A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Kormi,Noémi
Az ököl "probléma" nálunk is megvan de már vagy 2 hete.elöször én is azt hittem éhes de nem akart enni.persze a reakcio másoktol ua volt:éhes a gyerek adjál neki enni.

Moszi
Hasfájás nálunk is van de már kezd elmuladozni(csak el ne kiabáljam)Kép

Macsek
Megnyugtato amit a Bethesdárol irtál.Mi holnap megyünk szintén koponya és hasi uh-ra.Péterfy-be voltunk csipö vizsgálaton,de az borzalmas volt mármint a korház.Soha többet ne lássam azt a korházat.

Védönö nekem azt mondta hogy kengurut csak 4 honapos korátol lehet használni mert terheli a gerincét és azt még nem lehet.Ti mit tudtok erröl?
Van esetleg aki a máv-ba szült?Csak azert kérdezem mert tegnap küldtek egy levelet és berendeltek vizsgálatokra.A gyerek 1 éves koráig követni szeretnék a fejlödését.
Nikk

Kép
Kép
nikk0830

Pocó!

Nekem is küldd el légyszi a muffin-gyűjteményt. Köszi Kép

Gabi
efgabi

NikkKép
Kenguru: Mi megkérdeztük a gyerekorvost, és azt mondta, hogy napi 1 órát lehet benne vinni a gyerkőceinket, akik 6 hetesek, nem lesz semmi sérülésük tőle. A BebeConfort Squaw kenguruját újszülöttkortól lehet használni. Mi akkor azért nem mertük, de mostmár bevetjük lassan, mert a drnő szerint a hasfájós babának nagyon jó nyugtató.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Nikk!
Én Mávos vagyokKép
A babó zárójeletésében november 17-re hívtak vissza, el is mentünk csak épp elfelejtettek értesíteni hogy elmarad a vizsgálat(hasi koponya UH)így 29.én megyünk újból, amúgy rendesek.
Tegnap a Bethesdába voltunk csípőn, de sajna az UH-t nem tudták megcsinálni (túl sokat kellett volna várni rá) de a doki felajánlotta, hogy hétfőn megcsinálja a Budai Gyermekklinikán soron kívül.Kép

Én babazsákozom kenguru helyett, a babó szeretiKép
Csak néha ha jól beöltözünk macerás felvenni.

tudjátok mi az a Lorenz abductio? 80/80 írtak és stabil csípőt, lehet hogy terpeszrugi kell majd?
Mondjuk az UH után okosabb leszek.

Noémi
fantikbaba

HalihóKép

családi fotó:

Kép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Macsek!
Az eredmény ugyanaz, mint a melegvizes pelus, csak nem kell levetkőztetni hozzá.
A Mini Manó nekem sem jött be. Én is tudom ajánlani a Brumi Macit, és a Mária Nagykert a Visegrádi utcában.

Noémi!
Én is vettem babazsákot. Csak tegnap érkezett meg, a gyerkőc jót szunyált benne, amíg le nem tettem, mert sajna nem bírtam tovább. De szerencsére visszaaludt.
Mi a tapasztalatod? Nektek bevált?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Tegnap felhívott a védőnőnk, hogy hétfőn kezdődik nálunk a babamasszázs tanfolyam, és sikerült minket is beletenni a csoportba. Most még azt nem tudom, milyen olajat érdemes venni hozzá, tudtok valamit ajánlani?

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Köszönöm az ajánlást, a Brumi Macit én is ismerem és szerintem is jó hely!
Moszi! A sót amúgy hogyan melegíted fel, hátha még szükségünk lesz rá...
A babzsákban, ha beöltöztetitek a gyereket, akkor meg tud még mozdulni szegény? Mennyire nehéz, ha rajtad van, mennyire veszi igénybe a hátad? Nagyon szenvedek, hogy mit vegyek, és hogy vegyek-e egyáltalán, de jó lenne a mozgás szempontjából.
Kíváncsi vagyok minden tapasztalatra!

