A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Dia, ezt a hasonlóságot! Ok, hogy Bence és Áron nagyon egyformák, de most az apukájukkal is ekkora egyezés. Le se tegadhatná a fiait. :lol: :lol: :lol:
Eszméletlen, aranyosak! :P

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Én is töltök fel pár képet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára napsugar1123 2010.10.20 17:10-kor.

Kép
napsugar1123

Woody hát nem tagathatja le..... :lol: ugye az anyja biztos.... :lol:

Napsi nagyon aranyos! Aztán meg majd nem érti, hogy miért nem szabad nyelvet nyújtani..... :lol:
Nálunk apa van kiakadva, hogy ha Áron büfizik annak örülök, meg megdícsérem, ha meg ő akkor mosrgok vele.... :P :lol:

királylány

Sucer! Köszönjük, hogy gondoltál ránk! Hál' Istennek a mi családunkat nem érintette a vörösiszap katasztrófa, bele se merek gondolni, mi lett volna, ha felénk jön... :cry: :cry: Köszi a dicséretet is Bence nevében! Oli is nagyon aranyos!

Bence szerencsére nem lázasodott be, és még a hőmérőzést popsiba is élvezte. :shock: Fel se tűnt neki

Clárika! Köszi a képet! Nekem az első két alkalommal fájt az összebújás szülés után, de szerintem azért volt, mert nem tudtam magam eléggé elengedni. :oops: Azóta semmi gond! :wink: :roll: Egy kis gyengédség, kényeztetés is segíthet ám... Mondjuk nekem a szüzességem elvesztése se fájt. :roll:

Dia! Nekem csak az a bajom, ha valaki úgy ad cumit a babájának, hogy na sír a gyerek, be a szájába a cumi, attól megnyugszik, nyilván egyszerűbb, mint megkeresni az okát, miért sír és megoldani... Oltáson is egy anyuka inkább bedugta a baba szájába a cumit, mintsem felvegye és megvigasztalja, én sajnáltam a kisbabát, mert anyukájára lett volna szüksége, nem a cumira... És az, hogy mindenki első kérdése, hogy na van cumija? És mikor mondom, hogy nincs, akkor úgy néznek rám, mintha gonosz anya lennék és egy létfontosságú dologtól fosztanám meg... :( :? :evil: Eddig mindig meg tudtam nyugtatni Bencét. Ha egyszer nem sikerülne semmivel sem, adnék neki cumit, hátha. De addig nem látom értelmét és szükségét! Adok neki esélyt, hogy megtalálja a kis ujját és szopizza... Féltem a szoptatást is, mert imádom szoptatni! Tudom, nem feltétlenül okoz zavart és nagyon ügyes a Bence, de inkább nem kísérleteznék vele...
Áron nagyon helyes kiskrapek, szerintem is Rád hasonlít!!! :wink: Mi is bölcsiben gondolkodunk, mivel anyósom még dolgozik, én megyek vissza az egyetemre, Tomi dolgozik, anyum meg sajnos nagyon messze van (pedig ő már nyugdíjas, de nem tudom, el lennének-e ketten...).

Melisch! Szülők könyvéből mindjárt kiírom, mit mond a cumi-ujjszopás kérdésre, hogy a többiek is lássák! Bence nem vettem észre, hogy igényelné, a kis öklét szokta próbálgatni, néha az ujja is sikerül neki, szerintem sokkal nagyobb öröm is neki felfedezni a saját kis kezét, mintha cumit kapna... És mint írtam, eddig meg tudtam nyugtatni, amíg ez így marad, minek cumi? Tomi is, anyósom is, sógornőm is meg tudta nyugtatni, igaz kicsit később, mint én (mégiscsak anya az anya), de náluk se volt gond.

Évi! Elalvással nálunk nincs gond,szépen megtanulta: fürdés, evés, alvás. ha nagyon nyűgös, megyünk sétálni, vagy különböző praktikákat bevetünk, már rájöttünk. (brümmögünk, csörgőzünk, cssssss-zünk, repülőzünk, mindig más jön be) Vagy a fáradtságtól nyűgös napközben, akkor be a szobába, ringatás, és 20 perc múlva már alszik is.

Bekri! Én tisztelem és szeretem anyósom, és alapvetően jól megvagyunk, sokat beszélgetünk, de akarva-akaratlan beleszól a dolgokba, hogy ő máshogy csinálná és mi meg határozottan fellépünk, hogy de mi így akarjuk, és ebből lesz a vita, hogy ő nem akar rosszat, két gyereket felnevelt... DE: azóta változott a világ (látjátok, hozzátáplálás is más volt, szoptatás is), ő a mi kisbabánk, mi szeretnénk felnevelni a saját elveink, szülői megérzéseink szerint, és a saját gyerekünknek pont mi akarnánk rosszat?!

Kép

Kép
barbcsi

Sucer, Csillag, Évi, NApsi: nagoyn köszike a bíztatás, most aztán legalább kaptam sok sok pizi enegiát!!! meg igen, ott van a kis drágaszágom!!! :) már mosolygok is azon hogy pityeregtem:)

Clárika: na az összefosós dolog "jó" lehetett :)

Dia: hát igen, mind3an jó pasik :)

Napsi: jó tanító az apuka :) édesek nagyon

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Hozzátáplálás Egyet értek Bekrivel, Diával, Ircsivel. Ha előbb kapja a gyümit, utána a tejcsit, az bizony a szoptatás kárára is mehet... Én biztosan megvárom a fél évet, de 5 hónapot minimum. Addig kizárólag szoptatni szeretném Bencét!!! Anya, anyósom már mondta, hogy köv. hónapban kaphat almát, de jó, mondtam khmm, nem éppen, még várunk vele! De hogy egy csomó gyümilére ez van írva, mondom oké, de mi így csináljuk, WHO is így ajánlja és kész... Szeretném, ha ebben is mi dönthetnénk, remélem nem lesz belőle vita! Szeretném 1 éves koráig szoptatni a kisfiam, persze hozzátáplálást elkezdjük fél évesen. Jó lesz biztosan majd a hozzátáplálás, de imádom szoptatni, imádom, ahogy hozzám bújik, megkeresi a cicim, és szopizik,vagy dumcsizik és vigyorog a cicimen, olyan jó nézni, szeretném ezt az élményt, érzést még sokáig érezni!
Én is azt gondolom, mindenki maga dönti el, mikor kezdi el, hogyan szeretné csinálni. De azt hallottam, ha gondok vannak a szopival, érdemes minél előbb...

Csillag! Gergő is nagyon édes! :wink:

Clárika! Patikás sztori :lol: :lol: :lol: Megnéztem volna! :D :D :D :D
Nekem Bence múltkor lepisilte a hátam, míg az előző pisijét töröltem a földről, azt hittem bepisilek én is a nevetéstől. Már szinte mindenhol fel lettem avatva :oops: -kivéve arcom, cicim-, de ki tudja, lehet csak idő kérdése. :lol: :D

Mi is a combinkba kaptuk az oltást.

Ircsi! Nekem is a tükrös kép tetszik! :wink: :roll: Múltkor a fürdőben voltunk, mutattam Bencének a tükröt, hogy "nézd ott a baba és az anya". Először belenézett és elbújt saját maga elől a mellkasomon kis szégyenlősen, majd kereste, kik azok a tükörben rajtunk kívül, majd rájött, hogy mi vagyunk és vigyorgott, dumált saját magának! :lol: :wink:

Mares! "elnézést hogy csak a bajomat mondtam el" Ne hülyéskedj! Azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak!!! Igaza van Diának, mikor az elején mindenki csak tanácsot kérni jött. Így van ez rendjén, bele kell rázódni a dolgokba, össze kell szokni, és ehhez idő kell. Nekem is tört el a mécses az elején, de mára már egész ügyesen mennek a dolgok, rájön az ember az apró praktikákra, a sírás okára, sokkal nyugodtabban áll mindenhez, ez pedig erőt és önbizalmat ad, így a baba is sokkal nyugodtabb. Csajok tanácsaival egyetértek, újat hozzáfűzni már nem tudok, mindent leírtak. Gergő egy tünemény!!! Olyan pici nekem így a Bence után, mondjuk ő annyi idős korában se volt picike, mindenki idősebbnek nézte, nézi a mai napig... :oops: És GRATULÁLOK ÉN IS!!! (még nem volt alkalmam :oops:)

Bévi! Örülök, hogy jössz, ez csak jót jelent, hogy van időd írni! Hajrá, hajrá, minden rendben lesz, ügyesek vagytok! :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Jut eszembe, Ircsi is mondta hogy 2-2,5 óránként cicire, de ha alszik és 3 óra van a két etetés között akkor keltsem fel előbb???

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Barbcsi: igen, kis picike :) tényleg, ti már összebújhattok apival???? hmmmm iríííííííííííííííííííígy vagyok :) :lol:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Fel vagyok háborodva!
Én az anyatejet Medela anyatejtároló zacskóba fejem. 20 db, 4190.- Ft volt. (Azt hittem rosszul látok, amikor megláttam.) Na nem ez a lényeg, hanem ma megdöbbenve tapasztaltam, hogy 20 db helyett, csak 18 db van a csomagban... Vadonat új, sértetlen dobozt vettem! Nem azon a párszáz forinton van a hangsúly, hanem azon, hogy egy ekkora cég, hogyan engedheti ezt meg magának... Kíváncsi vagyok, hogy a másik két dobozzal is így járok-e...? Pedig egyébként tök jók a zacsik, sterilek, BPA mentesek, könnyen, gyorsan, egyszerűen használhatók. De ezen akkor is nagyon meglepődtem...

