A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Bébiétel készítés sütőtökből
A bébiétel készítés nagyon egyszerű feladat, ezért bátran javaslom mindenkinek. Leírom, hogy én hogyan csináltam. A vásárolt tököt alaposan megmostam, megszabadítottam a magjaitól. (Azokat is alaposan megmostam, megszárítottam és kicsi papírtasakban hazaviszem a szüleimnek, hogy ültessék el, mert ősszel sok-sok éhes száj fogja várni a sütőtök utánpótlást.) Az alaposan megmosott tököt kb. 2 cm-es csíkokra szeleteltem, tűzálló edénybe tettem és 180 fokos sütőben puhára sütöttem. A sült tököket megszabadítottam a héjuktól, majd egy nagy lábosba tettem az egészet, kevés vízzel összeturmixoltam, és folyamatos kevergetés mellett felforraltam az egészet. Ezek után pici befőttes üvegekbe töltöttem forrón, színültig, hogy semmi levegő ne érje a tetejét, majd a lapkát szorosan rácsavartam. Törlőkendőkbe csavartam, és így hagytam kihűlni kb. egy nap alatt.

Azért sütöttem meg főzés előtt, mert a tökből kicsit kisült, kifolyt cukros töklé picit megkaramellizálódott, és így és teljesen más íze lett, mintha csak simán főztem és turmixoltam volna.

http://picibaba.hu/konyhaban/bebietelek/sutotok-befozve

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Barbcsi, bocs, hogy beleszólok, tudom, fogjam be, gyerekem sincs, de talán elfogadsz egy jótanácsot, és megérted, miért nem nézik páran jó szemmel az írásaidat:
Az egy dolog, hogy fiatal vagy és elsőgyerekes, attól még a világon senki nem néz butának, stb. De idejössz egy héten egyszer, és már bocs, de írsz X sort, és minden sorodból az jön le, hogy ez így a jó, és PUNKTUM! Nekem kicsit agresszív ez a stílus, bocs, most meg én voltam őszinte.

Kép
xtina75

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi micsoda hálózsák és jóllakott picilány!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Az első hsz-ben próbáltam segíteni pl. az autósülésben, cékla, sütőtök készítésében, én is megfogalmaztam a véleményem a bébiételekről. A másik felét eredetileg nem is akartam beletenni, a szopisat is inkább le akartam nyelni magamban, de úgy éreztem, én is megoszthatom, sőt magunkról nem is akartam írni, de aztán mégis megírtam, hátha valakit érdekel, velünk mi van... Miért nem jöttem...

Azt nem értem, miért kell estére tejpéppel etetni a babát, abban reménykedve, hogy ettől majd jól átalussza az éjszakát, hiszen éjszaka nem csak az éhség keltheti fel. Nem azt mondtam, hogy semmit ne adj enni neki, csak ne ettől várd a megoldást, hogy majd jobb lesz, és nem kel fel éjjel, ahnem majd csak reggel,ettől is ugyanúgy lehet éhes éjjel!!! És ha felébred éjszaka, holott tejpéppel etetted este, akkor talán az is lehet, hogy nem éhes, hanem más miatt kelt fel. Szerintem ha szopi előtt kínálod meg mással, és abból jóízűen sokat eszik, tuti nem kér utána tejcit, így a melled nem kap ingert, törvényszerű, hogy kevesebbet fog termelni. De ezzel nem azt mondom, hogy az akkora baj, ez csak tény, hogy ettől van és kész, és ez így lesz, így fog elválasztódni a baba, így áll át lassan az anyatejről a rendes kajára, én csak a tempóval nem értettem egyet, hogy miért kell ilyen gyorsan kiváltani a szopikat.

No látod, itt lettem félreértve. Remélem így már érthetőbb leszek.

Látod, Tündi is adott tejpépet éjjelre, egyik éjjel aludt is Zoé, másik éjjel mégis felébredt :arrow: tehát nem az éhség volt az oka az éjszaka át nem alvásának, valószínű.

Béiételre visszatérve: amit nem tudok főzni, mert ilyen kis adagban felesleges megvenni (pl. lazac, marha), vagy ha nem lesz időm/kedvem főzni, azt meg fogom venni bébiételben, csak viccesen megjegyeztem, hogy nem belőlem fognak meggazdagodni. :wink:

Első felindulásból írtam, hogy nem jövök, tudom, hogy nem ez a megoldás. Csak örülnék, ha elmondhatnám és elfogadható lenne az én véleményem is.

Kép

Kép
barbcsi

Kép

Nem hálózsák, szuper csajos rugi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

És még valami: Úgy gondolom, én nem csak magunkról szoktam írni, hanem megpróbálok mindenkihez hozzászólni, ahogy az a második hsz-ben is látható volt pl.! Vagy nem így látjátok?

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi
DE... az éhség miatt is kelhet éjszaka... és akkor tényleg a tejnél masszívabb kaja lehet a megoldás!

Én kénytelen vagyok a kajákkal szopi előtt bepróbálkozni... így se mindig sikerül... Ha szopi után adnám, akkor főleg nem enne Chloe...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="barbcsi"] írta:barbcsis még valami: Úgy gondolom, én nem csak magunkról szoktam írni, hanem megpróbálok mindenkihez hozzászólni, ahogy az a második hsz-ben is látható volt pl.! Vagy nem így látjátok?

dehogynem.Csak az első hsz-ről írtam amit...

Még egy pár mondat és befejeztem: tudtommal itt még senki nem váltott ki szopit szilárd kajára...ahol az van,ott nem szopizott hanem tápszeres volt a baba.
Tomi cici előtt kap ezt-azt,és mindennek ellenére csak úgy repül a cicire mindig,nagy cicista ő is ahogy Ircsi mondaná :) Azért előtte adom,mert a védőnő így javasolta.

