Kat: hát nem tudom, majd a császár után úgyis beszámolok, hogy adnak-e oxitocint, de én szívem szerint nem akarnék kapni, mert a méhösszehúzódások nálam hegszétválást okozhatnak (korábban ez miatt egy doki azt mondta, hogy egy valódi méhösszehúzódás után azonnal műteni kell, függetlenül a terhességi kortól..)
Szerintem mindkét vágás rossz a maga nemében.. A gátmetszés azért, mert ott van lent, ülsz rajta, wc-zel, stb, a hasi meg azért, mert nem csinálhatsz olyan dolgokat melyek haspréssel járnak 6 hétig, korlátozott a súlyemelés, nem lehet lehajolni, stb. Viszont én a nagy hosszanti heggel a hasamon szebben sétáltam a műtétet követő másnapon mint aki spontán szült.
Mindkét vágás rossz, de sok függ attól, hogy ki hogy dolgozza fel, ki hogy reagálja le, kinek mekkora a fájdalomtűrő képessége, ki mennyire hagyja el magát.
Nyufó: ezt én is megríkattam volna basszus! Én is szeretem a terepjárókat! Még tiniként a Mitsubishi L200 volt a favorit, de az sem túl bababarát, nekünk meg rögtön 2 is lesz, ide már majdnem elkelne egy mikrobusz is

Nekünk most egy
Opel Astra van és egy
Peugeot 405, de az most nem üzemel, majd ebben a hónapban, vagy novemberben hozzuk fel Zalából, ha minden igaz..
Sajtos roló igen, és te mire csavartad fel? elnyűtt fakanál nyelére? Mert én külön erre a célra nem akarok venni segédeszközt, viszont annyira gusztusosan néz ki, és szeretem a sajtos ételeket, de bolti verziót nem merem megvenni, mert annak íz íze miatt lehet csalódás érne..
Dana: egy tapasztalt mosható-pelus alkalmazó!

15-17db kell gyermekenként? Azt láttam, hogy nem olcsó, de hosszú távon megtérül, tehát akkor nekünk az ikrekre kellene min. 30, 45 db..
Tyuntyi: gratulálok a forgalmihoz, éljen a jogosítvány!

Mennyibe van most egy jogosítvány kezdettől a végéig?
Holmik: nekünk még jó pár dolog hátravan.. A ruhák mindkét babára megvannak, 56, 62, 68-as méretek, külön színárnyalat és típus szerint (body, rugi, stb.), plusz hálózsákok, rengeteg sapi, kisnadrág, pulcsik, angolpólya, sima pólya is vannak. Meg 5 overál is

De pl. a tetrapel. is megvan már, meg a kifogók.. És a kölcsönkapottak még benne sincsenek
Épp egyik nap számoltam össze, hogy mennyi van, hát..
lesz mit mosni
Pl. csak bodyból van 91db
, nagyjából fele-fele arányban rövid és hosszú ujjú, rugiból pedig 53db, aminek 80%-a hosszú ujjas. [i]
Amit most októberben szeretnék megvenni: pelenkázó feltét, ágynemű, éjjeli lámpa, szekrény, rácsvédő, a kórházi csomagomba pizsi, mert hálóingem van. (A kórházi pakkom teljesen össze akarom pakolni most..), aztán lehet veszek pár csomag pelust a kezdetekre, meg a kórházba, meg lehet megveszem a cumisüvegeket, minicumikat, meg ilyen apróságokat..
Császár: én is szemüveget hordok 4-5 éves korom óta, és a védőnőm megkérdezte, mekkora a dioptria, mert hogy 3-as érték (+ vagy - mindegy..) felett szemész szakorvosi vizsgálat feltétlenül szükséges, gondolom épp ez miatt, mert ha ő nem javasolja a spontán szülést, akkor miért kell kockáztatni? Ha szülhetnék spontán és 3 feletti lenne a szemem, és azt mondaná a szemész, hogy megvakulhatok, akkor basszus inkább császár.. A szemem világa nélkül hiába lesz gyerekem..
De ez egyéni vélemény, és mindenkinek egyéni dolga, ez miatt senkit nem kell elítélni. Én szívesen szólnék spontán, de nem lehet, SOHA

de nem eü. ok miatt, hanem egy orvos miatt..

Nem mindegy..
És most befogtam, mert megint kialvatlan vagyok és szófosásom van ilyenkor.. Éjfélkor aludtam el, hajnali 3-tól nem aludtam 5-ig, a kölkeim szétrúgtak odabent pont fél 5 fele mikor el tudtam volna aludni, majd 7kor csörgött apa órája..
Ma még egyszer benézek és vasárnap-hétfőig nem leszek netközelben.
Szép napot: Kis*