A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Ircsi utólag bár de nagyon boldog évvfordulót és még nagyon sok ilyet nektek! :D

Claire képeket esetleg?

királylány

Sziasztok!

Clárika nagyon édes a kislányod:-) Csodaszép haja van:-) Lilim volt ilyen hajas baba. Örülök, hogy nem lázas a kicsid.

Bizony auz ügyelet ilyen, mi anno Lilinél hívtuk ki őket ugyanezt kaptuk válaszul mint Clárikáék és még az volt a szerencsénk, hogy a Heim Pál volt az ügyeletes és a kórház 10percre volt tőlünk anno.

Lilivel mi sokat rohantunk a Heim Pálba, és mindig ünnepeknél csinált dolgokat:-)))) Hála az utolsó eset 2 évesen volt, akkor a drága gyermekem a fogamzásgátlóból vett be, véletlenül én hülye a pulton hagytam ő meg felmászott és mivel színes volt így bevett párat rohanás vele, ott jó sokat vártunk, aztán az volt a válasz anyuka nem lesz nagymama :-) Utána nőgyógyászat, hogy írjanak fel ott megkérdezték miért, kénytelen voltam elmondani, de aki volt doki nő felírta és ő is azt mondta nem leszek nagyi és még védve is van a gyerek, de azt hogy akkor mit éltem át senki nem tudta, persze mostmár nevetek rajta.

Bocs, ha valakit zavart, hogy megosztottam. Kicsit ma kivagyok, ezért is nem jöttem, kicsit behúzódtam:-)) De kezdek jobban lenni, remélem mostmár marad így:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Clárika!

Gyönyörű hajasbabád van! Próbáld meg finoman, jól átmasszírozni a cicit, biztos lesz sok tejecske. És ördögi kör: minél kevesebbet eszik, annál sárgább lesz és annál többet fog aludni. Minél többet alszik, annál kevesebbet eszik... Szóval, hajrá szoptatás!
Babák testhőmérséklete magasabb, a külvilághoz sincsenek még szokva. Odabent megszokták a te tested és a magzatvíz hőjét. Nálunk Bálint még másfél hetesen is csak plüss rugdalózóban, hosszú ujjú bodyban és vastag pléddel betakarva érezte jól magát. (A legkisebb levegőmozgás is zavarta. Rólunk meg ömlött a víz a 35 fokban :roll: ) Különben hideg volt a keze, lába, tüsszögött és nem tudott aludni sem... :shock: Másik fiam nem volt ilyen fázós. De nem egyformák, pont ez a jó :wink:
Mostanra kezd beállni a hőháztartása, sima rugiban, vékonyabb pléddel alszik...

bekri

Clárika, mi 62-es ruhákat hordunk, és van, amelyik kezd kicsi lenni... :lol:

Évilány, Tomi jó nagy lábon él már most, nem tudom, figyeltétek-e már 8)

Bévi, gyere netezni, amikor csak lehetőséged van.

Mecsek teát - meg ha egy mód van rá, anyatejen kívül semmi mást nem adnék ekkora babáknak. A kamillatea meg kimondottan káros, tönkreteszi a felnőtt ember bélflóráját is, ha huzamosabb ideig szedi... Akkor el se tudom képzelni, mit okozhat egy ilyen picinek. Jó, van, aki ellenállóbb, de ezt csak utólag tudod meg. Ahogy az ételallergiát is...

bekri

Sziasztok csak életjel míg még bírja a gép tegnap feltöltöttem a szomszédba!!!Ma ha lesz időnk majd felmegyünk venni egy töltőt hozzá!!

Clarika nagyon cuki a picur és jó,hogy nincs komoly baj a doki meg inkább ne írom amit gondolok!!!

Brik a szomszédunknak a kisfia vette be a fogamzásgátlóját! :lol: :lol: :lol: ők is megijedtek de semmi komoly!!!Remélem már jobban vagy!!

Dia legalább velem voltál,remélem nem rosszat álmodtál rólam!!!Jó lenne ha jönne Lili szerdán letelik az egy hét és ha addig sem jön,be kell feküdni,nem is az a baj befektetnek,hanem hogy ha megvárjuk a másik hetet is míg letelik mert itt 14 napot várnak,egyre nehezebb a várakozás,nem egy két napról van szó hanem már 5 nap,és még nem tudom mi lesz,fájások szinte semmi,nagyon minimális de az már 3 hete van,holnap megyek reggel 8-ra megint a dokihoz!!!Méhszáj teljesen éretlen és zárt!Ete magam voltam párom fél hétkor jött haza pakoltak addig nagyon ki van bukva fáradt volt,meg a fiúk is ott voltak,de őket kivitte a mamánál,hogy én nyugodtan tudjak itthon csellengeni bikiniben meg ahogy nekem jó!!!Most pihen hisz 24 órája fent volt,most már lement neki a nyár nagy része ilyen késői munkába többet lesz velünk!!!Lehet Lili hallgatott ránk mert mondtuk neki várja meg míg az apukája is velünk tud nyugodtan lenni!!!!

