A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért, az Októberi topicból vagyok! Ne haragudjatok de vannak eladó babaruháim amiket már kinőttünk és alig használtunk majdnem teljesen ujak jelképes összegekért.
Ha valakit érdekel privben irjon!
Egy kis ízelítőt azért rakok ha nem bánjátok.

Kép Kép Kép

Mégegyszer elnézést hogy zavartam, további kellemes babavárást mindenkinek!!! :)

dinuci01

Akit érdekel, ha feliratkozol itt, akkor kapsz egy ingyenes 4 részes sorozatot a szoptatással kapcsolatban:
http://szoptassugyesen.hu/

Snowball nekünk is detto ez van, hogy szívszorító a távolság, nem jó. Rossz hogy nem lehet csak úgy összejönni a családdal, sok szervezés és pénz ha össze akartok ülni egy asztalhoz, tök megértem. A tv paprikát nagyon hiányoltuk az elején, de már úgy megszoktam a kaliforniait, már a töltött paprikát is megcsinálom belőle, azzal is jó. Na az ritkaság jó paradicsomot kifogni. Itt az a baj hogy minden van egész évben, de az év nagy részében tök ízetlenek. Nagyon helyes az akvárium!

Kat köszönöm az e-mailt, megkaptam! Mi is vízforralót használunk mert jó gyors. De a babavizeken az van (már nem is emlékszem melyiken van tuti rajta, narancssárga címkés talán) hogy 1 éves korig azt is forralni kell.

Csicsi jobbulást Pepinek, reméljük hamar túl lesz rajta! Gyorsan a tettek mezejére léptél hal ügyben, fotó? Túlhordásnál se csinálnak semmit. Kapsz egy időpontot a kiírt időpont után 10 napra, ha addig nem indul be magától, akkor kell bemenni a kórházba és akkor indítják. De egyébként semmi. Én túlhordtam majd egy héttel és előtte utoljára a midwife a 37. hétben látott, több mint három hétig a kutya se nézett rám. Jövő csütörtökön lesz az UH és gondolom akkor kapok is időpontot ha császár, de nem hiszem, annyira nincs tünetem, biztos már feljebb ment a lepény. Érthető hogy már nincs kedved buszozni, ezt a távolságot én is csak kocsival tenném meg. Nem csak kezdőként, hanem sokáig én is féltem az autópályától, főleg a három sávos résztől, pl. a közös M1-M7, mindig az volt a parám hogy két oldalról egyszerre akarok valakivel pont bemenni a középső sávba és összeütközünk. De mióta kint vagyunk és évente többször hazamegyünk és a 2200 km végig autópálya annyira megszerettem hogy el se tudom mondani és főleg az a kedvencem amikor három sáv van legalább, mert akkor a teherautók a két sávban tudják egymást előzgetni, a belső meg megmarad, nem kell utánuk döcögni amíg fél óra alatt sikerül az egyiknek lehagyni a másikat.
Itt nincs ovi, hanem a nursery ahova már beadhatod bármilyen kicsin, fizetős, jó drága.
Az első suli meg 4-11 éves korig van. A babavizet a picihez érted? Mert rá van írva a babavízre hogy 1 éves korig forralni kell azt is.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Jaj a halakat nem úgy értettem hogy meg is vettük,hanem megkérdeztem,hogy nem e lehetne,és mondta hogy DE.Csak ennyi történt,azóta szóba sem került még.Petra jobban van,fáj a torka és kicsit rekett de láza nincs.Mi még nem érzékelünk belőle semmit.
Voltam ma a Müllerbe,beszereztem a betéteket fogalmam sincs már milyen a jó,vettem Tennát is meg éjszakai Alwayst is meg törülközőket.Holnap veszek hintőport meg ilyeneket ha eljutunk odáig.Vettem egy könyvet (Boltkóros babát vár) ezt ajánlották a könyvesboltba,gondolom a pocakom miatt,holnap nekiállok olvasni.
Beszereztük a pepi ajándékait is,majd szombaton csinálok képeket a buliról és rakok fel.
Tegnap felhívtak az albérlőink,hogy nov.végén kiköltöznek Angliába,marha jó,hogy pont karácsony elött,anyagilag azért így jobb volt,na meg ilyenkor kiadni...apa meg örül,hogy akkor megint mennyit lehetünk otthon,ott is alhatunk.Szuper lenne ha Pesten indulna be a szülés.

Snowball

Nagyon jó az akvárium,még nem is láttam ilyet.Van itthon magnéziumom,de úgy tudom az utolsó trimeszterbe már nem ajánlatos.meg szedem az elevitet is minden nap van abban is,de lehet lassan azt is abba hagyom talán még egy dobozzal megeszek.

Kat

Elő is kerestem egy kancsót,de akkor igazából ezt is kikéne főzni.Már annyira sterilek vagyunk-leszünk,hogy aztán meg kiviszem a evegőre a picit attól meg egyből beteg lesz.De szerintem is forralni kell a baba vizet is de van forralónk azzal tényleg két perc.

Nyufó

Annyit megyünk M1-en hogy elöbb utobb majdcsak bele jövök,mondjuk ami a legkeményebb az a parkolás vagy beállni valahova.Hát azért egy túlhordásra több figyelmet is fordíthatnának,tényleg úgy van hogy itt túl sok a vizsgálat ott meg túl kevés.Én azért mindig nagyon várok minden vizsgálatot.Mikor lesz már hétfő :) De akkor most te is láthatod a picurkát.Tényleg,neve?Magyar neve lesz?

Snowball nálatok?Magyar név vagy kevertek valamit?
Kat,nálatok Bálint lesz ugye?

KépKép

KépKép
csicsi84

Haliho!

A mai nap olyan gyorsan telik, pedig semmi kulonoset nem csinalok. Lesem a halakat, hogy hogy tetszik nekik az uj akvarium, es sokkal jobban erzik magukat mint az elozoben. Sajnos elvesztettek egy tarsukat vagy 2 hete, es lelkibetegek voltak, ha lehet ilyet mondani. Elotte, amig 5en voltak, sokkal aktivabbak voltak, utana hogy az egyik megdoglott, lelassultak es mindig elbujtak a gazban. De most ugy tunik hogy jobb kedvuk lett az uj helytol, es ma ha minden igaz kapnak kistesokat :D Nem is olyan hulye allatok ezek a halak :lol:

Nyufo: sajnos en is kenytelen vagyok venni a kaliforniai paprikat, nem vagyok tole elajulva, de jobb, mint a semmi. Meg szerencse, hogy a toltott paprikaert nem rajongok :wink: Pont ma beszeltem anyuval, es megbeszeltuk hogy akkor majd tesommal lesz itt egy idoben. Persze ez sem kozel egyszeru osszehozni, de csak sikerul nagynehezen. Plusz elotte-utana a tobbi nagyszulot kell beiktatni. Aposek karacsonyra jonnek, ok el lesznek intezve egy idore. Hozzatok szoktak latogatni jonni a rokonok? Koszi a linket, majd minjadr meglesem, hogy hogyan lehet feliratkozni. Mindenkepp megteszem, kell az informacio aradat mindenhonnan

Csicsi: na meg jo hogy mondod, hogy nem lehet szedni a magneziumot. Nem szedtem olyan rendszeresen az utobbi idoben, de ezutan csak a terhes vitamint fogom csak szedni. Azt meddig szedjem? Vegig minden nap? En neha elfelejtem. :oops: De itt mikor megkerdeztem, hogy milyen vitamint szedjek, meg kikerekedett a szemuk, hogy azt meg minek? :D Mondta a doki, hogy alapjaban veve, ha normalisan taplalkozom, nem kell szednem vitamint. Es ennyiben is maradtunk. De mindenki mondta hogy erdemes szedni, igy hat sajat indittatasbol magamtol kezdtem el szedni :? Ja, az elso 3 honaban a folsav szedese volt kotelezo, es ennyi. Orulok, hogy tetszik az akvarium. Az allatkereskedesbe volt egy resz, ahogy gyerekeknek valo dolgok voltak, es ott talaltuk ezt a spongyabobosat :D Olyan jopofa volt, meg hat a gyerek is uton van, szerintem ertekelni fogja majd :wink: A kislanyunknak a Molly nevet fogjuk adni :) Nektek mi lesz a Babo neve?

Kép

Kép
snowball

Snowball és a többiek:
Csak benézőben, de láttam, felmerült a kérdés.
A terhesvitamint bármeddig lehet szedni, a legelején ajánlott különösen a 12. hétig, a folsav tartalom miatt. De ártani ilyenkor sem árt, sőt, sokan javasolják még szoptatás alatt is. Czeizel, aki bár maga is érintett a magzatvédő-vitamin bizniszben, mégis szavahihetőnek tartom: ő azt írja, hogy nyugodtan végig, a baba súlya nagyrészt genetika, és nem ettől lesz valaki óriás vagy törpe. Ezt a saját, szubjektív mintavételeim is igazolják... :D

A magnézium más tészta. De most még szedhető nyugodtan. A 35-36. hét szokott a vízválasztó lenni, ott kell vele leállni. Izomlazító, görcsoldó hatású, ezért is kapja szinte mindenki: nagy eséllyel megelőzi a koraszülést, vetélést és a túl sok keményedést.
Viszont a 36. hét után már olyan szempontból ártalmas, hogy hátráltatja a szülést, mert megnehezíti a méhösszehúzódásokat. Ezért is kell leállni vele, egy-két különleges eset kivételével.

Onnantól érdemes egyébként a málnalevél teát inni. ;)

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zöldtea
Tolna megye

zoldtea: koszi az infot, de mar magam sem tudom, hogy kinek mit higgyek. Itt elegge el vagyok szigetelve, es csak kapom az informaciot mindenhonnan. Plusz olvasom. Ugyis osztososen cselekszem, es csak ez a legjobb a babanak :wink:

Kép

Kép
snowball

Igen, ez a nagy hátránya a netnek is, annyi baromságot olvas az ember... És legalább ellentmondanak egymásnak is. :roll:
A terhesvédőt illetően megoszlanak a vélemények, szóval ott azért írtam Czeizelt, mert neki hinni tudok. Bár ellenvélemények is akadnak jócskán.

A magnéziumot illetően viszont tuti így van a dolog, az biológia. :) Szóval nem gond, ha valaki még szedi. (Én is szedem, nem is keveset, így is napi 10-20 keményedéssel éldegélek.) De a 36. héttel abba kell hagyni.

zöldtea
Tolna megye

En eddig sem vittem tulzasba a magnezium szedeset, viszont nincs olyan sok kemenyedesen hala a jo egnek ennek ellenere sem. Na igen, sok remhirrel is ijesztgettek mar, probalok pozitivan gondolkodni, es a leghelyesebben cselekedni.