Na mentem télleg. 8)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

[quote="lombikbaba"][ írta:lombikbabaimg]http://3.bp.blogspot.com/_xFJlk2B1dsI/TSA17X2UaHI/AAAAAAAABH0/68jwurNw3o0/s1600/xxxx001+%25288%2529.jpg[/img]

Nem hálózsák, szuper csajos rugi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

bocsánat :) hálózsáknak is szuper lenne,naon csini.

evilany

Én a magam részéről itt abból tanulok, hogy mindenki leírja a véleményét, a tapasztalatait. Nem akarok semmilyen elvet követni, előre kitalálni, hogy csak anyatej, de mindent meg fogok tenni, hogy tudjak szoptatni. Csak mégegyszer: Barbcsi, a várandósságod alatt egy csuda kedves, szeretetteljes lányt ismertünk meg, de megmondom őszintén, nekem ez a stílus, ahogy lejön, nem jön be. Holott, lehet, én értelek félre, és tök másképp szólna, ha szemtől szembe mondanád, de nekem ez az érzésem, hogy nem ismered el mások eltérő véleményét, és amikor olvasom, így érzek, és nem tehetek róla.

Kép
xtina75

Ircsi
adtam neki Nurofen szuszpenziót (most), ezt is majdnem "visszaadta". :)
Kiváncsi leszek, remélem segít neki.

Amit bemásoltál, az így eltehető? Mert akkor gyártok pár üveggel, amíg van sütőtök.

Tünde
Jó korizást! Én is vágyok már korizásra.....

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Sziasztok!

Hejj mi van itt, kérem! :shock: :lol:

Nyilván mindenki rájtt már, hogy senki nem rossz anya és senki nem mondott itt senkire ilyet.
Azzal is tisztában van szerintem mindenki, hogy meg kell találni azt a bizonyos "arany középutat". MIndenben.

Barbcsi ne sértődj meg légyszíves, itt senki nem bántani akarja a másikat. Te úgy csinálod ahogy Te látod jónak. DE. Pontosan amit Évi is említett az apróbetűs részben (alig bírtam kibogarászni, először át is ugrottam, úgyhogy legyél szíves a vénekre is gondolni - magam nevében beszélek - és nagyobb betűvel írni :lol: -köszönöm), hogy nem érted miért kell tejpépet adni a ygereknek este, stb.....Mert lehet, hogy a Te Bencédnek anyahiánya van éjjel, más gyereke meg éhes.
Egyébként tapasztalatból mondom (bi-bi-bíííí nekem már van ilyen is :P 8) :lol: :lol: :lol: ) Bencécél anno ez vált be, hogy este "sűrűbb" kaját kapott ( a sokszor emlegetett banános krumplit).

Szoptatás az a véleményem (saját, egyéni) hogy kissé túl van ez misztifikálva. Én a világnak szaladok attól, hogy ez egy csodálatos, stb dolog. Persze, biztosan van akinek az. Mondjuk 10-ből2-nek. Nekem nem volt az és nem kínlódtam (barátnőd is mennyit szenvedett :roll: ) Viszont a gyerekem egy kiegyensúlyozott, mosolygós baba és én sem feszülten közelítettem meg a kajaidőt. Tudom, hogy nem bántásból írtad, nem is tudnál ezzel megbántani, sem Te sem más. :wink:
Osztom a véleményed azügyben, hogy minden kismama mellé az első pillanatban kellene egy szoptatási tanácsadó. Biztosan többen gonolnák, hogy ez valami fantasztikus dolog.

És akkor még valami a szoptatásról: lehet érte megkövezni, de a hajam égnek áll amikor egy baba 2-3 éves koráig szopik.
MIkor Bence megszületett akkor eldöntöttem: egy éves koráig szopizik, ha kitart addig (nem tartott, de ez más kérdés).
Nekem ne mondja senki, hogy az anyatej olyan fontos tápanyagokat tartalmaz egy éves koron túl..... :roll:
Már fél éves korban sem tartalmaz minden tápanyagot ami a babának kell. Ez az én szerény véleményem, senkit nem megbántani akarok vele és úgyis mindenki addig szoptat ameddig akar....

Azt meg nagyon sajnálom, ha azt gondolják rólad, hogy tapasztalatlan, butus anyuka vagy (bár szerintem nem gondolja ezt rólad senki, csak Te érzed úgy), mert nem vagy az. Tapasztalatlan vagy, de mindenki így kezdte. És hidd el, hiába van már egy nagyobb gyerekem, bizony van olyan kérdés amit vagy a védőnőnek vagy a barátnőmnek teszek fel......mert minden gyerek más.

UFF...szóltam.....

Évi ezek a képek nagyon tetszenek!

Szamóca: földrengés: :shock: nem csodálom ha nagyon megijedtél. Remélehtőleg több nem lesz.

Csilla jó síelést nektek. Hová mentek?

Tünde: autósülés: :twisted:

Clari sajnálom a rossz éjszakát.

Autósülés: igaza van Tündének, hogy ami a boltban úgy áll, az az autóban nem. Tapasztalat :wink:

Tiva szép pasi! És tipikus pasi ahogy ott ül :lol: Anyukájának meg jobbulást! Fokhagyma: brrrrr :D

királylány

Én a "szopit" váltottam ki a rendes kajával. Egy, mert nem volt már elég a tej, kettő Áronnak nem jött be az előbb szilárd kaja-utána tejcsi.

királylány

Napsi! Köszi, az már jó, ha legalább egy ember érti, hogy nem veszekedni jövök! Na ugye, hogy ugye érthető vagyok? :roll:

Tina! Sosem mondanék ilyet, hogy fogd be! Ez most kicsit rosszul esett, amit írtál nekem, mert én pl. téged nagyon szeretlek. :cry: :cry: Nem agresszív vagyok, hanem ilyenkor kicsit mérges leszek, hogy írásban nem úgy jönnek át a gondolataim, ahogyan szerettem volna. :cry: :cry: És csak megbántok, holott nem az a célom. :( :( Csak tanácsot adni, megosztani a saját tapasztalatom. És most megkérnélek valamire, hogy segíts nekem: hogyan mondjam el úgy az én tapasztalataimat, véleményemet, hogy ne ez jöjjön át belőle, hogy így jó és punktum? Mert úgy érzem, úgy fogalmazok, ahogy sokan mások is közülünk, mégsem úgy "sül el". És engem ez nagyon bánt, mert én nagyon szeretlek titeket lányok, és tényleg én is tanulok a ti tanácsaitokból, és én is csak segíteni szeretnék.

Napsi, Évi, Ircsi, Tündi, Szilvi, Clárika, Dia, Szilvás, Bekri, Melisch, Csillag, Bévi, Claire, Brik, oody, Vanilla, SZamoca, Limo, Sucer, Bols ti is segítsetek nekem, légyszi! Teljesen őszintén kérem a segítségeteket, és nagyon bánom, amit eddig írtam!!!

