A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Helyes :)
Babakocsi árából alkudtunk :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Bekri! Maga alá húzta a lábát. Ha nincsen maga alá húzva, akkor kb. derékszöget zár be maga alatt. Úgy nem jó? Mit gondolsz? JObban szét kell húznom? "Kiegyenesítenem" a oldalam/medencecsontom irányába ?

Csillag! Pihenőszéket vadászok én is. Tesz-vesz és Vaterán. 4000 körül vannak... hát keresni kell nagyon! :(

Királylány! +9dl? Húúú! Az jó sok! Nem fejek, esetleg, ha nagyon feszít, könnyítek egy kicsit. De 2 napra nem szedtem homeos bogyeszt és akkor igen csak Kalahári lettem. Szóval éppen annyi van többnyire, amennyi kell.
szilvi35

na igen...pihenőszék gond :(
majd lesz valahogy ...most egyet megfigyelek :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

félig kész a fürdő kreáció :) :oops:
csak egy képet mutatok :)
a többi titok :D :wink:
Spongebob...kissé elhízott a rajzomon...de hát végeredménybe a fürdőben van...jól megszívta magát vízzel :D :oops: 8)

Kép

heheheheeeeeeeeeeeeee :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó lesz Csillag! De a kész képekről is kérünk fotót!
Babakocsi kipróbálva,jelentem szuper :) a lépcsőn is könnyebb felhúzni,de holnap azért kendővel megyek,ki tudja Clariéknál hány lépcső van :lol: :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

van egy pár...12 kb :) fok

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Szilvi nem +, Áron üvegből eszik.....de mostanában kevesebbet eszik.

királylány

Pfúúúú....sűrű volt a hétvége, de szuper!!! Tegnap párom tesójáék jöttek, meg összegyűlt az összes unoka (5). Ez elég ritka pillanat, így fotózkodás volt. Hát ugye Bercibó a legkisebb, a következő akár az apja is lehetne: 21 éves :)
Ma meg Anyumékhoz mentünk névnapozni, bár szinte minden nap látja, de nagyon örült az unokának. Ugyhogy nemrég ért véget a hétvégi Bercibó roadshow!
limo73

Csillag! Nagyon ügyi vagy! Szabad-kézzel?
szilvi35

Sziasztok!

Börzén vettem habszivacs dekort, nagyon jól néznek ki, már fel is tettem :) Majd teszek ide képet.
Összefutottam Maressal! Hát lányok, tündéri kis lasztija van... :D
Megkértem, had fogjam meg.... :D
Olyan jó!!!!!! :D :D :D

Dél után kicsit nyűgös volt a kisasszony. :(

Évi!
Felhoztam volna a kocsidat! Ha kényelmesebb gyere azzal nyugodtan! ;)
Én már nagyon benne vagyok :)

Ma a Tescoba a pénztáros:
-De édes, mennyi idős?
-Ma egy hónapos.
-Koraszülött volt, hogy ilyen pici?
-Nem, 5 nappal túlhordtam....

Most már kiváncsi vagyok a holnapi napra, hogy lássam, tényleg Minimanóm van-e :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Jó reggelt!

Csillag
Nagyon ügyes vagy!

Jó szórakozást a talihoz! Várjuk ám a képeket!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt
Én is várom a délutánt!
Clari,dehogy cipeled Te a kocsit :roll: kendővel megyek szerintem.

evilany

Kép

reggeli vidámság :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!
Édesek a babáitok, visszaolvasni még mindig esélytelen vagyok! Azért jelentkezem, mert megígértem, hogy írok majd magunkról.
Fannika általában éjszaka alszik, ma ugyan 1* kelt. Este 8-kor evett, majd 2-kor, majd 1/2 7-kor. 100-140 közt eszik általában. Ma mindkétszer 120-at kért. Fürdeni imád. Pocakfájás Infacollal jóval kevesebb és enyhébb, evéssel vigyázok, hogy mit. Tejci van, a fagyasztóban is már 4 liter van 3 hét alatt. Tegnap voltunk 1 hónaposak. Egy kis cukorfalat!

Császáros csajok, ti meddig véreztetek és vérzik-e még valaki 4 hét után? Dokim azt mondta, 2-3 hétig tart..

babaimádó
Kép
babaimado

Babaimi
Nekem most indult újra v.már megjött még magam se tudom!

