A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Jó reggelt!

2:30óta ébren vagyok :(
Gergő este 6kor evett és 2:30kor felébredt.Cumit adtam neki,amíg kimentem kaját csinálni (kb 3 perc).Mire visszaértem elaludt.Nem mertem visszaaludni(féltem nem kelnék fel-ami valószínűtlen)....gyermekem 5:20kor jelentkezett az ennivalójáért. 6:50 óta ismét szunya van :)
Panaszra nincs okom. :D

Cicc-Sajnálom a cici dolgot :( :?

Szilvás-jól kipihentétek magatokat Encsivel :)
Valóban lehetséges,hogy az oltás és a kúp miatt szunyált...de az is lehet,hogy átáll :)

Bekri-táblázat jó :)

Évi-lehet valóban nem elég Tominak a tejcsi este...bár nem szoptatok,de nem hinném hogy estére teljessen kiürülsz...vagy mégis? :? :(
Jó,hogy tudsz pótolni ha szükséges!

Clárika-Írtam pü-t :)
..és köszönöm :oops:

Nem fejeztem be a mi ágyunkat...de ma este visszakapom a gépet még 1 hétre :) :oops: :D
Szuper!!!!
Jövő hét (szerdától) ismét belendülök :)

:D kihez menjek? :D (persze csak jópofiból kérdem) :oops: :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi-szedd elő az aranytartalékot :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag ide jöhetsz van pár kárpitom :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi :wink: :wink: :wink:

A Menü mindenkinek megfelel? :oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi. Nem vagyok szakértő, de sztem ha reggel van tejed, akkor termelődik rendesen, vagyis mennyiségileg sztem nem "ürül" estére. én inkább arra tippelek, hogy nem elég laktató neki estére. Persze ez nem szentirás, figyeld. Lehet, hogy azért kell este egy kis "kalóriadúsabb" pótlás...

Nálunk kisasszony sokkal kiegyensúlyozottabb lett, amióta az az anyatej "csak" desszert. Ahogy irtam már, kipróbáltam egyszer: amikor feszült, "teli" volt, nem ciciztettem, hanem kifejtem. Tudom, fejve nem jön annyi, de a 40-60 ml a kettőből akkor is nulla már egy ekkora babának. Cicizve legyen 80, de az hol van a 120-140-hez??? Szóval nálunk ezért alakultak igy a dolgok, de már nem bánom.

Tegnap a dokinéni soron kivül fogadott a szurira (blogban irtam a mizériát a védőnő-cserével) szóval szuri volt. ÉS MÁR MEGINT KÉRDEZTE a gyümölcs adást... Most rákérdeztem kerek perec, hogy nem korai-e? Azt mondta, anyatejes babánál az lenne, de vegyestüzelésben, illetve tápszerezésnél 3 hósan már kipróbálható... :shock:

...én még várok vele. Majd "karácsonyi ajándékként" megkóstoljuk az őszibarackot... :-)

Csillag
, a próféta szóljon belőled!!! El birnám viselni a folyamatos 6 óra alvást... ;-)

szilvás76

Szilvás-Nekem ugyan ezt mondták :)

Remélem igazam lesz! :D
Kérlek értesíts ha igen :)
Boszi vagyok néha :) :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi, nekem akkor tépi, ha puki gyötri, vagy ha túl éhes, és kevés a tej. Amúgy nyugisan elnyammog rajta....

szilvás76

Igen,nálam is akkor,vagy kijön a puki és OK,vagy kevés a tej,szerintem ilyenkor.Esténként járunk így.Lehet hogy estére fog kapni tápit,és akkor jobban is alszik majd. Ez van.engem nem zavar,lakjon jól a gyerek és gyarapodjon,az a lényeg.

Csillag,a menü megfelel naná de ne fáraszd magad miattunk,tényleg!Megfelel a szendvics is ám!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Szilvás én fejni legtöbbször abszolut minimális mennyiséget tudok,volt hogy alig 10 ml...(szopi nélkül)csak ha nagyon feszül tudtam fejni 60-70-et...géppel ráadásul,de nem is baj mert utálok fejni :oops: fáj :(

evilany

Sziasztok!