Sajnálom, hogy csak heti 1x tudok jönni, igyekszem többet jönni! :( :cry: De most tényleg olyan sok minden összejött, hogy jobbnak láttam nem írni. :arrow: Ki kell iratkoznom az egyetemről, mert senki nem mondta, hogy ha azért írtam a méltányossági kérelmem, mert szülés miatt szeretnék utólag félévet passziválni, akkor nem egyértelmű, hogy több, mint 2 fél év passziválása "jár" nekem, de ezt is bele kellett volna írni, és mivel lejárt a 2 félévem, kérelmet nem tudok írni, visszamenni nem tudok (több órás gyakorlatokat, laborokat ekkora baba mellett nem lehet végigcsinálni!), így ki kell iratkoznom. De így visszamenni csak 2 év múlva tudok, (mivel most ősszel még nem, szintén az előbbi okok miatt nem megyek) az meg rengeteg idő, így ki kel találnom, addig mit kezdek magammal, így már rengeteg idő kiesése, amíg én nem végzem és szállok be a Tomi mellé a családi kasszába.
Elegem van abból, hogy nem tartják tiszteletben a kéréseim a családtagjaim Bencével kapcsolatban (úgy, ahogy Bekrinél is például), és mintha mindig azt sugároznák velem, mennyire rossz anya vagyok, úgyhogy most nagyon összejött minden, és az írásomban ez is lehet benne volt akarva akaratlanul.

Mindenkitől még egyszer bocsánatot kérek, nem megbántani akartam!!! Sajnálom! És kérlek, segítsetek!

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi nem vagy rossz anya! CSAK. Az a baj, hogy ugye anyóséknál laktok és még mindig gyerekként kezelnek. Nekem legalábbis ez jön le.
Nem azzal van baj, amit írsz, hanem a stílussal. Félre ne érts. Annyira figyelsz arra, hogyan fogalmazol, hogy már-már merev az írásod. Olyan, mintha "tankönyvből" másolnád és egy kicsit kioktató. Illetve így jön le.
Sajnálom az egyetemi témát. Semmi nem emgy simán a kisembernek....

Most akkor szúúúúú-száááááá..... :lol:

Blogodat nem kellene frissíteni? :wink:

királylány

Hat ez nem semmi, mennyit irtok, azt nem tudom elolvasni,amit egy nap alatt irtok, nemhogy meg reagalni... :D :D
Autosules nalunk is aktualis, a mostani meg meretben ephogy jo lenne, de Boti nem szereti. Mondjuk ami otthon volt, kolcsonbe kaptuk azt se szerette. Szoval nem tudom, amit Barbcsi te belinkeltel az nagyon tetszik, de hiaba kerestem, itt nem lehet kapni.
Nekem december elejen begyulladt a a bal mellem, nem kellett Botinak a tejci,pedig probalkoztam,nehany nap utan magatol lecsokkent a tejmennyiseg. A masikba viszont ugyanugy termelodott, de az mar nem volt eleg haspok Babucimnak, volt otthon tapszer, kapott azt kiegeszitesnek. Utana elkezdtuk a gyumolcsot, de pl a reszelt almatol fajt a pocija, amit megveszek uvegben attol nem. A repa atmegy rajta es egy az egyben benne van a pelusban. :? en azt annak vettem hogy meg korai. Sutotok,krumpli,edeskrumpli bevalt. Otthon volt bio,a kertbol, itt marad az uveges, az a biztos. Mar regota gondolkozom hogy tudnak a szupermarketek ugyanolyan tokeletesen egyforma meretu es formaju repakat arulni... nekunk a kertben soha nem ilyen... :shock: :shock:
En szepen lassan ismertettem meg az izeket, van aki szerint tul lassan, de en igy latom jonak. Anyum mondta a haztartasi kekszet, mert anno ok azt adtak, vettem is egy csomaggal, elolvastam mi van benne, haaat, nem gyozott meg, kihoztam a bekesseg kedveert, de keksztekercs lesz belole, nem bebikaja. :wink:

Bocsi hogy eddig csak magunkrol irtam, majd meg potolom.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Ja, és Clárika! Mi is döntve tesszük be a hordozót a kocsiba, úgy tudom, az autósülést is lehet úgy! Jó kérdés, hogy el lehet-e így tenni a sütőtököt.

Ircsi! Én csak azt mondtam, ne a tejpéptől várjuk az éjszaka átalvását! Ettől is lehet még éhes éjszaka. Főleg, ha egy nagyon jóétkű babáról van szó. :wink: Az meg ha Chloe csak tejcit akar, és néha eszik csak szilárdat, szerintem nem gond! :wink: Nem kell erőltetni, majd megérik rá, és le se lehet róla állítani! :wink: Szerintem az sem jó, ha erőltetve van, így lesznek a rosszevő gyerekek (pl. én ksikoromban :oops: ) Ahogy szoktad mondani: nem hinném, hogy még az esküvőjén is szopizni akar!

Megyek, mert Bence mászni akar a földön, és kezd begurulni, hogy annyira nem sikerül. :)[/b]

Kép

Kép
barbcsi

Szilvi
Nekem is van hasonló "csodaszerem".
Én mézzel szoktam keverni a fokhagyma szeleteket, s reggel meg este bekapok belőle egy teáskanállal. (furi egyveleg)
2 nap és vége mindennek :)
Jók ezek a praktikák :wink:
Mondjuk én imádom a fokhagymát!

Tina
Felesleges is mindent előre kitalálni, hisz hiába tervezed el, ha a gyerek nem úgy gondolja :)
És akkor legalább nincs csalódás, ha mégse úgy van :)
Volt is egy cikk a napokban itt a kezdőoldalon :D
Már olyan kiváncsi vagyok a kisbabádra!