Ennyi tejci hűűűű nekem 3 dl van a fagyóban :shock: Tomi 60-80akat eszik olyan fura mikor írjátok ezeket a 100 fölötti értékeket...de ezzel mondjuk napi szinten 30-50eket hízik szóval nem aggódom.

evilany

[quote="szilvi35"]C írta:szilvi35sillag! Nagyon ügyi vagy! Szabad-kézzel?

igen :)
lerajzolom papírra (vázlat) aztán felnagyítom a falon :oops:
néha nem ugyan olyan...de istenem :)
spongebob is kissé meghízott :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Clárika nyugi-Gergő sem nagy :)
Én is várom a talit..gyorsan főzök...aztán etetek és indulok...
Remélem nem szakadok meg!

köszi Ircsi :oops: 8)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Katus csodálatos :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

vigyek fényképezőt vagy nem kell?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag csak ügyesen :) juuuuj de jó lesz 5 babuci!! Lesz hangzavar,Miki azon nevetett :) ha rákezdenek 5-en,Clariékat kilakoltatják :)

evilany

Én viszek fotóapparátot! :wink:

evilany

Évi, milyen időközönként ezsik és éjjel is kel?

babaimádó
Kép
babaimado

2.5-3 óránként.
éjjel általában 1x van hogy 2x(most fél1-kor,fél 4-kor...)

evilany

sziasztok!

nekünk nagyon nem jó éjszakánk volt... tegnap este 7.30-kor evett, aztán éjfélkor, 3-kor, 5.30-kor, 8-kor, és most is ébren van... ja, és a lényeg, hogy az összes etetésnél bealudt... éjjel nem mértem, de most reggel igen, és csak 40-et evett... :(
nagyon nyűgös! ritka nála az ilyen! lehet azért, mert én is padlón vagyok? :arrow: apa ma reggel elment, gyakorlatilag a tegnap délutánt és a ma reggelt végigbőgtem... ez nem a mi napunk.... na mindegy, remélem délután felvidítanak a csajok!!! :) és a kispasik! :wink: :lol:

Évi 60-80-akat eszik? de érdekes! Zoé 100 alatt éhes marad... (csak halkan súgom meg, hogy tegnap éjjel rengeteg tejem volt, és reggel amikor felébredtünk, egy ciciből 170-et szopizott ki... mondjuk ő is nézett utána nagy szemekkel és nyűglődött rendesen...)

Kép
gtunde75

Tünde-sajnálom :S :(
Gergő tuti mosolyt csal az arcodra majd-megbeszélem vele...olyan grimaszokat tud vágni :)

Nyugi kislány...beszélgetünk,elmondjuk egymás nyűgét...és jól érezzük magunkat!

ami nem utolsó:
Halálba nasizzuk az okos fejünket :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!
Elolvastam az utolsó két oldalt remélem írni is tudok mindenkinek!!

Minden babucika csodálatos a képeken először is ezt leírom mert fontos!!!!

Dia hát napirend,szerintem nekünk az is a baj nem nagyon megyünk ki sem max ha apukája elnem viszi kocsikázni személyautóval mert azt nagyon imádja úgy alszik benne mint a bunda,de nem nagyon megyünk még ki lehet ki kellene nem marad amugy kint nem ismeri szerintem a levegőt vagy nem tudom.Jó sok tejcsid van és fejés,hát nem tudom,hogy lehet fejni 2 gyereket nevelni háztartást vezetni mosni,le a kalappal előtted!!!!!!!!

Bea 3 gyerek nekem még az egy is fejtörést okoz nem rossz értelemben csak nem tudom én vagyok béna vagy még picik vagyunk és ez a gond de olyan nehéz mindent megoldani!!!Te is ügyes vagy 2 gyerek mellett,remélem Lili is fog majd nézelődni,szokot meg már gögyög is meg figyel nagyon ránk ha beszélünk neki,de nekem sokat sír vagy ez természetes nem tudom!!!

Évi aranyos a kocsi nagyon amit vettetek és egészséggel használjátok!!!!!Ügyes vagy te is elteszel dolgokat nálunk ilyenre nincs lehetőség Lili megeszi ami van fejni meg nem tudok ki belőle,most a jobb mellem fele piros nagyon meleg görcs van benne,és fáj,de egyszerűen hiába fejem nem jönn semmi belőle,ha Lili eszik először belőle és utánna fejem!!!Nekem is jobban megnyugszik a páromnál és sokat vagyok feszült és biztosan érzi,mikor nem tudom mi a baja akkor ideges vagyok és tuti érzi és még jobban sír,ilyenkor utálom magam emiatt!!!!!

Tünde ismerős a sírás nálam is volt ilyen most kicsit jobb igaz az én párom itthon alszik meg napközben haza jön de nekem is hiányzot a közelsége és sokat sírtam,remélem a tali felvídit majd!!!

Csillag örülök,hogy jól vagy jó hogy jobb a kedved!!