Megpróbálok reagálni:

Szilvás hát anyám! Te sem panaszkodhatsz. Olyan a két gyerek, mint 2 tojás :lol:
Te sem unatkozol, ahogy olvasom. Mindig van valami....
Remélhetőleg Encsi beáll erre az alvási rendre :)

Napsi még Áronnak sincs fogkeféje, pedig már a múltkor elindultam érte csak nem volt normális.

Clari: indigó :lol: Pózváltás? Na majd ha esetleg lesz harmadik kipróbáljuk :lol:

Én sem voltam rendbontó gyerek, nem voltak nagy húzásaim, igaz nem is tiltottak soha semmitől, de nem is akartam feszegetni a határokat. Mindent ésszel csináltam és mindig tudták mikor, hol és kivel vagyok.

Bévi sajnálom, hogy még mindig nem javul a helyzet. :(
Oltás: DTPa+IPV+Hib
Takarítás: folyamatosan művelem.... :roll: Hihetetlen, hogy milyen kosz tud lenni.
Hát ez a szemész nagy barom volt. Lehetett volna kedvesebb is :twisted:
Hasi uh-n mi volt?

Tina aztaaaaaaaaaaaa! Gratulálok! Nagyon ügyes és kitartó vagy!

Maccs ha olvasod: akkor te is ügyi vagy a futással :D

Mares az a lényeg, hogy jól vagytok. Majd kialakul a napirend, akkor könnyebb lesz :wink: Pihenj amennyit csak tudsz. :)
Gergő nagyon édes. Szép nagyon. :D

Sophie szoktalak olvasni a másikban :) Nem semmi súlyan van a csajnak :D Szorítok, hogy minden úgy legyen ahogy szeretnéd :wink:
Beni meg egy szívtipró ahogy a képen láttam :)

Cicc sajnálom, hogy fáj a melled. Én is csak a masszírozást, melegítést, fejést tudom ajánlani vagy mutasd meg dokinak.
Bencének szép súlya van!
Fogfájás: :(

Csibuc úgy látom végigsöpör nálatok ez a nátha. Remélhetőleg a csajszi nem kapja el.

Évi Tomi annyira aranyos a képeken! Mint mindig. :D

Csillag Gergőnek is van ám arckifejezése :D Aranyos. Áron is alszik már háton, igaz csak fél órákat. :D
Az a dzsekis kép nagyon vagány!

Csillag, Clari hi-hi-hi...direkt nem írtam külön kommentet a képekhez :lol: A felsőn egyébként Bence van, volt már kb4 hónapos és anyósoméknál készült :)

Bekri igen mindenkinek más praktika jön be a tejjel kapcsolatban.
Táblázatot köszi :)

Évi lehet mennyiségre nem csökken a tej, inkább minőségileg nem elég. Mármint nem annyira tápláló, mint reggel. Mondjuk szakértő az én sem vagyok.
Szedd be a More Milket, hátha. Na meg pótolj neki ha úgy érzed.

Áronnak most kevesebb kaját adok, mert zöldet kakil már napok óta.

Ebéd mindjárt készen van. Megyünk horgászni. Bence kitalálta, hogy ő bizony horgászni akar. Olyan ötletei vannak, hogy sokszor már kettéáll a fülem tőle. (kalózhajót építeni, hintót gyártani, muskétás akar lenni, stb) Mondta, hogy olyan ebédet főzzek amihez illik a hal. :lol:
Mi addig majd sétálunk Áronnal a Nyírjesben. Szép napsütéses idő van, kellőképpen meleg is. Tegnap már a gyerekszobában sem nyitottam ki a fűtést, mert meg lehetett dögleni.

királylány

sziasztok!

Évi szopizás: hát őszintén szólva az nálunk egy küzdelem... nem vagyok egy tejcsárda, épp annyi van, amennyi kell, és az is méregdrága bogyóval... így is néha pótolni kell... most már áttértem arra, hogy az utsó kaja este egy az egyben tápi, mert különben éjjel is 2,5-3 óránként kelünk... most így este 10-kor evett, igaz, hogy csak fél 12-kor aludt el, de legalább reggel fél hatig húzta... így viszont a melleim robbannak szét... szóval sehogy se jó... jó lenne, ha már emberkaját enne, mert nekünk őszintén szólva ez a szopizás egy küzdelem... persze ettől függetlenül amíg tudom szoptatok, és nem adom fel, de nem egyszerű...
én is azt vettem észre, hogy estére kiürülök... és én mérem is... reggel 120-160-at eszik, este 70-80... persze, hogy éhes marad... :shock: és hiába húzza-tépi, nem jön több...
fejni én se tudok, mert nekem is fáj tőle a mellem (nem a bimbó, hanem az egész mell)

