A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

Beze: nagyon csinos kis gömböc pocakod van :D Nagyon aranyos ez a piros felső a kis tappancsokkal.
Hát igen, nem is a depitől tartok a babák mellett, hanem hogy segítségem lesz-e, próbálom apával elintéztetni, hogy hadd maradhasson itthon a hazajövetel után legalább 1 hónapig, meg akkor utána egy barátnőm feljönne Zalaegerszegről két hétre, de utána megint csak nem nagyon lenne senki. Pont ez volt az egyik oka annak, hogy haboztam a Zalaegerszegről való elköltözéssel kapcsolatban :roll: :oops:

Ezt találtam neked:
[quote]K írta:érdés:
21 hetes terhesen az ultrahangon egy bizonyos amnionszalagot fedeztek fel. Kérdezném, hogy ez mi mitől lehet és okozhat e gondot?

Válasz:
Az amnionszalag egy húrszerű vagy szalagszerű képződmény a méh üregén belül. A nevéből is következően a peteűrön belül van (!), tehát a terhességben jön létre.
Teljesen véletlenszerűen szoktuk felfedezni, becsléseim szerint akár 1 %-ban is előfordul. Amit vizsgálni kell: az elhelyezkedése és a magzathoz való viszonya. Legtöbbször, kicsi, rövid húr, ami mellett a magzat zavartalanul mozog és ekkor nincs jelentősége, azon túl, hogy tudnunk kell róla. Extrém esetekben sajnos már olyat is láttunk, hogy a terhesség korai szakában
úgymond lefűzött bizonyos magzati részeket és így ártalmat okozott.
Meggyőződésem, hogy az Önök esetében lényegében egy ártalmatlan "melléklelet" szintű dologról van szó.
Dr. Nagy László

Zsuzs: de jó, örülök neki :D A mocorgás érzése annyira jó!

Salsi: Luri, ez érdekes :) nem tudom nekem is hogy jutott eszembe, talán a lurkók becézéseképpen :D

Nálunk 2 napja jelentősen megszaporodott a magzatmozgások száma, ma délelőtt pl. csak 11x éreztem őket mocorogni odabent, direkt figyeltem őket. De tegnap végre apa is érezte, hogy milyen érzés amikor rúg egyikük. Ma pedig - és ettől nagyon jó kedvem lett szinte azonnal - apa az arcát a pocira tette, és valamelyik Luri jól orcán és fülön találta rúgni :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok csajok!

Nyufó:képzeld, mi is ma vettünk ezt a falraszerelhető cuccot, én is paráztam hogy nehogy leessen a tv,de nagyon stabilnak tünik.
a fúrás ferdesége miatt a tv iis kicsit ferdén van a falon..ez van annyira nem vészes.

Msi: gratulálok az ovodahoz! bizti Baló is élvezni fogja! :)

Rozinane: Üdv köztünk! Örülök,hogy van pedagógus is köztünk, oszthatod a különböző nevelési tanácsokat majd :lol:

Beze:az amnionszallag tényleg csak a a terhesség elején okozhat gondoz úgyhogy ne aggódjál! és attól még szülhetsz természetes úton! Amikor kicsi a magzat és a szallag ált. nagyobb,akkor "lefűződhet" rátekeredhet a végtagokra,elsorvasztva azt. Ez a szallag akkor alakul ki,amikor a magzatburok és a lepény, ez a magzatburoknak egy része ami leszakad és úszkál a magzatvízben a babóca mellett.

Zsuzs:huuu jó korán érzed te is! :shock: de aszemm nálam is kb.17.héten éreztem hogy lehet bent valaki :)
Tetszenek a rucik amiket vettél!Nem maradt a lányzódtól babaruha?

Dalmicsek: örülök,hogy írtad hol lehet kapni rucikat mamiknak! ma volrunk a Sárkány Centerben/kínai piac/ találtam mamis cuccokat de még csak nyáriak, farmerből csak M-es volt..nekem meg tuti XLes kell hogy végig tudjam hordani, és főleg meleg cuccok kellenének mert téliek vagyunk..kb.4000-5000 Ft lehet max, ha boltba van azok többek szerintem,sógornőm Brendonban 12. 000Ftért vette kb. két éve a farmer kantáros gatyóját, nekem olyan nem kellene kicsit nőietlennek tartom, én az idomokat kielemelő és nem takaró dolgokat szeretem :wink:

Kép pocifotó

Végre én is megmutatom a pocimat :P!

És még megmutizom a kis ültetvényünket, sok.sok paradicsommal, cukkinivel, paprikával, céklával!(nekünk pont elég)
Kép kiskert

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

Salsi:tényleg nagyon jó, hogy mostmár tuti apának a munkahely! Ügyesek vagytok!gratulálok!

Mai alkotásom a gasztro fórumunkban majd felkerül képpel :D
Csak azért indult be a fotó felrakás,mert megtaláltam a fényképezőgép csatlakozóját a festés után :wink: !

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Avrenim: már neked is nagyon szééép pocakod van :D és panaszkodtál az alakod miatt, pedig nem is kell :wink:
Nagyon jól áll ez a ruha is :)
És a kisültetvényért irigy vagyok :wink: Nekünk a hegyünk Zalában maradt :( Az összes paradicsommal, uborkával, körtefával, mákkal, sóskával, hagymával, szőlővel együtt :( :cry:

Kép
kis-csillag
Tököl

Nyufó
mondogattam már Balónak hogy ő lesz a nagytesó és jönnek a kicsik, de úgy látom nem fogja fel nagyon…azt tudja hogy nem lehet ugrálni anyán (ennek ellenére ugrál) de nem igazán érti a kistesó dolgot…no majd jól meglepődik :D segítség nincs, jönnének szívesen anyáék de virágkertészetet 3 napra se lehet otthagyni sajnos….anyósomékat meg köszönöm kihagyom

kis-csillag
apával még harcolunk, próbálom rábeszélni a Blanka-Ábel párosra nem nagyon akarja(((de kitartó vagyok még van 15 hetem hátra kb most nőtt megint nagyon a hasam, főleg a csikjaimon látszik meg hogy a kádba már nehézkes kiszállni….mi lesz még itt….főleg széltére növök. Remélem jobb kedved lesz hamarosan, biztasson hogy az ikrek mellett időd se lesz beszélgetni :D de szerintem a forum marad a szülés után is, majd cseréljük a tapasztalatokat kinek hányszor pisilte le a gyerek a ruháját)

salsi
gratula apának, gondolom megkönnyebbülés nektek hogy véglegesítették szuper!!

avranim
szép kis pocid van nagyon irigylem a konyhakerted, én is szívesebben adnék Balónak saját kertből cuccot…

KépKép

KépKép
msi22

Msi: igen, ikrek mellett nem igen lesz időm beszélgetni, ahogy neked sem :D :wink:
Fórum remélem is, hogy marad, csak legfeljebb új néven - 2011. Januári babavárók babái :) :roll: és nem a várandós topikban :D
Nekem a hasam most stagnál, szerencsére, a 9-10 hetesen hordott ruháim csak pocakban nem passzolnak, mindenhol máshol igen :)

Ez a cuki depi, ha apa itthon van elbújik szerencsére :roll:, bár gondolom ez a remek idő is segített neki idejönni, remélem jövő héten amikor apa ismét délelőttös lesz, nem kerülget itt, mert babarucikat akarok válogatni, mosni és vasalgatni :)

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis-csillag, köszönöm szépen a bókot és a bevágást is. Minden megnyugtatásra szükségem van, mert azért aggódom, de a szívemmel tudom, hogy Marcival nincs gond. A gondolataimat viszont nem tudom kikapcsolni, egész nap ezen járt az agyam, pedig volt tennivalóm.
Teljesen megértelek, 2 picivel segítség nélkül én azt hiszem, be is sz.rnék... De neked menni fog, főleg, ha apa is otthon lesz, stramm csaj vagy!