Kép

Kép
macsek11

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm 50cm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE / SZABOLCS 2610gram / 3050gramm
NIKK 2004.08.30 40+5 ENDRE 4070gramm 57cm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm
LINATO 2004.09.13 38+1 RUBEN MILÁN / LORENA LIZA 2920gramm /3770gramm 52/56cm
MACSEK 2004.09.13 36+0 MÁRK ÁGOSTON 2400gramm 51cm
BESZTI 2004.09.15 40+3 HANNA 3800gramm 56cm
CSENGO 2004.09.17 39+6 MIKLÓS 3800gramm 54cm
ZSÓFI 2004.09.21 40+4 GYÖRGY MÓZES 3280gramm 57cm
LAU 2004.09.22 39+1 BALÁZS KRISZTIÁN 3750gramm 58cm
ORSOLY 2004.09.23 40+5 BOTOND 5300gramm 59cm
MOMO 2004.09.23 39+4 EMESE 3600gramm 57cm
TROMPIPI 2004.09.24 41+0 LILI 4400gramm 57cm
CSIRKESZ 2004.09.24 39+6 BOTOND 3400gramm 55cm
MAGIKA 2004.09.24 40+0 ZOLTÁN TAMÁS 3700gramm 56cm
G-NÉ KRISZTI 2004.09.25 39+2 ADRIENN NAPSUGÁR 3500gramm 53cm
ERKA 2004.09.25 40+0 MÁTÉ 3200gramm 54cm
DINO 2004.09.29 41+0 BERNÁT 4000gramm 54cm
ESZTER 2004.09.30 36+0 FERENC / PÉTER 2340gramm / 2360gramm 45cm/45cm
KRISZTINKE 2004.09.30 39+3 ALEXANDRA 3550gramm 50cm
TIMCSUSZ 2004.10.01 38+5 BENCE 3300gramm 55cm
GYÖRESZ 2004.10.01 36+0 NORBERT PÉTER 2550gramm 52cm
MONCSI 2004.10.01 40+2 GÁBRIEL 2560gramm 47,5cm
MOSZI 2004.10.03 41+0 VIKTÓRIA ANASZTÁZIA 2900gramm 52cm
JULIKA 2004.10.05 BÁLINT 4630gramm 59cm
CATEYE 2004.10.06 38+2 SÁMUEL / OLIVÉR 2700gramm/2750gramm 51cm/50cm
NIKI 2004.10.07 39+4 PETRA 3000gramm 48cm
GABI 2004.10.07 37+5 RÓBERT DÁNIEL 3950gramm 55cm
PERSELA 2004.10.09 40+3 MÁRK 3600gramm 56cm
JUDY 2004.10.12 40+0 GELLÉRT 3200gramm 54cm
ZSUZSA 2004.10.12 41+2 LUCA 3600gramm 55cm
IBOLY 2004.10.19 38+2 BALÁZS DÁNIEL 3770gramm 56cm
BIBI 2004.10.19 40+5 ZSÓFIA 3370gramm 58cm
ORSI 2004.10.20 35+0 MÁTÉ, LEVENTE 2290gramm/2300gramm 43cm/44cm
MOTIOT 2004.10.20 39+4 ÁBEL 2950gramm 48cm
KOCZKAPACI 2004.10.20 40+4 DOROTTYA 2600gramm 50cm
SZILA 2004.10.27 39+6 MÁRTON 3880gramm 58cm
H.KATA 2004.10.29 40+5 MARCELL 3250gramm 57cm
L.BORI 2004.10.30 41+0 ESZTER 3240gramm 57cm
MÁRTI 2004.11.01 BRIGITTA 3450gramm 50cm
TIMÓCA 2004.11.05 37+1 OLÍVIA 3350garmm 56cm</pre>

Moszi! A rooibos teát a babák isszák. De fincsi, ihatod te is.

A sóval vigyázzatok,csak óvatosan nagyon forró tud lenni.
linato

Linato!
Hol lehet ilyen teát kapni? Ugye ez hasfájásra jó?

Macsek!
Egy lábasban megmelegítem a sót, de nem kell máshozzá! És egy törölközőbe vagy konyharuhába öntve kerül majd a pocira. De vigyázz, mert nagyon meleg is lehet, és akkor nem jó a picinek. Én most konyharuhába önöt a sót, és amikor négyzet alakúra összehajtottam, ahol a több anyag van az kerül a poci felé, de még egy törölközöt is alá teszek, mert igen csak meleg.
A só viszont jó sokáig tartja a meleget.

Lányok!
Mikortól érdemes teáztatni a babát?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Már egy hete itthon vagyunk, csak nem mindig kerülök gépközelbe.
Livike szépen gyarapszik, már behozta a születési súlyát (holnap lesz két hetes).
Mellékelek két fotót róla:
Kép
Kép
Timi

Kép
Kép
timóca

Andi(Trompipi)!
Egí kis segítséget szeretnék kérni tőled.
Az archívumban olvastam, hogy Debrecenben voltál 4D UH-on.Ha nem gond, akkor légyszi írj már róla néhány sort, hogy hol voltál, és milyen volt.Milyen szolgáltatásaik vannak (cd, dvd, fénykép, stb.).Csak azért szeretném ha írnál, mert tipródok Bp. és Debrecen között.Nekem mondjuk Debrecen közelebb lenne, de nem tudok semmilyen tapasztalatról.Előre is köszike.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Dávid az előbb 210 Kép grammot evett - gondolhatjátok, teljesen beájult tőle. Kép

Van egy kis kezdődő koszmó a fején. Jó az, ha azt csinálom, hogy fürdés előtt 1-2 órával beolajozom a fejét, és fürdéskor fürdetőkenőccsel és mosdókesztyűvel ledörzsölöm, és utána bekenem fürdetés utáni kenőccsel? (Vagy csináljam inkább fogkefével? Próbáltam a babakefét is, de az olyan puha, hogy szerintem semmit nem ér.) Vagy hogy csináljam?
És ezt hány naponta?
És kb. mennyi idő alatt kell ennek így eltűnnie?

