A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Woody,köszi...már én is gondoltam rá,de a védőnő megnyugtatott hogy nem muszáj még forognia,igaz azt nem mondtam h.hason sincs el egyáltalán.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

[quote="woody"]

miket kellene csinálni egy ennyi idős babának és mikor kell szakemberhez fordulni. Én most nem írom le amiket mondott, l/quote]

pedig jó lenne :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi: ez 3 hónapos csecsmőre van, de azért belinkelem neked

http://www.gekkonet.hu/fejlodes/3-honap-csecsemo.html

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi, ok leírom majd neked.

Csak rohanok oltásra, utána szüleimhez és miután elment onnan a rokonok falkája, megpróbálok jönni.

De addig is nyugi, Tominak semmi baja csak lehet, hogy egy kis löket kell neki és mindenkit lepipál itt a fórumon!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Évi: mondjuk nem vagyok szakértő, de Tomi nem úgy tűnik mintha baja lenne, sztem pont jó gyerek :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Most pörgettem takaróval,meg hasra tettem,na elment előtte a macsek,mindjárt tudta tartani a fejét meg úgy maradni,lesni mit csinál a cicc :roll:
Most pedig alszik.Elhúzogattam a mózesben :)

Csajok,tegnap felmerült egy nyári,júliusi közös nagy tali gondolata!Mondjuk valahol a Balatonon ! Oda azért sokan el tudtok jönni,ha nem is mindenki,de a Pécsről,Veszprémből,Pestről is könnye(bbe)n megközelíthető!
Vélemény?

evilany

Sziasztok!

Melisch szegénykém....mindenki ikoskodik. Csináld úgy ahogy Te jónak látod!
Szomszéd téma: túlléptem.....nem tud érdekelni.

Szilvi35 :lol: jövök még egy privivel :wink:

Ircsi: :lol: (tejpép) Katus édes...

Hát ezek a babák gyönyörűek így egy csokorban is :lol:

Mares nagyon ügyes vagy. Háttér: :lol:

Évi írok neked pü-t :wink:

Szilvi sajnálom, hogy nálatok sincs nyugi éjjel... :(

királylány

Hát Évi sajnálom...nem igaz hogy tudnám milyen álmatlanul bolyongani, nekünk csak egyszer volt .az azért car volt Jól ki is borultam és az lett a vége, hogy Petrát betettem a kiságyba, túlkiabáltam és azt mondtam neki evett, cseppeket kapott, fogát bekentem ennél többet nem tehetek álmos vagyok ha tovább ringatom elalszom a székbe és ő leesik legyen szíves és aludjon. Na ekkor kelt fel az apja és kiemelte szegénykét. Aminek örültem, mert nem szívesen hagytam sírni de őt sem akartam megkérni kelljen fel. Minden nap estig dolgozik ő is, kell a pihenés neki. Kicsit lehunytam a szemem de nem tudtam aludni Petra mindig engem nézett, én meg őt lestem. Szóval megint átvettem és gondolom elfáradt, mert nagyon hamar mélyen elaludt. Másnap délig aludtunk de mégis mosott car voltam. Nem tudom mennyire lenne türelmem, ha ezt kéne csinálnom amit te éjjel :oops: :oops: :oops: (így is mondják, hogy lenyugodtam).

Tehát mindenhol van baj csak lehet nem írjuk le és ezért jön úgy le, hogy csak egyeseknél van balhé és olyanok akik itt nyíltan panaszkodnak, mint én is végül úgy érezzük csak a mi babánk csinált ezt vagy azt.

