A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Nyuszi,

ez nagyon jó hír! Remélem, tényleg minden rendben lesz!

Tike,

bölcsis cipőnek mi klasszikus Falcon szandált vettünk, szerette nagyon, most itthon is ezt nyúzza - és a csatjaival a vadiúj szőnyeget :twisted: már vannak rajta kopások, szóval itthonra visszaszokunk a puhatalpúra.

barátnődnek hurráhurrá!

Boo,

hajnali 8ra járok, és fél4kor jövök el, mert a babysitternek háromnegyed 4kor indulnia kell (más gyerekekért megy az oviba)

nekem már nem nő a cicim, szerintem most nem is nőtt akkorát, mint Nimróddal anno :cry: :cry: :cry: már csak a szoptatásban reménykedem...

Altatás: én már tök hamar felébredtem a császár után... már a műtőasztalon, mikor kivették belőlem a tubust, félig magamnál voltam, emlékszem, elkezdtem sírni, kérdezték, mi van, mondtam hogy semmi. Meg emlékszem hogy szar érzés volt hogy turkáltak a hasamban belül...
Aztán az őrzőben már magamnál voltam (mondjuk kb olyan visszagondolni, mintha full be lettem volna lőve, mert azért még ki voltam rendesen ütve, időérzék zéró, stb).

Csibe,

Kiara öblöget????? :roll: :roll: :roll:

KépKép

KépKép
kispocok13

Majd visszaolvasok, csak tegnap elfelejtettem:

Tike!
Petrának vettem nyáron egy Falcon szandált, olyat szerintem, amilyen Hédinek is volt (rózsaszín, kis virággal). Azt vittem be neki a bölcsibe. Annyira jó volt, hogy azóta már vettem egy számmal nagyobbat neki, sőt már a következő méretet is megvettem. :D
Szerintem bentre elől zárt (v. részben zárt) csattos szandál a jó.
Én az egyiket a teszveszen vettem 3ezer forinttal olcsóbban, pedig vadonatúj, dobozos volt. Nézzél esetleg körül, szoktak tök jó áron vadi új cipellőket, szandikat árulni!

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
akartam is kérdzni,h mikor kaptál a 18hetes uhura időpontot,de akkor ezek
szerint nem kaptál?vagy azért levettéka vért???

én is meglepődtem,amikor apa elvitte,h gyere megtanítalak öblögetni,de
sikerült neki...
most nagyon szivacs az agya...

katy!
vettetek már párásítót???

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:47-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
máris megnézem,észre sem vettem :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

ma délutánra kicsit lebetegedtem,de teázok ezerrel és már kicsit jobb is...

Kép
Kép
csibe83

Boo

Na most vagy én értek félre vmit qvra vagy te :lol:
Milyen belső réteg?Mit értesz alatta? A méhszájnál lévő repedéseket?
Engem Rolónál metszettek és MÉGIS A MÉHSZÁJNÁL REPEDTEM! Abszolút semmi köze nem volt a vágáshoz, hiszen a vágást akkor csinálják mikor a baba feje ott van a gát előtt, ergo ugye áthalad a méhszájon, ami szakadhat.
EZÉRT aki gátvédelemmel szül az is repedhet belül, a gátja viszont megússza.
Szal én mindkettőt átéltem, repedtem belül és át is vágták az izmaimat. Nem tom milyen bőrről beszélsz, hisz ott konkrétan izmot nyesnek.
Én nem hallottam jókat a SOTEról, nem egy természetes szülés párti kórház..persze tévedhetek. Gondolom vannak kivételek akiknek maximálisan bejött... :roll:
Az ősanyás gondolkodás móddal tök egyetértek. Mindenki azt az életet fogja vinni a gyerek életébe amit ő maga is művel.. :wink
Mondjuk nekem az ősanyáról mindig az jut eszembe aki, feltétlen türelemmel bír a gyerekkel egész nap, tud vele akár egész nap játszani, dumálni....
Én a könnyebbiket választom..inkább megyünk programozunk, mert 1-2 óra után nekem már zsibog az agyam.Szal ennyit az ősanya típusomról :lol:

Lois,BOo

JA, nekem se volt olyan kellemetlen és 3 nap múlva motoroztam, mégis úgy vagyok vele, ha el lehet kerülni, miért vágjanak?
Vannak "negatív" gátvédelmes storyk, mind mindenben..de ezért kell jóó orvost, szülésznőt választani aki megfelelően megtudja ítélni az adott helyzetben, hogy mi lesz. Én hiszek abban hogy van ilyen személy...majd meglátjuk :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Nyuszi

Én ugyanezt vallom. Vagyis nem tom hogy te mit :lol:
ELsősorban GÁtvédelem :arrow: ha azt mondják nem megy metszhetnek :?

Örülök, hogy jobban van a kiscsaj :wink:

Mióta a csaj megszült, állandóan a szülés jár a fejembe, hogy bármikor rám törhet. És ha rágondolok egyből kő kemény lesz a hasam..
Nem a félelem, hanem a türelmetlenség. Szeretném már látni a Törpillámat, kíváncsi vagyok hogy fog menni, mennyire lesz más mint ROlónál..

KépKép

KépKép
ronmay

pont hétfőn meséltem a terhesgondozóba a gátmetszésről,h az
orvosom tök rendi volt,h mehettem az sztk-ba varratszedésre és nem
bízott rá inkább másra.
erre meglepődtek,h nem felszívódóssal varrnak???
és akkor arra mondtam,h belül felszívódóssal varrtak és kivül meg nem...
de nekem aztán amúgy teljesen mind1,ha vágni kell,hát vágni kell...

de azt én sem tudtam megmondani pontosan,h mi az,h belül... :oops: :oops: :oops: :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csibe83 2011.02.23 22:18-kor.

Kép
Kép
csibe83

ronmay!
ha bármikor "rádjönne" a szülés,akkor Rolóval mi lesz???
teapa bent lesz veled???

mert én Kiarát "féltem" a legjobban ebben az egészben...
ha most kéne szülnöm,akkor meg pláne,m most nagyon anyás...
remélem még májusig változnak a dolgok...

Kép
Kép
csibe83

Ronmay!
Én eléggé rá voltam parázva a gátmetszésre, a tesóm úgy szülte mindkét gyerkőcét, 8 évig hallgattam, hogy annál rémesebb dolog nincs is a világon. A legjobb barátnőm csinált egy olyan rapidszülést mint Te Rolóval, brutálisat vágtak neki, 6 évig készült a következő szülésére, gátvédelem mindenáron, össze is hozta.
Szóval két rémes gátmetszős sztori volt a rám ható két legmarkánsabb vélemény a hozzám legközelebb állóktól.
De én úgy döntöttem a dokimra hallgatok, mert azt mondta jót akar nekem, jobb lesz így, nem tudni hogy fogják bírni a szöveteim, ő stoppolt már össze Anyukákat a gáttól combtőig (anatómiai ismereteim nem elég mélyek e téren, szóval nekem ez gázosan hangzott és igyekeztem nem is olvasni utána, elkerülvén hogy rémes repedős sztorikba botoljak :oops: ). Ő azt mondta, hogy utólag lehet mondani hogy nem kellett volna vágni, de sokkal rosszabb az ha azt mondjuk, hogy bárcsak inkább vágtunk volna.
Neked persze szívből kívánom, hogy minden úgy legyen ahogy szeretnéd :wink:

Czigka!
Nálunk ez a bódításos fájdalomenyhítés nem is volt benne a kalapban :shock: És ez mennyire tutti? Vagyis mire emlékszel a fájdalomból?? :wink:

Csibe!

Jééé, én haza nem vittem varratot...nekem még a kórházban kiszedték.

Én a vajúdás-szenvedős részidőimet inkább le sem írom, mert még kiutáltok :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

lois!
azért mehettem haza varrattal,m neki amikor hazaengedek volna
mennie kellett az sztk-ba rendelnie és azt beszéltük meg,h inkább akkor
lesétálok hozzá...
nekem ez nagyon szimpi dolog vollt tőle,pedig nem választott volt,hanem
ügyeletes,bár elfogult vagyok vele sztem,m ha gondom volt mindig
hozzá mentem
az sztkba,szóval ő küldött tovább mind2 terhességemmel tovább...
nyugodtan leírhatod,sztem már mindenkinek rég volt és csak a "szép"
dolgokra emlékszik...
meg sztem az én szenvedős vajúdós időm sem volt túl hosszú...
főleg amiket utána hallottam a többiektől a kórházba,meg unokatesómtól...

Kép
Kép
csibe83

gázos bódítást én is csak tvben láttam,nálam sem volt opció...
mondjuk én az edáról is lecsúsztam és most már pl nem is kérek,
persze ez még ott változhat

Kép
Kép
csibe83

Bocsi, csak rapid, de mindent elolvastam :wink: .

Niki bnőm szül :P :D :D . 8-kor folyt el a magzatvíze, előzmények nélkül, 10-12 percenként vannak kicsi összehúzódásai, és egy újnyira van nyitva. Fixen forródrót van, de még egy jó darabig nem megyek/megyünk be,mert messze még a vége. Megpróbálunk mind aludni pár órát, aztán szülünk :lol: . Egy kis drukk biztos nem ártana :roll: :wink: . Majd jövök a hírekkel :D .

én most dobok egy saccot: 3620g, 54cm, de. 9 óra, spontán szülés (gátmetszéssel :twisted: ).

