A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Hat egyedul bir benne valtozoan 0-20 percet :) es allandoan bekakil ha beleteszem :) de ha dontheto es kenyelmesnek latszik - nem csuklik a feje, nyaka - es nincs ellenjavvallatotot mint nanettoeknak, ha belealszik, en bennehagynam pihenni. persze aron extraerzekeny egyelore, ha elalszik ujjongas van :) ok, nem altatnam benne, de egyszer egyszer ha alszik benne mittudim en 1-1,5 orat szerintem belefer. annyit siman eltoltenek utazaskor az autosulesben is, ez meg annal talan meg jobb is. (de nem kell ram hallgatni am, van aki ebbol a szempontbol sokkal kevesbbe megalkuvo.. )

luna6

mas lenne a posta? amiket en neztem (csak parat szuroproba szeruen) ott ugyanaz volt ide nekem mint haza. aztan persze lehet, hogy vannak kivetelek. ennek a zenelokenek pl nem volt occso a postaja, majdnem a fele a teles arnak. csakhogy a teljes ar kevesebb mint felar az ujhoz kepest ami meg nekem elerheto, felenk hasznaltcikk ilyen nem igen van, igy kompromisszumot kell kozzek :(
ha rendelek jarokat annak is a postaja 30 euro lesz... haaat ugye az nem kis penz :( odahaza csak a postakoltsegert vehetnek mar jarokat... szoval meg ragodom. draga buli itt gyereket szulni :(
(emberem kollegajanak ikerterhes felesege hetfoon 21 hetesen elvetelt... illetve az mar abortusz ugye... szornyu...)

luna6

"Vannak olyan csecsemők, akik szinte szünet nélkül, egész nap sírnak. Csak ölbe véve nyugszanak meg, akkor is nagy nehezen, és néhány percen belül felébrednek, ha letették őket a kiságyukba, miután ár elaludtak a felnőtt ölében. Ők tehát a túlérzékeny, ingerlékeny babák, akik mindig úgy néznek ki, mintha nem érzenék jól magukat, ritkán nyugodtak, és az ő esetükben nagyon hamar jelentkezhetnek az alvási és evési problémák."

Ismerős ez vkinek? :) Esetleg Luna? (remélem nem bántalak meg vele )

Most olvastam a Kismamák és kisbabaák új egészsségkönyvében...

KépKép
tatim

Sziasztok,

kicsit kimaradtam, mert Apának sikerült kiharcolnia két! szabadnapot :lol: , így csak olvastalak titeket az elmúlt két napban.

Bhdetti,
Zoe nekem is csinálja, hogy úgy gondlolja ő már nagylány és napközben szinte egyáltalán nem kell aludnia. Ami azt jelenti, hogy kb. reggel 7-7.30 és este 9 között kb másfél-két órát alszik, azt is 20-30 perces turnusokban. Persze aztán este kidől és alszik hajnalig, majd másnap szinte egész nap alszik, csak enni kel fel és max 20-30 percet "játszik" kaja után és visszaalszik. Én úgy gondolom másnap piheni ki az előző napi dorbézolást.
Pont ez volt most is. Tegnap előtt dorbézolt, tegnap meg szinte egész nap aludt.
Szóval nyugi nincs gáz Levivel se a sok alvás miatt. :wink:

Most hogy Apa itthon volt felszerelte a szúnyoghálót a plafonra és megjött az ebayes lámpa is, így azt is felrakta. Szóval most már teljesen kész a lány birodalma! :D Nekem nagyon tetszik, én is szívesen beköltöznék!
Nem akarok senkit untatni a képekkel itt a fórumon, de ha valakit érdekel akkor itt tudja megnézni őket:http://www.flickr.com/photos/cinnamonfeta/sets/72157624714956942/

Most én is hintát vadászok a lánynak, de szinte senki nem postáz ide, vagy ha igen akkor meg baromi drága a postaköltség. Így most azon gondlokozom,hogy lehet veszünk itt helyben egy újat, mert a használt+postaköltség az kb. megyezik egy vad új itteni árával :roll: .

Luna,
nekünk nagy szerencsénk van, ugyanis itt van egy nagyon-nagyon jó szokás:
mikor babát vársz, szülés előtt kb. 2-3 hónappal elmész egy ilyen mindentáruló bababoltba (mint pl mothercare) és csinálsz egy listát, hogy miket szeretnél. Erre minden felkerülhet a sz@rtól a repülőig (bocsi). A rokonok-barátok meg úgyis kérdezik, hogy mit szeretnétek ajándékba akkor meg mondod, hogy hol csináltál listát menjen el oda és válasszon valamit róla.
1. tuti olyan dolgokat kapsz amit akartál. Minden tekintetben, méret, szín stb.
2. nagyon praktikus, mert így szinte semmit sem kellett nekünk venni a lánynak, persze a kezdő ruhákat, apró kellékeket leszámítva.
Szóval így lett már a születésekor járókája, etetőszéke, a következő méretű autósülése, kenguruja, pihiszéke stb. Nekünk ezek hál istennek egy fillérbe se kerültek, mert megkaptuk őket ajándékba. Oltári nagy segítség ez így a szülőknek.
(A járóka már be se fért a kamrába :roll: , így az a kiságy és a szobafal között várja sorát összecsukva)
Itt csesztük el egyébként, mert én hintás pihiszéket akartam tenni a listára, de a csaj meggyőzött minket, hogy a gyerek majd hozzászokik és nem lehet majd másképp elalatani, megnyugtatni stb... Így lett sima pihiszékünk ami szintén tök jó, mert imádja, de néha jól jönne a hinta, hogy az esti nyügis időszakban el tudjak menni wc-re, vagy feltegyem a kaját főni.

Vok,
ha nem az a bakteriális izé akkor mi okozta a rózsaszín kakit Alexnak? Kiderült már?

Csilla,
örülök, hogy mehettek haza! Remélem most úgy engedtek titeket haza, hogy megtalálták mi a baj és ki kezelték rendesen! Nagyon várom, hogy gyere és mesélj mi volt!

Majd még jövök és írok a többieknek is, de a lány per pillanat, igényt tart a karomra alvás céljából.
Vendég

nem bantasz meg, ez a tobbemberes babak leirasa reszben :) errol valtottunk gondolatokat itt tegnap Zsoval es erre mondtam, hogy en het elejen mar gyanakodtam a gyerekemre de aztan gyooorsan eldontpttem, hogy nem, nekem nem lehet tobbemberes gyerekem, ez csak atmeneti tevedes es a 3. honap vegen elmulik egy pillanat alatt :)
ha valaki amugy meg gyanuba keverne sajat gyereket is, emitt egy topik es van benne reszletes leiras is a jelensegrol valamint jo sok tapasztalat :( en szeretnek kivulallo maradni, nagyonnagyon :)
http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=361

itt vannak amugy a kitetelek... haaat:
1. INTENZITÁS: sokkal intenzívebben sírnak és követelik azt, amire szükségük van, pl. szopás, mama közelsége. Ez már újszülött korukban meglátszik.

2. MAGAS AKTIVITÁSI SZINT: folyton mozgásban van és folyton igényli a fizikai és szellemi kontaktust.

3. FÁRASZTÓ: teljesen igénybe veszi az őt gondozó személy minden energiáját: elégedetten tartása végett állandóan cipelni kell és állandóan gondoskodni kell a szórakoztatásáról.

4. GYAKRAN/ÁLLANDÓAN ENNE: azaz folyamatosan cicin lógás, mert ez neki nem csak evés, hanem a boldogságához elengedhetetlen kellék.

5. KÖVETELŐZŐ: nemcsak magasak az igényei, de addig követeli, amíg meg nem kapja, amit akar.

6. FOLYTON FELÉBRED: nos, ezt nem is részletezném .

7. ELÉGEDETLEN: nagyon nehéz frusztrációmentesen tartani őt.

8. MEGJÓSOLHATATLAN: nem lehet előre tervezni, mert mindig máskor eszik, alszik. Sose tudod, hogy éppen mi fog nála működni pl.elaltatásnál :éneklés, ringatás, cici.

9. SZUPERÉRZÉKENY: a környezet minden rezzenésére, könnyen stimulálható, minden érdekli, ettől nem tud lenyugodni. A kicsi fájdalomra is nagy intenzitással reagál, pl. fogzás.

10. NEM LEHET LETENNI: maximális testkontaktusigény, ennek hangot is ad.

11. NEM ÖNNYUGTATÓ TÍPUS: tárgyakkal nem lehet becsapni, pl. nem nyugszanak meg a zenélő dobozra, macira, hanem csak és kizárólag mamától/papától várják a megnyugtatásukat.

12. SZEPARÁCIÓS SZORONGÁS ERŐSEBB, HOSSZABB: csak a mami...

luna6

Viki, itt is lehet listat irni, de szerited ki a frasznak irnam???? Szinte semmit nem kaptunk senkitol :) na jo anyostol egy jopofa tehenket formazo vastag szonyeget es egy rugdalozot. emberem hugaektol egy oltozet ruhat, majd tan jovo tavaszra beleno a muki. ennyi :D:D jaroka meg pihenoszek ajandekba? :D fel sem merult senkiben. (ok, en anyamtpl meg nagymamamtol kaptam penzt a szamlamra, szoval abbol veszek pl fulldraga jarokat, mert a havi koltsegvetesunkbe bizony nem fer. nem is ertem emberem mit lelkesedik egy esetleges hugicaert, bar az infrastruktura vegulis adott lesz ugye :) mondjuk odahaza ami cuccom el van teve abbol aron is boooven profitalhtna, csak tovabbra sem ferek hozza semmihez)

luna6

Bakker, egy ilyen gyerekkel nem lehet semmi az élet, nagyon drukkolok hogy Áron ne legyen ilyen, bár ahogy írod/írtad eddig annyira nem tünnek erősnek a tünetek nálatok.
Abban meg hiszek, hogy igen is képes az ember azt kapni, amit szeretne, és hozzáállás kérdése. Ha te eldöntötted hogy Áron nem többemberes baba, akkor nem is lesz az.

KépKép
tatim

Hat aron meg aproka es meg lehet ez a kezdeti akklimatizalodas :) ezert sem tunhet minden tunet meg tul erosnek, sok ezekbol nagyobb korban jon elo, a tobbemberesseg ugye nem honapokig hanem akar evekig is eltart. szoval nem, aron tuti csak extrem hasfajos, igy kell, hogy legyen, mert kulonben felmondok :D

amugy az 1-2-3-6-7-8 es 10 megfigyelheto a mukinal kulonbozo mertekekben :(

luna6

Luna!
Szuper kilátások! :S Nem irigyellek!!!

Detti!
Szerintem rápihent a rossz napokra. És vége is lehet talán a rossz közérzetének :D

Nik!
Tök jó, hogy kapott a férjed szabit! :D

beszéltem dokival. minden maradék tenyésztés negatív. Szerinte vírus. Doki azt mondta, hogy ha jövő héten még lesz rózsaszín a pelusban, akkor menjünk vissza. Én közben próbálkozom, hogy mi az a kaja, ami kiválthatta. Mert ez lehet allergia is... kíváncsi vagyok.. ma ettem olyat, amiben van tojás.. ha erősödik a vérzés, illetve visszajön holnapra, akkor az lesz a ludas, ha nem, akkor holnap már iszom újra a szörpömből... ha az se módosít semmin, akkor megpróbálom a tejsavót, amit véletlenül ettem ropival. Azt, ha tényleg semmi, akkor tényleg vírus volt...

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna, bár tudom nem vígasztal de 2 dolgot írnék neked:
1. Bence is 2 óránként kel éjszaka kb. Nappal érdekes módon van, hogy 4 órát is elvan kaja nélkül, sőt ha felajánlom neki, akkor sem kér cicit :roll: Szóval érthetetlen számomra.
2. Nálunk Lili pontról pontra olyan volt, amit leírtál. Kibírtam, de nagyon rossz volt és nem véletlen, hogy én nem is akartam több babát 4 éven keresztül. Kb. ennyi időbe telt, míg kihevertem és "elhittem", hogy lehet másmilyen is egy baba. Hát most látom. Talán ezt is érzi Lili és ezért is olyan goromba velem. Tény, hogy Bence és Lili egész más, ég és föld. Pedig azért Bencével is vannak pici gondok, de meg sem közelíti a múltamat. Ha ő lett volna az első baba, valószínűleg már hamarabb lett volna tesó :lol:
Na, most pont sír :lol:

Kép
Kép
hari

Hari, nem biztos, hogy forditva jobb, mert en meg nagyonjol tudom, hogy lehet mas egy baba engem meg mindenki mosolyogva azzal nyugtatgat, hogy hat a kolika az egy ilyen dolog...meg hogy hat az elso honapok nehezek... meg majd 3 honap es elmulik... en meg teljesen tisztaban vagyok vele, hogy a kolika nem csak ilyen lehet, valamint, hogy nem, nem minden elso idoszak ilyen embert probalo :) (es higyjem el, hogy ilyen egyszer esik meg az emberrel es a kovetkezore megint nem? :))

Belaudt az olemben, persze nem tudtam lerakni, folytattuk hat igy az alvast. Es kivetelesennekem sem kert 2 ora mulva enni, illetve bombizett egy picit de visszaaludt, igy 3 ora vegen megetettem felalomban, igy evett is onmagahoz kepest rendesen. Most letettem a pihiszekbe (meg nem kakilt, be reggel viszont mar megvolt az is) es kb 2 perc utan elkezdett nyikorogni :) Meg nem bog csak nyikorog mint akenetlen ólajtó :D:D es aaasit marha nagyokat, meg rugdokodik, nem hasfajosan csak ugy babasan.

luna6

na sehol senki! lányok ti is álomkórosak vagytok ... ma nem tudom mi van velem de utoljára akkor éreztem magam igy amikor teherbeestem és a pasim már viccelődik is ezen! mindjárt összeesem ... egész reggel óta érzem ezt a lecsukodik a szemem kórt
nnnnagyon duuuurva
:-(
Vendég

luna ez a papucs :-)
Vendég

[quote="nanetto"]l írta:nanettouna ez a papucs :-)

kovetni kell az aktualis trendeket :) (ket bomboles kozott, ha raerunk... ma szooooo szerint semmi mast nem csinaltam mint ultem/ulok a gyerekkel az olemben... es kicsit ettem is, es szoptattam. haaaat... azert mashogy is el tudnam kepzelni. most pl azonnal indulnek egy nagyot setalni a Dunara :))

luna6

Azert megnyugtat egy kicsit, hogy nem csak en szoptatom a dedet ketorankent. Emlekszem, Rebekanal meg Zsofinal meg fuzetet is vezettem a szoptatasokrol. Itt bele sem vagnek ebbe a nagy kalandba, annyira egybefolynak az etkezesek. Foleg az ejszakak nehezek, es en is nagyon mosott szarnak erzem magam.
Zsofi gyerek a konyhaban halandzsazik flamandul. Hihetetlen, hogy mire nem kepesek ezek a gyermekek.
Lola meg az olemben szunyal, felig nyitott szeme arra figyelmeztet, hogy le ne merjem tenni, mert azonnal felebrd.

Nik
Csodaszep a babaszoba. Kicsit facsarod a szivem, mert nekunk ilyen sose lesz. De meg ha lenne, akkor sem tudnek ilyen rendet tartani benne.

Lista
nalunk is letezik, de nekunk mar megvolt majdnem minden, meg ahogy Luna is mondja, kitol is kerjem a dolgokat??? Persze volt egy ket joindulatu szomszed, aki megkerdezte, hogy mire lenne szuksegunk. Es mi a vegen mindenkitol pelusra kertunk penzt, az mindig jol jon :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

igy netezik Aron :) na jo, szoval igy alszik, nalunk ez a meno...
Kép
a hatter stilusosan...
Kép
es persze nyitott szemmel alszik, mert o is resen van, mint Lola :D
Kép

latom Gem, akkor neked is kijut a jobol :) olbebaba es veget nem ero szoptatasok... el nem tudomkepzelni hogy ferne ebbe bele meg egy apro gyerel ide nekem...

luna6

Altalban kajal, amikor felmegyek vele a szobaba, tehat 11-kor, 12-kor vagy fel 1-kor, utana a kovetkezo fel1-2, majd fel 4, majd meg egy hajnali szopi.
Ezert neha 10-kor felosonok aludni, ferjem meg hozza utanam a matricat, amikor ebred. Volt, hogy fel4-kor jott, no annak nagyon tudtam orulni, mert ezutan ugye mar csak egy hajnali szopi fert bele fel6 korul, majd kezdodhetett a nap, juhhe...

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

kozben boszen lesem a kendoket a neten. K dragak, de nagyon tetszenek

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Vik, nagyon szép Zoe szobája :)

Luna, szuper az integetős kép, nagyon helyes pasi Áron. (gondolom ez a szerencséje :D )
én legalábbis ezt szoktam mondani, mert különben már lehet hogy oda adtam volna vkinek :) :)

Vok, és van még rózsaszin pelus, vagy már elmúlt?

KépKép
tatim

ne figyeljen ide aki erzekeny a szoptatas temajara... es elore bocsajtom, ugye erost szoptatas parti vagyok DE akar illik ilyet akar nem, elmondom, hogy bizony sokszor szinte utalok szoptatni, ez van :) szornyu ugy nekikeszulni, hogy elore sejtem balhe lesz, hogy tudom, meg kell kuzdjek egy kozel 7 hetessel. hogy az eppen aktualisan szabad kezevel utemesen pufol avagy taszigal elfele, hogy ivbe fesziti magat es rugdos hozza... ezt idonkent orditas nelkul, maskor orditva. ha nem uvolt es a bunyo kozben szopik (felmerhetetlen, hogy mennyit, hogy egyaltalan barmit is) akkor is hol elengedi hol elkapja... es olyan ivben hajtja hatra a fejet amit en felsotesttel anatomiailag kovetni alig birok vagy csak a mellbombo tepese altal... es o ekozben meg meg enne is, mert ha felemelem abbahagyja az uvoltest - valoszinu vizszintben jobban faj a hasa - es racuppan az oklere es ugy csinal mint aki ehenhal.
Illik vagy nem ilyet, en utalom ezt csinalni... de legalabb ejjel nincs ez az orjonges... (most probaltunk enni, muszaj leallnom kozben mert nem megy, ezt az egesz leirast is vegiguvolti a kezemben rugdosva, feszulve, felig oklevel a szajaban)

luna6

Én is visszavonom, hogy elmúlt Bence hasfájása :cry: Vagy a fene se tudja. Igazából nem kapkodja a lábát, csak rettentően elkeseredetten sír néha. Olyan fellángolás szerűen. A fene se tudja, mi baja van. Tegnap este is ezt csinálta, meg ma is. Kb. 6-kor kezdi, és tart a lefekvésig. Persze nem végig, kissebb szünetekkel.
Remélem nem lesz nála állandó szokás, mert nem túl szimpatikus :lol:

Közben vendégek voltak nálunk, azért nem írtam az előző hsz után. Most mentek el, Apa meg mindjárt jön haza, de azért gondoltam kicsit benézek. Csilláék hazaértek már?

Luna, nem semmi alvó póz. Karod hogy van? :shock: Nálunk most épp játszószőnyegezés van, egész jól működik a dolog. És el is éri azokat a kis biszbaszokat, csak ki kell nyújtania a kezét, lábát. De azt annyira nem szereti. Inkább csak nézi őket és vadul vigyorog két sírás közben :roll: Fura egy pasi, de imádom!!!

Kép
Kép
hari

Luna, tök átérzem a helyzeted, nem csodálom, hogy utálod. És persze nem szép dolog ilyet mondani, de ha ezt érzed, az teljesen normális és ha leírod, az meg őszinte. Szerintem. Az lenne fura, ha szeretnéd ezt az állapotot. A SZOPTATÁS alatt senki nem ezt képzeli el. Sajnos mással nem tudlak vígasztalni, mint hogy hátha elmúlik. Mondjuk ha nem, akkor sem tudsz mást csinálni, főleg ha nem fogadja el a tápot. Én bevállalom, hogy a helyedben már lehet hogy rég tápoznám, sőt Geo helyében is. Én feladós típus vagyok, szerencse, hogy nálunk azért nem ilyen rossz a helyzet. Na, most megint sír.