Aztán én sem tudok kimozdulni, mert messze lakunk a várostól 25 km nem semmi, most látom csak. Ma akartam menni de Petra elaludt és ha jól látom autóm kereke elől le van kicsit engedve. Így nekem is sokat jelent ha itt leihatom a gondjaim na meg anyával naponta 2x beszélek, az összesen időre több mint amennyit férjemmel beszélek. Ő nem valami bőbeszédű, ha valamit kérdek szinte tőmondatokban kapom a választ. Én is kicsit ki vagyok idegileg :oops: :cry:

Ja és nálunk is később van villanyoltás. Mi este 8-kor eszünk és olyan 4 felé béred utoljára. Evés után még 1/2 - 1 órát játszunk vagy ha nyűgös apa sétál vele, de evés után mindig kicsit kezelhetőbb. Aztán jön csak a fürdés és mi csak 2 naponta fürdetünk (nekünk kényelmesebb, ha nagyobb lesz majd naponta). Igaz akkor hamarabb elalszik.
Ő sem van a vízért nem sír de nem is törődik vele, csak a keze legyen vizes és máris bedugja a szájába és onnan kezdve csak az ujját szopja. Néha ki ki nyomja a pociját ahogy locsoljuk vagy erre arra fordítja a fejét és nézi a vizet. Este pl mesélt nekünk ez új volt. Aztán hagyom kicsit pucéron rugdalózni és ott állok persze mellette.
Már 2 alkalommal pelusba betettem a kiságyba ahol nagyon sokat mozog, forog erre arra keze-lába jár (nem fordul hasra vagy ilyesmi) inkább a seggével változtatja a helyét. Ezt hagyom míg elkezd nyafogni, akkor kiveszem és persze ez már azzal jár, hogy az öltöztetés is hangosabbra sikerül, mint ha fürdés után azonnal öltözés volt. Miután fel van öltöztetve, hálózsákba be és újabb szopi amibe rendszerint bele is alszik. persze álmos, már fürdés alatt dörzsöli a szemét, éppen ezért nem kell ringatni.

Ha nincs fürdés akkor is 9 fele van a szopi de az alvás kissé ringatással van még megtoldva.

Mondjuk nem is alszik el mindig, este pl elaludt, majd felébredt és lett 11 óra mire újra elaludt.

Kép
Kép
melisch

Sziasztok :)

Végre ide is jutottam .Köszi lányok az aggódást de nem nálunk volt a probléma hanem a húgoméknál elvát a férjétől és az én házamba költözött be és ez miatt mentem le oda adni a kulcsokat meg stb....de jöttem is haza mivel nem bírom én ezt a sok stresszt ami ott volt nekem panaszkodott a volt férje ,a húgom, anyukám és én tegyek igazságot áááá nem semmi volt sajnáltam mindenkit de a húgom és a2.5 éves kisfia volt az első úgy volt lenn maradok kicsit de közben itthon is adódott egy kis gond a párom kisfiának a láthatásával ami pikk -pakk megoldódott kivételesen minden vita nélkül az ex-ével. Most viszont mennem kell mert el kell menni bevásárolni de jövök még ma és mesélek Bencike újabb dolgairól :) meg a spirál felrakás és én című sztorival :)

puszi mindenkinek .

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Tomi 2,5 órát aludt...na ja aki éjjel fent van...darabig vártam rá,majd olvastam(korábban már kiporszívóztam,felmostam,mosogattam és letörölgettem)aztán nyöszögött,etettem,de közben is bealudt na és vele én is :) most jókedvű,elviszem sétálni,mert kisütött a nap is

Ja és megtaláltam a babanaplóm,anyám vezette,Évike forog 6 hó,felül 10 hó..sz'al nem voltam gyors én se :) Miki 3-6 hónapos kora közt kórházban volt így róla nincs info,de szerintem ő se volt ott túlfejlesztve :(

Vanilla hála az égnek.Mr azt hittem gondjaitok vannak.

Melisch :( bizony nem mindegy az embernek van e társasága

evilany

Cicc de jó, hogy nem veletek volt a gond, húgodat sajnálom :cry:

Ircsi tejpép: Petra szerintem megenné elsőre, ha kicsit hígabban adnám. Ő nagyon szépen eszik kanálból, hiszen pár hetes kora óta abból kapja a 15 cseppet hasfájásra, volt, hogy naponta 3x. Az almalével sem volt gond, bár az íze miatt kicsit volt fura pofikája. Alma sűrűjét én is akartam neki adni, kiköpte. Azonban 1x belekavartam a levébe kicsit és sűrűbb lett azt szó nélkül megette.

