A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 3 gyermekes anyuk

Uxi
Szuper!!! Olajozzátok meg az ajtót. :lol:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Úgy látszik, csak mutiba aludt, ma éjjel a szokásos volt... de legalább bemutatta, hogy ilyet is tud.

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: kis rafkós gyerek, megmutatja h mit tud de aztán ügyel rá h el ne kényelmesedj! 8)

Köv héten megyek az istenhegyi géndiagnosztikai kp-ba Hajdu dokinőhöz. Nála csináltatom meg a 32. heti genetikai uh-t. Annyira mondogatta a dokim h végülis ráálltam. Hát remélem nem lel semmit se.
Annyi dolgom van és csajok úgy de úgy repül az idő....persze nagyon várom h már lássam a babát de közben meg csak kapkodom a fejem ezen a felgyorsult világon. Olyan jó lenne ha néha le lehetne lassulni de nem lehet pláne nem 2 interaktív kölök mellett. Már nov van. És 3 hét és itt az első advent is...najó 3,5 hét. de durva. :roll:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

uxi, én ilyenkor elemzek, gondolom te is.nagyon fáradt volt tegnapelőtt, tegnap később aludt sokat, kevesebbet evett ,mást evett, stb mit találtál???
süni69

Uxi,
de legalabb van remény! tud aludni Samu, csak ki kell talalni, hogyan? kitartas!!!
s.orsi

nono, mi ez a 32. heti genetikai UH???nekem ez új, ilyenről én még nem hallottam...tényleg nagyon repül az idő,mindjárt a kezedben ringathatod a picurkádat!!!
süni69

süni: itthon van 4 uh. egy amikor megnézik h jó helyre ágyazódott e be a 6-8 hét körül. Egy a 12. heti genetikai a tarkóredő meg társai aztán a 18-20 hét körül akkor is hasonlókat néznek aztán a 32. hetin is addigra mindene kialakult vese, máj szív stb és ha eltérés van ott észre lehet már venni. Elvileg ez az ucsó és orvos függő h a lepény érettségi fokát nézik e még később vagy ha a baba nem jól helyezkedett el akkor azt is megnézik h faros e vagy haránt fexik stb. Persze sokszor ennél több is van ugy nem beszélve plusz 4d-s anyuci pénzét lehúzós fotós csinálós műsorokról...khm, én is voltam már ilyenen. 8)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

nono, ja így oké, nálam is volt ennyi, és pénzes is persze,saját megnyugtatásra, csak azt hittem ez olyasmi mint a 18.heti, nekem csak azt hívták genetikainak
süni69

Süni, persze hogy elemzek, sejtem is az okot. Csak nem írtam le, mert még nem vagyok teljesen biztos benne, több is lehet. :wink:

Amit változtattam: vacsorára gabonapép gyümölccsel (tejpép nem ment), délutáni alvás: egyedül alszik el, ezt 3 nap alatt értem el, nem hagyom cicin elaludni, ébren teszem le. Első nap 20 percig sírt, bementem hozzá 2 percenként megnyugtatni, második nap 5 perc alatt elaludt, harmadik naptól szépen leteszem és alszik, rájött, hogy cici nélkül kell elaludni.

Egyelőre ennyi, illetve tegnap már este is egyedül aludt el (kb 5 perc alatt), és az első ébredésnél pár napja nem szoptatom meg. A többinél igen, de szép lassan megpróbálom kitolni, hogy hajnalig nem kap majd.

Már most is sokkal jobb, nem kel óránként, csak 2-3- szor egy éjjel. Ez a 8-10-hez képest királyság. :D

És mióta nem zabál egész éjjel, logikusan sokkal többet eszik nap közben is, ezért nem olyan éhes éjjel, tehát nem eszik egész éjjel... :wink:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2010.11.03 10:38-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

Azta Nono, már 32. hét :shock: . Még csak most derült ki, hogy babát vársz...

