A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

Szia Sajti :)

Örülünk Neked,jó hogy Te is itt vagy.

Most csak ennyi mert rohanok rutin vizsgám lesz,elég béna vagyok de meglátjuk :?

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Csak nagyon röviden: nem volt időm olvasni Titeket, mert Ágoston a hétvégén lebetegedett.
Már kb. 2 hete "szortyogott" az orra, de más baja nem volt, evett jól, vidám volt, stb. Most, hogy otthon voltunk, hőemelkedése lett, eldugult az orra és ettől nagyon szenved. Éjjelente nem alszunk, mert nem kap levegőt. Dokinéni kiírta csütörtökig, de most éjjel volt a legrosszabbul.
Szóval ezért vagyok elveszve.
Nektek a legjobbakat kívánom!

Kép
Kép
rozinante

Jó reggelt!

Elég sokan jeletkeztek, mint "zugolvasók". Ezzel is azt igazoljátok felém, hogy tényleg egy cipőben járunk.
Egy kérdésem lenne: van aki kontaklencsét hord? Én már több mint 10 éve, és most nem bírja a szemem, mert nagyon behomályosodik, és nem látok rajta tisztán. Sajna a szemüveget nem nagyon szeretem, de most nincs más. Eddig egész jól bírtam a kontaklencsét, de kb 1 hónapja megy ez a berakom, és kivezsem, mert nem látok.
Most jön hozzám a védő néni, úgy majd utána jelentkezem

KépKép
KépKép
kat78

Jó reggelt mindenkinek!

Csicsi: Sok sikert a rutin vizsgádhoz!

Rozinante: Igen, most van egy ilyen kósza vírus a levegőben, nemrég nekem is sikerült elkapnom... Elég vacak, ha az ember (pláne, ha az ember gyermeke..) arra ébred, hogy nem kap levegőt... A köhögőrohamokról nem is beszélve... Szegény babóm elég sokat aludt azokban az időszakokban nappal, ui. éjszaka nem hagytam..

Kat: Én sajnos nem hordok kontaktlencsét, viszont megfogott egy mondatod: Most megy hozzád a védőnő? Kb. ugyanannyi hetesek lehetünk, viszont nálam még egyáltalán nem jelezte, hogy jönni szeretne.. Persze nem zavar, ui. folyamatosan várjuk az asztalost, ablakost, festőt, vízvezeték-szerelőt, mosógép szerelőt és azt, aki megszereli a kaput... Mivel nemrég költöztünk, tele vagyunk még dobozokkal, nem tudom, ez mennyire szokta zavarni a védőnőt.. Majd ha lesz időd, légyszi írd le, miket nézett! Köszi!

Tényleg, használt már valamelyikőtök mosható pelust? Kíváncsi lennék, kinek mennyire váltak be. Egyszerre elég nagy összeg, de nem bánnám, ha nem kellene egyfolytában boltokba rohangálni pelenkáért..

KépKép
sajti

Sziasztok!

Szeretnék én is csatlakozni, ha befogadtok!

29 éves vagyok első babánkat várjuk, január 12-re írt ki a doki, de az UH-n két héttel későbbre saccolta a dokinéni. Ha minden jól megy (és már miért is ne) a Bajcsy kórházban szülöm majd meg bébust.

Eddig is olvastalak titeket, de nem rendszeresen. Most már itthon vagyok, így sűrűn be tudok kapcsolódni.

Üdv mindenkinek!
evian19

Sajti tetszik a neved :lol: Még egy kötlöző, csak óvatosan a munkákkal! Én nem próbáltam ki a moshatót, pedig környezetvédelem szempontjából nem elhanyagolható, de úgy voltam vele van épp elég dolog a picivel, főleg hogy itt nincs nekem semmi segítségem, hogy rá nem tudtam volna venni magam hogy kipróbáljam. Viszont minden tiszteletem azé aki erre hajlandó!!!

Csicsi megy a drukk a rutin vizsgához :lol:

Kat nekem nincs kontaklencsém, de az a biztos ha megkérdezed a dokit vagy szemészt! Lehet hogy a terhességgel van összefüggésben, aztán elmúlik szülés után.

Rozinante jobbulást Ágostonnak!!!

Evian én is 29 évesen szültem az elsőt :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Elnézést kérek a betolakodásért!

Azért jöttem, mert eladó sorba került a légzésfigyelő készülékünk.
Angelcare Ac 100 típusú.

Én szerettem, nyugodtabb voltam mellette. Téves riasztásunk sosem volt. (Illetve nem is riasztott.. :roll: :P )

Irányára 13 000.- Ft.

Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok, az alábbi e-mail címre tegyétek fel.

bergendine@t-online.hu

További szép napot mindenkinek!

Kép

Lilla 1994. 03. 23.
Laura 1998. 02. 26.
Emma 2008. 07. 10.
t.maria

Sziasztok!

Nyufó küldtem privit!

Csak kiderül,hogy milyen sokan zugolvasóskodtunk :lol: ,és ki tudja még mennyien akik nem jelentkeztek be még most sem!?
Gondolom ha már nem dolgoznék és mégtöbb időm lenne olvasgatni mégszomorúbb lennék,hogy már nincs itt az induló csapat,dehát megértem őket.

evian,az uh-hoz csak annyit,hogy volt olyan,hogy egymást követő két napon voltam uh-on,és két szonográfus két különböző géppel nézte a pici méreteit és másfél két hét különbség volt.Azt mondta rá az orvos,hogy akkor most vonjunk egy átlagot,mert ha ugyanazzal a géppel mérték volna sem tudtak volna mégegyszer ugyanannyit mérni,annyira nehéz odailleszteni a kurzort pont ugyanoda,főleg ha még mocorog is a babó.

