A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Másnak is nyűgös volt a babája, vagy az enyémnek van vmi más baja megint?

Detti

KépKép
bhdetti

Nanetto
szerintem egy kethonapos gyerek meg nem tud, nem tudhat felulni, meg nem kepes ra az izomzata, a mozgasat meg nem tudja ilyen mertekben es erovel koordinalni!
Mar az is hatalmas dolog, mint ahogy Talinn irja, hogy a baba kethonaposan megfordul. Ehhez is gratula!

Csilla
mi van veletek?????

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Detti!
Alex ma inkább alvós volt. Ő tegnap volt nyűgös, szerintem a vihart érezte... Mindegyik baba másra érzékeny. Nekem valszeg a kendőzés miatt a melegre se Hanna se Alex nem érzékenyek. :)
Elküldtem a számom! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Köszi Vok. Holnap felhívlak. Mi meg Gárdonyba megyünk! :)

Detti

KépKép
bhdetti

Gem,
Alex 3 hetesen átnyomta magát hasról hátra, Többször megcsinálta, még anyának is megmutattam,hogy nem képzelem be. :D Azóta csak 1x csinálta mert sokat hízott és még nem volt elég erős hozzá, de magát a mozdulatot tudja.

Eszter
Kép
Kép
vok

hahó!
ma kuktám volt! a főzéshez! férjemuram!!! no coment! berakta a baguettet a kenyérsütőbe csak a lapátot nem rakta bele de elinditotta a programot amig én elmentem bevásárolni esztivel! hazajöttem a liszt még mindig a tetőn állt se élszetőszag se kelttészta!!! :-) mondom baszki nem érzed hogy itt nincs semmi élesztő szag? mire észreveszem turizás után hogy nincs benne a lapát!!! ahhhhhh

aztán odaégette a baguettet mert nem érezte hogy ÉG ÉS FÜSTÖL MÁR A SÜTŐ és sikeresen megégetette a lasagna-t is amit fél napig készitettem .... a baguette a végén isteni lett csak a sót nem rakta bele szóval bazi izetlen lett maga a kenyér de ezt kiküszöböltem hogy bruschetta-t varázsoltam belőle és a fokhagymás trugyit jól felizesitettem ... na az nagyon fini lett :-)

Baba az edzéseket bazi rosszul tűri ma itt voltak a barátnők szinte ők is sirtak az egyik konkrétan lement inkább a kertbe a kutyához persze ablakon át hallotta az üvöltést!!!! nekem a szivem már romokban! a férjem az edző viszont kőkemény! halaádsunk 4 edzést követően: 0 ! :-) de a hátizmán és karján látszik hogy erőlködik!!!! ....

most vizsonnt alszik amúgy egész nap 2 órát ha alszik azt sem egyben.. igényli a társaságot főleg az éneklést!!!! sokat nevet tiszta virgonc edzés után viszont kész van a lelkem 1 órán keresztül... látszik rajta hogy úgy megmondaná nekünk hogy milyen kegyetlenek vagyun! kivi vagyok kedden mit mond a doktornő vagyis a gyógytornász

Vok: a pötyik ott vannak de megvizsgál aa gyógytornász is... az fogcsíra!!!! :-) szerintem már nem fáj neki de brutál a nyáladzása egyszerűen BRUTÁL mindent megjelöl! tegnap óta amúgy FOG :-) kurva cuki nektek is fog a babátok már akinek ilyne nagy???
Vok??? neked fog már ???? jaj olyna édi majd csatolok be képet!
szóval a gyerekemnek nő a foga - énekel kiscica hangon - felakar ülni vigyorogo kacag szóval egy géniusz - bár én jobban örülnék ha minden a maga tempójában menne!!! :-))))

na megyek mert a csajok elhúztak és irdatlan mennyiséget ettünk csak a szemét maradt itt és el kell raknom nehogy a Konkri pont most nézzen ide be és irjam hogy igy fekszem le

Voki jó nyaralást irigyellek!

Csilláékról hír???? szerintem ők most kihagyják a horvát utat - gondolom vagy már el is kellett volna hogy utazzanak oda????

Detti: TEJ??? én hivtam már 4x a ligát és tényleg nagyon jók kedvesek !!!!!!!!! és egy csomó szám van a oldalukon ha valaki nem tetszik tudsz váltani is!!!!
Vendég

Gem: nem tud felülni persze lehet hogy félreérthetően irtam... ő gondolja úgy hogy felakar ülni érted :-))) szóval húzza fel a nyakát meg minden holnap megpróbálom levideózni és felrakni :-)
már a pelenkázón is felakar ülni és a babakocsiban is állandóan miután nem sikerül sokat sir a kudarctól... :-)
Vendég