Remélem mindenki jól van már sokan babáztok és ritkán tudtok jönni mindenkinek,hatalmas puszi ügyeljetek magatokra és a babákra!Én majd jövök ha tudok,ha szülünk meg szólok!!!

Kép
bévi

Bea jó nagyok vagytok 62 ruha,alig várom már én is itt legyen Lili és meg puszilgassam!!!!!!Majd jövök még ma csak merül a laptopom az én töltőm meg lefüstölt!!!

Kép
bévi

Bévi itt bőgök reggel óta, próbálok megnyugodni, nem tudom eddig egyik gyereknél se fájt a szoptatás nem tudom most miért fáj, pedig vol pár nap amíg jó volt. kénytelen voltam ma fejni és etetni másképp. Remélem lassan tudom rendesen fájdalommentesen vagy kisebb fájdalommal szoptatni, már minden rossznak elmondtam magam, mert ilyen béna vagyok:-(((((

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Visszatérve a nyaralásból, ja milyen képeket látok!!!

Jaj, Clárika, hát Réka egy cukorfalatka!!

És Évi, Tomika is milyen aranyos!!! Na nézem a többi babót! :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Még 2in1.

Brik, nem vagy béna!!! Mindent elkövetsz a cél érdekében!

Clárika, örülök, h nem volt nagy baj, hajrá szopi! Réka szép hajasbaba!

Bévi, sajnálom, h szenvedsz, mikor kell befeküdnöd (melyik nap)?

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Hű, jól megtelt a mellem....
hatalmas lett, és mikor szopi előtt átmaszírozom, már jön is a tejcsi.... :)
Most láttam először kibuggyanni a Rékám szájából a tejet szopi közbe :)

Úgy néz ki jó lessz ez ;)

Volt ma itt a védőnő, ő is teljesen kiakadt az egészségügyön!!!!!

Ez a ruci is 50-es :)
Kép

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clarika
Nagyon édes Réka :lol: :lol: :lol: :lol:

Ügyelet
Nekünk adtak meg egy 24 órán keresztül hívható telefonszámot. Ott bármikor tanácsot kérhetek, ha az nem elég, akkor visszük be a gyereket a doktorhoz. Az nem szokás, hogy az orvos menjen ki a beteghez...

Brik
Még szerencse, hogy "csak" fogamzásgátlót vett be Lili :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Clarika
Szopi előtt fejjél ki pár ml tejet... ha megpuhul a cicid, lehet, hogy könnyebben tud Réka szopizni. Nappal én nem hagynám 2 óránál tovább evés nélkül... ha bealszik, keltegetném...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Újszülötteknél a kiszáradás is okozhatja a magasabb hőmérsékletet!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Nah ismét itt,elvonási tüneteim vannak!!

Clarika nagyon cuki Réka kis picurka de majd meg nő!!!

Bols szerdán kell befeküdni ha addig Lilink nem hajlandó kijönni :lol: nem a befekvéssel van a gond,hanem inkább azzal,hogy már nagyon szeretném látni minden rendben van vele,olyan nehéz már ilyenkor mikor az ember túl viszi ennyivel,és még nem tudom mi lesz,remélem nem kel megvárni a másik hetet is!!!Látom neked még van pár nap hátra remélem időre szülsz,ez nagyon rossz várakozni!!!!

Brik ne okold magad,szerintem nagyon sokat is teszel meg érte,hogy szoptathass szóval ne sírj mert az nem tesz jót neked elapadhat a tejed,ne gyötörd magad ennyire!!!!!!Minden rendben lesz!

Ircsi Katus jól van már olyan nagy lány!

Kérdeznék tőletek valamit,lehet hülyén fogom leírni,de megpróbálom elmagyarázni!Mikor lehajlok elég mélyre valamiért a földre,vagy pl most dugtam be a konektorba a dugót,én mindig nyújtott lábbal hajlok le ez megszokás régről,és olyan hangot ad ki a hasam mint mikor az embernek hascsikarása van,de nem az van csak úgy össze nyomódik és ezt már hallotam az utóbbi hetekben többször is mindig el feletkezek ne hajoljak le hírtelen mélyre,ugye ezzel nem árthatok a Lilinek,őt nem tudom össze nyomni nehogy valami baja legyen!!Lehet csak a gyomrom nyomódik,olyan hülyeségeken gondolkozom,tudom lehet nevetséges a kérdés csak megijedek attól a hangtól!!!

