A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Én meg megőrülök: megint elkezdett fájni a fenekemnél a csontom! Soha nem fog ez már elmúlni???

KépKép
bhdetti

LUNA:Remélem Áron csak ilyen bírkózós ded, nehogy neki is valami baja legyen!!!
Már kettőtőkért aggódok.
Írd meg mindig, ha baj van.
IMÁDKOZOM ÁRONÉRT IS!!!!!

HENY:Lilike nem féltékeny, most szokott le a pelusról, mert ő nagy, Balázs kicsi, azt mondta neki adja az övét.
A viselkedése sem változott meg.
Nagyon sokat segít, puszilgatja Balázst, meg énekel neki.
Nagyon jó nagytestvére Balázsnak.
Hétvégenként szoktunk csak lányos partit tartani, ketten elmegyünk valahová, délelőtt 3-4 órácskára.
Balázs meg apával van.Hagyok itthon lefejt tejet.
Ennyi úgylátom jót tesz Lilikének... kicsit újra egyke lehet...szóval van itthon csajos, meg pasis parti.
Sokat dícsérjük, mondjuk Balázsnak, hogy látod , olyan ügyesen kell öltözni, mosakodni, pisilni, mint Lilike...Ő meg büszke magára, mondja Balázsnak, hogy megtanítja majd neki is...
Igazán erre nem panaszkodhatom.
Az alvás meg no comment.
Azért is nem panaszkodom, mert sokatoknak nagybb gondjai , bajai vannak, az enyém ehhez képest apróság.
Enyim pulya nem hasfájós, szépen szopcsizik, gyarapodik(ma lett 5 kilós)napközben szépen elvan, nem ődöng...elalszik a játékszőnyegen, Ő csak este veszi elő a nem alszom úgysem az ágyamban műsort....ezt meg tolerálom.
Hagy hallja a szomszéd is, hogy gyerek van a háznál...

Kép
rozsa1979

Sziasztok!

Luna, nem baj, hogy bemásoltad,sőt....bár jó, hogy Téged ijesztgetlek ezzel, aztán majd Csillát kell a végén bátorítani! :roll: :oops: Örülök, hogy javultok csöppet, de azért sztem az uh lenne 100%ig megnyugtató!

Szóval így utólag nem tudom, mi a rosszabb őszintén, mert műtét előtt benn voltunk egy napot a reflux részlegen. Azért az is kemény és sokkal, de sokkal hosszabb ideig tart. A műtét meg rutin, de persze altatás meg minden, de nincs utána hónapokig ez a hercuhurca....Csilla, ha kérdésed van, vagy bármi, nyugodtan támadj le. Abszolút átérzem az egészet és rettenetesen sok erőt a továbbiakhoz.
Amúgy melyik kórházban vagytok most? Ki a dokitok?
Már persze ha nem titok...

Nekünk az éjjeleink eléggé paffak, Zéti éjjel nappal 2 óránként eszik....szóval most még van másfél órám, hogy aludjak, el is kezdem....

Köszönöm a szíves fogadtatást lányok, remélem tudom a tempót tartani Levicsibész mellett, legalább olvasás-ügyileg.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproka
udv kozottunk es gyere minel gyakrabban!

Luna
ezek szerint lesz kovetkezo gyerek? Vagy ezt csak a parod gondolja igy?
En most ugy erzem, haromnal megallnek. Azt hiszem, nem ferne tobb az energiamba. Bar ha jonne, el biztos, hogy nem vetetnem.
Remelem, nalatok tenyleg nem gyomorproblemak miatt van az uvoltes!
A kendos videok nagyon tetszettek! Kar, hogy nekunk nem elasztikus kendonk van, es hogy mind rajtam, mind a paromom van nehany plusz kilo, ezert erre a szuper kotesi modra a mi XL-es kendonk sajnos nem elegendo. Ne keress, de ha latsz e-bay-en olcso elasztikus kendot, szoljal mar legyszi!

Vok
tenyleg edesek a kepek, szepek es aranyosak vagytok igy egyutt!

Geo
nem emlekszem, hogy mivel fejsz, kezi fejovel? Itt nalunk lehet berelni elektromosat, sokkal gyorsabb es hatekonyabb, es bar a fertotlenites meg az egesz meg igy is sok idot elvisz (ket mellbol max 10 perc alatt kifej mindent), azert ezzel meg mindig tobb idod maradna a gyerekre, mint egy kezi fejovel

Nanetto
kiborito ez a tortenet, orulok, hogy mar a multe! A vedonot meg jol megrugdosnam, az mar egyszer biztos.

Jenny
nem semmi, hogy mennyi tejed van! Irigy-irigy!

Heni
szep kis suly!

Rozsa
edes a kislanyod! Es tok jo, hogy Balazsnak ilyen jo tesoja van. Persz ehhez kell egy adag jo neveles is, szoval csak igy tovabb!

Csilla
en csak annyit kivanok, jojjenek ra gyorsan, hogy mi a gond, es kezeljek. Ha kell, mutettel, de oldjak meg gyorsan a gondot, foleg ha - ahogy Aproka mondja - ez ma mar rutinmutet. Tudom, konnyu igy beszelnem, de megelni egy ilyen csoppel egy mutetet mar nem gyerekjatek (en Rebeka fulmutetenel is ki voltam borulva, pedig akkor mar 4 eves volt a leanyzo). De megis amondo vagyok, hogy minel hamarabb a tettek mezejere kellene lepni, hogy normalizalodjon az eletetek, es mindenekelott, hogy Leni fajdalmai es rossz pillanatai megszunjenek.

Mi jol, tegnap voltunk mazsalason, es jol haladunk, Lola most 4740 gr, ami a korhazi eltavozasunkkor osszehasonlitott sulyhoz kepest majdnem masfel kilo 1 honap alatt. Szoval nagyon buszke vagyok a kiscsajra, hogy ilyen klasszul kajal, es magunkra, hogy nem szarozunk neki odaadni a potlast, ha igenyli. Igy naponta megiszik kb 90 ml tapszert, a tobbi meg megy cicibol, 2-2 es fel orankent. Nagyon sokat log rajtam, de en nem banom, csak nojjon. Ezen a heten meg meg egy kicsit egyszerubb is, mert a lanyok tanctaborban vannak, igy mi is egy kicsit szabadabban mozgunk.
E szabadsagunknak koszonhetoen ma bementunk Brusszelbe papirugyeket intezni, es hat valahogy mindenkit jokedveben talaltunk, sokmindent elinteztunk, meg a kedvenc konvesboltomba is eljutottunk, kettesben (kendoben alvo Lolat beszamitva harmasban) meg meg is tudtunk ebedelni, es meg az eso sem mosott el minket teljesen. Es ugy nez ki, tobb hetes ugyintezes utan talan a belga vasutnal nekunk (nagycsaladosoknak!!) jaro kedvezmenyre jogosito kartyat is megkapjuk vegre jovo het hetfon. 50% kedvezmeny az baromi sok. Nekunk 50%, a gyerekeknek meg ingyenes 12 eves korukig, utana meg 50% nekik is. Hipp-hipp!
Most pedig boldog vagyok, mert a paromnak koswonhetoen sikerult este hattol fel kilencig aludnom. Utana elaltattam a nagyokat, megszoptattam az aprot mikozben cseteltem egy orat, es most mar tobb, mint egy oraja a forumot olvasom es irok, es lassan sikerul behoznom a lemaradasomat.

Brusszelben
Kép

Tudom, nem tul elonyos, de nekem is van egy ilyen "Guszti kepem"
Kép

Lola lazul (a hatterben levo paradicsomok azota mar pirosabbak, nehanyat mar meg is ettunk es hat nagyon finomak voltak)
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok lányok!

Bocs hogy sokáig nem jelentkeztem. Elutaztunk nyaralni családdal, szüleimmel és tesómékkal pár napra. Holnap is utazunk Balatonra a barátnőmékhez. Persze sehol nincs internet lehetőség. Igy jól le vagyok maradva az olvasásban, meg az irásban. Pedig annyira izgulok és szoritok Léniért, hogy minden rendben legyen!!! És persze Nektek is szurkolok, akik küzdötök a szopival, a hasfájással. Eh nem könnyű ez az anyai mesterség, főleg napi 24 órás szolgálattal. De megéri, mert annyira édesek a babók!

Mi ma egész nap orvoslátogatáson voltunk, jártuk a budai kórházakat Márkóval, mert nála is felmerült hogy refluxos vagy esetleg gyomorszáj szűkületes. De ez utóbbit egyértelműen kizárták, mivel nem sugárban hány csak jó nagy adagokat visszabukik szinte minden etetés után. No és nem fogy a drága. Sőt kiderült hogy 2 kilót hizott a 6 hetes kis élete alatt, most 5900 gr. Komolyan nem tudom hogy csinálják a babák, hogy igy felhizlalják magukat az anyatejtől.

Szóval Márkóról kiderült hogy "csak" refluxos és kaptunk egy Sinlac nevű pépet amiből pár kiskanálnyit kell majd neki adni a szopi előtt. Mivel ez sűrű és állitólag akkor kevesebbet fog bukni. Viszont most vettem észre hogy az van irva a dobozára hogy 4 hónapos kórtól. Márkó pedig csak 6 hetes. Akkor most adjam neki, vagy ne adjam??? Remélem nem kell megvárni a 4 hónapot és addig hagyni nyűglődni szegényt. Mert ebben az egészben nem a sok bukás a legrosszabb. Hanem az, hogy amig ki nem hányja a felesleget addig nagyon fáj a hasa, bokszol meg rúgdalózik ezerrel. És van amikor kaja után 1 órán át tart a dolog. Főleg éjjel, valahogy akkor mindig legalább 1 órás a műsor. Annyira sajnálom szegényt! Az a furcsa hogy mindez 1 hete kezdődött, azelőtt egy cseppet nem bukott vissza a gyerök.

Azt is mondta az egyik orvos, hogy emeljem meg a kiságy fejét, tegyek az ágy lábai alá lexikont. Hát lexikonunk az nincs igy az internet korszakában ugyebár. Google-t meg Wikipédiát nem lehet erre használni. Lám-lám milyen hasznos a jó öreg porfogó nagy lexikon. Ráadásul Márkó mellettem alszik a nagy ágyban. Dokinéni ezt hallván rémülten közölte, hogy azt nem lehet mert agyon fogom nyomni a gyereket. Megnyugtattam hogy a nővérét sem nyomtam össze anno. Na jó, de akkor nap közben legyen az ágyában és lexikont alá :roll:

Geszter

Kép
Kép
geszter11

Drága Csilla, nem szeretnélek megijeszteni, de leirom hogy mit mondtak a dokik. Mivel ma 5 orvosnál voltunk (ebből egyik a nőgyógyászom volt, de ő is ugyanazt mondta) és hátha ezzel tudok segiteni. Mind azt mondták, hogy ha sovány a baba és sugárban hány (tehát messzire) akkor AZONNAL ORVOSHOZ KELL VINNI ÉS MŰTENI A GYOMORSZÁJ SZŰKÜLETET!!! Sőt egyikük azt is mondta, hogy ezt a szűkületet igazán csak röntgennel lehet megállapitani, ultrahanggal nem.

Nem tudom Ti hova, kihez jártok. De megkérdőjezném a kompetenciájukat és az emberségüket, hogy igy hagynak szenvedni egy pici babát!!! Mi a Budai Gyermek Kórházban és a János Kórházban voltunk ma kivizsgáláson és mindenhol mindenki rendkivül kedves, gondos és szakszerű volt. Mindenhol azonnal fogadtak, pedig csak előző nap telefonáltam be hogy 1 hete sokat visszahány a tejből a babám. Tehát enyhébb tünettel mint Lénikéé. Ja, és laborra is küldtek minket rögtön, csak szerencsére arra nem volt szükség mivel kiderült, hogy csak refluxról van szó. Amit GOR-nak hivnak orvosilag. (én ezekről a dolgokról eddig nem tudtam semmit).

Csilla, nagyon szivesen megadnám ezeknek a kedves és gondos orvosoknak a nevét priviben. Csak nem tudom Bp-re tudtok-e jönni kivizsgálásra. Szerintem mihamarább keresd fel őket is... több szem többet lát alapon.

Geszter

Kép
Kép
geszter11

Csilla, küldtem privit.

Geszter

Kép
Kép
geszter11

Gem!
Küld el légyszi a címedet :D
Sajna nem tudom előre megmondani, hogy mennyi lesz a posta, meg a cucc, csak ha már feladtam . De a homeós bogó olyan 800Ft körül mozog, a posta meg maximum 1050 :D
Holnap szeretném mindenkinek feladni a "csomagját" :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Komolyan mondom, Hannás topikban senkinek se volt ilyen gyomorszáj szűkülete, itt meg 3... milyen durva már ez... és ha ennyi van belőle, akkor a dokik mi a fenét tökölnek Léniékkel???
Olyan, de olyan mérges tudok ilyenkor lenni!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Csilla,
szörnyű amit a dokik művelnek veletek. Remélem gyorsan tudjátok pontosítani, hogy akkor mi is van, és gyorsan meggyógyítják Lénikét. De nem hiszem el, hogy ezt nem tudták volna egy héttel ezelőtt a kórházban megnézni!!!!!!!!!!!!!!!!

Nanetto,
egy állat a dokitok. Nem tudtok váltani? Nem is értem én ezt az egészet. Már most kezdek parázni én is az oltástól, pedig eddig nem féltem (csak attól hogy lázas lesz). Még szerencse hogy anyukád ott volt, gondolom jó volt hogy tudtál rá számítani. Nekem hála isten a férjem jövő héten szabin lesz, így egy kicsit én is nyugodtabb leszek.
Eszti nagyon édes, a tokás képe pláne!!!!

Vok, Gem
nem akarok beleszólni, de eléglesz Gemnek egy cső bogyó? Mert nekem egy cső kb egy hétre elég. Szerintem érdemesebb lenne egyszerre többet küldeni, nem?!

Gem,
nagyon szép családod van neked is. A nagylányok nagyon édesek, ketten együtt egy kocsiban.... hihi

Rózsa,
neked is nagyon aranyos lehet Lilike. Én hiszek benne, hogy a hozzáállása nevelés kérdése. Ezért ne kövezzen meg, akinél nem így van, mert nekem Picurka az első, szóval fingom nincs a gyereknevelésről...

Heny,
hihetetlen hogy Gergő mekkora!

Nikvik,
sikerült megoldani a mosási gondot? Mármint kipróbáltál azóta másik mosószert?
És amúgy gyere, írdd ki a problémádat!!!

Hari,
te is gyere!!!
cicmarek_

Geszter, nem kaptam meg a privit. :( És biztos vagyok benne, hogy nem először nem ér el hozzám egy levél. A héten is ugye írtam, hogy jött az e-mail értesítő, hogy van levelem, de nincs sehol azóta sem.
Amúgy itt helyben, Székesfehérváron járunk dokihoz.
Mi is Sinlac-ot kaptunk (én is olvastam rajta a 4 hónapot, Léni ugye elvileg még csak 6 hetesnek felel meg) és kétféle gyógyszert még.
Elég macera napi kétszer kétféle kenőccsel kenni, egyik gyógyszerből 3x, a másikból 2x adni kaja előtt, a D-vitamint nekünk szintén kétszer, a szemcseppet 5x, a tápot vegyíteni... Mindegy, csak segítsen.

Luna, remélem, nálatok nem lesz semmi gáz. Örülök, hogy Aron javulgat.

Voki, olyan cuki Alex a fürdőzős képeken és mekkora a változás, hűűű!

Gem, Lola is jó nagyot nőtt. :)

Aproka, üdv itt nálunk, jó helyre találtál. Köszönöm, hogy Te is megosztottad velem/velünk az eseményeket.

Vik, gyere, gyere, gyere!

Hari, Te se tűnj már el légyszi!

Léni szépen evett hajnalban is, reggel is, 75-öt és 80-at, ugye ez mostanság rekord nála. És jóízűen, ügyesen. Megkóstoltam ezt a Sinlac-ot magában, egész gabonapehely íze van, gondolom a tápit is megízesíti kicsit. És nem jött ki semmi! A gyógyszereket is elkezdtük, annyira, de annyira szeretném, ha minden így maradna, ilyen szuperul. És én vagyok az élő példa rá, nem csak a szopizástól lehet félni, hanem a cumisüvegből való táplálástól is. Napok óta rettegek minden evésnél, tiszta feszült vagyok, minden böfinél illetve kaja után attól rettegek, hogy mikor jön a sugárhányás, mikor kezd el sírni kaja közben és mikor jön az ordítós hasfájás.

Nem tudom, még mit akartam, nagyon szétszórt vagyok illetve nem tudok figyelni...

Ja, én is elkezdtem nézni pihenőszékeket :), amit nem akartam, de most, hogy ennyit beszéltetek róla, plusz a refluxos babákat minél nagyobb dőlésszögben kell kaja után tartani, így nekünk is jól fog jönni asszem.

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!
Ne haragudjatok a zavarásért, egy 8 hónapos kislány anyukájaként szeretnék Nektek ajánlani egy terméket: a Lovemoon anionos betétet!
Azon túl, hogy a betét extra nedvszívó képességű, a benne lévő anionos csíknak köszönhetően antibakteriális, gyulladáscsökkentő és gombaölő hatása van!
Semlegesíti a kellemetlen szagokat, fenntartja a hüvely megfelelő PH értékét!
Így kifejezetten ajánlott áldott állapotban, szülés után, vizelettartási, aranyeres problémáknál is!

Ha érdekel Benneteket a termék, írjatok privit!!

Üdv mindenkinek!
mbaba82

Csilla,
"refluxágy" beszerezhető a Merillo Kft-től: 1173 Budapest, Pesti út 53. Tel.: 256-6798 vagy 70/317-8840.
de van a teszveszen is...
cicmarek_

Gem: GUSZTI KÉP AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
DE CUKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Csilla: én tuti elvinném a budapesti kórházak valamelyikébe több szem többet lát alapon! de mondjuk én mániákus vagyok

Nic-Vic: görög csajszi tér vissza közénk ....

Eszti hőemelkedéses nem alszik és bazi nyügös! nem részletezem az esténket! nem volt ölben mert én soha nem veszem ki! valahogy már nem "igényli" vagy mert kába? szóval odaülök a hintaszékkel és nézzük egymást és ez megnyugtatja... hálaégnek! viszont igy sem alszok de mégsem cipelek a vállamon majd 5 kg-ot! szóval óránként kelt fel ... enni eszik ... a tokája még megvan :lol:
de reggel 6 óta ... tiszta nyüüüügi! ami normális ma még és a láza is ma még! ha holnapi is ez a helyzet telefonálni kell a gyerekdokinak!
kúpot kap! reméljük elmúlik! most beledobtuk a hintába ahol reméem egy 1-2 órát alszik mert az kéne neki most de szegény valamitől nem tud! gondolom mert túlpörgött a láztól! :-(((
szegénykém! úúúúgy sajnálom! na mindegy!

jövök később szép délutánt mindenkinek

Lányok: lázasan vagy hőemelkedéssel ki lehet vinni a levegőre??? nem sétálni csak mondjuk a kertbe????
Vok???
Vendég

Mindjárt ébred Dávid, de azért próbálok vmit írni

Hari,
Remélem megoldódnak a problémáid, és hamarosan tudsz megint jönni!!!

Nanetto,
bakker, elhiszem hogy szar volt a dokinál...
uhh..
köszi a hinta tippet.. :wink:
most már tényleg nem tuom mi legyen :lol:
Vendég

Nanetto,
nagyon szépek vagytok, Eszti is, te is :lol:
Vendég

lányok itt bőgök
szerintem én is "kiborultam" nem alvás stb. stb.
ma több embertől is megkaptam hogy túlkényeztetem az Esztit! ...
hiába próbáltam védekezni ők "támadtak" szerintük Eszti a fejemre fog nőni állandóan a kézben van és soha nincs vizszintesen!!!! és kárt teszek a gyerekben! ...
annyira kész vagoyk hogy olyan bőgőrohamot kaptam mint Eszti!
Anyós is persze megmondta hogy szerinte is abnormális amit művelek! én nem látom magam de mindenki ezt mondja még alegjobb barátnőm is - aki persze nem bánt ... !!! és tőle el is viselem a kritikát! ... én viszont nem is érzem hogy Esztit túlkényeztetem!
:-(
mindenesetre kurva jókor találtak meg ezek a szavak! :-( leszedték a maradék energiáimat is!
Vendég

Vok,
várom, hogy sógoromék és nagyanymék megmondják, hogy mior jönnek babalátogatóba, és amint tudom, jelzek, de a kedd jónak tűnik, és mi is is ezektől a babalátogatóktól függően :twisted: (jó lenne ha már megmondanék) simán el tudunk menni, amikor nektek jó :wink:
jajj a szopi egyre jobb (nem akarom elszólni) de majd nemsokára leírom :D
Vendég

Picur,
megjött?!!
Kemény...
na kíváncsi vagyok nekem mikor fog...
már azt se tudom milyen a mensi... :P
Vendég

Sziasztok!

Nanetto nyugodtan vidd ki, nem 40 fokos láza van, csak hőemelkedése.
Hőemelkedésre miért adsz kúpot? Nem kötekedni szeretnék, csak érdekel.
Magadnak is csak akkor csillapítassz ha már 38 felett van. Én legalábbis :roll:

Csilla vidd el másik orvoshoz Lénikét.
Mindkettőtöknek jó lenne.

Aproka üdv itt :D

Gemini szép család vagytok :D

Hari ha lenyugodtál írd le, hogy mi a baj.
Jobb ha kiírja magából az ember lánya :)

Mi tegnap voltunk mérésen. Gregőci 59 centi és 4920 gramm. Nő mint a bolondgomba :D Kezdi kialakítani a maga kis napirendjét (kop-kop-kop) ami egész jónak tűnik. A két gyereknek a déli alvása egybe esik, így tudok egy kicsit pihenni is mellettük 8)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jenny,
kitartás, durva dolog ez a hasfájás, de öüök, hgy azért már jobb!!!
bakker, hogy én hogy irigyellek a tejcsárda miatt :lol:

Csilla,
azért meglepődtem, hogy ennyi idő, és figyelemfelhívás kellett a dokiknak, hogy egyből két dologra is gondoljanak... nade azért ez már haladás, hidd el, hamarosan megoldódik ez a mizéria, és Léni is és te is fellélegezhettek!!! Most már biztosan közel a cél :wink:

Rozsa,
már én is feladtam volna, de valami mindig visszahúz, például tegnap este is egy aranyos cicizése, de ezt majd nemsoára leírom :wink:

bhdetti,
most hogy mondod a fenékfájást, basszus, észre sem vettem, de nekem elmúlt... :shock: remélem neked is csak átmenetileg jött vissza.
a plötyi cicik miatt ne aggódj. sztem van abban azért tejcsi :D

Rozsa,
baromi jó dolognak tartom ezt a csajos meg pasis partit :P

Aproka,
a Zétényen én is gondolkodtam, nagyon szp név :wink:

Gem,
mindenképpen gondolkodom az elektromos fejőn,
meg a duplafejűn is, így még kevesebb lenne a fejéses idő.. :roll:
a képek pedig szuperek, amelyikre azt írtad h nem túl előnyös, na az a kedvencem, csúcs! (ezt a csúcsot meg Nanetto-tól szedtem :D )
tök jó volt olvasni, hogy milyen jó napotok volt. :P

ja, lányok,
bakker,
András tegnap mondta, hogy nem lesz itthon aug.20-án... sz@r... remélem sikerül magamnak valami progrmaot kreálni, mert itthon tuti nem lenne jó... miközben arra gondolok mindenki családozik... úgyhogy ma beszélek anyával..

felébredt
Vendég

Sziasztok,

Vok, Rózsa és fiús anyukák,
a lánynak bárki lehet a királyfia és jövendőbeli jelöltje mert az összes kispasi nagyon jóképű. A döntés viszont nem az enyém! Majd végigmutogatom neki a srácok képeit és amelyiknél mosolyog az lesz a választottja :wink:

Nanetto,
Eszti nagyon aranyos!!! A tokás kép csúcs! Imádom!
Azt hiszem a helyedben az orvosnál én szívinfarktust kaptam volna az anyuka lélegeztesse felszólításra! Ez az orvos nem túl szimpi nekem így a leírásod alapján, nem akarsz esetleg másikat választani aki úgy bánik egy picibabával ahogy azt kell??
A lány melyik oltásokat kapta meg most? A prenavart? Én attól már előre rettegek. Már itt figyel a hűtőben, mert ha július 31-ig megvettük akkor ingyenes volt. Elolvastam a tájékoztatóját és hát 10-ből legalább 1 gyereknél okozhat lázat-hőmelekedést és az étvágytalanságot, nyugtalanságot, hányást, hasmenést is írja. Hogy fogom én kibírni vele az oltás utáni két napot egyedül már előre parázok :roll:
Az ortopédiára miért is kell mennetek pontosan?? Nem tartja jól a fejét vagy mi a probléma?

Hari,
remélem semmi komoly nem történt veled. Kár, hogy nem fogsz jönni :( . Csak nem a fórum miatt volt a balhé?

Apróka,
üdv közöttünk, jó társaságra leltél! Én májusban szültem mégis itt vagyok, az persze már más kérdés eredetileg júniusban kellett volna, de hát a kishölgy sietett...

Csilla,
úgy örülök, hogy végre van valami előrelépés Léni evésproblémájában :D . Az orvost én legszívesebben tökön rúgnám a helyedben, hogy hogy a francba nem látták és következtettek a refluxra meg esetleg a szűkületre, a tünetei és az általad elmondottak alapján :twisted:
Az már más kérdés, hogy én biztos felvinném pestre a lányok által javasolt kórház(ak)ba, hogy megnézzék őt ott is. Mert tényleg több szem többet lát!
Ha pedig műtétre kerül a sor, gondolj arra, hogy az ő érdekeit szolgálja! Utána minden evésproblémája meg fog oldódni és neked sem kell majd stresszelned, hogy most akkor kijönbelőle a kaja vagy sem.

Jenny,
gyere te is amikor csak tudsz! És hozzál képet a babóról!

Gem,
a lányaid olyan szépek! Lola, pedig tiszta apukája! Az én lányzóm is szeret karon hasalva pihizni :D

Luna,
hát remélem nem lesz semmi komoly Aronnal! Majd írjad, hogy mi volt a dokinál!
Vendég

Nanetto ha te úgy érzed, hogy nem kényezteted el akkor ne lelkizz azon mit mondanak mások!!!Ne is halld meg amit mondanak. Mindenki a saját gyermekét neveli, köszönd meg a tanácsokat a kritikát és csináld úgy ahogy szeretnéd.
Amúgy egy pár hetes, hónapos csöppséget nem lehet elkényeztetni :D
Majd ha már elmúlt fél éves, na akkor igen :D
Amúgy a szurival nem lett volna semmi gond, ha nem érezte volna a kicsi a TE feszültségedet, idegességedet. Csak egy szuri. Nem fáj csak egy kicsit kellemetlen. Én sose stresszeltem magam és Grétim mindig nagyon ügyes volt ha kapott injekciót :roll: Ne feledd, a lelki köldökzsinór még nem szakadt el, még jó pár évig ott lesz köztetek :wink:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nanetto,
na nekem ez tudja a legjobban felbaszni az agyam!!!!
a te gyereked, basszus, egy rossz szót ne szóljon senki, amíg a falhoz nemcsapod (bocsi, lehet kicsit durva vagyok :oops: ) addig ha te jónak látod, hogy ölben van, akkkor oké...
különben meg az Orsi (húúú ő bazi Suttogó ellenes és bazi nagy szopipárti, ő együtt is alszik a Manójával meg mindenj, ja tudod ő a szopi tanácsadó) ő mondott a múlkor egy tök jót.
hogy ezek a Manók még olyan picik, hát maguktól még helyet sem tudna változtatni, hogy ha egész nap ölben akarnak lenni, vagy cicin, akkor legyenek. Most alakul ki a bizalom. Ha mindent megadunk nekik, akkor boldog kisbabánk lesz. És ha sírnak, lehet hogy jó őket a saját idegrendszerünk megvédése miatt letenni egy picit a kiságyba, de nekik teljesen mást jelent a kiságyban sírni, meg a karunkban sírni. lehet hogy nem nyugszik meg, de legalább veled van.
na persze én sem cipelem őt, meg most is a kiságyában altattam el, nem kézben, de sztem ha a nap 24órájában a karodban lenne, akor sem kellene ezt senkinek sem magyaráznos, hogy miért teszed, mert te vagy az anyja!!! :wink:

ja, és mégsem ébredt fel...
pedig most már ébredhetne.
mert eszünk, aztán elmegyünk anyához (a mlt hétvégén felköltöztek Pestre :shock: )
Vendég

Jajj lanyok, rossz olvasni amit ossze aggodtok es problemaztok az oltasokon! :( Oke, lehet toluk laz meg rosszkedv meg vannak ilyen tunetei, de ez nem a vilagvege. Ennel sokkal de szazszorta roszabb lesz amikor meg is betegszik a gyerek, ha mar ezen igy aggodtok, de komolyan! Ez megelozesbol van, persze senki nem szereti ha szurjak, de nem is a vilag vege. Nyugi, pillanatok alatt benn van es utana mar csak mulik az egesz.
Es minel feszultebbek es parasabbak vagytok ezt a gyerek annal jobban megerzi, hogy valami nem kerek korulotte, annal nyugosebb meg hisztisebb lesz.
Nyugiii!! csak egy (ket) oltas!!

luna6

Luna látom egy véleményen vagyunk a szurival kapcsolatban :)
Áron most hogy van? Jobb a mai napotok?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Aront valoszinu kicsereltek valamikor ejjel egy javitott verziora de meg szerintem nem a vegleges, ez valami tesztuzem lesz :D:D leirom majd, csak eppen ebedet melegitek a nagynak mig o szorakoztatja az eppen bogni akaro kicsit, de jogos mert neki is lassan kajaido :)

luna6

Hogy miért vagyok depis??
Tegnap pont azon gonlkoztam, hogy mi a fenének vettünk (meg kaptunk is) a lánynak szép kis nyári rucikat, ha soha sehova nem jutunk el, mert a párom kora reggeltől késő estig dolgozik minden nap :( Itthon meg állandóan bodyban van mert az a legkényelmesebb.
Ott van az pár darab ruhácska és egyetlen egyszer nem lesz rajta :cry:
Aztán meg az hogy itt a tenger, tombol a nyár én meg csak messziről láttam még idén. A bőröm színe is egy hulláéra hajaz, mert ebben a dög melegben kész öngyilkosság kimenni a lánnyal. A férjem állandóan csak pizsiben lát :? . Mert reggel amikor elmegy akkor az van rajtam és a legtöbbször alszom még. Amikor meg hazajön este akkor már megint az van rajtam, mert általában már meg vagyok fürödve mire hazajön.
Nem is emlékszem mikor volt utoljára rajtam egy kis smink (na nem mintha amúgy azelőtt agyonvakoltam volna magam). Mikor vasaltam ki utoljára a hajamat. És mikor volt rajtam sorton és trikón kívül valami normális nyári ruha :? :(
Meg még egy pár ilyen dolog. Ilyenkor általában kisírom magam Nikosnak este mikor haza jön (nem elég neki az egész napos stressz a munkában, még én is bőgök neki) max 1-2 napig jó aztán megint jön az egész.
Már alig várom, hogy végre vége legyen a szezonnak és együtt lehessünk normális családként!!

A lányra nem lehet panaszom egyáltalán. Azt mondhatnám egy angyal. Nagyon nyugodt, az esti 1-2 órás nyűgösséget, meg a napi fél-egy óra óbégatást leszámítva.
Alvás: hát azt hiszem többen áhítoztok ilyen gyerekre. MAGÁTÓL ALSZIK EL! Amúgy se kellett őt sokat altatgatni egy-két alkalomtól kivéve, de most már szinte állandóan magától alszik el. És nem csak este napközben is. Este általában fürcsi és evés után leteszem őt a kiságyába, felkapcsolom neki (inkább magamnak, hogy lássak is valamit ha bemegyek hozzá) a kis sólámpát és szinte rögtön csukódnak is le a szemei. A legtöbb alkalommal még a cumit se kéri. Én ott is szoktam őt hagyni és a bébiőrön keresztül hallom, ha menni kell. Illetve, mivel az oldalára fektetve teszem őt le (úgy nem tud annyit kapálózni a lábával és a kezével=hamarabb és könnyebben el bír aludni) egy párnával szokatam őt megtámasztani, hogy ne forduljon a hátára azonnal, kb 20 perc után (akkor már elég mélyen alszik) be szoktam menni hozzá és nagyon-nagyon óvatosan elveszem a párnát a háta mögül, hogy aztán úgy feküdjön ahogy ő szeret ( háton szétvetett kezekkel-lábakkal). Ekkor egyébként már magától valahogy úgy van helyezkedve, hogy szinte telsejen a hátára van fordulva.
Napirendünk is van asszem:
21.00 még ha föld meg is áll forogni akkor is vacsit akar és utána alvást. Általában alszik 4.30-5.00-ig ekkor eszünk. Visszaalszik és 7.30-kor megint enni, itt nem mindig alszik vissza. Majd 9.30-10.00 körül megint eszünk (be kell pótolni amit éjjel kimaradt :lol: ),utána általában alszik a következő kajáig 13.30-14.00 kaja, itt is bealszik úgy két órára, majd felébred és nem alszik egészen vacsi utánig, aztán 17.30-18.00 kaja, aztán jön a nyűgös időszak és el is érkeztünk megint a fürcsi-vacsi időponthoz.
És mindezt saját magának alakította ki! Én nem keltem őt enni!

Szóval ez van velünk.

Ja és most megyek és írok annak a TOP kategóriás ebay árusítónak egy szerelmes levelet, hogy hol vannak a telefonvédő hátlapjaink, mert júli 22-én rendeltem és még mindig semmi értesítő, hogy feladta volna és persze a postaládában se volt még semmi :evil:
Vendég

Óh, lányok én nem azon prarázok, hogy fáj az oltás. Én attól egyáltalán nem! Tudom én hogy nem fáj, hanem inkább kellemetlen és max picit megijed aztán kész is.
Inkább attól, hogy valami mellékhatása lesz.

Ja azt el is felejtettem írni, hogy mi evésileg nagyon jól állunk. Napi 650-700 csúszik neki.
És este ő is verekedősen eszik. De már rájöttem miért. Mert utál fürcsi után törölközni és azt általában végigüvölti amikor is rengeteg levegőt nyel. Na ő utána kajakor éhes és enne is, csak éppen tele van a poci levegővel és akkor elkezd kapálózni és sírni. Na ilyekor szoktam neki pocit masszírozni, hogy pukizzon, meg vállravenni és hátat ütögetni, hogy kibüfizze a levegőt és legyen hely a tejnek.

Nanetto
én is egyet értek! Ha te egész nap dajkálni akarod akkor tedd azt! Nem az ő gyerekük! Te vagy vele a nap 24 órájában!
Vendég

ja s csajok,
A bimbóvédőt tegnap már nem használtam.
És rájöttem, hogy ha megint fájni fog a cicim (mert lekopogom, most még/már nem fáj) akkor meg megint előveszem, mert így akkor is tudok szoptatni 

azért az egész napos szopiknak kezd megleni az eredménye, mert most már egyre többet is tudok fejni, és szerintem ő is többet eszik. Na most szóltam el tuti 
Jó ötletnek tűnik amúgy a kétfejes mellszívó, mert így talán lesz időm a fejésre!!! viszont szerintem veszek egy elektromos avent mellszívót.
 Tegnap mondjuk extra sz@r napunk volt, egész nap nem aludt semmit Dávid, de már láttam rajta, hogy hulla fáradt… Amikor hazajött András, átadtam neki, én kimentem a konyhába főzni, úgyhogy neki visított a nappaliba…  Egyedül a fürdést élvezte, na akkor csend volt 

Naivan azt hittük, hogy az esti etetés után tuti bealszik (22:00kor)… ja persze… szegénykém csak akkor kezdett rá igazán a visításra… Amikor felvettük, meg még jobban… úgyhogy letettük a kiságyba, és ott simiztük, akkor picit jobban lett, bealudt, de két perc múlva már visított megint… Szerintem fájt a pocija…

Na aztán fél éjfélkor úgy döntöttünk, átvisszük a nagy ágyba, mert ott azért kényelmesebb, mint a kiságy fölé görnyedni 
Leraktuk közénk, és szegény még mindig úgy sírt, hogy odahúztam magamhoz, hogy csak a közelemben legyen.
erre a kis madárka meg úgy elkezdett tátogni , ahogy megérezte a közelségemet,

mondom jajj, cicit kérsz?

és akkor cici elővesz, Dávid rácsatlakozik, és csönd lett 
ott hüppögött a Manó a cicin, és lassan meg is nyugodott.

Na az ilyen pillanatok (nem hinném hogy az evésen volt a lényeg, szerintem csak cicizett végig) miatt nem adom fel a szoptatási próbálkozásokat, mert ha tápszereznénk, hogy a fenébe tudtam volna (így) megnyugtatni??! vagyis lehet hogy akkor nem csinálná a madártátogást, de olyan jlesett, hogy oda tudom adni neki a cicit :lol:

Na aztán egy idő múlva lefordult a ciciről, és elkezdett horkolni 
:P

de A kezei állandóan jártak, egyszerűen nem tud háton aludni…
Úgyhogy átfordítottam hasra.

De andrással baromira nem tudtunk aludni, mert elég hangosan szundít ez a gyerek, úgyhogy átvittem a kiságyába, és éjféltől 5ih nyomta a szunyát 

5kor evett,

aztán vissza is aludt egészen 9ig :shock: :D én aludni is tudtam, meg fejni is :wink:

9kor szopizott, de lemértem, és mérleg szerint 60at evett. úgyhogy úgy döntöttem, hgy a lefejt anyatejből melegítek még neki 60at, amit be is termelt

ja és ez a szopi most úgy volt, hgy nem néztem egyáltalán az órát, nem vettem le, csak a bal ciciről akkor amikor elkezdett fájni,
utána áttettem a jobbra, ott meg addig szopizott, amíg el nem kezdett izegnimozogni (azért fél szemmel ránéztem az órára, és kb mindkét cicin 20percet volt)
és az, hogy nem vártam meg amíg sírással kéri a hozzákaját, hanem rögtön melegítettem is neki, jó volt, mert szüksége volt rá, hiszen befalta, de nem is volt olyan sok az a 60.

utána betettem a horozójába, majd így a fürdőbe, én meg letusoltam, hajat mostam.

időközben bekakilt,
pelust cseréltünk, szájpebészt kezeltünk (már sztem nincs, de amíg van az üvegben borax, adig kezelem neki, meg magamnak is a cicit), illetve koszmót is kezeltem, még nincs, de asszem kezd kijönni...

és annyira elkezdett ásítozni, hogy betettem a kiságyába,
és asszem ezt már írtam, de ott elaludt, és 11óta alszik!!!!!! :shock: :shock:

lassan kelhetne, mert ahogy itt ülö az asztalnál a gép előtt, az előbb picit nyöyzörgött... nekem meg elkezdett bizseregni a cicim (épp szellőztetem, tehát monikinizek :P ), és halljátok elkezdett csöpögni a atej (iilyen is rég volt), és basszus, sugárban elkezdett spriccelni :lol: persze a laptopot tisztíthattam le, de nagyon vicces volt :D

már éhen döglök, de tuti az lesz, hogy még a tészta főni fog, ő meg felébred, és akkor már bazi éhes lesz, tehát szopizni fogunk, a tészt ameg be fog rohadni a vízbe :D
Vendég

Eszembe jutott, amit még nagyon akartam!

Jenny, nagyon-nagyon köszönöm a felajánlást, igazán annyira aranyos tőled. Egyelőre próbálkozunk a tápszerrel, mert úgy tűnik nem (csak) ez a gond.

Kur*ára fáj már megint a fejem. Pffff.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, meg nem oldanad de lehet megkonnyitened a gyerek dolgat ha megis anyatejet kellene emesztenie mint ilyen testidegen tapszert, aminek meg az ize is borzalmas. Szegeny Leni eleve hatranybol indult a korasaga miatt es hat az ekcema is mutatja, hogy egesz erzekeny a kis szervezete, helyedben ha lehetne en megprobalnam, mert lehet az segitene.
Vagy miert vagy ennyire anyatej ellenes? Hiszen hat erre lettek ezek a bebik kitalalva. Van valami extra oka?

luna6

Na most irom Aront, aki eppen hintazik elmerulten.
Szoval az van, hogy mar harmadik ejszaka ota nem balhezik ejjel :) Mondjuk szorgalmasan kel es eszik is azt gondolom eleg jol, aztan visszaalszik, es mostmar hajnalban sem musorozott... ma reggel hallottam, hogy feszkelodik meg nyokog de ez nem kajalas vegett (egy oraja evett akkor) hanem mert a hasa vacakol. De bele belealudtam ebbe a hangba, aztan mikor ember felkelt mondom nezze megm azt mondta nyitott szemmel tekinget a vilagba. Es voltolyan 7 korul, na mondom mindjart keles, de megvarommig hangja lesz, addig had tekintgessen. Kovetkezo eszlelesem 8.20 !!!! volt, mikoris a gyerek szolt, hogy akkor o felebredt :D Megetettem, majd egy 20 percet elnezelodott az agyaban, utana kitettem a szonyegere es meg vagy 30 percet ott is elszorakozott. Es utana jott volna az agyban alvas, ami hetfo ota ugye nem megy, de tegnap matricamentesito projektet hirdettem, igy legalabb fel orat probalkoztunk az agyban elalvassal, tobbszor kisebb sikerrel majd fel ora utan egy telje 20perces sikerrel (megjegyzem, korabban 2-3 orat is aludt egyben ott :D) de addig is kiteregettem a tegnap elkeszult mosast, szoval ma mar fuuuu de sokat csinaltam. Aztan megint felebredt, szerintem a hasa csavargatja es azert kel fol, es aztan a maradekot mar a kezemben aludta, bobiskolta :) Most eppen hintazik, de ha bealmosodik megint nekilatunk aludni tanulni, mert en nem biiirom am az egesz nap egy helyben ulest es babazast :) Jol esik sokszor, de nem allandoan :) Es hat neki is jobb lenne nyugiban az agyaban, mint nalam, mert en ugye azert feszkelodom, hogy ne zsibbadjak el teljesen :)
Az evesek meg... szoval vagy 2 napja vagy 3, hogy etkezes nem fuladt kudarcba hasfajas vegett. Minden alkalommal eszik, siras kevesszer (utana inkabb, de nem tuuul hosszan) es kukacolas ezerrel a vege fele, szoval azert kuzdelmeket nem adtuk fel, de most nem annyira frusztralo, es 90 teljesitmenyu evesunk nem is volt :)

luna6

Sziasztok!

Nanetto,
szerintem is szard le, hogy mások mit mondanak. Ha te babusgatni akarod, akkor csináld azt. A te gyereked, senkinek semmi köze hozzá. Mellesleg szerintem sem lehet most még elkapatni őket. És annyit kellett rájuk várni, hogy kibújjanak a pocakból, és végre meg lehessen őket szeretgetni...

Nikvik,
nyugi, szerintem sokan vagyunk ezzel így, mint ahogy te. Én is egész nap póló+rövidgatyában nyomom, copf és harjáf. Egy hányadék, soha életemben nem öltöztem volna így, de most ez a legkényelmesebb, mert ha bármi van, akkor gyorsan tudok ruhát cserélni. És igen, néha jó lenne kimozdulni csinosan, úgy mint előtte, de most elsősorban anyuka vagyok, először ezt a "feladatot" kell ellátnom (meg azok a ruhák már úgysem jönnek rám :-) ). Gondolom ez téged nem boldogít, és sokat is kell várnod mire kimozdulhattok, de fel a fejjel, olyan gyorsan el fog telni ez a pár hónap!!!! Én is nagyon sokat vagyok egyedül a picurral, mert sokat dolgozik az ember, igaz nem annyit mint a te párod, de tudom milyen szar egyedül. Kitartás, utána nektek ott lesz a téli időszak, amikor viszont sülve-főve együtt lehettek, és legizgalmasabb időszakot együtt fogjátok átélni!!!!!
Amúgy tök szuper hogy ilyen frankó kis napirendetek lett. Ha jól számolom 7-szer esztek?! Csak azért kérdem, mert amikor nekem a kiscsaj még csak cicizett, és kérdezte a védőnő hogy hányszor eszik egy nap, mondtam hogy olyan 7-8-szor, akkor mondta hogy az naaaagyon sok!!! Mostmár biztos vagyok benne, hogy hülyeséget mondott. Mindegy.... És Zoé nagyon ügyi az elalvásban is. Nálunk általában vacsira annyit eszik, hogy felrakom a vállamra hogy büfizzen, és közben el szokott aludni. Egy 10 percet azért még várok, mire leteszem. Viszont most egymás után kétszer is hajnalban az istennek nem akart elaludni. Vigyorgott nekem végig mint egy tejbetök! Pedig nem is szóltam hozzá meg semmi.... Jaj, olyan kis cuki volt, hát egyszerűen nem lehet rá haragudni...

Luna,
hajrá Aron, csak így tovabb!

Na, másra már nem is emlékszem... szivacsosodik az agyam....
cicmarek_

Móni: de írtam a kúpot kapott! most kelt és most nincs láza 36,7 fejen mérve digitálissal!!!! .. de nem is forró és most épp apával "beszélget" kedve tök jó!!!!!

KÖSZI A BIZTATÓ SZAVAKAT Geo neked is! aludtam félórát nekem is jobb a kedvem és tényleg megpróbálok mindenkit LESZARNI!!!! ... undoriító ez a világ!!! ahelyett hogy örülne mindenki a babának csak a rosszat mondja én nem tudom ezt megérteni soha!!! mondjuk én nem ilyen típus vagyok!!! pedig tudnék mesélni én is! de nincs jogom más életébe belemászni ha nem egy olyan hozzátartozó aki tudom nem veszi zokon! ... na mindegy! magyarországon mindenki irigy szerintem .... még jó hogy vagytok TI!!!!
ja és a párom közölte hogy jövőre KÖLTÖZÜNK! ... úgyhogy gondolkodhatok mi legyen a munkahelyemmel mert ha tényleg költözünk a fene se megy vissza szeptemberben!

Detti: irtam már hogy a tejet havonta számolják el mindig fagyasztottat adok de én már Zsófi apukájának adom egyenest aki pár utcányira lakik és nem ez a hivatalos menetje úgyhogy inkább Folti ebben majd a profi de miután a tejem jó megnézték és a Zsófinak is nagyon izlik kihagytuk a "protokollos mizériát" ...
szóval ő jön mi irjuk havonta meg elszámoljuk Tejes papíron amit a védő néninél kell leadni!!!! ...

jaj mennem kell
Vendég

ja lányok! Nikvik! ne nézzetek hülyének de én mindig az utcai ruhám hordom itthon! sőt van hogy az elegáns szandálom is a vadiújat! smink nincs viszont tipptopp a szerkóm! :-))) ...
reggel az az első hogy dobom le a hálócuccot zuhany és irány a szépes szekrény!!!! :-) valószínű igy érzem magam kicsit "másképp" a napban!!!!! ...
Vendég

Geo, Luna
azt akartam kérdezni, hogy az anyatejet ti hogy melegítitek? Csak simán meleg vízbe rakjátok? És egy adag fejt tejet (nem fagyasztottat, csak hűtőben tároltat) hányszor lehet melegíteni?

Geo, amúgy nagyon ügyik vagytok! Hajrá, hajrá!!!!!

Luna, ti is!

Nálunk amúgy megint kaka probléma van. Most 3 napja hogy megint nem produkál semmit. Meghőmérőztem, de semmi sem jött ki. Pukik vannak, és azok oltári büdik is! :roll:
cicmarek_

Cic, en egyszeruen folyo melegviz alatt a csapnal szoktam felmelegiteni, ha eppen ilyen esemeny van :)

Lanyok, akinek elektromos fejoje van: az ritmikusan sziv vagy folyamatosan? mert a keziben pont az a plane nalam, hogy ritmikus... na most itten van egy elektromos, de ez folyamatosan sziv, ez igy halottnak a csok szerintem... gyerek sem igy csinalja.

(a gyerek mellesleg magabol kivetkozve ordit az agyaban)

luna6

Luna,
amit én kaptam kölcsön (medela), az folyamatosan szívja-elengedi-szívja-elengedi. De végig ugyanúgy. De hát nem tudom, én a kézivel is így csinálom... :roll:
cicmarek_

Cic és Nanetto,
ne úgy képzeljétek, hogy imádok kiöltözni, csak egy kicsit hiányzik a változatosság. Én a baba előtt is ha itthon voltam akkor sort és trikó megy nyáron télen meg a jó kis kényelmes szabadidő (na jó nem a nagymamis, hanem olyan cicanadrág szerű nőcis).
Sőt egész nap pizsiben én sem bírnám. Teljesen más a hangulatom már attól ha reggel átöltözöm normális ruhába. Az elkeserítő az az,hogy a párom lát állandóan pizsiben :?

Képzeljétek az emeletünkön a szembe lévő lakásban a nő itthon van a 10 hónapos kislányával. Na azt a nőt én még pizsamán és hálóingen kívül semmi másban nem láttam (decemberben költöztek ide, kb 1 héttel utánunk) :shock: . Télen pizsama-rövidköntösben, most nyáron meg hálóingben nyomja egész nap, és hozzá olyan a feje állandóan minta legalább 20 éve nem aludt volna + a világ összes problémáját neki kellene megoldania!!!!!! Vajon ha el kell mennie valahova akkor se öltözik át :roll: :roll:

Cic,
a kakira próbáld meg, hogy megfürdeted őt meleg vízben és masszírozod neki a fücsi alatt a pociját. A melegvízben ellazulnak és hátha utána produkál.
Zoe napi 6× eszik, de van amikor becsúszik egy hetedik is, de az inkább csak olyan nasi - szomjas vagyok féle 60-80 közötti adag. Mint írtam ma most a napi összkaja az olyan 650-700 között mozog. A vizet még mindig utálja egyébként :roll:
A védőnő meg egy idióta! Itt a lányok akik szoptatnak azok mind írják, hogy szopiból a napi 6 az kevés! Tehát a te 7-8 alkalmad az egyáltalán nem volt sok.

Geo,
tök ügyi vagy a szopival! Hajrá-hajrá!

Luna,
Hát én nagyon örülök, hogy most végre még ha egyenlőre csak tesztüzemmódban de működik az angyal-Aron :lol: ! Bizakodjuk, hogy ez így is marad! Az alvástanuláshoz meg drukkolok!
Én el nem tudtam képzelni, hogy hogy bírod :roll:

Ja és valaki kérdezte még nem próbáltam másik mosóport, mert állandóan elfelejtettem venni amikor az üzletben voltunk. De majd ma ha este megyek vásárolni hátha nem felejtem el! Aztán majd beszámolok.
Vendég

Na ezaz, es nem szivja elengedi, hanem ahogy eddig nezem (lehet en vagyok a bena, mertez igy nem ok) az csak szivja folyamatosan, nincs benne elengedi fazis. Meg kell jol tanulmanyoznom :)
Gyerekem sivitott mint az ujevi malac, aztan egyszercsak elkezdettkakilni, ugyes fiu, mostansag ehez mindig segitseg kellett... na de azert rasegittem most is, igy megduplaztuk az adagot... es sivitott meg egy sort, majd tok kikapcsolt es egyik pillanatrol a masikra bealudt az agyaban. Meglassuk mire lesz ez jo :)

luna6

Vik, lehet, hogy en vagyok a szemebszomszed? :) Na jo, en fel vagyok oltozve, bar bevallom az elso kb 2 hetet elegge haloingesen nyomtam le, amikor volt a mellsebesedes meg a mellgyula es egyeb mizeriak :) De azert mar felfejlodtem :) Mondjuk a frizuram meg nem :D:D:D de en nem is jarok fodrszahoz, szoval nekem 'csak' a mosas hianyzik de ossze van fogva, igy nem olyan feltuno :) Feloltozni meg valamennyire kell, mert idonkent itt megjelenik ugye a postas :D:D mas emberi leny nem nagyon, de o igen, ha valami nem fer be a ladaba :)

Nehezen birom, na de van opciom nem birni? :) Ez van, mar Tolle is megmondta, osszpontositsunk mindig a MOSTra, azzal meg tudunk birkozni :D:D Hat birkozok :D:D Ez a mai nap hatarozottan jobb am mit mondjuk a getfo meg a kedd... meg igy sem vagyalom, de ma pl kiteregettem, enni adtam a nagynak (aki szerencsejere szomszedol, igy nem unatkozik ma sem) es fel is vagyok oltozve. Mondjuk kronikusan almos vagyok, de asszem ez nekem mar fel sem tunik legtobbszor :D:D

luna6

már lázas a gyerek (38,2) úgyhogy remélem a kúp hat!!!!
hát azt mondták hogy megelőzésként mindenképp adjak kúpot (védőnéni és doktornéni) ezért adtam!
bazdmeg nem jól csináltam? szerintem lassan kitanulom én az orvosszakmát és jobban járok! :-( köszi minden tanácsot
életemben nem adtam még kúpot! ... én csak fogtam felnyomtam de az ujjam nem toltam be - be kellett volna??? és úúúúgy amig bírom fel? mert neki úgy becsusszant hogy nem is bazergáltam!!!
fuhhhh ... majd belejövök de ez az első kúp! :-)

most alszik de úgy izzad szegénykém mint egy ló! ... elég szörnyű
Vendég

Ha becsuszott es nem ki azonnal, akkor jo :) Annyira kell benyomni (ujjaddal erzed majd kovetkezore) hogy a zaroizmon atcsusszon es bennmaradjon :) En ossze szoktam kicsit fogni a feneket az aktualis gyereknek es beszelek hozza figyelemeltereles vegett, mert az inger miatt hajlamosak azonnal kinyomni a cuccost (meg ugy, hogy latod, vagy majd a pelusba) es akkor ugye nem hat annyira :)
ja es hat persze, izzad, megy le a laza :) Ez teljesen jo jel, ennek orulni kell!! :)

Rajottemkozben hogy lehet ritmikussa tenni a szivasat a gepnek, na de ez messze nem eleg...ennel kezzel is gyorsabban fejek... ehh latnom kellett volna egy aventet is mukodeskozben... mondjuk sziv ez, de kezivel tuti gyorsabb... vagy meg mindig en vagyok a bena :)

luna6

Nanetto,
szerintem jól csináltad a kúpot. Nekem nem mondták hogy az ujjamat is dugjam be neki (szerintem az már a kínzás kateógia lenne náluk, hisz mekkorka a pici fenekük!).
Viszont nekem még mondták azt is, hogy többet kell szoptatni (mert akkor még csak azt csináltam), és hogy a szoptatás mellé még ha lázas, akkor adjak vizet, mert kell nekik ilyenkor a több folyadék. De te gondolom több tejjel ezt meg tudod oldani. Illetve ha 38,5 fölé megy a hőmérséklete, akkor hűtőfürdő! Ami normál fürdő, és a lábánál kell folyamatosan hűteni a vizet.
cicmarek_

Nanetto,
és azt is mondták, hogy a kúpnak kb fél óra alatt lejjebb kell vinnie a lázát. Ha nem megy le, akkor kell a hűtőfürdő.
És hogy egy nap 3szor lehet adni fél-fél kúpot.

Csak azt nem tudom, hogy ilyenkor a kúp másik felét ki kell dobni?!?!
cicmarek_

Luna,
akkor a klubbunk típusát módosíthatjuk a nemjól tejelőkéről az elektromos mellszívót használni nem tudókévá is... :D
Azért remélem hogy neked több szerencséd lesz, és rájössz hogy csak valamit nem állítottál be jól...

Nikvik,
értem én hogy mit mondasz, én is azt mondom. :D Hogy itthon felvagyok azért öltözve, úgy mint szülés előtt is szoktam amikor itthon vagyok. Csak hiányzik az, hogy hétköznaponként szépen szoktam felöltözni (bankban dolgoztam)! Nem azt mondom hogy mindennap, de én úgy szeretem a nyári ruháimat, és néha úgy felvenném őket (na nem mintha most rámjönnének).
A szembeszomszédod meg szerintem egyszerűen csak igénytelen. Azért nekem a legrosszabb napomon is jutott idő a fürdőszobára meg átöltözésre (jó, volt amikor délben, de jutott rá idő, de sajna nem olyan hosszan mint régen...).
A kakira köszi a tippet. Nem tudom mennyire fogjuk tudni kipróbálni, mert nálunk tegnap volt a második este hogy nem sírt fürdetés közben. :oops: De majd megpróbáljuk azért...
Amúgy a védőnőnek nem is mertem megmondani az igazat, mert szerintem a leányzó amíg csak szoptattam szerintem 10-12-szer tutira evett (délelőttönként másfél óránként).
cicmarek_

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?