Más: a védőnő tegnap nekem is előjött azzal, hogy próbáljam csak 3-4 óránként etetni. Dávid általában 3-4 óránként eszik, de vannak napok, hogy 2-2,5 óránként. Mondta a védőnő, hogy két oka van, amiért min. a 3 órát meg kellene várni: kb. ennyi idő kell, hogy megeméssze az anyatejet; az anyuka napja tervezhetőbb legyen (!). Hát, a második érv nálam nem túl meggyőző. Mindenesetre ha ezentúl is lesz, hogy 2 óra után megéhezik, adni fogok neki.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Nikk, a Péterfy védelmében: valóban retkes, koszos, mocskos kórház, de mivel Dávid ott volt 1 hétig (oda vitték át a SOTE I. intenzív koraszülött osztályáról), volt időm megismerni az ottani gyerekorvosokat: fantasztikusak!

Én is kérek szépen muffinrecepteket! Kép m.livvi@freemail.hu
Köszönöm!

Judy, nagyon szépek vagytok! Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Szia, Judyt!
Nagyon meg voltam elégedve a debreceni 4d ultrahanggal. Kétszer voltunk, mind a kétszer más diagnoszta (vagy mi a nevük) volt, de rendes volt mindkettő (nőcik voltak). Pesten nem voltam, így nincs összehasonlítási alapom.
Úgy emlékszem, 9600 Ft volt az UH és majdnem 45 percig tartott, kaptunk 2 fekete-fehér képet és egy 30 perces videót ezért az áraért. Mi vettünk külön még pár képet, asszem, 800 Ft volt darabja. De lehet, hogy most teljesen fals árakat mondok, nem nagyon emléxem. Szerintem érdemes oda menni! (Egy a baj, akkor még nem tudtak dvd-re írni, de azóta lehet, hogy más a helyzet).

Lányok, mostmár csak megkérdezem, mi a szösz az a babazsák? Annyit írtok róla, én meg el sem tudom képzelni, mi lehet. A hordozókendőt és a kengurut vágom (de utálom ez a kifejezést), de hogy mi fán terem a babazsák...???

Lili ma másodjára alszik a hordozójában. Nem tudom, mennyire kényelmes neki, de nem lehet vele gondja, először majdnem 4 óra hosszát szunyált benne, és szerintem most sem lesz rövid eresztés. Így legalább ki tudtam alaposan takarítani (előtte ordított, szerette volna, ha csimpaszkodhat rámKép, de így ugyebár nem lehet haladni a házimukával.

Bárányhimlő ügyben még semmit nem tudok, egyelőre nincsenek pöttyeink.

Üdv,
Andi
Kép
Vendég

Andi!
Köszönöm szépen a kérdésemre a gyors reagálásodat.KépNagyon aranyos vagy, hogy ilyen részletesen leírtad.Köszike.Kép
Még egy kérdés.Te a Battyán úton voltál?

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Moszi! Biopiacon vette nekem a barátnőm a Marcibányi téren. De szerintem gyógynövényboltban is lehet kapni és hasfájásra jóóóó. Azóta "nyugi" van itthon.
Anyatejes babát egyáltalán nem kell teáztatni fél éves koráig, ha addig kizárólag anyatejet kap. Kivétel ezalól, ha folyamatosan 35 fok van. /dokinénik szerint/ A hasfájás elleni teát lehet adni nekik, hátha használ bármikortól.

Liv! 210 az gyönyörű. Enyém babák nagy ritkán 150, de inkább 120, pedig elmúltak 2 hónaposak. Jó az olaj is, de nekünk írt fel dokinéni koszmó ra krémet a patikából. Én kicsi körömkefével suvickolom a buksijukat. Nagyon tetszik nekik. Nem túl durván, de nem is finoman.

Timóca! Fülbevalós livike csodaszép.Kép

Andi! Ilyen gyönyörű sűrű hajat ekkora babán már rég láttam.Kép Fiam is imád a hordozóban szundizni, néha a lányom is.
linato

Sziasztok!
Ma vagyunk pont 3 hónaposak Kép Kép

Kormi Kép Még, hogy te irigykedsz a kék overallban lévő babára? Hát a tiéd gyönyörű. Nagyon vidám a kép róla.

Macsek Kép Nikk Kép Miért kell hasi és koponya UH-ra vinni a gyerkőcöket? Ez valami alap vizsgálat nálatok? Mert nálunk ilyen nem volt.

Kenguru: nekünk Bébé Comfort van, de mivel Bálintnak jó husi lába van, így már szorítja és nyűgösködik benne.

A fotókról:
Timi: Livike nagyon szép és mennyi hajacskája van Kép
Andi Kép Lili és gyönyörű és nem egy alultáplált gyerkőc ő sem Kép Nekünk is van harisnyánk néhány, az egyiken egy kisegér figyel épp a popsinál. nagyon mókás Kép
Judy Kép Szép kis család, mondhatom Kép
Liv Kép Jó ez a "grimasz" galéria Kép

Ököl szopizás Kép Nálunk is műveli Bálint keményen. Apja picit aggódik, mert valami kollegája beparáztatta, hogy az ő gyerekének ettől lett ekcémás a keze...no comment.

