A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Sissy van csapra szerelhető orrszívó. Csendesebb.

Kriszta
Kép
cherryke

Sissy:
lassuk sorban

babakocsi: igenyektol fugg de szerintem a legtobbet azon lehet sporolni, megeri nezni az apro hirdeteseket is mert meg lehet oket nezni vetel elott , en is ugy vettem Annaet( a mostanit teszen rizikot vallalva de szerencsere bejott) de ha megis uj akkor keresni kutatni hol a legolcsobb az aktualis modell.

kisagy: siman jo az ikeas, matrac ha ragszkodsz a kokusz matrachoz, utana nezni hol vagatnak meretre legjobb aron( itt is nagyon nagy elteresek vannak az arban)
agynemu: velemenyem szerint lepedon kivul az elso fel evben mas nem kell( de Anna 2 eves es meg mindig nincs neki, mert zsakban alszik, es ha meg ezt is kevesnek itelm meg radobok egy pokrocot ejjel amit 2 masodperc alatt lekotor magarol:))
lepedo az ikeas szuper, es a vizhatlan dolog meg szerintem nagyon raer szobatisztasagra szoktatas soran, ha kokusz matrac van akkor se kell. Mert ha bukik a baba arra boven eleg a feje alatt levo textil pelus es lepedo. baldachin, agyracsvedo : igeny kerdese de abbol is vannak azert megfizethetoek

hordozo kendo: mivel Budapesti vagy en nagyon ajanlom, mert sok helyre megvaltas hogy emelgetes nelkul eljuthatsz, de kezdo kendoskent en mindenkepp a "legolcsobb" Nandut ajanlom, es batran vehetsz hasznaltat belole. az nem dragabb mint egy minosegi kenguru de ezerszer jobb annal, megkoteshez linkeket tudok kuldeni ha majd kell

tetra pelus: szerintem nagyon sok az ajanlott 10-15 db legalabis nalunk annyi maradt erintetlen hogy most Floranak nem is kellett vennem, amugy abbol is ajanlani tudom az Ikeas 3 db van egy csomagban es leglabb nem hofeher http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00129908 kesobb jol jon hogy van mit nezegetni a babanak.
szerintem boven eleg egy olyan 3mas csomag meg mondjuk 5 feher( nem azt mondom kesobb is jol jon eloke helyett , torlo rongynak, tudom is en, de annyira idot allaoak, hogy a napi szintu mosasban se mennek tonkre, marpedig ha azt nezed egy kell a babakocsiba egy az agyba egy keznel hogy bofizesnel azt tedd a valladra es ezket mosod, akkor a 10 a max ami kellhet szerintem)es mondjuk mi sok ilyent hasznalunk( maszatos arc torlese, bukas letakaritasa....):http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40054538

kifogo/torolkozo: az ikeas legolcsobb is szuper http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10132255, de a leges legszuperebb baba torcsi a pelus anyagu, sajnos nem tudom hol lehet minosegit kapni, mert mi a ferjem 33 eves torulkozit hasznlajuk Annaval, amit kapott ilyen pelus anyagut olyan pici hogy csak az elso honapokban volt jo

furdetokad: siman az ikeas kis kek, a mai napig azt hasznaljuk, csuszasgatlos alju mast meg szerintem nem kell tudnia egy kiskadnak( mi hiper szuper kolcson kiskaddal kezdtunk, 2 het se telt el mentunk az egyszeru ikeasert mert nem tudtuk a hiper szuper, tamasztos tudom is en milyenben furdetni)

takaro/pokroc: az iekaban van valmi tok olcso baba pokroc, kis pihe puha polar:http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30164764
szuper szerintem a babakocsis takaronak, bentinek meg kerdes halozskban akarod e altatni vagy sem.
Tul meleg nem jo a babaknak igy szerintem bentre sokszor eleg leteriteni egy terta pelussal( ezert is jo az ikeas mert jo nagy), de pl szerintem edesek es megfizethetoek a tescos takarok is, mondjuk bentre( en baba paplant nem vennek szamomra tul vastag, parna meg ugye nem kell)

szemeteshez nem ertek nekunk nincs, mi pelus zacskot hasznalunk( tescoban kaphato illatositott kis tasakok, belekotom a pelust es megy a sima kukaba) mert nincs hely hova rakni

ejjeli lampa/ejjeli feny: az elso idokben szerintem nagyon jol jon hogy ne kelljen korom soteteben pelust cserelni, szoptatni....de en igen hamar atalltam a gyertyara( sajna ejjeli fenynek nincs konnektor megfelelo magassagban) mert az ejjeli lampa fenye tul eros volt ahhoz hogy tudja nem kell megebredni, ejjel van...

szekrenyke: igen igen igenyfuggo, de szerintem az ikeasok kozul meg a legolcsobb is szuper
de ha pelenkazo allvanyt veszel akkor a ruhaknak eleint boven eleg a komod szerintem

pelenkazo taska: nah ebbol aztan ezer fele van es csak az igenyedtol es pentarcadtol fugg, de szerintem megei olyan babakocsit valasztani amihez eleve van:)
nekem mosndjuk most lenne igenyem jora, mert ket gyerekkel utnak indulni kello nagy kaland lesz, es mivel en dontoen hordozni fogok a kenyelmessege is fontos, de meg nem talaltam meg az "igazit" ami nem tul nagy de eleg nagy es kenyelmes es szep( amugy lehet valami sima noi tobbrekeszes valltaska lesz:) az occsobb!)
de dontesnel jo szempont hogy legyen pelenkazo alatet, bar a dm-es eldobhatos is a tokeletes

Autosules: ugyancsak az a legjobb ha a kocsihoz tartozek, esetleg travel systemes...
de ehhez se ertek mi hasznaltan vettuk, most meg kolcson kapjuk( nincs autonk nalunk nem lenyeges csak legyen ha megis valahova megyunk mondjuk apossal)

babirozo: a legzesfigyelore gondolsz?
vagy olyan monitorosra: mert szerintem az tulzas, foleg mondjuk egy ket szobas lakasban
a legzesfigyelo meg siman mehet szinten hasznaltan szerintem , hisz max 1 evig hasznalja az ember, es nem igen mennek ezek tonkre.

cumisuveg: en jonak tartom ha van elejetol kezdve, inkabb ne nyuljatok hozza honapokig( bar en vizet is adtam Annanak) de nehogy ne legyen ha kell, visoznt eleg akis meret, az is jo sok ido mire annyi lesz az egyszeri tap adagja:)

tejtarolo: nekem egy darab se kellett bar eleve nem volt sok, amugy meg sokaktol hallottam hogy nem konkretan erre a celre kitalalt dologban fagyasztottak le, ami ha sterilizalva van egyaltaln nem baj amig sajat celre fagyasztod

sterilizalo: rem folosleges szerintem csak a helyet foglalja, en eleinte kifoztem a dolgokat, majd attertem 3 honapos koraban a sterilizalo folyadekra
de most ugy gondolom nem fogok fel eves koraig sterilizalni, hisz masodik gyerek:)

orrszivo ( porszivos) szerintem elengedhetetlen, de nem tragedia ha nincs meg a szulesig, mert bizzunk benne jo hosszan nem fog kelleni( bar sajna telhez kozel szuletnek igy hamarabb lesznek nagyobb esellyel nathasak, betegek:(((( ez az en egyik legnagyobb banatom)
a kezik tobbsege piciknel egyaltalan nem alkalmazhato mert olyan pici a lyukacska az orrukon, meg olyan gyenge e a szivo ereje a kezinek
a porszivos csak felelmetesen hangzik, de csucs egy talalmany! Mi Annaval egy hetnel tovabb sosem szenvedtunk nathaval mert elso 2 nap nekifekudtunk jo surun szivtuk oszt nem lett galiba
Most mar persze utalja es kesz harc ha veletlen kell, de kicsinek kimondottan hagyta:)
Ehhez kiegesziteskent majd mindenkepp kell sterimar baby( nem gyogyszeres akarmikor akar meddig hasznalhato orrspray)

am imeg kell: PELUS, nem eri meg ksi meretbol betankolni mert ki tudja mennyivel szuletik es az egyes alt rovid ideig jo csak
gyogyszertarbol: furdeto, koldokapolashoz cuccok= dokika irja fel, kinek mar szule selott kinek csak elso napokban hozza( o ad vitamin es lazcsillapito receptet is)
neked: legalabb egy kenyelmes MElltarto( nem az a fo hogy szoptatos legyen hanem hogy kenyelmes, nem varrott, de jol tartson, es eldobhato vagy moshato melltarto betet( szinten nem feltankolva hisz en pl egy dobozzal se hasznaltam el a 4 honap alatt mig szoptattam)
esetleg lehet mar nalad LAKTOHERB proba kepp, van akinek bejon es tenyleg serkenti a tejet, viszont hasfajast is okozhat a babanak( nem bizonyitott ugyan sot ez az egesz elmelet megdolni latszik hogy mi mindent ne egyen es igyon a szoptato anyuka, kulfoldi tanulmanyok igazoljak a legtobb tevhit)

hu ez nagyon hosszu lett de most hirtelen ennyi jutott eszembe

jatek nem kell meg a picinek az tuti, szoptatos parna jo talalmany de en sima parnakkal is szuperul meg tudtam oldani( tenyleg azt kell majd meg vennem az ikeaban ujat, az sosem eleg nalunk:) )
legyen egy kenyelmes fotel, kanape ahol szoptathatsz
cumi: ha akarsz, bar szerintem jo ha van, max nem kell a babanak( Anna fel eves volt mire vegre elfogadta:) es hamar le is szokott rola)
pihenoszek, rezgo szek hasonlok: kinek mi az igenye
jaroka, jatszoszonyeg: kesobbi projekt
ruhak: mindig csak keves, vagy cak kolcsonbe mert nagyon gyorsan nonek egy bizonyos meretig
de ami elgyen: kissapka, kis kesztyu( en adtam ra a korhazban mert tenyleg agyon karmolassza magat a kormuket meg nem vagjak le ott), es mivel oszi babak levegozteto zsak

nah nem farasztalak tovabb
ha talalok jo aron dolgokat linkelek meg:)
es szerintem csak lazan, tegnap olvastam a vedono altal hozott kis tajekoztatoban hogy mi csak hisszuk mi mindenre van a babanak szuksege de az igazi igenyuk csakis a mi testi kozelsegunk es a taplalek:) Es ez szerintem tok igaz.
Nem mondom hogy semmi feleslegeset nem vettunk mikor az elso babankat vartuk de buszken mondhatom hogy igen keveset, es semmit nem bantam meg hogy csak kolcsonbe kertem vagy hasznaltan vettem....
szoval hajra hajra csak penztarca kimeloen, ha mar ilyen keves van ebbol a vacak penzbol....

KépKép
tavasziszel

a csapra szerlheto szerintem macerasabb mert hova fekteted a gyerket addig mert ha mar megno le kell fogni rendesen hogy szini lehessen.
Nekunk van egy olyan is amit meg szajjal lehet szivni( teljesen higenikus nem jon a szankba a cucc) viszont azzal meg en nem tudok akkora erot kifejteni hogy kijojjo a trutyi....
ugyan ugy mint a living lab elemes se er semmit, amirol meg jot hallottam a pesztronka, ha valaki odzkodik a porszivotol

KépKép
tavasziszel

probaltam kerni idopontot a dokihoz de nincs se holnapra se csutortokre....azert leeht holnap este letelepszek a varoba hatha sorra kerulok....a korhazig nincs erom elmenni.....

KépKép
tavasziszel

tavasziszél:nagyon jól leírtál mindent!!mindenben egyet értek veled,ebben benne vannak azok a dolgok is amiket feleslegesnek tartasz,mert másképp is meg lehet oldani!nagyon jó tanácsokat írtál az első babás anyuciknak! :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

ceyla:közben az jutott még eszembe a has szurkálásról,hogy nekem a védőnőm mondta,hogy többet pihenjek!
(jó is lenne,de hát nincs bejárónőm :lol: ,aki helyettem megcsinálja az itthoni dolgokat!így mindig beosztom csinálom utána kis pihi aztán folyt kövi!)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

A plédet már csak kocsiba ajánlják, alváshoz a hálózsákot. Voltak problémák a pléddel.

Csapra szerelhető: hova fektetem? A baba hordozóba. Rárakom a mosógépre és simán letudom szívatni. Már ha valakinek úgy van kialakítva a fürdője...

Éjjeli lámpa: só lámpám van, ami kellemes fényt ad. Az lesz a baba lámpa.

Babahordozó: szerencsém van, kaptunk egyet. Nagyon szuper. 10 évvel ezelőtt vették, 5 gyereket szolgált ki és nagyon szép állapotban van. egy karcolás nincs rajta.

Kriszta
Kép
cherryke

Majd elfelejtettem, pénteken megcsináltattuk az apaságit. Van 1-1 pld nekünk, meg 1 a kórháznak. Be kellett adni az igazolványokat, majd a kinyomtatott papírt aláírni. Ennyi volt.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,jó reggelt :)

cherryke:igazad van a takaróval kapcsolatban!alváshoz nem jó ,mert rákerülhet véletlen a baba fejére......nagyon jó erre a célra a hálózsák nem hiába találták ki!
én a babakocsiba vettem ezt a húzózáras ,patentos plüss takarót a piacon szép világos kék színben,de alá még fogok rakni kis plédet is. :)
só lámpa nagyon jó ötlet! :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

HAt a pihenes es hasszurkalas kozt lehet valami mert ejjel teljesen elmult- barcsak ne jonne vissza.
Este azert doki, hatha mond okosat.
A szuleszetet is felhivtam tegnap kinomba mondtak menjek be, de mivel egy evvel ezelott azon az ejjelen is az uzsokiban fekudtem eletem egyik legszornyubb ejjszakajan igy ugy voltam vele sajat labamon nem megyek be.
Ejjel nem volt semmi baj, es olyan jo lenne ma se mondan aa doki semmi ijesztot mert penteken indulnank nyaralni....

Iceberg: jo hogy hasznalhato valamira( sokan tul "lazanak" es csoronak tartanak, pedig nem arrol van szo en nem szeretnem a gyerekeimnek minbol a legjobbat legszebbet, legbiztonsagosabbat.....csak epp nem tehetjuk meg mint ahogy azt se hogy valasztott dokinal szuljek....kicsit rossz ez persze de probalok hinni magunkban es a fentiekben hogy ezek nelkul is egeszseges boldog gyermekeink lesznek)

cherryke: solampa nagyon jo otlet lehet mi is szerzunk egyet imadom a fenyet:)

Az lehet hogy a lanyom egyre jobban erzi hogy itt a "veg"?
Egyre tobbszor keres ejjel, meg olyan anyas kezd lenni....
Jajj pedig igy minden meg nehezebb lesz....

KépKép
tavasziszel

iceberg: babakocsihoz nekunk is olyan van, telen jol fog jonni, nem szeretem agyonoltoztetni a babat meg ok se igen kedvelik az oltozkodest...

KépKép
tavasziszel

orrszívó:míg pici nem is lehet használni az orrszívó porszívót csak azt a pumpásat.
nekünk porszívós volt(van) én jónak tartom minden gyerek más,Máté sem szerette le kellett fognom,de csak addig sírt míg kiszívtam neki a kis orrát utána csend lett!a barátnőm lánya saját magának csinálta :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

ezt irta a csaj a legzesfigyurol:
http://www.fotexnet.hu/bababirodalom_on ... zesfigyelo
ez a fajta, 9 hónapot használtuk, mivel gabi 3 hónaposan jött haza, és egy éves kora körül szokott le a kiságyról. tökéletesen működött 2 db ceruza elemmel, mikor kivettük gabit a kiságyból és elfelejtettük kikapcsolni, bejelzett minden alkalommal, tehát működik. szerencsére éles helyzet nem volt, amikor tesztelni kellett volna.
én 20 ezerért vettem, ez a legolcsóbb a piacon ebben a kategóriában (láttam ennél olcsóbbat is, de az nem megbízható, ezt ajánlották a kórházban, a 2-es klinikán ezt használják). ha neked kell, akkor odaadom mig szükséged van rá, ha másnak, akkor szeretnék érte kb 13-14 ezret megkapni legalább, de lehet velem alkudni is, most baromira kéne a pénz. a doboza sérült - vizes lett - egyébként tökéletes állapotban van.
http://www.argep.hu/trend/ALOM/alomvira ... yeloe.html
ha valakit erdekel szoljon

KépKép
tavasziszel

Ice: miert nem lehet?
Mi meg pont a pumpasat nem tudtuk hasznalni, bele se fert az orraba a szivojef
mi rogton az elso nathanal a porszivost hasznaltuk es senki nem ondta hog nem lehet( sot szerintem a csomagolasra is az van rairva hogy 0tol 99 evig)
De hat mindenkinek mast bir a lelke..Anyos pl sikitozva szornyulkodott micsoda kinzas...
MAjd mikor tudattam vele hogy ezzel masodpercek alatt megvagyunk es melyrol is kijon a trutyi es kisebb az eselye az arcureg, homlokureg gyuszinak akkor kezdett kicsit lenyugodni.

KépKép
tavasziszel

tavasziszél:én sem fogok venni pl szoptatós párnát,Máténál sem volt és nem is hiányzott!vagy ezt a sterilizáló gépet is hülyeségnek tartom,mert ahol nem túl kemény a víz ott legjobb kifőzni a dolgokat!
nálunk sajnos olyan kemény,hogy fehér poros lenne a cumisüveg így venni fogok azt a folyadékot!
vagy a szoptatós melltartó!!az is csak pénz kidobás,nekem van elöl patentos melltartóm pl,de van hátul patentos és itthon meg nagyon megfelel,de a korházban is sztem!
nekem a dokim a szurkálásra nem mondott különösebbet csak nézett rám,jaaa annyit,hogy a "meleg"!!a védőnőm mondta amit írtam!amúgy ha úgy főzők,hogy 2 napra és másnap tudok jól pihenni akkor nincs semmi baj a hasam terén csak szédülni szoktam meg a levegő nehézkes időnként!
Sztem nem lazaság amit írtál és nem csóróság csak egyszerűen jól meggondoltan vásárolsz és én is így teszem,lesznek új dolgok,de lesznek használtak is!
a mellszívón agyalgatok,mert tényleg nagyon drága!Máténál ismitől vettem át,de 3 hónapig használtam viszont akitől átvettem ő sokat használhatta ezért nem is szívott már olyan jól,kézi volt,majd szétment a karom bele.azon agyalgatok,hogy használtan kellene elektromosat venni talán!?

Csak halkan megjegyzem!
:) múlt hónapban 3kg rám jött,pedig eddig tartottam a fél kg-1kg!! :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

tavasziszél:én úgy tudom megpattanhat az ér az orrában mivel még annyira pici a baba.
oké elég szörnyű látvány olyan mintha kínozná az ember a kisbabát,de valóban jó!!most néztem meg a dobozt és valóban az van ráírva 0-6 éves korig,de nekem az első védőnő mondta ezt még.
viszont jó ha van a porszívón erősség szabályzó!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

ja hát igen nem valami jó a pumpás!!de majd meglátom mit mond ez a védőnőm!!rá is fogok kérdezni mikor megyek legközelebb!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Bnőm, most volt nálam. Jövőhét keddre van kiírva. Na neki már jelez :) fájdogál a hasa alja, a combja, a háta. Ezt leszámítva jól van.
Engem meg megvígasztalt, hogy mivel 1150 gramm, már simán megmarad, ha ki jön. Mondtam neki, de rendi vagy :D Most elkezdtem hízlalni a gyereket. Jövőhéten ha megyek 1300 grammnak kell legyen :D

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:nem vetted észre vagy más valaki,hogy mostanában jobban kívánod a kajcsit??
én éhesebbnek érem magam kb 1 hónapja,többször ennék ezt is azt is!nem kívánós vagyok az már egy jó ideje elmúlt hanem éhes vagyok többször :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Eldobom az agyamat! :oops: most nézem a használt elektromos mellszívót az expresszen és 16-20 ezer ft!!én láttam igaz kézi lehetett 15 ezerért újjat a tes-ba!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Tavasziszél,
Kókuszmatrac méretre vágva engem is érdekelne.
Köszönöm, hogy megkérdezted nekem a légzésfigyelőt, de úgy néz ki már kapok kölcsön szerencsére, így már ezzel sem nem kell foglalkoznom. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Ice: de igen, én egész nap eszegetek. Hajnalban 1 szendvics tejeskávéval, utána gyümi, édesség, activia, van hogy benyomok egy tejfölt cukrosan, ebéd, aztán jön utána megint a gyümi és a nass :D
Nem foglalkozom vele, amikor ennék, már eszek is :D

Kriszta
Kép
cherryke

Most megvettem egy légzésfigyelőt a vaterán. Postával 8500Ft. Medicor.

Kriszta
Kép
cherryke

http://www.vatera.hu/elektromos_tejsziv ... 05004.html

ha valakit érdekel... Ti előrébb vagytok, átadom a lehetőséget :)

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:nem vagy semmi :lol: cukros tejföl :lol:
a gyümit én is kívánom nagyon!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

viszont a disznó hústól megundorodtam!még rátetézett az is amit egyik nap láttam a tényekben!! :shock:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

A húst viszont nem kívánom. Bnőm azt mondta pipi husit egyek grillezve...

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Itt vagyok, ragyogok. Képzeljétek mégis elmentünk nyaralni, tegnap este jöttünk haza. Krk szigetére mentünk, Punatra. Vittük a kis hülye kutyánkat is, egész jól viselkedett, bár úszni most sem volt hajlandó. Inkább megpusztul a 40 fokban, csak vizes ne legyen. Ki érti ezt?

Na szóval nyaralás nagyon jó volt, 4 nap, jól bírtam. Ciki-nem ciki, vittünk nekem egy széket, olyat mint a filmrendezőknek van és azon csücsültem többnyire az árnyékban. A férjem szuperfigyelmes volt velem. Tőle általában semmit nem lehet várni, most meg mindig ő szedegette fel a kutyakakit, hogy ne hajolgassak, hordozta a székemet árnyékba, hozott nekem limonádét, kérdezte, hogy nem vagyok-e fáradt és hasonlók. Tudom, hogy ez többőtöknek normális, de az én férjem esetében ez maga a csoda. A kutya imádnivaló volt, az utolsó nap eszméltünk csak rá, hogy gyakorlatilag az összes fényképen a kutya van rajta és néha valamelyikőnk, mintegy bútordarabként, a kutya kényelmét szolgálva.....
Mondjuk tesómék is jöttek velünk, ő csinált rólunk pár közös képet, majd felrakom. Addig is jöjjön az egyik kedvencem, "a partra vetett bálna párnának használja a kutyáját" címmel:
Vendég

Kép
Vendég

Itt vagyok még, csak szarakodtam a feltöltéssel.

Babóca jól van, továbbra is szétrúgja a lakosztályát, de így legalább tudom, hogy nincs semmi baja. (vagy legalábbis reménykedem benne). Amúgy pénteken megyünk erre a 30-32 hetes ultrahangra, már alig várom. Egy évezred óta nem láttam már... na jó, 7 hete utoljára, de akkoris!

Ja nem is tudom írtam-e, hogy múlt héten voltam a dokinál a szokásos havi terhesgondozáson (ilyenkor általában semmi nincs, laborba utal be ha kell, meg kiértékeljük az eredményeket, illetve méhszáj és poci tapogatás). Éppen tapogatja a pocimat, amikor kérdezi, hogy gyakran vannak ilyen keményedéseim? Nem is értettem, mire gondol, hiszen általában ebéd utántól egészen lefekvésig mindig ilyen hasam, bár ez eddig egy cseppet sem zavart. Most legalább tudom, hogy ezt hívják keményedésnek :-)
Még mindig nem kértem fel a dokit, hogy legyen benn szülésnél és továbbra is úgy érzem nem is fogom. Lesz ami lesz, vagyis inkább lesz aki lesz, annál szülök.

A férjem ki akar menni a Szigetre az Iron Maidenre, de én azt hiszem ezt mostmár kihagyom. Nem hiányzik, hogy órákat álljak és lökdössék a hasamat, meg nem is igen ismerem a zenéjüket. A Kispálra mondjuk szívesen kimentem volna, de akkor még nyaralni voltunk.

A lakásfelújítás még mindig tart, persze amíg nem voltunk itthon alig haladtak valamit a melósok. Nem is értem, hiszen NEM órabérben dolgoznak, nekik is érdekük lenne hamar befejezni. Ma megjött a csempe, úgyhogy remélem legkésőbb hétfőn elkezdhetjük a burkolást.

Dinuci, örülök, hogy tudtok albérletet váltani, szerintem okosan döntöttél és így nyugodtabban le tudod vezényelni a költözést, mint október elején.

Babakelengye még mindig sehogy sem áll, de most már megvárom, hogy rendbe legyen a lakás. Nem akarok ebbe a mostani egy szobába még cuccokat felhalmozni, így is alig bírunk moccanni.

Mennem kell fogorvoshoz, majd este próbálok még visszaolvasni, mert eddig csak pár hsz-t tudtam elolvasni.

ÉJEN A VISSZASZÁMLÁLÁS!!!
Vendég

Sziasztok,

mi is megvagyunk, csak összesűrűsödtek a dolgaink. Brigi és a babó is jól vannak.

Tavasziszél tényleg jól összeszedted, hogy mire van szükség egy babánál.

Cherryke,
örülök, hogy valamivel jobban vagy. A méretekkel ne foglalkozz szerintem. Ilyenkor már egyéni ütemben nőnek a babák - a nőgyógyászom szerint az első uh-ok egyikén kell meghatározni a pontos kort és azon ilyenkor már nem szabad változtatni.
A sógornőmet múltkor 2 héttel korábbra tették, akkor volt 30 hetes, majd visszaminősítették az első kiírásnak megfelelően, mert most kicsi a baba. A csajszi sem nagydarab kb 155 cm. :lol: Nem tudom miért várnak tőle órási babát.

Iceberg,
érdekes én pedig pont, hogy nem vagyok éhes. Kevesebbet is eszem mostanában. Bár már így is 10 kg-nál tartok. :oops:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Iceberg,
És mit mondtak a malackákról a TV-ben!
Egyébként én is észrevettem az előző héten, hogy feszt éhes vagyok, de szerencsére mostanra elmúlt, különben már gurulnék. :D

Lina,
Örülök hogy jól sikerült a nyaralás.
Én a páromat nem tudom rávenni Horvátországra. Fenntartásai vannak, de nem tudom miért! :(
Örülök, hogy ennyire figyelmes volt a párod! Igazán aranyos.
Mi is kutyát úsztattunk a hétvégén. A kisebbik, most volt előszőr vízközelben. Eldobtuk a labdát, rohan be utána ész nélkül a vízbe, majd abban a pillanatban amint rájött, hogy nem tud vízen járni, rohant kifelé! Nagyon muris volt. Végül sokadjára csak bement, mert már nem bírta idegekkel, hogy mindig a nagyobb hozza ki a labdát, de akkor meg úgy úszott mint egy fuldokló, próbálta a víz fölé tenni a lábát, a nagyobb meg úgy festett mellette, mint egy jól kiképzett kommandós. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Lina, ez a kutyus továbbra is nagyon cuki, jók vagytok együtt :)
Én voltam a Kispálon, nagyon szuper volt, de több napra én se megyek már ki. Nagyon drága is, meg macera állandóan pisilni járni...

tavasziszél, látom, neked is bejön az IKEA :) Jó a lista, köszi.

Megállapodtunk a festővel, 23-án jönnek, remélem szeptemberre kész leszünk.

Tegnap is voltam szülésfelkészítőn, most a szülés volt a téma, nagyon hasznos volt. Volt video a szülőszobákról, szépek, van kád meg minden, de a szülésznő szerint alig használja valaki, a dokik meg nem szeretnek vízben szülni. De vajúdni lehet benne.

lynnn

Lynn,
A dokik nem szeretnek vízben szűlni? Nem baj! Nekik nem is kell :lol:

Szilvi
KépKép
ceyla

Feltöltök egy hílevelet a Huggies-től, hátha valakit már jobban érint:

Kedves Anyuka, Apuka!

Reméljük, programokban és élményekben gazdagon telik a nyár!
Szeretnénk ehhez mi is hozzájárulni egy újabb szuper
nyereményjátékkal!

JÁTSSZ VELÜNK:

- vásárolj bármilyen Huggies terméket a áruházaiban legalább
3000,- Ft értékben
- töltsd fel a blokk/számla AP kódját a
http://www.pelus.hu/tesco_nyeremenyjatek oldalon

és nyerd meg a 250 babás szabadidős program vagy a
3 darab belföldi családi pihenés egyikét
Az első 150 kódfeltöltőnek garantált ajándék úszógumi!

Fontos: a vásárlást igazoló blokkot/számlát őrizd meg!

Kattints a részletekért: http://www.pelus.hu
Játék időtartama: 2010. augusztus 6 - szeptember 6.
A játékban bármilyen Huggies termék részt vesz, de a
nyereményjáték kizárólag a Tesco áruházaiban érvényes!

Ne feledd, 2010. augusztus 30-ig még mindig 500 Ft kedvezménnyel
vásárolhatod meg a Huggies Little Swimmers úszópelusainkat a Tesco
áruházakban!

Kuponletöltés: http://www.pelus.hu/akciok

A kupon korlátlanul letölthető! Minden újabb Huggies Little
Swimmers termék vásárlásánál újabb kupont használhatsz fel, de egy
vásárlás (és fizetés) alkalmával csak egy kupon érvényesíthető!
A fenti kuponok csak a Tesco áruházaiban érvényesek, valamint
kizárólag Huggies Little Swimmers pelusok vásárlásához
használhatóak fel a kuponon szereplő határidőig.
Küldd tovább barátaidnak, anyukáknak, apukáknak, hogy ok is részt
vehessenek a játékban, és részesülhes-senek a kedvezményekben!

Szilvi
KépKép
ceyla

lynnn:én láttam interneten a szülőszobát,tényleg nagyon szép!
már izgulok és nem 100%-ban bízom a dokimban így olyan rossz!!

ceyla:az volt a tv-ben ,hogy megölte a gondozóját....nem láttad?

annyit írjátok az Ikeát,hogy most már el kell menjünk oda szétnézni :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,

Uh! Nem! Biztosan egy ki nem herélt kan volt. Azok vállhatnak agresszívvá.
Majd mondom apunak, vigyázzon a disznókkal mert veszélyessé vállhatnak. :D
Viccen kívül, ez nem egy gyakori eset, tök szelíd állatok.

Már én is eldönöttem, hogy megnézem ezt az IKEA-t ilyen szempontból is. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok lányok!

Megvagyok,csak két napot a barátainknál töltöttünk Sopronban.Több időre mentünk volna,de az időjárás közbeszólt az indulási időpontba.Péntek estére volt jegyünk szabadtéri színházba,de a eső elmosta és vasárnap volt az esőnap.Ezért csak hétfő reggel indulhattunk.Be kell valljam nektek őszintén az utazást nagyon nehezen viseltem, minden bajom volt.Barátnőmmel átugrottunk Ausztriába is,vettem pár rucit a lányomnak és a kicsi fiamnak is.
Hazafele az IKEÁban is voltunk.Nekem is az egyik legkedvesebb boltom.Most egy fotelt vettünk a gyerekszobába,a szoptatáshoz.Gyerek cuccokat csak azért nem,mert már egy csomó mindent megvettem ott korábban.

Ma reggel kaptam egy smst a helyi bababoltból,hogy megjött a micimackós dekor,amit rendeltem.Már el is hoztam nagyon aranyos.Jövő héten ki lesz festve a szoba,azután már csak a bepakolás van hátra és a dekorálás.Utána mosom a rucikat is.Nagyon élvezem,hogy babaszobát csinálhatok a kis jövevénynek,mert annak idején csak egy sarkot tudtunk kialakítani a lányomnak a szolgálati lakásban.

Csatlakoznék tavasziszélhez fájdalom ügyben.Ma a vásárlás közben olyan szinten fájt a hasam,mintha már vajúdnék.Többször le kellett ülnöm.Hazajöttünk lefeküdtem,majd el is aludtam.Most nem fáj.Fogalmam sincs mi lehet ez,vagy a fiam mozgása okozza vagy a méhem vacakol.Még nem rohanok dokihoz.Pénteken úgyis megyek UH-ra,majd ott rákérdezek.

Dinuci
A nagyobb lakás szuper lesz! A költözésnél pedig csak dirigálj,de ne emelgess!Szerintem a kisfiadnak jól fog jönni a saját szoba.Próbáld összefüggésbe hozni számára a hugicájával.Ezt úgy értem,hogy talán kevésbé lesz féltékeny(mert valamennyire az lesz),ha a kistesó születése egy új szobát jelent majd számára.

Lina
A kép nagyon aranyos, a kutyus édes ,te pedig csini vagy és egyáltalán nem bálna.

Mindenkinek további szép napot!
Vendég

[quote="ceyla"]L írta:ceylaynn,
A dokik nem szeretnek vízben szűlni? Nem baj! Nekik nem is kell :lol:

Ez tényleg jó :D

Én a fekete tengerbe akartam szülni delfinekkel. De a párom azt mondta, akkor már hideg van :D

Kriszta
Kép
cherryke

Halihó!

Mizjujs? Gondoltam hamar benézek vacsi előtt hogy hogy vagytok :-) Én lasan kezdem a pakolászást mert szerintem jövő héten festés és pakolunk a másik lakásba. Igy hogy hamarabb meglehet a bébim nincs nagyon mit várni....
Gondoltam holnap elmegyek kozmetikushoz csak az a baj nem sok kedvem van :-( De kicsit akkoris rendbe kell szednie magát az embernek ha babás állapotban van.
Nektek hogy megy a borotválkozás vagy körömvágás? Én már alig tudok lehajolni....

Cherryke: fekete tenger :-) Jol hangzik. De tényleg hideg lehet.
Egyél amennyi jolesik és belédfér, mert ártani az most nem árt. Amugy szeritnem a babád sulya korához megfelelő nagyonis :-)
Apasági:jo hogy mondod eszembe jutott valami.Egyébként jol vagy?

AZT IRJA A BABAPATIKA MAGAZIN( REMÉLEM JOL IRTAM :oops: )HOGY RÉGEBBEN KELLETT CSAK FRISS HÁZASSÁGI KIVONAT,EZ MÁR NEM KELL.ELÉG AZ EREDETI HA MEGVAN.de azért kérdezzetek ti is utána védőnőnél vagy kórházban. Énis ezt teszem majd.

Kata16: igen lehet egy kis féltékenység lesz majd a háttérben de a napokban rá kellett jönnöm hogy a kisfiam ki fog jönni a tesojával :-) Már ahogy egy másik kisbabával viselkedett :-)A micimackós dekor nagyon jol hagzik, biztosan szép lesz a babaszobátok.

Linn: ez a baj a dokikkal hogy általában az avn amit és ahogy ők szeretnek :evil: ezt meg mi nem szeretjük bennük :-)

Ceyla: majd megnézekm ezt a Huggies dolgot. Bár nem használtam még Hugiies pelust, de azért lehet hogy érdemes kiprobálni.Ez a kutyássztori nem semmi:-D

Kri: örülök hogy jol vagytok. A kilók miatt már ne aggodj, mostmár nem fogunk sokat hizni :-)Akkor te is jo alacsony vagy...Én mindig ezzel szendevedek.

Lina: akkor minden rendben nálatok is :-) Arik vagytok ezen a kutyás képen. Hát addig tényleg nem érdemes nagyonat vásárolni amig nincs kész a lakás. Énis azon gondolkozom hogy bevárom mig megvan a festés, meg le kell ott lapozni a konyhát (persze leszámolják) aztán pakolunk csak át mi is.

Iceberg: az a gond hogy a disznóhus fini :-( nem tudnék megundorodni. Cukros tejföl: tegyél bele babapikótát,tejszínt,barackot és kész is az isteni desszert :-D

Tavasziszél: tényleg nagyon profin leirtál mindent:-) Ez sokunk számára hasznos lehet..

Derék és hátfájás: ti hogy vagytok vele? Én majd meg őrülök de komolyan.
Pocakképek valaki? :-D

Na jók legyetek majd jelentkezem amint tudok. Eddig szerencsére mindennap tudtam. Jóéjt mindenkinek!!

dinuci01

dinuci: :) félreértetted!nem én ettem a cukros tejfölt!én magában meg nem enném,hanem a gombócon vagy a derelyén szeretem rácsurgatva :roll:
amúgy szerettem a disznó husit,de most nem kívánom egyáltalán!
Máténál a sajtos-tejfölös tésztától ment el a kedvem és még szülés után is elég sokáig tartott!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

látom nagyon ráizgultunk a cukros tejfölre. én is imádom! mondjuk én kenyérrel eszem. Beletunkolom először a tejfölbe, aztán a cukorba. Ízlések és pofonok :-)

Bár én a dinnyét is zsíroskenyérrel eszem....
Vendég

ja, fogorvosnál minden rendben volt. Elvileg az éjszakai fogszabályzót mentem ellenőriztetni, de kértem kontrollvizsgálatot is. szerencsére nem kellett semit tömni és azt mondta a doki, hogy a terhességi ínygyulladás is messzi elkerült.

holnapután látom a babám, juhú :D
Vendég

Sziasztok!

Tavasziszél!Köszi,sokat segítettél!Mellszívót úgy tűnik,a Barátnőm odaadja,az kézi és rátehető elektromos is,azt csak külcsön kapom,(jön nála a második),és,ha kell,akkor azt a részét megveszem,a többi meg maradhat,neki van mégegy.

Lina:édesek vagytok!

Dinuci:asszem te kérdezted:én még mindig fürdök!A házasélet nehézkesebb mondjuk.... :)

Ma voltam doki bácsinál.A Margitban az epidurált adják 20 éve,meg a gátmetszést is tök jól elmagyarázta,miért kell.Én nagyon bízom benne,végülis 40 éve ezt csinálja,látott már ezt-azt....Egy hónap múlva megyek.Megdicsért,hogy jól áll a pocak,és nem "zsírosodott" el a hasam,tök jól esett...Bár ezt is leadni utána,meló lesz.

Én is eszem picit többet,főleg az édeset kívánom jobban!Mi Balcsira megyünk 19,20,21,22 és 23-án jövünk,nagyon remélem,jó idő lesz...
Holnap jövök,ha valamit kihagytam,majd leírom még!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

ja,a sólámpa tényleg jó ötlet,van is nekünk,igaz a nappaliban használjuk hangulatfénynek télen.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sissy: mi holnap indulnak Balcsira, de mivel meghalt parom nagymamaja tegnap lehet halsztodik:(

Annyira sajna nem josolnak jo idot, de esot se sokat szerencsere.

Orvos mondta nem nyilt tovabba mehszaj es azt leszamitva hogy faj es, kellemetlen nincs baj, es nem is tud mit tenni, max ha nagyon nem birom menjek korhazba es infuzion kapom a mg-t, mondtam koszonom abbol meg nem kerek.
Szoval ez van, turni hogy Floram szetrugja a berendezest:)
Amugy doki szerint is keresztben van:( Pedig hogy orultem hogy legalabb ezzel nem "szivat"....

Szuper hogy legtobbunknek sikerul innenn onna ezt azt kolcson kapni, azert nagy konnyebbseg es meg o is hogy utana nem nekunk kell tarolni eladni....

En ugy erzem nem eszem tobbet, sot,kimondottan etvagytalan vagyok de azert igy is 10kg folott vagyok hizasban:(

Hazaselet: jo reg ota nincs
borotvalkozas, koromvagas: nah en innentol szmitom terhessegnek amikor mar nem megy, es hat mar nagyon nem.
De most valahogy sokkal kevesbe frusztral mint az elso terhessegnel.

ma azert biztos ami biztos bepekolok mindent ami kellhet nyaralasra, meg vasarolunk, de lehet parom apokaja nem lesz olyan allapotba hogy levogyen minket( sajna nekunk meg nincs autunk)

KépKép
tavasziszel

Dinuci,
Én sem könnyen boldogulok már a körömvágással és a sarok reszeléssel, de még megoldom, majd szeptemberben tervezek elmenni pedikűröshöz. Az is megfordult a fejemben, ha jó idő lesz a körmeimet is kidekoráltatom a lábamon. :D
A Huggies-t még én sem próbáltam, csak a reklámját láttam és kaptam mintát belőle valamelyik újsággal. Az öcsémnél még textil pelus volt. Fú de rüheltem vasalni!
Állítólag attól függően, hogy fiú vagy lány és hogy melyik korban-súlyban van a gyerkőc úgy változhat, hogy melyik pelenka márka az éppen legmegfelelőbb neki.
Az én derekam és hátam még ok, de szerintem csak azért, mert még dolgozok és bár számítógép előtt ülök majdnem egyész nap, úgy látszik a derekam ehhez szokott hozzá, csak hétvégén fájdul meg néha otthon.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok,jó reggelt :)

Hátfájás nincs nekem csak medence tájéki szokott lenni amikor" sokat" állok.meg olyankor a hüvelyemnél érzem azt mintha szét akarna repedni,furcsa érzés.
Hozzám jár egy pedikűrös néni 2000ft-ért csinálja meg sztem nem sok megéri úgy találtam véletlen a hírdetését.
Én Máténál a liberót szerettem használni nagyon meg voltam elégedve vele jobban mint a pam...-el!!!nem tetszett a p..-ben,hogy nem rugalmas a háta,de tudom már megcsinálták rugalmasra!
De vannak ilyen pelenka diszkontok ahol akár db-ra vagy 10-20 db-ot lehet venni és olcsóbb és sztem azok is jók voltak vettem azt is.Ott vettem először pl a úszó pelenkát is :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Lina,
Én a cukros tejfőlt csak túrógombócon szeretem, de azon nagyon! :D
Állítólag a dinnye a kenyérben lévő keményítővel a gyomorban alkoholt alkot. ;) Apu is kenyérrel eszi én meg elképzelni sem tudom.
Nagyon bátor vagy, hogy elmentél fogorvoshoz. Engem ki lehetne vele zavarni a vilából, márpedig el kell hogy menjek hamarosan, mert az egyik hátsó tömött fogamnál a tömés alatti fogperem egy helyen letört és most a tömés egy része a levegőben van. A szomszédasszony szerint (fogorvos aszisztens), koronát kell majd rá rakni. A vicc hogy ilyenkor röntgenezni sem lehet...
Remélem képeket készítenek az UH-n és raksz fel nekünk!

Tavasziszél,
Nagyon sajnálom párod nagyiját. Részvétem.
Azért remélem ez a Balcsis túra nem marad ki nektek.
Örülök, hogy az orvos nem talált nagyobb bajt nálad, azért ha már tényleg nagyon fájdalmassá vállik a dolog érdemes lenne azt a magnézium infúziót meggondolni. Na de reméljük Flóra hamarosan megkegyelmez neked. :D Befordulni meg még bármikor befordulhat ne aggódj!
A borotválkozást most megmondom őszintén hanyagolom, bár egyébként sem vagyok az a nagyon szőrös típus szerencsére. Örülök ha sikerül szülés előtt eltávolítani a megfelelő helyekről a szörzetet, hogy másnak már oda ne kelljen e célból nyúlnia.
A lábszáram gyantázása még messze nem okoz gondot, máshol meg nem gyantázok. (a hónaljt már krémmel szedem le)
Sex nálunk sincs már ezer éve. A párom nagy problémája az, hogy nem tudja kiküldeni a gyereket a szobából amíg ugye hozzám van nőve. :D
A másik meg az, hogy a nagy pocak miatt a kedvenc póz kilőve. :(

Szilvi
KépKép
ceyla

Tavasziszél,
részvétem a párod nagymamája miatt.

Dinuci,
nem én vagyok 155 cm hanem a sógornőm. Én 10 cm-rel tovább nőttem, mondjuk így sem vagyok valami magas. :lol: :lol:

Pelenkában és is a Liberora esküszöm. Nekünk nagyon bevált. A pamperst én sem szerettem. De valószínű veszek diszkontosat is, az elején őrült mennyiség fogy majd belőle.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?