Csicsi drukk a vizsgához!
panni76

Nyufó: igen, szem előtt tartom a környezetvédelmi szempontokat, és azt is, hogy utálok vásárolni... :oops: Mosni pedig úgyis kell majd minden nap, tehát pár mosandóval több, vagy kevesebb szerintem már nem fog számítani. Az is szempont, hogy így elméletileg majd könnyebben fog a gyerkőc átszokni a bilire, wc-re, mint a hipermodern pelenkáknál, ami ugyebár a szárazság miatt kényelmesebb. Ezeket így gondolom most, de lehet, hogy utána meggondolom magam, és hagyom a fenébe az egészet.. :D Majd meglátjuk.

Evian: Isten hozott köztünk! :D

Képzeljétek friss mérés szerint a babóm BPD-je 67 mm... 5 héttel ezelőtt még 52 volt... Jól belehúzott.. :wink:

KépKép
sajti

Panni, köszi hogy írtad: nem tudtam -akkor nem is foglalkozom vele tovább :) Úgyis akkor jön a tündérem amikor készen áll!

Kat, Kontaklencse irritáció és homályos látás ellen lehet nagyon jó kis recept nélkül kapható szemcseppeket szerezni gyógyszertárban kb 1500-2000Ft-ok nem olcsó. A nevük most nem jut eszembe bocsi!

Sajti, nekem a védőnő október végén jön. Azt mondta hogy szülés előtt valamikor egyszer meg kell nézni mindenkit, hová kerül a baba. Általában próbálnak úgy menni, hogy ne latyakos-esős időben kelljen menniük. Ja és annyi hogy megnézik van a víz-fűtés - villany a lakásban és ellátnak sok jó tanáccsal. :lol: :)

Mosható peluson én is gondolkodom, de csak ha már picit nagyobb lesz és tudom mennyi időm lesz rá. Amúgy picit drágállom őket..

Most teljesen rákattantam a vaterára, kengurut szeretnék venni. Milyen tapasztalatotok van velük? A Bababörzén voltatok? Én ott próbáltam mei tai-t és rájöttem hogy a kötözgetés nem az n profilom.

Más ti jártok szülés-előkészítőre? Nálunk a kórházban tartanak és nagyon jó! Pláne első babánál....

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
evian19

Evian: én is drágállom a mosható pelusokat, de a másik kb. 200e Ft-ra jön ki, mire szobatiszta lesz a gyerkőc, ez pedig még több méretre is állítható.. Majd meglátjuk, szerintem egyenlőre én is majd csak bemutató csomagot fogok venni..

Kíváncsi vagyok a védőnőm látogatására, ui. nálunk most minden mesterember késik, tehát fogalmam sincs, mikorra leszünk készen.. Kb. november végét saccolom... :cry:

Kengurut már én is néztem, ha lesz időm hét végén el is megyek a Liliputi boltjába, megnézem, mit tudnak az ő hordozóik. Nekem a háti hordozó a szimpatikus, kötözgetni én sem akarok..

http://www.liliputi.hu/index.php?m=main ... e=hordozok

A babaerszényről van valamilyen tapasztalatotok?
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_erszeny.htm

Szerintetek nagy gáz, ha valaki nem megy szülés előkészítőre? Nálunk nincs erre lehetőség, eléggé vidéken lakunk... Maga a kórház is kb. 60-70 km-re van....

KépKép
sajti

Sajti szia!
Szerintem nem gáz ha meg tudsz mindent kérdezni ill meg tudja neked valaki mutatni. Én szeretem magam mindenben bebiztosítani...

Kenguru nekem a bébé comfort welcom excel tetszik de a pénztárcámnak nem...

evian19

Sziasztok!

A védőnői látogatás nálunk lehet nem is lesz,ugyanis a mi körzeti védőnőnk most szült és mindig helyettesíti valaki és eddig mindig másnál voltam.

Szülésfelkészítést megkérdeztem az orvosomtól,hogy ajánlja-e és igen meglepődtem a válaszán.Azt mondta mindenki maga dönti el mennyire érzi fontonak,de ő úgy gondolja ösztönösen jönni fognak a dolgok ha pedig valami nem úgy történik mint ahogy a felkészítőn mondták akkor hajlamosak a kismamik bepánikolni.Úgyhogy én azt hiszem nem megyek,ráadásul nekem is utazgatás lenne és nem igen van időm erre még munka mellett.
panni76

Helló csajok:) Nah kérem vannak itt még januáriak:)
Én most rendeltem a tesz veszről egy baby slinget használtan a barátnőm áradozott, hogy a most 2 éves gyerekét is abban hurcolássza amikor kell.
Védőnő.
Mindenhova kimennek kötelességből rendes helyre hozza-e a gólya. Nekem ma ki volt a tö....öm a védőnénivel. Voltam beíratni a vércukrot meg a többi vackot, hát nézzünk szívhangot én i s imádom. Erre még 10 órakor nem reggeliztem sőt se kv se inni még nem volt, nem kívánom olyan fene tudja nem is esik jól enni, vagy inkább időszakok. Fura egyik gyerekemnél sem volt ilyen. Nah mindegy. Erre a gyerekemnek 120 volt a pulzusa, ott a tanuló védőnéni, huhhh jött a másik az is erre mondják, hogy teljesen jó csak az alsó érték. 120 és 160 között norm. Jól felcsesztek elmentem vettem egy üditőt jó cukrosat :lol: adtam a gyerkőcnek kis energit vissza mentem és mindjárt 130 felett volt. De miért jó beparáztatni az embereket, pláne aki hajlamos túl kombinálni???
Nyufó én ott meg sem próbálom vissza olvasni, mert lehetettlen. amikor beesek akkor pár oldalt vissza olvasok és annyi de én ennyire nem érek rá, vagy másra tartalékolom azt a kevéske erőm. Veled minden rendben gondolom, mert miért is ne lenne,. De vigyázz, mert nem játék. Már csak 100 nap :P juhééé Kicsit várom a végét, de akkor meg jönnek majd más gondok. Tisztára úgy csinálok mint egy első szülő :oops: :lol: na cskó majd jövök!