Pusz, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Liv!

Akkor a másik érv sem jó érv, mert az anyatej kb. 1,5 óra alatt megemésztődik! 3 óra a tápszerre igaz... Etesd csak igény szerint!
Nekem egyébként pont attól tervezhető a napom, hogy bármikor meg tudom szoptatni, így nem gond, ha ügyintézés vagy vásárlás közben jut eszébe.KépKép (Na jó, azért nem a bolt közepén szoptatokKépKép!)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti Kép
Akartam is tőled kérdezni, mert tudom, hogy te igény szerint szoptatsz.
Szóval én is, mert el sem tudom képzelni másképp, ugyanis annyira kér enni, ha kér, hogy azt nem lehetne kibírni, hogy húzzam az idejét.
Szóval igény szerint adok neki, ami általában 3 órát jelent napközben, van hogy 2-2,5-t, de a 3 hónap alatt talán összesen 1x, ha tovább bírta, mint 3 óra.
Ezzel kapcsolatban mi a tapasztalatod? Neked mikor álltak át a fiúk hosszabb időre? Mert most épp ráérek Kép Kép ilyen sűrűn etetni, de kb. mikorra várható ritkulás? Bár tudom, mindenki más.
Köszi

Nektek még el sem meséltem milyen rossz álmom volt az éjjel. Azt álmodtam, hogy megjött a mensim és Bálint nem fogadta el a cicit. Borzasztóan sírtam, hogy rengeteg tejem van, a picim meg már nem fogadja el és tápoznom kellett. Férjem keltett fel, hogy hangosan sírok. Nagyon rossz volt.És remélem nem boszorkány vagyok.

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Olyan szépek a babák, hogy szépségversenyre lehetne küldeni őket! Kép

Moszi, köszi a só infót!

Edit! Koponya és hasi uh normál szűrővizsgálat, mint a csipő, de nem minden doki tartja fontosnak.

Megjöttünk az oltásról, Márk folymatosan sirt, nem csak a szurinál, ma amúgy is nyűgös napja van, lehet, hogy a szeles idő teszi. Most mégis javasolták a köldöke ragasztását. Ti milyen fajta ragasztót használtok és hol veszitek? 2 gyógyszertárban is voltunk és nem volt nekik.

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Mar reg voltam, de most fejezodik be a lakas.
Ma hozzak a szonyegpadlot es holnap rakjak le a nappaliba.
Szoval gyorsan felteszek nektek meglepi kepeket, ebben lesz most vasarnap a keresztelojen.
Szerencsere orokoltuk es nem kellett venni. Kép

Kép

Kép

MAgi
Vendég

Sziasztok
Cat
köszi a kengurus infokat.Engem ugy beparáztatott a védönö pedig mult heten jo lett volna használni mert bkv-val kellett mennem és egyszerübbnek gondoltam mint a babakocsit.

Noémi
Mi 24-én megyünk a máv-ba.Hallás vizsgálatot irnak meg testi szellemi fejlödést néznek.Ma voltunk a bethesdába kop és hasi uh-on.Nekem csak az nem tetszett hogy egészséges és beteg gyerekek együtt vannak.Rengetegen voltak a járobeteg rendelésen.

Liv
Igazábol nekem volt egy kellemetlen afférom a liftes növel,mert 6 hetesen mentünk oda és engem császároztak a baba már akkor 5.30 kg volt + babakocsi és legalább 30-40 lépcsön lehet feljutni.A portás hátra irányitott a lifthez,de a liftesnö 15 perces várakozás után se volt hajlando felvinni,csak fél emeletig már örjöngtem a sirás határán voltam hogy lehet vki ilyen bunko.Persze cipelhettem fel,az öreg nénik meg kérdeztek miért nem megyek lifttel.A dokikkal semmi gondom nem volt nagyon normálisak voltak.

Reditke
Koponya uh-on az agyat vizsgálják hasin pedig ált a vesemedence tágulatot nézik.Nálunk is találtak egy minimálisat majd fél év mulva kell kontrollra visszamenni.Nekünk a gyerekorvos irt beutalot automatikusan.

Kép
Kép
nikk0830

Nikk, a liftes nő tényleg nem semmi. Mi is mindig vagy gyalog megyünk, vagy a személyzeti liftet használjuk.

Kép

Kép
liv

Nikk,
Én is MÁV-os vagyok, de Marci zárójelentésére annyit írtak, hogy január 17-én kell visszamenni UH-ra (ugyanúgy, ahogy Noémiéknek koponya+hasi UH). A hallásvizsgálatot már megcsinálták a hazajövetelünk napján.

Judy,
Nagyon szépek vagytok ! Nálatok van féltékenykedés? Mi ilyen szempontból szerencsések vagyunk, Hanna oda van meg vissza Marciért Kép

Kormi, Liv, Timóca, Andi, Magi,
Itt ülök és gondolkodok, mit is tudnék írni, amit a többiek még nem Kép Tök jó, hogy ennyi szép és egészséges babánk van Kép

Marci arcán most kezdenek megjelenni a tejkiütések. Akinek már volt, mennyi idő alatt múlnak el?

Gyerek doktornéninek, ha házhoz kijön mennyit szoktatok adni? Vagy nem kellene?

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Marci nézeget...
Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata, én 2000-et szoktam adni.

Kép

Kép
liv

A koszmót akkor kell ledörzsölni, amikor az olajat már lemostam fürdetőkenőccsel, vagy még olajos állapotban? Hogyan kell csinálni? Ez kb. hány napig tart? Naponta többször is átdörzsöljem, vagy csak fürdésnél? Segítség!
Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Macs, Beszti,
lehet, hogy igazatok volt a "túlhúzással" kapcsolatban - vasárnap óta nem volt ilyen megmagyarázhatatlan üvöltés. Viszont most baromira félek, hogy mi lesz így velünk Hollandiában (2 hét múlva megyünk), ott 1 hétig nem lesz se nyugi, se megszokott környezet. Kép

Nikk,
én is MÁVos voltam, de nekem nem küldtek ilyen levelet. Csak a csípőszűrésen meg az UHn voltunk. (Bár hallásvizsgálatot Petinek is csináltak amíg még bent voltunk.) Ilyen pici babáknál hogyan nézik az értelmi fejlődést?

Kormi,
mi jövő héten fejezzük be a masszázs-tanfolyamot, nekünk azt magyarázta aki tartja, hogy a hidegen préselt, ehető olaj a legjobb a bőrükre. Merthogy az nem tartalmaz se tartósítószereket, se égésterméket. Lehet kapni kókuszolajat is sok-sok pénzért, de a szűz olivaolajat javasolta nagyon nálunk a hölgy. Még nevetgéltem is rajta, hogy salátát csinálunk a gyerekből. Kép

Macsek,
biztos házilag akarod ragasztgatni? Csak mert a minden (más)napi ragasztó-lerángatás elég rémes - mi ezért mentünk el a Heim Pálba. Ott leragasztják, 3 hétig rajta van, utána 1 hét pihi és kontroll. De ha te szeretnéd csinálni a párom patikában kapott sensitive Leukoplastot.
babs

Macsek Kép Nikk Kép Köszi az uh infot. Úgy látszik a mi dokink azok közé tartozik, aki nem tartja fontosnak.

Magi Kép
Komoly a szerkó Kép

Kata Kép
Én is 2000-t, de a legelső, úgymond kötelező látogatása alkalmával nem adtam.

Liv Kép
Nekünk nem igazi koszmó van, hanem csak valami kialakulófélben lévő fejbőr hámlás/korpásodás szerű valami. Én olajozom, majd dörzsölöm és utána mosom át.
Nem tudom, hogy így profi-e, de tök jól lejön. szerintem az a lényeg, hogy lejöjjön. kísérletezz illetve a többiek lehet, hogy okosabbak.

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Babs Kép
leszedtétek már sebbenzinnel? Remélem bejött. Mi tegnap szedtük le a második 3 hetes turnus ragasztóját és meg sem nyikkant a legény.
Elég piros alatta a bőre, viszont tök szépen visszament a sérv. Bár én már múltkor is úgy láttam, mégis kaptunk rá egy ragacsot megint.
MacsekKép első ragasztás után, mi úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk rajta 3 hétig, mert az milyen kegyetlenség. El kezdtük magunk ragasztgatni (kifejezetten köldöktapaszt nem kaptunk, pedig sok patikában néztük).
Most viszont hagytuk 3 hétig és egyáltalán nem csúnyább most a bőre alatta, mint első alkalommal volt.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Kata!

Mi 3000 HUF-ot adunk, de a doki nálunk közölte is az árfolyamát.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Babs!

Nem gond sem az utazás, sem a nem megszokott környezet. Egyre nagyon figyeljetek, hogy igenis hagyni kell neki pihenésidőt. Nem feltétlenül kiságyban fekve, de csendesebb helyen (pl. hordozókendőben sétálva). Ezt egyébként mindenkinek meg kell értenie egy ilyen csöpp gyereknél.
Mi holnap megyünk 1 napra Ausztriába, hát nem tudom mi lesz Hannával, emrt elég sok mindent meg kellene néznünk (ruha és karácsonyi játékvásárlás a cél).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Liv
Én a koszmot minden nélkül szedtem le,a körmömmel dörzsöltem neki mint a fodrászok jo alaposan,és 3-4 fürdetés után le is jött.

Babs
Jo kérdés ez az értelmi fejlödés nézése.Kiváncsi vagyok én is.Hát nem is tudom mit gondoljak,hogy mért kell nekünk menni,de a levél másik oldalán fel van sorolva a 6 9 12 honapos korában esedékes kontrol is.

