A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok!

Mert most nagyon szépek a tűszőim, és kitudja, hogy 3 hónap múlva pont milyen lesz. Az idő nem nekem dolgozik. :wink:
1 OEPes finanszirózásom van még.
emerenc

Sziasztok!

Elnézést, hogy csak így betoppanok közétek, de segítségre lenne szükségem. Most szeretnék a 2. sikertelen lombikom után intézetet váltani, és a Dévai Intézetet választanám.
Egyetlen problémám van, hogy idén én már 39 éves leszek, szóval igencsak ketyeg az órám.
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy a Dévai doktor vállal-e ilyen idősebb betegeket is?

Köszönöm a segítségeteket.
anda72
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Bari: csak Budán belül ingázok. Vonattal kicsit egyszerűbb hazajönnöm a II. kerületből. :D :D :D :D
Megkérdezhetem, hogy hova jársz talpmasszázsra?
Örülök a laptetőidnek!!! Most már biztos szerencsét fognak hozni.

Anda72: üdv köztünk. Gondolom igen. De majd a tapasztaltabbak tudnak tuti infót adni. Megjegyzem, én is lassan a 40-hez leszek közelebb, mint 30-hoz. :roll:

Poszi: nagyon várunk majd a jó hírekkel, és ha csak kedden, akkor kedden.

Emerenc: lehet ilyet? Drukkolok, hogy ha azt szeretnéd kezdhessetek most. :D
szélkisasszony

Sziasztok
Szélkisasszony
Megjegyzem, én is lassan a 40-hez leszek közelebb, mint 30-hoz.
Ez most nagyon aranyos volt tőled!De azért én is megnyugtatlak egy kicsit, nekem is közeledik a 40.....ez van!!!!!!!!!!!!
Anda72
Miért ne vállalna?!

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Sziasztok!

Anda, üdv itt közöttünk :lol:

Szélkisasszony, hány körül szoktál a Déliben lenni? Egyszer összefuthatnánk :lol:
Talpmasszázsra Törökbálint Tükörhegyre járok. Az első majd csütörtök este 8kor lesz :roll:

Kagyló, holnap mész Déviszhez?

Poszi, uh kedd reggel még nagyon messze van :( de kivárjuk :wink: vigyázzatok majd az úton!

Katapetra?Krisztokám?Leeda?Zafír?Hol vagytok csajok?

bari6

Bari: Én itt vagyok. Becsomagoltam. Indulásra készen vagyok. Legalábbis csomagilag, lelkileg már nem annyira. :cry:

Legközelebb, ha jól leszek szerda este jövök. Gondoljatok rám!

Zafír
Lilypie Premature Baby tickers
zafir100

Bari
Reggel hívom,szerintem be kell mennem.Holnap már a 4. nap lesz a menst.
Jó lenne már tudni a végeredményt............... :roll:

kagyló

Ne izgulj, minden OK lesz :wink: és várunk cisztamentesen :wink:

Kép
Kép
Kép

bari6

Hűha,de nagy karja van............ :lol: :lol: :lol: :wink:
Ne is mond, nekem is az jár a fejemben, vajon mit fog találni.Amilyen szerencsétlen vagyok, nem fogunk indulni. :roll: :(

kagyló

Kagylóóóó, mi ez a pesszimizmus? Nem lesz semmi gond!
:wink: Gyere majd te is,h mi volt és hány indulód van!

Emerenc, te most kaptál valamit? vagy csak a spontán növekedést figyelitek?

bari6

Bari
Majd jövök, mi volt. :wink:

kagyló

Anda72.Kérjél tőle időpontot. Aztán meg kell csináltatnod a hormon vérvizsgálatot, most már kötelező az Inhibin B , ami azt mutatja ki mennyi esélyünk van a teherbeesésre. Most a 40 évesek ezért hullanak ki, mert a 25 ös eredményt el kell érni. A min. határ 25 a max. határ 300. Én járok akupunktúrára, így a hormon eredményim már normálnak mondható, de így is csak 45 lett az eredményim. De a minimumon már túl van.
Én 40 ven leszek júniusban. Megtudlak teljesen érteni, az idő nem nekünk dolgozni.
Nem olyan egy értelmű ám lányok, hogy egy 40 évest fogadnak, igencsak rontjuk a statisztikai eredményt. Ezért ahol tehetik "dobálják" ki a mi korosztályunkat. De Dévai nem fog. Ha jók a hormon eredmények akkor csinálhatod. Legfeljebb viccesen mondani fogja, hogy fiatalabb petesejtel több esélyed lenne. :wink: Én mindig azt válaszoltam rá, hogy hozott anyagból kell dolgozni. :D

Szélkisasszony, miért ne lehetne fizetőst is kérni? Ez egy magánintézmény elsősorban. Már többször is találkoztam a korosztályomból, akik nem vártak 3 hónapot, hanem mentek fizetősre. :D
emerenc

Jó reggelt!