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: 31 hét (még csak). De nekem még nagyon soknak tűnik ami hátra van. Iszonyat nehéz...nem kapok levegőt. Tegnap azt hittem megfordul Lili. Annyit izgett és rúgott...szép lassan át is fordult...360fokban.....hullajó. Befordulhatna már. Szegényem úgy belejött h mindjá 360fokban csinálta. Most úgy fexik h nem kapok levegőt és szédülök. Ma csak 3x kellett leülnöm ahol voltam mert majdnem elájultam. Nem látok sztem a vérnyomim is a béka segge alatt. Iszonyat impotens napom van. Pedig jó a kedvem de ez h nem bírok mozdulni....ez kész. Már legalább 2kg körül van a jány sztem....múltkor 1640gr volt egy héttel több de ez végig megmaradt és sztem egy héttel elöbb is fogant....mostanra sztem közelebb van a 2kg-hoz. De messze még a 9 hét....jó lenne nem kihúzni addig. Ellátni is alig bírom a meglévő kettőt ilyen ájulósan. pedig annyi progi tervem volt mert a héten ovi szünet van. Ha apa nem lenne itthon meghalnék az tuti, de szabit vett ki szerencsére. Hát ez van...terhes már nagyon ez a vége...aludni nem megy fj midennhol a edrekam a csípőm a szeméremcsontom vagymim...erről se tudtam míg nem lettem terhes, a méhszájam is szokott...na ezt meg pláne nem tudtam h van ilyenem míg nem fájt veszett....elhíztam mint egy malacállat....na bocs a rinyát befejezem.

Megvan a kórházi motyinka 80%-a meg a babaholmi nagyjából. Még mosnom kéne de nincs mibe pakolnom....el akartunk menni az ikeaba egy kisszekrényt venni de ilyen állapotban nem tudok. Jó érzés h azért majdnem készen vagyunk. Mondjuk ez nálam vmi rögeszme h a 34. hétre el akarok készülni mindennel, így volt a meglévő kettőnél is...más meg a 39. héten kap észbe h hej nincs is meg a kórházi holmija. 8)

dr_nono

csajok 3 hét és advent. eeeez nagyon durva, most néztem....el sem hiszem. :shock:

dr_nono

nem tetszik a 16 fokos november. jobban szeretem ha az időszaknak megfelelő a hőmérséklet is. remélem nem 15 fokos karácsonyunk lesz. az olyan illúzió romboló mikor le kell húznom a redőnyt h lássuk h világít a karifa.

dr_nono

Hali!

Én még csak 24.hetes vok de már nekem is néha tele az édes hócipőm :wink: :wink: ...ma épp azon akadtam ki hogy az épp esedékes borotválkozásom ott :oops:(bocsi) alig sikerült...már nem látom a pocaktól....és a kicsi cipőjét is már nagy kín ráadni reggelente..és még hol a végeeeeeeee :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

nono,panny, írjak egy csúnyát?? :oops: ez mind okés amit írtok, még emlékszem rá, és ez még rosszabbodni fog,de valamit valamiért !!De mikor szülés után jó pár héttel még mindig nem kapsz levegőt, mert sok a kiló ,és iszonyat fáj a hát a derék, mert megint nem lehet aludni, nagy a cici és nehéz is, és háát még mindig nem látod ott,na az szerintem borzasztóbb...kitartás!!!!
uxi, ez a gabonapép találmány szuper, enélkül én is már nem is tom mit csináltam volna,ügyes gyerkőc a Samu!!!
süni69

Mi is elkezdunk hozzatatplalodni valszinu. egyszeruen nem hizik a pici. tejem mennyisége valtozo. hétvégén lehet megkostoltatom vele a répat...

Egcsi,
mizujs?
s.orsi

Uxi, milyen gabonapépet adsz? Mármint ez a neve és milyen márkájú?
Tündi is már ritkábban ébred, mi most kb 4-5 x-i ébredéseknél tartunk. De nem csináltam semmit vele, magától alszik többet. Majd szép lassan megérik az átalvásra. Mondjuk én ritka kevés alvással élek, éjfél előtt ritkán szállok le a netről és éjszaka is állandóan felriadok és lesem az épp aktuális babánkat. :D Reggel fél7 körül ébred az egész család.

Voltunk vidámparkban elsején. Alig volt pár lézengő, olyan kedves volt minden játékkezelő, állandóan poénkodtak. Nagyon jól éreztük magunkat. Szerencsére nincs hova menni mindszentek napján (mármint temetőbe),kevés rokonunk van mindkettőnknek.

Nono, elhiszem, hogy már kényelmetlen a nagy pocak és gondolom már szeretnéd a picit a karodban tartani. :wink: Szerintem a végefelé már röpül az idő, főleg ha elkezdődik a CTG járat.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!
Olvasok ám, csak nincs nagyon mit írnom... :oops:
A mai nap eseménye, hogy munkát kaptam. Nem kerestem, de egy volt kolleganőm felhívott, hogy az asszisztens megy el szülni a fogdoki mellől, lenne-e kedvem ott dolgozni. Talkálkoztam a dokival, tök rendesnek néz ki és a kolleganők is normálisak. Szóval jövő héten kezdek, hétfő-szerda. 3-4 hónap, elvileg utána visszajön a csaj. :)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi, gratula az álláshoz! És erre mondod, hogy nincs mit írni? :wink:

Pókica, DM saját márkás bio gabonapép, 3 féle gabonából van. Ezt keverem reszelt gyümölcshöz, vagy bolti gyümölcspüréhez.