A hallásvizsgálattal kapcsolatban is egy jo sztorim van.Épp etettem a gyereket a korházba mikor jött a növérke hogy most azonnal adjam oda neki Bandikát mert megy hallásvizsgálatra.Látja hogy eszik de öt nem érdekli.Igy abba kellett hagynom elvitték,majd 10 perc után visszahozták,hogy nem csinálták meg neki mert a doki az utolso pár gyereknél elment.Mi pedig másnap jöttünk haza.Alig voltam ideges.Nem elég hogy evés közbe elrángatják szegényt,de hogy a semmiért.Ugy látszik mindig kifogom.Kép

Kormi
Én is itthon olivaolajjal masszirozom a babát.Nekem is a védönö javasolta,mert az elég tiszta és nem allergizál.

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Volna egy kis problémánk, talán tudtok tanácsot adni:
Meséltem már, hogy milyen ritkán kakil Benedek (legutóbb 7 napot vártunk rá). Kedden voltunk dokinál, s akkor azt mondták, hogy ez nem jó, mert kitágul a vastagbél végső szakasza, s akkor majd mindig így fog gyűjtögetni. Mivel nálunk a kamillatea nemigen jöhet szóba, a nyugdíjaskorú doktornőnket helyettesítő szintén nyugdíjraérett helyettes dokinő a duphalac nevű recept nélkül kaphatő székletlazító szirupot 'írta fel' . (Mellesleg, amikor azt mondtam, hogy Benedek utálja a kamillateát, azt mondta, ez nem lehet, ilyen kicsi babák még nem tudnak utálni semmit. Nem tudom, szerintem az, hogy a baba üvöltve felsír, ha megérzi a kamilla ízét, az azt jelenti, hogy utálja). Az a gondom ezzel a duphalaccal, hogy a tartalma laktulóz, laktóz, epilaktóz, tagatóz, fruktóz és galaktóz. A doktornő szerint nem okoz gondot, mert nem szívódik fel. Ehhez képest a papírja azt írja, hogy tejcukor-érzékenység esetén nem alkalmazható. Ugye kerülni szeretnék minden allergizáló dolgot, hogy ne legyen gond a babával, s én azt szűrtem le a leírásból, hogy ez igenis okozhat. Most adjam a babának vagy ne?

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Csak felületetesen olvastam át az elmúlt napokat. Mi mindhárman sikeresen elkaptunk egy frankó kis influenzát, úgyhogy kinlódik a család Kép Szerencsére eddig magas láz nincs, remélem így is marad!

Beszti! Kép Mit modnana erre Freud? Szóval: gyermekbénulás! Kép

Eszter! Hidd el eggyel is mindig megvan az aktuális szociális foglalkoztatottság! Kép Azért kitartást kivánok neked a dupla gondokhoz. Kép És csak úgy az optimizmus kedvéért hozzáteszem, hogy engem mindig azzal nyugtatganak, hogy "kis gyerek - kis gond, nagy gyerek - nagy gond!" Kép

Kormi. Nekem egyértelműen azt mondták, hogy az sem ritka, hogy egy csecsemő akár egy hétig is gyűjtögetheti. Szerény véleményem szerint, ha nagyon zavar max. lázmérőzöd, vagy kúpozod, de nem adsz neki hashajtót. Minek gyógyszerezni, feleslegesen a babust? Én ilyenról még nem hallottam, hogy kitágul a vastagbél, viszont olyanról már igen, hogy a csecsemők nem igazán érzik még a székelési ingert, ezt erősiti a lázmérőzés. Persze én nem vagyok orvos, de Lilike sajnos a mai napig lázmérőzik.. (Bár szombaton és vasárnap egyedül is összejött neki! + még egyszer a héten fürdéskor! Kép)
A tejcukorérzékenység viszont egy másik dolog, az egész pontosan a laktóz felbontására "nem képességet" jelenti. Tehát vagy van, vagy nincs, de nem hiszem gyógszer okozná. A laktóztartalom miatt irják rá, hogy akkor em alkalmazható.

ÉDESEK A BABÁK CSAJOK! Nem nyitunk egy baba-fotó/modellügynökséget?? Kép Kép Kép

Eddig tanultam, jövő héten vizsga, és még jó sokat kéne beletömni a fejembe.. AJAJAJ. De hát aludni is kéne, meg tejet termelni is kéne, meg babázni is kéne, meg "házat tartani" is, meg, meg.. Kép Na de nem panaszkodom, én akartam! Kép

Pusz:
Macs
maccs

Kormi!

És miért nem szívódnak ezek fel? A nevük alapján és (bár hiányos) kémiaismeretem szerint ezek cukorfajták (pl. fruktóz - gyümölcscukor, laktóz - tejcukor).
Az anyatejes babánál minden szélsőség elfogadott, főleg ha ez nála nem okoz gondot. De ha valamit csinálni akarsz, akkor én inkább a "mechanikus" (kúp, szélcső, lázmérő) dolgokat részesítenem előnyben.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Csajok Kép
Bevált, jó mézeskalács receptje van valakinek? Karácsonyfadísznek való?
Orsi Kép Rosszul emlékszem, hogy tavaly karácsonykor te adtál ötleteket a puhaság megőrzéséhez? Bocs, de lusta vagyok visszakeresni az archívban.
Beszti Kép Megnéznéd a tegnap hozzád intézett 16.32-es kérdésemet? Nem türelmetlen vagyok, csak annyi hozzászólás van, hogy néha nekem is kimarad 1-2. Nagyon köszi.

