A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Barika ezt neked küldöm!!!!!!!!!!!!!!
Hátha felvidít egy kicsit...
Kép Ölelés

Csuti
Kép
csuti83

jaja, bocsi :oops: .... nagyok lettek a képek...

Vegyetek a laptetőmből....

Kép

huh, na ilyet sem eszünk egy darabig... :( :wink:

Drága Csutim! Nem akarlak ám elkeseríteni, de a zuradnak még egy ideig csak a vonyítás marad... :wink: :lol: :lol: Ismerek olyan lányt, akinek gyakorlatilag végig a terhessége alatt tilos volt a hancúr :(
DE ha babóca van a pociban, akkor az az első! :D
Igen eszem a húst, egyelőre eszem, de jövőhéten ilyenkor már nyomni kell :lol:

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

Csuti, örülök hogy jobban vagy....gondolok Rád is ám nagyon sokat!

Kriszto ez igen !!!!!Laptetüd lett :lol: :lol: :lol:
Gratula!!!!

És köszi a sok "finomságot", képen tényleg jobban mutatnak :)

Lilypie Fifth Birthday tickers
katapetra

KIVÉVE a süti=TILTOTT gyümölcs :(
:lol: :lol:

katapetra

Így van!

kriszto

kriszto82

Ok Krisz!
Átadom neki, de persze megérti, csak reggelente egy bizonyos szerve értetlenül áll... :lol:

Katapetra!
Nyomjátok a húst, én is "próbálom". Kedden nem ettem 10 dkg-nál többet olyan rosszul voltam. Remélem az nem lesz gond.
A süti meg csak a gondolataitokban forogjon :wink:

Csuti
Kép
csuti83

Katapetra, aranyos vagy, köszönöm a kérdésed. Én minden egyes nap itt vagyok, mivel nem sok a munkám most, így kb. 10 percenként kukkolok. :) És Mindenkinek ezerrel szurkolok!!!!!!

Köszönjük szépen, jól vagyunk, minden nap nagy bugi van odabent, ma voltunk terheléses cukorvizsgálaton, ez kicsit kikészített, felborított rendesen odabent mindent... De majd kialszom és visszaáll a régi rend. Hétfőtől eredménye is lesz. Kíváncsi vagyok, de optimistán állok hozzá, nem lesz baj. Mondjuk már pár hete próbálkozok az okos étkezéssel (néha lecsusszant Kriszto féle süti..... :oops: ), de napi 5x ettem, keveset. Meglátjuk mi lesz, de nem tartok. Viszont jó, hogy már túl vagyok rajta....

Csuti, Te próbálkoztál teszttel? Vagy hősiesen Nenét követed és kibírod a 20-21. napig?

Mné tényleg nagyon titokzatos, remélem a következő hozzászólása egy fényképpel együtt lesz :) GYERE!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85

Nyugi Nyuszi...semmi baj nem lesz, ez a vizsgálat tényleg kiborító lehet....és ráadásul még gyomorforgató is :?
De hát ha muszáj....
Simi a kicsi lánynak :wink:

katapetra

Sziasztok!

Lányok, sajnos teszt eredménnnel és képpel még nem szolgálhatok. Majd csak hétfőn fogunk tesztelni. DE ma már megvettem a tesztet, és itt lapul a táskámban.

Bocsánat, nem akartam titokzatosnak tűnni, csak nem akarok nyavalyogni. De ha már így kérdezitek, hogy hogy vagyok... Eléggé rosszul és lehangoltan. Ma reggelre sajnos visszaesett a hőm 36,9-re, fájnak a nyirokmirigyek a hónom alatt és ismét elkezdett görcsölni a hasam, pedig hétfő óta nyugiban volt... Úgyhogy kicsit elkenődtünk a párommal. Meglátjuk, hogy mit mutat holnap a hőmérő. Az nagyon sok mindent el fog dönteni. Ha tovább esik, akkor nincs több remény. Megmondom őszintén, hogy talán egy kicsit fel is adtam....

Bocsánat, hogy ezzel terhellek benneteket! :-(

További szép napot!

Mné
mné

hú, de pörgünk. Titkos vágyam, hogy egyben kibírjuk a 950. lapot, ez így nem is elképzelhetetlen.
A sütikből a sachert kérem. Az első töltött paradicsom is felkeltette az érdeklődésemet.
A húsevőknek üzenem, hogy én július 5-e óta nyomom folyamatosan és keményen (fehérjeporral együtt), de sajna megint esett 1-et az összfehérjém, most kaptam az eredményt. Úgyhogy nálam nagyobb ragadozó nem lehett itt!!! :lol:

Barikám, nem feladni, negatív teszttel is volt már terhes itt valaki régen. Csak csinálj mindent továbbra is az utasítások szerint.

Csuti és Mné nekem is nagyon titokzatos. De kivárjuk!!!! és drukkolunk nagyon.
Csuti, megértem a férjedet, én is egy ilyen lénnyel élek együtt, aki már lassan 8 hónapja hiányol, összesen egy 10 hetes nagyon óvatos megszakítással.

Emerenc, nagyon örülök, hogy ismét a fedélzeten!!!

Kellemes hétvégét lányok, készüljetek hétfő reggelre, és öltözzetek fel. Minden vasárnap, kedden és csütörtökön megnézem, hogy reggel hány fok lesz, és nagyon sajnálom az ácsorgókat.

Katapetra, jó szórakozást a hétvégére!!!

