sziasztok!
jajj, egytől egyig nagyon szép babáitok vannak, és, hát kitartást a még egyben lévőknek! nemsokára a ti időtök is eljön!
néha beleolvasgatok a topicba, látom, hogy mindenki szerelmes a babájába, de ez így is van rendjén! és higyjétek el, ez a szerelem napról napra csak erősebb lesz!!!!
próbálok segíteni, ha elfogadjátok tőlem, na nem, mint túl tapasztalttól, csak olyantól, aki már átélte 1x az első napok, hetek, hónapok stresszét!
Barbcsi, mi nem nagyon kentük a hajlatokat fürdés előtt, de igen, teljesen jó a gyógyszertári napraforgó olaj. babaolaj az illatanyagok miatt még talán nem ajánlott ebben az életkorban!
a gyógyszertári fürdetőt pedig direkt a testére kentük. a vízben csak darabosan úszkált, de hallottam olyat is, aki egy kis műanyagban egy kevés víz hozzáadásával felmelegítette a krémet, és akkor beleöntötte a fürcsivízbe, így már eloszlott rendesen, és azzal mosogatta át a babát!
Clárika, annyira örülök, hogy jobban van kicsi lánykád! mondjuk, hogy az ügyeletes miért nem jön ki!? ez rejtély számomra is. lehet, hogy Ircsinek igaza van, hogy nem szokás, de azért a doki is tud mérlegelni... nem!? 3 napos babához kiszalad, vagy a nagy semmittevés közben berendeli őket! mi van!? ez annyira durva!
tejcsi csak beindul, mondom én, aki 8 hónapig szoptattam Benit, és az első perctől nem jött több, mint 40-50 mili a két cicimből, és ez elég kevésnek bizonyult a 4 kilós gyerekemnek! szóval tápszert amúgy lehet kapni szerintem reci nélkül is, bár nem tudom, hogy a legkisebbeknek is, vagy csak 6 hós kortól, de, ha éhes!? cukros víz nálunk is sláger volt a kórházban, itthon nem adtam neki semmit! csak a cici volt, azon lógott egész nap, meg a pótlás, ha nagyon óbégatott. egyébként nálunk a technikája sem volt tuti, mert nem kapta be annyira a cicim!
(hja. a mi gyerekdokink azt mondta, ha csak 20 mili jön, azt is adjam oda Beninek, vagyis szoptassam, mielőtt pótolom, mert abban is ott vannak azok a létfontosságú anyagok, amikre szüksége van a csecsemőknek! szóval ez is hülyeség, hogy nem adnak tápszert, ha mondjuk indokolt lenne!)
egyébként Barbcsinak igaza van abban, hogy minden fejben dől el! én nagyon durván stresszeltem az első hetekben! és ez meg is látszott rajtam! bőgtem mindenen...

remélem, hogy a 2. gyerkőcnél nem lesz már ilyen nagy falat a baba érkezése!
bocsi, most mennem kell, mert a gyerek le akar menni pocsolyázni...

királyság!