A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Én is kenem a pocakom. A szomszédasszony mesélte, hogy nála az első gyereknél alig maradt nyoma a szülésnek, de a másodiknál hanyagolta a pocakkenegetést és maradtak stirái.
Persze nem biztos, hogy az ok a kenés-nem kenés volt, de azért én úgy döntöttem inkább kenegetem. Jelenleg nem látni rajta semmi problémát.

Rékus,
Nagyon sajnálom a tatádat és a férjed nagybátyát is. Kijut most a családnak bőven, de igazad van ezután már a jó dolgok jönnek.

Cherryke,
Ügyes leosztást találtál ki a főzésre. Már én is gondolkodom hogyan lesz ha otthon leszek, mert ide a munkahelyemre rendelem a kaját (este fél hétkor már tudjátok ki áll neki főzni!), hétvégén meg néha főzök, néha éttermezünk (ez a pici mellett biztosan kiesik).

Kfmares,
Ugyan nem vagyok Kata, de leírom hogy az én nőgyógyászom szerint a CTG-re a betöltött 35. hét után kell menni. Ha jól tudom az NST és a CTG között a különbség... Na jó inkább megnézem a neten. Ezt találtam:
"A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális műszer, amivel a magzat szívműködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhető és mindezt egy papírszalagra rögzíti. A regisztrált szívműködés folyamatos görbeként látható (felső vonal), melynek változásából következtethetünk a magzat állapotára. Ehhez figyelembe kell venni még a méhtevékenység görbéjét is (alsó vonal). Ha rögzítjük a vizsgálat alatti magzatmozgásokat is, újabb információt nyerhetünk.
A CTG vizsgálat a 20. héttől bármikor elvégezhető, azonban a terhesgondozás során csak a 36. héttől kezdve NST formában (lásd később) hetente, majd a terminus után 2 naponta javasolt, valamint a vajúdás, szülés alatt végig rögzítésre kerül."
"Az NST egy nyugalmi állapotban végzett CTG vizsgálat, mely során a magzat mozgásait is rögzítjük. Ezt a kismama egy nyomógomb segítségével jelzi a készüléknek. Az eredmény háromféle lehet:
Reaktív : a görbe jó, a magzat aktív és a magzatmozgásokra a görbe rövid ideig tartó emelkedéseket mutat (akcelerál)
Suspect : azaz gyanús. Kisebb eltérések láthatók a görbén, melyek nem egyértelműen kórosak. Néha csak az a magyarázat, hogy a magzat alszik, inaktív. Ilyenkor 30-60 perc múlva ismétlés szükséges.
Nem reaktív : a görbe kóros jeleket mutat (120/perc alatti tartós szívfrekvencia, beszűkült görbe, süllyedések -decelerációk stb.). További vizsgálat szükséges, mivel oxigénhiányos állapot fenyeget."
Az ultrahang az egy másik vizsgálat a 35-36. héten szoktak még egy alapos ultrahangot csinálni, hogy ellenőrizzék jól fejlődik-e a magzat, meg gondolom a méhlepény állapotát ellenőrzik.

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla!
Kfmares!

Magam sem írhattam volna szebben!A lányomnál NST-nek nevezték,most CTG-nek van írva a kis könyvemben.A 36. héten írják először,majd a 37,38,39. héten is.Szerintem ez a betöltött hetet jelenti.
Vendég

cherryke!
elég hasonló az ízlésünk, ami a sportot illeti :-) eddig az úszó eb, most meg vízilabda. Gondolom az EB érdekel, az aug 31-szept 11-ig lesz Zágrábban. Remélem az m1 közvetíti.
Ha még javasolhatok valamit: augusztus 19-22-ig kajak-kenu VB Poznanban, az Eurosport mindennap követít 2x1,5 órát, az M1-et nem tudom.

Ma felhívtam a lustaságot = védőnő, hogy nem érdekel hogy azt mondta, hogy csak szeptemberben menjek, mivel áprilisban voltam utoljára én menni akarok, szeretném ha rendezné a leleteimet, volna pár kérdésem, stb. Úgyhogy már holnapra van is időpontom :-)

Elvileg ma már tapétázzák a gyerekszobát, majd csatolok képet ha kész lesz. A burkolást viszont még mindig nem kezdtük el, áááá!!!
Vendég

Sziasztok!

Bocs a hosszú szünetért, de nyaraltunk. Pontosabban hazalátogattunk még egyszer Andris születése előtt. MOst aztán egy jó ideig nem megyünk. (Reméljük azért a Karácsony már összejön).
Sajna, visszaolvasni még nem volt időm, és nem is tudom, el tudok-e majd olvasni mindent, mert jó sokat írtatok :)
DE mindenesetre megpróbálok visszacsatlakozni.
Mi jól vagyunk, Andris, hol aktívabb, hol kevésbé, de azért minden nap rúgdos egy kicsit, hogy ne aggódjak :) Rendes gyerek :)
Itt jó hideg van, elindultunk 32 fokban és megérkeztünk 12-be :) Na jó mára már javult, de kiskabát még kell.
Végre mi is megvettük a babakocsit )még odahaza), úgyhogy kész vagyunk :) Ami azért nem nagy dicsőség, mert nekünk ezen kívül minden megvolt :) Most már csak mosni meg vasalni kell, és várni a babát :)
Mostantól próbálok (tényleg ) gyakrabban jönni.
EDit

Kép
Kép
etus79

Lina: köszönöm a sport időpontokat :) szeretem én a korcsolyát is, meg a foci eb-vb-t szoktam nézni.
Azért a védőnőd végezhetné a munkáját. Én eddig 3szor voltam, 1szer meg Ő volt nálam.

Babakocsi: Tatabányára már nem megyünk el a babakocsiért, nem tudok annyit utazni. Meg még ott lenni, onnan haza... Egész napi program. Unokahugom, aki hozott sok babaruhát meg babahordozót, mondta megnézi a 3 kocsit, és elküldi a legpraktikusabbat a férjével. Úgyis jár Pestre hetente.

Bnőm 23.-ára van kiírva. Tegnap volt ctg-n, hát semmi. Holnap is kell neki menni, és ha hétfőig sincs semmi, naponta kell mennie. Azt mondta Ő már örökre így marad :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Rendesek vagytok,és köszi a sok biztatást.Sajnos a pihi nem megoldható nagyon, mert azért itt a pici fiam :-D Ugy néz ki hogy csütörtökön át tudunk költözni és hétvégén mehet a festés. Remélem igy is történik :roll: Kaja rendelés: még megfontolom :-)

Előre mondanám ha nem leszek az lehet azért lesz mert nem lesz net. most rendelem meg a másik lakásba és nem tudom mikor lesz bennt.

Cherryke: a barátnőd legalább elérte a várva várt célt :-) Nyugtasd meg hogy nem marad örökre egybe :-)

Etus:lényeg hogy jelentkeztél, ez a fontos :-) Örülök hogy jol vagytok .

Linn: megprobálok pihenni amennyit lehet de nem egyszerű sajnos :-(

Hát ugy tűnik megint nem ülhetek itt sokat, jöttek hozzám :-( Majd jövök aztán irok még de most mennem kell. Meg megrendelem a netet is hamar meg tv-t.
Mégegyszer kösz mindenkinek!
Jók legyetek.

dinuci01

Sziasztok!
Hú, kicsit eltüntem. Hát nem is tudom behozni a lemaradást az 57. oldalig jutottam el az olvasással. Gondoltam beköszönök.
Úgy volt, hogy tegnap volt az utolsó munkanapom, erre múlt héten bejelentették, hogy van egy csaj, akit be kell tanítani, mert ő lesz helyettem. A poén csak az, hogy már másfél hónapja van egy csaj akit tanítgatok, és úgy tudtam, ő lesz az utódom. Hát úgy néz ki nem. Na szóval, tegnap megjelent ez az új lány tök betegen, na mondom de jó, remélem nem kapom el, mert persze nem figyelnek arra, hogy nekünk már nem kellene elkapni semmit. Na szóval reggel ettem valamit, és sikeresen visszaköszönt, na mondom, remélem nem kaptam el a csajtól, mert a gyomrát fájlalta. Hát úgy néz ki, hogy nem esett jól a reggeli, eddig még nem látogatott meg rudi kismamaság alatt, remélem ez csak egyszeri alkalom volt. Most úgy néz ki a héten melózom, és vége.
Voltunk múlt héten dokinál, mindent rendben talált, csak a súlyom miatt szólt meg, mert 32 hetesen már 11 kilónál tartok :oops: azt mondta, hogy ennyivel kellene szűlni, na azóta figyelek arra, hogy mit eszem, most úgy néz ki talán stagnálok,és nem jött fel plusz kiló. Megmutizta a szobákat. Van egy megfigyelő szoba, ahova a császárosokat viszik az 6 ágyas, 2db 3 ágyas,és 2db vip szoba van ami pénzes :10.000.-/nap hát asszem én társas lény vagyok, szóval jó lesz a 3 ágyas szoba :)
Volt ma kint a védőnéni, a szülésről beszélgettünk, hát azt mondta, hogy az első babánál, nem nagyon van gátvédelem, mert ha el kezd repedni az még rosszabb, nehezebb ősszevarrni. Hát nem tudom.
Mi már vásárolgatunk cuccokat. Teszveszen vettünk babakocsit új, és nagyon jó áron, persze elötte körülnéztünk, és egy hasonló típust megnéztünk személyesen is, úgy gondolom megérte, de majd a használatnál fog kiderülni. A babyoutlet-et szoktam nézegetni, ott pelenkázót vettünk, meg 1-2 apróságot, de nem túl olcsó, azért lehet ott is jó dolgot találni. Az elefáni babadiszkontban viszont nagyon jó áron vettünk cuccokat, oda érdemes elnézni. Figyelem a havi akciókat is ami olcsó, arra gyorsan le is csapunk. IKEA tényleg jó hely, több jó dolog van olcsón. Meg abba reménykedem, hogy szeptemberben lesz bababörze, és remélem a sógornőm megy ki árulni, és leadom neki a listát miket szerezzen be nekem:)Múltkor így szereztünk jó áron szopi párnát, hú az jó kis szerzemény, az egész családom ráugrana, ha hagynám, annyira kényelmes :) A férjemmel megy is néha a háború :), de mivel mi ketten vagyunk, ezért mi nyerünk :)
Pár napja el kezdett égni a gyomrom, biztos rokker gyerek lesz, majd ha kijön fonhatom be a haját :) Sokat mocorog a babó, mikor éjszaka viharok vannak, szegénykém sokat mozog, gondolom neki sem tetszik a dolog. Sosem tudom kinek a fülét fogjam be az övét, vagy az enyémet, de inkább az övét szoktam, már ha jó helyen fogom be neki :D
gira06

Gira: a dokid hülyeséget mondott. Nem feltétlen 11 kilóval szülnek. 11-14 az átlag.
Szerinted engem mennyire érdekel, hogy most tartok 10 kilónál? Semennyire. Amit kívánok, eszek. És akkor amikor akarok. Nekem a védőnő sem szólt, hogy fogjam vissza magam. Bnőm 18 kilónál tart. Jó Ő mostanában fog szülni, ha végre kijön belőle a baba :D de Ő alapból egy 45 kilós lány.
Én 57kilóval kezdtem és 67 vagyok. Nem látszik rajtam, csak a pocim nől. Párom meg kérdezte hol az a tizes :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Dinuci
Nyaralás nagyon jó volt! Csak pihenés, strandolás volt... :lol: :wink:
Drukkolok!

Lynn
Én is munkából megyek akkor szülni :wink: (aug-i topikban a 35. héten született a legkorábbi baba...nekem az a határ... addig mindenképpen maradjon benn Noel...)

Mók
Építkezéshez sok kitartás, drótkötél-idegek kellenek... :?

Csíkosodás
Nem a kenésen múlik... :?
Kötőszöveti gyengeség miatt alakulnak ki arra hajlamosaknál... a krémek leginkább csak pszichésen hatnak :wink:

Rekus
Sajnálom a sok bajt!

Etus
Milyen babakocsit vettetek?
Vendég

:wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.08.28 11:59-kor.
Vendég

:wink:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.08.28 12:00-kor.
Vendég

Sziasztok!

Hát a gyomrom sajan nekem is le kezdett égni mostanában. Julival is volt ilyen, de csak sokkal kevésbé, és csak ritkán. Ott tudtam mit nem szabad enni, de most szinte minden nap ég, jobban vagy kevésbé.

Kata, hát nálam is a 35 lenne a határ, akkor már nagyon nyugodt lennék. REmélem, jól érzi bent magát Andris, és minnél tovább bent marad.

Babakocsi: Mi végül elég drágán vettünk kocsit :oops: DE Andris úgysem kap mást, mert nekünk szerncsére már minden megvan, úgyhogy ezt most rászántuk. Ilyet szerettünk volna, néztük is a vaterán, de nem találtunk olyat ami tetszik. Ja de még nem írtam, hogy milyen: Bugaboo Cameleon. Most "nagyon" le van árazva a Brendonban, de még így is szégyenlem leírni mennyi volt (180.000). De ha valakit mégis érdekel, most nézze meg, mert egyébként másfélszer ennyibe kerül (itt SVájcban 2x), és ódákat zengenek róla.

Nagyon jók a képek Noelről :)

Dinuci, jól értem költöztök? Gratulálok, és kitartás, nemrég nekem is volt benne részem.
Jó éjt mindenkinek!
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok,

Jók a képek! Majd én is csinálok pocakosat is.

Most mindenki kérdezgeti, hogy mikor fogok szülni és elámulnak, hogy kb 1,5 hónap van még vissza. Én szeretném ha 37. hétig bent maradna. De a 35 tényleg nem olyan gáz már, a barátnőmnek is 35 hétre született a kisfia, viszont sokkal több vizsgálatra vitték és most kb 2 hetente járnak vele szemészetre. Szóval húzzuk ki a 37. hétig. :lol: :lol: :lol:

Dinuci,
Attikával is kezdtél nyílni ugye? Azért próbálj meg pihenni. (főleg így költözés előtt :cry: :cry: )

Kata,
nagyon édes a kicsi Noel!

Réka,
sajnálom ami történt, történik körülöttetek. Most már tényleg jónak kell jönnie.

Mók,
nálunk is állt a bál a házvásárlással kapcsolatban. :oops: :oops:
Örülök, hogy beindult a baba. :wink:

Lakásfelújítóknak kitartást! Mi most csináltatunk bútort a hálóba. Remélem kész lesz mire meglesz a baba.

Holnap megyek védőbe, néznek vércukrot is. Nem is értem miért, mert a terhelésem jó lett. Itthon kell megennem 1 zsemlét tejjel, majd a védőnő megnézni a vércukorszintet.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok Csajok!

Én is eltűntem egy kicsit, mindennap olvastalak titeket de irni sajnos már nem volt erőm.Hazaért a párom is igy már minden bonyolultabb.

A lakásfelújítóknak és költözködőknek kitartás és sok-sok erőt kívánok.Én is elég sok mindent elterveztem mit szeretnék, de nagyon úgy néz ki fele sem lesz, nembaj majd később.Mert vagy erőm nincs vagy anyagilag vagyunk gátolva, hiszen mikor fontos lenne a pénz akkor kevesebb a munka is, de bizakodom jobb lesz.Amúgy nálunk minden elromlik még a tetejébe, múlt héten a számítógép , tegnap a mosógép közölte a szerelő ez már kuka mert drága ajavítás és akkor sem biztos hogy még sokáig bírja.

Nagyon szupik a baba és pocakfotók!!

Keményedés és mozgás nálam is van, de engem továbbra is a gerincfájdalom zavar ami miatt lassan se éjjelem, se nappalom, a doki azt mondta sajnos ezzel most nem tud mit kezdeni.Eddig én is 9 kilót hiztam, mióta nem dolgozok azóta hál Istennek kevesebb kiló jön rám.
Lina irtam privit!

Tünde
btunde

Kata: Jók a képek :) aranyos ahogy ásít/nyel a vízből. Az enyém is megcsinálta :D

Na éjjel fél3kor kisfiam úgy mocorgott... a kutya ugatott, elég nagy hangja van és valószínű felébredt. Aztán éhes lettem. De nem mentem ki enni. Majdnem 1 órát ficergett :D

Tegnap este egy volt általános iskolás osztálytársam volt nálam. Találkozót szerveznek okt 2-re. Mondtam, nem valószínű, hogy elmegyek. Aztán mesélte, hogy az első gyereknél a 15. héttől feküdnie kellett. Kezdett leválni a lepény, és egy hónapig minden nap injekcióra be kellett mennie. Majd szülés után, vitték a műtőbe, lezsedni a lepényt, mert úgy odatapadt, hogy az nem akart kijönni. Ilyet még nem is hallottam... Aztán a 8.hónaptől már nem feküt, akkor már bátrabb volt.

Lányok. Ha a dokik nem tudják végül, hogy hány hetes vagyok, akkor honnan tudják, hogy mikor kéne kijönnie, illetve, hogy túl hordom-e vagy sem?
Merthogy ugye 31.hetes lennék a második uh-tól kezdve. Csak többször visszaírtak 1 hetet. De az elsőhöz képest viszont 29.
Azt tudni kell, hogy én 2-3 hetente mentem uh-ra a korom miatt. Tehát nem 4-5 uh-n voltam eddig.
Én sem tudom mennyi idős. Az, hogy a súlya vagy a mérete miatt ír valamit a gép...
A 12.hetinél a genetikus is azt írta, hogy 12. A 20. hetinél is azt írta, hogy 20. hetes. Azóta meg már ugye 2 héttel kisebb. Nem tudom, hogy van ez. Túlhordani nem akarom, mert az rizikós. Lehet majd a doki csinál néhány számítást és a jelenlegi 38. hétnél kiveszi? Mert elindítani korábban, az is rizikós. Ezen agyalok mióta felébredtem :D

Kriszta
Kép
cherryke

Szép jó reggelt mindenkinek!

Elég hűvös reggelre ébredtünk, legalábbis itt errefele, de mára is meg egész hétre nagyon meleget jósolnak :-( Remélem azért mindenki jol érzi magát :-)
Ma főzök egy kis husilvest mert nem főztem meg hétvégén a kacsaaprólékot mivel maradt borsoleves. Aztán asszem mára ennyi lesz. Nincs energiám pakolgatni, látnátok hogy néz itt ki minden.... De már nem is érdekel kikészülök ettől az egésztől. :-( A csaj meg másfél hete pakol akinek a lakásába megyünk, hát nem igaz hogy ennyit kell tökörészni.Mi meg itt vagyunk a levegőbe..... Azt se tudom hova szülnék ha most gond adódna,de komolyan. Jó rendes meg minden mert még a égzésfigyuzót is otthagyja kölcsön meg egy csomo mindent de akkoris ez már idegtépő!

Cherryke:sajna ebben nem tudok segiteni, de annyit tudok hogy lehet a te babád holo hizik hol nem mikor nézik, vagy nem annyit amennyi hét szerint kéne lenni. Nekem is 24hetesen azt mondták kisebb,következő alkalomra meg hogy nagyobb. Minden baba máshogy fejlődik és emiatt lehet nálad folyton eltérés és ez nem baj. Ugye téged többször néznek és igy többször látják másnak a méretét. Szerintem csak ennyirő van szó ne aggódj :-D Jön a baba mikor kell csak te +/-2héttel számolj és akkor biztiosra mehetsz.

Tünde:nem sok a 9 kiló :-) A tervezés miatt ne aggódj, ugy tűnik nekem sem akar semmi se sikerülni. Tudod ember tervez....... Kitartást neked is.

Kri:türelmet a cukorterheléshez :-) Akkor te is nagy pocival büszkélkedhesz ha mindenki elképed mikor szülsz :-) Neked nem mondják nálatok ha nem látnak egy napig hogy már azt hitték megszültél ? :-D Én már csak jot nevetek az ilyenen . Igen Attikával is kinyiltam 1111-re de nála nem volt ennyire lennt a feje, és a doki is attól tart hogy megreped a magzatburok.... És ezért van a para is :cry: De holnap megyek UH-ra utána meg a dokimhoz.

Jut eszembe szerintetek ha hétfőn adtam neki pénzt holnap nem kell ugye? Majd csak a köv.alkalommal nem?

Etus:sajnálom a gyomorégést, valamit szedsz azért rá? Babakocsi miatt ne izélj ha meg tudtad venni akkor örülj neki, hogy ilyen csucs járgánya lesz a babunak :-) Drága drága na és.... Megérdemlitek :-) Amugy igen költözünk, majd csak tulélem....

Kata1002:csini a pocid és nagyon édi Noel baba :-) Jol olvasom tényleg 2.4kg???? Mert akkor szép nagy babád lesz... :-)
Valahogy a csikosodásrol énis igy gondolkodom. Elejétől kentük és mégis csikos :-( Majd jövök énis pociképpel.

Gira: egyetértek Cherrykeével, osztom a véleményt! Ha te 20 kg val szülsz akkor se szolhatnak. Lényeg hogy a babád egészséges legyen! Ne törödj ilyen beszolásokkal. Ezek csak elvek!!!

Majd még jelentkezem most viszont felrakom a husilevest, ja meg el kéne szaladnom ma kozmetikushoz is mert trágyán nézek már ki!! :oops: Délután jelzek ha tudok további szép napot!

dinuci01

Sziasztok!!

Dinuci: nagyon vigyázz magadra, és csak óvatosan a szaladgálással!!! Igenis bármi is van körülötted, neked most a kis bentlakóval kell foglalkozni, maradjon odabent még!!! Hát a doki - pénz kérdés jó, mert azért ha valaki ilyen sokat jár, akkor csak nem várják el, hogy az ember lánya mindig fizessen nem?

Cherry: dúúúúrva ez a lepény dolog, de a visszatartásokkal is ez a baj, hogy utána meg úgy bent marad a kis drágaság , hogy az ember túlhordja.... Szerintem is lehet, hogy hol hízik hol nem... a doki nekem azt mondta meg a védőnő hogy akkor van gáz ha 2-3 héttel van lemaradva... a többire nagyon adni nem kell, hiszen igen, minden baba más....

btünde: hát ez az, fáj az ember gerince, és a válasz hogy ez van és kész... védőnő nekem még tornát javasolt...nekem mondjuk nem mindig fáj, csak gondolom a növekedik , de akkor a hasam-gyomrom sem százas pár napig...

Kriszta: de tényleg, miért néznek neked megint vércukrot??? bakker, mennyi fura dolog és eltérés van város-doki-védőnő között :)

Kata: a képek ( rólatok és Noelről) nagyon jók :) édesek vagytok, te pedig nagyon boldog kismama, látszik a képeken!!! Mikor készültek ezek a képek? mert én mennék még egyszer 4d-re, de akkor már 32het3napos leszek és a csaj csak a 30ig hétig ajánlotta, azt mondta nem akarja hogy csalódás érjen...szerinted még érdemes menni?

Gira: ez milyen úgymond bunkó dolog hogy megszólnak mert mennyit hízol!! Más 25öt hízik és kész valaki meg csak 6ot... ez függ attól is hogy ki honnan indul... engem mindig cseszegetnk hogy nem elég nagy a hasam, és cseresznyemag.... ez se jobb.. pedig szerintem Gergő jól van és kész! Ne is méltasd válaszra a doki mondatait!

Lina: biztos szép lesz gyerekszoba és ne aggódj egyszer el is fog készülni :) De ezt a dúúúúúrva dolgot hogy a védőnő ennyire nem találkozik veled!!! Mert engem rendszeresen hív 4 hetente utána meg 2 hetente akar látni! Bár értelme nem sok van mert ugye 23-24 éves a lelkem, de hát még akar dolgozni :)

Ceyla: nagyon köszike az infót, hát talán a doki majd augusztus végén ha megyek hozzá megmondja hogy mikor hova menjek :)

Lynn: na azt a tortát még nem próbáltam, de ha oda tévedek megkóstolom :)

lassan készülök, megyek anyumhoz angolozni egy gyerekkel

ma bal oldalon feküdtem ugye, és amikor az ágyban a hátamra fordultam Gergő olyan csúcsba nyomta fel magát, szerintem a popppiját, hogy nem tudtam felkelni, és azt hittem kireped a hasam... kész ez a gyerek! :) de adtam neki reggelit nem régen, talán most nyugi lesz....

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Réka:kitartás,tényleg már csak jó jöhet!

Dinuci!Vigyázz Magatokra,csak óvatosan,és akkor nem lesz semmi baj!

Kata:Édik vagytok!

Kfmares:Nem fiatal ő még védőnőnek?
Az enyém édes nagyon,de nem viszem azt sem túlzásba,majd jön,ha meg van a Baba!Csini vagy!

Gira:szerintem se törődj vele!Majd lemegy,ha itt a Baba!

Gyomorégés sajnos nekem szinte az elejétől van,nem állandóan,de néha elviselhetetlen!!Tegnap nagyon ficergett a Picúr,és miután lefeküdtem este,akkorát rúgott bent valamelyik szervembe,hogy azt hittem,majd kiszakad!!

Holnap lemegyünk a Balcsira,addig még próbálok írni.Mi dokihoz majd csak szept.elején megyünk,akkor összehoz egy szülésznővel.Azt érdemes fogadni?

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok jó reggelt!

dinuci:Látom teli vagy aggodalommal!Képzeld,hogy Máténál elejétől végig nyitott volt a méhszájam,de viszont ezért kellett sokat pihennem!Így született a 38. hétre.Tudom,hogy nincs segítséged,de probáld meg fokozatosan csinálni a feladatokat és közben le le pihenni fél 3/4 órát.Én is így csinálom!34 hetes múltál kicsit a babuci már életképes a tüdeje ki van fejlődve!Meg mindene!!
Én 28n hetes voltam Mátéval mikor 2 hétre be kellett feküdnöm,mert állítólag "kora szülős gyanús" voltam és kaptunk tüdő érlelőt akkor,ami igazából Máténak ment ha netán hamarább jön világra,h a kis tüdejében a buborékok kinyiljanak szüléskor!
Probálj meg nem idegeskedni,tudom írni könnyű,de nem jó a plussz idegeskedés te is tudod! :wink:
Pénz!?Hát nem tudi van egy érzésem,h kellene adni,de nem voltam még így elég fosi helyzet!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Dinuci: nem kell adni, ha ilyen sűrűn mész. Én eddig 2szer adtam a dokinak.
Majd még egyszer adok neki, aztán a szülés után. Azt még nem tudjuk mennyit adjunk. A helyzettől függ majd szeintem.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,

Jól belelendültetek az írásba! :)

Csíkosodás: Hát igen tuti hajlam kérdése is a dolog. Pont mint a hízás. Van aki zabál mégsem hízik és van aki rendes étkezés mellett is hízni kezd. Pont ezért nem árt a hajlam ellen dolgozni tehát ha valaki hízékony és odafigyel mit, mikor, mennyit eszik és mellette sprotol is, akkor jó eséllyel lehet jó alakja. Pont ezt képzelem el a csíkosodásról, ha az ember elé megy egy kis kezeléssel (olajozás, krémezés), akkor a lehetséges hajlamból adódó károkat enyhíteni tudja. Persze ez csak az én véleményem...

Gyomorégés: Sajnos nekem is van már egy ideje. :( Nem tudom igazán beazonosítani mikor és mitől van. Pl lehet kaja után ami érthető lenne, de van hogy étkezés előtt is van amikor már itt a kaja idő és az is előfordul, hogy este elkezdődik és amíg nem eszek valami fagyit vagy hasonló tejes dolgot (abból sem mindegy mit), akkor abba sem marad. De olyan is van, hogy éjszaka amikor felébredek akkor érzem... És az sem ritka szerencsére, hogy akár napokig nem jelentkezik a gyomorégés. Már néztem rá homeopátiás szert, de úgy vagyok vele, amíg kibírható addig azt sem szedem.

Pocakméret: Hát nálam is igen nagy a pocak, és többen már szörnyülködnek, hogy mikor is szülök, de ma meglepetés ért. Kérezi az egyik kollégám, meddig maradok. Szeptember végéig? Mondom, ebben a hónapban dolgozom már csak. Mire megkérdezte, hogy de ilyen hamar elmegyek már? Mire felhomályosítottam, ha maradénk szeptember végéig jó eséllyel innen mennék szülni. Csodálozott, hogy okt 1-re vagyok kiírva. :D

4D UH: Mi még tervezünk menni 4D-s UH-ra. Lehet, hogy látni már nem sok mindent fogunk, (azért reménykedik az ember), de mégis úgy döntöttem, hogy a 35. heti UH-t 4D-n csináltatom, mert rendkívül profi a csapat és ha látvány esetleg nem is lesz, akkor is tuti jobban meg tudják nézni a méhlepényt, a köldökzsinórt, a babaméreteket és a belsőszervek funkcionalitását, mint a dokimnak a kis UH gépe.

Dinuci,
Reméljük a szolgáltató szorgalas lesz majd és nem kell rád sokat várnunk.
Jó kozmetikáztatást, nekem is el kell mennem, mert a kutyám már lassan többet jár kozmetikushoz mint én. :D

Gira,
Hát nem éppen tapintatosak veled a kollégáid! Hogyan engedhetnek beteg embert egy kismama közelében.
Az én helyettesem, tegnap érkezett meg, így bő két hete lesz betanulni. Remélem elég lesz neki. Én biztos nem maradok tovább.
A súly miatt ne aggódj, az uncsitesóm tuti 15 kiló fölött szedett fel mindhárom gyerekével és mind egészséges és már Ő is lefogyott.
Ha a SOTE-n 3 ágyas szoba lenne, akkor én sem akarnék 1 ágyasba menni... Na jó talán mégis, apa miatt, mert csak ott lehet velünk akár egész nap is.
Nem a védnő lesz ott a szülésnél, hanem az orvos és a szülésznő. A gátvédelem rajtuk múlik na meg rajtad és a babán. Első gyereknél tényleg kevés az esély, főleg a hagyományos szülési pozicióban, de nem lehetetlen!
Mi is épp hétvégén vásároltunk az Elefaniban, a Kamaraerdei úton. :D

Etus,
Igazán tehetnél fel képet a babakocsiról! Kíváncsi vagyok rá. Egyébként van hozzá gondolom hordozó, mózeskosár, sportülés is? És A hordozó csak biztosnági övvel vagy esetleg isofix talppal is rögzíthető a kocsiban?

Btünde,
Sajnálom a sok elromlott dolgot, ezek a kiadások egyébként sem hiányoznának, hátmég most!
Az a 9 kiló szerintem meg tök jó!

Cherryke,
Ha a dokik nem tudják, hogy pontosan mennyi idős vagy, akkor még mindig nézhetnek egy csomó mindent, amiből tudhatják, hogy babóca jól érzi-e magát odabent. Pl nézhetik a méhlepény állapotát, az áramlást a köldökzsinórban és még biztos egy csomó mindent amiről még csak nem is hallottunk.

Kata,
Nagyon édes a babád! A feje alatt van a keze, mint aki csak úgy heverészik vagy napozik. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Lányok azért engem felháborít ez a pénz adás!Mátét Csongrád megyében szültem 8 éve akkor mi a dokinak 20ezer ft-ot adtunk és semmi megjegyzést nem tett előtte nem adtam neki nem jártam a maszek rendelőjébe,"mert igazából fingom sem volt,h menni kell oda hozzá" én a védőbe mentem mindig és ott vizsgáltak.Amikor be kellett feküdnöm megkérdezte a főnővér van e fogadott orvosom és mondtam,h ki a doki pedig azonnal hívott vizsgálatra törődött velem,hétvégén haza mehettem eltávra pénz nélkül,esélyem sem volt,hogy a zsebébe dugjak ha akartam volna dugni pénzt,mert megvizsgált azt mondta mehetek és tűzött is ki!A másik kismama másik orvosnál pedig azon aggódott,hogy júj nem hagyott itt a férjem pénzt,mert mindig szokott adni eltávkor a dokinak 2000ft-ot és most mi lesz,mert nincs nála pénz!?Nem tudom itt pest megyében azt vettem észre az a szokás ,hogy előre megmondja a doki mennyiért vállalja ez olyan undi,vagy a szülés után a varrat szedéskor fogadja el,ha kevesli még meg is jegyzi,ha olyan a doki!EZ AZ EGÉSZ OLYAN SZÖRNYŰ!Nem elég a babának bevásárolni a szülőknek még azon is aggódjanak,hogy a dokinak mennyit és miből adjanak,mert "muszáj",azért hogy a kismama nyugodtan menjen szűlni,ne aggódjanak,mert így tuti minden rendben lesz!?És ott a szülésznő ott a csecsemő gondozó az ápolónők,szoktak nekik is adni vagy csomagot csináltatni!Szóval ez borzasztó!Mind ehhez hozzá teszem nekem is fogadott orvosom van!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Nah kicsit vissza, aztán nemsokára jön remélem a párom és mehetek boltba meg kozmetikushoz. :roll:

Ceyla: azért a kutyát ne vedd előbbre :-D Ez tetszett :-D Jah amugy irtam privit is, még csak most olvastam.Hát a szolgáltató a t-......de szerintem lehet előbb bekötök mielőtt átmennénk anniyt tökölnek a pakolással.

Jah amugy megoldodott hova rakom a kisfiu ruháim : egyik ismimnek ma derült ki hogy fia lesz :-D Ugyhogy igy a költözés mellett, jo lesz megszabadulni pár zsáktól.

Cherryke: énis kétszer adtam eddig :-D Ugy vélem elég is ez és majd azért mégegyszer. Ki tudja mennyit tudok előkotorni szülésre.... :roll: Egyébként jol vagy? Azthiszem te irtad hogy vettél polcot a lidlibe ugye? Nem tudod van a még?

Kfmares: tényleg fura forákat tudnak felvenni ezek a kis pocilakók :-) Mi lesz ha kibujnak?? :-) Amugy köszi igérem vigyázok magamra :-)

Sissy:érezd jol magad a balcsin, aztán azért jelentkezz ha tudsz :-) Én jomagam nem vagyok szülésznő párti, dehát mindenki maga döntse.

Iceberg:jah segitség nélkül nem könnyű, de mindegy addigis leülök amig itt irok nektek :-D nem? Na viccen kivül azért el szoktam feküdni. Csak mostis attika kezd beindulni szokásához hiven. Máté akkor ügyesen bennt maradt a pocidban ahhoz képest mivel riogattak :-)Még szerencse hogy jobban érezte magát odabennt. Nemis attól félek mint mondtam hogy ki vagyok nyilva hanem attól hogy nagyon lennt a fejecskéje és ezt érezteti is vele nap mint nap :-(

dinuci01

Sissy,
Szülésznő fogadás jó kérdés!
Sokan úgy gondolják minek, mert úgy is ott a párod aki bátorít.
Nekem lesz fogadott szülésznőm. Többek között azért mert a párom még nem volt jelen vajudásnál, szülésnél, biztosan sokat fog támogatni lelkileg (meg valószínűleg én is őt, hogy bírja látni, hogy szenvedek), de a szülésznő tud segíteni a légzésben, különböző praktikákat ajánlhat az adott helyzetre, hogyan viseld jobban a fádjalmat, illetve, hogyan gyorsíthatod a tágulást. A méhszájat is Ő ellenőrzi míg az orvosod nincs ott, vagy esetleg már akkor is ha ott van. Ő végig veled van, nem megy el műszakváltáskor, mint a nem fogadott szülésznő és az sem hátrány, hogy nem mindig más vizsgál hanem 1 ember.

Szilvi
KépKép
ceyla

Dinuci: Igen én vettem a lidlbe polcot. Nem tudom, van-e még. Párom jár 2 hete bevásárolni, nem bírok órákat gyalogolni. Párom olyan, hogy mindent megnéz, én csak a listás dolgokat keresem :D Ha elmentünk auchanba, minimum 3 óra volt :D Már hagyom, hogy egyedül menjen és kiélje ki a vásárlási hajlamait :D

Bnőm megint volt ctg-n. Nagyon jól érzi magát a baba, mindene jó, úgyhogy még nem jön ki.

Kriszta
Kép
cherryke

dinuci:igazából azért kellene sztem szigorúan feküdnöd sokat,de biztos te is tudod ezt!az még rosszabb lenne,ha befektetnének a korházba téged nem?én pl ettől szoktam félni,mert addig ki vigyázna Mátéra!?a párom reggeltől estig dolizik most pont nem lehet szabad napot csinálni!

sissy:te érzed,hogy szeretnél e fogadni szülésznőt,ha úgy jobban biztonságban érzed magad akkor tedd meg,de én sem Máténál nem fogadtam és most sem fogom!
akkor lehetne már csecsemő gondozót is fogadni sztem,hogy oda figyeljen jobban a babára.
sajnos nekem van rossz emlékem csecsemő gondozóról,de mivel nem ő volt mindig ezért nem aggódtam annyira!pl nem fürdette meg normálisan,vagy este ott hagyta egyedül az ágyamon míg tusoltam és sírt nagyon Máté!korábban hozta ki én meg gondoltam gyorsan letusolok mire jönnek :cry: :cry:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Tényleg egyedül ott hagyta?! Ennél még az is logikusabb lett volna ha vissza viszi. :evil:

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:hát képzeld el igen egyedül!!!kimentem és látom ott sír egyem meg egyedül az ágyon olyan ideges lettem!!!!máté meg nagyon sírt aztán visszajött a csecsemőgondozó és pici pohárkából belé akart erőltetni vizet a kis szájába,ekkor még idegesebb lettem olyan rossz volt látni,utána mondtam is neki,hogy"hagyjuk jó"!!meg is nyugodott nálam végül.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Ezt a víz dolot sem értem. Honnan vette hogy szomjas? És különben sem szoktatak neki mást adni mint anyatejet...
Lehet cukros víz volt???

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Ceyla, jó, ha csak így rakok képet? :) Nem vagyok ebben valami profi.
http://www.bugaboo.com/product?name=bugaboo-cameleon
Egyébként sport meg mózes. Hordozó nem járt hozzá, de mi direkt olyat kerestünk, amihez nincs, mert még megvan Julié (MaxiCosi), és ez azzal használható. Kell hozzá valami adatper, de mi azt kaptuk a barátnőméktől. Azért lett végül ez, mert a lapra csukhatósak között, ez a legkisebbre összecsukható, és iszonyú jól irányítható (azt mondják egy kézzel is), ami így második gyerekkel nagy előny. Én nagyon örülök neki, mert ilyet szerettem vona, és remélem tényleg olyan tartós, ahogy mondják, és még sok-sok gyereket fog kiszolgálni :) Félreértések elkerülése végett, nekem és férjemnek is van testvére, és még sehol nincs gyerek (igaz még mi sem zárjuk ki a harmadikat).

Gyomorégés, hát nekem a paprika biztos betesz, meg a hagyma, és most már úgy látom a tej is, mert mióta tej nélül iszom reggel a kávét, talán kicsit jobb.

Dinuci, vigyázz magadra nagyon, semmiképp se cipekedj.

Cherryke, Julit anno végig óriásbébinek mondták, és végül alíg több, mint 3 kilóval született. Most Andrist is nagyobbnak mondják, de őt én is nagyobbnak érzem. Valahogy nehezebb. DE majd meglátjuk.

Hálapénz, Julival én magándokihoz jártam, szóval ott fizettem minden alkalommal, és a dokinak csak a hat hetes ellenőrzésen adtam pénzt. Számított rá gondolom, de szóvá nem tette volna. Legalább ennyi, mert aki még kéri is, az már szerintem igazán gáz. Én egyébként ki nem állhatom ezt a rendszert. Hálapénzt JUli születése után adtam először, és nem is szándékozok sokkal többször. Én tudom, hogy keveset keresnek a dokik (mondjuk szerintem így pont a szülészorvos kivétel), dehát én meg tanár vagyok, de még soha senkitől nem kaptam azért hálapénzt, mert leérettségizett a gyereke... És hát egy tanár sem keres jobban...

Itt (Svájc) bejön az orvos a szülésre (ha jól tudom), de most már szerintem se orvost se szülésznőt nem fogadnék (azt múltkor sem). Szerintem, azért a többség érti a dolgát :) Nekem is volt váltás szülésznőben az első szülésemnél, de akkor kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy ezen aggódjak, és mind a kettő negyon rendes volt. Azt meg nehéz eldönteni, hogy mennyire jó szülész a nőgyógyászom. De ha valaki nagyon jó kapcsolatban van vele, és neki személyesen fontos, az más.

Na most már eldugulok, mert nagyon hosszú lett.
EDit

Kép
Kép
etus79

Ceyla: az első 24 órában nem szabad, csak anyatejet, ha keveset is eszik, de mást nem lehet. Utána lehet neki babavízet. Nagyon jó dolog szerintem ez a babavíz. Ha valakinek kevés a teje, nem mindig éhes az a baba. Főleg nyáron, vagy ha száraz a levegő, lehet, csak szomjas.

Kriszta
Kép
cherryke

ceyla:lehet,hogy enyhén cukros víz lehetett nem tudom,de víz színe volt azzal probálta megnyugtatni!de ilyen csecsemő gondozót nem kívánok senkinek!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kri
Inkább nézzenek többször vércukrot, mintsem baj legyen veled, a babáddal!
Nekem most hetente egy nap legalább kell napi profilt néznem (reggeli-ebéd-vacsora előtt, utána másfél órával, este 10-kor és hajnali 2-kor).

Cherryke
Barátnőimtől származó információ: nálunk a felvéte

lkor beírják az utolsó mensitől számított, az UH alapján számított és az első magzatmozgás alapján számított időpontot is a kórlapba... (van egy ismerősöm, lombikos, tehát eléggé pontosan lehett tudni a baba korát, kivárták nála, hogy spontán meginduljon a szülés...17 nappal a kiírt dátum után...persze, folyamatosan nézték a baba állapotát...)
Egyébként meg, beszéld ezt meg a dokiddal!

Dinuci
A vonalzó írja a 2,4kg-t... doktor szerint is olyan 2,5 kg körüli...átlagos nagyságú baba :wink:

Mares
Nagyon boldog vagyok, hogy végre kismama vagyok! És bízom benne, hogy nagyon boldog anyuka is leszek!
Ami képeket tegnap feltettem, azok hétfőn készültek. (33+1)

Pénz
Nagyrészt a doktorom magánrendelésére járok. Ha olyan dolog (UH, vérvétel) van, amihez a "hivatalos" út kell, akkor a klinikára mentem, de ott is ő rendezte a dolgokat... Megadott olyan telefonszámot, ahol bármikor elérhetem.
Arra viszont nem mondott összeget, hogy mennyi lesz a szülés... ahogy gondoljuk...

Szülésznő
Ott lesz velem a párom. (nálunk folyamatosan jelen lehet az apuka, elszeparált vajúdó helyiségek vannak)...
Viszont... mi van akkor, ha a fogadott szülésznőd éppen szolgálatos és teli a szülőszoba??? Másokkal, a kolléganőivel kicseszés... Szegénnyel viszont az a kicseszés, ha a 12 órás műszakja után hozzád vissza kell mennie... Nem hiszem, hogy akkor, bármennyit is fizetek neki, maximálisan mellettem tud lenni...
Úgy gondoltam, hogy azt a szülésznőt fogom honorálni, aki úgy viselkedik velem... :wink:
Vendég

Kata: az utolsó menses alapján 30. hetes vagyok, de én összevissza menstruáltam. A magzat első mozgása pedig május 17. volt. Ami az első uh alapján, amikor mégcsak 5 hetes petezsák volt, 15. héten történt. Nagyon korainak tartom. Állítólag az első babásoknál 20. hét körül érzik. Ha 1 héttel voltam csak idősebb, akkor ugye 16. héten történt.
Mindegy, holnap megyek uh-ra, kiváncsi leszek, mert most hatalmasat nőtt. Mostmár minden apró mozdulatát is érzem.
Szülésznővel egyetértek. Aműgy sem ismerek egyet sem :D

Kriszta
Kép
cherryke

Szoptatós hálóingek 3990 ft-ért kaphatók.
Szoptatós pizsi is van.ÚJAK!
http://elenorkismamaruha.gportal.hu/

lasaguilas
Budapest XI. kerület

Kata1002,
persze igazad van, végül is nem gáz zsemlét és tejet reggelizni. :lol: Szerencsére jó lett az érték 4,6 kb 1,5 óra múlva.

Cherryke,
a dokim szerint az első uh-okon kell meghatározni a baba korát és azon ilyenkor már nem szabadna változtatni. A sógornőmnek is összevissza variálnak. A menszesz alapján most pénteken lesz 37 hetes, tehát bármikor jöhet az unokatesó. :lol: :lol:

Pénz,
én csak magánba járok, ill. a kötelezőre sztk-ba, de ott nem adok pénzt. Fizetem a tb-t. :lol: :lol: A magánnál pedig fix a tarifa.

Ha a szülésznő nagyon leterhelt lesz, és esetleg nem leszünk elégedettek, legfeljebb kevesebbet adunk. De a Briginél nagyon meg voltunk vele elégedve, pedig mi sem ismertük egymást előtte. Ez egyébként a dokira is igaz lehet. Ő is ledolgozhat egy műszakot és úgy mehet be a szülészre, ill. ugyanúgy lehet más kismamája is egy időben. :roll: :roll:

Iceberg,
nekem tetszenek a színek is.

Gyomorégés,
nekem még nincs, ami fura is mert Briginél ilyenkor már volt.

Ma kaptam magzatmozgás regisztrációs lapot is. A 35. héttől nézni kell. A 36-on pedig kötelező uh, vérvétel és nst + védőnő. Sűrűsödnek a programok. :lol: :lol: :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kata. Az a kiságy honnan van? A lifenetworkön van egy babás műsor, és majd minden babaszobába ilyen van, különböző árnyalatokban. Gyönyörű...

Kri: akkor 29 leszek a héten.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok jó reggelt! :)

Tegnap beszélgettem a szomszéd csajszival,neki 2 gyereke van egy 7 és egy 9 éves fiú.De nem is ez a lényeg,hanem a szoptatásról beszélgettünk és mesélte,hogy ő hogyan csinálta!Neki azt mondták még az első gyereknél,hogy azért nem jó használni mellszívót sem kézit sem elektromosat sőt az elektromos még rosszabb mert erősebb és megnyúlnak a szövetek!Ő neki azt is mondták,hogy nem attól nyúlik meg a mell ha valaki szoptat,hanem ha sok teje van és húzza le a mellet,ráadásul fejve is géppel.Az első szülős anyukáknak meg szokták mutatni,hogyan kell kézzel fejni,nem kis munka én is csináltam Máténál,de nem is nehéz!!nagyon elgondolkodtam,hogy nem fogom elkapkodni a mellszívó vételt és kézzel fogom fejni a korházban közben úgy is meglátom hogy alakul a tejcsi lesz e elég.Vagy maradok a kézi mellszívónál az még sem olyan durva szívó hatású.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Jó reggelt!

Kata,
Milyen profilt kell nézned hajnali kettőkor???

Kri,
És milyen az a magzatmozgás regiszrációs lap? Valami ilyesmi van a kiskönyvben is.

Iceberg,
Sajnos sok kórházban még mindig adnak cukros vizet a picinek, amitől jól lakik és már nem kell neki a cici. Persze először nincs teje a legtöbb anyukának, de amikor már megindulna esetle azért nem szopik a baba rendesen, mert teletömték azzal az értéktelen sz*rral.

Szülésznő: Én megkérdeztem a fogadott szülésznőmet, hogy mi van akkor ha Ő dolgozik, vagy valamiért nem ér rá. AZt mondta, hogy párban vannak egy másik szülésznővel és ilyen esetekben kiválltják egymást.

Szilvi
KépKép
ceyla

Iceberg,
Én úgy tudom az elektromosnál állítható a szívás erőssége... bár mivel még nem volt lehet tévedek.

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:Akkor viszont lehet,h nálam is ezzel rontották el akkor Mátét,mert nem szopizott egyáltalán mindig le kellett fejnem és cumisüvegből evett csak! :(
Azt én sem tudom,h lehet e állítani az elektromosat nem volt még nekem,de nem is hallottam!

Képzeljétek azt álmodtam,hogy éppen éppen jó lesz az 56-os méret a babának :) Látszik,hogy agyalok!!Még kell venni badykat,meg rugit is! :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Az ember hajlamos azzal álmodni ami foglalkoztatja. Én egyszer egy 5 kg babát szültem álmomban. :D Még jó, hogy csak álom volt!
Egyébként az 56-os rugi tuti jó lesz, azt mondják még nagyobb babákra is jó.

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:igen már máténál is azt ajánlották,hogy 56-os rugit vegyünk ne kisebbet!ehhez képest véletlen ,mert nem figyeltük és 50-es rugit vettünk amibe majd kihozzuk balázst,de majd kicseréltetjük :)
5kg-os baba,úristen :shock: :lol:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Szió mindenkinek!

Gyorsan beköszönök,mert aztán folytatom a pakolást, holnap meg festés és miegymás. Szép kis 20.-ám lesz na mindegy nem vagyunk ekkor azok a nagy ünneplők :-)
Lényeg a lányeg voltam UH-n meg dokinál ( épp szülést vezetett várni kellett :-) ) Nem nyiltam tovább igyanugy 2110 és 2450gramm a babum. Kicsit teltebb a gyomra,de azt mondték ezzel nagyon ne foglalkozzunk.Ha fájások lesznek szoljak, de jövő héten már nem állitják le a szülést. És a magnéziumot is lassan elhagyhatom :-D

Na de Ti hogy vagytok? Mindenkivel minden ok?Lehet hogy nemsűrün jelentkezek a hétvégén,de itt vagyunk még egybe ha mégse majd jelzem :-)

Iceberg, Ceyla:én ugy vagyok ezekkel a méretekkel hogy nem lehet rá adni :-) Van olyan 56-os rugim amit két honaposan adtam a fiamra aztán 3.40el született tehát tlagos baba volt.

Kata: nem tudom mért csodálkoztam :-) nekem is annyi kg körülbelül. Csak milyen furi hogy ennnyit nőnek ilyenkor rövid idő alatt :-D

Etus: nagyon jo lehet a babakocsi :-) Főleg ha egyszerű kezelni. Kinnt tényleg máshogy működik minden. Legtöbbször jobban mint itt.

Ceyla:akkor szerencséd lesz a szülésznővel,nekem is meg kéne kérdezni a dokit de máma ujfent csak elfelejettetem.

Jah jut eszembe, képzeljétek a szülészeten vizsgált ma a doki mert dolgozik most ott és ott vajudott vagy 4 nő. Úristen gondoltam magamban ez vár majd rám is. Valahogy olyan szörnyű volt látni, rendesen szenvedtek. azért látni ugye mert ittis mászkálnilehet amig vajudsz és nincs közel a vége.

Kri:igazad van.hogyha nem vagy megelégedve max kevesebbet adsz. Mert tényleg nem tudhato mennyire lesz lestrapált állpotban a doki vagy szülésznő. Vagy be e jön egyátala? :shock: Regisztrációs lap?Én nem kaptam csak a könyv végén van hasonlo de at se mondták kell e vezetni.

Iceberg:hát igen énis félek ettől mi lesz ha nem leszek itt. HOgy oldjuk meg. De majd csak lesz valahogy. De hál isten még maradok :-D Ez a cukros viz nekem is érdekes. Akkor láttam énis ilyet de nem itatták a babával hanem ujjal a kis száját, hogy rákapjon a cicire vagy üvegre. De semmiképp sem itatni! Nem értem :roll:

dinuci01

Dinuci,
Akkor lehet te leszel itt az első közülünk?? ;)
Hát hogy szerencsénk lesz-e a szülésznővel, majd elvállik.
Én könnyű gyors szülést tervezek magamnak :D ;)
Tényleg ijesztő lehetett látni a vajúdó nőket. Jobb nem is rá gondolni.
Erről jut eszembe.
Most volt bent az egyik kolléganőm, tavaly szült. Mondta, hogy nagy kamu felhatjás van a császár körül, mert bár Ő hüvelyi szülést tervezett, de lehetséges komplikáció miatt inkább császározták. Azt mesélte, hogy 20 perc volt az egész és ugye nem altatták, csak érzéstelenítették és másnap már futott. Azt mondta neki a doki, hogy még csak jóslófájásai voltak és még ezután jött volna a neheze az igazi fájásokkal, de a kolléganőm szerint már a jóslók is nagyon durvák voltak, így egyánltalán nem bánja, hogy így járt.
Hát nem tudom... az biztos, hogy ez miatt ha lehetséges lenne sem változtatnék már a terveimen, de ahhoz képest, hogy milyen ijesztőnek írják le a császárt (hosszabb felépülés, nehezebb mozgás stb.), ez egy teljesen más véleménynek hangzott.

Szilvi
KépKép
ceyla

Hello lányok!

Gyorsan beköszönök a hétvége előtt. Lemegyünk 3 napra Pécsre, remélem, jól fogom bírni, és nem lesz nagy kánikula. Lakás továbbra is romokban, hétfőn elvileg jönnek vezetéket cserélni. Tegnap éreztem először valami pici görcs-szerüt, amikor sorban álltam a Skálában (790 ft-os szoptatós melltartóval, ha valakit érdekel!) Jól megijedtem, és mondogatom a babának, hogy tessék még bent maradni, mert még nincs kész a helye. Dobozok közé mégse vihetem haza...

Kedden voltunk szülésfelkészítőn, most a vajúdás alatti relaxáció és fájdalomcsillapíás volt a téma. Most úgy vagyok vele, hogy majd meglátjuk, kérek-e epidurált. Annyira el se tudom képzelni, milyen lesz...
A Jánosban más nincs, tehát gyógyszert nem adnak.

Dinuci, a jövő hét már 35., már biztos nem lehet baj! Nagyon izgalmas, lehet, hogy első leszel!

Edit, szuper ez a babakocsi!

lynnn

dinuci:mi is holnap festünk!bár én főzni fogok és a konyha marad utoljára,de eljön Máté osztálytársának az anyukája segíteni takarítani,mert én meg vigyáztam a kislányára!Örülök,h lesz segítségem nem bírnám végig csinálni!!én máténál voltam egyszer pont nst-n,hogy megszült egy csajszi,de nekem olyan megható volt még a könnyem is kicsordult :roll:
Akkor lehet,h jövő héten esetleg gratulálhatunk!?Izgis!! :)

ceyla:én félek a császártól,ha netán az lesz!!!nagyon!!nem szeretem a darabolós,vágós dolgokat megborzongok ha belegondolok!!azt mondja a volt osztálytársam jobb amikor érzéstelenítenek mint az altatás,mert biztonságosabb és az altatás 5 évvel rövidíti az életet,ezt mondta! :shock: jó lenne részletesen tudnom a császárról,mert így csak agyalok!!annak örülnék,ha ugyan úgy szülnék mint máténál!!!!spontán stb....

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Hali!

Dinuci, hát nem semmi! Most kezdem én is felfogni, hogy már milyen közel van a vége :) DE remélem, azért minél tovább bent marad a babád.

Császár, hát én nem tudom. Juli után 4 szobatársam volt az 5 nap alatt, és valahogy úgy jött ki, hogy mind császáros volt. És hát nem voltak valami túl jó passzban. Igaz, biztos alkat kérdése is, de amíg én tök simán "kiugráltam" az ágyból JUlihoz, addig nekik percekbe telt feltápászkodni. Azért mégis csak egy hasi seb. Szóval én is jobban szeretnék természetes úton szülni, de ha mégsem lehet valamiért, akkor meg érzéstelenítéssel, mert szeretném látni Andrist már az első pillanatban.

Cukros víz, ja tényleg adnak, de nekem szerncsém volt, mert csak addig adtak, amíg tényleg kellett. Igazából néha szerintem elkerülhetetlen, mert nekem pl csak a 4.napra lett tejem, és hát addig valami meg kell. Juli egyszer még tápszert is kapott, mert már úgy ordított szegény az éhségtől, és hát azt sem könnyű hallgatni :( Ennek ellenére, mikor megindult a tejem már más nem is kellett neki, szerencsére :)
És nekünk a körzeti is az mondta, hogy, ha vizet adunk a gyereknek fél éves koráig tegyünk bele egy kis cukrot is, mert hogy ez így az emésztés miatt fontos valahogy. De mikor már volt tejcsi, Juli csak augusztusban kapott néha egy kis vizet, amikor iszonyú nagy hőség volt. Októberi babáknál nem lesz ilyen probléma asszem.

Én csak szept 3-án megyek megint uh-ra. Még két hét... Most valahogy hosszúnak tűnik, pedig eddig nem voltam türelmetlen.

Bár én sem voltam egy ideig, de sokan eltűntek, nem? Jó lenne tudni, hogy mindenki jól van.
Edit

Kép
Kép
etus79

1150grammról 1435 gramm lett. Jó sokat hízott múlt kedd óta.
Szept 3.-án kell mennem újra. A víz is rendben van. Minden oké. Tényleg jó volt az az infúzió.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke
Kiságyat mi úgy csináltattuk...
Külföldi babás újságokban láttam ilyen formájú ágyat és az asztalos ismerős megcsinálta nekünk...

Ceyla
Vércukor!

Dinuci
Azért vigyázz magadra!!!!

Császár
Ha nem szükséges, akkor nem szeretnék... csak egy hasi műtét... :?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?