Anya kérdezte mikor szándékszom menni és venni :x

Kép
Kép
melisch

nah... sziasztok!

Évi tudom, hogy sovány vigasz, mert a fáradtságtól kicsit kilátástalannak látod most a helyzetet... de nehogy azt hidd, hogy más babákkal fenékig tejfel... csak magunkról tudok írni, ez nyilvánvaló...
Zoé későn fekszik, tegnap este 10-kor aludt el... rendszerről abszolút nem tudok beszámolni, mert mindig más időpontban tudom elaltatni...
most éjjel jól aludt, ez azt jelenti, hogy éjjel fél 2-kor megébredt, és vagy egy órás huzavona után aludt el újra mélyen... (ez azt jelenti, hogy félálomban rúgkapál, nyöszörög... cumi berak, elalszik, cumi kiesik, felriad, cumi be, nyugtatgatás, elalszik, cumi ki... és újra az egész... gyerek tulképp alszik, de én nem) 5-kor evett, majd reggel 8-kor ébredt... én, mint a mosott szar kóvályogtam még vagy fél órát... de ezt gondolom nem kell bemutatni... és ez egy jó éjszaka volt!...
nem ritkán órákig küzdök vele kialvatlanul, néha már sírdogálva...
egy öröm az ürömben, hogy ő szerencsére nem sír, de ettől függetlenül én nem tudok aludni...
ezt csak azért írtam le, hogy ne növeld azzal az elkeseredésedet, hogy bezzeg más babája!!!
tény, hogy Tomi nehéz eset, de kinövi majd, csak éld túl ezt az időszakot!
ami a kistesót illeti :arrow: az esetek 90%-ában a testvér gyökeres ellentéte a másiknak, szóval igen nagy esélyetek van arra, hogy egy mintababát kaptok másodiknak... persze felmerül a kérdés, hogy Tomi ilyen habitussal hogy fogja viselni a figyelemmegosztást...

Kép
gtunde75

Tündi akkor nekem nagyon szelektív lehet a hallásom,mert én tegnap csak azt raktároztam el h.Zoé van hogy 9,fél 10ig is alszik :oops:

Visszaolvasva látom h pl Katus is koránkelős :wink:

Ezeket én nem azért írom ám mondjuk h.panaszkodjak Tomira,de én leirom mi van velünk,a rosszat is,hátha van aki tanul belőle vagy még jobb,ötlettel tud segíteni.
Ahogy Meli is leírta nemrég,hogy teszi le Petrát és bizony az ő nyomán kezdtem én is letenni Tomit.

És ha mást nem,lehet nevetni mint pl ma reggel,Szilvás erőssége volt h.mondatokban tudott beszélni :lol: :lol:

Clarika,megnézted Anti munkarendjét?Anyám kérdi mikor megyünk hozzá jövő héten..hétfő nekem nem jó mert jön anya.

evilany

Mares
Rajta vagy egy képen... nézem is, és sárgultam... milyen vékony vagy te szülés után :roll: :roll: :oops: :wink:

Évi
Tomi gyönyörű!
Ha felmerül benned a gyanú, hogy gond van Tomi mozgásfejlődésével, vidd el gyógytornászhoz!!!! Inkább nézze meg, mondják ki rá, hogy tökéletes... ha baj van, a minél korábbi kezelés segíthet! Gyógytornász tud mutatni gyakorlatokat is, amiket akár otthon is csinálhattok!
www.deveny.hu
Vagy a gyerekklinikán is utánakérdezhetsz! (koraszülött osztályon)
Ébredéseket én már megszokom...
Neked kellene valami felnőttes program... Nincs rá lehetőség, hogy hetente leglább egyszer, mikor Miki hazaér, kicsit te elmenj valahova? (torna, barátnőzés...)
Nekem a kimozdulás segít abban, hogy még ne depizzek be teljesen.

