Helló, lányok!
Én is gratulálok sikeres, ambíciózus
Gremesénknek és
Virankánknak!
Mesi, apátoknak mielőbbi jobbulást!
Panndi, szegénykém, remélem, a hányások most már igazán abbamaradnak...
Verus, naptárügyben: a TÉPETT-nek hogy néz ki egy-egy belső lapja (csak a címlapról van kép)?
Néhány horror napon túl vagyunk, bár idegeskednivaló mindig akadt.
A legjobb az volt, amikor szombaton mindhárman lázasan feküdtünk, és ugye el kellett volna látnunk egymást, de főleg Ádit. Ennél nyomorultabb helyzetet soha. Közben a szüleimet sem akartam ugrasztani, mert 60-70 éves embereknek sem célszerű 39 fokos lázzal járó pneumococcus-fertőzést összeszedni, szívbetegnek meg különösen nem.
Én holnap már megyek dolgozni, S vigyáz még Ádira, aki a héten kihagyta az ovit.
Ma voltam a háziorvosnál, akitől megtudtam, hogy a kisgyerekes nő az imént, aki után vadul fertőtlenítették az ajtót, skarlátos gyerekkel jött be a felnőtt háziorvosi rendelésre. Nem tudom, ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás, vagy mi? Annyira kiakadtam, felhívtam anyámat, kiderült, nem voltam skarlátos (fáin 40 fokos lázzal, hányás-hasmenéssel, fájó nyirokduzzanatokkal, torokfájással, kiütéssel járó bakteriális fertőzés).
Itthon mintha csak Csernobilból jöttem volna meg, teljes karantén alá tettem magamat meg a cuccaimat. Talán annyi szerencsénk van, hogy épp mindhárman penicillint szedünk (és az kell a skarlátra is).
Az is jó volt, hogy Ádinak 6 napja folyamatosan vízszerű hasmenése van, de az orvost nem tudom rábeszélni, hogy hiába penicillin kell a fülére, a gyerekből kijön az összes víz így, mert nem bírja ezt a kombinációt szedni. Kaptunk másikat, amitől ugyanez a helyzet (megnéztem, miért, hát mert tökéletesen ugyanaz a hatóanyaga, mondtuk, h Aktil duót ne, az Augmentin jó, erre felírt Augmentin duót, ami azonos az Aktil duóval...). Utánaolvastam, vannak makrolid AB-k is fülgyuszira, miért nem lehet azt felírni??? Kicsit unjuk már, hogy minden alkalommal elmondjuk ezt, de csak egy 7 gyerekkínzás után írnak fel valami mást, ha esetleg. Miközben eleve lehetne mással indítani. És ugye minimum 2 havonta mindig a fülészeten kötünk ki, mert füles a gyerek.
Nekem meg ugye az AB-től elszabadult lent a candida, viszket, mint a nyavalya. Bő két hete hagytam abban az előző AB-kúrát, amikor ugye 3 hét alatt sem javultam. Most egy újabb.
Na ennyit ezekről a napokról, remélem, sosem lesz ilyen többet.