A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Sziasztok!!!

Babák nagyon szépek és a talis képek is nagyon jók!!!
Nagyon sokat írtatok és nehéz reagálni ennyi késésel!!

Tina majd eredményt kérek mi volt a terhelésen!!!

Clarie nem semmi program nem bírnám tuti!!

Tünde nagyon sajnállak mert igaz a mi apucink itthon alszik de kevesett van itthon és nagyon nehéz így is sajnálom remélem megoldódik majd!!!

Évi Tomi nagyon kis cukker és lehet nőt annyit miért is ne!!!

Szilvás Eninek sok boldogat,és kitartás!!

Ircsi Katus gyönyörű!!!!És milyen nagy már!!

Itt van anya sajnos megint penész az egész ház,és a szobába a szekrény hátulja is lehet Lili ezért hörög kivagyok ettől a penésztől teljesen,pedig már anyit takarítunk meg minden,meg már mi fűtünk mióta haza jöttünk,és még is.Nálunk is volt 2 nap nagyon ordítós de képzeljétek amelyik mellembe görcs van abba nem volt elég tej és Lili éhezett már nem tudtuk mit csináljunk,ugye mindig egyik mellből etetem,utánna a másikból,szopott keményen egy óráig elkeztük altatni aludt 30 percet kellet éhes én nem adtam neki mert még most evett,erre a páromnak mondom kellene egy mérleg elment vett mert itt nem lehet sehol kölcsönözni nem fogunk itt kilódni és vett nekünk,megmértem 10 ml szívot ki egy fél óra alatt,szerencsétlen meg ordított két napig és én nem tudtam mi baja van,hisz egy óráig szopott nem lehet éhes.Azóta mérem minden evésnél lehet nem 100% de legaláb begy támpont!!!

Puszi mindenkinek megyek mert nyüzsög anya meg most takarítja a szobát ahol mi vagyunk,mi meg kiköltöztünk a nappaliba,ez a penész mi lesz így velünk nem tudom!!!

Kép
bévi

Bévi Ez a penész -dolog nem túl biztató. :cry:
Sógornőm aszthmás volt tőle. Mindenképpen ki kell irtani. De nem elég az okozatot, az okot is meg kell keresni. Lentről vizesedtek? Hőhid van a falon? rossz a szellőzés? Jájjjjj...

szilvás76

Szilvás,akkor kezet foghatunk...reggel gyorsan beágyazok redőny fel,de akkor már nyekereg,gyors pisi,és dajkálás...szopi...közben talán fél kézzel eszek valamit,ma pl.nem,max.iszok...most tudtam letenni,most eszem az este előre legyártott szendvicseim,aztán beszedem a ruhát,teát csinálok,és addigra kb szerintem fel is kel...a kaját futár hozza,szerintem ez marad októberre is,lesz kajajegy úgyis,na jó de kettőnkre könnyű mondjuk. Majd este vasalok,ha Miki itt lesz,addig nem érdemes kipakolni hozzá,mert Tomi felkel akkor esélytelen.

Bévi és most mennyit eszik Lili?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Még nem sikerült reggeliznem...
...bár nem is vagyok éhes, csak a tej miatt KELLene enni...

hhhh, megint beköltözött a házba a Hisztimanó. Én Álommanót kértem mára, úgy látszik, elvétette a házszámot... :roll:

szilvás76

Sziasztok!

BÉvi, pont azért van penész, mert fűtötök és feltehetőleg nem jó a szellőzése a falnak. Rendezd át a szobát! Gondolom, hogy az ablak melletti falak penészesednek (általában úgy szokott lenni), oda ne tolj bútort, sokat szellőztess, és feltétlen mosd le a falat domestoszos vízzel, majd penészgátlóval fújd be, töröld át. Penészölőt én Praktikerben, Obiban, Baumaxban és egyéb ilyen helyeken vettem. Amint megjelenik, újra le kell mosni, ne hagyd, hogy terjedjen, tök betegek lehettek tőle.

Panel nálunk is penészedik ablaknál, fűtés-szezonban muszáj mosnom. Olyan kicsi a szellőző rés, ami az ablakba be van építve, hogy szinte csak dísznek van. Ezért is muszáj sokat szellőztetni, letörölni az ablakokat, ha bepárásodik. Mikor beindul a fűtés, tisztára bepárásodik még a fal is, nagy szopás.

Tulajdonképpen most azért léptem fel ide, hogy leírjam, mi jól vagyunk, köszönjük, csak nagyon sok most a tennivaló, ezért sem tudok jönni. Eninek elkezdődött a bölcsi, Ricskónak az ovi, most pótolok itthon mindent, ami elmaradt, próbálom élhetővé tenni a lakást, mert nem férünk el és minden mindenhol van. Szerencsére Eni egy könnycseppet sem ejtett még értem, remekül érzi magát a gyerektársaságban, már ott is alszik, szépen eszik, bilizik, szobatisztaság remekül meg napközben, éjjelre még nem merem kipróbálni :oops: . Ő is ugyanabba a csoportba jár, ahova Ricsi annó, összevont csoport sérült gyerekekkel. Csak 9 gyerek van összesen, abból 3 nem egészséges, de nagyon aranyosak (kicsit szomorú vagyok tőlük, mert hüvelyi szüléskor sérültek, én minden egyes nap - rájuk nézve - felmegy az idegem az orvosaik miatt). Házba rendszeresen járunk takarítani és tenni-venni, elszalad az idő, aztán mikor itthon vannak a gyerekek, akkor velük foglalkozok, mert olyan kis okosak, legyenek még jobbak, most kell kihasználni a fogékonyságukat a tanulásra, vissza nem térő idő.

Házunk, ha elkészül, akkor eladósorba kerül, már át sem költözünk, hanem megyünk vidékre, férjem szülővárosába, ott élnek a rokonok. Valószínűleg bérelni fogunk házat, mert ha nem jön be a szomszédság, akkor elhúzunk máshová. Valószínűleg családi vállalkozásba kezdünk, csak még ki kell találni, hogy mi légyen az :)
Blogomat is csak hébe-hóba írom, arra sincs időm, de ha akar nekem írni valaki, nyugodtan küldhet privit, megkapom az értesítést, és el is fogom olvasni, meg válaszolok is.

További szép gyereknevelést és sok türelmet kívánok :)
Még egy javaslat, bár inkább majd később lesz értelme: ne segítsétek túl a babákat! Forgásnál kicsi segítség, aztán rájön a módjára és megy egyedül is, később a kanalas evésnél (mégha minden kajás lesz is :)), legyen az ő kezében is kanál, ne csak anyuéban, az öltözködés-tanulásnál is hagyjátok, had próbálkozzon. Én ezt Ricskóval elrontottam, jót akartam, nem tettem jót vele, hogy állandóan kéznél voltam és kiszolgáltam.

Puszi nektek, Timi

maccs01

Sziasztok!

Clárika: ne már hogy ott hagytam??? :shock: ez de dúrva, észre sem vettem :)

Ma lehet átugrok érte, ha nem baj... még talán a telószám is jó, csak pont félbe lett hajtva a lap az egyik számnál, és nem tuodm hogy 7es vagy nem :) Persze ha nem zavarok, vagyis mikor nem zavarok??

Tündi: sajnálom hogy párod nem talál melót, de az tény, nem egyszerű.... nálunk ugye api itt van, de annyit megy mint a mérgezett egér... csak az autópálya az előny hogy végre nem olyan sok pest oda-vissza....

Babák: mindenkik annyira szép hogy kész vagoyk :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Te Maccs, most ugye nem búcsúzkodni jöttél? Azért néha bekukkanthatnál... Biztos lesz neted, akárhova is mentek...

szilvás76

Jaja Maccs meg ne próbáljelbúcsúzni!!! :wink: :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!
Ma nekem szált el az agyam :(
Reggel fél 6-kor ettünk...azóta 2szer aludt 15 percet a drága!
Sehogy nem jó neki!
Se hason,se oldalt,se hanyadt...még kézben sem mindig.
Ha kézben van a képeket nézegeti...kitalálom,hogy tudom letenni hogy rendessen lássa :arrow: megvalósítom :arrow: leteszem...és üvöltés!
Most szedtem elő a 62-68as ruhákat mosásra...
Anyám ma jön egy kicsit segíteni...de holnap délután már megy :(
Nagytakarítani akarok,mert ez a marha sok pók ami ebben a házban van,förtelem!!!
Biztosan nem tudok a dolog végére járni...de legalább előrébb leszek egy kicsivel.
Takarítás napi szinten:
-ágyigazítás
-mosogatás
-söprés-porszívózás vagy csak felmosás
-főzés
Közben időközönkénti etetés...
Az udvar romokban a sok diófa levéltől. :(
...és még mindig nincs vége!

Ma bubut is meg kellene fürdetnem...ááááááááááá

Apa ma reggel rakta le a műszakot és ment a faluban segíteni betonozni...
Tegnap 3 órát aludt...előtte doki...utánna munka(12 óra) és pihenés nélkül betonozás.
Itthon meg áll minden
Hihetetlen!!!

Komolyan gondolkozom a visszaköltözésen.
Nem szoktam meg,nincs társaság a bébin kívül(+ a 2 gyerek...Tibi)

Sétálni sem nagyon "lehet" mivel a járdák igen csak hiányoznak vagy nagyon rosszak(sok helyen lehetetlen tolni a kocsit) Még a nagy kerekű is elakadna.

Hideg van...hiába szellőztetek.

Sorolja a többit?
Inkább kihagyom!!!
Elég volt mára belőlem!!!
Kökemény depi vagyok...és ahogy észreveszem,nem is fog hamar elmúlani!

Szerintem belesz...ok mindenbe és heti 1-2 alkalommal bemegyek a barátnőkhöz a picivel...
Ház meg fusson ahova akar!!!
Nem fogok utánna szaladni.

Na tényleg befejeztem,mert soha sem tudnám abbahagyni!!!
...és ezek csak nagy vonalakban...

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag,hozzánk is gyere :wink: vagy a barátnőkbe a fórum is beletartozik picit?
Néha én is érzem ezt...én szerettem volna egy picit aludni a gyerekkel de nem megy...letettem,15 perc,lefeküdtem,felírt...ringatás...elalszik...leteszem,lefekszek,15-20 perc....sír....ringatás,elalszik...odateszem magam mellé...20 perc...sír...feladom.
Mondanom se kell a ruhát se szedtem be és teát se csináltam,csak ettem. És a licitemet is viszik amit miatt visszakapcsoltam a gépet :evil: :evil:

Lenne hova visszaköltözni egyébként?

evilany

evilany

Sziasztok!
Nálunk is nagyon kis nyafis a kiscsaj, szerintem az idő miatt is lehet. Egyszer meleg van és süt a nap, máskor meg esik.
Reggeliztem elkezdett sírni sehogy sem volt jó neki, beraktam a babakocsiba és a nappaliban kocsikáztunk. Legalább kicsit pihizet, de ahogy leálltam jött a sírás, így kaja közben a másik kezemmel löktem a kocsit. Persze elaludni nem akart.
Most jól bekajáltattam és végre alszik, remélem egy ideig ez lesz, hogy tudjak ebédet is csinálni.

Látom azért a pelusnál a Huggies és a Pampers talán a legjobb mindenkinél.

Bévi, a penészre nagyon kellene vigyázni, veszélyes! Ne hogy abban a szobában aludjatok most egy ideig Lilivel!
Ahogyan Maccs is írta, penészgátlóval is le kell fújni és utána lehet csak festeni rá, de a lényeg, hogy ki kell szárítani a szobát.
Én egy ideig tuti be nem vinném oda a gyereket!

Maccs gyere majd, ha van időd!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Akkora balhét vágott le a fiam,youtube segítséggel eldaloltam neki a lencsilányt,sutty bealudt,lehet hogy elájult? :lol: :lol:

De hogy mi kincseket leltem ott...rajzfilmzenék...csip csup csodák,pumulki,nils holgersson, balu kapitány hejjj nosztalgia!

evilany

Évi, ird be, hogy gyerekdalok...
:-) Kincsekre lelsz... :wink:

szilvás76

Sziasztok!

Fel a fejjel! :)
Az idő ramaty, de azért délután le sétálunk az ovisokért. Ha nagyon esni kezd, kirakom őket az ereszalá a kocsiban. Ma már az idő miatt úgyis műsorváltozás volt, be kellett volna mennem a munkahelyemre, de majd holnap.
tegnap volt nálam a védőnő, ő mondta, h készüljek fel, nyügik lesznek, mert jön az időjárásváltozás. Magamban még legyintettem is, hiszen délelőtt olyan nyugisak voltak, hát estére már nem....
De legalább az imént szundítottam egyet, a két gyerek szopis párnán az ölemben, óvatosan lecsúsztam, párnák a fejem alá, és szunya... :D

Penész: ki kéne hívni szakembert, aki megnézi a fűtési, áramlási , szellőzési viszonyokat, szigetelést, stb. hiába fűtesz, ha a nedvesség lecsa pódik és nem szellőzik, akkor penészedni fog. Kellmetlen és egészségtelen, de valóban az okot kell megszűntetni! Nem könnyű :(

Szilvi! Oldalakkla ezelőtt tettem fel az ikrekről fotót, de most "közkívánatra" újra. ezek még kórházi, meg 1-2 hetes. Bár a fényképezim be vannak dögölve van újabb kép, majd lekicsinyítem, és teszek fel.

Claire
claire

szóval, imhol a díszes társaság: Kép Kép Kép
Claire
claire

Claire, igazi csipet-csapat. Minden elismerésem minden szempontból!!!

Nekem néha a kettő is soknak tűnik, illetve azt érzem, nem jutok egyről a kettőre, csak kapkodok...

szilvás76

Gyönyörűek!!!!!!!!
Óriási gratula!!!!
szilvi35

Sziasztok!!

Köszönöm a sok tanácsot penészre hát ha nem akarnánk bemenni oda ahol penész van akkor kiköltöznénk az udvarra mert mindenhol az van az egész ház mióta beköltöztünk új építésű nincs kívülről leszigetelve de valószínű a műanyag ablak az oka szellőztetés mai napig is este is kinyitom az ablakot szellőztetni.Sajnos a bútorok is olyanok elég sok helyen a lakásban és mindig takarítjuk,minden hónapban előjön ha itt a tél,mióta ide költöztünk majd találunk rá megoldást remélem......bár már elég sok mindent próbáltunk,és nekünk nem az ablaknál penészedik sarkok meg minden más fal csak az ablaknál nem.

Évi akkor Tomi baba kis nyügös neked sem könnyű egész nap egyedül,de azért még jó hogy Miki besegít,és még tudod rendelni a kaját,nekünk ezzel baj van mert ugye 3 embernek egy tányér étel nem elég,hétvégén meg már 4-en vagyunk!!!

Szilvás neked sem egyszerű,két lurkó nem kis feladat!!!

Maccs elne menj ki ad nekem tanácsokat!!!

Mennem kell sír a drágám!!

Kép
bévi

Bévi,

A terheléses cukim / inzulinom jó lett, majdnem nagyon jó, de még mindig van egy kis bibi. Kaptam másik gyógyszert, azt mondta a dokinő, hogy ennek most már segítenie kell!!

Penész: én most vagyok túl rajta (valszeg csak átmenetileg). Amik segítenek:
1. Első a tüneti kezelés: le kell mosni a penészt, két külön vödör, egyik mosó, másik öblítő.
2. Lefújni Szavóval (ha nem kapsz, akkor domesztoszt felhígítasz, és üres pl ablaktisztítós, fújókás flakonba töltöd, és lefújod a falat. A Szavó ultrabrutál, kell hozzá gumikesztyű meg maszk is, mert nekem olyan volt az orrom alja tőle, mint megfázáskor - tökre kikezdte. Lemosni, lefújni, és én még bekapcsoltam a ventillátort is, hogy száradjon a fal.
3. Szavó esetén szobáról szobára járva, egyesével kell haladni, mi 2 napig nem aludtunk a hálóban (ott volt a legbrutálisabb), és tárva-nyitva volt az ablak.
4. Napi szellőztetés: ha egész nap otthon vagytok, akkor különösen fontos. Ezt onnan tudom, hogy mi hétfőtől péntekig dolgozunk reggeltől estig, és eddig MINDIG a karácsonyi szabi idején jött elő - az egész napos fűtés + a mosás + a száradó ruhák + a főzés, sütés + a mi lehelletünk = penész azonnal. Így, hogy baba van, csináld úgy, hogy először kijöttök a szobákból, ablak kitár, szobaajtókat csukd be. Kicsit vedd lejjebb a fűtést, mert a gatyátok rámegy. Utána 1-2 óra múlva költözzetek be egy szobába, és szellőztesd ki pl a nappalit. Lilit persze fel kell jól öltöztetni. Sajnos, ha ez elmarad, akkor ez újra és újra elő fog fordulni.
5. Ami még segít, én ilyet akarok venni, mert egy kollégáméknak már bejött:

Kép
Mindennap más-más szobába rakja be, majd kezdi előlről. 10-13ezer ft, most pl Intersparban árulják. De Média Marktban, Electroworldben is érdemes keresni.

Ja, és nekem ilyeneket kell most csinálnom, hogy a nem hordott ruhákat kimosni (a penész miatt büdösek), a fürdőben is penészes lett ez-az... áhhh, utálom.

Remélem, segítetettem!

Kép
xtina75

Claire
Sárgulok.... :oops: :wink:
Gyönyörű a csipet-csapatod!

Enyém gyerek is nyűgös...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

babatorna

A tornát naponta végezhetjük, kb.10-15 percig, két etetés között. A fogásokat négyszer-ötször ismételjük.

MASSZÁZS
Tenyerünkkel végigsimítjuk a baba arcát, törzsét, kezét, lábát. Az egyes dörzsölések közé is iktathatunk simításokat.

ARC
•A mutató és középső ujjunkkal simítunk a homloktól a halánték felé, az orrtól a halántékok felé.
•Majd finom dörzsölést végzünk a homlokon középtől kifelé, és körkörösen az arcon.

HAS
•Körkörösen simítunk a köldök körül óvatosan, az óramutató járásával azonos irányba.
•Majd lentről fölfelé haladva finom dörzsölést végzünk a bordák lefutása mentén. Mindig kívülről a szegycsont irányába haladunk.

KEZEK
•A masszázst az ujjaktól indulva végezzük, majd a tenyér és a kézhát után a kar külső és belső felszínén végzünk finom dörzsölést. Ezután a vállat is körbedörzsöljük.

LÁBAK
•A masszázst az ujjaktól indulva végezzük, majd a talp és a lábfej után a láb külső és belső felszínén végzünk finom dörzsölést a comb felé haladva.

HÁT
•A babát a hasára fordítjuk. A mutató és középső ujjunkkal a popsitól indulva fölfelé finoman dörzsölünk a nyakig a gerinc két oldalán.
•Végül a kezekkel simítunk a fejtől egészen a lábakig.

PASSZÍV KIMOZGATÁS
Masszázs után kezdhetünk hozzá a passzív kimozgatáshoz.

KEZEK•A kimozgatást a karral kezdhetjük. Megfogjuk a baba alkarját és óvatosan a füle mellé emeljük, majd vissza a törzse mellé.
•Oldalirányba nyitjuk a karját vállmagasságig, majd vissza.
•Karját a törzs előtt a másik váll irányába visszük, majd vissza.
•Vállból körözünk.
•Egyik kezünkkel megfogjuk a baba felkarját a könyök felett, és a másik kezünkkel hajlítjuk a könyököt és nyújtjuk.
•A kezét megfogjuk a csukló felett és fordítjuk kifelé és befelé az alkart.
•Hajlítjuk a csuklót a tenyér majd a kézhát irányába.
•Óvatosan mozgatjuk a csuklót a hüvelykujj és a kisujj irányába.

LÁBAK
•Megfogjuk a lábakat a térd felett és hajlítjuk és nyújtjuk a csípőt, majd terpesztjük és zárjuk. Végül finom körzést is végezhetünk.
•Megfogjuk a combot és a lábszárat, és hajlítjuk-nyújtjuk a térdet.
•Megfogjuk a lábszárat és a lábfejet, és le-föl és oldalirányba átmozgatjuk.

A testkontaktus anyának és babának egyaránt fontos, és segíti a harmonikusabb anya-gyermek kapcsolat kialakulását.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt

Pécsiek!
Az anyaságis papírt és a családi pótlékosat a Szigeti útra kellett beadni, nem?
Még mindig semmi..... :(
Ti megkaptátok már?
Mennyi idő alatt?

Ma megjött a tgyás.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Jó reggelt! :D :D :D

Ma le akartam menni a városba...gyalog, babakocsival... :arrow: esik, így azt hiszem alszunk!

Évi!....Popsikenőcs...most nem tudom, hogy mennyi igazán, mert a múltkorit Apa váltotta ki, és azt mondja úgy emlékszik azért nem fizetett, a most felírt recepten sem volt ár, viszont a 2 dobozért fizettem 500 valamennyit.

De igazán a tápszeren vagyok kiakadva....Qrva sokba kerül, és már nem elég 1 doboz 1 hétig.

Csillag!....Jöhetsz hozzám is, úgyis csak egész nap "gügyögök" a gyerekkel.
Házimunka megvár....nem zaklatom fel magam, ilyen apróságon :)

Kedden úgy jártam, hogy elmentünk hallásvizsgálatra, meg akkor már egy kicsit csavarogni, mire hazaértünk gyerek éhes. A bevásárlás a konyha közepén a földön, az egyik kicsit kiborult, a postaládából kivett szórólapokkal beterítve az asztal, szárító itt bent, porszívó elől (orrszívás), nincs elmosogatva, a ruháink szerteszét, gyerek eszik, amikor hallom, hogy jön a tulaj és a lánya, bejöhenek megnézni a Bercit :shock: Persze....lépjétek át ami útba van :) A csajszi már napok óta készült, csak megvolt fázva és nem akart bejönni....És mikor máskor....amikor fut minden....És túléltem :D :wink:

Bévi!....A penésszel mi is kínlódunk. Dettó...műanyag ablak, semmi "természetes" szellőzés. Mi szinte csak a nagy hidegekbe csuktuk be az ablakot. Most is az egyik ablak bukón folyamatosan nyitva van.
A Szavo tényleg jó, és tényleg brutál, nem lehet mellette megmaradni. Én szoktam sima hypós vizzel is lemosni, és kb. 2 hetente lefujtam Szavoval.
Ez a Solac párátlanító nálunk a konyhában van, biztos segít valamit, mert gyűlik benne a víz, meg ott is nyitva az ablak.
limo73

Clárika!....Igen a Szigeti útra...én aug. 24-én adtam be (kedd) az anyasági következő héten hétfőn jött meg, a családi meg, azt hiszem múlthéten. Még az Évi írta itt, hogy megkapta, és arra fel pillantottam rá a telefonomra és nekem is itt volt az sms!
limo73

Jó reggelt!

Bár már 5 óta fent vagyunk... Mióta a Tomi akkor kel készülődni dolgozóba, azóta Bence is rendszeresen vele ébred... Anya legnagyobb örömére, eddig legalább aludhattam 6-ig fél 4től, na de hogy most már csak 5ig... :shock:

Enyém baba is nyűgös pár napja... Látom nektek is, tuti, hogy ez a c@r időváltozás. Tegnapelőtt még sütött a nap, tegnap beborult, este óta esik. :? :? Nem szeretek esőbe sétálni... Tegnap sétáltunk egy nagyot barátnőmékkel, neki már féléves a kislánya, 2 órát bírt a Bence, alig mertem elhinni. :shock: :wink:

Most nem panaszkodom, épp szuszog a kiságyban :roll, de hát ki tudja meddig és ki tudja milyen lesz ez a nap... Úgyhogy gyorsan meg is reggeliztem, mert tegnap csak délben jutottam el odáig...

Claire! Gyönyörűek!!! Csodállak, hogyan bírod!!! És Bmaas téged is!!! Ennyi gyerekkel, nekem néha még az egyszem Bence is elveszi minden energiám... :roll: :oops:

Szilvás! Örülök, hogy most gyakrabban jelentkezel, most meg Dia jön kevesebbet!

Olvaslak ám mindig titeket, csak válaszolni nehéz, még nem teljesen megy a félkézzel való gépelés.

Ircsi! Jó ez a babatornás leírás, majd kipróbáljuk! :wink: És Katus gyönyörű!!! Főleg a kis ember nagy gondban kép, az nagyon tetszik!!

Bévi! Látod, ez már jót jelent, hogy ennyit tudsz írni! :wink: Remélem már nyugodtabb vagy, hidd el, napról napra könnyebb lesz! Nem mindig könnyű, de az anyaság ezzel jár!
Penész: :evil: :evil: Mihamarabb szüntessétek meg tényleg!!!

Maccs! Én is nagyon remélem, hogy ez nem búcsúzkodás volt, mert olyan jó olvasni a tanácsaidat!!! Tessék jönni még!

Évi! Én már pocakosan letöltöttem a Balu kapitányt, Süsüt, Hupikék törpikéket, Csipet csapatot, Gumimacikat, Tv-macit, sokszor hallgatjuk. :D Nekem nosztalgia, neki meg új élmény, de megnyugszik. Amikor már nagyon nyűgös, na akkor jó a jó mély férfihang, Charlie Könnyű álmoz hozzon az éj a tuti befutónk. :lol:

Pelus: nekünk a Pampers és az Axxo jön be. (törlőkendőnk is Axxo) Utóbbit úgy kaptuk ajándékba. Nekünk sose folyik ki semmi, csak ha teljesen teli megy a pelus. Mi is pelenkázás közben balesetezünk: anyut sugárban lepisilem (reggel kómásan nagyon tuti :lol:), de eddig a fürdés előtt meztelenül ölel anyu és belerottyantok a kezébe illetve a fürdés előtt meztelenül ölel apu és úgy pisilem le, hogy belefolyik a gatyájába vezet. :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Tegnap sikerült apa kezébe is rotyiznia végre :D, mondtam most már tényleg adjunk fel lottót! :lol: :lol:

Csillag! Sajnálom ezt a sok gondot! De őszintén szólva, a családi ház ezzel jár, aztán ha kész lesz, akkor majd évek múlva örülni fogsz, és azt fogod mondani, megérte szenvedni érte! Mi is nagyon szeretnénk családi házat építeni, csak ebben a c@r világban nem tudom hány év (évtized inkább :( ), mire eljutunk odáig... :( :cry:

Tina! Örülök, hogy jó lett az eredmény és hajrá hajrá!!! Az összes gólya, amit láttam, már feléd repül!!! :wink:

Teszek egy-két képet kedvcsinálónak, hogy Ti is tegyetek, mert imádom nézegetni a kismanóinkat! :wink: :roll:

Élvezem a fürdést:
Kép

Mire gondolok vajon?
Kép

Majdnem meztelen (olyan is van, későbbre a barátnőknek :D)
Kép

Ritka pillanat (hogy hordozóban alszom)
Kép

Anyán kidőltem
Kép

Kép

Kép
barbcsi

Jó reggelt

Pécsiek!
Az anyaságis papírt és a családi pótlékosat a Szigeti útra kellett beadni, nem?
Még mindig semmi..... :(
Ti megkaptátok már?
Mennyi idő alatt?

Ma megjött a tgyás.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clárika!....Az előbb válaszoltam ezekre! :)
limo73

[quote="limo73"]C írta:limo73lárika!....Igen a Szigeti útra...én aug. 24-én adtam be (kedd) az anyasági következő héten hétfőn jött meg, a családi meg, azt hiszem múlthéten. Még az Évi írta itt, hogy megkapta, és arra fel pillantottam rá a telefonomra és nekem is itt volt az sms!

Hogy adtad be?
Én betettem mindent egy borítékba, s a bizt.őr mondta dobjam csak be a postaládába ami kinn van a falon.....

Így tettem, de azóta semmi.... :(

Clárika
Kép
clárika

Barbcsi!....Bence :) :) gyönyörű! Látom ő is kis pocakos! :)
Jó sok vízben fürdetitek. Mi csak annyit rakunk a kádba, hogy a nem lejtős végénél van a feje, és alatta a kezem, amit le tudok rakni a kádba, és még nem ér bele a gyerkőc füle! :) Na, ezt jól körbeírtam! Biztos Bercibóm is élvezné a több vizet, de így kényelmesebb, meg talán akkor tényleg nem is akarna kijönni. :D
limo73

Limo

Láttam, és köszi.
Nem is értem miért tette be megint.... :shock:
Lefagyott a net egy pillanatra, azt frissítettem egyet.....

Clárika
Kép
clárika

Én pultnál adam be. A mellékleteket is csatoltad?
limo73

igen.....

Hétfőn bemegyek, megérdeklődöm!!!!!!!

Clárika
Kép
clárika

Kérdezz rá, mert mondom az anyasági 6 nap múlva jött meg, a családi meg kb. 2 hét (max 3) És megkapta az Évi is, és a Csillagnak is ilyen gyorsan jött meg az anyasági.
limo73

Limo! Köszi! :roll: Igen, imádja a pociját, meg én is az övét! :wink: :D :lol: Olyan kis édes, szerintem jól áll neki!
Fürdés: amíg kevesebb vízben fürdettük, mindig sírt, amióta ilyen sokban, azóta élvezi nagyon nagyon!!! Néha a Tomi elengedi a kis fenekét, csak a fejét fogja és akkor lebeg a vízen :D, meg úgy csinál a lábával, mint mellúszás közben szoktunk, nagyon édes. Értem, hogyan csináljátok. :D Nekünk is alig akar kijönni a vízből, élvezi a drágám. Már most locsizik egy kicsit :lol:, nekünk meg így jobb, mert legalább már nem sír. :wink: Azért próbáljátok ki, nagyon jó ám! Igaz, én is úszom csöppet a vízben, de hát megéri azért, amit cserébe kapok! :roll:

Clárika! Remélem sikerül utánajárni, miért nem kaptad még meg és megkapod gyorsan!!!

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok

Ime mi is megvagyunk igaz csak ritkán hála egy kedves ismeretlen ismerős hölgynek köszönhetően de le írom a részleteket csak elöbb rólunk :)

LÁNYOK OLYAN SZÉPEK MINDEN KIS CSÖPPSÉG AZÉRT NÉZLEK ÁM TITEKET G-N ÉS IWIWEN :)

mi szépen növünk fejlődünk annak rendje és módja szerint Bencó 5,5 kg egy evésre megeszi a 200-240-et szóval leszív 1 cicimet nem vagyunk hasfájósak és nem teázunk. Átalusszuk az északát hajnalban kelünk csak fel 5 körül enni és alszunk tovább persze hason .

A kiságyban oldalra fordulunk rendszeresen lemászunk a légzés figyelőről mosolygunk ha beszélnek hozzá ő persze vissza válaszol a kis maga módján a gőő k meg ilyenekkel....:)

most kicsit betegek vagyunk elkaptuk a nagyoktól a náthát ami vissza fele folyik és sűrű , de kap orr spét ezt a sós-vizes oldatot és a nasivin orr cseppet meg c vitamint lázunk nincs torkunk nem piros.

kicsit vissza olvasva :

mi a pamperst használjuk pelusban abból is a 3-ast .

mi is megkaptunk már minden féle pénzt ami jár a kicsi után még hó elején kivéve a gyest de az is folyamatban van mert azt azért nem kaptam meg még mert kérték a magánnyugdij pénztári tagságom záradékának a másolatát és nem volt ilyen mag. nyugd. tags. és kellet kötni egyet de már megvan be is küldtem és sztem lassan meg is kapom a gyes-t is .
Vendég

Barbcsi!..... :D :D Egye fene, rádumáltál...estére több vizet kap Berci is. :D Legfeljebb hisztizik egy kicsit ha kiveszem, mert ő is nagy fürdős.
limo73

sziasztok!

Clárika én is gyorsan, két héten belül megkaptam az anyaságit, a családi pótlékot pedig hónap elején, mert azt mindig 10-éig folyósítják (az előző havit)! lehet, hogy ott van még abban a ládában az igényed... :shock: :roll:

barbcsi Bence csodaszép... és jéééé, tényleg milyen sok vízben fürdetitek... :shock: mi is, ahogy Limóék, kevesebb vizet engedünk... annyit, ha véletlenül kicsúszna a kezemből, akkor se merüljön el a feje teljesen...

a kedvenc képem:
Kép

Kép
gtunde75

Sajnos nem tudok sokat lenni köztetek mert ez a kedves hölgy a párom ex-e innen informálódik rólam rólunk és nem akarom hogy a sok olvasástól elfáradjon a szeme!!! :x

Képzeljétek mind tudjátok okt. 5.-én lesz a gyerektart. csökkentés iránti per .Ere a drága ex elkezdett akciózni párom ellen és feljelentette a gyámhatóságon hogy nem hozza a kicsit vagyis nem tartja a gyerekkel a kapcsolatot ,tegnap volt a meghallgatás azt szegénykém bebukott mert kiderültek a hamis vádjai neki mert pszichológus meghallgatta a kicsit játékosan és a gyerek elmondott mindent hogy szeret itt lenni meg stb.....az ex meg rendesen besült a hamis vádjaival .

tudjátok az a baj hogy annyira irigy a csaj hogy boldogok vagyunk és szépen élünk már 2 éve hogy apró kis bosszúságokat törne párom orra alá csak azt nem veszi észre ezzel a gyereknek árt nem nekünk .

pl olyanokat csinál : nem ad cumit a gyereknek pedig csak azzal alszik el , vagy nem ad váltó cipőt neki , vagy nem szól hogy agyerek pelus leszoktatáson van és csak bilibe hajlandó pisilni kakilni . De ezekkel mondom nem velünk szúr ki hanem szegény kicsivel mert elmentem vettem cumit a gyereknek , váltó cipőt , bilit .
És észre vettük meg kiderült az apja ellen próbálja neveli a fiát pedig ez nem jön össze mert imádják egymást apa és fia és okos a kicsi tudja ki szereti. Amugy meg képzeljétek megmondta a gyám hatóságon a pszichológus hogy készüljön fel mert ha a gyerek nagyobb lesz menni akar az apjához.
Vendég

Sziasztok!!

Tina örülök,hogy jók az eredmények nagyon,és drukkolok neked de nem írom le mindig mert nem akarlak ezzel zaklatni,penész akkor nem vagyok egyedül hát mindent kipróbáltunk már valószínű ez a szar ablak az oka a fene egye meg,még jó hogy 2 éve építettük a házat,nah de anya most rendbe teszi egy ideig kitart...

Limo akkor ti is hasonló penész franc egye meg,biztos jó lehetett a vendég sereg mindig a legjobbkor jön!!!!

Vanilla akkor a te kis fiad nagyon jó,kis krapek!!!

Barbcsi tényleg jó sok a viz de ha ő ugy szereti akkor az a lényeg.....Lili imád fürödni és pucéron lenni,nyugodt vagyok valamennyire nem rossz gyerek Lilike csak még kicsi és nekem ezt mérlegelni kell,evés ami kiborít néha vagy tele szedi ugy magát,hogy kihánnya vagy keveset eszik folyton enne,megeszik 100ml,vagy 120 egyszer meg 60ml és már 3800gr mióta haza jöttünk 800 hízott 3 hete lesz!!Mi is voltunk sétálni ki birta a 3 órát.

Csajok valaki nem tud abban segíteni miért van az,hogy folyton rágja az öklét mint aki éhes,meg ugy rángatja a fejét is,ha mellre teszem nem eszik csak alszik rajta,és huzza magát piros a feje kapja az infacolt minden evéshez.....az aggaszt igazán hogyha fent van ordít mindegy mit csinálunk vele....
Megyek mert sír.

Kép
bévi

na ez van lányok röviden de tudnák még mit mesélni............most hétvégén megint jön a pici már megvan a program játszó házba megyünk meg a vonatokat nézzük meg ismét mert imádja őket aztán akarok neki venni 1-2 ujj ruhát ide mert kinőtte őket amiket vettem neki idáig .

Más: Fürdetést nálunk apa végzi sok-sok vízben imád fürödni Bencó és képzeljétek annyira érzékeny a bőre csak a BABE fürdetőt bírja mai 3000ft egy flakonnal + a és e vitaminos patikai testápolót kapja még.

Lányok nálatok érzékeny valamelyik baba sampon vagy fürdetőre ???
Vendég

bévi nálam Bence ugyan ezt csinálja de csak akkor ha a hasa fáj vagy ha éhes én is az infacolt használom mert igaz nem vagyunk hasfájósak de ha olyant eszek bizony görcsöl szegénykém pl a baracktól vagy a szőlőtől
Vendég

Egy kép a kis Bencémről :) Kép
Vendég

Bencés anyukáknak küldtem G-re egy zenét a kis Bencéről Juhász Gyula énekeli
Vendég

Na betelefonáltam, s azt mondták, beteszik a soron kívül utalandók közé, s ha jövő hét elején nem kapom meg, hívjam megint őket.
Pedig csak érdeklődtem, hogy mi van vele..... de rendi volt a nő nagyon :)

Clárika
Kép
clárika

Vanilla mi az orvos által felírt fürdetőkrémet használjuk... 325.- Ft... ebben a korban nem is javasolnak mást... elvileg nem nagyon lehet tőle bőrprobléma...
200-240- et eszik a babád??? hűűűűha! nem semmi!

Kép
gtunde75

[quote="clárika"] írta:clárikade rendi volt a nő nagyon :)

ritka! mázlid volt! :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Én is a gyógyszertári fürdetőt használom, s a Johnson's könnymentes sampon és fürdetőt a hajára, mert ugye nagy a hajunk, s a fürdetőtől mócsingos zsíros lesz, és a fodrász anyukának nem tetszik :D :lol: :roll:

Clárika
Kép
clárika

Már megint tud magától kakilni, elég sokat s a pukik is jönnek szépen :)
Főztem neki Baby mecsek teát (édeskömény és kamilla van benne ugye), azóta nem kell az infacol se. Két etetés közt kap a teából.
(2dl-be teszek egy filtert, azt majdnem megissza egy nap.)
Azóta nyugodt, mosolygós, alszik, nézelődik, s ha éhes, csak akkor sír.

Most úgy alszik, hogy mozog a kis szája mintha szopizna.... :)

Clárika
Kép
clárika

Vanilla, nagyon édes Bence!

Sajnálom az ex-es dolgokat. Az a nő nem normális az tuti!!!

Látom ti is azt kaptátok mint mi. Mi is náthásak vagyunk, és ezeket mondta a doki. Tegnap meg is nézte, de szerencsére nem is piros a torka.

Nálunk is érzékeny a bőre Lilinek, nagyon száraz. A doki azt mondta, hogy olajjal kell kenni. Mi reggel este bekenjük, babával vagy Johnson-nal.

Nekünk kb. 1 hete kezdte el élvezni a fürdést előtt nagy üvöltés volt, de most csak akkor van, ha kiveszem. Na akkor olyan piros a feje is a sírástól, de hát nem lehet egész éjjel a vízben. :D

Szerintem én majd visszem Babaúszásra is.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?