Kép
Kép
hari

Hari, hat volt egy ket felindulasom, hogy legalabb hozzatapolom, de nem kellett neki. az uj tapot meg meg nem bontottam fel :D lehet az kene neki, ezert a dilemma... ellenben lehet jobban aludna ejjel amde ne tenne jot a tejtermelesnek amde jot tenne az en alvokamnak... sok itt a csikicsuki... (amugy siman lehet, hogy a cumisuveggel, a tappal egyutt is verekedne ugye, csak talan aludna is neha... vagynem :D nagy talany nekem ez az aronmuki!!)

luna6

na elhallgatott es zaroakkordkent teledurrogta a pelust. ez jo is lenne, ha ezzel vegeternenek kinjai, de en mar tudom, hogy ez max felvonasok kozotti szunet, plane igy estefele :)
este ujabban ugy eszunk, hogy szetuvolti magat furdes utan es ehen akar halni, amde ulepedesi es higgadasi szakaszba kell kerulnunk akkor, hogy felkomaba keveredjen es jo esellyel akko lehet neki enni adni. ha meg nem, akkor kaja nelkul (minimalissal, mittudomen mennyivel) bealszik.

luna6

Luna, tényleg minden együttérzésem! Tudod, hogy én mindig poénkodok, vagy legalább is próbálok (lehet nem tűnt fel), de komolyan azt kívánom, hogy minél hamarabb legyen jobb a helyzet nálatok, mert ebbe tényleg ki lehet merülni mind fizikailag, mint szellemileg.

Én viszont lehet, hogy azért fogom abbahagyni a szoptatást, mert ha nem vehetek be nyugtatót, akkor fel fogok robbani. Ma egész nap migrénem volt és Lili az agyamra megy. Most itt áll mögöttem és akárhogy kérem, nem hajlandó bemenni a szobájába. Nem volt képes rendet rakni sem, nekem kellett. Annyira elegem van belőle, hogy kezem lábam remeg. De ha erélyesebben rászólok, akkor tuti elkezd ordítani, amire persze felébredne Bence, azt meg nem szeretném. Úgyhogy megint ő nyert, mert az van amit ő akar. Annyira utálom az egész helyzetet. És ő pontosan tudja, hogy most nem fogok kiabálni vele Bence miatt, és hogy nem akarom azt sem, hogy ő kiabáljon. Sarokba szorítva érzem magam és dühös vagyok. Pattanásig feszülnek az idegeim és úgy érzem bele fogok hülyülni az egész helyzetbe. Persze biztos lenne most is valami okos megoldás, de már esélyem sincs, hogy végiggondoljam a helyzetet és analizáljam a lehetőségeket, mert érzem, hogy ha ma még egyszer ellent mond, akkor lehet, hogy odacsapok. Amit meg nem akarok, egyrészt elvi okok miatt, másrészt ugye akkor megin jönne az ordítás. :twisted:

Viszont Bence fürdés után szopizott egyet és már alszik is. Legalább is már majdnem. Csöndben van, de még mocorog. Nem is tudom mi lenne, ha ő is olyan lenne, mint Lili volt.

Ráadásul eddig elég volt Bencének este egy cici, ma meg már 2 kellett neki. Igaz a másodikból már nem sokat evett, de arra gondoltam, hogy a sok idegességtől lehet, hogy kezd kevesebb tejem lenni?? Most újra elkezdem szedni az Urticát, hátha segít. Azt nem szeretném, ha elfogyna a tejem, mert pont kezdem megszeretni a szoptatást. Most ugyanis nem fáj egyáltalán. Nem is álmodtam arról, hogy ennyire fájdalommentes lesz valaha is. Erre most ha elfogy a tej, akkor nagyon szomorú leszek, úgyhogy jó lenne nem idegeskedni. :roll: Majd igyekszem magamba szuggerálni, hogy nyugodt legyek. :lol:

Kép
Kép
hari

Pedig egy ido utan teljesen fajdalommentesse valik, ez annyira fix, minthogy... aa vatta van az agyamban, meg egy frappans hasonlatom sincs... na joo, annyira fix mint a MaggiFix... ebbol latszik, mennyire le vagyok epulve :D (mondtam emberemnek lassan beszeljen hozzam, mert szo szerint es viccen kivul, idobe telik mig felfogom mirol beszelnek hozzam, bar azt meg felismerem, ha beszelnek hozzam :D:D:D)
szoval ha nem lenne tok fajdalommentes tuti nem szoptattam volna a Mancit 15 hoig... egesz biztos, hogy addigra ez mar nem volt tema. 4-5 honap utan kb nem volt tema, hogy van e vagy nincs e, keves e vagy eleg e, tuti nem fajt es eszembe sem jutott a dolgon agyalni, hogy szoptatas. (jottem mentem a gyerekkel, el sem hiszem... en asszem most vasarnap.. nem hetfo doki ota el sem hagytam a lakast :))

Hari, Lilivel valo hatalmi harcokra (igazi jatszmak lehetnek ezek mar) valami pszichomoki? Eloszor is neked egyedul, hogy helyretedd a dolgot, le tudj 'higgadni' es ezetleg ujbol nekiindulni egy reformnak amit javallanak?

luna6

ja igen...stressztol csokkenhet... DE anno en igen valsagos szituban voltam mikor Mancimnak nem volt tej es a hozzatapot el akartam hagyni a full szoptatasert (es ugye sikerult) es megis mukodott, szoval a dolog nem feltetlenul vegzetes.

luna6

Kepzeljetek, Geza macska aki nem annyira csipi Aronbebit (mondjuk meg tudom erteni, menekul a visitas elol... neha enis tennem, ha tehetnem :) ) fogyott 30 dekat a stressztol :) A macskaknak a bebik esetenkent nagy stresszhatast jelentenek, hat nalunk most ez all fenn, a macska egyertelmuen vekonyabb, megmertuk es fogyott. Szegeny macs!! :( :)

luna6

Hari, próbáld ki a Sedatif Pc nevű homeó bogyót, nyugtató, stresszoldó hatása van, de lehet hogy Vok tud jobbat...

Nekem gyakorlatilag minden este azutolsó etetés 2 mellből történik, és közben hasonló a felállás (fekvés) mint Áron esetében, pár perc szopi után jön a balhé. Viszont Dorka nem csinálja minden esetben, napközben csak nagyon ritkán, bár van rá példa, de este 10 esetből 9 ilyen. Én nem utálok szoptatni, de azért várom már hogy tudjak neki mást is adni, annak ellenére hogy sokáig akarom hogy szopizzon, és remélem hogy meg is teszek ennek érdekében mindent.