Kép

Kép
snowball

Tegnap három órát vasaltam, de kivasalva az összes rugi, body, már csak egy kisebb kupac maradt, hálózsákok, gatyók, pólók. Örülök hogy haladtam azért, most már kitűztem hogy jövő hét végére mindent összekészítek, megcsinálok, kórházi cuccot összerakom, az a biztos. Ti hogy álltok?

Csicsi milyen ajándékokat vettetek Pepinek? Itt megszűntették a születéssel járó állampolgárságot, így magyar lesz a pici, Anna. És nektek?

Snowball nekünk nem szoktak jönni a rokonok, mert mindenki MO-n van és mi szoktunk menni többször. Karácsony két hét, húsvét két hét, nyáron 6-8 hét. Most viszont nem tudunk menni a pici miatt csak nyáron, így anyósomék itt lesznek 3 hetet, karácsony, január eleje, meg nem tudom majd jön-e még más is. Amikor Regi született akkor is voltak kint anyósomék, szüleim. Volt már kint egy-két barátunk is, ennyi. A terhesvitamint végig szedtem Regivel és most is és néha elfelejtem, de attól még nem történik semmi, azért veszel fel vitamint az étkezésből is. Én szedtem a vitamint magamtól, mert olvastam sok helyen hogy a mai kajából nem lehet már annyi vitamint kiszedni. Ráadásul a zöldség a főzés során elveszíti a vitamintartalma nagy részét, gyümölcsöt ritkán eszem, a húst nem igazán szeretem, szóval nekem adott hogy szedjem. Én mindkétszer a Sanatogen terhesvitaminját szedtem, abból is ami dupla, omega 3 is van hozzá mert az állítólag a pici agyfejlődésének jót tesz. Itt is csak a folsavat mondják különben.

Zöldtea jöhetnél sűrűbben is, nem írtál egy sort se magadról, hogy vagytok? Én is szedtem végig a terhesvitamint az elsővel és alig volt 3 kg felett, úgyhogy szerintem is nagy hülyeség ez a "nagy lesz a baba a vitamintól", szerintem is alkati, genetikai dolog.

KépKép

KépKép
nyufó8

Jó reggelt!

Petra itt énekel mellettem,jobban van ma már,viszont reggel köhögött is de azóta semmi.Tegnap megkérdezte tőlem,ha beteg akkor miért mosolyog :)

Snowball

Bíborka lesz a neve az apukája választotta,én nem vagyok a toppon lány nevekben,de tetszik nekem is.Ha estetleg úgy dönt,hogy mégis fiú lenne akkor meg Milán lesz.Felkészültünk mindenre.
Szegény halak,de most a spongya boobtól,biztos felvidultak.Nálunk a boltban van egy akvárium abban van egy vitorlás hal (asszem vitorlás) és volt olyan,hogy egyszer csak arra döbbentek bent a fiúk,hogy már csak egyedül van.A kis genyó megevett vagy 5 halat,guppi volt még meg neon.Nem is tudom,hogy tud megenni egy hal egy másikat.Na őt azóta nem birom,vettek hozzá való halakat azóta megvannak.

Vitamin:Én minden nap beveszek egy elevitet az elejétől,de szerintem az utolsó 3 hétben már nem fogom.
Szoptatásnál a Hipp Natalt fogom inni,ha megy ki anyukád szerintem szólj neki hogy vigyen ha ott nincs,szerintem jót tesz neked is meg a babának is,pláne télen.
Én egy darab magnéziumot nem vettem be eddig,de nem is keményedek ha igen akkor se durván.Már nem is akarom elkezdeni,de én is úgy hallottam,hogy a 36.héten kell vele leállni bár nekem ugye multkor azt mondta a gyógyszerész,hogy már most sem ajánlja.

Zöldtea:
Már hallottam erről a málna levél teáról,pontosan ez mire is van és mikortól ajánlott?Barátnőmnek asszem ettől indult be a szülés.

KépKép

KépKép
csicsi84

Szia Nyufó,közben te is megjöttél :)

Nagyon szép név az Anna,anyukámat úgy hívták,gondolkozok rajta,hogy a harmadik neve legyen Bibinek is Anna,de a Zsolti nem rajong a harmadik névért hogy legyen.Pedig szerintem olyan jól hangzik a Bíborka Anna.
Tőlem egy mp4 lejátszót kap,többen túlzásnak tartják egy hétévesnek de csak azért vettem mert a kocsiba állandóan ugyan azokat a zenéket kell hallgatnunk miatt,rávesszük a számait aztán hallgathatja egész úton a Papp Ritát.
Zsoltitól meg kap egy sellő Barbiet azt kérte.Még gondolkodok egy varázs pónin,tegnap úgy megtetszett van egy varázspálca hozzá,de apa mondta hogy fejezzem be.
Csináltattam neki egy Helló Kittys tortát remélem örülni fog neki.
Ja és tegnap mikor vettük neki a szalvétát meg ilyen szülinapos lufi stb.,kértem egy 6-os gyertyát az üzletbe,erre apa felvilágosított,hogy inkább vegyünk 7-eset :)
Tökre bevagyok zsongva,úgy szeretek meglepni.

Jó,hogy ennyi mindennel megvagy,még kisem mostam semmit,és most odéb raktuk egy héttel a festét is mert jövő hétvégé megyünk haza,hogy vissza vegyük a lakáskulcsokat és elszámoljunk a bérlővel.Majd utánna mosok.
Ma szeretnék venni hálóinget meg 1-2 szoptatós melltartót mert a kórházi cuccot én is mihamarabb már összerakom.Nem tudsz valami jó oldalt ahol vannak szoptatós hálóingek?Az ágyneművel is jól jártunk szép a baldahin amit vettünk,jó volt az oldal amit küldtél.

KépKép

KépKép
csicsi84

Nyufó: Irigyellek, én most állok neki mosni, pont ma... :D Alig várom, hogy minden rendben legyen végre.
Az Elevitet szedtem a legelején, azóta sem. A gyereknek ezzel szemben olyan méreteket saccolnak az ultrahangon, hogy előre félek... (Jah, az édesapja is 4 kiló feletti volt. :roll: ) Egy ismerős szedte végig, 2,7 kg lett a kisfia. Mondjuk a két szülő is picike, még felnőttnek is.

Olvasni olvaslak titeket rendszeresen, az írásig nem jutok el. Minden teljesen rendben velünk, ma vagyunk 30 hetesek. A gyerkőcnek a 29. hét betöltésekor volt 1880 gramm a becsült súlya, a BPD 83. És a kezdetek óta ilyen durva méretek vannak. Kezdek elgondolkodni, hogy fog kiférni. :D Plusz január 23. a hivatalos dátumunk, de ezek után azon sem lepődnék meg, ha decemberi baba lenne. (Emellett mióta csak megvan, azóta be van fordulva. A doki kitapogatta a méhszájvizsgálatnál a fejét is, annyira lenn van. Érdekes érzés... Állítólag majd gyorsabban megszületik. Kíváncsi leszek. :lol: )

A keményedésekre visszatérve: vicces dolgok, mert a 18. héttől nagyon durván keményedek, semmi sem használ, viszont a méhszáj nem nyílik tőlük. Így aztán nem zavar különösebben.

Csicsi84:
Tetszik ez az akvárium. Én is kacérkodtam halakkal, de tartok tőle, hogy nem lennének hosszú életűek: nálunk valahogy a hörcsögnél nagyobb, szőrös állatok szeretnek lakni. Cserében most lett két befogadott kölyökmacskánk, úgyhogy mehetek gyakrabban toxoplazma-szűrésre. Mennyire nehéz gondoskodni egy akváriumnyi halról?

Málnalevél tea: a 35. héttől szokták alkalmazni, szüléskönnyítő hatása lehet. Megkönnyíti, esetleg lerövidíti a vajúdást, mert lazítja a kismedence izomzatát. Nekem már az orvos is javasolta, hogy el ne felejtsem majd, plusz azt mondta, ír homeopátiás bogyókat is, ha nem ellenzem, mert van, akinek használtak. Én meg úgy vagyok vele, hogy írjon, ártani nem árt, ott meg azt hiszem minden segítségért hálás leszek. :)

Kórházi cucc: hááát... Eljutottam odáig, hogy az utolsó ultrahangon jósolt méreteket látva gyorsan összeírtam, miket kell bevinnem. Aztán rájöttem, hogy ehhez be kellene vásárolni, azt meg épp nem volt miből. Úgyhogy gyakorlati összerakás még nem történt meg, de jövő héten tervezem a bevásárlást... :D Remélem addig minden rendben lesz,

zöldtea
Tolna megye

Sziasztok!

Zöldtea jó látni itt, azt hittem te is a másik chat-en irogatsz:)

olyan rossz .hogy róluk nem tudunk semmit.

A vitaminokat én eddig szedtem, de most a 31.héttől a doki azt mondta, hogy Bálint nagy, és csak heti 3x vegyem be. Eddig úgy voltam vele, hogy inkább legyn nagy, mint, hogy hamarabb jöjjön és apróka legyen, de én könnyen beszélek, mert császár lesz:)

Mi szombaton vesszük meg az utolsó dolgokat, így jövő hétn neki állok mosni, vasalni. Ti beteszitek a szerkrényébe a tiszta ruhát csak úgy? vagy még becsomagoljátok erre a 1,5 hónapra kb?

A kórházi csomagra én is gondolta, bár nekem semmit nem kell bevinni, de a hazamenős ruháinkat azért össze kell tenni.

Már gyre jobban kipurcanok délutánra. Próbálom a karácsonyi ajikat beszerezni, mert nálunk őrület van, mindenki ad mindenkinek. Idén még belementem de majd Bálint után úgy is sokminden máshogy lesz, remélem ez is. De kb 13.00.rá kidőlök, akkor ebédelek valahol, és irány haza, és fekvés, és nagyából bambulás. Így lassan is haladok az adventi kalendáriummal, de már kihímeztem,csal varrni kell

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Nyufo: te jo isten!!!! Hogy mire ebresztettel ra ma!!!! En eddig ugy voltam vele, hogy a baba itteni allampolgar lesz, mert ugye nincs valasztasi lehetoseg. Igazabol a terhesseg elejen foglalkoztunk ennek a kerdesevel, bele is torodtunk, hogy na oke, akkor brit lesz. Utana jottek mas dolgok ami miatt "aggodni" kellett, es ez kiment a fejembol. Akkor csak megkerdezlek mar, hogy megis hogyan fog ez tortenni? Mi kozul valaszthatok? Az meg plusz, hogy se en, sem Alex nem brit allampolgar. Egyikonk magyar, masikunk lett. Akkor a babank meg... Teljesen panikba estem! :cry:
Egyebkent... en eszem a gyumolcsot, meg zoldseget nyersen is, lehet tul sokat is, mert a szam nem birja, es kicsipte a szam szelet az alma jo par alkalommal. Pl most is ott van a szam szelen a pici seb, de mar javul. Meg eddig minden egyes ultrahang azt mutatta, hogy a baba a koranak megfelelo sulyu es meretu. Meglepodnek, ha nagy sullyal szuletne, szerintem 3 kilo korul lesz. Alex sem egy nagy testu, es en is eleg picike vagyok. En egyelore nem mostam meg ki a ruhakat, mert felek, hogy januarig szekreny szaguak lesznek ismet. Foleg, hogy uj a butor, es meg megvan az a tipikus uj szaga. Majd december kornyeken kimosom a ruhakat. A korhazi cuccom pedig lassan nekem is ossze lesz rakva, de csak a biztonsag kedveert. Ahhoz meg abszolut semmit se szereztem be, marmint magamnak. De az egy vasarlas alatt letudhato.

csicsi:Na igen, attol a spongya bobtol nekem is jobb kedvem lenne, ha egy depresszios hal lennek :lol: :lol: :lol: Nekunk zebra danio-ink vannak, ha erdekel nezd meg neten, hogy milyenek. Kis pici testuek, es vagy zebra csikosak vagy leopard pottyosek. Nagyon gyorsan uszkalnak, aranyosak. Eddig jol is birjak magukat, csak 1 doglott meg a kezdo csapatbol. Orulok, hogy Pepi jobban van. De draga, hat had mosolyogjon, meg ha beteg is :) Addig a jo... Es ha mar ott enekelget melletted, akkor az mp4 tuti valasztas volt. Szerintem nem tulzas ezt venni, a mai gyerekek mar annyira korbe vannak ezekkel a dolgokkal veve, hogy az a meglepo, akinek nincsenek ilyen kis dolgai. En azt mondom, hogy addig, amig nem tv-zik, szamitogepezik, vagy x-boxozik allo nap, addig a jo. Az mp4 szerintem nem fog ra rossz hatassal lenni. Nagyon szep neve lesz a Babatoknak :) Es nekem a Biborka Anna is nagyon tetszik. Szep dolog lenne, hogy ha megis emellett dontenetek. En is megemlitettem a paromnak, hogy a nagymamaja nevet adhatnank masodik nevnek. Szegeny akkor halt meg, mikor kiderult hogy kismama vagyok. Alexnek pedig a szive csucske volt a nagyija, es fajt a szive, hogy nem tud hazamenni a temetesre. De nem szerette volna, hogy a nagyi nevet adjuk a babanak. Pedig nekem az is tetszett volna, mert Nina volt a neve. Raadasul a vezeteknevvel egyutt jol hangzott volna. Na mindegy :) Laktoherb teabol betankoltam egy idore, de majd hozatok anyuval igyis-ugyis valamilyet. Akkor ha azt mondod, hogy a Hipp natal az jo, akkor majd kiprobalom, ha esetleg a Laktoherb nem valik be. Vagy majd itt veszek valamit, HA VAN. Mikor otthon voltam, nalunk a tescoban a kasszakon kivul vannak kis uzletek, es ott lattam egy jopofa szoptatos haloinget. Aranyos volt, kis kenguru zsebek voltak a cici reszen, igy az barmikor kibujik, mikor szukseged van ra :) De az uzlet nevet most meg nem tudom mondani hirtelen :(

zoldtea: nekem is januar 23 a datumom! Vegre valaki az en idombol! De akkor az hogy lehet, hogy en csak holnaputan leszek 30 hetes, megis egy napra vagyunk kiirva?! Ha halakat szeretnel, akkor aranyhalakat elso korben nem ajanlom, hogy vegyel, mert eleg nyugosek, nehezebb oket kezelni. Meg azok konnyebben bepiszkitjak az akvariumot. Egyebkent nem nehez gondoskodni roluk. Jol hangzik a malnalevel tea, lehet anyut megkerem majd arra, hogy kuldjon nekem. Jo nagy baba lakik a pocakodban, ejha :D Akkor neked plane ajanlatos majd inni a malnalevel teat. Bent nem fog maradni, ugyis kibujik valahogy ;)

Kép

Kép
snowball

Csicsi örülök hogy jobban van Pepi! A Bíborkát már írtad korábban, most jöttem rá! Nekem is tetszik hogy Bíborka Anna :lol: Én úgy tudom a málnalevél tea a tágulást segíti szülésnél. Teljesen megértem az mp4 indoklást, így ti is tudjátok hallgatni amit ti akartok. Nekünk meg a gyerkőcnek az autóban van ülés fejtámlára szerelhető dvd lejátszó a hosszú út miatt, hogy lekösse valami, azon van fülhallgató kimenet is, ha kicsit nagyobb lesz akkor tuti rászoktatjuk :lol: Én is cicás tortát fogok Reginek csinálni de én magam csinálom, a részleteket majd még kitalálom, de imádja a cicákat. Örülök hogy bejött az oldal amit küldtem. Sajna szoptatós melltartó oldalt nem tudok :cry:

Zöldtea attól még hogy nagy babó, nem biztos hogy előbb kikívánkozik, de kíváncsi leszek :lol: Ti magasak vagytok apával? Elég kellemetlen lehet azért ez a sok keményedés! Gyere azért, nem írunk sokat egy nap, könnyű visszaolvasni!

Kat mindenki jól van a másik fórumon, már 2800 bejegyzés körül tartunk mióta költöztünk, mindenki már a harmadik trimesztert tapossa. Majd szerintem ha már mindenki megszült, majd megbeszélem a lányokkal hogy ide is feldobom a babás táblázatot, mégiscsak ez volt a kezdő fórumunk. Én nem csomagolom a ruhákat már. Regit amikor vártam jobban foglalkoztam ezekkel, de most már lazább vagyok, kivasaltam, kitöröltem a szekrényt aztán beraktam a ruhát. Hogy-hogy nem kell semmit bevinned? Pelus, ruha gyereknek, stb? A kalendáriumról majd dobj képet ha kész vagy!

Snowball nyugi, semmi gond. Azt kell megkérdezni a magyar nagykövetségen, hogy kettős állampolgár lehet-e magyar-lett ha akarjátok. Ha igen, akkor megmondják mi a menete. Londonban van a magyar nagykövettség, van honlap, telefonszámmal. Ott minden le van írva hogy mi a teendő. Nem kell személyesen felmenni, lehet postán is intézni, de akkor el kell menned egy notaryhoz és előtte kell aláírni a dolgokat, csak úgy fogadják el. Mi az állampolgársággal azonnal megkértük az útlevelet is egy körben, mert anélkül nem tudsz utazni a picivel. Minden fent van a honlapon, mi mennyibe kerül, mit kell beküldeni. Nem olcsó, mert a notary volt vagy 70 font önmagában, meg az anyakönyv és az útlevél is volt vagy 60 font a kettő, de ha meg azt nézed mennyibe kerül leutazni Londonba, még mindig olcsóbb. Viszont lehet hogy Skóciában van esetleg konzulátus, ezt nézd meg neten, hátha oda is be lehet adni. Az új bútornak tényleg van szaga, megértem hogy úgy nem akarod berakni. Mi Regi kiságyát használjuk megint. Sajnálom hogy a nagymama nem érhette meg a dédunokáját :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Jó sok bejegyzést írtatok, amíg távol voltam! :) Pár napig beszereztünk, pakolgattunk, mert ugyebár a kórházas táskát már csak illik összerakni, a Babót meg úgysem érdekli, hogy van-e már új ablakunk, meg szekrényünk, vagy nincs.. Amúgy nincs, ezért egy kicsit már ideges is vagyok... :( Már szeretném a kiságyat összerakatni Apával + mosni, vasalni, de hát még nincs hová pakolni..

Csicsi: igen, nagy lovasok vagyunk Apával mindketten! :D Nekem sem volt a közelemben ló gyerekkoromban, de én megkerestem őket! :D Gratula a halakhoz!! Örülök, hogy Petra már jobban van! Légyszi majd dobd fel a Hello Kitty-s torta képét, olyan kíváncsi vagyok rá!! :D Nálunk a keresztfiam kért egyszer tartályos kamion tortát (megcsinálták rendesen, élethűen..), és aztán a Star Warsból R2D2 tortát... Azt is megcsinálták... :shock:
Hálóing: Anyum ajánlotta nekem az ő elöl gombolós hálóingjeit... Nos, én inkább fiatalosabbat választottam, elmentem a Tescoba, és ott vettem spagettipántosat, azt mégiscsak könnyebb lekapni, nem kell gombolgatni.. 2 db van egy csomagban, és úgy volt az egyik 2500 Ft, a másik pedig 1500 (akciós volt)... Plusz vettem még egy matróz csíkosat, alul strassz Miki egérrel... Ezt már csak az én kedvemért... :) Tehát ez az 5 hálóing került kb. annyiba, mint a speciálisan kismama boltokban 1 db... A gyermekágyas osztályon amúgy sem szokott hideg lenni.. Mondjuk persze lesz köntösöm is, stb...

Snowball: ez az akvárium zseniális!!! :shock: Miket lehet kapni Nálatok!!?? A philadelphia sajtos, garnéla rákos spagettit fel tudnád dobni a receptek közé? Imádom a garnéla rákos spagettit!!
Vitamin: a dokim nekem azt mondta, hogy csak D3 vitamint szedjek, nem kell más.. Azt szedem heti3x, de mellette azért még csak-csak beugrik egy-egy fél Actival azokon a napokon, amikor nem kell d3 vitamint szedni. Érdekes, hogy amikor terveztük a Babót, szedtem Femibiont, amitől laza 5 kg fel is ugrott egyből rám, aztán amikor már tudtuk, hogy van Babó, szedtem kb. 1 hétig Elevitet, attól pedig nem voltam jól... Tehát inkább igyekeztem normálisan táplálkozni, mondjuk a felépítésem is elég "vitamingolyós"... :oops: Ami a magnéziumot illeti, a védőnőm "felírt" nekem napi 2 db-ot, bólogattam, de nem szedtem be, csak ha úgy éreztem, hogy kell.. :roll:

Kat: ma eljutottam odáig, hogy elkezdtem pakolni a nyári cipőimet dobozba, de közben kicsit ledőltem pihenni, és órák múlva ébredtem fel... és ez így megy már egy ideje...
:wink: Reggel még csak-csak aktív vagyok, de a délután már szinte használhatatlan..

Légzésfigyelő: tudtok valamit a Snuza Halo légzésfigyelőről? Felmerült bennünk, hogy ilyet veszünk, de nem tudunk róla semmit...

KépKép
sajti

Nyufó: A Kútvölgyi, ahol szülni fogok, magán lett és mindent adnak: papucs, köntös, hálóing, törölköző, tányér meg ilyenek. Csak a szemlyes fontos dolgok kellenek. A babának is adnak, és csak az kell, amibe hazahozzuk. Nahallod, ennyi pénzért, legalább :)

KépKép
KépKép
kat78

Kicsit hulyen erzem magam, mert nem jottek a beigerkezett vendegek, es en pedig orulok neki :D Egesz nap olyan jol elpihengettem, hogy nem hianyzott volna, ha jonnek. :oops:

nyufo: vegulis igy vegig gondolva, akkora panik csak nem ert. Egybol hivtam utana a paromat is, hogy jaj mi lesz, de csak abban maradtunk, hogy az lesz a legjobb mindenkinek, hogy ha brit lesz a baba. Ugyanis egyikonk sem tervezi, hogy hazakoltoznenk- barmelyik orszagba is. Es ha megis igy lenne, akkor sem lesz gond, ha a gyereknek brit utlvele es allampolgarsaga van. Pedig a terhessegem elejen volt is eszemben, hogy a vedonotol megkerdezem, hogy megis hogy is van ez. De utana kiment a fejembol, egeszen mostanaig. Ugy erzem, hogy ez az utolso par het csupa kapkodas lesz. Figyi, hogy tortenik a szules? Hulyen hangzik a kerdes, inkabb pontositok :lol: Szoval hogy van-e gatmetszes, vagy csak ha szukseges, es szules utan mennyi ideig kell bent maradni, hany napig? Ja, meg hogy a baban szules utan milyen teszteket fognak csinalni? Lehet butanak tunok, de meg eselyem sincs, hogy esetleg a midwife-tol megkerdezzem, mert ugyebar fenyevben egyszer ha latom...

sajti: okes, feldobom a topicba a spagetti receptet. De szerintem szabadjara engedheted a fantaziadat ezugyben, majd meglatod :wink: hozzad hasonlo modon en delelott-del korul szoktam meg szunyokalni. Ma is igy volt :) Reggel ugyebar felebredek, mikor apa elmegy, es utana meg teszek-veszek, es visszaalszom. Az akvariumrol meg csak annyi, hogy nekem is tetszik, viszont jobban orultem volna, ha tudok kapni csak egy normal 4 oldalu uveg akvariumot :D De hat... ugye itt nincs, ami otthon. En sem fogok venni flancos pizsamat, viszont egy spagetti pantossal igencsak kifagyna a p*csam :lol: Majd kitalalok valami okosat.

Na hogy ha mar mindenki igy osszepakolta a korhazi cuccot, legalabb egy listat le tudtok nekem irni, hogy megis mit pakoljak majd oda :) Valahogy ugy erzem, hogy kezdem elvesziteni a fejem. Par hettel ezelott olyan magabiztos voltam, hogy mi hogy lesz, de ossze vagyok zavarodva. Lehet csak a hormonokkal jar, de borzaszto :(

Kép

Kép
snowball

jaj a kis draga nyuszi szivu kisbabam megijedt a pocakomban. Nyugodtan uldogeltem a laptoppal, es a ferjem az o szamitogepet porszivozza ki eppen mellettem, es a Babo megijedt a nagy zajtol. Ugy elkezdett bennem ugralni. A kis draga :)

Kép

Kép
snowball

A receptes topicba kerult a Philadelphia sajtos rak recept ;)

Kép

Kép
snowball

Szüléshez kórházba:
Váltópapucs kispap
Tiszta póló kispapának
Fényképezőgép+aku hozzá
Mobil + töltő
CD-k-zene
Gátmasszázsolaj
Kiskönyv+leletek
Saját személyi+lakcímk.+TAJ kártya
Apa személyi+lakcímk.+TAJ kártya
Házassági anyakönyvi kivonat eredeti+másolat vagy Apasági nyilatkozat
Szendvics, rágnivaló, ásványvíz

Szülés utánra:
Hálóing(szoptatásra alkalmas:gombos)2db min.
Köntös
Szoptatós melltartó - kismama melltartó 2db
Alsónemű :az eldobható kicsit műanyagos inkább érdemes olyan bugyikat vinni, hogy utána ha olyan, akkor ki lehessen dobni
Zokni, papucs sétáláshoz, fürdéshez
Hakötő, ha gondolod
Tisztálkodó felszerelés
Törülköző-fürdéshez
Fésű, hajszárító
Egészségügyi betét (csomag)-Tena vagy nagy nedvszívód
WC papír, papír zsebkendő, papír wc deszka, domsetos nedves törlőkendő
Melltartó betét (csomag).
Mellbimbóvédő krém
Mellbimbó kiemelő
Mellszívó cumisüveggel( nem minden kórházban van)
Tejgyűjtő kagyló(kisebesedett mellbimbót szabadon engedi száradni)
Cumisüveg, sterilizáló folyadék (szerintem nem olyan fontos)
Pohár.evőeszköz, tányér, konyharuha

KépKép
KépKép
kat78

Zöldtea:
Nem itthon van az akvárium,hanem bent az üzletbe 5 pasi dolgozik bent,ők tartják számon őket én csak néha befutok egy pillantásra. :) De amúgy a takarításon kívűl nincs egyéb gond velük,viszont nagyon fel tud dobni egy hálószobát vagy nappalit,szép hangulatos.
Én úgy irigykedek a nagyobb babákra,most lehet valaki bunkónak tart,de szerintem sokkal szebbek mikor megszületnek vagyis kisumaltabbak,legalább is akiket én láttam 4 kilósan.
A málna teát én kipróbálom majd az bizti :wink:
Honnan szerezted a cicákat?
Azért gyere majd kicsit sűrűbben :wink:

Nyufó
Mi is akartunk venni neki ilyen dvd-lejátszót hogy leküsse valami Pestig meg vissza,mert ha nem alszik el útközben néha már a bekattanás határán vagyunk :) De ő inkább a zenei vonalon mozog,minden megasztárt és x faktort végig nyomja.
Én sajnos nem vagyok akkora cukrász,tortát még megsütök,de hogy helló kittys legyen....az enyém makszimum egy ázott kóbor macskára hasonlítana szerintem :D

Sajti
Nemrég értünk haza a Tescoból vettem bugyit meg zoknit meg egy édes rénszarvasos rugdalózót,de hálóinget néztem és én nem láttam semmi olyat amit írtál,vagy ez a pizsis verzió?Holnap megnézem a C&A-ba mega H&M-be a kismama osztályon,hátha nem olyan drága mint a Brendodba.
Persze teszek fel holnap képet.
Ssjnos nem is hallottam még ilyen légzésfigyelőről.Én úgy tudom az angelcear a legjobb.Honnan lőttétek a másikat?

Kat
Jó hogy nem kell a pakkal foglalkoznod,de legalább erre is rámegy vagy két hetem.
Milyen extrák vannak egy magán klinikán?
Én befogom tenni a szekrénybe a ruhákat,ennyi kell a gyereknek is szerintem.Amúgy is ott állnak majd,szerintem lesz olyan amit ráse tudok majd adni.Elötte kitörlöm a szekrényeket és ennyi.
Én is alszok dél körül,valamikor be kell pótolnunk az éjszakázásokat :)

Snowball
Jó hogy írtad a laktoherbet azt nekem is be kell majd még szereznem.
Na most akkor végülis azt ti döntitek el hogy milyen állampolgárságú legyen?
Nálunk úgy van hogy sima szülés 3 nap császár pedig 5.Gátmetszést ha jól emlékszem csak közvetlenül a kitolási szakasz elött csinálnak,de adnak elötte érzéstelenítőt.
Itt apgar tesztet csinálnak,10 valamit néznek de mit azt nem is tudom :) Pepinek 10/9-es volt anno.Remélem most sem lesz rosszabb.
Le van írva valamelyik oldalon már mit kell vinni a kórházba,megnézem melyiken és megírom,én anno lementettem.
Ne aggódj én is szét szórt vagyok,nem kicsit,néha már beszélni sem tudok még a szavak sem jönnek a számra.

Ja és elkezdtem billegni mint egy kis pingvin :)

KépKép

KépKép
csicsi84

makszimum*maximum ,hihetetlen néha miket írok :) bocsi a hibákért :oops:

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de engem mostanában elég sokszor ébreszt Babóka, hogy reggel van, ideje felkelni... Viszont már nem is tudom, hogy kellene aludnom, mert ha az oldalamon fekszem, akkor kaparászik, tehát a hasamnak valahogy átlósan, kicsit felfelé kell állnia ahhoz, hogy tudjon ő is aludni...

Snowball: köszi a receptet! :) Igen, én is sokat gondolkoztam a hálóing dolgon, ui. pizsit nem célszerű vinni (vizitek..), hálóingből viszont vagy a méregdrágát veszem (a kismama cuccok itt nagyon drágák... :( , vagy kínait (nagyanyám stílusában), vagy spagettipántosat, ugyanis már körbenéztem a C&A stb. kismamacuccait, és nem találtam semmit. Úgy vagyok vele, arra a pár napra ezek is megteszik, legalább a cickót hamar elő lehet kapni belőle! :)

Kat: köszi a listát! :)

Csicsi: hálóingeket vettem, kb térdig érőket (162 cm vagyok..), 2 db volt egybe csomagolva! Ezeket már több Tescoban láttam, csak nem tulajdonítottam nekik jelentőséget.. A snuza légzésfigyelőt még nem vettük meg, mert még nem tudunk róla semmit, viszont ez célszerűbbnek tűnik, mint az érzékelőlapos, ui. arról le tud mászni a baba (ahogy rokonoméknak le is mászott, aztán majdnem szívrohamot kaptak a szirénázás hallatán...), ezt pedig pelenkára lehet csíptetni, és ha nem érzékel légzőmozgást, akkor először rezegteti a babát, majd sípol is!

KépKép
sajti

Sziasztok,hoztam pár képet,hulla vagyok.

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép Barbie kiesett a kosárból :) MP4

És akkor rólam egy pocakos,ti is dobhatnátok a pociról....

Kép

KépKép

KépKép
csicsi84

Haliho!

Eleg pocsek reggelem van. Olyan jol aludtam, hogy reggel meg sem pisszentem, mikor apa ment el dolgozni, igy nem is lattam, es most olyan egyedul erzem magam. Irtam neki smst, hogy miert nem keltett fel, mint maskor, es mondta hogy olyan edesen aludtam, es orult neki, hogy legalabb jot alszom. De hat igy is olyan keveset latom, jobb lett volna, ha felebreszt :( Na mindegy, majd 3-kor vegez, es jon haza.

Tegnap vettem pelenka szemetest! Meg persze 3 rugit, mar az isten se tudja, hogy minek, mert van boven :D De hat ezen nyuszik voltak... Max ennyi a kifogas :D Ja meg pici pamut sapkat vettem, mert eddig csak nagyobbak voltak neki. Es ugye esti furcsi utan meg ne fazzon :) Tegnap a vasarlasnak ott volt velunk a parom munkatarsa is, aki most 8 hetes kismama. Szegeny meg olyan sebezheto, meg az elso ultrahang elott allt, es mindenki csak ijesztgeti szerencsetlent. Persze en megnyugtattam, hogy minden rendben lesz. Utana mar neki is jobb kedve lett. En beszelek, aki meg a produkcio elott all. :lol:

kat:koszi a listat, mindjart le is irom, vagy elmentem a gepre. Ugye egy-ket dolgot itt nekem nem kell vinnem, pl lakcim-es tajkartya. Viszont van helyette mas :)

sajti: tegnap en is nezegettem pizsamat az egyik tesco szeru aruhazban. (Csak a neve mas), es lattam is egy pizsamat, amit kapasbol megvettem volna, mert olyan jo kis telies volt, jo puha es vastag, de rajottem, hogy felesleges, mert lehet parszor igencsak lefonek benne. A vekonyabb fajtabol viszont most nem lattam semmi jot. MAjd valamikor atmegyunk egy masik varosba, allitolag van egy bevasarlo kozpont, csupa jo uzlettel es olcson. Mar elore latom, hogy penztarsa verengzes lesz :D Az a legzefigyelo nekem kicsit bizarnak tunik. Pelenkara csiptetni? Es onnan nem esik le gyakrabban, minthogy a baba maszna le az erzekelo laprol? Meg kicsit macerasnak hangzik. De te tudod, biztos jobban tajekozott vagy errol a fajtarol mint en. En ugy dontottem, hogy nem veszek egyelore legzes figyelot. Meg ha neadjisten megis elkoltoznenk a kovetkezo 2 honapban (sajnos az alom lakasomat valami bunko skot lenyulta elolem par nappal ezelott... :cry: ), akkor is a baba velunk fog aludni egy szobaban. Es ha majd atraknank a masik szobaba, akkor majd raernek venni legzes figyelot. De most eleg pici ez a lakas, mindig a fenekeben leszek...vagy o az enyemben :)

csicsi: latom, nagyon jol sikerult a buli. Lufi, hello kitty-s torta, kolyok pezsgo :lol: Szilveszterkor en is azzal fogok koccintani. Mar ha egyaltalan lehet itt olyasmit kapni. Pepi igazan bajos kislany, tudja, hogy kell pozolni a kameranak :wink: Orulok, hogy nem lett jobban beteg a szulinapi bulira. Gondolom most meg mar plane meggyogyult. Te is nagyon tunder vagy a pocakoddal. Meg a hajszin is nagyon jol all! De azert nem semmi pocakod van. Az enyem olyan picinek tunik igy, hogy latom a tiedet. Majd hazajon a parom, es majd megkerem, hogy csinaljon rolam kepet. Majd megmondod, hogy tenyleg pici, vagy en vagyok a hulye :D

Kép

Kép
snowball

Sziasztok.

Minden jól sikerült tegnap,Pepi örült mindennek,este mondta is hogy nagyon jó nap volt ez.Én jól elfáradtam,főztem egész délelött,díszítettem,kiszolgáltam...nem is tudom mi lesz velem karácsonykór ha már most így nem birom,estére megfájdúlt a talpam is,pedig papucsba voltam egész nap.De megérte!!!Reggel meg arra jöttem le,hogy minden elpakolva,mosogató gép már megy,leszedve a lufik,tök nagy rend volt,apa megcsinált mindent,olyan aranyos :oops:

Snowball

Ne is mond,ugyan ezt érzem minden reggel,nekem tök lelkiismeret furdalásom van ha nem tudok magamhoz térni reggel.Sokkal hosszabb utánna egy nap.
A védőnő is azt mondta hogy nagyobb a hasam mint a velem egy korú terheseknek,majd holnap megyek dokihoz,remélem minden rendben a lurkóval.
Pepi nagy szinésznő,jár is drámára az oviba és nagyon élvezi.Jobban is van már csak esténként ha kiszárad a torka elkezd köhögni,ma bekapcsoljuk neki a párásítót,hátha elmúlik.
Hozzál képet majd kiváncsi vagyok mekkora,bár magamon én is kissebbnek láttam,mikor megláttam a képet azt mondtam,hú de terhes vagyok :) A fejem az eszméletlenül meg van váltotva,fel van puffadva vagy nem tom,remélem ez szülés után elmúlik.

Sajti

Engem pont,hogy nem ébreszt fel mostanában,reggel is ráparáztam miért nem mozdul,két-három napja elcsendesesett nagyon,remélem csak a helyhiány miatt.Nem vagyok ám normális ha sokat mozog attól félek ha keveset azért :? De inkább változzon vissza.Én láttam már ilyen csíptethetőst,szerintem max 4-5 hónapos koráig lehet jó akkor még nem mozog annyira de utánna nem tudom elkébzelni,hogy-hogy tud vele aludni.

Valaki van vagy volt az expon?

KépKép

KépKép
csicsi84

csicsi: nocsak, milyen draga ferjet kaptal magad melle :wink: Biztos szorgos apuka lesz a pici korul is. Ne aggodj, majd az arcod nem lesz ilyen szules utan, szerintem ugyis csak a vizesedes miatt ilyen. De ne aggodj, nem all rosszul. (Ha nem mondod, nem figyelek ra. Nem ugy mint a hatterben levo piheno szekre :wink: csudijo darab) En a mai fenykepezkedest ugy dontottem, hogy kihagyom. Tegnap ota rossz a gyomrom, es azt hittem reggel, hogy mar jobb, de ahogy osszeszedtem magam, es reggeliztem, utana ereztem, hogy meg mindig csak a piritos lett volna a legjobb... Szoval ennek koszonhetoen ugy nezek ki, mint a mosott sz*r. Most is a sos kekszet eszegetem :cry:

Kép

Kép
snowball

Helyzetjelentés:
Bécs bababolt szepmontbol nulla, egy aprócska boltba mentünk be az SCS mellett, de a mi Elefáni boltunk a Bocskai úton felszereltebb. Az autósüléssel mákunk volt, mert a párom mondta, hogy piros legyen, én meg kinéztem, hogy a felébe kerül az akció miatt, de mire kiértünk már nem volt, akciós, de a srác megnézte, mert mnéha marad pár darab. Persze a páromnak mindig szerencséje van, egy darab maradt és az piros, így jól jártunk. Az utat tök jól bírta, pedig paráztam tőle, mert pénteken írtó rosszul voltam.
Ma meg az mondta a kedves papa, hogy vagy ma megveszünk mindent, vagy ő ebbe beleőrül, így kocsiba vágodtunk és elmentünk a Brendonba, így most minde, de tényleg minden meg van. Megy a mosógép is, és kezdődik a fészekrakás. Belendült, és kitalálta mégis legyen az emeleten a babaszoba, és majd ő azt kialakítja, tökre örülök, hogy végre rákkattant a dologra.

A pelusra szerelhető dolgot a kereszlányomnál használták, de megőrültek tőle, mert álladnóan berisztott, ha ők megmozgatták a babát, vagy kivették, meg ilyenek. Az AngelCareről nehezn tud lemászni, mert két érzékelős a lap és mindkettőt be kell tenni a matrac alá. Persze beriazt akkor is, ha úgy veszed ki a babát, ha nem kapcsolod ki, de a körülöttem lévő emberek AC-t használnak, és nagyon meg vannak vele elégedve. A bátyáméknál az unokahugom elmúlt3 és külön szobába alszik de tudja, hogyha van valami akkor csak az anygalkába kell belebeszélni, és jön valaki.

Van akinek dagadnak az ujjai, meg a lábfeje? Ezzel mit csinál, és ez normális? nem zavaró, de érezhető és 25.én megyek csak dokihoz. nincs para, csak kérdezem

KépKép
KépKép
kat78

Kép
Ja, és egy mostani kép, hogy Csicsi ne legyen itt egyedül :)

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Voltunk a baba-mama expon még pénteken egész jó és hasznos volt leszámítva, hogy kb. fél órával később nyitotak mint ahogy ki volt írva és addig mindenki kint állt csak sokan voltak picivel.Mi még el ácsorogtunk, de sajnáltam őket. Persze senki nem mondott semmit, hogy mi is van. Aztán utóbb kiderült nem készültek el időben a kipakolással. Ezt leszámítva jó volt beszereztünk egy két dolgot orszi porszívot, csörgőt bár ez még ráér, és aventes cumisüveget. Kint voltunk jó pár órát és nagyon jól birta a babi alig mocorgot, most persze izeg-mozog.Volt babamasszázs előadás, és utána lehetett jelentkezni is rá ha valaki megakarja tanulni, majd 22.én megyünk az első ilyen órára. Mostmár nekünk is megvan nagyából minden még a matrac lesz holnap megvéve és egy sterilizáló és kész.
Az volt még jó az expon, hogy volt kint mosható pelusok igy megtudtam nézni őket és mostmár biztos, hogy veszünk ilyet, csak nem azt a fajtát ami kint volt.

CSicsi: nekem meg pont azt mondják mindig, hogy kisebb, általában meglepődnek ha megmondom hanyadik hétben vagyok, de már nem foglalkozom ezzel már hozzá szoktam.Nagyon csini vagy a képen és a kislányod is nagyon szép. Nagyon jól sikerült a torta.Kedves a féjredtől, hogy ennyire figyelmes.Ismerek olyat aki a gyereket szinte fel sem emeli, meg sem fogja mert, hogy nem tudja, hogy kell, én ezektől ki vagyok borulva azt hiszik a gyerek annyi, hogy őt szorakoztassa és mikor kedve van akkor gügyög neki amúgy csináljon mindent anyuka.

Voltuk a héten még Ópusztaszeren ami nagyon szép volt, egy ideig biztos ez volt az utolsó kirándulás.

Hát nem tudom mekkora börönddel kell majd a kórházba menni, mert én is egy elég hosszú listát írtam össze alapvetően ugyanaz mint Katé, de azt gondoltam elég lesz egy kisebb sportáska, de ezek után azt hiszik majd, hogy hónapokra megyek. Nekem is régiesebb típusú gombolható hálóingem van, de úgy gondoltam ott úgy is mindegy mi van rajtam, és remélem minden rendben és nem leszünk 3 napnál többet bent.

Kép
hendyala

Sziasztok!