Kép
bévi

Bévi
Lilinek biztosan nem lesz baja a hajolgatástól! Legfeljebb te esel orra... Vigyázz! Inkább guggolj le...

Brik
Mi fáj?????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi nem bánom ha orra esek az nem számít :wink: :wink: :wink: majd csak felállok valahogy,csak neki ne legyen baja mikor meg hallotam ma is azt a hangot amit szerintem a hasam adhat ki ahogy össze préselődik mint mikor korog vagy nem is tudom,olyankor megijedek,hogy nem-e őt nyomtam meg!!!!
Katus fotó!!???!!

Kép
bévi

Nah mire kérem már raktál is :lol: :lol: :lol: haza úgy megpuszilgatnám meg le se tenném egész nap,olyan aranyos!!

Minden picur csoda szép alig várom Lilit!!!!

Kép
bévi

Bévi
Én csak terpeszbe tudtam lehajolni, minta szumósok :D
A két lábam között elfért a hasam :D

Tegnap este az ügyeletes patikába megszólít egy nő:
Ne haragudj megkérdezhetem hova jársz nőgyógyászhoz?
Mondtam, aztán meglepődött, hogy már megszültem :D azt hitte terhes vagyok :)
Majd dobok egy képet :) :lol: :lol: :lol: :lol:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Ircsi a mellbimbóm nagyon vörös és nagyon fáj, szoptatás után is nemcsak közben. Viszont a mellem nem piros, hogy e lenne gyulladva. Vagy lehet csak a bimbóm van begyulladva?

Nem értem hogy mi lehet a gond.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Ircsi, de édes ez a kép Katusról:-)) Nagyon szép kislány:)

Kép
Kép
Kép
brikancs

Kép

Kép

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

De jó ez a hordozó. Nagyon tetszik!

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Egyben vagyunk...tegnap este olyan mocorgást levágott...ha tényleg előjele a kevesebb mozgás, akkor tegnap jól átvágta a fejünket...de görcsök továbbra is vannak...ha nem jön addig, akkor csüt. ctg, aztán megbeszéljük, mi lesz...
Gábor most mondta, hogy holnap jön ki, mondom miért? Hát mert vett magának valami vitamint régebben, és akkor mondtam neki, hogy mire elfogy, lehet jön a baba és ma szólt, hogy már csak 1 szem van, úgyhogy holnap jön...:) én nem is emlékeztem rá...

Annyit pisilek éjjelente, hogy szerintem egyszerűbb lenne, ha kint aludnék a wc-ben...eddig próbáltam tartani, hogy csak kétóránként menyjek, de most van, hogy félóránként kintvagyok...abban meg nem vagyok biztos, hogy nem aludtam el ma egy kicsit a wc-n :roll:

bévi...nagyon drukkolok már nektek, hogy Lili előbújjon,. vagy valami jelét adja annak, hogy szándékozik kijönni...

Nagyon édesek a babák...Réka haja szuperédes...:)
Tomika lábát én is néztem...aranyos...:)

Na, megyek, valami kaját csinálok (most rántott zöldségekre vágyom, úgyhogy lehet veszek lent valami dolgokat...)
Holnap jön anyósom, akkor ablakot pucolnak Gáborral, meg függönyt mosunk (én már nem bírok felmászni a függönyért, ablakot mg Gábor nem engedi, nehogy kiessek a másodikról...

Ja, megint valamit felújítanak, most éppen a betont vágják a ház előtt...nem is értem, miért reménykedtem abban, hogy egyszer csönd lesz...

Ilus

KépKép
badzsulka

Clarika én meg annyira hozzászoktam a nyujtott lábbal lehajláshoz,csak így megy és kissé megijedtem attól a hangtól,de védi őket a magzatburok rendesen!!!Várom a képet és Rékáról is nagyon cuki kis csöppség!!!

Ircsi Katus tud olyan grimaszokat vágni haláli nagyon édes!!!A kendő olyan mint egy kengurunak a hasa!!!

Ilus neked is 4 nap,ha így haladok mindenki megszül előttem és én leszek az utolsó,lehet Lilit a Jézuska hozza,nem a gólya!!!Sajnálom a görcseidet,de remélem szépen tágulsz ez annak a jele!!!Kitartás ebben a melegben,neked is,ablak pucolás még jó,hogy nem engedi a férjed főleg a másodikon jobb is ha melletted van mert te is kis izgága vagy!!!!

Többiek remélem jól vannak Évi,Dia,Szilvás,Sucer,Melisch,Szilvi35,Csillag,Maccs,Tina,és a többiek is annyian vagyunk de így a jó!!!!! :lol: :lol: :lol:

Tündét és Limot mikor engedik haza????

Barbcsi???