Melisch de jó neked,van segítség de viszont bitos hiányzik a párod is,nagyon cuki a picurod,nekem is van szopis párna de még ki sem próbáltam soha meg görnyedve szoptatok ezért fáj a hátam is nagyon!!!
Ircsi Katus már kész hölgy nagyon cuki!!!!!!!!

Ma reggel fürödnünk kellett mert vissza jött az összes kaja amit megevett a drágám,és olyan lett a kis feje vagyis a haja és muszály voltam megfürdetni majd ha délben eszik lehet megyünk ki de nem gond hogy reggel 9 körül fürdött és kiviszem?????Én hiába viszem ki magammal a konyhába nem marad síros picsa
:lol: ha rázom akkor elvan vagy ha szopizik,vagy alszik :lol: :lol: mondtam új nevet kap Hiszti Bori,vagy Falánk Lili!!!

Kép
bévi

Bévi! A személyautóval való kocsikázással nagyon vigyázzatok!!!! Minden baba szereti, de hamar meg is szokja!!! Nehogy úgy járjatok, mint egy ismerős, hogy csak kocsikázva volt hajlandó aludni a baba, és éjjel is vinni kellett!!!! Elég veszélyes játék szerintem...
Érzi, ha feszült vagy, akkor annál jobban sír! Lazíts egy kicsit, próbálj megnyugodni! Hidd el, mindkettőtöknek jobb lesz!
Mi se vittük ki minden nap sétálni, egyrészt elég c@r idő volt, másrészt nem tudtam, hova tegyem a napirendben, de már megoldottuk, és igyekszünk minden nap menni. :oops: 8)
Még 3 hetes sincs, ne várj tőle napirendet!!! Hidd el, csak idő kérdése az egész! Különben is, nyűgös napokon borul a napirend, és nem is fog minden nap óramű pontossággal ugyanakkor enni, aludni, fent lenni, csak kiszámíthatóbb lesz egy nap. Na de a legfontosabb NYUGI ÉS LAZÍTS!!!!!!!

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi tudom amúgy,hogy az én hibán,hogy nyügös mert én is feszült vagyok és nekem most örülni kellene van egy kis tündérkém nem pedig feszültnek lenni,sajnos :cry: :cry: :cry: nem tudom ezt annyira befolyásolni,talán a fáradság az oka és ha sír akkor kibukok mert mindig szeretném ha nyugodt lenne,és ilyenkor nem tudom mit csináljak vele,kocsikázás azért nem olyan durva csak párszor voltunk mamánál és a városban,mi még nem voltunk sétálni talán ma megpróbáljuk!!!!És én is nyugodt lenni,és nem agyalni más dolgokon!!!Csak Lilire koncentrálni!!!!!!!Néha büntudatom van amiért nem tudok nyugodt maradni és ezt ő is érzi rajtam,és ringattam a pólyával úgy altattam és úgy érzem ehhez hozzá szokott és már nem tud nyugodt lenni csak ha rázzuk a seggét!!!!Eleinte el aludt magától is ha csak letettük most már nem csak ha altatom vagy szopi közben el alszik!

Kép
bévi

Nah ébredezik megyek és vele leszek,sok puszi mindenkinek,és megpróbálom,magam észhez téríteni!!!!!

Kép
bévi

Mennyit szopik és mennyit hízik egy csecsemő?

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... 3337%3B%3F

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Pécsiek! Jó talit nektek, aztán várjuk a képes élménybeszámolót! Kíváncsi vagyok, 5 pici baba hogyan viselkedik majd, milyen lesz!

Évi! Szuper a babakocsi! :wink: Lökdösés: :evil: Vérzés nálam hál' Istennek nem jelentkezett. Jövő héten kell menni 6 hetes kontrollra :D, el se hiszem, hogy már itt tartunk! :roll:

Tünde! Lehet, hogy érezte rajtad! Nem tudom, mitől, de Bence is nyűgös volt az éjjel! Este élvezte a fürdést, aztán evett, (máskor eszik és bealszik a cicin), most az Istennek se akart lecsukódni a szeme! :shock: Odáig jutottam, hogy velünk aludt a nagyágyban, nem tudtam mást csinálni, mert ha letettem a kiságyba, azonnal sírt, ahogy a szívemre tettem a kis fejét, elhallgatott... Úgyhogy ma mosott c@r vagyok... Mert negyed 6-kor felkelt, és utána se volt hajlandó aludni, csak rajtam. Anyahiány, gondolom. :roll: Most mertem betenni a kiságyba, de hallom, hogy nyöszörög néha néha... Kíváncsi leszek... Már fél kézzel ettem, ittam, muszáj volt.

