A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

Nyufó: köszi a tippeket! :D Mi elég sportos házaspár voltunk eddig is (túra, vizes sportok, stb.), mindenből van kicsire csomagolható és vízálló változat (pulóver, nadrág, sátor, lavór (!) stb.), tehát a gyerkőcöt is majd ilyen cuccokkal igyekszünk ellátni. Tudom, nagy fába vágjuk a fejszénket, mert ugyebár mi már nem növünk, és ha kakilni kell, lehúzzuk a nadrágot, de azért reméljük, idővel sikerül kialakítani egy olyan rendszert, amiben összehangoltan "működik" a babázás és a sport is. Most természetesen a babó az első, vele legyen minden rendben, aztán majd meglátjuk a többit.
Ami a nagy autót illeti, őszintén szólva én már nem is vennék kis autót, csak kombit, vagy terepjárót (nemrég vezettem egyet, és nagyon bejött! :D Most már értem, kis emberek miért járnak nagy autóval.... 8) Persze az újabb autó vásárlását most még hanyagoljuk, ui. most költöztünk, férjem most lesz vállalkozó, most jön a baba, tehát marad a 10 éves autó...

Csicsi: jó hogy írtad a csuklóddal történteket, mert most többet támaszkodom én is rá.. Nos, igen, eddig nem kellett ennyire vigyázni magunkra...

Keményedés: lekopogom, de a délutáni-esti feszüléseken kívül nekem még nem szokott keményedni (vagy ez már az?).

Császár: én is jobban tartok a természetes szüléstől, mint a császártól, tekintve a babó jelenlegi méreteit (és a sajátjaimat), valamint azt, hogy egyik rokonomnál beszorult a baba, és igaz, most már sokat javult (6 éves) , de még nem az igazi.. Tudom, hogy élettanilag nagyon jó, ha a baba is "dolgozik" kicsit, és nem a saját "felépítményemet" féltem, de szeretném, ha minden rendben lenne a gyerekkel, és nem erőltetnék a természetes szülést, ha nem annyira megy...

KépKép
sajti

Nálam nem keményedik a simitől,sőt,inkább puha lesz,legalábbis úgy vettem észre :)

25+3 poci
Kép
szerzemények,kapott rucik:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
bettike83

nem koszos a nacim,csak befénylett a tükör :D

KépKép
bettike83

Szoptatós pizsik,hálóingek olcsón (3990 és 4990 ft).Kismamanacik vannak 36-48-as méretig.Nézzétek meg a www.gportal.hu/elenorkismamaruha oldalt.
Érdemes nála vásárolnod!
Szép napot!

lasaguilas
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Lasaguilas: nekem ezek nem olcsó, hanem igen is drága hálóingek és pizsik, pláne azért, hogy az első 4-5 napban, 1-2 hétben akár csupa vér legyen.. :oops: Bocs az őszinteségemért! De ezért az árért megkapok többet, talán annyit, amennyi pont kell a kórházba :roll: Utána meg úgyis már a saját régi megszokott kényelmes cuccot viselem itthon :oops:

Sajti: olyant szoktam látni, hogy biciklis házaspár és a baba egy biciklire köthető utánfutóban utazik :lol: Haláli jól néz ki, és elég tágas is!
A természetes szüléstől nem kell azért ennyire félni, a természet úgy alkotott meg minket, hogy sikerüljön, és azért rengeteg baba még ma is így jön világra. Nem vagyok császár ellenes, viszont tény, a babának jót tesz, ha stresszeli magát a világrajövetelkor! :wink:
Természetesen, ha olyan tényezők állnak fenn, amik miatt kizárt ez a módja a szülésnek, akkor ez van.
Én azért vagyok nagyon szomorú, mert szerettem volna megtapasztalni, hogy milyen érzés spontán életet adni a trónörökösnek, de nekem ez már sosem fog megadatni, legfeljebb ha reinkarnálódok. :oops:

Kép
kis-csillag
Tököl

Köszönöm a császáráos válaszokat. Én rákérdeztem a dokinál erre a babának kell e stressz. Nekem azt mondta, hogy oxitocinnal megindítják a programozott császárt is, így az induló hormont megkapják, és hát abban igaza van, mert végig néztem egy videot e császárról, egy kb 10 cm-es lyukon rángatják ki őket is, és nem csak úgy kiemelik . Ők is kicsit megküzdenek a dologért, iagz csak kis ideig.

Tényleg köszi a válaszokat, mert nagyon jó esett.

érdekesek ezek az elesések, mellélépések. Én soha nem esetem el, de 14 hetesen akkorát, hogy azt hittem nem tudok felállni:)

Betti: Jó sok ruhád van. Én is sokat vettem használtan, de mi abba maradtunk a párommal, hogy csak 56-os, és 62-es rucikat gyűjtünk be, és a többit majd a tapasztalataink alapján vesszük meg. Így már nálunk is csak pár nagyobb dolog van még hátra

KépKép
KépKép
kat78

Sajti ne is mondd, ez volt az előző autónk (terepjáró):
Kép
A szívem szakadt meg amikor eladtunk. 3 ajtós volt, nem gyerekbarát, nehéz volt a gyerkőcöt hátrarakni, meg nem is volt túl fiatal. Lehet ciki, de nagyon sírtam amikor otthagytuk a kereskedőnél. Helyette lett egy nagy családi full extrás fiatal személyautó amiben imádom a tempomatot, a hosszú utakon aranyat ér, meg sok minden modern dolgát, de akkor megfogadtuk apával hogy egyszer még visszatérünk a terepjárók világába és azóta is zavar hogy a "földön" ülök. Szóval mióta megtapaszaltam a magasságot, azóta zavar a sima személyautó szint, pedig régen sportkocsi rajongó voltam, de az még alacsonyabb... Én is régen sokat jártam kenu, gyalogtúra (Gerecse 50 km-es teljesítménytúra többször a lábamba került), ha anyuval elindulunk az erdőbe az is minimum 25 km-es túra. Oda tényleg jobb a kenguru vagy a háti vázas hordozó, apa viszi a gyereket, te meg a többit. A babakocsit az alap egyedül elmész a gyerekkel otthon betonon, bevásárlás, ilyenekre gondolom hogy elengedhetetlen :lol:

Kis-Csillag igen, még régebben, de már elfelejettem, rá is nézek megint. Anditól én pl. a Sajtos-rolót próbáltam ki :lol:

Bettike csini pocak, édes szerzemények :lol: !