Kép
bévi

Ilus pisilés az nálunk is megy esténkét,és én tegnap este nem is ittam kb 5-ször voltam kint,volt olyan mire bementem megint éreztem,hogy kell!!!

Kép
bévi

Clarika ha lesz időd szüléstörténetet szívesen olvasok!!!!

Kép
bévi

bévi, szerintem nem leszel utolsó...hamarosan szülni fogsz, az hogy nem görcsölsz, még nem jelent semmit...
Na ja, Karácsonyig tuti...Gábor is ezt mondta valamelyik nap... :wink:

Mi azért vártuk nagyon , mert nagyobb volt végig, mint a kiírás szerinti, na meg ugye apája tanárbácsi, egész nyáron itthon volt velem, és reméltük, hogy lehetünk hármasban még itthon, de 25-én már dolgozni megy Gábor, de hát ez van...majd szeptemberben lesz itthon még ugye 5 napot (aranyosak voltak, a munkahelyén mondta Gábor, hogy ha megszületett, akkor egyből ki is veszi, de mondták neki, hogy ne hülyéskedjen már, mert szeptember elejéig alig lesznek bent pár órát, akkor már inkább akkor vegye ki, amikor sokáig bent lenne, mondjuk a suli első hetében)
De most már mindegy...jön amikor jön, nem agyalok rajta...mondjuk anyukám is tanár, így ő se tud majd annyit jönni...ehh...na mindegy, majd valahogy átjön, ha kell...

Ilus

KépKép
badzsulka

Sziasztok!!!!

Köszönjük szépen mindenkinek a gratulációkat!!! Szombat óta itthon vagyunk, igen a nagyszülők voltak látogatóban. Az első nap egy picit nehéz volt itthon, össze kellett szoknunk hármunknak, apuka nagyon élvezi, rengeteget babázik, sokat segít. Első éjjel fél 1től 4ig fent voltunk...
Tegnap óta minden szuper. :wink: Eszik-alszik-kakil-pisil ügyesen, semmi baj nincsen hál' Istennek. Annyi tejcsim van, hogy éjjel átáztam. :D :lol: Arra keltem, hogy úszok a tejben. Bence eszméletlen ügyes, 95-öt szopizott legutóbb. :roll: Most éjjel 11től reggel negyed 6-ig aludtunk!!!!! :roll: :roll: Most megint alszik.

Szülés: életem legszebb élménye, boldogsággal gondolunk rá vissza, fájdalomcsillapító nélkül szültem és nem fájt!!!!!!!! Mindenkinek ilyet kívánok!!! A dokim szerint megható volt és tanítani kéne, ahogy szültem!!! Azon gondolkodott, hogy felveszi az egészet, csak nem beszéltük meg előre. Apukára nagyon büszke vagyok, hatalmas segítség volt számomra a jelenléte, segítsége, támasza, ahogy masszírozta a derekam... Ha lesz időm, leírom Nektek az egészet. :) Két fájás között én úgy aludtam. :) Mi vagyunk az 1000. babák!!!

Gátsebem egyáltalán nem fáj, dokim annyira jól varrt össze, hogy már az első napokban sem okozott gondot az ülés, állás.

Örülök, h 1 hét után kikerültem a kórházból. Szülés előtti napok nagyon rosszak voltak, senki nem nézett rám, mondván rendszertelenek a fájásaim... Egy doki azt mondta, majd ha 1-2 percesek lesznek, akkor menjek át... Megjegyzem, szülés végén az 1-2 perces fájásaim 51 mp-ig tartottak, azzal nem tudom, hogy sétáltam volna át... Jobb, hogy aznap a dokim ügyelt, ő végre rám nézett, ha akkor nincs ott, nem tudom, mi lett volna. :(

Majd még jövök, mesélek, most pihenek egy kicsit.
Puszi mindenkinek!!!

Kérdés: ide képet hogy tudok feltölteni??

Kép

Kép
barbcsi

G-re a megérkeztem albumba tettem fel egy képet, amin 2 napos. Ha lesz időm, még teszek fel, de most megyek, mert sír szegényem, anyu hiánya van! :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Szusszanás...
Rossz éjszaka volt,cicizett de szerintem nem jött elég,nem lakott jól,ordított,vissza cicire,úgyse jó,mellem leszakad már...végül kapott tápszert,kiköpködte...hajnalban aludt el szegény,meg mi is. Lehet kellett volna estére is egy szopis teát innom,majd ma fogok. Reggelre 90 gr-ot hízott, azóta 2xevett 30-30-at,de a tápot nem fogadja el (próbáltunk a 2.30 után még pótolni) most aludt el reggel óta,huhh...apája elment anyakönyviért,meg boltba...kemény!
Veszek Garmastant,remélem segít,nagyon fáj a cicim,nincs ehhez hozzászokva...ég a bőr...főleg estére.
Na ma végre voltam wc-n,nagy kínlódás után és árán,a kórházban is valami 5 hashajtós,ricinusolajat végül kúpot kaptam(bocsi...) kicsit megviselte a műtét az emésztésem..ráálltam a mérlegre,7 kg-val vagyok kevesebb...de remélem lesz ez jobb is,a lábam pl.még mindig nagyon ödémás.

