A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

Helló lányok, végre aludtam éjszaka egész jól. De még mindig rajtam van a takonykór, meg a köhögés, szóval a nap közbeni állapot egyenlőre nem javul. Regi viszont már jobban van, tegnap már eszegetett is, apa is már jól van, még én vagyok dögrováson, de azért javulgat kicsit.

Csicsi nálunk a pihenőszék életet mentett. Nem akart aludni a lánykám éjszaka akkor beraktuk a pihenőszékbe, nekünk is rezgő van, abban mindig elaludt, és utána átraktuk az ágyába. Anélkül nem is tudom hogy mi lett volna velünk. Szuper hogy minden rendben volt a dokinál! Méretek, súly, ilyesmi? Szegénykém rossz lehet hogy beteg a kutyi és nem tudsz segíteni. Én biztos keresnék neki jobb gazdit, mert aki egy beteg állatot várat napokig, amíg "ideje" lesz elvinni orvoshoz az nem is szereti.... Én azonnal rohanok ha gond van.

Snowball tuti meg fog történni a csoda, fog még az a cici nőni :lol: Én meg annak örülnék ha nem nőne, mert nekem meg ilyenkor brutál megnő. A szokásos influenzára én se oltatnám be magam.

Tyuntyi az szuper hogy befejezed a melót! :lol: Dokihoz megy a drukk csütörtökre, aztán majd gyere sűrübben ha már otthon leszel! A kollégák aranyosak, majd dobj képet az ajándékokról!

Sajti vigyázz nehogy kiszárítsd nagyon aztán megrepedjen a bőr a pocidon! UH-hoz megy a drukk!

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Na vegre, kezd vissza gyulni a tarsasag. Mostmar ideje mindenkinek pihennie, amennyit csak tud. Tyuntyi, orulok hogy te is abba hagyod lassan a munkat. Mit dolgoztal eddig?

Sajti te pedig majd irj, hogy mi volt az ultrahangon. 4D-re mentek?

csicsi: majd megnezem a drogeriakat, de az kozel sem biztos, hogy talalok olyasmit, amit otthon van. Nagyon meglepodnek :) Vagy ha mas nem, es bajok lesznek a szoptatassal, vagy barmivel, jon anyu januar vege-februar elejen, es hoz nekem, amit kell. Plusz meg a parom edesanyja is jon, szules elott vagy kozben :), es o is tud hozni esetleg. En mar nem megyek haza, majd csak jovo nyaron, de akkor mar babastol-apastol. Most direkt azert voltam otthon, ert anyu a lelkemre kototte, hogy meg nagy pocival hazamegyek addig, ameddig tudok. 28. hetig repkedhetek orvosi papirok nelkul, igy hat hazamentem okotber elejen 2 hetre. De igazsag szerint most nem is vagyok haza, iden 3x voltam otthon, es boven eleg volt. Anyu pedig jon nemsoka :) Addig meg sok a teendonk itt nekunk is. Sajnalom a kutyudat, remelem nem lesz baja csutortokig, ha tenyleg csak akkor fog orvoshoz kerulni. Arra is ugyelj, hogy lehet a kutyi is megszenvedne, ha uj helyre kerulne, lehet lelki beteg lenne. De ha meg tudod oldani, hogy olyan ismeroshoz vidd, akit ismer a kutyad, akkor lehet jobb lenne, ha tesodtol elkerulne.

nyufo: nem gondoltam volna, hogy ilyen sokaig beteg leszel. Mostmar lassan te is ki fogsz belole labadni. Remelem Annat sem viselte meg a betegseg. Igazsag szerint csodakban nem hiszek, hogy majd no az a cicko :D Lehet mar nott is, csak a nagy pocaktol nem latom hogy nott volna :D Pont tegnap nezegettem tavalyi kepeket, es hogy milyen lapos hasam volt :D Fura ragondolni, hogy nemsoka eltunik a pocak, es senki nem fog rugdosni belulrol. Akkor ezek szerint nalatok is haszna volt a piheno szeknek. Szerintem is piszok jo dolog, es nem is nagy eresztes az ara. Nektek annyibol szerencsetek van, hogy Regivel mar mindent megvettetek...most egyaltalan volt valamire szuksegetek? Foleg, hogy kislany lesz megint a baba. Az jutott eszembe, hogy nalatok hogy volt ez a vedono dolog? Mikor ment ki hazhoz? Csak szules utan? Es egyaltalan mit csinalt? Az en vedonombol semmit nem nezek ki, eddig ha haromszor lattam, es akarhanyszor telefonalta volna neki, mindig csak a recepciorol kaptam el valami ugyeletes csajt. Azt meg nem is meseltem szerintem, hogy mikro nagynehezen le tudta vetetni MASSAL a veremet a kezfejembol, szerencsetlen a nehez aron megszerzett anyagot leejtette talcastol a foldre. Az volt a szerencse, hogy az uvegcse nem tort ossze. Akkor kaptam volna fraszt, hogy ha megegyszer nekiugranak a mintavetelnek. Igy is felhaborito, hogy nem tud minden nover kezfejbol is venni vert. Es kezdonek se mondhatnam a not, mert azert elegge benne van a korban.

Kép

Kép
snowball

Halihó

Nyufó

Nem volt most ultrahang majd 3 hét mulva megyek hozzá és akkor megnézi a babót is.De megyünk kedden 4D-re úgyhogy elöbb is látni fogjuk,remélem minden oké odabent.
Azért jobb,hogy esténként már tudsz pihenni,hát sajnos kismamként még kigyógyulni is nehezebb a nyavajákból és még csak most jönnek a rossz idők :?

Snowball

Én irigyellek titeket a védőnő miatt,én tegnap kérdeztem a dokit,hogy ha most 3 hét mulva megyek akkor ugye nem kell megint elmennem a védőnöhöz elötte csak utánna.Erre mondja,hogy dehogy is ezentúl mégtöbbett kell menni :shock:
Gondoltam de szuper.
Jó,hogy anyukád fog menni hozzád,nálunk sajnos nincsenek szülők és nagyon hiányoznak :?
Kutya ügyben:elkezdtem körbe kérdezősködni,ha találunk jó gazdit megmondom tesómnak,hogy vagy gondoskodik róla rendesen és bevállal vele mindent vagy elviszem.Remélem nem veszünk össze emiatt,már csak ő van nekem a családból.

Elkezdtem hiányolni a hasamról a barna csíkot :) Nektek van?
Vagy lehet,hogy még nem is kéne lennie.Még jó hogy van már egy gyerekem :) ,semmire nem emlékszem.

KépKép

KépKép
csicsi84

Nekem van barna csíkom, és nemcsak a köldökömig fut, hanem tovább, és azt mondják ez fiút jelent. Nálam bejött

Kérdésem: ki alszik szoptatós párnával? Nekem nagyon bejött, és végre tudok aludni egy darabig, de én mocorgok éjjel, és amikor át akarok fordulni a másik oldalamra, akkor át kell pakolni azt is, és attól felébredek. Ki hogyan oldja meg.

Állandó barátom lett a Renneé, lehetne valami finomabb íze. Ötleteitek vannak e a folyamatos gyomorsaváramlásra?

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Megint csak beugrottam, de holnap reggel tuti jövök "rendesen". :oops:

Kat: gyomorsavra én a salvus vizet iszom. jobban mondva még a terhesség előtt puffadás ellen ittam, de gyomorsavra is jó . A férjem is issza, ő a gyomorfekélye miatt. Azóta sincs semmi baja. Beillesztem neked, amit találtam róla. A Renneé tablettától én egyenesen rosszul voltam.

Szóval Salvus víz: ezt nem én írtam, találtam a neten.

"A legtöbb kismamához hasonlóan én is rengeteget kínlódtam terhességem alatt gyomorégéssel.

Reflux betegségem van, tehát nem volt újdonság, de most hatványozottan jöttek a nem kívánt tünetek. Szegény páromra nem egyszer a frászt hoztam azzal, hogy az éjszaka közepén arra ébredt, hogy szabályosan fuldoklom a gyomorsavtól.

Van persze egy kimondottan kismamáknak ajánlott savlekötő gyógyszer, de ezt nem voltam hajlandó bevenni.

Olvastam viszont sok okosságot a tünetek enyhítésére: gyakran együnk keveset, kerüljük a zsíros, fűszeres ételeket, szénsavas italokat, magasabb párnára feküdjünk, stb. Na, a magasabb párnától a nyakam fájt napokig, fűszereset nagyon ritkán szoktam enni, szénsavasat pedig sosem iszom. Vagyis nem ittam a várandósság előtt. Mert a várandósság alatt viszont állandóan kólát kívántam (pedig előtte azt sem szoktam inni és azóta sem), igaz csak 1-1 kortyot ittam jéghidegen, de mindig enyhült a hányingerem és a gyomorégésem is.

Aztán valamelyik kismamáknak szóló újságban azt olvastam, hogy a földimogyoró enyhíti a gyomorégést. Ezt is kipróbáltam és tényleg segített. Egész életemben nem ettem annyi mogyorót, mint a várandósságom idején.

Már a terhességem vége felé egy másik cikkben arról írtak, hogy a terhesség alatt nagy mennyiségben fogyasztott mogyoró a babánál allergiát válthat ki. Rögtön eldobtam a mogyorót, helyét átvette az aggódás, hogy mi lesz a babámmal. Szerencsére eddig semmi allergiára utaló tünete nem volt :).

Végül - sajnos már csak szülés után - rátaláltam a legjobb megoldásra: a Salvus gyógyvízre. Egy női magazinban reklámozták kimondottan a terhességi gyomorégés tüneteinek enyhítésére.

Mivel nálam a szüléssel sem múltak el a panaszok a reflux betegségem miatt, rögtön vettem a gyógyszertárban egy üveggel és azóta mindig van itthon (szoptatás alatt is szabad fogyasztani).

Nekem ennél jobban még semmi nem vált be, ha sok a savam vagy "csak" fáj a gyomrom, mindig segít. Igaz, hogy kúraszerűen kellene alkalmazni, én meg csak ráhúzok az üvegre, ha úgy érzem, de még így is hatásos. Az íze nem mondható finomnak, mivel sós, de hamar meg lehet szokni. Már ezt is úgy iszom, mintha csapvizet innék.

A Salvus gyógyvíz alkalmazható gyomorégés, émelygés, hányinger, puffadás, teltségérzet és tompa gyomortáji nyomás esetén, savtúltengéses gyomorhurut, savtúltengéssel járó gyomorbetegségek és gyomorfekély gyógyítására, cukorbetegségben, valamint légúti megbetegedések tüneteinek enyhítésében is.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát, reggel jövök. :lol:

tyuntyi

tyntyi: elmehetnel ezzel a felkeszultseggel valami haziorvosnak is :D De nem is csoda hogy ilyen felkeszult vagy, hogy ha gyomor problemarol van szo. En sajnos a vese problemakban vagyok nagon otthon, es a veseko a fo teruletem. De lekopogjam, mar reg volt. Na meg ugye a felfazas, ami egy borzaszto dolog volt az eletemben mindig is. En a Rennee-vel elboldogulok, az ize tenyleg nem valami fini, de hasznal. Altalaban estenkent jon ram a gyomor eges lefekves elott, es olyankor mar nincs kedvem kitopogni a konyhaba es kutatni valami mar gyogymod utan. A mogyorotol pedig kepes lennek szerintem pattanasos lenni. Sosem volt jo borom, mindig akadt rajta valami szepseg hiba, igy a pattanas sem hianyozna. Most orulok, hogy viszonylag jo borben vagyok - szo szerint.

csicsi: Sajnalom, hogy nincsenek mar a szuleid. Nekem is csak anyu van, o a mindenem. 12 eves voltam, mikor tesom kikoltozott Svedorszagba, utana nottem ossze anyuval nagyon, mert mar csak egymasnak voltunk. Noverem es koztem pedig 9 ev korulonbseg van, igy hat kb 18 voltam, mikor ugymond osszenottunk, de addigra pedig o mar reges reg messze jart, es csaladja lett. Most pedig en vagyok messze, akar Svedorszagtol, akar Magyarorszagtol, ahol ugye anyu van. De a tavolsag nagyon osszetart minket, nap mint nap beszelunk Skype-on. Vigyazzatok egymasra tesoddal, szeressetek egymast. Meg a kutyatokat is :D Egyebkent..nem tudom mennyire vagyok szerencses ezzel a vedonovel, eleg balf*sz (bocsi, de nincs ra jobb szo :D ), en pedig eleg kezdo vagyok anyukakent, igy hat...ti maradtatok nekem, akik tanacsokat tudnak adni, meg ugye a csaladi tamogatas innen-onnan. Na, majd lesz valahogy... Nekem sincs barna csikom, nekem csak kiszorosodott a pocakom :D Kisebb bundat novesztettem ra, ugyis jon a tel :D Eleve feher borom van, nem nagyon hianyzott ez a szorosodes, de egye fene, majd kihullik.

Most kenytelen voltam kicsit ledolni, mert ereztem, hogy nyulik aminek nyulnia kell odabent, es fajdogalt a pocakom, de igy mar jobb, hogy ledoltem. Nem is csoda, szinte nap mint nap latom, hogy mar megint es megint nott.

Kép

Kép
snowball

Mindenkinek jó reggelt!

Aranyosak vagytok, hogy aggódtok a munka miatt, de már csak három nap és vége. Vigyázok magamra, meg hála Istennek nem fizikai munkát végzek. Leginkább az utazás fáraszt ki, mert több, mint egy órát utazok minden nap a melóhelyre, no meg vissza. És hát a magyar ember, nem éppen a kedvességéről híres.

Jó sokat írtatok, én pedig jó rég voltam. Írtatok a cicikről. Nekem a terhesség elején nőtt, méghozzá önmagához képest rengeteget, de egy ideje stagnál. Kétszer kellett új melltartókat vennem, de már csak szoptatósat fogok. Így is túlszárnyaltam önmagam azt hiszem. Remélem ez így is marad a terhesség után is.

Csicsi:
Ha beleszerettél a pihenőszékbe, akkor vedd meg. Utána bánni fogod, ha nem teszed. Ami a kifogót illeti, ne izgulj, én sem tudtam mi az. Tulajdonképpen törülköző, amin van egy kapucni a babának. De, hogy miért nem úgy hívják, hogy törülköző, azt nem tudom. Remélem az új hajaddal már megbarátkozott a család minden tagja. Mióta babát várok, én is sokat gondolkodom, hogy újítani kéne, de eddig még semmi ötlet nem jutott az eszembe, hogy mire. Lehet, hogy akkor ez tényleg a hormonváltozással jár együtt.

Snowball.
Örülök, hogy megérkeztél épségben Skóciába. A salvus vízről a neten találtam ezt a is infót, a férjem fedezte fel, s kezdte el először inni. Hála Istennek, nekem a terhesség előtt nem voltak gyomorproblémáim, csak most kínoz esténként a sav, de az sem vészes.
A védőnőmről már írtam én is, ha rajta múlna, akkor nem tudnék semmit a terhességről és az azt követő időszakról. Sajnos esedékes lesz a hozzá való elmenetel, de annyira feleslegesnek érzem.

Nem tudom ki írta, de nekem is van barna csíkom. Szép lassan növesztettem, s nekem is tovább ér a köldököm fölé. És nekünk is kisfiúnk lesz. Ez tényleg összefügg egymással?

Kat:
Nekem nincs szoptatós párnám, de vhol olvastam, hogy rakjunk a lábunk közé párnát, s aludjunk úgy, mert ez segít a kellemetlen tüneteken. Nekem bevált. A hátam nem fáj éjszaka, mióta egy hatalmas párnával a lábam között alszom. Már megszoktam, hogy éjszaka viszem egyik oldalról a másikra magammal, bár vmikor a földön találom meg reggel.
Neked is császárod lesz? Jó nagy pasi van bent a pociban!!!

Sajti:
Vigyázz magadra, ha nehezen megy a vásárlás,akkor csak óvatosan. A terhesség előtt én sportoltam, most pedig alig bírok feljönni a harmadikra. Merre laknak anyósodék? Én még november második hetében hazamegyek a szüleimhez, az még kibírható, 140 km. Ha jól leszek, akkor talán még december elején is, de akkor már csakis a férjemmel és kocsival. Meglátjuk.
Ha jól olvastam a pöttyeid múlóban, azért ez igazán jó hír.

Nyufó:
Örülök, hogy már gyógyuló félben vagytok. Neked is mielőbbi teljes gyógyulást kívánok. Reméljük nem lesz több betegség a szülésig, csak egészség.
Regi átjár még hozzátok az éjszaka? Ő hogyan fogadj, hogy kistesója lesz? Lehet, hogy már írtál róla.
A horgolás, a labda, amit Reginek készítettél, fantasztikus!!! Le a kalappal előtted! Nálad is olvastam, hogy lehet, hogy csaszi lesz. Ez minek a függvénye?

Hendyala:
Régen voltál te is, remélem minden rendben veletek. Hogy megy mostanság az éjjeli alvás?

Megint eszembe jutott, hogy vki írt a tejserkentő cuccokról. Nálam a laktoherb szóba sem jöhet, mert mindenre allergiás vagyok, nekem marad a homeopátia, úgyis abban hiszek, meg sok mindenkinek az is segített.
Bocs, hogy össze-vissza ugrálok itt a történésekbe.

Most mennem kell, már csak három nap! Azért hiányozni fog a munkahelyem. A meló nem, de a munkatársak igen!!! Nagyon szerettem itt dolgozni. No, megyek, mindenkinek szép napot!!!

tyuntyi

Sziasztok! :)

No, most írom le, mi volt tegnap, mert olyan későn értünk haza, hogy elaludtam a kocsiban...
Tehát: BPD: 74 mm, HC: 267 mm, AC: 252 mm, Femur: 56 mm
Harántfekvésben van a Drága, lepény hátsó fali, becsült súly: 1430 gramm. Ja, és valahol az arca-nyaka előtt volt a köldökzsinór, ami nem nyugtatott meg túlságosan... A doki szerint minden rendben van vele, jól érzi magát! :D

Csicsi: Hű, hát ez elég érdekes, hogy Te fizetsz mindent a kutyus körül, és még állatorvoshoz sem viszi el... Mikor nekem lett beteg a teknősöm, egyből lemondtam minden programomat, és vittem...

Nyufó: örülök, hogy jobban vagytok! :) Most Tesómék is dögrováson vannak, nem is látogatom őket, ui. a múltkori 1 hónapos köhögéses-fulladásos vackot is valószínűleg tőlük kaptam el... A kis keresztfiam hazahozza a bölcsiből, aztán végigrobog a a kórság az egész családon...
A pocimra vigyázok, most vettem shea vajas babakenőcsöt is, azzal kenegetem + naponta 1x hintőpor. Hátha ez használ.

Védőnő: a 30. héttől már nekem is 2 hetente kell mennem... Nagyon örülök neki, ui. itt csak egy bizonyos napon, 1 órát foglalkoznak a kismamákkal (nem fejenként, hanem összesen 1 órát..) ... Tehát azon a napon rá kell érnem, de hát minek is lófráljon a kismama ide-oda...

Barna csík: nekem sincs, pedig fiút várok... Viszont van egy jó nagy ér a hasamon lefelé. Sőt, a köldököm körül nekem is bebundásodott kicsit, mondtam is a páromnak, hogy lehet, hogy eddig is bundás volt a köldököm belseje, csak mivel most ellaposodott, kijött a bunda is... 8)

Kat: én szoptatós párnával alszom már hónapok óta, de már egy ideje nem forgok, hanem tartósan egész éjszaka a jobb oldalamon fekszem, lábaim között a párna. DE azelőtt forogtam, ezért a másik oldalamra is tettem egy normál, magasabb párnát, hogy ha oda fordulnék, akkor is legyen mit a lábaim közé kapni! :D

Tyuntyi: ha jól sejtem, nem is baj, hogy már pihenni fogsz... Szerintem az utazgatás tudja legjobban kimeríteni az embert, pláne a BKV, ahol meg el lehet kapni mindent... Amúgy hétvégén, amikor én is Pesten voltam anyósoméknál (220 km tőlünk..), nagyon aranyosak voltak velem egy kávézóban: tömve volt a hely, de azért le tudtunk ülni nemdohányzó részlegben, viszont amíg eljutottam oda, több dolgot levertem a hasammal... :lol: Mindenki nagyon aranyos volt, még a vendégek is, én pedig nem győztem elnézést kérni.... :oops:

KépKép
sajti

Sziasztok

Kat

Az olajos magvak nekem is bejönnek a gyomorsavra.
Én sajnos forgolódok mindenféle párnával együtt nincs egy normális éjszakám.

Snowball

A bundások közé én is csatlakozok :) De szerintem ez kihullik késöbb (remélem).
Tényleg napról napra nő a pocak,van egy babzsák puffunk amin az elején neteztem,mostmár ha leülök rá,csak úgy birok felállni ha elösször legurulok a földre,onnan négykézlábra és végül onnan felállok :) Apa meg jókat mosolyog,nemhogy segítene feállni :)
Az tényleg nagyon jó ha tud segíteni majd valaki ha megszületik a baba,nekem sógornőm jön majd le hozzánk ha minden igaz,hogy amíg korházba vagyok itthon minden rendben legyen.
Megnéztem a pelenka zsákot és magára a korongra sincs ráírva,hogy mennyi van benne,mostmár engem is idegesít.

Tyuntyi

Nekem is a társaság hiányzik,fura itthon lenni mikor nemrég még heti 3x-4x dolgoztam napi 20 órába.De mostmár hamarosan lehet babázni én alig várom.
Megrendeltem tegnap,de a végén nem pihenőszék lett hanem hanem hintás verzió de igazából ugyan arra a célra van csak magasabb lábakon áll és hintáztatni is lehet.Egy bajom van vele,hogy csak 9 kg ig lehet ezeket használni az meg kitudja mennyi idő...
Akkor olyan kifogóm nekem is van :) Bár én baba törölközőnek vettem.

Sajti

Szépen növöget a pocaklakó,nem lesz semmi baj a köldökzsinórral,ahogy ismerem magam én sem lettem volna nyugodt.Megfordulni is szerintem bőven van még ideje valakinek még az utolsó héten is megfordul.
Nálunk is hetente egyszer rendel a védőnő,ráadásul akkor van a gyerekeknek a beteg rendelése ami egy folyosón van és ott köhögnek stb...Totál nem értem miért így oldották meg a rendeléseket.

KépKép

KépKép
csicsi84

Lemértem a pocakom körfogatát és 104 cm.Az nem tartozik a nagyok közé,nem?Nektek mekkora?

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Na, megvolt a mai kirandulas is. Vennem kellett a paromnak par dolgot a fodrasz uzletbe, az utan jartam, meg persze vettem a babanak 2 pizsamat meg 12 textil pelenkat is :D Na meg megleptem magam egy hajszaritoval. El is faradtam rendesen, pedig ha jol sejtem ha a parom hazajon munkabol, meg elmegyunk IKEA-ba is szekrenyt venni, mert mar nem gyozom hellyel a sajat szekrenyunkben a sok baba cucc miatt. Ami poen, hogy ugye egyedul vagyok itthon, es majdnem ugy dontottem hogy megsem indulok el itthonrol, mert kb 10 percig szenvedtem, mire bele tudtam tomkodni a labamat a csizmaba. Ilyenkor apa szokott segiteni, ami szinten vicces neki, mint sok minden mas, de magam kellett megoldani...Borzaszto... :D

csicsi: azt hiszem nyufo vilagositott fel, hogy a pelenka szemetsben az utantolto az nem darabokra van szedve, hanem egy hosszu zsak, es ahogy teszed bele a pelusokat, az maganak ott bent becsomagolja, osszetekeri, es vegulis egy hosszu kigyo lesz belole talan..nem tudom :D De a lenyeg hogy nem darabra van. Most neztem a tescoban, hogy a tommiee tippiee pelenka szemetes le van akciozva es most kb 3000 ft-nak megfelelo fontba kerul. Nem tudom, hogy ebben van egy ilyen zacsko, vagy azt kulon kell venni hozza? A babzsakkal el tudlak kepzelni, en is probalok olyan helyekre ulni ahonnan meg ki tudok szallni valahogy. De mar egyre nehezebb az agyrol is a lemaszas. Udv a bundasok klubjaban :D nem bannam, ha kihullana, olyan csunya :D Arrol mar nem is beszelek, hogy borotvalkoznom sem ugy sikerul mar, mint eddig, es apa vagta le legutobb is a labamujjarol a kormot. A borotvalkozas azert is nehezebb, mert zuhany kabinunk van, es sokszor kicsinek erzem a helyet akrobatikazni :D A pocakom korfogata 95 cm, de en eleve vekony testalkatu vagyok, 51-52 kiloval kezdtem a terhesseget, es meg mindig "csak" 58-59 vagyok.

na majd kesobb visszanezek, ha lesz idom, most megyek lefekszek kicsit, hosszu volt ez a tura ismet. Foleg hogy buszozni kell, igy borzaszto...de lagalabb mindig van hely a 2 szintes buszon 8)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Regi már egész jól van, jobban is eszik-iszik. Én is már aludtam az éjszaka nagyrészt. Még nap közben dugulok meg köhögök, de már a finish!!!

Elkezdtem csinálni a karácsonyfadíszeket, elvagyok mint a befőtt. Érdekes valamiért most a kék színekkel árnyalatokkal kezdtem, pedig nem is vagyok kékes, de most valahogy ez jött... Mondjuk most ma már a bordót is elkezdtem belekombinálgatni.

Snowball nekünk tényleg minden megvan, egy-két dolgot akarok venni csak. Meg marha mákunk van, mert elsőre és most is kislányt szerettünk volna. A védőnő alatt a midwife-t érted, aki szülésznő? Nem ők fognak majd kijönni, hanem átkerülsz már máshova, ahol a babákkal-mamákkal foglalkoznak már szülés után. Nem is emlékszem hányszor voltak kint, talán 3x??? Aztán miután látták hogy minden rendben, nem kell segítség nem is jöttek. Itt csak annyi van, hogy megméri a vérnyomásom, kell vinni pisit, azon néz valamit, megnézi a baba szívét doplerrel, megméri a hasam, meg megnyomkodja a lábam és ennyi. Idáig havonta, most már 3 hetente. Hát tényleg jó hogy nem tört össze az üvegcse, ott kaptam volna gutaütést én is a helyedben. Nehéz lehet anyukádnak hogy mindkét gyerek távol. Én egyke vagyok, de anyukám is megsínylette amikor kijöttünk. Az utántöltőket jó áron lehet kapni pl. Argosban, három van összerakva, 9 font valamennyi. De a nagy áruházakban is van, Asda pl. csak nem tudom milyen áron. A kukához általában adnak kezdő hengert (mi legalábbis két éve úgy vettük), de az biztos fel van tüntetve hogy tartalmaz-e.

Csicsi sajnálom hogy csak a tesód van a családodból, pedig olyan fiatal vagy :shock: Nehéz lehet akkor nagyon. Anyósékkal legalább jó a viszony? Regivel volt nekem a barna csík, egész a mellemig, de nem emlékszem mikor jött ki, de most nekem sincs. Jót nevettem a babzsákról leguruláson, aranyos lehet! Írtam korábban hogy a kukazsákban EGY DARAB hosszú műanyag zacskó van, amikor berakod a kakis pelust, utána tekersz rajta párat, ezek a tekerések választják el egymástól őket, amikor megtelik a kuka, van egy másik tekerő ami elvágja a zsákot, kidobod a gombócokat, kötsz egy csomót a bent maradó zsákra, és kezdődik újra a töltögetés. A pihenőszékeket max. 6 hós korig, illetve amíg a baba nem ül fel, addig lehet használni, ez lehet hogy előbb is van. De az eleje a lényeg úgyis. Nekem most lesz két éves a kislányom és 10 kiló pár dkg különben...

Kat na most írtam Csicsinek hogy az első terhességemnél volt barna csík egészen a mellemig és lányom lett :lol: Csak a terhesség legvége fele aludtam szoptatós párnával, de emlékeim szerint nekem is gondot okozott a fordulás vele... Nekem nincs savam, úgyhogy nem tudok segíteni.

Tyuntyi szuper hogy mindjárt lerakod a lantot!!! Regi minden éjszaka jön, most pár napja hajnali 4 körül és ahogy felér az ágyunkra már húzza is a lóbőrt, édes :lol: . Nov. 18-án dől el, mert a 20. heti UH-n a placenta a méhszájon volt. Azóta nem tudom mi van, de vigyáznom kell magamra addig is amíg kiderül. Ha lejött azóta, de 2 cm-en belül van a méhszájnál akkor is csaszi lesz. Szóval attól függ hogy elvándorolt-e vagy sem.

Sajti szép méretek! Ne aggódj, ha a doki azt mondta minden rendben, akkor nem lesz gond!!!

KépKép

KépKép
nyufó8

Snowball

Hát igen,elkél már a segítség,nekem egyedül elmenni már abszolút nincs kedvem sehova.
Most,hogy mondod tényleg úgy van ez a pelenkazsák ahogy mondod,a legdurvább az,hogy a mult hétvégén magyarázták el a barátaink,hogy ez tök jó és,hogy hogy működik :) Nem baj lesz ez még így se :)
Irigy vagyok a kilóid miatt 8) Én 59 környékéről kezdtem és most pont egy 10 kg.-mal vagyok nehezebb pedig nem is voltam nagy kajás.Most kezdek kicsit többett enni úgyhogy mi jöhet még.
A borotválkozás az tényleg nem piti,én másfél hónapja mikor voltam a kozmetikusnál mondtam,hogy gyantázzon le mindenhol mert már nem látok semmit,a lábam meg a hónom alja még semmi nem volt,na de mikor elkezdte OTT tépni azt hittem megszülök,két csík után megegyeztünk,hogy hagyjuk ő se merte tovább csinálni úgyhogy félig szőrös maradtam,marha szép volt. :) Ráadásul pont apa szülinapján,gondoltam este dejó lesz,aha 4 napig hozzá se bírtam érni annyira fájt.Azóta inkább szenvedek vele itthon.

Nyufó

Jó,hogy jobban vagytok,mostmár csak elmúlik.
Regi mindig is átköltözik hajnalban hozzátok vagy csak most mert beteg?
Sajnos a anyósom és apósom sincs,anyukája meghalt mikor 1 éves volt apukája meg 5 éve kb. :? Úgyhogy nagyszülőkben híján vagyunk.Neki van egy nővére nekem meg egy bátyám.
Igaz,én is azon gondolkodtam,ha nagyon elkezd már kúszni mászni úgyse marad meg a hintába csak így meg sajnáltam azért kiadni érte annyit amennyi,ahoz képest meddig használod szerintem tök drága,mondjuk fisher price márkába vettük lehet annál lett volna olcsóbb is,de a szerelem ugye vak :D
Hú,nekem is rajta van a lepény a méhszájon,remélem ha megyek kedden Uh. már azt mondják,hogy feljebb ment.Mondjuk ahogy olvaslak neked teljesen rajta volt,nekem meg azt mondták,hogy rálóg de gondolom szülésnél ugyan úgy császár ha ottmarad.Én félek a csaszitól,nekem Petra is sima szülés volt.

KépKép

KépKép
csicsi84

Tyuntyi: Igen császáros leszek, és ha minden oksa január3

Örülök, hogy mások is forgolódnak éjjel, és ez nehezíti a párna dolgot, lassan azt gondolom, hogy ez a normális.

A hasam nekem is szőrösödik:) és egyéb területen való epilálás egy komolyabb tornamutatvány, és teljesen kifáraszt:)

Nekem is a terhesség elején nagyot nőtt a mellem, most nem éreztem hogy nőtt volna, de mégis szorított a melltartó, amit akkor vettem.

A testudatom nekem is a régi, és sok helyre beszorulok, múltkor két kocsi tükre közé szorultam, mert azt hittem még átférek, így be kellett hajtanom a kocsik tükrét, hogy kiszabaduljak:)

Nekem Angel Care pelenkaszemetesem van, de csak azért mert a légzésfigyelőhöz adták, abban volt egy karika zsacskó. Nem nagyon tudtam összerszerelni, mert a rajz nem túl pontos, de majd haszbálatkor kiderül, hogy működik e így.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Nem tűntem ám el és olvaslak is benneteket,de még dolgozom kb 3 hétig és most a végén elég sok a tennivalóm,ráadásul majdnem minden napra jutott valamilyen orvos látogatás, nem csak a terhességem miatt hanem a pajzsmirigy betegségem miatt is mennem kellett.Ma voltam védőnőnél és legközelebb csak a 35.héten kell mennem,mondjuk nem is bánom,mert a vérnyomáson meg a súlyomon kívül mást nem is néz, és hozzánk most már biztos,hogy csak szülés után jön ki a védőnő,elmarad a látogatás elötte.Holnap kell mennem ultrahangra,kiváncsi vagyok mennyit nőtt a pocaklakó,mert a hasam hirtelen nagyon megnőtt.Lemértem az elöbb és 108 cm és pár napja hiába kenem nagyon viszket.Kilóban is sikerült elérnem a kilenc kiló plusszt,bár ez az itthoni mérlegen van,a védőnőnél kicsit több volt,mert ugye nem mindegy,hogy utoljára szoknyában és egy semmi fölsőben mért le,most pedig farmer,csizma,pulcsi,poncsó,legalább 2 kiló ruha volt rajtam .
Nekem is van barna csíkom és már lassan a mellemig ér :) és fiú van a pocakban.
Szőrösödés a hasamon már vagy két hónapja beindult :( ,remélhetőleg elfog múlni.
Salvus vizet én is iszom,nálunk is a férjem issza már régóta a gyomrára és mostanában nekem is nagy segítség.

Na igen,még a borotválkozás jutott most eszembe,hát az tiszta kabaré.Sajnos én még pár hónapja a gyantázás után nagyon megégtem ,valamiért már akkor nem bírta a bőröm így maradt az otthoni megoldás,már a lábam is nagyon nehezen megy,de OTT tiszta vicc,már a hasamtól nem látom,hogy mit is borotválok
:lol: :lol:
Ne haragudjatok lányok,hogy csak így össze vissza írok éppen ami eszembe jut és nem személy szerint,de ez majd változik már ha itthon leszek,akkor lesz időm bőven.
Jó éjszakát mindenkinek,már aki tud aludni,mert nekem már az sem megy nagyon :(
panni76

Sziasztok!

Nagyon jót nevettem, úgy látszik, nem csak nekem okoz gondot a napi higiénia.. :) Én most nem gyantázok, mert a bőrömet így is megviseli a várandósság, a borotválás viszont kész kabaré: van egy tükröm, amiben nézem, hol nem sikerült még látatlanban leszednem a bundát, viszont az rendszeresen bepárásodik (elvégre tükör, én pedig zuhanyozni szoktam..), így vagy látom, vagy nem... Így a borotválás egy elég komoly rituálé, és a végére mindig elfogy az összes meleg víz a bojlerból... :lol:

Csicsi: könnyesre nevettem magam a babzsákos történeten! :lol: Persze én sem csinálnám jobban... A hasam múlt heti mérete hivatalosan 106 cm.

Snowball: én most már a férjemet küldöm vásárolni, össze is állítottam már neki az ikeás bevásárlólistát! Kész öröm ez nekem (gondolom, a férjem nem így nyilatkozna... :) , úgyis jobban szeretem a már megvásárolt cuccokat bontogatni, mint vásárolni... Ezért szeretem az internetes csomagküldőket is! :)

Nyufó: szuper, hogy most már javulgattok! :D A karácsonyfa díszeket is horgolod?

Kat: én inkább lefekszem napközben aludni egy kicsit, ugyanis az esti alvás már nem nagyon akar összejönni..

KépKép
sajti

Na lanyok, megvan a kisagy is meg a 3 fiokos komod is, holnap mar be is fog kerulni a sok babaruha a fiokokba :) Apa mar ossze is szerelt mindent, nagyon draga volt, most lett kesz mindennel. Viszonylag turelmes is volt, amig az ikeaban voltunk, mondjuk ehhez meg kellett ot etetnem az etteremben, hogy ne legyen ehes :D En szemely szerint kulonosen szeretek maszkalni az ikeaban, de most csak celiranyosan mentunk. Most olyan lassan irok, mert itt van mellettem a rozsaszin kisagy, benne a kis takaroja meg egy nyuszi...olyan kozel erzem mar a januart :) Szoval csak csodalom hogy milyen kis szep.

nyufo:igen, a szulesznore ertettem, igaz eddig sosem voltam biztos benne, hogy mi a magyar megfeleloje a midwifenak. Akarki az, nem tul nagy jelentosege van az eletunkben. A szemetes utantoltoket most mindenhol 9-10 font korul talaltam, eleg jo arban vannak. Az biztos, hogy anyu nehezen viseli mai napig, hogy tavol vagyunk tole. Pl. ugy lett volna most karacsonykor, hogy tesomekhoz megy, viszont a munkahelyerol nem engedtek el, igy hat mindharman kulon-kulon orszagokban toltjuk majd az unnepeket. A szivem szakad meg :cry: Orulok, hogy jobban vagytok, mar ideje volt.

csicsi: ne legyen olyan irigy, vilag eletemben probaltam kicsit husosabb lenni, de ez maximum azota ment, miota kijottem Skociaba 2 eve, mert akkor a tesco raktarban kiizmosodtam es tobbet is ettem. Akkor nem vagyok egyedul a szortelenitessel :D Gyantazassal nem probalkozom tobbet, mert egy idoben a kozmetikusom leszedte a bundat, es valamilyen baleset kovetkezteben egy szortuszo annyira begyulladt, hogy evekig szenvedtem vele, es mar a borgyogyaszaton beutaltak mutetre is. De odaig nem jutottam el, szerencsere most jol van, nincs vele panaszom. Szoval maradt a borotva, es a vaksiskodas :D Talalomra mindig lekapom ott, ahol erzem hogy kell, a maradekert pedig elnezest kerek apatol, hogy ne haragudjon :D Mar felajanlotta hogy majd o megcsinalja 8)

sajti: en is vasarolni inkabb a parommal megyek, de nem banom mert muszaj kimozdulnom egy kicsit, amig jo ido van. Mar ha lehet ezt jonak nevezni. Internetrol csak olyan dolgot veszek amibe biztos vagyok hogy nekem az jo lenne. A babaval kapcsolatban meg elvezkedem ha veszem neki a dolgokat es sajat magam tapasztalom meg, hogy mi micsoda.

Jo ejszakat mindenkinek, probaljatok meg aludni. En a paromat hasznalom szoptatos parnakent, mert pont olyan szogben van a labam, ha reteszem, hogy konnyen tudok lelegezni, o pedig nem banja, hogy maszok ra. A parnakkal meg sem porbalkoznek, igy is sokszor ugy erzem hogy nincs eleg hely az agyunkban.

Kép

Kép
snowball

Jó reggelt!

Volt egy félig normális éjszakám,tettem egy kispárnát a hasam alá és cipeltem magammal jobbról-ballra de amikor aludtam,akkor jobban.

Panni

Szép nagy pocid lehet és nem híztál sokat.
Nekem a védőnő pont két kilóval mér állandóan többett,most hogy ugye fel kellett öltözni meg hárommal :? Szólt is a doki,hogy a három kiló az sok egy hónap alatt,de mondtam neki hogym mindig többett mér és ezt nem hiúságból mondom,hanem tényleg.

Sajti

Jó,hogy így rábízhatod a dolgokat a férjedre,nálunk egyedül nem megy semmi.Látom rajta ha elmegyünk vásárólni,hogy annyira unalmas neki,hogy mindig az a vége,hogy felidegesítem magam és a felét nem veszem meg annak amit akartam.
Most inkább rááltam a netes rendelésre,ha hazajön mindig mondom neki,hogy ezt meg azt vettem és ennyi.

Snowball

Gratula a kiságyhoz meg a szekrényhez édes lehet a rózsaszin kiságy :)
Én is csak olyat veszek netről amihez van garancia és letudom lesni,hogy megbízható e de még így is izgulok amíg megjön.Tegnap megrendeltem a függönyt a baba szobába meg vettem a Petrának is hello kittyset mert persze neki is kell :) Duplán veszünk mindent,hogy nem csak a Bibi kapjon :shock:
Jó a párnád :) Én ha ráfeküdnék apáéra a mostani kis gömbi testemmel,szerintem reggelre úgy lezsibbadna,hogy amputálni kéne.Arról nem beszélve,hogy,hogy fordulnék meg vele,átkéne dobnom őt is a másik oldalamra :) Hogy örülne :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem, de elégé rohangálos lett a hét. Meg a dokimnál is össze zavarták a beteg papirom és most járhatok mindenhova duplán. Szóval a hónap elején rosszul töltötték ki a beteg papirom az orvosnál amit én leadtam a meló helyen, de persze csak most szóltak, hogy nem jó. Elmentem a dokihoz ahol mondta a nővér ő rontotta el, de vissza kéne szereznem a munkahelyről az eddig leadottakat és ad egy újat amit helyette adjak le, de hogy ne legyen egyszerű a meló minden hó 25.én lezárja a hónapot és nem tudom, hogy még vissza tudják-e adni ha meg igen akkor kapok-e egyáltalán fizut októberre, ezért holnap mehetek oda is pluszba be. Hát elég zavaros. azt gondoltam volna, hogy majd nyugisabb lesz itthon, de eddig nem mindig az.
Viszont olyan jól esett a barátnőm dicsérete mert múlhét végén karaokézni voltunk ahol ott voltunk hajnali fél kettőig énekeltem, táncoltam ők meg csodálkoztak, hogy 30 hetesen milyen jól bírom és tovább is maradtam mint ők. Áradozott, hogy milyen meglepő volt és, hogy milyen jól vagyok még most is.
Meg, hogy milyen csinos vagyok nem hagytam el magam és nem hiztam sokat, lekopogom eddig kb. 5kilót, de nem bánom.

CSicsi: nekem is a védőnőnél többet mérnek , de én is mérem itthon magam igy nem foglalkozom azzal, hogy ott mit mutat a
mérleg.
Vásárolni néha én is jobban szeretek egyedül mert tudom, hogy apának ez unalmas, de azért nem feltünően unatkozik mellettem és a baba cuccokat ő is szívesen nézegeti.
A borotválkozás már nekem is nehézkés, de mondta a férjecském, hogy majd segít mondjuk az biztos vicces lenne.

Sajti: én is bosszankodom azért, hogy a védőnőhöz egy adott napon és 3 órás időtartamban lehet csak menni, mondjuk itt van külön beteg és egészséges váró, de azt nem tudom mit csinál a többi napon mert nekem eddig fel sem hozta, hogy megláttogatna itthon, bár nem is baj mert nem túl szimpi, ezért is keresünk most jó gyerek orvost.

Tyuntyi:
Köszönöm az érdeklődést most egy picivel jobb az alvás helyzet én is mindig teszek párnát a lábamhoz és forgolodom mindig egyik oldalról a másikra. Lenyúltam apa egyik párnáját ami kényelmesebb, most egy kis ideig be kell érje nélküle.

Nyufó:
Örülők, hogy mindketten jobban vagytok vigyázatok, hogy így is maradjatok.Karácsonyfa diszek horgolva biztos jól néznek ki. Már kezedem én is nézegetni a hobby katalógusokat karácsonyi ötleteket gyűjteni.

Kat: a has szörösödés megnyugtató, hogy nem csak nekem van már kezdtem megijedni és nem is értettem, hogy miért van mert máshol nem sürübb.

Kép
hendyala

Sziasztok!

Hoztam az eddigi karidíszekről pár képet! Mi jól vagyunk különben, még mindig taknyosan, de éjszaka aludtunk és ez is már nagy haladás, meg azért nap közben is egyre többször kapok levegőt az orromon.
KépKépKépKépKép
Kép

Csicsi rossz lehet hogy ennyire nagyszülők nélkül vagytok, főleg így hogy gyerkőc is van. Regi kb. egy hónapja jön át minden este. Nekünk is fisher price a hintaszék, nagyon bejött, ha azt nézed hogy több gyereket is kiszolgál, ha esetleg úgy alakul, meg el tudod adni ha már nem kell, ráadásul nekem minden pénzt megért utólag az a pár hét, amikor éjszaka ebben tudtuk elaltatni. Neked mikor látták hogy a méhszájra lóg a lepény? Megy akkor a drukk hogy a keddi UH-n már ne legyen ott!

Panni jó hogy jelentkeztél, akkor három hét múlva már te is tudsz jönni sűrűn :D Írj majd mi volt az UH-n.

Sajti horgolom a díszeket is :D Amikor a kislányom vártam a vége fele én is aludtam rendszeresen nap közben, mert éjszaka nem ment, de most nem lehet, hiányzik is. Főleg délutánonként érzem néha hogy leesik a fejem.

Snowball dobhatnál fotót a kiságyról, nagyon kíváncsi lennék!!! Nehogy azt hidd, hogy nincs jelentősége a midwife-nak az életedben, szülésnél könnyen lehet hogy valamelyiknél fogsz szülni. Én is többel találkoztam a kórházban amikor szültem és olyan is volt szülésnél akinél voltam terhesgondozáson. Tényleg nehéz így a karácsony, hárman három fele :cry: Mi hazajárunk karácsonykor is, hogy együtt legyünk, de idén ugye nem jön össze, anyósomék jönnek, de anyuékkal nem tudom mikor tudunk összefutni.

Hendyala sajnálom a kálváriát a betegpapírral, remélem rendben lesz a fizid! Nem semmi ez a karaokés buli, ügyes vagy!

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok! :)

No, tegnap nem sikerült írnom, ui. eléggé vacak napom volt... Néha van egy-egy olyan napom, amikor furcsa érzések keringenek bennem, és a tegnapi pont ilyen volt: reggel elkezdett szúrni a hasam jobb oldala (a közepénél kicsivel lentebb), és estére ez csak rosszabb lett, alig tudtam felkelni. Már mondtam is a Babának, hogy vigye már onnan a kis lábát, mert lehet, hogy az nyomja valamelyik idegemet. Aztán éjszaka arra ébredtem, hogy tetőtől-talpig vizes vagyok, annyira rosszat álmodtam... :( Ja, és még elalvás előtt, ahogy próbáltam helyezkedni négykézláb az ágyon, megcsúszott az ágy szélén a kezem, és picit beütöttem a hasam, pont a Baba fejének az oldalán, tehát lent, bal oldalon. Aztán persze nyugtatgattam magam, hogy minden rendben van, meg mocorgott/mocorog is, tehát remélem, tényleg jól van!
A férjemet most utazott el pár napra, vasárnap már jön vissza, de addig Anyuméknál leszek.

Snowball: már úúúúúúgy szeretnék én is gyönyörködni a babaholmikban, de nálunk még mindig nincs kicserélve az ablak, nincs kifestve a szoba, és még szekrényeink sincsenek, tehát szerintem majd november végétől fogok "gyorsan" gyönyörködni... :? ...és még mondja azt valaki, hogy válság van, nincs munkájuk az embereknek...

Csicsi: a védőnő nekem is rendszeresen kb. 2 kilóval többet mér, azt mondja, hogy úgyis a gyarapodás számít, nem a ruha.. Persze én máshogy gondolom, mert már meztelenül is soha nem látott értékeket mutat a mérleg, nem hogy ruhában!!?? :)

Hendyala: őszintén szólva, én még nem láttam olyan helyet, ahol teljesen simán ment volna a kismamák "lepapírozása". Tesómat pl. annyiszor ugráltatták, hogy a végén már a férjét küldte mindenhová, ugyanis elvárták volna, hogy betegek (influenza, nátha stb) között várjon a sorára, és szintén több papírját elírták.. Nekem "csak" a leleteimet keverték el eddig párszor, és azokért kellett rohangálni a laborba, ami kb. 75 km-re van tőlünk...
Amúgy eddig hozzám sem jött a védőnő, és én sem bánom, ui. nálunk még "rohan" minden (lásd pár sorral feljebb), azt sem tudjuk konkrétan, hová fog kerülni a kiságy, és még pont az a szoba nincs kifestve...
Azért nem semmi ám, hogy ennyire bírod még a karaoket és az éjszakázást! Mondjuk az éjszakázásra amúgy is gyúrni kell, utána pedig már inkább a Babó fog karaokezni! 8)

Nyufó: ezek ismét nagyon jók!!! :D Az összes művedet megmutattam a férjemnek is, teljesen lepadlózott tőlük!!! :lol:

KépKép
sajti

Sziasztok!

Na, ez sem az en napom, ugy tunik. Mar legalabb egy fel oraja, hogy elkezdtem irni az uzenetet, es mar egyszer majdnem kitoroltem mindent, es akkor meg valahogy meg tudtam menteni, de az elobb voltam olyan ugyes, hogy bezartam mindent... eppen a kisagyrol probaltam feltolteni a kepet.... Ilyen kezdo en sem lehetek :D

Elert nyufoektol Angliabol a takonykor, tegnap ota en is beteg vagyok. Igaz nem veszes, csak ettol rosszabb ne legyen. Az idojaras sem probal egy percig sem nekem kedvezni, szakad az eso, es gusztustalan sotetseg van :? Pedig jo lenne ma is elintezni par dolgot, de ugy nez ki, hogy maximum majd a postaig jutok, oda is csak akkor ha elall az eso.

nyufo: Nagyon szep megint a muved, nekem a hoember a kedvencem :) Kivancsi vagyok, hogy milyen lesz a szules, azon kivul hogy fajni fog. Kerdeztem minap apat, hogy mi lesz ha akkor jon ra a szules, mikor o dolgozik, es felhivom hogy maris es azonnal mennunk kell, o pedig eppen hajat vag. Megnyugtatott, hogy akkor az a vendeg kenytelen lesz felkesz fejjel tavozni, vagy majd a masik fodrasz, aki ott dolgozik, befejezi. Akkortajt mar itt lesz anyosom is, de vele meg tarsalogni se tudok, mert o nem tud se angolul, se magyarul, en pedig se lettul se oroszul :D Lehet addig bele kellene huzni a tanulasba, ugyis epp akad egy kis szabadidom :)

csicsi: jo is lenne, ha a paromat tudnam dobalni egyik oldalrol a masikra :D De ugyis csak addig nyuzom, amig el nem alszom, utana nem igazan kereslegek. Max ha felkele, hogy ki kell mennem mosdoba, akkor utana visszafekszem, es megkeresem a "parnamat" :D

sajti: vigyazz az akrobatikazassal az agyon! Remelem ma mar jobb napod van es sehol semmi nem szur :) El tudom kepzelni, hogy milyen cirkusz lehet nalatok a felujitas miatt, nalunk is volt par eve, meg otthon Magyarorszagon. Igaz akkor a panelprogram kereteben volt felallvanyozva az egesz berhaz egy honapon kereszul, es ijeszto volt neha, mikor egy-egy jo munkas ember elsetalt az ablakom elott a otodik emeleten :D

Az elozo levelem mintha hosszabb lett volna, ha valakit kihagytam, bocsi :( Megyek csinalok egy teat, muszaj kikuralnom magam.

Itt van pici Molly rozaszin kisagya. Beletettem a takarojat is, hogy megse legyen olyan ures, na meg a nyuszit meg a sapkas rozmart is :D A matracon meg rajta hagyom a nylon-t, nem szeretnem ha beporosodna januarig, nem lenne kedvem a huzatot kimosni. Lesz mit mosni ugyis, mielott megerkezik a baba :)

Kép

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Csicsi
Hát igen,most hírtelen nagyot nőtt a pocakom,bár még ígyis vannak akik most kezdik el észrevenni,hogy babát várok,főleg akkor csodálkoznak amikor mondom,hogy már csak durván két hónap van hátra.54 kilóról indultam és most vagyok 63kg,de inkább szétterülő a hasam és nem hegyes,valószínű azért nem látszik olyan hú de nagynak.

Hendyala
Én ma megyek egy kicsit "éjszakázni",a barátnőmnek szülinapja van és egy kissebb társasággal ünnepelünk majd.Ő három hónapja szült és a szülés elött viszont az utolsó három hónapot feküdnie kellett,úgyhogy most mozdul ki először azóta én meg azt hiszem utoljára,egy étterembe megyünk ahol szintén lesz karaoke is,de azt tervezzük ,hogy éjfél után befejeződik a bulizás,neki is haza kell érnie a kettő órási szoptatásra :lol: ,én meg az örökös éjszakai nem alvás miatt álomkórban szenvedek.
Nyufo
Ismét nagyon szép dolgokat sikerült készítened,és ez a kék barna nagyon tuti!
Sajti
Biztos nem lesz baja a baónak,én még kb. másfél hónapja jártam úgy,hogy anyuéknál szorult a fürdőszoba ajtó amit én nem tudtam,és nagy lendülettel jöttem ki ,csak az ajtó nem nyílt tovább és a hasam közepével pont beleszaladtam a kilincsbe.Akkor nagyon megijedtem és mikor mentem az orvoshoz mondtam is neki mi történt,de csak mosolygott és mondta,hogy védve vannak ők azért odabent ne aggódjak!

Snowball
Neked jobbulást kívánok és a kiságy igazán szép,lányoknak szépek a rózsaszín bútorok,de a fiúban a kéknek olyan furi színe van,hogy én maradok a juhar vagy bükkszínű kiságynál azt hiszem.
panni76

Sziasztok!

Kicsit el vagyok lustulva, pedig jól aludtunk. Regi átkocogott fél 2-kor, de mostanában ahogy lerakja a fejét az ágyunkra már alszik is. Még mindig taknyos vagyok, de eddig (kopp-kopp) egész nap az orromon vettem a levegőt, ma először két hete. Micsoda örömök. Viszont most egyre többször gondolok arra, hogy csak neki kéne állni most már lassan ruhákat válogatni és hasonlók...

Sajti sajnálom hogy ilyen zűrös napod-éjszakád volt. Ne aggódj, jól ki van ott párnázva bent a baba, nem olyan egyszerű benne kárt tenni! Akkor a november nálatok a babaszoba készítéssel telik? Köszi a dícséretet, örülök hogy tetszenek a horgolások. Apának is, na azért féritól nem semmi, ők azért nehezebben értékelik a kézimunkát, aranyos lehet :lol:

Snowball nagyon csajszis kiságy, tetszik!!!! És már közeledünk szépen ahhoz hogy a lakója is benne legyen már!!! Időnként másolj rá a szövegre és nyomj egy ctrl+c-t akkor ha véletlenül elszáll, csak vissza kell másolni. Én itt mindig így csinálom, mert sokszor pl. amikor elküldöm az üzenetet akkor száll el, nagyon bosszantó amikor újra kell írni. Sajnálom a takonykórt, nem én küldtem :cry: Gyors gyógyulást és remélem nem mászol bele olyan csúnyán! Hát nem megy ám olyan gyorsan a szülés, főleg elsőre, apa nyugodtan be tudja fejezni ám azt a fejet amit épp csinál. Mikor jön anyós? Nem semmi hogy ott fogjátok egymást bámulni? Azt hiszem a helyedben én is próbálnék egy kicsi nyelvet tanulni, hogy lehessen valamilyen szinten kommunikálni. Bár kézzel lábbal is egész jól lehet :lol: Mennyi időt lesz itt?

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Kicsit elmaradtam, de nnek az az oka, hogy befejeztem a keresztszemes hímzést. Igyekszem készíteni fotót róla, de még sok van hátra(hátlap, kampók, és összevarrni)

Tegnap este oldalamon feküdve elkaptam valószínű a sarkát, olyan pici volt, és vicces:)

A gyomorsavam jobb lett, valószínűleg egy kis sárgaborsófőzelékkel ütöttem ki.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Snowball: nagyon cuki a rózsaszín kiságy! :D Ha lányom lenne, biztosan ilyet vennék neki!

Panni: jól sikerült a buli? Hogy bírtad? :) Köszönöm a biztatást, most már én is úgy gondolom, hogy rendben van a baba!

Nyufó: jaj, de jó, hogy most már a javulás útjára léptetek! :D Vacak benne lenni egy ilyenben, az ember azt gondolja, soha nem lesz vége.. Pedig csak egy megfázás (mondjuk nekünk most az sem hiányzik..) A szoba felújításunkban az a gáz, hogy pont a szekrények kb. november végére lesznek készen, tehát majd csak akkor fogok tudni babaruhákat mosni, vasalni. Addig pedig ablakot cserélnek, festenek, tehát elég nagy lesz a felfordulás... Már bejelentettem, hogy nem leszek otthon...

Képzeljétek, ma reggel is kicsit beparáztam, ui. általában a Pici ébreszt, de ma nem ébresztett, sőt, utána sem kezdett el mocorogni, úgy sem, hogy bökdöstem kicsit. Aztán ettem (mézes teát, és vajas mézes kenyeret, csak a cukor kedvéért..), de arra sem reagált. Feküdtem mindkét oldalamon (ilyenkor általában elkezd helyezkedni) de semmi! Már megfordult a fejemben a kórház gondolata, de szerencsére pár perce megindult a mocorgás! Sőt, ahogy érzem, most már csuklik is... :lol: Nem értem magam, soha nem voltam parázós típus, de most eléggé megijedtem! Holnap már 30+1 leszek, és nem tudom, ilyenkor mi a "protokoll", tehát változik a baba mocorgása, vagy csak ma volt ilyen lusti?

KépKép
sajti

Sziasztok!

Most mar jobban vagyok, de tegnap kimenni a postara egy pokol volt...olyan lassan mentem, mint egy csiga, es meg a tescoba is be kellett ugranom egy kis foznivaloert. Vegulis a kis mozgas utan lettem jobban. Most meg taknyolok, de mar nem faj mindenem.

Panni: eredetileg feher kisagyat szerettem volna, de apa rabeszelt a rozsaszinre. Szereti a kislanyos dolgokat, hala a jo egnek :) Milyen volt a buli?

Nyufo: ismerem en ezt a ctrl+c trukkot, nem egyszer mondtak el nekem anno szamitashechnika, vagy gepiras oran :D De valahogy sosem jut eszembe. Az lehet a baj, hogy laptopom van, es valamit felre nyomkodhatok itt a nagy alkotas kozben. Az anyos azt hiszem januar 20 korul jon, en pedig az itteni adatok szerint januar 23ra vagyok kiirva. Viszont az otthoni 4D ultrahang szerint januar 20. A legutolso menstruaciot figyelembe se veszem, mert az sosem volt pontos, viszont azzal januar 26 a datum. Majd meglatjuk mi lesz belole. Allitolag a parom majd szabin lesz a szules tajekan, de annyira nem lehet tudni, hogy mi lesz. Anyosom pedig 2 hetig lesz itt. Legutobb mikor anyu volt itt egy hetig, nekem akkor csak egyetlen napot kellett dolgoznom a heten, es a parom volt itthon egyedul anyuval, es persze elmentek vasarolni. (Hozzateszem, hogy egyikuk se beszel a masik nyelven :D ), majd csorog a telefonom, es kerdezi a ferjem, hogy mi az a "kukorica". Anyu probalta megerteti csak magat, de en olyan jot nevettem :D Aranyosak egyutt. Anyu pedig majd meleg valtasban fog jonni mikor visszament az anyos. Tehat kb 3 het segitsegem lesz szules utan. Ja...plusz noverem is jon majd valamikor egy par napra.

Kat: en tegnap sima borsofozeleket ettem, es este nem volt gyomorsavam. Lehet ezek szerint nem csak a sarga, hanem a zoldborso is mukodik a savra.

Sajti: en ugy tudom, hogy aggodalomra semmi ok, ha esetleg nem ugy mocorog a baba, mint maskor. Olyankor lehet finomat ebresztgetni, ugyis felkel a kis alomszuszek. Lehet eppen ejszaka volt nagy buli odabent, pedig aki ejjel legeny...nappal is legyen :D Nem hiaba csuklott 8) Ne aggodj ilyenkor, csak fekudj le, vegyel fel valami kenyelmes pozt, es pihenj kicsit.

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Tegnap elég húzós napom volt,jöttem-mentem este már úgy kivoltam,hogy azt hittem ülve elalszok de apával meg kellett várni a megasztár végét :) De megérte,tegnap gazdagabb lettem megint egy baba pléddel a cumisüveg melegítővel és megvettem a bordűrt a baba szobába festés után.Megértkezett tegnap a hinta is,kétszer majdnem összetörte szerelés közben,többször megállt a szivem :)

Nyufó

Megint szép dolgokat csináltál,ruhákat,téli pulcsit nem szoktál kötni?Nálunk sógornőm tök ügyes,Petrának télen csinált meleg pulcsit hóemberkéset meg szarvasost.De itt nem olyan olcsó ez sem,úgy emlékszem annyiért vettük a fonalakat,hogy már vehettünk volna belőle pulcsit is,persze az nem ugyan olyan.
Nálatok,hogy fognak aludni a lányok?Egy szobában,vagy külön?

Sajti

Ne aggódj,nem lesz baja a babónak nem olyan egyszerü az.Én folyamatosan ütöm vágom magam,pl.azt hiszem simán elférek két kocsi között,vagy hogy nem kell kihúznom a széket beférek az asztalhoz és sajnos mindig rájövök,hogy NEM :?
Ilyen idős terhesen teljesen normális hogy már nem érzed annyit,többett is alszanak és a helyük sem akkora már mint eddig.

Hendyala

Tök jó,hogy elmentél kikapcsolódni,már annyiszor gondoltam rá nekem is jót tenne,ráadásul a volt munkahelyem egy karaoki klub,de egyszerüen nem tudok már elviselni sok embert egy helyen,meg hogy mondjam nekik,hogy ne gyújcs rá.

Panni

Írd meg milyen volt a buli :D

Snowball

Látom téged is megtalált a takonykór. :? Jobbúlást!Sok tea+pihi.
Ja,de látom neked a mászkálás segít.Akkor hajrá :)
Nagyon szép a kiságy,jó hogy a (barátod-férjednek) ilyen izlése van.
Én állandóan azt hallgatom,hogy majd egész életében mindenhol csak a rózsaszin meg a csattokba fog itthon botlani.Na meg azzal szivatják a barátok,hogy egész életében kereshet betétre+ tamponra :) Már boccs.
Nekem nagyon kellemetlen lenne ha lenne nálunk valaki akivel nem tudok beszélgetni,pláne egy anyós :) Amúgy jól kijöttök egymással?Első unokája lesz?

Kat

Jó ötlet ez a főzelék,csinálok is jövő héten.
Kérünk fotót :)
Olyan aranyosak mikor kidugják valamilyüket,mindig megpróbálom megsimizni,de addigre elhúzza megát.

KépKép

KépKép
csicsi84

Kép

Kép

Most bezzeg felébredt, é s rugdos, biztos megsérettem azzal, hogy ma nyugis(tiszta pasi)

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Most ébredtem fel.. Reggel kimentünk Anyuval a piacra, aztán pedig ide-oda vásárolni, aztán egy tányér leves után megint sétálni, aztán pedig lefeküdtem kicsit aludni.. Most kicsit mocorog a Babó, de még most is lassabban, megfontoltabban. Eddig mindig megrúgta, vagy megütötte a kezemet, ha odatettem a hasamra, de most ezt sem erőlteti.. Persze nem akarom már most megtanítani írni-olvasni, de jobban szeretném, ha ugyanolyan ficánka lenne, mint eddig..

Snowball: lehet, hogy ezzel a náthával szeretne szólni a szervezeted, hogy kicsit többet pihenj... Bár az is igaz, hogy várandósan az ember hamarabb elkapja az ilyen vackokat.. Nagyon aranyos ez a "bábeli zűrzavar" ami nálatok uralkodik! :lol: Kicsit uncsi, hogy itthon mindenki ért mindenkit... :D Te nem tanultál még anno oroszt kis hazánkban? (...de lehet, hogy én vagyok nagyon öreg.. :oops:

Kat: nagyon jó lett ez az adventi naptár!!! :D Micsoda kreatív csapat gyűlt itt össze!!

KépKép
sajti

Haliho!

Ramtalalt a varandossag kovetkezo "átka". Ramjott az, hogy marpedig en valtozni akarok :D Vettem is egy hajfesteket, ami allitolag egy lepesben vilagosit es szinez. Egy eleg lila arnyalatot valasztottam, talan padlizsanos lesz belole, ha tenyleg mukodik majd. Majd meglatjuk. Ma pedig meg mielott kmozdultam itthonrol, az egyenes hajamat behullamositottam, most pedig a kormomet festettem ki baba rozsaszinre. Megiscsak latszik, hogy lanyos anyuka leszek.

csicsi: ugy volt tervezve, hogy elso unokat csinaljuk a parom csaladjaban. Neki csak egy novere van, akinek meg baba nem jott ossze. Mikor viszont mondta az edesanyjanak Alex, hogy nagymama lesz, azt mondta hogy tudja. Kiderult, hogy a parom novere is teherbe esett nagynehezen, csak o 5 hettel elorebb jar, mint en. O iden fog szulni, es nekik kisfiuk lesz.

sajti: meg is bolondulnek, ha ettol tobbet kellene pihennem. Szerintem az lehet a baj, hogy itt van november elseje lassan, es egy normalis kabatot nem talaltam meg idaig. Ma is azert mentem el, hogy korulnezzek, hatha akad valami. Ami jo lett volna, tetszett, az persze, hogy rovid volt. Vagy ha esetleg hosszabb es bovebb kabatot vennek, akkor ugy neznek ki mint egy zsak krumpli. Otthon nem tanultam oroszt, az en idomben mar nemetet es angolt tanitottak az altalanos iskolatol kezdve. Egyebkent anyu is hiaba tanulta az oroszt annak idejen, mert egy szot nem tud mar abbol :D En pedig 12 evig nemetet tanultam, es megis Skociaban kotottem ki... 2 ev alatt szinte tokeletesre csiszoltam a nulla angolomat. Fogalmam sincs, hogy honnan, de nekem mindig is volt erzekem az angolhoz. Jobban, mint a nemethez :)

Kép

Kép
snowball

nyufo, nezd mit talaltam neked!!!!!! http://www.youtube.com/watch?v=6lTUsRCFf6k 8)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!
Tegnap délelőtt takarítás, főzés, szokásos de délután végre kijutottunk Blackpoolba. Minden évben kimegyünk, idén már hetek óta tolódott. Nem esett, szélcsendes idő volt és kb. 12 fok, szóval nagyon klassz volt. Olyan fura volt hogy tavaly amikor voltunk október 17-én még olyan kicsi volt Regi, végig babakocsiba, nem is nagyon fogta fel a dolgokat, még egy éves se volt, most meg végiggyalogolta (vagy inkább rohanta) a kb. 4 km-es sétát, imádott mindent, sikongatott, úgy élvezte. Mekkora különbség ez az egy év egy ilyen picinél. De hogy hogy bírt ennyit gyalogolni, hát nem semmi. Hoztam pár képeket is.
Kép Kép Kép Kép Kép

Kat nagyon aranyos a kerszesztszemesed! :lol: Én is elhanyagolom a fórumot amikor nagyon belemászok a horgolásba, aztán nem győzöm pótolni. Aranyos lehetett a sarka :D

Sajti nem semmi mi vár rátok!!! Novemberben ablakcsere??? Hú hát én is valahova elmenekülnék a helyedben!!! Tényleg nagyon ijesztő amikor nem mozog a szokásos időben, én is be tudok parázni. De a 30. hét fölött már egyre kevesebb a helyük, egyre kevesebbet mozognak, az normális. Te hány éves vagy? Én tanultam oroszt de csak alsó tagozatban és semmire sem emlékszem már.

Panni hogy sikerült a buli, gyere mesélj!

Snowball az jó hogy nem romlottál, de a taknyosság is elég zavaró, gyors gyógyulást! Nagyon aranyos volt a kukorica sztori, és persze ezek rendszeresek amikkor együtt vannak. De az ember elég leleményes, megérteti magát azért még ha nincs közös nyelv akkor is :lol: Én is laptopról írok, nem is esne jól görrnyedni nagy gép előtt. Regivel rajtam is rajtam volt a változtatás, a majd derékig érő hajamat levágattam tök rövidre, nyakamat se takarta, de megbántam a végén, úgyhogy most nem engedek semmi vágyamnak :lol: Na lemaradtatok az első unoka címről? Mikorra van akkor kiírva idén párod nővére? Két év alatt nulláról tökéletesre az angolt? Az igen, ügyes vagy! Úgy jöttél ki hogy nem tudtál angolul egyáltalán? És akkor hogy tudtál elhelyezkedni? Köszi a linket, ismertem már, elég sok halloween-es horgolást talátam neten, de most annyira a karácsonyi díszekben vagyok, hogy gondoltam majd jövőre :lol:

Csicsi tök jó hogy ennyi új szerzemény van! A bordűr milyen? Valahogy egyenlőre a ruha horgolás nem vonz, inkább a díszek, lakáskiegészítők, játékok. A kicsi velünk lesz az elején, hogy Regi tudjon nyugodtan aludni, aztán ha már a pici átalussza az éjszakát, akkor összerakjuk őket. Persze most hogy Regi kb. egy hónapja átjár éjszaka hozzánk, hát nem tudom így hogy lesz. De majd alakul. Ti hogy tervezitek?

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

A buli jól sikerült,de én lepődtem meg leginkább saját magamon,hogy mennyire nem bírom már a bulizgatást.Az az igazság,hogy április óta talán kétszer vagy háromszor voltunk barátokkal vagy barátoknál szórakozni,de ez még inkább a nyáron volt és azóta nem ,pedig elötte elég aktív voltam bulizgatás terén.Hétre kellett menni,mert fél nyolckor volt vacsora,olyan tízig nem is volt semmi bajom,de utána sorban kezdődtek a gondok.Először a magassarkú csizma kezdte el nyomni a lábfejemet,de nagyon.Persze mondanom sem kell,hogy az én hibám,mert csinosan akartam felöltözni én is mint a többiek és a szoknyához amiben mentem nem akartam trampli lapos csizmában menni :cry: ,tudtam ha lehúzom az asztal alatt a lábamról vissza már tuti nem tudom venni.Na akkor kezdődött a szokásos esti pisilési roham,ilyenkor kb. 20 percenként rámjön és a wc az emeleten volt az étteremben,nem elég,hogy lépcsőznöm kellett ,de a pincérek is néztek,hogy mér járok annyit oda! :lol: Na és persze én nem is ittam alkoholt,de még a pántos felsőben is melegem volt folyamatosan és a szék hiába volt nagyon kényelmes ,három óra ülés után már nem tudtam,hogy helyezkedjek,hogy ne fájjon a derekam.Viszont a hangulat nagyon jó volt és én is jól éreztem azért magam,de fél egynél tovább nem bírtam így eljöttünk.Viszont az alvás problémám péntek éjszaka megoldódott,simán aludtam hétig ami mostanában rég nem fordult elő,sőt,még tovább is ment volna csak kelnem kellett,mert elég sok elintézni való volt még aznapra.

Sajti
Én azt vettem észre,hogy vannak napok amikor nagyon aktív a pocaklakóm és van utána 1-2 nap amikor alig ad jelet,hogy ott van bent.Most például nagyon felvan pörögve és jár a hasam ide-oda :lol: ,viszont tegnap nyugis nap volt és csak néha taposott egyet a hólyagomon ami nem volt kellemes,már csak ezért is jó lenne ha vissza fordulna a drágám ,de 6 hete megfordult fenékkel lefelé és azóta nem akar változtatni :cry:

Snowball
Úgy látszik ez a változtatási kényszer mindenkit megtalál én a szőkített hajamat vissza melíroztattam,már csak azért is,mert ezt elég festeni 2-3 havonta míg a szőkét akár három hetente is kellett.Na és a hosszú hajamat m
egint levágattam vállig érőre,mert már nem volt erőm szárítgatni a hosszú hajamat,amit ha nem szárítok meg rendesen tincsenként akkor egy nagy kóchalmaz,mert göndörödik és kunkorodik minden irányban. :cry:
Kabát téma,én vettem egy nagy poncsót és jól alá öltözöm,feladtam,hogy találjak normális kabátot,ráadásul nem is igazán adnék ki érte annyi pénzt feleslegesen.

Kat
Nagyon tuti a naptár,ügyi vagy! :)

Csicsi
Te nagyon jól állsz vásárolgatás terén!Én még semmit nem vettem,de kb. két hét és belehúzok én is a vásárlásba!

Nyufó

Nagyon jók a képek és Regi nagyon szép rajta
:lol: ,igazán jól bírta a sétálgatást ez a pici lány!
panni76

Sziasztok!!!

Hat jajj...lanyok, kell a lelki simogatas most toletek is. Most jottem haza a midwife-tol (szuleszno), es vert is vettek, meg anti-D szurit is kaptam. A vernyomasom 89/65 volt, igy a venaim teljesen ossze voltak esve, meg a maradek is kezem fejebol osszeszukult, nem tudtak levenni. Vegul legalabb 20 perces kar simogatas es tapogatas utan talaltak a karom also reszen, oldalt (!) egy kis nyamvadt venat, amibol sikerult vert venni. Persze a kezfejemet is megszurtak egyszer. A szokasos helyrol meg se probaltak venni, mert ott abszolut nulla a valasztek. Komolyan mondom en szegyelltem magam, hogy hogy lehetek ilyen szerencsetlen :cry: De egyebkent minden rendben, a picikem szive 142-vel csodaszepen dobogott, es fejjel lefele van fordulva, mint mindig. Szerintem mar igy is fog maradni. Ja azt hozzateszem hogy a vervetel ismet csak 2 emberes muvelet volt, mint mindig... Nem ertem, hogy miert nincsen minden nover kikepezve a kezfejes vervetelre is?! Ehelyett az epuletbol kell eloszedni egy szerencsetlent, aki tud onnan produkalni. Legkozelebb 4 het mulva lesz jelenesem.

nyufo: Orulok, hogy jo idotok volt Blackpoolban. En is keszulok oda elmenni, tolunk nincs is nagyon messze, 3-4 ora az ut kocsival. De szerintem iden mar erre nem fog sor kerulni, magam miatt nem fogok menni. Ti merre laktok egyebkent? A parom novere karacsony kornyekere van kiirva, pontosan nem tudom. Igazsag szerint nem annyira nulla angollal jottem ki, mert 1 evig intenziven tanultam a nyelvet, szoval valami fogalmam volt rola, de hogy kijottem, a skot akcentus minden tudomanyomat elkergette a fejembol :D Eleinte csak szavakat csiptem el, de mara mar hozzaszokott a fulem a skotokhoz. Remelem mar jobban vagytok!

panni: de draga vagy, hogy probaltal csini lenni. Hidd el, hogy nem a magassarkutol voltal csinos, hanem attol, hogy milyen szep pocakkal buszkelkedhetsz. Ilyen "kiegeszitoje" nem hiszem hogy barkinek volt ott ;) Sikeresen befestettuk a hajamat. Nem igazan latszik az, hogy voros lett, max a tovenel, de egesz jo mar igy is, es majd legkozelebb meg alakitunk rajta, de akkor mar drasztikusabban. Igy, hogy a parom fodrasz, nem nehez se idopontot kerni, se konzultalni ezugyben ;)

Hala a jo egnek tegnaprol maradt gulyas leves, szoval nem kell foznom, es tudom magam sajnalni egy picit :D

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Bocsi de most nem reagálok senkinek mert nem vagyok túl jól.Tegnap éjszaka arra ébredtem hirtelen éjfél körül,hogy eszméletlenül görcsöl a gyomrom a hasam és a méhem egyszerre,Bibi meg olyan kétségbe esetten rugdosott bent,hogy a kettőtől együtt be is pánikoltam.Feláltam,hogy kimegyek a mosdóba erre úgy elszádültem,hogy majdnem elájultam.Ja és közben még jött egy kis hányinger is.
Szerintem valamivel elronthattam a gyomrom,még azóta se vagyok 100-as.Remélem a baba jól van nem tudom mi történhetett vele éjszaka de valami neki sem volt jó az tuti.
Holnap megyek ultrahangra,remélem minden oké lesz,de nagyon megijedtem,így még sose riadtam fel.

Holnap jövök az ultrahang után,reagálok-írok mindenkinek.

Nektek azért szép napot.

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Megint itt! :) Most ettem meg 3 db almás-fahéjas muffint... :D Amíg Apa rendezte a kamrát, sütöttem pár darabot.. Már alig van, ő 5-öt evett meg belőle... Jelentem, most már aktívabb a Babóca, ma már minden oldalról éreztem! :lol: Még mindig harántfekvésben van a Drága, így mindkét oldalra rúg, viszont szerencsére a húgyhólyagomat békén hagyja (nagyjából..). Holnap védőnő és doki projekt is lesz, tehát nem unatkozunk...

Snowball: tökre kíváncsi lennék rá, milyen az angol nyelv skót akcentussal! :D Nekem az orosz után a német volt a következő, azzal igyekszem érvényesülni. Angolból is vizsgáztam már, de az nem megy olyan jól, mint a német. Igaz, nem is voltam még angol nyelvterületen..
Hű, ez a midwife-os történet nagyon gáz! :( Nem értem ezeket a szakembereket, hogyhogy nem találnak egy normális vénát? Szerintem nem Te vagy a szerencsétlen, érdekes módon ahol én jártam , eddig mindig egyből megoldották, pedig voltam már sokszor összeesett állapotban! Mondjuk az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy tőlem még soha nem vettek vért kézfejből, csak könyökhajlatból... Nem is tudom azt elképzelni.. Viszont a lényeg a lényeg, hogy a Babával minden rendben van!! :D Az is lehet, hogy a midwife-oknak rossz napjuk volt, és majd következő alkalommal topon lesznek!

Nyufó: gyönyörű ez a hely!!!! :lol: A szívem kicsit össze is szorult, mert már annyira vágyom a vízre, a NAGY vízre az én kicsi hajómmal! Nagyon szeretnék kijutni valamikor Nagy-Britanniába, már csak a természet miatt is! A túlzott napsütést amúgy sem szeretem (pedig nyári születésű vagyok..), inkább a kicsit ködös, de 10 órára már napsütésest! :lol: Nagyon aranyos Regi azokban a rózsaszín cuccokban, és milyen szép szemei vannak!! :shock: Tényleg jól bírja a gyaloglást...
Amúgy én már elmúltam 32 (de még nem vagyok 33...), és 9 (!!!) évig küzdöttem az orosszal a suliban!!! (Középsuliban is...)

Panni: azért elég jól bírtad azt a bulizós estét! :) Igen, a hangulat nagyon sokat számít! Bátor vagy, hogy bevállaltad a magas sarkút, én már néha mezítláb sem érzem magam elég stabilnak.. 8) A wc az emeleten viszont gáz... Kár, hogy egy szórakozóhely sincs, ahol fel lennének készülve a kismamákra, elvégre nem kell nekünk feltétlenül otthon ülni! Kismama menüt sem láttam még semmilyen étteremben.. De lehet, hogy megint sokat akarok... :wink:

Azért megnyugodtam, most, hogy olvasom, a Ti Babótok sem mocorog minden nap ugyanúgy! Persze jó lenne megérteni, melyek azok a körülmények (front, stb.), amikor passzívabb, ugyanis pont egy napfényes, sétálós napon volt csendesebb! Végülis mindegy, mikor, mennyit alszik, csak egészséges legyen, ha majd kijön! :wink:

Kabát: szerintem is tök felesleges megvenni egy olyan kabátot, amit lehet, hogy soha többé nem hordok (hátha a következő baba nyári lesz...), pláne úgy, hogy senki nem szégyenli, hogy súlyos tízezreket szeretne lehúzni a kismamákról! Inkább jól felöltözöm, és felveszek egy "normál" kabátot, amit már nem tudok összecipzározni, de úgysem indulok most Himalája expedícióra... 8)

Csicsi: Ó szegényke, nagyon remélem, jobban vagy már!! Nem tudok túl sok okosat mondani, mert nekem is ez az első terhességem, de szerintem lehet, hogy "csak" egy kis emésztőrendszeri görcsről van szó. Vegyél be egy kis magnéziumot, hátha javul (bár gondolom, ezen már túl vagy). Jobbulást kívánok, pihenj sokat! Aztán jelentkezz ám feltétlenül UH után!

KépKép
sajti

Szegeny Csicsi, remelem mar jobban vagy. Nem lehet olyan nagy baj, ha a baba is rugdos, de biztos nem erezte jol magat amig te szenvedtel. Majd jelentkezz!

sajti: orommel hallom hogy mocorog a babad! az en kislanyom nem egy nyugis fajta, az apjatol orokolhette, neki vannak sajtkukacok a fenekeben :) Igy hat Molly ejjel-nappal mozgolodik, es csak neha alszik. ritkan fordult elo, hogy nem mozgott annyit, amennyit szokott, de megfigyeltem hogy ez stressztol volt. Sajnos egy-ket alkalommal tulstresszeltem magam- feleslegesen. A kezfejes vervetel annyiban rosszabb, higy ott fajdalmasabb. De en mar a hosszu evek soran ehhez szoktam hozza, es nem olyan veszes ez sem, sot, rosszul vagyok ha a konyokhajlatomat simogatjak es keresgetik a venat, mert tudom hogy ott ha megszurnak, nem lesz eredmenye. A kezfejbol pedig ma sem sikerult, biztos az alacsony vernyomasnak koszonhetoen. Vagy az ugyetlen novernek...mert a kedves tulszurta a venat, igy egy kicsit osszetorte azt a kis veknyat is, es most zold es faj...vizesruhazgatom. Most jottem haza egy kabat expediciobol - ismet ures kezzel. Egy lett volna jo, ha abbol lett volna egy szammal nagyobb. Persze nem volt. Igy hat inkabb vettem Mollynak egy kis rugdalozot :D Ilyenkor megnyugszik a lelkem, hogy legalabb neki vettem valamit... Az almas-fahejas muffin recetet bedobhatod a receptes topikba ha lesz kedved, en vevo lennek ra :P A skoc akcentusrol kuldok egy kis izelitot: http://www.youtube.com/watch?v=5FFRoYhTJQQ kivancsi vagyok, hogy mas hogy hallja, hogy csak nekem szokatlan-e?! :)

Halloween alkalmabol faragtunk par napja tokot, megmutatom nektek :)
Kép

Kép

Kép
snowball

Panni azért sokáig bírtad a bulit a kényelmetlenségek ellenére, ebből is látszik hogy tényleg jó lehetet!! Drukkolok hogy megforduljon a kiskrapek!

Snowball nekem is hasonló a vérnyomásom, mértek már 70/50-et is. Mindig mondják hogy örüljek hogy nem magas. Oké, de a magasra legalább van segítség, de az alacsonnyal nem foglalkozik senki, pedig az is szar. Ébredés után nem tudok azonnal kipattanni az ágyból, mert akkor biztos rosszul leszek, kell hogy egy kicsit beinduljon a vérkeringésem. Állni nem tudok, mert pár perc után elájulok. A nyári nagy melegben (ami itt szerencsére nincs, de hát ugye otthon vagyunk hetekig, ott meg igen), nem bírok megmaradni szabadban mert még alacsonyabbra esik és nagyon rosszul tudok lenni, meg a fejem is iszonyatosan fáj. De szerencsére a vénáim jobbak. Illetve az egyik karomból nem tudnak enni, de a másikból az ügyesebbje igen és itt szerencsére elég ügyesek. Blackpool-t én ilyenkor ajánlanám, de csak jövőre már, mert ősszel, most pl. novembet 4-ig van este kivilágítva és hihetetlen hangulatos, szóval úgy érdemes megnézni, nem világosban!!! Mi minden évben elmegyünk ilyenkor. Nekünk egy óra kocsival, itt vagyunk Manchesternél. Tök jó hogy van saját fodrászod :lol: A skót akcentust hallottam már, tényleg furi az biztos, hozzá kell szokni. De itt amerre mész mindenhol máshogy beszélnek, itt ezen a környéken pl. nagyon csúnyán, ugatva. Tököt én is minden évben faragok, de most kimaradt. Jót csináltatok, tetszik, nagyon hasonlít a tavalyi tökömre.

Csicsi remélem jobban vagy!!!! Gyere mesélj mi volt az UH-n!!!

Sajti jól hangzik az almás-fahéjas muffin, nyamm... Te hogy a csudában küzdöttél 9 évig az orosszal? Én meg elmúltam 31 de nekem csak alsóban volt :shock: Itt nem süt ám sokat a napocska sajna, inkább sokat esik az esőcske :cry: Melyik hónapban születtél? Én is nyári vagyok. Akkor te 78-as vagy én meg 79-es. Én is így csinálom a kabáttal, nem tudom becipzározni, nem gond, mert felöltözöm, a nyitott részhez lehet sálat, ezt azt csempészni....

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok.

Most értünk haza az ultrahangról,hát nagyon boldog vagyok :oops:
Előre is elnézést azoknak aki nem,tudnak menni ultrahangra (Nyufó),de annyira szuper volt látni.
Úgy néz ki,minden rendben vele,benem állt a szája egész végig :) Nyamnyogott és ásítozott végig.Nagyon szép pofija van már,bár végig csak mindig az egyik pofiját láttuk,mert pont úgy feküdt,hogy a másik oldalán nem volt magzatvíz és emiatt nem látszott.De nem érdekel a lényeg,hogy amit láttunk az rendben volt.30.hetesnek felel meg és 1500 g.És még mindig kislány :)

Kép Kép Kép

Lehet elfogultság de olyan szépnek láttuk már most,kis kerek helyes pofija van :)
Na nem ömlengek tovább,írok még csak elküldöm,nehogy ráfázzak.

KépKép

KépKép
csicsi84

Jobban vagyok,köszönöm mindenkinek,tegnap is egész nap úgy éreztem magam mintha másnapos lennék de más bajom nem volt.

Nyufó

Nagyon szép helyen voltatok,úgy hiányzik,hogy kimozduljunk mi is de sosincs rá időnk.(nem miattam).Regi nagyon szép kislány,jajjj a pasiknak :)
Akkor te is jól birod még a sétát én már gyalogolni nem nagyon birok kb 20 pec után úgy érzem,hogy leszakad a méhem.
Nem fura,hogy mindig esik az eső?Én biztos depis lennék,pláne,hogy nem vagyok hozzá szokva.Mióta élsz ,éltek kint?
Nem szoktél inni gyenge kávét vagy cappucsínót az alacsony vérnyomásra?Én néha szoktam.

Snowball

Jó lett a tökötök,én is akartam de aztán átsiklottam felette szokás szerint.Még a pálinkát sem dobtam össze,lehet nekem farsangi fűszeres lesz a neve :D
Nagyon sajnálom a vérvételes dolgot,biztos baromi rossz volt.Remélem az eredmények kárpótolnak.
Jó,hogy van egy saját fodrászod :) Biztos szupi lett a hajad.Én a helyedben hetente 2x szárítatnám a hajam az tuti.Én is fodrász vagyok amúgy de baromi lusta magamra,szeretek beülni a székbe és festetni meg maszíroztatni a fejem,pláne mióta terhes vagyok.

Panni

Jó,hogy azért jól érezted magad,én nyáron voltam utoljára el sokáig a dunaparton volt valami fesztivál,akkor még nem is volt nagyon nagy hasam de már akkor is úgy éreztem mindenki engem néz,hogy mit keres itt egy kismama.Én is megszoktam próbálkozni a magassarkú csizmivel,aztán rá is jövök,hogy majd jövő télen.

Sajti

Ultrahangod is lesz?Gyere majd mesélj.Almás muffin meg hammm.Majd dobd fel a receptekhez :)
Remélem megnyugodtál a baba miatt,hohy minden rendben van vele,csak kevesebb neki a hely vagy csak olyan napja volt.

Kat

Nagyon ügyes vagy te is,már kezdem magam rosszúl érezni,hogy én meg nem tudok csinálni semmit.

KépKép

KépKép
csicsi84

Nyufó,kérdezted a bordűrt.ilyet választottunk mert ilyen lesz a függöny is hozzá,ma jött meg holnap viszem a varrónőnek.Ha meglesz a szoba teszek fel képet.
Kép

Nem is írtam,hogy fejvégü hála az égnek és úgy látszott feljebb ment a méhlepény is.

Holnap megyek a forgalmi vizsgára,szurkoljatok mert rámfér :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Sikerült a 30.héten hánynom először a terhességem során, pedig én nagyon nem vagyok rókázós.
Foggalmam nincs miért, de már reggel nem esett jól a tea, és a keksz. Elmésztam a fodrászomug, de ő még hozzám se fogott, még semmi festékszag nevóm volt, amikor keztem émelyegni. Már mondtam neki, hogy keressünk egy másik időpontot, amikor nem bírta a gyomrom tovább. Remélem csak ennyi, valami nem tetszett neki.
Kicsit megfáztam, és bedugult az orrom, és nehéz éjszakám volt emiatt, és a párom is kidőlt:(
Remélem a népi gyógymódokkal megússzuk.

Irigykedek a szép UH képeken, mert Bálintról már nem lehet jó képet csinálni, mert ahogy ráérez, hogy képre megy a dolog elfordul, és nem mozdul. Kicsit makacs, de így legalább beillik a családba

KépKép
KépKép
kat78

Csicsi nagyon drága vagy, de én már megszoktam az UH nélküliséget, másodszor csinálom itt végig, nem gond, sőt jó nézegetni a babákat, tudni az adatokat, mekkorák, súly, kicsit legalább tudom saccolni hogy az én babóm mekkora lehet. Nagyon jók a 4D-s képek és örülök hogy minden renden!!! Szerintem is szép pofija van :D Már én is megéreztem rendesen a sétát, úgyhogy azt hiszem most szülésig ez volt az utolsó kiruccanásunk. Már megszoktam hogy sokat esik a 4 és fél év alatt. Van jó is, pl. télen nincs olyan hideg mint otthon. Volt hogy nyomasztott, de már nem. Örülök amikor nem esik és akkorra időzítem a kinti dolgokat. Az a baj hogy nekem nem oszt nem szoroz egy kávé vagy tea, vagy bármi, megiszom és rögtön tudok aludni :lol: Klassz csajos a bordűr, kiváncsi leszek a szobára! A forgalmi vizsgához megy a drukk!

Kat nem semmi, remélem azóta jobban vagy, nem valami gyomorrontás volt. Kúráljátok magatokat, remélem nem lesztek betegek, gyors jobbulást!!!

Van pár új karidíszem, feldobom:
KépKépKépKép

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

TALALTAM KABATOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sot, meg egy beleugros csizmat is talaltam. Azert vettem meg a csizmit is, mert mar olyan nagy sietsegben voltam, es eppen hogy csak a labamra huztam, ami feltunoen gyorsan ment, az itthoni 10 perces atlagok mellett, hogy gondoltam megveszem, ha mar ennyire ragaszkodoan ramjon :D A kabat pedig isteni, csak remelem bele fogok ferni ezek utan is.

nyufo: ha erdekel, akkor a New Look-ba vettem, oriasi valasztek van, lehet mibol valogatni. Nem kimondottam kismama kabat, de szerencsere olyan a szabasa, hogy annak is elmegy. Akkor mar te is megszoktad ezt az idojarast. En csak mostanaban vettem eszre, hogy mar korantsem zavar annyira az eso, mint ezelott. Igazabol csak nyaron bosszankodom, mikor otthon 40 fok van, itt meg alig 15. Plusz szakad az eso. Iden nyaron kulonosen sokat esett, legalabbis nalunk. Ma viszont annyira nem lehetett kiszamitani, hogy mikor ered el az eso, mert hol sutott anap, hol elborult, es persze mikor elindultam, akkor aztan esett is es tornado is volt, igy hat a kis esernyomnek mihaszna volt :D Igazabol a vernyomasommal kapcsolatban nekem fogalmam nem volt arrol, hogy ilyen alacsony. Csak a vizsgalatok soran mindig alacsonyabb es alacsonyabb. Tunetem nem igazan volt, es nem is szokott lenni. Vagy ha megis, akkor nem arra fogom. De mostmar ovatosabb leszek. Gyerekkent mindig verszegenysegre gyanakodtak az okos orvosok, mivel feher a borom, es a megannyi vervetel mindig azt bizonyitotta, hogy verszegenysegrol nincs szo, csak en vagyok ilyen kis foka :) De mostmar erosen gondolkodom, hogy akkor hol megy bennem a ver, ha se vernyomas, se venam, es meg annak idejen ilyennel is "gyanusitgattak"?! Aranyosak a diszek, igazi kulonleges fenyofatok lesz iden ezek szerint.

Csicsi: Orulok, hogy minden rendben. Megemlitetted az ultrahangon hogy mi volt a panaszod? Ha igen, akkor mit mondtak? Tenyleg szep kis arca van a Babodnak, illeni fog hozza a bordur :P En nem igenylem annyira, hogy a hajam be legyen szaritva, mert nem sok van, amit lehet, meg nem is szeretem ha oroszlan fejem van. Sot, azt se szeretem, ha hajhabot tesznek ram vagy lakkot. Igy hat a parom ezt az egyet megussza. Megszaritom magamnak a hajamat, es kivasalom. Vagy mostanaban ramjon az, hogy inkabb behullamositom. Kez es labtorest a forgalmihoz, csak ugyesen ;)

Kat: te szegeny para... Fura, hogy most jott rad a rosszullet de remeljuk, hogy csak eddig tartott. De hat mit is varunk egy pasitol, hogy uljon a fodrasznal abban a hulye szagban? :wink: Probalj meg reggel borsmenta teat inni, ha szereted. Mondjuk rajtam a kezdetekben a joisten se segitett, ehettem vagy ihattam en akarmit. Aminek ki kellett jonnie, az ki is jott. Talan jobb volt ez igy, mint hogy harcolni a nyilvanvalo ellen.

Mostanaban eleg jol turom a setakat. Az igaz, hogy rovidre is szoktam fogni, de sokszor jol esik, hogy pl nem buszra szallok, akar 3 megallo erejeig, hanem helyette setalok. Ne aggodjatok, nem sokaig lesz nagy a szam, egy-ket het es tudom, hogy levesz a labamrol a suly :D Majd setalok a babaval - ha kint lesz ;)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Feldobtam 2 muffin receptet a topikba! :)

Csicsi: nagyon-nagyon örülök, hogy minden rendben van!!! Gondoltam ám rád ma sokat! :D Nagyon aranyos a Babód, tényleg helyes kis kerek pofija van! Drukkolok a holnapi vizsgádhoz!! Sikerülni fog!!! :lol:

Snowball: nagyon jó a tököd! :) Ami a vénát illeti, én múltkor majdnem összecsináltam magam, amikor egymás után 1 óra különbséggel 3x vettek vért (vércukor terhelés...) és másodszorra valahogy rosszul szúrta be, be is kékült szinte egyből.. Hozzá kell tenni, hogy én amúgy véradó vagyok, tehát elég jól kellene látszania a vénáknak.. Azért az a kézfejes vérlevétel elég durvának hangzik..
Nagyon jó a felvonós film!!!! Akkorákat nevettem rajta, hogy szólt a férjem, hogy küldjem át neki is a linket! :lol:

Nyufó: középsuliban 4 évig, általánosban 5 évig tanultam az oroszt.. Amúgy '78. júniusi vagyok.
Nagyon jók lettek az új karidíszeid, szerintem nemsokára meg is lesz az egész fára való mennyiség! :)

Kat: jobbulást kívánok! Remélem, csak egy enyhe megfázás lesz a dologból... Majd azért írj, mi a helyzet, addig is pihenj!

No, a mai történet: reggel voltam védőnőnél, képzeljétek, már 110 cm a hasam körmérete!! Vérnyomás stb. rendben van, mennem kell megint toxoplazmás vérvételre... Nődoki: 83 mm a Babóm BPD-je, minden rendben volt ott is, megnyugtatott több dologban (pl. a múltkori hasbeütés, itt-ott furcsa érzések, Babó csendesebb napjai stb..). Persze szerintem ezek engem csak azért zavarnak, mert még ez az első terhességem... Meg lettem dícsérve, hogy nem szedtem fel sok kilót (alapvetően minden a hasamon van, hátulról nem is látszik semmi..). Úgyhogy ma már nyugodtan fekszem le aludni! :wink:

KépKép
sajti

Snowball ügyes vagy hogy sikerült beszerezni kabátot, csizmát! Én úgy vagyok vele, hogy nem akarok venni, még össze tudom húzni (Regiről marad egy nagyobb kabátom), aztán majd amikor már nem, akkor meg majd rakok sálat a nyílás elé. Itt azért kicsit jobb idő van nyáron, mint nálatok, 18-20 fok, néha kicsit több is, de mi június végétől augusztus közepéig otthon szoktunk lenni minden évben, úgyhogy én meg az itteni időt sírom. Mert ezt bírom, de az otthoni 40 fokban én rosszul vagyok. Lehet hogy akkor nem terhesen nem ilyen alacsony a vérnyomásod ha eddig nem vetted észre, mert azt lehet ám érezni rendesen. Majd szülés után méregesd meg párszor, lehet hogy simán visszamegy normálisra.

Sajti köszönjük a muffin receptet! Na mondtam hogy egy évvel vagy csak idősebb. Akkor te miért tanultál középsuliban is még oroszt??? Én csak két évig tanultam oroszt, utána már angolt általánosban, meg középsuliban is már angol vagy német volt. Szép méretei vannak a babónak és szuper hogy megnyugtattak hogy minden rendben! :lol: A fára való még azért odébb van, de igyekszem :D

KépKép

KépKép
nyufó8

Jo reggelt!

Sikerult egesz jol aludnom ejszaka. Mostmar nekem se eleg apa, mint "szoptatos parna", mert mostmar en is alatamasztottam a pocakomat egy kis parnaval. Igy egesz kellemesre sikerult az ejszaka.

sajti: sokan elborzadtak mar ettol a kezfejes verveteltol, pedig nekem mar csak ez az egy mondja van, ahogy lehet(ne) venni vert. Abba bele se merek gondolni, hogy 3x csapoljanak meg egy nap alatt. Mar most is probaltak nyugtatgatni, hogy ne aggodjak, mar csak egy vervetel lesz szules elott. Nem lettem megnyugtatva :D Orulok, hogy tetszett a link. Ez azert elesbe nem semmi atelni. Pont a noverke, aki vert vett, neki volt ilyen szep izes akcentuca :D

nyufo: elobb eszembe jutottal, mert epp anyuval skype-oltam, es ulve szedultem el :D En se szeretem a fulledt meleget, de azert nem lennek szomoru, ha kicsit tobbet sutne a nap nyaron. Nem kell az a 40 fok, csak egy kis kellemes 25. Tavaly telen nalatok is nagy ho volt? Itt legalabb 30 centis ho esett, es az volt a vicces, hogy ugye nincsenek felkeszulve a helyiek az ilyen merteku havazasra, es hokotrot sehonnan nem tudtak elobanyaszni. A parkolokban rend szerint keresztben alltak az autok. Es ez igy ment legalabb egy honapon keresztul.

Kép

Kép
snowball

Snowball na igen, a 25 fok max. az nekem való! Karácsonykor is otthon voltuk (kocsival), mire visszaértünk nagy hó fogadott minket, meg láttuk a hírekben ezt amit mondasz hogy mivel nincs téli gumijuk az embereknek, csúszkáltak össze vissza. Nekünk meg alapból van a hazautak miatt is. Meg a ház oldalán legalább másfél méteres jégcsapok lógtak, úgy dobáltuk le őket. Fura is volt az biztos, azért nem ez a jellemző itt. Változik az időjárás az biztos. Képzeld első évben amikor kijöttünk akkor meg a nyár volt olyan hogy végig 30 fok volt és sütött a nap hét ágra minden nap, eső alig volt, az is olyan nyári zápor mint otthon. Na azóta se volt olyan.

KépKép

KépKép
nyufó8

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?