Kat na szegény, mikor essen az ember ha nem terhesen... :roll: De akkor ezek szerint szerencsére nem lett bajod.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

jaj de sokat írtatok, gyorsan reagálok a moshatós pelus dologra, mert elfelejtem, és annyit írtok hogy totál nem fog beilleni a sorba :D

szóval én monapel-t használtam, ez magyar termék, szerintem ez a legolcsóbb, interneten is lehet rendelni, van honlapjuk monapel.hu
Nem muszáj egyszerre megvenni a szükséges 15-17 pelenkát, lehet apránként áttérni és úgy nem olyan nagy költség egyszerre, persze akkor mellette még költesz eldobhatóra is.

többféle termék van, én a legolcsóbb verziót használtam.
Ami elég jól kiszolgált minket, annyi volt, hogy a 2. év végére már érezhető volt, hogy fárad az anyag, mert gyakran kipirosodott a fiam feneke benne, pedig addig ez nem volt jellemző, akkor szépen nekiálltunk a szobatisztaságnak :)

Most én körül szeretnék nézni más termékek között is, és szeretném keverni a márkákat (tewhát többféléből beszerezni csak 2-3-at) és így összerakni a készletet, mert lehet, hogy van ami jobb éjszakára vagy kényelmesebb utazáskor stb.

kb ennyi most

puszi mindenkinek

Sajti jobbulást

Dana

Kép
danaaia

Sziasztok!

Sikerült a forgalmi vizsgám!!! Végre vége!!! annyira örülök.

Kat78:
A császárról annyit, hogy akinek elmondom, hogy valszeg az lesz, nem ért meg. De sebaj, már túl vagyok azon a ponton, hogy érdekeljen mások véleménye ez ügyben. Persze meghallgatok mindenkit, de egyik fülemen be a másikon ki. Nem hiszem, hogy ezen múlik, hogy ki milyen anya lesz!

Bettike:
A pocakod nagyon csini. látom neked is van már babarucid rendesen. Mi is begyűjtöttünk egy csomót, de a ruhán kivűl még egy csomó mindent venni kell. A babakocsink megvan, de még hosszú a lista!

Húh, nem tudom ki kérdezte a keményedést (bocsi érte) :oops: ,de az nálam is napi jelenség. Tegnap elég rossz napom volt emiatt, egész délután kemény volt a pocim, s ilyenkor menni is nehezemre esik. Kellemetlen az biztos. Én magneb6-ot eszegetek minden reggel, meg ha keményedik a poci.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Evian:
köldökpiercingem nekem is volt, én elég hamar kivettem, kb. 16.hét, mert zavart. Közel 10 év után váltunk meg egymástól. Most, hogy nő a hasam, a lyuk, ahol volt, egyre távolabb lesz a köldökömtől. Elég érdekes! Ebből is látszik, hogy nyúlik a bőrünk rendesen.

Mosható pelenkához hozzászólni nem tudok, én nem tervezem a használatát.

tyuntyi

tyuntyi
Gratula a forgalmihoz! :D
Eszerint nem egyedülálló a keményedés dolog. Az orvos mondott neked rá valamit?

Nyufó8
Húú, hallod, az életemet adnám egy ilyen autóért! Megértem a pityergést az elváláskor. Nem vagyok autómán, de ezt még én is tudnám értékelni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zöldtea 2010.09.30 16:31-kor.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zöldtea
Tolna megye

köszi lányok :)

Nekünk már csak apróságok kellenek,babakocsi megvan,butorok is,pelus,lepedő,törölköző..meg még sok minden.pólya,plédek.
Meg anyutól rengeteg cuccot kaptam,meg még jön is elvielg,mert ilyenkor mindenki gondol a pici babára :D

csillag

igazad van,nekem is drága még az ilyen olcsó hálóing is.feleslegesen nem adnám ki rá a pénzt,én tudom h ugysem huznám fel többet,mert nem szeretem a hálóinget,pizsis vagyok.igy probálom minnél olcsóbban megvenni a dolgokat.

KépKép
bettike83

Sziasztok 2011 januári babások!

Őszintén szólva én is sajnálom, hogy megszűnt az eredeti fórum itt:(
Az én kislányom lassan 11 hónapos, de olyan gyönyörű időszak egy nő életében a terhesség, ahogy néha olvastalak benneteket, újra előjöttek az érzések, parák a saját terhességemmel kapcsolatban...
Jó volt újra "átélni" ezt az időszakot...

Igazából úgy keveredtem ide, hogy Rebeka után kerestem, hogy merre van, mert a másik fórumba nem írt, és kíváncsi voltam mi van vele...
így hogy ritkán benéztem ide, néha róla is megtudtam mi van vele...
Szóval kedves "régi" tagok, mondjátok meg Rebekának, hogy így végképp jöjjön itt a babaneten a másik fórumba is...:)

Nagyon durván nyomhatjátok a zárt fórumban:) de megértem hogy elmentetek egyébként. Én a forum.origon írok rendszeresen, szintén zárt topikba. A nyílt topikunk ott teljesen meghalt, mára már le is zárták, és archiválták...ott nem volt aki folytassa:)

Akik elmentetek, és nem fogom olvasni hogyan alakult a terhességetek, szülésetek, így ismeretlenül is nagyon sok sikert kívánok nektek, nagyon sok örömöt, boldogságot a babákhoz, na és persze egészséget!

Hillsdeli

Kép
Kép
Kép
hillsdeli

Kat78!

A császárhoz annyit, hogy sajnos nekem is az volt. Én mindig is erre készültem, mert nekem sok dioptriás volt a szemem, (bár már évekkel ezelőtt lézerrel megműtötték, tehát nem hordok szemüveget) és sokszor a minimális megerőltetéstől is fájt (pl kádsikálás, torna, stb)
Szóval hiába mondják hogy a szemfenék állapota számít, az nekem rendben volt, és volt aki mondta hogy mehet a normál szülés, viszont azt nem tudták megmondani, miért fáj a szemem. Így mivel 1 cseppet nagyobb erőlködés lenne a szülés, mint a tornázás, nem mertem bevállalni.

A környezetembe volt aki totál nem értett meg, sőt kiakadt, hogy hogy nem szülöm meg a gyerekemet. Lehet semmi baj nem lett volna, de nekem fontosabb volt, hogy én is jól legyek a szülés után és ne vakuljak meg. Tök rosszul esett egyes emberek hozzáállása.
Érdekesek az anyukák, mert többen éreztették velem, hogy hát igen én nem szültem, konkrétan volt aki kinevetett amikor a szülésről volt szó, mondván hogy nekem úgy is császár volt, nem volt benne semmi nehézség, és mit tudok én a szülésről:(((
És persze van igaza, de akkor is.

Arról nem beszélve, hogy én elég rosszul éltem meg. 6 hétig csak az egyik oldalamon tudtam feküdni, mert ha a másikra fordultam, egészen lent, meg az oldalam nagyon fájt, élesen nyilalt bele..és nem tudták miért. Aztán hála Istennek elmúlt...