Hétvégi ügyködésem eredménye, elvan a gyerek ha játszik :lol: :
Kép

Sajti akkor jól értem a kórházi motyó összerakva? De jó!!! A héten most már én is össze akarok rakni mindent. Erről a Snuza Halo légzésfigyelőről még nem is hallottam. Érdemes különben a légzésfigyuból márkásat venni mert különben járhattok úgy hogy állandóan beriaszt ok nélkül és az nagyon rossz. Az Angelcare 401 az egyik legjobb, két érzékelőlapos, így nem tud róla lemászni a baba mert az egész kiságyat lefedi.

Kat nem semmi hogy mindent adnak a kórházban, és ez mennyibe kerül neked? De ügyesek vagytok hogy mindent beszereztetek! Én Regivel is vizesedtem és most is, ha a vérnyomásod nem magas, nincs gond. Ha nagyon zavar, csökkentsd a só bevitelt. Te is nagyon csinos vagy!

Snowball én teljesen megértem hogy örültél hogy nem jöttek a vendégek, azért ilyenkor már nyűgös egy vendéglátás, főleg ha neked kell, de ha menni kell az is. NEM LEHET ANGOL ÁLLAMPOLGÁR a babád mert nem jár már alanyi jogon!!!! Szóval csak magyar lehet vagy lett!!! Megszűnt az itt születés alapján járó állampolgárság. Viszont ha nem csinálsz neki állampolgárságot, akkor nem kap útlevelet, nem fogsz tudni vele utazni. Nem tudom nálatok hogy van, de itt ha minden rendben van, akkor első szülésnél már másnap mehetsz haza, többediknél meg aznap. A minden rendben azt jelenti, hogy te is jól vagy, a baba is eszik. Aztán majd jön ki health visitor ellenőrizni titeket meg a babát házhoz. A szülés csak midwife-val zajlik, orvos nincs, ha orvos jön akkor már gond van és azért hívják. Nem nagyon csinálnak semmit a babával, megkapod rögtön, max felrakják rá a ruhát amit behoztál, le se nagyon pucolják. Hallásvizsgálatot csinálnak a kórházban arra emlékszem. De tényleg érdemes megkérdezni a midwife-tól a helyi szokásokat. Nem vagy buta, Regi előtt én se tudtam semmit az itteni rendszerről! Jobban vagy már?

Csicsi nekem meg pont a kis súlyú babák tetszenek, a nagy babák olyan pufik, a picik meg olyan szép kecsesek. Hát én se Helló Kittys tortában gondolkodom, csak olyan útszéli kóborban, max. azt tudom én is megcsináli :lol: Most nézem a képeket, na egy ilyen Kittys még menne szerintem, ez nem olyan bonyolult :lol: . Micsoda nagylány már Pepi, tündér arcocskája van, szép kislány!!! Szép a pocid és jó a hajszíned!

Hendyala ez azért milyen bunkóság hogy nem nyitottak ki időben! Gondolom nem is volt valami meleg se így november közepén! De az jó hogy összességében mégis érdemes volt kimenni.

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufó:
Fizetni sajnos elég sokat fogunk, de nem mi akartuk így. Az a doki akinek részben Bálintot köszönhetem a kórházak bezárásával nem keresett máskórházat, nyitott a saját klinikát, ahol egy napos sebészetet, és IVF-et és egyén nyalánkságokat meg tud csinálni. ZSülni nem lehet ott, mert nincs semmi egyéb ott, és így nem biztonságos. Kellett keresni egy magánkórházat magának, és sajna ez a legolcsóbb hely. Így én őt követem, és nem a kórház a fontos, hanem, hogy ő "vegye ki" Bálintot. Az árral nem riogatnék senkit, de meg lehet nézni az egészet a www. maternity.hu oldalon.
Sok, de most nekem ez ad biztonságot, mert sok mindenen vagyunk túl az elmúlt 2évben.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

No, most már látom, fel kell tennem nekem is egy képet... :) Nagyon csinosak vagytok! Őszintén szólva, én nem tudom, most éppen hogy néz ki a hasam oldalról, ugyanis, még a tükör sincs felrakva a falra, mert pont mellette fogják tokostól kivenni az ajtót valamikor (de mikor?????? :evil: ), így meg kell várnom, mikor Apa itthon lesz.. Remélem, holnap már sikerülni fog..

Légzésfigyelő: most elbizonytalanodtam! :oops: Lehet, hogy mégiscsak bemegyek még egy boltba, ahol van AC is, megnézem, mekkora is az az érzékelőlap...

Csicsi: Nagyon-nagyon aranyos a kislányod!! :D Tényleg jó kis buli lehetett, és biztosan örült a tortának is! Nem tudom, milyen voltál szőkén, de ez a szín valóban jól áll! Megszokta már a lányod is?
Szerintem ne aggódj a Baba mozgása miatt, ui. múltkor (kb. 2 hete), amikor nagyon beparáztam, nekem is pont azért volt, mert reggel nem ébresztett, és utána sem volt olyan nagyon aktív. Viszont a dokim is megnyugtatott, hogy a Babó hangulata sem mindig ugyanolyan.. Tehát most inkább arra figyelek, hogy mozogjon rendszeresen, viszont a köztes időben valóban nagyon csöndben van, bizonyára alszik. Amúgy meg szoktam "napoztatni" a hasamat, vagy ha kint hideg van, akkor a benti fénynél járkálok, ülök fedetlen hassal, hogy tudja a Babó is, hogy nappal van.. Lehet, hogy ez hülyeség, de nekem bevált.. Amúgy mostanában, pár napja, megint ébreszt... :wink:

Snowball: hogyhogy lenyúlták az álomlakást? Ha jól emlékszem, nem is olyan régen, még írtad is, hogy várhatóan költözni fogtok.. :( Amúgy pedig mondták az elsősegély tanfolyamon, hogy 100% biztos légzésfigyelő nincs, és őszintén szólva az első pár hónapot én is úgy tervezem, hogy a Babóval "egymás fenekében" leszünk! :lol:

Kat: Úristen, nekem hónapokkal ezelőtt volt ilyen a hasam!!!!! :shock: Milyen magas vagy?
Ami a dokit illeti, én is "ragaszkodó" típus vagyok, az előzmények miatt is, és azért is, mert ha ő nincs, akkor lehet, hogy most nem lenne Tesóm + keresztfiam (egy másik doki hanyagsága miatt..) Tehát teljesen megértelek... ;)

Hendyala: no comment, elég gáz, hogy pont a baba-mama expot nyitják meg később... Biztosíthattak volna legalább vmilyen ülőhelyet....

Nyufó: a kórházi cucc nagy részét már összeraktam (még 1-2 dolog, és megtelik a sporttáska...), a hálóingek száradnak, viszont még csak az én holmijaim vannak benne, a Babáé még egyáltalán nincs, mivel az még Anyumnál, és Tesómnál dekkol... Sajnos még nem tudtam semmit elhozni-kimosni a várható (szeptember óta várható..) nyílászárócsere és a szekrények hiánya miatt...
Apának is nagyon tetszett a csíkos virágod!!!
:lol: Már egyből jön, ha szólok neki, hogy megint szépet alkottál! :lol:

KépKép
sajti

Sziasztok!

Mostmar jobban vagyok, mar sutottem palacsintat is este. Ebedre meg egy kis lightos borsolevest csinaltam, mert irt a ferjem egy smst meg mikor dolgozott, hogy orulne ha csinalnek egy kis levest, mert neki is rossz a gyomra. Nem tudom, hogy mit kaphattunk el, remelem mostmar lassan csak kigyogyulunk ebbol. Nem eleg az allando gyomoreges, plusz meg egy kis emelyges es hasmenes nem a legjobb...

kat: egyelore nekem meg nem vizesedik semmim, maximum a labujjaim teltebbek, de nem veszes. Az arcomon latszik inkabb, hogy kismama vagyok. Szerintem par het mulva vizesedek is majd, ahogy altalaban mindenki. Ne aggodj, majd elmulik. Csini a pocakod, es milyen picike :) En valahol kozotted es csicsi kozott lehetek pocakilag. Most az elobb csinalt a parom par vicces kepet rolunk, de azt nem szivesen rakom fel, mert egy zsirafos pizsamaban pozolok epp furdes utan :lol: Szoval majd holnap csinalok kepet, rendes ruhaban.

nyufo: nos, akkor megis csak lett-magyar lesz a Baba. ha lehetseges, akkor majd a lett nagykovetsegen csinaljuk vegig a procedurat, mert az itt van Edinburghban. Legalabb nem kellene elmenni Londonig. De mostmar tenyleg mindennek a vegere jarunk. Koszonom az infokat, sokat segitettel :wink: Remelem minden rendben lesz. (Mar pedig miert ne lenne?!) :) Szep a viragod!!! Tenyleg nem lenne rossz ebbol egy bizniszt csinalnod kesobb.

sajti: ugy nyultak le az alom lakast, hogy mielott mentunk volna megnezni a kiszemelt lakast, kaptam egy emailt az ugynoktol hogy azt a lakast elozo este valaki kiberelte. Pedig pont olyan volt, mint amilyenre vagyok, arban is tokeletes volt, helyileg is, es nesze...ilyen a szerencsem. Mar nem bizom abban, hogy elkoltoznenk amig nincs Baba. Meg egy ideig majd nezegetem a lakasokat online, es majd december elejen abbahagyom. Addig hatha. Egyebkent meg a legzesfigyelorol meg annyit, hogy megint azt nezem, hogy mikor mi voltunk gyerekek, akkor a vilagon sem volt legzesfigyelo, meg eldobhato pelenka sem!!! Es megis itt vagyunk... En biztos fraszt kapnek egy teves riasztastol. De ez nem jelenti azt, hogy lebeszellek barmirol is, en is vennek legzesfigyelot, ha nagyobb szukseg lenne ra. Ahogy magamat ismerem... :lol:

Na megyek, mar miota itt ulok, es nem is igazan irtam sokat :D Faradt vagyok mar, ideje agyba bujni

Kép

Kép
snowball

nyufo: csak meg egy kerdes, utana megproballak nem nyaggatni :oops: Mar lefekudtem, es eszembe jutott valami, es gondoltam hogy inkabb leirom mert kimegy a fejembol. Szoval, korhaz utan, kiirnak receptre valami testapolot, vagy a kis koldokenek valami szert? Vagy furdetot, testapolot barmilyet hasznalhatok korhaz utan? Mert ezt sehol sem olvastam (azokban a kiadvanyokban amiket adtak nekem), es piszkalja a fantaziamat. Na tenyleg mostmar irany a haloszoba ismet, de ugy erzem csak agyalni fogok meg egy darabig.