Tegnap voltak látogatók, akik csak a fürdetés után mentek el, és a barátnőm szoptatás közben csak csöndben és suttogva, a kezét az ajtórésen beduga köszönt el. Kicsit csodálkoztam is, hogy ezt miért így csinálja, majd rájöttem, hogy nála ez biztosan így volt, és a szoptatás egy meghitt és bensőséges dolog volt. Hát nálunk ez nem így van, annak ellenére, hogy nem nézek tv-t, nem telefonálok, stb. közben.

Szóval biztos lehet ezt másképp is, de nálunk sem ez a helyzet, szóval Luna, én megértelek.

KépKép
tatim

Zarojelben jegyzem meg azoknak, akik azon aggodnak, hogy "ma este mar ket cicibol kellett szoptatnom" stb stb, hogy en mindig ket cicibol szoptatok. Nem tudom, valahogy ugy erzem, hogy egy nem lenne neki eleg, vagy a fene tudja, igy alakult ki, mindegyik lanyomnal.

Luna
te vagy az, akit aztan tenyleg nagyra becsulok, en a helyedben biztos, hogy mar reg bodobtam volna a torolkozot. Lola igaz, hogy gyakran kajal, de o legalabb teljes erobedobassal es lelkesedessel (neha kicsit tul naggyal) teszi. En nem tudom, hogy birnek-e a szoptatasert kuldeni egy olyan gyerekkel, aki kezzel-labbal tiltakozik a szopas ellen. Persze tudom, a tap se kell neki, szoval nem egyszeru a dolog. Megjegyzem Zsofia lanyom 9 teljes honapig nem fogadta el a tapot, vagyis pont addig a napig, amig vissza nem mentem dolgozni. Szoval szerintem ne vessd el a tapot azert, mert most nem fogadja el: ha hagynad egy picit "ehezni", szerintem utana valoszinuleg racuppanna, es a te eleted is normalizalodna egy kicsit. Egy probat meger szerintem, akar ezzel, akar azzal a tappal!

Hari
ez a Lili-problema nagyon kiaakaszto lehet. Nalam is van egy csomoszor, hogy Zsofi kihasznalja, hogy oda vagyok kotve Lolahoz, es valoszinusiti, hogy meg ha fenyegetozom is, de nem fogom betartani a szavam. Hat en betartom, mert ma is abbahagytam a szoptatast Zsofi kedveert, aki izelt felvenni a bugyijat es a nadragjat es itt flangalt nekem felig puceran felkeles utan meg egy oraval is. Szoval abbahagytam a szoptatast, es igenis a fenekere csaptam egyet. Szerintem ugyanugy kene viselkedned Lilivel, mint ahogy eddig tetted! Eddig mivel tudtad ravenni olyan dolgokra, amiket magatol nem tett volna meg?
Masreszrol ot is nagyon megertem, mert eddig csak az ove voltal, most meg csak azt latja, hogy Bence igy meg Bence ugy, anya meg nem er ram. Huzzd oda magadhoz, amikor szoptatsz, es meselj neki, olvass neki, magyarazd el, hogy epp mit lat a teveben. Probald meg azt ereztetni vele, meg ha nem is igaz, hogy a baba csak egy "mellekes" dolog, de igazabol a kozeppontban o van, es hogy a kapcsolatotok nem valtozott semmit csak azert, mert most mar eggyel tobben vagytok. Lilinek csak te kellesz, ERTED kuzd, ezt ertsd meg!
Szerinted Zsofi mit csinal, amikor szoptatok??? Ott ugral neha a fejem folott, hogy majd leesik a szofarok, vagy raesik Lolara, vagy mittudomenmilyen eletveszelyes mutatvanyt mutat epp be! Ezzel mind csak a mi figyelmunket akarjak magukra hivni, mintegy azt mondvan: VEDD MAR ESZRE, HOGY EN IS ITT VAGYOK, nekem sokkal nagyobb szuksegem van rad, mint a babanak!

En probalok a ket nagyyal is kulon programot csinalni (neked ez talan nehezebb, ha a ferjed dolgozik napkozben).

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Hát asszem ennyi volt a tej. :( :( :(
Hiába fejek minden szopi után, hiába rakom rá szopinál 2 cicire, hiába eszem az UU, iszom a Fitolachot, semmi. Nincs több. :( :( :(
Ma alig tudtam lefejni szopik után tiz milit, este ráadásul még el is pattant az egyik mellemben az ér, amikor próbáltam fejni, ahogy mondtátok 5-5 percig tejserkentésként. :( :( :(
És a cicim is kisebb lett. :( :( :(
Szóval most ki vagyok. :( :( :(
Ráadásul ha tápozni is kell majd, nem tudom hogy fogom, mivel még a tejemet se issza meg cumiból!!!! Utálja a cumit és a cumisüveget!!! :( :( :(
Most szarul vagyok emiatt. :( :( :(
Erre már szerintem senki nem tud semmit mondani.:( :( :( :( :( :(

Luna: Aron nagyon cuki!!!!!!! És ez a Cross!!!! :)

Gemini: látad a virágkiállítást Brüsszel belvárosában?

Detti

KépKép
bhdetti

Detti
sajnalom a tejet
Nem, meg nem lattam a kiallitast. Az igazsag az, hogy nem nagyon vagyom be Brusszelbe, mer nekem az a munkahelyemet jelkepezi. Igy ha tehetjuk, inkabb masfele megyunk, meg inkabb a zoldbe.
De azt mondjak, a kiallitas gyonyoru (mar ha arra gondolsz, amikor a foteret elarasztjak viragokkal)

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Detti!
És Levi üvölt,h ogy éhes??? Vagy hogy reagál? Mert az, hogy TE nem tudsz fejni, az nem jelent semmit.
Kérlek beszélj egy szopi tanácsadóval, mielőtt feladod!!! Nagyon kedvesek és segítenek!
Mióta szeded az Ultircát? Hagytál közte szünetet?

Hari!
Jajjj, még olvasni is olyan rossz volt, amit Liliről írtál. Bár már átrágtuk ezt egy párszor, de olyan szar, mert közben tudom, hogy milyen lehetne! :? És sajnálom, hogy ez nálatok nem tud összejönni.
A sedativ PC tényleg jó ötlet, de nézhetünk személyre szabott szert is, hátha bejön.

Foltiv!
Remélem nem azért nem írsz, mert kórházban vagytok a vér miatt!

Tatim!
Estére általában kevesebb a tej :D Szóval ez normális, ha olyankor mind a kettő kell neki.