De most mióta nem kajál éjjel annyit, meglódult a hozzátápi, egyik délután pl natúr joghurtba tettem ezt a gabonás cuccot, meg reszeltem bele sajtot, kápia paprikát, azt is megette. Korábban ilyenekhez hozzá nem nyúlt volna.

Próbálkozunk darabos kajával is,de abból nem fogyaszt sokat.

KépKépKépKépKép
uxi

Szeretek a DM-ben vásárolni, jó dolgok vannak ott. Tündi pont fordítva van mint Samu, Ő a darabos kaját eszi, a pépeset sosem szerette. Az kell neki amit mi eszünk.
Tegnap birkapöri volt krumplival, ő krumpli darabokat kapott szaftba mártva. Hát ez van.
Azt én is észrevettem, ha kevesebbszer ébred éjjel, akkor nappal jóval többet eszik. Előbb utóbb átállnak a bagolyból normál üzemmódba. :D

Egcsi, gratula az álláshoz. Te eddig otthon voltál a gyerekekkel mint itt a főállású anya?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica
Igen is meg nem is. Miután elvégeztem a fogorvosi asszisztens sulit 2OO5-ben, dolgoztam másfél évet, aztán visszamentem suliba.
Max. jövő nyárig maradok itt is, remélhetőleg utána szülök. :D

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

a tegnapi nap kemény volt. Du-n még semmi bajom nem volt aztán este 2-5 perc között váltakozóan fájások törtek rám de mivel szültem már 2-t ezek nem azok a falat kaparós extra fájások voltak hanem inkább csak mint amikor gyakorlatozik a méh de rendszeresek. A végén már egy óra után fájni is kezdett, akkor vettem be 4 mg-t (miért csak akkor jutott eszembe?...ne kérdezzétek ) és meleg vízzel h ellazuljak letusoltam utána már semmi bajom nem volt de arra tudok tippelni h befordult a kiscsaj és a feje beállt a méhszájba és ez válthatta ki. Csüt-ön menek Hajduh dokihoz majd kiderül igazam volt e. Ma meg fáj a szemérem csontom meg ott beljebb is szval lehet h ez volt az oka a tegnapi napnak. Azé erösen elgondokoztam rajta h most dobjam össze sebtiben a kórházi csomim? Aztán nem vitt rá a lélek mert éjjel volt. de nem kellett eddig legalábbis. Most még korai lenne nagyon attól függetlenül h már terhes vagyok de veszett. De a betöltött 36. hét után nicns kifogásom ellene. Hízni itthon is lehet, nekem is könnyebb lenne (vagynem).

dr_nono

Nono
Csak lassan azokkal a fájásokkal! Még bent kell maradni a kisasszonynak egy darabig! 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

háj. még egyben és remélem pár hétig így is marad. Majd nyomjátok az orrom alá ezt a bejegyzést mikor a 40.hétre szülök, jó? :lol:

A hétvége ütős volt de a zárt fórumon ahova költözött a januári csapat többen is írták h nincsenek jól szval remélem csak a front. Nagyon gáz volt. Pénteken...hú na az semmi nem volt ahhoz képest amit szombaton csinált a hasam. 4 órán át de már könnykicsordulós szétszakadós fájás érzés rendszertelenül. Össze is tettem a kórházi motyinkám, tudomásul vettem h a 4mg most nem hatott és már el akartam indulni de nem vette fel a dokim. Gondoltam 15 percen nem múlik és bevettem még 3mg-t. És akkor kezdett el hatni 7db mg együtt. Nagyon kimerültem és fáradt voltam és mire hatott be is aludtam a kanapén. Gyerekek nagyinál voltak szval senki nem zavart, apa is hagyott éjfélkor ébredtem de már csak a kövekkel teli érzés meg az a tipikus szétmegy a csípőm nem jó sehogy feküdni. Vasárnap ágyban voltam egész nap ill egy órát a kanapén ücsörögtem és kivasalgattam ülve Lili baba holmiját meg betettem a maradékot mosni. De ezek nem voltak megerőltetőek.
Ma be kéne mennem a dokimhoz de apa dolgozik és nincs aki elvigyen és nem vállalom a hosszú városon át utat mert reggel én vittem a csapatot ovi/böli és már éreztem h ez nem jó. Szval most itt ücsörgök, megreggeliztem miközben írogatok de menek és eldőlök. Anno a meglévő két törpénél is a 32. héten voltam pánikkörön a kórházban.....vagy ez vmi sajátos tulajdonságom vagy nem tom. Csütörtökön amúgy is mennem kéne Hajdu dokihoz (ha apa elvisz elmegyekl) de nem merek nekivágni az útnak egyedül. Hócipő....

