A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Panndi július 2 szép nap a szülésre/születésre :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni :) Picit hamarabb szeretnék azért ;) Június 20-at néztem ki :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Én is szültem volna akkor elhiheted :D Nem volt betervezve a +12 nap :) Én 20-ra voltam kiírva :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nálunk nem engednek ennyit túlhordani, csak egy hetet maximum :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Móni: igen tudom a zöld jó..de már volt é utána szépen kitisztult tegnapra, alig volt taknyos és most megint...

Panndi: de jó neked! Annyira izgi!!!!!

Pizza kész..megyünk enni!

KépKép
kaqk
Debrecen

CSajok ezekkel az új adós dolgokkal képben van valaki? mi gyedesek igényelhetünk valamit?

Heni
KépKép
heni81

Heni ha fizetsz adót akkor igen, de én úgy tudom, hogy a gyed adóját visszaigényelheted, legalábbis valamennyit.
A párod tudja igénybevenni, gyerekenként 10000 ft havonta. Ha van pocaklakó akkor a betöltött 12. hét után már Ő után is lehet igényelni. Ha a 3.-at várod (panndiék) akkor már 33000/ gyerek amit igényelhet.
Ha van rá mód igényeljétek havonta vissza mert ha változtatnak, ami sajnos lehet, korántsem biztos, hogy visszamenőleg megküldik.
Ha már dolgozol akkor mindegy melyikőtök igényli, csak nyilatkozni kell a másikotóknak, hogy már meg lett igényelve.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni , igen ez a teória, ezt olvastam én is, csak azt nem tudom, hogy a gyakorlatban hogy van ez :roll: Én ugye gyeden, L. pedig kevésre van bejelentve vállalkozónál és ha igényelhető volna is, valószinű azt a vállalkozó húzná le, épp mint az adójóváirást is. Ezen gondolkodom, hogy lehetne valahogy kijáccani , hogy legalább a gyerekek utáni kedvezményt ne ő vegye fel.

Heni
KépKép
heni81

Ja ez a 33 e is milyen jól hangzik, de csak ugye azoknál lehet akik br. 400 felül keresnek...vagyis igy értelmezem.

Heni
KépKép
heni81

Amennyit lehet vissza kell igényelni. Ha ilyen a főnöke akkor L. egyösszegbe kérje és adóbevalláskor a saját számlájára.
Amúgy amit a főnöke csinál lazán büntetendő kategória :evil:
bérpapírt kell adni és azon feltüntetni a visszajáró adót.
Ha valaki feljelenti akár milliós büntetésre is számíthat :roll: Ezt lopásnak nevezik.

KépKép
Kép Kép
l.móni

NA ez az Móni én tudom, bosszantó is, de itt nincs választási lehetőség, örülni kell ha van munka :(

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Móni, a legjobbakat Nektek! ++++++++++++++++

Panndi: :-) tegnap már itthon csináltam neki mekiset utánzó szendvicset, azzal járkált egész este. Remélem, ezt a mániát is hamar kinövi.

Fleur, szorítok, hogy hamar megtaláljátok az ideális, végleges otthonotokat! :-)

Tényleg nagyon eltűnt Vindo, remélem, semmi baj náluk, csak max. az internetükkel van gond (bár remélem, azzal sincs).
irina

Jó reggelt!

Itt vagyok, csak tegnap munkanapom volt, este meg lefeküdtem kilenckor Rugóval, mert az éjjel nagyon keveset aludtam. Épp most keltünk fel, kipihentek vagyunk

Jönnék, és írnék egy csomó dologról, meg vissza is kellene olvasnom, de nem hagy :arrow:

Kép
vindolanda

Ül a bilin, ideosonok.

- átköltöztem az új tanszékre, szépek a bútorok, jó asztalt sikerült szereznem
- Rugót kifaggattam, melyik megszólítását szereti: Rugó, Rugi, Rug-rug, Rugó úr. Amit nem szeret: Rugacs, Bendegúz, Bendike :lol:
-kezd összeállni a fejében a Debrecen térkép. Mindig mutogat, merre kellene menni. Pl. elmegyünk G. munkahelyétől kb. 500 méterre kocsival. Mutat a megfelelő irányba, és mondja, hogy apa.
- nagyon érdekli a közlekedés is. Pl. piros lámpánál kiabál a sofőrnek, hogy "állj"

Visszaolvasni még nincs időm, örülök, hogy ennyire le tudtam rázni. De vagyok egész nap
:roll: :arrow:

Elfogyott benn a fa.

