A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Épp most tanulom, hogy a migrén javul a terhesség alatt. Ez igencsak ellentmond eme fórumon szerzett tapasztalataimnak.
Nekem életemben 4x volt migrénem, utolsó kettő most az 5-6. héten.
Durva volt, mert a másodiknál 4x ismétlődött a szikralátásom, kb. fél óráig volt féloldali látótérkiesésem és 10 percre még az egyik karom is "lebénult".

Volt főnököm mondta volt mindig, hogy a betegségek sajnos nem ismerik a tankönyvet. :D
jjucuss
Eger

Nemfizető albérlők kiköltöztetésére valakinek valami tippje, priviben?
jjucuss
Eger

Méhlepényhez nem tudok hozzászólni...

Jucuss: jót nevettem a viccen :lol:
20140901114303

Okozhat még a fentihez hasonló vérzést az is, ha a pete illetve a méhlepény a méhszáj közelében tapad meg, vérömlenyeket okozva annak felületén. Ez a magzat számára veszélyes, jó esetben azonban ahogy a méh növekszik, úgy kerül feljebb a tapadási felület is, ezzel megoldva a problémát. Ehhez viszont elkerülhetetlen a kismama kórházi felügyelete és az ágynyugalom.
http://www.terhesseg.com/verzes_terhesseg

terhesség 20. hetében, amikor a placenta viszonylag nagy a méh méretéhez képest, a nők többségénél megjelenik a placenta praevia.

Az ultrahangos vizsgálat során az orvos feljegyzi a placenta pozícióját, ezáltal részletesen beszélhet veled a problémáról. Az orvos ajánlani fogja, hogy egy ideig kerüld a nemi aktusokat, nehéz tárgyak emelését és minden olyan tevékenységet, mely erőfeszítést igényel.

A placenta általában véletlenszerűen helyezkedik el, de léteznek kockázat tényezők a placenta praevia esetében is, mint például korábbi császármetszések, korábbi placenta praevia esetek, és főleg idősebb anyukák esetében fordul elő. Úgy tűnik, hogy a dohányzás, illetve kokainfogyasztás is növeli a kockázatot.

A jó hír pedig, hogy a terhesség 20. hetében a placenta praevia marginalis-sal rendelkező nők többségénél, amint a méh növekszik, a placenta eltávolodik a méhnyaktól, ezáltal vissza lehet térni a szokásos tevékenységekhez a terhesség 24-28. hetéig.

Ebben az esetben az orvos új időpontot fog kitűzni a méhlepény helyzetének ellenőrzése érdekében. Ha a placenta távol van a méhnyaktól, újra végezhetsz mindenféle tevékenységet.

Ha állapotos vagy, és bármilyen hüvelyi vérzés jelentkezik, sürgősen konzultálj az orvossal! Ha megállapítják, hogy placenta praeviában szenvedsz, nagyon fontos, hogy ezt tudasd az orvossal, mivelhogy ebben az esetben több óvintézkedést kell tegyen a vizsgálat során, a placenta károsodásának elkerülése érdekében
http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhe ... peny/1096/

Kép
mrsleo
Debrecen

Korábbi felismerés nem azt jelenti, hogy addig nem kell vele foglalkozni! Korábbi felismerés... vérzés, anyai szövődmények minél előbbi megelőzése!!!!

Kép
mrsleo
Debrecen

[quote="jjucuss"] írta:jjucusspp most tanulom, hogy a migrén javul a terhesség alatt. Ez igencsak ellentmond eme fórumon szerzett tapasztalataimnak.
Nekem életemben 4x volt migrénem, utolsó kettő most az 5-6. héten.
Durva volt, mert a másodiknál 4x ismétlődött a szikralátásom, kb. fél óráig volt féloldali látótérkiesésem és 10 percre még az egyik karom is "lebénult".

Volt főnököm mondta volt mindig, hogy a betegségek sajnos nem ismerik a tankönyvet. :D

Migrén 5-30%-ban nem változik, 4-8 %-ban rosszabbodik vagy terhesség alatt jelenik meg :wink:
Az aurával járó migrén kevésbé javul terhesség alatt...

