cry: .

Majd jövök holnap, addigra hátha jobb passzban leszek, a többieknek majd holnap írok, mert a felét elfelejtettem annak amit akartam.
Vendég

Sziasztok!

Luna biztatott, hogy írjak pár sort.... :oops: :roll:

Eredetileg a júliusi topik tagja voltam, de ők elvonultak, aztán lett egy másik topik is, ott meg nagyon kevesen voltunk/vagyunk és mindenki bőszen babázik. Meg azt a topikot sztem túl későn indítottam útjára, így nem alakult ki a társaság.
Na, de a lényeg: nem szoktam zugolvasni, de szülés előtt pár héttel bekukkantottam párszor, mert együtt izgultam Veletek hogy mikor jön el a nagy nap. És nagyon jó volt átélni Mindegyikőtök örömét, ezzel együtt ráhangolódni a saját kis életadásomra! Szóval utólag is KÖSZÖNÖM!
Remélem nem baj, hogy beugrottam, még ha mi júliusiak lettünk...:-)

Most meg olyan jó olvasni hogy kivel mi van, milyen ismerős/ismeretlen problémával szembesültök és milyen jó tanácsok hangzanak el...

Bátorkodtam pár privit váltani Lunával, mert Levivel nekem detto ez volt, ami most velük, és sajnos kereken egy hónap és 5 orvos kellett amíg végre nem én voltam csak a hisztis elsőgyerekes anyuka, hanem ránéztek a gyerekemre is! Nálunk sürgősségi műtét lett a dologból persze mikor máskor mint szombat hajnali egykor, de ez már egy régi és nehéz történet....Luna, itt is mint priviben: kicsi, nagyon kicsi az esélye a dolognak, de tudod, több szem többet lát! Mit mondott a párod? És a dokitokat sikerült elérni??? Lesz uh?
Egy dolog viszont biztos: ha vki úgy érzi, nincs minden rendben a Picivel, le kell tojni tényleg hogy mit mond egy doki, vagy kettő, hanem nagyon utána kell járni. Nekem "csak" 4 hetembe került, de egy nagyon jó ismerősöm gyereke akiről kiderült a prenevárra allergiás, no neki 5 hónapjába került, hogy végre megtükrözzék a gyerekét és két helyen pszichiátert küldtek rá, hogy kórosan túlaggódja a gyereknevelést....:-( Szóval Csilla, Luna, le a kalappal és kitartást Nektek és ne hagyjátok magatokat. Nekem többek között a saját orvos férjemmel is csatáznom kellett anno. :roll: :cry:

A szopi gondokhoz meg főleg főleg sok sok erőt, nem egyszerű menet, sztem másodjára sem.

Vok, Neked meg köszönöm a homeos tippeket így ismeretlenül is. Anyósom is nagy homeos, van is itthon vagy 30 üvegcse, de az ember mindig tanul újat! :wink:

Remélem kapok utólagos engedélyt, hogy olvasgassalak Benneteket továbbra is! :roll: :wink: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szia Apróka, szia, hogyne jöhetnél, olvashatnál-írhatnál, nálunk tök nyílt a topik, amúgy anno én is írtam a júliusiba is, mondván 1-2 hónap igazán nem számít.. de nem igazán sikerült úgymond beilleszkednem... és közben itt meg olyan jó lett a hangulat :D
szóval gyere, maradj - nagyon szép neveket választottatok a kisfiaidnak! Mi volt az a sürgősségi műtét? Rémes ijesztő lehetett.

Csilla, nagyon sajnállak, de most már komolyan kell, hogy vegyenek Benneteket. De azt ugye tudod, hogyha megírtad volna az üres pelust, itt mindenki csakis drukkolt volna, és senki sem akar egyebet, minthogy rendben legyen a kislányod. Értetek sokat izgultunk már a legelején, mindenki szíve csücske Léni. Reggel kicsit szégyelltem ugyan magam utólag, de aggodalomból írtam, hogy vigyázz a kiszáradással... és csakis jót akarva. Nagyon remélem, nem lesz semmi baj, semmi komoly.

detti_10

Luna,
Aron eszméletlen édes a hintájában. akkor nektek bevált? remélem nekünk is befog, habár határozott lélek révén még mindig nem döntöttem :lol:

Cic,
hogyhogy úgy döntöttél, hogy akkor maradtok a tápnál, és csak fejsz? semmi rossz indulatból nem kérdezem, csak tudod már jó párszor én is döntöttem így, én még azt mondtam adok 2hetet magunknak, de lehet nincs ennyi lelkoierőm. csak kíváncsi vagyok.
amúgy jó nagy basz ez a nap, Dávid ma is nagyon sírós volt....
én most csirkeszárnyakat sütök krumplipürével, a gyerek meg az apjának bőg :lol:
Vendég

Luna,
most tök megnyugtattál, hogy idővel a cici is begyógyuk, és a gyerek is ügyesebb lesz!! de tényleg :wink:
és mérges is vagyok, mert én frejnék 3óránként, de már tegfnap se meg ma sem tudtam, a gyerek meg van huzatva, nem tudok mellette fejni :x
Vendég

ja persze nem rád vagyok mérges :P
Vendég

Geo,
igen, gondoltam megpróbálom. Az az elméletem, hogy csak fejéssel megpróbálom felhozni annyira a tejem, hogy ömölni tudjon a kiscsajom szájába. Mert nálunk ugye az a baj, hogy nem nagyon szív. Hátha így el tudnám érni, hogy az a pár perc, amit a cicin tölt elég legyen neki. Ugyanis ő 1-1 kajálással most 30-akat eszik, de most pl 80-at le tudtam fejni (és volt azért nekem ennél már több is). Szóval nálunk is az van, hogy tej lenne, ha enne. Írtó bosszantó! Viszont azt meg nem tudom csinálni, hogy szopi, aztán táp, játék, altatás, és aztán még nekiállni fejni is, ezért úgy döntöttem, hogy akkor most csak táp, és amikor alszik vagy elvan, akkor meg fejek (és persze megkapja táp helyett a lefejt tejet). Csakhogy ma annyira szar napunk van, hogy hihetetlen, eddig csak kétszer tudtam fejni. Mondjuk ebből legalább megvan a vacsora, de akkor is készvagyok... Na szóval ezt csinálnám most két hétig, megnézem mennyire indul be a tej. Ha beindul, akkor vissza szopira, ha nem, akkor meg maradunk annál hogy fejem amíg van, és kapja még mellé a tápot.
Amúgy az elektromos mellszívóval fele annyit tudtam fejni, mint a kézivel... Szóval előbb-utóbb garantált az inhüvely gyulladásom is (én hajlamos vagyok rá)...
És most még a férjem is itt stresszel, hogy jó lenne ha nem lenne "tápos" a gyerek! Hát köszi! így is elég ideg vagyok már emiatt az egész szopi ügy miatt....
cicmarek_

Geo,
úgy tűnik ez egy ilyen nap a gyerekeknél! :evil: :lol:
Amúgy nem használod mindig a bimbóvédőt? Tudom, azt sem ajánlják, de ha azzal neked rendesen tudott szopizni Dávid, talán érdemes lenne használni még, nem?

Vok,
nagyon cuki Hanna és Alex! Jó nézni ezt a vidám kis csapatot!!!!
cicmarek_

Csilla még nem jelentkezett???? Bár gondolom bent tartják őket. Tényleg ilyesztő amit a dokik csinálnak, tisztelet a kivételnek.

Üdv köztünk Apróka, érezd magad otthon nálunk :lol:

Vok, itt is köszi a felajánlást, de látod túl gyors vagyok a vásárlással, vagy túl lassú az sms olvasással??? :lol:

Nekem valószinűleg fordítva működik a fiam, mint a ti gyerkőceitek. Ma tényleg egy álom volt. A délután pont úgy folytatódott, mint a délelőtt. Végigjártuk a gyógyszertárt, az OTP-t, a fagyizót, a játszóteret, még egy turiba is benéztünk, kajáltunk Lilivel és Bence mindezt hol ébren, hol aludva, de hang nélkül "élvezte". Itthon megfürdettem, megcsináltam a vacsit és még betettem a pihenőszékébe egy kicsit, ahol rögtön el is aludt.

Kép
Kép
hari

Ja, én rájöttem hogy nálunk mivan! Hát tegnap apuci szabin volt, és kiscsajszink bemutatta neki, hogy ő milyen kis angyalka tud lenni. Meg előtte ugye hétvége volt, akkor ugyanez volt, hétfőn meg vendégek voltak, miattuk is jó volt... . Szóval most, amikor csak ketten vagyunk, akkor előadhatja nekem a sátánkát.... :twisted: :twisted: :twisted:
cicmarek_

Mi meg most jól összevesztünk párommal, nem megyek bele, mert túl hosszú is lenne, meg nincs is kedvem újra átélni azzal, hogy leírom. A lényeg, hogy most egy ideig nem jövök.

Hiányozni fogtok, remélem egy kicsit én is nektek. Ha rendeződtek a dolgok, jelentkezem.

Vok, téged majd holnap hívlak.

Kép
Kép
hari

Hari,
hogy van erőd fájó cicivel szoptatni? :shock:
hát király vagy az tuti :wink:

Heni,
én napi 3édeskömény tea bögrélt nyomtam.

Dávid is nyáladzik ezerrel, és tömi a kezét..
ma például a nyála feloldotta a játszószőnyegáét, mármint a rajta lévő mikiegér figura színét kiopldotta :shock:

Csilla,
kitartást nektek, és kívánom, hogy most már tényleg csináljanak valamit a dokik!!

Vok,
annyira szépek vagytok a képeken, hogy tök sokáig nézegettem :)

Aprooka,
üdv itt, egyébként meg mi is júliusiak lettünk :lol: (július 3.)
Vendég

HOSSZÚ LESZEK ELŐRE IS BOCSÁNAT DE kiakarom magamból irni a mai katasztrófális napunkat!
szóval ma dupla oltást kapott a gyerek (6 féle vírust! :-)) ... már reggel éreztem nem fog ez zökkenőmentesen menni és fostam erősen is ... (na nem szó szerint! bár a végén majdnem mert hazajöttem és olyan hasmenésem volt hogy na) .. szóval képzeljétek reggel Esztinek tök jó kedve volt meg minden... röhögött kacagott... aztán elmentünk anyu elé mert mint felmentő sereg a mai napot velem töltötte (hálaégnek!!!!) szóval a múltkor elég szar volt a dokinál mert tömeg volt meg cigányok meg kicsi a helyiség és gondoltam inkább fizetek sutyiba de lehessünk protekciósak! miután a védőnéni eléggé csíp engem tudja hogy totál paraszülő vagyok (révén a múltkor a kakiját is lefotóztam a gyereknek mert úgy gondoltam nézze meg normális-e (normális volt!!!) ... igy mondta hogy na jó... menjünk 9 óra helyett 8:40-re! gondolhatjátok hogy ott is voltunk időbe ...
na akkor kezdődött a napunk java... Esztikém az orvosnál kelt fel megint de miután senki nem volt csak mi irtó jó kedve volt röhögött gőgicsélt mondani akarta hogy jujj de jó minden... akkor megmérték (4,83 kg!!!! ) és a hosszát is (59 cm) és a védőnénit amúgy is imádja minden frankó volt! ... aztán nyilt az ajtó és megjelent a doktornéni!!!! ... na itt már nem volt olyan vidám! ... először meghallgatta de ekkor már ÜVÖLTÖTT!!! persze beszéltem hozzá meg minden akkor kihuzogatta a nyakát a karját a lábát és felakarta ültetni de miután a gyerek NEM HAJALNDÓ HASON FEKÜDNI MÉG HA MEGSZAKADUNK ÉS PRÓBÁLGATJUK AKKOR SEM - igy persze nem tudta felhúzni magát!!! na akkor közölte a doktornéni hogy irány a gyógytornász mert amiatt a fejét is szarul tartja (és tényleg :-() időpontot október!!!! végére kaptunk úgyhogy persze mehetünk magándokihoz (4000 forint/alkalom/50 perc!!!!) de reménykedem hogy meg tudjuk tanulni amit kell vele csinálni és nem kell járni sűrűn!!! azért sem mert persze pesten van :-( na ezután a traumám után jött hogy lefektették sakál módjára üvöltő kiscicámat mire anyám közli hogy ő most elmegy (mellékhelyiségbe akart menni szegényke) mire rákiáltott a védőnő és a doktornéni totál hangosan: MAGA NEM MEGY SEHOVA na itt sejtettem hogy semmi jó nem vár ránk és igy is lett! képzeljétek egy 3 cm-es tűt szúrtak Eszti combjába de miután nem tudtam megnyugtatni a "torna" után igy be volt a lába ugye görcsölve az idegtől és abba "vágták bele" .. na most úúúúgy behergelte magát hogy egyszercsak vérvörös majd LILA lett a feje és a doktornő üvöltött hogy ANYUKA AZONNAL LÉLEGEZTESSE! NA BAZDMEG azt sem tudtam mi van majdnem összeestem a rémülettől... akkor mondták üvöltve hogy FÚJJA FÚJJA FÚJJA OLDALRÓL FELÜLRŐL MINDENHONNAN DE FÚJJA! na én fújtam a gyerek végre üvöltött (vagyis kapott újra levegőt) és akkor jött a másik comb újabb fájdalom!!! ... hát nem is tudom elmondani azt az érzést ahogy az "anyai" szivem összeszorult! na ezek után felkaptam ... ringattam puszilgattam szeretgettem és viszonylag hamar megnyugtattam (persze a védőnő szerint szarrá kényeztetem a gyereket - szerintem pedig csak SZERETEM ÉS FOGLALKOZOM VELE DE NEM TUDOM! DE NEM IS ÉRDEKEL...) ... na aztán jól összevérzett de kit érdekel... és akkor kijöttünk és sirt és hüppögött és nem is raktam be a kocsiba! és azt mondták hogy akkora trauma érte a gyereket hogy ma meg holnap akár 24 órában is kézben lehet :-) mret most erre van szüksége! kis drágám meg úgy oldott ameg az orvost hogy azóta ALSZIK! kb. 2 órát volt fent 9 óra 10 perc óta!!!! nagyon duuuurva!!!! és lefürdettük megetettem és megint alszik! mint a tejbe tök!!!! ... nincs láza hálaég!!! ... pedig kb. óránként mérem :-) (paramami) ... na kiirtam magamból fáradt vagyok megyek aludni
:-(
Vendég

Nanetto, egyreszt elhiszem, hogy sokkos volt ezt atelni, masreszt - elore is elnezest kerek - jot mosolyogtam a levegot nem vevos borzalmakon, meg hogy lelegztesd a gyereket :D
Azert, mert ha te szittelned Aronomat szerintem rovid tavon infarktust kaptal volna mar, ez a hisztigep ugyanis ezt a levegot nem vevos lilulos vorosodos merevedest napjaban tobbszor eloadja nekem mindenfele oltas es egyeb sokkhatas nelkul is :D Na jo, nem ilyen vidam a dolog, de nem is tragedia, kicsit hisztis a dragam (mondtam en, hogy orditozik), ilyenkor en is rafujok es ettol vesz levegot reflexbol. Szoval ez nalunk mindennapos tortenet... de lehet, hogy valamelyik csajom is csinalta (valoszinubb a nagy, de nem emlekszem) mert amikor Aron eloszor csinalta automatikusan tudtam, hogy fujni kell es nem gaz. Persze ijesztoen nez ki, en sem orulok neki, de eleg rafujni es ez segit.