Én is elterveztem:
- nem adok cumit (már az első héten dugtam a szájába :lol: , az más kérdés h nem kellett neki)
- fél éves koráig csak szoptatok, meg se szagol majd mást (dehogynem, mikor látod, hogy kinézi a szádból a kaját. Merthogy etetőszékben ott ül velünk az asztalnál, hogy ne maradjon ki semmiből, s nyújtja a karjait a kaja felé és ezt szajkózza: hőőőőőőő....hőőőőő....hőőőőőő!!!!!!
Ha nem kóstoltatnám meg vele, olyan lenne, mintha kérne, s nem adnék neki.
Igaz, a babakaja nem kell neki, de minap a makaróni szószt lecuppogta az ujjamról :oops: :shock: persze nem etettem meg makarónival a gyereket :lol:
Vagy párom mandarint evett, ott is kunyizott a kisasszony, leszedtük neki a gerezd "héját" , hogy csak a rostok legyenek ott, s cuppogta, na mikor ment egy kis lé a nyelvére, volt ott grimasz meg hidegrázás
:lol:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Ja, és öröm: ehetek borsót, mert bírja a pocija!!! :lol: :lol: Mondjuk babbal, káposztával, füstölt, túlfűszeres kajákkal nem merek próbálkozni, de már ez is haladás, hogy ezt is ehetek, így jöhet a brassói, borsóleves, borsófőzelék. :)

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi
Tanulmányozd át alaposan a tanulmányi és vizsgaszabályzatot! És menj be a tanulmányi osztályra...
Biztosan van valami lehetőség!!!!!

Én úgy tudom, hogy GYES idejére engedélyezni kell az évhalasztást, évkihagyást!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kedvezményes tanulmányi rend?????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Clári! Ha ezt észrevenném Bencénél (kaja felé tátja a száját), akkor adnék neki én is!!! De előtte eszünk, iszunk, neki csak az üveg kell, hogy játszhasson vele, a kaja nem is érdekli, hanem inkább a villa, kanál, kés. :lol: Régebben írtam is, hogy nagyon kinézte az almát a kezünkből, és megnyalattuk vele, tetszett, de aztán nem kell neki azóta. Nem azt mondom, hogy napra pontosan 6 hónapig szoptatni akarom csak és kizárólag, ez csak terv, amit majd a kisfiam és az élet felülír, és én akkor boldogan fogom adni neki. De amíg látom, hogy nem érdekli, csak a tejcsi kell neki, addig nem erőltetem.

Cumi is pl.: már próbáltuk, hogy minden mást kap a szájába, csak cicit nem, de neki én kellek, nincs mit tenni, anyafüggő. :roll: :D

A kiskanálhoz mondjuk az eleje óta szoktatjuk, abból kapja a D-vitamint, így mára azt már megtanulta. És tud pohárból inni. :wink:

Ezért mondtam, hogy Bence annyira változik, hogy lehetetlen nála kialakítani olyan rendszert, amit én szeretnék. Van, hogy 1 hétig úgy alszik, mint az álom, és amikor már azt hinném, ez így is marad, megint visszalépünk kettőt és sokat ébred. Megszerette másfél hónapra a babakocsizást, álom volt, végre hatalmas sírás nélkül végigmehettem vele a falu utcáin, úgy, hogy nem mindenki néz minket, most meg megint, mint akit elvágtak... Beleteszem, kimegyünk, egy darabig elvan, majd jön az üvöltés, eladja az egész falut, mindenki engem néz, és addig csinálja, amíg ki nem veszem és kézben haza nem cipelem, idebent meg mintha mi se történt volna... Nem tudom, miért van ez, nem tudok rá megoldást se. Valamikor elvan a földön, ágyon, játékokkal akár 20 percet is, valamikor viszont egész nap csak ölben lenne, még leülni sem lehet. Ilyen az én kisfiam, gondoskodik róla, hogy változatosak legyenek a napjaink, mert ami egyik nap beválik, másik nap már nem segít. De én így szeretem őt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára barbcsi 2011.01.30 14:16-kor.

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi,
A fogd be meg a punktum nem ugyanaz! Nem tudom neked kielemezni, mitől tűnik így az írásod, de pl sokat erősít a sok kérdőjel és felkiáltójel egymás mellett. Sokan nem tudják, hogy ezek eszközök, és akarva akaratlanul ijesztőek, agresszívak. Tehát ha beírja valaki pl, hogy SEGÍTSÉG!!!!!!!! azt úgy olvassuk, hogy hangosan és kétségbeesve kiabál. Vagy lehet pl lágyítani a véleményt azzal, hogy "tudom, hogy vannak itt, akik kezdettől fogva küzdenek a szoptatással, de aki nem, annak szeretném írni / szeretném biztatni..." vagy nem tudom. Szerintem itt senki nem önként és dalolva "hagyta el" a szopit, sőt...

Én is nagyon szeretlek, ha nem így lenne, azt mondanám, hogy átugrom, és kész, tojok rád :lol: :lol:

Kép
xtina75

[quote="barbcsi"]J írta:barbcsia, és öröm: ehetek borsót, mert bírja a pocija!!! :lol: :lol: Mondjuk babbal, káposztával, füstölt, túlfűszeres kajákkal nem merek próbálkozni, de már ez is haladás, hogy ezt is ehetek, így jöhet a brassói, borsóleves, borsófőzelék. :)

A Barssóiba van borsó? :roll: :roll: :roll:
Csak én csinálom anélkül?

Clárika
Kép
clárika

clarika,
Van, ahol tesznek bele, én azt látom, mindenütt másképp csinálják...

Kép
xtina75

No akkor, visszaolvastam, lecsillapodtam. És:

Dia! Pontosan te fogalmaztad meg az én nagy problémám. Úgy érzem, hogy igen, itt élünk és engem is, Tomit is még gyereknek nézik. Ezért mindig megkapom, hogy így csináld, úgy csináld, de én már 2 gyereket felneveltem, jobban tudom, úgy érzem, lassan megfojt az, hogy én már nem is csinálhatom úgy, ahogyan én szeretném, mert az biztosan nem jó, biztosan rossz anya vagyok. Ettől az érzéstől nem tudok menekülni, tegnapelőtt is kirobbant belőlem. Hogy én akármit mondok, hogyan csinálják, azt nem veszik számba, mert hát mindenki jobban tudja. Végül is, én vagyok az, aki a kisfiammal egész nap itthon van, én tudhatom legjobban, milyen ő, mire vágyik. Pontosan, hogy nincs egyforma gyerek, tehát ami nekik bevált, Bence lehet épp utálja... (lásd most a babakocsi, nem is értem, minek erőltetni, inkább felöltöztetem, kiviszem kézben a kertbe, kint sétálunk így egy negyedórát, aztán bejövünk, így friss levegőből sem szenved hiányt meg az én szívem se szakad meg, hogy úgy sír). És már nem bírom ezt, hogy ennyire nem lehet rám hallgatni, ezért írom azt, hogy buta, kezdő, tapasztalatlan 21 éves anyuka vagyok, ezt sugallják felém. Most is, tegnap is az ellenkezőjét tették. Ha meg megmondom, mi bánt, akkor jön a sértődés... És hogy de én jobban tudom, na ugye, hogy nekem van igazam... De tényleg, Bence mindenben annyira változik szinte napról napra, lehetetlen nála bevált praktikákról beszélni, nem hagy időt unatkozni. :wink: Őt így kell elfogadni. Elegem van abból, hogy ha sír, mert nem ettszik neki valami, akkor már rögtön hisztis-nek titulálják. :? Áááááááááá, tudnék mesélni!!! :cry: Sajnos :cry: Ezért ért ennyire szarul az egész egyetemes mizéria is, mert így a jövőbeni (pl. költözési) terveinket nagyban keresztül húzza, nekem meg csak akkor lesz igazán boldog az anyaságom, ha már külön fogunk élni hármasban!

Tomi is mondta már, hogy azért írok nektek is úgy, mert nekem is meg akarják mondani, hogyan csináljam, de én ezt nem engedem és én is annyira meg akarom mondani másnak, hogyan csinálja, hogy legalább valaki elfogadja azt, ahogyan én csinálom, és visszajelezze, hogy jól csinálom. Mert csak ebből érzem azt, hogy tényleg jó, amit én teszek. Nekem folyamatosan kell a visszajelzés, hogy igenis jó, amit teszek, de itthon ennek sajnos az ellenkezőjét érzem. Így ezt tőletek remélem. Engem olyan könnyen meg lehet bántani, hogy ihaj. :( :cry:

Tina! Köszönöm, hogy te is szeretsz! :oops: Ez most olyan jól esett! Én mindig is ilyen lány voltam/vagyok, amilyennek leírtál, csak beigazolódott a nagy félelmem: megszületett a Bence, és én már nem is vagyok érdekes, mint anya. Mintha, ahogy egyszer Évi is írta: a nagyszülőknek szültem volna a kisfiam. És sajnos nem hallgatnak meg, és mindig mindent jobban tudnak, mert olyan tapasztaltak. Lehet, hogy tapasztalatlan vagyok, de Bencénél én tudom a legjobban, mi válik be, nem ők, hiszen éjjel-nappal én vagyok vele. Mégsem úgy tesznek, és ez iszonyatosan fáj, és ezért ki is nyitom feléjük a szám. És akkor jön a veszekedés, mert hát én eddig olyan visszafogott, kedves kislány voltam. Igen, az is maradtam, de a gyerekemért mindent!!! Tudod, ez a sok kérdőjel, felkiáltójel mind mind azt próbálja sugallni felétek, hogy SEGÍTSÉG!!!!!!! Csak én ezt nyíltan nem merem kimondani, magamba fojtom, de már olyan méretű bennem, hogy most is elsírtam a Tominak a bánatom. És már úgy eluralkodott rajtam, hogy valaki végre jelezze vissza, hogy jó, amit én teszek, az is lehet jó, hogy így jön ki belőlem. Pedig nem akarok sértő, bántó lenni. Csak sajnos hajlamos vagyok arra, hogy ha én rosszul érzem magam, akkor úgy szóljak, hogy más is azt érezze, ezért se jöttem. :( :cry:

Ezért is örülnék annyira a nyári talinak, ha összejönne, hogy végre szemtől szemben lássuk egymást, tudjunk jót beszélgetni, hátha élőben jobban tudnánk egymásnak segíteni is!

Kép

Kép
barbcsi

Ircsi

Réka a nurofen óta alszik.... :shock:
(ma aludt fél11-fél12ig, majd 13 órakor kapott nurofent, azóta alszik)
Ezek szerint a fájdalom a bűnös.

Clárika
Kép
clárika

Dia! Blog: tudom, tudom, de már egy ideje szeretnék "átköltözni" a blogspot-ra, csak még tanulmányozom, ott hogyan működnek a dolgok, esetleg tudna valaki benne segíteni? :roll: :oops: Valahogy könnyebben kezelhetőnek tűnik, na nem mintha olyan sok blogot írtam volna életemben. :D

Tudod mikor tud a szoptatás csodálatos dolog lenni? Mikor Bence csak állva-ringatva hajlandó enni! :D :roll: No de ettől függetlenül még szeretem! Meg hát, valljuk be, a legkényelmesebb módszer is, bárhol, bármikor, semmi előkészület nem kell. Viszont néha egy-egy szopi igen kicsi hibákon múlik (rossz mellretétel, helytelen észrevétel, fejlődési ugrások rosszul értelmezése), amik hamar orvosolhatók lennének, ezért is lenne tényleg jó egy szoptatási tanácsadó. Ha nem olvastam volna ennyit a szopiról, a miénk ott kárba veszett volna, mikor segítséget kértem, és a csecsemősnővér betömte Bence szájába a cicim, és ha akkor 3 óránként szoptattam volna... Én csak ezt sajnálom, de amikor már tényleg csak kínszenvedés az egész, egyértelmű, hogy én is tápszerhez nyúlnék, mert nekem se lenne jó, és neki sem, és mindkettőnknek a nyugalom a legfőbb.

Ircsi! Átnéztem a tanulmányi és vizsgaszabályzatot, és azt találtam, hogy alapban 2 félév passziválása lehetséges egymás után, kivétel, ha szülés, baleset vagy egyéb önhibán kívüli dolog miatt kell passziválni, ilyenkor többet lehet, külön kell kérelmezni a dékánhelyettesnél. Igen ám, de méltányossági kérelemmel lehet csak és csak 1szer lehet ilyet beadni. Én akkor adtam be, mikor a görcseim miatt a 31. héten olyan gyógyszereket kaptam, amitől nem lehetett tanulni, egész nap aludtam. Oda volt írva: fenyegető koraszülés. Azt hittem, ebből az is egyértelmű, hogy akkor én szülni fogok a közeljövőben, és több félév passziválása lehetséges. De tévedtem. :( Ezt utálom az egyetemben: nem mondanak semmit, mindennek neked kell utánajárni, utánaolvasni, vagy a saját károdon át tanulni... Még megkérdezhetem a TO-s nénit, mit lehet tenni, de ha ő sem tud mást tanácsolni, csak azt, hogy visszamenjek vagy kiiratkozzak, utóbbit fogom választani. Kedvezményes tanulmányi renddel már próbálkoztam kismamaként, sajnos ez sem az a szak, amit itthonról lehet csinálni, gyakorlatra muszáj bejárni, meg az elméletet is jobb hallani elmagyarázva, mint olvasni.

Most a lehetséges megoldás: elvégzem a gyógyszertári asszisztens tanfolyamot (mert közel áll a kémiához, tetszik, csak szombaton kell órára menni, később gyakorlatra hétközben, de azt is adott intervallumban -pl. 1 hétig-, 2 éves, 19.000/félév, van diák jogviszonyom), és akkor legalább lesz valami szakmám, aztán visszamegyek az egyetemre, de ez még attól is függ, merre sodor bennünket az élet, Tomi hol talál állást. Mindenképp szeretném elvégezni az egyetemet, de lehet, hogy ez későbbi időre tolódik a mostani helyzetben így néz ki legalábbis. És addig is lesz valami szakmám, amivel remélhetőleg el tudok helyezkedni. Bár ugye a mai világban. :( :(

Remélem mindenre válaszoltam. Elmegyek ebédelni, még nem ettem. Még jövök, igyekszem gyakran jelentkezni, és blogot is írni. :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Még valami, Clári! írtad, hogy oldalt látod, hogy jön Réka foga (Még régebben) Azóta is ott látod? Mert az tűnt fel Bencén, hogy mindent alul jobb oldalon rág, és megnéztem, ott teljesen be van duzzadva az ínye!!! Van egy kis hupli. Tényleg lehetséges, hogy oldalt jöjjön először a foga, és nem középen? Egyik éjjel felkelt és negyed órán át úgy sírt, szerintem a fájdalomtól. Ilyenkor ezt honnan tudjam, hogy attól van és adjak neki kúpot? Félek, hogy félreértelmezem, és nem is kéne neki adni gyógyszert. :oops: :( Mit lehet adni neki? (ami akkor sem árt, ha nem a fájdalomtól sírt)

Kép

Kép
barbcsi

[quote="clárika"] írta:clárika
[quote="barbcsi"]J írta:barbcsia, és öröm: ehetek borsót, mert bírja a pocija!!! :lol: :lol: Mondjuk babbal, káposztával, füstölt, túlfűszeres kajákkal nem merek próbálkozni, de már ez is haladás, hogy ezt is ehetek, így jöhet a brassói, borsóleves, borsófőzelék. :)

A Barssóiba van borsó? :roll: :roll: :roll:
Csak én csinálom anélkül?

Anyósom tesz bele borsót és gombát is, eddig én sem így ismertem! :wink: Anyum krumplival és pirospaprikával szokta készíteni! De mindkét féle finom! 8)

Kép

Kép
barbcsi

A brassóiba nem is kell borsó.....szerintem :roll:

királylány

Elkerülte a figyelmem :oops: :

Áronnak 1 nappal megkésve is boldog feledik szülinapot kívánok!!!!

Most már eszek, mert a reggeli kicsit régen volt már. :)

Kép

Kép
barbcsi

Na szép kis vita kerekedett!!!!!

Egyetértek Diával :arrow: túl van misztifikálva a szoptatás, csakúgy mint anno a háborítatlan szülés....és talán emiatt érzi pl. Évi kellemetlenül magát.

Akinek van teje szoptasson, akinek nincs ne csináljon belőle lelkiismereti kérdést.

A hozzátáplálásról soha nem fogunk egyforma véleményre jutni, hiszen még a nálunk okosabb szakma is több nézetet képvisel. E téren talán mi tartunk a legelőbbre, elsőgyerekesként ezért írom le az "élményeinket", de ez is csak egy példa, amiből ki lehet szűrni, ami a számotokra szimpi.

Már írtam, hogy anno sok mindent elolvastam a témában, de egyforma álláspont nincs, így a Berciből indulok ki, illetve egy kis füzetbe találtam egy mintaétrendet, és azt igazítottam hozzánk.

Scannelni nem tudom, de begépelem:

6 hónap - Az ízek felfedezése (kékkel írtam, hogy nálunk mi van)

Reggeli: 150-180 ml anyatej vagy tápszer 200 ml tápszer
Tízórai: 80-90 ml anyatej v. tápszer, 1/2 üveg bébidesszert (gyümölcs) 1 alma v. 1/2 üveg más gyümi
Ebéd: 80-90 ml anyatej v. tápszer, 16-18 kanál főzelék 1 üvegnyi főzelék, ha még éhes 30-40 ml tápszer
Uzsi: 80-90 ml anyatej v. tápszer 90 ml tejpép v. tejberiszpép 1 kistálka tejberizspép
Vacsi: 150-180 ml anyatej v. tápszer 200-210 ml tápszer, néha 1-2 szem háztartási keksszel
....és megiszik kb. 1,5 dl folyadékot (Hipp tea, Kamilla tea, víz) attól függően, hogy mit eszik. Mert pl. ha almát adok neki, ami fogja a székletét, akkor kamillát iszik, ami picit lazítja, így nem szokott gond lenni.

Úgyhogy szerintem mindenki tapasztalja ki, hogy neki mi a jó, ezeket meg lehet osztani a többiekkel, de nem minősítsük egymást.

Szépen kiokoskodtam itt magam...bocs :oops:

Tündi! Biztos jól telt a napotok. Már próbáltam a husit, itthoniból egy falatnyi turmixoltam a kajába, és 2x kapott husis bébikaját.

Mi délelőtt vásároztunk kicsit, bár hideg volt, de olyan szépen sütött a nap.

No BÉKE veletek!!!! :D
limo73

Barbcsi kúpot adhatsz neki.....nem ártasz vele. :wink:
Ez a gyógyszertári asszisztens jól hangzik. Barátnőm is jár ilyen képzésre.

Blog: szerintem a blogspot-ot nagyon könnyű kezelni (igaz, hogy kínlódtam az "új ruhájával" és tök jó. De hogy hogyan kell átköltöztetni a meglévő blogot azt nem tudom.

Hát igen, ezért nehéz együttlakni szülőkkel...de meg kell mondjam nekem inkább anyukámmal vannak "nézeteltéréseim" nem anyósommal. Ha anyósomnak mondok valamit akkor ő úgy csinálja. Anyám viszont.....nem azt mondom, hogy nem jól csinálja, de nála pl ha nem aludt Bence akkor nem aludt napközben. Nem csinált belőle ügyet. Anyósom viszont lefeküdt mellé ha kellett......

Fel is kell hívjam anyukámat....

Clari szegény csajszika......

királylány

Fogzásra én dentinoxot használok, szerintem nagyon jó.
limo73

Limo :lol: Jó ez az étrend :wink:

Nálunk:

reggeli: anyatej a fagyasztóból kicsi sinlac-al ízesítve, kb 170 ml

ebéd: krumpli+ vmi zöldség 200ml

uzsi: tejpép gyümölccsel 200ml

vacsi tápszer 170ml

Barbi köszi Áron nevében :wink: nem csinálok belőle presztízskérdést ha elfelejtődik a hóforduló :D

királylány

Kép
Kép
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Klári
nklari80

Klari de helyesek vagytok!
Bürokrácia: :twisted:

Gondolom remekül éreztétek magatokat itthon :lol:

királylány

Dia! Ja, az átköltöztetést én sem tudom, hogyan lehet :lol: :D, ezért írok egy új blogot blogspoton, freeblogon jelzem bejegyzésben, hová költöztünk és lementem ott, amit eddig írtam, aztán slussz. 8) No meg nektek itt megírom, ha már átmentünk oda, hogy mi a címe. :wink:

Nekem is egy olyan kismama ajánlotta, akivel egy kórteremben feküdtem, mikor túlhordtam Bencét. Akkor ő 12 hetes volt, ma meg már 37. :shock: (na így telik az idő :) ) Kerestem OKJ-s képzéseket, de mind csak 200-300 ezerért volt, ezt néztem ki, csak máshol, ő meg pont erre jár, csak másik iskolában 19.000/félévért, (4 féléves), így ő ajánlotta. :wink: Szerintem manapság nem árt, ha az embernek több végzettsége is van, valamelyikkel csak el tud helyezkedni! :wink: (azért ez mondjuk szomorú :?)

Nálunk se anyósom, se anyám, úgy érzem... :( Mondjuk anyának "könnyebben" megmondom, hogy ne így, és akkor talán hallgat rám. Csak tudod ez annyira rossz. Inkább támogatnának, megértenék az én elképzeléseim, és sugallnák ezzel, hogy jó anya vagyok én is. Ők is azok, de Bence nevelése a MI dolgunk, nem az övüké. Mi tudjuk, mi a legjobb neki, mi gondoskodunk róla éjjel-nappal. Ne akarják mindenképp úgy formálni, ahogyan ők jónak látják, egy kis bizalmat szeretnék kérni! Szerintem ezért is jó külön élni... Anyu ritkábban látja Bencét, (80 km-re laknak mégiscsak) és ezért napi szinten nem tud beleszólni, ha meg itt van, és másképp csinálja, mint ahogy Bencének tetszik, azonnal észreveszem, szólok. A különélés ezért is jobb, kevesebb a vita a szülőkkel, jobban elfogadják a "nevelési elveket". :)

Tudom, tudom, az elején is tudtam, hogy együtt fogunk élni velük, így vállaltam az egészet... DE nem gondoltam, nem tudtam, hogy idáig fogunk jutni, idáig "fajulnak" a dolgok. :( :cry:

Limo! Tényleg elég megosztó a hozzátáplálás témaköre! Mindenhol mást írnak, így is nehéz kiigazodni, mit mikor lehet adni. Ha elkezdjük, majd én fogok Tőletek tanácsot kérni, mert mi meg hátrébb vagyunk ebben! :wink:

Halkan megjegyzem, azért sem várom a hozzátáplálást, mert akkor megint mindenki húú de okos lesz, mindent helyettem akar csinálni, és akkor már nem csak én tudom őt ellátni, olyan lesz, mint szülés után... Előtte én voltam érdekes, utána már le se volt carva, amit kértem... Eddig csak én tudtam őt etetni, ezután mindenki akarja majd és figyelembe se fogja venni a kérésem. :( :cry: Előre félek, komolyan mondom!

Megyek, mert sírás van, már megint nem lett rámhallgatva. :evil:

ui.: Sablont hogyan kell blogspot-ra beilleszteni?

Kép

Kép
barbcsi

Barbcsi! :D Aranyos vagy...de ne légy féltékeny másokra...olyan határozotnak tűnsz, hát állj ki magadért otthon is. Meg néha nem olyan rossz ha van egy kis "gyerekmentes" időd.
Nálunk is mindenki mondja, hogy régen hogy volt, én meg ma úgy csinálom, ahogy én akarom, de nem bántok meg senkit....persze majd kipróbáljuk stb... szöveg.
limo73

Hű de sokat írtatok!

Dia :wink: jó a blog.Pü.köszi :)

Barbcsi,csak röviden(etetnem kell :) )nem kell ilyen rosszul érezd magad...a többiek már leírtak mindent,amit kell...Bencének Te vagy az anyukája,te tudod mi kell neki leginkább.Anyai ösztön,megérzés.Becsülöm hogy a legjobbat akarod neki(természetesen)hogy ennyire utánanézel,nem komolytalankodod el,stb. Az egyetemet sajnálom!! Csak van megoldás?
Ezentúl kicsit "puhábban"olvasom a hsz-eid... :wink: először észbevésem,hogy nem személyeskedni akarsz.
A szoptatás szerintem se AKKORA csoda,de ezt is már kifejtettem sokszor.Bevallom,nekem azóta öröm,mert most már az,mióta Tomi eszik mást is,nem parázok,hogy jóllakott e,van e tej,hízik e,üres cicit cuppog e...tudom,ha nem lakott jól,ott a Sinlac,ott a tejpép,stb. És azóta komolyan tök jó..jön,meglátja a cicit,háááá 2 kézzel kap utána,én meg csak tartom és ölelem,és nézem,és ő felnéz a szemembe és az akkora öröm!!!
Nem zavar az éjszakai szopi se,nem akarom leszoktatni se(egyelőre)
De én is max 1 éves korig tervezem,én se díjazom a 2-3(5..)éves korig való cicin függést...
A blogspotot ajánlom,én szeretem,segítek is szívesen.
Sablon?ha jól rémlik,tervezés - modul hozzáadása - HTML java Script beillesztése...remélem nem tévedek.

