Izmael!
Én egy csomó mindent továbbra sem értek. Kb 2 éve szintén volt terheléses vércukor vizsgálatom, amikor is csak vércukrot néztek, inzulint nem. Ezt endokrinológus írta fel, rendben is volt 0 és 120 perces volt, hasonló értékekkel mint most, de inzulin nem volt, mert (és egyébként most is így hallottam, hogy ha nincs gond az éhgyomri inzulinnal) akkor nem nézik az inzulint terhelésre.
Másik, beszéltem egy orvossal, (mellesleg a sógornőm) és utánajárva annyit mondott, hogy a 60' 25 alatt, a 120' pedig 45 alatt normális, ha felette van akkor foglalkoznak vele jobban.
Szóval nem hogy nem látok tisztábban, hanem egyre kuszább az egész.
A harmadik, nem árulok el nagy titkot, de Bari beszélt Dévaival, és szinte "kiröhögte", mondván, hogy 100-ból 99 nőnél van ilyen inzulinbeli eltérés! És ha akar szedjen gyógyszert, de igaziból az 5*25 g ch a megoldás! (mondjuk ismét egy probléma, azt hogy a csudába nézi az ember lánya???? állandóan bújom a táblázatokat és osztok, szorzok, hogy nehogy túllépjem, újabb dolog amibe bele lehet hülyülni....)
Amúgy Dévai éhgyomri inzulint csináltat valóban, de ha nincs eltérés, nem küld tovább, tehát ha mégis van baj, akkor nem derül ki, ha az ember nem megy el önként egy vérvételre.... Nem hinném, hogy ha tényleg ennyire fontos lenne, akkor Dévai nem erőltetné!!! Azért ő elég alapos.
Jaj, nem tudom....
Egyébként te is orvos vagy? Vagy csak jártas a témákban?
Bocsi, hogy ennyit, csak ez nagyon érdekes téma, ki tudja mi is van valójában... arról nem is beszélve, hogy pl. nem biztos, hogy előtte 12 óráig nem ettünk egy falatot sem, és azt is olvastam, hogy az is fontos....