Kép
vindolanda

De előbb felöltözök. Bár a szomszédok már láttak eleget 11 körül pizsamában mászkálni az udvaron :roll:

Kép
vindolanda

Ez a szerelés csizmával és kapucnis pulóverrel a legmenőbb :roll: Ha hideg van és hó, elengedhetetlen kiegészítőkké válnak.

:arrow:

Kép
vindolanda

Gondolkodni :arrow:

Kép
vindolanda

Szia, Vindo! Engem azért érdekelne a hosszú beszámolód. :-)
(Vagyok a közelben, épp a genderes tanulmányt próbálom nyélbeütni, de még egy könyvet is el kellene olvasni hozzá.)
irina

Na, rögzítettem két gumigyűrűvel a markolójára egy habfürdővel töltött polipot (amit itthon krakennek hívunk), hátha azzal el van egy darabig.

Hát, egész nap rohangáltam.

Átköltöztem az új tanszékre, elég szép, van rattan ülősarok meg üvegasztal, és a gépírók melletti irodában vagyok. A gépírók csinálják a legjobb kávét a campuson 8)
Volt egy csomó vizsgázóm is.
Meg elintéztem az új tárgyamat, és könyvtáraztam hozzá.
Aztán tegnap bekerültem a kari OTDK és tehetséggondozó csoportba, és kedden már megyek is a rektorhelyetteshez valami beszámolóra :shock:
Meg voltam a gazdaságin, megjavult a neptunom, és életemben először látom a tárgyaimat.

Nekem februárban kell megírni egy tanulmány-részt, szerencsére több szerzős, és már meg van a helye is.

Röviden ennyi :D
Rángat a lelkem.

Hétfőn be kell mennem egy mítingre az új tanszékvezetővel, ekkor Rugóra egy kollégám meg a gépírók vigyáznak :lol:

Jó munkát. Visszaolvasok majd. Biztos leesett a kraken :lol: :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo, akkor jó sűrű napod volt.
Remélem, normális lesz a tsz-vezetőd.
tehetséggondozós dologhoz gratu!
A kraken név honnan jön?

Ebédelek. :arrow:
irina

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kraken

A karib tenger kalózaiból amúgy :wink:

Én is eszek éppen, Rugó is. Vagyis én már a jegeskávénál tartok 8) Ez a kedvenc részem az ebédben.

Kép
vindolanda

Ha tudtad, hogy mi a kraken, akkor bocs, én nem tudtam ám a film előtt :D

Kép
vindolanda

Halihó!

Hú, nagyon kimerültem, tisztára zizik voltak ma a gyerekek. Meg egész héten, így a szünet után főleg, meg a napfogyatkozásra is fogtam a dolgot. Bár az néhány napja volt, de...

Adó: állítólag mi vagyunk a nagy nyertesek, de mi közalkalmazottak lévén ketten nem adózunk összesen 99000-et. Így mindig marad állambácsinak is, főleg nekem meg még adókedvezmény is jár. A Kedves már letöltötte a nyomtatványt tegnap este, azt mondja, nem egyértelmű a dolog.
Ráadásul a gyes-en lévőknek sem lesz jobb, mert csak félállásban dolgozhatnak mostantól.

Vindo, érezd azért jól magad az új helyeden! Rugó ügyi nagyon!!!!!

Irina, a hambi :lol: :lol:

Emma hogy van????

Na, megyek a dolgomra, mert vendégek jönnek majd hozzánk, egyrészt főzök valamit (kínait), másrészt meg takarítani is kell.
dmaggie

Vindo, dehogy tudtam, mi a kraken, azért is kérdeztem. :D
Köszi, h leírtad! (Pedig szeretem a KTK-it, mindet láttam... :? )

Maggie, én elvesztem az adótémában. De anyu ért hozzá, majd kifaggatom hétvégén, és ha vmi értelmeset megtudok, ideírom Nektek.
irina

G. azt mondta, hogy nálunk a családi adókedvezményt ő veszi igénybe, mert neki jár a családi pótlék is. Az ő fizetése kevesebb lenne, így kompenzálja éppen. Azt mondja, márpedig ő elég ügyes ilyenekben, hogy nagyjából ugyanannyit kapunk majd, de több, az nem lesz :roll:

Már megint hív..