Csillag menü :arrow: sajnos én nem merek ilyeneket enni, de ne törődj vele, majd viszek valamit... (fokhagyma, hagyma, ami kell a fasírtba és a paradicsom is tiltó listás) sajnos nem egyszerű egy szoptatós anyának főzni, de én pl rendeltem hétfőre is kaját az ebédfutártól, majd elviszem azt... :) én a sütinek fogok úgyis a legjobban örülni! mi mit hozzunk?

Kép
gtunde75

Tünde akkor kezet foghatunk.Most evett,80-at,hoztuk a tápit de 10-et kanalaztunk bele és nekiállt vigyorogni,dumálni.Na majd kiderül.Mindenesetre beszedem a More Milket.
Fokhagyma,hagyma,paradicsom? Miért tiltólistásak? Én eszem... hasfájós még Zoé? Vagy miért? csak kérdem...

Én viszek kefires sütit meg meggyes mákos muffint :wink:

evilany

Évi, a hagyma nagyon puffasztja az Anyukát, :arrow: babát... Ez totál tiltólistás az érzékenyebbeknek! Engem a tojás is mellesleg...

szilvás76

Elvileg este táplálóbb kéne hogy legyen a tej. Kalóriadúsabb... Ha kevesebb is, elég kéne legyen szerintem. Ezért gondolom, hogy inkább ez lehet a "baj"...

Nem baj, nemsokára "nagyok" lesznek, és ehetne
k sokmindent

szilvás76

Jó reggelt!

Csillag!
Viszem a láncot hétfőn! ;)

Igen én is tudom, hogy tiltólistásak, de amióta nem hasfájós Réka, módjával eszem. pl reggelire póréhagymát füstölt kolbásszal toltam :)
A hüvelyeseket és a káposztát(apaszt) kerülöm.

Kb. 3 napja Réka nem alszik fél8-8ig, hanem 5kor eszik egyet :shock: , bár utána visszaalszik.
Vajon mi lelte? :roll:
Este nekem is van, hogy tépi, akkor frankón megböfiztetem, brutál hanghatás kíséretében távozik a levegő.
Van, hogy csak elengedi a cicit s böffent eggyet :)
Szerencsére könnyen böfizik és pukizik.

Évi
Ha benyom annyi teát, az lehet attól is, mert szomjas.
Lehet, hogy sűrű estére a tejed, nincs annyi "szomjoltó"

Én mértem mérlegen már fejésnél a tejet, s nem úgy van mint a víznél, hisz a tej zsírosabb.... 10 ml nem 10 g!

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

[quote="evilany"]
írta:
evilanyFokhagyma,hagyma,paradicsom? Miért tiltólistásak? Én eszem... hasfájós még Zoé? Vagy miért? csak kérdem...

fokhagyma: még a bőrön is átjön az illata, a tejci frankón fokhagymaszagú lesz, és lehet, hogy a baba úgy nem kéri

hagyma: hasfájást okozhat, ahogy a paradicsom, paprika, hüvelyesek, stb...

nem hasfájós Zoé, de lehet csak azért, mert ezeket nem eszem, és eztán se fogom, amíg szoptatok... nem kockáztatok!

Kép
gtunde75

[quote="clárika"]
írta:
clárikaÉvi

ezzel a teázós témával annyira összezavartok... én úgy tudom, hogy fél éves koráig elég a tejcsi és nem kell külön itatni... :shock: az ha iszik a teából, nem jelenti szerintem feltétlenül azt, hogy szomjas, mert lehet éhes is, és a teával elvan ideig-óráig... nem tudom... amíg nem tudja elmondani, addig ugye meg csak találgatunk...
Zoénál a kérdés nem kérdés, mert az édesköményes, kamillás teáktól fáj a hasa, mást meg nem tudom mit lehetne adni... mondjuk nem is néztem utána, mert ugye "nem kell teáztatni"... :shock:

