A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok!

Látom, zajlik az élet, és a függetlenségi háború :lol: :lol: :lol: :? majdnem mindenütt.
Mi köszönjük szépen alapból jól vagyunk, bár ennek ellentmond a húlt hét vége, mert Manót úgy fellökték az oviban, hogy 2 foga is feljebb csúszott (fogdoki néni azt mondta, hogy nem valószínű, hogy gond lesz belőle a későbbiekben). Ezen kívúl diszkrétan betaknyosodott, amit mostanra kihevert, de Hugi kicsit átvette. Apának is kapar a torka. Nekem nem, de helyette megnyertem egy olyan derékbecsípődést, hogy tegnap jószerivel végig feküdtem, és Voltarennel kentük. Este felvettem Apa derékövét. Ez sokat dobott a dolgon, de még most sem esik jól még sima járás sem.

Megpróbálok visszaszaladni oda, ahová a reagalásokat abbahagytam. :roll: :oops:

Kép
Kép
200907?

Boo

El se mentünk szakadt az eső :lol: De gyerekemet most hoztam vissza...imádom :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok!

Én olvasó üzemmódban vagyok, mert elkezdődött a suli, és holnaptól vissza is kell ülnöm az iskolapadba, mert ugye alapból nem halasztottam ( 8) ), csak akadt néhány szeretetreméltó tanárom, akinek a vizsga nem elég a teljesítéshez, be is kell járnom az óráira, ami tavaly, a csöcsön lógó 2hónaposommal nem volt megoldható :lol: . Addig is szakdogát írok, és tanárokkal konzultálok, hogy hogyan úszhatom meg a legkevesebb energiaráfordítással az utolsó félévet :twisted: :lol: . Rövid félév lesz, de húzós, mert dec. 10-én már államvizsga van. Nem szándékozom belepurcanni, és igyekszem mindig olvasni, bár ha "mákom" van, terhes vagyok (leszek), és az első trimeszter az nálam felér egy külön műszakkal, elvégre 24 órában hányást visszatartani nagy meló :? :lol: . Ja, de amúgy elhatároztam, hogy nem lesz semmi bajom a második babával, ráadásul "jól mutatna" az államvizsgán, szóval gyere baba, gyere! :lol: :lol: :lol:
Vagy ha annyira kell az a rosszulét, még várhatna a gólya 2-3 hónpot, ha már eddig várt, úgyis car az idő :lol: .

Ronmay!

Őőő, na igen, mostanában kezdek rájönni, miért mondta apa olykor-olykor nekem, hogy "nem akarsz elutazni pár napra?" :twisted: . Kisfiam olyan magas szinten űzi a szemtelenséget, hogy ha tudnám, hogy direkt csinálja, átvinném anyósomhoz edzőtáborba pár napra :twisted: . Tuti mindketten örülnénk a viszontlátásnak :lol: .
Tebabád mocorog már? :D Niki bnőmé egy hete :D .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi

Már kérdezni akartam amúgy, hogy hogy álltok a kettes számú babóval, tesztelgetni szoktál-e vagy figyelgeted magad, vagy csak úgy jön jön :wink:

Kettecske 4 napja mocorog, csütin megyek AFP-re. Olyan régen volt hogy nem emlékeztem rá, hogy most ezt éhgyomira vagy vinni kell vmit, furi megint átélni ezeket. :roll: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok!

Én is csak olvasó üzemmódban,mert van még egy gyerekem: APA :twisted: Szerencsétlennek pénteken bedurrant a bölcsesség foga,iszonyatosan be van neki gyulladva,szegény nagyon szenved :cry: Ma kapott antibiotikumot,reméljük ettől jobb lesz,mert 2 napja nem alszunk éjjel,persze a gyerekem meg most alszik jól éjszaka :lol:

Boo!Lili sajnos nem alszik délután,ha délelőtt szunyál,iszonyat fáradt már kb.5-re,de persze ha visszük fürdeni,utána felpörög és 9-ig tuti nem tudjuk letenni,pedig ma is délben kelt. Apa épp mosz szenved vele. De ilyenkor már annyira fáradt,hogy esik kel,most is nekiment az ajtónak :D Ja! Amúgy egész napos elfoglaltsága,hogy meg kell fogni a kezét és sétálni vele a lakásban... Jól haladok mindennel :lol:
Jobbulást :lol:

Katy! Milyen volt az első napja Petrának a bölcsiben? Ugye ma volt először?

Bond! Manónak hogy tetszik az ovi?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sok zugolvasó :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Bond,

derekadhoz kitartást... remélem a többiek nem lesznek betegek :twisted: :twisted: :twisted:

Ronmay,

mocorgás :lol: :lol: :lol: :lol: de jóóóóóóóóóóóóóóó nektek!!!!!!
Roló jól viselte a távollétet?

Dodi,

hajráhajrááááááááááááá

Nyuszi,

Teapa foga :twisted: :twisted: :twisted:
Kézenfogva sétálás nekünk is nagy sláger, én sem vagyok készen, ááááááááááááá :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (főleg úgy, hogy ma összesen egy órát aludt az én hétalvó gyerekem, és nem is volt fáradt... csak én... hiányzik a jól megszokott szieszta)
Kössük össze a manók kezét, aztán séta indul, mi meg pihizünk, na??? :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

A héten még jó idő lesz... szabadtéri tali valahol? Péntek, és akkor Katy is el tud jönni Petrával?

Kisfiam ma már úgy adott puszit hogy nem csak cuppantott a vakvilágba, hanem odanyomta a buksiját az enyémhez 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Hali!
Hú, Bond, ez nagyon rosszul hangzik! Remélem, már jobban vagy!
Csibe, Kiarának is jobbulást kívánok. Kíváncsi leszek a perre, remélem, ti nyertek, szerintem nagyobb rá az esély, csak hát ki tudja mit találnak ki amazok.
Amikor még nem mentek a lányok, akkor őket is állandóan kellett kísérgetni kézenfogva. Hú, de utáltam!
Ők meg képzeljétek, elkezdték a puszidobálást! Olyan édesek. Persze ezt is kb. ugyanúgy csinálják, mint a pápázást. Szóval, ha valaki jön vagy megy, akkor nem igazán csinálják, viszont ha már elment, vagy nincs ott senki, akkor meg belelendülnek. Szóval sokan még nem látták az új tudományukat.
Fogzás, már úgy éreztem, lecsengőben van, de mégis még mindig van fel-felsírás éjszaka. Csak már kevesebb.
Na,én is megyek vissza olvasóba.

Kép
pagika

Pagika,

akkor megnyugodtam, hogy nem az én gyerekem van belassulva, hanem ez életkori sajátosság :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ő is mindíg akkor integet, mikor az illető már kilépett az ajtón :roll: :roll: :roll:

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 16:32-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!

kiara valami hurutos nyavalyát kapott el,de állitólag ez van most
teritéken...
szóval sztem mi most az eheti talit kihadjuk,de remélem a következőn
már ismét ott lehetünk.

kiara is fáziskéséssel dobja a puszit és integet...

Boo!
szeény Miron!dévényhez gratula!

Dodi!
suli miatt nem irigyellek és akkor erősen szurkolunk ketteskéhez...

ronmay!
de jó lehet újra érezni ahogy mocorog odabenn valaki..én imádtam..
ezért most eléggé irigy vagyok,de egyenlőre még mindig nem szeretném,
ha most foganna meg ketteske...

de akkor már elmesélem,h múlthét hétvége óta elfogott egy olyan fura
érzés,mintha megfogant volna...
de aztán lehet hogy téves riasztás,majd most hétvégén kiderül...

Bond!
mesélte egy anyuka,h az ő fiának is felcsúszott az első két tejfoga,
de ez semmi problémát nem jelentett az állandó fogainál,szóval
az ő elmondása alapján no para.
derékcsipődést totál átérzem,mert én is eléggé "derekas" családból
származom,szóval nekem is elég sokszor fáj,igy az évi 2szeri
csontkovácshoz járás nekem mindig megvan

egyenlőre ennyi,mert hulla vagyok az előző éjszaka eléggé sokszor
keltem szegénykéhez és szerintem a mai éjszaka is húzós lesz...

Kép
Kép
csibe83

Helló!
Képzeljétek, már rég volt ilyen éjszaka, de 5-ig meg se nyikkantak (egyszer kellett cumit adni Natalinak). Aztán 5-kor ettek és aludtak még 7-ig. (amúgy mondjuk mostanában 8 - fél 9-ig is aludtak, de gondolom a rossz éjszaka miatt) A bölcsibe megyünk, akkor úgy is fel kell majd kelni 7 körül. Mondták, ha nem fáradnak el eléggé délig, akkor bekérik őket korábbra, mert azt mondtam nekik, kb. 9-re fognak majd csak járni.
Kíváncsi lennék én is, milyen volt az első bölcsis nap Katy!
szegény Miron, biztos marha jól eshetett neki még az ágyis! Az enyémek még életükben nem láttak vasalódeszkát. Nemi smernék vasalni mellettük, szétszednék egy perc alatt! Így is most úgy örülök megint, hgoy van szárítógépünk, különben nem tudnék teregetni. Valamelyik nap kiteregetttem, és be kellett hozni a szárítót, hát rögtön fel is borították az egészet, lehúzogatták a ruhákat és még le is tört egy szárítórúd(acska) róla.

Kép
pagika

Pocok!

Meg se kottyant neki, az első fél nap keresett picit, utána el voltam felejtve :twisted: :lol: De mikor meglátott az ajtóban, hát csajok azt az örömöt sose felejtem el az arcán míg élek. Úgy csimpaszkodott mint egy kismajom és nagyokat kacagott, nyomta a buksiját össze vissza nyálazott és búújt. Nagyon édes volt. Ez tartott 5 percig, aztán folytatta a dolgát :lol:

Csibe

Húhaa, most akkor izgulni fogok. :wink:

Boo

Vasalóállvány :twisted: ezért nincs nekünk :lol: na jó nem ezért, rá nem venném magam a vasalásra :oops:
Dévény, juhúú szuper!Akkor marad pénzetek is :lol:

Én APa köhög ezerrel, szuper ezt hallgatni hajnalban, Roló meg egy kicsit szörcsög, kb 3szor szívtam az orrát tegnap, cuki mert leül a lábam közé és hagyja hogy szívjam :shock: régen meg mindig harc volt belőle. Hogy fejlődnek! :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 06:49-kor.
Vendég

csak gyorsan...

tike!
müllerbe lehet olyan mamuszos harisnyát kapni,mint amit keresel és
képet is raktál róla 1200ft.
Kiara most olyat kapott.
deichmanba is hoznak valamikor de annak az árát nem tudom...

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Némi nemű :oops: fázis késéssel reagálva:

nyuszi81!
[quote="boo"]N írta:booyuszi
és van vmi megfigyelésetek a pár nap alatt, hogy apának miért alszik el ilyen szépen??? :roll:

Engem is felettéb érdekelne a válasz, mert nem emlékszem, hogy írtad volna. :roll: :?:

Kép
Kép
200907?

tike!

[quote="tike"]S írta:tikeziasztok! Extra sz@r napom volt ma, megkaptuk a villany elszámoló számát, amit azóta sem nagyon értek :( :roll: :twisted: Havi 9000-et fizettünk, ma meg kaptunk egy 47000! :shock: számlát,pedig semmi sem változott tavaly óta és akkor nem kellett ráfizetnünk...nincs új háztartási gépünk, semmi,de tényleg semmi nem változott...ráadásul a számlán sem tudok eligazodni. Ja és a szomszédunk is így van, de ő csak 43000-et fizet rá...valami itt nem stimmel:

Kiderült már, hogy mi történt? :?:

[quote="tike"]M írta:tikeAi csiri-birin Hédit áttették a nagyobb csoportba,mert már teljesen stabilan jár,így inkább akadályozta a többi mászó babát :lol:

:P :P :P :P :P :P :P :P :P

Kép
Kép
200907?

boo!

[quote="boo"]T írta:booike
türelem, enyémgyerek ezt csinálja az apjával, ha hazaér :twisted: nem bírja levakarni magáról, de sztem ez is csak egy korszak, és hamar el fog múlni (pár hét :wink: ) addig türelemtürelemtürelem :roll:

Nálunk mindig az apaapa meg ilyenkor, amióta csak az eszét tudja. Úgy nagyjából mindent vele akar csinálni. :lol: :lol: :lol: :lol: De szerencsére vevő rá az apja, még ha full tele a töke, akkor is. Észre sem veszi, és már nem is érzi magát annyira fáradtnak, holott nyilván az. :)

[quote="boo"]m írta:booa éppen 2 féle főtt ételt utasított el, és a hippes kajának is csak a felét ette meg :shock: az én gyerekem! aki előtte 2 üveg kaját nyomott ebédre :roll: :roll: :roll:
az utóbbi napokban a következő kajákat bojkottálta:
pörkölt-krumplival, túróstészta, zöldbabfőzelék, krumplistészta, pörkölt tarhonyával, főtt pipihusi :twisted: :twisted: :twisted: :oops: :?

Helyre állt a dolog?

Kép
Kép
200907?

loislane!