KépKép

KépKép
kicsidodi

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 14:32-kor.
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 14:34-kor.
Vendég

Czigka: Időérzékem nekem is elveszett, óra nem volt a szülőszobán, legalábbis én nem láttam, 2x kérdeztem meg az időt, a burokrepesztésskor, meg utána "nemsokkal később" kérdeztem a dokit, hogy meglesz még ma? meg csak késő este volt a válasz. Akkor kérdeztem meg hogy hány óra - fél 5 volt fél 7kor felvittek a műtőbe :lol:

Nekem Hédi kiemelése után volt a legszarabb, őt elvitték, engem elkezdtek összerakni és ugye nem volt a legjobb az érzéstelenítés, rövid idő múlva jobb oldalam már nem volt érzéketlen. Aztán nagyon hányingerem lett, aztán nagyon fájt jobb oldalon lágyékban. Kérdezgettek, hogy nyomást érzek, nem mondom fáj, doki válasza: pedig már kiszáltunk a hasból :twisted: :twisted: Akkor rámraktak valami maszkot, de akkor már látták, hogy a jobb lábam frankón tudom mozgatni. Onnantól vannak részek amik kiesnek. Konkrétan emlékszem,hogy a doki mondja, hogy ott még vérzik, nagy nyomás, bocsi de ezt még ki kell nyomni-következő kép doki áll a fejem fölött és gratulál-következő kép a szobámban a szülésznő áll az ágyamnál és elmondja, hogy mit hova tett stb-következő kép: pittyegnek a rámkötött gépek, aztán elkezd sípolni valami, jön egy nővér megigazítja, hideg volt az ujjam amire csiptetve volt és nem érzékelt. Nézek oldalra kint tök sötét, elkérem a telefonom, hívom apát, ő már otthon volt, küldött képet Hédiről. És innentől van meg minden

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Bébi méretéhez helyesbítés: a fejmérete nem 37, hanem 34 cm. Csak apuka lányos zavarában félretájékoztatta az aggódó unokanővért :)

Dodi!
Én mindhármat gétvédelemmel szültem és nem igazán értem, h a barátnődnek mi nem ment vissza?

Vajúdást a sajátomat onnantól számolom, ahogy elkezdődtek a fájások. Sóginőmnek este 6-kor kezdődött, de rögtön 2 percesekkel. Látszatra még nem volt annyira durva, mert a szünetekben tök jól elbeszélgettünk. Igazán durva másnap de. 10-től volt neki. Szal ha onnan nézzük, akkor 3és fél óra alatt lett meg a bébi, viszont egész éjjel nem tudott pihenni, mert azért fájtfájt.

Barinődnek tőlem is mennek a drukkok, de sztem már 2in2 vannak ;)

Boo!
Vágott seb könnyebben varrható, mint a szakadt. Ez biztos igaz, viszont amit egyszer szétvágtak az már nem lesz olyan, mint eredetileg. Nem tudom szakszerűen elmagyarázni, de nekem anno az intimtornász csaj elmondta, hogy miért gáz, ha a gátizmot szétvágják. Ja, és még terhesen jártam oda, nem azért mert a gátvédelem miatt szükségem lett volna rá.

Szemléltetésképpen egy példa: ha veszel egy anyagot, amin semmi szakadás nincs és megpróbálod elszakítani, nehezebben fog menni, mint egy olyan anyagot tovább szakítani, ami már el van vágva. És ez nem saját főből vett magyarázat, hanem az intimtornász hölgyike példája.

Ez a gátvédelem/gátmetszés dolog: sztem mindenki azt pártolja, amit a dokija elültetett benne.
Végülis ha nem lenne gátmetszés, akkor a dokinak semmi dolga nem lenne, azt meg ugye nem hagyhatja. Én biztos azzal a lendülettel fordultam is volna ki a szülőszobáról, amikor a doki közölte volna, h no gátvédelem. Dehát nem vagyunk egyformák, de nem is kell. Már sokszor megbeszéltük, h mindenki tegyen úgy, ahogy jónak gondolja, v. ahogy biztonságban érzi magát.

Melyik névnél tépte el Miron a lapot? Nem lehet, h ez vmi jel? :)

Ronmay!
Szűzhártya :) Pedig milyen nagyot nézne apa ;)

Csibe!
Fogmosáshoz gratula. Nálunk Bodzi csak addig szereti, amíg ő csinálhatja. MOndjuk neki még csak 6 és fél foga van.

Pocok!
Lehet,h ez is egyedi, de sajna nekem csak SZonjival voltak cépséges nagy cicijeim, a többieknél már semmi. Vis picit magyobb volt, apa mindig meg tudta állapítani, h éppen melyik cici a soros, de közel sem lettek akkorák, mint Szonjival (sajnos).

Kép
Kép
Kép
szonibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:49-kor.

KépKép

KépKép
boo

Most csak gyorsan, majd este jövök...

Mezei Áron reggel fél8-kor jött világra 3820g-mal,és 52 cm-rel :D . 8 óra vajúdás után eltűnt a méhszáj, de további 3-4 órán át nem haladt tovább a dolog, csak Niki vajúdott rendületlenül :? . 7-kor a dokinője úgy döntött, hogy műtő, mert vmi nem stimmel. Igaza lett: Áron magas egyenes állású volt, vagyis nem a buksijával próbált kijönni, hanem az arcával előre, vagy vmi ilyesmi, ezért akadt el :( .
De mindketten jól vannak, a babának még nem hallotta senki a hangját, tök békés, elvan nézelődik, ha meg vki hozzáér, keresi a cicit :lol: .

Szonibaba!

Végülis ha nem lenne gátmetszés, akkor a dokinak semmi dolga nem lenne, azt meg ugye nem hagyhatja.
Bocsáss meg, de ezt a kijelentésedet te sem gondolhattad komolyan :lol: :lol: :lol: .