Nanetto!
Alex ma fogta meg az elefánt lábát a játszószőnyegen :D akartam is írni, de persze kiment a fejemből ::D nagyon kis édes volt! :D:D és jókat röhögött hozzá.
Alex inkább utánoz. :D Imádom. És fél órákat elvan azzal, hogy a kezét nézi és forgatja., Közben koncentráltan néz :D:D tipikus pasi :D 1 dolgot tud egyszerre csinálni :D de ezt már mondtam :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok: az enyem is elefantot fogott meg! konretan a hosszu ormanyocskajat! :-) az enyem a kezit nem nezi hanem a labait :-)
de a kezet gyomoszoli be ezerrel a szajaba! szoval kezdi felfedezni o is! rend van mindenhol! a parom meg mindig sehol... kezdek idegeskedni! :-( ...
Vendég

Na sikerült 70-et fejni. :)
Be lehet rakni üvegben a fagyasztóba? Nem fog szétrobbanni?

Detti

KépKép
bhdetti

Hát sziasztok!

Köszönöm-köszönöm a sok aggódást, szorítást, imát és hogy ennyit gondoltatok ránk.

3 napomba telt, míg nagyjából, futólag visszaolvastam. Mondjuk azért 3 nap, mert szinte alig tudok a gép elé kerülni.
Hát nem könnyű napokon vagyunk túl. Léni eddigi életének több, mint harmadát kórházban töltötte, ez azért valljuk be, engem is nagyon megvisel.
Én hulla és dög fáradt vagyok és a lelkivilágom is kissé (nagyon) romokban.
Nem beszélve arról, hogy nagyon kezd ölbebaba lenni. Már az utolsó hetek sem voltak könnyűek, de most meg aztán kezdünk bedurvulni. Kaja után minimum 20 percet függőlegesben, tehát kézben kell tartani, hogy minél lejjebb menjen a cucc, tehát itt már bukik a lerakom és alszik történet. Mondjuk nálunk ez soha nem működött, Aronmukira hajazunk eléggé. Vagyis Ő ránk, mert ugye mi vagyunk az idősebbek. :)

Ja, száraz pelus: tipikus refluxos tünet. Tegnap nagyon jól evett Léna, persze önmagához képest, azaz 435-tel zártuk a napot, ez nálunk már nagyon jónak számít, ivott csomó vizet (állandóan inna mostanában, ez is tipikus refluxos dolog) és este 8 és reggel 6 között csont száraz volt a pelenka.

Amin ku*vára kiakadtam a kórházban, hogy ugye az éjjeli hányás utáni nagyviziten az osztályvezető főorvos úgy kérdezett rá arra, hogy hogyhogy eszik Léna éjjel is (Felkel, hogy éhes?), mintha nem ők mondták volna, hogy 4 óránként kelteni, etetni kell. Direkt rákérdeztünk, Apa is ott volt, igazolhatja, hogy megkérdeztük, hogy akkor éjjel is?
Erre a viziten mondja, hogy neeeem, a gyomornak pihenni kell, legyen 7-8 óra szünet. Waazazzzzze, ott voltunk, majd' egy hete, mindig jelenteni kell, hogy a lázlapra rákerüljön, hogy mikor és mennyit evett, és egy hányás miatt derül ki az egész, hogy rosszul csináltam mindent. Na, akkor döntöttem el, hogy csütörtöknél tovább semmiképpen nem maradunk.
A napi 5 gyógyszerből azt, amelyiket 3-szor kell szedni önkényesen abbahagytam, mert tiszta dili volt tőle Léna és utána olvastam is, hogy ezt szinte sehol nem írják fel ilyen piciknek (mellesleg nem is igen használ, ahogy olvastam) és idegrendszeri visszamaradást okoz!!! Hát kurva jóóóó.
A B1-vitamin meg látom a tájékoztatón, hogy 14!!! éves kor alatt nem ajánlott. Hát köszi. A remegés amúgy tudjátok, már írtam többször is, eleinte nagyon durva volt, szinte ijesztő, most már jobb, de a neurológiai vizsgálaton (koraszülöttnek kötelező) ketten is mondták, hogy kicsit irritábilis vagy mi. Hát nem tudom, hogy szedjük-e továbbra is vagy sem. Amúgy két hónapig kellene.

A refluxszal nagyon sokszor együtt jár valamilyen táplálékallergia illetve ekcéma is, na jó kis kilátások, ugyanis ugye a reflux megvan, az ekcéma is és az első táp, ami ugye tejalapú volt jól ki is csapta, onnan indult a kálváriánk és mikor hazajöttünk most háromszor adtam neki olyan tápot, amiben harmadrész tejes táp van, hogy tudjunk szegényem kakilni, és rögtön tiszta pötty lett az arca. :(

A diagnózis röviden annyi, hogy GOR (azaz reflux) és a gyomor lassú kiürülése, amit az okoz, hogy a patkóbél felé vezető izom (ami pylorus stenosis esetén szűk és ezt kell műteni) nagyon ritkán nyitódik és ezáltal sokáig van a pocakban a kaja, így persze ritkán éhezik meg.

Sajnos eléggé kezd bedurvulni a dolog, sokszor köhög már és hörög, aztán vannak hosszan tartó őrületesen szenvedős, levegővétel nélküli sikítások, amikor úgymond ívben feszíti magát és a lábai is ki vannak nyújtva (ez a refluxos sírás, ilyenkor marja mindenüket a sav), nagyon nehéz ezt átélni, mert ilyenkor aztán semmi nem segít.

És képzeljétek a légzésfigyelő is lehet, hogy azért jelez olyan sokszor, mert ösztönösen nem vesznek inkább levegőt, mert fáj nekik a sav miatt még a levegővétel is.
Az ágyikója most már még nagyobb szögben meg van emelve, ez elég hasznos dolog és szinte semmit nincsen vízszintesen.

Rátaláltam amúgy egy már nem aktív, de rengeteg hasznos infót tartalmazó babás-refluxos fórumra, és így utólag nagyon-nagyon örülök, hogy nem mentünk fel Pestre, mert országos szinten kiborító a helyzet, amit ezekkel a babákkal művelnek. Tisztelet a kivételnek, de ahogy olvasom, nem különb a helyzet máshol sem, sőt, van ennél gázosabb is.

Míg el nem felejtem, Léna is már kétszer hasról hátra fordult és ha lerakom hasra (nem szereti túlságosan újabban), azonnal elkezdi a mozdulatsorokat, amivel meg lehet fordulni. Persze még ritkán sikerül, eddig kétszer.

Nyaralni pénteken éjjel indulunk, ELVILEG megyünk.

A reagálásokkal adós maradok, de nem akarok senkit kihagyni, 7-10 napi termésre meg igen nehéz már visszaemlékezni.

Képeket mééééééééég!

Kép

Kép
***csilla***

Csilla!
Gyomorsavlekötőt kapott Léni?
Ez akkor is nagyon durva ám! :? Komolyan nem hiszem el, hogy csak ennyit tudnak tenni???!!!!
Irt nekem egy nagyon aranyos lány, akiktől kaptad azt a privit, ami nem ment át. (nem válaszoltam neki az utcsó üzire... mindjárt pótolom... de hülye vagyok... áááá) Ő nekik van egy topkijuk, ahol keveset evő babák/gyerekek vannak. Mindenféle betegségekkel. Komolyan mondom, én összetehetem a két kezem mind a kettőnél...

Rohanok, mert még Istentiszteletre is megyünk :D

Nagy puszi neked és KITARTÁS!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Amit abbahagytam az a motilium (bélmozgást elősegítő izé), ami meg megy továbbra is az igen, a savlekötő, napi 2x.

Az a keveset evős topik itt van a Babanet-en? Linket nem küldött esetleg?

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, nagyon sajnalom amin atmentek!! Nagyon nehez lehet, en drukkolok, hogy azert mihamarabb egy megfeleleo nyugi kialakuljon nalatok!! (en egy gyava alak vagyok, de tuti nem mernek - tovabbra sem, mondjuk Aronnal sem mert o meg irto zajos egy darab es semmi rendszer nincs a napjaiban - elindulni nyaralni igy, plane nem kulfoldre)

Egy dolgot azert tovabbra sem ertek, miert nem kap egy allergias es emesztesi gondokkal kuzkodo korababa anyatejet? Miert kell kulonfele (vegulis nem termesztes) tapszerekkel varialni? Ennel jobban szukseghelyzetet el nem tudnek kepzelni, vagy valamiert a dokik azt is letiltottak es ellenjavallt??

luna6

Csilla szorítok, hogy most már tényleg minden rendben legyen. És én sem mernék elindulni most kirándulni, főleg nem külföldre.

Az anyatej nekem is eszembe jutott még korábban, de nem akarta előhozakodni vele, meg rátukmálni bárkire is, de az nekem sem világos, hogy miért nem jó Léninek az anyatej? Könnyebben emészthető, mint a tápszer, és szerintem az ő kis beleinek ez csak jobb lehet mindenféle fajta tápszernél.
Vendég

Vok:
Érezzétek jól magatokat a Balcsin. Jujj, de szívesen cserélnék veled. Ha majd tudsz jönni netezni, akkor kérdezek valamit. Nem sürgős és nem is életbevágóan fontos, úgyhogy ráér.
Vendég

Heni, vagyok még kb fél órát :)

Eszter
Kép
Kép
vok

De jó! De jó!
Te szoptattál már kendőben? Hogyan oldottad meg? Imádok kendőzni, jó pár kötési módot megtanultam már, csak valahogy nekem a kendőben szoptatás nem nagyon megy.
Melyik az a kötési mód, amelyiknél a legkönnyebb kivitelezni?
Vendég

Heni!
Na, ez az,a mit nem csináltam még... :? Sorry! Ebben nem tudok segíteni...

Eszter
Kép
Kép
vok

No, sebaj! Majd utánanézek a neten. Hátha találok valami okos ötletet!
Vendég

http://www.anyatanya.hu/index.php ezen belül"Nem eszik"

bocsi a többiektől!
csillának
barika2008

Hari (19:48 most vettem eszre, hogy dehogy Hari hanem Heni :D:D:D na kb ilyen allapotban van az agyam tartosan mar.... :D:D bocsi!!!), ebben a videoban a csajszi ugy a haromnegyed reszenel szoptat, de ez rugalmas kendo ugye.... sajna... (mondjuk nem is a legdiszkretebb, de hat gondolom a bemutatas miatt)
http://www.jeportemonbebe.com/medias/do ... loppe.html

luna6

A nyaralást ugye eddig is aggódva vártam, most meg még jobban bennem van a félsz, de valahogy mégis úgy érzem nem lesz, nem lehet semmi baj. Horvátország viszont nem a világ vége, 6-7 óra alatt simán itthon vagyunk, a kórházban is hiába volt a kiszáradás kapujában, reggel 8-kor értünk be és csak délután 3-kor történt érdemleges dolog, azaz az infúzió. Szóval ennyi idő alatt hazaérünk, ha erről van szó. De nem lesz semmi baj!!!
Úgy látom, egyre jobban jönnek be a gyakorlati praktikák és talán úgy néz ki, hogy annak a rohadt gyógyszernek az elhagyása sem lesz negatív hatással a kajálásra.

Anyatej: olvasgatva a fórumokat és pont ma egy ismerőssel találkozva (ugyanez dettó a kislány) semmit nem segít az anyatej, egyáltalán nem jobb egy hajszálnyit sem, úgyhogy maradok továbbra is ennél a döntésnél. Azért értsetek meg légyszi vagyis nem kell megérteni, elég, ha elfogadjátok, hogy nem szeretnénk (mástól) anyatejet.

Kép

Kép
***csilla***

Persze, elfogadni lehet es meg is teszem mostantol de szerintem nem igaz az, hogy nem jobb az anyatej... ezt azert kismillio tanulmany alatamasztja, amibe nehez lenne belekotni. (es ok, tobbet nem hozom szoba, de en tuti nem tennek meg ra egy lapattal egy ilyen problemas szitura mukajakkal, ha egyszer nem tesz jot neki... ez nem a szeretem nemszeretem kerdese lenne nalam, hanem az, hogy a gyerekem konyebben emeszti. na de oke, ezt te nem hiszed. szoval igerem, en lapoztam a temaban... bar nem mondtad meg mi a dontes oka de nem firtatom tovabb, igerem :))

luna6

Hú de nagy a csend :roll:

Csilla ha te úgy érzed nyugodt szívvel elmész nyaralni Lénivel akkor jó utat és pihenjétek ki magatokat :lol:
a tej témához csak egy mondat: én elveimet félretéve kipróbálnám nem-e jobb a pici pocakjának.

Olvastalak titeket de a szita agyammal szinte semmire sem emlékszem :oops:

Heni akkor nem kell a homeos?
nem küldted a címed :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni: Még akkor elküldtem a címem neked priviben, mikor legelőször téma volt a kevés tej. Ha még fennáll az ajánlatod, akkor továbbra is szívesen elfogadom. Bár fogjuk rá, már rendeződött a tejmennyiség, de ha neked tényleg nem fog kelleni, nekem még lehet a későbbiekben jól fog jönni. Még 1x köszönöm. (nézd meg a priviket, küldöm még 1x a címem.)
Vendég

Sziasztok,

Mindenki nyaral??

Csilla,
nem semmi ami veletek történt-történik. Én nem a jobb ellátás miatt mentem volna Pestre, vagy csak úgy általában máshova, hanem az orvos miatt. A sok kísérletezés-feltételezés-találgatás után már semmi bizalmam nem lett volna benne.
Bátor vagy hogy elmentek nyaralni! Érezzétek nagyon jól magatokat és várom a sok Léni nyaral képeket!
(tudod, hogy én sem szoptatok, de a helyedben én is megpróbálnám az anyatejet, még akkor is ha másé. Már csak az emészthetősége miatt is. Az meg, hogy az ismerős kislányának is ugyanaz a baja mint Léninek és nem jött be nekik az anyatej, az nem jelenti azt, hogy nektek sem működne)

Vok, remélem jól érzitek majd magatokat a Balatonon!