Mindenkinek ajánlom:
http://szorakoztato.konyvstart.hu/kicsinaltak/
Ehhez képest mi még szuperül bírjuk! :lol: :lol: :lol:

Melisch
25 km szerintem nem olyan sok :wink:
Kocsival kb. félóra...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Vissza lehet nézni, hogy mikor szoktam reggel írni... addigra általában egy szopin már túl vagyunk... (és nálunk a szopik olyan 30 percesek...) :wink:
Lefekszik este 8-kor, de reggelig legalább 2-szer kel enni...
Nekem szerencsém van, mert én pillanatok alatt visszaalszom, lehet, hogy Katus nem alszik még mélyen, lehet, hogy játszik, tornázik még az ágyában, de én már alszom... ha nem sír, ha nem nyüszög, akkor nem foglalkozom azzal, hogy ébren van...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi nekem ez a könyv megvan,és az első része,a Felcsináltak is :lol: :lol: :lol: hát ahhoz képest h.neki dadája is volt... :roll:
Épp most lesz beiktatva h.péntekenként mivel Miki 1 órával előbb ér haza akkor,megyek a barátnőmhöz,akkor velük is tudok kicsit lenni,mert Tomival az képtelenség.

evilany

Évi tudjuk mi, hogy nem panaszkodsz, csak kiírod magadból! mi meg azért vagyunk itt, hogy megpróbáljunk erőt adni egymásnak... mindenki leírja a tapasztalatait, aztán lehet csemegézni... :wink: :lol:

Kép
gtunde75

"a terhesség masszázs ehhez a mostani élethez képest"
van benne vmi :lol: :lol:

evilany

[quote="evilany"]Z írta:evilanyoé van hogy 9,fél 10ig is alszik :oops:

igen, "van, hogy"... de nem mindig... és attól én még kelek hozzá éjjel...

Kép
gtunde75

Kép
cicával bezzeg :lol: :lol: szerintem mászni is utánuk fog,ahogy Katus is

evilany

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="gtunde75"] írta:gtunde75
[quote="evilany"]Z írta:evilanyoé van hogy 9,fél 10ig is alszik :oops:

igen, "van, hogy"... de nem mindig... és attól én még kelek hozzá éjjel...

így már más,mondom,szelektáltam... 8)

evilany

Csajok! ha valakinek kérdése van az adózással kapcsolatban, én most ki lettem okosítva! :wink: :lol: :lol: :lol: nehogy rosszul igényeljétek a családi adókedvezményt!

Kép
gtunde75

Tündi leírnád?Bár nálunk Miki kéri,egy összegben jövőre...

evilany

Évi
Tomi és a macsek :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekem is megvan a másik könyv is :lol: :wink:

Egyébként meg... Tomi valamiben előrébb tart, mint mi... eszik kanállal... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi: jobban vagy kicsit már? sétáltatok? különben lehet, hogy Tomikát a babatali "zavarta" meg kicsit... mondtad, hogy még a sok embert szoknia kell... de látod, ciccccccát nézegeti, tudja mi a jó!!! Ja, tegnap nemtudom láttad-e, de a kéztörlőm cicás volt :)))))

Tündi: hát igen, mert van a jó-a-rossz-és-a-rosszabb nap :)túlélni minden napot .... nem szoktál aludni amikor ZOé is? ( mármint napközben? ) régen én ezt csináltam... persze futott a lakás, de amikor egyik este felébredtem hozzá, és konkrétan lefejeltem a falat, mert azt se tudtam , hogy hol alszok és merre kell kelnem, na akkor úgy döntöttem, hogy lakás marad amilyen ( láthattad tegnap is hogy áll a por rendesen...) de törpegyereknek ép-kéz-láb anyuka kell nem egy bevert fejű :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Ircsi: pedig van rajtam... de api szerint legalább van mint rajtam fogni .... hát nekem annyira nem teccik... és sajna , cicik nem maradtak, pedig azokat igencsak díííííjjjjjjaztam :)

