A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Csillag
Ti hogy vagytok???? TE?????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]L írta:lombikbabaimo
Élvezd, hogy kisbabád van! Olyan hamar eltelik ez az idő... és azt fogod észrevenni, hogy egy lüke kamasszal hadakozol nap mint nap :wink:
Bercinek most van szüksége arra, hogy szeretgessed, hogy a karodban legyen...

Na ezzel nincs gond!!!! :D :D :D :D :D
Most már ez a kaja kérdés is kezd helyreállni. Szoptatásra készültem, még a cumisüvegek sem voltak fertőtlenítve, amikor hazajöttünk akkor rohamba sterilizáltunk, hogy mire ébred meglegyen. Semmit nem tudtam a tápszeres táplálásról, ma olvasgattam utána, és kezdem lazábbra venni.

Meg talán fizikailag is jobban vagyok, ma már noszogatás nélkül ettem! :D
limo73

Sziasztok jó sokat írtatok,ma aludtam meg voltak a barátnőmék látogatni és beszélgettem a szobatársammal!!!!Mi csak vasárnapig vagyunk itt Lilivel ebben a szobába utána ha minden jól megy és nem lesznek 500-an akkor két ágyas szobába megyek át,és azt kértem a szülésznőtől barnával ne tegyenek össze mondta ez természetes!!Ma bejött a dokim pedig nem is dolgozott jól esett nekem,kérdezte hogy vagyok mondtam fájás nulla,semmi jól vagyok,mondta látja Nst-m jó ha nem folyik el a magzatvíz addig akkor szerdán reggel császár,ha elfolyik a víz akkor is mert ő úgy látja ez a méhszáj nem akar érni,és ebből nem lesz sima szülés,így éretlenül meg hiába índítja!!!Itt csaj mellettem császározták igaz neki ez a 3-dik baba de azt mondta az első kettőt simán szülte de nem fájt neki így mint most ez a felépülés!!!

Évi ne stresszelj Tomika makk egészséges baba látszik rajta egyél amennyit tudsz és próbálj lazítani,tudom nagy a szám én majd ezután fogok stresszelni!!!

Barbcsi ügyesek vagytok,hogy minden megy magától remélem így is marad sírás hát most találgatni kell nem adja magát könnyen!!!De szerencse a férjed ennyit segít!!!

Dia én azért veszek pihenőszéket mert azzal tudom majd vinni,a lakásban ahova megyek és aludni is tud benne,amit én néztem 11-kg jó és rezgő és hinta funkció és 16 ezer!!

Limo örülök,hogy jobb a kedved kell is :lol: :lol:

Woody sajnálom az allergiá nem jókor került elő,a fene egye meg,de remélem hamar túl leszel rajta és minden rendben lesz,gyönyörű a gyermek!!!!!

Minden picur baba csoda szép nagyon aranyosak imádni valóak!!!

Ircsi tesódéknak gratulálok!!!

Claire bio mellszívó ez jó volt örülök,hogy ti is jól meg vagytok és még persze mindig csodálom az sok erőt amit mutatsz!!

Szilvás????

Ma majdnem sírtam megint,de csak majdnem kicsit rossz hogy belegondolok még több mint egy hét itt leszek,de ha szerdán meglesz Lili már könnyebben telnek majd a napok mivel,itt lesz velem szoptatás stb,addig meg már csak 4 nap vissza számlálás indul!!!!!!!Félek kicsit aggódom de remélem minden rendben lesz,velünk!!!!

Kép
bévi

Limo
Az a lényeg, hogy a LELKED legyen rendben! Fogadd el a helyzetet... és akkor sokadrangú a cumisüvegek sterilizálása... :wink:
(Szerintem, normális háztartásban, normális mosogatás elég...)

Bévi
Kitartást!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Túlaggódó anyukáknak :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Már "csak" mosogatok, csak akkor semmi nem volt előkészítve, még valami ki sem volt csomagolva!
Konkrétan a helyzettel nincs bajom, már megtaláltam (keresem) az előnyeit...pl. pezsgőzhettem a vendégekkel, ihatok kólát, ha már tudok akár izomlázig sportolhatok...amit sajnálok azok az immunanyagok. Szóval ez van, ezen tényleg nem agyalok, ugysem tudok mit csinálni.

Most már annyi tanácsot adtatok, olvastam, hogy már nem félek, hogy túl etetem.

Kép

Kép

Kép
limo73

Limo
Gyönyörű!!!!!
Élvezd, hogy van!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi: :D én már a várandosság alatt is próbáltam xedni! Néha kellett!

Limo: én is öxexedtem a tápi előnyeit is. pl.: apuka is etetheti , éjjel néha lehet többet pihizni. a + hozzáállás a lényeg.

Krixta
Kép
krixta

Immunrendszer
Nem az anyatejtőlfejlődik ki, hanem a nem túlzottan steril környezettől!
Nem kell a babát üvegbúra alatt tartani!
Szerintem, bármelyikünknél olyan tisztaság van, hogy nem szükséges mindent fertőtleníteni, sterilizálni!

Katus már ismerkedik a macsekokkal...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Krixta Üdv itt:-)) Gratula a két gyermekhez, nagyon édes a kicsid:-)))

Én is szoktam minden másnap valami hülyeségen sírni. Ma pl azon hogy még mindig csak lefejt tejet tudok adni neki igaz 100,110-eket, de cicire még nem tudom tenni, és arra is rájöttem hogy miért, de nem tudom hogy mit kezdjek a helyzettel. Mivel bénának éreztem magam így bőgtem egyet aztán jobb lett a lelkemnek:-)))

Krixta pü-ben megírod mennyi az óradíj, ha kijönnek? Kösszi:-))

Évi nekünk nincs légzésfigyelőnk, de ajmikor Álmosnál volt néha megszólalt és a frász kerülgetett:-) Most is gondolkozom rajta, mert hason jobban szeret aludni, sőt úgy alszik jól igazán.

Nektek is mostanában sokat nézelődik és sokára alszik el. Mert Bence ezt csinálja, ha meg nagy nehezen elalszik kitolja az etetést. Tegnap óta csinálja ezt.

Holnap végre Lili is jön haza, aztán jövő hét vásárlás iskolai cuccok, nem olcsó mulatság:-((

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik, írtam privit.

Krixta
Kép
krixta

Krixta köszi, én is írtam:-))

Bence kezembe bealudt:-))) Persze etetés megint csúszni fog, mert most aludt el.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Ircsi gratulálok a tesódnak!!!

Tudom h.igazatok van csak annyira hormonbomba vagyok minden nap bőgök én is pedig semmi okom,szerető rendes férjem van és gyönyörű kisbabám,nem vagyok egyedül,remélem ezek a kezdeti letargiák elmúlnak.

Légzésfigyelő:nemtom,de inkább legyen kicsit...az ördög nem alszik.

Bévi sajnálom,együttérzek veled,én is pityergek de meglásd lesz jobb is,meg majd mikor azt se tudod hogy lett hirtelen este mikor most keltél fel :) mint mi ma.

Kriszta én is épp szoptatási tanácsadót akarok keresni itt Pécsett.

Limo de jó hogy jobban vagy,Berci gyönyörű.

Voltunk ma sétálni,hát felmértük a ház körüli járda állapotát(szörnyű)ill.hogy a lépcsőházból 6 lépcső vezet le,amin császár után nem biztos hogy emelgetni kell a kocsit,ehh.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Éééééés jó hírt hoztam:
megérkeztem ma 17:30 kor 3700 grammal és 56 cm-el,anya és én is remekül vagyunk :) Olivér Gábor voltam. (Sucer)

gratulálok!!!!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi
Rajtad is múlik, hogy elmúlik-e.....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sucer
Sok szeretettel gratulálok!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ilang a szülinapjára kapott egy kistesót :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ilang
Kép
Nagyon boldog születésnapot!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi tudom én,átlátom józan ésszel csak nem mindig az győz... :?

evilany

Sziasztok!
Igen, Kriszta, második ikerpár (egyet fizet kettőt kap akció :lol: :lol: ), meg van két nagyobb. Persze az elsőkkel biztos én is többet aggódtam, de pl a fejést, mérést már ott sem műveltem nagyon :D Aztán az ikreknél nem is kellett, de elszopiztak 6 hós korukig csak azt kapták, aztán kb 2 éves korukig még szopiztak. aggódom egyébként most is, csak mindig rájövök, h hiába. :D
Különben a két nagy nekem is karácsonyra volt kiírva, az egyik jan2-án született, de előbb becitáltak, a másik dec 28-án, így két kórházi szilvesztert sikerült eltöltenem. :lol:
LÉgzésfigyelő: az ikreknél gondolkodtam rajta, de aztán nem volt, nem is voltak kora babák, semmi ok nem volt rá, sokáig mellettük aludtam, mint ahogy most is. Engem 1-1 téves riasztás biztos sokkolna. így is nézegetem, h minden OK-e, még a nagyokat is megnézem néha éjszaka, vhogy ez nyugtatja meg anyai lelkemet.

Ircsi! Én is bírom, hogy vki orvos, és pl nincs fertőtlenítő és sterilizáló mániája :lol:
Meg tök jó, h már az első babádat ennyire nem aggódod túl!

Egyébként tényleg olyan hamar megnőnek :cry: persze azt is jó nézni, meg büszke rájuk az ember, de ez a pici kor visszahozhatatlan, és nem szülhet az ember a végtelenségig :cry:

Claire
claire

Sucer!
Hurrá, hatalmas gratula!!!Micsoda szép, méretes gyermek! Sok örömet benne!

Claire
claire

Na csak gyorsan:

Sucer Ilangónak boldog születésnapot kívánok!

És szavből gratulálok Olivér érkezéséhez!

Hát ezt jól összehoztátok :lol:

A többire holnap reagálok ha lesz időm.

Pussz....

királylány

Sucer hatalmas gratuláció nektek,sok egészséget,Ilangnak meg boldog szülcsit!!!!Micsoda ajándék!!

Nah csak mondom,hogy én leszek az utolsó :cry: :cry: :cry: nem bánom csak egészség legyen!!!És már lássam!!!!!

Évi sajnálom,hogy nem egyszerű a közlekedés de azért ügyelj magadra ne cipekedj és Miki tényleg nagyon rendes ember,és már alig várom hogy szembesüljek vele,hogy most kelltem fel és este van!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Claire büszke lehetsz magadra hogy ilyen ügyes anya vagy!!!

Kép
bévi

Sucer, gratulálok Olivér babához, sok örömötök legyen benne!
Jó egészséget és sok tejcsit kívánok! Nagyon szép méretek! Látod nem Te vagy az utolsó.

Ilangnak BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Így a két gyermek a szülinapon is osztozik! :D Jó testvérek!!!

Még mindig 2in1 !
Este 1/4 10-kor felhívtam a szülésznőt, h mit tegyek mert rendszertelenül ugyan, de vannak fájásaim 7-12 percesek. Azt mondta első baba nem jön olyan gyorsan, feküdjek oldalt és próbáljak elszundítani. Elég 5 perces rendszeres fájásoknál elindulnunk (tudja, h közel lakunk a kórházhoz). Zuhany után ledőltem és sikerült elaludnom. Éjjel aludtam kb. 3 órát. Reggel óta csak kisebb fájások vannak azok is csak totál rendszertelenül. Délelőtt fel is hívott a szülésznő, h mi újság. Azt mondta, minden ok, legalább tágulok és be fog ez indulni hamarosan... Jobb, h nem mentünk kórházba, mert befektettek volna, semmit nem csinálnának a hosszú hétvégén. Szerinte is jobb itthon a megszokott környezetben lenni, amíg birom, hisz akár napokig is ellehetek így .
A tegnapi itthoni ctg adatokra a doki is azt írta a kiértékeléskor, h gyanús, vannak fájások is. Nekem mondja!
Szóval türelmesen várunk!

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Bols,kitartás...

evilany

Bévi! köszi (én nem mindig érzem így, sőt, :) ) és kitartás. Az enyémeknek is mégcsak ma kéne születniük, de hát sietős volta dolguk :lol: !

Bols! Hajrá!

Claire
claire

Sziasztok!

Évi légzésfigyelő: nekem is biztonságot ad, hogy van. Bencénél 1 éves jócskán elmúlt már mikor eltettük. :oops: :D

Járdák/utak, közlekedés: ilyenkor szembesül vele az ember lánya, hogy milyen rossz állapotban is vannak. Na meg majd figyeld meg: Te fogsz még babakocsival elsőbbséget adni :twisted:

Fürdetés: még nálunk is villámként zajlik. Bár akármennyire ordít a kajáért, ha megérzi a vizet akkor elhallgat :D

Limo ez a helyes hozzáállás :wink: :) Bercibó meg nagyon aranyos a képeken (persze a valóságban is)

Kriszta: olyan édes ahogy takarja a kis szemét/fejét a képen :D
Szoptatási tanácsadó: na itt nincs a közelben egy sem, szerintem. Épp az egyik ismerősömmel beszélgettem, aki az eü-ben dolgozik, sokáig védőnő volt (most is az csak a nehéz esetekkel foglalkozik meg egyebekkel) hogyjó lenne ha a kórházban alkalmazának legalább egyet aki az első pillanattól segít. Mert oké, hogy a csecsemős nővéreket meg lehet kérni, de azok nagyon sokat nem tudnak segíteni :?

Claire hát siettek le ne maradjanak a tüzijátékról :lol:

Sucer Olivérjét is egy ország ünnepeli, mint Illangót :lol: Tudnak élni :lol:

Bols csak kibújik már Péter is. :wink: Persze, hogy jobb otthon, mint a kórházban. :wink:

Bévi értem én ezt a pihenőszékes dolgot. :wink: Tetszik is, csak ide a panelbe minek. Kicsi a lakás. Na meg anno Bencét is ha nem maradt el akkor kivittem a konyhába. Leterítettem a plédet és ott játszott. Hidegnek nem volt hideg, mert nem járólap van, hanem linóleum. :)

Na dolgom után nézek....