Bévi kitartás,sokat gondolok rád!Nemsokára Lilizhetsz!

Clari,és milyen súllyal jöttetek haza? 10 % súlyesés normális az első 5 napban.Ott nem figyeltek rá?
ne mondd hogy nem ment ki a doki :evil: :evil: :evil:
És hogy hogy vizet javasoltak?Nekem azt nem ajánlották inkább tápot..
Nagyon édes pici babád van!!!

Brik,fogamzásgátló :shock: :P

Bekri,tudom,hatalmas a lába :) akkora kb.mint a feje! :)
A kiszokni pici lett rá :)
62-es ruha
:shock: :shock: Tomin lóg az 56-os..

Ircsi,Katus nagyon édes!!!!

Barbcsi,jó hogy jöttél :) 95-öt szopizik? Húúúú...nem semmi.

Huhh,asszem ébredünk...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Clari,
Az érett újszülöttek születési súlya általában 3000 és 3500 g közé esik (születési súly). Az első napokban 2-300 g-ot veszít a baba a súlyából (súlyesés, újszülöttkori), a súlyesés megállása után bekövetkező gyarapodás valamivel lassúbb, ezért általában a 10., ritkán a 14. napra nyeri vissza az újszülött eredeti születési súlyát. Ezután az első 4-5 hónap alatt megkettőzi, az első év végére megháromszorozza a születési súlyt. Minél kisebb a születési súly, annál rövidebb idő alatt duplázza meg, az ellenkezője áll a nagy súllyal született csecsemőkre.

Az egészséges, helyesen táplált csecsemő gyarapodásának mértéke a következőképpen alakul az első év folyamán:
1. negyedév: kb. 28-30 g/nap vagy 850-900 g/hónap
2. negyedév: kb. 20 g/nap vagy 600-700 g/hónap
3. negyedév: kb. 15 g/nap vagy 400-500 g/hónap
4. negyedév: kb. 12 g/nap vagy 360 g/hónap

Olyan fura hogy nem vagyok már terhes :oops: :)

Kérdés...csuklás közben szabad szoptatni? Mármint,ha a baba csuklik...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi
Csuklást elmulasztja a szopi...
Éretlen idegrendszer, légzőrendszer miatt van... nehéz ám még nekik összehangolni a szívás, nyelés, levegővétel... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hoztam evés utáni képet:-)

Kép
Kép
Kép
brikancs

szóval a kép:

Kép

Kép
Kép
Kép
brikancs

Barbcsi
Ügyesek vagytok!
Nagyon szép Bence :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Brik
Gyönyörű!!!!! Igazán PASI :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, köszi:-)) Imádom:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Lányok egytől egyik gyönyörűek a babák,néztem a g-t :)

Ircsi köszi,nem mertem szopiztatni mert csuklott elvettem a cicit na gondolhatod milyen balhé lett :)
Annyira csodás ránézni,ő az én kisfiam,bennem növekedett,és olyan ici pici törékeny,mindig bőghetnékem lesz meghatottságomban :)

evilany

Enikőnek tetszett!

Kép

Kép

apával

Kép

evilany

Évi annyira édes Tomika. Nagyon szép baba:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Lányok én is vagyok, ha annyira nem is hiányzok :), csak nem érem utol magam. A saját és a másfél km-re lakó barátnöm háztartása is az enyém, így nem unatkozom.

Nálunk is megy a folyton cicizés és nekem is fáj a tejkiadóm. Hozzá is kell egy kicsit tápszereznem, mert pár óra szoptatás után egyszerüen nem bírunk egymással. Ö éhes, nekem meg fáj. Sajnos nekem változatlanul a nem zsíros tej jutott... :(

De legalább mennek le a kilók, Évi ne aggódj, meglesz hamar a versenysúlyod! :)

Csodaszépek a babák, Clárika kis hajasa, Évi Tomikája igazi mokány kis legény (nekem leginkább Macauly Culkin-t juttatja az eszembe, lehet nem teljesen így írják a nevét), Brik kis kerek Bencéje és Katus, a többiekröl nem is beszélve!

Töltök én is párat:

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Ez meg az egy éve átadott csecsemöosztály (anno Döncivel terhesen is itt voltam, akkor még nagyon másképpen nézett ki a hely) A fürdöszoba
Kép

és a szoba:
Kép

Puszi: barbi
Vendég

Clárika! Gyönyörű hajasbabád van! :) Ennyi haj.......