Kép
gtunde75

[quote="gtunde75"] írta:gtunde75
[quote="clárika"]
írta:
clárikaÉvi

ezzel a teázós témával annyira összezavartok... én úgy tudom, hogy fél éves koráig elég a tejcsi és nem kell külön itatni... :shock: az ha iszik a teából, nem jelenti szerintem feltétlenül azt, hogy szomjas, mert lehet éhes is, és a teával elvan ideig-óráig... nem tudom... amíg nem tudja elmondani, addig ugye meg csak találgatunk...
Zoénál a kérdés nem kérdés, mert az édesköményes, kamillás teáktól fáj a hasa, mást meg nem tudom mit lehetne adni... mondjuk nem is néztem utána, mert ugye "nem kell teáztatni"... :shock:

Igen, azért írtam, hogy: LEHET erősebb a tej, LEHET szomjas.
Én is találgatásból kínálom meg vízzel, van hogy kell neki, van, hogy nem.
Én most h nem hasfájós, sima babavizet adok neki, van, hogy napokig semmi, de van, hogy megiszik egy dl-t is egy nap.
Szoktam nézni a kutacsát.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Na ez meglepett,én paprikát,paradicsomot,uborkát,hagymát eszek,kerülöm a k betűst,pedig imádom a kelkáposztát,karfiolt de a többivel nincs gondunk.

3 hónapos kor után is puffasztja őket? :roll: úgy értem a tilalom egész szoptatás idejére lesz?...

Tünde ez az,én se tudom,szomjas e vagy éhes...ehh...de nem tehetem ennyiszer mellre,tekintve hogy nincs is ennyi tejem. És lehet h.szopi közben termelődik,elhiszem,de egyrészt 1.5 óránként mégse etethetek,másrészt igencsak fájdalmas mostanában.

Clari,böfizetést én is próbálom ilyenkor,de ritkán segít.

evilany

Tünde fokhagymát nem rakok bele.
Sajnálom!!!:? :(
Kihagyhatom a paradicsomot is a saliból...vagy majd ha megjöttetek összedobom-mindenki megmondja mit kér bele :D

Max inni hozzatok,abból nincs választékom.

Évi sütit hozol?Ezért sütök? :D

Klárika köszönöm szépen!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Lesz többféle :wink:

evilany

Tündi,ugyanakkor ha már pótolgatunk mellé tápit,máris nem csak anyatejes,lehet h.igényli a teát...nemtom én se...csak találgatom,mikor mire vágyik :)

evilany

Csemeték gyönyörűek!

Bekri
Nagyon igaz, amit a szopiról írtál! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Annyiban más nálunk a dolog, hogy Katus éjszaka is szopizik. (igaz, ő pici, 4 hónaposan 6,5 kiló :wink: )

Rossz fog
Kezeltetni kell! Szoptatás alatt is! Életveszélyes gyulladások alakulhatnak ki egy rossz fogból!
A mostani melegedős idő meg kedvez a gyulladások kialakulásának!

Évi
Gyakori, 2 oldali szoptatással, kb. 24-36 óra alatt lehet növelni a tejmennyiséget, mindenféle bogyó nélkül!

Szilvás
Nem játszik az is szerepet, hogy Te is nyugodtabb vagy, mióta kap tápszert Enci?

Katus nem érzékeny arra, hogy én mit eszem...

Tünde
Én nem teáztatok, az üres tea, csak foglalja a helyet a pici pocakban. Az anyatej 80%-a legalább víz!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
3-4. hónap környékén is van egy fejlődési ugrás!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Igen tudom...de látszólag sem jön a tej,nyomkodom én is,alig cseppen ki valami ilyenkor.Most viszont evett megint,60-at(!!??) de úgy jóllakott hogy a mérlegen már aludt...érdekes.
2 oldalról szoptatok,általában mindig.

evilany

Ha elalszik, akkor biztosan elég az neki.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!!!

Évi nekem is szokott ilyen lenni sőt elég sokszor van igen kevés a tej én ezért is akarom hamar kezdeni a hozzátáplálást vettünk Lilinek egy hatodik féle tápit ami most jött forgalomba kifejezetten hasfájós babáknak hát ez sem kell neki mindegy majd kinálgatom hátha egyszer rá izleli magát de kétlem!!Énis kelek este 3 óránként szoptatni viszont én azt veszem észre Lili nem eszik sokat csak ürül a pocak és kell nyöszörög és én szopiztatom nem várom meg hogy sírjon,szegény sírt már eleget.Lehet ha hagynám aludna tovább vagy nem nem tudom de igy van hogy 5 percig szopizik és nem kel neki több,de az azért is lehet mert száraz a levegő nekem is nagyon szárad a torkom és lehet neki is sőt biztos!Tea pillanatnyilag tölti a hasat de nincs tápértéke,két etetés között kinálgasd vele a teát etetés után közvetlen ne mert akkor még éhes inkább szopizon,nah nem beleszólni akarok én csak vélemény.

Ircsi Katus nem nagy pont jó a mérete!! :lol: :lol: :lol:

Talisok nektek már jó főznek rátok hmm irigy vagyok Csillag rád nem egész hétvégén főztem elég volt!!!

Cicc én a helyedben nem játszanék a melleddel menj dokihoz most míg nem késő,tudod én huztam és sajnos fel kellett vágni sajnos nem játék én tuti mennék első jelre ha valami gond lenne vele mert az utolsó elenségemnek sem kívánom amit én áttéltem akkor!!!

Dia,Szilvás nálatok milyen egy hétvége ti hogy tudtok főzni,hisz nagy a család!!??

Tina gratulálok!!a Fogyáshoz!!!

Maccs hiányzol,Barbcsi??!!Melicsh!!???

Nekünk uh nagy felesleg volt,5 kor ehetett utoljára Lili erre 8-ra volt időpont és behívtak 9 kor végig sírt szegény éhes volt nagyon!És mikor bevittük szólítottak is és ránézésre szerintem látszik nah meg a doki uhzta is és közben megkérdezte fiú-vagy lány :shock: :shock: :shock: :shock: hát ennyit erről többet nem viszem sehova elegem van mindenből ebből az egészségügyből,elegem teljesen!!!Most úgy nézki kicsit job ba pocakjának remélem így marad!!

Szilvás Lili oltás után ugyan így aludt hihi kapott kupot is szóval használd ki nálunk ez 3 napig tartott!!!

Kép
bévi

Kép

Hercegnőm imádom!!!

Kép
bévi

Bévi
Nagyon aranyos!
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

háááát, nem tudom, nekem ezzel a "szopi közben termelődik a tej" dologgal kapcsolatban erős kétségeim vannak... azt mivel magyarázzuk, hogy volt, hogy 1,5 órán keresztül szopizott, és össz-vissz 40 gramm volt az eredménye... illetve éjjel ha kimarad egy szopi, akkor szétdurrannak a cicik???

pótlás :arrow: nálunk pillanatnyilag az a helyzet, hogy van, hogy egy hétig se kell hozzápótolni, aztán pár napig kell naponta 1x vagy 2x...
és nem tudom megfejteni, hogy mitől függ... volt, hogy nem pihentem és sok tejem volt, aztán pihentem és alig volt tejcsi... ettem valamit, és szét durrantak a cicik, pár nap múlva ugyanazt ettem és megint pótlás kellett...
próbáltam megfejteni, hogyan működök, de nem sikerült... :shock:

Csillag miattam nem kell ügyet csinálni a kajából... ha a többiek megeszik, akkor meg pláne nem!

Kép
gtunde75

sziasztok szép estét !

Nagyon elfáradtam elmentünk bevásárolni csak enni jöttünk haza és már mentünk is tovább de még így sincs meg minden a listáról :( mivel itt a nyakunkon a keresztelő jönnek a vendégek nem semmi rohanásban vagyok,vagyunk. 5 kor értünk haza reggeltől azután gyorsan össze takarítottunk és főztem egy kis hús levest és mákos gubát mivel az hamar megvan :) befogtam a család minden tagját csinálni valamit :)

Cicimről annyit jobban van most már csak kicsit fájt segített a flektor gél és persze Bencus mert ki szivatam szegénykémmel, közben rájöttem mi okozta éjjel Bencike ahogy alszik cuppog és ingerli a cicim ami persze elkezd folyni na most igy 3-4 alakalommal öltözködnöm kell és a fűtésünk begolyózott egyszer nagyon meleg van egyszer fázok 2 napja arra ébredtem a mellem fázik persze nyakig tejes voltam és így megfázott :( ezért éreztem hogy szúr a hátam is .

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Közismertek a különféle gyógynövényekből készült „szoptatós teák”, amelyek
leggyakoribb összetevői az édeskömény magja, a koriandermag, a kamillavirágzat,
a citromfű, a borrágófű levele, a benedekfű levele, az ánizstermés, a csillagánizs/
kínai ánizs termése, a csalánlevél, a fekete nadálytő levele, valamint
a görögszénamag/lepkeszegmag. Jóllehet ez utóbbi különösen kedvelt komponens,
nagyobb mennyiségben fogyasztva veszélyt jelenthet a szoptatott gyermekre
kumarintartalma és vércukorszint-csökkentő hatása miatt. Erős allergén
hatásán kívül tartós alkalmazása téves diagnózis felállításához vezethet, mivel az
újszülött/csecsemő vizeletének jávorfaszirup illatot kölcsönözhet.
http://www.papp-szuleszet.hu/pdf/59.pdf

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza olvasva láttam irta valaki ( szégyellem de nem emlékszem már ki ) hogy én bébi étellel is etetem már Bencust na most a félre értések elkerülése végett nem úgy kel ezt érteni hogy rendesen eszik és jól is lakik vele vagy fél üvegekkel megeszik stb... mert az nem fedné a valóságot csak elkezdtük a próbálkozásokat mivel ki kell tapasztalni mit fogad el és mit nem ez a hozzá táplálás lényege szépen apránként kell adni neki mivel 48 óráig áll el 1 üveg van hogy ki kell dobni hiszen a negyede fogy csak el vagy annyi sem . :) ezt minden képen el akartam mondani :roll:

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Tünde
A mell nem olyan, mint a tejesüveg :wink: (kiürül, újratöltik)
A mirigyek folyamatosan termelik a tejet. A mellet ért ingerlés fokozza a prolaktin (tejelválasztást előidéző hormon) elválasztását.
4-6 órai szoptatás kihagyása csökkenti a prolaktin termelését.
prolaktin termelését csökkenti: stressz, fájdalom, stb.)
Ocxtocyn szopás alatt az izomsejtek összehúzásával segíti a tej kiürülését. (a baba a szopival kb. 30 ml-vel többet tud kiszívni, mint amennyi fejéssel kiüríthető...)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

és egy napon belül sem azonos a tej minősége, mennyisége... reggel általában több, hígabb, a nap folyamán kevesebb, de tápanyagban gazdagabb a tej...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Na frankó(görögszéna mag....) :roll:
Komolyan mondom semmit se lehet,hol ezért hol azért.Egyél változatosan egészségesen mert szoptatsz,de ne egyél semmilyen zöldséget :evil: szinte... na jó lehet enni cukkinit meg salátát de azokat nemigen szeretem,na mindegy.
Ne igyál tejet,ne egyél déligyümölcsöt,stb...pfff

Mi most adtunk mellé tápit du. is és este is,nyelte is,majd meglátjuk.Mindenesetre ahogy nézem az elmúlt 2 hétben gyarapodott össz kb 150 gr-ot ami ugye kevés.

Bévi Lili nagyon szép!!
UH-s doki nagyon okos :evil:
És akkor most mi lesz,felhagytok a szopival?
Teát mindig csak 2 evés közt kínálom,evés után nem,mert 1xadtunk szopi után és jó nagyot hányt :oops: :?

Túrós tészta volt az ebéd,remélem segít,meg elkezdtem a More milket is.

evilany

[quote="evilany"]m írta:evilanyeg elkezdtem a More milket is.

azt tudod, hogy előtte és utána 20 perccel nem ajánlott enni-inni!? csak mert az enyém dobozán ez nincs rajta, csak a forgalmazó weboldalán...