Mit is akartam még...

Klári,szépek vagytok!Jó nagy baba :)

Csajok,a bébiételes üvegbe eltett cucc meddig áll el? vagy fagyóba teszitek?Vagy hogyan?

No majd még jövök,ezer a dolgom...

Clarika én is vettem olyan zenélős zsiráfot,Miki kiakadt h.rózsaszíííííín
:roll:

evilany

Barbcsi
http://annusblog.blogspot.com/
Itt jól le van írva....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Klári
Szépek vagytok :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Töltöm g-n a talis képeket a pécsi csajok albumba.
Lassan rendezni kéne a képeket ott...lehet albumon belül mappát csinálni?...

evilany

[quote="evilany"]T írta:evilanyöltöm g-n a talis képeket a pécsi csajok albumba.
Lassan rendezni kéne a képeket ott...lehet albumon belül mappát csinálni?...

Szerintem, nem lehet...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

sziasztok!

:D :D :D :D :D
már előre féltem, hogy húúúúú, vajon mire jövök vissza, de látom lefutott már a "vita", és elültek a hullámok... (szándékosan írtam vitát és nem veszekedést, hiszen ha valamiben nem egyezik a véleményünk, akkor megvitatjuk, ezért vagyunk itt, de ez ettől még nem veszekedés...)

Barbcsi én személy szerint büszke vagyok Rád (és minden mai napig szoptató anyukára itt a körünkben), hogy ilyen ügyesen átlépted a "szopigondokat" és a mai napig anyatejjel táplálod a kisfiad! ez nagyon jó dolog, én is így terveztem, de nem jött össze, és ez nálunk nem a technikán múlott, hanem külső tényezők okozta stressz miatt kezdett apadni a tejem :arrow: ilyen is van, és ezen semelyik szoptatási tanácsadó nem tud segíteni, mert az agyamat nem lehet kikapcsolni...
ettől függetlenül Zoé egészséges, boldog és kiegyensúlyozott kisbaba, és ez a legfontosabb... ettől függetlenül bánt, amikor a szoptatásról úgy írnak, hogy "az mindenkinek sikerül, ha jól csinálja"...
de nem ez zavart az írásodban, hanem az, hogy konkrétan kijelentetted, hogy 9-25 kg-os autósülést kell venni, mert az a jó... de nem érdekes, lépjünk túl rajta... amit az írásaiddal kapcsolatban írtam volna, azt Tina és Dia leírta már helyettem, ezért nem írom le újra, szerintem megértetted, hogy mire gondoltunk...
a gondjaitokat sajnálom, remélem mielőbb el tudtok kezdeni egy önálló életet! :arrow: sokkal boldogabbak lesztek külön, de arra is készülj lélekben, hogy a külön élet azért sokkal nehezebb is... de Te nagyon erős lány vagy és együtt a pároddal mindent megoldotok...

most megyek, mert etetnem kell, és most nem a gyereket, hanem apát... :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Sziasztok,

aztaaaa, mi volt itt :shock: :shock: :shock: .

Sztem ez egy nagyon jó kis csapat, szeretek ide jönni és nekem sokszor segít, hogy olvasom, hogy nem csak mi nem alszunk, nem csak az én fiam fogzik, vagy nem forog tökéletesen, vagy éppen utál öltözni. Mindenki jó anya itt, a gyerekének a legjobb az biztos és asszem semmi más nem számít!

Én pl. hiába vagyok 2 gyerekes anyuka, sok mindenre már nem emlékszem, hogy is volt, szinte kezdőként állok bizonyos kérdések előtt. Így vagyok most a hozzátápival is :) :) .

Tényleg ti már etetőszékbe teszitek a csimotákat? Nekünk ikeás van amin nem párnázott, ill. alacsony a támlája, abba még nem volt merszem betenni Olivért... főleg, hogy egyelőre csak néző lenne :wink: :wink:

nklari,
szépek vagytok, édes a kisfiad!

pécsi csajok,
nagyon jók a talis lépek újfent!! Olyan szívesen csatlakoznék hozzátok, de pöttyet messze vagytok...

Ircsi,
hihetetlen, hogy 3 nap és Chloe 7 hónapos, szinte most született! Nagyon édes a csajos rugiban :)

Clárika,
szegény Réka, ez nagyon fogzásos ébredésnek tűnik, mi is ebben vagyunk pár napja, együtt érzek veletek.

Dia, Limo (?)
köszi, hogy leírtátok mit esznek egy nap a fiúk, vhogy nekem lövésem sincs, hogy kezdjem.. :oops: :oops:

Claire,
köszi, hogy leírtad a síeléses élményeteket, nagyon jól szervezettetek voltatok ! Nonó jobban van?

Évi,
nagyon szépek lettek a fotók, szép kis család vagytok! Tomi olyan kis szeretgetnivaló azokkal a nagy barna szemekkel!

Barbcsi,
sajnálom az egyetemet, de csak van vmi megoldás. Azt örömmel látom, hogy már van ötleted, a hogyantovábbra
:) . Gyere továbbra is, az nem megoldás, ha befordulsz! Hidd el itt mindenkinek volt már rosszabb időszaka, és abban is van vmi, hogy írásban könnyű félreérteni egymást!

Tina,
nagyon örülök a szuper AFP eredményeknek, nem is lehetett másképp! :wink: :wink:

Az újonnan csatlakozott anyukákat Isten hozta! :)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Egy kis dicsekedés:
Ilang félévi bizije kitűnő lett :D :D :D . Nincs dagadó mellű smile, azt képzeljetek ide. :wink: :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Tünde,
korizás milyen volt? Tavaly karácsonyra kaptam egy szuper korit, de pici pocival nem mertem korizni, azóta meg nem voltunk, így még ki sem próbáltam :( :( .

Földrengést mi nem éreztük, csak a szeptemberit, de az itt volt Érd közelében, na az nagyon rossz érzés volt.

Na de, hogy szép gondolattal zárjam, ha minden jól megy hamarosan lesz saját lapitopim és akkor tudok jönni akkor is, ha Apa birtokolja a gépet, reszkessetek! :D :D

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?