Mindenkinek szép a csöppsége! Jó bekukkolni. Sajna még mindig nincs időm semmire.... Nem is tudom... Pedig esküszöm nem szeretnélek Titeket elhanyagolni!

A csuklástól kész vagyok én is, megszakad a szívem. Egyébként minden okés. Kaja-alvás és közben rengeteg kaki.

Mostanában pislogás a nagyvilágba is van.
szilvi35

Köszönjük a dicséretet! Minden baba nagyon szép!!! :wink:

A blogomba tettem fel pár képet, nézegessétek! :wink: :roll:

Nekünk is volt már csuklás, de én adtam is neki tejcsit, igaz cicin még cseppet csuklott, de aztán elmúlt neki.

Mi kaptunk szemcseppet, mert picit váladékos volt a szemcskéje, de most már szépen múlik szerencsére.

Szoptatás: én semmilyen tejszaporító teát nem ittam, ami max. segíthetett, az a madártej és hogy aznap mindenki nagyon berúgott az egészségünkre. :D :lol: De szerintem az segített a legtöbbet, hogy nem stresszeltem, a szülés is csodálatos élmény volt, és hogy a férjemre mindig számíthatok, mindenben segít nekem. Ettől biztonságérzetem van, és szerintem ez is nagyon sokat számít.

Pocakosoknak kitartást még, hamarosan ti is babázhattok!!! Megsúgom Nektek, hogy a gyerekágyas osztályon 5en voltunk egy szobában, abból 4-en mind betöltöttük már a 40. hetet rég, mire szültünk!!!

Gyerekorvos szerdán jön hozzánk, védőnő vagy ma délután vagy holnap délelőtt.

Egy-két kérdésem nekem is van, a fürdetéssel kapcsolatban, mert az még nehézkes, de küzdünk apával :). Ketten fürdetünk, ő fogja, én csinálom.
Napraforgóolajat gyógyszertárit használtok?? És tényleg be kell vele előtte kenni a hajlatokat??? Fürdetőkrémet hogyan teszitek a vízbe és mennyit? Hogyan fürdettek? Fürdetés után bekenitek valamivel a kis testét (pl. glicerines hidratáló) vagy csak megtörlitek óvatosan és pelenkázás?? Ebben olyan bizonytalan vagyok! :(

Na megyek, mert a babám ciciért kiált! :wink: Puszi mindenkinek!

ui.: Senki nem akarta elhinni, hogy ekkora baba elfért bennem. :D És anyum szülinapján született. :wink: És mindenki csak hajasbabának hívta az osztályon. :wink: És állítólag tiszta apja! :D

Kép

Kép
barbcsi

Hajasbabám:
Mikor kibújt, a doki mondta a páromnak (ugye kopasz), hogy a gyereknek már most több haja van, mint neki.... :)

Évi
Azt mondták, hogy az első pár hétbe nem írnak tápszert, mert a tej a fontos a gyereknek, így cukrosvíz, vagy sima viz, esetleg tea....
Én a sima víz mellett döntöttem.
Aztán ráteszem magam a csapolásra is, nagyon szeretnék csak szopiztatni.

Hiába kértem, hogy írjon fel tápszert, biztos ami biztos alapon , legyen otthon, de nem.....

Clárika
Kép
clárika

sziasztok!

jajj, egytől egyig nagyon szép babáitok vannak, és, hát kitartást a még egyben lévőknek! nemsokára a ti időtök is eljön!

néha beleolvasgatok a topicba, látom, hogy mindenki szerelmes a babájába, de ez így is van rendjén! és higyjétek el, ez a szerelem napról napra csak erősebb lesz!!!!

próbálok segíteni, ha elfogadjátok tőlem, na nem, mint túl tapasztalttól, csak olyantól, aki már átélte 1x az első napok, hetek, hónapok stresszét! :)

Barbcsi, mi nem nagyon kentük a hajlatokat fürdés előtt, de igen, teljesen jó a gyógyszertári napraforgó olaj. babaolaj az illatanyagok miatt még talán nem ajánlott ebben az életkorban! ;)

a gyógyszertári fürdetőt pedig direkt a testére kentük. a vízben csak darabosan úszkált, de hallottam olyat is, aki egy kis műanyagban egy kevés víz hozzáadásával felmelegítette a krémet, és akkor beleöntötte a fürcsivízbe, így már eloszlott rendesen, és azzal mosogatta át a babát!

Clárika, annyira örülök, hogy jobban van kicsi lánykád! mondjuk, hogy az ügyeletes miért nem jön ki!? ez rejtély számomra is. lehet, hogy Ircsinek igaza van, hogy nem szokás, de azért a doki is tud mérlegelni... nem!? 3 napos babához kiszalad, vagy a nagy semmittevés közben berendeli őket! mi van!? ez annyira durva!

tejcsi csak beindul, mondom én, aki 8 hónapig szoptattam Benit, és az első perctől nem jött több, mint 40-50 mili a két cicimből, és ez elég kevésnek bizonyult a 4 kilós gyerekemnek! szóval tápszert amúgy lehet kapni szerintem reci nélkül is, bár nem tudom, hogy a legkisebbeknek is, vagy csak 6 hós kortól, de, ha éhes!? cukros víz nálunk is sláger volt a kórházban, itthon nem adtam neki semmit! csak a cici volt, azon lógott egész nap, meg a pótlás, ha nagyon óbégatott. egyébként nálunk a technikája sem volt tuti, mert nem kapta be annyira a cicim! :(

(hja. a mi gyerekdokink azt mondta, ha csak 20 mili jön, azt is adjam oda Beninek, vagyis szoptassam, mielőtt pótolom, mert abban is ott vannak azok a létfontosságú anyagok, amikre szüksége van a csecsemőknek! szóval ez is hülyeség, hogy nem adnak tápszert, ha mondjuk indokolt lenne!)

egyébként Barbcsinak igaza van abban, hogy minden fejben dől el! én nagyon durván stresszeltem az első hetekben! és ez meg is látszott rajtam! bőgtem mindenen... :( remélem, hogy a 2. gyerkőcnél nem lesz már ilyen nagy falat a baba érkezése!

bocsi, most mennem kell, mert a gyerek le akar menni pocsolyázni... :D királyság!

sophie27

Sziasztok!

:oops: :oops: bocsi, hogy így eltűntem de kedden reggel 10.08.2010-én 9 órakor már 5 perces fájásaim voltak és bementem a kórházba. Anya dolgozott, gyorsan felhívtam mit csináljak, hiszen meg volt beszélve marad a császár. Dokim gyűlésen volt, utána meg volt már egy műtéte megbeszélve. A legklasszabb meg az volt, hogy azután egy AIDS-es barna volt programozva császárra. Anya nagyon megijedt mégis higiénia ide higiénia oda a frászt hozta rá a gondolat, hogy ez a csaj után fognak műteni. Egy műtő van csak. Mindenkit lázba hozott a hir, hogy Petra baba kifele igyekszik. Szerencsém lett, az altató orvosnak nem volt kedve műteni a barnát, mert fogorvoshoz ment. Annak nem volt fájása így csak másnap műtöttek és én lettem helyette betolva a műtőbe. Anya egy fiatal nagyon aranyos altatóorvosnőt kért meg az altatásomra (gerincbe kaptam érzéstelenítőt), aki nagyon vigyázott végig rám (mindig IRCSIre gondoltam ahányszor megláttam).
Mindenki körülöttem forgott és 12:35-kor felsírt a nagylányom 3.310 g és 53 cm.

Nem volt leányálom az utána levő 2 nap de semmi panaszom nem lehet hiszen anya éjjel nappal mellettem volt és vigyázott rám míg lábra nem álltam. Azt mondta ha mást el tud látni nem mozdul mellőlem sem. Sajnos a műtét alatt nagyon véreztem én most nagyon vérszegény vagyok. Kaptam vasat 4 napig vénába de még most se nagyon van színem. Fáradt is vagyok nagyon így sokat alszom.

Szombaton hazajöttem, mert kicsit sokan lettek és engem kiengedett előbb a doki (a szálat csak ma szedte ki anya, itt lényegébe a tegnap engedtek volna haza rendesen). Tegnap bár itthon voltam nem volt ki jelentkezzen vendégeim voltak, aztán öcsémmel beszéltem míg a lány fel nem kelt és már este is volt.

Tiszta nagynénje és apja keveréke. Sajnos a császár elkerülhetetlen lett volna, mert nagyon rosszul volt fordulva és a fejét nem tartotta jól. A bábák azt mondták ez nagyon nehezen jött volna ki, ha ki is jött volna. A feje is jól meg volt nyomva és van egy kis születési szépséghibánk is a jobb szemhéjunk piros. A doktor nő szerint nem lesz maradandó, de várni kell türelmesen lehet 1-2 évet míg visszahúzódik. A kicsi orra is tompa volt, egyik arcocskája torzabb szóval jól megnyomtam odabent. De majdcsak kisimul és nem lesz látható. Nekünk így is ő a legszebb baba és már a szeme sem tűnik fel.