[quote="loislane"]m írta:loislanea is egy cuki majmos farmer kertészgatyó volt rajta, cuki volt benne, főleg, hogy telepakolta a zsebét nokedlival :?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

[quote="loislane"][ írta:loislaneb]Dodi!
Tudom ám, hogy jókor, és így kellett, meg örülnöm kell, hogy jól ment iylen sokáig, de az gyermekemencsimpaszkodó önzőbbik énem siratja a kisbabámat aki eltűnőben, és itt van helyette ez a kiskrapek, aki aszongya nekem ma hogy mem. Fejrázással körítve.

Lehet, hogy csak a méretei miatt, de nekem Hugi még mindig babás. :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

kispocok13!

[quote="kispocok13"]A írta:kispocok13pa elment Tesco kajabevásárlásra, postára kb két órája. H˙ívom, hogy mi a t@k@m van, elrabolták az ufo-k, vagy mi????
A babakocsi kerekét olajozza a garázsban... pedig csak pár napja kértem... olyan rendi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Azért szólhatott volna.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[quote="kispocok13"]L írta:kispocok13ois,

Leának öcsije lesz, decemberben javul a családban az ivararány:-)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

Kiara ma már láztalan volt.torka még rekedtess.
éjszakánk tök szupi volt.
csak kétszer kelt éjszaka(fél3kor és 6kor) és fél9kor kelt.
ilyen jót fogzás előtt aludtam utoljára.
jó volt aludni végre.

Kép
Kép
csibe83

kicsidodi!

[quote="kicsidodi"]M írta:kicsidodiég alig keltünk fel, de a fiam egyből az idegeimen táncolt :twisted: : ő nem leül, hanem feláll a tanulószékre. És hiába mondtam el neki 768*, hogy ezt nem szabad, és mutattam meg, hogy hogyan kell rácsücsülni, felállni rá sokkal viccesebb :? . Egy óráig szórakoztunk, hogy az eszébe véssem, hogy nem szabad, de nagyon akaratos :roll: :lol: .

Pakold el. :twisted: Az az igazság, hogy egy idő után "elfelejtik" a játékot. Annyi minden más inger, és eszköz van, hogy fel sem tűnik, hogy nincs ott. Pár hét múlva előveszed, és akkor újra felfedezi majd. Te meg jól ábrázolod a szabályszerű használatot, és egyszer sem engeded, hogy felálljon rá - legalábbis még jó darabig. :wink:

Kép
Kép
200907?

ronmay!

[quote="ronmay"]L írta:ronmayegújabb szokásunk:
Hozzuk a kis cipőt és dörömbölünk a bejárati ajtón :? ami tök cuki de szakadó esőben...elég ötlet próbáló hova is menjünk... :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Szonibabáékoz. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

tike!

[quote="tike"]K írta:tikeijött Hédi 4. foga, természetesen ez is alsó, most már ideje lesz felsőkre is gyúrni :lol: :lol: Az jutott ennek kapcsán eszembe,hogy lehet,hogy azért hiányoznak bizonyos hangzói ( s,sz,c,cs) mert ezek képzéséhez nem árt ha van foga felül is az embernek :roll:

Hát lehet, hogy nem jönnek rosszul. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

ronmay!

[quote="ronmay"]T írta:ronmayerhesen nem esek, de ha nem vagyok az szoktam, mert az vele jár.

Na, ezt jól nem értem. :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: Hogy sziklamászol te? :roll:

Tök aranyos Roló a képeken. :D A Mini Morris-os tetszik a legjobban. :P :P :P :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.09.14 13:16-kor.

Kép
Kép
200907?

katy76!

[quote="katy76"]P írta:katy76etrát mikor kivettem a kocsiból, nem tudott menni a fáradtságtól. Minden lépésnél eltaknyolt. Itthon imbolyogva állt. :lol: :lol: :lol:
Sok volt azon a rámpás akármin 67x a fel-le menés. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[quote="katy76"]A írta:katy76ki még nem tudja: Petrának perec lesz a jele a bölcsiben.
A választék a következő volt:
ház
kerítés
asztal
óra
kancsó
perec

Természetesen egyből a kancsóra mutatott a gyerek, na, mondom Te nem leszel köcsög :evil: ! Gyorsan kivettem a választhatók közül a kancsót, kerítést, asztalt, mondom válassz a maradékból! Így lett perec. :lol: :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

[quote="boo"]M írta:booai tali szuper volt - ahány gyerek, annyi felé :lol:
Dodi végigfetrengte az egészet, mert akkora mákos, hogy a gyereke tojik a fejére és tök autonóm :roll: :twisted: :lol: mi persze, mint a mérgezett egerek kergettük a gyerekeinket, az enyém konkrétan fejest ugrott volna a kacsaúsztatóba, ha nincs kerítés :roll: :lol: Petra is kaszkadőrben nyomta, Nimród pedig Roló nyomdokain hegyet mászott :lol: :lol: :lol: : ...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[quote="boo"] írta:boo... és a létező összes házirendi szabályt megszegtük a játszóházban, biztos imádtak minket :twisted: táskát vittünk, ahová nem szabad, ettünk ahol nem szabad, ittunk ahol nem szabad :twisted: Pocok pedig még az ugráló várba is bement, pedig nem 14 éven/50kg-n aluli :twisted: :lol:

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

ronmay!

[quote="ronmay"]N írta:ronmayem volt nagy hasam...én bent hordtam hátul a gyereket, mint ahogy most is... :lol: Mikor kijött csak néztek, hogy hogy lehet 3,25kg azt hitték 3 alatt van...De voltak azért mozdulatok mikor már zavart, főleg a cipő felvevésnél :lol:

Ez jó! A cipőfelvételnél zavart, a sziklamásázsban meg nem (annyira). :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

boo!

[quote="boo"]g írta:booratulálok a perechez :wink: :lol:
én ezekből az órát választottam volna :wink:
de mégis milyen hülye jel a kerítés?????????????? :shock: :roll:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

pagika!

[quote="pagika"]M írta:pagikaIért nem lehet bemenni 50 kg/14 felettieknek??? És mi van, ha valami történik a gyerekkel, ráugrik valamelyik, vagy bármi? Ok, hogy alapból ne menjen be nagyobb embere a sok pici közé, de azért ha gáz van, jóhogy rohannék.

Azért ez nyilván kivételt képezne... :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

pagika!

Hihetetlen, hogy neked 3 ekkora nagylányod van! :shock: :shock: :shock: Csak lesek a képen, mert bennem még mindig babásak vannak. Mikor nőttek így meg? :shock: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

loislane!

[quote="loislane"]S írta:loislanezerintetek a babatejből meginni mennyit javallt? Tudom hogy fél liter tejalapú táplálék kell, de ebből menni az ideális?

Nálunk Hugi nem iszik. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: Ha esetleg hosszabb útra megyünk, akkor kap csak. Rendes tejtermékeket nyomatunk. :roll: :roll:

KisZé tényleg nagyon PASI már. :wink: :P

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Kicsifiam egész nap kintvolt eddig :D . Apa volt vele, amíg suliban voltam, és utána is kint maradtunk.
A mai napi mérleg: két garnitúra vizes-retkes ruha, néhány maréknyi lenyelt homok, 4 viharvert kutya, egy boldog gyerek, és sok-sok élmény :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Na mizu, még nem indult be az esti műszak? :roll: :lol:

Nem is mondtam nektek: Botond már kap tejet, és kutya baja 8) .
Kicsit átrendeződött az étkezése (meg az alvása is):
7:45-kor kel (mert apa is), akkor iszik kb. egy deci babatejet (ez neki a "kávé" :lol: ).
Fél10 körül kap tejet kicsi gabonapéppel, meg Fitness műzlivel (mi azt eszünk, és belemorzsolok neki egy kis marékkal.)
Fél1-1-kor ebédel vmi főtt kaját, esetleg gyümivel zárja.
4-5 felé uzsizik gyümölcsöt, vagy joghurtot (abból min. kettőt :oops: :lol: )
7 körül vacsira meg "szendvicset", tejpépet, vagy főtkaját.
Lefekvés előtt eddig kapott tápit, pár napja tejet, de kb. kettőt kortyol belőle, és kész, szóval azt el is fogom hagyni.

Sztem kevés a gyömülcs :oops: ,de ti hogy adjátok nekik, mikor?
Nálunk eddig 10óraira is az volt, de most effektív megszűnt a tízórai.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Itt vagyok! :D

Bocsi, de tegnap még estére is hoztam haza melót, nem tudtam jönni... :oops:

Bölcsi:
Tegnap 9-re kellett mennünk, először az irodába kellett menni a beiratkozást intézni. Ott többen vártunk már, minden anyuka lábára szorosan rátapadva egy gyerek. Csak mi voltunk kivételek, én kb. 80km-t szaladtam a gyerekem után, mert ő rendkívül viccesnek találta, hogy egyik ajtón bemegy, egy másikon ki, és visszajut a kiinduló pontra. Hát ezt kb. 50x eljátszotta.
Majd bontogatni próbálta mindenki táskáját, végül nem törődve a sorban állással, bement az irodába jól körülnézni. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ezek után mentünk csak a csoportba, már kint voltak az udvaron. Hát azt a felszabadult homokozást, jövés-menést látnotok kellett volna! (holnap viszek fényképezőgépet :lol: )
Marhára tetszett neki. Néha hozott nekem valami játékot, egy-egy labdát, de alapvetően le voltam sz@rva.
Egyszer volt sírás (kb. másfél perc), mert egy kisfiú először jól fellökte, majd két kézzel belemarkolt Petra nem kevés hajába. :( :lol: Nagy nehezen lefejtettem a kisfiú ujjacskáit Petra hajáról. (a kisfiú is júniusi, mint Petra)

Ma is nagyon jól érezte magát, ma már majdnem 11 óráig ott voltunk (9-től).
A tízóraira adott gyümölcslé egy f@s, egy piroska szörp százszor finomabb. Szerencsére Petra meg se akarja kóstolni, ma már mondtam a gondozónőnek, hogy adjanak majd helyette Petrának vizet. Az ebéd amúgy is fél 12 körül van, ha reggel kap tápszert meg esetleg eszik valamennyi reggelit, akkor röhögve kibírja ebédig.

Ma pl. 7-kor kapta a tápszerét, bölcsi előtt nem kellett neki a banán, bölcsi után meg annyira álmos volt, hogy álltában el tudott volna aludni, így Anyunál egyből letettük. Aludt délig, és csak aztán ebédelt.
Szóval simán kibírja reggelitől ebédig, nem lesz gond. Legalább megeszi majd az ebédet. :wink:

Voltam ma a fogorvosomnál is, pikk-pakk betömte újra a fogamat. 13 éves tömés volt kb., nem csoda, hogy kijött. :shock:

Kép
katy76

Ronmay!
Jajj de jó lehet a mocorgás!!! :D
Roló édes lehetett, gondolom meghatódtál! :wink:

Boo!
Szegény Miron! Jó nagy esés lehetett! :(

Betegeknek jobbulást!

Tesóm "nagylánya" is a múlt héten kezdte a bölcsit, de pénteken már taknyos volt, azóta meg lázas, fáj a torka stb. Elkapta az apja is, a tesómnak is kapar a torka, Bogika meg már szintén taknyos. :? A bölcsiben senki más nem lett beteg, szóval az is lehet, hogy nem ott szedte össze a Niki.

Pocok!
Péntek délután nekünk is jó, ha lesz tali. :wink: Esős időt mondanak asszem.

Beázásunk:
Szépen megszáradt a fal szerencsére. Szóltam a közös képviseletnek, állítólag nyáron megcsinálták a szigetelést, de szerintem csak mondják. Mindenesetre most majd újra kiküldik a szigetelőket.

Kép
katy76

Sziasztok!

Katy! De jó,hogy Petra ilyen jól érzi magát a bölcsiben!! Szerintem akkor se lesz gond,ha ott kell majd hagynod :wink:

Dodi! Gyümölcs nálunk sem igazán megy,ugyanez a rendszer mint nálatok,reggel 7-fél 8 felé reggeli,fél 10-10 gyümi(lenne),de nem igazán éhes akkor még,1 körül ebéd,4-fél 5 uzsi(na ilyenkor próbálok neki gyümit adni valamivel mellé) és fél 7-kor vacsi - mostanában a déli kaja. Nálunk sincs tízóraizás,örülök,ha 2 szelet almát megeszik :lol: Én eddig reggelire rizspépet adtam,mert legalább azt az egyet megeszi,de már az sem kell neki,úgyhogy sonka,virsli stb. Tejet ugyebár nem iszik,pedig én is próbálkoztam mindenféle műzlivel stb. Joghurtot sem eszik.

Bond! Szerintem egyszerűen csak estére apa kell neki a lefekvéshez. :lol: Napközben semmi gondja nincs velem -remélem így is marad - szó nélkül elalszik.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Én ma este tettem Petra tápszerébe egy kis kanálnyi Nesquik kakaóport, tökre ízlett neki.

Bond!
Manó már túl van a beszoktatáson?

Pagika!
Ti mikor kezditek a bölcsit?

Dodi!
Én eddig tízóraira adtam a gyümölcsöt. A bölcsiben ebéd után van gyümölcs, de én majd mikor elhozom, akkor fogok neki minden nap adni gyümölcsöt+ joghurtot/pudingot, mert a bölcsiben ilyenek nem nagyon lesznek.
Gyümölcsből is szerintem leginkább almát fognak kapni.

Kép
katy76

Ti milyen joghurtot adtok a gyerekeknek? Sok félét vettem már,de nem eszi őket,pedig jó lenne. Már gondoltam arra is,hogy túl mű neki az íze,és csináltam én,de az sem kellett neki.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi!
Én még mindig babajoghurtot/pudingot adok Petrának (Nestlét v. Humanat). Ő max egy 100g-os adagot eszik meg egyszerre, így a normál "ember" joghurt/puding neki túl sok.
Igaziból egyébként ő csak a Sparban kapható biojoghurtot kóstolta, abból a körtés-almás ízlett neki eléggé.

Vettem már neki Milli túróvarázst is, egyszer evett belőle, de most hétvégén nekem kellett megenni az egészet. A babapudingot legalább mindig megeszi.

Meg néha Kinder tejszeletet kap, azt is szereti, bár abból is általában csak 1/2-t eszik meg.

Kép
katy76

[/quote]Hihetetlen, hogy neked 3 ekkora nagylányod van! Shocked Shocked Shocked Csak lesek a képen, mert bennem még mindig babásak vannak. Mikor nőttek így meg?
[quote]
írta:

:lol: :lol: Bond, talán a 14 hónap alatt.... :lol: :lol:

Katy, ők majd okt. 11-én mennek először. Már kezdek izgulni, és nagyon kíváncsi vagyok. Még azt nem tudom, hogy fogom kivitelezni a bölcsibe menést. Mármint hogy viszek be három babát az ajtón, a lépcsőkön fel és hogy öltöztetem majd őket át meg ilyenek. Majd valahogy kialakul. remélem.
Örülök, hogy ilyen jól vette Petra az első akadályokat!
Nálunk úgy van, hogy reggel (hajnali) 5 óra körül kapják a tápszert, aztán még alszanak, így legalább éhesek lesznek reggelire. 8-9 körül kapják, ált. szendvics vagy virsli ilyesmi. Aztán még néha kapnak tízórai egy kis desszertet, túró rudit, kinder tejszelet vagy pingvin (de ez max. hetente egyszer) Ha úgy látom nem ettek eleget reggelire, akkor kapnak valami rágcsálnivalót ebédig. Ebéd fél 12-12 körül, főzelék, vagy hal-husi rizzsel, krumplival. Uzsonna 4-fél 5 körül, ekkor szoktak gyümölcsöt kapni valamivel, aztán attól függ mennyire kajáltak be uzsonnára, kapnak vacsorát. De sokszor nem is akarnak már enni szilárdat, hanem csak a tápszer kell nekik.
A bölcsiben nálunk úgy lesz, hogy délelőtt kapnak gyümölcsöt, ezt mi szülők visszük be, meg kekszet, ha éhesek lennének ebéd előtt. Aztán majd kiderül ez a valóságban hogy lesz.

Kép
pagika

Katy!

Nagyon-nagyon örülök, hogy Petra jól érzi magát :) :) !
Tudom, hogy Petra nem nagyétkű, de ennyit egy kismadár eszik :roll: :lol: . Nekem annyira fura, hogy neki még a babatej főétkezés :roll: . Ráadásul kettő. Sztem ez így nagyon kevés. Rá kéne gyúrnotok, mert tényleg sovika lesz.
Ehhez képest Botond egy zabagép, pedig alig-alig gyarapszik. Gondolom azért, mert egész nap szalad, meg szereli a bolygót, de nem is izgatom magam, mert sztem teljesen jó husiban van.
De hát ugye Petra is szélvészlány.... :roll: .
Vagy csak apja-alkat, és kussoljak? :oops: :lol:

NYuszi!

Mi leginkább Jogobellát veszünk, mert abban legalább van vmennyi gyümi. Az 2 decis, de Botond is azt szereti a legjobban, még abból is leküld 2-t :oops: :lol: . A másik az Activia, abból is 2-t evett ma :lol: .

Bnőm kisfia reggelire gabonapelyheket kap. Nesquiket, Ciniminist, ilyesmiket. Én ugyan nagyon nem vagyok híve ezeknek,mert agyon vannak cukrozva, de vmi lightosabb formáját kipróbálhatnátok, hátha Lili megenné, és kicsit változatosabbá lehetne tenni az étkezését. Botond ezt a Fitnesst magába is imádja ropogtatni, és van belőle joghurtos, meg csokis is... :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Az előzőt nem így akartam, bocsi.
Dodi, és ezeket a pelyheket hogy adja a barátnőd? Magába, vagy tejjel? Mennyit?

Kép
pagika

Nekem is két gyerekem van... Apa mégis utazik holnap, miután rákérdeztem, hogy nem akare-e esetleg összepakolni, rádöbbent hogy reggel ő lesz Nimróddal, amíg nem indul a reptérre, tehát akkor már nem annyira fog tudni pakolni :arrow: most egyesével hozza be a pólókat, gatyákat, ingeket... megőrülök :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
ja, a fürdőgatyáját bennt hagyta a melóhelyén - amúgy Portugáliába megy... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dodi,

kajálás nálunk is pont ilyen időpontokban van, és hasonlóan:
- ébredés után babatej
- tízórai gyümölcs + szendvics (selyemsonka, sajt) vagy joghurt (sima activia) + gyümölcs
- ebéd főezlék, husi, néha nasinak túró rudi túrója
- uzsonna 1 banán
- vacsi tejpép

Katy,

ez szuper, hogy Petra ennyire élvezte a bölcsit!!!

Boo,

oltáson mi volt?

Ronmay,

csimpaszkodó kismajom Roló nagyon édes lehetett :lol: :lol: :lol: :lol:
orrszíváshoz sorbanállás :shock: :shock: :shock: :shock:

(Apa most épp a papucsát nem találja... ugye ez nem örökletes?????? én ennél annyira sokkal gyakorlatiasabb vagyok, hogy már ettől is falra mászok... mi lesz, ha Nimród is ilyen lesz??????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: )

Basszus, ha a fiamnak lenne bármi papírja (útlevél, személyi) mehettünk volna mi is... nem vagyok ideges, ááááááááááááááááááááááááá

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 16:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Apa most meg idejött, kérdezi mit írok :arrow: mondom, hogy milyen hülye vagy, ezzel a pakolással, és elmondom :arrow: röhögött, nem hitte el :arrow: szerintem holnap reggel zugolvas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Boo,

halászlézés mekkora feeling! De jó neked! Nem hozol egy adagot? Mondd azt, hogy Apának viszed :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tényleg, megbékélt már?

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 16:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 16:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

Én is itt :arrow: Olvastam, csak írni nem volt érkezésem :oops: Sokat mentünk, kihasználtuk a szép időt, játszóterekre merészkedtünk :roll:
De gyerekem mára full belázasodott, 14 hónap alatt először :arrow: Gáááááááz :?
Na, holnap úgysem megyünk sehova, majd jövök és osztom az észt :oops: :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Pocok! Hú, pedig milyen jó lett volna egy portugál nyaralás! (gondolom, bár én még sose voltam ott).
Halászlé: még mindig jöhettek hozzánk is! Állítólag nagyon finom. (bajai, én nem tudok véleményt mondani, mert még nem ettem máshol. Mielőtt összejöttünk, én nem szerettem a hallét)
Tökéletes férfi: :lol: :lol: :lol: , na, de ilyen akkor is csak a mesében van! Sokszor a mi pasijaink tudják ezeket a dolgokat, csak úgy csinálnak, mintha lila fogalmuk sem lenne az egészről. Én pl. talán a 11 év alatt 2-3 szor ha kaptam virágot. MIért? Mert anyuéknak virágboltjuk (is) volt, és ez kb. olyan lett volna, mintha én halat vettem volna neki ajándékba. Ez volt a válasz.... (egyszer nagyon összevesztünk még az elején,a kkor kaptam egy szál vörös rózsát, akkor az eljegyzésünkre kaptam ugye a kosarat és még egyszer kétszer kaptam névnap-szülinapra, és most a házassági évfordulónkra. Talán ennyi... ) Már így is túlzásba vitte, nem? :D

Kép
pagika

Hú gyorsban aztán még jövök..itt kisütött a nap!

Gyümi evés:
Nálunk az nagyon megy!
Reggelire én is a turmix után kiteszek neki egy tálba pelyhet vagy sajtot, vagy zabos kekszet vagy vmi teljeskiörlésűt. És akkor rájár csipegetni még. 9kor ezt beveszem és megyünk. Nálunk nincs tízórai de ő baromi sokat eszik reggelre. Délben meg ebéd. Uzsi sajt vagy krémtúró és gyümi. Imádja. Ő az összes joghurtot túró desszertet szereti.

KépKép

KépKép
ronmay

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?