A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Mares igaz én nem Pécsen voltam,de az én véleményem az ha nagyobb a baba akkor jobban kilehet venni már a vonásait a kis arcát,mosolyát azért szokták mondani mert már nem fér rá olyan sok belőle,de a lényeget meg megnézik külön külön,képek meg ilyenkor már olyan szuperek születnek amin már ásít és mosolyog meg ilyenek,szerintem jó lesz és várjuk a képeket!!!

Nah megyek felkeltem a párom és vigyen el a bankba meg még egy két dolgot venni,sofőröm van már hetek óta,de hétvégén azért míg aludt felmentem a városba kocsival :oops: :oops: :oops: magam az övével kicsit sokkot kapott!!!Jah és megyünk a mamát felköszöntjük a párom mamája is Ilona és 84 éves már várja a dédunokát,és nagyon toppon van az öreg lány, :lol: :lol: :lol: olyan mintha 60 éves lenne!!!!

Kép
bévi

Tina gólyákat küldöm,igen nekem nem volt rendszeres a ciklusom,volt olyan hogy 2 hónapig meg sem jött :shock: :shock: de itt tudom azért hogy dec 15-én voltam a dokihoz akkor már 5 hetesnek láttuk a picurt,biztos el van számolva hát meglátjuk mikor jön ki a drága,szerintem a doki tuti megindította volna már de méga lepény is 2-3 fokban volt érett pénteken,csak nekem az a fura fájások vannak de semmi változás,hát majd meglátjuk!!!Neked nagyon nagyon drukkolunk ám itt mindannyian és siker fogja kisérni :wink: :wink: :wink:

Kép
bévi

Bévi a számlaszámom:117..... :lol:
Én is azt hittem lassabban megy majd a felépülés, az első 3-4 nap halálos volt, el is voltam keseredve, hogy mi lesz velem itthon így, hogyan fogok helytállni, de minden simán ment már. Lehet, a tudat, hogy nem hagyhatom el magam, mert itt a család és meg kell csinálni, vagy az, hogy már tudtam mire számíthatok, de jól vagyok. Persze fáj még a hasam, de a haskötő rengeteget segít rajtam. Mondják mások is, hogy milyen "fitt" vagyok (mondjuk nem érzem magam annak), de tény, hogy a gyerek 2 hetes volt és már ügyeket intéztem, tegnap a fodrászhoz mentem, stb....

Tina: remélem a 3 gólya közül valamelyik odaér. A kóriban minden nap mondogattam nekik, az ablakból pont ráláttam a fészkükre :D

Mares igen, meg kell beszélni Gergővel! :lol: A dokim azt mondta a max a 30. hétig lehet jó felvételt készíteni, de láttam én már olyat is, hogy később is szépen kivehető volt a baba. Csak egyben nem fért rá....

királylány

Jó reggelt..
Bévi nagyon rendes a párod!!(laptop)
Nekem is ez a kikapcsolódás,a net, ha van kis időm benézek.
És nem vagy idegesítő,én megértelek.
Erre jó ez a hely,én is ide jövök a nyűgökkel,na persze jó hírrel is.

Szilvás,tejci,örülök!! Mennyire más minden terhesség és szülés,gyerekágy,érdekes.(hála istennek)

Ilus...közeleg a Ti időtök is...nyugi..
Kép

Dia,Tomiis emelgeti már a fejét,olyan édes. A sebem nagyon szép(bár nem nagyon látom,Miki közvetít :oops: ) de egy ponton nagyon szúr ha haskötő nélkül mozgok.

Mares,a gyerekorvos mondta a méregetést

:evil:

Tina,megy az a gólya...csak még kering... :?: :wink:

Jelentem Tomi jó gyereök volt,hagyott minket aludni fél 12-fél 3-ig,majd fél 4-től fél 6-ig! Közben szopik,50-ek(!!)és ringatás...most reggel nyűgi,de inkább reggel legyen, de dupla szopi után nagy nehezen le tudtuk tenni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Jah,most hogy hűvösebb van, kell a rugi,hát mindegyik hatalmas,most küldöm apát a tescoba hátha van pici 50-es csomag...
Köldökcsonk leesett mára ;)

altatás
Kép

Kép

dagi
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!

Köszönöm szépen a köszöntéseket!
Anyukámnak is ma van a névnapja, plusz a szülinapja is, úgyhogy drukkol nagyon, hogy szülinapi unokája legyen...
Én már semmiben nem reménykedek...hajnalban már a bal lábam is megfájdult, úgyhogy most mindkét lábamra sántítok (elég szánalmas a látványom :P )...de reggel legalább jó volt, a biztosító utalta a beázás miatti pénzt :)

Bévi, remélem hamarosan babázol...a görcsökben már én sem bízok, elég régóta tartanak, de nem jelent semmit úgy tűnik...méhszájat nem tudom, múlt héten csak ctg volt, elvileg holnap délelőtt megyek, mert a dokim bejön szabiról a kismamáit megnézni, majd kiderül, mi a helyzet...kitartás neked...