Avrenim, köszönöm a megnyugtató szavakat, szerencsére minden végtagunk ép, láttam is őket múlt héten. A szalag egyébként 33 mm, Marci simán elfér mellette, így gondolom a későbbiekben sem fogja zavarni.
Nem is tudom, miért nem raktál eddig képet, jól nézel ki! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

zsuzs gratuláció!!! Nekem is akkora élmény volt, és most is olyan csodálatos, amikor mozog! :D

avrenim csinos kismama vagy! :) Én is irigyellek a kiskert miatt! Emeleten lakunk, de már úgy hiányzik az udvar! :roll:

Tettem fel a gasztrofórumunkra teljes kiőrlésű zsemle-receptet. Nagyon finom lett!!!
Ha ez így folytatódik, nyithatjuk a "2011 januári babavárók fogyókúrás tippjei" fórumot! :lol: :lol: :lol:

Kép
salsifraga

Sziasztok!

Beze
Erről a szalagról már én is hallottam. örülök, hogy a lányok valamennyire megnyugtattak, hogy ha eddig nem okozott gondot, akkor már nem is fog.
Nagyon jók a képek, szép nagy már a pocid és a kislányod hihetetlenül aranyos. Az a vigyor!

Nyufó
Tavaly a Klinikán még kellett érte fizetni. Igazság szerint idén meg sem kérdeztem, de remélem a doki mondta volna, hogy ha ingyenes. Végül is most már mindegy, remélem az Uh-n minden rendben lesz. Csak az bosszant, hogy mehetek majd genetikai tanácsadásra.
Reginek nagyon jó lesz, hogy ilyen hamar meg fog tanulni angolul. Később biztos sok hasznát fogja venni.

Kis-csillag
Remélem azért a depi hamar elmúlik! Salsinak igaza van, nézz körül a környéken hátha van ott valami klub féle, a védőnő biztos tud segíteni.
A dr. Szabó Gábor csinálta nekem a 12 hetes Uh-t. Nagyon szimpi volt. Egy viszonylag fiatal doki. Akkor már tuti, hogy a Klinikán szülsz?

Salsifragia
Gratulálok a férjednek, azért ez nagyon megnyugtató lehet, hogy véglegesítették.
Majd megkérdezem a patikában a homeós gyogyót, köszi!

Zsuzs
Gratulálok a babamozgáshoz!

Avrenim
Nagyon csini a te pocid is, szép nagy, de téged nem látlak kövérnek. A kertetek is klassz, nálunk apósoméknál volt tele a kert paradicsommal, ezerszer jobb az íze, mint a boltinak.

Kép
illda

Elkészült a sál!

Kép Bébisál

A szín nem jön teljesen vissza, de olyan igazi csajos babarózsaszínt képzeljetek el! :)

Találtam egy viszonylag egyszerű babacipő-leírást, hamarosan nekilátok! :)

Kép
salsifraga

salsi
te is milyen kreatív vagy:) mint itt mindenki, csak ámulok és bámulok hogy ennyire ügyesek vagytok...hát nekem az akarat megvan csak a kéz és tehetség hiányzik...viszont művészien takarítok:D

kis-csillag
na ugye:) amúgy a kismama klub jó ötlet meg kell kérdezni a védőnőt vagy a dokit...vagy vannak olyan fórumok ahol lakhely szerint vannak babások, keress rá hátha találsz egy hasonlóan klassz csapatot és csatlakozhatsz hozzájuk:) ruhákat én is tervezem hogy előszedem szeptemberben és elkezdem válogatni...nagy meló lesz kiválogatni mindent, de kell tudni, de most első körben Balónak kell nézni ruhákat a bölcsibe...minden ruciját kinyírta...kellenek strapabíró nadrágok meg sok minden!!!!!

KépKép

KépKép
msi22

Jó reggelt!

Salsi: írtam a zsömlékhez :) A sál nagyon jó!!! 1 sima 1 fordított? Vagy van benne valami csavart szem? Illetve hány alapszemből csináltad s milyen hosszúra? Nekem nagyon tetszik :) Még ha a színe ilyen is lenne :)

Illda: igen, szeretnék klinikás kismama lenni :) Azt hallottam, hogy ez a doki itt levidéken UH-zik, CTG-zik, s csak akkor hívja fel a kórházba a kismamát, ha itt a tudománya megáll :) Annak örülök, hogy van aki találkozott már vele! Remélem beférek hozzá :( 8)

Msi: nézz körül teszveszen, rengeteg ruha van fenn, 0-tól felnőtt méretekig, és többnyire elfogadható áron! A babaruhákat, amiket ott vettem, kifogástalan állapotúak. Ma majd csinálok párról képet! :) Aranyosak a vonalzóid :D

Kismamaklubot néztem, de olyan speckó itt nincs azt hiszem, csak Halásztelken :( Meg hát az is problémás, hogy még csak 1 autónk van, és azzal apa megy dolgozni. De ha minden igaz a másik autónk szeptember 24-én feljön hozzánk és akkor végre, tudok közlekedni, nem leszek "bezárva".. 8)
Amúgy ma szép az idő, süt a nap és kék az ég. Állítólag a nyárnak vége, valahol bízom benne, nem akarok többé 35 fok meleget :)

Kép
kis-csillag
Tököl

kiscsillag írtam a zsemlékhez! :) A sálat 18 szemmel kezdtem, 65 cm hosszú lett. Patentkötéssel csináltam, vagyis egy szem sima-egy szem fordított. Nagyon egyszerű, semmi csavart nincs benne (olyat nem is tudok sajnos :oops: ).

Kép
salsifraga

Sziasztok!

Illda, köszönöm szépen, aranyos vagy!
Azt a vigyort most sikerült elkapni. :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

sziasztok lányok

most csak beköszönök mert megint vidéken vagyok. hazajöttek bátyámék Németországból, úgyhogy jót babáztam a hétvégén az unokaöcsémmel :D
remélem mindenki jól van
az allergiám talán egy picivel jobb (kopp-kopp), de folyamatosan előjön. nehezen megy az alvás tőle. úgy ahogy bettike nekem is a por az egyik legnagyobb ellenségem, amit tényleg nagyon nehéz kivédeni. a többi allergiával küszködőknek is kitartást, reméljük lassan csitulni kezd a pollenvihar :D

salsi: nagyon ügyes vagy. szuper ez a sál :D
gratulálok apa munkájához is, a véglegesítés azért gondolom egy kis megkönnyebbülésre ad okot.
és gratula a bölcsőhöz is, én is nézegetem a bölcsőket, nekem nagyon tetszenek, ráadásul kisebb helyet is foglal. :D

avrenim: örülök hogy raktál fel te is képet, lassan beadja mindenki a derekát :lol: nagyon csinos vagy, jól nézel ki és a pocakod is szépen gömbölyödik :D
a kiskertet én is irigylem. nekem lesz majd kertem de mivel még csak most költöztünk be a házba, az udvar még nincs kész, nincs úgy kialakítva. na de majd jövőre :D

kis-csillag: megértem hogy félelem van benned a babák miatt. biztos nem lesz könnyű két picivel, de szerintem neked menni fog :D remélem hamar elmúlik neked is a depid. gondolj a két pici pocaklakódra és egyből jobb lesz a kedved :D
aranyos a történeted, hogy arcon rúgta a pici apát, jót mosolyogtam rajta reggelről. már nekem is egyre gyakrabban jelentkezik be Fruzsi. de az egy picit aggaszt hogy jobbár este és éjszaka van elemében. remélem azért nem egy kis éjjeli bagoly lesz :lol:

zsuzs: gratulálok a babamozgáshoz, valóban nagy élmény :D
és szuperek az új ruhaszerzeményeid, nagyon cukik. jajj csajok már én is úgy vásárolnék, csak addig még nem tudom miket kapok nem akarok fölöslegesen költeni

beze: nagyon csinos vagy a képen és marhára tetszik a tappancsos felsőd :D a kislányos meg nagyon cuki a képen, édes a mosolya :D
jó nagy baba már Marci :D nem semmi az a 600 gr, gtarulálok hozzá. :D a szalag remélem nem okoz semmi gondot, de ahogy a többiek is írták már a baba már elég nagy, szóval próbálj meg megnyugodni. szorítok neked hogy problémamentes legyen minden a továbbiakban

nyufó: majd rakj fel képet ha lesz kedved és időd a tv-ről. amugy nem te vagy az egyedüli aki attól fél hogy lezuhan az állványról. de ha a falon lesz egy pár hetet már természetesnek fogod venni.
én egy festménnyel voltam így a lakásunkban. jó nagy és jó nehéz aztán apa felfúrta az egyik falra, na én hetekig kerültem mert olyan érzésem támadt mindig hogy pont akkor esik le mikor alatta vagyok :lol:

rozinate: örülök hogy csatlakoztál hozzánk, üdv közöttünk. boldog babavárást neked is :D

szép naot nektek, most mennem kell anyumékhoz. még babázok egy kicsit mert sajnos tesómék délután már mennek haza, ki akarom használni ezt a kis időt. legközelebb már csak akkor jönnek ha meglesz a pici :(

KépKép
Kép
rebeka85

Jó reggelt!