Van tejem de még nem elég a kis mohomnak. Lusta is kiszívni mindet de majdcsak megszokjuk, azonban ha nem lakott jól nem alszik el és kell tejport is adnom neki olyan 20-40 ml között szokott meginni, de van olyan etetés, hogy ki se szívja a mellem. Azt hiszem majd lefejem ilyenkor és ezentúl azzal pótoljuk. Még bele kell tanuljak. Igaz most utolsó 2 etetésnél elég volt neki. Délbe csak keveset evett most meg jó bőven volt tej, először kellett a nyálazó, mert folyt ki a szájból. Remélem ezentúl bővebben lesz ilyen. Nem panaszkodom, nagyon aktív gyerek képes 2-2,5 órát is fent lenni. Ő is csuklik mindig akkor még a szopi sem segít rajta.

Ne haragudjatok még nem olvastam vissza. Ezt is 2x-i nekifutásból írtam. Ha még sokat maradok kikapok anyától. Nagyon jó dolgom van semmi gondom ő csinál mindent de nem is szabad csak aludnom és pihennem (a netre is kértem engedélyt – na nem ennyire szigorú de mindig az ágyba parancsol ahogy a lány elaludt).

A tejcsi miatt én is sokat aggódom, csak utolsó esetben adok a cumisüveget azt is úgy, hogy mielőtt bekeverem még megnézem nem aludt el, vagy nem nyugodott meg. Már a cumit is próbáltam, mert a cicimbe kicsi tej volt és csak játszott vele/aludt rajta. Lusta volt a keveset szívni. Sírtam én is már miatta. Amúgy mindenen tudnák sírni...semmi okom de mégis....tiszta szívás szégyellem is magam de nem tudom megállni még a tv-ben a hírek alatt is bőgtem.... :oops: :oops:

Látom még van pocakos is közöttünk, kitartást lányok már nincs sok hátra!!!! :wink: Mares, Sophie nektek sincs sok hátra!

A picik meg nagyon nagyon aranyosak. Kata pedig már igazi kis hölgy 8)

Minden kismamának kitartást és sok türelmet!!!!

Tina neked küldőm a gólyát!!!!!

Maccs puszi neked is!

Bocsi, hogy nem írok személyeset majd ha lesz időm visszaolvasok és igyekszem gyakrabban jönni.

Kép
Kép
melisch

indultunk haza a kórházból. Már fel volt öltözve én is de nagyon elkezdett sírni előbb kicsit szopiznia kellett és csak utána jöhettünk haza Kép

Itthon még nem készült róla nagyon kép Kép

Kép
Kép
melisch

Barbcsi
IGAZAD van!!!!!
A psziché nagyon sokban számít!!!!!
(Egyébként emilezek egy szopis tanácsadóval, ő is azt mondja, hogy lényegében minden homeos bogyó, tea pszichésen hat...)
A legjobb tejszaporító a NO STRESS és a minél gyakoribb szoptatás :wink:
Fürdetés: mi fürdetőkenőcsöt használunk (ung. hidrophil non ionic). Még szárazon bekenem Katust, utána teszem a kádba... kicsit lemosom és kész... Szép a bőre így is...

Clárika
Ha csak szopiztatni szeretnél, akkor amit most tudsz tenni, hogy minél gyakrabban (1,5-2 óránként) cicire teszed Rékát. Ha fejsz és pótlást adsz, akkor azt inkább pohárból itassad, a cumi sok gyereknél bezavar a szopási technikába...

Melisch
Gratulálok!

Barbi
Szépek vagytok!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok,

Barbcsi, Barbi,
jó, hogy otthon vagytok, nagyon szépek a babócák! :)

Melish,
jó, hogy te is jöttél! nagyon szép a kis drágátok! A párod tudott már csatlakozni hozzátok?

Ircsi,
Katus olyan édes abban a hordozóban :) Milyen nagylány már, lassan 7 hetes... rohan az idő!

Csillag,
olvastam a történetedet, még regálni nem tudtam, de inkább írd ki magadból, már az is sokat tud segíteni. Nagyon drukkolok neked/nektek, hogy mielőbb rendeződjenek a dolgok! Mi van Gergő kiütéseivel?

Én ma depis vagyok, leforráztam magam, meg úgy egyáltalán. Már a szülésznő is felhívott, hogy mi van velem, mert a hétvégére elutazna... :roll: :roll: Hát mindenki lelép, mire én szülni fogok...
Már nem is izgatom magam, a párom nyaggat folyton, hogy na mi van, nem érzek semmit? Hát mit csináljak ha nem... A gyerek mocorog, keményedik, de a nyákdugó pl. sehol. A szülésznő szerint akkor még simán lehet, hogy totál zárt a méhszáj, mondtam neki, hogy hurrá. Holnap megvizsgál, de nincsenek illúzióim.

Na megyek nem is rontom itt a levegőt tovább!

Ilus, Bols, Bévi, Csibuc
mennek a drukkjaim nektek!!

Jók legyetek!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?