KépKép
momelcsi

sziasztok
kriszto82
Szerintem a régiek átmentek a babás (dévai fórumba). Sajnos annyira nem értek a babákhoz,hogy hozzá tudjak szólni a beszélgetéshez, de nagyon hiányoznak. Nem mondom,hogy amatőr vagyok,mert van keresztlányom, és még van két kicsi lány a családomban, pelenkázáson, meg pár dolgon túl vagyok, nagyon szeretek velük lenni. 2 hónapja 3 éves kicsivel alszok minden nap. Imádom este olyan babás illata van, talán a kistestvérkétől érződik ez a finom illat. Hát nem tudom, viszont este nagyon sokáig fent vagyunk. Annyit tudd csacsogni, mesét olvasunk, játszunk, énekelünk stb. Hamarabb kidőlök...reggel meg alig térek magamhoz, gondolhatod nekem még meg sem szólalt az óra,hogy kelnem kell mert munkába indulás, de a kislány már javában puszilgat meg csikiz.........
Szurikáta56
Igazad van, sajnos tényleg ritkán jövök, de ennek azért oka is van. Nagyon rossz látni,hogy mindenki babás( ne értsétek félre), csak én nem. Van amikor info miatt jövök, van amikor látni szeretném ki hol tart, a két idő között pedig nem gondolni semmire sem....
Csuti83

Köszönöm!Amennyire én emlékeztem annyi puszi ahány sejtecske...De te kettő babát szeretnél? Csak nehogy meglepődjél ha mégis három marad meg!
:wink: Fiúk,vagy lányok???

Bari
Te már most feladtad?! Pedig nem szabad, addig amíg apánk nem mondd semmit, eszedbe ne jusson, sőt akkor sem ha nega a teszt, vagy éppen megjön!!!!
kagyló

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Kép

Van aki már olvasta?! Nagyon gondolkozom rajta,hogy meg kellene rendelni.....szerintetek???

kagyló

Sziasztok!

mindenkinek fel a fejjel!én azt javasolom,h mindenki menjen egy agykontroll tanfolyamra a lombik vagy inszem előtt!én is így teszek majd! Higgyétek el, minden fejben dől el!ne gondoljatok arra, hogy nem sikerül, az elejétől kezdve úgy kell hozzáállni ,hogy sikerülni fog!

Idézet: Izraeli kutatòk 219 nő részvételével végeztek tanulmányt,melyben kiderült, hogy a lombikbébi programban résztvett nőknél sikeresebb volt a megtermékenyítés, ha a beültetést követően bohóc viditotta fel őket. A váróban jokedvre derített nőkk 36%a esett teherbe, míg akiket nem viditottak fel ez az arany csak 20%a.
A megnevettetett nőknél több,mint 2x nagyobb volt a sikeres terhesség aránya.

Szóval sok vidám filmet nézzetek!ajánlanak egy Jóbarátok maratont!
mortisha

Sziasztok!

Köszi mindenkinek!

Parane, nem jöttél, remélem minden rendben van és indulhattok :!:

Kagyló, SOHA NEM FOGOM FELADNI :!: Szerencsére nem olyan fából faragtak :lol: Most nagyon rossz, de persze még péntekig bármi lehet...tudod az elsőnél is ez volt...kétnaponként bíztam majd törtem le...de felálltam.
Itt vagytok nekem és ez jó érzéssel tölt el....
Ezt a könyvet nem olvastam még, csak Bencsik Andreától a Várva várt Babákat :P

Nem ígérem,h olyan sűrűn jövök majd,mint szoktam, de itt leszek minden nap és olvaslak majd benneteket,mert egytől-egyig izgulok értetek és drukkolok,h mindenkinek minden rendben menjen :wink:

Mné, Te mindig mérted a hődet? Én csak ilyenkor szoktam és elég furcsaságokat művel nekem is :shock: 10-n 36,9 utána egészen tegnapig 36,5-8 között mozgolódott, tegnap szinte egész nap 37,1 ma megint csak 36,8....majd a mostani ciklusomat végig szeretném majd mérni :roll: Kitartást, mindjárt itt a hétfő! Bízz a picurkákban :wink:

Kisalag???

Holnapi szurikhoz a hősöknek kitartást :lol: és a husievéshez is!

Ma is rá kellett jönnöm,h nagyon-nagyon szeretem a férjemet és örülök,h Ő az aki mellettem van!

Pusza mindenkinek! Vigyázzatok és szeressétek egymást!

bari6

Bari6

A várva várt babák, Egyből ketten,Gyere kicsim,gyere,Lelki köldökzsinór, Suttogó, stb.Szeretek olvasni, gobelint varrni, és még sorolhatnám.
Nagyon remélem,hogy sikerülni fog, sokan mondták, nem szabad a tüneteket figyelni. Hidd el ez így is van, mert az elejétől a végéig fáj a pocak,a melledet is érzed stb. Ilyenkor hajlamosak vagyunk + tüneteket produkálni.Akkor még ott van a gyógyszerek is csinálhatnak pl. pozitív tesztet......stb.
Inkább ne keressél semmit sem,sikerül és kész. Még nagyon régen az egyik orvosom azt mondta, Higgyem el ha egy baba meg akar maradni, akkor az meg is marad.Hát gondoljál erre te is meg akarnak maradni,ne gondolkozzál.
Milyen messze van még Péntek, korai még nagyon.3 hetet meg kell várni!!!!

kagyló

Köszönöm Kagyló, így fogok tenni ígérem :wink:

Csutim, az előbb kifelejtettelek :oops: Köszönöm a képet :lol: cukkancsok nagyon :lol:

bari6

Sziasztok!
csak egy gyors helyzetjelentés...
mehet a dolog...INDULUNK!!!
ma 4-től 7.30-ig voltam az intézetben! :shock: :shock:
ki lehet kérdezni az összes újságot!, mindet tudom, de végül bejutottam és a receptekkel távoztam.
nem is tudom mibe, de nagyon kimerültem.
Mostanra értünk haza, és megyek is az ágyba!
Jó éjszakát Mindenkinek!
parane
Budapest

Nagyon jó dolog a pozitiv gondolkodás...az, hogy a fejben döl el minden, nos ez roppant jól hangzik.
Mi van azokkal akiket megerőszakoltak és mégis terhessek lettek?
Vagy aki már tízenvalahányadik beavatkozás után sem esnek teherbe, valójában nem is akarja?
Persze fontos a pozítiv gondolkodás és a nevetés, hogy túléljünk egy nehéz helyzetet...
Az természetes, hogy egy negatív teszt után kibukik az ember, arra kell ügyelni csak, hogy nagymama értékes étkészlete ne legyen útunkban. Aztán felállunk, megrázzuk magunkat és csináljuk tovabb. De tudomásul kell vennünk, hogy ez a sok beavatkozás nyomott hagy bennünk, lelkileg nyomorodunk, és ez független a pozítiv vagy negatív hozzáállástól.
Én is úgy mentem az Intézetbe, hogy nem szarozok, beveszem a gyógyszert aztán nosza... :D Most meg már az is jó eredmény ha eljutok a műtőig.... :wink:
emerenc

Nyuszi,
miből áll a terheléses cukorvizsgálat? Cukrosvízet kell inni? Pfú, attól én is totál kész lennék. Hogy bírod a terhességet? Mocorog már?

Mné,
nem szabad feladni!!! nekem szinte mindennap görcsöl a hasam, sőt, napjában többször is. Nekem a hasam, a gyomrom is feszül, főleg estére (olyan, mintha izomlázam lenne) és néha érzékeny a cicim. Én nem hőmérőzöm magam. Reggel szoktad hónalj alatt? Vagy hogy, és mennyinek kell lennie?

Melcsi,
8 hónapja? :shock: Nem mondod... de remélem azért valahogy megoldjátok :lol: vagy azt sem lehet?
Mennyi húst kell enned? Neked is a napi 50 dkg-ot?

Kagyló,
igen, nagyon szeretnék két babát, de mi nagyon boldogak lennénk, ha egy is születne. Inkább fiú(ka)t szeretnénk, de természetesen a lánynak is örülnénk. Nálunk sok a fiú, ezt szoktuk meg, és persze a férjecském nagyon szeretne egy fiú "trónörököst".

Parane,
JUHÉ :!: :!: :!: ez nagyon jó hír, de k..a sokat vártatok, el is hiszem, hogy elfáradtál. :shock: Mikortól van szuri?

Emerenc,
teljesen egyet értek veled!!!

Bari,
tudod, hogy mennyire drukkolok nektek!!! Vigyázz magatokra!!!

Kriszto,
ma kezdted a szurit, úgye? Remélem ügyes vagy :wink: meglátod, most nagyon be fog jönni!!! Ahogy megbeszéltük... :lol:

Csuti
Kép
csuti83

Szaisztok! Megint sokan indultok egyszerre, ez szupi hír. Én a kispadról szemlélődök, amig Dévisz be nem állít a játékosok közé! :D

Mindenkinek nagyon drukkolok!
Vendég

Jó reggelt!

Emerenc, szívemből szóltál :wink:

Parane, huh nem semmi, de a lényeg,h indulhattok :lol:

Csutim, aranyos vagy, de azt hiszem vége. Ma valami fekete cucc jött ki belőlem :shock:

Kretty, neked volt hasonlód? Sajnos még kevesen használtuk a Crinonet így kevés a tapasztalat róla, de rémlik,h valamit olvastam róla,h tud ilyen fekete valamit produkálni....

Katapetra, remélem sokat nem aludtatok :lol: majd gyere,ha tudsz,h mi volt UHUn

Kriszto, csak azt tudom mondani,h KÖSZÖNÖM!!! Drukk!!!

Szép hétvégét mindenkinek!

Pusza,
Bari

bari6

Bari, nekem nem fekete volt, olyan rózsaszínes. De ahogy Izmael is mondta, valószínű a műtét miatt volt, ugyanis én műtét után is véreztem.
Vendég

Köszi Kretty! Közben BMC-ben írták,h természetes folyamat ez is a crinonnal meg a narancsos szín is... :shock: arra pont jó,h baparáztasson minket :lol:

bari6

Csuti, mi apánkat csesztettük minden alkalommal, hogy mikor lehet. De az első 12 hétben volt vérömleny, méhszájon tapadt méhlepény, és amíg ezek nem rendeződtek, nekem semmit nem szabadott. Aztán rábeszéltük apánkat, persze saját felelősségre, és ha valami gáz van, azonnal menjünk stb. stb. stb.
Szerencsére a 27. hétig nem volt. Aztán már én kezdtem mindig aggódni, hogy keményedik a hasam, meg ilyenek, és önként lemondtam róla. Persze Dévai ajánlgatta, hogy nincs esetleg egy készséges szomszédasszony...... :lol:
Hát azért megoldjuk valahogy, de nekem gondolni se szabad rá, mert már anélkül is tud a pocakom keményedni, és az a babáknak nem jó. Hát röviden ennyi a történet :wink:
De akivel beszéltem és Dévaihoz járt terhesgondozásra, senkinek sem volt engedélyezett. Főleg az elején és a végén.

