A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

salsi

annyira örülök a negativ eredményednek :) :) :) :) tudtam én h nincs baj :)

tegnap volt nálam a védőnő,nem volt vele semmi gond,rendes volt.beszélgettünk picit és ennyi.ami kiakaszt hogy még mindig nincs afp eredmény,juli 28körül voltam és még nincs,de 23.-án genetikai uh és mlg akkor sem tuti h meg lesz...

KépKép
bettike83

Jó reggelt :D

Nyufó a bútort én is imádom :D a másik szekér nekem is jobban tetszik, csak sajna van vele egy kis gondom: a mózeskosárban van egy szivacs (amire ugye a babót teszed) ami nem is lenne rossz, mert biztosnági óv is van benne, a gond, hogy ez a szivacs a fejnél dönthető illetve emelhető (alapból 180-ra tehető) és amikor lerakod vízszintesbe, akkor az ott a picinek kényelmetlen lehet a nyakánál, legalábbis mi felnőttek se szívesen fekszünk ilyenek, amúgy rettentő stabil volt és jó széles meg minden (teljesen beleszerettem), de nem tenném így bele a picikémet, mert szerintem zavarná Sad bár gondolkoztam rajta, hogy akár szivacsot is lehetne bele tenni, csak akkor nem lehet az övet bekapcsolni neki a mózesben, mert az meg ugy van odarakva, hogy a szivacson keresztül van áthúzva és ugy tudod bekapcsolni :( pedig annyira széles a kosár meg minden :D hát nem tudom mi legyen :!: tudom, bénán írtam le, de ezt jobb látni, mert így nehéz leírni és lehet csak én dramatizálom túl :D ez a másik kocsi viszont könnyű és könnyen kezelhető, erről is nagyon sok jót hallottam :D a bútorban már szinte teljesen biztos vagyok
:D nagyon örülök és megnyugtató, hogy törődnek veletek ott kint és rendesen figyelnek rátok :D nagyon helyes :D látod látod, minden a legnagyobb rendben lesz, de azért kérlek lassíts a tempón :wink:
Rita köszönöm neked is a gátvédelmes infót és persze hogy gyere, amikor csak ráérsz :D :wink:
Spumilla igen, Avrenim nagyon segítőkész :D mert én kérdeztem a gátvédelmet és segít kicsit körbejárni: azért kérdeztem, mert a Szent Imre nagyon megy a gátvédelemre és hát mint először szülő nő nem tudtam, hogy így merjek e ott szülni, mert nekem is valszeg nagy lesz a manócskám és meg egy kis aprócska vagyok :D de eddig igazából nem látom hátrányát az ott szülésnek :D Te hol is fogsz szülni? köszönöm a neves honlapot :D sokat segít :D nekem is tetszik az Álmos, egyre jobban közeledem hozzá.... :D
Kis-csillag igen, kicsit vicces a kereke, de mikor élőben láttam, nem volt ilyen furi :D nagyon könnyű kezelni :D Csenge és Csongor nagyon szép eredményekkel büszkélkedhet :D :wink: gratulálok :wink: nagyon pörgős napod lesz :wink: de hajrá és kitartást :D és csodaszép esküvőt kívánok nektek és örök boldogságot :D
Salsifraga Nekem is tetszett a Botond, de apának nem, így egyenlőre marad az Álmos :D de annak örülök, hogy másoknak is tetszik :wink: nagyon örülök a negatív eredménynek :D ezerszer jobban hangzik, mint az előző :D látod, minden a legnagyobb rendben van :D ez csodás hír :D
Msi nagyon jó pihenést nektek :D kapcsolj ki rendesen :D mi is megyünk a hétvégén valószínűleg megint pár napra :D

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1

Sziasztok!

Épp lelki sebeimet nyalogatom :lol: ott kellett hagyni a fiamat a bölcsiben, majd csak délre megyek érte. Hirtelen tökegyedül éreztem magamat itthon, nélküle olyan üres a ház. :roll: persze megy a sírás-rívás míg, el nem tűnök a szeme elől... ma ott kukkoltam a bejáratnál kifele menet, már vígan játszott :lol: hát ez az anyák sorsa... iszonyú hamar felnőnek a gyerkőcök.

Salsifraga
, szuper hogy negatív az eredmény. Én hétfőn reggel megyek majd erre az AFP-s vérvételre. Csak azt felejtettem megkérdezni, hogy éhgyomorra kell e menni... :roll:

Fogalmam sincs milyen babakocsit veszünk... ami Petinek volt, annak eltört a lábtartója, és valami másabb típusút szeretnék. Egy egyszerű lengyel fix nagykerekes kocsi volt, szerettem is, de elég jó súlya volt, buszra sosem szálltam volna vele)))

Apa azt mondta, ő még nem is akar neveken gondolkodni, majd az utolsó hónapokban eldöntjük :shock: én meg már hetek óta ezen agyalok :lol: nagyon tetszik lánynévben a Blanka, viszont fiúnévvel megint bajban leszek... ami esetleg tetszene, a Dorián, a Kolos, és a Benjamin. Apának ezek tuti nem jönnek majd be :lol:

Várom a hétfői UH-t... már úgy éreznem a talpacskákat a pocimban, dehát türelmesnek kell lenni... ráadásul mindig egy hét mínusszal kell számolnunk, mert annyival kisebb a bébi, mint menstruációhoz viszonyítva a betöltött hét. Na ezt jól megaszontam :lol:

Vigyázzatok magatokra kismamik, mindenkinek jó hétvégét!

Kép

Kép

Kép
anka10

anka

el tudom képzelni milyen rosz lehetett otthagyni.én is már előre félek ettől.bár még messze van,de készül az ember :)

KépKép
bettike83

-----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.31 18:41-kor.
szonce82

Sziasztok!

Végre megjöttem a tanácsadásról. A doki azt mondta, hogy az alacsony ÁFP önmagában nem indokolja a magzatvízvételt. Az integrált eredménye alapján a rendellenesség kockázatata jóval alacsonyabb, mint a mintavétel vetélési rizikója, így azt mondta meg lehet nyugodni, nem kell ezzel az értékkel foglalkozni :)
Amúgy tegnap már eldöntöttük, hogy az amniót választjuk, ha tanácsolják, teljesen fel voltam rá készülve, nem is féltem tőle, így nem volt az a nagy kő leesés, de mindenképpen örülök! :lol:

Mostantól csak a boldog babavárás vár rám :)
És megint taliztam ott a mamival, akivel egy dokihoz járunk és egyszerre fogunk szülni és jól összehaverkodtunk. Ő már szült a Barossban, és mesélt róla. Neki tök szép élmény volt a szülés, én is ilyet szeretnék.
Én szeretem a péntek 13-át :)

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

Sziasztok lányok!