Kép
gtunde75

Jó reggelt
Kép
Mi lazulós ráérős hétvégét tartunk...csinálgatunk ezt azt de csak ráérősen. Tegnap felkerült 2 polc a konyhába,átpakolászom lassan az étkezőt hogy lehessen festeni.Készül a szoba :) Meg hát majd a rajzok a falra,az időigényes lesz. Ma sütök,meg megyünk a praktikerbe,babakocsival,sétálunk is legalább.
Kisfiam éjjel 2x evett(este utoljára 11-kor...)2-kor és 5-kor,óramű pontossággal tartja a 3 órát.Hát ez van. Az 5 órás evés után úgy döntött,játsszunk :wink: hát játszottunk,odacsücsült az apja ölébe,és mókáztunk...most kéne egyen,erre nem elaludt a pihenőszékben? :lol: :roll:

Tündi,igen,olvastam a dobozon,köszi..(bár ott csak az ivás van de akkor nem is eszek)

Dia,Bence jót horgászott? :lol: :lol: jó dumája van,olyan lesz mint az apja :) elszórakoztatnak!

evilany

Sziasztok,

Szép vasárnapot!

Tettem fel a gmailre az albumomba 2 képet, hogy hogyan is nézek ki most. Szebb és fiatalabb nem lettem :lol: csak vékonyabb 8)
xtina75

Jó reggelt!

Khm...reggel már odébb van mondjuk, de mindegy.

Bévi miért nem lepődök meg a hasi uh eredményén? :roll: Komolyan mondom vicc ez az eü....

A hétvége olyan, mint a hétköznap. Mind a két gyerekem nyugodt, eljátszik magának is, így nem gond a főzés sem. :wink: de nagyon nagy szerencsém van ezekkel a srácokkal, így azért könnyű....

Évi hát humora az van a gyereknek (is). A horgászás egészen addig ment míg tesóm a barátnőjével és annak kutyájával meg nem jelent, onnantól már szaladgált inkább. Persze halat nem fogtunk. Nincs is sok hal abban a tóban, na meg nem olyan profi a felszerelése sem.
Még jó, hogy azért csináltam a körethez stefánia vagdaltat. Mondjuk mind a kettő csak fújjogott.... :twisted:

Tina wáóóóóóóóóóóóóó Ez igen! Nagyon csinos és nagyon vékony vagy! Gratulálok! De most aztán már hízzál.....legalább pocakra :wink:

Én eszem mindent: borsó, zöldbab, lencse, fasírozott, stb. Kimondott "K" betűseket nem (karfiol, karalábé, káposzta) és iszom a Mecsek baby teát is.....Áronnak nincs baja tőle, nem fáj a hasa. Igaz, Bencénél is mindent ehettem.
De tényleg úgy van ahogy Évi írta: egy kismama egyen váltosatosan, de ha megnézed a tiltólistát szinte semmi nem marad rajta. :?

No megyek a dolgomra....

királylány

Szép napot Mindenkinek!

Cicc-örülök,hogy jobb a cicid...

Évi-Tomika hogy van?

Mi is tegnap kipróbáltuk az almát :)
Persze csak egy "jégkockányi" méretet :D
Ízlett neki...még a kanál dolog is tetszett Gergőmnek.Csak úgy cuppogott :P

Babák gyönyörűek

Bévi-kis hercegnő!!!! :D

Tünde-nem fáradtság,szívesen csinálom!!!

(persze ha a nagyságos Úr nem szól bele) :D :wink:
De megoldom mindig....max a kezemben van....a család többi tagja sem éhezhet,mert Gergőmnek épp nyűgje van :)

Na ma sok melóm lesz.
Kaptam 2 takarítógépet tegnap este...vissza van még egy ágyikó :(
Meg a cementlap :(

A piskótát is meg kell csinálnom,hogy már ma elkészüljön a Sharlotte torta. :)
Remélem jó lesz.
Sajna gázon még nem sütöttem sütit :(
Majd odafigyelek :D

Na lépek is a dolgomra nem rontom itt tovább a levegőt!

Többiek merre járnak???????

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó reggelt!

Tina!
Le a kalappal! :)

Talán egy kis segítség az altatáshoz:
http://bebilap.hu/csecsemogondozas/aludj.htm

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok!