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit Kép
Az én tippem a felpuhításhoz van Kép A puhaság megőrzése annyi, hogy nem szabad túlsütni, de nekem ez sosem sikerült. Ilyenkor jön a puhítás: negyed almát kell tenni egy zárható dobozba, abba bele a mézeskalácsokat, és így kb. pár nap alatt megpuhul.
Receptet dobok Neked mailben (egyszerű, finom és fára is lehet tenni).

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok
Már megint eltelt 2 nap,hogy a géphez jutottam.Ti hogy csináljátok,hogy bele fér az időbe napközben a netezés???Nem tudom,így két gyerekkel egyszerűen nem érem magam utol.Ha meg mégis,akkor nem marad energiám leülni a gép elé.Biztosan rosszul csinálok valamit,de azért remélem előbb-utóbb belerázódomKép
A lányom napok óta üvölt,ha megpróbáljuk letenni a kezünkből.Amíg fogjuk,semmi gond nincs!Na de ezt nem lehet bírni!Pedig van játszószőnyeg,bébihordó...stb,de ő csak a karunkon érzi jól magát,ha ébren van.Nem tudom,állítólag 3 hónapos koráig nem lehet felszoktatni,vagy "elrontani" egy babát,de nekem kétségeim vannak.Van valakinek hasonló gondja???
OrsiKépMegtennéd,hogy nekem is elküldöd a mézeskalács receptjét?-köszi!

K
krisztinke

Sziasztok!
Engem a mezespuszedli recept erdekelne.

Hashajtas:
-duphalac szirupot terhesseg alatt neha ittam. A babanak csak akkor adnam, ha 5 napig semmi kaka.
-mondjak meg, hogy ket honapos kortol lehet egy kiskanal narancslevet adni. Van olyan baba, akinel jo, de csak anyatejes babanak nem adnam. A keresztlanyunk anno, kapott es egesz nap fosott tole meg szenvedett, ugy hogy mar orvoshoz vittek.
Bizzal benne hogy csak sikerul az a kaki.

Sajnos nalunk is a kakival van a gond. Megint kakilt szopi koben. Igy fogtam es lealltunk a kajaval. Leraktam Mikit, hogy nem tornaztatom, majd kb. fel ora mulva tisztaba teszem, de par perc mulva hallom, hogy telehanyta az agyat citromsarga valamivel.
Szerintetek miert sarga a tej?
Ha a kovetkezo kajanal is baj van, viszem a dokibacsihozKép Nagyon aggodom.

csengo
Vendég

Sziasztok!

Andi!
A babazsákot a www.bababolt.com-on megnézheted. Kenguru, hátihordozó egyben. És újszulott kortól használható, mert állítható fej és derék résszel készült.
Szerintem jó, de sok tapsztalatom még nincs vele.

Linato!
Kösz az infót. Egyelőre még próbálkozom az Infacollal, és a köményteával, amit én iszok. Ha nem jö be jövő héten veszek ilyen teát.

Liv!
Én csak simán vagy egy kis babasamponnal megmostam a buksiját, jól megtöröltem szárazra, megfésültem babakefével és kb. 2 hét alatt elmúlt.

Edit! Én puhítani úgy szoktam, hogy sütés után egy dobozba zárom, mikor félig kihűlt, és a saját párájában megpuhul. Igaz nem használtam még dísznek, csak evésre sütöm.

Lányok!
Tegnap vettem észre, hogy Viki oltása piros, és picit kemény. Okozhat ez bármilyen változást egy babánál? Mert lehet, hogy ez az oka, hogy kevesebbet eszik!??

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Liv, Edit Kép
Én is 2e-re gondoltam, akkor maradok ennél. Már járt nálunk korábban is, de akkor kötelezően és olyankor én sem adtam. Jövő héten viszont bemehetnék tanácsadásra, de úgy döntöttem, hogy ilyen szutyok időben nem viszem. Ráadásul állítólag balkáni állapotok vannak a rendelőben valami átszervezés miatt, úgyhogy a doktornéni és a védőnő is inkább azt ajánlotta, hogy ne menjünk, majd ők jönnek. Szóval iderendeltem doktornénit.

Pocó, doki "árfolyam" Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Orsi Kép
Megváltoztattam a freemail címemet az itthonira, mert olyan ritkán nézem a freemailt és olyan macera megnyitogatni. Nem szeretem. Szóval ha nem túl nagy kérés, légyszi küldd el az új profilos címemre, de azért ide is leírom: enaszados@hktv.hu
Köszi.

Moszi Kép ez is jó ötlet puhításra, majd kísérletezem. Oltást nem tudom.

Kata Kép Pocó Kép Én örülök, ha egy orvos mond árfolyamot, mert úgy nincs dilemma és esetleges félreértés, de ez csak az én véleményem.

Csengő Kép Sajnos én nem tudom a sárga tejet, de remélem nem lesz semmi gond és azért majd légyszi tájékoztass minket.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, Csengo!
nekem van dísz-mézeskalács receptem, tavaly csináltam, és nagyon bevált. még most is illatozik. Ha lesz időm,bepötyögöm és küldöm.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Oltas. Nekunk igy kezdodott (ha a vallat mondod) es gennyes lett. Azt mondta a doki bacsi, hogy semmit nem szabad vele csinalni. Kerdeztem, hogy faj e neki, de szerintuk nem. Szerintem igen, mert azon az oldalon nem igen szopizott, gondolom a karjat mindig nyomtam es fajhatott neki. Aztan ket nap alatt lelohadt. De meg most is piros egy het utan.
Csirkesz, nekem enni kene. Vagyis nekem van a legfinyasabb ferjem es neki a mezeskalacs nem jo csak a puszedli. Majd kiprobalok egyet a netrol, de ha van valakinek jol bevalt receptje, akkor irjon!

Most evett a baba es nem hanyt. Remelem az elobbi tenyleg csak a trotyitol volt....
Koszi:
csengo
Vendég

CsajokKép
Íme a mézeskalács recept, de ez tényleg dísznek való. (Az igazit nem szeretem, de ezt a kőkeményet az ünnepek után még én is elrágcsáltamKép)
<!--attachment: M_ZESKAL_CS-129526.doc*mime_msword.gif*application/msword*21.5**M%c9ZESKAL%c1CS%2edoc --><center><pre>
Kép
MÉZESKALÁCS.doc (21.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

JudyKép
Csodaszépek vagytok. Kisgellért milyen szépen csücsül már az öledbenKép Gergő viszont hihetetlenül sokat nőtt, és nagyon csini fiúKép

Íme az enyém csimota apája ölében:
Kép

Na megyek, mert most pár napig csak sírás volt itthon a program, és ez már engem is nagyon lefárasztott. Viszont cserébe kicsi gyerkőcöm átaludta az éjszakát éjjel fél 12-től reggel fél 8-ig. Igaz, hogy most először éjszakára már az összes lámpát lekapcsoltuk a szobájában. Még egy kis biztonsági fényt sem hagytunk. Lehet, hogy ezért aludt ekkorát?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Köldök: köszönöm a válaszokat. Azt mondta a dokinéni, hogy vegyek valamilyen sensitive tapaszt és azzal ragasszam le, szóval nem én akarom magamtól csinálni. Mondta, hogy ha nem boldogulnék vele, akkor vigyem le tanácsadásra és akkor megmutatják. Állítólag a Chicco-nak van kifejezetten köldöktapasza, de nem tudom hol lehet kapni. Ma anyukám vett valami spéci tapaszt, meglátjuk, hogy beválik-e.

Pénz: 2 ezer ill. 3 ezer Ft-ot adtunk a dokinéninek, amikor az elején kijárt, de nem minden alkalommal, hanem minden második alkalommal kapott pénzt. Nem mi hívtuk, hanem magától jött, ha én hívnám ki, akkor is ilyen összeget adnék neki.

Mézes puszedli: itt egy recept, mi nagyon szeretjük. Ha vékonyra szaggatjátok, keményebb lesz, de fémdobozban puhul valamennyit, ha vastagabbra, akkor puszedli jellegű.

1 kg liszt
40 dkg porcukor
3 kávéskanál szódabikarbóna
6 db tojás
8 evőkanál méz
2 evőkanál zsír
16-20 szem szegfűszeg (összetörve)
2 kávéskanál fahéj

A hozzávalókat összegyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk és tetszőleges formákra szaggatjuk. Sütés előtt tojásfehérjével megkenjük a tetejét, hogy fényes legyen. Sütés kb. 180 fokon. (A sütési időt sajna nem tudom, figyelni kell, hogy mikor néz ki már sültnek.) Tipp: ha kicsit lehűtjük a tésztát, nem ragad annyira a nyújtásnál.

Kép

Kép
macsek11

Macsek! A Tescoban találtam múltkor ilyen köldöktapaszt, bár nekünk szerencsére nem kell KépKépKép Gondolom az az, ami nektek kellene.

Dokink 3000 Ft-ja jó sztori volt. Anno Dórinál kérdeztük, mivel tartozunk, ha kijön házhoz oltani, és nem kell levinnünk a sok beteg gyerkőc közé. Közölte, hogy semmivel. Utánaérdeklődtünk, és akkortájt 2000-ért futottak az ilyen jellegű dolgok, ennyit adtunk mi is minden alkalomkor. Na erre egy évre viszont már közölte, hogy drágult a házhoz járás. Ezt adjátok össze!!!

Pocó

Kép
Kép
pocó

Enyém csimota enyém másikkal Kép

Kép

Enyém csimota övé macival Kép

Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó