A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Boo

Nekem minden vágyam most, hogy szülés után egyből cicizhessen Natus, és hogy mellettem aludjon el éjszaka...Rolóra egy hetet vártam, és nagyon rossz volt... :cry:

Csibe

[quote]T írta:erhesgondozó Ambulanciánkon saját protokollunk szerint minden terhest szívesen gondozunk, aki nálunk szeretne szülni, vagy területileg ide tartozik. Terheseink a gondozási tervet írásban megkapják a terhesség elején.

Az a baj, hogy a szülésznőm nem ott van, ergo szülni nem akarok ott, és 12.kerületi lakos vagyok. Oda 3. kerületesek járhatnak?

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:33-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

Az a baj, hogy sztem már magánba se vállalna senki, hisz kevés lóvé cseppen neki, mert ugyi már kevés az olyan jellegű vizsgálat.
Egy terheléses vércuki van, amit a kórházi laborban vesznek le, és egy UHu a 30-32.héten, de azt máshol csinálom vmint 35.héten a strepto kenet levét. Aztán 36.héttől ctg.Amit már az Imrébe lehet elvileg csinálni, ha ott akarok szülni. Szülésznőm csinálja. Ő azt mondta ez egy bejáratott út....mégis picit aggódok, hogy elhajtanak...majd meglátjuk mi lesz:roll:

Pénz meg nincs rá, galériát csinálunk meg egy csomó bútor kell...meg most már csak azért se.
Még jó hogy nem akarok több gyereket, meg lennék lőve mit tegyek...

KépKép

KépKép
ronmay

Száműztem magam a nappaliba és erre sehol senki :roll: :twisted: :roll:

Apa besértődött, elvonult aludni, nekem meg nincs kedvem utána menni. Szerintetek meg kell azon sértődni, hogy amíg én altatom a gyereket, ő a nappaliban tv-zik. Látszik rajta, hogy fáradt, menne már aludni. Mondom neki, hogy miért nem mész aludni? Válasz: enni is kéne valamit. NA itt berágtam, ott a kaja a konyhában, csak merítenie kellett volna meg megenni. Közöltem vele, hogy azért már lehetne annyira felnőtt, hogy nem csak akkor eszik ha valaki a szájába rakja...Erre ő nagy duzzogva, hogy jól van ne csináljál semmit, ugyse eszem meg...stbstb Ha annyira hülye, hogy emiatt éhesen menjen aludni :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ( megjegyzem a héten ez a 2. ilyen eset, az elsőnél megcsináltam neki, ágyba vittem, és nagy duzzogva meg is ette. NA ebből nem csinálunk rendszert. Örüljön neki, hogy nem menzásat eszünk, mindennap főzök )

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Mi ma beleállítottuk Nimródot a hóba, és nem mert lépni - olyan cuki volt :-)

Bölcsiben ebédelt pénteken, állítólag mindent betömött az arcába :lol: :lol: :lol: :lol: megkérdezték, van-e amit nem szeret... (és azzal még el sem dicsekedtem bennt, hogy szimultán két kanállal is tud enni :-) ) hétfőn ottalvás...

Ronmay,

basszus, ez tényleg nagyon kemény... nem is tudom, mit mondtam volna a dokinak... tényleg érdemes lenne valahogy nyilvánosságot adni a dolognak, mert ez rettentő k@cs@gség!

Alvószerkó: de alatta csak egy vékony rugi van, na...

Dodi,

hát igen, azt tudtuk hogy kommunikációból jó vagy :lol: :lol: :lol: :lol: Grat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

Lois,

jók a cipik :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: látom, hűséges típus vagy!

Boo,

Miron apahazahívása csuda édes lehetett!

Tike,

élvezd ki az egyedüllétet :wink: :wink: 8) 8) 8)

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Botondon van anyjegy. Születése óta! Ugyanott, ahol anyunak :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo

Mivel szülésznőm ott van, mikor elkezdődik a szülés, felhívom és mire odaérünk ő ott lesz és elrendezi a dolgokat. Szülni elvileg bárhol lehet, ergo ha beesel kötelességük ellátni. nem mondják azt menj haza :lol:
3.gyerek: Önző vagyok, mászni akarok már normálisan. Kettő nekünk bőven elég, főleg ha különböző neműek. Ha Nati fiú lenne bevállalnánk még egyet..de így nem. Így is örülök, hogy 35 éves koromra lesz egy 7 és egy 5 éves gyerekem, azokkal meg bőven lehet már menni ide oda.. :wink:
Anyajegy:
Rolónak is van egy születése óta, és azóta jött ki egy újabb...

