A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Boo!
Te egy egynapos kórházból simán kanyarítasz itt egy novellát :wink: :D :D :D Amit természetesen élvezettel olvastam, felháborodtam, borzongtam és röhögtem...szóval minden megvolt :wink:
Amúgy melyik volt ez remek gyógyintézmény?? :shock:
Kicsi romacsemete veretes mondatával sokkoltam ma több jóérzésű anya-barátot, ők is percekig ízlelgették minden szívmelengető mondatát :shock: :shock: Úgy vélem valszeg apa meg tán az egész család ilyetén becézgeti otthon eme rátermett fiatal anyatársat :?

A sztem én ennyi voltam mára meg tegnapra, lévén tegnap hajnalig kimenősök voltunk az énUrammal délutántól :roll: , alászálltunk a pokolba egy felettébb bizarr koncertélményért, amit sajna elég sokáig nem fogok elfelejteni, és miatta ma nem vagyok túl fitt.
De a holnapi játszira már kipihent Lois leszek :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2010.11.18 21:56-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

Jesszusom, Boo, ez mega-brutál volt!!!

A lényeg hogy Miron igazi macho és meg sem kottyant neki a dolog! Mondjuk az altatásos részét szívszaggató volt még olvasni is...

Szerencsétlen kisfiú, én annyira ki tudok ezeken akadni, hogyha arra gondolok hogy egy másik családban mennyivel jobb esélyekkel indulhatott volna.

Katy,

mi ma kaptunk bölcsi miatt olyan gyógyszert a dokibától, ami gyengített bacikat tartalmaz, gondolom mint egy oltás alakítja ki az ellenállóképességet. Kúraszerűen kell adni, 20 napig aztán 10 nap szünet, majd 10 napig és 20 nap szünet. Ti nem próbálnátok ki?

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!
ÉnKölköm már régóta csinálja, lejövést gyakorold vele, jóóósooookat, és ráérez nyugi.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Mármiért nem szabad?? Azért ezek a törpék egyáltalán nem vadulnak ám, nincs liánon lengedezés vagy hasonló :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo!
sztem tanitsd meg neki hogyan kell lemászni az ágyról...
amikor le akarna jönni forditsd meg hátramenetbe és tolattasd le...
sztem pikk-pakk megtanulja...

azt el is felejtettem irni,h Kiara egyedül eszik már...

mostanság nagyon rövid az agyam... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Boo,

Lois jól mondja, hamar beletanul a letolatásba, nálunk is már készségszinten megy a dolog :wink:, simán bennthagyom a nappaliban úgy hogy ül a kanapén és olvas :-)
Laptopot meg hónapok óta nem tudok napközben elővenni, mert rá van kattanva teljesen...

Lois,

kíváncsivá tettél, mi volt eme remek muzikális élmény??? :shock: :shock:

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

Csibe,

Kiara evéséhez grat!

Boo,

lila zacsi :cry: :oops: de sebaj, a lényeg hogy a Kincs már ott van :wink: :wink: amúgy tényleg nem hiszem hogy bármi durvábbat csinálnának ott, mint otthon...

KépKép

KépKép
kispocok13

Mármint a játszóházra gondoltam...

Alváshoz kitartás!

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Ez volt a zenekar....szerinted??? Életem legelmebetegebb zeneélménye volt, az tuti.

Kép

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

:lol: :lol: :lol: :lol:
hogy kerültetek oda?????

KépKép

KépKép
kispocok13

Nem tűnik túl anyukás programnak :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

Az ÉnUram szereti :oops: :oops: :oops: :oops:
Én meg elvittem születésnapjára...de nem tudtam hogy ezek ennyire durván néznek ki.... mert addig csak hallottam őket :oops:

Ja, úgy is éreztem magam, mintha egyenesen a játszótérről jöttem volna a sok gótfejű fekete halálmadár közé :oops:
Szerintem a lila matrióskababás kitűzőmmel eleve diszkvalifikálniuk kellett volna... :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lois,

hja kérem, a szerelem...

