A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

bhdetti,
igazából én semmit nem csinálok vele, amikor hason van, akkor magától emeli így.

Heni,
Gergő szuper édes, és írtó jók a képek :wink:

Hari,
én is gondoltam arra, hogy anya is lehet vírushordozó, de jobb ő, aki nem biztos hogy fertőző, mint én, aki tiszta beteg vagyok.
azaz voltam, mert mára tk jól vagyok!!!
na azért elég gyenge vagyok még, meg még az étvágyam sem az igazi, de jól vagyok.

ja, és tegnap 5200kilót mértek a gyerekorvosnál :lol: ez azt jelenti, hogy kb 233g-ot hízott eddig hetente.

brrr... viszont most a betegségtől meg megcsappant a tejem... már egyáltalán nem kemények, még akkor se, amikor már több, mint 3órája nem szoptattam..
teljesen laposak... ettől mg a terhesség elején is nagyobbak voltak...

ébredezzik Dávid.

Detti,
basszus nagyon sajnálom ezt a tej dolgot...

szerintetek miért fáj a bal mellem?
tegnap óta van ez. nem a bimbóm fáj, az jól van.
hanem maga a cici felső része, olyan mintha belül fájna, mert mikor Dávid szopizik, akkor is fáj az a rész... meg ha hozzáérek akkor is.. :roll:
meg ott fenn pl tök lapos lett..ááá tudja a fene...

jajj most már nagyon ébred

Detti,
Szende nagyon szép csajszi!!!
amúgy leht hogy neki ilyen a temperamentuma. szerintem emiatt ne aggódj, később biztosan többet mosolyog majd. amúgy én is többet szeretném hogy mosolyogjo Dávid, mert ugye ebből sosem elég :P

Vok,
na tudtam én, hogy gáz ez a répa dolog :twisted: főleg hogy még csak 1,5hét múlva lesz 2hónapos...

Nikvik,
rohadtul tetszik a balkonstrand :D :D

Vok,
na basszus... ma pont zöldes kakink volt egy kis nyálkával... :x kíváncsi vagyok most már milyen lesz a következő...

Dávid ma egész nap fenn volt, mondjuk 80%ban tündér volt, és most fél4től alszik.. de már ébredezik...

Vok,
köszi szépen, nagyon aranyos vagy, de a tegnapihoz képest sokkal jobban vagyok!!!!már csak andrás hiányzik, mert reggel 6kor ment el...

jujj tegnap este Dávid nem akart elaludni, ordított ezerrel, majd rátettem cicire, és láss csodát 10perc múlva már durmolt is :P

amúgy én már megint nem értem... van olyan, hogy szopi után Dávid tök jól elvan, mert elég volt neki a kaja.
de van, amikor 10-20perccel szopi után már balhézik. ha én ilyenkor rárakom, akkor nekem nincs tej, pedig tudom, hogy szopi közben termelődik az anyag... de nekem akkor sincs, mert csak rángatja a cicit, meg hisztizik... illetve most már olyan kevés tejcsi van, hogy az aktív szopija kb 5perca míg nyel, majd utána 5percig még kisajtol vaamit, utána meg már csak cumizik kb fél órát (ha ennyit van cicin, igazán termelődhetne :evil: )...ááhh...
Vendég

Nikvik: nagyon szuper a strand! Irtó édes Zoé. Teljesen egyetértek a minimum kisbugyi közösségben strandoláshoz mondatoddal. Otthonra persze más. Ja, és pelus is van rajta? Vagy cserélgeted a vizet, vagy nincs benne sokáig?
Nagyon hasznosnak látszik ez a macis tartó/ülőke, ha jól vettem ki, Vokék és Hariék is ilyennel fürdenek.

Köszi, hogy hozzászóltatok a mosoly-témához, de lehet, hogy rosszul írtam: én nem azt szeretném, ha állandóan mosolyogna, hanem az bánt, hogy irtó sokszor morgolódik. (Szerintem ok nélkül) Szopi után vigyorok (ha jól lakik) a mórikázásra, de utána nézelődés, és nagyon hamar morog, nyekereg, panaszkodik(?) és olyankor kifejezetten barátságtalan arcokat vág. Na mindegy, csak már előre izgulok (ami tudom, hogy szintén ökörség) ha látogató jön, ahogy tudnak faggatózni, hogy "na, hát nincs jó kedved?" és hasonlók, meg szólítgatják, hogy nevessen - na nem is tudom, valahogy az van bennem, hogy lehet, nem jól csinálom a dolgokat, szóval, hogy Szende morgolódásai engem minősítenek, na.
A másik, hogy tud rettenetes hangon sikítani, pl. ha éhes még, vagy túl fáradt. De lehet, hogy ebben semmi extra nincs, csak ma amúgyis nagyon kedvetlen voltam, vagyok a tej miatt. Annyira szeretném, ha újra lenne rendesen. Pocsék érzés szopi után elkezdeni büfiztetni, ő meg rákezd visítani, meg, amilyen ingerülten rángatja a mellem, a legszarabb nekem, amikor a bimbót kiköpi és a cicim másik részét elkezdi szívni úgy, hogy majd behorpad a homloka. Tulajdonképpen vicces lenne a látvány, ha nem velem történne, így majd elbőgöm magam. Ma egész nap ez volt a program, ciciztünk és fejzem, és ciciztünk, és persze, hogy nem vigyorogta szét magát a nap során. Ha 1-2 nap múlva nem javul a helyzet, elő kell venni a tápot pótlásra :(

Rájöttem, én sem nevetgélek, csak panaszkodok itt Nektek - hát tőlem örökölte a lányom?! :shock:

detti_10

Geoo: nekem is ez a fura. Most, hogy baj van a tejjel, hosszabban szoptatom Szendét, és abszolút nem látom, hogy időnként meglódulna a mennyiség. Detto. Aktív nyelés, majd rángatás, majd "belenyugvós" cumizás, ha befejezzük, reklamálás.
Amúgy valahogy nagyon bízom abban, hogy nem apad még el -remélem, nem csal a megérzésem. A védőnő azt mondta, többször van tej belövellés, első a kórház, és utána még 2x. Nekem a 2. tuti akkor volt, amikor a kínlódásból szét dicsekedtem itt is magam, mert annyira rendesen beállt, s tartalékot is tudtam képezni, ami most milyen jól jön, csak hát éppen kifogyóban...

Remélem, Dávid megússza a betegséget, s nem lesz baj.
detti_10

Geoo meg Detti... most olyat kellleirjak amit el sem hiszek, de igy van.
Aron fenyevo :D:D:D
vagy ha nem, akkor ugy tunik eleg neki is az 5 perc (10-nel semmivel sem tobb, de ott a masodik ot mar melazosabb) szopas es utana nalunk ugye botrany van es nemeves,,, mert a gyerek hizik. Tan jobban is mint eleinte. En ezt sehogysem ertem, de ezt mutatja a dokibacsi merlegje.
A mellem nekem is puha de ez mondjuk kevesbbe zavar, a fejetlen verekedos es rovid evesek annal inkabb, de nincs mit tenni, a dolog igy is mukidok, 5 perccel is...
Geoo, tuti van ott 10 meg 20 perc utan tej megint, csak akkor nem dol ugy mint 3 ora utan, hanem csak csepenkent jon, meg kell dolgozni erte, err emondjak, hogy hatso tej meg laktatobb... szoval ilyen par csepp tuti van, ezt en is tapasztaltam. Hogy aztan ez etnyleg ennyire laktato e....
aaa nem tudom, szerintem en vagyok a legjobban elveszve a szoptatos bermudaharomszogben, ugyhogy nem is kell ram hallgatni :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.08.20 17:40-kor.