Nálunk a nagy meleg miatt a lány egyik nap hozza a megszokott kajaadagját, a másik napon meg kicsit kevesebbet eszik. Van hogy kér sokkal hamarabb enni mint ahogy éhes lenne, persze olyankor csak nassol, vagyis tulképp nem is éhes, hanem csak szomjas, de a vizet a világ minden kincséért se inná meg! A doki javaslatára már kipróbálam a milupa csecsemőknek való kamillateáját,hát azt is utálja.
Hogy lehet egy gyerekkel megszerettettni (ezt így kell írni helyesen :roll:) a vizet? Tippek?
Vendég

Sziasztok

Nik Arni nekem is fintorgott eleinte a vízre, egyáltalán nem szerette, de már jó ideje minden gond nélkül elfogadja, és van, hogy sokat iszik belőle. Nemrég vettem én is meg kaptunk is Mecsek babateát, de még nem próbáltam ki nála, bár ezt tuti meginná, csak attól félek, onnantól már nem kellene neki a víz. :roll:
Szerintem kínáld meg vele többször is, egy idő után megszokja az ízét és el fogja fogadni. Amekkora melegek vannak nálatok, muszáj innia :D

Vok kb. 2 hete van kendőnk, de eddig nem volt hajlandó benne aludni, csak nézelődni. Tegnap azonban megtört a jég :lol: nagyon édesen aludt benne és ma is :lol: úgy örültem neki :lol: :lol:
Remélem máskor is beválik majd.
Hogy álltok a fertőzéssel? Kiderült már mi a baj?
Jó pihenést a Balatonon !!
:lol:

Csilla felháborító, hogy az orvosok ennyire 2-felé beszélnek, ráadásul tényleg olyan gyógyszereket kaptatok, amik nem is babáknak való :shock:
Én nem is tudom mit tettem volna a helyedben.
Akkor most mi a teendő? Ki lehet ezt nőni?

Na megyek én is, mert felébredt.
Majd még jövök (remélem) :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok!!

VOK, nagyon köszönöm a dvd-t, király!!!! Imádjuk!! (És Te kis hamis, nem adtad meg a címed, ezért kénytelen leszel megelégedni azzal, hogy hálám üldözni fog!! :D )
Jó nyaralást!! :)

Csilla, nagyon szorítok,hogy most, h már megvan a probléma oka, minden rendben lesz Nálatok, megtaláljátok a megfelelő gyógyszert, vagy gyógymódot, és jól fogjátok magatokat érezni a nyaraláson.

Fúú, többieknek egyesével ismét nem tudok hozzászólni. :)

Mi jövünk, megyünk, voltunk Siófokon, meg grillpartyn, meg bográcsozáson, rengeteget sétálunk, napi min. 2 órát. Liza szépen növöget, már kezdi próbálni megfogni a dolgokat, de persze még nem tudja. :)

Semmi extra nem történik ezen kívül velünk, tök jól elvagyunk napközben kettesben. :)
Kép
Kép
Kép

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

sziasztok!

elég fárasztó hetünk volt. Vencel rendszere teljesen felborult, újból 6x eszik egy nap, és mindig más időben alszik. teljesen kész vagyok.

annyira jól sikerült a kijelentésem, hogy Apa hazaállított egy kendővel, úgyhogy már VAN kendőm! :-) még ki kell mosnom, de megpróbáltam beletenni gyermeket, aki azonnal visítani kezdett! Jó jel, de bízom benne, hogy ha egy kicsit "otthonosabbá" teszem, akkor hajlandó lesz megmaradni benne. Igazából csak arra kéne, hogy elaltassam benne, mert elég ritkán játszik ölbebabát. viszont jó pár kört menni kell vele, mire be tudom rakni az ágyába. És a hátam leszakad!
Ti melyik pozíciót szeretitek?

Nanetto, én a nyírőben szültem, programozott császárral, de nem tudok szoptatni, tápszeresek vagyunk. :-( Én is átéltem, hogy cukros vizet kapott a gyerek, sőt nekem még mondták, hogy lehetőleg itthon is adjak neki, persze. sárga is volt, kérdés is volt, hogy hazaengednek-e, vagy ráhúzunk még egy napot. én kedden szültem, péntek este lett tejem, és szombat de. hazaengedtek úgy, hogy még egy normálisat nem szopott. volt is érdekesség az első napokban....
a csecsemősök is nagyon kedvesek voltak, de azon kívül, hogy rászorították a gyereket a mellemre, nem sok mindent csináltak. meg is lett az eredménye....... sajnos hiába fizet ki egy rakás pénzt az ember, nem kap érte annyit, amennyit elvárna. sajnálom a sógornődet, és szerintem mihamarabb forduljon olyan emberhez, aki segíteni tud. pl a ligához. én kihagytam, és itt tartunk.

Csilla, nagyon sajnálom, hogy ezt a sok sz@rt át kell élnetek. borzasztó. én nem mennék a helyedben külföldre nyaralni, de megértem, hogy te is szeretnél már kikapcsolni kicsit, illetve elhúzni innen minél messzebbre! Érezzétek jól magatokat!
pkklau

'Szép napot'!

Itt fekete az ég, szakad az eső és olyan sötét van, mint este 9-kor. :(

Túl vagyunk az első 3 oltáson: 2 hónapos, rota és agyhártya. Hősiesen viselte, hogy mindkét combijába szurit kapott. Kicsit sírt, aztán felvettem és megnyugodott. Ez reggel 9-kor volt, megettetem 10-kor, utána aludt tovább, majd 1-kor, aludt tovább. Most kelt fel 3-kor, kicsit nyügi, megciciztetem, megmértem, hogy van-e láz, de még nincs :) :), és remélem nem is lesz, most meg megint alszik - remélem. :)

Detti

KépKép
bhdetti

Sziasztok!

Csilla, örülök, hogy már otthon.
Viszont nem értem ezt a nem nyitódik az izom dolgot.
A pylorus izom vagy szűk vagy normális szélességű, de nem tud csikicsukit játszani...vagy igen? Persze nem bírálni akarom a dokitokat, nem ismerem a körülményeket, de ez a néha nyitódik csak az izom és emiatt nem tud enni nekem picit furi.
És Budapesten is vannak ám lelkiismeretes és szuper dokik. Figyi a Heim Pálban amikor bementünk pénteken délelőtt megállapították hogy pylorusa van Levinek de nem akarták műteni a,íg nem hány. ÉS persze a kis drágám mikorra tartogatta, péntek délutánra a bemutatót.
És mivel akkor a János kórházat épp újították fel, kiderült, hogy vagy szombat hajnalig műtik meg Levit, vagy keddig orrszondán lesz és nem csinálnak vele semmit, mert nem ügyeletesek....jó, mi?
És akkor a belgyógyász ügyeletes dokival felváltva áriáztunk az anesztessel, aki közölte, hogy Ő nem hajlandó elaltatni Levit a műtéthez....persze totál megértettem őt is, mert Levi volt aznap éjjel (fél1kor került a műtőasztalra) a 155. műtét. A doki úgy nézett ki, mint aki be van szívva, a szemét sem bírta kinyitni, de ugye ha vmi történik, akkor a műhiba pert soha nem a sebész ellen megy hanem az anesztes ellen.
Szóval a lényeg, hogy a belgyógyász doki, pénteki ügyeletes vakarhatta volna a micsodáját is egész délután, mondván hogy leszarja a dolgot, mert a gyerek orrszondán is jól elvan pár napot az meg hogy üvölt....naés? Ő nem hallja a szobájából. De nem ezt tette...szóval ha gond lenne és nincs bizodalmad, akkor sztem igenis érdemes itt fenn is keresni egy jó dokit!
Anyatej meg: én nem ismerem az alapszitut: Te nem is akartál szoptatni eleve? Miért vagy annyira ellene az anyatejnek? Mert Neked ugye nem magával a szoptatással van gondod ahogy kivettem, hanem magával az anyatejjel,ugyi?

Lányok, én is progis csaszis voltam magánklinikán, és tény, hogyha első szülés lett volna, akkor talán tápisok leszünk, mert Zétivel is amikor hazaengedtek még egy napot fogyott itthon is. Igaz, én csütörtökön szültem délben, de szombat reggel már letáncoltam az ötödikről gyalog és hazahúztam a sunyiba.
Szóval progis csaszival is lehet szoptatni, de tény, hogy kell a segítség.
Nanetto, beszéld rá sógornődet hogy keressen egy lll-es csajt.

Luna, pont ilyen zsömböbö kendőm van, mint amilyet belinkelték szopikendőzéshez. Szuperjó darab és nem csak 9 kilóig jó! Nagyon szeretem.

Vok, az ÁEK, a volt MÁV kórház. Amúgy nem rossz hely én is ott szültem volna, de megértem ismerősömet aki végigveszekedte a csecsemősökkel az 5 napot benn, mert mindig el akarták vinni cukis vizezni a kisfiát. Neki is az volt a mákja hogy második gyerek, szóval már volt tapasztalata, hogyha nincs tejci 2-3 napig az nem nagy gond.
Balcsi szuper leht, majd hozol képeket?

Nik, nálatok van benn a lakásban légkondi? Gondolom csak úgy lehet túlélni....

Közben ideért a veszett nagy vihar előszele...brutál, megyek is redőnyöket húzogatni.

Levim meg nagyapjával még kinn bicajozik, a fene enné meg, hiába telóztam hogy jöjjenek már be. Megáznak de az nem baj, de úgy dörög meg villámlik, kicsit be vagyok tojva emiatt. Apusom túl vagesz és marhára 50 évesnek érzi magát, holott 70.... :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nik: hogy te milyen vékony vagy!!!!!!!!! (iwiw)

Detti

KépKép
bhdetti

Luna:
Köszi a linket /videót/. Megpróbálkozom vele. Én valahogy nagyon beleszerettem a kendőbe. Talán azért is, mert Gergő nem igazán szereti a babakocsit. Bogi is így volt az elején - folyton csak sírt benne. Aztán amikor már meg tudtam úgy emelni, hogy valamit kifelé is lásson, na onnantól kezdve vált kedvenc hordozóeszközzé a babakocsi. Szerintem Gergőnél is így lesz.

Nyuszi:
Liza baba még mindig nagyon aranyos.

Klau:
Írod, hogy babód megint 6x eszik. Ez miért baj? Az én fiam is 6x eszik naponta, sőt nem ritka, hogy még egy 7. kajálás is becsúszik.

Küldjétek Szegedre az esőt, mert mi meg itt hőgutát kapunk már lassan. Most kifejezetten örülnék egy kis frissítő zápornak.

Detti:
Ő szegény Levi, hát ő sem úszta meg a szurikat... Egyébként Gergőnek sem volt még hőemelkedése sem. Csak annyi tünet volt, hogy másnap sokkal aluszékonyabb volt - mondjuk ezt nem bántam, csak furcsa volt, mert egyébként napközben nem alszik túl sokat.

Mostanában elkezdett nyúkálni a játékok után. A pihiszéken lévő macikat folyamatosan bokszolja és néha úgy hangzik, mintha veszekedne velük. Nagyon bírom a háttérben hallgatni a kis monológját.
Vendég

Folti, Geooo, Jenny, Detti10 merre vagytok???
Vendég

Nyuszi, tényleg szépen nődögél Liza.
Mi ma mérlegelünk, kíváncsi leszek. Ma megint alig eszik. :(

Én is akartam már névsorolvasást tartani. Eléggé pangunk. Bár nekem is csak egy kép (még a kórházban) erejére van időm.

Kép

Kép

Kép
***csilla***

Egy kis nosztalgiázás. És hogy tudjuk, ki hiányzik :D :D :D :D
Kép
Vendég

ma megcsináltam többszöri kisérletezéseim után - a legfinomabb zöldborsófőzelékemet - tettem rá sült sonkát és tükörtojást! aztán elbizonytalanodtam nem gáz-e ha tükörtojást eszem - és végül otthagytam :-) valahogy éreztem a késztetést hogy nem szabad megenni!

kis Bobónk egész nap üvöltött tuti a frontot érezte vagy nem tudom most kidőlt!

Csilla: irigyellek hogy LÉni ilyen ügyes na mi a napi 3x edzéssel (7 perc) ezt próbáljuk elérni hogy igy tartsa magát! nagyon messze vagyunk sajnos a szivem romokban még mindig! holnap megyünk a gyógytornászhoz kivi leszek mit mond!!!!

nagyon melegem van tök fülledt az idő a lakásban hiába volt vihar! és mindenki olyan nyomott többek közt én álomkóros vagyok!!!
ti már "csak" 6x etettek az normális? én babám már csak 3,5 óránként eszik olyan fura mert előtte 2 óránként nyomta a cicit! de nem pánikolok mert jó a súlya és nem akarom "halálra etetni" ha ő nem kéri! éjjel 2x kel fel! éjfél körül és hajnalban és alszik mint a kisangyal már jó 2-3 hete! az éjszaka a fix pontunk olyna jó ...
na megyek mert meditálunk párommal!

Geo hol van??????????
Vendég

Heni: jó nosztalgiázni! :):):)
Pont egy évvel ezelőtt 'indult utjára' ez a sok-sok baba!!! :) :) :)

Detti

KépKép
bhdetti

nanetto: küldtem a számom

Detti

KépKép
bhdetti

Illetve küldeném, de nem küldi, pedig jól töltöttem ki mindent!!! Ennyire hülye nem vagyok!!!!
Hogy tudok privit küldeni?????

Detti

KépKép
bhdetti

Picur, ugyanolyan pihiszékünk van. :)

Kép

Kép Jó ez a pihiszék :) :)

Meg vki vmikor felrakot egy linket tornáról (Rubint Rékás?), de nem találom! Az a vki rakja fel mégegyszer légyszi.

Kép

Detti

KépKép
bhdetti

Detti:
Én voltam a tornás anyuka :D :D
Íme a link még 1x közkívánatra...
http://barbara-dvd.blogspot.com/search/ ... ma%20torna
Vendég

KÖSZI HENI!!!!!!!

Detti

KépKép
bhdetti

Sziasztok,

Detti,
Nagyon jó Levi pólóján a felirat :lol: ! Lefordítottam Nikosnak és azt mondta ilyet én is akarok a lánynak! Nagyon jót nevetett rajta!
Hát ha most azt mondod, hogy vékony vagyok akkor milyen voltam mikor babás lettem? Mert akkor még kevesebb voltam 3,5 kg-val! Csontváz :D :?:

Nyuszika,
Liza nagyor édi, ahogy a nyuszit markolássza :D . Hasonló játszószőnyegünk van nekünk is az óceános változatban. A lány imádja. Jár keze-lába, próbálja ütögetni a lelógó izéket, meg dumál, forgatja a fejét jobbra-balra azt se tudja hova legyen a nagy hévben.

Csilla,
nagyon ügyes Léni ahogy emeli és tartja a fejét. Írigy-írigy! Mi még csak póbálkozunk! Kb 2 cm-re tudja felemelni eddig még. A gond szerintem az, hogy a kezeit állandóan a feneke felé lefelé "lógatja" és nem a feje-mellkasa mellett felfelé tartja, így nem tudja kinyomni magát. Pedig amikor fejet fordít, meg hasal akkor 95% ban felfelé tartja a kezeit. Csak amikor fejet akar emelni akkor fordítja vissz a popója felé. Hogy miért fene se tudja :roll:

Nálunk a hírek szerint ma tetőzik a pokol és holnaptól állítólag kicsit "visszahűl" a levegeő. Na azért fázni nem fogunk ne aggódjatok. De megint a "normál" 30-31 fok lesz.
Küldjetek felénk légyszi-légyszi azokból a csúnya fekete felhőkből.
Már nem is emlékszem mikor esett utoljára. Talán valamikor április végén :roll: .
Vendég

Luna :?: :?: :?: Mi újság a legénnyel?

Geo :?: :?: :?: Bár ha jól emlékszem ti valamikor most mentek nyaralni.

És a többiek? Hol vagytok?

Jaj fogalmam sincs mit főzzek ma? Valami nagyon gyors kéne, mert ebben a dög melegben nincs kedvem főzőcskézni.

Valaki kérdezte, igen van légkondink. Még szerencse. A nélkül nem lehetne túlélni. A kicsi a hálóban reggeltől estig megy, hogy szintentartsa a hőmérsékletet. A nagyot a nappaliban akkor szoktam bekapcsolni amikor a lány a szobájában alszik, meg éjjel megy az a legalacsonyabb fokozaton és éjjeli üzemmódban különben nem lehetne aludni a melegtől.
És persze az összes redőny kb. 20 cm kivételével le van engedve, hogy a nap ne süssön be.

Tallin,
köszi a tippet a víz megszerettetésére. Most azt csinálom, hogy minden evés között megkínálom vele, kb félidőkor amikor már kezd kicsit éhes lenni, mert akkor rácuppan az üvegre (azt hiszi tej van benne), megszívja és lenyel 1-2 kortyot aztán meg fintorog. Persze kérne még mert tátog, de amikor rájön, hogy nem tej akkor kiköpi. :lol: De próbálkozunk, mert kéne innia ebben a melegben, hátha pár napon belül rákap.
Vendég

semmi extra nincs :) orditas latastol mikulasig az ebrenlet 80%-aban. letenni nem nagyon lehet, foleg nem aludni mert tuti felkelti a hasa. etetesek nagy kaosza, hol tud szopni hol nem... ejjel most megint kb 3 orankent, nappal meg mindig van, hogy a 2 orankent a nyero. es bomboles meg bomboles... embert probalo egy darab. mondhatni kiborito, kivancsi vagyok meddig lehet ezt ep esszel birni... illetve,hogy tenyleg ennek valaha vege lesz e.

luna6

Heni, jaj, nem baj, hogy 6x eszik, csak már pár hete ráálltunk a napi 5x-i kajára és fura volt. bár tegnap megint csak 5x kért. ha melegebb az idő, akkor kér többször, mert hiába próbálkozom a vízzel, elég keveset iszik belőle. azért más a helyzet, mert mi tápszeresek vagyunk, és pontosan tudom, hogy mennyit eszik meg egy-egy alkalommal, ill. nem is emészti olyan hamar, ezért furcsálltam.
úgy tűnik, hogy most próbál ráállni arra, hogy de. és du. is aludjon egyet. tegnap tök jó volt, és fürcsi-vacsi után hamar elaludt, és megint csak 6-kor kelt fel.
egyébként kéne már forogniuk? Vencus 25-én lesz 3 hós, és abszolút nem fordul még hasról hátra v. fordítva. még csak a hintázó mozdulat sincs meg.
hétfőn megyünk Balcsira 5 napra, annyira várom már! apa végre elszabadul, lazítunk kicsit. ja, és múlthét pénteken egy év után végre ittam a vacsihoz egy pohár rozét és annyira, de annyira jól esett! :-D
basszus, valaki írta, hogy egy éve fogantak a törpék, és milyen igaz. bár mi csak szeptemberben, de már aug-ban is próbálkoztunk. :-) milyen izgi volt. :-)
pkklau

Luna:
Kitartás - tudom, ez már elcsépelt szöveg, de én azért küldöm neked az energiákat a megpróbáltatásokhoz.

Klau:
Ja, igen, tápszeres babók ritkábban kajcsiznak. Áááá nem kell még forgolódniuk. Én fiam is megpróbálkozott vele, 2x sikerült neki, de az csak véletlen mozdulat. Hason fekve a térdével lökdöste magát, majd a feje oldalra billent, és mivel az egy nagy és nehéz testrész, így a lendület vitte magával az egész testét.
Vendég

Detti: iwiwen meg tudod adni!!!! holnap megyek haza igazán összefuthatnánk délután!!!! a gyógyszertárnál? :-)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?