Köszönöm szépen a kedves fogadtatást :D

Poszi: nagyon drukkolok Neked ma, de biztos minden rendben lesz :wink:

Emerenc: remélem, hogy a kitartásod meghozza az eredményt :D
Örülök, hogy egyetértesz velem :wink: Én se vagyok mindig ilyen poztitív, sőt babakérdésben már nem is tudok az lenni(megjegyzem ha ez számítani, a tucat kevés, annyi gyerkőm lenne :D ), de pár évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy nem mehetek én se rá illetve a házasságom se a babakérdésre :wink:
Mindig kapaszkodok valamibe-valakibe, most pl: Dévaiba :D

Meg tudnád nekem írni (priviben), hogy kb mennyi lesz pénzben a lombik (persze gyógyszer és utiköltség nélkül)

Meg tudnátok még nekem írni, hogy azt a vizsgálalot hol lehet elvégezni, amit írtok, illetve ki ír arra beutalót? :oops:

További szép napot :wink:

Puszi mindenkinek
ancsi80

Sziasztok!

Kagyló: :lol: :lol: :lol: Engem nem zavar. A projekt szempontjából persze talán ideálisabb lenne, ha még csak a 30 közeledne, főleg ahogy Emerenc írja.

Emerenc: persze értem én, hogy lehet fizetőst kérni. Csak egyelőre laikusként meglepődtem ezen. És persze érthető, hogy nem mindenki akar várni 3 hónapot. :roll:

Zafir: sokat gondolunk rád!!

Bari: hát ez elég változó. Ha sikerül olyan 1/2 6 tájékán. :D :D És Te? Tényleg egyszer összefuthatnánk! :lol:

Poszi: drukkolok nagyon!!!! ... hogy jól sikerüljön az első fotó... :lol: :lol:
szélkisasszony

Jó reggelt Lányok!

emerenc
nagyon örülök hogy megismerhettelek!Köszönöm a jókívánságokat ,és nagyon drukkolok mind a négy petikének az egyenletes növögetéshez! HAJRÁ TÜSZŐK!!!

bari
még egy csodasztori...
a napokba kiderült hogy az egyik megrendelőnk nagyon sokat kérdezgetett felőlem, mert ugye pár napra eltűntem az irodából... na a lényeg hogy kiderült, nekik is lombikra kellett járniuk mert a feleségét meddőséggel diagnosztizálták, aztán két próbálkozás után abbahagyták, mert kezdtek belehülyülni. most pedig van két csodaszép gyerekük akik sorban jöttek a lombikra 1évre, a harmadikat pedig most fogják örökbe fogadni!

nene
még kicsit én is bízom a kis maszatkánkban, de megbeszéltük itthon hogy nagyon boldogok leszünk akkor is ha egy marad!Miután mind a 8 petesejtemet elsirattam, a párom kicsit félt hogy akkor most mi lesz!?
De megegyeztünk hogy a másodikat a bevált csapat legyártja később :wink:

anda
üdv köztünk! neked is azt tudom javasolni hogy mielőbb kérjél időpontot Dévaihoz! Egy keddi délutánotok rá fog menni, de minden infót megkaptok első kézből!
...megjegyzem én is 37éves vagyok, és most elsőre sikerült 10petét leszívni, és sikeres volt a beültetés is!

:lol:

Mindenkinen szép hetet!

posziposziposzi....jaj de izgíííí
szorítok!
parane
Budapest

Sziasztok lányok!

Kicsit eltűntem...

Parane! Gratulálok Nektek és nagyon-nagyon szorítok, hogy a következő uhu-n is minden rendben legyen és után az utatok egyenesen, zökkenőmentesen a szülőszobáig vezessen!