Na d emostmar rutinos leszel! :) Es elore szolok mindenkinek, ha nagyobb gyereke azzal probalja oket machinalni, hogy ha nem csinals zmeg nekem valamit anya akkor nem veszek levegot (lattam ilyen gyereket eloben) akkor azt nem tuda megtenni. Erosebb a levegoveteli osztonunk es nem tudjuk magunkat ilyen modon megfojtani :)

luna6

GEO: nekem az első hintaszék van! elég csúcsszuper kategória (kaptuk ezt is természetesen nászajándékba :lol: ) mindent tud tényleg PROFI nagyon stabil ...!!! én azt AJÁNLOM :-) ....

Heni: én iszom édesköményt! 1 pohárral 2 dl-t minden lefekvésem előtt natúr! imádom! a baba éjfélkörül irtó nagyokat pukkant tőle mindig ott mosolygok :-))) régen ilyen nem volt egyáltalán szóval szerintem tuti a tea!!!!

A pihenőszék - az csak "ring" ahogy a baba mozog benne a hinta elemes szerkentyű hajtja :-) simán ... nekem a pihiszékért nincs oda a hintában I M Á D lenni a születése óta! egy igazi kincs nekünk!!!! nagyon sokszor volt "szülőmentő" ... tényleg imádja! vagy bealszik vagy pedig nézelődik! olyan cuki

Nyálfolyás: simán lehet a fog! megnézték a hátsó "bogyókat" és fogcsíra!! baszki lehet hogy tényleg ott fog elkezdődnie a fogzás! hihetetlen! ott ámultak - bámultak! :-)))

Csilla: mostmár gyógyítsák meg a Lénit mert a mai traumám mellé még értetetek is AGGÓDOK BAROMIRA!!!!

VOK: ESZMÉLETLENEK A FOTÓK! TÖKRE ÁTJÖN A KÉPEKEN A POZITIV AURÁD ÉS A KÖRNYEZETED!!! ...
Jesszum pepi mekkorát nőtt Alex... az a két kádas kép elég megdöbbentő :-)
Vendég

Detti,
ha lesz egy kis időd, válaszolsz majd a hozzátápis kérdélsemre?
Vendég

Kép
Vendég

a legalsó kép! (uccsó) Toka Guszti névre hallgat! :-)
olyan cuuuki tiszta gombóc az egész gyerek!!!
Vendég

Hari: mostmár azonnal meséld el mi volt a veszekedés tárgya!!! és nehogy ELTŰNJ mert majd a Vok jól megver a nevünkben :lol:
Vendég

Apróka!
Üdv közöttünk :D
Hogyne jöhetnél :D:D
És szívesen! :D Nagy homeó párti vagyok :D és ha lehet reklámozom, mint a mosható pelust és a kendőt :D:D

Vik!
Várom ám már azt a gyönyörű kiscsajt a rózsaszín macijában :D:D:D És kár, hogy odaígérted már másnak, mert azért én is benyújtottam volna az igényemet meny jelöltnek :D

Geo!
Lehet ám, hogy akkor nem is a szopi miatt volt eddig se sírós Dávid.
Kitartás!!!! Nagyon sokat gondolok ám rád!
Mikor jöttök kendőzni? Kedden megyünk be Hannával az oviba. Legrosszabb esetben, akkor ne tudunk ugrani, ha szeretnéd...

Hari!
Azért a frászt hozod rám! Nagyon szeretném tudni,h ogy mi van veled!!!! Várom a hívást!

Nanetto!
Csak hogy fokozzam: Hanna első szurija úgy zajlott, hogy dokinő belenyomta a szurit a lábába, de az anyag fele kifolyt a tűből és ezért (most kapaszkodj) a nő benne tartotta a tűt a lábában, mondván az már nem fáj a gyereknek, amíg az asszisztens fel nem szívta a következő adag szurit, hogy megkapja az egész adagot. És azt mondta,h ogy Hanna túl befeszítette az izmát... hát, azóta szegényem már több szurit kapott, de SOHA nem történt ez meg még 1x. Nem is mentem többet ahhoz a dokihoz... Azóta vagyunk a Szabó Zsuzsa doktornőnél. :D Imádom!!! :D és úgy szúr, hogy szinte észre se veszik a kicsik :D
Szóval teljesen megértem,h ogy kikészültél!!!

Köszönjük a dicséreteket! :D Még akarok majd Hanna 2 hós képet Alex mellé rakni :D:D Az is eléggé izgis :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Nanetto, imádom az utolsó képet!!! Annyira cuki!!! :P Kírának is van már tokája! :lol: Ez a tűbeszúrós dolog ez tényleg ennyire durván ment, hogy belevágták a combjába? Egy állat akkor az a doki! :(

Ez a 6 hét gyermekágy kamu!!! Tegnap voltunk 5 hetesek, és ma MEGJÖTT!!!!!! Ezt nem hiszem el! :shock: :shock: :shock:
foltivspicur

Sziasztok!