luna6

Jah, egyebkent az irtammultkor is, hogy volt mar olyen, hogy 5 perc aktiv es 5 perc ballagos szopi utan gyerek meg dolgozgatott lassankent vagy fel orat legalabb, es kb felora elteltevel teljes megdobbenesemre elkezdett pont ugyanugy aktivan szivni es nyelni mint amikor eleve nekikezd. En csak lestem, de mar ketszer vagy haromszor tapasztaltam ilyet, pedig en sem vagyok egy autentikus tejcsarda am :) Szoval ilyen valoban van, hogy meglodul, azert nem olyan tartosra mint az eleje, de aktiv ritmikus nyeles lett belole, csakhat nem par perc volt hanem a ballagos szopi utan vagy 20. nalam persze... ki tudja masnal mi van.

luna6

Az nagyon jó, hogy a nagy mecerák mellett Aron hízik :) de-de, szerintem annyira mindent tudsz már a szopi kulisszatitkokról, hogy csak.
Amúgy Szendét sem kell súly ügyben félteni, amiylen nehezen indult, huh, nagyon meg van indulva, mármint kerekedésben. Mérleg ugye nincs, de talán jövő héten megyünk dokihoz, akkor megtudom, hogy jól sejtem-e, hogy simán 6 kg, vagy fölötte lehet már.

detti_10

Na hat Aron az ilyen alomsulyoktol messze van nagyon, de onmagahoz kepest meg akkor is hizik ha nem is eszik :) Nem mondhatom, hogy fenyen es vizen el, mert vizet nem kap, igy marad a feny... esetleg ejjel a hutoszekreny :) Ma ugyanis pl meg egyszer sem tudtam megszoptatni ugy, hogy az ne torkollott volna 5-6 perc utan kiabalos verekedesbe. Egyik kezevel taszigal, masikkal utemesen csapkodja a mellkasomat, a labaival rugdos, es ivben fesziti hatra magat, szajaban a cicivel... kellemes es fajdalommentes modja ez a taplalkozasnak. Es latod, meg hatekony is :D:D:D (a nem vicces amugy... elegem van, de hat ez jutott, megsem tehetem ki a kuka melle... mert nincs kukank, szoval ezzel hiaba is fenyegettem, nem vette komolyan)

luna6

Na mi megkaptuk tegnap az oltásokat. Kihívtam inkább a doki nénit, sejtette hogy lesz ordibálás, és nem is csalódtam. Doki néni nagyon gyors volt, mire a gyerek levegőt vett az első sokk után, már kész is volt, de így még nem ordított soha eddig. Legalább tudodm hogy milyen ha fáj neki vmi. :( Pár perc alatt megnyugodott, és egy darabig nem is volt gond, ugyan úgy húzogatta a lábait is, de kora du. jött a nyügi, és ez tartott egész estig. Csak anyán lógva volt jó, és ott sem mindig. Estére lett egy pici hőemelkedése is, így kapott egy fél kúpot, és másodszorra sikerült is aludni. Első alvás 17 perc volt összesen, és nem hagyta magát letenni, pedig ez fürdés után nem szokott gond lenni.
Reggelre szerencsére nem volt gáz, jött a szokásos vigyorgás.

Most mi is egyedül vagyunk, párom elment rallyra, csak holnap jön haza. Nálunk ez lesz az első hogy egyedül maradok éjszakára is, de szerintem nem lesz gond, legfeljebb középen alszom az ágyban:)

Vok, mehetünk sétálni, csak nem tudom hogy mikor, inkább ne a jövő héten, hanem utána, Attila azt ígérte hogy szabin lesz pár napot.

Vik, nagyon szuper a strandolás, én nem mertem kitenni Dorkát, mert nagon erősen sütött a nap, most meg már nincs olyan dög meleg.

Szende nagyon cuki, édes a sapija is.

Ja, nagyon kell gyakorolnunk a hason levést, mert nem sok egyelőre amit emel a fején Dorka, doki néni szerint mehetne jobban is. Szóval minden nap ordítunk emiatt is egy sort.

A hintáját meg nem szereti, van ötlet arra hogy hogyan lehetne megszeretettni vele? Hordozóban nekem is szokott aludni, egyik ebédnél kint ettünk a kertben, és ott nem nagyon tudtam máshová tenni, elkezdtem benne ringatni egy kicsit, és 10 perc alatt bealudt.

Most jön az esti hiszti, megyek

KépKép
tatim

Lehet 5 nappal oltás után is nyűgös??????????????
Most már nem bírom! Egy órája üvölt MA IS torkaszakadtából!!!!!!!! Napközben is alig alszik és nyűgös vagy üvölt!!!!!!!!!!!!! Most már 3. napja!!!!!!!!! Délután még elviselhető volt, mert anyuékkal voltunk és átvette, de most már sok!!!!!!!!
Szóval vki meg tudja mondani miért??????????????

Detti

KépKép
bhdetti

hellosztok!

itt nem Mozambik csak egy sima Zombi :-)
viccet félrerakva! a nap fénypontja itt ülni sé olvasni benneteket és irtatok is hurrrrá!!!

BhDetti: a mi lányunk is 2 napja megállás nélkül minket igényel! nem ALSZIK ugyanis!!! jókedvű és mosolyog na a mienk abban nem szenved hiányt tuti tőlem vagy ónagyitól (anyu) örökölte! megállás nélkül kacarászik már tud olyan hangot is kiadni mintha sikitani hátraszivja a levegőt ... reggelente magát boldogítja és úgy röhög!!!

viszont ha nincs kézben megáll a világ napközben!!! és üvölt! persze főzni vasalni mosni stb. muszáj és nem is birnám egész nap úgyhogy jobbára sír!

begyulladt a jobb szeme is! felforralt lehűtött vizzel borogatom de hol a jó istenben kaphatott huzatot? vagy ez mi? olyan csipás szerű de nem gennyes vagyis nem olyan zöldgenny mint mikor hazahoztuk de elég csúnya és könnyedzik is neki!!! ... :-(
szerintetek mutassam meg???

jaj lányok! Heni! Geo - én úggggy elszomorodom amikor ilyen képeket linkeltek be hogy kinyomja magát a gyerek! nálunk hason sincs meg a gyerek csak fetreng és a nyálában úszik és üvölt mert le is kell fogni ... nem hogy a fejét felemelje és nézelődjön! és én javulást sem látok! :-( ... pedig napi 3x 8 percet csináluk ...
tök szar :-(

idelinkeltem egy youtube-os videót lányomról! ahogy viszont felakar ülni! ne izguljatok nem csináljuk vele ezt a "szenzációt" de a párom ragaszkodott hozzá hogy megörökítsük mert úgy élvezte hogy akkorákat kacarászott közben! akit érdekel persze

http://www.youtube.com/watch?v=B8gLUPkQ0Mw

holnap vendégek jönnek!!!! ... ahhhh a mai napom...
éjjel nem aludt Eszti 7-kor elindult a nap ... napközben nem aludt a drága!!! tegnap napközben sem úgyhogy anyja hulla! :-(
apa meg idegbecsipődést kapott a nyakába tiszta nyomorék... :-(
fuhhhhh

na megyek lefekszem pedig még csak most jön a tüzijáték!!!
Vendég

Nanetto: arik a videók!!!!!

Detti

KépKép
bhdetti

Detti!
Ha aggódsz, inkább dokinak mutasd meg.- Lehet ám,h ogy az oltás miatt van szarul. Vannak mellékhatásai minden oltásnak.
A sírás is sok minden lehet. Lehet kapni homeopátiás kivezetőt az oltásokhoz. Az pont ezekre van.