Poszi! Remélem szép nagy petezsákocskát látsz ma az uhu-n! Ilyen gyönyörű tesztekkel nem várhatunk mást!

Zafír! Veled vagyunk lélekben és gyere majd részletesen beszámolni, és nem lesz semmi gond, szerdán már otthon is leszel!

Szélkisasszony! Ti májusban kezdtek? Nagyon elvesztettem a fonalat :oops: Mikor mentek Dévaihoz? Vagy már csak kezdéskor?

Leeda! Hiányolunk nagyon! Esetleg te is meglepsz minket egy pozitív teszttel??? Jó is lenne, nagyon! Mesélj, hogy vagytok, milyen volt?????

Kagyló! Gyere majd mesélj és nagyon szorítok Neked, hogy minden rendben legyen és a te utad szintén a szülőszobáig vezessen, minden picur gubanc nélkül!

Lor! Puszillak, PociMarcit is! :D

Nene! Nyuszi! Pocisimi!

Barika! Már legalább 36 és háromnegyed órája nem beszéltünk! Gááááááááááz! A férjem mondta, hogy már látszanak az elvonás tünetei! :lol:

Ancsi! Üdv köztünk, lehet, hogy már köszöntöttelek, de sebaj, jobb kétszer, mint egyszer sem! :wink: Nálatok, akkor mi a helyzet? Mikor lesz kezdés kb.?

Anda! Hát hogy a viharba ne foglalkozna veled Apánk! Ő tényleg mindenkivel igyekszik foglalkozni! Kértél már esetleg időpontot? Vagy még gondolkozol? Nálatok mi a gond, ami miatt lombikoztok?

Kretty! Hamarosan te is kezdhetsz! Úgy szorítok neked is!

Katapetrám! Mi van veled? Hogy vagy? Annyira tudom mit érzel! :cry:

Emerenc! Én annyira, de annyira szorítok neked! És le a kalappal, hogy mész tovább és csinálod és tudom, hogy sikerülni fog, mert TE nem adod fel!!!!!

Mné! Hogy vagy? Jobban picit?

Csutinak puszi és remélem jobban van!

Melcsi! Anyukaaaaaaaaa! Remélem hamar otthon lehetsz majd a babókkal együtt!

Rólunk annyit, hogy írjátok a 40-hez közelítést, az esélyeket... stb. stb...
Nézzetek meg, 30-hoz közelítek lassan és hol tartok? SEHOL! 3 sikertelen lombik.... szerintem abszolút nem kell kétségbeesni a kortól, nem hiszem, hogy annyira sokat számít... Vagy nem tudom, de ha igen, akkor sokkal jobban el vagyok keseredve, mint eddig, hiszen akkor nálunk biztos a kudarc, ha eddig nem jött össze...
Annyira nehezen vettem rá magam, hogy írjak, nem tudom túl leszünk-e ezen valaha, napról napra rosszabb és semmivel sem akar csitulni a szomorúságunk...
De nem szeretnék tényleg siránkozni, inkább csak olvasok és azért majd néha jelentkezem. :D

Mindenkit puszilok és nagyon szorítok Nektek!

Legyen szép napotok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kriszto82 2011.03.28 11:00-kor.

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

szép jó reggelt mindenkinek!

Megjártam a reggeli Intézeti körömet: most meg nőnek ezek a peték, mint a bolondgonba, pedig min. péntekig ki kellene tartaniuk ;)

Minden mai punkciósan hatalmas drukkok!!!! +++++

Már sokszor éreztem azt, h a női lét alapvető feladatát sem tudom teljesíteni, és igen, a kor előrehaladtával egyre rosszabb a helyzetem (38), de talán most, most (biztosan) sikerülnie kell!! - ha nem próbálok pozitívan tekinteni a közel jövőre, akkor lehúz a depresszió és akkor még abban sem lesznek sikerélményeim, amiben jelenleg.... engem ez a gondolat tart meg "pozitívnak", persze mostanában többször kerül elő a zsebkendő mint valaha és rájöttem, ha egyedül pigyergek, hamarabb meg tudom magam nyugtani, mint mikor a párom is ott van és vígasztal... szánalmas, de én már csak ilyen egyszerű vagyok :(

no de itt a tavasz, ma reggel csipogtak a madarak az Intézet előtt, megmentettem egy óriási hosszú gilisztát, amire Kálmán majdnem rálépett :))
sok erőt és kitartást mindenkinek!
kisalag
Fót

Sziasztok
Estére kell mennem.Jön valaki?
Szélkisasszony
Szerintem is jobb lenne 28-30 körül lenni,de az idő rohan...sajnos.
Kriszto
Az jó lenne!Köszönöm!

kagyló

Szép jó napot kívánok mindenkinek!

Kriszto: Már nagyon hiányoztál ám! azt hittem, hogy elutaztatok, és azért nem jössz. Hatalmas ölelést küldök neked, és hidd el, lesz ez jobb is!

Emerenc: jaj de szuper, hogy kezdtek. Én azt hittem, hogy azért engedik csak 3 havonta a lombikot, mert az ember szervezetét megviseli a nagy mennyiségű hormon,. De örülök neki, hogy tévedtem! :-) Hajrá tüszők!!!

Poszi: Nagyon várlak én is a jó hírekkel! Annyira izgi! Megérkezett a múlt heti vérvétel eredmény?

Parane: A te rosszulléted múlóban van remélem!

Cuti: Sajnálom, hogy ismét kórházban vagy! Mindjárt eltelik az első 12 hét, és utána remélem, hogy elmúlik a hányás.

Kagyló: Nagy drukk neked is estére Apánkhoz!

Szélkisasszony: Mikor mentek katona számlálásra?

Kretty: Bocsánat, kicsit elvesztettem a fonalat. Ti mikor kezdtek?

Szurikáta: nagyon el vagy havazva? Gyere néha hozzánk! Hiányzol ám Te is!

Katapetrám: Rólad nem is beszélve! Kérlek gyere vissza közénk! Neked is csak azt tudom mondani, hogy nem szabad feladni! Gyere beszéld ki magadból a fájdalmadat!

Bari+Kriszto: Milyen lett a pénteki IR eredmény?

Az életkoros témához én csak annyit fűznék hozzá, hogy nézzétek meg Fehér Annát, 52 évesen lett terhes! De tegnap néztem egy műsort, ahol egy 54 éves nő lett lombikkal terhes, úgy, hogy 3 petikét ültettek vissza, ebből kettő elvetélt, és a harmadik megmaradt, és egy kicsi lánya született! Nem szabad feladni!!!

Pusza:

Mné
mné

Mné
Hát igen vannak még meglepő dolgok!
Akkor még nem késtem el 52-54 éves koromig,ezek szerintem nem szabad feladnom!!!! :roll: :wink:

kagyló

Sziasztok,

újra itt a fórum frontján :D

Kriszto
nagy ölelést küldök Neked (is) :cry: , próbáld meg nem feladni, legyél olyan pozitív mint Bari! Én sajnos pozitív teszttel nem, viszont egy jó kis felfázással jöttem haza. Az út nagyon szuper volt, a hosszú repülőutat kihagynám, de amúgy bármikor indulnék vissza. A konferenciát leszámítva 3 napunk maradt, voltunk a Red Rock Canyonban, a Valley of Fireban (ez egy nagyon szép nemzeti park, vörös sziklákkal) meg a Colorado folyón kajakozni. A város nagyon érdekes/zajos/sok a részeg/sok a kaszinó - így abszolút tömören összefoglalva, de nagy - nagy élmény, az biztos!!!! Ha valakit érdekel, priviben elküldöm egy pár kép elérhetőségét
:wink:

Poszi, Parane,
hatalmas gratula Nektek!!!

:D

Melcsi,
örülök, hogy ilyen szuper hírekre jöttem haza, nagyon-nagyon gratulálok a babákhoz!!! :!: :!: :!: :lol:

Zafír,
drukkolok!

Bari, Szélkisassony
remélem Veletek is minden rendben van, hamarosan kezdhettek!!Majd meséljetek, milyen a talpmasszázs

Katapetra,
:cry: :cry: remélem, azért hamarosan megnyugszol egy kicsit és újra jössz közénk, Te is olyan optimista vagy, ne add fel!!

Kagyló,
várom a híreket, mit mond D....

Emerenc,
én is drukkolok a kezdéshez!!!

Mindenkinek mennek a drukkok, majd még jobban visszaolvasok, igyekszem felvenni a fonalat, mert nagyon lemaradtam úgy látom
Szép napot és sok puszit Nektek!!!!
leeda

Sziasztok!

Kriszto: nem tudhatom, hogy mit érzel, csak elképzelni tudom. De kívánom, hogy minél előbb múljon a szomorúság és újra pozitívan, bizakodóan tudj a jövőbe nézni.
Köszönöm kérdésed, én ma megyek újra vérvételre az endokrinológushoz. Mert a februári tsh-m 3 körüli lett (januárban 5 volt) és meg akarja megint nézni, hogy hogyan alakul. :roll:
Április második felében tervezem, hogy megbeszélek egy randevút D-vel, hogy átbeszéljük milyen vizsgálatokat kell megismételni. Mert egy napot sem szeretnék a pozitív (mi más lehetne!! :lol: ) katona vizsgálat eredmény után ezekkel foglalkozni.
A katona vizsgálat egyébként április végén lesz. Addigra Szélúrfi 3 hónapos bogyókúrájának a fele lemegy és megnézik mennyit változott a létszám.
Májusban pirit (gyors utána számolás és optimista várakozások szerint) május 7 körülre várom és akkor már nagyon, de nagyon szeretnénk kezdeni. Nagyon félek, hogy megint valami közbejön...
Lehet, hogy már a héten fel kellene hívnom D-t? Csak, hogy az esetleges kenet és egyéb vizsgálatok még piri előtt (ápr. 11??) meglegyenek?? Kicsit bizonytalan vagyok, mi? Kép
szélkisasszony

Sziasztok!

Most megint csak egy gyorsra :oops:

KIsalag, drukk,h kibírják a tüszőcskék péntekig :lol:

Leedaaaaa, de jó,h itt vagy, ölellek :lol: és várom a privit a képekről :lol:

Krisztokám, már dumcsizunk is :lol:

Megjött az eredményem :? Van itt valaki IR szakértő?

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A harmadik lombikunkra készülünk és kiváncsiságból csináltattam Inzulinrezisztencia vizsgálatot.

Az eredményem:

Glükóz 5,0 mmol/L 3,5 - 6,1
Glükóz terhelés 60' 7,8 mmol/L 3,1 - 10,5
Glükóz terhelés 120' 5,7 mmol/L 3,1 - 7,5
Inzulin 4,9 mlU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 60' 99,5 mlU/L
Inzulin terhelés 120' 45,8 mlU/L

TSH: 1,110 (ennek nagyon örülök)

Szóval tud valaki valamit mondani??? Azt tudom,h ez nem túl fényes eredmény, de nem tudom,h mennyire rossz ;( Mondjuk elég lenne a diéta vagy gyógyszer is kéne már rá? Vagy a legfontosabb kérdés,h ezzel az eredménnyel csúszna e a kezdés???
Bocsi csajok, de most leeresztettem lelkileg kéééééééééééééész vagyok! Nagyon pozitív vagyok ám, de egy kicsit összezavarodtam...áááááááááááááááááááááááááá és qvára nincs kedvem dolgozni és annyi melóm van,h csak na!

Puszikálok mindenkit és drukk mindenkinek!

Bari

bari6

Leeda
Arra én is kiváncsi leszek mit mond apánk!De nagyon!

kagyló

Bari: Én abszolút tudatlan vagyok, de miből gondolod, hogy ezek rossza eredmények? Ha jól láttam, akkor mindegyik érték a normális keretek között van. Az inzulin terhelést most keresem, de a többi az jó,nem?

Mné
mné

Nézegettem a neten, és a következőt találtam:
HOMA-IR = éhomi inzulinkoncentráció (μU/ml) × éhomi vércukor-koncentráció (mmol/l)/22,5. Ha jól számoltam, akkor ez neked 1,088
És a következő adat pedig:
Glükózintolerancia (IFG vagy IGT vagy DM) vagy inzulinrezisztencia (HOMA-érték >4,4).
Tehát szerintem ez jót jelent, de aki jobban ért hozzá, biztosan többet tud mondani. Bocsánat, hogy kotnyeleskedtem...

Mné
mné

Mné! Keresgélj tovább légyszi! Én nem találok érdemleges dolgot, de mutatom az én eredményeimet is:

Glükóz 5,1 mmol/L 3,5 - 6,1
Glükóz terhelés 60' 5,0 mmol/L 3,1 - 10,5
Glükóz terhelés 120' 5,7 mmol/L 3,1 - 7,5
Inzulin 8,5 mlU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 60' 28,9 mlU/L
Inzulin terhelés 120' 35,7 mlU/L

én sem igazán tudom, hogy most akkor mi van, a két utolsó érték ugyanis más színű a leleten, így arra gyanakszom nem jó.
Mindenesetre megyek elvileg a héten az endokrinológushoz, szóval ha addig nem, ott kiderül! De minden infóra vevő vagyok!!! :wink:

kriszto

kriszto82

sziasztok

csak gyorsan, mert én is újra a dolgozók sorában...
bari
a 120percesnek 30alatt kéne lenni. Kicsit magas, de nem nagyon, és mivel a vércukor rendben ezért látszik hogy az inzulin kicsit többet kell hogy dolgozzon!
Nincs nagy baj!!! Nyugi!!!
küldök pár linket ahol találsz megfelelő diétát, meg elmagyarázzák mi is a GI-glikémiás index stb.

http://www.pcos.hu/pcos_dietatipusok.html

http://www.pco-szindroma.hu/index2.html

a petefészkeidben vannak ciszták?
mert ugye ez az inzulin azért veszélyes mert multicisztás petefészkeket eredményez...ha jól olvastam

Fel a fejjel!
és ha úgy gondolod keress fel egy endokrinológust aki adhat gyógyszert is, meg előírhat diétát is.

pusz
parane
Budapest

Bari,
ment a privi :wink:
pusz!
leeda

Leeda! Én is én is én is én is.... :lol: :lol:

kriszto

kriszto82

Köszi a gyors válaszokat!
Pénteken megyek 13:00-ra Tűű doktorhoz a Cirisbe, de addig is dijjjéta :? Jaj mi lesz a mákos bögrés sütivel a hűtőben :shock: na jóóóó nem vicceskedem, megetetetm a zurammal és csorgatom majd a nyálam :lol:

Zafír, remélem jó szobát kaptál :lol:

bari6

Kriszto,
Neked is elküldtem! :D
pusz
leeda

Akkor én valamit nagyon elnéztem... Remélem, hogy a többiek infója hasznosabb. :-)
De Kriszto azért a tiedet is kiszámoltam, és az 1,926, ami szintén 4,4 alatt van.

Mné
mné

Lányok! Azt megkérdezhetem, hogy ez az IR vizsgálat a Centrumlabban mennyi időt vett igénybe? Ki kell venni egy egész nap szabit? Vagy esetleg ha reggel 8-ra mennék, akkor dél körül már a munkahelyemen lehetek? Na nem, mintha annyira szeretnék dolgozni, csak nem szeretném a szabadságot sem elherdálni. :-)
És 2 órán keresztül ott kell ülni? Vagy vissza kell menni a megadott időpontra?

Előre is köszönöm!

Mné
mné

Parane, köszi a linkeket :wink: Amúgy hormonilag nem vagyok PCO-s, de multycisztás a petefészkem. Amúgy azt vettem észre,h változó. Volt olyan,h egyikre sem mondta Dévisz...volt olyan,h csak az egyikre, de most pl. minde a kettőre mondta... :shock:
Na mindegy, pénteken doki aztán majd meglátjuk....
Te is PCO-s vagy?

Mné, lemaradt a válasz: 12-re tuti beérsz a melóba. El is mehetsz és ott is megvárhatod a 2 órát :wink:
Ár:
1000 Ft vv, admin.díj
275 Ft a glükóz
3*60 Ft a glükóz terhelés
3*1200 Ft az inzulin terhelés

Pusza!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bari6 2011.03.28 13:40-kor.

bari6

Mné!

8-ra mész, ha első vagy akkor 8-9-10kor vérvétel, mi 8-ra mentünk és 3.-ok voltunk fél kilenc, fél 10, fél 11-kor volt vérvétel. Mi ott maradtunk, nem vittük túlzásba a mozgást, ezt sem tudom, hogy jó-e vagy sem... Lényeg: attól függően milyen messzire mész be lehet délig érni!

kriszto

kriszto82

Bocsánat a tudatlanságom miatt, de az online felületen mit kell kválasztani a vizsgálatoknál? Csak az inzulint és a glükózt? vagy valami mást? Bocsánat, hogy ennyit kérdezek!

Mné
mné

BARI

Inzulin szint 20 alatt kell lenni fogazmóképes nők esetén!!!!!!
izmael

Bocsánat, Bari látom, hogy fentebb írtad! Csak az előbb nem láttam. :-)

Mné
mné

Izmael!

Ok! De mikor??????? bármelyik vérvételi pillanatban? Miért van az, hogy ahány helyen olvasom, annyi félét írnak??? Valamint segíts, mi a megoldás??!

kriszto

kriszto82

Izmael, mit értesz 20 alatt??? A 0 perces vagy a terhelt 120-as???, bár gondolom a terheltre gondoltál :roll: ha igen akkor a szivacs, mert dupla annyim van :shock:

Mné, kérdezz nyugodtan :wink:

bari6

Másik ami nagyon érdekelne: ha tényleg így figyelni kell az inzulint akkor apánk miért nem írja fel, legalább a legelső vérvételkor mindenkinek? Ez nem kellene, hogy alap vizsgálat legyen?

kriszto

kriszto82

Kriszto: ez egy nagyon jó kérdés! Ez engem is érdekelne! :-)

Én már be is jelentkeztem jövő hét szerdára. Sajnos nem tudok hamarabb menni a havi zárás miatt. De jó lesz az egy hét múlva is! Dévai dokihoz úgyis még várnom kell, mire mehetek!

Mné
mné

Sziasztok!

Végig sem olvastam még a hozzászólásokat, de látom Bari és Kriszto kétségbe estek. NEM KELL!!!!!!!!!!!! Mint meséltem, én a lombik előtt közvetlenül voltam IR terhelésen, azonnal rohantam vele orvosokhoz és a vége az lett, hogy nem rossz az érték. Persze a biztosra mentem, így el kezdtem ésszel táplálkozni, de hogy lett-e eredménye, nem tudom, mert ugye teherbe estem, így nem mentem kontrollra!!!!!!!!!!!!

Ami fontos:
- a cukor 0 percese nem lehet magasabb, mint a 120 perces. Itt már valami talán nem stimmel, hiszen ez arra utalna, hogy az inzulintermelés masszívabban beindult a cukros lötty hatására, azaz túldolgozza magát, így lesz a 120 perces cukrod alacsonyabb!!!
Mivel mindkettőtöknél ez a helyzet nem áll fenn, így ez rendben van!!!

- az inzulin értékre azt "szokták mondani", hogy a 0 perces érték x 5-el, abban a tartományban kellene lennie a 120 perces értéknek. A másik megközelítés, hogy a 120 perces inzulin érték 45-ig bezárólag rendben van.
Na erre mondom én, hogy nem kell aggódni, az én értékem (120 perces) 46 lett, és mint írtam, nem vagyok IR-es.

Csak, hogy egy másik példát is meséljek: van egy lány, akinek a 120 perces inzulinja 96 lett. Még erre is azt mondták, hogy jó. Persze neki már azt mondták, ha neki áll diétázni és mozogni, csak magának tesz jót, de gyógyszer nem kell!

Amikor annó elmentem az IR vizsgálatra, utána hónapokig pánikoltam, mert!!!!! Ugye hétfőn voltam a cukros lötty ivászaton, kedd reggel jött az eredmény, csütörtökön elszaladtam egy magánrendelésre endokrinológushoz. Oda vinnem kellett a hormond eredményeket...., így spuriztam az intézetbe másolatért. Beszélgettem kint Ágival és a többiekkel, azt mondták: ha elmegyek ezzel az eredménnyel endokrinológushoz, akkor TUTI gyógyszert ír fel... Mert ez éri meg neki. És ez pontosan így is lett. Elmentem, megnézte az értékeket, minden hormon rendben, TSH rendben, IR-t nézi, közli, hogy "ÁÁÁÁ, itt nincsen semmi"... És jött a DE! Miszerint, max. enyhe IR, írom is a gyógyszert...............

Hívtam Dévait, akkor most mi legyen, mire Ő: a gyógyszert nem lehet a lombik stimu alatt és után enni, mert nem bizonyított, hogy fejlődési rendellenességeket nem okoz, és egyek mediterrán diéta szerint.

Én, amióta a frászt hozták rám ezzel (mert azt nem mondtam, hogy OK, a 120 perces inzulinom 46 lett, de a cukrom pl nekem nem lett teljesen jó, hiszen a 120 perces alacsonyabb lett a 0 percesnél), én ilyen értékek mellett, amit most Ti produkáltatok, IR ellenes vagyok. Persze, akiknek több százra rúg az érték, az OK, azt kezelni kell, de a Ti számaitok, az én általam megfutott körök alapján teljesen rendben vannak.

Én a helyetekben, hogy magamat is megnyugtassam, megismerkednék a 180 grammos CH diéta alapjaival és megpróbálnám nagyjából ezt betartani. Nem görcsösen. A testnek mindenképpen jó, Ti is leadhattok pár kilót, amit tudom, egy nőnél soha nem baj.
Ja, és az endokrin doki amikor annó a receptet adta a stimuláció indulása előtti 2-3 héttel (!!!!!!!), mondta, hogy azt is megcsinálhatom, hogy nem veszem be a gyógyszert, hanem rácuppanok a diétára, mert 2 hét csodákra képes. Én így tettem.

Kérdezzetek nyugodtan, akkor, abban az időben pikk-pakk kiképeztem magam a témában.

Konklúzió: nem vagyok orvos, nem akarok okoskodni, de az értékeitek rendben vannak!!! :lol:

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85

Újra megnéztem a számokat, annyi, hogy Krisztonál, ami nem biztos, hogy tuti, az az, hogy a 60 perces érték alacsonyabb a 120-nál. Hivatalosan egy szép görbét kell alakítania az inzulin értéknek. Azaz a 30-60-90 perces értéknek kell a legmagasabbnak lenni. Mert onnantól már csökkenő fázist mutat.

Megpróbálok görbét keresni és csatolni.

nyuszika85

Nyuszi! Aranyos vagy, hogy annyit írtál a tapasztalataidról, sejtettem én, hogy lesz aki hozzá tud majd szólni a tapasztalataiból kiindulva...
Én egészen jól állok a dologhoz, nálam már jó pár éve próbálják az orvosok bebizonyítani, hogy pco-m van, de az ultrahangos képen kívül sosem sikerült egyetlen hormoneredménynek sem ezt alátámasztani, többek között a 2évvel ezelőtti terheléses cukornak sem, szerintem ez az eredmény sem gáz, amit most kézhez kaptam.
De nem is meséltem, mert ugye el voltam tűnve (gyönyörű magyar megfogalmazással élve)... a férjem három hónapja úszik és férfi létére szégyenletesen keveset eszik, így már több mint 10 kg-ot fogyott, hiába ő is mindent próbál megtenni.... (magas vérnyomással küzdött) ( és talán ezért is van annyira elkeseredve, hogy mégsem jött össze megint...)
Lényeg: szombattól én is úszom vele, Dévai megengedte és én olyan boldog vagyok, hogy mehetek, régen sokat úsztam, aztán jöttek az orvoshoz járások és elmaradt! De most újra!!! Főzni meg minek, ha alig eszünk, így nálunk a hús és a zöldség lett az ÉTEL!!! Mondjuk a sütésről nem tudok nagyon lemondani, de igyekszem, így csak hétvégén van édesség és az is csak szerényen...
Mennyit tudok írni, ne haragudjatok... szóval remélem hogy megijed a vércukrom, inzulinom és szépen visszahúz a mini kategóriába és minden rendben lesz a mozgás és a helyesebb táplálkozás hatására!

Na ezt akartátok???? ma annyit írtam, mint egy hónap alatt... :lol: :lol: :oops: :oops:

kriszto

kriszto82

Köszi Nyuszi! Lelkileg egy kicsit most jobb :lol:
Most csak abban bizonytalanodtam el,h menjek dokihoz vagy ne? Hívjam fel Déviszt és kérdezzem meg,h elég e a diéta????

bari6

Igen Nyuszi! Azt én is néztem, de majd a dokinéni megmondja, hogy nagy-e a gond! Remélem nem...

kriszto

kriszto82

Most nem találtam görbét, de nem véletlen, hogy az inzulin 0 perces értéken kívül nem adnak megfelelő tartományt. Így mi kis laikusok, nem tudjuk eldönteni, hogy jó-e az a szám, vagy sem. Ennek oka, hogy mindenkinek más a 120 perces inzulin értéke, és azt, hogy jó vagy rossz ez a szám, a 0 perceshez viszonyítva kezdik kalkulálni.

Remélem segíthettem Nektek!!!!

nyuszika85

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?