Bocsi a múltkori bejegyzésemért, nem azt hiányoltam, hogy nekem nem írtok, hiszen én sem írok senkinek legtöbbször, hanem mint anyaoroszlán zokon veszem, ha nem ír senki semmit a babánk fotóira.

Hát, tart még nálunk is a pocakfájás, de hál istennek már nem annyira vészes. Amire rájöttünk, mi és a doktorunk segítségével, hogy Natinak azért fáj a hasa, mert nem tud rendesen kakilni, és nem szervi oka van. Legtöbbször én segítek neki szélcsővel, akkor viszont emberes adagok csusszannak ki.
Jelenleg Lycopodiumot és Schüssler sót (magnesium sulfuricum) kell adnunk neki, egész nap kis kanállal adagolni. Az ügyeletes orvos a múlthéten azt a papaverines lötyit adta, ami szuper, csak sajnos nyugtató hatású cucc van benne. A dokinénink viszont homeopata orvos, ezért tértünk át a magnéziumra(Schüssler só, görcsoldó)
És amire rájöttem, hogy ha lefekszem vele napközben többször is aludni, akkor kipihent és jókedvű, nem fáj annyit a pocakja sem. Ha nem ezt teszem, nem alszik egész délelőtt, egész délután és estére egy üvöltő sátánfajzattá válik. Szóval a túlélésre játszunk, de már picit látom az alagút végét. Ja és már 2 napja nem sír a hasa miatt, csak az esti nyügis sírás van.

Csilla, sajnálom, amin keresztül mentek, szegény Lénike, jobbulást neki!
Ha anyatejre lenne szükségetek mégis, fordulj hozzám nyugodtan, nekem már tele a fagyasztó egyik fiókja, és ha nem is sokáig, de Lénike megerősödéséig biztosan tudok nektek anyatejet szolgáltatni. Megoldható lenne, hiszen közel lakunk egymáshoz, szólj nyugodtan, ha segíthetek! Amúgy a kórház orvosain nem is csodálkozom, ami ott megy…

Geo, téged is sajnállak, látom, mennyire elkeserít a szopis helyzet, de dönts úgy, ahogy te és Dávid jónak látjátok. Szerintem se érdekeljen, ki mit mond. Ez a te döntésed, és az a jó, amit te szeretnél, hiszen te ismered legjobban Dávidot, te látod, mi a jó neki.

Nanetto, erről lemaradtam, hogy a kislánykádnak tejtestvére van, a Zsófika. Tejleadón keresztül hoztak össze vele? És te egy zacsiba hány ml-t teszel? Mennyi idős a kislány, akinek adod?
Én mindig gondban vagyok, hogy mennyit tegyek/zacsi, (bár én nem vagyok tejadó) hogy vajon hozzátápinál, vagy ha elmegy a tejem, mennyit éri meg egyszerre felolvasztani.
Éjjel nem próbálod meg a fekve szoptatást? Én 1 hete nem kelek hozzá, csak a szájába dugom a cicit, és alszunk tovább. Lusta anyák jó kis praktikája…

Cicmarek, Natinak sem megy a kaki, kb. 2-3 naponta csinálja magától. Viszont látom rajta, hogy erőlködik, és akkor megszélcsövezem. Utána megkönnyebbül, és rengeteg kaki ürül ilyenkor. Jó kis találmány, és a hőmérővel ellentétben, nem megy mindenfelé az anyag, mert a cső szépen a pelusra vezeti. Hőmérőzésnél nekem volt, hogy a pólóm, gatyám, a padló, minden tiszta fosi lett.
Mi valszeg beadatjuk azt a méregdrága Rota oltást. A lelkiismeretem nem engedi, hogy kihagyjam…

Luna, sajnálom, hogy ti is nyüglődtök még! Nagyon tetszik ez a webáruház, amit belinkeltél!!! Annyira jó bodyk vannak!
A pihiszék nekünk nagyon bejött, nekünk F.P.-os dzsungeles van, Teszveszes. A róla lógó madárnak eszméletlen, mennyit tud dumálni! Rezeg is, ami jó a pocijának, jó kis pukicsalogató.

Nekem Avent elektromos mellszívóm van, hát egy álom! Délután is annyira tele volt a jobb mellem, hogy átázott a pólóm, és úgy lefejtem 230 ml-t, hogy még jött volna, csak közben ébredt a kiscsaj.

Folti, nekem is van egy ismerősöm, aki annyi tejet lead, hogy havi 60ezres plusz bevételük van. De! Egész nap fej a csaj és tök vizes már a teje. A kislánya meg csak annyit kap, amennyit muszáj, mert a többi kell eladásra. Inkább nem mondok erről a hozzáállásról semmit…

Heni, jó husiban van Gergő is! Hány kiló már? Nati már 5,5 kg, tök kis dagi!

bhDetti, nekem a doki Azalia nevű fogigátlót írt fel, állítólag az is 7-8ezer ft. Ki vagyok akadva én is, de igazad van, az óvszer is tök drága. Ja és igen, mi is nagy Disney fanok vagyunk, abból is a Tigris a menő nálunk.

Tesó téma: Mi is szeretnénk mégegyet, de nem mostanában. Csak sajnos én már idén 32 leszek, legkésőbb 35 évesen szeretném megszülni a kistesót.Vagyis 2 év múlva teherbe kell esnem, lehetőleg úgy, hogy a gyed vége legyen egyben a terhességem kezdete is.

Csípőszűrésen mit néznek a gyereknél, és mennyi ideig tart? Mennünk kell, a beutalót már megkaptuk ma.

Hajmosás: Azelőtt (gyerek előtt) 2 naponta mostam, vasaltam, most heti 1 mosás, és utána vasalás, amúgy meg copf. Igénytelen lettem, ez van. Ja és annyi ragya van a képemen, hogy ihaj!

Kép
jenny29
Mór

Folti NEKEM IS MEGJÖTT ÉS ÉN NEKEM IS KÖZEL ANNYI TEJEM VAN MINT NEKED! KITARTÁS! nekem már 2. -ra fog megjönni mert a menzeszem 21 max 22 napra jön meg (többek közt ezért is mondták hogy nem lehet gyerekem :lol: :lol: :lol: ) szóval már jön a második és előre rettegek mert nekem a baba nagyon megérezte és a tej ize is más! de ez nem mindenkinél van igy és van hogy a babák meg is szokják aztán azt az izt vagy fel sem tűnik nekik! de mint hátamra a púp!!!!
Vendég

Nanetto!
Toka Guszti nagyon csúúúcs :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Jeny a rotavírusról és oltásról érdeklődj jól utána - én ezt tettem (Vok ezt tudja is látatlanban :lol: ) mert én mindent 3x körbejárok .. szóval azt mondták nem érdemes beadni EZT ORVOS MONDTA... főleg a gyógyszeripar szeretné ha beadnánk (PÉNZ PÉNZ PÉNZ) mert 90%-os védeettséget ad szóval nem 100%-ot (na nekem itt már nem is kell ennyi pénzért) és hogy annyi hasmenéssel és hányással járó virus van a Rotán kivül hogy lehet hogy a Rotát kivéded de a másikat nem és az ugyanazt produkálja mint a Rota! nem akarlak lebeszélni - az amúgy is "itatós folyadék és nem szuri!' ... de mindenképp érdeklődj utána mert a reklámok felkeltik a figyelmet a lelkiismereted de engem szó szerint lebeszéltek és 2 doktor nénivel is (gyerekorvossal) plusz 2 védő nénivel beszéltem és egyik sem ajánlotta!!!! .. (bocsi ha megharagszol ezért értem hogy leírtam ezt!)
Vendég

Hát Lányok, nem is tudom, milyen érzések kavarognak már megint bennem.
Kezdem a legapróbbal, Léna ekcémás. Ez a zárójelentésen rajta is van, de latinul és nekem a kutya nem mondta, hogy az mi, én meg azt hittem, ez is a nemevéssel kapcsolatos dolog. Nem is írtam, hogy megint úgy néz ki szegényem, most főleg a combjain, hogy jajjjj. Kenhetem állandóan az utálatos szteroidos krémmel és rá egy másik jó zsíros kenőccsel. De hát ez a legkevesebb.

Szóval megint gyarapodott 2 dkg-ot, ami őszintén szólva meg is lepett és egy kicsit tudtam is örülni neki. Kiszáradásnak semmi jele, hála a jó égnek. Valami jó dolog is ér bennünket azért, haha.

A diagnózis pedig úgy néz ki, hogy vagy reflux vagy pylorus-stenosis (gyomorkimenet-szűkület). A tünetek alapján a főorvos egyből mondta, ott is bemutatta a csuklását, ami szintén egy tünet és tudjátok, mennyit írtam, hogy mennyire sok és sok és sok. Szóval ezt nem véletlenül éreztem én, hogy a nem normális mennyiség kategóriája már. Csak hát ami a legundorítóbb az egészben, hogy én ugye mondtam, de hányszor mondtam, hogy sugárhányás, sír kaja közben, sok csuklás, köhécselés blabla. Most egyből mondta, hogy könnyű dolga van, mert ugye múlt héten bent voltunk, ott kivizsgálták, egy-két dolgot kizártak és a most (dehogy most!, már múlt héten is) elmondott tünetek alapján szinte biztos a reflux (ezt majd elnövi, ha minden jól alakul), de azért menjünk el egy sürgősségi ultrahangra is, hogy zárjuk ki a gyomorkimenet-szűkületet. Ő mindenesetre nem gondolja, hogy az lenne, de inkább zárjuk ki.
Hát átmentünk ultrahangra és az ottani doktor szerint bizony mégiscsak az, de mindenesetre határértéken vannak a méretek, így várni kell, hogy mi lesz, mert ez nagyon rövid időn belül eldől, még szűkebb lesz a kimenet és akkor folytatódik, fokozódik a hányás, akkor viszont azonnal kórház és MŰTÉT, ahol megszüntetik ezt a szűkületet és elvileg minden rendeződik néhány napon belül.
Csak tudjátok még egy hete sincs, hogy voltunk ultrahangon és mindent rendben találtak!!!
A refluxra, ha az, kapott kétféle gyógyszert (Amiket kapott a koraszülöttön is, de akkor miért nem kapott utána is?!) és egy olyan sűrítőanyagot, amit a tápszerbe kell keverni és így nehezebben jön vissza a kaja.
Én nagyon-nagyon szeretném, ha "csak" reflux lenne, de megmondom őszintén eszembe jutott az is, hogy esetleg mindkettő, mert a neten olvasott tünetek szinte 90%-a illik mindkettő esetében Lénire.

Ha eddig teljesen ki voltam már készülve, akkor ezek után nem is tudom, mit tudnék írni a lelkiállapotomról.

És olyan jó, hogy vagytok itt nekem, én nem is tudom, mi lenne velem, ha nem tudnám megosztani veletek ezt a sok sza*t.

Ugye ha ez rendeződik egyszer, akkor végre egy kicsit fellélegezhetünk és nem jön elő egy újabb izgulnivaló?!?!?!? Egy kicsit szeretnék boldog, kiegyensúlyozott és nem állandó féltéssel és aggodalommal teli édesanya lenni.

Kép

Kép
***csilla***

Köszi a köményteával kapcsolatos infókat.

Nekünk elég ügyesen megvolt a szuri - mind a kettő. Viszonylag gyorsan meg is nyugodott utána, bár lehet ez csak azért, mert megszoptattam. Láza egyenlőre nincs, de a lábát fájlalja. Elég ha picit hozzáérek (véletlenül) és elrántja.

Jenny:
Gergő: 6400 g a mai mérlegelés szerint.

Vok:
Nagyon szuperak a fotók. Csini vagy a gyerkőcökkel együtt. És az a felhőtlen mosoly... na az minden pénzt megér!

Hari:
Nehogy eltűnj! Most valahogy rám ijesztettél! Mi történt? Ez nagyon komolynak hangzik, amit írtál. Légyszi, légyszi... mesélj!
Vendég

Csilla, nem tudom lattad e ma Aprokat, aki ma jott a topikba, Szorol szora ugyanez a sztorijuk az elso fiaval csak itt nem reszletezte csak nekem mailben!!! Es neki is azt mondtak (az o fia akkor meg nem sugarhanyt) hogy hatarertek es kinoheti...es ket nap mulva vittek a korhazba es azonnal mutet!!

luna6

Csilla!
Nagyon nagyon nagyon drukkolok, hogy csak reflux legyen és CSESSSSZE MEG MAGÁT AZ ORVOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Komolyan mondom vicc!!!!
Kérlek, ha megint nem pisil Léni, akkor rögtön menjetek a kórházba és ne hagyd magad. Inkább műtsék akkor meg és legyen jól a kicsid, minthogy valami maradandó baja legyen!!!!! Ez annyira durva! komolyan mondom itt dühöngök. én tuti ráborítottam volna a dokira valamit. Ezt nem csinálhatják egy ekkora babával!!!
És mit mondott, mikor menjetek vissza?
Mennyivel vagytok a határérték alatt???

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
Köszi a segírséget Detti!!!!
CSILLA:SZURKOLOK, HOGY "csak"reflux legyen.Imádkozom értetek, nekem is Lénike a szívem csücske, mindig várom a kicsikédről az új híreket!!!

VOK:Nagyon szépek vagytok, NIKVIKTŐL meg én kértem el Zoét...

NIKVIK:Depi mondjon le, gyere és mesélj!!!Te örökké mosolygós vagy, úgy élsz a képzeletemben!!!

HARI:Te is add ki magadból a bánatodat, megy a gyógypuszi a lelkedre, nyisd az ablakod!!

Kép
rozsa1979

Rózsa!
Na jó, üsse kő. :D majd megosztozunk rajta :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Csilla, remelem Aproka engedelmevel de akkor idemasolom neked az o sztorijat amit en mailben kaptam, hogy lasd hol tartasz te eppen:

"csak tudom, hogy mennyit, de mennyit szenvedtem Levivel és a hülye dokikkal, védőnőkkel, köztük a saját belgyógyász férjemmel. A lényeg, hogy ha TE úgy érzed, vmi nem okés, akkor sztem mindenképp járj utána a dolgoknak.
Szóval Levi két hétig angyal volt, kicsit sírós, de alvós-evős. ÉS főképp nem hányós, nem bukós majd mindjárt írom, ez miért lényeges. Mindig hozta a tankönyvi hízást, heti 150-200 gr megvolt.
A kajamennyiségein látszott sztem egyedül hogy vmi nem stimmel először, mert olyan 2-3 hetesen 60-70eket evett csak meg. De elvolt vele. Csak egyre többet sírt, egyre fájdalmasabban, 24 órából olyan 20at.
A védőnő szerint extra pocakfájós, két doki is látta....semmit nem mondtak.
Aztán még engem hisztiseztek le, amikor kiköveteltem az idehaza nem kötelező pocak uh-t.
Na, ott a doki egy szerdai napon megnézte és közölte, keskenyebb a gyomorszája, un. pylorus stenosis, de nem vészes épp határérték, kinőheti....ha nem hány, nem bukik nagyokat és főleg nem kaják után kb. 2 órával, akkor nincs gond.
Mi haza, majd két nap múlva ugrásszerűen, péntek délután elkezdett nagyon bukni, hányni. De kb. mindent. Legalábbis én így éreztem.

Bementünk kórházba, ahol azonnal közölte a dokinő, nem nőtt a szűkület a gyerekkel semmit. Ugye emiatt evett kevesebbeket, de azért hízott. Mert a keskeny gyűrű miatt a pocakban lévő emésztetlen tej nem tudott lejjebb menni, ez nagyon fájdalmas és erre ette rá a következő adag kaját. Ami ugye kevés is elég volt, hiszen még ott volt az előző. Ami feszült neki nagyon. És a szopikról ne is beszéljünk, már mindenhogy próbáltam, de sehogyan sem akart menni, mivel ugye nem volt éhes, tele volt a pocakja órák múlva is.

Ott akkor nagyon ijesztő volt, és kiderült, azt a fajta betegséget olyan 4-5 hetesen ismerik fel optimális esetben és műtik azonnal, mert sokx el is záródik teljesen. De mondom nálatok bizti nincs ilyen, mert akkor már csak hány és nem kakil. Nálunk sem volt záródás és mindenki engem szekált, hogy mit hisztizem, ahelyett, hogy a gyereket nézték volna egy kicsit!
Mert ugye hízás volt, azt meg senki nem látta, mennyi sír otthon. Még mondom párommal is meg kellett kicsit harcolnom... Szóval rutinbeavatkozás és semmi utóhatása sincs. És állítólag a Heim Pál Kórház honlapján lévő leírás alapján a pylorusos babák között sokkal több az olimpiai bajnok!!! "

luna6

NANETTO:Én bizti szívszélhűdést kaptam volna.
Nagylányod gyönyörű, az alsó kép tényleg éééédddiii.

JENNY:Küldjél képet te is, hagyd dícsérjük Natikát!!!

GEOOO:Úgy látom, még csak nem döntöttél, szégyen, de én már feladtam volna a szopit.

CSILLA:Jó szarul sikerült eddig meg uh-zni Lénikét, ha eddig ezeket nem vették észre.No comment, vagy csúnyát írok!!!
Ha min. napi 4 pisis pelus nincs, akkor kiszárad a kicsi,a gyerekek szervezetének 80 %-a víz, a felnőttnek 60%.
Náluk már 100 ml folyadékveszteség is SOK!!!!
Figyeld a kuacsát, ha feve be van esve, akkor biztosan nem elég neki a folyadék!!!

VOK:Osztozunk, ha anyós hagyja.
Lénike is választhat!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
rozsa1979

Most jöttünk haza a Trófea Grillből - annyit eszel és iszol, amennyit akarsz! (Ma van a házassági évfordulónk) Hát, közel se tudok annyit enni, mióta terhes voltam, mint előtte. A gyerek összenyomta a gyomrom???

Én már megint úgy érzem, hogy plöttyedt a mellem UU ellenére?!?! Bár a gyerek hízik, mej fejni is tuok azért 30 miliket mindig. Most már én hülyültem meg?????

KépKép
bhdetti

Aproka, meg neked mert kerdezted csak elszabadult a topik meg itthon is akcio volt : sikerult elerni a dokinkat (tenyleg mindig elerheto, latom) es mindent kikerdezett es atgondolt es azt mondja, ez tuti oke eddig ami van, mert nagyon jo a gyerek sulygyarapodasa. Amde hetfon mar lesz es idopont nelkul is fogad minket ha tovabbra is fennalnak a gondok vagy aggodalmak es megbeszeljuk.
Amugy gyerekem ejjel egeszen jol evett es utana aludt is, par napja nem ordibal ejszaka, atette a szeanszokat nappalra :) Es nappal is egeszen jol evett, es mar nem orditott eves kozben, amde neha meg feszeng meg verekszik es el.elsirja magat, akkor bufe, ket kanyar seta es folytatja az evest, es mar nincs az a nagy orjonges (vagy eppen most nincs) mint amit eloadott napokkal ezelott, es nem is maradt ki etetes mar uvoltozes miatt... szoval erzek valami tendenciat de nagyon figyelem es barmi lenne, hetfoig nekem is itt a korhazi ugyelet es hetfotol a dokink, aki nem zarkozott el es - azt hiszem :D:D - egyelore nem gondolta, hogy nem vagyok normalis :)

luna6

Vok: mennyit nőt Alex! Hihetetlen. Arik vagytok a képen. Hanna meg kicsi te ezzel a szemüveggel és hajjal. :)

Üdv Apróka.

Hari: majd egyszer azért írd le, hogy mi volt! Vagy majd Vok elmeséli??? Remélem nem innen lettél letíltva! Hiányozni fogsz!

Nanetto: hát nem semmi napod volt, de jól viselted! Remélem Eszti nem lázasodik be. Mit kapott: 2 hónapos, rota meg agyhártya oltást?
Látom Esztinek is van ám tokája! :)
Ja és nem válaszoltál a tegnapi kérdésemre tejleadással kapcsolatban!

Csilla: nagyon-nagyon drukkolok!

KépKép
bhdetti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?