KépKép
Kép
krisztin76

Sziasztok!

Eddig zugolvasó voltam én is, de most úgy döntöttem, hogy mégis írnék, ha nem gond. A fogamzás topikba írtam még anno, de már nagyon régen nem babanetezem. Eddig nem csatlakoztam, mert nem nagyon tudtam követni az eseményeket, annyit írtak a lányok. Én még dolgozom, így időm sincs mindig írni, reagálni.

Mi az elő babánkat várjuk a férjemmel, aki kisfiú lesz. Elméletileg 2010. január 10-re vagyok kiírva, de ha minden jól megy, akkor december végén megcsászároz a dokim. Tegnap voltunk épp uh-n, minden rendben a kis buksimanónkkal, akibe már most szerelmes vagyok. Persze az apukája mellett. :P

Röviden ennyit magunkról. Most megyek melózni, de igyekszem jönni.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Most olvasom mit írtam.Természetesen 2011. január 10-re vagyok kiírva. :D

tyuntyi

Jah mosható pelus én 1 napig bírtam, de ez még hozzá teszem, hogy 1999 et írtunk. Azóta nem is küzdöttem a köv gyer3eknél, nála meg nem i gondolkodtam.

KépKép
Kép
krisztin76

Szóval: kontaklencse ügyben bejelentkeztem a dokihoz, csak kiváncsi voltam, hogy én küzdök ezzel egyedül

A védő néni másodszorra van kint. Egyszer mondta, hogy ki kell jönnie, most meg találkoznunk kellett, és épp a házban volt egy babánál. Az első találkozásnál a hálószobát renováltuk, így volt minden: munkások kosz, káosz. Kérdezte hol lesz a baba, mondtuk még nem tudjuk, de a lakáson belül valahol. Ebbe maradtunk.

Tyuntyi: megkérdethetem miért császároznak, és honnan tudod, hogy dec.vége. csak azért, mert én is jan12-re vagyok kiírva, és nekem is programozott császár lesz.

KépKép
KépKép
kat78

Sajti szép a buksiméret, és ha belegondolsz hogy 10-el már szülünk... Szülés előkészítőre nem mentem, olvastam sokat, csak kórházlátogatáson voltam, nem tudom otthon van-e. Viszont reméljük akkor nem gyors szülésed lesz és beérsz a kórházba ha nincs azért a szomszédban! Nem tudom milyen típus vagy, de a háti hordozó szerintem elég elcseszett dolog. Ha nagyobb a gyerek oké, de amíg kicsi, tudod hogy fog idegesíteni hogy nem látod a gyereket? Folyik-e az orra, levette e a sapkáját, vagy ha adsz neki kaját vagy bármit, akkor nem fullad-e, vagy csak úgy szimplán rendben van-e, jól ül-e a hátadon.... Nem véletlen hogy babakocsinál is a mózes feléd van hogy lásd a gyereket... De ha te nyugis típus vagy, lehet téged ezek nem fognak zavarni :lol:

Krisztin gratula a 100 naphoz! Minden terhesség más és minden terhességet azért mi nők végigizgulunk, ki mennyire hogy minden rendben legyen, én is :lol: Nem csodálom hogy nem megy a ritmus a másik fórummal, nekem is csak úgy megy hogy naponta többször bekukkantok és így csak pár hozzászólást kell végigolvasni. Gondolom ha meglesznek a babák, akkor jelentősen belassul, viszont addig még lehet hogy még jobban bedurvul, ha már sokan szabin lesznek otthon. 538 hozzászólás kevesebb mint egy hét alatt, azért az komoly mennyiség. Ha nem tudsz visszaolvasni, akkor is jelentkezz be időnként azért oda is. Köszi a kérdést, nálam minden okés és a töretlen optimizmusom nem is enged más lehetőséget be, így is marad :lol:

Tyuntyi meg szabad kérdezni miért van szükség a császárra?

Evian én is hagyományos kengurut vettem, mert bár nagyon tetszenek ezek a kötözős kendők, de azt meg kell tanulni, az meg így a távolból macerásnak tűnt... De két kezemen meg tudom számolni hányszor használtuk. Ha mentünk mindig babakocsival mentünk, csak akkor használtuk a kengurut amikor olyan terepre mentünk kirándulni, ahova nem lehetett vinni a babakocsit, de szerintem nem kényelmes a picinek, nem tud benne aludni jó, meg semmi. Pedig márkás, jó féle kengurut vettünk, amiben van a pici babának kiszedhető fejtámasztó.

Kat neked is császár lesz? És neked miért ha lehet kérdezni? A programozott császár általában a betöltött 38. héttől van valamikor általában közel hozzá, szóval neked is akkor még szilveszter előtt meglesz a baba valószínű.

KépKép

KépKép
nyufó8

nyufó: Valószínüleg császár lesz, mert az előző műtét helyén a köldököm kicsit sérv kinézetű. Így aggódik a doki, hogy ott a szövetek is megrepedhetnek. Meg most sem tudják miért volt szükség inszemre, mert minden leletünk jó volt, így arra tippelnek, hogy az oda vezető út kicsit "rögös", így fél, hogy valamibe beleakadhat, így a biztosra megyünk.
Engem annyira nem zavar, mert sok részképessés zavaros gyerekkel dolgoztam, és elég soknál volt szülési komplikáció, és sajna ez szakmai ártalom, de én ettől kicsit félek.

Kenguru: én most vettem egy használtat egy boltban(használt ruhákat forgalamazóban), de sokat kerestem. Nekem a BabyBjörn változatok tetszettek meg.
Nézd meg a www.expressz.hu oldalon, mert ott telefonszám szokott fent lenni, és így meg tudod kérdezni azokat a dolgokat, amelyet a többin nem.

Ki császáros még?

KépKép
KépKép
kat78

Milyen használt ruhákat forgalmazónál lehet kapni kengurut?

Én remélem nem leszek császáros. Babám harántfekvésbe pozicionálta magát már több mint egy hónapja - majd piszkálom egy picit hogy forduljon helyes irányba.
evian19

Kat78 és Nyufó8:

Egy korábbi betegségemből kifolyólag lesz császár. Ha nem gond, nem részletezném. Úgy beszéltük meg a dokival, hogy karácsony után lenne a császár, mivel ő elmegy szabira utana 4 napra, s nekem halálfélelmem van attól, hogy esetleg pont akkor indul meg a szülés és másik dokihoz kerülök. Így abban maradtunk, hogy mivel akkor már betöltött 38. hetes terhes leszek, megcsinálja mielőtt elmegy szabira. Nagyon remélem, hogy így marad minden, s akkor már a szilvesztert is otthon tölthetjük, már hármasban.

A védőnőkről annyit, hogy igazán megmutathatnának alapvető dolgokat a babával kapcsolatban, pláne ha elsőszülőttről van szó, ahelyett, hogy a súlyunkat, vérnyomásunkat meg a lakásunkat nézegetnék. Nekem pl. egy csomó infóra lenne szükségem, amit sajnos nem a védőnőtől kapok meg. Pedig lenne rá 9 hónapjuk, hogy segítsenek. Biztos vannak kivételek közöttük, s olyan kismamik is vannak, akik nem igényelnek ilyen jellegű segítséget. Pro és kontra.

A kontaktlencséhez nem tudok hozzászólni, nekem szemüvegem van. Azzal pedig nincs gondom, bár elmegyek szemészetre a babavárás ideje alatt.

tyuntyi

Csicsi:
Rutinvizsga sikerült? Én holnap megyek forgalmi vizsgára,már másodjára. Remélem ez egyben az utolsó is lesz, mert már nehezen férek a kormány mögé, s szeretném már a jogsimat a kezemben tudni.

tyuntyi

Kedves Kismamák!

Egy ősszel induló televíziós műsorba keresünk várandós kismamákat. Ha nem olyan körülmények között várod születendő gyermeked mint ahogy szeretnéd (anyagi, családi problémák), akkor keres meg minket, hátha mi tudunk segíteni neked. Hogyha Te vagy a Világ legboldogabb kismamája és úgy érzed, örömödet szívesen megosztanád másokkal is vagy szívesen kamerák elé állnál, természetesen akkor is várjuk a jelentkezésedet!

Jelentkezés: 30/645-73-94-as telefonszámon vagy a d.ildiko84@gmail.com
szerra

Először is üdv Eviannak és Tyuntyinak.És köszönöm mindenkinek a drukkot:SIKERÜLT :)

Tyuntyi

Biztos sikerülni fog,én a kresszt csináltam kétszer azt hittem ez lesz a rutinnal is de szerintem protekció volt a pocaklakó :)
Két hét múlva megyek a forgalmira,meglátjuk.Holnap szórítok Nektek.Hol vizsgázól?
Tudni már hogy hívják majd a kisfiút?

Kat

Én szemüveges vagyok de sosem hordtam max. ha olvastam valamit ami nagyon pici betűs most meg le sem birom venni alig látok nélküle.Kiváncsi vagyok mit mond majd a szemészed.
Hozzánk se jön ki a védőnő azt mondta úgyis látja,hogy kb.ki milyen körülmények között van meg jó körzetben is dolgozik nem szoktak gondok lenni.Azért ez kicsit durva :?
Én csak lehet,hogy császáros leszek mert eléri a méhlepény a méhszájamat de ez ugye még változhat.

Panni

Szerintem sem kell mindenképp szülés felkészítő ha jó a szülésznő és tényleg foglalkozik veled szerintem nincs pánik az orvos úgy sincs ott veled végig melletted ha valamit meg nem tudsz azért van a szülésznő hogy segítsen.Én ezért szeretnék fogadni.

Evian

Megkérdezhetem kinél szülsz a Bajcsyba?Én is ott szültem.

KépKép

KépKép
csicsi84

Hát kész vagyok,belendültetek ám csajok,nem győzlek követni titeket :D
Űdvözlöm az ujakat,örülök h jöttetek :) én is január 10re vagyok kiirva,látom többen is köztetek.

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Meglepő, mennyi januári kismama van még :D Ez tök jó :D
Be-be nézek ide is, amikor csak lehet :)

Ami hirtelen eszembe jut:

- 25 hetesen már bizony tényleg jóval elhagyják a 600grammot a babák.
- császár: nekem is az lesz, mert nekem volt egy sürgősségi császárom 2008 januárjában, így ez nálam már 100%, plusz ikrek is, úgyhogy :)

SOTE-s lesz közületek még valaki?

Vigyázzatok magatokra!
Szép estét!

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok!

Csicsi: Gratulálok! :))) Amúgy meg ne aggódj, én a rutinvizsgámon "beszorultam" Y megfordulásban a két szegélyléc közé, forgalmin pedig behúzott kézifékkel indultam el, és most már akármilyen körülmények között beteszem a hosszú autómat egy zsebkendőnyi helyre! :wink:

Nyufó: Igen, a babó buksija kissé nagynak tűnik, de belegondolva, Apuka is nagydarab ember.. Mindenesetre ha ilyen ütemben fog növekedni, kíváncsi leszek a szülésre.. Nem szeretnék utána hetekig járókerettel járni.. :?
Ahogy néztem, a Liliputi hordozókat elöl is lehet hordani, de hétvégén látni fogom őket élőben is. Mivel örökmozgó vagyok, szeretnék a babakocsinál mobilabban közlekedni a gyerkőccel. Pl. túrázós csővázas gyerekhordozónk már van, persze azt majd Apuka hátára adjuk... :lol:

Köldök témában: egy ideje fáj a köldököm fölött egy kis rész ( kb. 5-10 Ft-os nagyságon). Nem tudjátok véletlenül, ez sűrűn előfordul, vagy izgulni kellene miatta?

Más: képzeljétek, ma simán, járás közben kiment a bokám! :cry: Amikor felkeltem a székről, el volt zsibbadva a lábam, mentem pár lépést, és reccs! Pont odanéztem, így láttam, ahogy kibicsaklik, visszaugrik és hallottam is a jó kis reccsenést! Persze egyből lefeküdtem, telefonáltam, hogy jöjjön valaki, majd néztem, hogy vajon feldagad-e.. Mondanom sem kell, nagyon megijedtem, senkinek nem hiányzik most a röntgen, meg a műtét... :( Elmentünk az ügyeletes orvoshoz, aki szerint valószínűleg nem tört el, de azért jegeljem, és ha holnapra feldagad, akkor irány a kórház... :cry: Kicsit kiakadtam...

KépKép
sajti

Csicsi
Én is szeretnék szülésznőt mindenféleképpen,már ajánlottak többet a kórházon belül,de még nem döntöttem.
Gratula a vizsgához!

Kis-Csillag
Én is sotés vagyok,de én kettes és úgy emlékszem te az egyesen fogsz szülni.

Védőnőkhöz visszatérve,nálunk még szívhangot sem néznek,mert elvették a gépet tőlük ,mert a nőgyógyászaton elromlott és így ott van a dopler.Jó nem!?
panni76

Sajti!
A köldökömnél nekem szúrás szerű fájdalom szokott lenni,de szerencsére eddig egy-két óra múlva mindig elmúlt.Lehet ahogy nő a baba és tolódnak a szervek valami ideget vagy eret nyomhatnak,persze ezt csak én gondolom :)
Remélem semmi komoly nem lesz a bokáddal,most nagyon nem lenne jó,de mondjuk máskor sem!
panni76

Sajti: azta :shock: Nekem tiniként volt ilyen, de szerencsére nekem sem tört el, csak a szalagok károsodtak, jegeld, polcold fel, és pihentesd amennyit csak lehet. :D

Köldök feletti fájás: milyen ismerős! Korábban rémes napjaim, heteim voltak miatta, csak nekem a köldöktől bal oldalra volt. Dokim szerint semmi komoly, csak valószínűleg egy bőrideg, és tényleg úgy van/volt, pont azon a területen megy keresztül egy striám, most már csak néha fáj. Megmutathatod a dokidnak, de szerintem hasonló a problémánk. 8) :roll:

Panni: igen, valóban, én I-esen fogok. :)
Enyim védőnőnél sincs szívhangozás.. Sajnos :( De mivel már rúgnak mint atom, nem is érzem szükségességét. Ha baj lenne, a klinikára mennék egyből.

Kép
kis-csillag
Tököl

A kengurut a Németvölgyi úton(XII.ker) lévő Mi a szösz? használt ruhaboltban vettem, volt még egy régebbi ugyanilyen márka 5500ft-ért
A másik bolt a Krisztina körútról kell bemenni hozzá, és a Mini étteremmel félig szemben, Szamóca néven fut.

A köldököm nekem is sokat fáj, de sajna nekem ez még a műtét miatt van, sajna:(

KépKép
KépKép
kat78

Köszönöm az infókat! :) Remélem, nálam sem törésről lesz szó.. Lehet, hogy ez már annak a jele, hogy lazultak az ízületek...
A köldökömet megmutatom legközelebb a dokinak, ha addig nem múlik el. Az utóbbi vizsgálaton mondta, hogy a babó haránt fekvésből lefelé fordult, tehát lehet, hogy most rendezi át a "szobáját". :wink:

Nálunk van szívhangozás, de szerintem már régen probléma lenne, ha ott derülne ki valami. Inkább figyelem a kölök mocorgásait, úgyis időszakosan "bejelentkezik". Nem tudom, másoknál milyen eszközzel hallgatják a szívhangot, de nálunk elég kőkorszaki, és olyan hangos, hogy a gyerkőc múltkor lerúgta a hallgató fejet! :D

KépKép
sajti

A szív hallgatóról ne is beszéljünk halihó
Ma voltam a védőben és evés ivás kávé nélkül ahogy ébredtem beszaladtam...Bár ne tettem volna. Nézzünk szívhangot ok erre százhuszon valamennyi volt elhűltek ettől én is mondták menjk egy kört és menjek vissza. Én bekaptam egy cukros üdcsit és rögtön száz harminc feltt kalapált. De jól bestresszelik az embert szóval ha mocorog az a lényeg!na jóccakát és jó pihit mindenkinek!!!

KépKép
Kép
krisztin76

Jó reggelt mindenkinek!

Csicsi:
Gratulálok a rutinhoz. Nekem sajnos nem értékelték a múltkor, hogy pocaklakóm van, sőt biztos vagyok benne, hogy a statisztika miatt buktattak meg. Hogy néz már ki, hogy átengedünk egy terhes nőt a vizsgán elsőre? Na, de ma!!!!! Egyébként Budán vizsgázom, Budaőrs, Őrmező, Gazdagrét és környéke. A kisfiúnk pedig Csanád lesz. :D

Kis-Csillag:
Én a Jánosban szülök, de ha jól olvastam, akkor van, aki a SOTe-n szül még rajtad kívül.

Sajti:
A köldököm felett nekem is szokott fájni, jobban mondva egy kicsit balra. Volt egy műtétem, s van egy kis heg ott, azt hittem az húzódik és fáj, de benneteket olvasva már nem vagyok biztos benne.
Bokád hogy van? Remélem nem kell orvoshoz menned vele!

tyuntyi

Nálunk sincs szívhangozás a védőnőnél, de engem megnyugtat, hogy mozog a baba ezerrel.

Jövő héten csütörtökön megyünk 4D-re. Nagyon várom, hogy lássam Csanit!!! Mi a 4D Genesis-hez megyünk, remélem minden rendben lesz velük.
Volt már közületek valaki 4D-n?

tyuntyi

Jóóóó reggelt mindenkinek!

Kat köszönöm az infót lehet elzarándokolok megnézem, és megkérdezem sűrűn lehet-e náluk ilyen kincseket találni!

Csicsi84 Elvileg Palczert Miklósnál szülök, hozzá járok terhesgondozásra, de elég drága a szülés (70.000 - nem vígasztal, hogy a többiek a Bajcsyban már 100ezerért vállalják, nekünk már ez sem fér bele), ezért egyre jobban foglalkoztat, hogy inkább szülésznőt fogadjak. Több helyen is olvastam hogy a Bányai Nóra és a v.milyen Magdi nagyon rendi és ügyes. Nem tudom...

Védőnő itt mindig vinni kel vizeletet, vérnyomást mér, és lemázsál :lol: + elmondja milyen sokat híztam... szívhangot szerintem nem is tud mérni :)

Fájások ha sokat ülök pl autóban többször éreztem, hogy belenyilall a fájdalom a (hogyismondjam) a combtövemnél - petefészek alatti részen kb. :roll:

Ti hogy álltok a bevásárlásokkal? Mi szépen lassan haladunk, már úgy gondolom nem kell sok minden a nagyobb dolgok megvannak.

Szüléselőkészítőn voltam hétfőn, és elég "érdekes" listát kaptunk mit "kell" vinni szüléskor a kórházba a bébinek:
Eldobható pelenka 5-7/nap
Textilpelenka 2-3/nap
Olajos törlőkendő 1 csomag
Popsikenőcs 1 tubus
Kiskanál, kispohár etetéshez.

+ anyuka cumója + bébi rucijai amiben hazavisszük.

Bocsi ha hosszú voltam így reggel :)
evian19

Sziasztok!

Én is januárra várom a babánkat, az 5.-et. :)

Két dolog miatt ugrottam be.

Én 6 hete estem el, eltörtem a térdkalácsom, 5 hétig rögzítősínben volt a lábam. A röntgent és az esetleges műtétet is visszautasítottam a baba miatt, jó fej dokit fogtam ki, nem hülyézett le, elfogadta a döntésem. jegeltem, feketenadálytő kenőccsel kentem, plusz homeos szereket szedtem. Ja és trombózis ellen clexane-t kellett szúrnom magamnak naponta. Rondán be volt dagadva, nem tudtam ráállni, de pár nap alatt annyit javult hogy tudtam önállóan intézni az ügyeimet. Dokival meg megegyeztünk, ha mégis kell valami korrekció a térdemben, akkor szülés után. Most gyógytornára járok.
Szóval fel a fejjel, ilyen baleset előfordul, remélem jobb a bokád és nem kell/ett komoly beavatkozáson átesned.

A másik a moshatós pelus. Én a 4. gyereknél végig azt használtam, nagyon bevált, és nem jelentett plussz időráfordítást a pelenkamosás. Most is azt fogok használni, mert tényleg olcsóbb, környezetbarát és az a legjobb, hogy nem fogy el, míg az eldobhatósnál mi is számtalanszor jártunk úgy, hogy valami lehetetlen időpontban kellett boltba rohangálni.

puszi
Dana

Kép
danaaia

Jó reggelt!

Jelentem, a bokám nem dagadt tovább! :D Nem szép így sem, de lehetett volna rosszabb is. Este felpolcoltam, lejegeltem, így hagyott aludni.. Remélem, ma már nem tervez rosszabbodást, mert holnap reggel már vonatoznom kellene...

Evian: képzeld, egyik rokonom nemrég szült, és abba a kórházba mindent (!!) vinni kellett a babónak, tehát még rucikat is. Nem is értettem, hogy ott nincs "kincstári" ruha?? Azt gondoltam, úgy higiénikus, ha az ottani ruhákat egyben kimossák, ugyanis így nem lehet tudni, melyik kismama milyen tisztaságú ruhákat visz be...

Fájások: a combtövemnél nekem is szokott, főleg mostanában, gondolom, nyúlnak a szalagok.. Mindenesetre gyorsan el kell helyezkedni, ha köhögni, vagy tüsszenteni készülök, mert akkor nagyon fáj..
Ezek szerint nem vagyok egyedül a köldök-témában. Reméljük, nem lesz semmi különös belőle, csak egy kósza fájdalom.. :wink:

KépKép
sajti

Szia Dana!

Köszönöm, nagyon megnyugtattál! Kemény lehet egy térdkalács törés... Tegnap, miután megtörténtek a dolgok, és feküdtem, én is egyből arra gondoltam, hogy itt bármi lehet, de olyan, ami bárhogyan is árt a babónak, semmi esetre sem! Most ő a legfontosabb! :D

De jó, most már nagyobb bizalommal rendelek próbacsomagot mosható pelusból, hátha nekünk is beválik! Meg tudnád írni, honnan vettétek, vagy milyen márkát / típusút? Még nem tudom pontosan, milyenek vannak, így nem is tudom, honnan lenne célszerű venni...