dr_nono

Nono, pihengessél csak!
Jó lenne ha csütörtökön be tudnál menni, esetleg apa kivehetne pár szabad órát míg elvisz és hazahoz. Lehet az erős fájásokkal történt ott lent valami a méhszájnál, tovább nyílt és jó lenne tudni hogy állsz. Már csak megnyugtatásképpen is. Egy hónapot még mindenképp bent kell maradnia a picinek!
Pihenj csak és nyugalom!

Tündim éjjel már csak 2x ébredt, az utóbbi napokban 2-3 alkalommá rövidült a sok éjjeli ébredés. Viszont nappal új rendszert vezetett be. 12-13 óra közt alszik 1 órát, majd este 7 körül alszik el éjjelre az addigi 8-fél9 helyett. Most jól bevacsizott, kapott szendvicset és utána körtét nasinak.

Uxi, nálatok mi újság?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Változó napjaink vannak. Most 2-3 keléssel elvan. Kicsit náthás is.

Képzeljétek, írtam a Nestlének, mert a múltkor majdnem megvettem egy babapudingot Samunak, amiben a magyar leírásban nem szerepelt a szentjánoskenyérmag-liszt. Még jó, hogy megnéztem rajta más nyelven is, németül, franciául ott volt, hogy bizony van benne.

Megköszönték, hogy szóltam nekik, s kérték a címünket, küldenek valami csomagot Samunak. Levelem hatására átnézték a címkéket, és ahol kellett, újat gyártottak :wink: .
Persze azt is írták, hogy ez az adalékanyag nem szerepel a különösen allergén cuccok listáján, tehát nem kell rá külön felhívni a figyelmet, de nem is ezt reklamáltam, hanem hogy egyáltalán nem tüntették fel a magyar leírásban, szerintem az meg kötelező lenne.

KépKépKépKépKép
uxi

Samu ma megörvendeztetett minket a második átaludt éjszakájával :D :D :D .

KépKépKépKépKép
uxi

EZ IGEN!!!! :wink:

Nálunk pont fordítva alakult az éjjel, a szokottnál is többet ébredt! :lol:
Most mindenki feszültebb a költözködés miatt, gondolom ragad rá is.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Mi tovabbra sem alszunk jol, 2x kelunk éjjelente és nem mndig alszik vissza egybol. Tobb foga is jon egyszerre Elisanak. és a nagy ujdonsag, ma megkostoltattam vele a répat és nagyon izlett neki!

Nono, voltal végulis a dokinal?? mi ujsag?
s.orsi

sorsi: nem voltam. de megint nem rajtam múlt. Felhívtam h akkor megyek de két üvöltés között csak annyit értettem h szülök, majd hívom. gondolom nem ő szült. aztán nem hívott. Viszont a keményedések jelentősen csökkentek. nagy mennyiségben szedem a mg-ot is és egyre jobban sejtem h csak befordult a csaj mert már a bordáim szokta kitámasztani a csepp kis csülkével és elég ütős érzés. Könyékkel ilyet nem tudott. Meg a front is kemény volt. ÉS ahogy elnézem magam...nem lesz idő elötti baba....kivárja szépen a sorát....pedig szerettem volna vele karácsonyizni de úgy látszik még albérel egy darabig. Azt nem szeretném ha karikor jönne ki...megviselne h a szentestét egy kórházi priccsen kellene töltenem no és az is ha midnen szenteste közölné utálja h ekkor van a szülinapja. Mondhatnám neki h jányom te hibád nem az anyán múlik mikor szül... :lol: sztem nem érdekelné a magyarázat. 8)

Képzeljétek h járt a kétévesem a magánböliben:
nem ette meg az ebédet a böliben mert nem kívánta, amit adtak neki. És aki nem eszi meg, annak nem adnak sütit, mert az járt volna az ebéd után. Kijött a fiam és nem kapta meg a sütijét. Képesek voltak inkább üres hassal elküldeni, mondván süti nincs ebéd helyett. Ad 1. egy kisgyereknek nem mutogatok sütit ebéd elött ha igen vessek magamra, ad 2. ha már fizetek érte adják csak oda neki. Persze a fiam is sérelmezte és mondta is a kocsiban, hogy büntessük meg őket. Ha szólok vagy balhézok a saját gyerekemmel cseszek ki, mert ha nem látom akkor tuti napközben betartanak majd neki. Ezt nem akarom. Sakk matt....egy biztos, ha Lili 2 évesen böcslibe megy ide nem fog. És kész.

Múltkor is volt egy klassz húzásuk, minden ebéd után megiszik 2-3 dl gyümölcslevet a kismanó. Ha nem adok neki csak vizet inkább nem iszik. Így kapja. Anno a lánykám is cukros löttyökön élt és mára nőtte ki, már szereti a vizet a fiam is szeretni fogja de nem erőltetem. Minden nap egy kulacsot adok be vele, ebéd után/közben ha szomjas adják oda neki. Még az állami bölcsibe is be lehet vinni személyre szóló teát vagy gy.levet ha akarunk. De ők nem adták oda neki többször, mondván igyon vizet mert nem fog enni rendesen (sztetek mennyi vizet ivott?). Eszik. Sokkal többet mint a lányom bármikor. És nekem sokkal fontosabb, hogy a folyadék bevitele meglegyen semmint az, hogy két kanállal többet egyen. De ők nevelik.....

De máshova nem tudjuk elvinni. Egyrészt ez a legolcsóbb és ez is iszonyat megterhelő anyagilag már. Másfelöl jön a baba is és ha átszoktataom és az se lesz jó és még a böli is megviseli? Mert amúgy neki alapvetően nicns gondja ezekkel hisz gyerek szófogad... szval ütősek.....

dr_nono

Nono, azért én azt a sütit becsomagolva elkértem volna, és hazahoztam volna. :wink:

Érdekes, én nem is tudom, hogy esznek a gyerekek az oviban, az ovónők (óvónő? hogy kell ezt írni?:oops::mrgreen: ) sosem mondják, de ha gond lenne, biztos szólnának. Kérdezősködésre nincs idő, ha értük megyek, csak kiküldik őket a csoportból, az óvónők nem jönnek ki.

MOnnyuk ha bemutatják /mondják nekik, hogy ebéd után süti lesz, akkor nem csoda, ha nem nagyon esznek.

A gyümölcslé tényleg elvetheti az étvágyat, nem próbáltad még meg hígítva adni? Beni egy időben rákattant, (nálunk ált. csak víz van itthon, de akkor kaptunk több dobozzal is), akkor még simán tudtam neki úgy adni, hogy felhígítottam, harmada gyümölcslé, 2/3 víz, később már ravaszabb lett, és ha túl hígra csináltam, felismerte. :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2010.11.12 08:50-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

Mikor lesz 3 éves a fiad? Jövőre már mehet oviba?

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: semmi gond nicns azzal ha gyümilét iszik a fiam. 8) Mármint nem veszi el az étvágyát. Ha nem adok neki is eszik meg ha adok neki is nekem az a bajom h folyadékot csak ilyen formában iszik ergo ha szomjas adják oda neki és csak azt kértem h ebéd közben vagy ha már ilyen marhák akkor utána adják oda neki közben adjanak vizet ha azt akarnak de utána adják oda!!! Utána se adták....vizet tettek a kulacsába. hazáig sírt h szomjas de a víz nem jó. Én felnőtt vagyok és csak terhesen szeretem a vizet meg nyáron télen csak teák meg gy.levek és társaik mennek. szval megértem és tényleg eszik akkoris ha ilyeneket iszik. szval rá nem igaz h elveszi az étvágyát, egyetlen egy veszi el a kubu de azt meg nem kap. máj 5-én lesz 3 éves de csak szeptembertől mehet oviba. Sajna enyém gyerek higítva se itta meg, ravasz a lelkem. És amúgy ebéd után issza meg nem ebéd elött, itthon leteszem neki ha ebéd közben szomjas lenne ighasson de sose iszik csak utána nyomja be. Szval ezért akadtam ki h ne neveljék mert nem ebéd helyett adtam neki hanem ebéd után és azt is kértem akkor adják. Meg tudod az is bosszantó h fizetek azért h ott van ergo ha azt kérem ezt egye ebéd helyett is meg kéne tenniük. sztem.

dr_nono

Hali!

Még élek. Bencének arcüreggyuszija van. Kedden-csütörtökön témazárót írunk. :roll: Csak ennek a félévnek legyen vége...

Mindenkinek üdv, majd benézek még, most várnak a baktériumok.... :roll:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egyetértek uxival, hogy legalább becsomagolva hazaadhatták volna a sütit. Szerintem biztosan odaadták volna ha elkéred.

Remélem nem lesz harag ezért, de szerintem süti ügyben és víz ügyben is igazuk van a böliben. Tündi még nem is ivott gyümölcslét és még jó darabig nem is fog. Eleve úgy szoktattam a lurkókat, hogy a víz az értékes és legjobb szomjoltó, nem a cukros lötyik.
Én szívesen beíratnám ebbe a bölcsibe a gyerekem, ha nem lennék itthon a legkisebbel. :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

pókica, bocs, de nagyon szép az elmélet, és elvben egyet is értek veled, de így négy gyerekkel nálunk 2-2 az arány, víz-cukros lötyi terén..sajna hiába próbáltam erőltetni a vizet, két babónak nem kellett, kettő meg el volt vele.Most a 7 hónapos nem fogadott el sokáig semmit, amikor elkezdtem a cukros lötyit adni, higítva kapja, pár hét így is eltelt mire mennyiséget volt hajlandó inni.Inkább ez mint a kevés folyadék.Nagy gyerekként ma is büntetésnek érzik a vizet mind a hárman, pedig oviban csak víz volt, itthon háromból kettő vizes baba volt, szóval passz..
Én is azt vallom, h az ovi, isi, ne neveljen helyettem, már persze ha a gyerekem alapvetően normális, és be tud illeszkedni a közösségbe.
Na,a süti az meg jár, ha mást nem anyunak :D
süni69

Egcsi, sok sikert, s kitartást! :D

KépKépKépKépKép
uxi

Csajok, ti nem viselitek nehezebben a többedik gyereket?

Mostanában jöttem rá, hogy Samuval már kicsit türelmetlenebb vagyok, nehezebben viselem a "babadolgokat". Konkrétan az éjszakázásra, a kajálásra, szoptatásra gondolok. Néha azon kapom magam, hogy alig várom, hogy 2-3 éves legyen.

Tudom, akkor meg majd sajnálni fogom, hogy már nem baba, de most nagyon nem bánnám, ha tekernénk kb 2 évet az időn. :roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi,
én épp forditva érzem. Mivel a 3. nalunk egyben az utolso is, én minden percben arra gondolok, h istenem, o is meg fog noni. Nosztalgiam van, h nem fog tobbé senki mozogni a hasamban, nem lesz olyan pici ujszulott babam, aki szopi kozben elszenderedik a boszorkanymosollyal a szajan. Most, h elkezdtuk a hozzatapit, ez is egy plusz kotél ami elszakad, mert mar nem csak szoptatom. és nem tudok ra mérges lenni, amiért egyre rosszabbul alszik éjjel. most atlag 3 kelésnél tartunk, 3 honaposan meg 10 orakat aludt egyben...

Nono,
én a Pokica elveit osztom. Szerintem a bolcsiben kellenek bizonyos keretek, a tobbi gyerek sem inna szivesen a vizet, ha tudjak, h a tarsuk meg gyumolcslét iszik. Nekem nem volt még ilyen taasztalatom, mi vizet iszunk, a gyerekeknek sem adtam soha semmi mast. Olyan nincs, h vki ne szeresse a vizet, erre szerintem nincs alternativa.

Az evés eroltetésével viszont nem értek egyet. A suti nem lehet egy "bonusz" annak, aki megette az ebédet. és élelmiszerrel buntetni nem lehet. Ezzel csak azt érik el, h nem fog szeretni ott enni a gyerek. En minden menzan elmagyaraztam, h nem eroltetem a gyerekeim evését és nem szeretném, ha befejeztetnének velunk egy olyan tanyér ételt, amit nem kér. Az viszont fontos, hogy megkostolja, mielott azt mondja, h o ezt nem szereti. Még egy 2 éves is.
s.orsi

pókica: hidd el h próbáltuk a vizet nagyon sokáig de nem itta inkább szomjazott. Sokáig nem is gondoltam rá h a gyerek egyszerűen nem csípi a vizet, azt hittem elég a folyadék neki annyi amennyi, mikor kapott cukros löttyöt és akkor hirtelen hatalmas menyniségek fogytak ahhoz képest h elötte a vízzel nem. a napi folyadék igénye a nagykönyv szerinti 70%a volt kb meg ill sokszor annyi se mikor csak vizet kapott. A fiam, aki még csak 2,5 éves 3x volt kórházban kiszáradás miatt mert amúgy hajlamos az ivássztrájkra, nem csak a vízzel de a cukros löttyel, a lányom majdnem belehalt egy sima kiszáradásba, ezek után te mit szólnál ha a gyereknek nem adják oda a folyadékot amit küldök? másfelöl kulacsban van nem látszik át miaz ergo a többi nem is tudhatja, másfelöl pedig az állami bölcsiben is beadhatod a teát vagy akármit a gyereknek h adják oda. harmadrészt nem kaja helyett v elött kértem h adják oda hanem mikor befejezte a kaját akkor, tehát még csak az se lehetne igaz h elveszi az étvágyát.

sorsi: én is úgy gondolom kellenek szabályok egy bölcsiben és egy államiban ahol 15 gyerek van mindig több kell h legyen hisz 15 1-3 éves gyereket lekezelni más. másfelöl pont azér tjár magánba h azt a több figyelmet amiért fizetek megkapja. ha túl sok szabályt akarnék akkor mehetne államiba is. de fizetek azlrt h kényeztessék a lehetőségekhez képest.

de nicns harag amiért mások másképp látják remélem? :wink: 8)

dr_nono

Nono, mikor elolvastam süni hozzászólását elkezdtem írni, hogy egy gyerek ha szomjas megissza a vizet is, nem hagyja magát kiszáradni, csakhogy lötyit kapjon. (itt hozzátettem, hogy nálunk mind3 gyerek vizet iszik, kivéve nyaraláskor és néhanapján kólázhatnak. Anett pl ha van szörpi, még azt sem tesz a vizébe, úgy issza. Tehát amit leírtam nem elmélet, hanem gyakorlat)
Aztán mikor elolvastam az utolsó hsz-odat, egyből az jutott eszembe, hogy vajon mi történhetett, hogy ilyen messzire elmennek, csakhogy megkaphassák a gyümölcslevüket. Úgy gondolom ritka, ha egy gyerek direkt nem iszik vizet, kiszárad, ennyire ragaszkodik a lötyijéhez...de hogy egy családban mindkét gyerek ilyen legyen.......?

Süni, még annyit, hogy én pl nem erőltetem a vizet Tündinél sem, még szopizik, ha szomjas, akkor vizet kap, anyatejen és vízen kívül nem is ismer mást. Amit nem ismer, azért nem tud sztrájkolni. :wink:
7 hós korában még szinte csak szopott, kb 9 hónapos volt mikor eljutottunk a néhány kanálnyi kajáig, inni sem kért, alig. De szopott rendesen jó sokat éjjel-nappal. Most is. :lol:

Uxi, Tündivel türelmesebb vagyok fejlődés téren mint az első 2-vel. Nem vártam annyira, hogy üljön, másszon, járjon, hanem csak figyeltem és örülök annak ami van. Pl az éjszakázást amúgy is jól bírom, de emlékszem a fiamnál ilyenkor már aggódtam, hogy vajon mikor lesz már 1 átaludt éjszaka. Most nem várom, ez a természetes, előbb-utóbb eljön az ideje. Nekünk is utolsó gyerek és én is, ahogy s.orsi, kiélvezem. Már az egyedül állást próbálgatja egy ideje és egyre tovább bírja, egyre biztosabban áll, hamarosan elindul. Onnantól már nem olyan babás, lassan vége a csecsemő-korszaknak és ezt sajnálom. Nagyon jó volt, nagyon élveztük és még élvezzük is. :D

A héten átköltözünk, kulcsátadás, festés, hurcolkodás...nem tudom hogy tudok majd jönni.
Nono, pocakod hogy van? Vannak még erős fájogatásaid? Mikor mész dokihoz?
Panny is rég volt... :cry:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

pókica, bocsi, az "elméletet" nem rád értettem, hanem csak úgy általánosságban.Mi is intenzíven voltunk kiszáradás miatt nyáron 17 napig, tehát engem nem érdekel mit iszik, csak igyon!Így is szörnyű volt az a pár hét,amíg nem fogadott el semmit a tejcsin kívül, az meg sajna nem állt már napközben olyan mennyiségben a rendelkezésére,akármit csináltam, amennyi kellett volna.De mivel már elmúlt öt hónapos, elkezdtem a főzeléket, de sajna inni még mindig nem akaródzott.Egy-két hete van(most leszünk hét hónaposak), hogy megissza a bébiitalokat higítva(főzelék után nem hajlandó se szopizni, se tejet üvegből inni ) ,viszont a gyümölcsöt,ha megérzi a kajában, összeszorítja a száját.Én sem értem miért nem vót jó a víz????
Nekem türelmem sokkal kevesebb van így negyedjére (lehet a korom is ludas ebben :( ), de én is élvezem minden percét a fejlődésének, és nem siettetek semmit.
süni69

Sziasztok!

Bekaptunk valami fo*sós- hányingeres cuccot.
Izgulok, nehogy a gyerekere is átmenjen, még csak a férjemmel kínlódunk.

Pókca, igen, ez bennem is megvan, de közben várom is, hogy nagyobb legyen. Lehet azért is, mert nekem még mind kicsi, és eléggé megáradtam már. :wink: Januárban lesz 6 éve, hogy folyamatosan vagy babát várok, vagy szoptatok, vagy mindkettő... És hát 4 év alatt megszületett a 3 gyerek.

KépKépKépKépKép
uxi

Igen Uxi, ez lehet a ludas, h még minden gyerek kicsi vagy pici. Persze, h bele vagy faradva, ki nem lenne?!?
Drukk, h ne menjen a virus végig a csaladon!
s.orsi

pókica. félreérthettél. előszőr vízzel próbálkoztam és elkönyveltem h az én gyerekem nem egy túl sokat iszok típus. Aztán jött csak jó későn a cukros lötty. tehát nem ismerte a cukros löttyöt mégse ivott vizet. Egyik se. de kinőtte a most 5 évesem és már issza a vizet is. a kicsi viszont a maga 2,5 évével még nem tart itt és nem ment a cukros lötty a kaja rovására. Ha éhes eszik akkoris ha iszik cukrosakat.

uxi: nekem ugyan 5 év alatt jött össze a 3 gyerek, 3 terhesség stb. Nem tudom még hogy állok hozzá. Várom nagyon h babázhassak de már most tudom h két évesen Lili megy bölibe én meg beállok a nagyok világába dolgozni. most a terhességből van már elegem. h alig bírok mozogni h ráül a hasam a lábamra ha vezetek és olyan nehéz vezetni h meghíztam és mr fájdogál a derekam is. tudom sokan azt mondják h bírd ki de aki csinálja annak az a hátralevő idő sok ám még pedig repül az idő és nem is szeretem h repül de most jó lenne ezen a szakaszán túllennem az életemnek. Ahogy vártam az egyetem végét úgy várom a terhesség végét. Azt h kisbaba lesz a háznál olyan szuper, nehéz is de szuper, azt a részét imádtam eddig remélem most is így lesz.
Hátha csak vmi rosszat ettetek és nem vírus. remélem nem megy át a gyerekekre.

panny? fanetta?

dr_nono

Csajok, kész vagyok. Nem tom, vírus-e, de bennem ma semmi folyadék nem maradt meg. :( evésről meg álmodni sem merek... Délben majdnem elájultam.
Nagyon remélem, hogy a gyerekere nem megy át. Egyelőre nincs jele.

Viszont egyik doki sem tudta biztosan megmondani, hogy a szoptatással átmegy-e, ha mégis vírus. :roll: Bár lehet, hogy pillanatnyilag nincs is mit szopnia.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi
Jobbulást nektek! Bakker...nem irigyellek. :?
Bennünket a megfázásos téma ért utol, egy hete Berci kezdte, Bencének arcüreggyuszija lett, most meg apjukkal fújjuk az orrunkat felváltva. Hiányzott, mint búcsúban két pofon... :roll:

Fanetta és Panny tényleg eltűntek... :?

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Köszi!

Már sokkal jobb, csak nincs erőm semmire.

Samu végül csak szopott az éjjel, úgy néz ki, maradt annyi tejem, hogy egyen belőle. Bár a negyedik alkalommal már csak a nagy semmit szívta, de minek szopik négyszer?! Így jár, aki túl sokat akar. 8)

KépKépKépKépKép
uxi

de el vagytok tűnve csajok!

dr_nono

Mi megint éjszakázunk, 4-5 szopi/éj. Felmondok. :?

Ráadásul fáj is, mikor szopik, súrolja a foga hegye a mellemet. Nem harap, egyszerűen valahogy olyan a szopitechnikája, hogy hozzámér közben. Mióta kinőtt a felső foga, ez van.
Nappal már nem szopik, nem is kéri, de éjjelre nem fogad el mást. Próbáltam tápot, vizet, cumit, stb. Asszem nekem eddig tartott az igényem, szívesen befejezném már lassan. Kb 1 évig terveztem amúgy is a szoptatást.

De legalább nem kapták el a betegséget, és már mi is meggyógyultunk.:D

KépKépKépKépKép
uxi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?