A 3 gátvédelemhez őszintén gratulálok :D .
Természetesen a bnőm a hüvelyére gondolt, az nem lett olyan, mint volt. Tágabb neki, s ez nem csak a férjének tűnt fel, de neki is kevésbé élvezetes a szex azóta. Nem gond, már megszokták, de most másképp döntene. A másik bnőm, akinek a Petra babája van, hüvelyelőreesése lett és plasztikázni kell mert konkrétan fáj neki a szex. De ez mondjuk gátmetszéstől független, csak nagy volt a babája, és hazavágta a hüvelyét a szülés. De ez sajnos benne van a pakliban...
Ha neked olyan, mint szülés előtt, tinikorodban, akkor te naagyon szerencsés vagy :wink: :lol: . Ezt amúgy egy nő sem várja el, ez természetes, hogy kitágul. De van akit zavar, és van aki tudomást sem vesz róla. Akit zavar, annak inkább való a gátmetszés, akit nem zavar, az méltán lehet büszke a gátvédelmes szülésére :wink: .

Na, majd jövök este, mert voltam UH-n, és jóóól szétbőgtem a fejem :evil: .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2011.02.24 18:21-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

uh-n ugye minden ok volt?

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!

A gátmetszés anatómiai részről fingom sincs, mert én tudtam, hogy nekem lesz (lett volna), ezért inkább nem firtattam mijeimet vágják át :twisted: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Először nem :arrow: egy óra világvége-hangulat :arrow: újabb UH :arrow: Perfekt :D .
Csak az elsőnél paraszt volt a doki, de majd elmesélem...

KépKép

KépKép
kicsidodi

hú, elírtam :oops: , Áron 3280 gramm :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Jesszus...

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi: Jól rámhoztad a szívbajt, de örülök, hogy minden rendben!!!

Én 2 dologtól tartottam szülés kapcsán ( azt leszámítva ugye hogy minden rendben legyen): a gátmetszés és a gerincérzéstelenítés. Na most az utóbbit próbáltam, nem jött be, elcseszték :arrow: de látva hogy milyen szépen összestoppolta a doki a hegemet, legközelebb lehet hogy a másikat választanám :lol:

Egyébként a császár ellenére, meghogy ott nem varrtak semmit, nekem is olyan érzésem volt szülés után, mintha ott kicsit összestoppoltak volna :roll: Dokim kérdezte is a kontrollon, hogy volt-e szex és milyen volt, nem fájt-e De annyira zavarba bírtam jönni ettől a kérdéstől, hogy nem vallottam be neki :oops: Néhány hónap kellett hozzá, hogy megoldódjon a probléma :roll:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi!
Őőőőő, debizony, h komolyan gondoltam :?
Külföldön (nem tudom melyik ország/okban) az a divat állítólag, h a szülésnél a bábák viszik a lényeget, a doki csak biztonsági okokból majdhogynem az ajtóból nézi, h minden ok.
A Hír tv-ben volt egy műsor, ahol a szülés körüli törvénymódosításról, átalakulásról volt szó és ott (számomra) nagyon szimpatikus dolgokat mondott egy doki (Szt. Imrés).

Áron bébi legyen üdvözölve a fedélzeten :D
Szegény barinőd :( Na pl. ilyen esetekben tök jó, h létezik a császár intézménye.

Boo!
Az egy dolog, h neked nem tetszenek az említett nevek, de lehet, h Miron bensőséges viszonyt ápol testvérkéjével és megsúgta neki, h milyen nevet szeretne magának.

Jah, ha nektek a gáttépkedősszex nem jön be... :lol:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

sziasztok!

Dodi!
gratula a bnődnek...
mi volt az uhun??

Boo!
hogy vagytok??

Kép
Kép
csibe83

Tike!

de látva hogy milyen szépen összestoppolta a doki a hegemet, legközelebb lehet hogy a másikat választanám.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Én egy icipicit paráztam a gerincérzéstelenítéstől, egyrészt a fájdalomtól,mert nem tudtam, mire számítsak, másrészt a migréntől, amiről olvastam, hogy nagyritkán előfordulhat :? . Hát te sajnos megkaptad ezt a verziót, szegénykém :( . Úgy tudom, hogy ez akkor alakul ki, ha egy óvatlan mozdulat miatt hosszanti irányban megnyúlik a gerincvelő az érzéstelenítés ideje alatt. Ezért mondják, hogy nem szabad emelni a fejet! Sztem nálad is ez lehetett a baj, mert ahogy írtad, mennyire nem voltál képben, simán lehet, hogy öntudatlanul megemelted a fejedet, vagy ahogy tettek át a másik ágyra, vagy nem tudom....de valamikor hírtelen megemelkedhetett a fejed... :( . Gondolom én. Aztán lehet, hogy csak alkat kérdése, de az tuti, hogy ezt nem az cseszte el, aki adja,mert ez nem attól függ.
Nekem az adást elcseszték :twisted: . Eret szúrtak, amit nem szabad, de állítólag kívülről nem látszott, hogy ott van. Elhiszem, nem volt gáz, akkor mármindenem fájt, akár sünit is csinálhatott volna belőlem :lol: .

No, és akkor a lávli UH-m :twisted: :
Meg akartam nézni a Prücsköt, hogy minden oké-e, mivel mégiscsak beteg voltam 10 napig, ő meg még olyan pincurka... (amúgy voltam fül-orr-gégésznél,és terhességi refluxból adódó garatgyulladásom volt, de már negatív a torkom 8) ).
A doki (nem a sajátom) lemérte a babát, majd közölte, hogy 8+1 hetes. A baba szíve dobogott, járt keze lába. Kérdeztem, hogy nem lehetne-e esetleg újra megmérni, mert tudom, hogy mikor fogant, és 5 nappal idősebbnek kéne lennie. Erre flegmán mondta, hogy ő már egy pár gyereket leUH-zott, és ő nem téved, max. 1-1 napot +/- de 5-öt nem. Na, ezzel még jobban mejijesztett :? . Újra "belőtte" a bébit, megállította a képet, és mérés nélkül odanyögte, hogy 'na látja, most se nagyobb' :shock: . Jelentette ki magabiztosan egy 17-18 mm-es mocorgó foltocskáról :evil: .
Anyu velem volt, és amíg vártam a papírra, hangosan megkérdezte, hogy "Mi baj kicsim, most sírsz?". Na erre persze, hogy eltört a mécses :oops: . A kérdést hallva odajött a doki, hogy
"Nézzen rám! Én nem gondolom, hogy magának 90-es IQ-ja lenne, én magából min. 130-at kinézek (biztos előző este IQ-tesztet töltött :twisted: ), akkor meg értse meg, hogy ez a baba később fogant, és amúgyis, attól, hogy 5 nappal későbbre lesz kiírva, még bármikor szülhet, ez nem tragédia.
:shock: :shock: :shock:
"Doktor úr, ugye nem gondolja, hogy azért sírok, mert 5 nappal későbbre leszek kiírva :shock: :shock: :shock: :evil: ? Mert a 36. héttől felőlem akkor jön, amikor neki jólesik, de tudom, hogy mikor fogant ez a baba, és meg vagyok rémülve, hogy a cukrom, vagy a betegségem miatt nem fejlődik rendesen..."
Azzal sikerül vígasztalnia, hogy jobb ha tudom, hogy ilyen korán adott napon minden magzat egyforma méretű, legyen az magyar, kínai, vagy indián. Tehát értsem meg, hogy ez a baba rendben van, csak később fogant, mint ahogy én gondolom.
Közöltem, hogy, "jó, köszönöm" és kijöttem, mert nem voltam hajlandó vitába keveredni ezzel a tudálékos faszfejjel, akinek a stílusa sajnos a soraimon nem jön át, mindezt úgy, hogy anyám végig velem volt, aki az ő kollégája :evil: !!! Bezzeg ha a taknyos gyerekét kéne ünnepnapon nyűgteleníteni, egyből nagyon készséges lenne :twisted: . Ja,és azt nem is mondtam, hogy miközben uh-zott azt mondta, hogy "itt látszik, ahogy mozog a kis keze-lába, vagyis ezek még csak a bimbók, ettől még lehet, hogy nem lesz lába..." :shock: :shock: :shock: . Aztán meg azt ecsetelte, hogy nemrég egy terhességmegszakítás során ő a kezében tartott egy 8 hetes élő magzatot, és hogy az bármelyikünk lehetett volna. Szerintetek normális?!?!? :shock:
Tehát ő lezárta a témát azzal, hogy később fogant a baba punktum, és tuti nem ő tévedett! Na, én nem lettem nyugodt, mivel TUDOM mikor fogant :twisted: .
Csak hogy tisztázzuk, hogy mi igazol engem:
- Mindig 28 naposak a ciklusaim, és mindig 14-15. napon van ovulációm.
- Ovulációs tesztet használtam, pontosan a 15. napon volt ovum.
- És ezt követően 11 nappal pozitív lett a 10-es terhességi tesztem, ami kisebb terhességet nem mutat ki.
- Az első két uh-n (petezsák, első szívhang) pontosan az én számításaimnak felelt meg a baba mérete.
Szóval igazam van :twisted: :lol: :lol: .
Anyum, hogy megnyugtasson, kb. 4-5 orvost kapott el a folyóson, de csak ő is ideges lett: mind azt mondták, hogy csakis az lehet, hogy később fogant, ne izguljunk. (vagy az, hogy alulfejlett, de ezt persze egyik se fűzte hozzá)
Végre egy idősebb doki (a 6.!!!) elhitte, hogy nem vagyok egy fogyatéskos kretén, és tudom,mikor fogant a baba. (De tudom, hülye voltam, azt kellett volna mondanom, hogy a férjem Timbuktuban gyémántbányász, és egy hónapban egyszer szexelünk Nepálban, holdtöltekor. Akkor előbb elhitték volna :twisted: :lol: :lol: ).
Ez a doki megUH-zott újra, és voilá, szte a kisbabám 8+6 hetes 8) :D :D :D . És azt mondta ennél nem is nagyon tudná kisebbnek mérni, se nagyobbnak. És külön mondtam is neki, hogy kérem, hogy teljesen objektíven mérje, mert nem az igazamat hajszolom, hanem tudni szeretném, hogy jól fejlődik-e a babám (vagy azt is ha nem!). De 2*is megmérte, és tökéletesek a méretei, sőt kiemelte, hogy nagyon szép, erőteljes a szikhólyag, és ez szte fontosabb, mint, hogy milyen a szívhang (amúgy az is tökéletes), és ez arra utal, hogy nagyon erős, tökös gyerek, ne aggódjak, tényleg minden oké :D :D :D .

Szóval egy pökhendi paraszt ketttttő mozdulatán múlott az, hogy így ki kellett boruljak, pedig ha egyből újraméri, túl is vagyunk a dolgon :evil: ! Nem az zavar, hogy hibázott, mert ez igazán nem nagy dolog, hanem hogy nem is próbálta sem beismerni, sem jóvá tenni, sőt még ő viselkedett velem megalázóan. Mondtam is apának, hogy ezentúl felhatalmazom, hogy ha úgy érzi, vki nem megfelelő hangnemben beszél velem, nyugodtan b@ssza pofán :twisted: . (Holott évekbe telt lenevelnem erről a lakótelepi módiról, de úgy tűnik, némelyeknek túl egyenes a fején a szemüveg :twisted: :lol: :lol: )

Bocsi, regény :oops: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Szonibaba!

Igen, több országban is így van, és ezzel nincs is bajom nekem sem. Sőt, sztem már Magyaro-n is sok helyen szinte ez van, mert a legtöbben szülésznőt is felkérnek, aki a lényegi részét levezényli, és csak a finishre jön a doki (vagy még akkor sem :? ).
Én, ha nem lennék cukros, tuti "sztk" terhesgondozásra jártam volna, és a szülésznőt válogattam volna meg.
De a körülöttem lévő szülések zöme azt igazolja, hogy igenis szükség van a szülészre, mert egyre kevesebb a komplikációmentes szülés :( . És tudom, szerintetek ez hozzáálláskérdése (is), és tény, hogy én a cukrom miatt eleve számítottam császárra (végül mégsem amiatt lett az), de a bnőim abszolút nem arra készültek, és mégis lett 2 csaszi, és egy vákuum, meg két spotán (egy anyától). Nálunk nagyon car a mérleg, kehes a banda, nekünk kell a doki :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
hát nem semmi az uhus storyd,de legalább kiderült,h minden ok...
nekem is mindig kisebbnek mérték,sőt a 18 hetesen 1héttel amit én kicsit
sokallok,főleg úgy hogy mi tényleg 1szer voltunk 1ütt apával abban
a hónapban,
viszont teljesen megértem,h te a cukrod meg a betegség miatt aggódtál
rendesen és pont kifogtál egy parasztot...

Kép
Kép
csibe83

hát nem tudom...én ügyeletesnél szültem és nálam két doki is bent
volt,csak annyi időre tűntek el,amikor a kisebbségi csaj üvöltött,h
orvost és rá fél percre már fel is sírt a baba...
de utána visszajöttek hozzám és végre én is megszültem...

Kép
Kép
csibe83

Dodi: Én konkrétan tudom, hogy mitől volt migrénem, egy nagyon kedves,aranyos, tündéri ápolónőtől, aki puszta jószándékból megemelte az ágyam fejrészét a 24 óra letelte előtt, mikor a kedves ételkiosztók mellémraktak 1 tányér levest csütörtök délben, holott tudták, hogy kedd este óta semmit nem ettem :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Az hogy nem hatott rendesen az érzéstelenítő meg szerintem az elcseszett,elferdült gerincemnek köszönhető. Nagyon fiatal volt az altatósnő, és rajta éreztem egyedül,hogy ideges a műtőben. Jött a hülye kérdéseivel, egy nedves vattával böködött és kérdezet, hogy mit érzek - hideg, kevésbé hideg mint az előbb? :twisted: :twisted: :twisted: Bal oldalamon állt egyébként...aztán szerintem amikor vágni kezdtek akkor kérdezte, hogy most mizt érez? mintha egy tűvel karcolnának - éles vagy tompa fájdalom? NA ezt azóta sem tudnám máshogy megfogalmazni, szívem szerint mondtam volna neki, hogy baszki próbáld ki :twisted: :twisted: Ő is érezhette, hogy valami nem stimmt, mert bejött másnap hozzám érdeklődni, hogy minden ok-e. Senki máshoz nem jött az altatós :roll:

Sajnálom az uh-s történetet, bár én durvábbra gondoltam mikor először olvastam :roll: :lol: Sajnos nekem is van tapasztalatom tirpák orvossal, ráadásul egy kismama sokkal érzékenyebb az ilyen dolgokra. Én egyébként sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnék a képzésben erre a részre, mert nagyon sok múlik ezen! Jól tetted,hogy nem hagytad annyiban a dolgot!

tike

Én a választott orvosomnál szültem, ő volt aznap az ügyeletes, de gondolom mivel vittem magammal a szülésznőmet is, nem túl sokat láttam a nap folyamán. Reggel bekötötte az oxit, 1x próbált és 1x repesztett is burkot, azonkívül 2x vizsgált meg és ennyi.

tike

Tike!

Valóban, így utólag nem durva, de másfél órán át abban a hitben lenni, hogy a kisbabám esetleg nem fejlődik megfelelően (ergo el kell vetetni) nekem elég megrázó volt :roll: :( . És nekem ez a cukrom miatt simán benne van a pakliban, nálam nem jó ezzel viccelődni :evil: .

És igen, biztos érzékenyebb vagyok, de ő mindig kismamákkal dolgozik, ergo neki ez kell, hogy a normális legyen. Ha pék vagyok, nem lepődöm meg, ha lisztes lesz a kezem :wink: :lol: .
De amúgy mikor nem volt ott doki, nagyon sírtam, és tudom, hogy nem csak a saját kicsim miatt, hanem a Nikiék miatti izgalom,meg nemalvás eredménye is akkor jött ki. De ttől csak a reakcióm lett volna enyhébb, ő nem lett volna kevésbé tirpák.
(Hozzáteszem, előtte nem sírtam igaziból, épp csak legördült 1-2 csepp az arcomon...)

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tike!

24 óra?! :shock: Akkor sztem nem attól volt :roll: . Az Istvánban 6 óra után fel KELL kelni, lefürdeni, és utána már rendesen megpróbálni létezni. Lehet, hogy pont az volt a baj, hogy nem állítottak lábra időben? Mert azt tudom, hogy az Istvánban ez szabály!

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:51-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi: Különbség van a spinális érzéstelenítés és az epidurális érzástelenítés (EDA) között. Ezeket a gerincvelő melletti térbe adják be, csak a spinálisat tovább kell szúrni és más vastagságú tűvel csinálják.

Császáros szülésnél, ha még nem kapott EDA-t valaki, akkor spinális érzéstelenítést alkalmaznak. Ha EDA-t kap valaki,akkor szülés után pár órával már felkelhet (persze azért előtt megnézi a nővér, hogy biztosan állsz-e a lábadon). A spinális érzéstelenítés után kell 12-24 órát hanyatt feküdni.

tike

Bár nekem edám volt, de sztem ez a kérdezz-felelek normális, nekem is volt, meg osztályozgatni kellett egyfolytában.

Dodi!
Nem tudtam hogy 5 napnyi visszaminősítés is ekkora para :shock: :shock: Van erre valami protokoll, hogy mennyi fér bele?
Az orvos igen sültparaszt volt :?
Barátnődnek gratulálok! :)
Spinál után 6 órával fel kell kelni?? Én azt hittem többet kell feküdni.

Én dokim is végig ott volt...engem pl. a szülésznő egyszer sem vizsgált meg.

Czigka!

Tök jó ez a gáz-téma :lol: Haza nem lehetett vinni?? :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Jaja, én is úgy tudom mint Tike, amiket leírt a két módi különbségével kapcsolatban.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois: nem a kérdez -felelekkel volt bajom, mert hát honnét tudná különben,hogy hat-e a cucc, hanem hogy olyan hülye módon fogalmazta meg a kérdéseket....vagy csak én nem tudtam ezt már jól le reagálni, izgultam, fáradt voltam, kicsit féltem is és akkor jön itt nekem a kevésbé hideg? kérdéseivel :twisted: :twisted: :lol: :lol:

Nem tudom egy sima szülésnél miket vágtam volna a dokim fejéhez :lol: :lol: :lol:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:52-kor.

KépKép

KépKép
boo

Czigka!

Nem nyert Még 2in1 :lol:

Csibe

Képzeld most azon parázok, hogy Apa megfázott és takonykóros már pár napja, és félek hogy nem lehet benn velem. Rolónál ő vágta a köldökzsinórt és most is így tervezi. Az Imrébe látogatási tilalom van, szal mondtam neki ezerrel hogy kúrálja magát, mert ez az utolsó mikor zsinórokat vághat...
Van még egy hetem hivatalosan...addig csak kibújik :wink: :lol:

Nálunk anyós vagy Szonibaba fog vigyázni Rolóra. A 3 napban meg APa.

KépKép

KépKép
ronmay

Csibe

Roló nagyon nem anyás, persze mikor majd meglesz NAti tuti az lesz :wink: :lol: :twisted:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
A Pastramit beszéltük meg, de nekem nyóc hogy hova megyünk :roll:
Ja, nekem is Z. a 28.-ik hétig mindig kisebb volt, utána meg már mindig nagyobb az UH-k szerint. De végül alulmúlta kicsivel a várakozásokat.

Tike!

Sztem nem rögtönzött kérdések ezek, biztos van valami agyonelemzett anesztes protokoll és voltak tanulmányok, ahol ezeket az okos kérdéseket analizálgatták, és arra jutottak, hogy ennél jobbak nincsenek és passz :P

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Tike!

Tudom, hogy az EDA, meg a spinális más, én is a spinálisról beszélek :oops: :wink: . Az EDA-ra ez nem is vonatkozhatna, hiszen azzal vajúdnak a nők, meg kitolnak, király lenne, ha közben nem emelhetnék a fejüket :twisted: :lol: .
Én is spinálist kaptam (sőt tudtommal minden császáros, de akkor ezek szerint nem :roll: ), viszont ha te is, akkor én ezt nem értem :? . Ezek szerint ennyire eltérőek a szabályok kórházanként :shock: ? Az tény, hogy nekem az egész szülésből a csaszi utáni felkelés volt a legbrutálabb :oops: . És azt mondta a nővér, aki segített, mikor látta, hogy hamuszürkévé válik a fejem, hogy mindenkinél ez a legrosszabb, ezután már csak jobb lesz, megígéri. Mégis vmiért nagyon ragaszkodnak hozzá...
Arról viszont nincs infóm, hogy hány anyukának van migréne az Istvános csaszi után, tehát hogy mennyire jó ez a módszer... De akiket ismerek, ott szülő nőket, emlékeim szerint egynek sem volt :wink: . De majd megkérdezem anyut, hátha van erről vmi fogalma.

Boo!

Ha nagyobb lenne, azt lecarnám :lol: :lol: :lol: .
Próbálom úgy írni, hogy kicsit átérezd :roll: . Ez nekem olyan (mivel lehetséges szövődmény), mint ha neked a mostani babádnál is tartanod kéne a molától, és vmi s*ggfej benyögne egy kóros adatot, ami utalhat arra. Biztos te is összefosnád magad :roll: . Vagy ha vkinek a családban rendszeres mondjuk a vízfejűség,és a szokottnál nagyobbnak mérik a fejét. Ez másnak nem gázos adat, lecarjuk, de annak nagyon is fontos, aki pont ettől tart.
Érted, én azért mentem uh-ra, hogy él-e, és hogy nem kicsi-e, erre közlik velem, hogy de, kicsi :twisted: .
De nem magyarázkodom, kiakadtam, ennyi :oops: :wink: .

Lois!

Nem tudom pontosan a metodikáját a dolognak, de cukrosoknál az ilyen pici kori fejlődési rendellenességek fokozottabban előfordulhatnak. Persze tök ritka, és csak a nem beállított cukrosokra jellemző, na de akkor is :roll: ...

Elvileg (ha vki tudja a fogantatás dátumát), számít ez a pár nap, mert egyik doki sem azzal vígasztalt, hogy ennyi méretkülönbség belefér, hanem azzal, hogy tuti nem akkor fogant, ergo nem fér bele :? . Sőt az UH-s doki mondta is, hogy ebben a korban minden baba ugyanakkora ugyanazon a napon.
Ettől persze senkinek nem kell beparázni, ha 4-5-6 nappal kisebbnek mérik, mert min ahogy nálunk is, könnyen el lehet mérni, csak meg kell kérni, hogy legyen szíves mérje meg újra. Hátha másnak hajlandóak erre :twisted: .
Ja, meg azt mondta ott egy asszisztens, hogy az fontos, hogy egy terhességet ugyanaz a doki UH-zzon végig, mert mindenkienk más a technikája. És ha minidg kicsist kisebbnek mérik, az nem gáz. Ha mindig kicsit nagyobbnak az sem (tehát pl. mindig 3-4 nappal), de nekem elsőre normális volt, másodjára kisebb... csak más dokinál. Mindegy nem ragozom.

Én meg amúgyis hipohonder vagyok ezekben a dolgokban, mert anyum 25 évig dolgozott koraszülött-intenzíven, és én ebben nőttem fel. Tudálékos, vagyok, és szőrőzös :twisted: , de a saját dokim ezt zseniálisan kezeli, és nagyon jól ért hozzám :wink: . Mástól ezt persze nem várhatom el, da ha udvariasan megkérem valamire, talán megteheti nekem :? .

Az Istvánban fel kell kelni, de nem tudom máshol hogy van :roll: .
Botondot 10:30-kor emelték ki, fél5-5-kor állítottak fel,és én onnantól mozogtam, babáztam, pelenkáztam, és éjszakára is velem volt, mert simán el tudtam látni. Én nem bánom, hogy nem kellett 24 órát feküdnöm :wink: . De mondom, azért a felállást az ellenségemnek se kívánom :twisted: . Niki is azt mondta, pokoli volt neki, bár nekem az fájt nagyon, hogy baromira ki volt még nyúlva a hasam, és a belsőszerveim szó szerint, érezhetően (és láthatóan :shock: ) belezuhantak a baba helyére, vagyis vissza a helyükre, amit a baba felnyomott. Nikinek viszont nem volt nagy pocakja, és azonnal szépen vissza is ment a nagyrésze, így ez neki nem volt, neki a varrata fájt.

Boo!

Már tök nyugodt vagyok 8) . Már nem is parázok, hogy baj lesz vele, csak pont ezt az UH-t vártam, hogy szusszanjak, erre megszívatnak (vagy én magamat :twisted: ). És erre még nem is gondoltam, de tényleg nem tudom elképzelni, hogy Ricsinek ne egészséges gyereke legyen :shock: :lol: :lol: .
Szóval mostantól befogom :oops: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Étterem nekem totál mindegy. Én szívesen eszem veletek még lángost vagy, melegszendvicset is :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?