Tina...gólyát én is útbaigazítottam neked! Ennyi gólyából már csak megérkezik pár...:)

Babák olyan édesek...annyira jó nézegetni a képeket...:)

Anyukám amúgy most mondta telefonon, hogy az Istvánból az egyik nővérke az ismerősük, szülészetről, és mutatta neki rólam a képet, a nő meg mondta, hogy tiszta lányos hasam van...na ezen már végképp nem tudok kiigízódni...már nagyon izgi, hogy mi lesz a babánk...

Tegnap este jól kisírtam magam, ma már jobban vagyok, csak fáj a senekem nagyon, de majd egyszer ez is elmúlik...

Ma is takarítgatunk még (azaz anyós meg Gábor)...majd jelentkezem később...

Szép napot!

Ilus

KépKép
badzsulka

Sziasztok,

írtam egy jó hosszút, elszállt.... :evil: :evil:

Na mindegy.

Szamóca,
gratulálok nektek a babucihoz, jó egészséget, sok tejet, gyors felépülést!

Ilus,
nagyon sajnálom ezt a sok szenvedést, amit át kell élned. Én hozzád képest, szinte nem is vagyok várandós, mert semmi-de semmi tünetem nincs :( :( .

Bévi,
mikor indítanak? Én még ma is vezetni fogok, muszáj. Tömegközlekedve minimum 1 óra lenne az út a dokim magánjába, a klinikára, meg közel 1,5 óra.
Szóval marad a kocsi, csomagtartóban a cumómmal, Anyukámmal mint kísérettel.

Enyém gyerek köszöni jól van, zárt de felpuhult méhszájam van, jó ctg, viszont nagyon kevés víz. A dokimmal ma végre találkozom 2 hét után és megbeszéljük, hogy hogyan legyen tovább. Az alap felállás szerint jövő kedden befektetnek és indítanak, burokrepi és oxitocin kombóval.... :( :( :( . Na azt nagyon szeretném elkerülni, sztem ez brutális beavatkozás.... :( :( :( , se a babának se nekem esélyem sincs fölkészülni, hanem kapásból 3 perces fájások. Azt mondta a szülésznő, hogy ebben az esetben pár óra alatt megvan a baba, de én személy szerint jobban szeretném ha a saját ütemében, akár hosszabb idő alatt bújna ki a baba, mint engem letarolva, rakéta sebességgel.

Én kérem a drukkokat, hogy magától bújjon ki, mert nagyon félek az indítástól, annyi de annyi rosszat hallottam erről...

Amúgy ma főzök, mosok, pénteken Ilangom 7 éves lesz, jön a család, szóval nagyon befelé fordulni nincs időm és lehetőségem, mindig van mit csinálni.

Sulikezdésre jön majd Anyukám, mert nagyon úgy fest, ha ma meg is születne a baba, max. 2 hetes lesz 1-jén, ha pedig csak jövőhéten, akkor alig 1, így nem szívesen húznám -vonnám az iskolába gyerekek közé. Apa is segíteni fog, másképp ez nem fog menni. Hát így alakult, ezen már nem tudok változtatni, így eszerint szervezem már az életünket.

Évi,
eveletek álmodtam, Pécsen jártam meglátogattalak titeket, ikreitek voltak Mikivel, 1 fiú és egy lány :) . Nagyon fincsi rétest sütöttél, jót dumáltunk álmomban. Tomika nagyon édes kis babóka, ügyesek vagytok a szopival!!

megyek a dolgomra!
Szép napot mindenkinek!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sziasztok!

Gyors bekukk, nem otthonról írok, mert két napja a bojlert szerelik le, a kazánt föl és inkább eljöttünk anyósomékhoz nyugiba... :roll: :roll: :roll: :roll:

Ma voltunk védőnéninél, nálunk is minden rendben, gyereket kevesebbszer kéne mosnunk, mert összement :lol: :lol: :lol: 59 centi helyett "csak" 57,5 centi a hossza. De szerencsére a súlya az gyarapszik, mert 3850 gr-ról amivel hazajöttünk a kórházból, másfél hét alatt 4200 gr lett :wink: Megvan az eredménye a maratoni szopiknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És milyen jó, hogy magamra hallgattam ismét és nem másokra, akik szemöldök felhúzva hallgatják, hogy mindennel együtt összesen 1 órán keresztül eszik Bálint 8) És megéri a gátseben meg az aranyéren csücsülni ennyit :lol: Egyébként már mindkettő nagyon szépen alakul, tegnap már vásárolni is voltam velük :oops: :oops: :oops: :D

Ilus, boldog névnapot!

Évilány, Szilvásnhoz hasonlóan én is nagyon boldog vagyok, hogy minden másképp alakul most!

Puszi nektek, Szamócának különösen, gratula a babához!

Akik még hátra vannak, kitartást nektek, Bévi, Sucer, Ilus! Tudom, nem nyugtat, de én is ráhúztam anyukám pocakjában, meg húgom is. Vannak ilyen babócák! A lényeg, hogy minden rendben legyen!

bekri

Sucer,de kár hogy nem akar indulni,igen nekem is kapásból 2 perces fájásaim voltak az oxival...burkot csak azért nem repesztettek mert nagyon magasan volt a bébi,igaz,megrepedt magától.
Én nagyon drukkolok hogy ne így legyen nálatok!!!!

Bekri,szééééép gyarapodás!!
Ikrek jaaaaaj ne,a rétes még belefér :) Szívesen látlak bármikor :)

evilany

Claire, azta, tök jól néztél ki ikrekkel, le a kalappal!!!

Sucer és Bévi is kérdezte anno, aranyérre nagyon jó a Dr Theiss-féle körömvirágkrém, valamint én használtam még Reparon és Alsol krémeket is. Mikor melyik volt kéznél (volt az ágy mellett, volt a fürdőben...) :lol:

Ja, meg nekem kellett kicsit jegelni is a hematómát odalent, és az egy időben jól esett az aranyérnek is. Aztán azóta a meleg esik inkább jól. De tegnap már olyan szép volt, hogy szebb, mint új korában :lol: A kitolásnál persze jól kijött, de hát van ilyen :wink:

Ircsi, tudnál keresni nekem hivatalos oldalt a homeopátiáról, ahol konkrétan, szakavatott kutatók kimondják, hogy pszichés az egész? Engem ez nagyon érdekel. Mert én anno egyáltalán nem hittem benne, és mégis segített. Azóta vannak fenntartásaim, mert jó pár embertől hallom, hogy nincs benne semmi, csak cukor és placebo és csak a psziché stb.

Na, tényleg megyek, pedig ellennék itt még egy darabig...

bekri

Homeopátia: majdnem mindegy, fő, h hasson, nem? :lol:

Bea! köszi :D

Ilus! Boldog névnapot!

Akik még egyben vagytok, drukk megy!

Tina! Fogj egy gólyát, mielőtt ősszel elköltöznek, és dumáld le vele a "transzportot"! :) Mi drukkolunk, és részemről minden gólya szabad!

Claire
claire

Tina innen is ment egy gólya feléd:-))))

Én eszem a homeot, tegnap előtt este két mellből 60-at tudtam fejni, tegnap este már 100-at ez estére vonatkozik. Ma is egész nap fejek és 100-at kifejek ma már 3szor evett, de már kifejtem a 4. -et és az 5.-be 70-et, szóval most 100felett sikerült fejnem én 2*5golyót eszem.

Én mondjuk a teát most nem próbáltam Bencével még az van, de egyenlőre így sikerül.

Egy kérdés volt aki már intézett a MÁK-ba , mert most megyünk. Csak nem tudom, hogy most 3 gyermeknél a családi automatikusan változik vagy mutatnom kell, vagy ki e kell még plusz papírt tölteni?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik szerintem kell még papír....

Arra figyelj, hogy a teát meg a homeósat egyszerre nem lehet....

királylány

Mindenképp be kell jelentened. A nyomtatvány letölthető a Kincstár honlapjáról, viszont ott csak olyan van, amin igényeled a csalpótlékot, remélem az jó lesz nekik, mert csak módosításra vonatkozó nyomtatványt nem találtam.
TI mennyi idő múlva kaptátok meg a TB kártyát?
az enyémek holnap két hetesek, 5-10 napot mondtak :( . Addig nem tudom a többit intézni.

Claire
claire

Claire én is sokára kaptam meg, 29-én szültett és aug. 13-án hozta a postás a kártyát.....

királylány

Sziasztok!
Ilus Boldog Névnapot!!!

Próbálok visszaolvasni...

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Szamóca! Gratulálok!Sok Boldogságot,örömöt,tejcsikét...és nagyon jó egészséget nektek!!!

Babák:
Gyönyörűek.Egyik szebb mint a másik!!! (jó értelemben)

Dolgaink "rendeződni" látszanak 2 nap beszélgetés után...

Voltunk ma méretkezni.
52cm és 3700gr...
egy hét alatt 350gr gyarapodás :D
de csórikám még bukik...mi lenne ha azt sem bukná ki?
:D
többet hízna :D :D :D
Tegnap este 8kor evett...11-es evést kihagyva reggel 4kor kérte a jussát ...persze mellettem aludta a drága :wink:
Majd dobok fel képet ha felébredt :) :wink:

Bevérzés eltűnt a szemhélyáról és a szemgolyója mellől is :D
Pöttyök...majdnem eltűntek...
Védőnő szerint is a meleg lehetett....1-2 van csak...
Azt mondta ha ellergia lenne az előbb a testén(mell,pocak) jelentkezne először...lefele menne...és hasmenéssel járna
Le is esett,anno Fanninak is így volt :(

Na mentem etetni...

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Ilus! Boldog névnapot kívánok Neked! Mamámnak is ma van! :wink:

Kitartás minden pocakosnak, hamarosan Ti is babázni fogtok!!!

Bocsi mindenkitől, hogy ilyen ritkán jövök, de annyira imádok gyönyörködni a babánkban, hogy ha alszik, akkor is csak nézem, mennyire édes! :roll: :wink: Meg mi is apájával akkor próbálunk pihenni, aludni egyet. :)

Tegnap volt a védőnő, ma a gyerekorvos, nagyon meg lettünk dicsérve, hogy milyen szépen és sokat szopizik, minden rendben van vele, teljesen egészséges. Köszönöm a fürdetéses tippeket!!! :wink: Igen, ma a gyerekorvos is azt mondta, hogy kenjem be a fürdetőkrémmel a testét, és úgy tegyem bele a vízbe, mossam le róla. Olajozni nem kell, a hámlás el fog múlni. Viszont a haját mossam hetente 2-3szor babasamponnal, jó dús haja van, nehogy koszmós legyen.

Ircsi! Igen, gyógyszertári fürdetőkrémet használunk (unguentum hydrophilicum nonionicum), popsikenőcs is gyógyszertári (unguentum infantum). Milyen babasampont vegyünk neki?
Teljesen egyet értek!!! Szerintem nekünk ez segít a legjobban!!! Nem stresszelek, és sosem gondolok arra, hogy elég-e a tejem, hiszen Bence mindig szépen szopizik, elégedetten mosolyog, szép kis hurkái vannak :D, utána elégedetten alszik. Sok folyadékot is iszom. Tomi is rengeteget segít, imád a kisfiával lenni, mindenből kiveszi a részét, szerintem még szoptatna is, ha tudna. :lol: Imádom őket!!! :roll: :roll: Egyébként teljesen igény szerint szoptatom Bencét. Akkor teszem cicire, amikor ő igényli! Ha akarja, akkor 2 óránként, de van, hogy 3,5 órát is elvan, viszont 4 óránál többet sose várok. Most pl. 11-kor szopizott, 11:30-kor még 10 percre kérte, aztán el is aludt. Jött a gyerekorvos, fent volt szépen, de utána aludt tovább. Persze abban igaza van Diának, hogy ezt még egy gyerek mellett már nem lehet kivitelezni, hiszen őt is el kell látni stb.

Újonnan született babákhoz gratulálok!

Bévi! Kitartás, nemsokára Lilizhetsz! Én is így voltam a végén, kemény volt nagyon, most már érted, miről írtam. De eljön a Nagy Nap, és veled lesz végre a te kis Lilid!!! :wink:

Dia! Igen, láttam, hogy a te lánykori neved is Király. :D :lol: Egyébként Bence néha a nevéhez méltóan is viselkedik. :P Köszönjük a dicséretet! Köszi a segítséget a képfeltöltéshez!

Vas: nekem azt mondták, hogy a szoptatás végéig érdemes szedni.

Claire! Én néha ránézek, mikor alszik és akkor kezd el csorogni a tejcim. :D De volt olyan, hogy szoptattam, és a másik cicimből is megindult. :roll:

Mi tegnap éjjel váltásban voltunk, mert fél 8-kor annyira kiütötte magát, hogy 11-ig aludt, aztán utána meg alig akart. :shock: Így Tomival váltásban törődtünk vele, volt, hogy aludtam és úgy szopizott :shock: , a tejci nyugtató hormonjai rám hatottak, nem rá :lol:, aztán egy idő után ő is kidőlt szerencsére, nem volt olyan vészes, mint az első éjszakánk. Azt hiszem, kezdünk hozzászokni az itthoni léthez, szépen lassan talán meglesz a napirend.

Még jövök, igyekszem. Puszi.

Kép

Kép
barbcsi

Babrcsi azt olvastam,a szopi hatékonysága abban is felmérhető hogy a kismama álmos lesz a végére.(meg persze h.a baba nyel,elégedetten cuppog, pisis kakis pelusok száma nőnek,a másik ciciből csöpög a tej közben stb...) de én is elálmosodom a végére.

Tomi evett délben 50-et,majd fél óra múlva még 20-at...hatalmas hiszti után,de miért nem tudja ezt egy evésre :roll:

Csillag,rendeződnek a dolgok,ennek örülök de remélem a Te javadra!!

Volt anyukám,hozott ebédet,szegény mindig úgy jön hogy a Töki alszik,nem tudja dajkálni.

evilany

Sziasztok!

Csak egy rövid bejelentkezés: :-)

2010. augusztus 16-án, hajnali 2 óra 40 perckor 4270 grammal és 58 cm-rel megszületett Boriszkánk. Este 8 óra 34 perckor repesztettek burkot és 6 óra alatt megszületett a kis angyal...

Minden tökéletesen ment, mindketten jól vagyunk.
Ma délelőtt már haza is jöhettünk.
napsugar1123

Napsugár,gratulálok,nem semmi méretek

Kép

evilany

Ilus
Nagyon boldog névnapot!

Tina
Mikut beengedtem magamhoz! :wink:
Remélem, nem találja ki, hogy meglátogat téged is... :?

Bekri
http://www.hirado.hu/Hirek/2009/10/17/0 ... patia.aspx
És ha megnézed, legtöbb homeopátiás készítmény, a pszichoszomatikus eredetű bajokra hat... :wink:

Szépen fejlődnek a babáink! :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Napsugár
Gratulálok!

Barbcsi
Mi nem használunk sampont... Katus fejét is a fürdetőkrémmel mossuk...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

gyors bekukk, sokat gondolok rátok, de nem tudok írni. Hasfájós a drágám és még enni-inni-aludni sem tudunk, gépezni pláne. Ha összesezdtük magunkat, jövök. A császár utáni varratszedás megvolt. Tejci alakul. Szopi nehéz, de menni fog, remélem.Puszi nektek. (Visszaolvasni nem tudok.)

babaimádó
Kép
babaimado

[quote="lombikbaba"]I írta:lombikbabalus

Tina

máris? :?

evilany

Napsugár-Szívből Gratulálok a pici jövevényhez-(aki nem is olyan pici) :wink:
Sok boldogságot,örömöt,tejcsit és nagyon jó egészséget mindenkinek!

Friss képek :D
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="evilany"] írta:evilany
[quote="lombikbaba"]I írta:lombikbabalus

Tina

máris? :?

Máris... :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó nézegetni a szép babáink képét! :lol: :lol: :lol: :lol:

Mindegyik baba annyira szép... és ami a leglényegesebb... eddig egyik anyukával se, babával se volt nagy gond.... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ó, Ircsi... Mikut sajnálom... de jó is lenne, ha hozzám már nem tudna jönni....

Kép
xtina75

Sziasztok nem sokára indulunk!!!
Köszönöm a sok sok biztatást!!!

Napsugár gratulálok nektek és sok-sok egészséget!!!

Fáj a gyomrom szerintem az idegeség,ma volt valami kocsonya szerű átlátszó valami a wc papíron mikor pisiltem nem tudom mi lehetett az!!!

Barbcsi én értetem miért voltál feszült de mi 41 hétnél járunk és nem tudom mikor índítanak stb,de nem is agyalok most,jó hogy a kisfiatok ilyen rendes és ügyes baba!!!

Sucer neked is kitartás és Ilus neked is!!

Évi Tomika kis sunyi mamát mindig becsapja alszik,és nem lesz vele gond szopizni fog ő és láttod már hagyott aludni titeket!!

Ircsi a babák szépek és remélem ezután se lesz gond egy anyukával sem és babával sem!!!!!!!!!!!!

Majd bentről írok most még kicsit fekszem reszket a gyomrom,de menni kell kifőztem kimostam,és nem sokára jön a párom értem haza!!!

Kép
bévi

Tina, ahhülye gólyák! Remélem, mihamarabb észbekapnak és meglesz az a bébike!

Urtica urens nekem is hatott tejserkentésre, a legjobb volt! Engem nem nagyon érdekel a működése, csak hasson :)

Ircsi, megjött a piri? Nemá!

Mares, ha gén megnézed, akkor Eniről 34. hetes kép van fent, szerintem csúcszuper! Pont úgy nézett ki a kis pofija, mint amikor megszületett! Abszolút!

Csillag, Évi, gyönyörűek a lurkók!

NAPSI, NAGY GRATULA BORSZ SZÜLETÉSÉHEZ! SOK TEJCSIT ÉS NAGY BOLDOGSÁGOT MELLÉ! :)

maccs01

BÉvi, drukkok-drukkok-drukkok! Sok pussz és légy ügyes! Ha van valami, beszélj a dokiddal, ha valamit rossznak érzel, vagy bármi, mindig mondjad el!!!

maccs01

Ircsi, mi is akartunk Baby sling-et, de azt olvastam, hogy veszélyes. Amúgy pont azt akartam, ami a Született feleségekben G.Solis aerobikozott az örökbefogadott babával, és ezt használta.
...több baba meghalt benne...
http://www.aolnews.com/nation/article/b ... t/19412819

Mi inkább újszülött-kenguruztunk.

maccs01

Bévi-Drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! :wink: :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Maccs
Piri... megjött... ennyit arról, hogy az igény szerinti szoptatás időszaka alatt (ha két szopi között nem telik el 4-6 óránál több), nem jön meg... :?
Baby sling... ha ésszel, a babára figyelve használja az ember, akkor kicsi annak az esélye, hogy baj legyen...
Bármit használ az ember, figyelni kell a babájára!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bévi
Várjuk a híreket!

Ma nagytakarítottam... ablakpucolás, függönymosás, stb... kinyúltam....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Napsugár! Óriási gratula az óriási bébihez! Nem semmi vagy, ezt megszülni!!! Le a kalappal! A fejecskéje mekkora volt??

Claire
claire

Sziasztok!

Újra itt, megint alszik a csöppségem. :)

Taj kártya: nekünk tegnap érkezett meg, pont mire 1 hetes lett a Bence. Születési anyakönyvi kivonatot pedig múlt pénteken kaptuk meg.

Csajok! Lenne egy kérdésem! Próbálom kitölteni a gyeshez, családi pótlékhoz, anyaság támogatáshoz a papírokat, de 1-2 helyen elakadtam, remélem tudtok segíteni!
Van egy olyan pont, ahol a gyermekre vonatkozó adatokat kérdezik, és ott van egy olyan sor, ahová azt kell beírni, hogy mióta van a háztartásban. Ide mit kell írni :?: :?: A másik pedig a "jogosultság megállapításához és a folyósításához szükséges adatok és nyilatkozatok" c. pontnál a mikortól kéri a gyermekgondozási segély/családi pótlék folyósítását :?:

Bévi! Nekem 40+4-nél magától beindult a szülésem, de szerintem az OTT hatására, sőt biztos. Nem volt ám egy leányálom a kórházban várakozni, és azon agyalni, vajon indítják-e. Te eddig otthon lehettél, hozzám rengeteget jött be a férjem, mert ha nem volt otthon, szinte csak sírtam. Odabent nem lehetett mit csinálni, és a legrosszabb az volt, hogy a dokik se csináltak SEMMIT. A vizit annyi volt, hogy hogy van (meg se várták, hogy jól, rosszul, ha nem voltál bent a szobában, akkor á biztos jól van :? :shock: :x), napi 1 NST volt, ezt otthonról való bejárással is meg tudták volna csinálni... Ráadásul volt olyan kismama, akinek éjjel elfolyt a magzatvize, és fel kellett keltenie az éjszakás nővért, mert aludt :!: :!: :!: A nőgyógyászati osztály ajtaja pedig zárva volt éjjel... :evil: Attól rettegtem, hogy nehogy nekem is éjjel induljon, mi lesz akkor... Szegény férjem itthon aggódott, várta a telefont, egyikünk se tudott aludni. Az a 4 nap egyáltalán nem volt pihenés egyikünknek sem, alig ettem, ittam, sőt utolsó 2 nap a fájások miatt egyáltalán nem, csak csipegettem kényszerből, mindenki attól félt, nem lesz energiám a szüléshez. A szobatársaim nagyon kedvesek voltak, utolsó éjjel mondták, nyugodtan ébresszem őket, ha baj van, mert szólnak helyettem.
Nagyon drukkolok Neked, hogy minden rendben legyen!!!! Nemsokára meglátod a gyönyörű kisbabád Te is!!

Tina! Pontosítottam a címet a gólyáknak!!!! :wink:

Ircsi! Eddig én is a fürdetőkrémmel mostam a haját, csak a gyerekorvos mondta a sampont...
Mikulást sajnálom. :( :? Már most???

Minden baba nagyon aranyos, nem győzök betelni velük!!! :wink:

Napsugár, gratulálok a kisbabádhoz, szép nagy lett :wink:, sok boldogságot, jó egészséget, sok tejcsit kívánok!

Évi! Én is belealszom a szopikba, főleg este szoktam szinte félálomban szoptatni, leragadnak a szemeim. :D

Tegnap a Bence jól kiröhögött minket. :D :lol: Be akartuk neki adni a K-vitamint, fejtem egy pici tejcit, beletettük egy kiskanálba, de ő ahogy megérezte a kiskanalat, összeszorította a száját, szépen kérleltük, beszéltünk hozzá, csak nem engedte, majd egyszer csak kiröhögött bennünket. :D Tomi alig bírta tartani a kanalat a nevetéstől. Következő nevetésnél belekerült a szájába, kicsit meglepődött, de sikerült. :wink:

Clarika! Azt hiszem, te írtad. A kórházban a csecsemősök és én is a vizet kávéspohárból adtuk a babának. Hihetetlen, de tud belőle inni nagyon ügyesen. Én örülök, hogy sose látott cumit, cumisüveget, nem szoktatták így le a ciciről. :wink: Sőt, még a tápszeres babák is pohárból kapták!!!

Bence is olyanokat tud csinálni, hogy az eszem megáll! :wink: :roll: Csak ámulunk-bámulunk apájával. Teljesen egyedül átfordította a kis buksiját, ős is fel tudja emelni, ha arrébb megyek az ágyban, utánam tolja magát, ilyenek. :roll:

Igyekszem ám visszaolvasni, bocsi ha önzőzök is közben. :oops: De olyan boldog vagyok, hogy végre ANYA vagyok!!! :roll: :roll:

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi
Mindkét adathoz a születési éve kell a babádnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én is azt írtam be...3 héten belül meg is kaptam a pénzt (tegnap)
...az anyaságit meg 1 héten belül kipóstázták....

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Pohárból való ivás...
Anno nálunk Laca ivott pohárból a kórházban (95-ben)
Fancsánál (2000-ben) már rámripakodtak hogy mit csinálok-megfullad!!!
Gergőnél sem volt már pohár... :(
bár lehet be kellett volna hozatnom ...de a tápot az intenzíven akkor is cumiból kapta volna :(

Jó dolog a pohár!!!
Valóban nagyon ügyesen szlopizzák belőle a folyadékot .
Nagyon kis ügyesek :oops: :) :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Barbcsi-teljesen jó dolgokat csinál a babád :D
Nyugodtan mesélj csak!!!
Legalább átadjuk egymásnak az infókat :D

Gergő is forgatja a fejét...és "fekvőtámaszokat" csinál. :D Mellette hasról hanyadt löki magát...(1 hét alatt már 3-szor láttam)
Ágy egyik végéből a másikba kerül 2 etetés között...
:D hiperaktív gyerekek :D :wink:
és hogy tudnak járni!!!!
csúcs ...nagyon tetszik :D
Épp tegnap előtt mutattam a gyerekeknek,Tibi is bent volt nézte...egyszer csak Laca kiment a szobából-becsukta az ajtót...
Tibi megkérdezte:
-Kiment a Gergő manó?
:shock: :D
...hát halálba röhögtem ezen magam :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok,

Szamóca, Napsugár,
hatalmas gratula nektek!!!! Jó egészséget és sok tejcit!

Csillag,
vidámabb a "hangod", örülök neki! Nagyon szép Gergő baba!! Fanni nagyon hasonlít rád, csinos vagy! :) :)

Barbcsi,
nevető Bencétek, édes lehetett! :D :D

Bévi,
nagyon drukkolok neked!!!! +++++++++++++++++++++++++

Ma voltam a dokimnál és csupa jó hírrel távoztam. A méhszáj ugyan zárt, de vajpuha és papírvékony, a dokim szerint ha a baba feje már be lenne illeszkedve, már megszületett volna. Tökéletes áramlások mindenhol, totál jól van, van elegendő víz (no para a kevés víz miatt), a szülés gyakorlatilag bármikor beindulhat, a méhszáj állapota szerint minden adott. Ha nyílni kezd, gyorsan fog menni, mert nagyon jó állapotban van már most is. A dokimnak még van egy-két dolga de péntek délutántól bármikor elérhető hisz már itthon van. Apa holnap vidékezik (elengedtem), pénteken Ilang szülinapja, aztán felőlem is szülhetünk.

Én most boldog vagyok nagyon, mert a doki szerint ki fog férni, szépen fogok tágulni, sokkal jobbak már most a feltételek, mint anno Ilangomnál. Ott, akkor betonkemény volt a méhszáj, mégha nyitva is volt, azért ment lassan a tágulás, most szinte észrevétlenül puhult fel, lazult meg. Én ennek nagyon örülök. Persze tökéletesen boldog csak akkor leszek, ha a kezemben lesz a kis szuszogó tökös-mákosom de már most egy csomó félelmem elszállt és ez sztem fontos.

Isteni kaját főztem ma, Anyum vasal, lassan vacsi van.

Holnap jövök még, ha addig nem szülünk!

Vigyázzatok magatokra!

Ja, ha addig nem jön, kedden befekvés, szerdán indítás, ez a menet.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer
Drukkolok!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sucer,örülök a jó hyreknek!

Csillag,nagyon szépek vagytok.
Nálunk pohárból adtak inni a babának bent,bár csecsemőse válogatta. Itthon is poharazunk,elég vicces,mert a feles pohár a megfelelő,Kalinka vodka felirattal :lol: :lol:

Barbcsi,máris K vitamint? (lemaradtam valamiről?Nem csak pár hét múlva kell?)

Bévi mennek a drukkok!!!!

evilany

[quote="claire"]N írta:claireapsugár! Óriási gratula az óriási bébihez! Nem semmi vagy, ezt megszülni!!! Le a kalappal! A fejecskéje mekkora volt??

Claire

36 cm a fejkerülete. Már kezdtem remélni, hogy megúszom gátrepedés nélkül, mert minden nagyon jól alakult, de szó szerint az utolsó pillanatban csak nem bírta tovább... Bár én így is jobban örülök, hogy repedtem és nem vágtak.

A szülésznőnk Vass Gabi hihetetlen munkát végzett, el nem tudom képzelni, hogy mi lett volna velem nélküle (meg persze Apa nélkül - most én lettem a szemében a "HŐS"...).

Egyébként a Szent Imre Kórház szülészete és gyermekágyas részlege FANTASZTIKUS! A dolgozók előtt le a kalappal! Természetesen mint mindenhol, itt is akad 1-1 undok dög, de nem is érdekel. Van ott egy Ica nevű "hölgy" - aki mint kiderült a focista Nyilasi Tibor testvére - egy igazi rosszindulatú hárpia!!!! De nem baj, nem vettem róla tudomást, így szerintem még csak jobban idegesítettem... Bár nem csak velem, hanem mindenkivel igazán szemét módon viselkedett. De én hiszek abban, hogy előbb-utóbb mindenki megkapja a neki járó büntetést vagy éppen jutalmat...
napsugar1123

Napsugár
Jó hamar hazaengedtek benneteket!
Képet kérünk!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

SOS...aki már szült, vagy bárki...

Az előfordulhat, hogy egy igazi fájást kevésbé érzek fájdalmasnak, mint egy korábbi (néhány napal ezelőtti) jóslót?

Amióta elment anyósom, folyamatosan fájásaim vannak, kb. 5 percesek (hol hosszabb, hol rövidebb, de nem nagy eltéréssel), viszont az elmúlt két hétben volt fájásom, ami jobban fájt, mint most....
A derekam szétszakad, szinte végig kemény a hasam, és fájok kb. rendszeresen 8most kezdtem stopperezni)

Gyorsan lefürödtem meleg vízzel, meg hajat mostam, hátha, de szerintetek ez lehetséges?

Mondjuk ha még egy-másfél órán át tart, felhívom a dokit...

Ilus

KépKép
badzsulka

Hát bent vagyok már jól kisírtam magam és kezdek magamhoz térni,volt vizsgálat és nst!!!Minden rendben vizsgálat méhszáj tök zárt még mindig,de viszont megint jött a nyálkás akármi és megmutattam a szülésznőmnek azt mondta nyákdugó,nah remélem ilyen időben már nem 1-2 hetet jelent!Doki azért nem indít és nem császározz mert itt a protokol indítás az 14 nap,ha csak nincs valami gond,a császárhoz is túl zárt vagyok és nincs semmi olyan indok ami miatt meg kellene császározni,hát így várunk remélem nem egy hetet hanem most már tényleg elindul Lili,a csaj aki tegnap szült a szülésznőm volt neki is megfogadva,császáros lett,és elvitték a pici fiát egy másik kórházba szegény most sír ami érthető nagyon sajnálom!!!Szóval erre gondoltam nem sírok csak ne legyen semmi bajunk kibírom én akár az egy hetet is csak minden rendben legyen ezt kérem az Istentől!!!!

Ilus izgalmas lehet hamarabb szülsz mint én!!!Remélem könnyű szülés lesz és szép ajándék nektek!!!

Sucer szuper hírek akkor neked sem sok van hátra ezek szerint!!!Drukkolok nagyon!!!

Csillag micsoda dolgokat csinál Gergő!!!Örülök hogy jól vagy már!!!!

Kép
bévi

Ilus
Fájás, fájdalom megélése nagyon különböző... a pszichétől függ...

Nekem pl. most a mensi jobbn fáj, mint Katus születése... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hát érdekes ez a helyzet halljátok soha nem gondolta ilyen pityeri leszek,de majd csak már holnap könnyebb lesz megmutatták a fürdőszobát lehet neki láttok majd takarítani!!!Elég hasmenéses korszakom van biztos az idegtől is,és ha hívnak telefonon sírok,párom előtt nem sírtam de viszont haza küldtem vagyis dolgozni hamar,mert akkor elérzékenyülök ha itt van inkább magam vagyok és erőt veszek magamon!!!
Magam vagyok a szobába két ágyas de magam vagyok még elég sokan vannak bent de ha nem muszály nem fektetnek be senkit mellém nem bánom mert így be jöhetnek a látogatóim!!!

Kép
bévi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?