KépKép
momelcsi

Nyugi csajok, Dévisz úgyis mondja ha lehet-nem lehet... :D
Mi most apával újra a tini korszakot éljük.... :oops: :oops: :oops: Bepótoljuk amit elmulasztottunk... :wink:
Vendég

Valaki írta,hogy a Mária utcában minden nap 9-12-ig van vérvétel.Mennyire biztos az infó,mert valamelyik reggel felszaladunk, nem akarok potyára utazni.Volt mostanában ott valaki?
zs76

Zs76, ezt találtam:

Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinika
Budapest VIII. ker., Mária u. 41. magas fsz.
06-1-266-0465 / gondozás, 06-1-338-2419
Rendelési idő: H-K-Sz-Cs-P: 8:00-12:00
A szűrés ingyenes és anonim, eredmény 10 napon belül. Nem kell TB-kártya!
Itt a hatósági igazolásért 4.000,- Ft-ot kell fizetni.
Sürgősségi tesztért (kétféle van):
3 napos 4.000,-Ft
aznapi 8.000,- Ft
Itt végeznek Hepatitis B Vírus és HCV szűrést is!

Azt hiszem Katapetráék voltak decemberben.

Ami a szexet illeti én amondó vagyok,h inkább ne szexeljünk,mert az akkor azt jelenti,h kisbabát várunk :lol: :lol: :lol:

bari6

Köszönöm az ifót
zs76

Zs76!

Mi 8.00-ra mentünk decemberben. az Üllői felől az első kapun bementek és rögtön balra le kell menni pár lépcsőnyit, ez a bőr és nemibeteg gondozó, azt hiszem STD Centrum van kiírva, tehát bementek a dupla ajtón, majd picit balra, de egyenesen (ezt jól megfogalmaztam :oops: ) fel a lépcsőn. A lépcső tetején balkézre egy ajtó, STD Centrum. 8-kor nyitják, addig előtte lehet várni. Mi kb 10 perc alatt végeztünk.

kriszto

kriszto82

Emerenc!
Nagyon egyetértek azzal amit írtál, mi is így gondoljuk! Reméljük lassan eljön a TI időtök is, a miénk és szépen sorjában mindenkié!

Barika!
Összebújás ügyben igazad van! De ezért hozzáteszem, nem volt még sajnos 8hétnél tovább babócánk... tehát nem tudjuk mit hoz ki belőlünk az a 30-40-majdnem 50 hét.... szóval könnyű mondani, hogy persze a cél érdekében mindent, de ne felejtsük el majd egyeztetni,hogy ha már a falat kaparjuk :lol: :lol: :lol:
Puszillak!

Csuti!Hatalmas ölelés és kitartás!

Kretty! Jól teszitek... eljön majd az idő amikor nem lehet! :wink:

Katapetra! Nem csalódtam! :wink: :lol: De mondjuk az egyik "félidőben" jöhetnél és elújságolhatnád, hogy mi volt ma reggel... vagy várjunk csak elmentetek Ausztriába? Jól emlékszem? Síeltek? vagy wellness?
Lényeg:várjuk a híreket, de addig is kellemes hétvégét Nektek!

Melcsi! Mindjárt eltelt egy újabb hét! Puszi és nemsokára babáztok... olyan jóóó :wink:

kriszto

kriszto82

Mné! Annyira szorítok!
Hihetetlen, hogy kibírod... Nagyon ügyi vagy! :wink:

kriszto

kriszto82

Sziasztok Lányok!

Ma ismét visszatért a jókedvem. :-) A hőmérő a szokásosat mutatta.
Bari: Ige, végig (illetve néhány nap kivételével) mértem az ébredési hőmérsékletemet. Én szájban mérem, mert az pontosabb infót ad, mint a hóna-alj. Minden reggel közel azonos időben kell mérni. Szerintem nagyon megéri vezetni a görbét, mert érdekes dolgokat lehet róla leolvasni. Pl. megmutatja, hogy mikor van az ovulációd. Sajnos én pont abban a pár napban hagytam félbe, így ez nálam nem látszik. De ezen kívül az okosok azt mondják, hogy ovuláció utáni időszakban a hőmérséklet megemelkedik pár tized fokkal, és ha bekövetkezik a megtermékenyítés, akkor a hőmérséklet fenn is marad. Általában ez az érték 37 fok körüli, de inkább magasabb. Ha ismét leesik a hőmérséklet, akkor vagy aznap, vagy másnap megérkezik piri. Azt mondják, hogy érdemes 3 hónapig vezetni minimum, hogy messzemenő következtetéseket lehessen leolvasni róla a ciklusról, de nekem sajnos csak ez a hónap van meg, de így is tetszik, amit látok. :-D Egyenlőre minden jel, és hőmérő azt mutatja, hogy a manócska befészkelte magát hozzánk. Ma már a férjemmel a lakást rendeztük át, de egyenlőre csak fejben, illetve már kinéztem a bababútort. De mivel a férje asztalos, így csak az ötlet kell. Olyan jó volt egész nap ezzel foglalkozni. Egyik része már nagyon várja a hétfőt, mert szeretném már a kezemben tartani a képet a manócskáról. Másik részem viszont iszonyatosan fél, hogy mi van, ha mégsem.

Tegnap vettem egy tesztet, mint itthon kiderült vizeletsugaras... Na ilyet még nem használtam. Coralene a neve. van valakinek erről tapasztalata? Ez volt a legérzékenyebb a patikában, és ez is csak 20-as.

Kicsit hosszú lettem, és lehet, hogy túl szájbarágós is. Bocsánat!

További szép napot, és kellemes időtöltést kívánok mindenkinek a hét hátralévő részére!

Pusza:
Mné
mné

Sziasztok!

No, ezt alig győztem végig olvasni!

