A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindo, amúgy én tavaly azon akadtam ki, h a szerintem csudaszép ádis naptároknak se láttam, h nagyon örültek volna... apósom meg is kérdezte, h "ezt ti csináltátok?".
mondtam, h nem, mindenhez azért mi sem értünk. :roll:
mondjuk ő egy elég fura ember, amikor először járt itt az új lakásban, az volt az egyik legkorábbi megjegyzése, h ugye majd biztos továbbköltözünk nagyobba... érted, 6 évig gyűjtöttünk az önrészre, 20 évre eladósodtunk, de tuti, hogy bármikor vehetnénk egy nagyobbat :lol:
egyszerűen nem tudom, hol él az öreg.
irina

Vindo, ezek tényleg komoly ajándékok...
Jó vendégezést!
Letettem Ádit aludni, dolgozom.
irina

Hú, Ágica, még jó, hogy mostmár túl vagytok rajta...

Rugó ügyi bilivel. :)

Szép hetet, én be fogok golyózni...

Kép
Kép
Kép
zdori

Miért, Dóri, mi történt/-ik???
irina

Dóri! Nyugi!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt,

itt nagyon csunya idő van:-( esik is:-(

Dóri mi baj? vagy csak most sok lesz a vizsga+gyerekek+ ???

Az idén mi sem tervezünk túl komoly ajándékokat, de jövőre még ennyi sem lesz szerintem :-( komoly megszoritások lesznek nálunk ha elkezdem kapni a gyest:-( jaj

Vindo Rugó ügyes a bilivel, hát a kakával Áron is szenved még:-( nem tudja mit kezdjen vele, érzi mondja kaka de ráül a bilore és feláll, csiccs...aztán pár perc után megint ugyan ez, mintha állva jobban jönne neki, vagy nem tudom, igy csak 2 naponta van:-( kicsit aggódom, mert kér e pelust, mondja nem...ma tuti szenvedni fogunk , mert már tegnap este kezdte, csak semmire nem jutott:-(

Heni
KépKép
heni81

Na, jövök én is. Immár Böszörményből, túl az első órámon.

Rugó szegény csak csuklott össze reggel, tíz percig tartott, mire kinyitotta a szemét. Szerintem kidől délután :roll:

Heni, Rugó sem produkál minden nap, úgy általában két-három naponta csak.
Viszont az almától f....ik, ha ilyen gondja van, etetek vele egyet :lol:
Szegény Áron, biztos feszíti a hasát :?

Dóri, mizu???

Irina, ja, jövőre már költöztök is :roll: :?

Na, szerzek egy kávét. Aludtam éjszaka vagy öt órát, most elég kóma vagyok. R. kettőtől háromig dajdajozott, pisilt is (ami pozitív, mert be is pisilhetett volna), de valamiért nem tudott visszaaludni. És állandóan szólongatott, anya, anya... apa, apa... Komoly éjszaka volt, hatkor meg keltem, az nekem nagyon korai.

:arrow:

Kép
vindolanda

POntosan úgy van ahogyan gondoltam, szegénykém ül a bilin és nyom, tuti nem lesz eredmény :(

Vindo Rugó most hol alszik az új részben? Külön szobájában? vagy veletek?

Kv nekem is kell! Iszok is egyet, már egyet ittam 6kor.

Áron ma 9kor kelt :shock:

Heni
KépKép
heni81

Velünk alszik.
Van amúgy külön szobája ággyal, de az a privát szférája és játéktere, aludni velünk szeret. Bebújunk az ágyba, mondok neki egy mesét, arra alszik el általában. Aztán kimászok dolgozni ideális esetben, vagy bealszok vele én is:)

Ez a kilenc óra emberbarát 8)

Tényleg megyek kávét szerezni, mielőtt eldőlök :lol: :arrow:

Kép
vindolanda

Sikerült neki!!!!!! :D :D :D :D

Vindo gondoltam, hogy veletek alszik :wink: nincs ezzel semmi gond egyébként. MA reggel Péterke átjött f5kor, aztán bekéreckedett közénk, jó is esett , hogy ott volt :D

Heni
KépKép
heni81

Na, pizzaszelet, kávé, csoki kipipálva. Megyek óravázlatot írni mindjárt.