Boo,

jó, győztél, ott a pont!

KépKép

KépKép
kispocok13

Persze, gyertek!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!
Én gyerekem is felment a tesóméknál az emeletre szép csendesen észre sem vette senki. Sose megy arra, nem érdekelte korábban, felmentek a tesómék, és nem szóltak nekem hogy felmennek, Zétény meg ment utánuk.... utána én is növesztettem pár ősz hajszálat :oops: De most már ott is lesz korlát.

Én nem parázok némi orrfolyástól, a nyál meg ugye...max visszaköpünk. Legalábbis az én kölyköm most azt imitálja. Nem tudom honnan szedte, tudtommal életében nem látod senkit sem köpni, de olyan fura hangot ad ki, utána meg hangosan röhög magán :oops:

Felülni meg nem tud majd mire, Dodi úgyis elszedi az összes bicót amire rá lehet ülni és ő nyargalászik velük körbe-körbe :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Csibe!
Kiara nagyon ügyes :D
Interjú hogy ment??

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo

A szükség nagyúr..Bent aludni nem alhattam bent még a széken se, így reggel 6-este 21ig gubbasztottam a széken és 3óránként szoptattam. Ami akkor logikus volt, hogy rend legyen nekik este, de ezzel alapozták meg a 2 hónapos gyötrelmemet a szopival. Ugyanis mikor enni kellett volna Roló nem volt éhes és mikor aludni kellett volna enni akart. Így szívszaggató volt ez a szopi ügy bent a kórházba és én hülye meg még tartottam is magam a szabályokhoz. Estére meg vittem Szonibaba lefejt tejét, hogy ne tápit egyen. Én az egy év alatt összesen ha 3 aventes poharat tudtam lefejni akkor sokat mondok. Pedig fejtem hajnalba is, ezért keltem fel. És mindez sztem azért volt, mert ott a kórházban beállították az adagját 40ml/szopi, ami nekem az elején nem volt csak 20 két ciciből. Így mindig kérnem kellett!! Pótlást. Ezért mikor hazahoztam megszokta az adagot és nem volt miből pótolgatni, szal jöhetett a non stop szopi óránként 1,5 órára kérezkedett rá. közbe ordítás nem alvás! Végül is egy hónap alatt beállt a mennyiség, de mindig pont annyi volt amennyi kellett, sőt volt hogy este, megint kapta sógornő tejét! Ma már másképp csinálnám. És mérges is vagyok az ottaniakra. Ma már tudom, hogy ki kellett volna harcolnom a baba mama szobát, nem csak az én kényelmem miatt, hanem Rolónak is jobb lett volna ha akkor szophat amikor akar és annyit amennyit akar…Mindig tanul vmit az ember.Kíváncsi vagyok a kiscsaj hogy fog szopni, remélem ő nem lesz csöcsön csüngő bajnok, hanem 10 perc alatt elvégzi a melót… :lol:

Akkor januárban újra vágnak???:roll:

DE jó nektek!! Enyém apa most mondta hogy délután Szegedre megy és vasárnap is melózik…holnap meg verseny van…szuper! :twisted:

[quote]
írta:

Lois

Én nem parázok némi orrfolyástól, a nyál meg ugye...max visszaköpünk.
:lol: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Figyelem..figyelem...Tikeanyu féle püspökkenyér receptje!

12 dkg margarin
14 dkg cukor
6 tojás
14 dkg liszt
12 dkg vágott aszalt gyümi,mandula,mogyoró,dió, csokidarabkák...ízlés szerint ki mit szeret

