Sziasztok!
Újra itt, megint alszik a csöppségem.
Taj kártya: nekünk tegnap érkezett meg, pont mire 1 hetes lett a Bence. Születési anyakönyvi kivonatot pedig múlt pénteken kaptuk meg.
Csajok! Lenne egy kérdésem! Próbálom kitölteni a gyeshez, családi pótlékhoz, anyaság támogatáshoz a papírokat, de 1-2 helyen elakadtam, remélem tudtok segíteni!
Van egy olyan pont, ahol a gyermekre vonatkozó adatokat kérdezik, és ott van egy olyan sor, ahová azt kell beírni, hogy mióta van a háztartásban. Ide mit kell írni

A másik pedig a "jogosultság megállapításához és a folyósításához szükséges adatok és nyilatkozatok" c. pontnál a mikortól kéri a gyermekgondozási segély/családi pótlék folyósítását
Bévi! Nekem 40+4-nél magától beindult a szülésem, de szerintem az OTT hatására, sőt biztos. Nem volt ám egy leányálom a kórházban várakozni, és azon agyalni, vajon indítják-e. Te eddig otthon lehettél, hozzám rengeteget jött be a férjem, mert ha nem volt otthon, szinte csak sírtam. Odabent nem lehetett mit csinálni, és a legrosszabb az volt, hogy a dokik se csináltak SEMMIT. A vizit annyi volt, hogy hogy van (meg se várták, hogy jól, rosszul, ha nem voltál bent a szobában, akkor á biztos jól van

), napi 1 NST volt, ezt otthonról való bejárással is meg tudták volna csinálni... Ráadásul volt olyan kismama, akinek éjjel elfolyt a magzatvize, és fel kellett keltenie az éjszakás nővért, mert aludt

A nőgyógyászati osztály ajtaja pedig zárva volt éjjel...

Attól rettegtem, hogy nehogy nekem is éjjel induljon, mi lesz akkor... Szegény férjem itthon aggódott, várta a telefont, egyikünk se tudott aludni. Az a 4 nap egyáltalán nem volt pihenés egyikünknek sem, alig ettem, ittam, sőt utolsó 2 nap a fájások miatt egyáltalán nem, csak csipegettem kényszerből, mindenki attól félt, nem lesz energiám a szüléshez. A szobatársaim nagyon kedvesek voltak, utolsó éjjel mondták, nyugodtan ébresszem őket, ha baj van, mert szólnak helyettem.
Nagyon drukkolok Neked, hogy minden rendben legyen!!!! Nemsokára meglátod a gyönyörű kisbabád Te is!!
Tina! Pontosítottam a címet a gólyáknak!!!!
Ircsi! Eddig én is a fürdetőkrémmel mostam a haját, csak a gyerekorvos mondta a sampont...
Mikulást sajnálom.

Már most???
Minden baba nagyon aranyos, nem győzök betelni velük!!!
Napsugár, gratulálok a kisbabádhoz, szép nagy lett
, sok boldogságot, jó egészséget, sok tejcsit kívánok!
Évi! Én is belealszom a szopikba, főleg este szoktam szinte félálomban szoptatni, leragadnak a szemeim.
Tegnap a Bence jól kiröhögött minket.

Be akartuk neki adni a K-vitamint, fejtem egy pici tejcit, beletettük egy kiskanálba, de ő ahogy megérezte a kiskanalat, összeszorította a száját, szépen kérleltük, beszéltünk hozzá, csak nem engedte, majd egyszer csak kiröhögött bennünket.

Tomi alig bírta tartani a kanalat a nevetéstől. Következő nevetésnél belekerült a szájába, kicsit meglepődött, de sikerült.
Clarika! Azt hiszem, te írtad. A kórházban a csecsemősök és én is a vizet kávéspohárból adtuk a babának. Hihetetlen, de tud belőle inni nagyon ügyesen. Én örülök, hogy sose látott cumit, cumisüveget, nem szoktatták így le a ciciről.

Sőt, még a tápszeres babák is pohárból kapták!!!
Bence is olyanokat tud csinálni, hogy az eszem megáll!

Csak ámulunk-bámulunk apájával. Teljesen egyedül átfordította a kis buksiját, ős is fel tudja emelni, ha arrébb megyek az ágyban, utánam tolja magát, ilyenek.
Igyekszem ám visszaolvasni, bocsi ha önzőzök is közben.

De olyan boldog vagyok, hogy végre ANYA vagyok!!!