Kép
napsugar1123

Mares én mondjuk nem ébreszteném, de a tej miatt tanácsos. Ircsi ébresztené....

Bence is fél éves koráig csak anyatejet kapott.....

Napsi: :twisted: Itt patikában nem lehet kapni anyatejgyűjtő zacskót :shock: mindig az a válasz: nem kaptunk....azt mondjuk nem tudom rendeltek-e....

királylány

[quote="kfmares"]J írta:kfmaresut eszembe, Ircsi is mondta hogy 2-2,5 óránként cicire, de ha alszik és 3 óra van a két etetés között akkor keltsem fel előbb???

csak a korababákat és akik be vannak sárgulva kell keltegetni.

Dia nagyon szép a családod.

Napsi apa vicces,nálunk is ez megy :lol:

Sucer,lemaradt,részvétem...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Kisemberek gyönyörűek!

Mares
Az első hetekben én keltegettem Katust!

Hozzátáplálás
A tudomány fejlődik, ma már tudjuk, hogy a korai hozzátáplálás tönkreteszi a bélbolyhokat. És ez független a kaja mennyiségétől.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ezeket a tejpépeket muszáj lesz majd adni?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sucer! Részvétem párod nagyija miatt. :( Szép kort megélt, az biztos, és láthatta Olivért is. Nálunk Bence nem fázós, ahogy apukája, anyukája sem. Neki a 25 fok már sok! Fürdésnél a 23-24-et szereti, napközben 21-22 fokban is nagyon jól elvan egy rövidujjú body+ hosszúujjú rugi kombóban. Éjjel egy bodyban alszik+ be van takarva, így is leizzad sokszor, pedig éjjelre lehűl 20-21 fokra a szoba, rugit csak reggel adom rá.

Dia! A tészta odaégetését és szétfőzését kéne látnod!... :shock: :lol: :oops: Most, hogy látom a 3 pasit, tényleg tiszta apja Bence is, Áron is, le se tagadhatná!! Na de van bennük belőled is szerintem! Nálunk mindenki azt mondja, tiszta apja a Bence, nem bánom, mert amiért beleszerettem az apjába, azt most a fiamon is láthatom, és belé is beleszerelmesedtem. Ők az én két nagy Ő-m. :roll: :wink: Nem akartam ám vitát szítani a cumival, és tényleg nincs ellenemre, ha valaki adja -mert csak így tudja megnyugtatni a gyerekét-, de én nem látom szükségét Bencénél. Ujjszopi párti vagyok amúgy, de remélem ettől még nem lesz köztünk harag! :roll: :oops: Második babánál lehet, hogy lesz cumi, mert 2 gyerekkel nehezebb, nem lehet csak az egyikre összpontosítani a figyelmet, most még könnyű babusgatnom őt, hiszen egyedül van, de ha lesz testvére, nem törődhetek folyton csak az egyikkel, mindkettőjüknek szüksége lesz rám, ránk. Akkor lesz cumija, ha nem tudom megnyugtatni majd, de lehet, ő igényelni is fogja, hiszen minden baba más.

Napsugár! nagyon helyes Borisz! Nyelvöltögetés nálunk is megy, bőszen utánoz minket, bármit csinálunk, olyan kis aranyos, feledhetetlen pillanatok ezek! :wink: :roll:
Milyen fura, most még dicsérjük, ha böfizik, pukizik, rotyizik, később meg arra tanítjuk majd, hogy társaságban nem szabad, érdekes dolgok ezek... :D :lol:

Azt hiszem, sikerült mindenre reagálnom, bocsi, hogy ilyen sokat írtam.

Még leírom a cumi-ujjszopást a Szülők könyvéből. Aztán eszek ebédet végre. Vasalás megvolt már nálam. :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Évi
Itt pl. jobban preferálják a pépeket, mint a gyümölcsöt. Az első kajának is inkább rizspépet adnak, abba kevernek gyümölcsöt.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Értem.Ma néztem,1 doboz 5 étkezésre elég :shock:

evilany

Napsugár Hát ez felháborító! :evil: :evil:

Mares! Tudod, Bence már 9 hetes volt kedden. :wink: 6 hét a tilalom. De mi csak 5 hét 5 napig bírtuk... :oops: :oops: Dokim kérdezte, mikor mentem kontrollra, hogy próbáltuk-e, volt-e gond. Nekem már nagyon hiányzott, Tominak is... :roll: :roll: :oops: :oops: Bár most van olyan, hogy hullák vagyunk és bezuhanunk az ágyba, és mit meg nem adunk egy kis alvásért, de akkor is egymáshoz bújva alszunk. :roll: :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Szerintem, az elején nem kell egész adag.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Megkapta ma Réka az oltást.
Kicsit sírt csak :)
Megdícsérte a dr néni, hogy milyen ügyes és erős lány. :)
Bár csak 56 cm és 3960 g. :D

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Mares

Én nem ébresztettem, ha átaludta az etetést.
Csak annyi, hogy én nem engedtem 3 óránál többet aludni nappal, hogy ne keverje a nappalt az éjszakával.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Mares!

Tej nem függ a cici méretétől!!! Nekem sincs nagy cicim -sőt szerintem kicsik :oops:, bár tejtermelés miatt megnőttek :D :lol:-, de mégis annyi tejem van, hogy úszom benne néha. :roll: :wink: És még az én pociimádó, kis zabagép fiamnak is sok néha. :D :D :roll: :oops: Kis ciciben is lehet sok tejcsi, ne aggódj! :wink:
Bencét nem kellett ébresztgetni, pocakja keltette, ha üres volt. :wink: :D De 3 óránál én se hagynám tovább aludni napközben, egyrészt a nappal-éjjel különbség érzése miatt, másrészt még pici és kell ennie. Nekem azt mondták két szopi közt ne teljen el kevesebb 2 óránál, és több 4 óránál. Mondjuk én 10 perceken nem variálok, és amikor pici volt Bence, nem is nagyon néztem az órát, amikor akarta, szopizott, lehet ez is segített a tejcsiben.

Claire-ékről hír Az ikres topicban olvastam, hogy ha minden igaz, tegnap kijöttek a kórházból, lassan kezdik az utókezelést, gyógytorna stb, Abbey írta. Remélem nem gond, hogy ezt ide leírtam, de már én is aggódtam értük!

Clárika! Akkor Réka is nagyon ügyes, hogy ilyen jól viselte az oltást! Remélem nem is lázasodik majd be! :wink:

Évi! Tomika jobban van, már nem lázas?

Kép

Kép
barbcsi

Sziasztok

Bekukkantok kicsit.

Nagyon jók a képek, édesek a babók.

Mi is növekszünk, már 5,5 kg és kb 60 cm

http://www.youtube.com/watch?v=w7dFT83O2xE

Már teljesen átalussza az éjszakát, este 10 kor teszem le, és reggel fél 6 kor jelentkezik :)

Napközben 3 óránként eszik.

Kép
Kép
schopin

Barbcsi,köszi igen jól vagyunk! Nincs láz.
Ma aludt egy nagyot a kendőben,már én is előre kötöm,imádja

Épp a hintára licitálok,valaki más is szeretné :evil:

Claire-ékről a hírt köszi,mr én is kerestem de nem láttam eddig.

Schopin,de jó,jó gyereked van :)

evilany

schopin
megnéztem a videót :)
Lili nagyon éééééédes és ügyes :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Gergőm már 2szor evett este 6-kor...elaludt 9 felé...és reggel 5kor kért csak enni :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Kép
Nagyon nézi a "mese falat" :D
Kép
Csak mondja a magáét nekik :)
Kép
Unom az internetet már :)
Kép
Ági nénitől kapott takaróm :) -ugye milyen milyen? :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag bizony olyan :) nagyon édes Gergő!Mr várom h.élőben lássam ismét.Tomi most bealudt a pihenőszékében
A hintát elvitték :evil: :evil: de van másik :wink:

evilany

Évi...ahol keresed biztosan rengeteg van :) :wink:
Ne add fel :)

Én is várom hogy lássalak benneteket!!!
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

:)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Clárika, bocs :oops: Kezd megmutatkozni a formám. Ja, Vanillát akartam írni, nem tudom, miért Clárikát írtam.... Ráadásul Clárika még pocakosként is lányt szeretett volna, nem tudom, mi ez a keverés nálam.

Csillag, én azt hiszem, Ircsi jól látja a dolgot. Nem a mennyiségen múlik. És nincs olyan, hogy "egy allergiának ki kell jönni". Ez nem genetika, ami előbb-utóbb úgyis megjelenik. Hajlam lehet rá talán, de egyértelműen bebizonyították a kutatások, hogy sok felnőtt azért allergiás a mézre például, mert gyerekkorában azzal édesítették az ételét. De továbbra sem értem, hogy védőnő, gyerekorvos hogy mondhat ilyet, amikor a kórházi gyerekorvos által kiskönyvben is ott ven feketén-fehéren (színesen) a táblázat, hogy mit mikortól ajánlott adni a babáknak. Legalábbis 2 éve Kristófnál még így volt.
Na, ez egy kényes téma, tudom.

Barbcsi, én pont erre gondoltam a "kölcsönös tisztelet" kapcsán. Anyósod elmesélheti, hogy ő hogyan csinálta anno, és ezt meghallgatod, megrágod és eldöntöd. Ő pedig elfogadja a döntésedet, nem szajkózza a saját álláspontját. Nekem például elkezdték, hogy 6 hetesen nem adok Kristófnak almát és répát? Hiába jöttem a WHO-val, meg a bélbolyhokkal... :lol: Most meg a két és fél éves Kristófom is közli velük, hogy Bálint még nem ehet, ihat semmit, csak anyatejet. :lol:

Na, most én is panaszkodom. Kristóf ma nem aludt délután, és most előadta az apjának, hogy ő aludt, csak anya nem volt itthon akkor! Mert hogy délelőtt elmentem egy órára a Tigázhoz ügyet intézni. Kristóf verziója: De apa, én aludtam, amikor anya a BIGÁZ-hoz ment... :roll: :roll: :roll:

És a csúcs, Dia, én továbbra sem tudok kiegyezni azzal, hogy Kristóf még pici és ne várjam el tőle, hogy aludjon akkor is, ha Bálint épp fönt van. Az utóbbi hetekben többször előfordult (van, amikor egymás utáni napokon is), hogy ÉJJEL FÉL 12 volt, amikor mindkét gyerek elaludt. És Bálint is fönn volt egész este kezdve.
Szóval, kérek szépen tanácsot, ha lehet, minél többet... :oops:

A másik, amiben segítséget kérek az Bálint evése. Már újszülött korában is minimum 3 óránként, de inkább 4 óránként evett és utána aludt. Mostanában azonban úgy néz ki egy nap, hogy felkel reggel, kisebb-nagyobb megszakításokkal (háromnegyed óránként, 1 óránként, másfél óránként) eszik körülbelül két és fél órán keresztül. Egy-egy evésnél egy csomó tejet megiszik, folyamatosan kortyol, nyel, és magától hagyja abba, elfordul a cicitől a végén, mint aki jól lakott. Hiába próbálom visszaadni, vagy a másikat adni, nem kell. Ilyenkor azt hiszem, jóllakott, egy kis ébrenlét, játék, gügyörészés stb. Aztán kezdődik a sírás. Gondolom, oké, itt az alvás ideje, elfáradt. Leteszem, nem alszik, ringatom, nem alszik, babakocsiban, bölcsöben, nagyágyon, hordozóban, sehol nem alszik, csak egyre jobban sír. Pelus oké. Megtornáztatom, hátha a hasa fáj. Plédet hozok, háha fázik. Úgy érzem, mindent lecsekkoltam, kivéve egyet: az éhséget. Hitetlenkedve teszem cicire, hogy hát biztos nem lehet éhes. De igen! Na, ebből a körből ismétlünk párat és ezek után alszik nekem 4-5 órát...
És hízik 25 dekát hetente és nő hosszra is. Nem hiszem, hogy éhezik. Mi a szösz lehet? Ez normális így?

bekri

Jól esett kiírni ezt magamból. Lehet, hogy túleszi magát? És nem is éhes, csak megnyugvást keres a cicin? De a cumit meg kiköpdösi ezekben a kritikus helyzetekben, pedig kezdettől fogva adtam neki, nem ismeretlen számára.

bekri

Passzolom...
Nekem ezt mondta!
Laca és Fanni 4 hósan evett gyümiket már...
(de nem ettől lett allergiás) mivel nem gyümi allergiával kezdődött hanem tejjel...a dolog...
Nekem ezt mondta...nem tudok vele mit csinálni.
Kényes vagy nem...passzolom ezek után a dolgot.
Sok minden változott az évek során -ez tény!
De majd még meglátom mi lesz!
Én is furán néztem-de megörültem vagy mi-nem tudom megmagyarázni.
[quote]
írta:
kórházi gyerekorvos által kiskönyvben

nekem ilyenem nincs :(

na most végképp megzavarodtam már! :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag
http://www.lll.hu/cikkek/hozzataplalas

http://babafalva.hu/download/Hozzataplalas.pdf

(És teljesen mindeagy, hogy pl. Fanninak mitől jött ki az allergiája... :cry: Ha a családban van súlyos allergiás, asztmás, akkor érdemes minél óvatosabbnak lenni!)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lombikbaba 2010.10.14 16:53-kor.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csillag, lehet, idiótán írtam le... bocs. Szóval, a kiskönyv, amivel mész a gyerekorvoshoz havonta és a kórházban kaptad meg.
Most megnéztem. Bálint már egy szegényesebb verziót kapott - nincs benne. Két éve még színes volt a borító is, benne volt a táblázat is...
Valamit lehet, én is elnéztem, én úgy értettem a védőnő és a gyerekdokid azt mondta, hogy hamarosan mehet a gyümölcs. Tápszereseknél tényleg az van a tábliban is, hogy 4 hónaposan már lehet próbálkozni gyümivel.
Na, bocs, de itt megy a hiszti mellettem, már nem tudok gondolkozni sem. Ez van, ha nem alszik délután a drága... :x :?

bekri

[quote="csillagfeny1976"]
írta:
csillagfeny1976...tegnap védőnő mondta:
1-2 hét múlva próbálkozhatunk a gyümikkel :)
Alma,barack,banán,meggy... :)
Királysááááááááááág :)

1-2 hét múlva Gergő még csak alig 3 hónapos lesz... :cry:
Az még elég messzi van a nagyon korai 4 hónapos hozzátáplálástól is...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Na, alábbhagyott a hiszti - ki tudja meddig.
Csillag, akartam dicsérni, hogy milyen klassz birodalma van Gergőnek! És mindjárt 3 hónapos nagyfiú lesz...

bekri

[quote="clárika"]M írta:clárikaegkapta ma Réka az oltást.
Kicsit sírt csak :)
Megdícsérte a dr néni, hogy milyen ügyes és erős lány. :)
Bár csak 56 cm és 3960 g. :D

Aranyos kis picurka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sok-sok anyai gyógypuszi a lábijára! :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ja, meg Szilvás gyerekdokija mondta a gyümiket... Na, azon lesegettem igazán...
Mi meg most voltunk nemrég két hónaposak - ugye egy napra időzítette a két bébi a születést 8) Ezt azért nem gondoltam volna, mindig csak pedzegettük Szilvással, milyen jó lenne egyszerre szülni... Ez az Enikő :D Bálint meg udvariasan és előzékenyen előreengedte, kivárta az érkezését :lol:

bekri

Clari,ügyes volt Réka!

evilany

Sziasztok,
huhh,milyen sokat irtatok. Alig gyoztem visszaolvasni. :shock: :) :)
Babucikam nagyon nyugos ma, egy percre sem tudom letenni, de meg a karomban is fel fel sir, nem tudom mi lehet a baj, :roll: :roll:

Nagyon nagyon szepek a gyerkocok, olyan jo oket nezegetni. En is teszek fel egy kepet, ma csinaltam, nem volt egyszeru elkapni egy pillanatat, amikor nem sir, de muszaj volt, mert kell az utlevelhez. Minimum 8-10 het mire elkeszul!!! :shock: :shock: :shock:
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Sziasztok mennyit írtok elég behozni a lemaradásom csak én vagyok ilyen béna hogy nem tudok jönni,de sokjuk a napokat együtt!!!

Bea szerintem a nagyfiú csak megnyugtatásnak használja a cicit Lili is szokott ilyet nem jó szokás védőnő szerint meg anyukám is mondta,nah de ha ugy alszik akkor ugy alszik,mi is szoktunk így fent vagyunk és el aludni csak úgy tud ha szopik kicsit nem mindig de előfordul!!

Clarika alkalmazom este a tanácsod be a kiságyba füll befog kicsit nyügi és utána általában alszik,Rékának puszi az oltás miatt.

Évi Tomi nagyon cuki baba,mi újság hinta téren??

Mares én úgy jöttem ki a kórházból,hogy Lili mérleg szerint ott 10 ml szopizott és után pótolták tápszerrel,én itthon párszor próbálkoztam neki pótolni egyszer elfogadta evett 60 ml nah azóta se kell neki se a cumis üveg se a tápszer elég volt neki,nekem is keveset evett és aludt mondtam is milyen jó baba,védőnő mondta minden baba ilyen jó az első pár napban de maradjon így,hát a drága hasfájós lett,de ez más,szóval kevés tejem volt,és nem volt mérlegem,Lili napokig ordított,és nem tudtam miért már az őrület szélén voltunk este sírt nyugtatuk elaludt a kezünkbe letettük felkelt ordított,így ment 3 napig,mire vettünk egy mérleget párom megelégelte,és képzeld egyik cicimből csak 30 ml szopizott,és kevés volt neki elaludt rajta,de fel is kelt nem sokára,szóval szerintem ha nem is minden evésnél de érdemes mérni,én mai napig megmérem még este is van nagyritkán mikor kihagyom de engem az megnyugtat ha tudom mennyitt evett,és ha sír akkor emlékszem 100ml evett egy órája nem éhes valami más baja lehet,én így szoktam meg mivel gondok voltak nekünk a tejel cicimmel így nekem nyugodtabb.

Dia igen én is azt gondoltam ha 4 hónapot betöltjük akkor megkezdjük a hozzátáplálást,a tej miatt,srácok nagyon cukik,a nagy meg feszít melelttük és büszke rájuk de lehet is mert tündériek!!

Barbcsi még nem jutottam el g-re :oops: :oops: :oops: olvasni,de sejtem anyósom dettó ugyan ilyen,de én mondtam neki ne haragudjon de ez az ő véleménye tisztelem meg minden de nem fogom úgyse ugy csinálni,és ezért ne haragudjon 40 évvel ezelőtt más volt mint most,és láttom nem tetszik de ez van...

Csillag örülök,hogy jobb a hangulatod,ezt szeretem ha ilyen vagy!!!

:wink:

Szilvás mi újság gyerekek???Sajnálom a munka helyett remélem lesz másik,az én munka helyem megvan bár már mikor meg tudta a főnök hogy terhes vagyok ki akart rugni mi lesz ha vissza kell menjek...

Teherbe esés szopi alatt a sógornőmnek sikerült ugy hogy nem is menstruált..

Házas élet nekünk még nem volt,és lehet hülyének nézte de nekem nem is hiányzik talán az elmult hónap kimerültsége okozza nem tudom,szégyen nem szégyen ez van szegény párom,de nem hozza fel láttom néha rajta rossz neki,de nem mond semmit,az az igazság még nem voltam vissza dokihoz sem :oops: és addig nem akarom mivel volt annó dolog ami miatt nem tudom hogyan fogunk védekezni szóval addig semmi kép míg doki nem látott.

Tina merre vagy mi újság veled?????????????????????????
Maccs hiányzol!!!!!!

Rólunk 3 napja próbálunk Lilivel össze szokni,vannak holtpontok de haladunk,reggel kellünk 6-7 körül eszik és elvan nyügi maci néha de lefoglalom,akkor 9 kor megint evés itt kicsit már ki van bukva ha nem sikerül aludnia addig egyett,legalább 20 percet,ekkor jönn 9 után az altatás ez még kocsiban megy már haladás nem kézben rázom,vagy kint vagy bent utánna eszik majd 12,fél egy körül és alszik 4-5 ig utána séta,nah it tjön egy kritikus időszak 18-tól 19 ig,fürdünk 19 körül vagy hamarabb is kezdjük már elősször masszázs van az olyan 10-15 perces és megfürdünk itt már sír elég rendesen mikor öltöztetem és evés mindegy ha ahtkor evett akkor is eszik fél nyolckor és alvásvan éjfélig aztán 3 óránként kell enni hajnal 3 kor és utánna 6 kor,remélem marad így neki is jobb nem olyan nyügös!!!!!

Kép
bévi

Nkalri sajnálom nem lehet könnyű neked sem ismerős a helyzet,nem bánt valami nincs valami ami idegesít nyomja a szíved,és emiatt roppant feszült vagy???Elrejted magadban de a drága kis manód érzi,jó van idegeség mikor már nem tudod mit csinálj stb mert sír és nyugtalan vagy neme rre gondolok valami lelki dolog,nekem a nagy gyerek jelenléte volta gond de rendeztem magamban,és most könnyebb néha előjön de akkor tisztázom magammal vagy felhívom anyát és kipanaszolom magam neki ezzel kapcsolatban.Meg tudod mi lehet még a gond ez tapasztalat nem jó ha sokat a kezedben tartod nagyon hozzá szokot és nem tud pihenni Lilit is folyton fogtam még ma is elég sokat fel veszem de töredéke annak amennyit nyuztam azelőtt,és nem pihent rendesen nyügös volt,próbáld meg amit Clarika is tanácsolt sír de tedd le had sírjon kicsit most nem ordításra gondoltam,csak sírdogál nyügölődik,és majd ha nem nyugszik felveszed,én most a babakocsihoz szoktatom a kezem helyett,és este már magától is elalszik a kiságyba teszem..próbálkoz fájdalmas lesz előre mondom mert nekem a szívem szakadt meg,most is azért nem tudok aludni mert mindig itt aludt velem a nagy ágyon és össze bujtunk szagoltam ő engem,de miótta a kiságyba van ha lefekszem hiányzik,és nehéz még nekem is hát akkor neki,de jobban pihen így,és nekem is fura hogy többet alszik de neki így jó,láttom rajta!!!!!

Jah nem is írtam mi már 58 cm vagyunk és 4500gramm ez kis manó,olyan arca van imádom!!!!Mikor szopi után kifekszik azt bírom nagyon mikor csak nyögdécsel ugy jó lakik,és én adagolom neki mert ha hagynám ő ossza be a kaját addig enne míg ki nem pukana nagyon ritka magától abba hagyja a szopást,ma 150 szopott :shock: :shock: :shock:

Kép
bévi

Irtam egy kisregenyt, erre elment a net, elszallt az egesz... :twisted: :twisted: :twisted:
Majd kesobb meg megprobalok jonni.

Klári
nklari80

Mármint aludt fél egytől 4 ig felkelt és 150 ml szopott,és most hétkor megint 70ml hova fér bele én nem tudom,olyanokat pukizik nagyon cuki olyankor csücsörít a szájával és néz nagy szemekkel ránk!!!

Kép
bévi

Kép

Lili így néz ha bekakilt :lol: :lol:

Kép
bévi

Jó éjt megpróbálok pihenni!!!Puszi!!

Kép
bévi

BEvi, orulok hogy irtal es hogy ilyen jol alakulnak a dolgok Lilivel. :D :D Ugyi vagy!!!

Klári
nklari80

Kép Kép Kép
szilvi35

Jó reggelt!

Tiva :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Nekem mindig a szakma jut róla az eszembe, az egyik anesztézia-fajta nevének rövidítése a TIVA :oops: )

Sírnihagyás
Nem szokás nálunk. Minden sírásra a lehető legrövidebb időn belül reagálunk. És sokat van kézben Katus is.
Ha hagynám sírni, az olyan lenne, mintha cserben hagynám. Hiszen ő még csak egy kisbaba, másként nem tud kommunikálni, nem tud segíteni önmagán... Nekem kell segítenem rajta...
Azt vettem észre, hogy most már, hogy jobban tud mozogni Katus, kevesebbet igényli azt, hogy karban legyen... Már azért nem kell nekünk szólnia annyiszor, hogy kényelmetlenül fekszik... :wink:
(Elkényeztetés: ahhoz ok-okozati összefüggéseket TUDATOSAN fel kellene ismerni... ilyen kicsi babáknál még nincsenek kialakulva azok az idegpályák, amik ezt az információt hordozzák)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kipróbáltunk egy új játékot...
Kép
Kép
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok

Bekri,kör-evés :shock: nem semmi...jól bírja Bálint...tanácsot ugye nem tudok adni csak együttérzek.. :wink: nem semmi reggelek lehetnek ezek...

Bévi hogy nem hiányzik a házasélet hát nem csodálom! Ezek után...majd eljön az is...
Nekem Miki a 6 hét környékén már eléggé sztrájkolt :) finoman persze,viccesen...de bevallom kedvem éppen lehet hogy lenne de mire este lesz ágyban a gyerek lefürdünk már dőlök el..a múltkor a kádban aludtam el..szóval,nem egyszerű,meg ugye 1 szobában a babával,szóval vannak körülmények :)
Örülök hogy Lilivel ilyen szépen haladtok,látod csak eljön ez is,napirend valamilyen szinten és ő is egyre nagyobb egyre ügyesebb.

Szilvi!Tiva nagyon vagány!Oltást jól viselte?

Ircsi én se hagyom sírni. Max ha épp nem tudok odamenni vmiért,de pár perc a legtöbb amit hagyom,az is inkább még a nyökörgés. Majd eljön az idő ahogy írod is,hogy ellesz nélkülünk.Mikor kúszik mászik,nem is fogja hagyni h.felvegyük :) Enikő is így van.(most már fut ,beszél,meg nem áll
:wink: ) Tudom nem a legjobb,de mi is ringatjuk,dajkáljuk ha kell.
Milyen játék ez? Nem semmi! Frankó!

Nálunk a szokásos menetrend.Este 9-re ágyban volt,nem sokra rá én is :oops: :) ez van,kidőlök.Meg se néztem az új Született feleségeket,majd ma napközben. Evett fél 1-kor,és 4.40-kor ismét a szokásos nyekergés,feszengés,puki gondok...ez eltart vagy 5.40-ig,akkor ő elnyugszik de nekünk(Mikinek,és vele együtt én is szoktam)kelni kell...evett,mókázott,majd most elringattam,alszik...
Nem is értem ezt a hajnali gondot,utána reggel vígan fekszik a pelenkázón és durrogtat nagyokat egy nyögés nélkül...de lehet akkor az a jó,hogy mozog,rugkapál,éjjel meg ugye egy helyben fekszik,nem mennek a szelek..nem tudom.
Kisoroszlánom:
Kép imádom azt a pici puha arcát ha sír is össze vissza csókolgatom csakazértis! :lol: :lol:

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?