Velünk kapcsolatban Szurikának volt igaza, valószínűleg nem is létezett ez az ikerterhesség. Erre gyanakodtunk mi is, ezért nyomoztunk a dolgok után, közben meg rettenetesen szerettük volna, hogy igaz legyen. Belekezdtünk egy lakáscserébe is, ikerbabakocsikat nézegettünk, stb.. Közben meg rettegtünk, hogy nem igaz az egész és azzal áltattuk magunkat, hogy ekkora hazugságot nem találhat ki valaki, ha nincs valami alapja.
Valószínűleg az ismerősünket, akivel ezt az egészet elkezdte, ezzel akarta lerázni, hogy ikrek és így jöttünk mi a képbe, akik vállaltuk volna a piciket. Még az örökbefogadó nyilatkozatunkat is módosíttattuk ikrekre és testvérpárra, amit egyébként nem bánunk.

Az örökbefogadásról és a donor spermáról azt tudom mondani, egyetlen problémát vet csak fel, az örökletes betegségeket. Epilepszia, vérzékenység, epebetegség, pajzsmirigy túltengés stb. esetén könnyebb felismerni a tüneteket egy genetikailag kapcsolódó családban.
Ha a gyerek zsírosat eszik és panaszkodik, hogy fáj a hasa, akkor anyuka már mondja is: Biztosan az epéd fáj kisfiam, mint apádnak!
Ez egy örökbe fogadó családnál ( a sperma donorság is örökbefogadás szerintem, mint ahogy a donor petesejt is az ) nem ilyen nyilvánvaló és a nevelő szülő könnyebben eshet kétségbe egy jelentéktelen hasfájás miatt is, mert nem tudja, mi lehet a baj oka. Ezért célszerű inkább erre fektetni a hangsúlyt, ha vannak ilyen jellegű információk.
A testfelépítési dolgok szerintem nem számítanak. Tudomásul kell venni ezt a helyzetet, a valóság eltitkolása ugyanis úgy sem fog menni! A gyermek számára a legjobb az, ha tudatosul benne, hogy Ő genetikailag eltér szüleitől, ez teljesen normális és rendben van így. Nyíladozó értelmű korától kezdve tudatosítani kell benne a kialakult helyzetet és ezt Ő természetesnek fogja tekinteni, így könnyebben bírkózik meg a társadalmi előitéletekkel. Szinte már csecsemő kortól kezdve az esti mesék arról kell, hogy szóljanak, apa és anya mennyire szerette volna , hogy Ő legyen és mindent megtettek annak érdekében, hogy Ő idepottyanjon ebbe a családba és vannak neki életadó (vagy genetikai) szülei is valahol a világban, akik biztosan gondolnak Rá, de apa és anya nagyon boldogok, hogy Ő velük van és a világ minden kincséért sem válnának meg Tőle.
Később aztán a gyermek úgy is felteszi a maga életkorának megfelelő kérdéseit és azokra életkorának megfelelően válaszolni lehet. A legfontosabb az, hogy biztonságban érezze magát a családban, szeretetet kapjon és adjon.
A folyamat nélküli "beszélgetés" olyan a gyermek számára, mint egy lavina. Hirtelen értelmet kapnak félve elsuttogott szavak, megrendül a bizalom a szüleiben, joggal érzi úgy, hogy becsapták, elvettek Tőle valamit. Ismeretlen eredete megkérdőjelezi létének jogosultságát, fantáziájában felnagyítódik ismeretlen életadóinak jelentősége. A "beszélgetésre" adott válasza csak dac és elutasítás lehet. Különösen veszélyes ez akkor, ha a "beszélgetés" kamaszkorban történik, amikor amúgy is az önállósodás korszaka kezdődik! Ilyenkor a gyermek gyakran elkóborol otthonról, fogékonnyá válik a deviáns magatartást mutató közösségekbe való beilleszkedésre és nagyon nehéz lesz visszaédesgetni a családi fészek nyújtotta biztonságba, melyben csalódott.

Oxigen!
Főleg miattad írtam ezt le, biztosan nem fogtok elvégezni örökbefogadói tanfolyamot, ahol ezt az általam leírtaknál részletesebben is körüljárják.
Mi most máshol próbálkozunk lombikkal, mert Dévai valamiért nem bízik nálunk a sikerben és ha Ő így érez, akkor mi nem tehetünk mást, minthogy tovább állunk. Lehet, hogy az új helyen szóba kerülhet a petesejt donáció, tehát mi is csaknem ugyanabban a cipőben járunk amiben Ti!
Férfiként én is csatlakozom az előttem szóló csajokhoz, nagyszerű, hogy el tudod fogadni ezt a helyzetet! Mindezt azért írtam le, mert úgy gondolom, hogy célszerű lenne az örökölhető betegségek szempontjából tájékozódnotok! Az, hogy milyen színű a gyermek haja vagy bőre, milyen magas, hízékony vagy sovány szerintem nem olyan fontos. Örökbefogadói tapasztalat az, hogy a gyerekek észveszejtően hasonlítanak szüleikre, akikhez genetikailag semmi közük!

Köszönjük Nektek az együttérző és biztató szavakat!!! Nem volt könnyű túllépni azon ami történt,de most már föltápászkodtunk! Beadtuk a jelentkezésünket különböző alapítványokhoz és várjuk, mikor kerülünk sorra, hogy szeretetet és biztonságot adhassunk elhagyott gyerekeknek bőrszínre, származásra, életkorra való tekintet nélkül.
Próbálkozunk azért sajáttal is!

Sajo
sajo

Mné!
Az mindegy, hogy rápisilsz vagy bemártod! Lehetőleg reggeli első vizelettel csináld és a mennyiség jó bő legyen!