Gem,
Meg jött ám a mani, csak lusta voltam írni... :? Bocsi :D Köszönöm! :D

Allergia teszt: Tojás kilőve, nincsen vér.
Ma jön a tejsavó, illetve tejpor... Kíváncsi leszek...

Eszter
Kép
Kép
vok

Detti:
Pár nappal ezelőtt nálam is nagyon siralmasak voltak a kilátások szopi terén. Én is azt gondoltam, hogy nincs tovább. Voknak köszönhetően viszot helyreállt minden. Legfőképpen lélekben sokat segített, hogy mellettem volt.
Először én is ideges lettem, hogy mi lesz, ha abba kell hagynunk a szopit. Aztán mikor mondták a lányok, hogy igenis van kiút, akkor erőre kaptam, megnyugodtam és átgondoltam az egészet. Lelkiismeretesen végigcsináltam a fejést, a gyakori szopikat, a szaporító fejést stb. nagy macera volt az tény, de megérte, mert 3 nap küzdelem után most már minden rendben. Tegnap már nem kellett pótlás.

Gergő sem fogadja el sem a cumit, sem az üveget. Viszont most, hogy pótolni kellett kis gyakorlás, próbálkozás után elfogadta, mivel éhes volt. Picit nyomtam a szájába, hogy érezze anyatej van benne, aztán csak sikerült rácuppannia és evett. Hál isten nem okozott cumizavart, a cicire ugyanakkora hévvel cuppan mint azelőtt - mondom én, hogy egy cicikirállyal van dolgom :D no, meg persze pasiból van.

Mióta tart nálad az, hogy úgy érzed nincs tej? Szerintem még helyrehozható. Ne add fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Luna:
Aron nagyon cuki!!!!!!!!!!!!!!
A pihiszéketek olyan ismerős nekem!!! :wink: :wink:
És az a póz, ahogy alszik... vagy szundikál... hát az is csúcs!!! Szerintem nagykorában igazi jó humorú, jó kedélyű emberke lesz belőle.
Vendég

Hari: amit és ahogy írsz Liliről, olyan mintha az én lányomról írnál. x ideig olyan szépen teltek a napjaink, de az utóbbi időben valami borzalom. Mintha ördög szállta volna meg. Mintha kicserélték volna. Azelőtt szót fogadott, oké nem egy szóra, de most elmondhatom neki 100x, ordíthatok vele, olyan mintha meg sem hallaná. Emellett flegma velem, és parancsolgat, ahelyett hogy megkérne. Szóval... sokszor gondolok arra, hogy vajon mit ronthattam el? És sírhatnékom van ha eszembe jut, hogy amit nevelés terén eddig felépítettem, az most úgy tűnik teljesen romba dőlt :cry: :cry:

Ha játszom vele, az a baj, ha nem, akkor az. Ha kedvesen szólok hozzá, az sem jó, ha kiabálok vele az sem segít... és még sorolhatnám.
Vendég

Vok, Heni: soha nem adom fel! Próbálkozom a végsőkig! Csak úgy már tényleg szar, hogy elpattan benne egy ér! :(
Levi nem szokott üvölteni, így csak reménykedek, hogy elég neki a 2 ciciből.
Hétfőn megyünk oltásra, ott lesz a védőnő is, így majd beszélek vele is.
UU-t kezdetektől szedem, de hetente 1x tartok szünetet. Amúgy napi hányszor lehet szedni?
Továbbra is fejem szopi után, vagy óránként is fejem?

Detti

KépKép
bhdetti

Urticat napi 3x5-öt szedj. Próbálj meg óránként fejni 5-5 percet mindkét ciciből. Vagy pedig Levit gyakrabban mellre tenni.
Vendég

lányok!!! luna vok gemini heni! és többgyerekes anyukák!!!!
ma 11 hetes Bobó és már pár napja én láttam de mostmár EGYÉRTELMŰ hogy felakar ülni a gyerek! ez NORMÁLIS??? a babahordóból egyértelműen felakar ülni a babakocsiban is ! tolja előre a fejét a nyakát erőlködik! :-) ha a térdünkre tesszük na ott meg nagyon LÁTVÁNYOS! ez baj??? mert védőnőnek szóltam szerinte ilyeneket nem kéne csinálnia :-(

a hason továbbra is utál viszont a tegnapi edzések eredményeként a gyerek reggel 7:10-percig aludt!!!! ... anyuka apuka kipihent ránctalan jókedvű :-))))

Detti: SZOPTATÁST NE ADD FEL!!!! higyj magadban!!! ... és igenis fog menni és lesz tej!!!! ... és a cicid is szép nagy lesz megint :-)
Vendég

ja és szerintetek császárosnál (tudjátok sogórnő) létezik hogy szerdán szült azóta nem volt MELLEN A BABA ÉS HOGY VASÁRNAP BEINDULHAT A TEJ? halálra aggódja magát! tegnap voltam bent fullos a kórház (nyírő gyula) - dehát nem tudom ott inkább az anyukáról szól minden mint a babáról! de lehet hogy rosszul láttam!!!! ... cukros víz az dől a gyerekbe ... a gyerek amikor dugdossa ki a nyelvét nem rakják mellre mondván alszik! de a baba programozott császáros jó hogy alszik mert lehet hogy még ki sem akart volna jönni ugye....
szegény csaj meg holnap akar mellszívózni ... de semmije nincs főleg hogy a baba nem is stimuláljra!!!! ....

valaki szült a nyírőbe? császárosok akik szoptatnak van itt???
én ehhez ugyanis nem tudok hozzászülni... :-)
Vendég

Szép napot mindenkinek!

Na tegnap nem hagyott időt nekem a lányzó bővebb fórumozásra.

Luna,
Aron nagyon cool :lol: ! A legjobbak a behúzok egyet neked, a klumpás és az alvós-fórumozós képek!
Már annyiszor írtam, de azt hiszem ezt nem lehet elégszer ismételni, hogy csodálom mennyire kitartó vagy a szopival. Én már rég hagytam volna a francba az egészet és próbálkoztam volna tápszerrel. Ha nagyon éhes lenne arra is rákapna hidd el! Lehet, hogy megszűnnnének, vagy legalábbis minimalizálódnának az alvásgondjai, a hasfájása és lehet, hogy nem óbégatna annyit.

