A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Igaz már régen volt, de Vindo, Regi szuper lehetett a játszóházazás.
És Rugó nagyon ügyes.

Móni
Most olvasom is ám, hogy szegény Gegi is megint beteg volt :(
Nagyon köszönöm, hogy gondoltál ránk. Szorítok 17-hez.

Panndi
Örülök, hogy Fruzsi meggyógyult és Zsófi :(

Kaqk
Nem semmi, hogy így kibeszélték a gyerekek a kistesó témát :D

Heni
Egerben hosszú hétvége :D hát én mint egri leányka bizton állítom, hogy remekül érzitek majd magatokat. Szólj, ha kell tipp :D
Dani is földhöz vágja magát és topogva hisztizik....nála nem működik a sarokba állítás, mert még túl kicsi...tieid aranyosak lehetnek, hogy mennek a sarokba.
Nálunk Lilinek bünti szoba van, Danit meg otthagyjuk. Remélem ez is működik hosszú távon.
Bogyó nagyon édes

Vindo Rugó és a kotrógépek :D akkor már kész kollekció van otthon :D

Vera
Húú de szép, nagyon ügyes vagy.
fosás monjon le

Mesi
Szerintem sem te vagy a hibás, szegény már extra érzékeny és valahol mindig lappang benne az a baci ami őt megfertőzi. Nagyon szorítok, hogy 18.-ra
rendbe jöjjön annyira, hogy a műtétet megcsinálják.
Lovarda..letörtél, hogy egy vagyon, mert Lilla nagyon ló mániás. Állandóan lovasat játszik...tényleg minden lovas.
Gegi 16 kiló :D nem semmi, bár Dani is 12,5 :D nem kis gyerekek.

Maggie
:( nektek is gyógyulást..

Látom bicó is téma volt, nekünk van 3 kerekű amit szinte soha nem használt Lilla el is akartuk adni. 2 kerekűt örököltünk, de nem annyira jó. Ha nem lenne a Decathlonban venném meg. Azzal Lilla mindig olyan ügyesen teker.

Dóri
:( de ez már nem a második kör nálatok? Mintha már lett volna egyszer....

Mi fosós hányóst megint megúsztuk....Lilla legjobb bnője az oviban kapta el.

KépKép
KépKép
fleur

És a mi is volt hogy is volt.
Szóval az idegentest gyanúig még képben voltatok. Ugye nekem már szombaton beugrott, hogy a múltkor a bal oldal zörgött és amennyire utána olvastam az idegentest esetén mindig jellemzően egy oldal sípol.
Hétfőn be is igazolódott a gyanúm a háziorvosnál, a helyzet annyival volt izgalmasabb, hogy addigra már két oldali tüdőgyulladás volt a diagnózis.
Persze láz még mindig sehol és viszonylag jó kedvű is volt. Bár azért már sokkal elesettebb volt, mint korábban (mondjuk ebben fogzás is benne lehetett, mert azt is akkor jutott eszébe növeszteni)
A doktornő mondta, hogy ez már nem tréfa és nem húzná az időt, hogy minden vizsgálatra külön beutaljon. Végül közösen a törökbálinti Tüdőgyógyászati Gyerekosztály mellett döntöttünk.
Meg is kaptuk a beutalót, hazamentem összepakoltam és már indultunk is.
Az elején betegfelvételnél Hídvégi Edit (akinél pénteken voltunk) szakvéleménye miatt eléggé megrekedtek az idegentestnél és csak arra törekedtek, hogy lehúzzák a zörgést valamennyire a tüdejéről, hogy csütörtökön meg tudják a tükrözést csinálni, ami azért több kevesebb sikerrel össze is jött.
Azért nem hagytam magam (allergia teszt is készült, mert akár tej allergia is okozhatja-sajna eredmény csak 3 hét múlva) és a végén már a kezelő orvosunk sem az idegentestet kereste, persze, ha már volt tükrözés azt is megnézték. Ha a gyanú felmerül, akkor azt már mindenképpen ki kell zárni. Ez a protokoll.
Szerencsére vérképe vizelete jó volt. A rtg alapján pedig az látszott, hogy tele a tüdeje váladékkal, de nem tüdőgyulladása van, hanem hörghurut.
Az összes vizsgálatot nagyon jól viselte (vérvételnél még csak nem is sírt), meg az egész kórházasdit. Mintha legalább valami élményparkban lettünk volna.
Mondjuk a mindenki által összefogdosott játékok nem a kedvenc részem volt, de nem nagyon tudtam vele mit kezdeni.
És voltak ott egyéb rémségek is mint pl a napokra magukra hagyott babák esete, de ezt inkább nem is részletezem.
A tükrözés közben végül leszívták a gennyes váladékot, ami a doktornő elmondása szerint rengeteg volt és természetesen most a nyálkahártya és a hörgők is gyulladásban vannak.
Még hosszú lesz az út a gyógyulásig. Most inhalálni kell sóoldattal (maszkos) és váladékoldót meg antibiotikumos orrcseppet kap.
A kórházban kapott ventolint is pumpából, de azt itthon nem kell egyelőre (ha meg esetleg újra hörögni kezd dokinő felírja).
Az hogy miért is történt ez, nem igazán tudják. A dokinő szerint valami lesöpörte a nyálkahártyáját és az apró szőröket a hörgőiben így kezdhetett el pangani a váladék. Mivel sajnos mindig felülfertőződött így egyre több lett, mert nem tudott ürülni (a védelmi rendszere ugyanis már nem volt meg)
A másik elmélet, hogy eleve kevesebb szőröcske van, de ezt csak fél év múlva kezdik vizsgálni, ha addig sem javul, mert ahhoz biopszia is kell.
Amúgy nem fertőző másra nézve, de most fél évig nem mehet közösségbe (ami a bölcsit jelenti), mert ő nagyon érzékeny. CSANA-ba sem 3 hónapig kb.
Barátokhoz ide oda mehetünk (majd egy kicsit később azért) de csak akkor ha senki nem taknyos. A doktornő azt mondta ezt most nagyon szigorúan kell venni egy darabig.
Majd májusban kell kontrollra visszamenni.

Így utólag az idegentesttel talán jobban jártunk volna, de mindennek megvan a maga oka.

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt!

Zdori! Ez nagyon brutálisan hangzik! Mielőbbi teljes gyógyulást az egész családnak! ++++++++++++

Szeli kapott egy rollert, délelőtt kimegyünk gyakorolni! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Fleur! Gyors gyógyulást Nektek is!!!!!!!! :(

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

itt borzalmas idő van, remélem kicsit kisüt azért a napocska :roll:

Fleur, Zdori sajnálom:-( jobbulást a családnak!!!

Heni
KépKép
heni81

Én is csak egy pillanatra jöttem, Zsófinál nagyon durva a bárányhimlő, nagyon szenved :(

Mindne betegnek jobbulást!

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Mindenkinek jobbulást!!!!!!!!!

Szépen süt,ezért kint.. :)

Meg készítjük a kis helyét a leendő kutyánknak.. Persze csak akkor lesz bent,ha enni kap ( ez a sarok telek átka,volt egy kutyánk amit reggelre megmérgeztek,mert ugatott mikor mentek el a sarkon,persze nem tudott kimenni meg semmi csak zavarta az arra közlekedő egy két személyt) no szóval csinálunk egy kis bezárható helyet ahol enni kap,arra akarjuk nevelni,hogy csak ott kapott talált enni valót egye meg.No meg akkor ha valakit nagyon nem fog szeretni.. :D De ilyen nem lesz tuti,mert nagyon jó génekkel levő anyuja és apuja van halkan megjegyzem okleveles.. :)
Persze fiúk nem tudják mi is készül. :) Meg,hogy kinek.. :D Meglepi lesz,három hét múlva hozhatjuk el...
Kép

Kép a kis német juhász kutyuka.. kislány.. :)

Tegnapról:

Kép

Kép

Ma kilátóban:

Kép

ÉS ITT A TAVASZ!!!!!!! Végre!!!!

Kép Szép Napot!!!!! Puszi!!
varga tünde

Zsófinak jobbulást! Nálunk Gegi szenvedett nagyon a birkától! :(

Mi is élvezzük, hogy itt a tavasz! Szomszédokkal Leányfalun voltunk étteremben és egy játszótéren a Duna parton. Gyerekek (és mi is) eléggé kifáradtunk, most itthon pihi.

Én nagy kert-projektben vagyok, a héten gyomirtózás, két hét múlva hozzák majd a termőföldet, utána telepítés. Már háromszor terveztem át a kertet, mindig variálok valamit. :)

Holnap megyünk az altatóorvoshoz.

Móni!
Sokat gondolok rátok!!!
Zsozsi már csak kicsit köhög, nem hurutos, nem tudom mi ez..., viszont lett herpeszünk. :evil: Szerencsére nem vészes, remélem nem lesz akadálya a műtétnek.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Mi is kiruccantunk ma, volt játszóterezés meg nagy séta (félig biciklivel) a Duna-parton. Nagyon jó idő volt ma! :) Holnaptól meg lehűl és esni is fog... :(
Tegnap meg elmentünk az élményfürdőbe, az is jó volt. Szelike elfáradt rendesen ebben a pár napban. :)

Betegeknek jobbulást!!! +++++++++++++

Kép

Kép
regcsiken14

Változékony idő előtt állunk :roll: ilyen időben hogy öltöztetitek a gyerekeket oviba?

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok, hazaértünk...

Betegeknek jobbulást, látom, elegen vannak :(

Mi túl a hazautazáson.
Tegnap falusi turistáskodtunk Gömörszőllősön (vagy hogy kell írni), meg Rugó hősiesen kibírta a putnoki tó megtekintését is. Majd hozok képeket.

Kicserélték a kádat a házunkban. Még jobban szét vagyunk verve...

Holnap bébiszittelünk, az egyetemen lesz dolgom. Holnapután munkanap. Próbálok majd jönni azért.

Most egy kis munka, hajmosás.

Ma volt az első kabátmentes nap nálunk :D

:arrow:

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Heni, boldog névnapot kívánunk!

Rugó még alszik, netezgetek.

Kép
vindolanda

Rugó még mindig alszik. Pakolni kezdek, hasznossá teszem magamat :arrow:
Már kenyeret is tettem oda sülni.

Kép
vindolanda

Hahóóó. Feladom a babanetezést :roll:
Lassan összepakolok, várjuk fél 11-re a bébiszittert.

Rugó sokat aludt, kipihent, és most mesét néz. Az elmúlt négy napon nem tette, gondolom, most pótolja.

Kép
vindolanda

Na mi is itt! KÖszi a jobbulásokat! Ma voltunk orvosnál, kapott immunerősítő gyógyszert, mert tényleg durva nála a bárányhimlő. A szeme határeset (arra is ráment), ha rosszabb lesz, el kell vinni szemklinikára...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!

Én ma már megjártam a boltot, postát, ovit. Mikor megláttak cicus csoporttársai rögtön körbeálltak és kérdezgették mikor megy végre Grétike. Nagyon hiányolják a többiek, az ovónéni is mondta, hogy naponta többször van a drága emlegetve :) Na de holnap műtét és utána nemsokára mehet már közösségbe :roll:

Heni boldog névnapot :D

Vindo üdv újra a fedélzeten :D
nagyon ügyi vagy így korán reggel :D
Könnyű dolga lesz ma a bébiszitternek :D

Dóri ennél már csak jobb jöhet.
Amúgy lassítanotok kellene, szenteljetek egy kis időt csak magatokra. Semmi tanulás, munka. Csak és kizárólag ti :roll: Tuti egy darabig elkerülnének a családot kiütő betegségek, mert sikeresen feltöltenétek az enetgiatartalékaitokat!

Fleur műtét után, ha mindenki rendben lesz nálunk megrohamozunk titeket :)

Mesi mi is nagyon sokat gondolunk rátok!
Herpesz szerintem nem akadály :roll:
továbbra is mennek++++++

Tündi csodás képek :D
kutyust csak 2 ember etetheti akkor ha nem akarjátok, hogy idegenektől elfogadjon bármit is. Az egyik a gazdi a másik aki esetleg foglalkozni fog vele, ha a gazdi nincs ott. Illetve kérjetek meg több "idegent", hogy adjon neki ételt, ha enni próbál belőle szidjátok össze, hogy nem szabad. Illetve csakis engedéllyel ehet. Eleinte le kell mellé gugolni és simogatni, nyugtatni. Remegni fog az ételért de addig kell nyugtatni míg a remegés elmúlik. Utána engedéllyel ehet. A németjuhászom csak engedéllyel evett. Az elődjeit megmérgezte a szomszédunk, Őt nem tudta. Elég fura arcot vágott az öreglány mikor átvittük neki a mérgezett hússzeletet, hogy ott felejtette az udvarunkon, de ne aggódjon sok szeretettel odaadjuk a kutyájának, hevesen tiltakozott.

Regi de jó sűrű napotok volt :D

Itt még jó idő van :roll: , kíváncsi vagyok meddig.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Heni nagyon boldog névnapot!

Jajj szegény Zsófi, sok puszi neki.

Grétának és Zsozsinak nagyon szorítok holnapra illetve holnap utánra.

Vindo
Nektek is jó napotok lehetett tegnap. :D lemaradtam kádcsere? Miért kellett cserélni? Vagy ez még a felújítás része?

KépKép
KépKép
fleur

Helló, lányok!

Fleur, örülök, hogy kiderült végre Danika baja. Innen már csak felfelé vezet út :-) A legjobbakat kívánom Nektek!

Móni, Mesi, izgultam a lányok miatt, hogy a műtétre rendben legyenek, most már csak ahhoz kell kívánnom sok-sok erőt és minden jót!

Móni, drámai volt Gergőkéd lázáról olvasni, és ezek a dupla fülgyulladások, szegénykém... most hogy van?

Tündi, szuperek a képek, klassz lehetett a kilátóban.

Panndi, szegény Zsófi, sok-sok gyógypuszi neki! +++++

Vindo, örülök, hogy jól sikerült a hazavizit. A fürdőszobarendezés klassz lehet :lol:

Merészeltem a 4 napban kettőn egyáltalán nem dolgozni, van is mit bepótolni.
Mi margitszigeteltünk tegnap, nagy tömörülésekre nem szeretek menni ünnepnapokon, főleg ilyen politikailag túlérzékeny városban, így a sziget tűnt jó megoldásnak. Jó is volt, nagyon sokan mentek ki.
Hoztam képeket, jól látható, amint Muci úgy viselkedik, mint aki a Madness egyik tagja, plusz mindig futni akar, főleg a futósávban (de bármely járdán is).

Kép Kép Kép Kép Kép
irina

Ui: Heni, nagyon boldog névnapot Neked!

:arrow: dógozni
irina

Sziasztok!

Jobban vagyunk. :)

Zsozsi, Zsófi, Gréta, meg mindenki, gyógyuljatok!!!

Fleur, remélem, nálatok ez a nagy tüdőgyulladásos betegség rendeződik, és nem tér vissza...

Heni, Isten éltessen!

Nincs olyan nagyon, hogy csak mi, semmi munka, semmi tanulás... :) Jövő héten tanulós hét 2 vizsgával... Még tanulni nem volt lehetőség... Kicsit elmosta a betegség... De most megyek. Előbb csomagot pakolok, aztán, mikor kölkök alszanak, tanulok.

Kép
Kép
Kép
zdori

Bocs, ez még nagyon fontos:

Dóri, rettenetes volt olvasni, ahogy végigment rajtatok ez a fosós-hányós izé, remélem, mind mielőbb jól lesztek!!!
irina

Sziasztok!

Heni! Boldog névnapot! :)

Éppen telefonálási szünetet tartok, mindenki ebédel... :roll:

Jövő héten megyünk 3 napos oktatásra Pestre, a Heliába. Már várom, bár így rövid lesz a hét... :) :?

Szelike a 4 nap után nem szívesen ment be a bölcsibe... :( Én egy béléses széldzsekit adtam rá + farmer, most már hűvösebb van jóval, mint tegnap volt. :( Meg jön az eső... :(

Móni! +++++++++++++++

Irina! Jó lehetett a Margit-sziget-i séta! :) Madness... :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok,

csak egy gyors kérdés mielőtt visszaolvasnék és reagálnék..

Vkinek kismama torna lemeze amit át tudna nekem írni?? Mozognom kell!!
előre is köszi!

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! Nekem van szerintem. Baba-mama jóga biztosan, abban úgy emlékszem van terhes jóga is, de körülnézek otthon, mintha lenne más is. Nekem már úgysem kellenek ezek, elküldöm. Majd írd meg a pontos címed pü-ben!

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok,

köszönöm szépen a köszöntéseket:-) aranyosak vagytok:-)

Péterke reggel nem igazán akart menni, de amikor oda ért, csak úgy szaladt befelé:-)
Végül egy polár nacit kapott , vékonyabb felsővel és egy kabát. Már félcipőt adtam rá, 29 lába van :shock: :shock: a tavaly őszi nem jó :evil: :evil: mekkora lába lesz ennek a gyereknek :roll:
Áron 24 es cipőket hord, neki sem lesz kicsi :roll:

Irina margitszigeti séta szuper lehetett:-) imádom!

Vindo várjuk a képeket!

Móni a jelmezt elég vissza adnom, ha lesz a maga giga tali és oda elviszem, vagy postázzam?

Vera várom a képet!

Heni
KépKép
heni81

Heni, boldog névnapot :)

Áronnak 24-es a lába? Fruzsié 20-as :lol: Nem nagyon kellett neki eddig cipőt venni :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Szelinek 26-os a lába... :roll: Az se kicsi... :lol: Én is félcipőt adok már rá.
Ma a Mama megy érte a bölcsibe, mert én még várok 2 ügyfelet.

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Csal egy gyors életjel, nem tudom, hogy meddig hagy a kisfőnök. Ma már volt oviban, bár még olykor folyik "a olla" :lol: Jól érezte ma magát. Mondjuk másfél hetet töltött itthon.
Én is egyre jobban, de azért még köhögök, meg rendesen fájt ma a fejem, arcom is.
Ma az egyik gyerek is tiszta takony volt, hol a nyála, hol a taknyi folyt mindenfelé, kicsit kiakadtam.

Zsozsinak, Grétikének küldöm az energiát. Rendben lesz minden!

Gergőkének és Danikának is gyors gyógyulást kívánok!

Zdori-család testületileg gyógyuljon!

Heni, Isten éltessen!

Irina, Tündi köszönet a szépséges képekért. Csodásak. Gyerkőcök annyira édesek...

Már én is félcipőt adtam Bercóra. Kíváncsi vagyok milyen lesz a továbbiakban az idő. Nagy esőt jósolnak. :roll:
dmaggie

Irina, ne bánkódj a munka miatt, olykor lazítani is kell. Utána jobban megy majd. Én sem dolgoztam, pedig kellett volna, de pont elég volt betegecskén a házimunka. Ja, hétfőn meg Nánáson disznót öltünk.
dmaggie

Ó jaj, de bimbó vagyok. Panndi, szépséges lányaidnak is jobbulást kívánok!
dmaggie

Az egészségügy egyszerűen kriminális! :evil:

Ülünk az altatóorvos előtt, erre kijön egy könyvtáros csirke, aki vasággyal 40 kiló és Pistike frizurája van, és elmotyogja, hogy kéri a papírokat. Mindenki ott nyomul nála, én meg válogatom ami neki kell. Erre motyog még egyet maga elé, hogy az összes papír kell, de nem kifejezetten nekem mondja.
Erre megállok, visszakérdezek, mert észrevettem, hogy már engem néz. Az összes kell? Erre ő igen. De mondom van itt olyan, ami nem kell.
Erre: háromszor elmondtam, hogy az összes papír kell. Ha nem érti, elmondom negyedszerre is.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nekem úgy elborult az agyam! Kioktatta, de nem bírtam vele semmilyen szellemi csatát vívni, mert visszament a szobába, közben csak a fent említett mondatot bírta ismételni.
Már elnézést, de az összes várakozó ember előtt utána dobtam egy h.lye .p.csát - de ezt már nem hallotta.
Elegem van, hogy amióta beteg a gyerekem és orvoshoz kell járni - tisztelet a kivételnek -, de egy büdös mosogatórongynál többnek nem tekintik az anyákat.

Amúgy minden oké, az altatóorvosi s úgy beszélt... Mert neki rossz napja volt...

Könyörgöm! Emberekkel foglalkoznak. Ha nem megy, válasszon másik szakmát!

Móniékra sokat gondolok, mindjárt indulok edzésre, és fel is hívom. Mi péntek reggel 7-re megyünk.

Most rohannom kell, később majd visszaolvasok!
Puszi

Kép
Kép
Kép
gremese

Moni. Goondolunk ratok holnap. Minden ok lesz.

KépKép
kaqk
Debrecen

MÓNI, hatalmas drukk holnapra Grétusnak! ++++++++++++++

Mesi, sajnálom, csak az ember, de főleg az ember gyereke ne legyen beteg Magyarországon... hol műtik Zsozsit?

Maggie, sajnálom, drága, a fejfájásodat! A melegfronttól jött elő? Most meg a hideg közelít. :roll:
Örülök, hogy Bercó rendben van már! :-)
Disznótor? Gyerekként sokon voltam, hiányzik a jó kis pecsenye és frissen sült hurka-kolbász élménye. Most anyu szerez időnként faluról ilyeneket, meg olyan májast, hogy én még ilyen finomat az életben nem ettem.

Lányok, adjatok ötleteket, Ádi már másodszor ütötte meg az egyik ovistársát (nem ugyanazt) egy héten belül. Már a lelkére beszéltünk nagyon alaposan többször is. De azt látom, nem is bánja, mert igazságosnak tartja, ugyanis mindkétszer elvettek tőle valamit. De akárhogy is, ez új dolog nála (itthon nem ütjük meg). Attól tartok, hogy bármikor újból előjöhet és ahogy látom, ebben az oviban ezt eléggé drámának tartják.
irina

Ui: az még fontos, hogy akit elsőként megütött egyszer, az egy kislány volt, akit meg ma -- többször, ha jól vettem ki Ádi szavaiból --, az egy kisfiú. Az oviban ezt úgy nevezték, hogy "megverte" (előszörre is azt mondták, a kislányos esetnél, hogy "nagyon megverte"; nem akarom elbagatellizálni és nyilván én sem örülnék, ha az én fiamat ütögetné valaki, de azért a rácsap egyszer-kétszer, meg a megver között nekem van még néhány lépcsőfok).

Jó éjt!
irina

Móni, ügyesek lesztek holnap, gondolok Grétára! Kitartás!

Mesi: Rátok is, Zsozsi is hamar túl lesz rajta, és végre vége lesz!

irina: segíteni nem tudok, nálunk Fruzsi a verekedős, nem értem miért, soha nem ütöttük meg egyik lányt sem, és Zsófi sem ütötte meg soha Fruzsit, fogalmam sincs, Fruzsi honnan szedte...

Jobbulásokat köszönjük, jobban is van már Zsófi! :) Persze hőemelkedése van, viszket, de a mai napot már jobban viselte :)

Hoztam egy friss fotót Gábor-hasról :)

Kép

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Ja, a fejemet nem nézni, picit megviselt a lányok sorozatos betegsége.. :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, pedig azt nézzük ám :wink: :lol:

Irina, lövésem sincs. Rugó meg harapott párszor régen, elmúlt neki... Gondolhatod, hogy itthon nem harapdáltuk :lol: :lol: :lol:

Kádcsere - hétfőn mi (Rugó meg én) kirándultunk anyával meg a férjével, G. meg az apja meg visszautaztak, és kicserélték a kádat. Nagy a kupi, tudjuk használni, de nincs rajta csempe még :shock:

Most ennyi, még dolgom van, és aludni is kéne.

Ádi aranyos :D
Tünde-család is:)

Ma négy és fél óráig ültem tanácskozásokon az egyetemen, fél ötkor tudtam ebédelni.

Még mindig nem kávézok, nagyon ügyes vagyok...

Móniék, mindent bele.

Emese, :evil:

Kép
vindolanda

Emese, de gáz... Sajnálom...

Móni, én is gondolok rátok!!

Panndi, végre, egy pocak, amit látok is egy kicsit... :) De azért 25 hetesnek... :D

Nekem is Danim acsapkodós. De ez a tempójából következik sztem... Nem tudom, mit lehet tenni, ha verekszik a gyerek, nem tudom, hogy oldódna meg nálunl...

Vindo, remélem, mostanra már vacsiztál is... :)

Köszi, lányok, már jobban vagyunk, ne aggódjatok!!

Megyek, megpróbálok picit tanulni...

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori

Jó reggelt!

Irina drága szerintem különösebb dolgot nem kell ebből a verekedésből csinálni. Péterkét ugyan az a társa 3x harapta meg és annyira, hogy napokig láccott a véraláfutás helye.
Normális módon szóltunk a szülőknek, de annyival lerendezték, hogy nem tudnak vele mit csinálni, otthon is harap :roll: :shock: 2. gyerek, igy érvényesiti magát. Nekem is harapott Áron, nagyon, párszor harapás után rácsaptam a szájára és most már egyáltalán nem harap :roll:
Kicsit elgondolkodtam az ominózus sorozatharapás után, hogy mit tehetnénk, de nálunk az oviban lazán kezelik, azóta is félemlitik az óvónők a kisfiút, nem volt harapás utána.
Szerintem az ilyen megharapós, megverős ügyekben csak elmondani tudod, hogy nem szabad, de te nem is igen biráskodhadsz, mert nem voltál ott, nem láttad mi történt. Szerintem ilyen esetben kifejezetten az óvónőknek kellene fegyelmezni rögtön az adott eset után, mivel lehet Ádi csak meglegyintette a társát és ők meg drámát csinálnak belőle :roll:egyébként én ki sem nézem Ádiból, hogy verekedjen, főleg ha nem is lát ilyesmit otthon.
Kicsit nekem a pelusos ügyek után, most ez fura, nem igen teccik nekem az óvónők hozzáállása dolgokhoz :evil: a legkönnyebb problémás gyereknek beállitani egy gyereket, akivel ,,munka" van, jaj de utálatos :evil:
Irina drága, ne hogy ez miatt ne aludj!csak beszélgess Ádival el erről és kész. Én nem csinálnék ebből semmit, hisz gyerekek, most próbálgatják, mit lehet és mit nem.

Vindo kád8)

Emese :evil:

Móni gondolunk ma rátok+++++++

Panndi gömbölyödik:-)

Itt szakad az eső :evil: :evil: :evil:

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Panndi! Csini pocak! :)

Irina! Én is csak azt tudom mondani, hogy beszélgess Ádival erről, okosak már, megértik, hogy nem szabad. Idővel szerintem is elhagyja.

Esik az eső és fúj a szél... :(

Kép

Kép
regcsiken14

Móniírt, Grétus a 9. vmikor du kerül sorra,addig nem ehet,ihat :(

Heni du küldöm

Panndi pocak :lol: :lol: :lol: de nagy a csajokhoz képest :)

:arrow: dolgozni

KépKép
viranka

Én is Móniról jöttem írni, de Vera megelőzött...szegény Gréta és szegény Móni, nehéz lesz addig húzni az időt.

Panndi
Édes pocak és semmi gond a fejeddel, amúgy meg így is alig látunk valamit belőle, mert a fényképező eltakarja :wink:

Mesi
:evil: de lényeg, hogy holnap már ti is túl lesztek rajta.

Irina
Szerintem is túlságos felfújták az ügyet. De te annyit tudsz tenni, hogy megbeszéled vele és elmondod, hogy nem szabad így viselkedni. A verekedéssel másnak fájdalmat okoz...stb. És még az is bejöhet, hogy hozzáteszed, ha megint ilyesmit kell hallanod az óvónénitől nagyon szomorú leszel.
Aztán ha ezután is szólnak akkor lehet beszélni kellene az óvónénivel, hogy pontosan mit is értenek az alatt, hogy megverte.....ha otthon nem fordul elő amúgy akkor nehéz így fegyelmezni, mert olyan miatt kell büntetned, ami már réges régen történ és a kicsik még nem tudják az ekkora időkülönbséget értelmezni. Azaz, ha megbünteted fogalma sem lesz, hogy miért kapta....

KépKép
KépKép
fleur

Tényleg tenyészet negatív, de dokinő mondta, hogy ne csodálkozzak, mert antibiotikumot kapott nemrégen.
Amúgy ő is csak annyit mondott, mint amit eddig is tudtunk (meg időnkét felemleget egy betegséget, aminek tegnap utána néztem, de nem kellett volna-én azt ki is zártam szépen)
Meghallgatta most nincs zörej szerencsére.....szóval semmi többet nem tudok tenni, inhalálás, köptető, várjuk a meleget...és pihenünk.

(talán még annyit, hogy elvándorlunk valami sóbarlangba, meg veszünk új orrszívót mert ami most van az semmit nem szív ki hátulról, és kamillás párásítást is csinálok, esetleg nyáron mehetünk tengerpartra)

KépKép
KépKép
fleur

vagy ausztráliába,mint palikék :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
viranka

Sziasztok, lányok :D !

Van Internetem, és úgy tűnik, vége a túlórázós időszaknak is :roll: .
Mi jól vagyunk, hozok majd néhány friss(ebb) képet. Panka Miss Picsa, igazi nőcis nő, saját stílussal és akarattal. A legújabb mániája a zene, mivel mindig a céges telefonomon hallgatta a számokat, kapott egy picurka rózsaszín MP3 lejátszót, és arról nyomja a 'wakawakát' és a 'vi völl vakju'-t :lol: , na meg Halász Judit nénit.
Ahová tornázni járok, ott van gyerekmegőrző. Imád ott lenni, kis ovistársával már teljesen otthon érzik magukat, és nagyon várják a nyarat, mert az edzők beígértek nekik egy gyerektábort 8) (ahol Panka a waka wakára akar táncolni :lol: ). Még mindig szerelmes, még mindig a kiválasztott kisfiúnak öltözünk, fésülködünk, mosunk hajat stb. :wink: .
Bence szokás szerint jó fiú, kitűnő lett félévkor, megvolt a 10 éves szülinapi party, első ízben osztálytársakkal. Új őrület a Lego, azon belül is kedvenc a Star Wars. Ennek is nagyon örülök, a Lego szerintem örök élet, apáról fiúra száll :D .

Nekem még van munkám, májusig remélem tutira, bár én nagyon optimista vagyok, és remélem, hogy szereznek munkát a főnökeink hosszú távra, újra.

Utolsó oldalt olvastam csak vissza, bocs, ha valakit most kihagyok :oops: .

Heni, boldog névnapot utólag is!

Kaqk, jajdejajdejajdejó, mit látok Emmácska vonalzója alatt!!!!!!! Nagyon sok puszi Nektek :D !

Maggie, jobbulást Neked!

Mesi, teljesen megértem, hogy kiakadtál, és jogos volt a h.p.

Basszus, nagyon vissza kell olvasnom, mert lemaradtam Zsozsi és Gréti betegségéről...

Panndi, tényleg gömbölyödik, és látom, pasi van a pocidban :D . Más vele?

Irina, azon kívül, hogy alaposan elbeszélgetsz Ádival, szerintem nemigen tudsz mit tenni. Tudatosítsd benne, hogy igaza van, nem szép dolog, ha elvesznek tőle valamit, de nem szabad odacsapással, veréssel megoldani. Sajnos Panka is elég csapkodós, bár inkább hisztiben és toporzékolásban nyílvánul meg...

Barátnőm fia is harapott, bármit csinált az anyja. Rövid időszak volt, hamar kinőtte.

Kép Hétvégi erdőlátogatás
Kép Kép Mindig tornázik...
Kép Kép Kép ...és pózol :D .
Kép Bence szülinapján Nórival
Kép Kép Bence 10 éves lett 8)

Panka szeme azért olyan nagy sok képen, mert amíg nem villan a vaku, levegőt is alig vesz, de nem pislog, nehogy rossz legyen a kép :lol: . Órákon keresztül képes lenne pózolni, és fotóztatni magát :roll: .
dettyk

De szépek Detty :) :)

Írt Móni,túl van gréta a műtéten rosszul ébredt,sír feszíti magát :(

KépKép
viranka

Sziasztok.

Csak előkerültem.

Jaja de sokat gondolok Grétára. Szegénykém éhen szomjan várakozni, borzasztó rossz lehet. Remélem hamar túl lesz a műtéten és utána minden ok lesz.

Mesi: nektek is szurkolok a holnaphoz!!!! Zsozsit hánykor műtik?

Panndi: Zsófi jobban van már? Szép poci..csini.

Irina: sajna nem tudok én sem jobbat mint beszélgetni vele..remélhetőleg hamar túl lesz ezen a korszakon.

Na az eső elért ide..bár most már jobb az idő..

Emma 4 napja olyan furcsa. olyan kis dühöske néha, mintha vmi feszültség lenen benne, vagy nem tudom....esténként és álmában beszélt, kiabált, nyugtalan....bár többen mondták hogy a gyerek 4 napja furcsa. Ha valami nem úgy lesz ahogy ő tervezte akkor dühös lesz, de nem mindig. A kis barátja már pénteken sem ment oviba..és sajna beteg lett így a héten sem találkoznak. ez is nagyon rosszul érintette. eleinte haragudott rá...aztán csak csalódott volt... Talán ma már jobb..:-)

4 nap alatt, szombaton I-al autót mostunk anyuéknál, addig ők Emmával állatkertben vidámparkban voltak. Vasárnap du-án főtéren sütiztünk, hétfőn apósomnál voltunk, kedden sógorom 25. szülinapját ünnepeltük. Szóval volt program. Mind jól el is fáradtunk.

Pocaklakó növöget, már látszik a pocim.:-) kis pukli. :-) Émelygés javul, de nem sok mindent kívánok. fáradság még meg van. Ha minden igaz hétfőn táppénzre kerülök. :-)
aztán utána héten kezdődnek a vér vizelet uh...

na mit is akartam még???...mmm nem tudom.

Ja Panka...hihetetlen csajszi!!! :-) Bence meg kész "férfi"

KépKép
kaqk
Debrecen

Kedves Topiklakók!

A Babanet kommentelői között, nyereményjátékunk keretében, a jövő héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat sorsolunk ki a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Érdemes hát elmondani a véleményeteket, például arról, hogy szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem!

Osszátok meg velünk (is), Ti milyen példát szeretnétek mutatni a gyereknek, és mi mindenben változtatok a gyereknevelés során.

Folytatódott Születésnaplónk is: K. már betöltötte a 30. hetet, most Á. naplójába kukkanthattok bele, ha kíváncsiak vagytok, mit él át egy férfiember várandós felesége mellett.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Gréta már jobban, azt hiszem a reggel kapott Anna Peti Gergő is sokat segített :D

KépKép
KépKép
fleur

Móniéknak ++++++ :) Most már túl a nehezén!! :)

Emese nektek meg holnapra egy kalappal! :)

Most csak ennyit tudok jönni.. :)
varga tünde

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?