A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Bazsi is sokat erősödött már, pár másodpercig megtartja a fejét.
Külömben nagyon sokat számít ha hason van a kicsit mikor éber és nézelődik.Jó ez a henger-párna is ami te csináltál Katinka. :lol:

Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Hú akkor én is ..
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
pancsi76

Bocsi ha túl sok, de ti is olyan gyönyörű képeket raktatok fel, és én olyan jó szívvel nézem!!

Kép
Kép
pancsi76

Annus: borzasztó irigy vagyok a fogyás miatt!!! :oops: Bárcsak rólam is így olvadnának a kilók :!:

Kata: tök jó, ezt én is kipróbálom. Valami hasonlót szoktam csinálni csak azt a lábamon, a fejét akkor is emeli, de nem ért le a keze. Nagyon édi a fotón. Kíváncsi vagyok tűri-e majd a fiam a dolgot.

Eper: kaptam egy könyvet tegnap anyósomtól, az a címe: Anya, taníts engem! Fejlesztési lehetőségek születéstől iskolakezdésig. Ebben le van írva, hogy hogyan lehet segíteni a babókat abban, hogy hónapról hónapra fejlődjenek. Megkérem az uramat, hogy holnap az első félévet szkennelje be és utána feldobom a gmailre!

Nekünk megvolt a mai séta, voltunk DM-ben és gyógyszertárban. Na persze akkor mentem be, amikor nem voltak sokan és letakartam a babakocsit egy pelussal. Kénytelen voltam beszerezni néhány dolgot, mert az uram nem érne oda zárás előtt, é hát este inkább jöjjön haza fürdetni. Szóval 1 óra volt oda-vissza, lemértük azt is, hogy mennyi idő alatt érünk a tanácsadóba, mert jövő kedden megyünk a 2 hós státuszra és gondoltam gyalog megyünk, kocsival 5 perc, de pont ezért nem akarom ki-be rakosgatni az autóba. Most már tudom gyalog normál tempóban 10-15 perc. Mikor hazaértünk felszaladtam a lakásba a cuccokkal és még lementünk a Duna partra, de az csak 20 perc volt mert elkezdett havazni. Itthon aztán leengedtem az árnyékolókat a teraszon így nem esik be a hó és kiraktam még egy rövid órácskát. Az előbb hoztam be, mert megnyikkant, gondolom közel 3 óra levegő elég volt, de mire beértem a szobájába a mózessel visszaaludt. Szóval lányok, az én fiam, akit eddig nappal alig lehetett elpalántálni 11 óra óta alszik!!!
A titok: remélem az, hogy be v

cicóka

van bugyolálva

ez lett volna a vége

Kata, Pancsi: a fotók nagyon jók! Mindenki nagyon szép, babák, mamák, tesók :lol: :lol: :lol:

cicóka

Ezt jelenti a bebugyolálás: Kép tegnap este a bölcsőben Kép most jöttem a teraszról

cicóka

Annus: Nagyon szuper, hogy ennyit fogytál. Én 0 kilót fogytam, azaz 10 kiló van rajtam.

Cicus: Kis Barni csomagot csináltál :D

Pancsi: Nagyon cuki hajas babád van, te meg egy kenguru mama vagy, aki éppen főz!

Lovaszkata: Egyszerűen gyönyörűek a fiaid.

Lányok: Lehetséges, hogy ilyen cumit láttam már több topicbaba szájában, mint amilyen Bazsié csak más színben?

Egyenrugi- egyencumi???

Annus: Van olyan táblázat is, mindjárt megkeresem.

Én is hozok képet!

Kép
eper74

Kép Kép

Kép
eper74

Ezt találtam. Tehát szakemberhez kell fordulni ha:

Csak tájékoztatás (nem törvény) múltra, jövőre

Nagymozgások:
6 hónapos kor nem próbál forogni
8-9 hónapos kor nem kúszik
11-12 hónapos kor nem mászik
15-16 hónapos kor nem áll
18-20 hónapos kor nem jár
2-2,5 éves kor nem lépcsőzik váltott lábbal
3-4 éves kor háromkerekű biciklit nem tud hajtani
4-5 éves kor nem tud hintát hajtani

Finommotorika:
4 hónapos kor nem figyel tárgyakat
8 hónapos kor nem markol
11 hónapos kor nem tud elengedni
12 hónapos kor nem tud két ujjal fogni
15 hónapos kor nem tud egyszerre több tárgyat fogni
21 hónapos kor nem tud kockából építeni
3-4 éves kor nem rajzol, nem tud játszani

Beszéd:
1-3 hónapos kor hangingerre nem figyel
3hónpos korban nem gőgicsél
8-10 hónapos kor nem gagyog
12-15 hónapos kor a beszédre nem figyel
lányoknál
18 hónapos kor nem jelennek meg az első szavak
(fiúknál 24 hónapos kor)
lányoknál 24 hónapos kor a beszéd beindulása nem kezdődik el
(fiúknál 30 hónapos kor)

Kép
eper74

Sziasztok! Nem tűntünk el, csak a net hiánya miat vok ritkán.
Röviden rólunk. Holnap leszünk 6 hetesek, és már elmúltunk 4,55kg. Tejcsi sajna nem mindig a kellő mennyiségben van, de főleg hajnalban elég. Én most mégsem adok tápit, bár picit sírósabb is lett, Norbika. Ő már sokáig tartja a fejét hason fekve is meg büfizés közben is. Sőt tartja a kezével magát hason (kinyomja magát)fekve. Mikor megszületett és fél órás volt átfordította fejét!!!! Kirúgja magát a lábával, amikor fogom a hóna latt. Nagyon ügyes baba. Imádja énekelek neki. Rengeteget mosolyog és már kacagott is a drága. A baj csak az, hogy sírós. Az éjszák szerencsések nyugisak. Eszik, alszik. A cumisüveg miatt viszont agresszív a cicin, mert newm jön úgy belőle, mint az üvegből.. Mindenkinek puszi és további örömteli babázást!!!

Kép
Kép
zsanimanó

Katinka: édi ez a kép!

Pancsi, Eper: gyönyörűek a lányok!

Cicóka: ezt már én is észrevettem, hogy bebugyolálva hamar elalszik
Hol lehet ilyen lefogót venni?

Lovaszkata: nagyon ügyes Balázs!

Kép
cedis

Ja és akartam kérdezni, hogy béenn, és sannah vajon hová tűntek?

Kép
cedis

Látom mindenki kedvet kapott a fotók felrakásához! :lol:
Nagyon szépek a babák, jó volt látni mindenki hogy növöget és babásodik! :D
Látom csak az én babám kopasz? :oops: :lol: :lol:

Eper..köszi :oops: :D :D :D
A nagyobbik amilyen cuki pofa annyira rossz is! :roll:

Pancsi...húú, de édes ez a huncut vigyori kép!!! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Cedis: húha most túlkérdeztél. Nekem a sogórőm küldte Német.-ból, Ma beszéltünk, azt mondta ő nem használta, de az ő sogórnője esküdött rá :?:
Szerintem egyébként az is elég ha csücsökre fektetsz le egy takarót, és behajtod a sarkait, esetleg finoman összekötöd. De azért majd megkérdem.

Eper: Réka baba is nagyon édes :lol:

Lovaszkata: dehogyis csak Bazsi, az én Barnimnak sincs sok haja, Nagyon vicces, hogy a tarkója felett van pár tincs, ami megvan 2-3 cm hosszú is, de egyébként...
Itt csak a csajok hajasbabák, kivétel ez alól Julcsi Áronja!

cicóka

Eper milyen szép formás a lányod. Éppen hust klopfoltam, de imádta és el is aludt. Lehet a ritmusos mozgás miatt. Ezért Laci le is fényképezte.

A Nuk cumit vettül végül, és hát nagyon bevállt. A latexest mert annak puhább a cumi része. Ma el is tudtam menni itthonról. Apuka 2x etette meg és hát nagyon jó kislány volt Pami. Reggel 8-30 kor levittem Laurát. Egy órakkor végeztem mindennel. Most minden héten egy nap dolgozok. De Pamci eggyáltalán nem felejtett el ciciből enni. Pedig ettől féltem. Igaz hordoznom kell a mellszívómat, de 10 perc alatt lejön 2 deci. Azt berakom a hűtőbe. Én is 2x fejtem ez idő alatt. De megmondom őszintén jó volt egy kicsit kimozdulni. De egy héten egy nap bőven elég.

Lányok van aki már megkapta a 2 hós oltást?? Mennyire viselte meg a babucit? Érdemes valamit otthon tartani? Lázcsillapítót? És milyet?

Kép
Kép
pancsi76

Cedis: megtaláltam neked a neten, nézd meg a Bugyola.hu oldalon. Ha beírod a keresőbe a bugyola pólyát egyéb más véleményt is olvashatsz - én is most böngészem

cicóka

Jó estét!

Na,megint nem tudtam jönni pár napig... Csak átfutottam miket írtatok vasárnap óta,akkor voltam utoljára. De megakadt a szemem most a CSODASZÉP babócákon, jajj olyan szép mindegyik babánk!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Pancsi:én pont az uccsó bejelentkezésemnél írtam-azaz 3 napja- hogy minket megviselt bizony a 2 hós oltás... :( Volt üvöltés,no meg láz (nem magas,38 fokos),kicsi baba tök kifordult magából,de szerencsére éjjelre elmúlt minden rossz,túlvagyunk ezen is. Persze nem mindenkit visel meg sztem,hát mi sajna beleestünk ebbe. Lázcsillapító kúp az van,amit alapban a doki adott,mikor megszületett Zsófi,a többi recepttel együtt kapta,persze eddig nem kellett használni szerencsére. Na,előszedtem a hűtőből,neve: "Suppositorium noraminophenazoni". Ti nem kaptatok semmilyet? Alapban azt mondta a doki,h. nem lesz lázas a gyerek.... hát de lett,na mind1.

Igen,én is kíváncsi vagyok,hová tűntek Moncsiék? Kriszta,Béenn,stb. Titokbaba... ??? Annak viszont örülök,h. Zsani jelentkezett!!!

Mi is "hasonbabák" vagyunk,még mikor 2 napos lehetett Zsófi és toltam a kórház folyosóján,akkor ámuldoztak a számomra idegen látogatók,mert Zsófi már akkor emelgette a fejét :lol: és tök csodálkoztak,h. mennyi idős ez a baba,hogy már így mutatványozik.Hát dobtak egy hátast,mikor mondtam,hogy 2napos. :wink: :lol:
Irigylem azokat,akiknél volt már átaludt éjszaka!!! Nálunk este 9-10 között alszik el Zsófi és minden éjjel 1/2 3-kor kel,aztán reggel 1/2 7-kor. Erre beállt,ez minden nap így van. Mondjuk örülök,h. csak 1x kel éjjel,tápi és már alszik is tovább. :) Csak én alszom nehezen vissza... :? Nappal kb. 3x alszik,ebből 2x kb. 1 órácskát és van egy hosszabb alvása,az 2-2 1/2 óra.
Holnap megyünk csípővizsgálatra,a szívzörej miatt pedig ugye kardiológia. Február 21-re kaptam időpontot csak :evil: ,tök gáz hogy egy ilyen pici babával is ennyit kell várni!!!

Most mennem kell,puszi Nektek!

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok!

Oltás: Balázs föl sem vette, addig sírdogált, amíg a doki megszúrta, utána mint amit elfújtak. Lázas sem volt, az étvágya, kedélye sem változott. Én a biztonság kedvéért elalvás előtt este adtam egy fél kúpot (GERMICID).

Éjjeli kelés: 9 óra felé alszik el, fél egykor, négykor és hétkor ébred. Ami közte van, az az enyém. ... :cry:

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Most csak gyorsan

Niki 6kor fürcsi és vacsi,aztán 5kor hamázott legközelebb!!!Persze én nem tudtam aludni.2szer kellett fejnem,vagyis csak lazítottam a ciciken mert majd szét durrant.De nem mertem teljesen lefejni egyiket se,mert mi van ha kel:)Aztán 2 körül Iza is 2szer megébredt.Ennyi van a fogzásból h éjjel megébred 1-2szer,de nem sír,és rögtön vissza is alszik.Szerencsére!Na én meg mint a hülye forgolódtam és vártam h mikor kel már Niki...

Szóvaljó h szidtam tegnap a fejést,de úgy néz ki h el kell kezdenem.Nem bírják a cicik ha ennyi ideig nem nyúlnak hozzájuk...csak ki kell találnom h mikor fejjem le az egyiket.Lehet lefekvés előtt fogom,mert 9-10 mire én ágyba kerülök,Niki meg fél7kor vacsizik.
Ja amit most fejtem Iza kapta reggelire! :wink:

Visszaolvasni nem tudtam még,de a babók gyönyörűek!!!Olyan sokat változtak már születés óta,nem?

annus11

Cedis: találtam még egyet: bababarlang.com Ez nem pont olyan, de varázspólyának hívják :lol:

cicóka

Sziasztok!

Gyönyörűségesek a babák!!!! :D Katinka: ezen a bealvós képen én is jót mosolyogtam! Így biztosan sokat fejlődnek az izmai.... :lol: :lol: :lol:
Pancsi: én is épp így főzök! :) Nálunk tegnap a porszívó hangjára aludt be, ahogy kikapcsoltam, felébredt! :)

A Down szindrómára visszatérve egy kicsit, nekem sajnos 2 ismerősöm is van, akiknél a szülés után derült ki, h baj van. Az egyik a volt kémia tanárnőm, elmúlt 40 éves amire megtalálta a párját és gyereket vállaltak, a kockázat miatt 6 (!) azaz hat különböző orvoshoz ment el genetikai UH-ra, mindegyik azt mondta, h egészséges a baba, a legjobb teszteket csináltatta meg, mindegyik negatív lett és mégis... A dokim szerint akármilyen fejlett a technika, sajnos tényleg be lehet kapni a betegséget.
A másik volt osztálytásrnőm, neki szülés után 1 nappal mondták csak meg, hogy gyanús az eset, addig csak elvitték a babát és semmit nem szóltak, nem tudta miért nem babázhat... No comment!

Nálunk minden rendben, napok óta tök simán megy az altatás, fél 9 körül már alszik és csak fél 3kor ébred, eszik, aztán valamikor reggel legközelebb. Bogi is ügyes baba, az első napoktól fogva hason forgatja a fejét, ma már szépen tartja, ha ülésbe húzom, néha már végig sikerül neki tartani a fejét, de azért többször van, hogy csak pár mp-ig.

Jövő szerdán megyünk 2 hós státuszra, súlyban sztem valahol 5,5-6 kg között leszünk, a centikre nagyon kíváncsi vagyok, mert nő, mint a bolondgomba. :)

Hétvégén voltunk apósomat köszönteni születésnapján, Bogi így mondta el a jókívánságait:
Kép
Persze a papa nagyon meghatódott! :)

Ébredezünk, még jövök!

Kép
orsolymors

És így tartjuk a fejünket:

Kép

Kép
orsolymors

Sziasztok! Nem tüntem el, csak mire elkezdek írni mindig abba is kell hagynom, mert mennem kell Rékához. Volt már egy párszor így. :(

A képek annyira édesek!!!!!! :D Mindenki babája imádni való!!!!! :D

Réka hason csak 1-2 másodpercig tartja meg a fejét, ha játékot teszek elé. Forgatni tudja rendesen. Ő nem tud hason aludni és utál hason lenni még kicsi időre is, de azért erőltetem. Ahogy hasra fordítom elkezd kepesztetni megállás nélkül és közben nyög, meg erőlködik megállás nélkül. Állva viszont akár percekig is megtartja. Sőt, ha felveszem állandóan kitolja magát tartja a fejét és nézelődik aztán mikor elfárad a lelkem egy hirtelen mozdulattal lefejel. :shock: Múltnap azt hittem kiüti a fogam. :shock: Még jó hogy neki nem fájt. :) MAjd én is hozok képet. Jó sokat nőtt. 9.-én visszük mérésre,meg oltásra. Szerintem súlya lesz 4,80 kiló és a hossza 60 centi. Na kiváncsi vagyok bejön-e a tippem.

Kilók. Én sajnos tartom a sújom, pedig elkezdtem fogyózni, tornázni, de a mérleg nyelve nem akar elmozdulni. Én is a jó időt várom, hogy tudjak menni futni. Na attól majd olvadnak a kilók. :)

Stria! Lányok a striák mikor kezdenek el halványodni? Mikor nem lesz ilyen lila színe? Van rá valami krém,amivel lehet kicsit kezelni?

Kép
bei

Sziasztok!

De édes Bogi! Milyen szuper ötlet a papa köszöntésére!:)

Cicóka: köszi, meg is néztem, de azt hiszem nem veszünk, mert 2 hónapos korig javasolja, és elég borsos is az ára, ahhoz, hogy most vegyem meg.
Most hason tettem le aludni, és már vagy 2 órája szunyál.
Muszáj többet hason lennie, mert ő még nem tart ott mint pl. Bogi, pedig egyidősek vagyunk. Ilyen sokáig ő nem tartja a buksiját, és ha ülésbe húzom is sokszor egyáltalán nem, persze van, hogy igen, de gyakrabban nem. Mi is a jövő héten megyünk oltásra, remélem nem lázasodik be, illetve addig nem szedünk össze semmi betegséget, és akkor megkérdezem a dokinőt, hogy ez így még belefér-e vagy gyógytorna javasolt esetleg.

Bei: fognak halványodni,ilyen gyöngyház színűvé változtak nekem, de kb. 4-5 hónappal a szülés után. Én a Lierac phytolastil nevű szérumjával kenegettem annó, jó is volt rá, de már nem lehet kapni. Most a sógorom hozott Angliából rá egy Matis krémet, mondjuk rohadt drága ott kinn is, itthon meg nem is lehet kapni.

Jaj úgy várom már a jó időt, ettől a szürke hideg időtől már lassan becsavarodom. Szeretnék verőfényes napsütésben sétálgatni végre.

Kamilla nagyon szeret a levegőn aludni, de mivel se kert, se erkély, ezért ezt csak úgy tudom megoldani, ha elmegyünk sétálni, de ez ugye nem jön össze, ha esik az eső, vagy a hó. Irigylem, akinek legalább egy erkélye van.

Hasfájással ki hogyan áll? Kezd már múlni? Én úgy veszem észre, mintha múlna, napi 3x kapja a Gripe watert Kamilla, de nem merem abbahagyni, félek, újra fájna neki. Valamelyik nap már csak 2x adtam, és fájdogált neki.

Kép
cedis

Sziasztok!!

Nagyon gyönyörűségesek a babáink :lol: :lol: :lol:

Bei striák majd 5-6 hónap mulva halványulnak de nem mulnak el én a vichit használtam de nem sokat ért,meg az avonost de nem sokat érnek.azt mondják a szoli eltünteti valamennyire :wink:

Az én Kincsőm mindig hason alszik,és jó pár másodpercig tartja a fejét és ki is nyomja magát.
Tegnap megvolt a csipőszürés már uh-al is nézik minden rrendben majd 4-hósan kell visszamenni.

Hát igen kiváncsi vagyok mi lehet a többiekkel :wink:

t katinka

Sziasztok!

Orsi: jajj de édes Bogi,szupi ez a szülinapköszöntős kép!!!!!!!! :D El is hiszem,h. nagypapi meghatódott! :wink:

Cedis: én is várom már a jó időt,ahogy itt persze mindannyian. Bár meleg nem lesz,de holnaptól néhány napig napsütéses időt mondtak,remélem lehet menni sétálni. Már annak,aki nem beteg,mert mi sajnos azok vagyunk. :cry:
Hasfájás nekünk nemigen volt,ezért nyilatkozni nem tudok. De úgy tudom,a babák kb.3 hónapos koráig tart. De sztem minden nappal enyhül náluk a dolog,ahogy hozzászokik a kis szervezetük a kinti léthez.

Rólunk: tegnap este 9 körül aludt el Zsófi és csak 1/2 5-kor ébredt!!! :) Én éjfél körül aludtam csak el,de azért jólesett 4 és 1/2 óra egyhuzamban. :D Aztán 1/2 8-ig még aludt és már sajna betegen kelt... :( Alig kapott levegőt,annyira meg van fázva,ez ma csak kicsit enyhült. :( Így a csípőszűrés kimaradt,helyette orvoshoz készültünk természetesen,mire közölték a telefonban (mert időpontot kell kérni),h. a doktornéni nem tudja fogadni,annyi a beteg! :shock: :x Hát basszus,hol élünk,h. egy 2 hónapos csecsemőt nem vizsgálnak meg,aki szinte fulladozik,mert alig kap a megfázástól levegőt????????????? :( még szerencs,h. láza nincs... Holnap reggel újra próbálkozok,ha nem,akkor megyünk a Heim Pálba,úgyis kell a csípőszűrés miatt... Úgyhogy itt vagyok egy beteg csecsemővel és tulajdonképpen mind a 4 gyerekkel délutántól egyedül,mert férjem éjszakás,reggel 7-kor látom újra. Holnap ugyanez,majd szombat-vas. lesz itthon. Dögfáradt vagyok és nagyon rossz ez a tehetetlenség,mert azon kívül,h. orrcsepp,orrszívás,nem tudok segíteni Zsófin!!! :(

Cicus

Kép
cicus78

Volt pár percem most és megnéztem a g mail-es képeket is,nagyon szép mindenki babája!!! Viszont Menion: Isten bizony egész nap nem nevettem,hisz beteg a babácskám,de az a kutyás-cumis kép... :lol: :lol: :lol: Nagyon-nagyon jóóóóóóóó!!! Köszönöm,h. megnevettettél,kicsit most kiment a feszkó... :roll: :)

Cicus

Kép
cicus78

Jó reggelt!

Cicus: sajnálom szegény pici Zsófit! Remélem hamar túl lesz rajta.
DE ez, hogy nem tudja fogadni, annyi a beteg, hát ez felháborító. Fenyegesd meg őket a betegjogi képviselővel, akkor tutira fogad, mert ilyet nem tehetnek akár hány hónapos is a baba. :evil:

Na mennem is kell takarítani, szalad a lakás.

Kép
cedis

Úr Isten Cicus!!!!!!!! Tényleg basszus hol élünk?????? :shock: :twisted: Ilyet tényleg nem tehetne egy 2 hónapos csecsemővel. Ez nagyon durva. Én biztos kinyitottam volna a szám és leordítottam volna a fejét- fülét akárki is van a telefon túl oldalán. + odamentem volna a rendelésre és ha nem nézi meg a a babát, akkor párom még rájuk is borította volna az asztalt. De szerintem ha odamentetek volna nem hiszem hogy haza küldenek vizsgálat nélkül, mert akkor tényleg mehetett volna a feljelentés. Remélem nem lesz nagyob gond a megfázásból. Gondolom akkor éjjel nem biztos, hogy alszotok, ha tényleg alig kap levegőt. Bár akkor én nem várnék holnapig.

Réka alszik.:) Nagyon jó kislány.:) Este 7-kor evett. Éjjel 1/2 2-kor kelt és hajnal 1/2 6-kor. Nálunk még mindig nem alussza végig az éjszakát, de szerintem még neki nem is kell. Rendeltem pihenőszéket meg ilyen zenélő világító gömböt a kiságyra. MAjd február közepén hozzák, mert szabin vannak, de persze ezt csak a megrendelés után írták ki. szemetek.... :evil: Na mindegy talán kibírom addig. :)

Kép
bei

Cicus: ez felháborító!!! Egyébként is egy ilyen pici gyerekhez influenza járványos időszakban házhoz szokás menni. Hívd ki!!! És, ha nem megy, mond meg, hogy kutya kötelessége, mert HÁZIorvos.
Mindenesetre jobbulást Zsófinak, remélem csak egy kis megfázás és nem kapott el valamit!

Dobtam én is új képeket a gmailra. Na megyek, megyünk sétálni verőfényes napsütés van!

cicóka

Sziasztok!

Tök ideg vagyok! A boltban egyszer csak a hátam mögül előkerült egy tök részeg, mocskos ruházatú hajléktalan és szinte a Kamilla szájába hajolt a babakocsiba. Mire felocsúdtam már nem tudtam megakadályozni. Mondta, hogy de szép, stb. Mellettem mondta egy csaj, hogy reméljem nem tbc-s. Azóta ezen agyalok.

Azért vagyok para, mert Kamillának nem jelent meg a bcg oltás után a vállán az a dudor. Akkor most nem is védett? Ha tényleg tbc-s volt az az alak, elkaphatta szerintetek?

Nagyon mérges vagyok!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
cedis

annus
nem keltem már hallgatok rátok..csak bennem van hogy minden evéskor peluscsere és attól is félek hogy kicsípi a popsiját a tele peli
de most éppen nagyon szagos volt a pelenkája de annyira örültem hogy elaludt hogy nem forgattam ki belőle....oltás után vagyunk és tegnap 5 órát ordított mert annyira kézhez szokott apa mellett hogy nem bírtam elaltatni a kiságyban...ezért most hogy véletlenül elaludt és az ágyában ráadásul hát mit bánom én ha be van rottyanva...fő hogy alszik!...kopp-kopp
bukás:hazafelé kiváltottam ezt a nutriton-nevű tápot vagy sűrítőt nem is tudom mi ez de baromi jó!amint hazajöttünk kipróbáltam igaz hogy nagyon besűrítette a tejet főzelékes cumival ette meg a tejet :shock: de semmi nem jött vissza és még levegőt se nyelt!majd kitapasztalom mennyit kell tenni bele hogy ne elgyen ilyen nagyon sűrű de azt hiszem megoldja a gondunkat....tegnap már csúcsot teljesítettünk bukásból...meg sokszor nem bukja ki csak látom hogy liftezik a tej és utána csuklik is...meg hát gyomorsavas liftezés szerintem marja is a torkát tuti...szóval nagyon szuper cucc...csak a doboz szerinti adagolásban megköt a tej az üvegben mint a gipsz :shock: :roll:

katinkababa
hát tegnap se tudtunk menni hideg volt meg mire végigjártam mindent gyerekkel addigra este lett...nem olyan gyors autóba ülni ha van egy baba is...mire felöltöztetem összepakolok neki meg én is felöltözök ...be a kocsiba ott a biztonsági dolgokkal küzdelem...ja és jégkaparás hóseprés az autóról :roll: eltart egy ideig hogy elmenjek a tejért...akkor már elmentem utána diego üzletbe vettem a kocsiba linóleumot a kutyák miatt a csomitartót kibélelni meg akkor függönyanyagot a babaszobába mert akcijós meg láttam 700ért plédeket na az is jött velünk 3féle színű :oops: na aztán mindezt úgy vidd be a házba hogy gyerek a karodom tejes üvegekkel telitáska pelenkázó tátyó meg még a vásárfia...és kocsi bezár...kapu kinyit...kutyákat nem enged ki...ajtó kinyit(az 2 kezes mert a kilincset fel kell nyomni hogy a kulcsot elfordítsd :shock: )de semmit le nem tehetsz a sárba a kuyták szétszednék....ááááá
de én képes vagyok minderre a Laci 2db szatyort ha visz már nem tudja kinyitni az ajtót :P

cicóka
majd levegőzni is megyünk...persze! :roll: ma én tuti odáig nem jutok de majd apaaaa!ha már itthon van...tegnap egy felmosásra se futotta mert üvőltött mint állat ha letettem.....míg lementem kutyát etetni addig is ordított nem hagyta abba....nem bírtam semmit csinálni tőle...
ma meg tesómékat viszem ki a vonathoz...lassan mennem is kell...
köszi a méret dicsit!igyekszünk! mostantól már nem tudom mérni mert visszaadtuk a mérleget de majd hébe-hóba a védőnőnél...már úgyse kell nézegetni hisz szépen gyarapszik eszik rendesen

mozgásfejlődés:
mi még nem fogunk semmit....ha kifejtem az ujjacskáit és beleteszem akkor is csak pár pillanatig szorítja...és csak céltalanuk kalimpál...de majd késöbb...én nem félek...ő inkább kúszik és forog

katinkababa
na ha így raknám akkor az összes tejcsi kijönne :( de cuki hogy így is balszik

mennem kell majd olvasok-írok tovább puszi

Kép
menion
Budapest

Cedis: Basszus! Ne aggódj, nem lesz semmi baj, biztosan nem kapta el Kamilla, azért az nem olyan egyszerű.
Nekem azt mondta a védőnő, hogy ha nem jelenik meg az oltás helye, akkor meg kell majd ismételni. De még meg is jelenhet!

cicóka

cicóka
nekem is azt mondták hogy a babák szeretik ha gúzsba vannak kötve mert a pocakban szorosan voltak...én is figyeltem az enyémet hogy igényli e de nálunk ez nem volt...az inkubátorban is csináltak a minitakaróból egy "kukacot"amit köréjük tekertek és mintha kis fészekben ült volna úgy feküdt párszor....de nálunk főleg az van hogy lekúszik az ágy végébe illetve szélekre az arcával bújik nyomakodik...egy néni azt mondta"nem fél hogy megfullad,kap egyáltalán levegőt?"mert annyira szorosan dugja a pofiját...
de azért 3 óra soknak tűnik a hidegben...

lovászkata
nekünk is van egy ilyen bodynk (macis nyuszis kabát)bizti ez egy sorozat...édesek amikor ilyen meredten néznek és koncentrálnak :D

pancsi
nagyon édes a nagytesó ahogy büszkén babázik
mi ma kaptuk meg 10kor az oltást majd jelentek!eddig nincs vész de lekopogom...van betárazva lázcsillapító kúp amit receptre írt a doki ha kéne(amidazofen)...meg vettem nurofen szirupot előre mert még nem vagyunk 3 hósak de már csak napok kérdése és azt mondta a védőnő hogy nurofen kötelező felszerelés fájdalom láz bármikor jöhet :roll:

eper
de jó kis rugi...ritkán látok mást mint patentost...meg a macis takaró is jó....most amiket vettem azok egyszínűek és nem biztos hogy a gyereké lesz :oops: pedig azzal a céllal vettem hogy majd feldarabolom mert 120x180as sárga,kék,rózsaszín...de a gyereknek már van egy csomó....majd kigondolom

cicus
nekem a doki azt mondta hogy szerinte az emlékeztető oltások sokkal több panaszt okoznak mint az első...én ebben reménykedek de látod veletek ez nem így volt
jaj de örülök hogy egy kis jókedvet okoztam :D ez a cumi az uncsitesómé volt és elhagyta és a kerítésre lett rakva hogy majd bevigyék de a kutya úgy döntött hogy magáévá teszi :P sajnálom a doki ügyet felháborító!ma már voltatok?én másik orvost választanék ha ma se fogadna!nem fenyegetőznék kár vele bajlódni csak vinném a kártyánkat egy hatékonyabbhoz....
ma én is mikor voltam a dokinál az oltás miatt furcsa volt hogy a refluxot panaszoltamés írt egy tápszert annak ellenére hogy mondtam hogy anyatejes...míg kiment receptet nyomtatni felhívtam a védőnőt és megkérdeztem mi annak a neve amit ajánlott...és mikor mondtam a dokinak akkor azt mondta hogy :"nutritont kérnek akkor írok.." ez azért nem annyira tetszik hogy semmit nem tud magától és nekem kell kideríteni mit kell iratni vele....végülis nem én vagyok az orvos és ha most nem mondja a védőnő akkor tovább kinlódunk a bukással meg a savas liftezéssel...én a gyermekgyógyászathoz nem nagyon konyítok épp ezért olyan orvosra lenne szükségem aki megmondja mikor mi kell és nem olyan aki azt ír amit én rendelek...szóval elgondolkodok ezen is majd még....

orsolymors
igen tényleg van rá esély hogy vizsgálatok mellett is előforduljon...azért milyen szerencse hogy nem közülünk valakinél!!! 2 hós státusz és 6 kilóóóó :shock: mi meg 3 hósan nem vagyunk 4,5...hiába picik vagyunk...

bei
az nem baj ha nyög hiszem erölködik ahogy tornázik...azt olvastam hogy ez teljesen normális hisz mi is nyögünk ha nehéz tornát csinálunk...

cedis
borzasztó...én nem is fogom vinni a gyereket forgalmas helyre plázába meg pláne nem...most megy a hiradó és bemondták hogy egy 2 éves gyerek halt meg influenzába....nem kell a gyerekemnek a sok retek társasága...egy kezemen meg tudom számolni hány ember kezében volt és elég is! ismerősök és utca szomszédok csak nézik nem tapizzák....

Kép
menion
Budapest

na még mesélek kicsit magunkról...
tegnap nagyon sírós napunk volt...egész nap rajtam lógott a gyerek...alig aludt délelött is de akkor még nem volt nyűgös...aztán 4-re kellett volna menni a tejért és addigra kieresztette a hangját ezért nem hagyhattam itthon mint előző nap...10 percig tart az út autóval ennyi időre itt mertem hagyni a kiságyban :oops:
na de gyerekkel nem 10 perc :roll: mire felöltöztettem meg kivittem és a kocsit is kiástam a hóból addigra eltelt az idő...aztán mentünk a diegoba ahogy már írtam aztán haza...na de onnantól aztán kész...kicsinálódtam....torka szakadtából ordított hatalmas könnyekkel...amikor felvettem akkor azonnal csönd lett...mintha rirántottam volna belőle az elemeket :shock: és ez így ment végig 5 órán át :( és megpróbálkoztam a "hagyom sírni"dologgal is mert le kellett mennem kutyákat etetni de arra jöttem föl hogy semmi változás....feladtam...kifáradtam...
ha megvettek érte akkor is vállalom hogy begyógyszereztem a gyereket :oops: tettem a tejbe 3db csepp fenistilt...azt 22kor megitta és kidőlt...de úgy kidőlt hogy reggel 6kor ébredt fel :shock:

tudjátok sokáig vívódtam hogy adjak-ne adjak gyógyszert neki...de azzal próbálom magyarázni a dolgot hogy neki se volt jó hogy így szenvedett...
3 csepp fenistil meg talán nem egy óriási dózis :oops:

ma meg elmentem a tesómékat elvinni és ki se értem a kocsihoz hallottam hogy ordít :( Laci volt vele azt mondta a kaja se vígasztalta meg cumival a szájában is sírt és a felét kiköpte...de aztán a kezében mászkálva elaludt...ez volt 4kor...azóta is alszik...
aztán meglátjuk az oltások csinálnak-e valamit...

Kép
menion
Budapest

félek hogy ez lesz ha le akarom rakni...tegnap se tudtam még felnyalni se a fenti szintet hogy nagyobb takarításról már ne is beszéljek...
majd a levegőztetéssel megint próbálkozom bár már csináltam azt is és kint is ordított...azt meg nem hagyhatom mert megfázik a torka...
szóval egyértelműem kézhez szokott és nincs baja csak azt akarja hogy ölben legyen...
úgy néz ki 2-3nap elég volt arra hogy rájöjjön milyen jó kézben :shock:

Kép
menion
Budapest

menion ha próbálkozol akkor vissza is szokik, Csani is rengeteget volt kézbe a hasfájósság miatt, de 3 hónapos mikor elmúlt akkor a hasfájás is elmúlt és szépen visszaszoktattuk hogy nem csak kézben lehet lenni. (aztán nemsokára kezdődött a fogzás :oops: :oops: ) de túléltük... és szépen alszik a kiságyában, a fenistik csepp miatt meg ne legyen lelki furdid, legalább pihentetek mindannyian kicsit.
jól értetem otthon hagytad míg elmentél a tejért? Bátor vagy! Én a lépcsőház aljába nem merek lemenni zsemléért nélküle/ük. Lehet én vagyok a túl parás, de ilyenkor még 1 perc is sok. :( (nekem mindig az ominózus 20 másodperc jut eszembe)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Újra itt!
Menion nekünk is ilyen napunk volt tegnap, csak nekem kézben sem nyugodott meg, semmi sem használt, vörösre ordítozta magát, végül hideg vizes textilpelussal töröltem át az arcát :shock: , majd nagy nehezen megnyugodott. Komoly hiszti volt, dobálta magát, ellökte a kezem, stb...nagyon megviselt, hogy nem tudtam megnyugtatni. :oops: Ezt a mai meleget érezte? Hát a meterológia sem találta el a mai időt, szinte melegünk volt ma séta közben, úgy sütött a nap.
Egyébként nálunk is még van éjjeli evés, úgy éjfél, 4 és 6-7 között is. Viszont gyakran kéri a 150-et, amit kicsit sokallok, a súlyához mért napi adagot is bőven túllépi :shock: .
6 hetes Uh kontrollon is voltunk, szerencsére minden OK, csak mérhetetlenül kiakadtam, hogy a röntgen mellett várakoztunk az Uh-ra, ahol idős betegek ecsetelték a várakozás alatt, hogy azért küldték őket mellkas röntgenre, mert szövődményes a megfázásuk, hát köszönöm, hogy így oldják meg, hogy a felnőtt röntgen mellett van közvetlen a csecsemő uh egy légtérben :twisted: amiért ráadásul még fizettünk is, mert Tb-re tavasszal adtak volna időpontot!!! :twisted:
Úgyhogy én most nem a TBC-től, hanem attól félek, nem szedett-e össze valamit, bár párom munkahelyén is sok a beteg, ő is hazahozhatja sajnos, úgy tudom az oltottak igaz nem fertőznek, de hordozva átadhatják más vírusát, nem?? :roll: :shock:

Lányok, ti mivel kötitek le a picit, ha sokat van fenn nappal? A játékok még nem érdeklik, és mondókával énekkel, beszéddel nem tudom folyamatosan órákig lekötni :oops: tanácstalan vagyok néha mit csináljak, mert magában 5-10 perceket van el, egyébként nyügizik :?

Jó éjt mindenkinek!!

Kép
brumika
Budapest

ma este végre kioperáltam magamból a fonalat...a wc-n ülve jobban odafértem a csipesszel és kihúztam egy 6-8cm madzagot...aztán akartam vinni Lacinak dicsekedni erre mikor húztam fel a bugyimat elejtettem és azóta se találom :shock: hogy tünhet el egy ekkora fonal egy méter x méteres helyen????
na persze Laci rögtön mondta hogy biztos nem húztam ki csak képzelődtem...meg biztos visszapattant a hasamba... :twisted:
olyan mérges vagyok mert meg akartam tartani és betenni a könyvbe emlékül ha már így "megtarthattam"és kiforgattam a bugyimat pólómat is de sehol nincs...
remélem leapad a gyulladás...már napok óta nagyon fájt és váladékozott...lámpáztam és az is előhozta szerintem....
gondoltam ha nem múlik tényleg menni kell felnyitni...na remélem mostmár nem fog kelleni...

a kismanóm belázasodott az oltásra...este már tiszta forró volt a kis feje...a fürdésnél is sokkal jobban reszketett a kicsi szája olyan édes volt bár elötte jól kiszúrt megint velem és mindent lepisilt megint még a tiszta tele csomag pelenkákba is jutott ...aztán bevágott 120mili kaját azzal a sűrítővel!(most 100hoz 1kanállal tettem)így lesz a jó asszem....kúpot feldugtam és nem feleztem mert így is picike volt...most azóta is nagyon alszik...ki van ütve szegényke...

Kép
menion
Budapest

bogi
igen lehet de nem cibálhatom mindig mikor dolgom van...neki megvan a ritmusa és ha én abba össze vissza belekeverek akkor az egész borul...és ezért hagytam itt mert épp akkor aludt el jó mélyen...ami mostanában elég nehéz ügylet nálunk....de próbálkozok...ma is 1x sikerült a kiságyban elaltatnom úgy hogy odaültem mellé és simiztem meg dúdoltam....
a tej miatt meg hát muszáj menni...és nem várhatom hogy egész nap haptákban álljanak miattam..örülök hogy így is ennyit bajlódik az egésszel!nagyon nagy dolog!úgyhogy persze halál feszkóban de itthon hagytam...vittem a bébiőrt hogy amíg kimegyek és vételi távolságban vagyok addig is halljam...szóval pár perc volt....siettem nagyon :oops: asszem a 20 mp-et akkor se tudnám tartani ha kint a kertben volnék és onnan kéne felrohannom...hát nem vagyok egy sprinter...

brumika
hát reméljük nem köpték be a betegek...én adok neki cebiont...most preventíve...ártani nem árthatok vele...a tejben is van vitamin mert a tejadónk bőszen szedi de gondolom a tárolással sok lebomlig belőle úgyhogy én még rápótolok....
150 az nagyon sok...nekünk a 120 eddig a határeset...ha 100at eszik az bent marad de 120nál rendszerint bukni szokott...na de most ezzel a sűrítő csodaszerrel tán ez is megoldódik :D de mi is többet szoktunk enni mint a napi adag...de arra figyelek hogy ne legyen nagy eltérés!(150ml x tskg)
ez engem is érdekel hogy mivel lehetne lekötni...a forgó egy percig se érdekli...igazából csak az emberek érdeklik és a zörgő csomagoló celofán ...de az is csak pár percig....

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Jézus miket meséltek lányok! :shock:
Sajna most nem tudok mindenre reagálni, bocsi!

Menion sajnálom a lázat, szegényke! :(

Hasfájás:Ne is mondjátok!annyira kínlódunk vele, nem múlik még, szerintem is ez eltert még 3 hós korig. :?
Nekem délután, este nagyon görcsölt Balázs, meg most reggel csak karban volt el, ha leraktam egyből sírt!szerencsére éjjel aludtunk, bár még mindíg 3 óránként ébred éjjel.
adom neki az Espumisant, és a magnéziumot is.a Gripe Watert most szüneteltetjük kicsit.
Igazából semmi se hat rendesen. :(

Aludni se alszik jól.Úgy érzem ő nem fogja átaludni az éjszakát 4 hós korára mint Norbi Norbinál a 2. hónapban már költöztem vissza apa mellé, mert csak egyszer, éjjel 1-kor evett aztán 5-ig aludtunk. :) visszagondolva tök jó gyerek volt.
Most még jó ideig a kisszobába fogok dekkolni az tuti.
Napközben is percre pontosan 3 óránként kéri az adagját.

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Lovaszkata: Réka is három óránként eszik (vagy sűrűbben), úgyhogy mi is kelünk elég gyakran. Majd gondolok rátok éjszakánként ha szoptatok:)
Remélem a hasfájásotok enyhülni fog.

Én sem merném egyedül hagyni a lakásban a Rékát.

Figyelemlekötés: Járókában mindent nézeget ami zenél vagy világít, vagy felette lóg max: 10-15 percig aztán megunja. Ha ölben van akkor mondókák, énekek bármeddig lekötik. A legjobban pedig azt szereti ha beteszem a Gyermekdalok aranyalbumát, énekelek és táncolunk, imádja! Egyedül Réka sincs nagyon el!

Pancsi: Hány hetes kortól lehet kenguruba tenni a gyereket?

Kép
eper74

Sziasztok!

Megpróbálok írni,remélem sikerül,Zsófi elég nyügi,persze érthető,nagyon beteg. :(
Tegnap nem tudtam jönni,mert csak kora du. jöttünk haza,utána szundikáltunk Zsófival,aztán Apa ment dolgozni és megintcsak a 4 gyerekkel voltam egyedül és hát Zsófi most különösen több törődést igényel!
Szóval: tegnap reggel már 3/4 8-kor telefonáltam is a dokinak,az asszisztens 10:05-re adott időpontot. Elmeséltem neki,h. már tegnap kellett volna és erre ő: miért nem ültünk oda időpont nélkül,legfeljebb ki kellett volna várni a hosszú sort. Hát basszus azért,mert nekem az ottani védőnő kerek-perec azt mondta,h. ne is reménykedjek már aznap,mert tuti nem fogadnak! Mire az asszisztens: nem kell erre a védőnőre hallgatni. Na köszi,mostmár úgyis mind1. Szóval voltunk az orvosnál,kaptunk antibiotikumot és igazából mást nem... Csak amit én is tudok: orrcsepp,orrszívás,lázmérés... és ennyi. Hát nem javult mára se semmit! :cry: De éjjel alszik,sőt így nappal is többet,mint szokott,mert kiüti a gyógyszer + kifárasztja ez a hülye betegség. :( Utána elmentünk a Heim Pálba csípőszűrésre,már január elején kellett volna... :oops: De a lényeg,h. minden rendben van,"szabad,stabil csípők". :) Ennek örülök,legalább ez ok. Csak annyira sajnálom pici babót,mikor alig kap levegőt és hiába az orrszívás is,semmi nem segít. Rossz ez a tehetetlenség! :( :(

Cicóka: ne is mondd! Az influenzától én is baromira félek!!!!!!!! Valaki beoltatta már magát közületek? Mi tavaly mindannyian,idén még nem... :roll: Jók az új képek Barniról,főleg az utolsó tetszik,a beszélgetős,nagyon szép kisfiú!!!!!!!! Ja,nekem pár napos képek voltak fent,de most raktam 18db "újat". Na ez sem új mind,de legalább nem 5 naposak vagyunk rajta. :lol:

Cedis: ne félj,nem lesz semmi baja Kamillának! Azért a részeg bunkó felháborító,én ösztönösen félrelöktem volna,undorító alak! :evil: Szégyellhetné magát az ilyen,na persze ezek elitták már az agyukat,primitív alakok! Na,most jól felhúztam magam ezen. :x
Az oltást én is úgy tudom,h. ilyenkor meg kell ismételni,mindenképp kérdezd meg a dokitokat!!!

Menion: sajnálom a lázat,látom nálatok is kihozta az oltás! :( Jobban van már Anna baba? Nálunk is délutánra jött ki,volt is nyügi rendesen,de éjjelre mintha elfújták volna! Lényeg,h. túlvagytok rajta!
Ja,nekünk is van ilyen macis-nyuszis sorozat,nekünk pulcsi. :) Új egyenruci. :lol:

Lovaszkata: hasfájás :( Küldök sok-sok pozitív energiát és gyógypuszit a pocakra Balázsnak!!!

Brumika: reméljük,nem lesz semmi baj és nem kapott el semmit a babád! Tényleg őrjítő,h. nem rakják külön a felnőtt betegektől a pici babákat!!! :evil: :evil:
Figyelemlekötés: az újszülöttnek minden új-szokták mondani és így is van! Zsófi mindent szeret nézegetni,mindig más helységbe teszem le és akkor minden új. :lol: Így már minden szobában jártunk,fő a változatosság. De nagyszerűen elvan a kis játszószőnyegén és imádja a forgó-zenélőjét is,ami a kiságyán van.

Most megyek,én meg Reginával nem bírok,néha annyira hisztis,h. borzasztó! :evil:

Cicus

Kép
cicus78

Eper már születés után lehet, de én 1 hónapos kora óta teszem csak. Náluk még nagyon fontos a testközelség, ezért vannak jobban el benne. Nálunk nagyon bevállt a pihiszék, na nem órákig, de jól elvan benne. De úgy hogy néha odamegyek és beszélek neki. És ő ezt tudja hogy nem hagytam magára, mert ő sem lenne el benne ha ott hagyom. De jó akkor is amikor Laut inditom suliba. Meg kell tanulnia hogy vannak időpontok amikor nem ő az első:)

Nagyon jó a járokátok én is ilyet vettem, ma hozza el a Laci. Csak nincs hozzá betét azt majd varrok bele.

Fejés: irtátok hogy nem fejetek. Én nekem erről a témárok az a véleményem, nem minenkinél igaz, de az esetek nagy részében ha nem fejsz elapad a tejed!! Én fejek minden szopi után, nem több az egész művelet mint 5-10 perc. Jó nekem nagyon sok van, és bele is betegednék ha nem fejném le. Szopi után tudok még 100-150ml fejni.

Nem megyünk sz6erdán szurira mert csütörtökön megyünk csipőszürésre, és hát állítólag bezavar ha fáj neki a helye. Szóval elheteljük.
Nem írtak nekünk egybők lázkúpot, de most szóltam a védőnőnek irasson fel, legyen itthon. Inkább dobjam ki lejártan mint hogy ne legyen mihez nyulni ha kell.

Kép
Kép
pancsi76

Ja és ma tornázni megyek este 5-re. Juhéééé!!! :lol:

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi: Ez szuper, hétfőn kapom meg a kengurut, akkor már használhatom is:)
Szopi után 100-120 ml marad??? egy mellben vagy a kettőben? Kettőből szoptatsz egy evésre?

A járókát nagyon szeretjük, olyan mint egy kis játszótér és nappal nem tudnám hova letenni Rékát ha nem lenne.

Kép
eper74

Eper!
Én kenguruba akkor tenném csak ha tartja már a fejét!Illetve ha van hozzá kifejezetten újszülött szűkítő!!!Szóval ez kenguru függő is!!!

Fejés:szerintem nem kell minden kaja után fejni!Lényegében akiket ismerek és több mint 1 évig szoptattak,egyik se fejt a kaják után :shock: na meg nem is a fejés.De mindent kifőzni,felesleges tejet eltenni stb.Az sok.Meg én szeretném ha beállna a kereslet kínálat.eddig sikerült,remélem ezután is!De nekem is fejni kell ha durrannak a cicik,de ez nem minden kaja után van így,csak éjjel ,mert akkor nem igen kel már!

Én se merem egyedül hagyni a gyerkőket,még a kukával is csak akkor szaladok le ha muszáj és alszik mindenki.De akkor is csak lépcsőn,nehogy akkor szoruljak a liftbe :lol: :lol: Na nem mintha bári is beszorult volna:)))

Nálunk nincs gond ,nincs unatkozás.Ha fenn van és nézelődik akkor azt lesi h mit csinál Iza:)))

Hasfájósoknak kitartást!Sokszor szoptatóknak is.Betegeknek meg jobbulást!!

Én is tettem képet a gmailre!

Mi ma tescoban voltunk.Mesekönyvek 20%akcióban vannak.Vettem 3at,de tudtam volna még vásárolni!

Nekünk is kéne csípőszűrésre menni,de a havazás miatt nem tudtam elszaladni.Igaz itt van 2 saroknyira...

annus11

Sziasztok

Menion Kincső is mindig bukik vissza az a ritka ha nem :wink: de azt mondták hogy nem baj az :roll:

Cicus én még várandósan beadattam :wink: Kingának is be kéne adatni.én is félek nagyon.sajnálom Zsófit sajnos Kincső is taknyol :cry: Mijen orrcseppet használsz :?:

Cedis biztos nem lesz Kamillának semmi baja de azért borzasztó :x én is utálom az ijet :evil:

Fejés én nem fejek 2 fejő van kaptam az egyiket de szarok nagyon nehéz velük csak ha mennünk kell valahova akkor fejem le :wink:

Eper szerintem is akkor ha tartja a fejét :wink:

Brumika remélem ti sem kaptok el semmit :wink:

t katinka

Sziasztok!

Brumika: az én Barnim se nagyon volt el egyedül. Most ez a pihiszék bejött, de ez sem csodafegyver. Már 2szer el is aludt benne. Úgy ahogyan Pancsi írta én is mindig odamegyek hozzá és beszélek. De pl szereti nézni, ahogyan vasalok vagy teregetek. Ha megunja, akkor jön Cicus technikája átteszem egy másik helyiségbe. Jön velem zuhanyozni székestül, vagy beteszem a kiságyba a játékaival.
Ez a rendelős sztori! Mondjuk mikor mi voltunk a 4 hetes kardiológia kontrollon akkor a gyerekosztály fül- orr- gégészeti rendelőjében volt a rendelés, egyszerre a beteg gyerekekkel voltunk benn vizsgálaton. Miközben EKG-t csináltak Barniról, a másik sarokban egy gyerek orrát szívták. Szóval k..vára nem figyel erre oda senki! :evil: :evil:

Lovászkata: sajnálom a hasfájást, Barninak is van még néha, de már nem üvölt órákat inkább csak tekereg, gyakran evés közben, jól megrángatja olyankor a cicimet.

Pancsi: hát amikor én fejtem akkor se tudtam 40-50mlnél többet fejni a 2 mellemből, mostanra meg Barni mindent kiszipákol, legalábbis olyankor kiköpi és nem kell neki már. Nyilván ha sok tejem lenne fejnék én, haj nagyon boldogan.

Cicus: jobbulást a kis Zsófinak és köszi a dicsiket. Megyek megnézem a fotókat, bár az iwiwen követem mindig! Én beoltattam magam kb 3 hete, az uram meg még novemberben. Tavaly is felvettük mindketten, mondjuk előtte sosem. De én már utoljára egyetemistaként voltam influenzás, féltem hogy lassan esedékes lesz egy, és tavaly meg a sogórnőm volt terhes, tehát rá vigyáztunk.

Menion: remélem már jobban a kis mókus! mi kedden megyünk oltásra, be is vagyok rezelve rendesen.

Annus: ez a csípőszűrés annyira izgat engem is, de bennünket nem küldtek. A múltkor felhívtam a védőnőt és megkérdeztem, hogy most akkor mi van? Azt mondta, ha a dokinéni nem küldött akkor nem kell :?: :!: Pedig a kórházi zárójelentésbe benne van, hogy korai szűrés javasolt. Erre ugyan azt mondta mikor először jött, hogy azért, mert ez a protokoll faros babánál. Na majd kedden rákérdezek.

Úgy tűnik van újra napirendünk, nagyon sokat javult a helyzet, már a múlt héten is, de amióta rájöttem a pólyázásra azóta szuper. Este 7-8 között már alszik, evés után csak simán beteszem az ágyba éjjeli fénynél, puszi, simi és kijövök. Tegnap mire kijöttem már aludt is. Aztán kell 1-2 között, majd 4-5 körül. Ilyenkor már éberebb, kicsit tovább tart visszatenni, de még alszik kb fél 8-ig. Délelőtt aztán csak kicsit alszik félórát vagy 40 percet. 11 és dél között indulunk sétálni, mire beteszem a babakocsiba már alszik is. És ekkor jön egy kb 4-4,5 órás alvás, utána kaja, játék és du 5 körül szunyókál megint 40-50 percet, aztán meg már fürdés.
Szóval alakulunk. Csak az éjjeli kelésektől még mindig zombi vagyok, mert nem tudok visszaaludni. Mind1 legalább a nappaljaink is jók, aztán egyszer hátha ő is....

cicóka

Ja, utánanéztem a pólyázásnak. Bizonyos Moro reflex miatt - amikor a kis kezüket felemelik álmukban szétnyitott ujjakkal - azt hiszik, hogy ilyenkor leesnek valahonnan és ebbe sok baba felébred és megijed. Ezért ha a kis kezük le van fogva könnyebb nekik. úgy tűnik az én fiam ilyen, amióta keze alváshoz lefogva alszik mint a tej, és mi is :lol: :lol:

cicóka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?