Nanetto,
reméljük, hogy hamar rendbe jön Eszti a tornától! Azért az nem semmi, hogy így utólag a dokid is azt mondja, hogy jobb lett volna császárral szülnöd a miómák miatt. Már bocs, de ezt nem kellett volna tudnia szülés előtt is?
A lényeg, hogy nem a ti hibátok miatt nem tartja jól a fejét a lány, szóval ne hibáztasd magatokat!
Az ikeás kakaós lámpán olyan jót nevettem :lol:
Nekünk itt van Mothercare és tényleg jó rucijai vannak én is szeretném, ha nem lenne olyan rohadt drága ott minden. Én leértékeléskor veszek ott dolgokat amúgy nem adnék annyi pénzt értük.
Külön kedvencem a kiságyba való gumislepedőjük. Olyan jó pihe-puha! Na abból eddig egy csomaggal vettem amiben 2 db volt, de most akarok venni még egy csomaggal.
Az angol oldalukról megérné rendelni de a dögök Görögországba valamilyen okból nem szállítanak :twisted:

Picur,
remélem semmi komoly nem lett a véres kaki miatt! Gyere és mesélj. Mentetek dokihoz vele? Miért törölted a hozzászólásodat?

Hari,
hát nem írigyellek Lili miatt.
Talán pont ezek miatt a dolgok miatt meg a miatt, hogy nem vagyok biztos abban, hogy midkét gyereket egyformán tudnám-e szeretni nem szeretnék tesót a lánynak. Meg más okoból is amik szerintem sokkal érthetőbbek. Mint pl anyagi helyzet, meg tudnánk-e adni két gyereknek normál keretek között mindent amire szüksége van, stb.

Geo,
:?: :?: :?: :?: Csak nem nyaraltok?

Vok,
Hát jó kísérletezést Alex kakigondjához. Azért tök gáz, hogy nem tudják pontosan mitől van egy tisztán anyatejes babának véres kakija :roll: .

Gem,
a lányaid még mindig nagyon szépek! Apa gondolom irtó büszke rájuk :D .
Köszönjük a dícséretet a szobára! Rend meg szerintem csak addig lesz benne amíg a hölgy el nem kezd kúszni-mászni, de leginkább menni. Utána gondolom már nem lesz ilyen nagy rend benne. Most még könnyű rendet tartani.
A listára mi olcsó és drága dolgokat is tettünk. Apróbb játékokat, ruhákat és a nagyobb késöbb szükséges cuccokat is, mint pl járóka. Így mindenki tudott találni valami rajta, az is aki 30 eurot szánt ránk és az is aki 100-200-at (nagyon közeli rokon).

Tatim,
neked is köszönjük a szoba dícséretet!
Én ugyan nem szopatom a lányt, de nem szeretem, ha bárki itt van akkor és bámul minket, mert akkor úgy érzem, hogy a lány nem a kajára koncentrál és nyammog még akkor is ha dög éhes. Persze az más, ha pl elmegyünk étterembe, vagy kiülünk valahova kávézni, akkor nincs más lehetőség.
De az etetést annak ellenére, hogy nem szoptatom én csak magamnak akarom ameddig csak lehet. Persze Nikos az kivétel!

Én most azon gondolkozom, hogy veszek a lánynak egy mini medencét és kirakom a balkonra, megtöltöm vízzel és beleteszem a fürdetőszékét és úgy pancsolunk majd. Itt már megint pokol van. Ha lehet fokozni az állandó 30-32 fokot akkor azt miért ne tegyük ugye! Még legalább 1 hétig 35-39 fokokat mondanak. Kész öngyilkosság kimenni :( .

Csilla,
Remélem minden rendben! Majd ha már kipihented magad és lesz lelkierőd is gyere és mesélj mi volt! Nyaralni mikor mentek?

Detti,
Halgass a lányokra szopi ügyben! Ha meg nem lesz más megoldás akkor se aggódj. Ha nagyon éhes lesz akkor úgyis elfogja fogadni a cumisüveget is! Lehet, hogy a formája nem tetszik neki. Lehet próbálkozod kéne majd más formájú, anyagú cumival (szilikon, latex). A latex állítólag jobban hasonlít az emberi bőrhöz érzetre.

Jaj, bocsánat, ha valakit kihagytam, szita az agyam.
Vendég

Sziasztok

Ne haragudjatok, hogy ennyire ritkán jövök, de nem megy gyakrabban. Kicsi fiam most aludt el 4 óta először. Szóval nálunk meg ez van.
Igazi ölbebaba lett. Csak a karunkban hajlandó elaludni és ha letesszük szinte azonnal kel és sír. Ahogy Gem és Luna írta, Arni is félig nyitott szemmel alszik, eszembe se jusson letenni, mert jaj lesz :lol: :lol:

Azért nem minden nap ilyen ám, de átlagban ez a jellemző. Csak ezt a 2 oldalt olvastam vissza, szóval láttam a többemberes baba cikkeket is és eleinte megijedtem, hogy Arnika is az, de nem. Ennyire azért nem, mert nekem meg lehet nyugtatni, éjjel jól szokott aludni, csak napközben nem megy neki egyedül :lol: Arra szoktam rá, hogy amilyen gyakran csak tudom, kiviszem a babakocsival, de akkor is szó szerint rángatni kell és a lehető legdöcögősebb helyet kell kiválasztani, mert különben nem alszik. Na jól kipanaszkodtam magam :D

Egyébként rendben vagyunk, képzeljétek 8 hetesen már hasra fordult, amit azóta is szorgalmasan gyakorol :lol:

Szerdán voltunk 2 hónapos tanácsadáson, már 4300 g és 55 cm. Sajnos úgy néz ki, hogy nem ússzuk meg a szemészetet, ettől egy kicsit félek. Nem, nagyon félek, ha csak rágondolok, a hideg kiráz. Biztos, hogy én is sírni fogok :cry:

Vettünk légzésfigyelőt, az ominózus hsrafordulás óta, mert el tudja fordítani a fejét hason, csak akkor éppen éjjel volt, rajta volt a hálózsák, a keze beleakadt és nem tudta kiszedni (akkor még)és a feje teljesen a rácsnál volt már. Nem tudom jobban elmondani, szóval beszorult. Én meg paramami vagyok és megijedtem, hogy mi van, ha annyira beszorul, hogy nem tud levegőt venni, ezért vettük a figyelőt.
Be is jelzett egy éjszaka alatt 4x :!:
Ez a légzésfigyelő olyan, ami 20 mp -es légzéskimaradás után rezgéssel stimulálja a babát és csak azután riaszt. Mind a 4 riasztás ilyen rezgés volt, ezért jövő héten megyünk a SOTE 1-re, hogy megnézzék van- e valami baj. Mert a figyelő papírján az van, hogy 20 mp után riaszt, a férjem magán kipróbálta többször is, neki meg hamarabb riasztott. A doktornő azt mondta, hogy nem mindegy az idő, mert 15 mp normális, a 20 meg már nem.
Szóval most ez van.
Megnéztem ennek a neonatológiának a rendelését, csak csütörtökön rendel kemény 1 órát. Nagyon komoly. Remélem minden rendben lesz.
Azóta együtt alszunk a nagyágyon (apa kiszorult). Arni mózeskosárban mellettem, hogy lássam és halljam, hogy minden rendben van.

Gyönyörűm azóta is alszik, 1-kor kellet volna ennie, szóval ugrott a 7 órás fürdetés :roll:

A szeme színét még mindig nagyon nehezen lehet megállapítani, de pár napja egyre jobban zöldül (nekem barna, a férjemé kék :lol: ), szóval kire ütött ez a gyerek :lol: valószínű apukámra :D

Nagyon hiányoztok, jönnék én gyakrabban is, de nem megy :(
Üdvözlöm az újakat, akik már nem is azok :lol:

A feltöltött képeket meg szoktam nézegetni, mindenki babája csodaszép :lol: :lol: :lol: :lol:
Olyan fura, nemrég még mindenki a 2 csíknak örvendezett, most meg már itt vannak velünk a babáink:lol: :lol:

Sziasztok!!!!!!!!!

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok!

Detti!
Hívj fel, megadtam már a számom, úgy emlékszem. Balcsin leszek holnaptól. De én még minidig azt ajánlom, ohgy hívj fel egy szopi tanácsadót! Tuti tud segíteni.
És ha Levi nem sír, akkor nem biztos, hogy éhes, attól, hogy neked már nem jön semmi. Bízz a fiadban is egy kicsit, tudja ő,hogy éhes-e még :D (kivéve ugye az olyan extrém eseteket, mint a gyomorszájszűkület, mert ott nem akar enni, de ez nálatok nem így van D:)

Hani!
Annyira örülök, hogy sikerült lelket önteni beléd! :D Gondolom benned van a stressz is, hogy Bogit nem tudtad olyan sokáig szoptatni, mint szeretted volna. Szerintem most nem fogsz rápánikolni az ugrásokra és addig fogtok tudni szopizni Gergővel, ameddig szeretnéd :D
Annyira rossz nálad is olvasni, hogy milyen a kapcsolatod most Bogival!! Nagyon remélem, hogy hamar rendbe jön és Bogi is rájön, hogy még mindig szereted! :D
Hanna az első 1,5 hónapban volt nagyon nehéz, azóta tényleg napról napra jobb. Volt visszaesés is, amikor a nagyszülők nem szólhattak volna hozzá Alexhez, csak hozzá :D De azon is túlestünk. :D

Nanetto!
Miért nem volt eddig mellen az a szerencsétlen gyerek? És miért csak ma holnaptól fej a leányzó??? Tejet egyébként annak is lehet csinálni, aki nem szült, hanem csak örökbe fogadott, az nem gond, de az, hogy a pici ilyen sokáig nem szopizott és csak cumisüvegből etetik, az eléggé csökkenti az esélyét arra, hogy tudjon szopizni, bár nem lehetetlen. Gondolom be is sárgult....

Annak meg örülök, ohgy időben elkezdtétek a tornát Esztivel. Jót fog neki tenni! Szeretnek ülni a kicsik, mert jobban látnak, de tuti,hogy nem tesz még jót nekik :D Erőlködni meg szabad :D attól erősödik az izom :D:D És már láttam olyan gyereket, aki fél évesen felállt (konkrétan én is ilyen voltam), szóval nyugi! Mindegyik a maga tempójában fejlődik :D És innentől kezdve a szabad, nem szabad már részlet kérdés :D Hanna pl 8 hónaposan kúszott először :D (és utoljára.., mert onnantól csak mászott)
Fognál a fehér pöttyök ott vannak még?

Talinn!
Nem tudom olvasod-e, de érdemes lenne kendővel próbálkozni, és úgy tudna aludni napközben. rászokna az alvásra és talán idővel magától is menne...

Aprooka!
Az az AEK ez melyik kórház????? komolyan megbeszélném velük, hogy mekkora IDIÓTÁK!!!!!!

Tatim!
Szerencsére gyre kevesebb a szín benne, ami nem oda való. Bár szerintem már mindenre ráparázok. Még végig szedetem vele a 10 db-os normaflore-t, azt meglássuk mit hoz ki belőle. Addigra hazatér a dokink is és kérek tőle biztos, ami biztos alapon egy hasi UH beutalót, hogy alaposan nézzék meg a beleit szegényemnek... Hátha mégis abban van a bibi!
Párod háta rendbe jött már teljesen?
Olyan régen láttam Dorkát! Ha hazajöttünk Balcsiról csinálunk sétálós randit? :D

Ma szupi napunk volt :D Hanna kapott 3 napja egy PS2őt az egyik barátunktól, azóta családi játék megy, mivel nem mindent tud megcsinálni, így vagy én, vagy apa segítünk neki. :D Imádja nézni, ahogy megyünk és még meg is dicsér, meg drukkol is :D:D Ma is ez volt, és Alex is kedvesen átengedett a nővérének, jó sokat aludt, gondolom bepótolta a tegnapi vihar miatt kimaradt órákat :D Szóval jó volt :D Reggel anyával még elszaladtunk Tescoba bevásárolni rágcsát, meg édességet a Balcsihoz, azt hajrá :D Csajos (illetve most már egy kiskrapek is van a társaságban) 3 napot csapunk :D
Reggel még benézek majd, azt legközelebb valszeg csak szerdán...
Vigyázzatok magatokra! :D és írjatok jó sokat! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Csak gyorsan írok Nanettonak, aztán holnap talán tudok jönni..

Szóval én is egy héttel túlhordtam, próbálták gyógyszerrel beindítani a szülést, és nem ment. A farfekvés miatt amúgy is császár lett volna, de így hogy el sem indult a szülés már mégjobban nem volt kérdéses. A császáros megfigyelőbe egy napig nem hozták át a picurt, azzal az indokkal hogy alszik (ja, az ujját szopizta!). Aztán másnap megkaptam, cicizett is, de nem hagyták ott sokat, Gondolom éjszaka megtömték cukros vízzel, mert reggel ott volt az üveg a kocsijában! A cicim nekem nem durrant be (aműgy is hatalmas :roll: , meg ugye császár ...), ezért is volt bennem az, hogy nem elég a tej. Erre még a csecsemősök rátettek egy pár lapáttal, és most ott tartok, hogy van egy szopni nem nagyon akaró babám, akinek fejni kell a tejet, és pótolni, mert a fejt nem elég.
Szóval ha újra lehetne kezdeni, kikövetelném hogy a gyerek folyamatosan legyen mellettem, így nem kéne attól félni hogy az éjszaka aludni akaró nővérekre legyen bízva a picúr!!!!!!
cicmarek_

Vok: oké, csak küldd el a számod, mert az szerintem a másik Detti volt.

Detti

KépKép
bhdetti

Nekem Levi ma alig aludt. Most is felébredt. Gondolom a meleg megint. :(

Detti

KépKép
bhdetti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?