A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Elégedett mosoly :)

Kép

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Azt az ampullás cuccot kanállal adjam be?
Tegyek hozzá kis anyatejet?

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

igen

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

mindenkinek jó éjt-sziasztok

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

De édes ez a Réka baba :lol: :lol: :lol:
Frizura hol marad????? :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Clarika! A K-vitaminra gondolsz? Igen, beleteszed kiskanálba, adsz hozzá egy kis tejcit és úgy. :wink:

Évi! Azért nem szabad éjjel beszélni hozzá, mert azzal csak kivered az álmot a szeméből, és utána lehet vigasztalni, mert azért sír egész éjjel, mert felébredt és nem tud visszaaludni. Rájöttem, hogy az első napokban mi is ezt rontottuk el, azóta egész jók az éjszakák. Csak néha nehéz a némaság, és azért szoktam olyankor énekelgetni.. És mint Maccs, mi is azt mondjuk, hogy "ssssss", aztán szopi, aztán ágyikó. D-vitamint belecseppented a szájába?? Hogyan??? Nekünk nem igazán ment... :( :? És a kanalas megoldást se szereti...

Maccs! Köszi a dicséretet, igyekszünk! :wink:

Ircsi! Hát igen, szépen fejlődünk! :wink: Lassan gyúrnom kell, hogy elbírjam a kislegényt. :D :lol: :roll: :oops:

Fürdés: végre nálunk is örömteli!!! Nem kell kapkodni, Bence rájött, hogy ez ismerős érzés, és élvezi!!! Inkább ha kivesszük, akkor sír. :D

Csillag! Köszönjük! Gergő is nagyon édes!!! És az apás kép! :wink: Nálunk egyébként a kórházban volt hallásvizsgálat és épp akkor volt éhes, így végigsírta volna, nekem kellett az ujjam a szájába dugni, hogy addig azt cumizza. Szegényem a kis kezével szorította az ujjam, én meg sírtam. :(

Cumi: én úgy tudom, hogy ront a szopási technikán, na meg leszoktatni is elég nehéz róla... Mi nem próbálkozunk vele, a kis öklét szokta néha cumizni, ha nagyon éhes. Meg amúgyis: a kanál se, kávéspohár se tetszett neki még a kórházban, csak a cicit akarja! :D :lol:

Dia! Szívesen máskor is! Örülök, hogy jobban vagy! :wink: Mi beadatjuk a rota elleni védőoltást!!! A 2 részleteset, barátnőm is beadatta, semmi gond a picivel. Amúgy 36 ezer ft a kettő együtt... :? :( De nekünk bármennyit megér az egészsége!!! Védőoltás terén egyetértek Ircsivel!

Én is írtam Bévinek, ha minden rendben lesz, vasárnap mehetnek haza.

Has: nekem is bájosan lötyög egy kicsit... :oops: Várandósság előtti rucijaimba még nem férek bele, terhesség alatti gatyóim közül se mindegyikbe.

Majd még jövök. Igyekszem. Puszi és jóéjt minden babának, mamának és papának! :wink:

Csibuc :?: :?: :?: :roll: :roll:

Kép

Kép
barbcsi

Én is jobban szeretem, ha egyszerre szopiznak az ikrek, mert ha csak az egyik, akkor a másikból csöpög :)
Melltartóbetét : Nekem van pamut , szerintem az jobb, mint az eldobható.

Claire
claire

Elment amit írtam :((((

Dia: igen lassan a finish-be megyünk :)

Bekri: hát a védőnéni ( maga 23-24 évével) azt mondta hogy feszíti szét a medencét, ékelődik be, de hát még ne ékelődjön... majd megkérdem kedden a dokimat, meg reggel rossz csak, mintha izomláz lenne, mintha nem lenne jó a kenés a mozgáshoz :)

CSUKLIK A KIS DRÁGÁM, HAZAJÖTTEM, KAJÁLTAM, GONDOLOM Ő IS ÉS MOST ITTEN CSUKLIK...:) MEG DÚGJA EGYSZERRRE A POPPIT BAL OLDALON ÉS A LÁBÁT JOBB OLDALON... hát érdekes formákat veszek fel ....

Cekc: hát... aaa nekem egy ideje nem megy, mert pisilni kell meg bennem van hogy apinak jó lehet nekem nem.. és ez kontroll nekem, de mondtam apinak hogy a 36. hét után már felőlem bármikor mehet a rendes ha valami daruval magára tud emelni vagy valami terhes pozitúrát találunk ki... de ajánlottam neki hogy majd két szoptatás között mindig megerőszakolom : ) :lol: :twisted:

Clárika: mennyire kemény Réka sérójjja de hát milyen más lehet... ha uncsizol esetleg akkor azonnal "dolgozhatsz" rajta :)

CSillag: nem semmi túrád volt ma!!!!

Évi: Tomika megnyugodott azért délutánra???

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Én is be kukk!
Lányom sírdogál néha, de nem kell neki cici, jó sokat evett, mama pesztrál, fáj a hasi mert pukkant nagyokat. Lassan fürdés lesz, mert nem akar elaludni és máskor 10-kor fürdünk. Közbe megvolt a fürdés, újra cicin lógott és tán most alszik, mama van bent nála.

Mama lesi mikor kell, miután evett elveszi, kisajátítja én meg mehetek magamnak. Ma pl. kérdezte nem fejezem be a főzést, ő marad Petrával, akinek sarkig nyitva volt a szeme és lehetett vele játszani :lol: :lol: :lol:

Barbcsi akkor neked is jó dolgod van, anyós előtt le a kalappal!!!!!!!!!!

Évi sajnálom, hogy Tomika ilyen nehezen alszik el. Próbáltad kivinni sétálni? Nekünk ez vált be. Múlt héten, mint írtam, Petra is sokat volt fent éjjel én meg nem tudtam pihenni. Nappal is sűrűn evett, bár nem volt fent sokat. Amióta kiviszem sétálni jobb, olyan 5 óra körül megyünk ki végig alszik és majd 8 fele ébred, eszik és kibukik. 10 fele fürdetjük így megint elalszik hamar 2-3 óra között újra fent van, majd reggel 7-8 között. Mondjuk ma séta után hamarabb kelt és nem aludt vissza csak 10 fele, de nem volt sírós, mosolygott és nézelődött, majd a vége fele fájta a hasija és azért sírdogált. Bimbóvédő én nélküle nem szoptatok, az elején úgy szoptattam jól kiszakadt, kicsik a bimbóim ő meg mikor bekapta mohon onnan szívta be. Már utáltam az etetés és nem is akartam rágondolni, hogy felkeljen a lány. Sziven tápszereztem volna, mert nagyon fájt. A védővel nem fáj kicsit érzem mikor szívni kezdi de utána ok, így már szeretem ismét etetni. Főleg Petra nem tud elaludni ha kicsit vissza nem teszem, akkor inkább csak cuclizza, na az fájdalmas volt védő nélkül. Ha védővel kényelmes akkor használd!!!!

Éjjel én sem beszélek hozzá a 12-1 körüli etetéskor van pelus csere és reggel (hacsak nem csuklik akkor úgyis felébred és kicserélem a pelust is). Nálunk is sok a kaki.

Dia rota virus ellen nekem sem ajánlotta a doktornő, igaz azt mondta ha 1 éves koráig nincs gyerekek között nem látja értelmét. Nálad azonban ott van Bence. Én is akartam oltatni (te ismered Nyuszit neki volt Beni ha jól tudom 6 hónapos kor alatt rota vírusos, de lehet nem jól emlékszem). Nehéz kérdés én sem tudom pontosan mit csináljak ezzel kapcsolatban, de azt hiszem nem oltatom be.

Ilus ezek a Petrák egyformák :lol: :lol: tegnap én is azt hittem megfullad olyan mohon evett és elfelejtett nyelni, mikor kiejti a szájából mindig csak csorog a tejcsi annyit tart a szájába :lol:

Kép
Kép
melisch

Maccs köszi, biztos te is nagyon jó anyuka leszel ha nagyok lesznek a gyerekek akkor is, remek tanácsaid vannak és nagyon jól állsz a dolgokhoz!!! Szerencsés gyerkőceid vannak!!!!

Clárika le a kalappal előtted én fürdetéskor csak a fejét fogom és locsolgatom rá a vizet, anya mossa és ő is veszi ki :oops: Mi is gyorsan kell öltöztessük, mert ordít míg nem kap cicit. Hiába ahogy nyitja a szemét rohanom kell mosakodni és cicire tenni.

Csillag Gergő szépen növöget, nagyon szép lett a babaszoba ügyes vagy. Kicsit beleolvastam gmailbe sajnálom, fel a fejjel, tuti szülés utáni depi, nem olyan fekete az egész, mint te látod. Remélem azóta jobban vagy :wink:

Évilány pocak nekem is van és lóg, na meg a fertőtlenítő jól megégette a bőröm, most fürdéskor mindig hámlasztom az elhalt sejteket. És ne feled a méhed még most is húzódik össze!!
Cumi én is adom de nem kell neki csak ha már nagyon nagyon fáradt. Akkor megnyugtatja, keresi a cicit de nem eszi én meg megunom le fel tenni róla. Én inkább a cumit adnám, mint az úját szopja. Az enyém álmába is szopizik.

Bekri igen nehéz a távolság de a héten apuka itt van este. Nappal dolgozni megy estére hazajön és alig várja, hogy a lány megmozduljon már az ölébe veszi és dédelgeti, énekel neki, táncolnak. Aztán 11 fele megy aludni külön szobába, mert másképp nem bírna vezetni minden nap 200-250 km-t. De itt van velünk és szerintem a lánynak ez is jó!

Na mennem kell anya már ideges mert aludni akar és nem szabad a lányt egyedül hagyni. Holnap folytatom

Kép
Kép
melisch

sziasztok!

D vitamint rácseppented a cicidre, és aztán a baba elkezd szopizni! szerintem így a legegyszerűbb! :)

rota vírus elleni "oltás", háááát, nálunk a fórumban volt egy kisfiú, akinek minden baja lett tőle. én ez kihagynám! közösségben terjed leginkább. bár lehet, hogy a 2. lurkóval, főleg, ha Beni ovis lesz, akkor rá leszünk kényszerülve... :S

egyébként mi eddig a most ingyenessé vált prevenart adattuk be, illetve az agyhártyagyulladás ellenit, ami nem kötelező!

mindenkinek további jó babázást! :)

sophie27

Jó reggelt!

Ma IS voltam tanácsadáson, nem tudom minek kell heti 2x menni.... :evil:

3,5 nap alatt hízott 90 grammot.
Azt mondta a nő, kevés.... hozzá akar táplálni....
Tényleg kevés?????????

90-100-akat eszik egy alkalommal.....
És nem azért eszik ennyit mert csak ennyi van egy ciciben, mert még marad is benne, hanem nem kell neki több.
Akkor hozzátáplálással se enne többet. nem?????

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok!

Köszönöm az infókat a Rotáról.

Zsófi igen, ezt mi is beadatjuk, megrendeli a drnő....Bencénél csak a kötelezőket adattuk.

Clárika heti 2x tanácsadás? Mi a francnak? Nem kell hozzátáplálni. Nyugodt baba egyébként? Alszik? Mert akkor nem éhes. Szerintem egyébként nem kevés amit eszik. 2 hetes, hova akarja tömni ez a nő?????? :shock:

Melisch meddig lesztek anyukádéknál? Lehet írtad.... :roll: Petra ügyes leány! :wink:

Tejszaporításra tessék kipróbálni a tojáslevest!!!!!

Ja! Ez tényleg mensi :shock: :D De azt mondták, hogy normális az is, ha ilyen hamar megjött .....
No megyek háztartást rendbekapni.... :roll:

királylány

Clárika! Én sem táplálnám hozzá, inkább azt csinálnám, h amikor befejezi az egyiken, még ha marag is a melledben, mgkínálnám a másikkal, az elején könnyebben jön, hátha még ráiszik egy kicsit. Különben nem eszik keveset, és sztem a gyarapodás sem kevés, az 1 hétre számolva közel 20 , és enm volt nagy súlyú!!!Életerős gyerek, reklamálni fog, ha éhes!!! Pici még a gyomruk, ha nagyon ráetesz, lehet, h kibukja!

D vitamin: én v a szájukba cseppentem, vagy kiskanálra, van hogy az espumisanos kanálka tetejére, akkor egyben lent van minden.

claire
claire

Sziasztok!

Petra eddig is jó gyerek volt, de most extrán az...én keltettem fel enni, amúgy meg meg se nyikkant egész este, és most már a pelenkázás is csöndben zajlik...
Evett fürcsi után negyed 9-kor, aztán éjfélkor, 3-kor, meg fél 7-kor, amikor apája amúgy is kelt már...
Ha nem alszik, akkor meg elnézelődik a kiságyban, meg püföli a rácsvédőt, vagy cuppogja be a kezeit...

Én meg szerintem túlaludtam magam, vagy nem tudom, rég volt már, hogy 3-3,5 órát összefüggően aludjak, és most olyan vagyok, mint akit fejbevertek...meg szédelgek is...már nagyon szedném azt a rohadt vasat, de a manó kiütései miatt azt mondta a dokinéni, hogy ne vény nélkül kaphatót vegyek, mert lehet, hogy székrekedésünk lesz tőle, irassak fel, csakhát a dokim csepelen, én meg lakáshoz-Petrához vagyok kötve még pár napig...jövőhéten már sétálhatunk... lehet, hogy felhívom a dokit, hátha ad apuéknak is receptet, ők majdnem minden nap jönnek...

Most is jön apaféle nagyapi, nincs olyan nap, hogy valamelyik nagyszülő ne lenne itt...

Ja, reggel alig bírtam ráadni azt a rugit, amit születésekor adtunk rá (56-os)...talán még egyszer fogjuk hordani, aztán mehet a szekrény mélyére...úgy nő, mint a gomba...és naponta 70-100grammal nehezebb...kis óriásbébim, szerintem 2 héten belül bőven 4 kiló lesz...de tényleg nagyon jó gyerek...kopp-kopp-kopp

Az mitől lehet, hogy az egyik cicim annyira nem kellett neki az éjjel, püfölte is, meg tépte az ínyével, (mint Clarikának, szerintem babód neked is ezt csinálhatta) úgyhogy másikból kellett adnom, sokszor kiköpte...lehet, hogy esetleg be fog gyulladni és érzi? Mert éjjel már muszáj volt fejnem belőle, annyira feszült, hogy nem bírtam tőle aludni...

Vitaminokkal, gyógyszerrel nálunk szerencsére nincs gond, kiskanálból simán megeszi...a D-t még nem kapja, csak jövőhéttől, de tegnap ,egkapta az első K-t, lefejtem egy kis tejcit, és kanállal adtuk be neki, nem is köpi ki se ezt, se a Calciumot...:)

Ircsi, tegnap akartam írni, hogy alig iszok tejet, talán 3 decit ittam összesen, amióta megszületett...a dokinénije a kiütései miatt szinte minden kajáról leállított, mert valószínűleg allergia...szegénykém, már most megkapta a szüleitől a rosszat, remélem nála nem jön ki az asztma...figyelgetem is gyakran, hogy hogyan lélegzik...nem túl jó esélyekkel indul ezzel szemben, apájánál miden férfi rokon kisebb nagyobb mértékben asztmás, apája a legjobban, és 3-4 éve nálam is kijött, plusz a hugom, meg az egyik nagyim is az...remélem megússzuk...
Nem ehetek nagyon gyümölcsöket sem, mert a terhesség végén rengeteg barackot ettem, meg a kórházban is elég sokat, és lehet, hogy attól van a kiütés...rostos gyümileveket is csak higítva engedi, úgyhogy inkább vizet iszom...gondoltam csinálok mentateát, de nem tudom, jót teszek-e vele...

Ilus

KépKép
badzsulka

Mindenkinek szép napot :)

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Naaaaaaaaa, sehol senki???

királylány

Sziasztok
Dia,pü,köszi,írok is amint összekaptam magam :lol: most tettem le a Tökit,ebéd,zuhany..ezek a terveim :)

Képzeljétek a fiam este ugyan fél 11-ig balhézott(szopizott 7-kor egyik cici,8-kor másik cic de nem nyugodott el :? )fél 11-kor ismét szopi,na azzal beájult,és aludt 3-ig(!!)szopi,és aludt 8-ig!!!Huhú mekkora alvás volt nekünk is!
Villanyt leoltottuk,és nem zavarta,és a 3 órás evésnél nem beszéltem hozzá csak etettem,vissza is aludt már a 2.cicin.

Claire,tandem szopi,de komoly,és ilyenkor váltogatod őket a cicin,vagy minden alkalommal másikat kapnak,és egyáltalán,legalább egyszerre esznek vagy az egyik eszik a másik bőg,vagy hogy...? :shock:

Mares,csuklás a pocakban de jó is az :)

Melisch,10-kor van fürcsi? Nálunk 7-8 között.De lehet korai,mert épp azon gondolkodtam jó lenne esténként sétálni viszont 7 előtt még dögmeleg meg napsütés van,utána meg ugye fürdés.
A szoptatással kapcsolatban megértelek...bár most Tomi ügyesebb,de van hogy kell a védő,nem akarom megvárni míg kisebesedik :?
Férjed előtt le a kalappal,remélem mielőbb rendesen együtt lesztek!

Clarika,a babáknak napi 20-30 gr-ot kell híznia,nem tudom miért mondják a 90-re h.kevés :evil: :evil:

A D vitamint én csak becseppentem a szájába mikor ép nagyra nyitja szopi előtt.

Ilus,napi 70-100 gr növekedés??? :shock:

Mindjárt hozok képeket :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Öltözködni borzasztó:
Kép

de ez már kafa:
Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi de aranyos! Áron is szokott ilyen fejet vágni :lol:

királylány

Ha minden Ok akkor nagyon vicces arcokat vág. Olyan mint egy öreg bácsi,Miki szokott is vele bábozni :oops: :lol:

na,megyünk ebédelni mert Emberem már igen éhes :) húsleves,szilvás gombóc.

evilany

Enyém ember dolgozik......ebéd kész, mosógép megy és már csak porszívózni kell.... :lol:

királylány

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

királylány

De jó h.hoztál képeket,jól bealudt Áron :lol: :lol: utolsón hasonlít a bátyjára,nem?

evilany

Alapból is hasonlít Bencére. Legalábbis Bence pontosan ilyen volt mikor megszületett csak épp a súlya volt kevesebb :lol:

királylány

Sziasztok!
vagyok ám, csak csendben... és gyakran csak a képeket futom át. Olyan jó nézegetni a csöppeket :) :) :)

Tiva 4600g körül van, 150g-ot eszik és most azzal ijesztgetnek, hogy ez sok. Napi 6-szor eszik, előfordul, hogy többször, gondolom olyankor kevesebbet. Nem mérem minden alkalommal... sőt. Szóval most az a baj, hogy sokat eszik. De nem is értem! Vegyem ki a szájából és nézzem, hogy sír????? Úgy látom, hogy nem kövér, napi 4-6-szor kakkant, pisil rendesen, néha bukik is. Szerintem a felesleg kijön belőle.
Őrület, hogy már az sem jó, ha kajál rendesen :shock: :shock: :shock:
Pestiek, ha kell napi kb. 1 deci tej valakinek szívesen felajánlom. Nem tudom kinek van, nincs.
Szóval Tiva baba egyelőre egy tündérke. Szerencsések vagyunk, egyelőre kevés baj van vele.

A hason fekvés sajna nem megy. Nem is tudom, hogy csináljam ...
Hason fekve fókába nyomja.. nézni is rossz.
szilvi35

Javítok: Nincsen vele baj! :) :) :)
szilvi35

Szilvi had egyen! Súlyához képest szerintem nem sok....hasonfekvés: ha nem tetszik neki ne erőltesd. Majd később. Enyém oldalt nem alszik el csak ha pólyában van. Hason meg egy pillanat alatt beájul.

királylány

Jöttem folytatni esti monológom :lol: :lol: Anya nem hiába zavart be lányom nem is aludt rendesen és alig feküdtem le máris fent volt, éjjel 2 fele aludt el pedig fél 9-kor kelt :shock: :shock: :shock: séta után, jót evett, mama pesztrálta, fürdött is, megint cici de nem aludt vissza. Alig volt tejem minden órába oda kellett tegyem aztán aludt rajta :evil: Hosszú éjszaka volt de utána 5:25-kor ébredt, majd 9 után :lol:

Évi pocak nekem is van laposan (ezt tán írtam :oops: )
Cumi, egyik könyvemben (valami hasonló lehet Barbcsinak is, mert ismerős amit Diának irt a mellbegyulladásról) azt írják, hogy minden babának megvan a vele született szopási reflexe. Ezt ki kell elégíteni. Minden baba más és más van akinél erősebb ez a reflex. Na ezt ha nem elégíti ki kicsi korába akkor majd 2-3 évesen elkezdi szopni az ujját, kispárnát, ruhát, stb. Azonban ha a csecsemő kezdi keresni a kezét jobb ha cumit adunk neki és ezt a reflexet azzal elégíti ki. Van olyan baba akinek már 6 hónapos korába el lehet venni a cumit és többet nem kell neki és az ujját sem fogja szívni ha a reflex ki volt teljesen elégítve. A fogakat is jobban rontja ha az ujját szopja. Én inkább majd a cumiról szoktatnám le mint az ujjszopásról, mert loval könnyebb.

Felkelt a lányom mennem kell puszi majd jövök :wink:

Kép
Kép
melisch

Itt már beköszöntött az esős évszak... lassan az marad csak meg, aki úszni tud... vagy csónakja van :cry:

Clarika
Réka kér még enni, ha nem elég! Többet nem tudsz beletölteni, mint amennyit elfogad... :wink:

Dia
Mensi :cry: :evil:
Fiaid gyönyörűek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ilus
Napi 70-100g gyarapodás???? :roll: :roll: :roll: (az havi 2-3 kiló) :roll: :roll: :roll: :roll:
Nem aprózza el Petra....

Csillag
Puszi Gergő manó pocakjára :lol: :wink:

Évi
Nem érdemes már későbbre rakni a fürdést. Nem lesznek már olyan nagyon melegek, hogy este kelljen sétálni... és már hamar sötétedni is fog :cry:
Katus se lesz se modell, se színész, hogy sokat kelljen átöltözni :lol: :wink:

Szilvi
Szép nagy gyerek Tiva! :roll: :lol: :lol: :lol:
Éheztetni nem tudod...
Hasrafordítás... érdemes időnként... Hogyan fókázik????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szilvi, szerintem ne foglalkozz vele, hogy sokat eszik, Ő sokat eszik! Tivának ennyi KELL.
Clarika, szerintem Te se pótolj a tejhez, a Kislányod, meg kevesebbet eszik, mint a Védőnőd evett ennyi idősen :):):)
Amíg a gyerek kiegyensúlyozott, kaka-pisi rendben, szépen elvan, addig feleslegesen próbálnak beparáztatni! Meg se halljátok! :twisted:
Két azonos korú, nemű, testalkatú felnőtt sem eszik egymáshoz képest egyforma mennyiségeket, más és más az anyagcserénk stb., szóval nehogy komolyan vegyétek, amíg a babák ilyen szépen növekszenek, és kicsattannak az egészségtől!

maccs01

Barbcsi (asszem Te kérdezted), D-vitamint szájba cseppentve úgy, hogy etetés előtt közvetlen, mikor tátog a tejért :) Mivel zsírban oldódik, kapja a tejet, így tökéletes időzítés.
Én is rögtön esti fürcsi után már etettem is.

Melisch, mikor írsz anyukádról, hogy mennyit segít, meg hogy imádja az unokáját, bevallom, könnybe lábad a szemem. A férjemnek is fel szoktam olvasni... pedig nem vagyok hisztipi..a. Tudod, az én anyám, mikor Ricskó megszületett, főzött ránk egy hétig (ezt hallgattuk sokáig is tőle olyan szövegekkel megspékelve, "mert első a család"), ami csak ebéd, és másfél személyes volt, beadta az ablakon (földszinten laktunk), aztán elpucolt, nehogy a gyerek közelébe legyen, úgy félt tőle, mint a tűztől... 2hónapig színét sem láttuk amúgy. Ezért mindig jó olvasni olyan nagyikról, akiknek tényleg a SZEME FÉNYE AZ UNOKÁJA!

maccs01

Úgy sajnálom, hogy már a férjem szülei nem élnek, Tőlük aztán úgy kellene visszarimánkodni a gyerekeket :):):) Imádtam Őket! Sajnos már egyikük születését sem érték meg, de legalább a férjem anyukája úgy ment el, hogy tudta, 4hónap és megszületik a kisfiunk. Annyira örült neki!

maccs01

Sziasztok!
Szilvi! Ne aggódj, amíg csak szopik, addig nem fog elhízni!!! Enjgem anno pont a gyorvosom nyugtatott meg, amikor a 4 kg-al született fiam még fél kg-okat hízott hetente!! :lol: :lol: Ha látnád most, nem hinnéd! A szopás nagy meló nekik, nem fogja túlenni magát!!!

Claire
claire

Ircsi itt is jön a rossz idő,jövő hétre 11-16 fokok... :evil:

Maccs,jajj ne nálatok is így volt haláleset,hogy kisbabát vártál :cry: :cry: annyit eszembe jut h.szegény apukám miért nem láthatta a Tomit :(

Mi a jó a cumizásban nekik?? Szívja de nem jön belőle semmi :shock: enyém is eszi a kezét különben,és közben előszeretettel tépi kifelé a szemét :?

Megvan az Álomszép zene babáknak és mamáknak meg még egy babazene,azt hallgatjuk épp.

evilany

2 pocakosunk merre járhat,rég jelentkeztek be...????

evilany

sziasztok!

életjel!

jól vagyunk, bár ez a szoptatás rengeteg időt vesz el! :lol: szerintem sokkal macerásabb, mint a tápozás...
Alig marad két szopi között 1,5-2 óra... :lol:

Évi szemkitépés nálunk is rendszeres elfoglaltság! :( most nézem, hogy hosszú rugit adtok Tomira... mi csak egy rövid ujjú body-t, és max betakarom... :shock: lehet, hogy alulöltöztetem? de hát olyan dög meleg van...

Clárika szerintem se kell hozzátáplálnod! nekem azt mondta a védőnő, hogy heti 150 grammot kell gyarapodni most az elején...
mi heti 250 grammal nyomjuk... :oops: ipari szivattyú... remélem azért belassul, és nem lesz donna-tonna!!! :shock:

Kép

Kép
gtunde75

Sziasztok!
Azoknak, akiknek nagyon folyik a tejük a másik ciciből, amíg az egyikből szoptatnak:
https://www.r-med.com/index.php?prodid= ... emel%C5%91
Bár a bimbókiemelésben nem igazán segített nekem, de a tejet felfogja. Van több gyártónak is (Avent, Medela, Nuk), meg ez az egyszerű is.

Katka
KépKép
katka77

Tündi,a rugit kimenetelhez adtuk rá,mert fújt a szél(mentünk délelőtt a klinikára) itthon bodyban van,ujjatalanban is akár.Éjjelre meg hálózsák,mert kitakarózik.
Szoptatás: ne is mondd,de hát ez van,majd ritkulnak az evések száma.
Szépen híztok,le a kalappal!! (mi eddig össz 13 nap alatt 320,de az is jó)

Zoé is cumizik,akkor én vagyok csak így bexarva a cumitól? :)

Katka,köszi,már nézegettem én is...

evilany

Maccs
Katusnak csak egy nagypapája van... sok kilométert képes volt utazni, hogy ne csak webkamerán láthassa az unokáját...

Évi
Nem tudatosan cumiznak... a szopóreflexük működik... :wink:

Tünde
Nagyon aranyos Zoé :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Próbálok képet felrakni, de nem igazán sikerül. Na, most még egyszer... :-)
Kép
Kép
Kép

Katka
KépKép
katka77

Katka gyönyörű lányaid vannak,és látom Timi szerint minden OK :lol:

Ircsi,Katus is cumizik?

hétről hétre...

Kép

evilany

Sziasztok!!

Csillag: Gergő nagyon édes

Dia: Áron mennyire keményen alszik, a kis drága

Évi: jaj, Tomika is cukorfalatka és látszik mennyire "szeret" öltözni:)

Tünid: Zoé is csodaszép!!!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Katka
Nagyon szép lányaid vannak! :lol: :lol: :lol: :lol:
És minden OK nálatok! :wink:

Évi
Tomi arcai :lol: :lol: :lol:
Katus nem cumizik...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszi a dícséreteket!
És, hát igen, minden OK. Ezt már a legkisebb is így gondolja. :-)

Katka
KépKép
katka77

Clárika: ment az üzike

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

GYÖNYÖRŰSÉGESEK A PINDÚRKÁK :D

Minden baba nagyon édes! :)

Ma mi is nagyon nyűgösek voltunk :(
Szerintem ez a hülye idő...itt olyan vihar van :(
Tuti ezt érezte Gergő egész nap...szinte 100% csak vele foglalkoztam...kézben...fekve-simogatva...csórikámat sajnáltam. :(
De már eljutottunk odáig,hogy iszik folyadékot is!
Rájöttem,hogy MAM cumival eszik és ezért nem fogadta el az AVENT-es cumisüveget...így ma Lacával vetettem egy kicsi MAM üveget iváshoz :)
:wink:
Na ez már smakkolt a drágámnak :D

Na mára ennyi...Mindenkinek jó éjt,szép álmokat,nyugodt éjszakát!!!

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Annyira gyönyörűségesek ezek a bébik...!!! Kedvenc képeim, amikor alszanak, mint egy kis csomag, és a lábuk összevissza... Évinek is, Diának is, Tündinek is, Csillagnak is láttam ilyen fotót, nagyon drágák a kis pöttömkék!!!

Remélem Bévi + Lili is jól van, és hamarosan hoz képeket! Már nagyon várom!

Kép
xtina75

[quote="lombikbaba"]M írta:lombikbabaaccs
Katusnak csak egy nagypapája van... sok kilométert képes volt utazni, hogy ne csak webkamerán láthassa az unokáját...

Igen, erről beszélek, hogy vannak még - szerencsére - ilyen Nagyszülők is.
Nálunk csak egy nagyszülő van...

Évi, Apukádnak hatalmas öröm volt, hogy tudta, a pocakban Tomi! Ne szomorkodj, inkább onnan nézd, hogy megérhette a Kismamaságod, és ez milyen sokat jelentett Neki!

Katka, szépek a csajok :)

Anyukák, nagyon szépek lettek a babák! Mindig elmosolyodok, mikor meglátok egy babafotót itt a topikon, annyira ennivalóak :lol:

maccs01

Tina, már látom, hogy Te is nagy "alvóbaba-fotós" leszel majd, mikor meglesz a bébitek :) Szerintem is tündérien tudnak hajcsizni.

maccs01

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?