Sajo
sajo

sajo: Ha részt vettél volna egy donor "tanfolyamon", akkor tudnád, hogy az örökölhető betegségeket kiszűrik. Elmondják pontosan, hogy milyen vizsgálatokat végeznek. Nem véletlenül felelnek meg csak olyan kevesen. Természetesen mindent nem lehet kiszűrni, de ha spontán leszel terhes akkor sem tudsz minden betegséget kizárni.
Ha van választási lehetőség, akkor a külső igenis számít. Gondolj bele! Lenne egy sötét bőrű alacsony göndör hajú gyerekem. Hmmmm.
Furcsa lenne. Én 15 éve már eldöntöttem, hogy kitől akarok gyereket, azt szerettem volna ha rá hasonlít. Ha van választásom, akkor olyan donort keresek, aki olyan mint ő. Betegségeket kiszűrni?
Ha spontán lettem volna terhes, akkor egy igen nagy vele született betegséggel is születhetett volna a baba. A férjem édesapjának lyukas volt a szíve. Párom féltestvérének a kisfia ezt sajnos örökölte is. Ezek szerint el kellett volna hagynom a férjemet amikor gyereket akart, mert nem tudtam kizárni a betegséget? Én sem tudok mindent a családomról, nem ismertem az egyik nagypapámat. Mi van ha volt valami örökölhető betegsége? Akkor inkább ne is legyen gyerekem?
Az örökbe fogadás nem ugyanaz mint a donor. A donornál van legalább 1 vér szerinti szülő és tudom, hogy a terhesség alatt mit ettem, mit ittam dohányoztam vagy kábítószereztem-e. Az örökbe adó anya vajon vigyázott a terhessége alatt?????
Eltitkolni? Ez mindenkinek a saját döntése!

Bocsánat, ha kicsit elragadtattam magam.

Zafír
Lilypie Premature Baby tickers
zafir100

Sziasztok, csak gyors kukk, mert vendégeskedünk!

Voltunk ma uh-n,ez a 6. ciklusnapom, vagyis 4.napja szúrom magam.

Bal oldalon: 5db: 8-12-es
Jobb oldal: 10db:8-12-es, 1db:6-os

Mnyh:5mm, ez még picit vékony, de hát még az elején vagyunk.

Kaptam Orgalutran-t, ami a tüszőket tartja szinten, ez azt jelenti, hogy nem durranhatnak ki.
Nem volt olcsó, de most mindent megér!Lehet, hogy jövőhét végén punkció! :lol: :lol:
Holnap este visszaolvaslak benneteket, és irok majd még!

Sok sok puszi

katapetra

Sajo: köszi hogy így aggódsz értünk! Most már tudjuk hogy milyen rossz, felszínes és önzõ emberek vagyunk. Körülmények úgy látszik kihozták a legrosszabbat belõlünk.
A petesejt donor eü. családfáját lehetõleg a XV. századig vezesd vissza, hátha van valami kockázat.
És még egy adalék, egy pár hónappal ezelõtt általam valahol olvasott felmérés szerint a született gyermekek 24%-a nem a papír szerinti apától van, amirõl a kedves "papírapuka" nem is tud. Ha csak a fele igaz az sem kevés.

Na mindegy, én erre a fórumra nem azért írok, hogy másokat kritizáljak. Sok sikert, boldogságot és egészséget kívánok nektek!

Ha netán rosszul értelmeztem amit írtál, akkor ezer bocs.
oxygen
Budapest XIII. kerület

Katapetra, szuperül elindultak a tüszőcskék :lol: hajrá méhnyálkahártyaaaaa, állítólag kiválóan lehet növeszteni a méhpempővel :lol:

Mné, örülök,h visszarázódtál lelkileg :lol: Már csak kettőt kell aludnotok az eredményig :wink:

Szép estét mindenkinek!

Puszi,
Bari

bari6

Emerenc
Teljes mértékben egyet értek veled!
Csuti83
Melyik férfi az aki nem szeretne fiú babát, vagy elsőre vagy másodikra.... A lényeg,hogy sikerüljön!!!!! :wink:
Bari6
Hát én anno harmadik napon már szexeltem is,sőt amikor kedvünk volt akkor is. Semmi változás nem volt, se vérzés, megszokottan fájt a hasam. Szerintem nem baj!!!! Vagy csak én vagyok ilyen... :wink: :oops:
Mné
Soha nem szerettem mérni az ovu időt. Vagy akkor voltunk együtt amikor akartunk, minél többet, vagy teszttel néztük. Mondjuk azt érezni lehet ha jön az idő, folyás, pl. nekem fáj a hasam ha megreped. Mikor tesztelsz?!

Katapetra
Jó sok! Nyálkahártya meg még vastagodni fog.

kagyló

Sziasztok!

Kedves Oxigen és Zafír!

Teljes mértékben félreértelmeztétek a szavaimat. Nem állt szándékomban oktatást tartani. Az, hogy felszínes és önző emberek vagytok még csak fel sem merült bennem. Nem értem miért gondoltátok, hogy bántó szándékkal írtam, amit írtam. Pusztán megosztanám az általam hallottakat másokkal is. Nem kifejezetten csak Veletek. Általában nem azért írunk ide, hogy bántsuk egymást. Segítő szándékkal meséljük el történeteinket, hogy mások is okuljanak belőle.
Az örökletes betegségek nem kiküszöbölhetőek semilyen formában. Ahol ismert a genetikai apa és anya, ott nyilvánvalóan tudják, ismerik, milyen betegségekre számíthatnak. Van-e például a családban gyógyszerérzékenység stb. . Egy örökbe fogadott gyerek esetében gyakran nincs semilyen információ, mint mondtátok, még arról sem, drogozott-e az anyuka, vagy dohányzott-e a terhesség alatt. Pont az információ hiánya jelenti a veszélyt. Ezért bátorkodtam felhívni a figyelmeteket ennek fontosságára.

Bocsássatok meg nekem, hogy a külső vonatkozásában másként gondolkodom. Én legszívesebben egy vagy több néger gyereket fogadnék örökbe és büszkén nevelném fel. Senkinek semmilyen beleszólása nem lehet abba,ki hogyan képzeli el az életét.
Az eltitkolás meg, mint írtam, veszélyes dolog! Egy véletlenül kiderülő információ összeroppanthat valakit. Azért írtam erről olyan hosszan, hogy érthető legyen. Biztos elrontottam valamit. A mi saját életünkben is van olyan ismerős, aki megpróbálta örökbe fogadott gyermeke származását eltitkolni és nem lett túl jó vége. Akár tetszik, akár nem, el kell mondjam: a hazugság rossz, az igazság, bármily nehéz is szembe nézni vele, jó!

Kívánom, hogy abban a formában, ahogyan Ti jónak látjátok, megtaláljátok a boldogságotokat!

Sajo
sajo

Kagyló,
igen, az a lényeg, hogy sikerüljön, és mindegy, hogy fiú, esetleg lány, csak egészséges, erős kisbaba legyen.

Katapetra,
igen, tényleg szép számok amiket írtál, én is körülbelül így indultam. A nyálkahártya természeresen még sokat fog vastagodni. Nekem a végére 18 mm-es volt :wink:

Mné,
nagy drukk holnapra, és tényleg ügyes vagy, ha kibírtad eddig tesztelés nélkül. :lol:

Én ma vagyok az ET 16. napján. Most nem vagyok a legjobban, magas még mindig a vérnyomásom, ha nem veszem be a gyógyszert, így muszáj szednem reggel, délben, este. :cry: Meg ezt az időjárást sem értem?! Tegnap még sütött a nap, most pedig olyan hideg van, és fúj a szél. Biztos van front is, és ez teljesen kikészít fiatalon még engem is, nemhogy szegény idős embereket.
Mindenkinek szép esőmentes vasárnapot kívánok!

Csuti
Kép
csuti83

Sziasztok!

Katapetra: Ezek gyönyörű eredmények. Még csak az elején vagy, és már most 8-12-esek. És már a jövő héten punkció. SZUPIIII!

Bari: Nagyon helyes, hogy nem adod el. :-) Most hogy érzed magad?

Csuti: Te is nagyon csöndben vagy. :-) Te mikorra tűzted ki a tesztelést?

Kriszto: Neked is nagyon drukkolok az induláshoz! Küldöm a tüszőnövesztő drukkokat.

Kagylo: Ne haragudj, ha tolakodó vagyok, de megkérdezhetem, hogy miért olyan kilátástalan a helyzetetek? Nemrég még az előzetes vizsgálatokról érdeklődtél, ha jól emlékszem. Mi történt azóta?

Nene: Javul a köhögésed? Most olvastam a neten a hagymatea jótékony hatásáról. El tudom képzelni, hogy már a könyöködön jön ki a házi kuruzslás, de esetleg megérne ez is egy próbát!

Nyuszi: Ti hogy vagytok? Kiheverted a terheléses vizsgálatot?

Momelcsi: Te/Ti hogy vagy/tok? Legközelebb két hét múlva kell ismét menned Apánkhoz?

Parane: Holnap akkor te is mész reggel UH-ra? Én 7-re értem oda mindig, és így voltam kb a hetedik, nyolcadik, és negyed 10 körül végeztem.

Mortischa: Én sem olvastam még ezt a könyvet, így sajnos nincs véleményem róla. Nekem volt viszont egy kedvencem,mit mindenkinek nagyon ajánlok, mégpedig a Baba-blues. Ahogy a nagyikám szokta mondani, egyszerűen „Letehetetlen!” :-D

Zs76: Szerintem hívjátok fel a rendelőt, és kérdezzétek meg, nehogy feleslegesen gyertek fel. Ki tudja, hogy mikor frissítették a honlapot…

Kretty: Hogy vagytok az Uraddal? Sikerült mindent megbeszélnetek? Remélem, hogy rendeződött a múltkori helyzet!

Jó étvágyat kívánok az ebédhez, és további szép napot mindenkinek!

Mné
mné

Sziasztok!

A Baba-blues című könyvet én is olvastam a folytatásai a Született szülők és az egyről a kettőre! Szerintem irtó jó könyvek!

Csuti! A múltkor adtam egy könyvet, nem értettem miért nem tetszett, és most, amikor megláttam, hogy Mné írta a Baba-bluest, akkor esett le, hogy én "rossz" könyvet adtam neked kölcsön! Azt szerettem volna, csak épp egy kolléganőm olvassa ezért nem volt itthon! A peteérés című könyvet adtam oda, ami szintén jó, bár kissé keserédes és kevésbé jól fogalmazza meg ezeket a dolgokat...
Szóval megvan miért nem tetszett! De a baba-blues fog tetszeni, szerintem érdemes mindenkinek elolvasni! A született szülőket nem sikerült még megvennem, de az Egyről a kettőre címűt igen, az is nagyon jó, ott már babák is vannak....

Én ma reggel elkezdtem érezni a bogyókákat! :lol: Gyorsan beszélgettem is velük, hogy igyekezzenek, mert Apu készen áll és hamarosan randiznak és utána jönnek vissza anyuhoz a pociba!
Jaj, csajok szorítsatok, hogy eljussunk a műtőig és ha lehet a "transzferos" műtőig...

És valami ami így délben pont aktuális, bár én a rántott fajtát nem csípem igazán, de ennek vicces a formája: Magyarország-rántott husi: Kép

kriszto

kriszto82

Barika! Annyira eltűntél.... skype-on sem vagy... :( :(
Remélem "jól" vagy. Pusszillak!!!

Katapetra! Ez szupi!!! Mikor mész uhu-ra legközelebb? a gyógyszerek maradtak ugyanúgy?

kriszto

kriszto82

Mné, ugye te holnap tesztelsz? Nagyon-nagyon drukkolok!

Csuti, hogy bírod teszt nélkül?

Krisztó, hidd el, 2 hét mulva már babaragacsokat küldünk!!!! :D
Vendég

Sziasztok!

Csuti, remélem hamarosan rendeződik az időjárás. Ma én is fejfájással keltem :lol: Jobbulást és szedd a ványomicsökkentőt :wink:

Mné, köszi kérdésedet, jól vagyok...a fejem fájdogál. A hasamat nem nagyon érzem, biztosra veszem,h ez a hajó elment....

Kriszto, holnap reggel tesztelek,ha nega akkor megyek dolgozni és leszek skype-on...most nincs kedvem senkivel sem beszélni. Ja és holnap mindenképp beszélünk, de addig is drukk a bogyókáidnak, növegessenek szépen !!!:lol:

Parane, Katapetra nektek is küldöm a tüszőnövesztő drukkokat :lol:

Poszi???

Pusza mindenkinek!
Bari

bari6

Sziasztok

tegnap ismét sikerült eldobni a gépemet, úgyhogy egy hétre megint megy a szervizbe. :cry: csak ritkán jöhetek igy apa gépére. Jövő kedden megyünk, 1-jén apánkhoz. Nagyjából jól vagyok, függőlegesbe fáj mindig már az alhasam. remélem ez normális. igy most sokat fekszem. dévai szerint már jóval túl vagyok az egyes terhesség 40. hetén.
Olvaslak titeket, drukkolok mindenkinek. Mné benézek holnap, hogy mi a teszt eredménye. +++++++++++

KépKép
momelcsi

Momelcsi,

nagy drukk, hogy minél tovább egybe maradjatok!! :D

Katapetra, Kriszto,

Nektek is nagyon szorítok, minden rendben lesz!! :wink:

Mné,

remélem, jó hírekkel jössz holnap, nagyon - nagyon drukkolok!! :roll:

Bari,

még tényleg ne add föl. Sajnos én is saját tapasztalatból tudom, hogy milyen nehéz :(

Csuti,

ez a front mindenkit megvisel, próbálj minél többet pihenni meg sétálni a friss levegőn, ebben a szép napsütésben!!

Szép napot nektek!
leeda

Sziasztok!

Mné, Csuti, köszönöm kérdéseteket, túléltem a terheléses vizsgálatot. Engem eléggé kikészített aznapra, tehát a testem feldolgozta azt a sok cukrot, de a gyomrom.... Este gyors fürdés és fekvés, szombaton 10-kor ébredtem :shock: , de azóta semmi bajom. :) Jövő héten el is megyek az eredményért. Nem kéne, a dokim elhozná, de érdekel ez a fránya cukor.... :evil:
Csuti, ilyenkor veszel a gyógyszertárban 75 gramm szőlőcukrot, amit a vérvételes néni bekever Neked úgy 2 deci vízbe. Leveszik az éhgyomri véredet, majd megiszod az "üdítőt" 5-10 perc alatt, és vársz két órát. Utána újabb vérvétel. Így nézik, hogyan dolgozza fel a tested a cukrot, egy egészséges nőnél nem alakult-e ki pl. terhességi diabétesz. Mert ha igen, akkor diéta ezerrel, ami jó, mert nem hízol nagy tempóban, jó, mert nem ártasz a babának, de tény, nehéz is. Erről Kriszto mesélhetne.....

A kislánykánk jól van, mozog, sokszor észre sem veszem, nem érzem belül, csak kívül látszik, ahogy "mászkál" a hasam. Vicces volt, mert szombat reggel beköltözött a jobb oldalamra (mondjuk ez szokása) és eléggé deformált hasam lett, de nem tartott sokáig ez az állapot, ment tovább valamerre. Szóval nálunk minden rendben, maradjon is így. Azaz így is marad :)

Mné, nagyon drukkolunk holnapra, gyere mihamarabb mesélj!!!

Csuti, Mnének igaza van, Te most csendeske vagy, reméljük titkolsz valamit :)

Kriszto, jó hír, hogy már alakul a pocakod, gyere Te is mesélj mit lát most Apánk!!!! Ha minden jól megy, figyelembe véve a hosszabb ciklusaidat, mit számoltál, mikor lehet a nagy nap?! Vagy nem mersz jelenleg ezzel foglalkozni?

Melcsi, nem szabad ennyit idegeskedni, ne dobd a földre a gépedet :lol: Amúgy ezt soha nem értettem, hogyan számolgatnak az ikrek anyukáknál, amikor azt mondják, túl vagy az egyes terhesség 40. hetén? A méhed méretére gondolnak? Vagy?

Szép napot :)

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85

Sziasztok!

Megérkeztünk szerencsésen Ausztriából, barátoknál voltunk...jól sikerült!

Köszönöm a drukkokat, kell is, mert nagyon beindult a pocim :)
Kaptam egy tüszőszabályzó szurit,ami azért felelős, hogy a tüszőim, szépen egyenletesen érjenek be, és ne pukkanjanak ki!
Ezt minden nap pontban este 6-kor kell beadni, addig, amíg a doki megfelelőnek nem találja őket, a punkcióhoz.
A többi gyogyim maradt.....
Holnap megyek Uh-ra fél 9-re :)

Bari...én még szorítok azért, drága!

Mné
:!: Annyira izgulok érted!!!!!!
HŐS VAGY!, hogy kibírtad!!!!!!!

Csuti, érted is csuriban a kezem!!!!!!!

Melcsi: nem semmi, hogy ilyen ügyesen bírod....kitartást!

Parane, te holnap reggel mész?

Krisztókám? Hogy vagy? te is holnap mész?

Jaj olyan pörgés van, hála az Égnek!

katapetra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?