A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

laptetőmből kicsi tartalékolok szerdára.
a többin osztozkodjunk! :-)

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Kukk,

Béka,
Jó lesz a kádra rakható, most így visszagondolva Marcinál se volt hajolásproblémám, habár nem is fürdik mindennap :-)
Hírek: borzasztó, és az hogy mindenki mond mindenfélét mindenhol… huh
Hajrá Horvátország ! gyerekesen mi odamegyünk idén.
Uh az a fürdetőkád 14-ért, és van hozzá vízszűrő is párezerért nem normális !

Judit,
De jó a gurulós része fel se tűnt, akkor így überextraszupi !
Khmmm ikeában nagyon fini a mandulatojta is :-)
Rendben összeszedem magam és tanulok és ügyes leszek !
Kissapka :-) valahol el kell kezdeni :-)

Estrella,
Pelenkázó alátétre gondoltam, amit bárhova teszel és ha pisilandusz van akkor nem a szőnyeg, ágynemű, bármi ázik el, hanem ez felszívja és utána ki is dobhatod, barátságosabb mint takarítani ezerrel. Kb. ilyen http://www.teszvesz.hu/baba_mama/pelenk ... 78761.html
Uh kellemes lehetett barátnőnél kiccsaj ektiviti, öröm lehetett utána a takarítás.
Kád: háááát mi kaptunk egy olyat, amit kádra lehet rakni, képet keresek majd, aztán ha ilyen tempóban haladunk (fejlődésben) lassan áttérünk a fürdőkádra.
Kb. ilyen a mi kádunk: http://dunakeszi.olx.hu/kadra-rakhato-k ... -146918991
Nem tudom mekkorát érdemes venni, ha hordozod akkor kicsit és jól megfoghatót, ha kádon van akkor mindegy, ha állványon, akkor ott is adottak a méretek.
Anatómiait talán azért nem vennék mert Liza pikk-pakk a berakható tartót kinőtte, így ha anatómiai kádunk lett volna kb. már „dobhatnám” is ki.
Piskóta 86 cm akár jó is lehet, kérdés hogy amikor már biztonsággal mozog a baba ül, tartja magát stb. stb. tervben van e a nagykádban fürdés vagy sem.
Nálunk Marci pl ahogy kinőtte a kiskádat átkerült a nagyba, imádta (persze mert 5642135 játékkal fürdik együtt).
Pocakfürdő… hát igen gyorsan kinőheti a gyerkőc.
Lassan haladok a tanulással, és kiccsaládom mindjárt jön haza, aminek örülök, de utána no tanulás :-)

Zsuzsó,
Köszi drukkokat.
Nekünk is szinte mindenünk használt :-) elhiheted mennyire hepi voltam amikor babakocsit, ágyat, kádat 20-ért megvettem :-) Marciszületés óta meg teszvesz fanatik vagyok :-)

Philips aventes cuccaim vannak, persze Lizaőnagyságakirálykisasszonyka nem hajlandó aventes cumisüveget használni ezért neki mam anti-colic üveget kellett venni (brrr mérges is voltam).
Nekem aventes mikros sterilizálom van + kézi mellszívóm és maximálisan elégedett voltam mindennel.
Mellszívó esetén aventes vagy medela, előbbihez tudok kölcsönzőhelyet, de mindenképpen várjátok meg a szülés utánt hogy miszitu van, kell e a mellszívó vagy sem.

Kispatak, Estrella,
Kókusznál nem gond a pisi, mert könnyen kiszellőzik :-) max lehet tenni ilyen pelenkázó alátétet is amit korábban írtam.

Kispatak,
Hajrá utazás, emeléssel tessék vigyázni.

Andi,
Ismi hozzátartozó reakció nagyon jó !

na robogok tovább tanulni.

cupp

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Zsuzsókám: nem vettünk festéket, vendégségesdi volt hétvégén nálunk... jövő hét meg zűrös lesz Rajónak, bár az ajtó átfordítás is csúszik pár napot, a festés meg csak utána lehetne. Jó esetben remélem csak 1 max. 2 hét csúszás lesz... mert én már tűkön ülök, és csinálnám, addig míg tényleg nem leszek valami nagy lomha-testű valaki :) :) :) :) :) :)
Amúgy lenne egy kérésem: szerdán ha mész Sz-hez megkérdeznéd, hogy a 24 hetes terheléses az cukroslötyivel lesz-e vagy a hagyományos tej-kifli kombóval??? Múltkor elfelejtettem rákérdezni. Mondjuk részletkérdés, csak szeretném tudni... :) Ha nem felejted el.... :)

Béku: azért az eladót is meg kell érteni szerintem ebben a helyzetben, mi is volt hogy a babakocsit nézegettük próbáltuk kiszedni az épp kiállított kocsiból a hordozót, és hát ugye ha az ember nem tudja mit hogy, könnyen letörhet rajta bármit, és ezek a cuccok meg ugye nem kétfilléresek, gondolom nekik (az eladóknak ) is megvan mondva, hogy figyeljenek jobban oda emiatt... Ez szerintem abszolút nem megsértődés, de ki tudja, lehet "leverik rajtuk" ha károsodik egy-egy kiállított babakocsi... Nézd legközelebb így a dolgot, akkor nem lesz benned se rossz érzés talán... :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
andrea-1

Kubu,
köszi az infokat.
attól én is picit tartok, hogy megveszem a cumikat, cumisüvegeket, aztán a bébinek meg nem tetszik és vehetek másikat. :?

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Szóval nem kell a kád senkinek? Mindegy, csak nekünk már nem fog kelleni. Van egy szoptatós párnám is és aventes mikrós sterilizálóm is. Ezeket is nagyon szívesen oda tudom adni, aki nem akar egy pár hónapra ilyenért fizetni. Nekem aventes kézi mellszívóm volt és ehhez cumisüvegek. A mam-os cumisüveg nekem jobban bevált, könnyebben takarítható és a szelep is alul van.
vicky79
Budapest III. kerület

Andi: persze,én ezt értem,de akkor tegye hozzá,hogy ha szeretnénk rajta valamit megnézni,akkor szívesen segít.

nálunk legalábbis így szokás,felajánlani az esetleges későbbi segítséget,ezt nagyon szokták szeretni,engem állandóan nyaggatott ezután mindenki,pedig nekem csak muszájból kellett,mert minden hónapban 1-2 alkalommal próbavásárlónk volt...
Így mindenkit 3 percen belül meg kellett szólítanunk...

persze a csaj nem tudhatta,hogy odáig el se jutottunk gondolatban,hogy szétszedjük a kocsit,és csupán a súlyára lettünk volna kíváncsiak...

Kubu: Isten ments,hogy olyan drágán vegyek kádat,de a hozzászólás írásakor hirtelen ezt találtam példának,hogy létezik sínes kád :)

persze aztán láttam,hogy a sínt már nem is mutatják :D

nekem minden jó lesz használtan,hisz gyerekkoromban nekünk is mindenből az volt,anyuék mindent úgy "örököltek" ismerősöktől :)
Vendég

Sziasztok Csajok!

Sajnos a baba témához nem tudok hozzá szólni... :(

Holnap még tesztelek egyet és abbahagyom az utrót!

jó baba témát :D
vikus82

Vicky,
köszi neked is az infot.
mi kád ügyön még nem morfondíroztunk... :-)

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Vicky: én boldogan lennék jelentkező mindenre (álom, álom)
De csak meggondolja magát valaki, mert ahogy látom nem 2Ft-os dolgokról van itt szó.
Nekem is szinte minden használt volt, hiszen a testvérem gyerekeitől sok-sok mindent kaptunk. És ugye 56-s ruhákat hetek alatt kinövik a babók. A többi hasonló.

Kubu: már kitaláltam hogy fogok legközelebb vizet venni. Kibontom, és szépen bepakolom egyesével.
Most már csak ezt az utazást kellene letudnom cipelés nélkül, de ez nem egészen fog menni, mert akad 1-2 aluljáró. De megpróbálom kikerülni. A héten kimegyek a Keleti-be, felmérem a helyzetet van-e csomagmegőrző (kétlem). Jó lenne, nem kellene cuccot vinni melóhelyre. Nincs onnan messze, de nincs kedvem se erőm felesleges körökre.

üdv kispatak
Vendég

Judit
Igazad van, 15e Fton már nem múlik, jobb a bizonyosság.
Én is voltam ebben a Dunakeszin lévő boltban, szerintem nagyon jó és jó nagy, a héten talán megnézem a Hűvösvölgyit is, bár az biztos kisebb, de útba esik hazafelé.

Béku
Ez a kád jó drága! De ezt a sínes dolgot még nem hallottam, köszi!

Zsuzsó
Jó, hogy kaptok babakocsit, jó drágák…
Mellszívó ügyben én is tanácstalan vagyok, barátnőm szerint már a kórházban is kell.
Meg honnan tudjam, hogy a kézi vagy az elektromos válik-e be? Nem lehet kipróbálni előre…

Kispatak
Matracvédőt tilos kókuszmatracra tenni, mert úgy már nem szellőzik.
Persze az eladó is rám akarta sózni, ezek szerint azt sem tudja, mit árul…
Baleset esetén csak be kell állítani a kádba és lezuhanyozni, hamar megszárad.

Kubu
Jaaa, értem, most nem ilyet kerestem, de jó tudni!
Barátnő kislánya („Sz. babája” ő is) kis örökmozgó, hihetetlen…
Szóval anatómiai kád nem jó sokáig… Esetleg érdemes bele venni ilyen betétet?
http://baba-mama.vatera.hu/babaapolas_f ... 93426.html

Kép Kép
estrella22

Estrella: van azért olcsóbb megoldás is,csak még nem kutakodtam :)
de pl. ez,és itt látod a lényegét is:

http://baba-mama.vatera.hu/babaapolas_furdetes/furdokad_allvany/ok_onda_baby_babakad_sin_1437795424.html

így néz ki:
Kép

és sarokkádra is jók :)
Vendég

Sziasztok!

Vikus, nagyon sajnálom. :cry:

Látom nagyon nézitek már a babás dolgokat. :)
Én csak a saját véleményemet tudom elmondani. Bocsi, ha sok lesz…

Fehér textil pelenka: nekünk van vagy 20 darab, de nálunk extra mennyiség kell, mivel gyermekem nagyon bukik. Sajnos ezt majd csak később növi ki, így jó sok pelenkát használunk. És még a 2 nagyikhoz is vittem, hogy ne kelljen állandóan azt is szállítmányozni.

Fürdetés: tuti kell egy babatörölköző amivel kiveszed majd, de egy tetra kifogó is kell, mivel azzal jobban lehet megtörölni.

Kád: nálunk az a kád vált be, amiben nem kell tartani őt.
Viszont nekünk pelenkázó állványos és gurulós, mivel nálunk is a tetőtérben van és ott csak zuhany van.
Judit, ha jól emlékszem te raktad be azt a Cam állványos kádat, azt nem nagyon ajánlanám, mivel nagyon kicsi, kb. 3 hónapos korára ki is növi. Szerintem nézd meg boltba, én is teljesen kiakadta, hogy hogyan lehet ilyen kicsi kádat gyártani. Még az eladó is mondta.
Nekünk ilyen a belső rész, (szerintem jó nagy) http://baba-mama.vatera.hu/babaapolas_f ... 25628.html
Ha kinövi megy a nagykádba, oda kaptunk már olyat amiben ülni tud.

Cumisüveg: Aventet vettem, de nekem nem jött be és most a nagyiknál van, hogy ott is
legyen. Itthon Tommee Tippee van. http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=32
Imádom az összes termékét

Mellszívó: kézi vagy elektromos kinek mennyit kell fejni (kipróbálni nem tudod, de nekem a kézitől megfájdul a kezem)
Nekem elektromos avent van, de nem vált be
Abból is Tommee Tippee-t vagy Medelat vennék (mivel annak lehet állítani az erőségét és a sebességet)
De egy jó tanács, nem szabad előre megvenni, mivel lehet, hogy nem is lesz rá szükséged és csak pénzkidobás.

Matrac, kókusz és valaki most be is rakta a miénket. Szerintem szuper és nem kell alá semmilyen védő, mert akkor nem szellőzik.

Ruhák, nem érdemes boltokban venni (ok, egy-két darabnak nem bír az ember ellenállni az tuti). Angol használt bolt és bababörze (tavasszal tuti lesz és ott sokkal olcsóbb nem is használtak). A kenguru meg nagyon drága szerintem és ott is van akció tavasszal és ősszel 50%.
Ja és nagyon hamar kinövi a gyerek az 56-os ruhát, inkább 62-s kell majd neki!

Ma voltunk sétálni a Normafánál. Nagyon szép idő volt, majd beültünk egy étterembe. Lili drágám pont ahogyan beléptünk fel is ébredt. Kivettem játszott, majd adtam neki enni. Mikor visszaraktam nem akart megmaradni a kocsiban. Folyamatosan forogni akart, de hát kicsi volt a hely neki így balhézott. Már látom mi lesz, ha majd mászni akar. Azt is nehezen fogja megérteni, hogy éppen ott nem lehet. :?

Code snippet: HTML, Used for some forums.

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Zsuzsó,
Marci totál avent fanatik volt, Lizánál pedig nagyon ráhajtottam a cicizésre és amikor cumisüveg kellett akkor puhábbat kerestem a cumifejben.

Kisbeeka,
tudom tudom hogy nem akartad azt a kádat, én csak a döbbenetemnek adtam hangot :-)

Estrella,
mellszívó:
kórházban ott van a segítségmellszívó ha kell, de azt még akkor is ráérsz eldönteni ha látod hogy sok a tej és annyit bébike se tud elfogyasztani, és fejni kéne hogy ne maradjon bent és ne legyen baj belőle
mindenképpen cicizzen babucika az előtej miatt, a tejserkentés végett, hiszen azok a cseppek aranyat érnek és kár lenne ha elveszne a mellszívó rejtett kis zugaiban :-)
de hangsúlyozom ez csak az én véleményem
kézi vs. elektromos hááááát passz, előbbim van, utóbbit most Lizánál kölcsönöztem, de nekem erősebb volt a kézi (avent)
az anatómiait azért nem gondolom hogy sokáig jó lehet (habár lehet hogy többféle van belőle kialakításilag, méretileg) mert amit linkeltél azon kicsike volt a rés ahova a bébi beül és Lizából kiindulva ahogy ducisodik, nem tartana sokáig.... ellenben egy sima kád + a betét amit linkeltél (ezt nőttük most ki) szerintem tökéletes.
ja és igaza van Woodynak lehet több pelus kell ha bukós a baba de ez is kiderül pikk-pakk.

Woody,
úristen tök ciki amit írok, de én most hogy írod hogy kifogó+törcsi..... szóval én a kifogót használom mindkét gyereknél törölközésre :-)

Lilypie Kids Birthday tickers

kubuspace

Mellszívó: én "sajnos" használtam elég sokáig a kézi aventet, de tényleg nem erre kell készülni előre. A kórházban is már használtam a bentit (nekem az nagyon jó volt), amikor éjszaka megindult a tejem és nagyon feszítette a mellem. Gyerekem meg ugye az inkubátorban. Utána én behozattam a mellszívót és 10 hétig fejtem. De! Ne ez legyen az alap. Mindenki ragaszkodjon hozzá, hogy a szülőszobán már szopizhasson a baba és szerintem akkor már kevesebb lesz a gond a szoptatással. Legalábbis én ennek tudom be hogy nekünk nem ment. Persze ezt csak akkor lehet kiharcolni, ha a babának és a mamának nincs semmi baja. Nálunk ugye a cukrom miatt elvitték Barbus cukormérésre és megfigyelésre. Így csak keveset voltunk együtt a szülőszobán és nem tudtam szoptatni. Utána este fél 11-kor tudtam csak megnézni a drágámat és csak reggel fél 6-kor kaptam meg. Nekünk utána már nem ment a szopizás, mert rosszul pakott rá és nem akarta elengedni, szóval jó sebesre szívta a mellbimbóm. Erről jut eszembe: nekem a garmastanos krém nagyon jó volt. Alig fogyott belőle, ha a sógornőm nem használta el mindet, akkor vissza hozatom azt is vele. Meg a kézi mellszívót is, de azt vissza kell adnom. Megyek, mert sok leszek. Jó éjt.
vicky79
Budapest III. kerület

Még a textil pelushoz: nekem is nagyon bukós volt Barbus, állandóan textil pelust mostam. Pedig jó sok volt. Nekem tetra kifogóm nincs, csak frottír.
vicky79
Budapest III. kerület

Zsuzsó, apa memóriájára kell tekintettel lennie :D Főleg ha 3 gyereket szeretnénk :D
Most szerdán megyek, akkor egyeztetem a következő kört, szólok azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi lett mikorra megbeszélve :D Itt a 38-39 oldalán van egy kép fenn, hogy a kocsi hátsóülésére rögzítik a mózest: http://www.bebecar.com/menus/bebecar/ct ... talogo.php
Nem túl biztonságos ez sem, de ha a babát is bekötöd, akkor az elején lehet így kocsizni. Amikor kicsit nagyobb, akkor a hordozóba is lehet rakni plédeket, hogy kicsit egyenesebb legyen. De amíg nem ül a baba, tuti mi is mindig megállunk majd gerincet maszírozgatni :D Hajrá szerda!
Nekem aventes szettem van. Kaptam. A mellszívó kézi, de van akinek nem fog kelleni, mert ügyesen szopizik, van akinek a kézi nem jön be, csak az elektromos és persze van, aki mindkettőt megveszi és csak kézzel tud fejni. Ez kb. olyan lutris… Nekem a barátnőm megvette ezt a szettet és még csak sosem ki sem bontotta, én meg megkaptam tőle 5 ezerért mindennel együtt. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz végül.
Van aki csak az aventre esküszik, van aki valami medela??? mellszívóra. Ezt a kettőt hallottam eddig. A kórházban az aventet ajánlották. A vicces, hogy nekünk is kell már a kórházba is vinni…

Judit, az ágyneműnél majd figyeld, hogy amíg kicsi, egyáltalán nem kell neki. Lepedő és kispléd kb… Párna nem mehet a feje alá, a komplett szettekben meg kb. ovis méretű takarót adnak… Én nem is vettem. Kubunak sem volt és Liza olyan édesen aludt :D

Béka, hidd el, nagyon jó ez a torna, mert sok meditációs elem is van benne és most érzem a végén, hogy ha nem lenne, nem csináltam volna, még ennyire se bírná a gerincem ezt a pocakot. Nagyon kemény…
A hugomnak nem rég vágattunk le 30 cm-t a hajából és 15 ezret kaptunk érte… Biztos nem akarok kikukázni?

Kubu, küldtem.

Csajok a doksikat a dúlától kaptam, eddig nem is olvastam át tüzetesen, majd szerdára kell csak :D

Én: most nem alszom… Tudjátok, az Echotv volt kint nálunk forgatni és hát… teljesen használhatatlan, amit csináltak, vissza is dobtam az egészet. Holnap újra nekifutunk. Mivel 0 segítséget kapok tőlük, most próbálok megírni egy szinopszist, kitalálni a történetet dramaturgilag, képileg, vizuálisan… hogy holnap reggel felvehessük. Most nagyon-nagyon mérges is vagyok.
A gáz, hogy senki nem fog tudni jönni, akik ígérték, lebetegedtek. Lesz egy bénaoperatőr, egy ugribugri vizsla és egy 9. hónapban lévő csaj… Nem hiszem el.
Mi is az 1%-os kisfilmet forgatjuk… Minden fillér számít és tényleg kb. abból (és egyéb adományokból) tartja el magát az egyesült. Pont most néztem a nonprofit honlapján, hogy mi tavaly 7 millát gyűjtöttünk, a Noé 56-ot, a Rex 116-ot. Ami a ciki, hogy mi ugyanannyi kutyát mentettünk, mint ők… Így nem csoda, hogy nekik van külön fizetett marketingesük és iszonyú pénzeket költenek reklámra... Ráadásul nem igaz, ami az 1%-os szlogenük volt tavaly…
Hát, szorítsatok reggel!

Estrella, nekem az ikeás lepedővel az a gondom, hogy a nagyobb matracra (nekünk az kellett a kiságyhoz, mert olyat vettünk, ami kisággyá is alakítható), kicsi… csak a kisebb kókuszmatracra jó.

Eszter, hajrá Mary!

Vikus, nagy-nagy-nagy ölelés!

Vicky, én lehet, hogy jelentkeznék majd rá, hogy kipróbáljuk. Mi egyenlőre nem nagyon gondolkodunk még a fürdetés dolgon, de lehet, hogy kéne már :D Illetve a mikrós sterilizátorra is, mert az az egyetlen, amit nem kaptam a barátnőmtől és a teszveszen csak iszonyú használtakat láttam… Írok ám!!!
Jó, hogy írtad a Garmastont, mert így tegnap azt vettem. Mert tegnap összeállítottam végre a csomagomat :D

Fotós ismerőshöz tudok kontaktot adni. Az igazság, hogy a honlapját én csinálom és még seholse járok vele (évek óta húzódik). De tudok tőle munkát bekérni, amit tudok priviben továbbküldeni.

Kép
mieza

Woody,Mieza!
köszönöm Tündérek vagytok,és remélem hamarosan beállok közétek!

Ma is csináltam tesztet,de nega leállok az utroval,h mejöjjön!

szép napot mindenkinek!
vikus82

Vikus,
sajnálom :(
Na de a következő sikerülni fog, így kell lennie!!!
Most kell menned ha megjön Sz-hez? Drukkolok hogy ne kelljen pihizni sokat! Nekünk két inszem között egy hónap volt a pihi, a gyogyók miatt.

Kép
judit0713

mieza: Most olvasom amit itt írtál, de hamarabb válaszoltam. Szóval az én sterilizálóm is teszveszes volt és egy idő után mind vízköves lesz. Ha így is érdekel és beférne a mikrótokba, akkor nagyon szívesen odaadom.
vicky79
Budapest III. kerület

Szép hetet Mindenkinek!Sajnos még nem volt időm visszaolvasni,de majd igyekszem!
Ma voltam vérvételen,nagyon ügyi volt a néni!!! :lol:
Beszéltem dokibával is,holnap 14-re mehetek is 12.heti uh-ra!!!Nagyon várom!Drukkoljatok,hogy minden okés legyen!

Kép
Kép
missancsi

Sziasztok!

Kubu, tök aranyosan írtad…. :lol:
Nem tudom nálunk ez vált be, mivel van kis kapucnija és imádja ha abba rakom bele először és utána törlőm át kifogóval.

Ágyneműm nincs :oops:
Párna nem lehet és én a takarót sem szeretem éjjelre, csak belerakom egy vastagabb hálózsákba. Napközben ha elalszik, akkor van hogy plédet rakok rá, de nem igényli.

Talán nálunk ami a legfontosabb, (persze van aki nem használ) a légzésfigyelő és bébiőr egyben, engem valahogy megnyugtat, hogy van és azért is, mivel mi nem alszunk vele egy szobába születésétől kezdve.

Szerintem itt is lehet látni, ahány anyuka és baba annyi féle dolog és módszer. Mindenkinek meg kell találni, hogy neki és a babájának mi a jó és az fog beválni! :D

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Huu, nagyon sokat irtatok, probalok felzarkozni:)

Mieza: de jo, hogy jelentkeztel:) ne idegeskedj sokat, biztosan sikerulni fog a forgatas masodjara!!! legyszi nekem is elkuldod a doksikat a szulessel kapcsolatban? en is a Janosban fogok szulni Andival kb. egyidoben majusban:) szerdan mit lehet megnezni a korhazban, ha en is tudnek csatlakozni hozzatok?

Kép
oroszlán

Oroszlán: meséljetek majd,milyen volt a János kórház szülészetén! :)

2 hét múlva nálam is kiderül,vállal-e véglegesen a doki,vagy keresnem kell másik szülészt...
így,mivel Sz is egy lehetőség,elképzelhető,hogy én is a János kórházhoz fogok visszatérni,mert az Uzsokiban nem szeretnék máshoz menni,csak a kiválasztottamhoz :D
Vendég

Mieza: jól gondoltad,Medella márkájú a másik mellszívó. :)

A tornát majd meglátom,egyedül nem szívesen járnék sehova,így is unom magam -sajnos.
Amúgy jól hangzik,ha meditációs is!! :)

A hajat nem kukázom ki,tudom,hogy mennyit lehet érte kapni,akár többet is,de nem vesznek levágott hajat,mert ők akarják ott helyben levágni,miután megnézték,és árajánlatot adtak.

De miután közölték velem,hogy most épp nem hullámosat keresnek,nem erőltettem tovább,nekem már hónapok óta idegesítő volt,hogy így megnőtt a hajam....,így megszabadultam tőle,de majd nyáron eladom :)
Vendég

Béka!Levágattad a hajad?

Kép
Kép
missancsi

Ancsi: hát nem vágattam,illetve igen,de csak a férjemmel :D

de még most is hosszabb,mint vállig érő :D úgyhogy annyira (még) nem rövid! :)

Ne aggódj a vizsgálat miatt,inkább örülj,hogy végre láthatod a babót! Én már úgy várom,hogy elteljen ez a 15 nap,és én is lássam :)
Vendég

Lányok, az 5. hónapba léptem, el sem hiszem...

Béku
Aha, így már el tudom képzelni a sínt, köszi!
Remélem elvállal a doki!!!
Sz.-nél meg ugye „korlátozott hely” van...

woody
Köszi a tapasztalataidat!
Szóval Tetra pelenka is akkor fog eldőlni, ha megszületik a baba :)
Babatörülköző??? Az valami speciális dolog?
A Tetra kifogó meg egy sima tetra pelenka, csak nagyobb? Hú, nagyon amatőr vagyok!
Ha mégis kell mellszívó, szerintetek abból érdemes használtat venni? Barátnőm nagyon ellene van, mert fertőzésveszély...

Vicky
A kézi mellszívótól nem fáradt el a kezed? Sógornő azért panaszkodott rá...

Mieza
Csecsemőnek nem kell ágynemű??? Mit terítek rá?
Az ikeás lepeő azért ekkora, mert ők csak 60x120-as kiságyat árulnak, 70x140-eset nem, tehát arra nem is gyártanak lepedőt... nekem a kisebb van így pont jó.
Elég gáz, hogy most még ezzel az Echo tv-s forgatással kell foglalkoznod és nem voltak képesek megcsinálni...

Kép Kép
estrella22

Estrella: tényleg hogy rohan az idő!!
gratula az 5 hónaphoz :D

izgulok a doki miatt,bár ez most csak másodlagos,egyelőre a genetikait várom,de nem is annak az eredménye miatt,mert az nem annyira érdekel,inkább csak hogy lássam a babát izegni-mozogni :)

Az megnyugtatna :D

Sajnos nem csak Sz-nél korlátozott a hely,de talán még nem mindenki augusztusban szülne nála :)
Vendég

Nekem nem fáradt el a kezem a kézi mellszívóval, inkább az volt vele a bajom hogy lassan sikerült csak leszívni a tejet. Volt pesztonkás elektromosom is, de az túl hangos volt. Az nem vált be.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Megvagyok én is,de semmi jó nem történik velem.Rossz viszont igen.Már megint elromlott az a vacak autó,ha valami öreg csotrogány lenne akkor megértem,hogy ilyen gyakran elromlik,de igy már kezd elegem lenni belöle. Most meg ráadásul én vezettem,fél évben egyszer vezetek és akkor is elromlik.Most szegény férjem megint autót javit,mert ugyebár,ha szervizbe viszi min.1 hét mire elkészül.Férjem meg autó nélkül nem tud dolgozni.Most meg a mosogatógép is szarakodik,nagy esély van rá,hogy nemsokára az is beadja az unalmast.Áááááááááá….most már kezdek besokalni.
Na mindegy,majd csak kimászunk valahogy belőle.

Most ennyi,most visszaolvasok,mert 3 nap alatt termeltetek rendesen.
Majd jövök!!!

Üdv.
Zsuzska!!!

Kép

Kép
zsuzska2007

Zsuzska: sajnálom az autót és a mosogatógépet is...!
Remélem a kocsit apa hamar meg tudja javítani!

Arról meg nem tehetsz,hogy épp Te vezetted,mikor így döntött a kocsi... :)

Amennyire tudom,párod ügyes,úgyhogy hipp-hopp megbütyköli :)
Vendég

Sziasztok Csajócák.... :)

Estrella: Gratula az 5 hóhoz... anyám, hogy repül az idő..... :wink:

Béku: Remélem fogad az álomdoki, vagy Sz..... Hajadról nem lenne valami fotózat??? El sem tudom képzelni, hogy nem a nagy-hosszú haj van a fejeden :wink:

Eszterkém: a képeid közül a kedvencem a felhúzós-zenélős körhintás!!!!!! :) Imáááááádom!!! :)

Sajtocskám: Voltál végülis ma éjdzsöntünknél??? :?: :?: :?: Úgy drukkolok, hogy kezdjetek!!!! :)

Zsuzska: Sajnálom az elromlós dolgokat, de csak sikerül az ezermesternek megjavítani... mosogatógéphez ha szerelőt hívnátok akkor SEMMIKÉPPEN SE a Zsigri Péter nevű szakbarbárt!!!!! :shock: :shock: Mi azzal jól befürödtünk sajna, csak az hívja ki, aki szivatóágra akarja magát tenni!!!! .... Egy Papp Alex nevü szerelő viszont gyors volt és alapos!!!
Mi a baja amúgy a mosogatógépnek? Hátha mi is jártunk már úgy....

Kubu: Rendben lezaljott a mai vizsga????? Gondoltam Rád reggel ezügyben!!! :)

Mieza: Csak nem tudod visszavenni a pörgős énedet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Szerintem simán sanszos, hogy Te simán 2 ügyintézés közt fogsz beesni a szülészetre, de még ott is pörögsz-telefonálsz-szervezel majd valamit!!! :) Vigyázz Magatokra.... amúgy irigylem ezt a fajta energikusságot!!!! :wink:

Hát én meg tegnap óta olyan hülyén vagyok... vagy nagyon belehúzott a hasam a növésbe odabent és feszít, mármajdnemhogy fájdogál - úgyhogy úgy járok mint egy nyugdíjas tojógalamb.... vagy a bent felhalmozódott cucc telített el :shock: :shock: :shock: :shock: ... nemtom.... mindenesetre nyögős-szuszogósban nyomom tegnap óta...

Majd most hétvégére csúszott át a festékvétel, persze közben variálok ezerrel.... Iza szobája színvilág marad a habos-babos rózsaszín... viszont a háló lilás színvilága lehet hogy átvariálódik egy erős kapuccsínó-halvány narancs kombós verzióba... merthogy Rajón nem láttam a lilás hálóért annyira a lelkesedést... Meglátom mit szól majd ehhez a variánshoz.. :wink:

Amúgy ma előszedtem a kolleganőmtől kapott kezdő kelengye listám.. és rájöttem, hogy gyakorlatilag semmink nincs még meg, pedig itt a felesleges kacatok ki lettek már huzigálva....... :shock: :shock: :shock: Úgyhogy mivel más érdemit nem tudtam ma csinálni, előszedtem a tini korom óta felhalmozódott, és zsákban, ágytartó mélyén szunnyadó plüssállat gyűjteményemet és átmostam mindent - Iza szoba dekoráció és később majd játék lesz a további sorsuk :)

andrea-1

Andi: hááát,egyelőre nem publikus a hajam,semmi formája nincs,csak lóóóg :lol: :lol: :lol: :lol:

előbb valamit csinálni kell vele,mert emberek közé nemigen mennék így :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

volt már nekem sokszor rövidebb hajam,én ilyen vagyok,hogy vágyom a hosszúra,aztán egyszercsak kapom magam,és levágatom!
szeretem a változatosságot :D
fogytam is vagy egy kilót a művelettel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

viccet félretéve visszafogytam... pedig Vuk nem jár erre,de úgy látszik tényleg nem eszem eleget.

nem csípem a kajákat,amit meg megkívánnék,jelenleg nem kapható :?
nagyon várom már a tavaszt és nyarat,amikor végre ehetem a kedvenceimet :D hogy legyek így kívánós?? :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

A szín terveitek tetszenek :) Szerintem klassz lesz így is a háló,bár tény,hogy a lilás témát Ikeában már egyszer mi is megirigyeltük párommal :D
Vendég

Csaó!!!:)

Kahlan:
Én pont holnap megyek a BMC-be reggel, még a végén összefutunk. :)
Te hányra érsz oda kb?

Estrella:
Igen, az a kéztörlő.

Andrea:
Gáztámadás nem volt semmi! :lol:

Mieza:
Remélem már minden rendben az 1%-os filmmel. Mokkába, Reggelibe nem tudtuk bejutni vhogy? Azt elég sokan nézik...

Kispatak:
Hátadnak jobbulást!

Zsuzska:
Ó, ha egy sorozat beindul... :? Javuljon meg mind!!! :) Kép

Zsuzsó:
Drukkhegyek szerdára! :)

Olyan jó, hogy már vásárlási lázban ég a fórum java! Addig is tanulok tőletek, gyűjtöm az infókat. :)

Pá Drágáim!
sajt@

Andrea:
Jó az a másik színösszeállítás is, végül az egy kompromisszumos megoldás.
Ma nem tudtam eltolni magam BMC-be, de holnap leszek pont a 2. cn-on, ez is tökély, megyek holnap ijesztgetni Misibát!!! Mert tuti nemsokára szuri+leszívás+ET!!! :lol:

Nálunk a lánykutyusunk jól bepislantott, moshattam a vackát a gépben, no meg a szobájukat is kitakarilláztam. :? Hááát... ez van, ha már öregecske a tuta és többször volt babeziás a szemét kullancsoktól, az hazavágja a veséjüket rendesen.

Pá Drágáim!
sajt@

Sajt, melyik protkót fogja csinálni Sz. azt már lehet tudni? Fogigátlósban nyomod megint? :wink:

andrea-1

Ma azon filóztam, hogy a cafeteriában az ep-re kérek pár hónapig havi 23.400,-Ft-ot (ennyit lehet), mert a mostani gyogyókat megveszem számlára saját pénzbőé, aztán kivárok pár hónapot és csak akkor adom le a számláimat az ep felé, ha már összejött rajta úgy 3 havi zsé. Többet nem merek várni, nemtom, hogy hány hónapos számlákat fogadnak el... Illetve, ha besikerül a baba, akkor egy hónap otthonlét után, már tartós távollévő leszek, akkor meg asszem nem jár semmi caf. :roll:

Pá Drágáim!
sajt@

Andrea:
Az csak akkor volt, amikor cisztám volt. Rövid protkós szokok lenni... Hááát remélem a múlt héten látott 29 mm-es sárgatest-izé nem kavar be...

Pá Drágáim!
sajt@

Sajtocskám: Az otp-s ep-ban úgy van, hogy leadhattam a számlát akkor is, ha nem volt az ep szlámon még annyi összeg, azzal a megjegyzéssel, hogy ha a szla összegét kitevő egyenleg lesz rajta, akkor egyből utalják vissza a zsét :wink:
Nekem már nem lesz eptáras cafet. csak a minimát fizessük rá sajátmagunk, de még annyi zsé van rajta, hogy a következő 4d-s simán kijön belőle... egy kis bónusz elő-zülletésnapinak majd jó lesz március eleje környékén :)

Várjáááááááááá, akkor Ti most már ebben a ciklusban punci-jó és ET????? :lol: :lol: :lol: :lol:

andrea-1

Hát nagyon remélem, hogy puciJÓ!!! :lol: + ET is + bikaerős pozitív teszt + gyerek... :wink:

Pá Drágáim!
sajt@

sajt: A tempo nekem fogadott már el egy éves számlát is. Most is van még olyan számlám, amit terhesen kértem. Majd leadom ha lesz már caf.-om. Tényleg nem jár 3 hónap után.
vicky79
Budapest III. kerület

Én egy kanyit nem fizetek ep-re, caf.rendszer előtt a cég utalt havi 1800 pénz körülit.

Pá Drágáim!
sajt@

Vicky:
Akkor talán utólag behajthatom a lombik gyogyók árának egy részét.
Sajna nálunk 1 hónap után nem jár... De bánná a Kép -öm, csak jönne a gyerkőc! :)

Pá Drágáim!
sajt@

Sajti: de klassz,hogy nemsoká a Te +++ teszteden örömködünk!!! :D :D :D
még jóóó,hogy ebből most baba lesz! :)
Vendég

Hát nálunk nagy szoppppantás lett, bruttó 200-ra levitték az éves cafetériát (az nettó 165, az eddigi 403-mal szemben).... úgyhogy most amíg szabin leszek + utána egy hóig jár úgy havi 13,7 ezer....ezért meg kajajegyet kértem, abból közértezés legalább lehet... viszont mivel még van a eptár szlán pénz, azt majd a gyerek dolgaira úgyis fel tudjuk használni, a minimát fizetjük tovább (Rajóéra eddig is az ment, mióta nics caf-ja), aztán ha szarul állna az eklézsia, legalább a gyerek gyógyszertáras cuccaira mindig lesz tartalék... :shock: Amúgy nekünk nem nagyon éri meg nagyösszeget befeccölni mostmár, hogy ott álljon csak az egyenleg, de a lombiknál azért jól jött,ha volt rajta :)

andrea-1

Sajti: bűvöld a Törpicúrt.... Navinak szerencsét hozott!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

andrea-1

Hahó!

Sok kezelést közt 1 percre jöttem.

Látom ismét téma az ep. Még ma este át fogom olvasni a kérdéseket, és megy majd általános válasz.

üdv kispatak
Vendég

Sziasztok!

Zsuzska,
nem jó hírek...de legyen babásodásban hamar jó hír, a többi akkor le lesz kakkantva :wink:

Sajti,
holnapra nagyon jóóó híreket kívánok, legyen hamar puncijó és aztán szépen sorban a többi ahogy írtad! ++++ tesztet karok látni hamarosan a hsz-edben!!!!

Breki,
hajad hamarosan ugyanakkora lesz mint volt...nekem legalábbis irtó hamar nő most!
Úgyhogy most fotózd le amíg rövid!

Woody, Kubu, Vicky,
hálás köszönet a gyorstalpaló tanfolyamért baba-ellátás témában!
Jó hogy vagytok :) Az én 16-20 éves tapasztalataim ugyanis kezdenek elavultnak számítani a témában :oops: :oops: :oops:

Kubu,
járható volt még a rakpart? Jól sikerült a vizsga?

Mieza,
remélem már túl vagy az 1% film-mizérián, és végre tényleg arra koncentrálsz hogy érkezik Albert!

Kép
judit0713

Na egy jó hir is van azért.
Úgy néz ki,hogy idéglenesen a kocsi meggyógyult,de azért még holnapra is maradt amit még bügykölni kell,de az a lényeg,hogy úgy ahogy,de üzem képes,ma haza tud jönni vele,majd holnap megint egy ici-picit szétszedi,de az már megy mind a karikacsapás.
Most megyek haza hozom a férjecskémet autóstól,mert nem látva reményt az autó üzembehelyezéséhez,igy hát délbe leguritott valami "sziverösítöt",hogy nefázzon,most meg nem vezethet.
Hát most nem sok kedvem van itthonról elindulni.

Andi:
Majd a mosogatógép témát részletezem.

Üdv.
Zsuzska!!!

Kép

Kép
zsuzska2007

Juppéjááájééé!Laptetööööö!!!
Egy picit megtartok magamnak,hogy a problémák megoldodjanak,a többit akinek szüksége van viheti!!!!!

Üdv.
Zsuzska!!!

Kép

Kép
zsuzska2007

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?