Kép
mrsleo
Debrecen

rettenetesen fáj e fejem. Nektek nem? fekve kb elviselhető, emiatt ma nem haladtam semmivel. :(
jjucus: "lebénult"? ez elég komolyan hangzik. én a homályos látásig, hányingerig, hányásig jutottam csak.

mrsleo: ha a doki nem mondott semmit a méhlepény elhelyezkedéséről, az azt jelenti, hogy nem nézte, vagy jó helyen van?

hopihe79
Budapest

Rokakoma,
Én is a rugalmas rendszer híve vagyok. :) Van egy elképzelésem, ami mentén nevelni szeretném a gyerekeimet, de ezen hajlandó vagyok változtatni, ha ezt indokoltnak látom. Ugyanez érvényes pl a szoptatásra is. Ha lehet, betartjuk a rendszert, de ha valamiért nagyon éhesnek tűnik a baba, nem fogom éheztetni. Én is utálnám, ha megéheznék, és csak azért nem kapnék enni, mert még nem telt el az x óra az utolsó étkezés óta. :D Mondjuk én nagyon ellenzem eleve azt is, hogy hosszasan sírni hagyjunk egy babát.

Hopihe,
A saroktól való távolság nem megfelelő voltát nem a közterületisek büntetik?! Az egy Kresz-szabály, amihez elvileg nincs köze a parkolótársaságnak. :shock:

A sós vizes inhalálást úgy kell elképzelni, hogy egy rakat sót beleteszek egy rakat vízbe, aztán felforralom, és belélegzem a gőzt? Bocsi, sosem titkoltam, hogy orvosi analfabéta vagyok. :)

Fejednek jobbulást! Nekem ma nem fáj szerencsére.

Addisz,
Nálatok a teljes család vegás?

Lepényről én sem tudok semmit, mármint hogy most hol tapad...

anabique
Budapest

Lányoknál rendszeresen használjuk a Sterimar tengervizes orrsprayt. Ma kipróbáltam reggel, hátha inhalálás helyett ez is jó, hát azt hittem, elsírom magam... Szegény lányok, mit ki nem bírnak!!! :lol:

anabique
Budapest

Leo! Mindannyian tudjuk, hogy az orvostudomány nem fekete-fehér.
Minden előfordulhat. Sokszor van, hogy egy beteg az adott betegség minden tünetét produkálja, aztán kiderül, hogy mégsem az, máskor meg pont fordítva van egy gyanús tünet és igazolódik az adott betegség.

Csak érdekesnek találtam, hogy itt mindenki fejfájásról meg migrénről panaszkodik a Neuro könyv és a Neurológiai útmutató meg éppen a javulást fejtegeti. Kicsit sokallom a fejfájósokat ennyi topikozóból.
jjucuss
Eger

Rókakoma! Olyan érdekes nekem, hogy valaki jódlizni tanul meg zeneovizik. Nekem nagyon nincs hallásom. Az iskolában szavalnom kellett a dalokat, akkor kaptam hármast.Azt mondta az énektanár, hogy nem teheti ki az osztályt annak a traumának, hogy én énekelek. Ketten voltunk ilyenek 36 főből, én meg Ispánjancsi. :D

Vegetáriánusság...huhh...el sem tudom képzelni. Nekem hetente egyszer kell valami magyaros, húsos kaját ennem, különben végem (pöri, lecsós hús, paprikás csirke).A zöldséget, gyümölcsöt csak tudatosan eszem, soha nem kívánom meg.

Pihe! Elismerésem a munkádhoz. Nehéz lehet. Otthon ki tudsz kapcsolódni, nem forognak az esetek körül a gondolataid?
jjucuss
Eger

Kép Kép Kép [/img]

Kép
Kép
Kép
gydavid

ana: de, a közterületisek, a Centrum társaság csak "közreműködőként résztvevő" idéztem a papírról.
igen, egy jó nagy marék sót kb. 1 liter vízben, aztán törölköző alatt inhalálás, azt mondják kb . 5 percig. lehetőség szerint orron be, szájon ki elvet alkalmazom, nem tudom, orvosilag mi a helyes :) szemet be kell csukni, arcot előtte bekrémezni, én ezt ki szoktam hagyni. Óvatosan próbálgasd, nehogy leégesd a hörgőidet, de úgy is érezni fogod, mi esik jól.
fejem picit jobb, vettem be gyógyszert :( nem bírtam tovább

jjucus: szerintem nem az vagyok, aminek gondolsz! :) Energiamegtakarítást jelentő pályázatírással, lebonyolítással, műszaki ellenőrzéssel foglalkozom. Mondjuk itt is vannak problémák dögivel :)

Szerintetek elképzelhető, hogy babócát érzem? Többször is éreztem a köldökömtől picit le, balra.

hopihe79
Budapest

gydavid: szép pocak! :) nagyon aranyosak a gyerekek is! Barbi már nagyon nagy, biztos csomót fog segíteni Neked! :)

hopihe79
Budapest

Pihe! Tényleg nem erre gondoltam. Amit most leírtál, abból egy szót sem értek. :oops:

Gydavid! A lányod gyönyörű, a fiad kópé (elfogadnám), a lakás otthonos, Te pedig már pocakos vagy. Jól látszik.

:wink:
jjucuss
Eger

Ana
Csak én vagyok vegetáriánus a családban, mindenki más csúcsragadozó :D Párom vidéken nőtt fel, abszolút a házias, magyaros ételeket szereti, úgyhogy neki minden jöhet. Luca válogatós, de nemcsak ebben. Érdekes módon szívesebben megeszi az oldalast vagy a kolbászt, mint a rántott csirkemellett :) Amúgy bármit megfőzök, csak nem kóstolom.

Gydavid
Nagyon szépek vagytok a képeken!

Pihe
Szerintem simán lehet, hogy a babót érzed! Első gyerkőcnél később szokták ugyan, de gondolom ez alkati kérdés. Én manóm is mindig köldök alatt, bal oldalon jelentkezik, általában este, lefekvés után és kora reggel :)
Átérzem a fejfájást, jobbulást és kitartást hozzá! Dokim szerint paracetamol módjával mehet, ha már más nem segít. Azért igyál mellé sokat.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Köszönöm! Csak az a "baj", hogy nekem a terhesség előtt is ekkora hasam volt, csak persze amennyire tudtam takartam.évek óta állandóan terhesnek tituláltak, hiába mondtam, hogy csak simán kövér vagyok.
Ma voltunk a tropikáriumban. Azt hittem,a kisfiamnak majd tetszik,de hamar közölte, hogy menjünk már, mert elege van a halakból, és nem akar többet látni! Még jó, hogy féláras jeggyel voltunk!
A H&M volt a másik tragédia, mikor egy nadrágot és egy cipőt akartam felpróbálni rá: Hallani sem akart róla, visított.
Ja! a nagylányomnak kitünő lett a bizije a kéttannyelvű 6 osztályos gimiben.Ez a lényeg! Kimentünk tegnap a cuccaiért anyához, rákanyarodtam a kapubejáróra, de ő csak kicsire nyitotta ki, nehogy bemenjek?! :cry: Újabb síró roham.

Kép
Kép
Kép
gydavid

Kép pocak
jjucuss
Eger

Jucus! ez tényleg nagyon vagány!

Kép
Kép
Kép
gydavid

És tényleg ott a tetkó :) Nagyon csini!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Bocsi, túl nagy lett, betölti az egész monitort.

1 éve csináltattam a tetkót. Nem látszik jól, de egy indán van két pillangó. Ádám és Előd. Az eredeti rajzon az inda alsó részén volt még egy kicsi pillangó, de babonából azt még nem varrattam fel...meg aztán úgysem tudtam volna, hogy fiúsra vagy lányosra színezzük. :wink:
jjucuss
Eger

Gydavid! Anyukád szörnyű...nem is tudom, hogy mit lehetne tenni. Gratulálok a lányodnak. Az én gyerekeim is unták a tropikáriumot, kivéve ezt!
jjucuss
Eger

Kép Ők vannak a "csőben".
jjucuss
Eger

Még egy kép, aztán mára azt hiszem elég lesz belőlem.
Itt bokszolnak. Gatya a fejükön, zokni a kezükön. Kép ma este lefekvés előtt
jjucuss
Eger

jjucuss,
írtam privit.

És a lényeg kimaradt egész nap, pedig megígértem :oops:
Csöppke, sok boldog szülinapot kívánok Neked!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hello!

Mélyen tapadó méhlepényhez én is hozzászólnék. Középső gyerekemmel 20 hetesen bevéreztem kórház lett belőle és 20 hét fekvés. Most amikor a 12 hetes uh-n voltam már akkor nem tudta a szonográfus megnézni hüvelyi uh-n a babót mert nem lehetett látni a lepénytől. Rá egy hétre mentem a dokimhoz aki megerősítette ezt. Még nem írtam nem akartam panaszkodni, de már 2-3 órás ülés is teljesen elfáraszt nagyon megfájdul a hasam lent. Aludni kizárólag hátamon fekve tudok, pedig ezt utálom legjobban bármilyen más pozícióban fáj a hasam. Járkálni tökéletesen tudok meg feküdni :lol: De hajolgatni nem mintha legalább 38 hetes lennék. Számomra egyáltalán nem kellemes. Főleg a tudat, hogy már volt ilyenem, csak akkor hátsó fali megtapadás volt most teljesen a méhszájon van. :cry:

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Gydavid
Nagyon ügyes a lányod, a képen is olyan érettnek, komolynak tűnik. Remélem anyukád legalább a gyerekek kedvéért változtatni fog a viselkedésén!

Én imádom a Tropicariumot, Lucával nagyon élvezzük mindig, nálunk csak apa unja :D Viszont a jegyárak brutálisak, drágább, mint az állatkert...
Holnapra cirkuszt fontolgatok, de még nem tudtam dönteni, hogy akarom-e igazán...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Juccuss szép poci még szebb tetkó! Habár én tetkó ellenes vagyok azért mindig megnézem az LAink-et :lol: Pasik hihetetlen mit ki nem tudnak találni!
Tényleg nem emlékszem te mit mondtál ha mondtál az influenza oltással kapcsolatban nálunk tavaly az egész család be lett oltva most azt mondják jó lenne megismételni. Tényleg?

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Én éppen elküldtem férjemet, helyesbítek, önként elment a mekibe szendvicset hozni nekem :wink: Éppen megéheztem, amiker a tv-ben, egy filmben, egy nagyon finom szendvicset mutattak :roll: Férjem megsajnált, szerencsére nincs messze a meki, különben éhenhalnék mire visszaér :lol:

Gydavid, szép nagy konyhádat irigylem, gyerekkoromoban volt ilyenünk , most a panelben..alig tudok megfordulni a konyhában :D :? Hasad miatt ne búsulj, most legalább büszkén mondhatod, hogy babát vársz :) Máskor kellemetlen lehet, mi a Balatonon voltunk, a legkisebb 5 hónapos volt, rajtam pedig még volt súlyfelesleg bőven és pocakom is..a vendéglőben a bácsi pedig megcsodálta a 3 csemetét, majd odatette: És már jön a negyedik... :roll: :oops: na de nem kell foglalkozni az ilyesmivel, végülis nem rosszindulatból mondják ..
Lányod ügyes! 8) Anyukádhoz sajnos már nincs mit hozzáfűzni :(

JJucuss: nem semmi :D Én évek óta készülök tetováltatni egy apró rózsát, de még nem tudtam rávenni magam :roll:

na megjött a kajám :lol:
20140901114303

Ana nem a forró teába rakom a citromot. Én egész nap teán élek ilyenkor, és hidegen is azt iszom.

Vacakol a netünk, egész nap nem volt, most is olyan lassú.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Elvileg a tavalyi már nem véd. Nem lehet okosnak lenni ebben az oltás ügyben, egyik szakmai cikk ezt mondja, a másik azt.
Szerintem egyébként mindegy, hogy beoltatja-e magát valaki vagy sem. Annyi fertőzésbe bele lehet halni, nem oltathatunk minden ellen.Tavaly pl. kifejezetten enyhe formában zajlottak a H1N1 fertőzések ( a legtöbb esetben). Az oltásnak is lehetnek szövődményei, káros hatásai a babára, erről is láttunk már cikket, aztán vagy igaz, vagy nem. Most az influenzából lesz baj, vagy az oltásból? Ki mondja meg? Senki.

Mint ahogy annak is van esélye, hogy elindulsz a boltba és elüt egy autó vagy a fejedre esik egy tégla, úgy annak is, hogy az influ vagy az oltás károsítja a babát. Nincs egyértelmű bizonyíték, hogy melyik a veszélyesebb.
jjucuss
Eger

Klarissza! Engem a barátnőm esete biztat. Neki 3 db. 12 hetes UH-ja volt a vastag nyaki redő miatt.Mindannyiszor leírták, hogy teljesen fedi a méhszáját a lepény. Aztán a 20. hétre teljesen felhúzódott. Sajnos a baba Down-os lett és meg kellett szülnie.Persze nem ez a része biztat, hanem az, hogy a méh növekedésével jó helyre került a lepény. Reméljük a legjobbakat.
jjucuss
Eger

Én totál Discovery Travel &Living függő vagyok.

Kedvencem a Mondj igent a ruhára. Menyasszonyok ruhát választanak...és csak lesem, mint valami jó krimit.

persze LA ink, Mit ne vegyél fel, Jon, Kate &eight, Tortakirály...mindegyik játszik.

A tetkóval kapcsolatban: a sógorom tette a fülembe a bogarat. Ő akart magának én meg felbátorodtam, hogy akkor nem én leszek a család fekete báránya...persze neki azóta sincs.
Én nem bántam meg, nagyon szeretem. Remélem rózsaszín pilit kell majd varratni.
jjucuss
Eger

Más! Szerintem ti elájulnátok, ha látnátok mi zajlik ilyen tájt a kocsmában! Be is jöttem, mert én szégyellem magam a fiatal lányok helyett. már a tizedétől még menni sem tudnék annak amit magisznak, és ahogy viselkednek......... Nemtudom megszokni.
10 feles után mennek a discoba.........

Kép
Kép
Kép
gydavid

Harsog tőlük az egész ház! Túl óbégatják a zenegépet. A kisfiamat szerencsére nem zavarja. Már rég alszik, és képzeljétek napok óta VELEM. Mondta, hogy anya veled alszom, mert te nem mehetsz a kocsmába. Úgylátszik fejlődő képes.

Kép
Kép
Kép
gydavid

Istenem mi vár ránk, ha felnőnek a gyerekek. Mindenki fenyeget, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Lehet, hogy igaz? :shock:
jjucuss
Eger

Ettől én is nagyon parázom! Sokszor már attól rosszul vagyok, amiket Luca mesél a többi ovistársról, mi lesz még később!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Hű de sokat írtatok! De szép pocakok, de szép gyerekek :)

Még a rendszerre visszatérve: nálam két gyereknél működött, de nyilván semmi garancia nincs rá, hogy most is fog. Megpróbáljuk, meglátjuk :)

Én tegnap annyit ettem anyósoméknál, hogy ihajj, egész este alig bírtam megmozdulni :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Ja, és holnapután végre uh :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

gydavid,
és hány évesek ezek a lányok?
Anyukáddal kapcsolatban tudod mit szerettem volna kérdezni? Neked van tesód? Mert ha esetleg nincs, akkor nem gondol rá, hogy így eléggé egyedül maradhat később?

panndi
mi ma megyünk anyóshoz :evil: , de ő nem főz olyan jól, hogy bezabáljak. Sokfélét csinál, de elég íztelen, nem sózza meg rendesen, meg sokszor nem hasonlít arra az étel, aminek készült. Mondjuk amit mára tervez, az múltkor kimondottan finom volt.
És 2 nap múlva UH :lol: Most már örülök, hogy bejelentkeztem. Neked elvileg látszik majd, hogy ki lakik odabent? Mármint jó minőségű gépen nézik?

jjucuss,
én meg LifeNetwork, meg OzoneNetwork függő vagyok :lol: Csak amit én ott néznék, az nem feltétlen a gyerekeknek való, így délután szoktam, mikor alszanak. Természeti katasztrófák, Amiről a vészhelyzetben sem beszélnek és társai.

Klarissza,
remélem nem azért nézték nekem is hasin a nyakiredőt 12 hetesen, mert valami betakart. Bár gondolom mondták volna. Levinél emlékszem azért kellett, mert totálisan fejen állt, és így nem lehetett jól befogni a nyakát hüvelyin. Két nap múlva kiderül, már úgy várom. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska! 15-től már simán.
Van egy öcsém, akinek 14éves fiú-lány ikrei vannak. Közvetlen anyáék mellett laknak. Anya már velüksem tartja a kapcsolatot, mondjuk azt szokta mondani, hogy az ő ajtaja nyitva van.
A sógornőm kiállhatatlan, és mostanra sajnos a gyerekeit is azzá nevelte. Régen mi laktunk mellettük ahol most anyáék, de részben miattuk is költöztünk el.Az én lányomat soha nem szívelte, szomszédok voltunk és a gyerekek nem játszhattak. Az egyik a kerítés egyik felén, a másik a másik felén üvöltött, én meg tehetetlen voltam és alig tudtam a lányomnak elmagyarázni,hogy miért nem játszhat az unitesóival. Normális? Úgyhogy mára velük sincs semmi kapcsolat. :cry:

Kép
Kép
Kép
gydavid

Szép jó reggelt! :)

reméljük a mai nap jobb lesz, mint a tegnapi. :) tegnap este még hánytam párat. Elég speciális az esetem, 12. hétig egyszersem, azóta meg 4szer :) mindig is tudtam, hogy nem vagyok egyszerű eset.

mindig is voltak ilyen lányok, csak reménykedni lehet, hogy a mi gyerekeink nem akarnak hozzájuk csatlakozni, és felelősségteljes kisemberek vállnak belőlük. :)

jucus: :) mondjuk nálunk ilyen csatorna nincs, de jól hangzik. Viasaton szoktak lenni hasonlók, pl. a nagy házalakítás amerikai változata, az is tök jó :)

gydavid: az ember a családját nem választja, hanem beleszületik. Van, aki szerencsésebb, van aki nem. Ezért szokták azt mondani, hogy a barátok kárpótlás a családért. :) a gyerekeiddel Te is szerencsés vagy! :) kisfiad biztos érzi, hogy több szeretetre van szükséged.

panndi, linacska: de jó Nektek 2 nap UHig :)

linácska: a Kellemetlen igazság című filmet láttad? A globális felmelegedéssel, természeti katasztrófák okaival foglalkozik.

hopihe79
Budapest

PIhe! Azt is nézem. :shock: Mindig bőgök. Olyan gyönyörűen rendezik be azokat a házakat. Bár az is igaz, hogy csak a nappali 100 négyzetméter.

Van még egy műsor a disvovery-n, a: Nem tudtam, hogy terhes vagyok. Na az durva. Értelmes, átlagos testalkatú nők egyik nap irtózatos hasi görcsökre ébrednek, bemennek a fürdőszobába és szülnek egy egészséges gyereket. Sarkítva erről szól. 2-3 esetet mutatnak be egy műsorban. Senki nem veszi észre, hogy terhesek még ők sem.
Az elején el tudom képzelni, de a végén, amikor az ember már a cipőjét sem tudja bekötni és a gyerek időnként a hasfalán át akar kijönni...ezt hogy nem lehet észrevenni. Bár, ha belegondolok, hogy hány nő szül naponta a világon, miért ne lehetne pár ilyen eset.

Leo biztos tudnál mesélni.

Itt Egerben én is találkoztam ilyennel. Legutóbb gyakorlaton (de ezt már szerintem írtam) voltam, amikor behoztak az újszülöttre egy irdatlan kakaszagú kisbabát. Na őt az anyukája a pottyantósba szülte és állítólag nem tudott róla. Mondjuk ő nem az értelmes kategóriába tartozott. :shock:
jjucuss
Eger

sziasztok!

Van netünk!
Ez a nem tudtam, hogy terhes vagyok sztori nekem is gyanús. El nem tudom képzelni, hogy egy idő után ne venném észre magamon.

Ez a védőoltás egyébként hogy van? Ha én 2009 novemberben megkaptam a H1N1 ellen, akkor 2010 novemberig védett vagyok 100%-ban és decemberben meg nem vagyok egyáltalán. Nincs átmenet?

Pihe az én hányingerem gyanús lett. A fiam éjszaka hányt. Lehet, hogy nem a terhesség miatt jött nekem vissza a hányinger? Valami hányós vírus keringhet a levegőben.

Panndi de jó neked, én csak febr. 1-én megyek legközelebb UH-ra, addig szugerálom a bébit, hogy jelentkezzen be minden nap. Általában hallgat rám (most még, majd ha kibújik kötözködik velem).
Gydavid, gratulálok az eddigi eredményekhez. Látod sikerül ez, próbálj mesélni neki minden nap a kistesóról, meg hogy ő már milyen nagy fiú és anyának segíteni kell.

lucababa75
Szeged

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés ebédfőzés közben :)

Gydavid
Ezek szerint a tesód sem tud segíteni abban, hogy anyukád jobb belátásra térjen. Ez szomorú, de egyben azt is bizonyítja, hogy nem veled van a baj, úgy látszik anyukád mindenkit eltaszít maga mellől. Erre tényleg akkor fog rádöbbenni, mikor szüksége lesz segítségre és nincs ott mellette senki.

Jjucuss
Múltkor olvastam valamilyen újságban egy nőről (értelmiségi, 25 éves, angol feleség), aki rosszul érezte magát a munkahelyén, fájt a hasa, ezért hazament és forró fürdőt vett. Illetve vett volna, ugyanis néhány perc múlva egészséges kislányt szült a vízben... Én azt hittem, hogy ez csak bulvárhír, kitaláció, mert ilyen nem létezik. Ha valakinek zavart az elméje, még csak-csak elhiszem, de normális, egészséges nők esetében... Felfoghatatlan!

Linacska
A legtöbb helyen a 12. héten hasi uh-t csinálnak, csak akkor váltanak hüvelyire, ha hasin nem jól látható a baba, úgyhogy ne aggódj, ha nagy gond lenne, akkor biztos szóltak volna.

Na, készülődök, mert ebéd után cirkuszba megyünk.

Szép napot mindenkinek!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Nálunk itthon van a cirkusz...minden nap...és ingyen :D

Elvileg az oltás 1 évig véd, kinek rövidebb, kinek hosszabb ideig. Mindenkinek más az immunrendszere, a hatékonyság az immunválasztól függ. Elképzelhető, hogy valakit az oltás egyáltalán nem is tett védetté (nyilván ez csak pár %), míg másoknál erős immunválasz alakul ki. Vizsgálatok fél-egy év múlva mutattak megfelelő ellenanyag szintet a legtöbb vizsgált egyén esetében.

Van pl. egy új oltóanyag, az IDFlu. Ezt egy icipici tűvel (kb.3 mm) kell beadni a bőrbe, nem az izomba. Nem 1 ml, hanem csak 0,1. De még itt is differenciálva van, a 65 év felettieknek kétszer annyi antigén-tartalmú változatot kell adni, mert az ő szervezetük elvileg gyengébben tud reagálni, ezért a megfelelő ellenanyagszintet több antigén bejuttatásával érjük el. Ahhoz, hogy megvédjen az oltás, az ellenanyagoknak egy bizonyos szintet el kell érniük. Minden ember szervezete másként reagál, nincs két egyforma, csak nagy átlag, meg átlagtól eltérő.

Így elképzelhető, hogy védett vagy, de a vizsgálatok eredményeit ha nézzük, akkor nyilván a nagy többséghez tartozol és már lecsengett a tavalyi oltásra adott immunválasz.
jjucuss
Eger

Jucus köszi a választ.

Még egy kérdésem lehet? Egyre többször figyelek fel arra, hogy a H1N1-nél a túlsúlyosok veszélyeztetettebbek. Ez miért van. Mi köze a H1N1-nek a súlyhoz?

Cirkusz az nálunk is szokott itthon lenni.

lucababa75
Szeged

Nagyon szép pocakok!És szép gyerkőcők.
Gratulálok.
Nekem is hasi ultrahang volt a 12.héten mert a pici fejjel lefelé fekszik és csak a feje látszott.Így a doki végül hasi ultrahangot csinált.Én sem tudom hogy a lepény hol tapad nem mondta a doki.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Addisz: Jó szórakozást! :) mit főzöl?

megettem reggelire egy nagy adag aranygaluskát, szerintem jobban vagyok! :D

jjucus: én is szoktam! :) és ez az IDFlu is a H1N1re van? Karácsony táján volt egy hír, hogy 4 influenzás kismamát kezelnek, akik tavaly kaptak oltást, és emiatt enyhébb lefolyású a betegség. jó lenne. :) a neten olvasgattam véleményeket az oltással kapcsolatban, van egy oldal, ahol több orvos válaszol a kérdésekre. Van aki oltáspárti, van, aki oltásellenes.

http://www.orvostudakozo.hu/index.php?k ... d=1&page=5

hopihe79
Budapest

Pihe,
Köszönöm az inhalálás leírását!! Szerintem is érezheted a babót!

Addisz,
Nálunk is igazi húsevő mindenki, legfőképpen a férjem. :) Ennek megfelelően az ő családja nonstop húst eszik, az enyémben azért jóval több növényi eredetű étel is előfordul.

És ami a legérdekesebb, egyik lányunk a férjem, a másik az én étkezési 'szokásaimat örökölte'. Teljesen egyértelmű különbség van aközött, hogy melyikük mit preferál. Ennyit a nevelésről, pedig nyilván ugyanazt látják/kapják itthon, mégis nagyon más esik nekik jól. Akinél több gyerek van, ti még nem vettetek észre hasonlót?

Képzeljétek, éjszaka határozottan éreztem a babát egyszer! Olyan igazi babás mozgás volt. Aztán reggelre már nem voltam biztos, hogy nem álmodtam-e, de azt hiszem, nem... :)

Gydavid,
Már többen leírták itt, amit én is gondolok. Ha anyukád ennyire eltaszít, és minden egyes próbálkozásodat rideg elutasítás kíséri, akkor talán az lenne a legjobb, ha nem is próbálkoznál egy darabig. Az sem lesz könnyű, de legalább nem dörgölik az orrod alá nap mint nap, hogy mennyire nem szívesen látott vagy. Nekem ilyen esetben nem kellene segítség tőle, még ha a fene fenét eszik is, inkább megoldanék mindent máshogy. Talán akkor ő is jobban rájönne, hogy milyen az, ha nélkülöznie azokat, akik fontosak a számára (pl a lányod). A leírásodból azt látom, hogy amíg ő nem változtat a hozzáállásán, addig esélyetek sincs kibékülni. A pocid egyébként szerintem is egyértelműen babás pocak! :)

Jjucuss,
szép a pocid, meg a tetkód is. :) Nekem is van, csak máshol. :)

Csöppke,
Már megkésve, de boldog szülinapot! :)

Brunhild,
Azért elég kiábrándító az a megjegyzés... Én tuti elsírtam volna magam, ha nem is ott és akkor.

"Nem tudtam, hogy terhes vagyok" téma: én sem tudok elképzelni. Mégis hogy a fenébe nem veszi észre valaki, ha 12 kilót hízik, javarészt pocakra? Vagy azt, hogy rúgdos belül valaki? Ez nonszensz...

Lucababa,
Én is úgy tudom, hogy az oltás eleve nem ad 100%-os biztonságot. Lehet, hogy valakinél csak 70-et. De 1 év alatt még ez a szám is csökken, ezért szokták javasolni, hogy évente oltassa magát, aki szeretné. A túlsúlyosokra nem tudom, miért veszélyesebb, de valamiért egyébként egészséges kismamákra is az.

anabique
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?