Kis-csillag:
Holnap lesz a nagy nap! Remélem szép napotok lesz, és a babócák is élvezni fogják odabent a nyüzsgést! :)

Salsifraga:
Gratula a jó eredményekhez! Szép név a Botond. Nekem volt egy Álmos Nimród utónevü oszt.társam és senki se csúfolta.
Tényleg vannak idegesitö hangot kiadó gyerekjátékok. Mi anno minden barátunkat, ismerösünket megfenyegettük, hogy ha ilyet hoznak ajándékba, viszonzásul sokkal rosszabbat, idegesitöbbet kapnak majd tölünk. Hatott a fenyegetés! :D

Msi22:
Jó pihenést, kikapcsolódást nektek! Remélem jó idötök lesz! Hová mentek?

Anka:
Hát állitólag az anyáknak sokkal nehezebb "elengedni a gyerek kezét", mint a gyerekeknek. Ök elöbb túlteszik magukat a dolgon. A Dorián néven már én is gondolkodtam, viszont a család leszavazott. :roll:

Szonce82:
Nyugi! A gyógyszertöl gyorsan rendbejössz. azt hallottam, hogy a fertözések csak akkor veszélyesek igazán, ha nem kezelik ki öket, és így hosszabb ideig eltart.

Nyufo:
Lassan én is Angliában érzem magamat, szinte minden nap esik az esö. :) Viszont legalább nem kell locsolni. Itt a faluban bornapok lesznek, persze borkostolóval, sajna nekem ez most kimarad. Viszont a sramlizene idehallatszik. (apa meg hülyét kap töle) :D

Kép
zsuzs35

Dalicsek:
Gratulálok! Akkor most már tényleg megnyugodhatsz! Ismét bebizonyosodott, hogy az oldal "varázserövel" bír. :D

Kép
zsuzs35

Sziasztok!

Kis-csillag: jaj de jó lesz neked holnap!!! :D azért a mennyasszonytáncnál kiméljenek a vendégek! majd fotókat várjuk!! 8)

Msi: jó utat és sok-sok pihit! családtól minden kényesztetést elfogadni!! :roll:

Nyufó: mondtam hogy nem lehet gáz Anglia.egyébként is sok okos magyar orvos ment el Mo.ról oda, tényleg van ott ilyen hogy orvosfogadás? :?:

Salsifrga: Gratulálok az eredményhez!! :D de jó te legalább már tudod..a dög kolleganőm nem adta le a telszámomat így nem kaptam sms-t eredményről, a doki meg szabin van akinek kipostázzák a kórházba, a borítékon csak a doki neve és negativ-pozitiv szerepel, így nem mehetek oda az összes borítékot felnyitni, majd megvárom az orvost..

Bettike: ne aggódj az afp miatt, tuti minden ok! és egyébkéntis egy nem túl pontos dolog, lásd Dalmicseknél!

Dalmi: szerintem is igaza vana dokinak, az UH és kombinált eredmény többet ér, mint ez az afp érték /átlagolás/ mostmár tényleg csak pozitívan!

Zsuzs: húú de jó lenne menni felétek, imádom Ausztriát, olyan szép hely, szép házak, muskátlik, virágok, gondozott kertek, csodás lehet ott!Apa hogy van?

Szonce: hogy-hogy vettek vizelettenyésztést? vagy gondolom sok volt a baci a pisidben és külön kitenyésztették a kórokozót. mit kaptál rá? inkább vesegörcsöt tud okozni terhességben ami eléggé hasonlít egy szülési fájáshoz. terheseknél gyakori ez, azért kéne /én is figyelek rá/ legtöbbször bal oldalon feküdni, ha oldalt szeretsz feküdni.
ha sokat fekszel jobb oldaladon /és minnél idősebb a terhesség/ akkor a kissé jobbra dölt méh megtöri a húgyvezetéket és pangás lesz a jobb vesében, ahhol a bacik tanyászhatnak és vesemedence gyulladást okozhatnak.

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

Szonce nem akarok okoskodni, de mielőtt elkezdesz gyógyszert szedni, inkább csináltass egy ismételt vizeletet, reggel beviszed, délután már kész! Nekem katasztrófális lett otthon a vizeletem, az összes érték a sokszorosa volt a jónak, a baktérium is 0-500 között volt jó és 1350 körül volt a fehérje meg a másik is 10 körül volt a 0-2 helyett meg ilyenek. Nem rögtön gyógyszer lett, hanem azt javasolták hogy reggel zuhanyozás alul, utána középsugaras pisi (elejét végét kihagyni, csak a közepét az üvegbe), azt bevinni. Nekem is eltelt két hét közte, mire újra csináltattam és tökéletes lett az érték! Engem is a háziorvos írt ki laborra újra, mert a nőgyógyászom szabin volt, vele simán meg tudnád beszélni az ismétlést így, reggel már mehetnél is leadni, délutánra meglenne az eredmény. Ja, és ha 3 hete adtad a vizeletet, akkor ha mégis valami fertőzés lehet ennyi idő alatt magától is rendeződött!

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Csak pár helyen sikerült beleolvasni az elmúlt napokba, olyan sokat termeltek.

Az éjszakai görcs nem egyedi, nálam eddig nem volt, kb egy hete kezdődött. Magnéziumot kell rá szedni. Én a Magnerotot szedem, mert állítólag olyan formában van benne a magnézium, ami a leghatékonyabban szívódik fel. (és kb kétszer annyi, mint a Magne B6-ban) Legújabban valamelyik vádlim áll be, amikor megfeszítem.

Dalmi! Olyan pozitív vagy ez tök jó! Minden rendben lesz, egészséges az a gyerek, semmi baja. Ultrahangon legutóbb a fiam nyakát nézegettem, szép hosszú, zsiráfnyak, mint az anyjáé :D ez is megnyugtató volt.