Nanetto!
Édes Eszti! :D
Telefonszámot és címet ne felejtsd el légyszi! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok: adtunk neki homeos kúpot. Az talán most segít. Én csak tippelek, hogy a 3 oltás miatt nyűgi. Kajája van, az tuti, ennek ellenére ma i 2x üvöltött kaja előtt és 10 percembe telt mire rá tudtam a cicre rakni. Mindkétszer olyan volt, mintha túl lenne pörögve, ami nem is lenne meglepő, mert alig alszik. :( Szóval remélem hamarosan elmúlik. A kaki meg már szokásos, bár továbbra is nehezen jön. :(

Detti

KépKép
bhdetti

Detti!
Milyen volt az éjszaka?

Látszik ám, hogy hétvége van :D:D:D
Nálunk ma Gyál nap van, lesz tűzijáték is :D

Alex ugrik, ennek megfelelően sűrűn eszik, amitől meg ugye zöld a kakija és kicsit több a szele... szóval nyűgösködik a drágám... :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Fiamat leteszem hasra, hogy emelgesse a fejét, erre ő kényelmesen elszopogatja az öklét, ahelyett, hogy tornázna... Kéééész :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Es ha en az enyimet leteszem hasra.... haaat ordit :D:D:D na jo, nemmindig persze, de ugye neki ehez nem is kell hason lennie, megy ez hason, haton, kezben, akarhol :D
anyagi romlasunkat elmelyitendo megvettul ma az elso adag oltasat a gyereknek, kedden lesz a napja. dokibacsi rendelete szerint,mielott elindulunk oltasert mar akkor adjak be egy adag benu-u-ront a gyereknek. na ez nekem nem remlik, hogy elore is adtunk volna korabban, utana viszont valoban, majd csak laz eseten. Es nem, nem kupot, hanem a szirupot. Mas feszekben maskent szol a nota, ahogy anyam szokta mondani :)

luna6

Sziasztok!

Vok, ismersz vkit a LLL-nél aki szupi? Ok, tudom, hogy mindenki az, de hát ha már van "kipróbált" ember....

Zéti hihetetlen tempóban akar leszívni, kb. 3 perc alatt elintézi a szopit, amíg ömlik, de minden szívásnál fulladó hangot ad, majd nyel, kiköp, köhög, fullad, újra próba, nem is harap rá rendesen mert folyik ki a tejci a szája mellett. Majd amikor meg már lassabban jön, ugyanolyan hévvel szívná, emiatt újra levegőt nyel, vörösödik, szemek majd kiesnek és jön az üvöltés. Ha az elejét leszívom, akkor meg már a kezdetek kezdetén nem jó a cici és üvölt. Ki sem nyitja a száját.
Levinél ilyen soha nem volt. Nincs az az összebújós, 10 perc szopizás sem és nem lehet megnyugtatni sem cicivel, ha nem farkas éhes, akkor csak úgy nyugiban nem is kell neki a cicizés.
Átlag napi 1 szopi a békés, amikor tényleg nyel nem akar megfulladni és mennyiséget is bevisz.
Kezdek tanácstalan lenni..... :cry: :?:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Detti,
igen, bakker nálunk is ez van szopi ügyben...
ma azon gondolkodtam, hogy ha a kicsi fiamat nem nyugtatná meg és nem szeretné ennyire a cicit, akkor már rég abbahagytam volna a szoptatást.
ráadásul ma beszart a mellszívóm... pedig azt akartam csinálni, amit Heni, hogy óránként fejek... na mindegy. ugyanis EGYÁLTALÁN nincs tejem... oké, persze van, ahogy Luna is írta, nade attól a pár csepptől nem lakik jól a kicsikém... olyannyira nem, hogy most már miután lejön ciciről, azonnal sír, még egy órát sem bír el a szopott mennyiségű tejcsitől...
visszarakni meg már felesleges, mert csak tépi, és sír.
aztán amikor utána tápot adok neki, és most már nemcsak 60at, hanem sajnos 120at is megszik, olyan elégedett fejű lesz...
ma kb óránként szoptattam.
azt nem mondom, hogy az egy óra szünet alatt nem volt nyűgi, de legalább nem sírt.
aztán du 4ig semmit nem aludt... és akkor fél5kor már adtam neki pótlást, mert akkor már nagyon nyűgi volt szegény, és hát van különbség a jóllakott, ellazult arca, meg a gyenge, éppencsak alig elég szopi után... na és 5óta alszik... szerencsétlen...
úgyhogy nekem most már tényleg nem nagyon van tejem... vagyis evésre egyáltalán nem elég, csak max nyugtatós cicizésre... és ez qrvára elszomorít. mármint az, hogy próbálkozom én és nemhogy javulás nincs, de egyre rosszabb.. pedig most a cicim sem sebes... :(

Luna,
nem lehet, hogy ezeket a verekedéseket Aron azért csinálja, mert még éhes? nekem akkor szokott Dávid ilyeneket csinálni, és akkor adok neki pótlást, és tök megnyugsziki ahgy tele lesz a pocija.
Én ilyenkor annyira megsajnálom szegényt, hogy oké hogy anyatej, meg minden, de ha egyzser nem elég, akkor nem elég.

Nanetto,
minket a szemvidítófű pár nap alatt renbehozott (szemgyula)
a videó szuper!!!
a fejemelés miatt ne legyél szomorú, nekünk meg a szopi nem megy, én meg amiatt keseredem le, na tudom ettől nem lesz jobb, csak hát sajnos mindig van valami b@sz...
vendégeket hogy bírtad ilyen fáradtan?

Vok,
irigy vagyok ezért a sok jó programért amit műveltek :lol:
Vendég

VOK ESZTER,

SOS!!!!

UTOLERT MINKET IS A HASFAJAS!
CSAK ESTE VAN A KAJALASKOR, KAPKODJA FEL A LABAIT, HATRAFELE IVBEFESZITI MAGAT ES ORDIT.
CSAK AZ NYUGTATJA MEG HA VALLAMRA EMELEM ES SETALOK VELE.
MEGLATJA AZ UVEGET ES SIR,PEDIG EHES. FEL ORA ORDITAS UTAN 5-6 BUFI ES JOPAR PUKI UTAN TUD CSAK ENNI.

MILYEN HOMEOS SZERT AJANLSZ???????

ANYU HOLNAP MEGY AUCHANBA AHOL VAN GYOGYSZERTAR ES MEGVENNE NEKEM MEG FEL IS ADNA HETFON.

Itt nem tudom lehet e homeos szereket kapni???
HA TUDSZ HOLNAP REGGEL 9 - IG VALASZOLJ LEGYSZI. Magyar ido szerint reggel 9 - ig.

NAGYON,NAGYON KOSZONOM!

Az orvos kamillateat mondott, de nem hajlando meginni, Meg az szeintem nem is kifejezetten arra van.
Vendég

Geooo, Aron nem fogadja el a lefejt tejet es a tapszert sem, szoval akar ehes akar nem, ez van ami van :) De nem valoszinu, hogy ehsegeben orditana, mert o bog eves elott, alatt es utan is, labat huzkodva, durrogatva, neha sikitva. Szoval ennek semmi koze nincsen az etetesekhez, legalabbis nem tudom osszefuggesbe hozni vele. Kaja elott eppen ugyanugy kepes bogni mint utana. Es ugye hizik is :) Lehet, hogy ehes, de nem tudok vele mit kezdeni, ha mas nem kell csak a cici. Mondjuk orankent sosem szoptattam meg. Ketoranket elofordult, de most inkabb harom, es ha bealszik mint tette a heten ketszer is az uleseben ut kozben, kepes ataludni 4 orat is egyben, ha ehen akarna halni - ezzel biztatom magam - akkor felebredne hamarabb :) De mivel tegnap is kihagyott egy kajalast meg elozo nap is, most ejjel pl tobbszor kelt, de szepen visszaalszik utana. Szoval nem tudom, de ha tudnam sem tudnek mit tenni vele :)

Nanetto, nagyon edi a video. Csajszi probalgatja az erejet, de azert ez nem feluleshez keszulodes. Legalabbis emlekeim szerint a gyerekek nem igy ulnek fel, hasizombol, ezt szerintem a dolesszog miatt gyakorolgatja csak. Ugy emlekszem eloszor megy a negykezlabazas (meg ha nem is maszik csak ugy ringatja magat) es ebbol ul ki egy baba feloldalra, meg maszasbol, igy kezdodik a felules. Na de hol van az meg, sokkal elobb fog valoszinuleg fordulni meg negykezlabbra allni, sot ha jol emlekszem megulni is joval hamarabb szoktak, mint felulni. Szoval nem azert csinalja szerintem mert ilyen tervei vannak, csak gyakorlatoztatja az izmait :)

luna6

Ja es bocs de nincs lelkierom visszakeresni miket irtatok hasfajasra.
Mar egy hete minden este ezt jatsszuk es nem tudok segiteni rajta :(
Vendég

Viki, mondom en mig Eszter jon, hogy nekem o mit mondott hasfajasr (csak nekunk nem segitett)
Lycopodium 12CH es ebbol ment egyszer 5 golyocska vizben feloldva kb 5 reszre elosztva fecskendobol. De szerintem erdemes lenne felhinod egy patikat, mert en sem tudtam itt van e de kiderult, hogy szinte barmit beszereznek, itt is van homeopatia. Sokkal olcsobb lenne neked is ha helyben beszerezhetned, na meg gyorsabb is.
Jah, es nekem itt van ez a tubus, ha Eszter neked is ezt mondja ezt viszont en szivesen feladom neked postan hetfon, mert mi nem tudjuk ugye hasznalni.

luna6

Viki, mi 2 honapja ezt jatszuk es igy sem tudok:) Es ugye nem csak este csinalja, nalunk egesz napos elfoglaltsag, kepzeld akkor el milyen, ha a lanyod egesz nap azt csinalna szegeny, mint amit este :( Egyszeruen idonkent keptelenseg szoptatni is.
Irtak a lanyok meg a GripeWatert. Van meg az Espumisan is ami jo lehet. Emesztesre jo az edeskomeny tea, de hat te ugye nem ihatod a ti esetetkben, akkor gondolom nem jatszik, talan azt sem inna meg Zoe.
Melegithetsz neki pelust, torolkozot es azt a pocakra, na es tobbszor bejott aronnal mint nem, csak nekem ilyen geles tomlom van ami hideg meg meleg is lehet, azt szoktammikrozni, torolkozobe csavarni es azt a hasara.
A kolikas tartas segithet meg, alkarra fektetni ugy, ogy a pocakja a tenyeredben legyen, es lognak le a vegtagjai mint egy bekanak, ez is ideig-oraig enyhit.
Oramutato iranyaval egyezo hasmaszirozas, nos ez Aronnal olaj a tuzre, ez nala nem jatszik.
hirtelen ezek jutnak eszembe...

luna6

ja, majdnem elfelejtettem, hogy miért is jöttem :D

holnap délben indulunk nyaralni Balatonszemesre, és jövő vasárnap 10kor indulunk haza.
Úgyhogy mindenki vigyázzon magára, meg a picurkákra, írjatok sokat, képeket én is kérek és legyetek jók (ha tudtok)... fú de nagyon poéngazda lettemm..... :? :)

és bakker még SEMMIT nem pakoltam be!!!!!
most írok egy listát, aztán bedobálom őket valamikor... nem tom mikor, mert a gyerek még mindig alszik, este tuti nem lesz alvás.

viszont délután vettem egy tankinit. és ahogy nézelődtem a boltokban, mondtam is a barátnőmnek, hogy annyi gyönyörű bikini van, én meg fürdőruhákat, meg tankiniket nézegetek a striák miatt... :twisted:
rajtam a fürdőruha hülyén nz ki, olyan vagyok benne, mint egy ndk-s úszónő, aki épp nagyon nyomja, mert az olimpiára készül...
találtam egy tankinit, ami oké, takarja a hasamat, de a seggem is olyan ronda a rengeteg narancsbőrtől, meg apró striától, hogy beszarok...milyen lettem...asszem a strandkendő le se fog rólam rohadni...

viszont 7hete szültem, és már csak 5-6 kilo plussz van rajtam, 64vagyok, és ahhoz képest hogy 82 voltam szülés előtt...

na puszi nektek most már a gyerkőc is ébred
Vendég

Ja Viki, most mostam hajat es mentem szaritani, errol eszembe jutott, hogy valaki langyos hajszaritoval melengette a bebi hasat es allitolag nagyon szerettik azt is. Ezt ugyan meg nem probaltam, de mikor eszembe jutott az elobb Aron eppen magabol kikelve orditott, bekapcsoltam a hajszaritot es azota csend van :D:D:D Amugy hasonlokeppen reagalt a porszivora is delutan. Hogy a feher zajok (monoton hatterzajok) milyen gyogyito hatassal vannak a hasfajasra azt nem latom at, de teny, hogy az orditom mar tobbszor elhallgatott ezekre, mint most is :) (sot, a vizcsap csobogasara is, olvastam is, hogy a bebik szeretik a feher zajokat, hat most tapasztalom is)

luna6

Vik!
Több infó kell.
Ez idő szerint mikor kezdődik? Délután már nyűgösebb? Kakin változott valami? Többet eszik?
Elsőre azt mondanám Chamomilla vulgaris C15, mert elsőre nem mondanám kóikásnak, mert az már kijött volna korábban.
Én inkább az espumizánt mondanám a chamomillával ötvözve.
Kérdezz tényleg rá az ottani patikában, szerintem tudnak hozatni.
Itthon se minden gyógyszertárban vannak ám homeós mono szerek. Szerencsére egyre több helyen van, de ha ritkább szer kell,akkor ők is csak hozatni tudják.
A chamomilla fájdalomcsillapító szer és fogzásnál is nagyon hatásos tud lenni. Ha Bejön, akkor érdemes D30as hígításút venni, mert az a másik fajta, nem boironos szer.

Luna!
Alex is sírt kb 20 perc után. de szivat :D:D érted, torna helyett békésen nézelődött és szopizta az öklét :D:D

Helyette ez a második nap, hogy rá kell segíteni a kakira. Tuti kijönne magától is... csak én annyira nem tudom elviselni, ha fáj nekik valami (pocsékul alacsony a fájdalom tűrő küszöböm és ezért a mások fájdalmát is erősebben veszem fel). De holnap, ha megint nem megy neki, akkor megpróbálok még türelmes lenni... de olyan nagy volt már a pocija szegénynek és csak a pukik jöttek ki... és annyira mondta a magáét.. :D

Geo!
Nagyon jó pihit! :D
Hát, alapvetően én nehezen ülök meg a seggemen :D:D ez a legfőbb oka a sok sok programnak. :D Meg Hannának is kell ám a kimenő :D
Ma is tökre élvezte a zenét. járt a kis lába, meg segge, ahogy illik. :D Nem sok ritmus érzéke van még, de nagyon szereti a zenét :D:D Hangja sincsen... eléggé apjára ütött, bár neki legalább ritmusérzéke van, ha már hangja nincs egy szál se :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Geo!
Akartam még: Adj időt magadnak és a testednek... 9 hónap volt, amíg Dávid benned nőtt. az nem fog 7 hét alatt eltűnni!!! TÜRELEM!!!!! Szebb lesz a bőröd, és amint elkezdesz mozogni, az alakod is rendbe jön :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok.

Kint voltunk Ráckevén, mert anyósomék is ott voltak. 1 hete van itt és végre eszébe jutott, hogy itt is van unokája!!!!!! Ha lesz időm, részletezem! A tököm tele van a férjem családjával!!!

VOK: az éjszaka jó volt a kúp után. Aludt 3-ig majd 7-ig. :) De nyűgös volt, de du. Ráckevén aludt meg evett, meg végre kivették egy kicsit a kezemből. :)
Alex vicces lehetett hason. :)

Hasrafekvés: nekem néha szereti, de néha utálja! De muszáj, mert erősíteni kell a hátát, meg kell, hogy emelgesse a fejét!

Geo: kezd el akkor kézzel fejni vagy szerezz gyorsan egy mellszívót vkitől. Az óránkénti fejés tényleg segít. Legalább is nekem segített, mert most van tejcsi! LEKOPOGOM!!!! Most elég neki egy cici és az éjszakai etetést kivéve mindig fejem a másikat.

Luna: sorstárs. :) Nekem se eszi se a tápszert, se a lefejt tejet! Utálja a cumit!

Ja újabban tömgödjük a szánkat a kezünkkel, kaja után is, pedig tuti tele van a hasa!?!?

Egy hülye kérdés: Ti elindultok nyűgös, sírós gyerekkel a szabadba???

Detti

KépKép
bhdetti

Detti, enyim ember kavezni indult magaban az ordito gyerekkel delutan a shoppingba :) De mondta, hogy ha nem hallgat, feluton visszafordul. Nos a gyerek bealudt, szoval kavezott meg tevet nezett kozben :D De Aron persze jo arannyal bealszik a babakocsijaban... persze mult heten a friss tengeri levegon tojt erre a hagyomanyra, pedig ott szunyalhatott volna egy egeszsegeset.

luna6

Jaj Detti, akartam meg mondani, hogy en is arra jutottam, hogy a cumisuveggel lehet a hiba, illetve a cumijaval. Eleve a jatszocumit sem szereti, hajlamos vagyok meg dugdosni a szajaba nyugtatas keppen, mert a noim naagy cumisko voltak, foleg a Manci (ledobbentsem a nepet azzal, hogy 9 eves elmult es cumisuvegbol iszik kakaot reggel este? :D:D:D ugyhogy nalunk miatta van cumisuveg mindenkeppen :D:D:D vagy 5-6 eves koraig cumizott is, olyan kollekcioja van, hogy egy bababoltnak becsuletere valna a valasztek :D:D)
szoval en meg reflexbol szoktam adni Aronnak a cumit, de igazabol masodpercekben lehetne szamolni, hogy mennyit vana szajaban, mert tolja kifele. A cumisuvegbol viszont eleinte ivott,mikor voltak a mellgyulaim es seruleseim es fejtem es reszben uvegbol etettem, es akkor megitta abbol a tejet. Aztan volt egy ido, hogy nem, aztan egyszer veletlen folytan meg ivott megis lefejt tejet, es azota sem soha. Most kene 80-at kiontenem a csapba... tiszta pazarlas... na de mit kezdjek vele ugye. Szoval nem csak a tap nem csuszik uvegbol, az anyatej sem, alkalom adtan ha szukseges majd veszek egy normal uveget (most Aventek vannak, ezen meg cumit sem lehet varialni) es akkor lehet kiserletesni kulonfele cumikkal. De ezt csak akkor ha szukseges lenne, hatha nem lesz sosem :)
Illetve Mancim ugye 15 hoig szopott, de egy eves kora korul kapott cumisuveget az ivashoz (meg ne kerdezze valaki miert nem csoros poharat vagy egyeb akarmit kapott :D:D nem tudok ra valaszolni, biztos igy volt nekem egyszerubb, nem is emlekszem) es nezett nagyon, mert fogalma sem volt rola mit kezdjen vele, aztan meg ugy belejott, hogy a mai napig is hasznalja :D Mult honapban kellett neki venni egy 3 decisnel nagyobbat :D:D:D Es allitja, hogy egeszen mas ize van a kakaonak az uvegbol, mint a bogrebol :D:D:D:D ugyhogy ezzel kel es ezzel fekszik :D:D:D:D

luna6

Luna, Eszter
Koszonomaz infokat.
Hat este 6 utan altalaban mindig nyugos, hasfajos idoszak elott is az volt. De ha kimegyek vele setalni vagy akar csak kiulok vele a balkonra egy szava sincs.
Aztan ahogy kiveszem ot a kadbol ordit addig amig az uveg a szajahoz nem er. Ami t ehet utana csond van .
Meg azt is csinalja, hogy megeszik 80-100-At aztan bufi es utana kezdi a harcot enne de morog a pocakja. Volt ugy hogy nem is evett tobbet bufi utan mert mire lenyugszik beajul a faradtsagtol.
Ha elobb bufiztetnem mint 80-100 ml akkor se enne bufi utan tobbet mert probaltam. Viszont olyankor meg felebred fel ora utan es keri a tobbit amit nem evett meg. Egyebkent amint bufizik es lerakom alszik es mintha el agtak volna az egeszet. Ha megeszi a 80-100- at akkor az eleg neki hogy ne erezze magat dog ehesnek es el bir aludni viszont elobb ebred hajnalban. A normal adagja este altalaban 120-150 kozott volt eddig.
Ja es nem eszik tobbet mint eddig es a kakin sincs valtozas.
Vendég

Vik!
Akkor próbáljuk ki a chamomillát. Este, mielőtt szoktak kezdődni a fájások, akkor add be neki, és amikor fáj neki, akkor még1x 1 golyót. Tehát max 3 golyót feloldani fecskendőben és adagolni neki. Nekem 2,5 milis fecskendőm van. Meg fogja enni,mert a bogyótól cukrosabb lesz a víz és jól lehet utána cuppogni :D Ha bármi változást látsz rajta, akkor király, és lehet nyugodtan használni bármikor, amikor valamilyen fájdalma van.
Ha 3 nap után nem látsz semmi változást, akkor sajna nem jó a szer és nézhetünk másikat.

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter,

még egyszer nagyon köszönöm, hogy ilyen gyors voltál!
Bocs a tegnapi ékezet nélküli, betűkimaradós stb írásért, de telefonról írtam és ott nincs ékezetem.

A tegnap este volt eddig az ultragáz nálunk. Az egy-másfél hete tartó hasfájás óta eddig ez volt a legdurvább. Egyszerűen el se akart kezdeni enni, ahogy bevette az üveget ordított, feszítette magát, rángatta a lábait. Már akkor elkezdett ordítani amikor evőpózba emeltem őt. Fél órát ordított, büfizett kaja nélkül is jópárat, pukizott, masszíroztam a hasát és csak utána bírt enni.

Akkor küldöm sms-ben anyunak a chamomillát, hogy olyat nézzen nekem. Nekem is 2,5 ml-es fecskendőim vannak, mert a lázcsillapító szirupot 2,5 ml-enként lehet adni és ahhoz vettem. Még nem volt rá szükség szerencsére.
Elmegyek én is hétfőn a patikába, csak még azt nem tudom, hogy hogy magyarázom el mit akarok. Fogalmam sincs, hogy hogy van görögül a homeopátia. Na mindegy majd angolul megpróbálom.

Luna,
nálam is simán alszik porszívózás, mosás, hajszárítás alatt. Meg fürdéskor se sír amíg a meleg víz éri a hasát. De most per pillanat nem az elaltatás lenne a cél, hanem hogy abbamaradjon a fájdalom és bírjon enni.

És képzeljétek, mit látok ma reggel mikor kinyitogattam az ajtókat-ablakokat szellőztetés céljából?
FELHŐS AZ ÉG!!! Na jó nem teljesen de elég jó nagy és sűrű bárányfelhők vannak és nem csak fehérek, hanem szürkések is!!! :lol: :lol:
Vendég

Elaltatas? Viki, nalunk olyan nem letezik nappal :) Ezeket mind a lenyugtatasra irtam am, nem az altatasra :) A nagy ordibalasbol ezekkel lehet pl elhallgattatni, megnyugtatni de be nem alszik toluk. Bar a hatasat nem ertem :) Mondjuk a meleg a pocakra az oke, az meg logikus is es az tenyleg segitett mar rajtunk parszor. Kulonben meg - ahogy Eszternek szoktam is irni - higgadasi idoszakaink vannak :) Ha nagyon belejon, egyszeruen nincs mas, mint kivarni a veget a balhenak, mig lehiggad es ujult erovel nekikezdeni az evesnek.

luna6

Vik: a DM-be (tudom hogy nincs nálatok de hátha tudsz valami hasonlót kreálni - bár Luna mindent - megint - leírt helyettünk :-))
szóval lehet kapni meggymag és szőlőmagpárnát amit a mikróba vagy sütőbe picit be kell melegiteni! jó sokáig tartja azt a hőfokot amin kiveszed a melegitőhelyről! én ezt használtam (sajnos éjjel mi is mert én HÜÜÜÜLYE ... (töröl-töröl) fokhagymakrémlevest ettem! HÁT NEM BÍRJA még jó hogy csak egy kis csészével de azóta nem kakilt! szóval ... azt a párnát rárakod a pocijára és masszirozom föl-le a lábait és nagyon nagyon hamar meg tudom rá nyugtatni!!! ... attól még fáj a hasa de hogy ott vagyok a pelenkázón tudja magát melege van a pocinak és masszirozom jót tesz!!!! ... de hálaég mi már ezen túl vagyunk!!!!

Vok ma este küldöma telefonszámot nem felejtem csak a táskám a babakocsiban hagytam lent!

Lányok: a járóka mellől írok! Esztert sikeresen elaltattam a járókában!!! EL SEM HISZEM! olyan éééédes!
ma anyós főzött és kurva szarul vagyok! basszus úúúúgy félek! mert ő tök sok mirelit kaját csinál és pörkölt volt valami ázott tarhonyával - de olyan rohadt éhes voltam hogy megettem és most mindjárt kődölök a sorból....

képzeljétek agykontrolloztam Eszti szemét és ELMÚLT teljesen a genny meg MINDEN!!! tény hogy nagyon sikeresen tudtam gyógyitani ... ez annyi hogy vannak dolgok amit gondolom a tudatalattim elfogad hogy igenis képes vagyok elűzni vannak betegségeket mondjuk rák vagy a rövidlátásom amit kevésbé!!!! de sikerült! na persze azért a vizes borogatást csináltam ...de úgy örülök mert BAZI ronda volt!!!!

BhDetti: na majd irj anyósról! ...
most olvasok egy könyvet Anyósok városa!!! csudajó könyv!!! :-) szirupos amerikai de tök jó! valahogy a lelkiállapotomnak most jól esik!!!!

halász jutka szól baba alszik én itt ülök és mindjárt hányok - de leszámitva ezt minden olyan idilli!

képzeljétek tegnapi vendégség is SZUEPR volt bátyámék annyi ajándékot hoztak Esztinek hogy nem is igaz!!!! ... a kaja is jó lett a Dédinagyi meg úgy elaltatta esztit a mondókáival hogy le esett az állam ... basszus 83 éves de mint a házibuliban olyan belevaló! ... úgyhogy feladta a leckét .. mondtam jöjjön ma is altatni :lol:

ő dajka volt bölcsibe és oviba később és azt mondta hogy az altatás külön "szakma" az anyukáknak! végtelen türelemmel és szeretettel mindenre képesek lehetünk! ... és most büszke vagyok magamra mert a járóka az edzések óta nem népszerű Esztinél :-)

na megyek a rötyire! majd jövök Voknak!
Vendég

Sziasztok!

Detti, Luna, akkor csatlakoznék én is Natival a cumi gyűlölő babák táborához. Egyszerűen nem szereti, pedig neki is már van egy komplett gyűjteménye. Mint Gombóc Artúrnak a csokikkal, nekünk is van kerek, szögletes, latex, szilikon, átlátszó, színes, bumszli, lapos, felfelé álló cumijú és sorolhatnám. Még a Nikvik által javasolt Chicco Physic sem jött be, pedig az tényleg kicsi karimájú és pici cumijú.
Cumisüveggel is ez van, nem kell neki a Nukos (pedig gyönyörű kisvakondos meg micimackós üvegű is van belőle) nem kell az Aventes, és a hiperszuper, anyamellet formázó Tommee Tippee-s sem.
Így most már elég sokszor eszembe jut, minek fagyasztok én le anyatejet, ha azt semmiből sem fogja elfogadni.
Tényleg van olyan, hogy egy baba soha az életben nem fog cumizni meg cumisüvegből inni????

Nati is az öklét tömi a szájába, és nyálzik ezerrel, remélem, nem a foga miatt. Éppen most kezdünk kikecmeregni a hasfájásból, nem hiányzik rögtön a fog-mizéria.
Ja, mert hatnak ám a porok, már 2 egész napja nem volt visítós hasfájásunk!!!! Annyira boldogok vagyunk Apával!

Luna, én is 8-9 éves koromig cumisüvegből ittam a kakaót reggel, este, és szerintem is-legalábbis ilyen távlatból-sokkal finomabb cumisüvegből a kakaó, mint pohárból. Osztom lánykád véleményét, ez így van!

Kakira nálunk a Normaflore vált be, azóta tud magától is és elég szép nagy adagokat. Előtte 1,5 hétig csak szélcsővel tudott produkálni. Ez a Normaflore jó hatású bélbacikat tartalmaz, ami helyrehozza a bélflórát hasmenéskor vagy antibiotikum szedésekor.

Nikvik, nálunk semmi nem vált be hasfájásra, akármit próbáltunk, ezért vittük gasztroenterológus dokihoz. Ő írta fel ezeket a porokat, meg a laktáz tablettát. Ő ajánlotta a Normaflore-t is.
Szerintem sem kólikátok van, mert Nati kólikás, orvosi vélemény szerint, és neki 2 hetesen kezdődött.
Próbálkozzatok, amit a lányok leírtak módszereket, menjetek végig rajta, hátha beválik valamelyik.

Kép
jenny29
Mór

Nanetto, Jenny, Luna
nagyon köszönöm a tippeket!

Jenny szerintem sem kólika mert akkor már sokkal hamarabb ki kellett volna jönnie. Még akkor is ha azt nézem, hogy egy hónappal elöbb született, mert akkor meg a korrigált kor szerint most két hónapos lenne, vagyis a hasfájása az kb másfél hónaposan kezdődött korrigált idő szerint. A kólika meg ha jól tudom, akkor olyan 2-3 hetes korban kezdődik és úgy 12 hetes korig tart.
Cumisüvegvől meg még lehet kísérletezned. Létezik még a MAM, a Chicco, a Dr. Browns féle üvegek és cumik, meg ki tudja még hány nevenincs. Szóval kitartás. Ha meg nem lesz majd tejed és nem lesz más megoldás akkor ha nagyon éhes lesz akkor úgyis rákap majd!

Nanetto,
Eszti tök édes a videon ahogy kacarászik! Kár hogy a hangját nem lehet hallani.
Már gondoltam rá, hogy veszek neki ilyen melegvízzel megtölthető tömlőt és azt teszem a pocijára.

Luna,
tudom én, hogy a megnyugtatás miatt írtad a fehér zajokat és nem az alvás miatt. Nálunk hál istennek nem kell az alváshoz segítség.

Vok Eszter,
anyumnak sikerült venni chamomillát a C15-öset.
Akkor azt hogy adagoljam majd?
2,5 ml vízben felodok 3 golyót és azt adagolom neki kora este amikor látom, hogy kezd fájni neki?
Nem minden nap fáj neki egyébként van amikor lájtosabb a dolog.
Kell szünetet tartani?

Hoznak egyébként D30-ast is, majd azt is küldi anyum. Ha jól értelmezem, ezek tulajdonképp általános fájdalomcsillapítók?
A D30-at hogy kell adagolni?
Ha majd fogzik melyiket adjam majd neki és milyen mennyiségben?

Hú jó sok kérdésem van bocsi.

Tényleg Alex kakigondja megoldódott??
Vendég

Szeleburdi Róka Rudi a cirkuszban

Fönt még sápadt fény hunyorgat,
Égen-földön minden alszik…
Csrrr! A mérges vekker-óra
Fölcsengeti Kakas Marcit.

„Ejnye-bejnye, nem a legszebb
Álmaimból kelt fel ismét?”
De szeme a naptárt nézi:
„Teringette, itt a húsvét!”

Megfésülte szép taréját,
Ruházatát rendbe kapta,
„Kukurikú!” – rikkant vígan –
„Fölvirradt ránk húsvét napja!”

S mert van, aki álmos fővel
Nem hallotta őkigyelmét,
A nagy napra plakáttal is
Fölhívja a nép figyelmét.

Tyúkanyó szól: „Hímes tojást
Vár a nép ma falun, Pesten.”
Nyuszi Gyuszi ennyit mond csak:
„Hozd a tojást, én majd festem!”

Dolgozik is olyan buzgón,
Hogy már szinte lóg a nyelve,
Aztán megy majd szétosztani,
Ha kosara meg lesz telve.

Szeleburdi nagy titokban
Odainti Mackó Mukit:
„Pszt! Utána! Csak vigyázz, hogy
Meg ne lökd, mert orra bukik!”

Halkan léptek. Talpuk alatt
Még a bársony fű se hersent.
Hopp, sikerült! Szeleburdi
A tojásból kettőt elcsent.

Tudták jól, hogy Nyuszikától
Tojást lopni nem nagy virtus,
Szeleburdi felkiáltott:
„Nézd csak, Muki ott a cirkusz!”

„Hagyjuk most már Nyuszi Gyuszit,
Mi meg, Muki, usgyé, fussunk,
Hogy mielőtt mások jönnek,
A legelső sorba jussunk!”

Úgy futnak, hogy szinte lobog
Kócos hajuk minden fürtje,
Fél perc alatt célba értek:
Előttük a pénztárfülke!

„Van jegy?” – liheg Szeleburdi,
De nem is vár feleletre,
Mert a két szép hímes tojás
Bőven futja bemenetre.

Igaz, hogy a nagy futástól
Ruhájukon némi por van,
De ami a legfontosabb:
Ott ülnek az első sorban!

A rettentő izgalomtól
Szinte nem is tudnak szólni,
Röfi Ricsi lovas-számát
Most jelenti Pingvin Tóni.

Annyi szent, hogy ezt a műsort
Száz évig sem fogják unni,
Pingvin pattint ostorával:
Hopla! – táncol már a póni.

Úgy száguldott körbe-körbe
A kis póni, mint egy táltos.
De már jön az új mutatvány:
Csimpánz Alfonz kötéltáncos!

„Jaj, lepottyan! Bravó! Mégse!”
Így sóhajtott, aki látta –
És több bámész kis kacsának
Libabőrös lett a háta.

Zuhog a taps! Pingvin Tóni
Csőrét szónoklatra tárja:
„Tisztelt nézők! Tíz tojást kap,
Aki ezt így megcsinálja!”

Szeleburdi, mért is nincs itt
Szegény jó mamád, hogy intsen?
Első róka leszel, aki
Repül, pedig szárnya sincsen!

Ni, már csúszik is alatta
Két reszkető, suta lába,
És zutty! máris fejjel pottyan
Pingvin Tóni kosarába!

Potyogott, mint nyáridőben
A fáról az érett körte,
És a sok szép hímes tojást
Egytől egyig összetörte.

Pingvin Tóni, a direktor,
Szánakozva tekint rája:
„Nézd meg Jumbó elefántom,
Maradt-e ép porcikája?”

Látott is ám Szeleburdi
Sárgát, zöldet, hupikéket,
Sőt hinnétek? Tojáshéjból
Kitipegő pipikéket!

Jumbó gyorsan felsegíti,
Mivel ő a cirkusz őre.
„Kutyabaja! – szólt -, csak kissé
Kiviszem a levegőre!”

Kitámolygott, bár a sírás
Kissé fojtogatta torkát.
Kint Jumbó és Mackó Muki
Vigasztalták, leporolták.

Jumbó szólt: „Ha újra jövünk,
Több sikered lesz remélem,
Addig otthon gyakorolj egy
Ruhaszárító kötélen.”

Rudi iszkolt, ám egyszerre
Azon vette magát észre:
Nyuszi Gyuszi jön az úton
Jókedvűen fütyörészve.

„Jaj – szólt Rudi -, de csinos vagy,
S rajtad a sok finom holmi,
Engedd kérlek, csak egy percre,
Virágodat megszagolni!”

No de rögtön meg is bánta,
Hogy Nyuszinak ekként bókolt,
Mivel Nyuszi szép virága
Csak húsvéti locsoló volt!

Szeme, füle, orra, szája
Csupa csurom rózsavíz lett,
Nem mondhatnánk, hogy a tréfa
Rudikának nagyon ízlett.

No de hát egy Szeleburdi
Nem maradhat benn a pácban,
„Persze – bökött homlokára –
Ma húsvéti locsolás van!”

Megrázta hát magát gyorsan,
Csak úgy szikrázott a szőre:
„Mindjárt én is szert teszek majd
Egy húsvéti öntözőre!”

És mert nem volt illatszóró
Szeleburdi batyujában,
Megfogta az elefántot
A nagy cirkusz kapujában.

„Figyelj, Jumbó, kapsz ma tőlem
Húsz gombócot szilvaízzel,
Csak előbb az ormányodat
Megtöltetem rózsavízzel!”

„Én mondom a felköszöntőt,
Ormányod meg jó lesz tusnak;
- Három liter rózsavizet!" –
Szólt oda a patikusnak.

Figyelitek? Jumbó orra
Nem is ormány, hanem pumpa,
Úgy szívta a rózsavizet,
Mint ki soha meg nem unja.

Elindultak. Jumbó négy nagy
Oszlop-lábán vígan hintált,
Nem sejt semmit az a három
Mackó kislány, aki kint állt.

Nem látott még ilyen záport
Sem gyermeknép, sem a felnőtt,
Mackó Mári így sikított:
„Édesanyám, hozzon ernyőt!”

Tyű, de boldog Szeleburdi!
Nagy nap virradt a komára,
Meghívták az öntözésért
Bő húsvéti lakomára.

De ő két kis pajtásával
Megosztotta az egészet,
Majdnem késő estig tartott
A nagy ünnepi evészet.

Persze Jumbót sem feledték,
Ne öltözzünk érte gyászba:
Csak az udvaron ebédelt –
Mivel nem fért be a házba.

ITT A VÉGE…
Vendég

Aprooka!
Jajjj, ne haragudj, akartam írni, aztán kiment a fejemből...
Szóval: nekem 2 nevem volt, aki közül az egyik nagyon nehezen elérhető, Schneiderné Diószegi Eszter, a másik meg frissen sült, Tőzsér Berta. Őt meg csak 2 órán keresztül lehet hívni.
Próbálj olyat keresni, aki közel lakik hozzád, vagy szimpatikus a neve. Tényleg mindegyik szopitanácsadónő PROFI!!!
És KITARTÁS!!!!!! Tuti tudnak valami okosat mondani!

Eszter
Kép
Kép
vok

Viki!
Heti 1 nap szünet minden homeós szernél kell, amit hosszútávra szed az ember lánya. Ilyen ez a fogzás és a fájdalomcsillapítás...
Mondjuk én csak akkor rendeltem volna meg a d30asat, ha bejön a chamomilla a kiscsajnak. Nem mindenkinek jön be. Abban az üvegcsében nagyon sok van.

Eszter
Kép
Kép
vok

Voki Moki: Lencsés Istvánné - 20/395-37-32!!!!
Bp. XVIII. Dózsa György utca 37.
Lilafecske Játszókuckó!

na ide járunk gyógytornász nénihez! szerintem nagyon nagyon jó!!!!
most megyek egész éjjel olyna hasgörcsöm volt :-( ma diéta
csinálok hidegrizst ... amúgy is IIIMÁDOM :-)
Vendég

HENY: NNNNNNAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM
isteni király(nő) vagy!!!!!! :-)
leirhatatlan micsoda öröm :-))))

itt volt tesóm hétvégén azt a nosztalgiázást amit elinditottam a róka rudival :-) iszonyat jókat nevettünk - jó gyerekkorunk volt és imádtuk egymást... főleg diavetítőzni!!!! .. :-)
Vendég

Sziasztok!

Köszi Vok, ma hívok vkit.
Hozzánk közel a Soroksári Klub van, de onnan nincs tanácsadó akit lehet hívni.
Olyan kis tanácstalan lettem, mert a helyzet egyre rosszabb, már tejci sincs, hiszen nem szopizza ki, fejni meg egyszerűen nem tudok.
Az a 2-3 perc szopi meg édeskevés.....főleg, hogy már csak napi 5-7 alkalommal produkálja, azt is üvöltve, rángatózva...
És szerdán megyünk 6 hetes uh-ra, ott derül ki, hogy nincs-e más gond, de annyira messzinek érzem ilyenkor.

A házidokink meg....hát, nem túl jó, de nincs másik sajna. Azért lehet hogy ma elnézek hozzá.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsó!
Jajjjjj, ezt még hallani is rossz!!!!
Áááá, házi dokik reménytelenek, persze vannak kivételek. :?
Inkább hivd fel ma a Bertát. Délelőtt van úgy is az ideje. Ő orvos is....

Nanetto!
KÖSZI!!!
Legközelebb, ha jöttök, nincsen kedvetek beugrani? 4 percre van tőlünk ez a hely :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

de egyszer tuti meglátogatlak! csak férjemurammal megyek mindig - és állandóan siet haza :-) a dolgaihoz!!!! de majd megdumálom ... és meglátogatom a mi "oszlopunkat" :-) és védő"bástyánkat" ...

Aprokaa... hogyhogy nincs soroksáron senki??????
én mindig őket hivtam és még a klubba is elhivtak!!!!
az LLL lapján a soroksári résznél legalább 3-4 telószám van és legalább 3-al beszéltem :-) mert nekem 3 helyről kell megerősítés nem ám 1-ről!!!!!!! kedd este meg ügyelet is van és fel is veszik - én már azt is használtam :-)

amúgy Eszti megint sztrájkol!!! ... szopási sztrájk de úgy vagyok vele ha nem eszik az ő baja! jelen esetben ugyanis a kedve nagyon jó szétröhögi magát alszik és kakil.... éjjel meg úgy eszik mint a kisördög!!! de megint cicit lát és kész van idegileg! és én is megint úgyhogy ... most hagyom.. hátha olyan éhes lesz dél körül hogy valamennyit szippant!!! ...

ma megjött a liberos forgó töööök cuki majd lefotózom ha felszereltük plusz egy törlőkendő... tök jó GLS hozta ki :-)
és megjöttek a mothercare-es cuccok - baszki naaagyon szupik ... úgyhogy moshatok (titokban anyós nehogy meglássa megint a ruhákat és beszóljon!!! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ) tiszta vicc!
viszont párom tegnap (is) közölte hogy májusban költözünk :-)
juhhééééééé
Vendég

Nanetto!
:D:D Gyertek! A férjed meg elbeszélget addig Ádival :D
Mi szerdán megyünk fél 5re.
Kíváncsi leszek mit mond.

Eszter
Kép
Kép
vok

Adós vagyok 2 Csilla sms-el...

Ez meg szombati:
Léni 1 tündér, annyira ügyesen bírta az utat +2 hónapja nem evett egyszerre annyit, mint ma :D Én túl vagyok az első sokkon, új szállást kellett keresnünk, de már oké.

ez mai:
Léni továbbra is tünemény és képzeljétek tegnap 505, elptte 510 volt a napi adag, ami 2 hónapos rekord. A parton jókat alszik, szóval élvezzük a nyaralást. :D puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

megcsináltam a hidegrizst! MENNNNNYEEEEEIIIIII :-)
férjem még soha nem evett- na kivi leszek

Csilla: NAGGGYON ÖRÜLÖK HOGY LÉNI JÓL ÉRZI MAGÁT...
lehet hogy előző életében horvát volt? :lol: :lol: :lol: és otthon érzi magát és eszik iszik alszik ahogy kell????

mi végre beizzitottuk a kameránkat - ha már van egy szuper jó darab ... úgyhogy szétkamerázom esztit :-)

megyek teregetek beraktam az első adag rucit holnap jön anyu vasalni! :-)

Vok: te miért is mész pontosan a gyógytornászhoz? ird már le részletesen - én ugyanis halálra aggódom magam eszti miatt hogy "nem fejlődik" ... a párom halál nyugodt hogy szerinte nincs vele az égadta világon semmi baj!!! :-(
ma hasra fordítottam és 4 másodpercig nem sírt! utána kikaptam magamhoz :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vok, köszi!

Ezt most lekéstem, mert Levi hétördög volt....majd holnap.

Nanetto,, úgy értettem, hogy az lll kp.-i honlapján van tanácsadás címszó alatt egy pár név, és ott nem láttam azok közül egyet sem, aki soroksári lenne.
Nekem is elkel több helyről a megerősítés....segítesz? Adnál nekem Te is neveket?
Jó nyugis maradsz, nekem is ezt csinálja a lurkó, de engem idegesít nagyon hogy nem eszik. Főleg ugye az előzmények miatt és mert nálunk sem fogad el semmit, se cumisüveget, se vizet.
Ha nincs gond az uh-n, akkor remélem nálunk is csak "hiszti".
Csak furi, mert egyedül a cumit elfogadja, na azt szopja ezerrel, de a cici nem kell...

:?: :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?