Köszönöm!

KépKép
sajti

Sziasztok!

Tyuntyi: a Genesis nagyon jó hely! Mi ott voltunk most augusztusban, és nemsokára bejelentkezek ismét én is. 8)

Mosható pelus: én is szemezek a témával, hasonló okok miatt, plusz az ikrek aztán kitermelnek egy nap egy bizonyos mennyiséget :lol: ami nem elhanyagolható..

Dana: térdkalácstörés, uhh, kemény.. De lényeg, hogy simán átvészelted minden gond nélkül :D

Sajti: bokanemdagadásnak örülök, pihentesd sokat 8)

Kép
kis-csillag
Tököl

Jó reggelt mindenkinek!
Azért bennem felmerült egy kérdés: ki hogy áll a keményedésekkel? Most kezdek frászt kapni ez ügyben... :(

Mosható pelenka: nézegettem őket. De mitől függ, milyet érdemes használni? Mert ahogy észrevettem az árak között ég és föld a különbség.

Lilypie Fifth Birthday tickers

zöldtea
Tolna megye

Sajti Bokádat pihentesd sokat + az Árnika krém is nagyon jó nekem az vált be. Egy időben simán kiment a bokám pár-hetente az egyenes úton. Most inkább az a bajom hogy a vérnyomásom és a vércukrom is alacsony, így reggelente szédülgetek. Tegnap sikerült a karom úgy beverni a kilincsbe hogy bezöldült :?

Mosható pelus véleményekre/márkákra én is egyre kíváncsibb vagyok.

Kórház
ban azt mondták bébiruhát, mellszívót nem kell vinni; DE mi a csudának kell kiskanál + kispohár egy újszülöttnek??? :roll: Nem is beszélve a popsikrémről, nem igaz, hogy nem fér bele a TB támogatásba... picit felháborodtam rajta.

Dana 5. baba?!?!?! Minden elismerésem! Térd-töréshez kitartás! Én is ezt tettem volna!

Ja köldök-téma: nekem a köldökpiecingem kellett egyik hajnalban már kivenni mert minden előzmény nélkül begyulladt. Eddig semmi baj nem volt vele...

Képzeljétek!!! Tegnap este tv nézés közben a hasamon volt a kezem (feküdtem) és a kis angyalkám teljesen odabújt alá!!! Rendesem lehetett érezni hogy odakucorodik! :D :D :D
evian19

Zöldtea jó reggelt!

Nekem jó régen sokat keményedik. Doki rámszólt, hogy ne felejtsem el bevenni a Magnerotot, és ne simizzem "állandóan" a hasam mert koraszüléshez vezet.

A Magnerot jobban felszívódik mint a MagneB6, ezért javasolta.
evian19

CSászársosok:
Ti hogy vagytok azzal a dologgal, hogy akinek elmondom, hogy az lesz, és az indokokat is, ami akár mondvacsinált, akár óvatosság, de ez csak utólag derülne ki, az mind olyan furán áll a dologhoz, hogy miért nem próbálom meg rendesen, és majd ha gond van, akkor császár. Annyira fura, hogy az emberek ilyen módon reagálnak erre a dologra.
Bennem bevallom több a para a rendes szüleéssel kapcsolatban, de csak azért mert sok olyan gyerekkel terápiáztam, akiknél kicsit nehezebb volt a szülés, és ezt a dolgot nem tudom kiiktatni az agyamból.
De ez az én hülyeségem, és amikor a doki mondta, hogy ő a programozott császárban gondolkodik, akkor én nem tiltakoztam.
De sokan furcsálják a dolgot, és ez annyira bántó.

KépKép
KépKép
kat78

Evian:
Nekem magnesii citrisi van felírva, napi 3. De nem sokkal jobb tőle, mint a MagneB6-tól volt. Emellé azt javasolta a doki, hogy vegyek be napi 2 NoSpat, ha 10-nél több a keményedés egy nap.
Alapvetően nem fájnak, nem zavarnak nagyon, csak attól félek, nehogy nekiálljon nyílni tőlük a méhszáj.

zöldtea
Tolna megye

Tök jó, írtam egy csomót és elszállt, na ez nem hiányzik a babanetben :twisted:

Akkor újra rövidebben:

Evian drukk hogy megforduljon, még a 3x hétig megfordulhat simán!

Tyuntyi tök jó hogy a szilvesztert már együtt töltitek! Nekem se volt semmi babatapasztalatom, sosem volt a kezemben, be is voltam tojva. Csak elméleti tudásom volt könyvekből, többen mondták az anyaösztönt, nem nagyon hittem. De amikor megszületett a lányom egy percig se gondolkodtam hogy fogjam meg vagy mit csináljak vele, tényleg jött ösztönből, szóval nyugi!!!! Drukk a forgalmi vizsgához!

Csicsi gratula a rutinhoz!

Sajti Bokád jobban van? Remélem nem lett gond. Vigyázz most már a hirtelen mozdulatokkal, terhességnél a végtag zsibbadás, főleg ahogy haladunk előre lassan mindennapos lesz. Nekem egyből ment minden a jogsinál, imádok vezetni, van autóra, motorra, de amikor nagy autóm lett, azért szokni kellett a beparkolást, pedig nincs különben vele gondom. Nem éreztem egyszerűen a kocsi elejét-hátát és mindig a kelleténél nagyobb parkolóhelyet vadásztam, hogy biztos ami biztos... Kellett idő amíg megszoktam azért :lol: A buksiméret miatt ne aggódj, ennél a hétnél ilyen méretek vannak, nem nagy. Ha túrázol akkor jó a hordozó, mi is arra használtuk. De különben nagyon sok cucc kell a gyereknek ha elmész vele, váltóruha, pelus, kaja, stb, még azt is magadra aggatni, plussz ha venni kell valamit, akkor már a füleden is zacskó lóg és akkor még ha mondjuk be is kakil a gyerek az szerintem felér egy idegösszeomlással. Szerintem te is rá fogsz állni a babakocsira, mert arra sok mindent rá lehet aggatni, a gyerek is jobban tud benne aludni, a terepre meg marad a hordozó.. Persze majd meglátod hogy alakul, de kényelmesebb sokkal a babakocsi. Kis-Csillagnak volt egyidőben ilyen köldök melletti fájás, ő is ír ide, biztos reagál rá. Most olvasom hogy már válaszolt is rá :lol: Közben látom nem dagadt be a bokád :D :D :D

Kat ne foglalkozz senkivel hogy mit gondol. Nekem is először az futott át az agyamon hogy a barátnőm aki most 36. hetes köldöksérves és rendesen fog szülni, végig azért ment a para hogy elviseli-e neki a köldöke. Biztos orvosa válogatja. De én simán elcserélném az előző szülésem egy császárra, mert nagyon durvára sikerült. Inkább egy biztos könnyű szülés ami jó a babának, neked a felépülés lassúbb és nehezebb, de jobb mint ha esetleg fellép valami komplikáció. Szóval ne foglalkozz senkivel az ég világon ki mit gondol szerintem, ne érezd emiatt rosszul magad.

KépKép

KépKép
nyufó8

Kis Csillag

Egy olyan kérésem lenne ha van egy kis időd akkor ide is felrakhatnád a recepteidet és persze mindenki,nem tom ti hogy álltok vele de nekem nagy dilemma nap mint nap,hogy mit fözzek.Ha a családot kérdezem 99%-ban a válasz nekem mindegy :? Mondjuk azt már nagyon jól csinálom :lol:
Nagy gratula az ikrekhez mi nagyon szerettük volna dehát így jött össze lehet hogy dupla munka van velük de az öröm is dupla legalább is szerintem.

Sajti

Sajnálom a bokád jobbúlást minnél hamarabb az jó,hír hogy nem dagadt be.Nekem a jobb csuklómmal van ugyan ez nem birok rátámazkodni mert állandóan kicsuklik és nagyon fáj,de ha csak mozgatom akkor is érzem,hogy nem a régi.Ilyenkor lazábbak vagyunk vigyázni kell pláne hogy jön a rossz idő csúszkálhatunk nemsokára a jégen.

Tyuntyi:Drukk!Majd írd meg mi volt kivi vagyok.

Evian:Én a Mosonyi Péternél szültem nagyon kedves és felelősség teljes doki majdnem 7 éve volt nála 40 ezer forint.Jó orvos de a szülésnél tényleg a gátmetszésen kívül alig csinált valamit a szülésznő meg ott pörgött körülöttem végig igazából ő csinál mindent.Lehet hogy pont ez a Magdi volt akit írtál kis barna hajú vékonyka alacsony nőci asszem.Nagyon rendes volt.

Zöldtea:Pont a keményedés miatt akartam ma írni.Nekem eddig nem volt pár napja viszont csak úgy elkezd húzódni a hasam és tényleg elég ilyesztő én ilyenre nem is emlékszem.Ha orvos nem rendeli,mennyit kell szedni a magneb6 ból?Ez egyálltalán vény nálkül is kapható?

KépKép

KépKép
csicsi84

Csicsi84:
A MagneB6 orvosi rendelvény nélkül is kapható, nem csak terheseknek.(Pl aktív sportolóknak írják fel izomgörcsökre, meg a sima reggeli vádligörcsre is jó, mert azt is magnéziumhiány okozza.)
A napi 3 az alapmennyiség, ezt még a gyerekek is bőven szedhetik, de van ismerősöm, aki 3X2-nál tart - szerintem erről már érdemes az orvost megkérdezni.
De napi 3-at teljesen nyugodtan szedhetsz, semmi bajt nem okozhat. :) Annyi, hogy a 36. héten legkésőbb le kell állni vele, mint az összes többi magnéziumkészítménnyel.

zöldtea
Tolna megye

Sziasztok!

Keményedés: már nekem is vannak, nem fájdalmasak, csak kellemetlen, kényelmetlen, mert akkor rendszerint légszomjam lesz, ahogy ugye felnyomja a keményedő méh a rekeszem s vele a tüdőim.. :twisted:

Simogatás: azért nem javasolt, mert a simogatás is kiválthatja a keményedést, konkrétan nem a simogatástól fog valaki koraszülni, hanem a keményedés okozta esetleges méhszájmegnyílástól. Én még az elején sokat simogattam őket, hiszen 3-an voltak, szükségük volt arra, hogy érezzék, mindegyikük fontos számunkra, de most már csak inkább ráteszem a kezem a pocira, és ott "felejtem", úgy vettem észre ettől nem érzek keményedést.

Csicsi és mindenki: a receptjeim, és a többieké is egy topikkal alattunk vannak, a "januári babavárok receptjei" topikban.
Ha lesz nekem is új, akkor majd felrakom ide is 8)

Egyelőre egy linket adok inkább, ami Nyufónak is bejött és nekem is:
http://andi1976.gportal.hu/

Innen szoktam csinálni a következő recepteket:
- emeletes élvezet
- kekszes almás
- kekszes krémes (e 3 süti sütés nélküli!)
- rántott sajt szalonnaköntösben
- csirkemell őzgerinc formában sütve
- zsemlében sült sonkás tojás
- francia rakott burgonya
- sült töltött zsemle
- virslivel töltött kiflik

Nyufó: lesassoltad már, hogy ezen az oldalon vannak külön leveles tésztához is receptek :?: :twisted:

Kép
kis-csillag
Tököl

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?