Szia Maggie.

Ja, a hamburger-simogatás jó volt :lol:

Tényleg, a betegek hogy vannak?

Kép
vindolanda

Az én értelmezésemben nekünk ebben az évben nem kell adót fizetnünk. Tehát mindent igénybe kell vennünk, visszaigényelni nem tudunk semmit majd, mert nem lesz miből. Nekünk ennyivel lesz több. Meg márciusban szeretnénk a hitelünk egy részét kifizetni, igaz közben meg már elindítottunk egy megtakarítási valamit. Nem bízunk a nyugdíjban.
dmaggie

Már felvágtam a husit. Befűszereztem. Megyek vasalni. 8)
dmaggie

De bimbó vagyok!!!!
Irina, kööööösziiii!
dmaggie

Maggie, ha devizahitel, akkor az árfolyamokra nagyon figyeljetek :!:
Bár ezt biztos tudjátok ti is.
Mi most a felét vissza tudnánk fizetni a hitelünknek, de egyelőre várunk a jobb svájci frankra.

Én ilyen témában teljesen hülye vagyok, de G. ügyes, és jó a munkahelyi könyvelőjük is, mindig összedugják a fejüket.

Kép
vindolanda

Hali.

Emma jobban van. Nem is köhög csak elvétve, viszont az orra még folyik..már csak fehér :-)

Ma egész de-t vasaltam vagy 3 órát! mindent kivasaltam..:-)

Vindo: új tanszék! :-) Rugó és a közlekedés :-)
Emma ha elindulunk máris kérdezi hogy mikor érünk már oda! ÁÁÁ

Irina: hamburger!:-)

Maggie: jó főzőcskézést.!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok,

mi ma szalagos fánkot sütöttünk, már készülünk a farsangra:-) jaj nagyon lelkesek voltak a gyerekek, igaz egy pohár munka hüzben eltörött, de legalább eltelt a délelőtt és nem volt szenvedés:-)

Jól be is ebédeltünk :oops:

Adó: hát igen a magas fizetésesek és a 3 gyerekes családok járnak jól. A gyest sem ártott volna megemelni, ha már egyszer emelték a létminimumot :roll: nem igen értem. GYed picit emelkedik, de adójóváirás csökken. :roll: Nehéz lesz a helyzet nálunk is áprilistól, 50 e ft al kevesebb , hát azt ezért meg lehet érezni :evil:

Vindo jaj de jó lehet az új tanszék:-) egy kis újitás nem árt.

MAggie te még adós vagy nekem, remélem nem felejtetted el :wink:

Móni, hogy vagytok ma? jobban van cicus????

KAqk Emma???? Te ez a nátha :evil: Péterkénél is hol már tiszta az orra, hol, meg tiszta zöldet fúj :evil: pedig már nagyon menne oviba, még hv remélem már teljesen rendbe jön.

Heni
KépKép
heni81

Na vasaltam egy adagot, a többit elteszem, most máshoz kezdek.

Heni, tudom, nem felejtettem el. A hétvégét céloztam meg, de ha lesz ma még annyi időm, akkor gyorsan bepötyögöm. Én fánkot még nem nagyon sütöttem. :oops: Pedig szeretjük.

Vindo, szerencsére nem mertünk devizában eladósodni. Így nem is változott a törlesztőnk. De ebből is faragunk le. Meg még a kocsihitelre is teszünk félre, hogy ne a havi fizetésből kelljen fizetni.

De jó, hogy Emma jobban van!!!

Igen, a gyes is lehetne több. MOndjuk szerintem azt a nyugdíjminimumhoz igazítják. Na, azok sem verdesik általában az egeket.
dmaggie

Igen, ahhoz igazítják. Gyalázatosan kevés mind a kettő :roll:

A devizahiteleknek még most is jobbak a kondíciói a jelenlegi viszonyok-árfolyamok között, mint a forinthiteleknek :roll: Mondjuk a mi havi részletünk nem volt magas, így az emelkedést tudtuk állni. Szerencsére...

Fánkot még nem sütöttem, de ez nem meglepő :lol:

Heni, 50 000 :(

Rugó elővette a zizzent énjét. A napokban ügyesen leplezte :?

Én már hónapok óta nem vasaltam nagyobb adagot.

Kép
vindolanda

MAggie OKÉS:-)

Gyes: na okés, hogy nyugdijminimum, de ez az összeg majdnem, hogy nem fedezi a gyerekek kiadásait. :roll:
És ugye bár ösztönzik a családvállalást :roll:

Keresnek most muzeológus a városi múzemba

:roll: elküldtem az önéletrajzomat, hát kiváncsi vagyok hova teszem Árikát, ha felvennének :roll:

Heni
KépKép
heni81

Heni, múzeumban dolgozni nagy királyság lenne 8) 8) 8) 8)
Hátha sikerül!!!

Kép
vindolanda

NA ez az Vindom teccene nekem az állás :roll: Palás múzeum, Mikszáth, Madách a fő témaköre, nagyon közel állna hozzám. Hát majd látjuk :roll: magyar szakos végzettségűek vannak előnyben :roll:

Heni
KépKép
heni81

Heni: ++++++++++++++++++++++++

KépKép
kaqk
Debrecen

És te milyen szakos vagy?

KépKép
kaqk
Debrecen

MAgyar nyelv és kultúra ( irodalmat is tanultunk ) , de tolmács végzettségem van. HA lesz tanári végzettségű azt veszik fel, bár nálam még nagyon sokat dobhat az idegen nyelvtudás :roll:

Heni
KépKép
heni81

Hajrá Heni! Hajrá Heni!

Rugó rajzolt a figurának szájat, szemet, orrot, hajat és füleket. Ez az első ilyen alkalom 8)

Kép

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Nagyon szép idő van itt!!!!! Hurrááááá!!!!!!! Igaz 1órát voltunk lent,ki is pirosodtunk a hidegtől,de nagyon jó volt... :)

Lementünk a partra,hoztam pár képet,de lesz még,csak az a másik gépen van.Ha apa eljön tőle akkor onnan is rakok fel.. Két géppel fényképeztünk.. :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
varga tünde

Lányok, Rugó megtanult a telefonról képet küldeni bluetooth-szal a gépre, és fogadja :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
A galériából indul önállóan.

Mostanában napjaink jelentős részét az teszi ki, hogy kis figurákat tologatunk autókban. A törpi az anya, a legolány pedig Blanka.

Kép

Kép
vindolanda

Heni, szorítok én is ezerrel. :lol: :lol:

Rugó de ügyes!!! :lol: :lol: :lol:

Készen vagyok a husik kisütésével, már csak a szószit kell hozzákreálnom, meg a sült tésztát. A gyerekeknek meg főzök majd virslit. Johanna és Bercó nem biztos, hogy szeretik a szezámmagos csirkét.
dmaggie

Tünde, ez nagyon jó lehetett 8)

Kép
vindolanda

Tünde, de jók a képek!!!! De nagyok a legények és milyen helyesek. Jóképűek, igizi kis macsók. :lol: Ezért az időért meg irigyellek, itt borongós az idő nagyrészt, reggel még esett is az eső. Megnéztem az időjárás-előrejelzést, nem is nagyon számíthatunk másra.

Mondom én, Rugó apjafia.
dmaggie

Imádom a szezámmagos csirkét :oops:
De R. is mindig elkerüli a szezámmagot :wink:

Tünde, jó lehet ott lakni 8)
Tényleg csinosak ám a fiúk.

Rugó meg csak küldi a képeket a gépre :? :lol:

Kép
vindolanda

Tündi ez irigylésre méltó :D szuper képek!

Vindo édes Rugó és milyen kis zseni!

Heni
KépKép
heni81

Heni++++++

Köszi :oops: Többi:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
varga tünde

Lányok, Juba kislánya, Zina kórházba van. Magas lázzal, köhögéssel, hányással és hasmenéssel. Infúziót kap. Inhalátorozták. Nagyon rájuk fér most sok-sok pozitív energia.

Juba drága jobbulást innen is a kis drágának+++++++++++++

KépKép
Kép Kép
l.móni

Most csak ennyi. Én nagyon szarul, alig kapok levegőt. Grétike ma kifejezetten rossz, az estét várom, aludni szeretnék. De addig még a rutint meg kell csinálni, valószínű egyedül mert Z nem jön csak 10 után.
Na el :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?