A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Nekem az emberekkel kapcsolatban soha nem is voltak illúzióim, de még néha így is meglepődök rajtuk :P

Ha ma még nem ment fel a láza, az jó hír :wink:
Az idegesség, fáradtság fentebb tudja vinni a lázat, és néha komolyabbnak tűnik a betegség az elején.

Gábornál mindig ez van. Alszik, eszik, és meggyógyul.

Hátha.

Kép
vindolanda

Megyek én is az IC alá meszesedés esetén ;-)

Szerintem sem leszünk ilyenek, ez generációs meg személyiségbeli különbség is. Szülő-nagyszülő generáció még hisz a szabályokban, elhiszi, amit általában mondanak nekik, amennyiben tekintélytől jön (körzeti orvos, tévé, választási plakát). Viszont amit a gyerekek mondanak, az minimum szkepszissel fogadandó. Popper mondja vhol, hogy a mai fiatalokkal az a bajuk a megelőző generációnak, hogy az élettapasztalatuk már nem több, tehát bizonyos fajta tudásban nem tudják őket überolni (régen ez szépen le volt osztva: aki idősebb volt, az lexikálisan is többet tudott, meg élettapasztalatilag is jobban lehetett rá hagyatkozni).
Viszont én azt tapasztaltam, hogy nincs átjárás, pl. hiába adok könyvet az ősök kezébe, hogy "na, ezért mondom és tudom, amit tudok a szoptatásról", nem érdekli őket. Annyira nem, hogy meg is nézzék. Apósom is mindent megszakért, de semmiben nem mélyül el, így aztán zajlik a felszínes észosztás.
irina

Landwirtschaft Simulator:

Kép

Kép
vindolanda

Vindo, köszi! Ádi is akkor olyan, mint G, csak éppen ágyba dugni nehéz. Szerintem nem tett jót neki, h tegnap a dokinéni után pörgött este 8-ig (akkor indult a fürdés-altatás projekt), előbb nem is tudtuk volna lerakni.
Egyébként nagyon igaz: a hatalmas alvás sokat segít. Nekem ez már a 2. ilyenem a héten (muszájból), és azóta tényleg jobban vagyok.
Végül is lehet, hogy a legtöbb bajra ezek a jók: aludni kell, mozogni meg sok vizet inni. :lol: :lol: :lol:
irina

Vindo, már a Landwirtschafton félórát röhögtem, de ez a kép mindent visz ;-)
irina

Na, elindítottam a mosogatógépet. Mást nem nagyon tudok csinálni, amíg B. alszik.

Hátha így is marad Ádinál! Ha jól dolgozik az antib., akkor szerintem nem szúrják fel a fülét. Ezt a kis pihit meg már nagyon megérdemelted, Irina. Már csak azt áruld el, hogy Te hogy vagy? Hogya alakul a náthád?

Vindo, megbeszéltük. :lol: Mondjuk én is abban bízom, hogy nem változok meg gyökeresen. Én nem tudom levetkőzni a naivitásomat. :oops: :oops:

A jótanácsok hallatán néha nézek egy nagyot, de úgy gondolom, hogy egyrészt nagyon másként csináltak mindent tizenévekkel ezelőtt, másrészt meg igyekszem azt feltételezni, hogy nem akarnak rosszat. Szerintem csak mindegy, hogy hogyan, de részeséivé szeretnének válni a történéseknek. Lehet, hogy kicsit zagyván írtam le. :oops: :roll:
dmaggie

Hát, valami hasonlót írnak a tudásszociológusok is a generációs különbségek kapcsán - gyorsabban elavuló tudás, gyorsabb generációváltások, tudásátadás iránya megfordul(hat), idősebbek lába alól talaj ki...

Szóval, Maggie, született szociológus vagy:)

Én az apósomról inkább nem is írok :lol:

Kép
vindolanda

Maggie, draga, lehet, rokonok vagyunk a nagymamaink reven... az en nagyim azt mondta, amikor szoptattam, hogy huzzam mar fel a kardiganom, mert hideg lesz a tej :-)
Vendég

Közben meg Irina, ahogyan szokta konyhakészen, gyönyörűen leírta azt, amit én is igyekszem itt elmakogni. :lol:

Egyébként eszembe jutott erről a nyelvi szocializációnál tanultakból valami. Már nem emlékszem, hogy melyik törzsnél addig nem fogadják be a gyereket, amíg az azt nem mondja: "egyél sz...rt.!" Mondjuk még ezzel együtt is a hiarchia legalján van, szinte tudomást sem vesznek a létezéséről.
dmaggie

Irina, csak gyógyulgassatok akkor :wink:

Maggie, akkor nem vasalsz?
Hát, rosszat tényleg nem akarnak.

Anyánál mondjuk az is baj, hogy nyugdíjas lett, és csak ezeken tud fantáziálni, és mikor telefonálunk, akkor rám zúdítja, amit napok alatt kigondolt.

Niki, még kiderül, hogy hidegvérű vagy :idea:
Majd megfújod magadat hajszárítóval, és akkor jó meleg lesz a tej :idea:

Kép
vindolanda

Vindo :lol: :lol: :lol: :oops:
Na, akkor meg is van a kövi szak. Mégis megyek hozzád!!!!
dmaggie

Ja, hogy ez Irina volt. Akkor Irina a született szociológus :oops:

Kép
vindolanda

Niki, de legalább nem avasodik meg a hidegben. :wink: :lol:
dmaggie

:lol: :lol: :lol:
dmaggie

Maggie, neked is megszavazom azért :wink:

Ja, az avasodással jobb vigyázni :lol:

Kép
vindolanda

Á, Maggie, Te aranyszívű vagy a hülye beszólások jóindulatú értelmezésével :-)

Nekem az objektivitás a családommal kapcsolatban nehezen megy, nekik még nehezebben, szenvedünk is. :lol:
Köszi szépen, én jobban vagyok, bár a nátha és a trutyiátvonulás még tart, de a közérzetem lényegesen jobb.

Amúgy nem én fogalmaztam ezt meg, hanem Popper (meg azok, akiket Vindo ismer). De tényleg. ;-)

Niki: :-DDDDDD
irina

Ez egy luft-hozzászólás, de az ötezredik.

Kép
vindolanda

Igyál sok kávét, az mindig segít.
Bár Gábor a kólára esküszik.

Tényleg, már négy oszlop áll kinn a tárolóból.

Kép
vindolanda

Játszani megyünk a szobába, de fél szemmel itt vagyok.

Kép
vindolanda

Irina, nem próbáltad még melegíteni az arcüregedet? Kis hajszárítózás, infra?
dmaggie

Vindo, dehogy vagyok én szociológus (szerintem arra amúgy tényleg születni kell), legfeljebb szociolingvista ;-)
Túl sok bennem a düh társadalmi jelenségek kapcsán, a nyelvhasználattal (minden formájával) elfogult vagyok, más jelenségekkel kevésbé.
Az is bajom, hogy nem szeretem a nem gondolkodó, irigy, öntelt embereket, bár ezekből bennem is van, azért is zavarhatnak annyira.

Ádi szerintem elaludt végre, dolgozom kicsit. De a fél szemem itt.
irina

Na, és majdnem elfelejtettem. :oops:

Gratulálok, Vindo!!!!!!
dmaggie

Vindo, 5000 hozzászólás!!! :shock: GRATULÁLOK!!!
Kólát nyomom, de csak a zérót, az lehet, hogy nem hat (?).

Maggie, remek ötlet, köszi, erre eddig még nem gondoltam, pedig volt arcüreggyulladásom sokszor gyerekkoromban. Fájni mondjuk nem fáj, ha nyomogatom, akkor sem.

Félszem el. :arrow:
irina

Az élet apró örömei :wink:

Hát, minden szakmára születni kell, és ki szerencsés, az meg is találja :roll:

Kép
vindolanda

komolyan,eszméletlen milyeneket tudnak beszólni :) :)
Nekem szerencsém van,mert Apu és Ida is nagyon rugalmasak,sőt apám még Míra születésekor annak is utánaolvasott,h. milyen időközönként érdemes szoptatni stb :) :) mert ahogy Ő mondta,mi korunkban más volt a helyzet,és nem akar hülyeségekkel traktálni :) bezzeg a többi rokon....
iDA MEG-MIVEL GYEREKE NINCS- vannak dolgok amiben véleményt nyilvánít-de Ő meg sokat volt gyerkekkel,így adok arra amit mond :)
legjobban öccs nevelési elveit bírom :) :) na Ő nagyon okosakat tud nekem mondani,inkább elvonulok a lakás másik végébe,h. ne legyen belőle vita :)

Maggie!
sálat most befejeztem,de lehet visszabontom mert rövidnek találom :)
de lehet inkább nekikezdek a sapinak(amit tegnap félig megcsináltam,de nem tetszett,így bontottam :) ) legyenek már tökéletesek :)

Vindo!
G. milyen oszlopot csinál? totem?

Irina!
találkozzunk már itt vannak a képek amiket anno előhivattam,meg a cd-t is előkerítem addig :)
De jó h. Ádó most jobban van :)

megyek folyt. köv :)

KépKép
viranka

Irina!
azt a spec. orrszívást nem próbáltátok már? vhol olvastam gyerek feje hátradönt orrspray be, és úgy porszívózni.tök jól kiüríti a lerakódott cuccost :)
mert nekik még az orr/fül/arc közti összeköttetés(már pontosan nem emlékszem mi) rövid,ezért lehet nálunk emiatt összefüggés :)
pl:kötőhártya,torokgyulladás,fülgyulladás egyszere lehet mind :shock: :?

KépKép
viranka

Fatárolót készít, mert jelenleg a fa nejlonnal van letakarva.
Nincs hová tenni.
Annak az oszlopai készülnek szép lassan.

Viranka, öcsédnek van családja?

Ja, az 5000. hozzászólás után lehetne új kategória a régi felhasználó helyett. Függő pl.

Kép
vindolanda

dehogy van :) csak gyerekeket tanít ping-pongozni azaz edző :) és neki különben is bazi nagy tapasztalata van :9 és mindig neki van igaza :)

KépKép
viranka

Verus, mindenképpen talizzunk, de ha nem baj, vagy hétvégén, vagy okt. 1. után, mert addig munkailag nagyon el vagyok havazva. Hogy lenne Nektek jó (időben, helyileg)?
Orrszívás: a porszívózásra gondolsz? Igazából szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, mert még rémlik, amiket Mesi írt az anyukája véleményét idézve (bár nem tudom, hogy az csak csecsemőkre vonatkozott v. kisgyerekekre is). Igaziból Ádi jól tud orrot fújni, folyik is neki, az kijön,bár nyilván van, ami kicsit beszárad. Orrspréket váltva használunk (simát meg homeósat is).
A dokinénink ezen nem témázott, mindig az orrmandulát emlegeti mint problémagócot Ádi esetében.
irina

Otezredik :))))

Sokmindenre akarok reagalni, de a telefonomrol nehezkes, majd este :wink:

Elinteztuk a mama dolgait, elmentunk egy gyerekbarat pub-ba ebedelni, most jatszohazban vagyunk megint.
Vendég

Vindo: függő :lol:
vagy: ősrégi felhasználó, esetleg: pókhálós. :wink:
irina

Niki, milyen az a gyerekbarát pub? Nagyon izgalmasan hangzik. A pub-ban nekem sörözgető felnőttek ülnek füstben vagy anélkül. ;-)
irina

Viranka, akkor szakértő. Ha pingpongozik, más nem is lehet :wink:

Szerintem jó a függő felhasználó 8)

Niki, ez a pub-os dolog jó lehetett 8)
És mit ettetek?
Tényleg, a nagyobb lányok is vegák? Lila meg a te leányod?

Kép
vindolanda

Az amcsi filmekben is mindenhez értenek az edzők :idea:

Kép
vindolanda

Vindo, igen, a függő a legjobb. :lol:

Na ez is egy jó téma, hogyan szakértik meg a gyerektelenek a gyerekeseket. Kisregényeket lehetne írni. De csak egy dologról:
én azon akadok ki, amikor -- az egyébként szeretett -- szingli v. gyerektelen ismerőseim panaszait kell hallgatnom, hogy mennyire elfoglaltak, milyen keveset tudnak aludni. Nem gondolom, h gyerekek nélkül nem tud piszok sűrű lenni az élet, de azért nem hiszem, hogy egálban lennénk az éjszakai gyerekmászkálások, lázlevitelek, reggeli korai ébresztések, nuku szabadidők terén. De megértem, anno gyerektelenként én is rosszul becsültem meg mások szabadidejének és elfoglaltságának a mértékét. Csak ezek az ismerősök el sem hiszik, hogy ha ma átküldenek egy munkát, az nem lesz meg holnapra okvetlenül, mert sokesélyes, hogy miként néz ki egy kisgyerekes estélye és éjszakája, míg egy nem gyerekesé mondjuk lehet szabad.
Nekem a mhelyemen az összes korombelinek nincs még gyereke. És nagyon aranyosak, kedvesek, de látom, fel sem fogják, hogy én mennyivel kevesebbet érek rá dolgozni otthon, mint ők. Ilyenkor luciferi énem csak mosolyog: majd megtudjátok.
Viszont nem is panaszkodom tele a tanszéket a nyomoraimmal (szerintem). Lehet, hogy kéne? Polírozni a gyerekeseket ezerrel?
:-)
irina

estélye = estéje

alighanem freudi elírás, annyi estélyben lehet egy kisgyerekesnek része, h ihaj! :lol:
irina

Hu..... alig vartam a holnap estet, S. Megjon ot nap tavollet utan.. erre az anyu unokatesoja bejelentkezett, hogy nalunk alszik....(itt lakik nem messze ) valahogy le kell vinnem a vernyomasomat :-)
Vendég

Hát, én mai fejjel nem tudom elképzelni, hogy hova a francba siettünk gyerek nélkül, mit is csináltunk egész nap, és miért voltunk idegesek :?:

Rá se ránts, majd megtudják.

Ja, egyik estélyről megyünk a másikra :roll:

Iszonyatos dolgokat szedtem ki Rugó füléből, pedig igyekszem kipucolni neki pár naponta.

Kép
vindolanda

Niki: :evil:
irina

Niki, irány vissza a pub-ba :arrow:

A fene essen az ilyen szituációkba, utálom nagyon.

Kép
vindolanda

Vindo, így utólag én sem értem... mondjuk a disszertációírás a fehérvárra oda-vissza utazgatás (napi 6 óra csak az utazás) mellett húzós volt, de arra világosan emlékszem, hogy soha annyi sorozatot és filmet nem néztünk esténként S-val, mint amikor terhes voltam, holott a 7. hónap végéig dolgoztam (mert utána jött a nyári szünet ;-)). Akkor nyomtuk le az összes addigi 24-epizódot :lol:

Nem, engem az bosszant, amikor szűk határidőket szabnak. Na az megy egy egyedülállónak vagy gyerektelennek, de nem egy gyerekesnek, mert ugye a gyerek olyan lény, hogy az 56. percben makkegészségesen ugrál az ágyon és a fejeden, az 57. percben magas lázzal fekszik a hátán. Mit tud a gyerekes tervezni? Semmit, azt sem tudja, be tud-e másnap dolgozni, ha nincs segítsége.
Persze azt tudjuk, h a mi szakmánkban sosincs vége a munkáknak és a munkaidőnek és a doktorálásig ezer a gond és kevés a fizu, ezért mindenki szinte külön is dolgozik (tanít, fordít, akármi), így rengeteg szabadideje nincs, ami kevés van, azt is bőven el tudja tölteni.
De ez még mindig semmi a gyerekes léthez képest.
Szóval undok leszek, de igazából nem tudom sajnálni a kollégáimat sem. Sőt azt szoktam gondolni, hogy már bocs, de mit tudtok Ti a fáradtságról és a nyúzottságról, amikor a hétvégén már megint alig aludtunk és az óráimra is alig tudtam felkészülni?!
Hát én már csak ilyen undok vagyok.
irina

Ja, a hétvégi nagy pihenések. Éjszaka munka, reggel meg felkelt a gyerek, napközben babysitterkedés. Ehhez képest a hétfő kész felüdülés :wink:

A disszertációt én úgy írtam, hogy heti két nap Nyíregyen voltam reggel nyolctól (fél hat előtti keléssel), két napot a Kölcsey tanítóképzőn, szerdán meg a doktoriban.

De még így sem voltam olyan fáradt, mint Rugó mellett
:roll: :lol:

A szűk határidők problémásak tudnak lenni, de az a vicc, hogy a legtöbb esetben hamarabb kész vagyok a dolgokkal, mint azok, akiknek nincs gyerekük :roll:

Én még sosem jártam Sz.fehérváron. Az az egyik magyar város, ami kimaradt :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, igaz, én is előbb elkészülök, ha nem üt be a krach, mint mások, a szakmabeli barátnőm mondta, h azért, mert a gyerekesek előreveszik a fontos dolgokat és inkább mielőbb megcsinálják, mert tudják, h később nem biztos, h lesz rá módjuk...

Igen, az átlag hétvége ilyen, hát én is mindig várom a hétfői tanítást. :-)
Ehhez képest a köztudatban (+ reklámokban et cet.) a hétvégi család energiától duzzadva rohangál, kirándul. De lehet, hogy ez az én életformám miatt túl hihetetlen csak. Szerintem vannak ilyen családok, csak nem az enyém ilyen.

Fehérvár nagyon klassz hely, és hát az Alba Plazát senki nem ismerte úgy a pestiek közül, mint én, az tuti. ;-) A buszpu mellett volt, ott szoktam pisilni-kávézni-vásárolni-erőt gyűjteni. De már évek óta nem jártam ott.
irina

Hát ez fura, én is mindig a plázában ültem kölcseys koromban a fősulival szemben. Nem volt szobám ugyanis (pedig tanítottam vagy 14 órát egy félévben), a könyvtárba meg nem akartam bekéredzkedni.
Ott mindig meleg volt, szólt a zene, a wc-ben szappan volt, és minden nap fornettit ettem :P

Hát, mi sem rohangálunk erőtől duzzadva.

De hát azért reklám, hogy ne legyen igaz.

Kép
vindolanda

Panndi Zsófijának és Tünde Domijának nagyon boldog szülinapot :) :)

már csak 8 sor a sapiból :)

KépKép
viranka

A figyelmes Viranka :-), köszönjük!!!

ISTEN ÉLTESSE ZSÓFIKÁT ÉS DOMIT NAGYON SOKÁIG!

Vindo: nekem most sincs szobám, annyira kicsi a tanszék, h ihaj, még a tanáriban sem tud mindenki leülni :shock:
Nem mondom, jólesne egy íróasztal, gép nem is kell, csak wifi lenne (működő), névtábla, ilyenek nem is kellenek. Ez van, Magyarország.
A kis plázákat kedvelem, az Alba ilyen volt, nem tudom, a Tiéd milyen.
Voltak a kedvenc boltjaimból benne meg remek kávés, és igen, a WC nagyon fontos, főleg hosszú utazások miatt (nem Fehérvár van messze Bp-től, bár a hosszú járat el tudott csaknem 2 órát szórakozni az útvonalon, hanem nekem Bp. Népligettől még 1,5 óra volt hazajutni Soroksárra -- hát nem sírom vissza ezt a 3 évet soha, az tuti).
irina

Boldog születésnapot kívánunk Dominak és Zsófinak!!!

Kép
vindolanda

Igen, az első pláza kicsi volt, aztán épült meg a Fórum, az egy böhöm :roll:

Asztalom van, kiírásom is van, de számítógépem egyelőre nincsen - a szomszéd asztalnál van egy, azt használjuk. Wifiről nem is álmodunk.

R. elindult az udvarra, követem :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo, nálunk 3 gép van, abból 1 működik úgy-ahogy, a másik inkább egy vicc, a harmadik még nincs üzemben és erre vagyunk 10-en (!). Wifi nincs, azért írtam, hogy legalább az legyen a saját géphez, amit bevisz az ember, ha már nincs gép legalább 4-5 használható...

Verus, sapiképet!!!
Mikor jönnétek (még) Pestre?
irina

Megjottunk, lerendezem a gyerekeket, aztan bekapcsolom a laptopot. A gyerekbarat pub : igazabol ketfele pub van, a kocsma jellegu, es ami inkabb etterem, (olyan, hogy angol etterem nem letezik, a pubban lehet kajalni angol etelt) namost a gyerekbarat az olyan, hogy eloszor is beviheted a gyereket, mert sokba men lehet. Ahova most mentunk, irt volt nagy jatszoter az udvarban. Igy en nyugodtan tudtam kajalni, amit a gyerekek futkostak, Alex babam meg ott sertepertelt korulottem a kis gondor fejevel :-)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?