Na kész lett estére a tv, még kábeleket kell behúzni takaróba, hogy szebb legyen, meg összekentük a falat a fúráskor kijött porral, itt-ott festeni, de a lényeg látszik. Ja és tényleg elég atombiztos lett, úgyhogy no para (Spumilla gondoltam rád közben :D ) :lol: Ja és lett egy nagy hely a nappali sarkában ahol eddig az állvány vol, tök jó.
Kép

Beze megértem hogy foglalkoztat azért ez a szalag dolog! Próbáltam keresgélni a neten, de elég kevés infó van róla de én is azt találtam hogy amíg kicsi a baba lehet gond, mert rátekeredhet testrészeire és elhalhat, de amikor már ekkora akkor nem. A szülésről meg nem találtam hogy okoz-e gondot, ezért gondolom hogy nem mert különben biztos írnák! Nagyon jók a fotók! Már szép pocakod van neked is, a kilátás szuper, úgy látom nektek is van panoráma mint Monkának :lol: , a fölsőd nagyon-nagyon édes a kis tappancsokkal, az a telivigyor Lexitől meg nagyon cukor :lol: Úgy látom a vonalzódon, nektek most volt tali forduló, új a vonalzód ugye? Különben azon gondolkodtam hogy Regivel 21+4 naposan volt 498 g ha jól emlékszem, szóval nagyon gyanús hogy a te 600 g-os babád bizony már idősebb!!!! Ti mióta laktok itt, hogy írod hogy neked se nagyon van barát a közelben?

Kis-Csillag nekem Regi 50-cm-el született pedig egyedül volt, szóval a 62-es ruha ugye 12 cm-el hosszabb, elég érdekesen nézett volna ki. Így mi elég sokáig hordtuk az 50-es és 56-os rucikat. Szóval tényleg attól függ mekkorának születik a baba. Az nagyon szuper lenne ha a barátnőd is felköltözne, be lehetne pótolni a sok kihagyott évet :lol: A szekrény azért biztosabbnak tűnik tv szempontjából, de apa nagyon jó stabilra csinálta szerencsére, úgyhogy nem aggódom és tetszik is. Tényleg nem raksz fel lassan pocakfotót, kíváncsi lennék, két babóval mekkora már a pocid. Az esküvős képeken nem lehetett látni és azt hiszem az volt az utolsó amit feltöltöttél. Magány ellen esetleg ott keresni a környéken babaklubbot, kismamaklubbot? Ott lehetne ismerkedni, barátokat szerezni. Babával talán könnyebb is. Megy a drukk az új dokihoz, írd meg hogy milyen, remélem szimpi lesz! Ha a hurkát más színűben csinálod magadnak, arról is jöhet a fotó, ja és persze a babaruhákról!!! Ne hagyd magad és gyere, mi legalább itt vagyunk!!!!! Amit a segítségről írsz, ha az első pár hétben amíg helyre jössz, megerősödsz van segítséged az szuper, de utána már ahogy kialakul a napi rutin, már vágyni is fogsz egy kicsit arra hogy magatok legyetek szerintem. Csak amíg még minden olyan bizonytalan, homályos hogy hogy lesz, mint lesz, főleg kettővel, addig parázik az ember jobban. De amikor már benne vagy a körforgásban csinálod és telik az idő és észre se veszed. Szóval apa és a barátnő együtt bőven lesznek annyit hogy elég legyen (szerintem :lol: ). Klassz hogy már nálatok is be van vonva apa is a mozgásokba, ő is érezte :lol: Közben látom sokan ajánlották a klubbokat, de ha feljön a kocsi, akkor simán tudsz majd menni!

Salsifraga micsoda hírek! Gratulálok apának, az meg szuper hogy megtaláltátok a bölcsőt. Emlékszem hogy még régebben írtad hogy megpróbáljátok megkeresni. Ha rendbe hoztátok, dobjatok fel képet :lol: Édes lett a sál, milyen gyorsan kész lettél. Kiscipőkhöz hajrááááá!!!!

Avrenim de jó, akkor egyszerre találtuk ki a tv felrakást :lol: :lol: Szép a pocid, és hol van a háj :shock: :shock: ??? Keresem de nem találom!!! Én most jelenleg már vastagabb vagyok nálad amennyit híztam! Nem valami jó az önképed, tessék rajta változtatni :!: Kiskert is nagyon szuper, nyami :lol: Itt sajna nem tudok, mert sok a meztelen csiga és mindent felzabálnak :cry: Mikortól leszel egyedül a melóhelyen?

Zsuzs de jó!!! És hogy apa is érezte egyből, szuper :lol: !

Msi új Baló vonalzója ugye? Jó rajta a szöveg :lol: Nem vagytok olyan viszonyban anyósékkal? Szerencsére nálunk jó a viszony, jönnek is karácsonykor, itt lesznek három hetet. Akkor te hogy fogod megoldni, egyáltalán nem lesz segítség az elején se? Írod hogy sokat nőtt a poci, te is rakhatnál fel képet :lol:

Illda de szemétség hogy fizetni kellett érte :cry: Elhiszem hogy nem akaródzik genetikai tanácsadásra menni :cry: Mikor mész? Látom 3-án mész genetikai UH-ra, ha ott mindent rendben találnak, akkor is mész? Igen én is erre gondoltam, hogy tuti anyanyelvi szinten fog beszélni Regi angolul és ez nagy könnyítés neki az életben.

Rebeka Nagyon rossz lehet hogy nem tudsz aludni se az allergia miatt :cry: Mennyi idős is unokaöcséd? Rossz lehet neked is hogy csak ilyen ritkán látjátok egymást. Jó a viszony a bátyáddal különben? Bocsi már írtad de most nem emlékszem :oops: Már hogy éjszaka nem esett le a tv, megnyugodtam :lol: :lol: Aranyos a festményes sztori, én remélem nem fogom hetekig kerülgetni a tv-t :lol: :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Szaisztok!

Én is jöttem örömhírt mesélni én is éreztem a babát, szerdán először és azóta is mindennap érzem este :))
Szóval nagyon nagy nap augusztus 25 :)))

Amugy minden oké, jól vagyok, jól vagyunk :)
Jövöhéten UH-ra is megyek, és remélem kiderül ki lakik a pocimban :)
Most megyek, majd jelentkezem. Üdv és szép pocakodást mindenkinek!!

KépKép

KépKép
t.timi

Salsi: jelentem ma megcsinálom a zsömléid, csak nem szárított, hanem friss élesztőből. Az előbbit nagyon nem szeressem használni :roll: Akkor a sál nem egy túl bonyi, viszont nagyon csinos! Csavart és kutyulmányos szemekre én sem volnék képes, csoda hogy az alapokat meg tudtam tanulni :lol:

Rebeka: ne aggódj amiatt, hogy éjszakai bagoly lett kicsit Fruzsi. Nekem is van, hogy éjjel fél3-tól 3-ig boxmérkőzés van odabenn :lol:
Illetve olvastam is valahol, hogy a babók szeretnek akkor "életre kelni" amikor az anyuka épp lepihenni készül :lol:

Nyufó: jó lett a TV! És épp az egyik kedvenc filmem megy benne, a Vissza a jövőbe :lol: csak nem tudom pontosan hányadik rész, de emlékszem erre a jelenetre :) :D Kár, hogy nekem nincs meg :(

Kép
kis-csillag
Tököl

látom sokan babaruháztok,ez tök jó :) én is az utóbbi napokban pakolásztam őket,szétválogattam,bodyk,rugik,felsők szerint,igy nagyjából tudom miből mennyi van.gyakorlatilag alig kell vennem valamit,bodybol is van vagy 30db,meg rugibol is kb ennyi,hálószákból meg 6db,polya huzatom van 4db,csak belsőt akarok venni.az első pár hétben használni akarom majd,nekem is biztonság érzetet ad,kis törékenyek még akkor és a polya legalább tartja őket.zoknik is vannak,pár uj kell majd,meg harisnyák,mert az nem igen van.

holnap meg temetés,a párom papája meghalt nemrég és most én is depis vagyok picit,bár tudom h jobb neki fent mert nagyon szenvedett,de nehéz lesz ugy bemenni a házba hogy nincs ott,tudom nem az én papám volt,de valahogy mégis hiányozni fog mert aranyos volt.85 volt és neki már megváltás volt a halál.mindig mondta h igyekezzünk a dédikével mert megszeretné várni,de ugye nem igen akart összejönni nekünk,igy mire jönne,ő lebetegedett.igy nem várhatta meg a dédikéjét.

KépKép
bettike83

T.timi szuper hírek, jó hogy bejelentkeztél! Lakás? Bár gondolom még csináljátok hogy ritkán jössz, kitartás!!!!

Kis-Csillag hatalmas FAN-ok vagyunk, minden formában megvan, most jelenik meg a 25. évfordulóra Blu-ray-en, ráadásul két formában, simán és gyüjtők részére októberben, vesszük is meg. Küldtem privit! A tv-n a 3. rész legeleje megy.

Bettike tök jó hogy már ennyi rucid van! Olyan szomorú amit írsz, hogy nem várhatta meg a dédunokáját, összeszorult a torkom :cry: :cry: :cry: Sok erőt a temetéshez...

KépKép

KépKép
nyufó8

köszi nyufó,gyüjtöm az energiát holnapra :cry:

KépKép
bettike83

Nyufó
jó lett a felfúrás a nagy hely meg kb. januárig marad csak meg szerintem +- 2 hónap amikor Baló megszületett onnantól mindenütt vagy játékok voltak és vannak vagy játszószőnyeg… olyan hogy nagy üres hely többé nem létezett :D hát anyósommal mostanában rúgtuk össze a port, de igyekszem megbocsátó és nem túl ideges lenni…de látni jó darabig nem akarom most…megoldom valahogy a dolgot az ikrekkel, úgy még sosem volt hogy sehogy se legyen :D…pocim nőt de szélességre, nem tudom vissza adja-e a foto de majd kipróbálom….

kis-csillag
hát ma nekiveselkedtem és átnéztem a ruhákat…mit mondjak egy gyereknek se elég ami van 56-os méret, kisebb nincs is…hamarosan ruhavadászatba fogok mert így nem jó ez….

timi
hú már te is itt tartasz nagyon jó…nálam már rendesen fociznak a babucik Blanka nagyon kis fürge meg egy pár napja keresztbe fekszik és akkor guvad a szemem :D Bence kis csendes, néha rug egyet-kettőt hetente és annyi…

bettike
ez annyira szomorú, az én tatám és a férjem mamája sem érhették meg hogy tudják jönnek az ikrek…de legalább Balót látták…az én tatámnak is jobb volt már(( már gömbölyödtem a temetésen de ős az intenzíven sajnos már nem fogta fel hogy jönnek az ikrek

viszont írod mennyi rucid van, én azt hittem sok van erre kiderült hogy alig van valamennyi babarucink….meglepődtem nagyon…de már tudom hogy sokat kell venni, illetve Balónál is főleg kölcsön kaptuk (gondolom ezért hittem hogy több van)

Ha hiszitek ha nem megvannak a végleges nevek…apa reggel kinyilatkoztatott és végül is Blanka és Bence lesz a lurkók neve….így én megkapom a lánynevet, nem kell Tamást adja és apának is tetszik a Bence név annyira mint a Tamás és meg letojom hogy tavaly a leggyakrabban adott fiúnév volt…és baromi jól hangzik együtt :D mehet a táblába))

KépKép

KépKép
msi22

msi

sztem már ő sem fogta fel h jön a dédike,szoval megérte,de de nem fogta fel :cry:

ruhák:

én meg azt hittem h milyen kevés lesz és pakolásztam aztán lett annyi hogy csak na,meg elvieleg jön is még.most rendeltem egy csajtol overált,majd abban hozzuk ki,de annyi mindent meg nem is akarok venni mert hamar ki is növik.

KépKép
bettike83

Nekem a nagyszüleim már azt se érték meg hogy én felnőjjek, sosem volt nagyszülőm. Viszont dédnagymamám volt, 94 évet élt és minden héten főzte a húslevest cérnametéltel mert az volt a kedvencem gyerekkoromban :lol:

Msi áááá január???? Csak viccelsz :lol: :lol: Abba a sarokba amit nyertünk, már most betelepültek Regi játékai amik eddig halomban álltak, de így is az egész szoba játékokkal van tele most is. Ez a fő bázis, nincs is bent egyetlen bútor sem, csak egy egyszemélyes és egy kétszemélyes kanapé, Reginek egy játéktároló meg eddig a tv szekrény, de ugye most már ez is kijött :lol: Úgy fél éves kora körül szépen kipakoltuk apránként az összes bútort. Majd januárban a bölcsőt valahog még bepaszírozom a fennmaradó helyre :lol: :lol: :lol: Még azért decemberig mire jönnek az ikrek bőven rendeződhet a viszony. Volt már úgy nálunk is hogy összemorogtunk anyósommal, de attól még folyik tovább az élet. Egy ideig szar, de mindig rendeződnek a dolgok. Lehet hogy karácsonykor már a legnagyobb egyetértésben segédkezik az ikrek körül, legalábbis én nagyon drukkolok ezért! Fotót meg rakj fel, mi majd megmondjuk nőtt-e a pocid :lol: Bence lett volna Regi ha mégis kinőtt volna a fügyi, Blanka meg egy barátnőm volt gyerekkoromban, azt a nevet is kedvelem, tetszik :lol: Táblába beírva!

Bettike úgyis annyi mindent kell venni első babánál az jó ha már a ruhák nagyrészt megvannak!

KépKép

KépKép
nyufó8

Bettike: részvétem és sok erőt kívánok a holnapi naphoz :( Nálunk apa nagyapja nem érhette meg, hogy jöjjenek az ikrek, de cserébe az ő halálának évfordulójától érzem mindennap a babák mozgását :) (Augusztus 12.)

Msi: 56-os ruhából még szerintem nekem is kell vadásznom, főleg hogyha kell majd vinnem a klinikára is. Tök jó, hogy így meg tudod különböztetni a bent lakó babákat. A névpárosítás pedig eszméletlen jó, Bence-Blanka, Blanka-Bence, mint nálunk a Csenge-Csongor :D
Hogy fogod őket becézni? :)
A saját vételű ruhákat már átválogattam, még van egy doboz kölcsönruha, annak szerintem holnap állok neki (plusz a sajátot megjelölni a címkénél, hogy ne keverjem majd össze a visszaadandóval :D) De már körvonalazódik hogy miket kell még vennem mindenképp: overál, hosszú ujjú body és rugdalózó, kis takaró, kocsiba takaró, tutyi, kiskesztyű pár db. Hálózsákunk azt hiszem bőven van, rövid ujjú body és rugi is, meg sapka is van rengeteg. Szépen lassan alakot öltenek a holmik :)
Látom pocakfotóra készülsz :wink: Azt hiszem a héten én is jövök egyel :D A derékív még mindig megvan, a pocakkerület reggel kisebb, délután nagyobb :D 8)

Salsi zsömlereceptje épp a kelesztőben van (paplan-párna alatt) :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Msi most írtam be a neveket a táblába és létezik hogy az utolsó BPD adata a két babának a 18+0 hétben egyforma volt, vagy valamit elkavartam?

Kis-Csillag hajrá pocakfotó, had gyönyörködjünk!!!!

KépKép

KépKép
nyufó8

köszönöm csillag.

pléd nekem is kell még,meg törölköző,
ahogy irtad,kiskesztyű is.szoval még igy is h van sok cucc,kell elég sok minden még.

nyufó

az én nagyazüleim is meghaltak mind olyan 3 éves korom körül,ugyhogy tudom milyen érzés sajnos :cry: mindig is hiányzott h legyen nagyszülöm,mamám,papám,de nem adatott meg.