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

megint régen voltam. Nincs mentségem,csak a lustaság.
Két hete itthon vagyok, első héten lakást takarítottam és rendezgettem a gyerekszobát, a múlt héten pedig vidéken voltam a szüleimnél. Talán utoljára a szülésig. Bár én még egyszer mennék, de a férjem annyira félt vagy parázik, a jó ég tudja, hogy nem akar már velem elindulni egy másfél órás útra sem. Csak ha visszük a dokit is!!! :lol: Ezen jót röhögtem. Nem érti meg, hogy terhes vagyok, nem beteg.
Csani jól van, ezerrel mocorog, fészkelődik, kitolja magát, főleg jobb oldalon. Jövő héten szerdán megyünk a dokihoz, akkor megbeszéljük a császárt is, ha minden igaz.

Jó olvasni, hogy mindenki jól van. Eléggé halad itt a készülődéssel mindenki, én úgy érzem, hogy le vagyok maradva. Például a kórházi pakkom még sehogy nem áll, de valahogy én még korainak tartom összerámolni.
Néztem a spagettipántos hálóinget a tescoban, itt a Camponában van is ilyen. Nem tudom már, hogy ki vett ilyet :Én az s-es méretet néztem, az nagyon mini. A többit nem álltam neki bontogatni. Csak ezért kérdezem.

Rakok fel én is képet, de a fejem nem lesz rajta. Ezer bocsi, de szeretnék inkognitóban maradni. No nem miattatok, hanem a látogatók miatt. :oops: Bocsi.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Csicsi:
Látom megvetted a pihenőszéket. Nagyon komolynak tűnik! A hasad tényleg jó nagy, mármint az enyémhez képest. A kislányod nagyon aranyos, látom, örült az ajándékoknak nagyon.

Snowball:
Remélem ma jobb lesz a gyomrod, mint tegnap.Az állampolgárság kérdését sikerült megoldani?

Kat:
Csini a pocakod. Nem tudom milyen voltál terhesség előtt, de nem úgy nézel ki, mint aki sokat szedett magára. Csinos vagy nagyon.
Egyébként én sem vizesedem, csak a fejem lett gömbölyű. Jó volna már nem sokat hízni, de ez nem rajtam múlik.

Benneteket nem kínoz időnként székrekedés? Engem pár napja talált meg. Szerintem nem mozgok eleget, mert eddig semmi bajom nem volt. Viszont az utóbbi napokban sokat fetrengtem és tétlenkedtem.

Nyufó:
A hétvégi ügyeskedésed nagyon szép. Mennyi idő alatt készítesz el egy ilyen virágot? Regi várja már a kistesót?

Hendyala:
Tök jó, hogy ilyen jól bírtad a baba expót és ennyi mindent sikerült beszerezned. A szeptemberin nem voltál? állítólag az nagyon rossz volt. Én biztos nem mentem volna ki a tömegbe.

Sajti:
Hogy áll a lakás? Mikor érkeznek a nyílászárók? Egyébként ne igzulj, el fogtok készülni időben. Még van hátra egy kis időnk! :lol:

tyuntyi

Remélem nem hagytam ki senkit. Most mennem kell, megyek a munkaügyre. Ja, még vmi. Valaki írta, hogy van egy listája homeos szerekről. Ezt át tudnátok küldeni nekem is? Megköszönném.

S, íme a kép.
Kép

tyuntyi

Szóval: A magasságom 168cm körül van, olyan átlagos. Igen többen csodálkoznak, hogy ekkora, de nekem pont elég, és így is 1,2héttel nagyobb a legény. Igaz pár hete nőtt sokat a hasam. egyébként 11kg híztam, ami nem kevés.
Engem nem zavar, mert Bálint jól van.

Székrekedés: nekem van párszor, de van néhány trükkm: állandóan ivójoghurtot iszom, amiben probiotikum van. És ha nagyon nem, akkor a DM-ben kapsz aszaltszilva lét, amit én ehgyomorra iszom, meg napközben is. Ez eddig nekem nagyon segített

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Éjszaka ihletet kaptam és kitaláltam mi legyen a virág sorsa, meglett a végleges fazon:
Kép
Meg elhoztuk ma a képkeretezőtől a keresztszemes munkám, amit majd egy évig csinálgattam szabadidőmben:
Kép

Kat teljesen érthető hogy ragaszkodsz a dokidhoz, ne is magyarázkodj, nem azért kérdeztem! A dokinak mennyit fogsz adni? Nekem az a baj nem segít semmi székrekedésre, mert ha nem vagyok terhes, akkor is vannak gondok szóval én megiszom a kovászosuborka levére a tejet, vagy egy zacskó aszalszt szilvát is simán megeszek, utána tejet vagy mármit és meg se kottyan :cry: Ezért is vagyok hízékony, mert mire kijön, addigra mindent kiszed belőle a szervezetem. :roll: Bocsi a részletezésért :D

Sajti nekem az Angelcare 401 két érzékelőlapja befedte a kiságyat rendesen. Sokszor fordult keresztbe az ágyba Regi, a két érzékelőlap közé kb. és mégsem riasztott be soha. De aranyos tiedapa!!! Köszi, jól esik hogy így tetszenek a műveim. Apa is dobott egy hátast amikor meglátta, hogy a tegnapi szál virágból mit csináltam ma, mondta hogy ezt most vihetném is eladni :lol: Ő is értékeli. Klassz nagyon, mert sok pasi nem veszi ezeket semmibe se. Nem lehetne valahogy megsűrgetni ezeket a munkálatokat? Már azért nincs sok idő hátra, neked is egyre nehezebb lesz mindent összerakni, babarészt megcsinálni stb., gondolom idegesít is most már ez a tehetetlenség. Kitől függ?

Snowball örülök hogy jobban vagy! Még azt is ki kell derítenetek hogy a kettős állampolgárságot hagyja-e mindkét ország, mert vannak országok amik nem hagyják. Magyarország hagyja, de nem tudom hogy van a letteknél. Mert ha náluk nem lehet, akkor megint ott a gond hogy akkor vagy lett vagy magyar. Sajnálom hogy lenyúlták a lakást :cry: Áááá itt nagyon máshogy vannak a dolgok mint otthon. A köldökre a hozzáállás a ne csinálj vele semmit, ne érje víz, tartsd szárazon, ne kend semmivel, és láss csodát, működött, gond nélkül leesett. De majd a kórházban elmondják szülés után, kérdezz rá. A fürdés, itt az a politika, hogy fél éves kor körülig (illetve amíg elkezd kúszni mászni és tényleg koszos lesz) szóval addig tiszta víz, semmi fürdőszer, mert szárít és különben se kell mert nem koszos a gyerek. Így csináltuk, nem használtunk semmit, már nem emlékszem, olyan 4-5 hós kora körül kezdtünk el használni fürdetőt, amit megveszel mármelyik boltban. De a kórházban nagyon segítőkészek, minden kérdésedre válaszolnak majd, meg szülés után aki meglátogat health visitor otthon ő is mindenben segít.

Tyuntyi de jó hogy jöttél te is! A kórházi cucc nekem sincs még összerakva de lasan összrakom. Inkább kerülgesd pár hétig, mint ne legyen kéznél ha szükség van rá, sose lehet tudni! Nekem a székrekedés alap terhesség alatt, de sajna ez természetes :cry: A virág teljes munkaideje, kb. szerintem 3-4 óra körül lehetett, de ez eloszlott 3 napra, ahogy időm volt. Szóval nem vészes. Örülök hogy tetszik :lol: Regi még túl kicsi, nem igazán érti a dolgot, de feltűnt neki a megnőtt pocak, már sokszor mondtam neki hogy ott a baba, azóta, minden nap szinte egyszer odajön, felhúzza a pólóm, megsimogatja a pocakom és mondja hogy baba, de szerintem foggalma sincs arról hogy a valóságban mi van. De nagyon édes :lol: Nagyon csinos vagy és nagyon tetszik a felsőd, a lila a kedvenc színem :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Haliho!

Ma eleg mozgos volt a napom. Kisuroltam a haloszobankban a szonyeget (negykezlab !!!! ), mostam textil pelenkakat es a kisagy lepedoit. Plusz meg ezt-azt a lakasban, szoval lefoglaltam magam. Szerencsere nem purcantam ki ugy, mint ahogy "szamitottam".

nyufo: mostmar tudjuk, hogy merre kell menni intezkedni, es meg januar elott elintezunk mindent. Legalabbis fejben meglesz a terv. Remelem a lettek engedik a kettos allampolgarsagot, nem lenne szivem valasztani a ketto kozott. Nem lenne fair egyikonkkel szemben sem. Akkor viszont szerintem a magyar mellett dontenenk. A viragod eszmeletlen jol nez ki, cserepestol mindenestol! Mostanaban tenlyeg elterjedtek a kezzel keszitett dolgok, pl fabol keszult targyak, stb, es egyre tobben igenyt tartanak ra, szoval tenyleg erdemes lenne megfontolnod, hogy csinalsz-e ebbol uzletet, mert nagyon jopofa. Ha ehhez van turelmed es tehetseged, akkor biztos tudnad boviteni is. Pl. ott van a kereszt szemesed. Sose szerettem ilyeneket csinalni, a horgolast viszont szerettem volna kiprobalni. De tul bonyolultnak tunt, szoval..inkabb nem mentem bele a vaksiskodasba :) Az erdekes, hogy tenyleg ennyire lesz*rjak, hogy se krem, se semmi. Azert minimum egy testapolo lett volna jo, mert a kis bore meg milyen erzekeny lesz?! En azert majd hasznalok szerintem valamilyen furdetot, azt hiszem a johnssonnak van olyanja, ami Natural, tehat valami kimelo. Meg ha pl a feneket mosom le napkozben a kaki miatt? Akkor is hasznalnek csak vizet, majd lejon valahogy?! :D Na meg nem tudom mikor, de a babaknak szokott lenni a fejukon koszmo (nem tudom, hogy te erted-e igy, vagy ez csak egy ujabb tajszolas mifelenk, es egyebkent van rendes neve?!), na a mikor a fejerol jon le az a bor...es vele egyutt a haj is hullik majd. Akkor is hasznalni kell olajat, ha jol emlekszem. A koldokkel viszont egyet ertek, azt elintezi a termeszet. Ja meg a popsikrem meg a puder az gondolom csak mehet...

Szekrekedes: en is nehez eset vagyok alapbol, es a terhesseg alatt pedig meg nehezebben megy a dolog. Mostmar gyumolcsot se ehetek ugy, vagy gyumolcslevet, maximum csak reggel, mert estere borzasztoan eg a gyomrom. Mar az aranyer is bemutatkozott, illedelmesen csak intett egyet, hogy hello szia, meg majd latjuk egymast :lol: Szoval nem lett belole komolyabb dolog, de ez sem volt kellemes.

tyuntyi: Aranyos a pocakod!!! Koszonom, ma mar jobb a gyomrom, de erzem hogy meg mindig nem szazas.

Kép

Kép
snowball

Székrekedés: édesanyám ma hájastésztát sütött, egy darabot ettem belöle, ami kb akkora volt, mint a hüvelykujjam. Igaz görcsölt is a hasam, pedig direkt kicsit ettem, csak kósolónak, nem is kedvencem, de sokat segített a dolgon:)

Ma egész nap vasaltam, húúú, ez nem fog sokáig tartani nálunk. ki meddig vasalta a rucikat?

ha kismostam vasaltam mindent, akkor összerakom én is a kis pakkomat.

Ki mikorra van kiírva? csak azért hogy állunk fel várhatóan

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok.

De jó sokat írtatok :) Voltam a dokinál a Bibi úgy néz ki jól van csak BPD-t nézett meg FL-t,mind a kettő 75mm nem értem hogy lehet,mikor két hete is ugyan ennyi volt a 4D-n.Viszont van már hajunk is,nagyon cuki.Zárt méhszáj.Innentől 3 hetente megyek ha nincs más gond.Viszont m ondtam n eki,hogy jobb oldalt szoktam érezni szúrást vagy nyomást a bordámnál ás azt mondta,hogy sajnos az nem jó mert vagy vesekövem lett vagy a gyomrommal van valami,de most nem tudunk vele mit kezdeni,szülés után hasi ultrahang :? :( Én egyből a Hellp szindrómára gondoltam de arról nem beszélt.Mindegy,remélem szülésig nem lesz vele gondom bármi is ez és jó lenne ha utánna magától elmúlna :oowops:
Voltunk a kórházba is a védőnőnél,nagyon rendes mindent megbeszéltünk,majd nst-nél találkozunk,már most örülök hogy van.

Nyufó

Megint szépet alkottál,jó hogy Regi mellett így tudsz haladni ezekkel,a vázás megoldás meg csúcs!Ilyet szeretnék én is,nem póstázól? :) :)
Ja ez nem az a bonyi kitty volt,elfelejtették ráírni,hogy boldog... azt már én írtam rá,viszont ingyen volt :) Jövőre is ilyet kérünk :)

Snowball

Remélem jobban vagytok a leves biztos jót tesz.
Én is sokáig lestem a neten a házakat-lakásokat mire megtaláltam az igazit.Előlünk 2x vittek el lakást anno úgy hogy a könny kicsordult a szememből aztán találtunk olyat ami még jobb.
Tényleg aranyos Apa,bár azért ez nem minden napos de látta most tényleg elfáradtam meghát ezzel is konpenzál,hogy még ilyenkor sincs itthon.

Kat

Nagyon szép kismama vagy nem is kell ennél nagyobb has én attól félek,hogy nekem sokkal nehezebben fog vissza menni.
Az a lényeg,hogy biztonságban érezd magad,én ezért fogadtam szülésznőt.
Én is vizesedek de nekem a fejemre ment szerintem az összes víz :?
Én is 11 kg-nál tartok nem sok szerintem és nem is zavar most,tegnap olvastam a kismama különszámában,hogy mi khány kiló a pocakban,lepény,víz,vér na meg a baba,stb. és az 12-13 kg a végén.

Sajti

Megszokta a hajam,már nem sír ha meglát :) Pont ma szaladtam be a fodrászhoz,szerdán megyek és kicsit világosabb lesz szőke csíkokkal :) Egyszerüen nem birok magammal,azt mondta a fodrászom,hogy látszik nem tok mit kezdeni magammal :)
Kérdezte a dokim is hogy mozog e rendesen,mondtam hogy igen.Ma megint egész mocorgi volt csak ezek a reggelek furák.

Tyuntyi

Jó,hogy jöttél és hogy jól vagytok,Te is nagyon csini kismama vagy nyaktól lefelé :) (csak mert addig látlak) neked is elég nagy pocid van.Mondák mekkora a bébi?
Megvettem persze,de már most látom,hogy el fog kelleni itt lent.És büszke is vagyok magamra mert sikerült megvennem 12.000 ft.-al olcsobban mint amennyi a Brendonban :) Jó,olcsó így se volt dehát annyi árkülömbség nincs a sima meg e között.

Hendyala

Dúrva ez az expós sztori,tudják,hogy gyerekekkel mennek meg minden...
De az jó,hogy vettetek pár dolgot,mostanában igen megtorpantam e téren,bár nem kell már sok minden,de most én is a kórházi cuccokat hajtom.Tegnap 2 órát keringtünk hálóingért és eredmény 0.Velem van a gond.
Sajnos tényleg vannak ilyen apák,én is ismerek ilyet sajnos elég közelről.De nálunk nem így lesz,bár látni sajnos nem fogja túl sokat :?

Holnap jön a védőnő,utánna jelentkezem,reggel gyorsan felmosok meg ilyenek aztán csak hallgatom meg hallgatom........

Jó éjt kismamák!

KépKép

KépKép
csicsi84

Nem védőnőnél voltunk a kórházba hanem szülésznőnél :) Látszik,hogy tiszta stresszbe vagyok a holnaptól...Érdekes mert szinte senki nem szereti a védőnőket ha jönnek :?

Snowball

Nem semmi vagy hogy szőnyeget sikálsz én azt nem bírmám már,pedig szülésig nekünk is kell,bár nem sok szőnyeg van.
Én is a lila johnnsonst fogom használni,fini az illata.
Tényleg szokott lenni koszmó asszem arra olajat kennek és hajkefével kell ledőrzsőlni.

Kat

Én simán tudom mi indítana be,hogy ne legyen székrekedésem.Nekem a knorr bolognai fix pora tökéletes :)
Én dec.26.-jan.13.-ig lezsek valahol a kettő között,azt mondta ma a szülésznő,hogy majd elválik,hogy a ciklusom vagy az ultrahang nyer.
Még el se kezdtem mosni,de előre félek a vasalástól azt a csomó gyerek cuccot....De én szerintem most a fertőtlenítés miatt megcsinálom,de utánna nagyon nincs is olyan amit vasalni kéne köztük.

Mostok baba kocsi huzatot,pihenő széket baldahint meg ilyeneket is?

KépKép

KépKép
csicsi84

Jó reggelt lányok!

Milyen jó, hogy mindig elmentek mindent, mert megint kidobott a babanet.

Annyit írtatok a kórházi cuccról, hogy tegnap vettem én is hálóinget. Még mindig nem tudom, hogy ki írta, ezért bocsi, hogy vett spagettipántos hálóinget a tescóban. Nos, szerintem ugyanolyat vettem tegnap én is. Van ezen felül egy pizsamám, ami szintén spagettipántos, azzal együtt van három, ez szerintem elég lesz. Szerintetek, ha viszek melegítőalsót a kórházba, azt fel lehet venni ugye? Vagy kötelező egész nap pizsiben lenni? Nem voltan kórházban, össz-vissz kétszer egész életemben, de mikor bent voltam egy hétig, akkor nem flangáltam egész nap pizsamában. Mondjuk nem szülni voltam.

A babaruhákat én is összeraktam méret szerint, majd ki kell mosni és vasalni őket. De még nincs meg a kiságyunk, ami kombi ágy lesz, s abban szeretném elrakni a ruhákat, így még nem álltam neki. Egyszer biztos ki fogok vasalni mindent, de utána kétlem. Két dolgot utálok nagyon, vasalni és porszívózni. Egyébként én nem terveztem kimosni a babakocsi huzatot, pihenőszéket. Ezek mind újak, nem voltak használva.

Elméletileg az időpontunk január 10, de remélem meglesz a császár, s így december végén meglesz Csanád. Jövő héten kiderül. Meg az is, hogy mekkora a baba. Mikor utoljára voltunk, én kicsinek tartottam, mivel a 4D, nagyobbat mért. De a doki megnyugtatott, hogy ne izguljak, simán lesz 3,5 kilo születésig a kisfiunk. Így megnyugodtam.

A székrekedésre köszi a tippeket mindenkinek. Rájöttem, hogy újra elkezdtem inni a hipp natalt, s attól van. Van benne ugye vas, s az tesz tönkre ez ügyileg. Így megint csak másnaponta iszom, a dokim szerint nem is kellene, mert minden rendben volt a vérvételen

tyuntyi

Nektek mennyit mozog a babótok? Mert Csani szinte egész nap. Amint leülök, már dübörög is ezerrel. egyedül csak éjszaka van csendben, de akkor mindig. Reggel kezd el újra mocorogni. Remélem ezt a remek szokását megtartja majd méhen kívül is. :D A legdurvábbak az esti órák, néha félek, hogy kibújik a jobb oldalamon. Fészkelődik állandóan. Meg szerintem csuklik is, mert kis ütemes mozgásokat érzek néha.

Ne haragudjatok, hogy nem írtam külön mindenkinek, most így egyszerűbb volt. :oops:

Szép napot mindenkinek. :P

tyuntyi

Na még vmi. Írtatok a fürdetésről is. Nekem azt mondták, hogy ne vegyek semmi bolti dolgot, mert a gyerekorvos fel fog írni receptre mindent, azt váltsam ki, s azt kell az első időkben használni. Felejtsem el a bolti sampont, fürdetőt, stb... December elején megyek a védőnőhöz, addigra a recepteket megíratja a dokival, én pedig megkapom őket.

Most már tényleg megyek.

tyuntyi

Sziasztok!

Nagyon régen nem voltam, ne haragudjatok.
Tegnap este visszaolvastam mindent, igazából nem láttam olyan különösebb témát, amihez hozzá kell szóljak, így nem írok korábbi dolgokhoz, mert nem látom értelmét :D

Én és a prüntyőkék jól vagyunk, pénteken megyünk orvoshoz UH-ra. A kórházi motyóm nekem már több mint egy hete össze van pakolva, 95%-ban kész, olyan apróságok nincsenek benne mint a szobapapucsom, meg a telefontöltő, meg evőeszközök, ennyi..

Tyuntyi: neked itt megjegyzem, mert szemem előtt van, szerintem nem gáz ha viszel macialsót, én is viszek! Kényelmesebb nekem, mint a hálóingezés, az olyan nagyis.. 8) Meg legalább valami megtartja azt a könyékvastag betétet :lol:

Dobok fel pár képet én is a horgolásaimról:
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok.Én még ebbe a topicba nem írtam még :) de csak ide találtam a végére :) Mi január 24-re várjuk a kisfiúnkat Dominikot már van egy lányom Cintia aki februárba lesz 3éves.van valakinek otthoni szívhang hallgatója?én tegnap vettem de kicsit bánom mert nem találom a pici szivét vele tegnap azt hittem meg van de rájöttem az az enyém volt pedig mocorog a drágám
titike84

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?