A margarint habosra keverjük a cukorral és a 6 tojás sárgájával. A lisztbe belekeverjük az adalékokat és apránként a masszához adjuk. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjéket és óvatosan alulról felfelé széles mozdulatokkal keverve a masszához adjuk. Kivajazott,kilisztezett ( a recept szerint, de anyum simán sütőpapírral kibéleli a formát) őzgerinc formába simítjuk, előmelegített sütőben, lassú tűznél inkább szikkasztjuk mint sütjük. Anyu azt mondja olyan50-60 perc alatt süljön át.Recept szerint a formában hagyjuk kihülni, anyu még melegen gyúródeszkára borítja és lehúzza róla a sütőpapírt ( mert különben nem jön le róla) Mikor kihült be lehet vonni csokimázzal ( mi nem szoktuk) Mi folpakkba szoktuk tekerni, mert úgy akár hetekig is eláll..na ha maradna belőle :lol: :lol: :lol:

Ronmay: Remélem kishugival egyetlen percet sem kell műanyag széken töltened és a szopi is sima ügy lesz. Olyan furcsa nekem órákig tartó szoptatásokról olvasni, ebből a szempontból mi szerencsések voltunk. Hédi max 10 perc alatt végzett, pedig nem lett rögtön mellre téve szülés után..sőőőőt Este született és csak másnap reggel szopizott először. Mi sem voltunk baba-mama szobában ( rota járvány volt), így 3 óránként kihozták 15 percre és ha evett evett, ha nem nem. Éjszaka nem hozták őket. És szerintem nem is kaptak pótlást sem, mert a 3. napon közölte a gyerekorvos, hogy még mindig nagyon esik a Hédi súlya, húzzak bele a szoptatásba :twisted: Ekkor kezdtem el inni a szoptatós teát, meg fejtem minden szopi után és mivel sárga is volt Hédi nem is akart enni. Megkérdeztem,hogy amit lefejtem nekiadják-e, de azt mondták nem,mert arra valami kórházi speckó üvegbe kéne fejnem, az meg jelenleg nincs, szóval borogattam a csapba :twisted: :twisted:

Szóval szerintem ez is alkat,vagy adottság vagy gyerek függő...Én szülni nem tudok szoptatni viszont annál inkább :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

leszoktatás: na ja, de olyan cirkusz van,ha nem adok neki, hogy olyat ti még nem láttatok,üt,csapkod,hisztizik. Most addig jutottunk,hogy 1-2 szívás után rájön,hogy nincs és akkor jöhet a barackos actimel és az esti szopikat is igyekszem egyre rövidebb ideig hagyni. Arra gondoltam,hogy így egyre kevesebb tej fog termelődni és Hédinek sem akkora trauma. Talán könnyebben leszokik,ham ár nem lesz tej,mintha csak én veszem el tőle :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Kép

téli szerkóban :lol:

tike

Hédi esténként kutyákat terrorizál, akik ha így halad már nem is akarrnak majd beköltözni télre :lol: :lol: :lol: :lol:
( a háttérben apa telefonál, ez ront az élvezeti értéken :roll: )

http://www.youtube.com/watch?v=haBOaSIBBzU

tike

Kaptunk kölcsön kipróbálásra egy gőztisztító gépet, hát ez valami álom...egész kicsi energiával ( épp csak fogom a cső végét) olyan tisztaságot csinál :shock: :lol: Írok is a jézuskának azt hiszem...

tike

és akkor most azt hiszem elvonulok,mert velem van tele az oldal :roll: :lol: :twisted:

tike

NA mi van csajok ilyen jól sikerült a tali? :lol: :lol: :lol: :lol:

tike

Tike!
Öööö, igen, mi spec. félórája értünk haza, vacsi volt, most fürdenek a srácok :roll:
NA léptem is :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Igen :lol: :lol: :lol:

receptet köszi, 7végén lehet hogy tesztelem is :wink:

TerrorHédi :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Mi az a gőztisztító?[/url]

KépKép

KépKép
kispocok13

sziasztok!

lois!
egész jól ment a interjú,de csak jövőhéten derül ki,h mi lesz...
de jó lenne,ha sikerülne,m közelebb van(óbudán),10-18 a munkaidő
és a pénz is több kicsivel...

Kiarának van egy új szava: Hoppá
és ráadásul megfelelően használja.

tike!
Hédi irtó édes...
nálunk a cici leszoktatás viszonylag könnyen ment...