Csillag! Nagyon tetszenek a falfestményeid, ügyes vagy!!! :wink: És Gergő is édes, no meg minden baba!

Babaimi! Jó, hogy néha tudsz jönni! Én is néha jövök, de mindig olvasom a fórumot Bencével a karomon :oops: , csak írni nehéz, mert kitölti az időmet, főleg, hogy egyedül vagyok 2-ig! Ha Bence alszik, én is azt teszem általában :oops: (vagy eszek, pisilek, zuhanyzom), mert nem tudhatom, milyen éjszaka vár ránk,vagy hogy mikor ébred és utána alszik-e vagy ébren lesz és akkor játszunk.

Clárika! Szuper, hogy írtad a cseresznyemag párnát, azóta mi is vettünk, használjuk és úgy néz ki, beválik! Persze 2x5 csepp Espumisant is szedünk, de mivel még így is néha nehezen jönnek ki a gázok, ezért bevetjük a cseresznyemag párnát. Most barátnőm hozott olyan cseppet, amit ők is használtak, kipróbáljuk azt is, csak előbb elhagyjuk az Espumisant és átállunk arra. Az mégsem gyógyszer...

Dia! Én még mindig csodálattal olvasom, hogy ilyen jól boldogulsz két gyerekkel! És mindenki más is! Nekem Bence egyedül kitölti a nap 24 óráját. Néha már alig várom, hogy jöjjön a Tomi haza, mert már nagyon kell pisilnem, de nem jutok el... Mondjuk ez csak nyűgös napokon van, abból szerencsére nincs sok, csak ha túl sok új inger éri vagy hidegfront van.

Szombaton berohantunk vásárolni. Anyósom vigyázott Bencére. Nem is tudtam venni magamnak meleg ruhát, ami kellett volna. Egyszerűen nem volt kedvem, egyfolytában a Bencére gondoltam, mi lehet vele, vártam a telefont, hogy nagyon sír, menjünk haza. Tomi is látta rajtam, hogy nem tudom elengedni magam... Bencével akartam menni, csak babakocsival közlekedni nehéz, hordozót cipelni sokáig nem olyan jó, meg ő se szereti huzamos ideig :arrow: 2 óráig mondjuk, amit meg is értek. Ezért várom a kendőt, azzal csak könnyebb lesz. :roll:

Kép

Kép
barbcsi

:D Végre tali! :D
limo73

Múlt héten voltunk hasi és koponya uh-n. Minden rendben van. Bementünk, aludt a hordozóban, azonnal sorra kerültünk szerencsére, fel is ébredt rá. Nővér mondja, hogy a doki mindjárt jön, mondom oké... Bence szépen elnézegetett, de amikor már tizenx perce nem jött a doki, elfogyott a kislegény türelme és sírni kezdett... Egyre jobban... Át is jött egy másik doki, gyorsan megcsinálni, hát végigsírta. Aztán felöltöztettük, be a hordozóba és csendben is lett. Hazafelé már aludt is. Mondanom se kell, hogy mikor végeztünk, akkor ért oda a doki, aki persze, hogy pasi volt... :? Ráadásul hasi uh előtt közvetlenül nem lehet megszoptatni, hát persze, hogy éhes is volt... Oké, hogy egy felnőttet megváratnak, de egy pici babát! :x :evil:

Voltunk védőnőnél is, aki majdnem elájult... :D :lol:
3600 g, 54 cm-rel született a Bence, fej és mellkaskörfogata is 33 cm volt. 3400 g-mal hoztuk haza. Most 4600 g :roll: :roll:, 56 cm, fejkörfogat 35 cm, mellkaskörfogat 36 cm... Védőnő néz rám, hogy mennyit eszik ez a gyerek? Mondom nem mérem, de jó sokat az biztos. :D :D El volt ájulva, hogy mennyit hízott és mekkora baba. Mondta is, hogy hát igen az anyatej. :D :D Kicsit még váladékozik a szeme, gyerekorvos holnap megnézi, aztán dönt, mi legyen. Minden más rendben van.

Egyébként jól telnek a napjaink, kezdem megszokni, hogy hétköznap egyedül kell helytállnom vele, de jól vesszük az akadályokat. :wink: Mondjuk a múlt hét kemény volt, Tomi 22-6-ig és 6-14-ig dolgozott, tehát 16 órát folyamatosan. Hazajött, adott nekünk puszit, evett, közben beszéltünk kicsit, aztán aludt, felébredt, fürdettünk, puszi és ment is... Akkor én is sírtam, hiányzott a közelsége Bencének is, nekem is. :( :cry: Napirend féle már fellelhető nálunk, ez csak akkor borul, ha nyűgös napunk van. De ilyenkor is a fürdetés-vacsi-alvás az egy biztos pont. Szopizik nagyon ügyesen olyan 2,5-3 óránként, ez csak a késő délutáni-kora esti órákban borul, akkor általában előjön kicsit a hasfájása az Espumisan ellenére is, erre még kell megoldást találnunk, mit csináljunk akkor vele. Ebben az időben 2 órán belül akar szopizni, amit egyenlőre úgy oldok meg, hogy ugyanabból a ciciből kapja, amiből előtte evett, így nem tudja túlenni magát annyira, mintha a teli mellemből kapna... Tudom, hogy 24 órában folyamatosan termelődik a tej, és legnagyobb részt szopi közben, de még mindig jobb, ha a már a szinte üres ciciből kap ilyenkor, mintha a teliből kapna... Bár már keresek megoldást erre is, de ilyenkor csak ettől tud megnyugodni...

Na megyek, mert sír a kisfiam. Igyekszem még jönni! Puszi!

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok!

Rövidke életjel nagy sokára :)
Ne haragudjatok, de a szabadidőnket nem a net előtt töltöttük az elmúlt 2 hétben...

Szülésről: aug. 27-én este 10.05-kor felvettek a kórházba magzatvíz szivárgással, a szülés beindult magától, de tudtuk hogy csaszi lesz a farfekvés miatt. Hajnali 1.08-kor felsírt Korinna a műtőben, nagyon megható pillanat volt.
72 órás kórházi tartózkodás után hazajöhettünk. Sajnos tejci alig van már, egyik cicimben egyáltalán nem volt egy csepp sem, doki szerint az nem olyan mirigyes, hogy tejet tudna termelni :roll: A másikban múlt héten volt elég tej, de kedden belázasodtam, majdnem 39 fokos lázzal lézengtem 2 napig, na azóta örülök ha összesen 100-120-at tudok fejni egy nap alatt (Korinna nem szopik és egyáltalán nem is szopizott, mert nem találtuk a megfelelő szopi pózt és nem tudta megfelelően elkapni a cicit a befelé forduló bimbó miatt :( Próbáltuk a bimbóvédőt, na azzal szegényem semmit sem tudott kiszívni, csak jól felhergelte magát.)
Így sajnos tápot eszik a kis kincsem. Nagyon nyugodt baba, semmiért nem sír csak akkor ha éhes, de akkor a tapétát is leüvölti a falról :) Gyakorlatilag eszik-alszik, 2 éjszaka már 6 órát is kibírt egyhuzamban, csak néztünk nagy szemekkel :shock:

Visszaolvasni sajnos nem volt időm még, de mindenkit pusszantok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.09.16 16:09-kor.
Vendég

Csibuc gyönyörű!!!
Tápot eszik,nem baj az...ezen nem érdemes stresszelni. A bimbóvédővel tényleg sokkal nehezebb szopizniuk.

Tündi,sírás ismerős :( én is kibuktam pedig csak dolgozni ment vissza Miki 2 hét után :( pont időszerű a tali!
Evés:hát érdekes, de nem aggódom ezen,Tominak lehet kisebb a gyomra... 800 gr-ot hízott 1 hónap alatt,kerek,egészséges...ő ennyit eszik...ha akarnám se tudnám megtömni,lefordul a ciciről és jól van lakva...ha éhes lenne,sírna...ez van.

Bévi...mindannyian átmentünk ezen hidd el.Még ha van aki nem is érzi meg annyira.Én napokig sőt 1 hétig is roncs voltam...és nem értettem magam...de nagyon stresszelt a helyzet!! Lassan de biztosan belejön az ember...még most sem vagyok "stabil" de sokkal ügyesebb és könnyebb minden...adj időt magatoknak.De ne úgy h.közben minden mást is Te csinálsz.
Figyelj,ha van szopipárnád,miért görnyedve szoptatsz???!!!! Egy életre tönkreteszed a derekad!! Tessék hátradőlni,egy vastag párnára,vagy fotelban,baba szopipárnára,oldalt fekve,cicihez,lábakat feltenni!! Vagy oldalt fekve szoptatni!Akkor nem fájdul meg a derekad.Úgy akarsz járni mint a barátnőm aki most injekció kúrákra,csontkovácshoz meg vizitornára jár?(na,ha lenne hova tennie az 1 éves lányát...) Ez komoly dolog,figyelj oda!! Lilinek is jobb lesz hidd el.
Irok pü-t....azt tudom mondani amit a terhességed alatt is,bár közelebb laknál és átmehetnénk hozzád.Rád férne.

Barbcsi,szép adatok!Nagyot nőtt Bence!

Beborult,remélem nem fog esni a tali körül...most etettem,következő etetéstől függ mikor indulunk el.

evilany

Barbcsi,a nem tudok elmenni pisilni ismerős...bár én már lerakom és elmegyek :roll: kendővel könnyebb lesz az biztos.
Cumizik Bence?

evilany

Ígért képek Rékám lakosztályáról! :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Clárika
Kép
clárika

3 előtt is ide lehet érni, nem csak 3 után! ;)

Clárika
Kép
clárika

Clárika! Nagyon szép Réka birodalma! tetszenek a habszivacs dekorok a falon!

Évi! Már én is tettem le, és mentem el pisilni, amikor épp sírt... :oops: Mondtam neki, hogy Anyának nincs pelenkája, úgyhogy ma most nem engeded el wc-re, akkor ide fog pisilni, az egyikünknek se lesz jó... :D :D :lol: :lol: Muszáj volt, azt hittem tényleg nem érek el a wc-ig. :oops: Ezért is várom már úgy a kendőt! :roll: Mert ha nyűgös napja lesz és sokat akar a karomban lenni, akkor csak fel a kendő, bele a Bence, és anya el tud menni enni, inni, olvasni... :roll:
Nem cumizik a Bence, nincs cumija! Reménykedem benne, hogy megtalálja az ujjacskáját! Én is, húgom is felnőttünk cumi nélkül, ujjunkat használtuk. :D Bár az egész öklét szokta bevenni, vagy 3 ujját :lol:, de azt is max. 1 perc után ordítva köpi ki... Szerintem a cumi sorsa ugyanez lenne, csak az landolna a szoba másik végében vagy a kiságy másik végében. Ha meg nem fog neki tetszeni az ujjszopás, akkor megpróbáljuk a cumit, de csak 1-2 hónap múlva. Sajnos vagy nem sajnos, nem vagyok kibékülve a cumikkal. :oops: :oops: Bocsi mindenkitől, aki cumipárti. De ez csak az én véleményem.

Kép

Kép
barbcsi

Olyan jó nektek, hogy taliztok!!! :roll: :roll: Kár, hogy mindenki ilyen messze van tőlünk! :( :(

Kép

Kép
barbcsi

Hát Tomi nem alszik,fél 1kor evett,lehet ha nem alszik be elindulunk fél óra múlva,a levegőn jobb lesz...

evilany

Eltűntek jelentkezzenek!
Életjelet!!!!!!!!

Clárika
Kép
clárika

Júúúúj, már nagyon izgatott vagyok! :)
Naggyon kíváncsi vagyok a kis ex-pocaklakókra :D
Kik kívánták a fagyikelyheket! :lol: :lol: :lol:

Clárika
Kép
clárika

Clárika kikre gondolsz? :) Életjel...

Szépen megcsináltad a kisleány szobáját és Csillag is olyan ügyesen teszi a házikót lakájossá.

Nálunk elkezdödött ma a suli, hétvégén lesz Imi évnyitója. Iminek is elkészült idöközben a csodatölcsére (tudjátok az az eredetileg k-német szokás, hogy olyan tölcsérrel állnak az elsösök a beiskolázásuk napján az iskolában, benne mindenféle apró ajándék ill. édesség. A mi csodatölcsérünk egyedi darab, a párom kicsit elméretezte, de szép. Mindenki csinált rajta valamit a családból.)

Mi amúgy szépen összerázódtunk, Edö nem sok vizet zavar, eszik, nézelödik, gyakorlatilag sose sír. Nem hasfájós, pöttyös, mint gyerekkoromban a gumilabda, de annyi baja legyen. Kis pecsenyemalac, mert Barbcsiékhoz hasonlóan mi is 3400-el hoztuk haza és most kerek 5 hetesen 5100 gr. Lassan olyan széles lesz, mint hosszú. :)

Leginkább Dönci ajnározza, de a többiek is nagyon odafigyelnek rá, hozzák-viszik, dajkálják. Este kilenckor fekszik és reggel 7-kor kell, éjjel 3x szopizik úgy érzésre, de zömmel alszik és büfiztetni se kell. Napközben változó, egy nagy nyugis, egy nap kajás. Ez a tendencia már a pocakomban is megvolt, egyik nap majdnem kirúgta az oldalamat, másnap meg úgy kellett dögönyözni, hogy adjon már egy életjelet.

Végülis olyan jó dolgom van vele, hogy a mindennapi dolgainkban sincsen fennakadás, elmegyek 5 gyerekkel bevásárolni, ahogy ma is, megszoptatom a polcok között, ha felébred és még nagyon mindennek a közepén vagyunk, sokat sétálunk, kirándulunk, tanulunk, sütök-fözök-takarítok vele ill. mellette, megy minden segítség nélkül is.

Szombaton de. a bolhapiacon voltam Edövel. Találtam pár apróságot, de most nem volt olyan hü de jó, viszont elkezdödött a bazárszezon, így minden hétvégén lesz programunk eg darabig.

A párom kevés szabadidejét az autószerelésnek szenteli, mert átverték szegényt és most megpróbálja sajátkezüleg a roncsból autót csinálni. Kezdödött azzal, hogy látatlanba vette, de egy barátja, aki nem messze lakik, megnézte és lemeózta, hogy minden rendben. Elment érte, de már akkor feltünt, hogy valami nagyon nincsen rendben. Elvitte az autót lemüszakiztatni és ott derültek ki a nagy árulások, mint pl. a négy rugóból kettö el van törve, a gyújtáskulcs bentrekedt a gyújtászárban és az autó onnantól üzemképtelen lett, az autómentövel kellett visszavinni a barátnöm garázsába. A párom be akarta zúzatni mérgében, de mondtam neki, hogy már benne van a pénz és ö nem bukhatja azt el, így viszont még alkatrésznek se veszik meg, tehát hajrá, elöre. Ügyes volt és a gyújtást meg tudta csinálni nagyobb károk okozása nélkül, de a többi házi feladat még elötte áll. Nem tudom leírni a hibákat, mert csak németül ismerem ezeket az alkatrészeket, nem tudom a magyar megfelelöjét, de van még munka rendesen vele. A másik autónkkal meg éppen házat nézni indultunk, amikor az autópályán elhagyott minket az autó, mert elfolyt a motorolaj hirtelen. Gyorsan kiderült a baj forrása, az olajhütöhöz vezetö csö nyílt meg a beömlésnél, most azzal is foglalkozni kell. Mindez a két autómentös akció egy héten volt, most rágjuk az öklünket, hogy van is autónk, meg nincs is.

A sütöm is a végét járja, a legutóbbi sütési akciót egy részleges sütöszétszedés elözött meg, mert az ajtót nem sikerült becsukni. Füteni is már csak egy hön füt, azt se egyenletesen, de mit várok, már 40 éves.

Lomtalanítási siker is több volt, a legviccesebbnek talán a gyümölcsléprést nevezném, gyári csomagolás, sose használva számlával... :) Éljen a még mindig jóléti társadalom.

Aztán jött a postával is néhány kellemes meglepetés a gyerekeknek, szóval az ürömbe öröm is vegyült.

Hát ennyit rólunk röviden.

Mentem vasalni.

Jó talit a pécsieknek!

Barbi

Edömér képei
http://picasaweb.google.hu/111793947892 ... _WUia3WzAE
Vendég

Sziasztok!

Korinna csodálatosan gyönyörű! Gratulálok hozzá! Köszi a szüléstörténetet, Csibuc.

Barbcsi, csak hajrá wc, nehogy úgy járjatok, mint én Kristóffal...

Szilvi35, ha jól értem, akkor guggoló pózban van a kendőben Tiva? Próbáld meg oldalra széthúzni a lábait, mintha terpeszben lenne. Fontos, hogy a gerincét ne érje terhelés és a szétterpesztett lábikók meg a csípőjének tesznek jót. Erről jut eszembe, nálunk olyan tumultus van, hogy csípőszűrésre csak október 18-ra volt időpont!!! Augusztus 30-án kértem... :shock: :roll: :roll: :roll:

Csillag, küldj egy kis energiát, plíz :D Vidám lesz a fürdőszoba!

Fejés: én is fejek, mert van egy tejtesónk, illetve kettő, mert ikrek :) Olyan jó érzés :wink: Szóval, nekem nem nagyon marad tej a fagyasztóban... Most a 6hetes kontrollra hagytam meg egy üveggel, de lehet kísér a család, mert egyszerűbb így...

Bévi, tudom, nem vigasztal, de kevés az olyan újszülött, akivel minden flottul működik és többnyire az valósul meg, amit anyuci elképzel és jónak tart... Nem vagy béna! A rutin számít valamennyit, de első gyereknél általában nem rendelkezik az ember ilyennel...