Dia, Évi, egyet értek: nehéz így változatosan étkezni... Évi, szerintem ha már nagyobbak lesznek a gyerekek, fejlettebb lesz a gyomruk is, mozogni is jobban tudnak --- a pukikat is jobban el tudják intézni. Én ebben reménykedek :)

Tünde, reggel azért van olyan sok tej, mert előző nap egész nap stimulálta a cicit a baba. Éjszaka pedig ez a sok inger kimaradt, de a szervezet emlékszik, hogy kell a tej, dolgoznia kell. Tehát, igen, félig valóban azért van olyan sok tej reggel, mert nem szopizott a baba, de ennek a hátterében az van, amit írtam. Ha megnézed, napközben mennyit szopizik és azt átvetíted az éjszaka óráira (nem tudom, nálad mennyit alszik Zoé, Bálint kb. 8 órát alszik éjjel), akkor látod, hogy amennyi reggel van, az nem is olyan sok! Szóval, napközben Bálint 8 óra alatt azért nem 250 ml-t eszik (nekem ennyi jön reggel, ha mégis 8 óra szopizás nélkül telik el).

A "másfél óra alatt 40 ml-t eszik" - erre nem tudok mit mondani. Másfél órán keresztül folyamatosan erőteljesen szívja? Bálintnak kb. újszülött korától pár hetes koráig volt olyan, hogy ilyen hosszan szopizott és ennyi jött. Most már kezd ő is tök ügyes lenni, gyorsabban végez...

Vanilla, cici-megfázás :(

Tina, a le a kalappal a 27 kiló mínusz előtt. Szenzációs vagy! Sok kitartást kívánok, hogy ne is jöjjenek vissza!

Bévi, ez az orvos... hát nem csodálom, hogy kiakadtál, teljesen jogosan...

Vanilla, én írtam, hogy Bence eszik bébikaját. Nem írtam, hogy két-három üveggel vagy csak egy negyeddel eszik meg belőle.

Évilány, én se fogok problémát csinálni belőle, ha tápszerrel kell majd pótolni, Kristófnál így volt. De amíg tudom és mindkettőnknek jó így, addig anyatej megy kizárólag.

Gépi fejés: nem próbáltam, de sokan azt mondják, hogy fájdalmas. Lehet, hogy a kézivel tovább tart, de kevesebb kárt okozok a ciciknek vele. Az nagyon nem jó, ha fáj, nekem emiatt van egy olyan sejtésem, hogy ezzel csak ártasz magadnak és a tejtermelésnek.

Na, mennem kell... Szép vasárnapot!

bekri

[quote="bekri"]S írta:bekriziasztok!

nem tudom, nálad mennyit alszik Zoé, Bálint kb. 8 órát alszik éjjel

ááááááá... max egy etetés marad ki, azaz a leghosszabb idő: 6 óra, ami két szoptatás között kimarad, és mivel nem alszik el rögtön az esti utolsó evés után, ezért azt kell mondjam, hogy jó, ha 4-5 órát alszik éjjel egyhuzamban... (kivétel, amikor tápit kap utsó evésre... akkor sokkal többet alszik :arrow: tán kevés a tejem???)

természetesen a másfél órás szoptatás nem általános, de volt rá példa nem is olyan rég... ha van elég tej, akkor 10-15 perc alatt végez!

én értem, amit mondasz és el is fogadom, de nálunk valahogy nem működik...

Kép
gtunde75

Huhh kalandos séta volt,szoptattam a praktiker pelenkázóban a wc-n ülve :oops: :roll: de legalább van pelenkázó helyiség...

evilany

Tina
Nagyon jól nézel ki!

Tünde
Másfél órás szopinál végi szívott-nyelt Zoé, vagy csak cumizott?
Katus reklamál, ha már nem jön tej és ő még enne... Viszont van, hogy csak a cumizás kell (komfortszopi... :wink: )
Tápszer lassabban ürül ki a pocakból!

Mi történt Évi?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Figyelem, ahogy apa játszik...

Kép
Vesztett... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hogy még inkább felfedezhesd a kisbabádban rejlő csodát...
Az OkosBaba új ingyenes e-mail tanfolyama szülőknek!

http://www.okosbaba.hu/e-mail-tanfolyam

Clárika
Kép
clárika

[quote="clárika"]H írta:clárikaogy még inkább felfedezhesd a kisbabádban rejlő csodát...
Az OkosBaba új ingyenes e-mail tanfolyama szülőknek!

http://www.okosbaba.hu/e-mail-tanfolyam

Ezk nagyon jók! :lol: :lol: :lol: :lol:
Meg a Baby Einstein...

Egy csomó játékos fejlesztő feladat van az "Anya, taníts engem" könyvben is...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?