De előbb leírom, hogy áron nagyon ügyes :D :D :D
Van valami gyümölcs, ami segít neki?

Én is szeretek vele aludni, szóval nekem jó érzés, hogy ott van G. is meg R. is, alszunk egy kupacban 8) Mikor Szegeden voltunk Irinával, olyan fura volt egyedül az ágyban :roll:

Írtam már korábban, hogy a szüleim válása miatt én 18 éves koromig anyával aludtam (ha otthon voltam és nem koliban), és nagyon jókat beszélgettünk este-éjszaka :wink:

Szóval mindenki úgy csinálja amúgy, ahogy szereti 8) Nem hiszem, hogy valamelyik is rossz megoldás lenne.

G. keres skype-on :arrow:

Kép
vindolanda

Hahó, lányok :shock:

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, Rugó igazi digitális gyermek lesz már, annak is az egyik legjobb. ;-)
Na ezt nem tudom kihagyni: miért nem szóltál Szegeden, összetoltuk volna az ágyat. :lol: :lol: :lol:
irina

Megyünk fürdetni, de utána jövök vissza.
irina

Hát, akartam írni én is egy hasonló poént, de inkább nem kockáztattam :lol: :lol:
Amúgy tényleg azt hittem, jobb lesz egyedül aludni.
Ja, a kapcsolatunk egy új szintre lépett volna:)

Na, majd újra kipróbálom pénteken, kértem a koliban szállást a gólyabál estéjén 8)

Rugót megdicsérték a csanában, tényleg kapcsolja össze a szavakat. Ma azt mondta, hogy Lajos, G. munkatársának.
Csak gyerekforma gyerek lesz belőle a végén
:roll:

Hát, de nyelvész nem lesz :lol: A csanások hacker-re tippelnek :roll:

Na, nem pofázok itt össze-vissza. A férfiak lassan befejezik a fürdést.
Kíváncsi vagyok, ki tudok-e kelni az ágyból altatás után ma :roll:

Kép
vindolanda

Vindo: Nekem is egyből az jutott eszembe hogy miért nem szóltál Irinának ugorjon be melléd:):):):):):):)

Amúgy Petra is vándorol éjjelente még mindig, van hogy 6-7x az a csúcs de a végén már inkább közénk engedem akárhogy nem férünk el...de többnyire visszakísérem és betakargatom. Jó programm éjszakánként. Mire vissza alszom már újra itt áll mellettem.....

Kép

Kép
agica1126

Vindo: á, simán lehet nyelvész, én pl. betűcseréltem általánosban, azt mégis elfajultam. De legyen inkább fejlesztő, mondjuk fordítástámogató programokat csináljon, az jobban fizet, mint a nyelvészség ;-)
Rugó, ha beszél, akkor mindig baromi jókat mond. :-)

Nálunk az egy ágyban alvás Ádival nem vált be, de nem is igényelte soha (nagy ritkán mellémfekszik reggel, ha már elunja, hogy én még nem keltem ki az ágyból, de az is felér egy kungfu-edzéssel).
Sokáig a kiságya mellett aludtam, mert nem bíztam a légzésfigyelőben. :shock: mondjuk erre minden alapom meg is volt (azóta sem tudom, hogy egyszer tévesen riasztott v. konkrétan életet mentett, én idegileg megzuhantam tőle, a gyerek viszont él és virul, és ez a lényeg).
Most is az ágya mellett alszom matracon, ha beteg v. gyógyulóban van, mindig, aztán ez sokszor így is marad. Meg S sokszor később fekszik le, én meg fényárban nem tudok aludni.

Helló, Ágica! :-) Hogy van Petrus?
irina

Ágica, volt egy matektanárom, az mindig franciául idézte (mert úgy senki nem beszélt az osztályban, amúgy jó fej nő volt, bírtam), hogy "rossz az, aki rosszra gondol". :-P
irina

Szerintem Vindo bealud... 8)
Nekem meg még alkotnom kell vmit...
irina

Jó reggelt!

Tényleg elaludtam tegnap, este kilenctől reggel nyolcig nyomtuk kollektíve Rugóval 8) 8) 8)
Hát, nálunk azért is alakult ez a helyzet ki (kezdetben külön ágya volt), mert mindig felébredt, és csak velem összebújva aludt vissza. Így valamennyire tűrhetőbb volt a helyzet fogzás alatt, aztán meg így maradt :roll:

Irina, köszönjük a tippet.
Egyelőre szerintem R. vágyainak netovábbja:
1. szippantós autót vezetni
2. family frost-os autót vezetni (mindig kezel vele a kedves bácsi vasárnaponként)
3. buszt
4. traktort vezetni vezetni
5. kukásbácsi szeretne lenni
:lol:

Én a mai éjszakát fogom megnyomni, és most energiám is lesz rá :P

Tejes kévézok :arrow:

Kép
vindolanda

mínusz egy vezetni

Ágica, megnyugodtatok már?
A kezén látszik még valami Petrának?

Kép
vindolanda

sziasztok

Írok pár sort, tudjatok mit olvasni :wink:
Pénteken voltam fodrásznál, most nagyon rövid a hajam. Pistike frizurám van :( Sok választásom nem volt, olyan szinten hullik, hogy a jobb oldalon kb fele van a bal oldalihoz képest. A fodrász addig vágta, hogy ránézésre ne tünjön fel, hogy milyen nagyon kevés van :( Utálom így a fejem :cry:
Szombaton voltunk Nagykarácsonyban a Mikulásházba :D
Csak ajánlani tudom mindenkinek. Nagyon szuper volt. Csiripcica teljesen el volt varázsolva :D Árban nem vészes és csodás élmény. Nemcsak a Télapó, hanem utána a játszóháza, a bohóc, a manók.............
Na nem reklámozom őket :D

Cicus bent alszik az oviban délutánonként, az Ő döntése, de úgy érzem nem a legjobb döntés. Mióta csak 3 után megyek érte az éjszakák katasztrófálisak. Este szorosan hozzám bújva alszik el (ez nem gond, sőt 8) )viszont éjjel többször ébred sírva és jön át hozzám, kapaszkodik a nyakamba. Az apja olyankor nem jó, Őt zavarja el. Csak anyuci. Felválltva ébrednek, Gergőci és Grétuci. Én meg így szinte semmit nem alszom. De cicus se piheni ki magát. Nem tudom mi lenne a jó :roll: Nem szeretném elvenni tőle a bentalvás örömét ( a barátai miatt marad bent) de így nagyon nehezek az esték :? Na de majdcsak lesz valahogy :roll:

Gergőci egy tünemény, csodásan fejlődik :D pörög-forog, kúszik. Egyre több minden érdekli. Ha kinéz magának egy játékot, akkor azért "elmegy" :) Imádnivaló kis kndúrBandi :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vindo micsoda munkák érdeklik Rugót :lol:
Elképzeltem narancssárga ruhában, a kukásautóban :lol: :lol: :lol: :lol:
De jó, hogy tudtál aludni, kicsit irigy vagyok :oops:
tejeskávé jó ötlet, mindjárt én is iszok egyet :)

Irina mi is megkaptuk, hogy milyen kis lyukban lakunk :)
Meghogy mikor építünk plussz szobát vagy veszünk nagyobbat :)

Ajándékozás nálunk is visszább lett fogva. A gyerekek kapnak nagyobb dolgokat de mindenki más kézzel készült apróságokat. Idén sütötök dzsemmet főzök. Mézeskalács dobozokat töltök meg kézi készítésű bon-bonokkal. De lesz olyan aki bögrét kap csokikanalakkal :D Főleg az édesszájúak :D Így is sokba kerül, hátmégha drága dolgokat veszünk :roll:

Heni Áron nagyon ügyes :D

Dóri na hogy állsz a tanulással?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Niki, Sense, Tündi, Gica, Regina, Dettyk hol vagytok?!?

Viranka hogy vagytok?
A könyvek hogy jutnak el hozzátok?
Naptár mennyibe kerül?

Na megyek kávézni és begyújtani :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vindo ma megírom és holnap igyekszem feladni. Majd küld el a címed :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, a hajadat sajnálom. De vissza fog nőni szépen, ami most kihullik :!:
Grétánál meg hátha átmeneti a dolog :roll:

Rugó a bilin ül, erőlködik :shock: 8) 8) 8)
És mondja, hogy Ica néni, Zsuzsa néni... Most már tényleg kezdek reménykedni, hogy normál gyerek lesz :roll:

Hív.

Kép
vindolanda

Még mindig a bilin ül, autókat tologat. De most hív.
Móni, köszi, írok majd privit.

Jövök még.

Csokikanál :shock: Mármint csokiból van?

Hány szobás a házatok?

Kép
vindolanda

csokikanál: http://charmed.animehq.hu/blog/2010/11/10/csokikanal/
nappali + 2 szoba
szerintünk pont elég.
Még a harmadik gyerekkel is egy ideig.
Még 4-5 évig biztos.
Utána meg majd bővitünk vagy nagyobbra cseréljük.
De HP-ék szerint minimum 6-7 szoba kell + nappali :shock:
(nekik 9 szobás a házuk, de sose fűtenek mert sokba kerül)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

Móni sajnálom az éjszakákat:-( biztos az óvoda ott alvás az oka?

Vindo nem semmi mennyit tudsz aludni:-) 8) Mi 7 órácskákat alszunk, de számunkra az bőven elég, igy szokta meg a szervezetünk. Péterke 9-től f7ig alszik, Áron meg f8ig.

Nagyon nagy fejlődés vehető észre Péterkén, az óvónő szerint is, már csak amennyi versel és énekkel bővült a repertoárja az 1 hónap alatt:-)
Szlov-magy együtt, most már mindent kérdez, hogy mi az szlovákul, eszem meg, nekem is csak jó, legalább felidéződnek a szavak:-)

ENni nem igen akar, hát tegnap pont egész nap olyan kaják voltak, amiket nem eszik meg :evil: virsli, borsó, joghurt.
Hátkiváncsi volnék mit evett, de nem volt éhes ahogy haza jött :roll:

Heni
KépKép
heni81

Móni , HPnek üzenek, hogy nagyon buta, főeg ilyan fűtés árak mellett,mindenki a kisebbre törekszik.
Nekünk 160 m2 kifűteni 200 Ft :evil:

Heni
KépKép
heni81

Ez a ház nekünk három évig egy szobás volt. Anyósomék annyira szégyellték, hogy mikor vendégeket hoztak ide, húsz percekig szabadkoztak, hogy lesz ez még nagyobb is.
De az mindegy volt, hogy egy szobásként is duplája volt az ára az ő hét szobás felfűthetetlen házuknak :roll:

Bekapcsolta a másik notebookot és elindított rajta egy rajzfilmet (csak fel kellett nyitnia, meg a play-t megnyomni) :shock:

Rakott a bilibe egy adagot.
Na, összeszedem addig a száraz ruhát meg elbontom az ágyat.

:arrow:

Kép
vindolanda

Na, amíg leírtam, Ti is uazt írtátok. G. szobájában volt éjjel, hogy 10 fokra ment le a hőmérséklet télen, mikor a kazán nem ment, csak a kályhák. Még nyáron is megfáztam ott :shock: A mi környékünkön mérik a hideg-rekordokat.

Móni, nekik nem a nappali, hanem az ebédlő a heppjük. Mintha főznénk:)
Meg összehangoltan ennénk. Én ha tehetem, netezek közben :roll:
Rugó meg...

Heni, nem semmi Péterke :shock:
Az evés miatt ne idegeskedj, majd eszik, ha éhes lesz :roll:

Ja, fűtés nélkül könnyű nagy házat fenntartani.
Meg úgy, hogy mindig van három nagymama a közelben, akinek le lehet adni a gyereket.

Jön motorral.

Kép
vindolanda

Vindo mire vittek vendégsereget :shock:

Az én elvem egyébként is, hogy mindenki addig nyújtózkodjon amig a takarója ér. Nálunk anyu is folyton viszi, hogy ezt kellene, meg azt, mondom, most sajnos nem telik rá, de ha adsz pénz megcsináljuk, csendben van azóta :roll:

Heni
KépKép
heni81

A szigetelés nagyo jó dolog, reggel befűtönk és hagyom, este meg ha nagyon lehülne, megint :roll:

Heni
KépKép
heni81

Hát, G. családjának egy része Szlovákiában él. Fiatalok, elég jóban vagyunk, és hozzánk akartak lejönni. Anyósomék megpróbálták őket lebeszélni az említett okok miatt, de nem sikerült. Ezért aztán úgy jöttek, hogy nekik is itt kellett lenni, mert mi nem tudunk vendégeket fogadni. Egy kocsival jöttek hatan, a kisgyerek gyerekülés nélkül :shock: Aztán itt szorongtunk kilencen az egyszobás lakásban :lol:

Db-be megy egy másik rokon családot hoztak a virágkarneválra, akkor azt tervezték, hogy kilencen alszunk a két szobás 50 m2-es lakásban.

Kép
vindolanda

Ez a csokikanál nagyon ötletes :D

Kép
vindolanda

JAj Vindo ez az anyósod jó fej nő :roll:

Ebéd kézs 8) 11 körül megyünk ki, Áron bulizik 8) Persze elemek épp lemerülve :evil:

Heni
KépKép
heni81

Nóta tévé?

Ja, mindig csak bejelenti a dolgokat.

Irina, ezt különösen Neked:

Kép

Ott van a kék medúza is a nem túl cizellált alkotáson 8)

Kép
vindolanda

Nekünk is el kellene menni ebéd előtt, nincs kakaópor, wc-tisztító, az a pici elem (a mérlegbe meg a játékokba)...

Kép
vindolanda

Vindo mindjárt kész is vannak a lemezek :D

Hát igen, sok értelme nincs fűtés nélkül a nagy háznak :) A legjobb az az, hogy nálunk a 22 fokra azt mondta hideg, de náluk a 17 fokra azt mondta, hogy milyen nagyon jó idő van. És csodálkozik, hogy nem szeretünk ott lenni.
Ilyen látogatói rohamot nálunk is csináltak, 3 autóval jöttek Gergőci látogatóba :shock: csak lestem
Aztán Z mondta, hogy legközelebb kevesebben mert így sok nekünk :)

Heni a szigetelés tényleg nagyon-nagyon jó dolog.
Én is örülök, hogy sikerült megcsináltatni :D
Jóval kevesebb fa fogy mint tavaly mikor még nem volt körbeszigetelve :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vindo ez nagyon jó lett :D

Heni bulizó Áron :lol: :lol:
Én csak ezután kezdek el főzni :roll:
Épp most készül a reggelim :oops:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vindo ötletes és nagyon egyszerű :lol:

na el reggelizni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hazaértünk, eszünk éppen.

Két szoba plusz nappali nem kicsi pedig :roll:

Az a jó kis 17 fok. Nem értem, miért reklamáltok :lol: :shock:

Kép
vindolanda

Nagyon sokan élnek 2 szobás lakásokban és megvannak vele elégedve, néha én is elcserélném :oops: sok a munka a nagy házzal, hát még a hozzá tartozó kerttel és még gyerek mellett meg pláne :?

Anyuéknak nagy házuk van, 2 generációs, mindenből 2 van+ pince, meg nagy kert. VAn elege szegénynek sokszor egyedül. Viszont amig kicsik voltunk, csak a földszinten laktunk, nappali, konyha háló, gyerekszoba , fürdő és bőven elég volt!!!!ahogy nagyobbak lettünk mentünk fel az emeletre ott lesz 3 háló kialakitva , meg fürdő és a konyha fönt igy is raktár maradt. Lent meg 2 nappali, konyha, vasaló szoba, meg fürdő.
NAgyon nagy ház, a fele elég volna, de 2 generációs mint emlitettem, mert régen nagyapám úgy gondolkodott, hogy jó lesz majd az emelet a gyerekeknek , ha valamelyik itthon marad. Majd lehet tesóm ....

Heni
KépKép
heni81

Áron könyvet nézeget, a család résznél szlovákul mondja:-) :
http://www.youtube.com/watch?v=FZGtqCR7wZE

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Vindo, a spongyabobos műalkotás elképesztő! ;-)

Móni, nekem nagyon tetszel ultrarövid hajjal, meg többen is ajánlgattuk már, úgyhogy nyugi. A hullás meg eláll, de ezt úgyis tudod. Állítólag nem megy el több, mint ami pluszba ott volt, de amikor nekem hullott, ezt a maszlagot én sem vettem be ;-)

Az egyetemen vagyok, 4-től előadok 2,5 órában. Sebaj, beszélni azt szeretek ;-)

Érdekes, amit a szobaszámokról írtatok, no meg az elvárásokról. Nekem le sem esett anno, hogy apósomat a méret zavarja, mert őszintén: 66 m2, az nem egy egérlyuk, van egy nagyszoba, egy elég nagy hall és egy gyerekszoba. Ők 1 + 2 félszobában laknak, S is ugye ott nőtt fel, érdekes, akkor elég volt? (Ráadásul a félszobákat nem használják semmire, egyetlen szobában csinálnak mindent.)
Nem, szerintem ez nálunk nem erről szólt, hanem apósom szokásos keze a bilibe ér típusú nagyzolásairól. Neki szerintem fixa ideája, hogy mivel képzettek vagyunk meg egyetemen/kutatóintézetben dolgozunk, biztos halálra keressük magunkat. Jól meghökkenne, ha látná a fizetési papírjainkat, az biztos.
Meg egyébként sincs semmi köze hozzá, mert soha egy fillért nem adott a megélhetésre, lakásvásárlásra, -felújításra, semmire. A saját lakásukat sem újították fel soha, néhány tapétázást leszámítva, 70-es évek dizájn az egész. Szóval így osztani az észt elég érdekes.
irina

Anyósék is azért építettek nagy házat, hogy majd mi odamegyünk lakni :shock:
Hisztizett is pár kört mire felfogta, hogy nem. Még anyámat is felhívta, hogy beszéljen rá engem.

Heni Grétike nagyon anyás. A szülésen kívől nem voltunk nagyon külön egymástól. nagyon ragaszkodik hozzám és most elég nehezen éli meg, hogy kevesebbet vagyunk együtt. De lassan hozzá kell szoknia, tudom :roll:
Majdcsak hozzászokik, hozzászokunk ehez és akkor az éjszakákat újra végigalussza :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ui: Apám kőműves (volt), ő építette a házu(n)kat, a bátyja és a családja mindig nagyon irigy volt rá, mert jaj, 6 szobás lakása van. Az, hogy ő húzta fel az egészet, az nem számított.
Szóval én azt látom, hogy sok helyen semmi nem jó. Ha nagy a lakás, jön az irigység, ha kisebb, akkor miért akkora. Olyan nincs, hogy valami jó legyen. 8)

Mi amúgy nem szándékozunk költözni se most, se soha. Egyedül majd az lesz nehéz, ha lesz még gyerek, és az lány, és kamaszként saját kuckót szeretne, de már vannak rá lakásátalakítási terveim. :wink:
irina

Móni, elképzeltem, ahogy anyósodnál laksz :lol:
Mint egy brazil szappanopera... :D
Viszont aztán hogy a Ti házatok miért kicsi, fel nem foghatom. Ez már az agymenés kategória. A kástélypárkot nem hiányolták?!! :lol:
irina

Móni ja az komoly brazil szappanopera volna, de hidd el nekem is anyámnál lakni :roll: Mindenkinek a legjobb külön!!!

Heni
KépKép
heni81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?