Kép
Kép
csibe83

azért a h2o ultra mopért apa is oda van...
de én azt mondtam,h sztem kamu,de akkor ezek szerint nem...
apának megmondom akkor,h ha még mindig szereti,akkor
vehet egyet :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Igeeen, ma is csudiszuperjól éreztük magunkat :D :D :D .
És a fogyni vágyó kismamiknak (is) szorgalmazom a heti egyszeri játszóház-edzést, én ugyanis kb. 4000 kalóriát égettem el ( :mrgreen: ), és mikor hazajöttem, a súlyom végre újra 5-össel kezdődött 8) :D :D :D :D .

Menjünk mégmégmégmégmég :lol: .

(És azért azt is megjegyezném újra, hogy 5 órán át voltunk M.o. egyik legnagyobb játszóházában egy darab ezresért ketten :shock: :D !!!)

KépKép

KépKép
kicsidodi

Képeket csináltatok? Had irigykedjek már :twisted: :twisted: :twisted:

tike

Lois kattingatott, de csélcsap a nő...

(ez most itt egy célzás a múltkori képek hiányára :roll: )

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:45-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:47-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo: Hát nem irigyellek a költözködés miatt...nekünk laminált parketta van a szobákban, a többi meg járólapos :wink:

Kutyák: kb 1 hete esténként beengedjük őket egy kicsit,mondván ha megjön a tél úgyis bent lesznek, lássuk hogy viszonyulnak egymáshoz. Pár nap alatt eljutottunk odáig, hogy Hédi képes hajnalban kivonulni,hogy vauvau bebe, az egész télen kandalló előtt fekvő lustaMatyinknak meg könyörögni kell, hogy méltóztasson befáradni :lol: :lol: :lol: :lol:

Betegségre: oscillo...vagy jó kis forraltbor

Képzeljétek ma annyira meglepődtem, hogy már ezeknél a törpéknél mennyire levehetőek a férfi-női sajátosságok :shock: :shock: :shock:

Hédi itthon nem viseli el a hajában a gumit,csatot, de ha megyünk valahová képes percekig kotorászni a csatos dobozában és ő választja mit tegyünk a hajába...

Talán meséltem már nektek a piros bicikli tulajdonos ovis kisbarátról. Hetek óta nem találkoztak. Ma arra sétáltunk amerre ők laknak, nincs járda ezért az úton sétálunk. Autó jön, félre állunk az út szélére. Bazi nagy terepjáró elhalad mellettünk ( ovis pajtás ugrál a hátsó ülésen), terepjáró lefékez, visszatolat, ovis pajtás kipattan belőle. :shock: :lol: Hédi nagy vehemenciával közeledik, kisfiú ijedten hátrál, majd hazaszalad és közben kiabál,hogy várjuk meg ( pár házzal arrébb laknak,mint ahol álltunk). Kihozta a piros bicaját és hozott Hédinek egy plüss állatot :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Még csak most született és máris plüssállatot hordanak neki??? :roll: :roll: :roll:

tike

Sziasztok!

Tali tényleg nagyon szupi volt,mi is nagyon jók éreztük magunkat,és igen,igaza van Dodinak,heti 1-szer kötelező,mert ez a tuti fogyókúra :D Én egyfolytában Lili után rohangáltam,mert persze véletlenül sem maradt volna a közelünkben :D :twisted: Persze bealudt hazafelé a kocsiban,aminek az eredménye :arrow: 3/4 10-kor aludt el,de így utólag nem is bánom,mert az alattunk lévőknek dugulása volt,ki kellett hívniuk a duguláselhárítókat,akik este fél 9 után álltak neki csőgörényezni :twisted: Szóval ebből a szembpontból nem volt gond. Viszont a szokásos időben fent volt már(7kor) és már alszik is.

Boo! Gyógyuljál!!! Kitartást a költözködéshez!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi!

Botond is beájult a kocsiban (fél8 körül), aztán itthon alig lehetett felkelteni, pedig vacsizni kellett, meg fürödni, de totál kóma volt végig :lol: . Én 9-kor tettem le, és negyed9-ig aludt. :lol: A hazaúttal együtt több, mint 12 órát :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

Látom, mindenkinek családi hétvégéje volt a fórumozás helyett :roll: :roll: :roll:

Mi tegnap babanézőben voltunk, barátnőm 3 hetes Lilijét (Az a barátnőm, aki természetesen akart szülni de végül csaszi lett)! Hát hogy mennyire picuri egy újszülött... pedig még Nimród sem volt annyira régen ilyen pindurka. És Lili mellett meg annyira nagynak látszott!

Apa tegnap bulizni volt, ennek megfelelően ma kissé ideges voltam... a felettünk lakók reggel 7től rajcsúroztak, Nimród 8ig bírta, én 10kor keltettem Apát, hogy mostmárakkorleszszíves megmozdulni, felkelni és foglalkozni a fiával - mondjuk menjenek játszóterezni. Persze elég carul nézett ki, mondtam, na jó, akkor még picit pihenjen - ez tartott pontosan 14.35-ig... közben én meg pörögtem a hátamon, pakoltam, gyerekeztem, stb. Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem voltam ideges, kicsit sem, ááááááááááááááááááááááááááááá... (ráadásul míg Nimród aludt, Apa horkolt a hálóban, én meg a nappaliban próbáltam aludni, persze nem sikerült)

Nimród bölcsiscucca összekészítve, holnap megyünk először.
(persze Apa nem ér rá, hogy beszoktassa, így rajtam marad a projekt, pedig megbeszéltük hogy ő fogja csinálni, mert neki sokkal kevésbé nyüszizik amúgy is, meg hátha kevésbé viseli majd meg)

Tike,

köszi a receptet, ma este teszteltem, és tényleg finom (pedig csak 4 tojás volt itthon a 6 helyett :oops: :oops: :oops: :oops: )
Bár igazából én olyan Stollen-szerű, kelttésztás receptet keresek már régóta, kb 15 éve (!!!!!) volt egy a Nők Lapjában, amit őrizgettem sokáig, de az idők folyamán eltűnt sajna... azóta azt hajkurászom, mert számomra az volt A tökéletes karácsonyi kalács.

Hédi pasizása ééééééééééééééédes!!!!

Boo,

polip :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Pakolással, költözéssel hogy álltok? És meggyógyultál?

Csibe,

interjú???? Hova, milyen meló?

KépKép

KépKép
kispocok13

Én is itt, de csak 2 mondatra, nekünk is zúzós hétvégénk volt, tegnap buli, ebből kifolyólag kissé fáradt mai nap... de a gyermekem ritka empatikus kis fiúcska :roll:
Holnap fittebben ....Lois :arrow: El

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Akkor ezek szerint jól sikerült a meglepi party :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

sziasztok!

mi ma anyóséknál voltunk tegnap meg kézi meccsen...

pocok!
interjú megvolt,de csak pár nap múlva derül ki,h sikerült-e...
ez is raktáros egy elektromos cigi gyárba asszem,de kicsit összetettebb,m
sok minden mást is kéne csinálnia.én olyan kisfőnöknek mondanám.

Kép
Kép
csibe83

na mi ez a nagy pörgés ebben a szép időben? :roll: :twisted: :twisted: :twisted:

Hétvégére erre felénk nagy havazást mondanak, hótaposó beszerezve, szánkót após most festi, de még egy karfát kéne rá szereznem, overált meg kaptunk 3-at is, méretre persze egyik sem az igazi :? De nem nagyon akarok beruházni,mert ami majdnem kicsi az most még jó lesz, ami picit nagy az meg januárra talán jó lesz.

Pocok: megértem,hogy ideges voltál, én tuti nem hagytam volna fél3-ig pihenni :roll: :twisted:

Bölcsihez drukk, aztán majd mesélj ám!

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:55-kor.

KépKép

KépKép
boo

Pocok
ezt a bölcsihez: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :roll: :wink:

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?