Sissy:
lassuk sorban
babakocsi: igenyektol fugg de szerintem a legtobbet azon lehet sporolni, megeri nezni az apro hirdeteseket is mert meg lehet oket nezni vetel elott , en is ugy vettem Annaet( a mostanit teszen rizikot vallalva de szerencsere bejott) de ha megis uj akkor keresni kutatni hol a legolcsobb az aktualis modell.
kisagy: siman jo az ikeas, matrac ha ragszkodsz a kokusz matrachoz, utana nezni hol vagatnak meretre legjobb aron( itt is nagyon nagy elteresek vannak az arban)
agynemu: velemenyem szerint lepedon kivul az elso fel evben mas nem kell( de Anna 2 eves es meg mindig nincs neki, mert zsakban alszik, es ha meg ezt is kevesnek itelm meg radobok egy pokrocot ejjel amit 2 masodperc alatt lekotor magarol:))
lepedo az ikeas szuper, es a vizhatlan dolog meg szerintem nagyon raer szobatisztasagra szoktatas soran, ha kokusz matrac van akkor se kell. Mert ha bukik a baba arra boven eleg a feje alatt levo textil pelus es lepedo. baldachin, agyracsvedo : igeny kerdese de abbol is vannak azert megfizethetoek
hordozo kendo: mivel Budapesti vagy en nagyon ajanlom, mert sok helyre megvaltas hogy emelgetes nelkul eljuthatsz, de kezdo kendoskent en mindenkepp a "legolcsobb" Nandut ajanlom, es batran vehetsz hasznaltat belole. az nem dragabb mint egy minosegi kenguru de ezerszer jobb annal, megkoteshez linkeket tudok kuldeni ha majd kell
tetra pelus: szerintem nagyon sok az ajanlott 10-15 db legalabis nalunk annyi maradt erintetlen hogy most Floranak nem is kellett vennem, amugy abbol is ajanlani tudom az Ikeas 3 db van egy csomagban es leglabb nem hofeher
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00129908 kesobb jol jon hogy van mit nezegetni a babanak.
szerintem boven eleg egy olyan 3mas csomag meg mondjuk 5 feher( nem azt mondom kesobb is jol jon eloke helyett , torlo rongynak, tudom is en, de annyira idot allaoak, hogy a napi szintu mosasban se mennek tonkre, marpedig ha azt nezed egy kell a babakocsiba egy az agyba egy keznel hogy bofizesnel azt tedd a valladra es ezket mosod, akkor a 10 a max ami kellhet szerintem)es mondjuk mi sok ilyent hasznalunk( maszatos arc torlese, bukas letakaritasa....):http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40054538
kifogo/torolkozo: az ikeas legolcsobb is szuper
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10132255, de a leges legszuperebb baba torcsi a pelus anyagu, sajnos nem tudom hol lehet minosegit kapni, mert mi a ferjem 33 eves torulkozit hasznlajuk Annaval, amit kapott ilyen pelus anyagut olyan pici hogy csak az elso honapokban volt jo
furdetokad: siman az ikeas kis kek, a mai napig azt hasznaljuk, csuszasgatlos alju mast meg szerintem nem kell tudnia egy kiskadnak( mi hiper szuper kolcson kiskaddal kezdtunk, 2 het se telt el mentunk az egyszeru ikeasert mert nem tudtuk a hiper szuper, tamasztos tudom is en milyenben furdetni)
takaro/pokroc: az iekaban van valmi tok olcso baba pokroc, kis pihe puha polar:http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30164764
szuper szerintem a babakocsis takaronak, bentinek meg kerdes halozskban akarod e altatni vagy sem.
Tul meleg nem jo a babaknak igy szerintem bentre sokszor eleg leteriteni egy terta pelussal( ezert is jo az ikeas mert jo nagy), de pl szerintem edesek es megfizethetoek a tescos takarok is, mondjuk bentre( en baba paplant nem vennek szamomra tul vastag, parna meg ugye nem kell)
szemeteshez nem ertek nekunk nincs, mi pelus zacskot hasznalunk( tescoban kaphato illatositott kis tasakok, belekotom a pelust es megy a sima kukaba) mert nincs hely hova rakni
ejjeli lampa/ejjeli feny: az elso idokben szerintem nagyon jol jon hogy ne kelljen korom soteteben pelust cserelni, szoptatni....de en igen hamar atalltam a gyertyara( sajna ejjeli fenynek nincs konnektor megfelelo magassagban) mert az ejjeli lampa fenye tul eros volt ahhoz hogy tudja nem kell megebredni, ejjel van...
szekrenyke: igen igen igenyfuggo, de szerintem az ikeasok kozul meg a legolcsobb is szuper
de ha pelenkazo allvanyt veszel akkor a ruhaknak eleint boven eleg a komod szerintem
pelenkazo taska: nah ebbol aztan ezer fele van es csak az igenyedtol es pentarcadtol fugg, de szerintem megei olyan babakocsit valasztani amihez eleve van:)
nekem mosndjuk most lenne igenyem jora, mert ket gyerekkel utnak indulni kello nagy kaland lesz, es mivel en dontoen hordozni fogok a kenyelmessege is fontos, de meg nem talaltam meg az "igazit" ami nem tul nagy de eleg nagy es kenyelmes es szep( amugy lehet valami sima noi tobbrekeszes valltaska lesz:) az occsobb!)
de dontesnel jo szempont hogy legyen pelenkazo alatet, bar a dm-es eldobhatos is a tokeletes
Autosules: ugyancsak az a legjobb ha a kocsihoz tartozek, esetleg travel systemes...
de ehhez se ertek mi hasznaltan vettuk, most meg kolcson kapjuk( nincs autonk nalunk nem lenyeges csak legyen ha megis valahova megyunk mondjuk apossal)
babirozo: a legzesfigyelore gondolsz?
vagy olyan monitorosra: mert szerintem az tulzas, foleg mondjuk egy ket szobas lakasban
a legzesfigyelo meg siman mehet szinten hasznaltan szerintem , hisz max 1 evig hasznalja az ember, es nem igen mennek ezek tonkre.
cumisuveg: en jonak tartom ha van elejetol kezdve, inkabb ne nyuljatok hozza honapokig( bar en vizet is adtam Annanak) de nehogy ne legyen ha kell, visoznt eleg akis meret, az is jo sok ido mire annyi lesz az egyszeri tap adagja:)
tejtarolo: nekem egy darab se kellett bar eleve nem volt sok, amugy meg sokaktol hallottam hogy nem konkretan erre a celre kitalalt dologban fagyasztottak le, ami ha sterilizalva van egyaltaln nem baj amig sajat celre fagyasztod
sterilizalo: rem folosleges szerintem csak a helyet foglalja, en eleinte kifoztem a dolgokat, majd attertem 3 honapos koraban a sterilizalo folyadekra
de most ugy gondolom nem fogok fel eves koraig sterilizalni, hisz masodik gyerek:)
orrszivo ( porszivos) szerintem elengedhetetlen, de nem tragedia ha nincs meg a szulesig, mert bizzunk benne jo hosszan nem fog kelleni( bar sajna telhez kozel szuletnek igy hamarabb lesznek nagyobb esellyel nathasak, betegek:(((( ez az en egyik legnagyobb banatom)
a kezik tobbsege piciknel egyaltalan nem alkalmazhato mert olyan pici a lyukacska az orrukon, meg olyan gyenge e a szivo ereje a kezinek
a porszivos csak felelmetesen hangzik, de csucs egy talalmany! Mi Annaval egy hetnel tovabb sosem szenvedtunk nathaval mert elso 2 nap nekifekudtunk jo surun szivtuk oszt nem lett galiba
Most mar persze utalja es kesz harc ha veletlen kell, de kicsinek kimondottan hagyta:)
Ehhez kiegesziteskent majd mindenkepp kell sterimar baby( nem gyogyszeres akarmikor akar meddig hasznalhato orrspray)
am imeg kell: PELUS, nem eri meg ksi meretbol betankolni mert ki tudja mennyivel szuletik es az egyes alt rovid ideig jo csak
gyogyszertarbol: furdeto, koldokapolashoz cuccok= dokika irja fel, kinek mar szule selott kinek csak elso napokban hozza( o ad vitamin es lazcsillapito receptet is)
neked: legalabb egy kenyelmes MElltarto( nem az a fo hogy szoptatos legyen hanem hogy kenyelmes, nem varrott, de jol tartson, es eldobhato vagy moshato melltarto betet( szinten nem feltankolva hisz en pl egy dobozzal se hasznaltam el a 4 honap alatt mig szoptattam)
esetleg lehet mar nalad LAKTOHERB proba kepp, van akinek bejon es tenyleg serkenti a tejet, viszont hasfajast is okozhat a babanak( nem bizonyitott ugyan sot ez az egesz elmelet megdolni latszik hogy mi mindent ne egyen es igyon a szoptato anyuka, kulfoldi tanulmanyok igazoljak a legtobb tevhit)
hu ez nagyon hosszu lett de most hirtelen ennyi jutott eszembe
jatek nem kell meg a picinek az tuti, szoptatos parna jo talalmany de en sima parnakkal is szuperul meg tudtam oldani( tenyleg azt kell majd meg vennem az ikeaban ujat, az sosem eleg nalunk:) )
legyen egy kenyelmes fotel, kanape ahol szoptathatsz
cumi: ha akarsz, bar szerintem jo ha van, max nem kell a babanak( Anna fel eves volt mire vegre elfogadta:) es hamar le is szokott rola)
pihenoszek, rezgo szek hasonlok: kinek mi az igenye
jaroka, jatszoszonyeg: kesobbi projekt
ruhak: mindig csak keves, vagy cak kolcsonbe mert nagyon gyorsan nonek egy bizonyos meretig
de ami elgyen: kissapka, kis kesztyu( en adtam ra a korhazban mert tenyleg agyon karmolassza magat a kormuket meg nem vagjak le ott), es mivel oszi babak levegozteto zsak
nah nem farasztalak tovabb
ha talalok jo aron dolgokat linkelek meg:)
es szerintem csak lazan, tegnap olvastam a vedono altal hozott kis tajekoztatoban hogy mi csak hisszuk mi mindenre van a babanak szuksege de az igazi igenyuk csakis a mi testi kozelsegunk es a taplalek:) Es ez szerintem tok igaz.
Nem mondom hogy semmi feleslegeset nem vettunk mikor az elso babankat vartuk de buszken mondhatom hogy igen keveset, es semmit nem bantam meg hogy csak kolcsonbe kertem vagy hasznaltan vettem....
szoval hajra hajra csak penztarca kimeloen, ha mar ilyen keves van ebbol a vacak penzbol....