Holnap megyek 6hetesre, drukkoljatok, hogy minden rendben legyen! Köszi!

bekri

Melisch, miből lehet megállapítani, hogy "bőrbetegsége" van Petrának és nem pusztán az anyatejtől vannak ezek az icipici pattanásszerű pöttyök? Ha x hós korra magától elmúlik, miért kell kenegetni? Na, jól megrohamozlak kérdésekkel. Nekünk is vannak ilyen pöttyök, de mindenki azt mondja, orvos, védőnő, anyukák, hogy az anyatejtől van és semmit sem kell vele csinálni. El is múlnak eddig szépen, bár nem túl gyorsan. :?:

Mares, a méhed edz a nagy megmérettetésre! Összehúzódik, ellazul. Szülés alatt is pontosan ezt fogja csinálni, csak rendszeresen és egyre rövidebb időközönként. Teljesen normálisan működsz, nyugi :lol:

bekri

Dia, nem semmi, hogy csak fejéssel ilyen sok anyatejet "termelsz"!

bekri

Évi
Én meg nem is tudom, hogy Katus mennyit eszik! Nem a mennyiség a lényeg, hanem az, hogy Tomi szépen fejlődik!

Tünde
Megérzik a picik a te idegességedet! Gondolom, rossz a párod nélkül... :cry:
Tegyél sok-sok képet, hogy dicsérhessük Zoét! Az majd egy kicsit ápolja a lelked! :wink:

Bévi
Elő a jó öreg leszarom tablettával! Lili sír, mert még nem tudja elmondani, hogy baja van... a mindig mosolygós babák csak a könyvekben vannak!!!!
Csómó a ciciben :cry: Meleg borogatás, zsíros ruha rá... és a csomót ki kell masszírozni, fejni, akkor is ha fáj!!!! Próbáld Lilit olyan helyzetben cicire tenni, hogy az álla a csomó felé essen, akkor tud rajtad segíteni ő is...
Az ilyen pici babáknak kell a testi közelség! És a ringatás nagyon jó az idegrendszer fejlődése szempontjából!
Tessék úgy elhelyezkedni szopihoz, hogy neked is kényelmes legyen!!!!!!

Clarika
Nagyon jó, igaz, az, amit belinkeltél!!!!! :lol: :wink:
Szép lett Réka lakosztálya!

Barbcsi
Az ember hamar megtanul nagyon sok dolgot egy kézzel csinálni! :wink:
Katusnak sincs cumija :wink:

Csibuc
Nagyon szép Korinna is!
Ha nincs anyatej, felnő a gyerek tápszeren is!

Bmaass
Edö is nő rendesen :lol:

Bekri
Akkor jó sok tejed van! :lol: :lol: :lol: :lol:
Drukkolunk, de minden rendben lesz!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszönöm mindenkinek a biztatást gondoltam benézek és utánna ledőlök kicsit,mert nem tudjuk milyen este lesz,apuci is segít haza jön igaz csak este 11 kor de mindig vigyázz rá míg megfürdöm meg eszem,meg elaltatja én meg alszom,mert ha a drága apuci elalszik nem hallja meg,hogy Lilike sír érdekes de soha nem alszik míg azt nem mondom most már hunyál te is!!!!Mert reggel neked meló és vezetni kell stb,lehet jön még anyukám vissza erre a hétre ha sikerül elrendezni a munka helyén az jó lenne.

Ircsi fáj nagyon a mellem köszi a tanácsot már piros is kivülről,próbálom majd rendbe hozni,szoptatás muszály lesz valamit kitaláljak mert már görbén is megyek,párom megjegyezte nagyon meg vagyok görbülve ha megyek az utcán :cry: :cry: :cry:

Bea tudom az újszülöttekel van gond meg minden picivel csak néha tehetetlennek érzem magam,mert én nem csinálok jól valamit,hogy Lilike sokat sír.

Barbcsi nekem is vigyázzot rá anya míg felmentünk a boltba hát én is folyton a telefont néztem,mikor sír nagyon stb,holnap valószínű együtt megyünk visszük magunkkal,mert mennünk kell bankba,meg postára,ha jó kis lány lesz!!!!

Évi én sem mérem Lilit és nem is tudom mennyit eszik néha jó lenne tudni első héten kértem kölcsön mérleget de mivel csak felboszantott igy vissza adtam,és a védőnő méri meg egy héten egyszer,néha nem bírja csak 2 óráig sokszor addig sem,de akkor próbáljuk legalább addig húzni azt birja ki mert akkor szokott vissza jönni belőle ha össze vissza eszik,ha közelebb laknánk jobb lenne,sokat mennénk hozzátok,vagy ti hozzánk!!!!Mi amugy 3020jöttünk haza és a múlthéten voltunk 3500 szóval eszik a drága és akkor pont éhgyomorra mértük!!!!

Kép
bévi

Bmaass! A legkisebb kiskirályfi nagyon széééép!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
xtina75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?