Sziasztok!
Végig sem olvastam még a hozzászólásokat, de látom Bari és Kriszto kétségbe estek. NEM KELL!!!!!!!!!!!! Mint meséltem, én a lombik előtt közvetlenül voltam IR terhelésen, azonnal rohantam vele orvosokhoz és a vége az lett, hogy nem rossz az érték. Persze a biztosra mentem, így el kezdtem ésszel táplálkozni, de hogy lett-e eredménye, nem tudom, mert ugye teherbe estem, így nem mentem kontrollra!!!!!!!!!!!!
Ami fontos:
- a cukor 0 percese nem lehet magasabb, mint a 120 perces. Itt már valami talán nem stimmel, hiszen ez arra utalna, hogy az inzulintermelés masszívabban beindult a cukros lötty hatására, azaz túldolgozza magát, így lesz a 120 perces cukrod alacsonyabb!!!
Mivel mindkettőtöknél ez a helyzet nem áll fenn, így ez rendben van!!!
- az inzulin értékre azt "szokták mondani", hogy a 0 perces érték x 5-el, abban a tartományban kellene lennie a 120 perces értéknek. A másik megközelítés, hogy a 120 perces inzulin érték 45-ig bezárólag rendben van.
Na erre mondom én, hogy nem kell aggódni, az én értékem (120 perces) 46 lett, és mint írtam, nem vagyok IR-es.
Csak, hogy egy másik példát is meséljek: van egy lány, akinek a 120 perces inzulinja 96 lett. Még erre is azt mondták, hogy jó. Persze neki már azt mondták, ha neki áll diétázni és mozogni, csak magának tesz jót, de gyógyszer nem kell!
Amikor annó elmentem az IR vizsgálatra, utána hónapokig pánikoltam, mert!!!!! Ugye hétfőn voltam a cukros lötty ivászaton, kedd reggel jött az eredmény, csütörtökön elszaladtam egy magánrendelésre endokrinológushoz. Oda vinnem kellett a hormond eredményeket...., így spuriztam az intézetbe másolatért. Beszélgettem kint Ágival és a többiekkel, azt mondták: ha elmegyek ezzel az eredménnyel endokrinológushoz, akkor TUTI gyógyszert ír fel... Mert ez éri meg neki. És ez pontosan így is lett. Elmentem, megnézte az értékeket, minden hormon rendben, TSH rendben, IR-t nézi, közli, hogy "ÁÁÁÁ, itt nincsen semmi"... És jött a DE! Miszerint, max. enyhe IR, írom is a gyógyszert...............
Hívtam Dévait, akkor most mi legyen, mire Ő: a gyógyszert nem lehet a lombik stimu alatt és után enni, mert nem bizonyított, hogy fejlődési rendellenességeket nem okoz, és egyek mediterrán diéta szerint.
Én, amióta a frászt hozták rám ezzel (mert azt nem mondtam, hogy OK, a 120 perces inzulinom 46 lett, de a cukrom pl nekem nem lett teljesen jó, hiszen a 120 perces alacsonyabb lett a 0 percesnél), én ilyen értékek mellett, amit most Ti produkáltatok, IR ellenes vagyok. Persze, akiknek több százra rúg az érték, az OK, azt kezelni kell, de a Ti számaitok, az én általam megfutott körök alapján teljesen rendben vannak.
Én a helyetekben, hogy magamat is megnyugtassam, megismerkednék a 180 grammos CH diéta alapjaival és megpróbálnám nagyjából ezt betartani. Nem görcsösen. A testnek mindenképpen jó, Ti is leadhattok pár kilót, amit tudom, egy nőnél soha nem baj.
Ja, és az endokrin doki amikor annó a receptet adta a stimuláció indulása előtti 2-3 héttel (!!!!!!!), mondta, hogy azt is megcsinálhatom, hogy nem veszem be a gyógyszert, hanem rácuppanok a diétára, mert 2 hét csodákra képes. Én így tettem.
Kérdezzetek nyugodtan, akkor, abban az időben pikk-pakk kiképeztem magam a témában.
Konklúzió: nem vagyok orvos, nem akarok okoskodni, de az értékeitek rendben vannak!!!