Kiszolgálás:

Khm...én nem nagyon..direktbe. Szívesen viszek be tálcán dolgokat és ha kér belőle akkor persze csinálok neki kis szendvicset vagy pucolok neki pomelót vagy mandarint...
De zömében ő szolgál ki engem :lol:
melegít kaját ha megkérem, vagy behoz ezt azt. Imád mostanában finomságokat venni, mondván kell a huginak :twisted: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Na most akkor már valaki világosítson fel :arrow: Mégis mennyibe kerül Bp.-n egy szülés-terhesgondozás úgy összesen??

Boo!

Bubis videó annyira cuki :D :D :D
Zétény is imádja, de én száműztem (ahogy a boltban mondták kinti játéknak megfelelő évszakra :) ), mert foltot hagyott a kanapén még anno' :?
Én kábé csak a Wolf Katiért néztem az X-faktort :? Most meg jól besztrájkolok :evil:

Kiszolgálás :arrow: A'szem inkább meg sem szólalok :oops:

Pocok!
Öööö, igen, most is a Falconok tetszettek a legjobban :roll:
MI csak az ablakból csodáltuk a havat, nézte is a fiam tátott szájjal, mire kidugtuk az orrunkat délután, már csak locspocs volt :(

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Nagyon kúl :wink: A pózolása pláne :D
Alapból én is csizmát akartam, de vagy nem volt méret, vagy olyan randa volt, hogy ihaj. Így lett a bakancs sízoknival kombó a befutó :)

Árak :arrow: nem semmi :shock:
Az én dokim ezek szerint sokkalsokkal mérsékeltebb árfekvésben végzi az ipart :roll: Pl. egy vizsgálat vagy extra uh 5 e. A hiv. Uh-k természetesen ingyen és soron kívül :oops:
NA mondjuk a 3 Istenhegyis Uh meg az ottani kombinált teszt nekem is meglökte a végösszeget.

Már miért irigyelni való, ha 35 éves valaki és 7 éves a gyereke?? 39 évesen már le kell húzni a rolót és készülni a halálra?
Az én tesóm 35 éves és van egy 11 meg egy 8 éves gyereke, sztem semmivel sem boldogabb nálam....

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 11:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Már majdnem leállítottam mire felkapcsoltad a villanyt.... :roll:
Nagyon aranyosak együtt :D :D Jaja, tiszta hasizmozás :wink:
Nem mondod hogy ez még ugyanaz a pizsi, amiben nyáron hoztad Miront?? Hogy az égbe jó még rá?? :shock: :shock:

Engem is 24 évesen szült az Anyukám, de volt egy osztálytársam, akinek az anyja 23 volt, mikor elsősök voltunk, azt gondoltam, az mekkora királyság :oops:
Én soha egy percig sem éreztem magam korosanyunak, úgy vélem azért szültem most, most most jött el az ideje.
Szerintem a gyerkem is sokkal jobban jár velem így mint a 10 évvel ezelőtti Loissal :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Itt már megint hófehér minden :D :D És most kinn is ért minket, mire kijöttünk a Tescoból hatalmas pelyhekkel esett, nézett is a Kölköm álmélkodva :lol: :lol:
És megvan a Dednek az összes kariajándék :D

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois: Alig 1 órányira vagytok tőlünk és itt csak eső esett, apa 35 km-re dolgozott szombaton, ott 20 cm-es hó van :twisted: :twisted:
Hédi meg reggel - este ül a szánkójában a szoba közepén :roll: :lol: :lol: :lol:

Boo: Hószerkó nagyon vagány :lol: :lol:

Én 22 voltam amikor az első vetélésem volt és most azt mondom, jobb is, hogy nem akkor lettem anyuka...Na nem mintha a mostani 27 évemmel öregnek érezném magam :lol: :lol:

tike

Tike,

Apa megbékélt???