Viszont az egyik anyuka, akit másik fórumról ismerek, teljesen odavolt hogy ő normál szüléssel fog szülni, és én milyen hülye vagyok hogy ezt kihagyom...nah, aztán úgy alakult, hogy az én kislányomnak nem lett semmi baja a császár közben, viszont neki beszorult a szülőcsatornába a kisfia, és szó szerint feketén jött ki aztán nagy nehezen. Először azt mondták lehet túl sem éli...
Azóta elvileg jól van..de ki tudja ilyen mértékű oxygén hiánynál mi derül majd még ki....Szóval hiába voltam császáros, az én gyerekem legalább egészséges biztosan!

De persze rossz érzés hogy nem szültem. Olyan befejezetlen lett így a terhességem. Biztos nagyon jó érzés lehet megszülni a gyerekem , de ezt én sajnos nem fogom megtudni sosem:(

Nah, bocsi, kicsit hosszú lettem....

Kép
Kép
Kép
hillsdeli

hillsdeli!

Most egészen megleptél, nekem is elég nagy dioptriás szemüveget kellett hordani, amíg meg nem műtöttek évekkel ezelőtt; DE eszemben sincs emiatt császárral szülni. Nem ítéllek e,l ne érts félre csak furi.
Ezzel én úgy vagyok, ha orvosilag indokolt hát legyen, de különben én jobban félnék tőle mint a "sima" szüléstől.

Nyufó ezt az autót én is megsirattam volna :shock:
Nekünk most egy hatalmas Fiat pandánk van, és nem is szeretnénk lecserélni, mert a világlegjobbautója!!! :lol: :) :lol:

Csicsi, Mosonyi dokinak ott van magánrendelése, ahol az én dokimnak! Te hol fogsz szülni (bocsi ha már írtad)?

Bettike, tök jó cuccok! Ha visszakapom a gépet, én is teszek fel képeket a szobáról, meg a babaruhabörzés szerzeményekről!

Régebbiek írták/írtatok, hogy nem jött be a börze, hát én egy csomó cuccot vettem:
- Tomme tippee kezdő szettet (avent is tetszett, de ez 10ezerrel olcsóbb volt, és több minden van benne),
- matracot az egyik kiságyba,
- levásároltuk mindkettőnk belépőjét így kaptunk 12 szuper rugdalózót 1600Ft-ért,
- 2 hálózsákot 3 és 500Ft-ért,
- nem tudom ismeritek-e a Red Castle Babynomad-ot - na szert tettem egy újszerű állapotúra 2500Ft-ért,
és végül vettünk két rácsvédőt: egy madeira-csipkés magasabb, és egy kevésbé széles, de teljesen körbeérő típusút a kettő együtt 2500Ftvolt.
Összeadva jó sokat költöttünk de elégedett voltam vele, és ha lehet tavasszal is menni fogok.

Hillsdeli, még csak annyit, hogy aki lenézi azt aki császárral szült az egy sültp#%!"t és csúnya ilyet mondani, de próbálja ki (főleg utána levé 1-2 napot)
evian19

Már megint hosszúra sikeredtem bocsi! :oops:
evian19

Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok így a várandóság utolsó harmadára.
Eddig olvasgattalak titeket, de elég ritkán jutottam ide, most már több a szabadidőm és így gondoltam írogatok én is ide.
Rólam annyit, hogy 28 éves vagyok első kis babámat várom január 3.ra vagyok kiírva. A Bajcsy kórházba fogok szülni és Polgár dokihoz járok.
hendyala

Sziasztok!

Köszönöm a sok megerősítést. Én még sajna nem vagyok túl azon, hogy egyik fülembe be a másikon ki. De én is úgy vagyok vele, hogy nem szülésélményt szeretnék, hanem biztosan egészéges babát. A természetes szüléshez szerintem sok önbizalom kell, ami ezen a téren nekem nincs most, talán a nehezen összejövetelből adódik.
Azt hiszem így lesz jó, és úgy gondolom, hogy mi császárosok sem fogunk mulatni az első napokban, de ha valakit varrnak a természetessel, neki sem lesz sokkal könnyebb.

Örülök, hogy egyre többen vagyunk, és jó, hogy végül feljelentkeztem. Jó éjt!

KépKép
KépKép
kat78

Evian:

Nekem -10,5 és -11,5 volt a dioptriám. És a szemorvosom azt mondta ilyen dioptriánál már jobb nem kockáztatni. De ahogy írtam, nem is ez volt a fő indokom a császárra, hanem hogy fáj a szemem elég minimális megerőltetéstől is. Ha azt meg tudták volna mondani mitől van, és biztosítanak róla hogy ez semmit nem befolyásol a szülésnél, akkor én is inkább szültem volna. Így viszont nem.

És tudva hogy milyen a császár, legközelebb biztos megpróbálnám a normál szülést, hiába sokkal nagyobb fájdalom, de ez a hetekig tartó felépülés nekem nagyon rossz volt. De ez az indok legközelebb is meglesz, szóval marad a császár. De elhiheted hogy nem örömmel...
De gondolok arra is, hogy a gyerekeimet fel is kell nevelni. Ezért biztosra megyek...

Kép
Kép
Kép
hillsdeli

Kat: hát nem tudom, majd a császár után úgyis beszámolok, hogy adnak-e oxitocint, de én szívem szerint nem akarnék kapni, mert a méhösszehúzódások nálam hegszétválást okozhatnak (korábban ez miatt egy doki azt mondta, hogy egy valódi méhösszehúzódás után azonnal műteni kell, függetlenül a terhességi kortól..)

Szerintem mindkét vágás rossz a maga nemében.. A gátmetszés azért, mert ott van lent, ülsz rajta, wc-zel, stb, a hasi meg azért, mert nem csinálhatsz olyan dolgokat melyek haspréssel járnak 6 hétig, korlátozott a súlyemelés, nem lehet lehajolni, stb. Viszont én a nagy hosszanti heggel a hasamon szebben sétáltam a műtétet követő másnapon mint aki spontán szült.
Mindkét vágás rossz, de sok függ attól, hogy ki hogy dolgozza fel, ki hogy reagálja le, kinek mekkora a fájdalomtűrő képessége, ki mennyire hagyja el magát.

Nyufó: ezt én is megríkattam volna basszus! Én is szeretem a terepjárókat! Még tiniként a Mitsubishi L200 volt a favorit, de az sem túl bababarát, nekünk meg rögtön 2 is lesz, ide már majdnem elkelne egy mikrobusz is :lol: Nekünk most egy Opel Astra van és egy Peugeot 405, de az most nem üzemel, majd ebben a hónapban, vagy novemberben hozzuk fel Zalából, ha minden igaz..
Sajtos roló igen, és te mire csavartad fel? elnyűtt fakanál nyelére? Mert én külön erre a célra nem akarok venni segédeszközt, viszont annyira gusztusosan néz ki, és szeretem a sajtos ételeket, de bolti verziót nem merem megvenni, mert annak íz íze miatt lehet csalódás érne..

Dana: egy tapasztalt mosható-pelus alkalmazó! :D 15-17db kell gyermekenként? Azt láttam, hogy nem olcsó, de hosszú távon megtérül, tehát akkor nekünk az ikrekre kellene min. 30, 45 db.. :D

Tyuntyi: gratulálok a forgalmihoz, éljen a jogosítvány! :wink: Mennyibe van most egy jogosítvány kezdettől a végéig? :D

Holmik: nekünk még jó pár dolog hátravan.. A ruhák mindkét babára megvannak, 56, 62, 68-as méretek, külön színárnyalat és típus szerint (body, rugi, stb.), plusz hálózsákok, rengeteg sapi, kisnadrág, pulcsik, angolpólya, sima pólya is vannak. Meg 5 overál is :lol: De pl. a tetrapel. is megvan már, meg a kifogók.. És a kölcsönkapottak még benne sincsenek :shock:
Épp egyik nap számoltam össze, hogy mennyi van, hát.. :shock: lesz mit mosni :lol: Pl. csak bodyból van 91db :shock:, nagyjából fele-fele arányban rövid és hosszú ujjú, rugiból pedig 53db, aminek 80%-a hosszú ujjas. [i]
Amit most októberben szeretnék megvenni: pelenkázó feltét, ágynemű, éjjeli lámpa, szekrény, rácsvédő, a kórházi csomagomba pizsi, mert hálóingem van. (A kórházi pakkom teljesen össze akarom pakolni most..), aztán lehet veszek pár csomag pelust a kezdetekre, meg a kórházba, meg lehet megveszem a cumisüvegeket, minicumikat, meg ilyen apróságokat.. :D

Császár: én is szemüveget hordok 4-5 éves korom óta, és a védőnőm megkérdezte, mekkora a dioptria, mert hogy 3-as érték (+ vagy - mindegy..) felett szemész szakorvosi vizsgálat feltétlenül szükséges, gondolom épp ez miatt, mert ha ő nem javasolja a spontán szülést, akkor miért kell kockáztatni? Ha szülhetnék spontán és 3 feletti lenne a szemem, és azt mondaná a szemész, hogy megvakulhatok, akkor basszus inkább császár.. A szemem világa nélkül hiába lesz gyerekem..
De ez egyéni vélemény, és mindenkinek egyéni dolga, ez miatt senkit nem kell elítélni. Én szívesen szólnék spontán, de nem lehet, SOHA :evil: de nem eü. ok miatt, hanem egy orvos miatt.. :cry: Nem mindegy..

És most befogtam, mert megint kialvatlan vagyok és szófosásom van ilyenkor.. Éjfélkor aludtam el, hajnali 3-tól nem aludtam 5-ig, a kölkeim szétrúgtak odabent pont fél 5 fele mikor el tudtam volna aludni, majd 7kor csörgött apa órája..
Ma még egyszer benézek és vasárnap-hétfőig nem leszek netközelben.

Szép napot: Kis*

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok!

Most nagyon mérges vagyok,leírtam egy egész litániát és elszállt az egész mikor küldeni akartam :evil:

Mégegyszer biztos nem írom le,mert időm sincsen,de röviden újra.

Szóval a félelmem nekem a császártól nagyobb mint a rendes szüléstől,ha elképzelem,hogy tűt szúrnak a gerincembe már attól végem van.(nyílván ha szültem volna már másképp vélekednék lehetséges :lol: )
Viszont az unokatesómmal sokat beszélgettünk erről neki három gyereke van.Az első szülése termlészetes úton volt és azt mondta akkor,hogy soha többet szülés.Amikor megtudta,hogy másodszorra terhes azt mondta addig keres orvost amíg az azt nem mondja,hogy megcsászározza őt.így is lett,viszont utána belátta,hogy ez sem egy leányálom,viszont valami nem sikeredett jól,mert azóta nem tud lehajolni csak félig a gerince miatt .Viszont még ígyis azt mondta,hogy a császár jobb volt.A harmadik gyerkőc nem volt tervezve,de besikeredett és akkor már egyértelmű a császárra szavazott és próbált engem is győzködni,hogy az sokkal jobb,de még ígysem sikerült neki.Ezt csak azért írtam le,hogy ahányan vagyunk annyi féleképpen gondolunk rá,nyílván akinek már van tapasztalata az alapján akinek meg nincsen az innen onnan szedett infókat rak össze saját gondolataival.

Bettike,Kis-Csillag,ti nagyon jól álltok a beszerzésekkel én még semmit nem mertem venni,de most már lassan tényleg itt az ideje a vásárolgatásoknak.Biztos anyagilag is jobb ha minden hónapban vesz pár dolgot az ember és nem egyszerre kell megvenni mindent,de eddig babonából nem mertem(ugye az előzményeim miatt)

tyuntyi gratula a vizsgához!

Egy kérdés hozzátok,hátha valakivel történt már ilyen.
Tegnap leakartam hajolni a földre valamiért amikor azt éreztem ,hogy a fölső bordáimnál beszorulhatott a levegő és mozdulni nem tudok,nagyon szúrt és a levegőt is csak piciket tudtam venni.Régen is volt ilyen ,néha nem tudtam,hogy most a szívem szúr vagy a levegő szorult be.Szóval régen ha ilyenkor leültem és nem mozdultam jó pár percig mindig elmúlt.Viszont most nem akart múlni,sőt az éjszaka szörnyű volt,ahogy mozdultam úgy szúrt bele és a karomat sem tudtam felemelni.Reggelre kicsit jobb lett ,de még mindig bizonyos mozdulatoknál fáj(a reggeli tüsszentésemnél a könnyem potyogott).Volt valakinek esetleg ilyen?Arra gondoltam,hogy mivel most azért nagyon megváltoztak odabent a dolgok azért nem akar múlni a fájdalom csak lassan.
panni76

Panni76:
Szerintem jó a sejtésed, különösen, ha régen is előfordult. Teljesen átrendeződtek a dolgok, és valamit meghúzhattál/nyomhattál. Lassan meg kell szokni, hogy nem tudunk már olyan lendülettel mozogni, mint eddig - vagyis tudunk, csak nincs benne köszönet... :D

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zöldtea
Tolna megye

csillag

neked is van még mit beszerezni akkor :)
de emelett mennyi minden van,mire átmosod őket....

KépKép
bettike83

Szia Panni!

Nekem a terhesség alatt előszeretettel rugdosta a bordám a pici lányom:) de annyira erősen néha, hogy este feküdtünk párommal az ágyban, és még a párom is rendesen hallotta, olyan hangja volt, mint 1 tompa ütésnek...És aztán volt olyan is hogy a tüdőmbe rúgott. Többször pár mp-ig nem kaptam levegőt..

Talán a baba helyezkedik rosszul, és azért fáj.
Egyik barátnőmnek iszonyú görcsei voltak, nem tudta mi van, bementek a kórházba, amikor kiderült az UH-n, hogy "csak" a veséjét tapossa 2 lábbal a pici:))))

Nekem szerencsére ilyenek nem voltak, sőt, a legvégéig tudtam akár percekig is hanyatt feküdni:)

Jobbulást Neked!

Kép
Kép
Kép
hillsdeli

Szia Panni!

Lehet, hogy a méhszalag húzódik nekem hasonló már régebb óta van mikor először volt megnézettem orvossal és azt mondták ahogy feszül a méhszalag attól van és, hogy nem lehet ellene semmit tenni. Nekem is mindig olyan mintha beszorult volna a levegő nekem is mindig le kell ülni picit pihenni és akkor rendbe jön, biztos ahogy nő a baba úgy egyre jobban fog feszülni és rosszabb hirtelen mozdulatokra hirtelen nyíllal.
Nekem mostanában a légzéssel vannak gondjaim, sokszor nagyon nehezen kapok levegőt és nagyokat kell sóhajtozni. Persze ez is a kevesebb hely miatt van, de akkor mi lesz majd később?

Én még elégé le vagyok maradva a beszerzendő dolgokkal egy pár ruci, babakocsi és kiságyon kívűl még szinte semmi sincs, de most majd apucival neki fogunk és elkezdünk beszerezni mindent. Eddig nem akartam előre sok mindent beszerezni, pedig minden rendben volt eddig is.
Sajnos a bababörzére nem tudtunk elmenni, de remélem lesz még hasonló hamarosan. Azt tudom, hogy lesz november 12-14. baba-mama expo, de az gondolom más.
Ha valaki tudja mikor lesz babymarktos légyszi szóljon.
hendyala

találtam egy jó oldalt,ahol leirják kb mekkorák a babák,az adott heteken:

24.hét 30cm,600gramm
25.hét 31cm 700-800gramm
26.hét 32cm 900gramm
27.hét 1kg
28.hét 1200gramm
29.hét 1300gramm
30.hét 38cm 1500gramm
31.hét 39cm 1600gramm
32.hét 40cm 1700-1800gramm
33.hét 41cm 2000gramm
34.hét 42cm 2200gramm
35.hét 43cm 2400gramm
36.hét 2600gramm
37.hét 46cm 3000gramm
38.hét 48cm 3100gramm
39.hét 49cm 3200gramm
40.hét kb 50cm és 3400gramm körül az átlag.

KépKép
bettike83

panni

nekem a rekeszizomnál szokott ilyen lenni,beáll és percekig imádkozom h kimenjem az ideg belőlle,nagyon rosz tud lenni.meg van mikor a a gyomorszáj résznél szorul meg valami.
ezt a baba csinálja,meg h megy felfele a méh,rendezi belülről a dolgokat.

KépKép
bettike83

Panni: megértem :twisted: utálatos a babanet amikor minden elszáll.. Nekem az volt a trükköm, pláne ha nagyon hosszút írtam, hogy kijelöltem az egészet, majd ctrl+c-vel másoltam és csak úgy küldtem el, mert ha véletlenül elszállt volna minden akkor csak ctrl+v az ablakban és megvan minden :wink: Ügyes trükk, nekem és itt még sokaknak szerintem bevált. :D Vagy a jegyzettömb, és onnan bemásolod amit írtál! :)
Beszerzés: én sem akartam túl korán elkezdeni a vásárlást, de aztán megfordult a kocka, egyrészt mert ikrek, másrészt változtak a gondolataim. Most azon vagyok, hogy a 28. hétig meglegyen minden, minden készen álljon, hogyha valami gond van, és hetekre kórházba kerülnék, akkor ne szegény apának kelljen mindent intézni a munkája mellett. 8) Ezen okok miatt igyekszek én mindennel :D
Jah! És most már ne tessék hajolgatni, hanem guggolni, vagy letérdelni! :wink: Lehet hogy a levegő szorult be, vagy egy idegszál csípődött be a bordák környékén, iszonyat rossz, nekem is volt korábban.
Bettike: van bizony, túl sok minden! Szerintem neked több mindened van már, nekem eszembe jutott, hogy még kiskád is kell állvánnyal, vagy fürdetővödör :D :wink: De majd minden meglesz szépen, apránként, ha nem is októberben, akkor majd novemberben :D
Hillsdeli: az a bordarúgás, aminek hangja volt, az kész :lol: Durva :shock: :twisted: Nekem hallani még nem lehet, ahhoz még talán kicsik, de amikor fekszek háton és akkorát rúg, hogy megemeli a paplant, akkor röhögök rajta :lol:
Hendyala: a nehézlégzés, nálam is már itt van pár hete, rossz érzés, és a sóhaj jót tesz neki, vagy nekem még a friss levegő ha épp sikerül :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Köszönöm lányok az infókat,akkor jól gondoltam,hogy a baba miatt van.Remélem estére múlik ,mert még egy ilyen éjszakát nem szeretnék. :cry:
A nehézlégzés nekem is gyakran előfordul,főleg délután amikor már többször ettem és estig tart is.Mivel veszélyeztetett terhes vagyok az orvosom azt mondta,hogy a kismama tornát felejtsem el,inkább sétálgassak.Mivel a munkahelyem gyalog 15-20 perc így gyalog jövök megyek ha tehetem.Sőt nyáron volt,hogy ebédidőben haza sétáltam ha nem volt hőség.(most már azt nem vállalom :) )
Viszont amikor már hazafelé megyek akkor igencsak kapkodom a levegőt,főleg ha telefonon beszélek valakivel az mindig megjegyzi,hogy olyan a hangom mint aki fulladozik éppen :)
Kis-Csillag a te estedben érthető,hogy időben szeretnél gondoskodni mindenről,az ikrekkel méginkább kiszámíthatatlan ,hogy alakulnak a dolgok.
panni76

Mostanában nekem is van néha h nehezebben kapok levegőt,csak ülés közben is,de idővel elmúllik.utánna olvastam és ilyenkor már sokkal többet kell dolgoznia a tüdőnek,ezért is nehezebb.

Az hogy nem lesz több ilyen,nem garantált,nekem is kihagyott ez a dolgo 1-2 hetet és most valamelyik nap megint elöjött,de kitartás hozzá Panni.

csillag

én kádat veszek,állványt nem,olyan árai vannak az állványnak h sajnálom rá kiadni.muéétkor néztük tescoban,csak állvány 7000volt :shock: azt hittem leülök.néha van teszveszen is olcsóbb,de rengeteg hozzá a pk,szoval nem tudom..

ruhában nem hinném h több van nekem,meg véégülis neked 2 babuci van,szoval a közel 100body nem is olyan sok.40-50 tuti van nekem is,bár még nem számoltam.

KépKép
bettike83

csillag

ezt nézd meg:

fürdetődézsa

http://teszvesz.hu/item1246494950_tummy ... dezsa.html

KépKép
bettike83

Bettike: 8) nem volna rossz, de lehet kettő ilyent kéne vennem :wink:
Egyébként tényleg sok helyen méreg drága a kád, és az állvány, én is láttam pl. teszveszen 2000-ért a szomszéd faluban..
Csak akkor pont ott voltam, hogy az az hónapi manit már elherdáltam ruhákra :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

na meg az a baj az állvánnyal h nem is adnák fel postán,meg ha igen is,marha sok,2000ft körül van,ami azért elég gáz.

KépKép
bettike83

Lányok,nekem sokan ajánlották az ikeás kiskádat,és kb 2000 forint körül van az ára.Az állványról lebeszéltek,mert hogy ha kicsit már nagyobb a baba inoghat meg feleslegesnek tartják.Sokan letakarják az ágyat és arra teszik a kádat vagy valami hasonló megoldást választanak.Még nem néztem meg az ikea oldalán,de most hogy szóba jött megnézem magamnak én is.
panni76

Megnéztem.Itt a link,a pelenkázó alátét is jó árban van és néztem,hogy van egy-két jó árban lévő és hasznos dolog további oldalakon.
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categ ... kea/18701/

Írjatok majd véleményt,ti mit szóltok hozzá!?
panni76

Lányok én kádat olyat néztem, amit a nagy kádra lehet rakni. Itt a linkje:

http://babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=21

Ikeás pelenkázót + pelenkázó alátétet huzattal vettem én is :)

Kis-csillag az a paplanemelős rúgás vagány!!!

Első babásként van egy-két dolog ami biztosan "hülyeség" de én praktikusnak találom, és veszek sztem pl étel-ital tartó termosz, pelenkatartó vödör. Ti hogy vagytok ezzel?
evian19

Én meg arra gondoltam h ráteszek a kis asztalra a kádat,plédet,vagy törcsi ráteszek és semmi baja nem lesz.nekünk zuhanyzónk van és pici a fürdőszobánk,igy meg a meleg miatt is inkább a szobában fürdetem.meg nem is férne el sajna a fürdőben.

téli babák lesznek és jobb a szobában,pár pill alatt és már mehet is a fürdőlepedőbe ha kész van :)

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Evian: a pelenkavödör nem hülyeség, sőt! Csak ügyelj arra, hogy olyant válassz, amibe kapsz olyan zacskót is :wink:
Teszveszen, vaterán ki lehet fogni 2-4000 forintért az Angel Care márkájúakat már..
Bettike: én is hasonlóképpen óhajtom, szintén a fűtés miatt.. Hát majd kiderül, mert nekünk az ágyunk nem valami magas, nekem az kezdetben a császár miatt nem előnyös, de majd ügyeskedünk :wink:

Most megyek, elutazunk Zalaegerszegre, majd vasárnap jövünk!
Vigyázzon magára mindenki, pocaksimi a babákoknak!

Pussz: Kis*

Kép
kis-csillag
Tököl

Bettike ,az is jó megoldás,csak egy példának írtam az ágyat,meg hogy felesleges az állvány.
Evian,nekünk elég nagy sarok kádunk van és arra nem lehet rátenni!A pelenkatartó vödör az jó dolog szerintem :) .én is néztem a brendonban,mert ott voltunk többször 4d uh-on ,de nem vettem még ugye semmit,csak néztem :lol:
panni76

panni

persze,jó ötlet.meg találékonyak vagyunk mi szülök,kitaláljuk h is legyen jó azt hiszem :)

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Evian én is első babás leszek, és igen sokszor úgy gondolom, hogy ez is kell meg az is aztán szerencsére vagy magamtól rájövök, hogy mégsem hanem akkor apa állít le engem.De azért biztos lesz egy két olyan dolog amit megveszek aztán majd később rájövők mégsem kellett volna.
Pelenka vödört én is akartam csak azóta már rá jöttem, hogy mosható pelenkákat akarok és ahhoz más fajta tárolás kell mármint a koszos pelusokhoz.
Most a mosható pelusokat akarom feltérképezni mert abból is nagyon sok fajta van és van amiket lehet kombinálni, annyira nem olcsóak, úgy hogy biztosra akarok menni valóban megfelelőek lesznek.
Ti milyenekről hallottatok illetve akartok ilyet használni?
Fürdetni mi is valószínűleg a szobában fogunk, de még nem biztos jó ötlet a kádra tehető kiskád, de attól félek az még úgy is nagyon alacsonyan lenne nálunk valamint elég hideg szokott lenni a fürdőben mármint egy kis babának az lenne télen, a szobában legalább megfelelő lesz a hőmérséklet.
Mi a héten voltunk IKEA.ban és vettem kispaplant 2000. ft. volt csak vannak nagyon elérhető áron dolgok is.

Jó pihit hétvégére mindenkinek.

Kép
hendyala

Kiskád nekem az állványos megoldás nem tetszett, mert azért van súlya a kádnak ha víz is van benne, azt emelgetni, max apa. Mi olyan kiskádat vettünk amit a fürdőkád tetejére lehet rakni, van dugója, így le is tudod engedni anélkül hogy billenteni kéne, nekem bevállt.

Tyuntyi gratulálok a forgalmi vizsgához!!! Nem is értem hogy kinek mi köze hozzá hogy hogy szülsz, ne is törődj senkivel :twisted:

Zöldtea hát ne tudd meg a kereskedő hülyének nézett hogy mit siratom az autót. Oda adtuk be ahonnan vettük a másikat. Képzeld el ahogy gurultunk ki a kereskedőtől a full extrás nagy Vectrával, csillog-villog, gyönyörű a kocsi, én meg tapadok az üvegre hogy még egy pillantást vethessek Pepére (ő volt a Land Rover) és bőgök mint az állat :wink:

Hillsdeli megírtam Rebekának az üzeneted! Tündéri a vonalzódnál a kis sapkás :lol:

Evian az tényleg nem kicsi autó. Nekünk meg egy Vectra van most az is hatalmas, de hiányzik a másik nem mondom :cry: Klassz dolgokat vettél a börzén, ügyes vagy! Szerintem senkit se zavar hogy hosszan írsz, sőt :D Pelenkatartó vödörre a szagelszívó kakáspelustartóra gondolsz? Mert az jó nagyon, az nekünk is van és tényleg bentartja a szagot.

Hendyala üdv a fórumon!

Kat szerintem is, lehet a szülés könnyebb, de utána a felépülés császárnál meg nehezebb, lassabb az tuti!

Kis-CSillag mi egy full-extrás új Vectrára cseréltük, szóval egy szavam nem lehetne, mégis vérzik érte a mai napig a szívem, pedig 9 éves volt! Amikor feltöltöttem ide a képet, akkor is kerülgetett a sírás, tiszta gyagya vagyok! Vettem olcsón fakanalakat, apa szétvágta nekem, arra tekertem a rolót! Az igen, nem semmi mennyiségű ruhád van már!!!

Panni sajnos itt rendszeres az elszállás elküldésnél. Én úgy szoktam kivédeni hogy nyomok egy Ctrl+C-t mielőtt rányomok az elküldre és ha elszáll, akkor a vágólapon fent marad és egy Ctrl+V-vel újra be tudod illeszteni. Elmúlt már a fájdalom? Oké, Kis-Csillag leírta ugyanazt a módszert, de ez is csak igazolja, hogy működik Ctrl+C :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Jó reggelt.

Nem tudom ti hogy vagytok vele de én nem birok aludni és sajnos nem csak most hanem minden éjszaka fent vagyok kb 3 órától és amit alszok azt is csak úgy,hogy jobbról-ballra dobálom magam vagy valami iszonyat nagy baro...ságot álmodok.Pedig mikor este ágyba kerürök már hulla fáradt vagyok.

De látom Nyufó sem bír aludni:)
Nyufó

Amit az állványos káddal kapcsolatban írtál azzal egyetértek,mi anno majdnem kaptunk hát nem voltam érte oda aztán kiderült,hogy ott is baba lesz úgyhogy visszamondták.
Tényleg nagyon szép az autó én nem is mernék vezetni egy ekkora kocsit,biztos nekem is fájna a szivem érte.

Bettike

Szép a pocid és azért látom jönnek még rucik szépen jó,hogy ennyi rokon van meg családtag nekünk szerintem fele ennyi nincs azért ez nagy segítség.

Evian:Ideiglenesen már 2 éve:) leköltöztünk Győrbe egy üzlet miatt azóta itt vagyunk.Hétvégén persze haza szoktunk menni.Apa lakása ki van adva az egyémbe(miénkbe meg a testvérem lakik hozzájuk mindig megyünk meg persze ott vannak a barátok.
Itt szülök Győrben,nagyon nem szerettem volna mert ragaszkodtam a Mosonyihoz de apa azt mondta hogy így biztonságosabb ha itt van a dokim,végülis igaza van,de még mindíg sajnálom.Itt nem olyan szép a szülészet meg túl jókat sem hallottam.

Hendyala:Üdv.A sógornőm a Polgárnál szült és nagyon meg volt vele elégedve egyszer-kétszer volt hozzá szerencsém és kedves volt nagyon.

Evian,Hendyala:Csak nem 10.kerületi kismamik vagytok??

Panni:Biztos csak tényleg a pocaklakó miatt van lehet tényleg most olyan helyen van ahol nyomja valamidet.Velem szinte minden megtörténik most ami egy terhesség alatt meglehet,na ez még nem volt már alig várom:)

Én most rákantattam a baldahinokra,van már valakinek?
Szeretnék venni de még sehol nem láttam meg az igazit.
Meg ami most nagyon érdekel az a szoptatós fotel a kikában kipróbáltam és nagyon kényelmes csak elég húzós ára van de majd hátha a Jézuska:)

Na próbálok visszabújni az ágyba,hátha...
Gyönyörüen csodálatos és "fájdalmaktól" mentes hétvégét kívánok Mindenkinek!

KépKép

KépKép
csicsi84

Jó reggelt mindenkinek!

Én is fent vagyok már egy ideje, de mire visszaolvastalak benneteket....

Látom, sokunkat a vásárlás köti le mostanság. Hála az égnek, tesóméknak tavaly decemberben született a babája, így nagyon sok mindent öröklünk. Így a fürdető kádat is, ami állványos. Meglátjuk, hogy hogyan válik be. Egyébként én annyira örülök, hogy sógornőm tavaly szült, mivel így egy csomó mindent tudok kérdezni tőle vásárlás terén. Ha nem lenne, már rég megbolondultam volna. Nagyjából tudom, hogy mi fontos és mi nem, de azért kivételek biztos lesznek. :lol:

Én tegnap cumisüveget indultam el venni. Mondanom sem kell, hogy nem lett belőle semmi, mivel mikor megláttam a választékot, majdnem dobtam egy hátast. Na most akkor milyet, melyiket? Szerintem megint sógornőmet fogom megkérdezni, hogy mi vált be náluk. Amin még kiakadtam, az a textilpelus. Hogy milyen k...a drága!!!! De állítólag a kikában lehet elérhető áron venni. Borzasztó. Engem egyre jobban idegesít ez a vásárlás, meg kezdek fáradni is. Úgy alapjáraton.

Hendyala: Üdv közöttünk, jó , hogy szaporodunk itt a neten.

Panni:
Majd írd meg, hogy a nehézlégzésed elmúlt-e. Remélem minden rendben.

Csicsi:
Mostanában én is sokat forgolódok az éjszaka, elzsibbad a hátam, a derekam, az oldalam, s sokszor fordulok meg emiatt. De hála Istennek még jól alszom, bár álmodni én is mindig álmodom, jó nagy hülyeségeket!!! :P
Győrbe jártam suliba, nekem nem igazán jött be az a város. Nem szerettem Győrt, de okot nem igazán tudnék mondani, hogy miért. Gondolom a nagy kórházban, a Petz Aladárban fogsz szülni.

Kis-Csillag:
Kérdezted a jogsit. Nekünk eszement sokba van, mivel én abszolút nem tudtam semmit. Ott kellett kezdenem, hogy kormány, ülés, stb...Nagyon örülök, hogy megvan, de ha az elején megmondja vki, hogy ez ennyi, akkor nem biztos, hogy elindulok. Nem is akartam vezetni soha, de a férjem cseszegetett, hogy igenis kell, pláne, ha babát akarunk. (Mikor elkezdtem még nem voltam terhes).
Lenne egy kérdésem. Írtad, hogy a 4D Genesisben voltatok ti is 4D-n. Most akkor ott mennyibe kerül a vizsgálat? Mert ugye, ha plusz képet szeretnék, azért külön kell fizetni vagy vmi ilyesmi. Ugye?

Tényleg, vki a János kórházba nem jár? Ott nem fog szülni senki?

Még vmi. Nem kapok a kisfiúnkra téli sapkát. Már fél Budapestet bejártam, de egyszerűen meleg, téli kicsi sapkát, KISFIÚRA nem találok. Rózsaszín minden mennyiségben van. Ötletek?

tyuntyi

Tyuntyi: én most mászkáltam és láttam sapikat, bár nem emlékszem, hogy mennyire melegek a C&A-ba, a H&M-ben, egész aranyosak voltak, bár igaz, hogy kevesebb a felhozatal pasiknak mint a csajsziknak.

Én most elutazom Egerbe. Olvasni tudni foglak titeket, de csak vasárnap este jelentkezem. Szép hétvégét.

KépKép
KépKép
kat78

Csicsi dettó, általában hajnali 3-5-ig csak forgolódok, meg mindig kitalálom hogy felkelek, de aztán mégse. Pedig fáradt vagyok este, és hamar elalszok :twisted:
Nekem van baldachin, innen rendeltem, postán küldték, nézd meg, hátha itt találsz kedvedre valót:
http://www.szopiparna.hu/kiegeszitok.html
Szoptatós fotel nekem ez van, nagyon-nagyon szeretem!!!
Kép

Tyuntyi ma már van BPA free cumisüeg, sterilizáló. Ez az anyag hő hatására kioldódik a műanyagból és káros tud lenni, így kivonták belőle. Ha ez érdekel, akkor ilyet nézz. Reginek még hagyományos volt, most már BPA free-t vettem. Avent, Tomme Tippee a két legnagyobb márka. Az üvegek meg ugye az elején elég a 125 ml-es, aztán utána már váltani kell a 260-ra. A cumik meg a cumisüvegbe koronként változnak, újszülöttnek lassú folyású, aztán 2 hónaposan, három, hat, egyre több a luk rajta, egyre jobban jön a tejcsi. Remélem valamit segítettem... Kérdezz bármit hátha mi is tudunk segíteni.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Eddig én is mint zugolvasó voltam jelen de most már rászántam magam, hogy írjak, bár még soha nem fórumoztam.
Eddig is sokat segített ez a fórum és nagyon sajnálom, hogy elköltöztek a többiek.

Magunkról annyit, hogy 28 éves vagyok január 16-ra várjuk az első gyerekünket, aki apa nagy örömére kisfiú lesz, Mártonnak fogják hívni.

Nekem jobb oldalon szokott nagyon szúrni az oldalam van, hogy órákig, de betudom a babának. Mindig megfogadom, hogy ha legközelebb megyek dokihoz akkor majd mondom, de olyankor sohasem fáj :), így még egyszer sem mondtam.

Tyuntyi: mi augusztus közepén voltunk a 4d genesisben, teljesen meg voltunk vele elégedve. Nekünk 10500ft-ba került, ebbe a dvd volt benne és mi még kértük a képeket külön cd-n, az plusz 1500ft volt.
katogocsy

Nyufó,köszönöm sikerült is találnom pont olyat amilyet megálmodtam :D
Meg is rendeltem a szopis párnával együtt meg huzatokat fürdőlepedőket.Egy kissebb vagyon lesz de külön-külön nem drága egyik sem,jó kis oldal nézzétek meg Ti is ha van időtök.Telefonon rendeltem már csak azt remélem,hogy az is jön amit kértem.Neked hány nap alatt ért ki?
Ugyan ez a fotel van a kikában is 40.000 ft.nagyon kényelmes ringatóztam benne vagy 10 percet mivel külön szobába lesz a Bibi is ragaszkodom egy ilyen székhez mert valahol kell szoptatni éjszaka is így nem zavarok senkit.Karácsonyra ezt fogom kérni :)

Tyuntyi:Gratula a vizsgádhoz!Fogsz is vezetni mostantól egyedül?
Tegnap voltunk a forgalomba,jó volt nagyon.
Én se vagyok odáig ezért az egészért fél évig külön is éltünk mikor leköltözött de hosszútávon nem működne úgy hogy én ott ő itt.Mindig úgy van,hogy már csak nyárig aztán télig és így eltelt már két év.De most jó így.A Petz-be fogok szülni ha minden igaz,még nem is láttam mert a magán rendelésére járok a dokimnak,van ultrahangja,4d-re meg maszekba járunk meg mindig ha van bajunk,mert ugye pestre vagyunk bejelentve.
De azt hallottam hogy függönyök választják el a szülő ágyakat egymástól amitől kiakadtam.Elég retros remélem van más lehetőség is főleg hogy apás szülést szeretnénk.

Tényleg,kinél lesz apucis szülés,tudjátok már?

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Szerencsére már jobb éjszakám volt mint csütörtökön és alábbhagyott a szúrás ,most már csak bizonyos mozdulatoknál érzem,meg ha nevetek vagy tüsszentek ásítok stb....

Nyufó,baromi jó az a fotel,először én is ilyesmit szerettem volna,de nekünk kismanónak külön szobája lesz és egyenlőre én is ott fogok aludni,mert a férjem elég sokszor utazik vidékre és van ,hogy már hajnalban indul és nem szeretném ha kialvatlanul vezetne olyan sokat.
Így kinéztem az ikeában egy kissebb kihúzható kanapét amihez van lábtartó rész is így ez lesz a szobában.

Csicsi,remélem nálunk apás szülés lesz,bár a férjem változtatja a véleményét ezzel kapcsolatban(melyik haver éppen mit mesél),de úgy gondolom ott lesz ő velem,csak még ő sem tudja :wink:

katogocsy üdv köztünk!

Na megyek ,mert takarítok és egyebek csak beiktattam egy kis pihit! :)
panni76

Sziasztok!

Szerencsére már jobb éjszakám volt mint csütörtökön és alábbhagyott a szúrás ,most már csak bizonyos mozdulatoknál érzem,meg ha nevetek vagy tüsszentek ásítok stb....

Nyufó,baromi jó az a fotel,először én is ilyesmit szerettem volna,de nekünk kismanónak külön szobája lesz és egyenlőre én is ott fogok aludni,mert a férjem elég sokszor utazik vidékre és van ,hogy már hajnalban indul és nem szeretném ha kialvatlanul vezetne olyan sokat.
Így kinéztem az ikeában egy kissebb kihúzható kanapét amihez van lábtartó rész is így ez lesz a szobában.

Csicsi,remélem nálunk apás szülés lesz,bár a férjem változtatja a véleményét ezzel kapcsolatban(melyik haver éppen mit mesél),de úgy gondolom ott lesz ő velem,csak még ő sem tudja :wink:

katogocsy üdv köztünk!

Na megyek ,mert takarítok és egyebek csak beiktattam egy kis pihit! :)
panni76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?