KépKép
bettike83

nyufó
ja Regit bele se kalkuláltam:) akkor csoda hogy most raktok csak fel a tv-t a falra, férjem unokatesójáéknál gyakorlatilag játékboltot lehetne nyitni annyi van viszont bútor már semmi ami van azt is belepi a játék...lehet én írtam el Bencének 41mm Blankának 43mm bpd-t mértek...

kis-csillag
nekem ma csak arra futotta hogy kiválogattam az összes eddig elrakott ruhákat 56-80 méretig vissza zacsiztam mindent méret szerint és kiguvadt a szemem hogy milyen kevés az 56 cucc...felmérni hogy pontosan miből mennyi kell és kinek...mert ugye még baló is bejátszik most hogy bölcsis lesz, kell ruha, benti cipő meg mittom én mik ( ha valaki tapasztalt bölcsis várom a tippeket mi kellhet oda)...becenevet még nem tudom Bence talán Beni lesz Blankára várom a tippeket, de szerintem nem lesz beceneve mert Blanci a hivatalos becenév...az meg nem gyerebe:( vagy Babi, Mucus, Cuncimókus:D

KépKép

KépKép
msi22

Bettike nekem is hiányzott :cry: Ráadásul kicsi család, rokonság se nagyon, csak két másodunokatesó és ennyi, na de reméljük a mi gyerekeink esküvőjén is még ott lesznek a nagyszülők :lol:

Msi a tv úgy alakult, hogy volt egy hagyományos képcsöves, tavaly ősszel elkezdte azt csinálni hogy beállt elé úgy hogy az orra hozzáért az üveghez szinte és akkor elkezdtünk tanakodni apával hogy rakjuk fel a falra vagy vegyünk LCD tv-t. De igazából már régóta kacérkodtunk az LCD-vel, így végül is pillanatok alatt eldöntöttük hogy a gyerek ürügyén cseréljük a tv-t mert az nem árt a szemének úgy. Hagytuk lent a tvt, hagyta is békén. Nincsenek rajta gombok így nem tudott mit nyomogatni. A kütyük viszont az üveges részben voltak lent, nem jutott hozzájuk. De miután visszajöttünk otthonról most nyáron, elkezdte tologatni az autóit a tv-n, és akkor jött a gondolat, hogy akkor kéne valamit csinálni, mert csak drága a tv ahhoz hogy kiüsse vagy valami. Szóval nálunk így lépésről lépésre érnek a dolgok, ahogy a gyerek halad a rombolás útján :lol: Különben kb. hasonló a helyzet nálunk is, ebben a szobában térdig járunk a játékokban, apa néha nehezen is viseli amikor Regi estére mindent szétpakol :lol: Nálad a csajszi a nagyobb? Akkor beírom. Te biztos jól írtad, csak annyi az adat, hogy néha úgy látszik történik galiba. Gyanús lett volna hogy egy méretűek. Becenév, nem tudom a Blankát hogy becézik, de én nem ismerek nagyon szülőt aki a rendes nevén hívja a gyerekét, általában a névhez semmi köze nincs becenév ragad a gyerekre :lol: Nekünk is Regi nagyon ritkán jön a szánkra, nem jellemző egyáltalán.

KépKép

KépKép
nyufó8

Köszönöm Lányok a dicséreteket! Hát nem győzik csodálni a kolleginák a nagy hasam, és mindenki azt kérdezgeti mennyit híztam már...pedig a mérleg nem mutat semmi plusszt :roll:

Vettem a Kikk-be tök jó felülgombolós hálóinget 1600Ft-ért darabját, lehet benne majd szoptatni a kórházban meg otthon is. jah és 1600ért volt babónak törölköző,fürdető türcsivel együtt.

Beze: nekem is nagyon tetszik a felsőd, milyen árban volt,hogy drágálod?

Timi: Nah végre te is érzed a babód!készül már a falfestmény is?

Salsifraga: Nagyon ügyes vagy, nem sokan tudnak szerintem kötni,főleg az én korosztályomban. A cipő leíírását ha nem túl hosszú be tudnád szkennelni,pötyögni, anyumat fűzöm,hogy kössön már az uncsijának, mert régen nekünk kötött cuccot csak állítóla elfelejtette..

Msi: Gratulálok a nevekhez!!Nagyon jók a párosítások! Bencével én is szemesztem, csak a gyakori vezetéknév miat lett Benett, hasonlóan a Bencéhez lehet majd becézni :D

Nyufó: nagyon ügyes apa! szép lett az egész! Regi meg elfoglalta az új helyet :lol: !hát majd ráun és visszaadja!
Képzeld nálunk is temérdek meztelen és rende csiga van, mikor megyek a kertbe nem győzöm taposni őket,pedig asszem a csiga védett állat..apának már mondtam,hogy kár hogy nem vagyunk franciák, minden héten csigát ehetnénk annyi van..a paradicsomot,paprikát és céklát nem bántják, de a cukkinitt imádják!Semmi vegyszert,rovarírtót nem használunk, teljesen bió kis kertészet, azért érdemes lenne nektek is megpróbálni, tavaly a kerítés mellé ültettük,sok-sok csigatámadás érte, de itt a ház elötti rész kevésbé füves, így nincs annyi csiga se,de esős időbe beindulnak.

Betti:részvétem a nagypapa miatt..sajnos kevés családban tudja minden generáció megérni az új jövevény eljöttét..főleg a férfiak nem érik meg az aggastyán kort..apum az egyedüli túlélő a férfiak között a családunkban..nem érték meg a férfi felmenői az 50évet se..meghalt anyum 33éves nagybátyja is tüdőembóliába, nagyon kell vigyázni a pasik egészségére!

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Avrenim, azt hiszem, 6ezer volt, pedig alig van benne anyag!

Nyufó, köszönöm szépen ismét a megnyugtatást, nagyon sokat jelent nekem. Aki ír, azt mind elspájzolom. :wink:
A vonalzó új, igen, de nem házasságit raktam fel, hanem azt a napot mutatja, amikor összejöttünk.
Igazából én tősgyökeres szekszárdi vagyok, de a gimit Baján, az egyetemet Szegeden végeztem, ezért írtam, hogy nincs itt barátnőm. A gyerekkoriak meg zömmel vagy elköltöztek, vagy elmaradtak. Egyébként 2008. ápr. 11-e óta lakunk itt.
Játékhelyzet teljesen ismerős. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Helló lányok minden rendben van, csak net hiány idő hiány, de jövök és olvasok csak most nem bírom nyitva tartani a szemhéjaim:)
Puszka

KépKép
Kép
krisztin76

Jó reggelt!

tegnap elgaloppoztunk ikeába meg árkádba Balónak csúszásgátlót nézni, mire körbemásztunk mindent azt hittem végem van...meg kell állapítsam hogy nagy bajban vagyok...kis-csillag nem tudom neked hogy megy a séta meg ilyenek, de nekem nagyon rosszul:((sürgősen be kell szerezni a motyókat vagy apára marad minden...nem hittem volna hogy már a félidőnél így kileszek...még csak most töltöm a 22. hete mi lesz még később???? fáj a derekam a forgóim, hamar elfáradok..ez nagyon gáz így:(((de apa meg pasi, ha nem rágom a szájába mit hol hanyadik sorba talál akkor hazajön babauha helyet krumplipucolóval:( de közbe meg még hova vásároljunk? még csak a 22. hét...nem vagyok babonás, de még korai...Balónál az utolsó hónapba vettük meg a dolgokat...de ott a befekvés is, most 6.-án megyek dokimhoz akkor mond esetleg valamit....

hu csajok holnap után első bölcsis nap:))) másodkán meg 4d megint:))))

hm ma nagyon tépelődő vagyok....kicsit úgy érzem a a hullámok átcsapnak a fejem felet..hirtelen jött hogy mehetünk bölcsibe én már lemondtam róla teljesen....felismerés hogy ez novemberbe nem megy vigyorogva...

na jó befejezem így korán reggel a rinyát nem rontom el a napotokat...

KépKép

KépKép
msi22

Sziasztok!

kicsit befordulós hétvégém volt... de látom nektek sem könnyű. Apósomat pénteken műtötték nyelőcsőrákkal, és hát kissé idegesek voltunk. Nekem meg amúgy sem hiányzik, de hát az orvosa azt mondta hogy készüljünk a legrosszabbra... hogy lehet erre felkészülni? :evil:

Szerencsére sikerült a műtét, jelenleg intenzíven van, kielégítő az állapota. Ujjongani nem mertünk, mert belázasodott és sokat köhög. Bízom benne hogy minden rendben lesz. Remélem hogy az tartja benne a lelket, hogy lássa a leendő lányunokáját.

Ennek ellenére szombat este megörvendeztettem apát))) Bébilla intenzív rugdosásba kezdett és ő is érezhette))) Petivel is szerettem ezt a pocakos időszakot.

MSI: kitartás a bölcsihez. Nekünk minden reggel sírással indul, mert Petya nem rajong érte, hogy ott kell hagyjam. Már egész nap ott van, jól viselkedik, eszik is, meg alszik is. Itthon viszont iszonyú hisztis. Levezeti a feszültséget))) nem tudom mi lesz velünk, ha a hugi megszületik...

Avrenim, csini mami vagy))))

Nyufó, ismerős ez a játék szétpakolás))) eleinte mindent a gyerekszobába pakoltunk be. Aztán őfelsége kihurcolászta a nagy részét a nappaliba, én hiába pakoltam el, csak visszahordta. Vettünk nagy tárolókat, dehát mindig csatatér van. :lol:

Tegnap összefutottam a szomszéd csajszival, és kiderült hogy majdnem egyszerre fogunk szülni :lol: talán 2-3 hét van köztük.

16hetes UH)))) végre odajutottam, hogy feltöltsem. Hát tényleg ufópofi, pont szembenézett velünk))))
:lol: Kép

Kép

Kép
anka10

Jó reggelt :D

Zsuzs na igen, én is már megörülök a kisrucikért, de még azért várok egy picit, bár lassacskán már én is nekilátok a vásárlásnak :D Annyira kis édes mintás pihe puha ruhácskák vannak, hogy alig bírom otthagyni a boltban :cry: már vettem a picinek egy két apróságot, de azért a rucival megvárom a börzét :D és nagyon gratula a pocimozgáshoz, elhiszem hogy a mennyben jársz:)
Beze na látod, ez egy csodafórum és tuti minden rendben lesz, nincs miért aggódnod :wink: a 600 gramm, az már kemény :D nagyon aranyosak a képek és szép helyen laktok:) tetszik a tappancsos felsőd:) és milyen kis mosolygós Alexa:)
Kis-csillag köszönöm az érdeklődést, már egy fokkal jobban vagyok :D de ez a nyafka idő nem sokat segít a bajomon :( hát igen, királyság a torna, de hát teljesen el is készülök a végére :lol: nagyon sajnálom a depit, elhiszem, hogy rossz egyedül lenni :cry: de csodafórum segít neked minél előbb :wink: irigy-irigy a sok babaruci miatt, kérjük hamar a képeket :D remélem beválik a doki és minden rendben lesz végig :D
Avrenim nagyon szép a pocakos fotód :wink: :D nekem tetszenek a kantárosok most, de csak kirándulásra veszem fel pl
:D
Salsifraga nagyon csini a kis sálacska :D :wink: hajrá, készüljön az a kis cipő is :D
Nyufó nagyon király lett a TV és a polc is :wink:
Timi nagy nagy gratula a pocakérzéshez :wink: :D :D :D
Várjuk az UH-t :D
Bettike tök jó, hogy már neked is ennyi babarucid van :D a nagypapát nagyon sajnálom, szomorú, hogy már nem láthatta meg a dédunokáját, de legalább már nyugodt lehetett, hogy van a pocakban babó :!: sok erőt kívánok nektek :!: Nekem a nagymamám várja ezerrel a dédunokáját:)
Msi Blanka és Bence :D nagyon aranyosak :wink:
Anka nagyon aranyos az UH kép :wink: :D

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1

Jajj, akartam mesélni, hogy megvettük tegnap a szekeret, de már zárás előtt 10 perccel értünk oda és fél óra lett volna felhozni a raktárból és nem akartam már őket ott tartani :( Ma apa későn ér haza, ezért csak holnap munka után tudjuk elhozni :D már alig várom :D :D :D

Kép
monka1

nyufó

hát reméljük a legjobbakat :)

avrenim

nem semmi,akkor tényleg vigyázni kell a férfiakra.

KépKép
bettike83

Helló Csajszik :) :D

Ismét egy új hét, új események, várt, vagy váratlan, mindegy.
Itt van az ősz, itt van újra, ablakok becsukva, rajtam kiskardigán és mackó mert fázom :( Lurik komiszak, de éjjel csendben voltak. Tegnap azt olvastam valahol /nem tudom mennyire kell neki hinnem/, hogy amennyire most aktív a bééb, annyira lesz aktív megszületés után.
De kérdezlek MSI! Ikres kismami te drága! Hogy tudod a két lurit megkülönböztetni? Vagy kérdezzem meg holnap a dokibácsit?? :shock: Felváltva fél-másfél óra különbséggel történnek az aktív időszakok, és bizony, már néha amikor rúg az egyik, felsóhajtok mélyen, mi lesz itt később :shock:
Na, rinya befejezve, csapjunk a mélyébe. Ma megkívántam a húslevest, de lusta vagyok boltba menni, így kockából csinálom hamisítva, tegnap a Tescoban a fokhagymás kiflire izgultam rá, 1 db-ot mertem bezsebelni :lol: Tegnapelőtt pedig a grépfruit.. Nyersen.. Hámozva.. Cukor nélkül.. :lol:
Kezdjük szépen sorban, nem libasorban, hanem szeptemberhez érvén, sorvezetővel, vonalzóval :) :lol:

Msi: becenevek jók, Blanci nekem is azonnal nyelvre állt, esetleg nekem még a Blani, a Babi tök aranyos :D Én 56-os ruhákból túl sokat nem akarok, no persze biztos nem annyival fognak születni, úgy remélem hogy 46-50-es mérettel, de úgyis gyorsan nőnek. Egy szériát akarok 56-osból, és a többi 62, 68, stb., kicsit előregondolván a téli ramaty havas, síkos, jeges utakra, amikor nem lesz kedvünk babaruháért menni :D
Nekem a séta még elmegy, jobban is menne, ha egy bizonyos panaszom nem lenne :evil: A köldököm bal oldalán, egy kb. 20-50 Ft-nak megfelelő területen ég, fáj, és ha pl. hirtelenül ülök fel, olyan mintha kést szúrnának ott belém. A méhemhez és a babákhoz ennek semmi köze, azt már tudom, ugyanis nem terhesen is előfordult olyan esetekben, amikor borzasztóan fel voltam puffadva. Csak most már ez a panasz mindennapos, és nem tudom mivel lehetne csökkenteni :( Sokszor ez gátol meg minden tennivalóban :(
Írok PÜ.-t :)

Avrenim: jó hogy mondod a hálóinget! Ugyan babakelengyét már állítottunk fel, de össze kellene pakolni egy olyan listát is, amin azok szerepelnek, amit anyucinak kell magával bevinnie a nagy pillanatra /ami intézményenként lehet kiegészülhet egy-két extra dologgal, gondolom :roll:/
Csigák ellen én csak a sót ismerem, legalábbis a házatlan pucér ellen.. :roll: :lol:
A pari, papi, meg a cékla talán savas nekik, nem? Hála Istennek! Én is utállom őket :evil:

Beze: 6E, nem semmi, kicsit morbid humorom van ma, a 6E-ből akkor 4E volt a két fehér tappancs? :lol: az anyag pedig 2E :D /bocsi :( - a boltosokat nem értem :( - viszont a felső akkor is nagyon csinos!!!/

Krisztin: iskolakezdés nyűgjei gondolom leterhelnek :( /Ahogy persze a többi kismamit is itt, akiknek iskolába vonul gyermeke szerdától../ Remélem zökkenőmentesen indultok :)

Anka: Apósodnak kitartást és az egész családnak is hasonlókat főleg lelki vonatkozásban! Sajnos erre felkészülni nagyon nem lehet, de ha az emberben valahol ott motoszkál, hogy megtörténhet, akkor talán induri-pindurit könnyebb feldolgozni :( Mindenhogyan rossz :(
Apa mozgásérzéséhez gratula, nálunk is mámoros percek, ha apa tapizza a pocót :D
Ez az UH kép annyira megható, mégha ufós is, olyan kedves arca van, és azok a szemek, az ilyen képek mellé mindig kell papírzsepi :D :)

Monka: ez a nátha már tényleg aztán monnyon le :( :evil:
[quote]A írta:nnyira kis édes mintás pihe puha ruhácskák vannak, hogy alig bírom otthagyni a boltban
- megértlek, de én nem csak azokkal, hanem a teszveszen vett/látott dolgokkal is így vagyok :) És ez természetes :) Mi is korainak tartjuk a vásárlást, ahogy fentebb írta Msi is /babona is kicsit../ de mégis jó érzés :) Valahogy valósághűbb a történet, az érzés, hogy itt mindenki vagy először, vagy többedszer, de ANYA lesz :)
Akkor holnapután a szekérről kérünk szépen egy képmellékletet ide feltölteni kukkantásra :D

Bettike: vigyázz magadra/magatokra! Kép

Most hirtelen ennyi, majd még jövök lehet később ömlengeni.. :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Mondjuk az szép lesz, ha ma megint elkezdek itt ömlengeni, mert még a végén velem lesz tele egy oldal amit pedig nagyon nem szeretnék :( :evil: :twisted: :lol: :D :) 8)

Kép
kis-csillag
Tököl

sziasztok!

hétvégén Pázmándon jártunk a barátainkkal, most ezzel a képpel köszöntelek titeket ezen a héten. Lilivel a sziklákon :)

Kép

nagyon szép vagy avrenim, annyira tetszik rólad ez a kép, amit töltöttél! otthon készült? a paradicsomaidat meg megirigyeltem :D

nyufó: nagyon frankó lett a tv állvány ;)

olvastam, hogy sok családi szomorúság is történik és felvetődött mostanában. fel a fejjel lányok!!!
sok puszi mindenkinek! mennem kell most.

Kép
spumilla

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.31 18:46-kor.
szonce82

Kis-csillag
hát úgy különböztetem meg hogy Bence van alul ő a csendesebb és főleg alul jobbra rúg párat, Blanka pedig felül van és balra na ő rugdossa a bordámat elvileg..,aztán lehet hogy csak a fantáziám nagy és tökre nem is az rúg akit gondolom, de úgy okoskodtam hogy akkorák még nincsenek hogy keresztbe rúgjanak…amúgy doki lőtte be nekem hol találom meg őket:)

nem lehet köldöksérved véletlen? Várom a Pü-t:D és ömlengja csak nyugodtan nekem tetszik amiket írsz:D

wááááááááááááááááááááááááááááááááá most hívott az uram 1-re jönnek családlátogatóba a bölcsiből ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá még jó hogy amúgy is rámoltam most nem kell kapkodni....rendmániás vagyok most legszívesebben kifertőtleníteném az egész házat...de visszafogom magam tegnapi séta kikészített meg a csípős mustár az ikeában éjjel fájta pocim...húúú most úgy érzem a tanárnéni vizsgáztat és kiderül hogy megbuktam....áááááááá

KépKép

KépKép
msi22

Kis-csillag még szép, kedden ez lesz az első dolgom :D
Spumi nagyon szép helyen voltatok :wink:

Lányok, hívtam a dokimat, 3-ra berendelt, mert görcsölgetek, de csak jobb oldalon, azt mondta UH+ gyógyszer és pihi, de menjek be ma, mert megnéz :( :cry: csodafórum kérlek kérlek kérlek :!:

Kép
monka1

Sziasztok!

Regi épp a plüss mackó szájába tömködi a sonkát amit kapott :lol: Olyan furi, már csak 4 hónap van, ha csaszi akkor lehet csak 3 és fél és még nem vettem semmit a picinek. Lehet lassan átgondolom én is hogy mi az ami kell.

Avrenim nagyon ügyes vagy te is hogy nem híztál! Az bíztató hogy ha a csiga nem bántja a parit és a paprikát, de hogy bírják a sok esőt, kevés napot? Akkor inkább rohadnak mint érnek nem? Mert akkor úgyszintén esélytelen, hacsak nem építenék fóliát, de azt meg biztos nem fogok :cry: De mondjuk nyáron otthon szoktunk lenni, úgyhogy akkor azért tudunk enni finomakat, főleg hogy a zöldséget sokszor a piacon vesszük egyből a termelőtől. De az az igazi az biztos hogy kicsoszogsz a kerbe, leszeded a kis reggelihez való zöldséget és nyammmmm.... :lol: Nem semmi szegény pasi ágatok milyen göthös :cry: De akkor szerencsére apud megtörte az átkot.

Beze mikor mész dokihoz hogy meg tudd kérdezni hogy a szülésben akadályoz-e ez a szalag? Gondolom azért akkor megnyugodnál ha mondaná a doki hogy nem gond :lol:

Msi húúú így mi lesz veled? Akkor tényleg rá kell kapcsolni a vásárlásokra :shock: ! Nagyon megy a drukk Balónak!!!! Írd meg hogy hogy fogadta, kíváncsi vagyok! A 4d-re meg megy a drukk és kérünk szépen tőled is fotókat :lol: Rityálj csak nyugodtan mi meghallgatunk szívesen :lol: Családlátogatás a bölcsiből :shock: ? Azt meg miért? Írd meg hogy hogy sikerült, megy a drukk, még jó hogy rend van, mááák :lol:

Anka sajnálom hogy ilyen nehézségek vannak a családban :cry: Szorítok hogy lemenjen a láza és minden rendben legyen :cry: Az viszont nagyon klassz hogy apával együtt tudtátok élvezni Bébilla ficánkolását, legalább valami jó is :D Peti mióta jár bölcsibe? Én is ilyen voltam különben, végigcirkuszoltam az egész utat a bölcsi kapujáig, meg kapaszkodtam a rácsba hogy nem megyek be, meg ilyesmiket mesélt anyu, szegény... Nektek se lehet könnyű... Nálunk a gyerekszoba az emeleten van, úgyhogy nálunk eleve a nappaliba került a játékok nagy része, mert itt vagyunk nap közben. De teljesen ismerős amit írsz. Tárolókban van a sok játék, ami esétre a nappaliban, előszobában, étkezőben és a konyhában szét van szórva és tele van a föld játékkal mindenhol,egy óra amíg összeszedjük, aktív a gyerek :lol: Hát ezen az ufó UH-n nagyon jót mosolyogtam, annyira éééédes!!!!!

Monka csuriban kezem lábam :!: :!: :!: Csodafórum hajrá!!! Nagyon szorítok! Mióta van ez? A reggeli beírásaidban még nem írtad. Most kezdődött? Nagyon erős, sűrű?? Írd meg mi volt kérlek ahogy tudod, mert izgulok ám érted!!! A szekérről mindenképp dobj majd fotót. Melyik lett végül????

Kis-Csillag már cáfolok is, Regi meg se mozdult a pocakomban, nem akarták elhinni hogy nem érzem és kint egy kis duracell. Ezek után kíváncsi leszek a picire, mert őt érzem, lehet hogy ő meg majd ül egy helyben a sarokban :shock: ? Szóval lehet nálunk fordítottan működik :lol: Elég rosszul hangzik ez az égő érzés a pocidon, nem kéne megkérdezni az orvost, lehet hogy lenne rá megoldás, ne szenvedj tőle! Gyere csak, én szívesen olvasom az ömlengésed :lol: :lol:

Spumilla ügyesek vagytok hogy kimozdultatok kicsit kikapcsolódni, szép helyen voltatok és Lili is biztos élvezte nagyon. Egyem meg a pofiját, az öreg kutyusunk jut róla az eszembe, aki sajnos már pár éve nincs velünk, de neki volt ilyen fehér már a kis pofija. Azért Lili korában szép teljesítmény megmászni egy ilyen sziklát, jó karban van :lol: :lol:

Szonce akkor neked hol van az otthon? Ott van a család is, nem csak a barátok? Az rossz lehet azért ha a szülők is messze vannak. Most 4 éve nekem is mindenki 2200 km-re van, szóval én aztán teljesen megértelek :cry: .Háthha ha mentek babaklubba vagy most a játszócsoportba ott találkozol esetleg szimpi csajjal, jó lenne! Megy a drukk apa véglegesítéséhez! Sajnálom hogy nálatok is ilyen nehéz családi helyzet van :cry: Szerencsére nálunk minden szülő megvan, remélem még sokáig meg is lesz. Anyukámnál tavaly ősszel diagnosztizáltak mellrákot, na az durva volt, de időben elkapták, most már túl van a sugáron és reméljük hogy nem újul ki újra. A párom szülei (persze vannak kisebb egészégügyi problémák) fittek, szóval remélem hogy ha nekem nem adatott meg legalább a gyerekeimnek lesznek nagyszülei sokáig :lol: :lol: :lol: Ügyes Ádám hogy ilyen könnyen vette az átszoktatást!

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufó nagyon édes vagy köszönöm :D ha csurizol, akkor tuti minden ok lesz :wink: ma reggel kezdődött, de azt hittem elmúlik és semmi különös, azóta meg sűrűn jön a jobb oldalamba a görcs, ahol a pici feje van, és elég erős, de most 3-ra megyek és akkor megnézzük UH-val, meg kapok bogyót, aztán irány fekvés, de mindenképpen megírom, hogy mi volt, ha hazaérek :( és kérek majd fotót is, ha már ott vagyok :) köszönöm még egyszer, nagyon aranyos vagy :D a Chicco lett végül, mert a Concordnak kicsi a két első kereke (és múltkor volt szerencsém olyat tolni egy parkban, hát azt hittem sérvet és agyrázkódást kapok, mire kitoltam onnan), a Casualplayt meg már nem forgalmazzák többet, a még meglévő darabokat adják már csak el :( de nem baj, mert tologattam tegnap a kis szekeremet és nagyon jól kezelhető, nekem nagyon bevált és a picinek is lesz elég hely benne :D nincs "Regi macit etet" kép? :lol: úgy megnézném :wink:

Kép
monka1

Halihóó!!!

jaj én is lefárasztottam magam, takarítás,főzés/igazi kismamis csemegeubiskaja-felrakom ma fórumra/,mosás,de megtudnék vele barátkozni, ha nem 12óra melózás után kell mindig összevakarnom magamat meg a házat..mondták a kolleginák,hogy majd ha otthon leszek,1hét kell mire kipihegem még a melót és átállok házi üzemmódra,utána meg minden nap egy-két házimunkával eltudok szöszölni..már alig várom!
Múlt héten eléggé állt a bál a családban, bucira sírtam a szemem,jegeltem is kanállal..a babó teljesen kész volt úgy rugdosott, hogy járt a hasfalam, anyum mondta is hogy bizti fel akar vidítani..most meg hogy már stimmel minden lapít, egy-kétszer érzek vmit, de semmi erőset és nem olyan konkrétan,szóval tiszta para vagyok....jó hát nem kifejezetten figyelek oda magamra,cipelek,hajolok, futottam a busz után(igaz hogy majd megfulladtam)
/jól van,most kicsit aktívabb lett ahogy így belemerültem az írásba :) / A melóhelyen már kismama nacit hordok,nagyon jó mert egyáltalán nem szorít,de mikor megyek haza, ilyen nem kismamis gumis gatyóba, ami ugyanúgy nem szorít,de járás közben dörgölheti a hasam, akkor olyan keményedéseim,görcseim voltak, hogy csak nah....szóval Monka szerintem ne aggódj, tényleg csak vmi front lehet, szorítok neked a Dokinál!!

A magányról: én igazából szeretem, igénylem is, az a jó hogy párom is ilyen,szóval néhe külön légtérbe vonulunk én zenét hallagtok ő netezik, de ez teljesen természetes nálunk. A munkahelyemen kiélem a kezdeményezőkészségemet, szeretek nőkkel dolgozni, segíteni nekik, a férfiakkal már hüvös és kimért szoktam lenni. Örülök,hogy olyan helyen lakok, ahol a szomszédjaim is zárkózottak, nem szeretem a kényszeredett beszélgetéseket..csak a közvetlen szomszédjaimat ismerem,azoknak köszönök, ellentétben a párommal aki az egész utcán mindenkivel barátkozik és név szerint köszönő viszonyba van velük...kérdezte is miért nem vagyok nyitottam az utcabeliekkel, de az indokom az volt,hogy a munkahelyen elég idegen emberrel barátkozok, a másik meg hogy még a kerítésen belül gyanítom,hogy itteni lakó lehet és köszönök neki, de buszon,piacon már nem ismerem fel hogy jah ő abba a kék házban lakik stb../sokszor láttok vkit metrón, hogy juj de ismerős,csak nemtudom honnan,nem szoktam odamenni,hogy megkérdezzem,ki lehet,általába kórházban látott beteg vagy a hozzátartozója/
A nyitottság szerintem azon múlik,hogy ki hol nevelkedett, párom vidéken kertesházban, én meg 4fal között Budapesten..
jah és imádtam azt,amikor anyumék elmentek vmilyen programra és otthon hagytak, annál jobb volt ha még az éjszakát is egyedül tölthettem, enyém volt az egész ház hajnalig tévézhettem,számítógépezhettem stb.. szóval lehet szeretni is a magányt :roll:

Beze felsőjét rájöttem,hogy miért lehetett ismerős: az uncsitesóm felesége is babát vár,vett bő felsőket, és ruhafestéket és ugyan ilyen kistappancsokat festett a ruhára a poci részen! :) szóval aki kreatív és irigyli Beze mintáit maga is alkothat!

jah az alkotásról:
Kép Tükör
nem tetszett, egy tükörnek a csiga formájú motívumai, és a kerete, hobbyfestékkel átalakítottam,így színben már passzolt a vöröses rattanbútoromhoz, ami fölé felhelyeztük.

Jah és Spumilla,igen a saját házunkban készült a kép, a háttérben lévő elefáni ormánya a bejárat felé néz,hogy hozza a sok-sok pént be 8) és még egy alkotásom töredéke is ot van a képen, azt most külön felrakom:
Kép Három nővér

Nagyon szép a kilátás, csodás helyen voltatok!!Párom Pilisborosjenőről jött és ott is ugyan ilyen hegyek vanna és sziklák, csak jó nagy túra felérni a hegy tetejére..

jah és maradjunk a babáknál is:anna geddes puzzle bekeretezve a falon:
Kép annageddes

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

http://mamami.hu

érdemes megnézni vannak helyi fórumok, baba-mama találkozók. remek terep uj barátok szerzésére :)

Kép
spumilla

Avrenim köszönöm a nyugtát :D :D :D tudom, hogy rendben van, csak még nem volt ilyen és megijedtem és a doki is mondta, hogy azért megnézni, aranyos volt :D nagyon szépek a képek, de a tükör, az nagyon csudaszép :D Én vidéken nőttem fel, de azért elég zárkózott vagyok :( de szerintem neked az is közrejátszik, amit mondasz, hogy a munkád miatt sok ismeretlennel találkozol :roll: így teljesen megértelek

Kép
monka1

Spumilla: irigy-irigy, nagyon szép helyen voltatok!

Szonce: látom akkor már ketten vagyunk :roll: :D Ha már majd meglesznek a picik, valószínűleg több embert megismerek a környéken, de lehet kicsit türelmetlen vagyok én is :roll:
Viszont a talira valahogy eljöhetnél :wink:

Msi: a bajom az, hogy a Lurik a 4D-n mindketten bal oldalon voltak kvf-ben, Csenge közelebb a méhszájhoz, Csongor pedig feljebb..
Csak néha olyan furi, mert vagy befeszít valamelyik, vagy elfordul, vagy nem tudom, de olyankor nagyon rossz. /Még az fordult meg a fejemben, nem-e ez lehet nálam a keményedés, mert olyan ritka ez, hogy összetéveszthetem egy fordulással :roll:/
Köldöksérvre én is gondoltam, de korábban is tapogattam, meg most is néha, de nem érzek semmit, már ami sérvre utalna, lehet csak megszakadt az izomzat, mert a gravitáció elviselése a legnehezebb számára.. :roll:

Monka: lassan már a dokinál leszel, várunk a hírekkel, de nyugalom, SZUSZÁÁÁ, jobb oldali görcsök? Nem a veséd, vagy a húgyvezeték lesz az? :? Nyugi, tuti minden rendben :D
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nyufó: rendben, jövök én majd ömlengeni, de most szerencsétek van, még tart a Grace klinika sorozatom dvd-n :lol: :lol:
Erre az aktívkodásra én is kíváncsi leszek!

Kép
kis-csillag
Tököl

monka: nagyon drukkolok neked, nem lesz semmi, de majd ird meg mikor visszajöttél!

avrenim
nagyon tetszik a tükröd!!!! a 3 nővéres kép meg tök profi!! ezt sablon alapján készitetted vagy ilyen brutálul tudsz festeni? mondjuk mind1 melyik, mert nagyon szééép!

Kép
spumilla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?