Ja, tegnap elsétáltunk Bence ovónénijéhez (anyukámék meg mi is nagyon jóban vagyunk velük) megdajkálta Áront. Az meg úgy leste őt, olyan aranyos volt :D

királylány

Sziasztok!

Csak bejött, amit Ircsi prognosztizált: elöször azon aggódunk, hogy mikor lesz meg a baba és minden rendben lesz-e, aztán alig bújt ki, van-e tejem, eleget eszik-e stb. Pontosan ez a helyzet.
Nekem is elszórva még hozzá kell táplálnom. Tegnap pl. a gyerekorvoshoz menet. Sajnos a szeme továbbra is sárga ragaccsal van teli, szemcseppet váltottunk, doki vett le kenetet, szerdán lesz fejlemény. Méréshez le kellett vetköztetnem, de nem tudtunk olyan gyorsan mérni. Elöször sugárban letrotyizott engem, majd takarítás közben le is pisilt, aztán ezt még kétszer elöadta. Tengernyi kaka jött ott ki belöle, több, mint szokott. Direkt oda tartogatta. Ma is sugárban telibe talált az aranyszínü végtermékével. Nagy nyomással dolgozik!

Mérés eredménye: összement 51 cm-re, vagyis 3 cm hiányzik a születéshez képest, de 4 kerek kg.

Tegnap lomtalanítás volt és mivel a barátnömhöz ballagtunk az állatokat etetni, találtunk ezt-azt. Van egy csodaszép játszószönyeg (mosásban), a párom talált egy kis kompakt hifit-t. Kidobták, mert a cd-lejátszója nem müködött, de a párom megszerelte se perc alatt. Majd ha lesz a gyerekeknek külön szobája, megkapják ezt is. Az elözö is kukából van, az is tökéletes.
Utóbbihoz még távirányító is van... :)

Ma jön a váltás, végre leadhatom a stafétát. A lakásuk takarításával nagyjából körbeértem, a konyha bizonyos részei vannak még hátra, de a java ott is kész.
Belebotlottunk a barátnöm anyukájába is, kertészkedett éppen, de más nem nagyon érdekelte.

Sucer gratulálok a bébihez és a nagytesónak nagyon boldog szülinapot kívánok! A mi barátaink is így idözítettek, a mamának és a két elsöszülöttjének egy napon van szülinapjuk. :)

Évi nálad bejátszik egy kicsit a babyblues. Nehéz ezt kívülállónak átérezni, hogy neked most mennyire nehéz. Túl leszel rajta, nem vagy az a fajta, aki feladja és beleéli magát a depibe.

Gyerekek itt tegnap óta kitört a nyár. Már éppen ideje volt 5 hét pulcsi után...

Ircsi a steril környezetröl jut egy történet az eszembe: volt egy ismerös házaspár, a lány magyar, a srác velem dolgozott a mikrobiológián. Megszületett a kisfiúk, mindent sterilizáltak, a nagyszülök jártak ebben az élen. A konyhájuk úgy volt megcsinálva, mint a labor, nagynyomáson is lehetett mindent takarítani. A gyerek élete elsö két évében nem kapott talajt a lába alá, folyton valaki karjában volt. Ha a játszószönyegre letették és lemászott róla, rohantak a gyereket sterilizálni, popsimosás is komoly tudomány volt. Ha az én gyerekem mászott le, nem csináltam ügyet belöle, ettöl teljesen kiakadtak. Késöbb a játszótéren folytatódott a történet, a gyerek nem mehetett a homokba, mert oda esetleg belekakilt valami állat. Egy kupac szerencsétlenség volt a gyerek, ott állt a szélén és nem mert semmit se csinálni. A nagypapa nem volt teljesen elmebeteg, vele jókat lehetett elmélkedni és mindig örült, ha velem találkozott, kért, hogy térítsem a banda maradékát észhez, amit egy darabig próbáltam is, de eredmény nélkül. A nagypapa sokszor kikérte a tanácsomat és a lehetöségekem belül igyekezett a legjobbat kihozni a helyzetböl. Sokszor mesélte, hogy a gyerek nagyon beteges, föleg amióta ovis. Elmagyaráztam neki az összefüggést, megértette és az ovi végétöl valamelyest normalizálódott a helyzet. A gyereket zömmel a nagypapával látom, a szülök sose voltak képesek a gyerek ellátására, oda is vették a nagyszülök magukhoz a gyereket, végülis nekik szülte a magyar menyecske, ez volt a maradásért a csere... (nem ismerték egymást a lány és a fiú, a srác apróhírdetést adott fel a Nök Lapjában és ez a lány jelentkezett rá, eljött a srác érte, pár héttel késöbb elvette és teherbe ejtette, ennyi).
Tanulság: a két szélsöség között leledzik az igazság. A túl steril se jó, de amit a barátnöm müvel, az se normális, az ö gyerekei folyton betegek a higiénia alapszabályainak figyelmen kívül hagyása miatt. Olyan fertözéseket is végigcsinálnak, amit normál úton nem lehet megszerezni...

Na befejezem az igehírdetést, rengeteg dolgom van.
Ölik ma egymást, csak tudnám miért. Mindjárt kizavarom öket játszani, mert ez így tiszta bolondok háza!

Szép napot!

Barbi
Vendég

Sziasztok

Bévi,hol vagy?

Ircsi,nálunk egyenlőre fordítva, a cicák ismerkednek Tomival :) elmennek a mózes mellett,gyakran két lábra állnak,benéznek,szimatolnak.Hagyom nekik,még mindig jobb hogy látom mire készülnek :) éjjelre ki vannak csukva,hogy ha alszunk,ne garázdálkodjanak,nappal meg a nappaliban van a baba a mózesben,szem előtt.

Bmaas,rotyikirály a fiad :lol:
Lomtalanítás: ez igen :wink:
Babyblues...? Az mi?

Az új légzésfigyelő is riasztott,és rájöttünk,a mózeskosár alja girbe gurba és nem jól érzékel benne,ezért csinálja.Mert az egyik lapot a mózesbe tettük,a másik kettőt a kiságyba.Éjszakára betettük a kiságyba a babát és nem volt riasztás. De tényleg inkább tévesen riasszon,mint egyszer nem...engem megnyugtat hogy ott van a baba alatt,nyugodtabban alszok éjjel.

Mára sokkal jobban vagyok,átgondoltam a dolgokat és rájöttem h.mekkora barom vagyok,bár nyilván nem tehetek róla,mert imádom a Tökit de mégis kiakadtam pár napra,a végeláthatatlan szoptatások és virrasztások alatt.Aztán átbeszéltük Mikivel,hogy bizony nekünk most ez a dolgunk,és csak pár hét mire a manó erősebb és ügyesebb lesz,és egyre több örömünk lesz benne,tehát,most berakom a Jóbarátok évadokat a dvd-be,leülök a fotelba,és szoptatok :) Igazából,a Miki minden egyebet elrendez,ami nagyon rendes tőle,csak eddig engem zavart,hogy nem segítek,meg nem ezt szoktam meg a háztartásomban.De tudatosítom,hogy mindez átmeneti.És ha Miki visszamegy dolgozni,elhívom majd anyukám vagy anyósom,ha végképp nem bírom cérnával.
Ma du.elsétálok a Kikába,mert akarok venni egy kis asztalt a fotel mellé,bögrének,telefonnak,bimbóvédőnek,pzs-nek stb. Miki küld,még erre is van gondja képzeljétek,hogy mozduljak ki itthonról a baba mellől,ő mondja hogy milyen jók lesznek majd a babanetes talik is erre,meg menjek el vásárolni,kikapcsolódni,hogy ne 100% a baba legyen a napom.Szóval,csodálatos
férjem van,nemde?

A kis tokás:
Kép

evilany

Barbi! ez az ölik egymást ismerős :( néha az az érzésem, h nem tudják jó dolgukban mit csináljanak. Bár most béke van nálunk, úgyhogy befogom és lekopogom.

sterilizálás: nem csodálom, h csomóan agyon sterilizálnak, mert ez folyik a reklámokból. akkor vagy jó anya, ha mindennap beáztatod az egész lakás,meg a gyereket domestosba! :lol: Persze közben megfőzöd neki a fincsi Maggi levest, és mialatt felkened a krémet amit megérdemelsz, megkínálod egy kis Kinder csokival, persze kizárólag a tej és az egészség kedvééért. És ha mégis allergiás vagy beteges a gyerek, arra is remek cseppek és egyebek vannak, csak kérdezd meg a patikusodat :lol: :lol:

Claire
claire

Ja és találtam szoptatási tanácsadót,a Zsebibaba füzetben,3 telefonszámot is,hétfőn majd hívom őket,jó lenne egy hely ahova el lehet menni,megnézik jól csináljuk e,tippeket adnak,segítenek leszokni a bimbóvédőről...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.08.21 11:10-kor.

evilany

Évi! Tényleg rendes, hogy így áll hozzá, dicsérd meg a nevünkben is, de tényleg!! :) És egyébként ha beállkicsit a napirendje tényleg nyugisabb lesz. Persze aggódnivaló mindig adódik, sőt, de hát érted is aggódik még az anyád , nem de? Most legalább megértjük, amitől kamaszkorunkban kiakadtunk :D . Jó szopizást nektek!
Claire
claire

Bols
Hajrá!!!!!

Claire
Én élvezni akarom, hogy kisbabám van!!!!! :wink:

Dia
Szoptatási tanácsadó... az embereken múlik... eü.dolgozóknak sokszer szerveznek tanfolyamokat... (több szinten is...) Csak el kellene menni, csak kicsit gondolkozni kellene.... :wink:

Barbi
Bemutatót tartott a kicsi fiad :wink:
Nem vagyok híve a sterilizálásnak, de egy alaptisztaság kell!!!!!

Évi
Fog ez menni!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kicsit ideges lettem. Az elöbb felhív a barátnöm, akinek az állatait etetjük immár két hete, hogy megérkeztek Horvátországból és odaértek a nyaralásuk következö 3 hetének színhelyére. A férj holnap este jön, korai müszakkal kezd, az autó kész a szervízben, ugyan hozzuk már el neki, hogy arra se legyen gondjuk. Az autó nem itt van a szomszédban szerelönél, hanem úgy innen 52 km-re oda-vissza. Esetleg ne fözzek rá is a következö 3 héten ill. mossam a ruháit is? Azért mindennek van valahol határa, nem? A mi autónk megint beteg pl., leszívta csutkára az akksit, menthetetlen, de van 5 gyerekünk és nekünk nincs is jobb dolgunk, mint másnak kedvére tenni nagyüzemben. Forr az agyvizem, bocsi az offért!

Barbi
Vendég

Sucer: gratulálok Olivér babához, sok tejcsit kívánok Nektek!
Vendég

Krixta (druszám), üdv a csapatban!

Barbi,végigtakarítottad a lakást és még az autót is a Ti dolgotok elhozni (ennyi gyerek mellett, ráadásul egyik újszülött) :?: Én biztos beolvastam volna a "barátnőnek" :twisted: !

Köszönöm a drukkokat, de még 2in1.

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Sziasztok!!

Velünk minden rendben nincs semmi különös elvagyok bent de semmi extra!Ma beszólt az egyik szülésznő egy vén nyanya,mert valahogy fehozódott a császár és a dokim mondta ahoz nagyon nagy fájdalomnak kellene lenni hogy az én méhnyakam eltűnjön és elkezdjek kinyílni,mindegy nem értek hozzá de bízok a dokiban és kész!!!!Erre minek erőltetem én a császárt hát nem erőltetem de ha a doki szerint nem tudunk így szülni áááááááá elegem van mindenki okosságából!!!!

Évi örülök hogy jobban vagy és Miki tényleg nagyon rendes és Tomika cuki pofi nagyon!!!

Dia megértem a te eseted is pihenő szék ügyben én se adnék érte most pénzt de egy az meg kapjuk,másik meg nekünk mindenhol csempe van és nem tudom a földre fektetni így!!!

Kép
bévi

Kép
így köll aludni,mindig :)

Bévi te most már főleg ne törődj senkivel,max a dokival,ne szóljanak már be lépten nyomon :evil: :evil: tudom mindenki nagyon okos!!

evilany

Sziasztok!

Gyönyörűek a kicsikéitek!

És GRATULÁLOK A NAPOKBAN SZÜLETETT KISBABÁKHOZ!

Megpróbálok én is feltölteni egy képet, de mivel nem értek a képszerkesztő programunkhoz (főleg, hogy orosz nyelvű, mivel Apa orosz) ezért lekicsinyíteni nem tudtam a képet, csak kivágni... :oops:
De legalább így talán meg tudom mutatni a kis Drágánkat... :-)
Apa kérésére csak pár órára hagyom fent a képet, utána leveszem...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára napsugar1123 2010.08.22 10:42-kor.

Kép
napsugar1123

Napsugár, nagyon helyes baba!

Sucer, gratulálok, nem semmi, hogy így ráhangolódott Olivér Ilang szülinapjára! Nálunk csak annyi, hogy Kristóf 03.08. Bálint meg 08.03.

Limo, megértem, hogy sajnálod a szopit, én is így voltam Kristófnál. De a tápszerrel is nagyon kis stramm lett, 2 éves korában volt egyszer komolyabban beteg. Sok anyatejes babánál jobb immunrendszere lehet... Szóval, csak pozitívan :wink:

Évilány, majd elmúlik ez az időszak, én is Kristófnál sírdogáltam, egyszer örömömben, msászor bánatomban... Mikor miért, de alkalom volt rá bőven :lol:

Bols, hajrá! Veled vagyunk!

Bévi, nekem két orvos, két szülésznő mondta, hogy ilyen méhszájjal nem lehet szülni, jobb lesz nekem a császár...
Már kezdtem elfogadni, mert mégiscsak ők a szakértők...
De aztán rájöttem, hogy ők csak a saját tapasztalataikra hagyatkoznak és nyilván eddig nem volt példa az ellenkezőjére annak, amit ők gondoltak.
Persze, ez csak az én esetem. Egyébként én is a dokimban bíztam, ha gond lett volna, császározott volna azonnal.
Akárhogy is alakul, a lényeg a kis Lili meg te és a párod lesztek!

bekri

Ircsi! Élvezd is, mert tök jó!!!
Szoptatási tanácsadó: tényleg sokszor a hozzáálláson is múlik. ahol most szültem(János K), volt 1-2 tök rendes csecsemős, de alapból nem jöttek nézni, jól szopik-e a baba, stb. Ahol ezelőtt szültem, ott mindig megnézték, és nemcsak az első gyerekes mamáknál, mert ugyi hiába tudja a mama, ha a bébi esetleg nem úgy csinálja!
a védőnő meg mesélte, hogy ők bejártak pont a Jánosba, ingyen és bérmentve, munkaidejük után önszorgalomból, h segítsenek a mamáknak, mivel tudták, hogy egy gyerekgyár, és sokszor tényleg nagyon le vannak kötve a csecsemősök, meg tulképpen nekik is jó, ha az anyuka helyből jól csinál dolgokat, és nem utólag kell nekik helyreütni. Na, mit gondolsz sikere volt ennek a kezdeményezésnek??? Nem, kinézték őket onnan, kiutálták! Érted Te az ilyet??

Bévi! Van tapasztalatuk , de nem mindenki egyforma. Nekem most pl még 2 nappal előtte is azt gondolta 2 doki is, h meg lehet szülni simán őket, és még sem jött össze, a múltkor meg igen. Ha nincs gáz, és hagynak időt, lehet beérik az a méhszáj, ha meg fenyeget vmi, úgyis császár. Ez a méhszáj dolog is tök fura, a második fiamnál tök zártvolt még 1-2 nappal előtte aztán mégis hipp-hopp fellazult, nyílt, minden OK volt. Volt ahol rá kellett erősíteni, pl az első ikreknél, most meg az sem segített :( :( fő, h a ctg jó, te meg próbálj megnyugodni, mi meg drukkolunk!!!

Napsugár! Tényleg szépséges!!

Bekri! Az a szüldátum is vicces, nem szoktad dokinál, itt-ott összekavarni?

claire
claire

Sucer! Nagyon sok boldogságot a babához,sok tejcsit,jó egészséget.Ilangónak Boldog szülinapot :D

Tüneményesek a babák!

Ircsi
Mi jól vagyunk...én is :oops:
Azt hiszem minden HAPPY lesz most már.
Hétfőn megyünk dokinénihez...beutalókért...és mondom neki,küldjön el valahova a bukások miatt...már nem bírom idegileg :(

Röviden ennyi :D

Bols-drukk!!!

Talán holnap többet kukkolok ide be is :D

MINDENKINEK NYUGODT,SZÉP ÉJSZAKÁT!!!

Barbim- :( :evil:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csak gyors bekukk!!!

Sucer!....Sok szeretettel gratulálok!!! Boldogságot kívánok nektek!!!
limo73

Sucer, VÉGRE!:lol: GRATULÁLOK KISBABÁTOK MEGSZÜLETÉSÉHEZ!!!
Ilangodnak nagyon Boldog Születésnapot Kívánok!
Kép

Napsi, Borisz gyönyörű! Már akartam írni, hogy lám-lám, végre valahára másnak is az orosz nevek jönnek be (3. babánknak orosz neve lesz), erre most olvasom, hogy apuka orosz :) Egyébként megértem párod, hogy leszedi "mindenki" orra elől a képet, én is ilyen para vagyok :lol: Aki úgyis olvas rendszeresen, az látja MOST.
Tanulod akkor a nyelvet rendesen párod által, az nagyon jó.

BÉvi, ne foglalkozz nővérekkel, csak koncentrálj magatokra! Nyugodtan verd a tam-tamot dokidnak, nyilván mindenki ideges 40. betöltött hete után, én már sík hülye lennék, ahogy magamat ismerem.

Pihenőszéket nagyon fogjátok szeretni. Hasfájásnál meg pláne nagy kincs lesz.

Légzésfigyelő szerintem minden baba alá kellene, én így gondolom. Nekünk még mindig funkcionál, de Eni 18. hós korától már kiszedtük a párnácskákat és most "csak" mint bébiőr. X gyerek nem hal csecsemőhalált, viszont y számú igen, és nem feltétlenül kell ahhoz korababának lennie, vagy valamilyen rendellenességgel születnie, hisz teljesen egészséges, szép súllyal született csecsemők is meghalhatnak így, teljesen váratlanul. Minket megnyugtatott és én minden anyukának inkább ajánlom.

maccs01

Csillag, lehet, hogy kaptok refluxos tápszert. Egy ismerősöm kislánya is így volt, dettó azt ették, nehezen ment az első pár hónap. Úgyhogy hamarabb, 4hós kortól kezdték a gyümölcsöket, meg a húsleves levét adni a manónak tápi mellett orvosi javaslatra. Na, az benne maradt.

maccs01

Évi, cuki a kisfiad :) És igen, nagyon rendes a férjed! Tényleg kell kis kikapcs, mert be tud kattanni az ember.
Babyblues - gyermekágyi depresszió (ha jól tudom)
Jó, ha megnéz egy szopis tanácsáadó, rábólint, hogy helyesen van cicin a baba, és totál megnyugszol. Legalább kipipál6od. Még jó, hogy a mi védőnőnk (2.) legalább ebben otthon volt, mert ez engem is aggasztott. Mikor azt mondta, hogy minden rendben, akkor valami iszonyat megnyugodtam :):):) Hiába gyarapodott a baba, volt minden etetés alatt kakis-pisis pelus, elég bizonytalan voltam a szopival kapcsolatban, mivel az elsőnél nem sikerült.
Remélem, hogy tetszik a Jóbarátok :) Ricsi onnan kapta a nevét, Tom Selleck figurája után (akkor tetszett meg ez a név).

Bimbóvédő... ha le akarod tenni, akkor kezd azzal a szopit, aztán vedd le és folytasd úgy. Evés közben jön meg az étvágy - mondják :) -, sikerülhet. Egy ismerősöm csak bimbóvédővel szoptatott kb. a gyereke 2 éves koráig, nincs azzal semmi gond egyébként. Ha neked nem kényelmes, akkor kitartóan próbálkozz, valószínűsítem, hogy sikerülni fog átállni a naked cicire :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.08.21 22:55-kor.

maccs01

Bmaass, szerintem úgy, ahogy nekünk leírtad, a "barátnődnek" is meg kellett volna mondanod!
Még jó, hogy istállójuk nincs, mert akkor még a lovakat is lecsutakoltatná veled... basszus! Elég sok mindent teszel kapcsolataidért... érdemes?

maccs01

Fertőtlenítés...
Ismerősömnek 3 gyereke van, a csaj naponta 3x domestosszal felmos, mindent fertőtlenít mióta a gyerekei megszülettek. Talán fatális véletlen, de mind a 3iszonyat allergiás lett, mire suliba mentek, de a háziportól kezdve a "zsemlemorzsáig"... mindenre.

Nálunk nincs tisztaságmánia, normális élettér van, nincsen por a bútorokon, 2naponta mosok fel normális padlófelmosóval, a konyhát, fürdőt szoktam domestosszal "kezelni" és ennyi. (Ricsi tápszeres üvegeit azonban sterilizáltam.) Nekem napi ezerszeres takarításra nem is lenne időm... a lakás van értem...

maccs01

Sziasztok
Maccs,Richard után kapta a nevét? :D épp most vannak szakításba Monicával :( de én azt bírom legjobban mikor már Chandlerrel van :D lesz időm,végignézem a sorozatokat még egyszer :)

Baba ismét jó fiú volt,este evett,alvás éjfélig,szopi,alvás 3-ig,szopi,reggel bevettem mellénk az ágyba,szopi,alvás,majd azóta is elégedetten nézeget,most épp apa karjaiban.
Nem tudom lustaságból e vagy ügyetlen,vagy elfolyik a bimbóvédőnél,de csomó tej mellémegy mindig,ott áll tócsában a feje alatt :? nálunk már minden csupa anyatej amúgy is, hiába mosok :?
Egyébként,felirjuk mikor eszik,és épp számoltam ma,egy nap 11-szer is eszik,az jó?...
Mától indul a babanézés,jönnek unokanővéremék,holnap keresztanyámék,kedden anyukám.

evilany

Jó reggelt!

Évi
Katus is kb. annyiszor evett 2 hetesen... DE... ezt nem lehet összehasonlítani, nem lehet azt mondani, hogy x-szer kell ennie... MÁSOK a babáink!!!!! Más az igényük... és nekünk ki kell találni, hogy mi az igényük...

Barbi
A "barátaid" nem használnak ki nagyon????? :roll: :roll: :roll: :roll:

Bébik gyönyörűek :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?