Képzeljétek el, úgy rászedtek minket a Hepinetben. Azt mondták, hogy kiváltja a babamozi a 20 hetes szűrést, le is van írva a honlapjukon, megkérdeztem többször és vizsgálat közben derülét ki, hogy szó nincs róla! :o
Kedden mentem időpontot kunyerálni, ott is megkaptam a beosztásom, hogy nincs nekem orvosom, meg védőnőm? Most kell bejelentkezni? Úgyhogy nálunk majd 22 hetesen lesz a 20 hetes szűrés... Úgy érzem én vagyok a hibás, pedig tudom, hogy nem.

Már kezdek hozzászokni, hogy mostanában mindenki engem oszt. Tegnap egy picsa dudált a hátam mögött, mert kikapcsolt lámpánál csúcsforgalomban egyszerűen nem tudtam kikanyarodni.

Remélem elmúlik ez a mindenért én vagyok a hibás érzés. Legalább már két napja nem bőgtem.

Kép
krisz0923

Ma menzás hangulatom volt: gyümilevest , spenótot főtt tojással csináltam. miközben kavargattam a spenótot elálmodoztam milyen jó lesz majd az én kis drágámnak is ilyen papikat főzögetni.

Jövöre ilyenkor már papikat kaphat a baba! én majd megpróbálom minnél elöbb megismertetni a nem veszélyes kajákkal :arrow: gyümölcs,zöldség, hogy majd tudjon idényjellegű dolgokat eszegetni. ha pedig nem lesz anyateje már 3-4hónaposan kezdem a bevezetést, egyébként 6hónaposan szokták, de már hallottam olyanról is hogy 1éves korig elég az anyatej/szerintem ez hülyeség/ nah majd milyen jól fog jönni a sokgyermekes fórumos anyák tanácsai! anyum már 1hetesen kiskanállal adta nekünk az almalét, és még élünk, fél évesen már túrórudit nyammogtuk..
úgy tudom egy éves kor alatt nem szabad:tehéntej-tejtermék,tojásfehérje, hal, aprómagvas gyümölcsök :arrow: ezeket megpróbálom majd betartani, esetleg a tejterméket majd megláttom még..

Apával megállapodtun a BENETT névben, úgy örülök, mert csomóféleképpen becézhetem majd! de most olvastam netten hogy a Danubiusos-RTLes Balázsnak is a gyerekét így hívják..nah mind1 :roll:

Spumilla: kösz a linket jól eljátszottam vele, és imádom a tarot-ot, nekem is van .nem olvasgatod milyen lesz a bak babóca? ebben nem hiszek, mármint a rendes asztrológiában igen, ahol ascendens meg mindent néznek, de itt akkor mindenkinek egyforma lenne a gyereke kb. ha lehetne ennyire általánosítani.
minden esetre örülök ha föld jegyü babám lesz, azok ált. kiegyensúlyozottak

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Avrenim:
Szervezzetek a pároddal egy kirándulást ide! :D A falu tele van borospoharakkal rohangáló emberekkel. Lehet mégiscsak rászedem apát, hogy nézzünk el, márcsak a grillezett kolbi miatt is. Nyami... Ez itt abszolút borvidék, a leggyakoribb fajta a kékfrankos. Egyébként kb 15 percre vagyunk Soprontól, ha magyar dolgokra vágynék.

Kép
zsuzs35

Krisz:
Szegénykém! Vigasztaljon, hogy nem vagy egyedül, szerintem itt sokan átestek/átestünk hasonló lelki mélyponton. Hidd el ez is csak egy átmeneti dolog, túl leszel rajta! Nálam most a mindenen képes elérzékenyülni fázis van. Még egy érzelmesebb dalon is képes vagyok könnyezni, filmekröl nem is beszélve. Szörnyü! Nem tudom eldönteni melyik a rosszabb, ez, vagy az agressziv fázis.

Kép
zsuzs35

Krisz:
Szegénykém! Vigasztaljon, hogy nem vagy egyedül, szerintem itt sokan átestek/átestünk hasonló lelki mélyponton. Hidd el ez is csak egy átmeneti dolog, túl leszel rajta! Nálam most a mindenen képes elérzékenyülni fázis van. Még egy érzelmesebb dalon is képes vagyok könnyezni, filmekröl nem is beszélve. Szörnyü! Nem tudom eldönteni melyik a rosszabb, ez, vagy az agressziv fázis.

Kép
zsuzs35

Bocs, duplán ment el :shock:

Kép
zsuzs35

Köszi Zsuzsi! sajnos csak most vagyok itthon, hétvégén dolgozok, párom meg a beázást majd lefesti a sógorommal. :(
De jó volt álmodozni,fel is elevenítettem a régi nyaralásunkat : Kép Hegyekben

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

krisz

az autósokon ne aggódj,ne foglalkozz velük,dudáljon b....a meg.én meg még direkt rá is játszom ,huzom az időt ha dudálnak :D idióták.

szonce

a gyogyszer biztos jó lesz,ne aggódj miatt,csak ugye jó lenne tudni egyáltalán milyen fertőzés.

az enyém hála az égnek jó lett,csak egy kis fehérje volt benne.

nem is azért aggódok az afp miatt,csak ugye az eredmény kell az genteikai uh-hoz is,de majd állitolag telefonál a védőnő és utólag bediktája.

KépKép
bettike83

Avrenim:
ha pont most nem is, késöbb még megejthetitek a kirándulást! :wink:
Mint alföldi lány, engem is lenyügöznek a hegyek. Itt inkább dombos a vidék, de szép igy is.
Ja az elöbb nem válaszoltam. Köszi a kérdést apa jobban van, a lába se fáj annyira, a duzzanat is lejjebb ment. A jövö héten mágneses rezonancia vizsgálatra megy, utána kiderül a kezelési mód, bár egyelöre jól néz ki.
Nagyon különleges név a Benett, jó a hangzása. Mi a vezetéknév?

Kép
zsuzs35

Nono örülök hogy neked rendben van a lepény. Az meg tényleg furi, hogy félidőnél már ilyeneket mond a doki, amikor még tényleg akár az utolsó héten is megfordulhat, nekem is volt már ilyen ismerős.

Kis-Csillag remélem már túl vagy a fogászaton, minden rendben és tudsz már a holnapi napra koncentrálni!!! Beírtam a tábliba a szép eredményeket! UH kép esetleg? Ha csak időd nincs feltölteni, megvárjuk amikor lesz :D :D
Még egyszer kívánok neked holnapra egy gyönyörű szép napot és minden alakuljon a ti kedvetek szerint!!!

Nlzs írtam mail, lehet nem ment át? A 34. hétben lesz egy UH ahol megnézik hogy felment-e a placenta, ha nem akkor császár lesz, gondolom akkor programozott. Ha nincs vérzés akkor nincs gond se. De azt tudom itt még Regivel amikor voltunk kórház látogatáson hogy a 24. héttől mentik a babákat, de akkor még csak pár % az esélye, a 28. héttől már majdnem 90 % ha jól emlékszem, úgyhogy persze minél tovább kéne kihúzni. De most optimista vagyok nagyon hogy minden rendben lesz. Igyekszem vigyázni magamra, és remélem hogy feljebb megy a placenta, mert mondták hogy sokszor előfordul. Te mikor jössz fel Hajdú doktornőhöz?

Salsifraga micsoda hírek!!! Gratulálok!!!! 250 alatt gond szintén igen! Jó hogy megcsináltattad az integráltat! ÓÓÓÓ, tudod mennyi minden idegesített más gyerekeknél amíg nem volt nekem? Mindig azt hittem hogy sosem fogom tudni elviselni ezeket. És most Reginek kész járműparkja van, sok minden változik ám :lol: :lol: :lol: A négy babát kis időközökkel tervezitek?

Msi az jó lesz ha tudsz közben is jelentkezni, a fotókat meg amikor tudod, csak rakjál :lol: Jó lesz akkor kicsit neked, tudsz pihizni, ha van jelentkező Balóra :D

Bettike miért adják ilyen lassan a kombinált eredményt??? :shock: Ez azért se szép dolog, mert ha mondjuk Salsifraga is így járt volna és későn kapta volta meg a rossz kombinált eredményt, nem tudott volna menni integráltra. Biztos jó lesz neked az eredményed, csak ez dühítő azért, hogy elveszik a további lehetőségeket, ha szükség lenne rá :twisted:

Monka bocsi nem értem mi zavarja pontosan majd a picit a szivacsnál :oops: :oops: Két részben van esetleg és van rés, vagy nem lehet teljesen 180 fokban ledönteni? Vagy most a sportülést írod? A mózes nem sima merev aljú? Bocsi, nehéz így elképzelni, pedig olyan jól néz ki :cry: Merre fele mentek hétvégén? Jó pihenést akkor nektek is!

Anka elhiszem hogy ez most nem egyszerű, nekem se sokkal kisebb Regi, nem tudom elképzelni hogy be kéne adni és igen, amit írsz, olyan de olyan gyorsan nőnek, hihetetlen! Hétfőre drukkolok hogy megmutassa magát, aztán apát is rá lehessen venni a névválasztásra :lol:

Dalmicsek nagyon jó hogy megúsztátok az aminót!!!! Tényleg jó kis nap ez :lol:

Zsuzs tényleg így van ahogy írod, a gyerek könnyebben elszakad tőlünk mint mi tőlük :lol: Itt most nem esik, de fog, borús, 15 fok. Hogy van apa térde? A frontot is érzi?

Krisz sajnálom hogy te is görcsölsz, a magnézium teljesen elmúlasztja legalább? Ne hagyd magad, amit leírsz az alapján nem te vagy a hibás, ne hagyd hogy depibe nyomjanak!!!! Most érzékenyebbek is vagyunk a hormonok miatt, könnyebben megyünk padlóra ha cseszegetnek minket, ne hagyd magad!!!!

Avrenim itt nincs orvos fogadás, nem is nagyon látsz orvost normál esetben én fogok a probléma miatt. Ez az álllami szülés. Ha magán utat akarsz az 3-4 ezer font (ezer font kb. 340.000 ft.), szóval még a jobb módú angol ismerős is állami úton szült. Regivel nem is láttam orvost végig, csak amikor szülés közben gond lett és vittek a műtőbe. A kolléganőd meg tényleg egy dög :evil: Mikor jön vissza a dokid?

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufo:
Gondolom megnyugodtál a kinti ellátás miatt, ez nagyon fontos egy kismamának, hogy biztonságban érezze magát!
Köszi apa térde jobban van, laposabb. Most alig látom, állandóan jön-megy, de nem baj, legalább nem nekem kell. Most egy kicsit több idöm is van, hirtelen nem is tudok vele mit kezdeni, azért boldogitalak itt benneteket. :) Ja, meg lekezdtem átpakolni a lakást én is, hogy már ne lógjak ki a sorból. :D

Kép
zsuzs35

nyufó

a kombinált megvan már rég,csak az afp nincs sehol.

KépKép
bettike83

krisz türelem, ez a korszak is elmúlik, én már voltam sírós-picsogós, baromi agresszív (olyan más autósokra dudálós, bocs :oops: ) és depressziós is. Mind elmúlt, most csak pozitívan tudok gondolkozni, szerintem azért is, mert Maja nagyon eleven és sokszor üt vagy rúg és mindig emlékeztet rá, hogy milyen csoda lakik bennem. Fúj, bocs, ez tök ömlengősre sikeredett :oops:

zsuzs igazad van, ez tényleg egy varázsfórum :)
örülök, hogy apa jobban van

nyufó nagyon drukkolok, hogy az a fránya plecenta feljebb vándoroljon és minden rendben legyen. Gondolj a varázsfórum erejére :)

avrenim szörnyű, milyen kolleganőd van. Én nem tudok mit tenni a rosszindulattal, végtelenül elkeserít. :evil: Azért remélem rendben lesz az eredmény, majd számolj be.

salsifraga gratula az integrálthoz, most már Te is megnyugodhatsz :)

én is elhúzok egy hétre szabira, mert sok már a melóból. Nincs tervben semmi, talán egy kis Balcsi, vidék anyukámnál, sok pihi és kikapcsolódás (rám fér).

Sok-sok puszi mindenkinek és pocaksimi!

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

Avrenim hozzátápival kapcsolatban, ha a baba érdekeit nézed, akkor ne kezd 3-4 hónaposan a hozzátápit. Mi már 2 hónaposan kaptuk a paprikáskrumplit, meg a mézet (ami ugye most 1 éves korig tiltólistás, mert tartalmazhat olyan baktériumot, ami az 1 éves kor alatti babákra nagyon veszélyes), meg mindent, de 30 évvel ezelőtt máshol állt a tudomány. A mai álláspont szerint a korán elkezdett hozzátápi az oka a sok mai ételallergiás felnőttnek. Ne siettesd, semmiről nem marad le a baba ha 6 hónaposan kezded és akkor is fokozatosan, meg van adva hogy egy éves korig szépen mindig hogy lehet fokozatosan hozzászoktatni az ételekhez, milyen sorrendben, az se mindegy. Nekem tápszeresre sikerült Regi és semmi baja nem lett tőle hogy csak azt kapta fél éves korig, sőt esténként még mindig kap és reggel mert tele van vitaminnal. A lista hogy mit nem szabad ennél bővebb, több mindent kihagytál, pl. vannak dolgok amiket még mind a mai napig nem adtam Reginek mert erősen allergizál, pl. a gombát is 2-3 éves kor alatt nem nagyon javasolják.
Ha tetszik a Benett azért mert mást is így hívnak még nem kell váltani, örülök hogy sikerült közös nevezőre jutni, beírom a tábliba.
Nagyon jó a kép, mindig azt mondod erős alkat vagy, hát nem :!: :!: :!: Csinos vagy a képen!

Zsuzs ennyire a határ közelében laksz? De jó neked, akkor tényleg könnyen átugrasz egy kis hazaiért, a hazalátogatás meg csak egy ugrás, irigy :D Leírtad a lényeget, tényleg azon voltam kibukva a legjobban amíg el nem jutottunk a kórházba és meg nem nyugodtam, hogy mi lesz itt velem, nem érzem magam biztonságba. Mondtam is apának, ha nem vesznek komolyan akkor megyek haza, nem merek itt maradni. Te is csatlakozol akkor a pakolászók táborába? Hajrá :D Festés esetleg? :lol: :lol:

Bettike jaaa, értem! Amiatt meg ne aggódj, én mindig azt hallottam az AFP önmagában már elavult, megbízhatatlan, sokszor téves értéked ad, az annyira szerintem nem mérvadó. Ha kell a genetikai UH-hoz akkor utólag csak összehozzák a két értéket.

KépKép

KépKép
nyufó8

Dalmicsek hát igen, tényleg ez a fórum eddig varázsfórum, úgyhogy remélek :lol: . Nekem is volt agresszív korszakom a terhesség elején ami még mindig időnként visszajön :oops: Neked jó kikacsolódást jövő hétre és várunk vissza!

KépKép

KépKép
nyufó8

Szonce szerintem is kéne még egy vizelet, nálam is így volt, bár nekem van magándokim, aki foglalkozik terhes nőkkel is és kitűnő doki, nekem már sokat segített, ha megadom az elérhetőségét :D nekem is mindig mondja, hogy néha dobjak be egy üveggel és ránéz a sárgámra :lol: de nyugi, nem lesz gond :D az AFP-hez pedig gratula:)
Dalmi nagyon jó pihenést nektek :D :D :D mi is megyünk megint hétvégére...szép időnk lesz :D és látom, minden a legnagyobb rendben:) ez tényleg egy CSODAOLDAL:) mi is a Balcsi mellett leszünk hétvégén:)
Nyufó :lol: én se érteném, ha nekem írták volna lesz....szóval: a mózes 180 fokba van elvileg, DE a fejrészt fel lehet emelni 150 fokba és ugye mivel lehet dönteni, ezért van egy rész, ahol megtörik a fekvőfelület (ugye ott hajlik) és az szerintem kényelmetlen lehet. De most néztem, hogy a tavalyi nem ilyen és elvileg azt is be lehet illeszteni a mostani kocsiba :D
Avrenim irigy-irigy, de szép helyen voltatok :D :D :D :D mikor mentek oda megint :?: :wink: Uh, Benett nekem is nagyon tetszik :D :D persze apának ez se :cry: ő inkább az Álmos és Vince párti :cry: én világ életemben a bal oldalamon aludtam, de akkor ezek szerint jól teszem:)
Krisz nagyon megszívattak téged ezzel az UH-val :( sajnálom :( én is kis érzékeny vagyok, de már egész jól bírja a környezetem :lol:
Anka ettől a bölcsis elszakadástól már én is most félek előre :( nehéz lehet eleinte :(

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1

Nyufo:
nálunk még rengeteg a tennivaló. :? teljes lakásátalakitás van, csak most egy kicsit megálltunk, mert van egy mühely is(autószerelö), és most az volt soron (mivel abbol jön pénz, azt fejlesztettük). Sajna lakás is és mühely is egyszerre nem megy. Alig várom, söt állandóan azért nyüglödök, hogy végre folytassuk a lakásfelujitást.

Kép
zsuzs35

Sziasztok!

Visszaálltam olvasó üzemmódba, köszönöm Kis-csillagnak és Nyufónak a hiányolást, jólesett nagyon!

Csak pár dologra tudok reagálni, rengeteget írtatok.

Nyufó: csendben drukkoltam, hogy ne legyen gond, én bízom benne, hogy a placenta feljebb megy. A pozitivitásod példaértékű, és igazad is van, nem lesz gond! Örülök, hogy ott is komolyan vesznek, akkor jó kezekben vagy!

Kis-csillag, Msi, gratula a vegyes-pároshoz!

Avrenim, a hozzátápi szerintem is bőven ráér 6 hónaposan, halat viszont 1 éves kora előtt is már nyugodtan ehet, persze csak tengeri szálkamenteset. Nem emlékszem, Lexi mikor kapott, de máig nagyon szereti.
Benett név tetszik, különleges!
Nekem gátmetszésem volt, napokig ülni alig tudtam, én szívesen kipróbálnám a gátvédelmet.

Egyelőre ennyire emlékszem, bocsi.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Azt hittem, tök jó napom lesz: ma van a 7. évfordulónk, egyben az 5. templomi házassági. Férjem bölcsességfogát kihúzták szerdán, ő azóta is szenved, én reggel barnáztam, hívtam a dokit. Tegnap nagyon megpiszkált, szerinte onnan jött. Még egy nagyon pici van, de nem vészes. Szerencsére azért Marci sokat mocorog. Ha lehet, kérnék egy kis drukkot, hogy továbbra se legyen gond!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

sziasztok lányok!

köszönöm a hiányolást. sajnos a héten nem nagyon tudok írni mert nincs netem, hazajöttünk vidékre. csak a szüleimnél tudom olvasgatni amit írtatok. de most esélyem sincs mindent visszaolvasni.

elég rossz napjaim voltak, rámtört a depi. van egy kis családi zűr, de remélem hamar megoldódik.

tényleg ne haragudjatok, de valószínű csak hétfőn este tudok majd jelentkezni, ha Dunakeszin leszek. hétfőn megírom a 18 hetes genetika eredményét is.

addig is boldog pocakosodást nektek

KépKép
Kép
rebeka85

sziasztok kismamák!

kicsit felszívódom a hétvégére, sok puszi mindenkinek a csodafórumban :D
A Benett név szuper!! :)

Kép
spumilla

Jó estét! :)
Köszönöm, hogy velem örültetek az integrált eredményének! :D

anka nekem azt mondta a védőnő (vagyis aki a tied is :lol: ), hogy elvileg nem kell éhgyomorra menni AFP-re, de inkább ne egyek, csak vizet igyak, hogy pontosabb legyen az eredmény.

rebeka remélem, rendeződik a családi gubanc minél hamarabb, ne idegeskedj!

dalmicsek örülök , hogy megkönnyebbültél! :wink:

Képzeljétek, TEJBEGRÍZT ettem, évek óta először, szörnyen megkívántam, és most nagyon elégedett vagyok! :)

Kép
salsifraga

hozzátápival kapcsolatban pl itt a szoszédban a pici fiú ne is igényli,8 honapos de neki nem kell a tejcsin kivül semmi más,max megkostolja de ennyi.szoval sokszor a baba is befolyásolja a dolgot és amig elég a tejcsi,nem fogy ilyesmi,addig egye azt,de gondolom ugyis jelez majd ha már szükséges más is.de pl nálunk a hugom 7 honapos koráig szopott és utánna nem volt hajlandó többet szopizni hanem a főtt kajákat ette,ha pépesitette anyu akkor kiköpte,de ha pici falatot adott a szájába,na az ugy már jó volt :D

KépKép
bettike83

Sziasztok Csajok!

Megint jó régen írtam! :oops:
Nekünk 2-3 napja mocorog jobban a pici.
Még az AFP eredménye nekem sincs meg,pedig megyek csütörtökön uh-ra!
Nekünk ,ha fiú lesz,akkor vagy Maxim,vagy Patrik lesz!
Ha lány akkor több eshetőség is van.

Salsi:Én is pont most eszem a tejbegrízt! :)

Kép

Kép
syl100

Köszi csajok a kajatanácsokat! Nyufó/azért kuffer az van-meg ez nem mostani kép/ tényleg elfelejtettem a mézet..nah majd tényleg alakul, ahogy a helyzet adja: mindig kitalálnak vmi újat, minden esetregyümölcs, zöldség allergia nincs csak tej,glutén,hal,tojás amiről hallottam.mondom az új trendi pedig az hogy1éves koráig csak anyatej. Majd hagyom hogy a manom irányítson :wink:

monka: megegyeztünk ott apával,hogy legközelebb majd hármasban megyünk vissza Ausztriába. Mindig elhülyéskedtünk gondolatban a "képzelt" gyerekünkkel, már akkor megvolt a neve:LUCA pl. beültünk a kocsiba és megszólaltam:jól bekötötted Lucust a gyerekülésbe?Párom:persze,biztonságban van. Lehet hogy fluúgosnak tünik, de már nagyon akartunk gyereket, de sose volt megfelelő helyzet rá..így eljátszottunk a gondolattal.

Beze: megy a drukk!szokott hüvelyi vizsgálat után barnázás lenni. sajnálom hogy így alakult az évfordulótok, lehetnek rossz napok, néha pont egy ilyen szép napra is eshet a dolog..de akkor 13.án esküdtetek?

Rebeka: mindig szokott egy-egy családi balhé lenni, azok az emberek, akik nem tudják idegenekkel megoldani a konfliktusokat és nincs semmi hobbyjuk, amiben levezethetik a feszültséget ,a csalásban gerjesztenek konfliktusokat és ott sül ki a fölösleges energia..

Salsifraga: nyam.nyam tejbegríz, ezer éve nem ettem! a párom specialitása volt hugaimnak is csinált,néha túl sürű lett dehát nem lehet mindig minden tökéletes :wink:

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

rebeka:elnyomtam egy gombbal :család-csalás helyett :o

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

nyufó: a tápos csecsemő hozzátátpiját javasolják 4 hós kortól. De nem azért mert szivatni akarják. A tápszer nem anyatej, nincs előtej ami zsírosabb meg hígabb rész ami eltelíti. Az mindig sok sok kalóriás nagy adag. A fiam is tápos volt de a 4. hónapban már annyit akart enni h az túllépte volna az amúgy előírt határt. Ezek vitaminnal dúsítottak és nem jó a babának ha túlfújod, de közben meg éhes, ergo ha anyatej nincs akkor csak kéne vmi ami nem olyan tömény és kalóriadús, a higított a tápszer sem megoldás mrt az meg nem laktatja és a végén ugyanott vagyunk. A fiam olyan kis zaba gép volt h nem akartam h táppal fel legyen pumpálva ergo kapta a pépeket. A lányom még a minimális adagját se ette meg sosem. A súlygörbe alsó határát sem érte el, 6 hósan 5900 volt pedig 3200vel érkezett és mégis kis nyüzüge volt, tehát ha ő nem anyatejes lett volna akkor nem adtam volna neki a táp mellé pluszt mert így is nagyon sovi volt nem volt baj a kalória plusz (de erre kínosan ügyel még ma is, iszonyat rossz evő, és ez nem csak szülői dili, most 5 éves és 15kg kereken a 110cm mellett...mint egy anorexiás) a fiam 2 évesen 13,5 kg 2 évesen. Szval a tápot adni nem adni nagyon nehéz kérdés. Én sem vagyok híve a korai hozzátápinak de van amiért javasolják és nem véletlenül.

A fiam jellemző módon amúgy nem izgult rá a hozzátápira és így nem volt mit tennem adtam neki tápot ha kért...ez a sakk matt...husi bébi volt mára lefogyta de mit csinálsz ha üvölt nem kell neki csak a tej (tehát érezte ő is h a hozzátápi nem olyan szuper 4 hósan) ami meg ugye túl sok kalóriát ad mert többet kért egy nap mint az előírás.....szval fel tudja adni egy pár kilós csecsemő a magaslabdát az sicher. Sajna nincsenek sablonok....az én kölkeim nem ismertéka nagykönyvet. :roll:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Kép
spumilla

Szia lányok!
Csak egy gyors bejelentkezés mindent végig olvastam de reagálni szinte lehetetten.
A MAI NAP HŐSÉNEK SZÉP NAPOT ÉS SOK BOLDOGSÁGOT!!!!!
A névnaposoknak is minden jót!
A hasfájósoknak majd egy tanács lehet nekik is bejön.. Nekem elmúlt mert a magne b6 vivő anyagára voltam ézékeny azért fájt... most tiszta mg -ot kapok valami mittomén de ha kell a pontos neve leírom 500 mg os de jó. A nyaralásról később és köszönöm a sok együttérzést a hasfájással... :lol:
halljátok itt a felel mindjárt :o
nah majd jövök:)

KépKép
Kép
krisztin76

Sziasztok!

kiscsillagnak milyen jó már most!!!! És az idő is szuper. :D :D

Mi épp a nászutat tervezzük... szeptember elején megyünk, sajnos, csak 1 hét. :( Úgy várom! :)

babakocsi : nem tudom, emlékszik-e rá valaki, én még az elején valamikor belinkeltem a miénket, amit még a baba megfoganása előtt rendeltünk meg. :) Egyre inkább érzem, hogy megvettük a világ LEGNAGYOBB babakocsiját. :D :D :D (Szegény futár még fel is hívott hogy segítsünk...) :D Viszont gyönyörű. Én pont ilyen klasszikus, nagykerekű típust szerettem volna. Nem tudom bemásolni, így belinkelem:

http://www.babyonlineshop.de/shopart/1001030037.htm

Nem került persze ilyen sokba, mert a vaterán vettük használtan, van hozzá sportrész is, táska, esővédő, ilyenek.
:D

Egyébként pelenkázószekrényünk is van már, kölcsönkaptuk, a napokban hozták el. És kaptam egy óriási szatyor babaruhát is! :) (Attól a barátnőmtől, aki megharagudott, hogy nem mondtam el a babát...) 8) :D

Én még nem érzem a baba mozgását, de már nagyon várom. Olyan hihetetlen, hogy már itt tartunk, nem? Nemrég még azon örültem, hogy a vonalzómon lement 200 alá a hátralévő napok száma. :)

idegesítő gyerekjátékok a keresztfiamnak vettünk zenélő sütisbödönt, kb. fél éve nem hallottam a hangját, de még mindig a fülemben van a dallam, és néha dudorászom, hogy "Szeretnél egy sütikét, tessék, vegyél, trallala... " :D :D :D

nyufó igen, kis időközönként tervezzük a babákat, ez persze terv, jövő ilyenkor lehet, mást mondok majd! :)

Lányok, korábban felvetette valaki (talán spumilla?) a pocaktalálkozót. Olyan jó lenne, nem? :D Bár biztos nem lenne könnyű megszervezni.

Kép
salsifraga

Nono nekem nagyon furi amit írsz. Ha neten nézelődsz hozzátápi témakörben, a legtöbb komolyabb oldal, sokszor orvos által írt (nem fórumok meg ilyenek), a magyarokban is azt találod hogy 6 hónap előtt ne, mert felnőtt korban kiválthat ételallergiákat és mást is (legalábbis amikor két éve belemélyedtem a témába még ez volt). Még arról is folyt a vita a neten, hogy pl. a bébiétel gyártók sokszor már 4 hós kortól tüntetik fel az üvegen hogy adható és ezzel mennyire kárt okoznak és a bébiétel gyártókat is rá kellene kényszeríteni az új álláspontra. A másik hogy van kifejezetten éhes babának való táp, amiben más az összetevő, nem is szabad a normál tápot emelni a babának, meg van adva szigorúan a maximum. Ha a baba éhes marad, akkor át kell állni erre az éhes babának való tápra. Otthon nincs ilyen? Minden esetre az igazság a csuda se tudja hol van, nem vagyunk orvosok, kutatók, mindenki a saját belátása szerint csinálja, amiben hisz és az úgy lesz a jó :lol:

Zsuzs húúha, nem szóltam, akkor van mit még tenni! Sok van még hátra?

Monka így már értem. Ha teljesen le lehet döteni 180-ba úgy is érzel benne törést? Mert ha nem akkor nem gond, mert az első pár hónapban úgyse nagyon lehet felültetni, az a jó neki ha vízszintben van a buksija.

Beze de jó hogy jöttél! Köszi a drukkot, segített! Elmúlt a barna????

Rebeka remélem a családi zűr megoldódik!!! Várunk hétfőn, és drukk a genetikai UH-hoz!

Spumilla érdekes nézem az oldalt amit belinkeltél és az is már 4-6 hós kortól írja a hozzátápit :shock: Meg pl. a gombát meg se említi amit írtam hogy erősen allergizálhat és 2-3 éves kor alatt nem ajánlák, ha külön rákeresel a gombára meg a babára, egyből kijön, ez a lista meg ki is hagyta. Azt hittem hogy ti is elutaztatok valamerre, hogy írtad hogy eltűnsz hétvégére.

Syl neked is megy a drukk az UH-ra, írd meg az eredményeket, meg megy a drukk hogy megmutassa magát :lol:

Avrenim hány éve készült a kép? Nekem Regi a tojásra akadt ki többször egy éves kora alatt, körül is, mindig kiütötte a száját. Tejre azért nem gondolom mert a tápszer is módosított tehéntej. De különben nagy igazság hogy mindig kitalálnak valami újat. Én az egy évig szopit nem hallottam. Azt viszont olvastam hogy ha az ember későn kezdi el a hozzátápit, akkor nehezebben barátkozik meg a gyerek az ételekkel, rágással, met visszakényelmesedik. Én tuti megint megvárom a 6 hót, de utána kezdem majd.

Salsifraga nektek mikor volt az esküvő hogy most mentek nászútra? Tejbegríz az nagyon finom én is szeretem, jó fahéjasan, nyami, meg is kívántam. Merre mentek? Én emlékszem a babakocsidra :lol: Ha nem kell buszoznod, emelned, akkor nem gáz ha nagy. Házban vagy lakásban laktok? Lépcsőn nem kell cipelni? Mert akkor nem gond, hogy nagy :D :D :D

KépKép

KépKép
nyufó8

Találtam ezt az oldalt, itt pont a 6 hónapos kor előtti hozzátáplálás és az allergiák kialakulásáról írnak több cikket és még a gyümölcsleveket se ajánlják.
http://www.szoptatasportal.hu/taxonomy/term/11
A csuda se tudja hogy igaz-e vagy sem, de én úgy vagyok vele, hogy szerencsésen az ember él 80-90 évet, van épp elég ideje arra hogy egyen dolgokat, most hogy 4 hós kortól eszik vagy 6 hós kortól, a babának az a két hónap mindegy, de ha mégis igazak ezek az allergia dolgok, akkor megadom neki az esélyt arra hogy ne is legyen. Ez bennem ilyen megelőzöm inkább, akár igaz, akár nem, semmibe nem kerül hogy kivárom ezt a két hónapot még. Reginél is ezzel a megfontolással döntöttem a 6 hónál a hozzátápi megkezdésével. Senkit sem akarok meggyőzni vagy befolyásolni és ha valaki majd írja a fórumon hogy ő már 3 hónaposan mit adott a babájának, az ő dolga, az ő szíve joga, mindenki úgy ahogy a legjobbnak érzi. Anyu odaadta a 30. szülinapomon azt a kis füzetet, amiben vezette hogy én miket kaptam enni, hát ne tudjátok meg már 3 hónaposan a paprikáskrumplitól kezdve, méz, kakaó, volt ott minden ÉS nem vagyok allergiás semmire! Szóval lehet nagy humbug az egész, amikkel mostanáan szédítenek, de a lehetőséget is igyekszem kizárni, hátha csak mázlim volt nekem.

KépKép

KépKép
nyufó8

nyufó márciusban volt az esküvőnk, de akkor sajnos nem tudtunk elmenni nászútra, mert nem tudtam szabadságot kivenni. Albániába készülünk. 8) Lehet, hogy extrémnek tűnik, de jobban szeretjük az ilyenfajta úticélokat. Azért tengerpartra megyünk, szóval meglesz a nászutas hangulat! :)

A másodikon lakunk, szóval lent kell majd tárolni a babakocsit. Van a földszinten egy bicajtároló, és egy szárítóhelyiség, majd valamelyikben. De arra gondoltam, hogy egy könnyebb babakocsit sem tudnék egyedül felcipelni, tehát azt is lent kéne hagyni. Buszozni fogok, bár nem csúcsforgalomban. :) Nálunk majdnem minden busz alacsonypadlós, tehát egyedül is fel lehet tolni, középen meg van nagy hely. Persze ha zsúfolt, nem szállok majd fel inkább.

Kép
salsifraga

Salsifraga tetszik hogy nem szokványos helyre mentek, kíváncsian várom majd az élménybeszámolót és a fotókat! Nekünk is márciusban volt az esküvőnk csak már pár éve, és márciusban találkoztunk, jó hónap :lol:

Kis-Csillag sokszor vagy az eszemben, remélem csodás napotok van!

KépKép

KépKép
nyufó8

KépKépKép

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok lányok!

Sokat gondolok én is kis-csillagra, remélem jót bulizik, és finomakat kajál! :D
Nyufo:
hát van még tennivaló, még felsorolni is sok lenne, de lépésröl-lépésre haladunk, mindent sorjában. Lényeg, h. mire a baba jön a hálószobánk készen legyen, mert az elején ugyis velünk egy szobában alszik majd a pici. Amugy a hálót teljesen szét kell bombázni, itt van a legtöbb tennivaló. Ja meg lesz egy beépitett gardrobom, szval +gipszkartonozás. A többi munka inkább festés, félkész asztalos munka befejezés, ajtókeretek mázolása....szval viszonylag hamar megoldható. Na meg hiányzik még pár butor. Ennyi.

A baba táplálásáról 1000 féle teoria létezik (legtöbbször egymásnak ellentmondó), mire az ember körüljárja a témát teljesen elvesziti a fonalat. Szóval én a 15 évvel ezelötti már bevált módszer szerint fogok eljárni (ahogy a Zsófit etettem). Több anyukával beszélgettem már, akikkel még anno voltam terhes és öket sem érdeklik az ujabb tudományos kitalálmányok, mindenki a megszokott módon nevelte a késöbb született gyerekét is. Mert bevált, és egészséges minden gyerek.
Szerintem az allergiás megbetegedések nagyobb % nem a "helytelen" kisbaba táplálás miatt alakul ki, hanem késöbb környezeti hatások miatt. Pl. környezetszennyezés, vegyszerek...stb.
Persze ezen nem azt értettem, hogy adjunk nyugodtan a gyerekünknek tejet, lisztes dolgokat (1 éves korig én tuti nem fogok adni), de 4-5 hónapos kortól már simán meg lehet próbálkozni az izekkel.
Ezzel nem befolyásolni akartalak benneteket, csak ez a véleményem, ugyis mindenki a saját belátása szerint fog cselekedni.

Kép
zsuzs35

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.31 18:42-kor.
szonce82

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.31 18:42-kor.
szonce82

Sziasztok!

Avrenim, Nyufó, köszönöm szépen!

Nyufó, igen, elmúlt már tegnap, tényleg nem volt sok, de ahhoz elég, hogy parázzak! :evil:

Szerintem mindenki úgy eteti a babáját, ahogy akarja, én Lexinél 6 hónaposan kezdtem, Marcinál se fogom korábban. Bár úgy tudom, a csak tápszeres babáknál lehet kezdeni 4 hónaposan is.

Kis-csillag, nagyon sok boldogságot nektek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Avrenim, a templomi volt aznap, a polgárit május 28-án kötöttük, szintén 2005-ben.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?