Évi: beszarás, hogy kúszna a macsek után, azt meg játszana vele, hogy kelleti magát... tuttti barátok lesznek :) ( most lehet hogy hülyeség de elvileg az állatok is jó hatással vannak gyerekekre nem??? lehet hogy nálatok ez segít majd!nálunk max én vagyok itthon az állat :lol: )

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

[quote="evilany"]T írta:evilanyündi leírnád?Bár nálunk Miki kéri,egy összegben jövőre...
hűűűű... akkor állat jó fizetése van! :wink: :lol:

Adó = Bejelentett bér x 1,27 x 0,16
ebből 12100 az alkalmazotti adójóváírás

Pl: 100000 Ft a bére
100000x1,27= 127000
127000x0,16=20320 :arrow: adó
20320-12100=8220 :arrow: ezt a családival 0-ázni lehet, és akkor a másik szülő még mindig igénybe veheti a családi adókedvezmény maradékát v. 50%-ot belőle.... ez még nem tiszta....
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gtunde75 2011.01.12 18:30-kor.

Kép
gtunde75

Feltettem Gergőt, mintha ott lett volna a babatalin tegnap :)

Kép

Tündi: éééén , esetleg, kérdezhetek adó ügyben??? :oops:

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares az alatt a 30 perc alatt, amennyit a gyerek napközben alszik én még elaludni se tudok... :shock: :?

Kép
gtunde75

Hú.Most biztos totál hülye vagyok,de nem értem :? azt tudom,h.10 jár havonta a Mikinek,azt ő most nem kéri így kap jövőre 120at bevalláskor..

Mares abban a helyzetben nem figyeltem a kéztörlőt :lol: :lol: igen az állatok jó hatással vannak a gyerekekre.Már pár napja ilyenek az éjszakák így nem a tali zavart be...de talán elmúlik.

Ircsi azért sok helyen elég durva dolgokat a csaj(író)főleg h.igaz történet... :roll:

evilany

[quote="kfmares"]F írta:kfmareseltettem Gergőt, mintha ott lett volna a babatalin tegnap :)

Kép

Tündi: éééén , esetleg, kérdezhetek adó ügyben??? :oops:

:lol: :lol: :lol: :lol:

evilany

Tündi: amit írtál Évinek, nekem az kínia... tiszta gáz, de én soha nem értem ezeket... :((((( na majd figyelek jobban máskor

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Tündi a max gyedben már alapból benne van a 12000 adójóváírás??

evilany

[quote="kfmares"]T írta:kfmaresündi: amit írtál Évinek, nekem az kínia... tiszta gáz, de én soha nem értem ezeket... :((((( na majd figyelek jobban máskor

egy szót se értek én se :lol: :lol: :lol: :oops:

evilany

Évi: lélekben ott volt a szentem :) ....

Tündi: nálam meg az a gond, hogy néha GErgő nem hajlandó fent lenni, nem akar, és akkor ha én erőszakos vagyok, hogy na, gyere, játszunk meg minden, akkor jön a hiszti, túlpörög, és a vége persze valahogy egy alvás, mert ugye Ő eredetileg azt szerette volna, csak buta anyukája, Mámá-Mares, nem... mert a gyereknek játszani is kell néha.... vagy talán az alacsony hemoglobin és hematokrit miatt ilyen...

Ircsi: tényleg, alacsony hemoglobin és hematokrit ellen mit lehet tenni? dokinő azt mondta semmit, hanem néha kell nézni neki vérképet....

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi: kaptam hétfőn 2 papírt, hogy keddre vigyem vissza! Egyikhez 2 oldal a másikhoz 5 oldal ( jogszabályokkal tele) van , mint kitöltési útmutató!! Hát tudod, majdnem ott is hagytam az egészet!!! Mi vagyok én! És mit mondanak hozzá: "ki kell bogarászni!" Meg hogy: " ha nem jár és igényelem a családi kedvezményt még nekem lesz rossz.... meg ilyenek rajta hogy I.Blokk meg II.Blokk... amit olvasok benne néha azt is 4-5X kell, hogy eljusson a gyermekded agyamhoz! pl.: 2011 évi adó-és járulékváltozások ellentételezésére szolgáló kompenzáció igénybevételéhez... ------> tehát nekem már a CÍM magas :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares
Az alacsony hemoglobin, hematokrit vérszegénységet jelent. Nem javasoltak vasat, folsavat?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi: az a furi, hogy a vas a vérképében meg totálisan jó!!!! Így nem mondott semmit a nőci. De lehetne neki is adni vasat??? ( mert ugye tejcsim nincs már, amíg volt ettem a gravidát hogy legyen neki vitamin vas minden)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares
Értékeket írsz?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

A családi kedvezmény – az eltartottak lélekszámától függően – kedvezményezett eltartottanként és jogosultsági hónaponként egy és kettő eltartott (gyerek) esetén 62 500 forint (gyermekenként!!! havonta), három vagy annál több eltartott esetén 206 250 forint.

Kép
gtunde75

Tündi,havonta? Miki azt mondja ezt a szuperbruttóból vonják le, nekünk 10 ezer,így is úgy is,ááá én semmit se értek. :lol:

evilany

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi:
vas-> 13,43 ( 5,00-24,00)
hemoglobin 97 (101-129)
hematokrit 26,9 (35,0 43,0)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Évi a maximum GYED is egy bruttó ellátás... ez a neve... hogy mit vonnak belőle, az mindig változik...most majd pl 10% nyugdíjat és az adót...

a szuperbruttó a képletemben a "bér, azaz 100000.- FTx1,27"
azaz a szuperbruttó a bejelentett béred szorozva 1,27-el, és ez után állapítják meg a levonandókat

aham, most elővettem a hvg-t, abban azt írják, hogy a 62500 nem adókedvezmény, hanem adóalap kedvezmény, és akkor valóban a havi 10000 az igaz...

még jó, hogy aki a Gyedet folyósítja, még az sem tudja mi hogy van... hoppá... a könyvelőnk is hülye... hm...

Kép
gtunde75

Tünde
Nem mindegy.... :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lombikbaba 2011.01.12 18:22-kor.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="kfmares"]I írta:kfmaresrcsi:
vas-> 13,43 ( 5,00-24,00)
hemoglobin 97 (101-129)
hematokrit 26,9 (35,0 43,0)

Így akkor már értem, hogy nem foglalkozik vele...
Ez még nem vészes....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

hát nem... bacca meg!

Kép
gtunde75

Már csak egy hét van arra, hogy nyilatkozzatok a családi adókedvezményről, ha már februártól igénybe akarjátok venni. Nekem kicsit érthetetlenek voltak a leírások, amiket eddig olvastam, de most olvastam egy elég jó cikket. Ha érdekel az Origon Te is elolvashatod. A lényeg, a maximális adójóváírást (gyerekenként 10 ezer, illetve a harmadik gyerek 80 ezer Ft havonta) akkor lehet igénybe venni, ha egy gyerek esetén bruttó 109 ezer, két gyereknél bruttó 154 ezer, három gyereknél bruttó 487 ezer Ft fizetés megvan. Ha egy szülőnek nincs annyi fizetése, megosztható. Pl. a Gyed is adózik, a maximális Gyed most 109 200 Ft (egy gyerek után ebből is vissza lehet igényelni). Ráadásul évvégén újra el lehet dönteni hogyan osztjátok meg egymás között az adójóváírást, márha egyáltalán megosztjátok, és az összeget is meg lehet osztani, nemcsak úgy, hogy egyik gyerek másik gyerek. A 91. napos magzat is eltartottnak minősül, már utána is jár adójóváírás. Ha csak a párod igényli az adójóváírást, akkoris a Te munkáltatódnak is le kell igazolnia, azaz, van vele utána járás, ideje elkezdeni intézni, nehogy kifussatok az időből, ha már februárban meg akarjátok kapni a plussz pénzt.

http://www.dokimami.hu/2011/01/11/csala ... omment-831

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság