Hát sziasztok!
Köszönöm-köszönöm a sok aggódást, szorítást, imát és hogy ennyit gondoltatok ránk.
3 napomba telt, míg nagyjából, futólag visszaolvastam. Mondjuk azért 3 nap, mert szinte alig tudok a gép elé kerülni.
Hát nem könnyű napokon vagyunk túl. Léni eddigi életének több, mint harmadát kórházban töltötte, ez azért valljuk be, engem is nagyon megvisel.
Én hulla és dög fáradt vagyok és a lelkivilágom is kissé (nagyon) romokban.
Nem beszélve arról, hogy nagyon kezd ölbebaba lenni. Már az utolsó hetek sem voltak könnyűek, de most meg aztán kezdünk bedurvulni. Kaja után minimum 20 percet függőlegesben, tehát kézben kell tartani, hogy minél lejjebb menjen a cucc, tehát itt már bukik a lerakom és alszik történet. Mondjuk nálunk ez soha nem működött, Aronmukira hajazunk eléggé. Vagyis Ő ránk, mert ugye mi vagyunk az idősebbek.
Ja, száraz pelus: tipikus refluxos tünet. Tegnap nagyon jól evett Léna, persze önmagához képest, azaz 435-tel zártuk a napot, ez nálunk már nagyon jónak számít, ivott csomó vizet (állandóan inna mostanában, ez is tipikus refluxos dolog) és este 8 és reggel 6 között csont száraz volt a pelenka.
Amin ku*vára kiakadtam a kórházban, hogy ugye az éjjeli hányás utáni nagyviziten az osztályvezető főorvos úgy kérdezett rá arra, hogy hogyhogy eszik Léna éjjel is (Felkel, hogy éhes?), mintha nem ők mondták volna, hogy 4 óránként kelteni, etetni kell. Direkt rákérdeztünk, Apa is ott volt, igazolhatja, hogy megkérdeztük, hogy akkor éjjel is?
Erre a viziten mondja, hogy neeeem, a gyomornak pihenni kell, legyen 7-8 óra szünet. Waazazzzzze, ott voltunk, majd' egy hete, mindig jelenteni kell, hogy a lázlapra rákerüljön, hogy mikor és mennyit evett, és egy hányás miatt derül ki az egész, hogy rosszul csináltam mindent. Na, akkor döntöttem el, hogy csütörtöknél tovább semmiképpen nem maradunk.
A napi 5 gyógyszerből azt, amelyiket 3-szor kell szedni önkényesen abbahagytam, mert tiszta dili volt tőle Léna és utána olvastam is, hogy ezt szinte sehol nem írják fel ilyen piciknek (mellesleg nem is igen használ, ahogy olvastam) és idegrendszeri visszamaradást okoz!!! Hát kurva jóóóó.
A B1-vitamin meg látom a tájékoztatón, hogy 14!!! éves kor alatt nem ajánlott. Hát köszi. A remegés amúgy tudjátok, már írtam többször is, eleinte nagyon durva volt, szinte ijesztő, most már jobb, de a neurológiai vizsgálaton (koraszülöttnek kötelező) ketten is mondták, hogy kicsit irritábilis vagy mi. Hát nem tudom, hogy szedjük-e továbbra is vagy sem. Amúgy két hónapig kellene.
A refluxszal nagyon sokszor együtt jár valamilyen táplálékallergia illetve ekcéma is, na jó kis kilátások, ugyanis ugye a reflux megvan, az ekcéma is és az első táp, ami ugye tejalapú volt jól ki is csapta, onnan indult a kálváriánk és mikor hazajöttünk most háromszor adtam neki olyan tápot, amiben harmadrész tejes táp van, hogy tudjunk szegényem kakilni, és rögtön tiszta pötty lett az arca.
A diagnózis röviden annyi, hogy GOR (azaz reflux) és a gyomor lassú kiürülése, amit az okoz, hogy a patkóbél felé vezető izom (ami pylorus stenosis esetén szűk és ezt kell műteni) nagyon ritkán nyitódik és ezáltal sokáig van a pocakban a kaja, így persze ritkán éhezik meg.
Sajnos eléggé kezd bedurvulni a dolog, sokszor köhög már és hörög, aztán vannak hosszan tartó őrületesen szenvedős, levegővétel nélküli sikítások, amikor úgymond ívben feszíti magát és a lábai is ki vannak nyújtva (ez a refluxos sírás, ilyenkor marja mindenüket a sav), nagyon nehéz ezt átélni, mert ilyenkor aztán semmi nem segít.
És képzeljétek a légzésfigyelő is lehet, hogy azért jelez olyan sokszor, mert ösztönösen nem vesznek inkább levegőt, mert fáj nekik a sav miatt még a levegővétel is.
Az ágyikója most már még nagyobb szögben meg van emelve, ez elég hasznos dolog és szinte semmit nincsen vízszintesen.
Rátaláltam amúgy egy már nem aktív, de rengeteg hasznos infót tartalmazó babás-refluxos fórumra, és így utólag nagyon-nagyon örülök, hogy nem mentünk fel Pestre, mert országos szinten kiborító a helyzet, amit ezekkel a babákkal művelnek. Tisztelet a kivételnek, de ahogy olvasom, nem különb a helyzet máshol sem, sőt, van ennél gázosabb is.
Míg el nem felejtem, Léna is már kétszer hasról hátra fordult és ha lerakom hasra (nem szereti túlságosan újabban), azonnal elkezdi a mozdulatsorokat, amivel meg lehet fordulni. Persze még ritkán sikerül, eddig kétszer.
Nyaralni pénteken éjjel indulunk, ELVILEG megyünk.
A reagálásokkal adós maradok, de nem akarok senkit kihagyni, 7-10 napi termésre meg igen nehéz már visszaemlékezni.
Képeket mééééééééég!