Lois,

én le sem merem írni a végösszeget... 15e per vizit (12-szer voltam), ctg 5e (szintén 12-szer), szülés doki tarifája + kórház kb 350e +egyágyas felár 20e per éj (csillivilli fenékkinyalós, egyágyas szoba fürdőszobával és Apa ággyal, ha ott akart volna aludni). Ezen kívül én is csináltattam kombinált tesztet (29e) az Istenhegyin.
Nem merem összeadni, de rohadt sok :( :( :( Mondjuk full elégedett voltam a dokimmal, a kórházzal, a nővérekkel (pl amikor először fel kellett kelnem a csaszi után, ő fürdetett le), a szülésznő csajszival aki a ctg-ket csinálta, stb, de azért ez durván sok pénz. Az egyetlen, viszont nagy hiányosság az volt, hogy nem volt újszülött-intenzív a kórházban, ezért Nimród a Madarászban volt, és három naposan találkoztunk először :-(
Az egyetlen, OEP finanszírozott dolog az amnio volt a SOTE-n, na az olyan is volt... káosz, sor, tömeg, tülekedés. Ja és frissen szúrt pocakkal állj sorba valami b@zi papírért megint, aznap kb harmadszor, mikor amúgy három nap fekvés ilyenkor. Én úgy görcsöltem közben, nagyon féltem hogy baj lesz (mondjuk a kisebbségi kismamának semmi baja nem volt, már szívta is a cigit...)
Ha a második bébi időszerű lesz, tuti feltérképezek majd más lehetőséget is e miatt is és amiatt is hogy most a szimplán nincs ennyink - viszont vagyok annyira elkényeztetett, hogy nem fogom szeretni a magyar egészségügyi ellátás színvonalát, tudván hogy a kb 15 év munkaviszonyommal mennyi pénzt fizettem a szinte semmiért :twisted: :twisted: :twisted: szóval nagy lesz a dilemma...

Boo,

anyajegy :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: télleg!!!!!!!!!!!!!!

Miron szettje nagyon édes! Igazi kis fotómodell :lol: :lol: :lol:

A festő pedig kapja be! Ezért rossz ismerősökkel dolgoztatni, mert még le sem tudod őket rendesen tolni... ezt mi is megszívtuk a felújítással, mert mindent eltoltak amit lehetett (parkettára nagy foltot varázsoltak a kis karc eltüntetése helyett mikor újralakkozták, gagyi anyagot használtak mert tiszta karc lett azóta, a méregdrága üvegmozaik álomcsempémet hányadék módon rakták fel a fürdőben, stb. ) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

kiszolgálás - esténként általában Apa a kiszolgáló itt is :wink: :wink: :wink: :wink: behozza a vacsit, nasit, stb, és hetente kb lábmasszázst is kapok :oops: :oops: :oops: bár ezt már régóta szabotálja :twisted: :twisted: :twisted:

Wolfkatit én is sajnálom, jó volt (bár Apa mindíg megijedt tőle...)

Tegnap vettünk szánkót :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: erre elolvadt a cucc
:twisted: :twisted:
Délután leküldtem a fiúkat kifliért, és furán hamar hazaértek :arrow: Nimród az első lépésnél eltaknyolt és tiszta víz lett mindene, úgyhogy séta helyett Apa ölben vitte-hozta a kis királyfit, aki közben tömte be a friss kiflit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én meg dögrováson - a délutáni szieszta után csak negyedszerre tudtam felállni, asszem be fog állni a hátam megint, remélem holnap még el tudom vonszolni magam SOS masszázsra...
Ja, és valami izé kb kéthavonta begyullad az orromban belül, nem tudom mi, mert nem látszik semmi, csak fáj mint az állat. Na , mára ez is bedurrant... más még nincs :roll: :roll: :roll:

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 12:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

meglátjuk, mit hoz a jövő... azért az itthon töltött idő és a GYED kicsit visszarángatott a realitás talajára... tényleg meglátjuk.
De igazad van, az a durva hogy ez luxusnak számít...

még jó, hogy fényeztem magam az előbb, hogy Apa hogy kiszolgál... na azóta két körben szendvicset rittyentettem neki és hoztam be tálcán :twisted: :twisted: :twisted: most meg valami kretén Xman filmet néz, ami halálra idegesít :evil: :evil: :evil: :evil:

KépKép

KépKép
kispocok13

Viszont mindjárt hoz be nekem fagyit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

kérünk képeket Miron szobájáróóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól!!!!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 12:04-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!
végre sikerült ideérnem...

Boo!
Miron nagyon édes.apjának adott 1-2 hasizom feladatot... :D :D :D
C&A-ba lehet kapni overálokat,igaz 7000...

mi teganp voltunk a dunakeszi decatlonba,de nem volt Kiara méretébe
semmi sajna,viszont én meg találtam egy tök jó meleg téli kabit ilyen
játszósnak és megkapom majd szülinapomra sztem :roll: :roll: :roll: .
majd átmentünk a C&A-ba és vettünk még1 overált és sálat Kiarának,
ráadásul most 20%-kal le volt szinte minden értékelve.
majd benéztünk még a deichmannba és megvettük a téli csizmibakiját is...ezt:
http://www.deichmann.hu/site/hu/catalog ... ct=1026207

lois!
nekünk a Margit kórházba a kombinált teszt ingyenes volt(most is),
terhesgondozásért nem kell fizetni,ügyeletesnél szültem és neki 40ezret
és a szülésznőnek 10ezret fizettünk.
a 4D uhukért fizettünk még,de hát azért mindenki.

Kép
Kép
csibe83

Boo,

sógi jófej volt, és ügyes!!!!!

A szomszédokon szerintem ne parázz, gondolom úgyis ismernek titeket, tudják hogy költöztök. Ha meg nem, akkor kopogjatok át Mironnal és mutatkozzatok be kedvesenszépenmosolyogva :lol: :lol: :lol:

Csibe,

jó kis shopping-túrát nyomtatok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

pocok!
muszáj volt tli bakit nézni Kiarának és ha már arrajártunk néztünk
neki csereoverált...
és végre sikerrel jártunk,m apa utálja ezt amikor hiába megyünk valamiért...
tipikus pasi,csak célirányosan...

Kép
Kép
csibe83

ja még annyit akartam az anyagiakhoz irni,h ketteskét is ügyeletesnél tervezem szülni,viszont annyi pluszt meg szeretnék engedni
magamnak,h vip szobát kérjek 10ezer/napra...

Kép
Kép
csibe83

Pocok!
No igen a magánkórház a más tészta (húúdesok(k) :oops:) Nálam az fel sem merült, mert itt ugye nem lészen, meg amúgy sem agyaltam ilyeneken, ez a kisvárosi kh. feeling nekem tök bejövős. Nem akarok nyál lenni, de mikor ide bementem tényleg olyan volt, mintha mindenki oda lenne attól hogy babát várok, és sosem volt futószalag érzésem. A magánszobát azért nagyon szerettem volna, de nem ment, mert az itt csak a nőgyógyászaton van, ahhoz meg át kell menni a lépcsőházas-látogatós nyitott részen. De volt egy csomó üres kórterem a gyerekágyon, kövi. gyereknél ha lesz, tuti megkorrumpálok valakit, hogy legyen sajátom egyedül :roll: Bár itt három fős szobák vannak fürdővel, de nekem ez is sok, én saját külön-bejáratú fürdőt akarok.
Volt amniod?? Mármiért? Valahogy nem rémlik, hogy említetted volna...de szita az agyam az tuti :oops:
Mi tud begyulladni az orrodban?? :shock:
Hátad :?

Csibe!
Itt is volt ingyen kombinált teszt, de én a genetikai UH-t mindenképpen a Hajdú Krisztával akartam megcsináltatni az Istenhegyin, így már ott csináltattam meg a tesztet is és így megvolt rögtön, nem kellett hetekig várni az eredményre.
Ezt mondjuk sosem értettem, ha nem fogadsz magándokit, az ügyeletesnek miért adsz pénzt??? :shock:
Én is vettem tegnap egy kabátot Zének a C&A-ban tök jó volt, előző nap kinéztem, mikor meg visszamentem a gyerekekkel együtt jól leakciózták 20 %-kal :D
Baki nagyon helyes :)

Tike!

Szobaszánkózás édes lehet :D :D :D

Boo!
Hogy mikor láttam a pizsit? Hát amikor itt voltatok nálunk a szülinapi bulin :wink: Cca négy hónapja. Mit gondolsz miért ámuldozom?
Ajándékok:
1., Nagy hernyó
2., Mágneses rajztábla
3., Kulcscsomó távirányítóval, ilyesmi csak fapadosabb, csak azért vettük meg, mert hozzáragadt a gyerekhez, végig ezzel szórakozott vásárlás közben: http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 2&pageno=2
4., Meg ez a pálya: http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 2&pageno=3

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

jó reggelt!

lois!
apára bíztam,h adunk-e pénzt az ügyeletesnek...
viszont mivel mindketten meg voltunk vele elégedve ezért adtunk neki
egy keveset...
ajándékok nagyon jók...
tőlünk Kiara ilyet tuti kap:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=hu

anyukám meg fisher price tanulószéket szeretne

Kép
Kép
csibe83

Nálunk is hasonló mint Loiséknál, bár ha megtehetném én is választanám azt amit Pocok. Én magánba jártam a dokimhoz, 5 e. / alkalom és havonta kellett menni, a kötelező uh-t a kórházban csinálta, a kombinált teszt ingyen volt, a 36.hét után nem kellett mennem a magánba csak a kórházba hetente, majd az idő lejárta után naponta. És én a 4d-re sem fizettem, mert a dokim a saját betegeinek ingyen megcsinálta. A szülés után adtam neki, bár kevesebbett,mint először gondoltam, mert ő volt ügyeletben aznap, szóval így is úgy is ott kellett lennie reggelig, meg mert kb 4x jött be a 12 óra alatt, végig a szülésznő volt velem. Neki viszont többet adtunk...

Na vip szoba az nálunk nem játszott, mert én 5 napig az örzőben voltam ( 4 napig indokolt volt a sok vérveszteség miatt, az 5.et meg kikönyörögtem, mondván 1 napra nehogymá át kelljen cuccolnom egy másik emeletre) 8-an voltunk az örzőben, jó ketté volt osztva egy polccal, de akkor is. Talán szerencse, hogy majdnem mindenki császáros volt. A nővérek nagyon-nagyon kedvesek voltak, mikor még fel sem kelhettem, de ömlött belőlem a vér rendszeresen lemosdattak. Szóval ilyen szempontból nem lehet egy szavam sem. Még gyógyszert is kaptam pult alól a hazamenetel napján, amikor elvileg már nem járt volna, de annyira fájt a fejem, hogy azt hittem elájulok amíg a papírokra vártunk.

Mondjuk durva volt végignézni,hogy az éjszaka közepén a szülésznő gumikesztyűért rohangál ( és nem talál!!! ), mert a szülőszobán elfogyott :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

havat akaroooook :twisted: :twisted: :twisted:

Kari ajándékok:

tricikli
mesekönyv
doktortáska
fa párkeresős kártya

anyuéktól: baba
anyóséktól: rody ugráló ló

Nálunk az óriás hernyót a télapó hozza :lol: egy fa tologatós egérkével együtt.

tike

Sziasztok!

Én is vagyok, csak otthon gyakorlatilag teljesen el van b@szarintva a net, most csak az előszobából tudok netezni, az meg baromi kényelmetlen, így inkább egyáltalán nem internezek.

Végig futottam a hsz-ket....

Először is:

Boo!
Nagyon sokat gondolok rád, sok erőt kívánok a mai naphoz!

Pocok!
Úgy örülök, hogy Nimród ilyen klasszul viseli a bölcsit! :D
Bár amilyen nehezen indult nálunk, olyan jó most már a bölcsi.

Szülés: én ha szülnék, akkor újra az ÁEK-ban és ugyanannál a dokinál. Én alapvetően a szülészettel is meg voltam elégedve, 3 ágyas szobák, külön fürdővel, amit kb. fél óránként takarítottak.
Szülés ára (progamozott csaszival) + vizitekkel: kb. 200 ezer Ft.

Petra egy hete nem jár bölcsibe, mert nagyon betaknyosodott és elkezdett köhögni (még szerencse, hogy nem jöttünk az előző talira, mert ő is a bölcsiben kapta el). Volt valami vírus a bölcsiben már 3 hete, és hát minket is utolért...
Láza csak múlt szombaton volt, de még mindig köhög és szívjuk az orrát elég sokszor. Holnap reggel újra megmutatom a dokinak, hallgassa meg, mert tegnap amikor a hátára tettem a kezem, hörgést éreztem.
Amúgy nagyon jó kedve, szokás szerint borzasztó rossz az étvágya, úgyhogy egyébként minden rendben! :lol: :lol:

Karácsonyi ajándékok: mindent megvettem szombaton, már hánytam a sok embertől, de végeztem mindennel. :D
Nyílt a Váci úti Brendon mellett a Reno helyén egy Regio játékbolt. Sok mindent ott vettem meg, a maradékot pedig a Brendonban a gyerekeknek. A többi ajándékot a Duna plázában meg a Westendben.

Tike!
Az teljesen normális, ha a virágméz úgy bekristályosodik, hogy olyan sűrű lesz, mint a Nutella???? :roll: :roll:

Csibe!
Jó a csizma nagyon, mi is pont ma délután megyünk a Dechatlonba venni Petrának. :D

Petra elkezdett úgy beszélni, hogy mindennek csak az első szótagját mondja. Eddig mondott néhány szót, de most amit mi mondunk neki, azt ő visszamondja, de csak az első szótag erejéig.
A sláger éppen a porszívó, mutatja és mondja, hogy po-po. :lol:

Ja, és Boo!
Petra is szívja magának az orrát, sőt a fújókát is dugja be az orrába, csak azt nem tudja megnyomni. És bekapcsolja a porszívót is. A tesóm nem hitt a szemének, hogy Petra odamegy a porszívóhoz, leüll és bedugja az orrszívót az orrába, mikor mondom neki, hogy menjünk orrot szívni. :lol: Az övéire rá kell ülni, másképp nem hagyják magukat.

Kép
katy76

Petra ajándékai:

Tőlünk:
mesekönyvek (nagyon sokat vettem, meg rendeltem)
takarító szett
fürdőjáték (kosár palánkos - aranyos)
firka tábla
fakopács vonat (építőkockákból)

Anyutól:
porszívó
tündi-bündi hátizsák (hogy legyen mivel bölcsibe menni, mert ő már táskázik :lol: )

Mamától:
Duplo-hoz hasonló játék, egy nagy szafari park csomó állattal, felügyelőkkel, fákkal stb.

Anyósomtól:
szánkó
babakocsi (játék)

Kép
katy76

És képzeljétek, mit csinál mostanában:

Elcseni a fürdőszobából a körömkefét, kimegy az előszobába, négykézlábra ereszkedik és suvickolja a padlót. :shock: :lol: :lol: :lol: Én szoktam ilyeneket csinálni, de hogy így eltanulja! :shock:

Drukkoljatok, hogy szombaton jó idő legyen, mert az egyetlen nap, amikor meg tudom ejteni a nagytakarítást (hívtam egy takarítónőt is, mert egyedül nem végzek egy nap alatt).

Kép
katy76

Katy: Ha vegyes virágméz akkor teljesen normális a kristályosodás. Egyedül az akácméz, a tiszta akácméz az ami még évek múlva is folyós marad. Egyébként ha megmelegíted vagy néhány napra a radiátorra teszed újra szép folyós méz lesz. Termelőtől vetted vagy boltban? Ugyanis ha a sz@r minőségű, cukorból és nem virágporból készült mézet melegíted az nem lesz újra folyékony.

Petrának jobbulást! Takarítás: Hát igen ezek a törpök tükröt tartanak elénk :wink: :lol: :lol: :lol:

Hédi is pont úgy beszél, mint Petra. Mindennek az elejét...Sokkal könnyebb mióta így van, nem kell találgatni,hogy mit akar. Bár az okos anya majdnem nekiállt palacsintát sütni, pedig a gyerek parizert szeretett volna :oops: :oops: :oops:

tike

Tike!
Somogyi termelői virágméz. Van száma, zárjegye, minden, szóval szerintem igazi kell, hogy legyen. Akácot is vettem, de az már elfogyott sajnos. :( Jövőre többet veszek. Itt a munkahelyemen szokta szervezni az egyik kolléganő, az ő ismerőse szokta hozni a mézet.

Szótagok: én a "ka"-nál nem tudom pontosan, hogy:
- kaka
- kakas
- kakukk
ugyanis ezeket tudja ka-val kezdődően. :lol: A kakát gyorsan le szoktam csekkolni, utána meg már mindegy, hogy kakas vagy kakukk, mert az már nem olyan fontos közlendő. :lol: :lol:

Vettem neki kimosható filctollakat, mindenből kijön (még a kanapé huzatból is). Össze-vissza festette vele a nyelvét meg a száját. :oops: :oops: Azért rajzolt is egy keveset (az asztalra, mert elúcsott a papír, de már lemostam :lol: )

Kép
katy76

Sziasztok!

Lois! Nekem a szülés+terhesgondozás cirka 250 -300 ezer Ft volt,ebből 100 ezer a dokinak szülésre,ahova nem is ért be :oops: De úgy voltam vele,hogy leszarom,boldog voltam és hát végülis neki köszönhetem,hogy van Lili,mert ha a régi dokimnál maradok,még mindig nem vagyok terhes :evil:

Katy! Jobbulást Petrának! Lili is nagyon dumál,de érdekes,a K betűt és az L-et ő nem tudja mondani,például a lánc az nála tánc :lol: De egész nap be nem áll a szája és ha vissza kérdezek,hogy mit mondott,frankón ugyanazt a hablatyot vissza mondja :D

Lili ajándéka: porszívó,baba,a többit még nem tudom.

Boo! Nagyon sokat gondoltam ma rád :cry:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Katy: Csalódtam volna a precízségedben ha nem ilyen mézet veszel :lol: :lol: :lol: A virágméznél ez természetes jelenség, melegítsd és kész.

Szótagok: nálunk a kakas és a kaka is kaka, de a kakihoz párosul egy erőlködő, vörösödő pofi is :roll: :lol: Egyébként már kis ideje szól a kaki előtt, ezért ma próbaképp ráültettem a közlés után a bilire. Közölte,hogy nem és leszállt róla. Vissza adtam rá a pelust és abba termelt is. Szóval egyenlőre hanyagoljuk a bilizést :roll:

Hédinek zsírkrétája van és előszeretettel a járólapra rajzol :twisted: :twisted: :twisted: Hiába adok neki papírt...egy időre elvettem a krétát és visszakapta a mágneses rajztáblát :twisted:

tike

Ja nyuszi neked akartam még, hogy Hédinek is vannak hiányzó hangjai: c helyett t-t mond, s, sz -t még csak hablatyban hallottam tőle. Élettani pöszeségbe bőőőőőőőőven belefér :wink: :lol: :lol: :lol:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 12:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 12:07-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 12:07-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Pénteken hátha már nem lesz Petrának baja, akkor úgyis korábban végzek! :wink: Majd megbeszéljük! :wink:

Kép
katy76

Takarítónő:
muszáj, mert egyszerűen nem végzek egyedül egy nap alatt. 2 napot meg nem tudok rászánni, mert akkor Petrával egész hétvégén nem tudnék foglalkozni.
Ez a nő anyukámnak is segített sokszor, jár a nagymamámhoz is 2-3 havonta és a nővérem is őt szokta hívni, ha segítség kell. Tudom, hogy szépen dolgozik és gyorsan. De ő a nagy felületeket fogja csinálni: ablakok, beltéri ajtók, csempék. :wink:

Kép
katy76

Rapid!

Mi nem vettünk az égvilágon semmit karira, mert tanulok, és ezt mindig én intézem, szóval majd jól a legnagyobb hajrára marad minden :twisted: .
Időm sincs rajta gondolkodni, nemhogy megvegyem :twisted: :lol: .
Mikulásra mondókáskönyvet, egy püfölős játékot, meg olyan Kinderes plüssállatos kinder-csomagot kap a bébi, amiből jól anyáé lesz a csoki :twisted: :lol: .

Botondnak iszonyat módon megeredt a nyelve, de sztem csak mi értünk egy csomó mindent :roll: . Ill. még mi sem :lol: .
Amik hirtelen eszembe jutnak:
autó - audó
kész van - ké va
ez jó? - e jó?
anyuci
apuci
egér (mondja)- cincin
Boci+búúú (mú helyett :lol: )
i-á helyett á-á-t mond a csacsi :lol:

És most már megmutatja a fejét, fülét, szemét, orrát (és másokét is), plusz a kukiját, meg hogy hol a kaki :wink: . És ha mondókázni akar odajön összeteszi a kezeit, emelgeti föl-le, és közli, hogy csics-csics (Csip-csip csóka :lol: )
Épp tegnap mondta ricsinek, hogy sztem haram lesz minálunk egymás szavába vágás :roll: :lol:

Pfff, ne tartsatok fel, tanulok :? :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lois,

lehet hogy nem mondtam az amnio-t, nem is tudom... Tudod, én itt a korosabb nyanyák közé tartozom (khm, asszem én vagyok a legéltesebb korú azok közül, akiki maradtunk). Anno megcsináltattam a kombináltat, teljesen jó volt minden eredmény, nem is akartam amnio-t, de a dokim rábeszélt, mondván hogy 100%os eredményt ad, míg a másik csak valószínűségszámítás, és ha júli 13 helyett aug 20 után szülnék, már úgyis betölteném a 35-öt, ergo kötelező lenne. Hát így esett a szúrás.

orrom :arrow: hát nem tudom :evil: :evil: :evil: szőrtüsző? Egy ismerősöm szenvedett vele, na neki az egész orra egy nagy vörös izé volt, úgy nézett ki mint valami idült alkesz...nekem még csak fáj...

Istenhegyi - olyan durva, hogy mindíg mindenki a Hajdú Krisztinát mondja... én is nála voltam anno :lol: :lol:

Ajándékok nagyon jók! Az autópályát lehet hogy mi is beújítjuk :oops: :oops: :oops: nem bírtam ki, és a hétvégén szerváltam mágneses rajztáblát, amit persze rögvest meg is kapott - imádja!!!!!

Katy,

jó, hogy újra vagy!

Takarítás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Petra súrolása vicces! Nimród mindent a popsitörlőkendővel suvickol állandóan :lol: :lol: :lol: :lol:

Jobbulást a kiscsajnak!

A mindentmegvettélkarácsonyra dolgot úgy érted, hogy mindenkinek mindent???????????????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Tike,

parizer :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Boo,

humusz isteni!!!! (csicseriborsókrém) gondolom még salik meg falafel meg ilyesmi van ilyen helyen.

KépKép

KépKép
kispocok13

Mutattam már az adventi naptárunkat?

Kép

tike

Rólunk:

Nimród ma ott aludt a bölcsiben, ügyes volt megint 8) 8) 8) elalváskor volt egy kis nyafi, de az óvónő hasán :lol: :lol: :lol: elaludt kb negyed órán belül, és durmolt két órát (mondjuk kezdek kicsit féltékeny lenni :? :? :? )

délután melegnek éreztem mikor mentem érte, de el is múlt, meg ezt mindíg túl szoktam parázni, úgyhogy nem mértem, Tescoztunk egyet - de itthon nagyon nyügi volt, vacsorázni sem akart, fürdés előtt mértük - 39,7 popsiban :arrow: 39,2 nettó :shock: :shock: :shock: :shock: kapott Germicidet, most alszik, de Apa az előbb csekkolta, még mindíg elég meleg :cry: :cry: :cry: :cry:
(mondjuk Apa kiakasztott - hűtőfürdő címén a kádban álló és keservesen síró gyerek hátára engedte közvetlenül a zuhanyból a langyos vizet... ezt a legutóbbi láznál is eljátszotta, ugyanígy kiakadtam, de akkor elmagyaráztam hogy kell, linket küldtem, stb. Erre most megint... zéró empatikus képesség :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

hátam középcar, holnap biztos ultracar lesz, gondolom a beteg Manót nem keveset kell majd emelgetni, ma meg tudtam pihenni kicsit.

melóhelyem bérszámfejtője kiakasztott
:evil: :evil: :evil:

amúgy megvagyunk...

KépKép

KépKép
kispocok13

Tike,

nagyon jó!!!!!

Nálunk még semmi adventi hangulat :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Első lépésként tegnap kiraktam a bejárati ajtóra egy hóemberes ajtódíszt, eddig jutottam... :roll: :roll: :roll:

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 12:09-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?